ארוחות צמחוניותclifford
אשמח מאד אם מישהו יכול לתת לי רעיונות לתפריט צמחוני לארוחת צהרים. מה שהכי חשוב זה רעיונות למנות של קטניות שיחד עם פחמימות ירכיבו חלבון מלא בלי לאכול בשרי.
תודה רבה!
כמה הצעותtzvib
1. קינואה מכיל חלבון מלא. אפשר להכין עם מלא סוגים של רטבים עם ירקות שונים: בצל, עגבניות, חציל, גמבה וכו'
2. מרק עדשים ירוקים עם אורז מלא. אם תרצה את המתכון למרק, תגיד
 
לפי מה שקראתי הקטניות והפחמימות לא צריכות להיות בהכרח אותה ארוחה כי הגוף יודע לשמור על אזימים לזמן מסוים וכשהוא מקבל את החלקים המשלימים לחלבון מלא הוא מרכיב.
ממש תודה! אשמח מאד למתכון וכמובן לעוד הצעות.clifford
 
מתכון למרק עדשים טעיםtzvib

הנה מתכון למרק עדשים טעים  ובריא מאוד. אנו מכינים את זה בבית הרבה והילדים אוהבים את זה. מצטער שהרוב באנגלית, אבל תרגמתי את הרכיבים לעברית. אם אתה צריך עזרה בתרגום משהו מסוים, רק תשאל.

 

צבי

 

How To Make Lentil Soup

Lentil Soup Recipe. A hearty and warming lentil soup which is bursting with nutrients.

 

Serves: 4

Preparation Time: 15 minutes

Cooking Time: 40 minutes

 

350 g lentils (small brown type) עדשים ירוקים

4 medium tomatoes  עגבניות

100 ml olive oil   שמן זית

1 large bunch flat-leaf parsley   פטרוזיליה

2 to 3 garlic cloves, peeled    שום

1 dessert spoon cumin seeds (or ground cumin)   כמון

1 dessert spoon sweet paprika   פפריקה מתוקה

1 tsp hot chilli flakes or powder    אבקת צ'ילי

Salt   מלח

1 ltr water (approx)    מים

 

--------------------------------------------------------------------------------

Step 1: Rinse and drain the lentils

Place the lentils in the colander and rinse them well under a cold tap. Drain and shake off any excess water.

 

--------------------------------------------------------------------------------

Step 2: Core and dice the tomatoes

Remove the cores from the tomatoes then dice them into approximately 1 centimetre cubes.

 

--------------------------------------------------------------------------------

Step 3: Chop the garlic

Finely chop the garlic.

 

--------------------------------------------------------------------------------

Step 4: Heat the oil

Over a medium heat, warm the oil in a cooking pot.

 

--------------------------------------------------------------------------------

Step 5: Cook the chopped garlic

When hot, add the chopped garlic and cook for roughlyone minute, stirring continuously to prevent burning.

 

--------------------------------------------------------------------------------

Step 6: Add the spices

Add the cumin seeds, paprika and chilli flakes and stir for a further minute.

 

--------------------------------------------------------------------------------

Step 7: Stew the tomatoes

Add the tomatoes, turn the heat up slightly and stew for approximately 3 minutes.

 

--------------------------------------------------------------------------------

Step 8: Add the lentils

Add the strained lentils and stir well.

 

--------------------------------------------------------------------------------

Step 9: Add water

Pour about a litre of water into the pan, bring back to a boil and cover.

 

--------------------------------------------------------------------------------

Step 10: Cook

When boiling, turn down the heat to a simmer and cook for roughly thirty minutes or until the lentils are soft.

 

--------------------------------------------------------------------------------

Step 11: Prepare the parsley

Rinse the parsley under a cold tap and pat it dry with some kitchen paper. Spread it along a cutting board and chop coarsely, discarding any of the larger stalks.

 

--------------------------------------------------------------------------------

Step 12: Season and add parsley

After thirty minutes, add some salt to season, the chopped parsley and more water if desired.

