דתלשי"ם..בקטנה
אני יכולה לנסות.אוסנת
למה זה קורה?אוהבת את אבא
הוא רוצה לצאת ולהכיר, במיוחד שנראה לו "כמה טוב לחילונים" כאשר לא טוב לו.
ויש אחר שפשוט המצב הרוחני שלו קצת ירוד, והוא מרגיש רייקני מבתוך, ואנשים מחפשים חיים של משמעות ובדר"כ הם הולכים לההפך אם הם לא מוצאים את זה אצלהם. זה מה שקורה.
ויש עוד אחר, לפעמים קשה לו, קשה לאותו אחד והוא מעדיף לברוח. לברוח זה הכי קל וזה הכי פשוט.
להרים ידיים ולעזוב ולהגיד "שם יהיה לי יותר קל".
ולרוב, זה אנשים שהם פשוט לא מוצאים תשובות או שכמו שאוסנת אמרה "אין את מי לשאול שאלות באמונה".
אפשר עוד להרחיב בנושא הנ"ל.
וואי זה חכם מה שאתן אומרות.בקטנה
אני עדיין חושב על חזרה בשאלה.אליו2
לאליו2בן ציון גגולה
[לא כזה. אנ'לא מבינה ממה כולם מתלהבים מהספר הזה..]אש מאנשים קרים.
אני מסכימה איתך... עלי הספר עוד יותר הקשה...שוס להיות שלוס
בגן האמונה..בקטנה
אמונה זה אחד הדברים החשובים.אוהבת את אבא
אפשר להעיר?אוסנת
כתבתי שאמונה זה הדבר הראשון.אוהבת את אבא
אודה ולא אבוש כי לא קראתי את כל הספרים הנ"ל~מאיר~
קודם כל, תודה רבה על הרצון לעזור.אליו2
דוגרי-הסנה-בוער
את לא חושבת שזה גם קצת בעייתי לבוא מראש במטרה לקבלאליו2
איזה קטע,הבנתי אותך..בקטנה
מה זה "לקבל תשובה"?עוזיה
מסכים איתך (אליו2) בנוגע לחיים~מאיר~
תודה, ובכל זאת.עוזיה
יש כאן מקום להרחיב:אוהבת את אבא
לך לפורום חסידות ברסלב ותבקש שם...רבי נחמן
לחתוך מהיהדות, לא לחתוך מהחברה...
עוזיה
ההלכהבן ציון גגולה
לאיזה טוקבק זה היה שייך??בקטנה
אוף, בן ציון,דינה ברזילי
ואם את כבר מקפיצה שירשור- תעני לעניין.אוהבת את אבא
הרבי מליובאוויטש שליט"א רוצה שנכין את עצמנו לגאולהבן ציון גגולה
נגאל - רק להזכיר שבזמן שעם ישראל בנה את עגל הזהב הנשים

אין זמן לעליות וירידות,סליחה???בקטנה
אף פעם אין זמן.אוסנת
להחזיר בתשובה?בן ציון גגולה

נוותר על התוועדות,בקטנה
תודה על ההבארהבן ציון גגולה
מה זאת אומרת נביא?בקטנה
וכן ל =] =] =] היקרבן ציון גגולה