 

רעיונות לארוחות צמחוניותרבקה למפרטאחרונה
מרקים המכילים ירקות קטניות כגון: עדשים אפונה יבשה\קפואה, חומוס ושעועית לסוגיה, וכן דגנים כחיטה, גריסים, כוסמת, קינואה, אורז מלא לסוגיו.
כגון: ארוז ועדשים, אורז וחומוס, קינואה אפונה, שעועית, חומוס וגריסים. תפוחי אדמה ואפונה וגזר, אורז אפונה וגזר.
ניתן להכין בצורת תבשיל בלי נוזלים וכן במרק
ניתן להכין פשטידת ירקות עם קמח מלא וביצה, או כנ"ל עם גבינה לבנה, קוטז, או יוגורט.
לחם ואבוקדו, לחם וטחינה לחם (כמובן מלא עם ממרח חומוס אם תבקשו אתן מתכון בריא) ועוד
בהצלחה
כרום וכולסטרול: מחקרים מסוימים הראו שתוסף כרומיוםתזונה קובי עזרא

: מחקרים מסוימים הראו שתוסף כרום עשוי להוביל להפחתה מתונה ברמות הכולסטרול הכולל ורמות הכולסטרול LDL (ליפופרוטאין בצפיפות נמוכה), המכונה לעתים קרובות כולסטרול "רע". עם זאת, ההפחתות נוטות להיות קטנות יחסית וייתכן שאינן משמעותיות מבחינה קלינית עבור כולם.

 

האם אפונה בריאהתזונה קובי עזרא

 

אפונה עמוסה בחומרי הזנה חיוניים כמו ויטמינים (ויטמין K, ויטמין C, ויטמין A וויטמינים מקבוצת B) ומינרלים (ברזל, אשלגן ומגנזיום). הם גם מספקים סיבים תזונתיים וחלבון.

אפונה היא מקור טוב לסיבים תזונתיים, שיכולים לסייע בהורדת רמות הכולסטרול ולהפחית את הסיכון למחלות לב. בנוסף, תכולת האשלגן שלהם תומכת ברמות לחץ דם בריאות.

כןאנונימי (2)אחרונה
סירטואין דיאטה, מה צריך לדעת על סירטואין: השפעתו עתזונה קובי עזרא

, מה צריך לדעת על סירטואין: השפעתו על הבריאות והכושר. 

 

קפה כולסטרולתזונה קובי עזרא

בעוד לצריכת קפה עשויה להיות השפעות מסוימות על שומני הדם, חשוב לציין שההשפעה הכוללת נחשבת בדרך כלל צנועה. לצריכה מתונה של קפה (בסביבות 3-4 כוסות ליום) לא סביר שתהיה השפעה שלילית משמעותית על שומני הדם עבור רוב האנשים, במיוחד אם יש להם תזונה ואורח חיים בריאים.

כמו בכל שיקול תזונתי, תמיד עדיף להתייעץ עם איש מקצוע בתחום הבריאות או עם דיאטנית רשומה לקבלת ייעוץ מותאם אישית המבוסס על המצב הבריאותי והיעדים הספציפיים שלך.

רק decafאנונימי (2)אחרונה

אבל

אישית טעם הקפה שנוא עליי

דובדבנים בריאותתזונה קובי עזרא

לנוגדי החמצון בדובדבנים עשויים להיות השפעות נוירו-פרוקטטיביות, המסייעות בשמירה על בריאות המוח ועלולה להפחית את הסיכון לירידה קוגניטיבית הקשורה לגיל. מחקרים מסוימים מצביעים על כך שדובדבנים עשויים גם לשפר את הזיכרון והתפקוד הקוגניטיבי. #דובדבנים

דובדבנים זה מגעילאנונימי (2)
תודה על מה שבראתתזונה קובי עזראאחרונה

"מי שמבחין בטעמו האמיתי של מה שהוא אוכל, לעולם לא יהיה זולל."

עדשים בריאות, עדשים בריא או לאתזונה קובי עזרא

?

לעדשים יש יתרונות בריאותיים רבים הודות להרכבן צפוף החומרים התזונתיים. הנה כמה יתרונות מרכזיים:

1. עשיר בחלבון: עדשים הן מקור מצוין לחלבון על בסיס צמחי, מה שהופך אותן לתוספת חשובה לתזונה צמחונית וטבעונית. חלבון חיוני לצמיחת שרירים, תיקון ותפקוד הגוף הכללי.

2. עשיר בסיבים: העדשים עמוסות בסיבים תזונתיים, מסיסים ובלתי מסיסים. סיבים מסייעים לעיכול, עוזרים לווסת את רמות הסוכר בדם ומקדמים מעיים בריאים. זה גם תורם לתחושת שובע ויכול לסייע בניהול משקל.

3. ידידותי ללב: הסיבים המסיסים בעדשים מסייעים בהפחתת רמות הכולסטרול, ובכך מפחיתים את הסיכון למחלות לב ושבץ מוחי. בנוסף, העדשים דלות בשומן רווי ונתרן בעודן עשירות באשלגן, התומך בבריאות הלב.

4. ויסות סוכר בדם: תכולת הסיבים הגבוהה בעדשים מאטה את ספיגת הגלוקוז, ועוזרת לייצוב רמות הסוכר בדם. זה מועיל במיוחד עבור אנשים עם סוכרת או אלה בסיכון לפתח את המצב.

5. ארוז בחומרים מזינים: עדשים הן מקור טוב לויטמינים ומינרלים חיוניים, כולל חומצה פולית, ברזל, מגנזיום ואשלגן. חומרים מזינים אלו חשובים לייצור אנרגיה, יצירת תאי דם אדומים ושמירה על הבריאות הכללית.

6. ניהול משקל: עדשים דלות בקלוריות ובשומן בעודן עשירות בסיבים וחלבונים, מה שהופך אותן לבחירה מספקת במזון שעשויה לסייע בירידה במשקל או במאמצים לניהול משקל.

7. בריאות מערכת העיכול: תכולת הסיבים בעדשים מקדמת יציאות קבועות ומסייעת במניעת עצירות. זה גם תומך בצמיחה של חיידקי מעיים בריאים, תורם למערכת עיכול בריאה.

הכללת עדשים בתזונה יכולה להציע את היתרונות הבריאותיים הללו ועוד. עם זאת, תמיד עדיף להתייעץ עם איש מקצוע בתחום הבריאות או עם תזונאי לקבלת ייעוץ מותאם אישית המבוסס על הצרכים הבריאותיים הספציפיים שלך.

איזו חפירהאנונימי (2)
אדם פסימי רואה את הקושי בכל הזדמנותתזונה קובי עזראאחרונה

אדם פסימי רואה את הקושי בכל הזדמנות אדם אופטימי רואה הזדמנות בכל קושי...

עדשים ערך תזונתי, האם עדשים זה פחמימה?תזונה קובי עזרא

העדשים עשירים בסיבים תזונתיים, המסייעים לעיכול, מעודדים תחושות מלאות ומסייעים בוויסות רמות הסוכר בדם. דיאטה עשירה בסיבים יכולה גם לתרום לניהול משקל בריא ולהפחית את הסיכון למצבים כמו עצירות, מחלות לב וסוכרת מסוג 2.

מה אכפת ליאנונימי (2)
טיפשות היא לאדם לחשוב שהוא יודע את אשר איננו יודע.תזונה קובי עזרא
🖕אנונימי (2)אחרונה
יתרונות תזונתיים של חומוס, האם חומוס משמין?תזונה קובי עזרא

, האם חומוס משמין

חומוס הוא מטבל או ממרח מזרח תיכוני פופולרי העשוי מחומוס מבושל ומעוך (שעועית גרבנזו), מעורבב עם טחינה (משחת שומשום), מיץ לימון, שום ושמן זית. זה לא רק טעים אלא גם מציע כמה יתרונות בריאותיים. הנה כמה מהיתרונות הבריאותיים הפוטנציאליים של חומוס:

עשיר בחומרים מזינים: חומוס עמוס בחומרים מזינים חיוניים כמו חלבון, סיבים תזונתיים, שומנים בריאים, ויטמינים ומינרלים. חומוס הוא מקור טוב לחלבון מהצומח ומכיל חומצות אמינו החשובות לתפקודי הגוף השונים.

 

מה אכפת ליאנונימי (2)אחרונה

אולי יעניין אותך