וְהָיָה בְּאַחֲרִית הַיָּמִים נָכוֹן יִהְיֶה הַר בֵּית ה' בְּרֹאש הֶהָרִים וְנִשָֹּא מִגְּבָעוֹת, וְנָהֲרוּ אֵלָיו כָּל הַגּוֹיִם. וְהָלְכוּ עַמִּים רַבִּים וְאָמְרוּ: לְכוּ וְנַעֲלֶה אֶל הַר ה' אֶל בֵּית אֱלֹהֵי יַעֲקֹב וְיוֹרֵנוּ מִדְּרָכָיו וְנֵלְכָה בְּאֹרְחֹתָיו, כִּי מִצִּיּוֹן תֵּצֵא תוֹרָה וּדְבַר ה' מִירוּשָלִַם. וְשָפַט בֵּין הַגּוֹיִם וְהוֹכִיח לְעַמִּים רַבִּים, וְכִתְּתוּ חַרְבוֹתָם לְאִתִּים וַחֲנִיתוֹתֵיהֶם לְמַזְמֵרוֹת לֹא יִשָֹּא גוֹי אֶל גּוֹי חֶרֶב וְלֹא יִלְמְדוּ עוֹד מִלְחָמָה.
ישעיה ב, ב-ה
עוד לא הסברת -אוסנת
לאסנת הצדיקהבן ציון גגולה
...אוסנת
ההלכהבן ציון גגולה
אנחנו לא מוסלמים ונוצריםבן ציון גגולה
לא אמרתי שאתם כאלה.אוסנת
קראתי אותםבן ציון גגולה
הרבי חי
הרבי בספרו "דבר מלכות" פרשת "בא" סעיף יג מסביר שחידוש של דורנו זה בדור התשיעי (מהבעל שם טוב אחריו המגיד ממשטריטש ואז נשיאי חב"ד) הוא שאין הסתלקות של הנשמה אצל נשיא הדור כיוון שאנו הדור האחרון לגלות והדור הראשון לגאולה , כעת השאלה היא מהו דור?
הרבי במאמרו באתי לגני מסביר שאנחנו הדור השביעי(הרבי הוא הנשיא השביעי של חב"ד) ובזמן הרבי היו עדיין שלוחים של הרבי החמישי אז אם נגיד שפירוש של דור הוא 30 שנה או 50 שנה אז אנחנו בדור החמישי אך הרבי מבאר שאנו בדור השביעי כלומר הדור הולך לפי נשיא הדור ואם הרבי הסתלק אז אנחנו בדור השמיני , וכן אסור להרהר על דברי נביא (הרמב"ם הלכות יסודי התורה פרק י הלכה ה) כי כל דבר שהרבי אומר בשיחות הדא"ח(דברי אלוקים חיים) הוא דברי השכינה מתוך גרונו ממש כמו אצל משה רבנו (דבר מלכות פרשת "יתרו" סעיפים ו-ח וכן הערה 96 שמשה שבדורנו - מנחם שמו(סנהדרין צח,ב) ) וכן ראינו במסכת תענית דף ה עמוד ב ש"שיעקב אבינו לא מת" ואמרו שם ש"מקרא אני דורש" כלומר למרות מה שראו האמינו לדברי הנביא וכן במעמד הר סיני שבט לוי האמין שמשה חי למרות שהראה להם יצר הרע את דמות משה מתה ושבט לוי (שלא כמו אלו שעשו את עגל הזהב) נשאר נאמן להלכה שישנה מציאות בראייה מן ההלכה אז "מקרא אני דורש" ואין להרהר אחרי דברי הנביא ואם יש עוד ביאורים נביא בהמשך בהתאם לתגובות 
-יעקב אבינו לא מת (מסכת תענית דף ה עמוד ב)
והשאלה היא האם לקשר את המדרש על יעקב אבינו לא מת עם הרבי הוא דבר נכון שהרי יעקב אבינו הוא נשמה כללית של כל עם ישראל
וכן מצורף סרטון של הרבי המבאר בשיחה משנת כף מנחם אב תשל"א המבאר את הפשט של יעקב אבינו לא מת
ליד הסרטון רשום בטעות זי"ע נא לפנות לאתר כדי שיתקנו שליט"א http://www.he.chabad.org/multimedia/media_cdo/aid/796341
תשובה - כל נשיא דור שהוא צדיק יסוד עולם הוא נשמה כללית של עם ישראל ובדורנו הרבי מיליובאווטיש שליט"א וכן רשום בספר "קהילות יעקב"(לבעהמ"ס "מלוא הרועים") שנשיא הוא ר"ת ניצוצו של יעקב אבינו ולכן כמו שרואים את יעקב אבינו נקבר הוא לא מת יש מהראשונים שחולקים על כך אך דעת רש"י וכן פירוש הריף ל"עין יעקב" של מסכת תענית וכן באלשיך פרשת "ויחי" וכן ב"אור החיים" בפרשת "ויחי" (נ,א) וכן ביאור אגדות המהרש"א וכן לעיין בספר "ליקוטי מקורות" של הרב שלמה זלמן מאיעסקי .
הרמב"ם כותב בהקדמה למשנה במסכת סנהדרין פרק 'חלק' ש"מלך המשיח ימות ובנו ובן בנו ימלוך תחתיו וכו'", אלא שזה כמובן לא מה שנפסק להלכה!!! לעומת זאת, מה שכתוב בהלכות מלכים ברמב"ם פרק י"א הלכה ד' זה המקור ההלכתי היחיד בנושא גדרי המשיח, סדר פעולותיו וכו', וממילא בהיותו פוסק יחיד בעניין- זה גם מה שנפסק להלכה! משא"כ כאמור מ"ש הרמב"ם בהקדמת המשנה, שחשוב להדגיש בנוסף שבעניין זה נותר הרמב"ם כמעט בדעת יחיד, בעוד שכל שאר גדולי ישראל בכל הדורות, וביניהם כמובן אדמו"רי חב"ד, הולכים דווקא לשיטת הרמב"ן, שמדבר על נצחיות חייו של מלך המשיח, במקרה של מעמד הר סיני לאחר שראו את דמות משה רבנו מתה היו שתי קבוצות : אחת שאמרה - משה רבנו היה אדם גדול אבל מה שאמר שיחזור כנראה לא הבנו את דבריו אבל מה שראינו במציאות וודאי קרה, לעומתם היו שבט לוי שאמרו - משה רבנו וודאי דובר אמת שהוא נביא אלוקים ומה שראינו דרוש עיון - "מקרא אני דורש" (דבר מלכות פרשת "בא"סעיף יג ) וכן שנשמת הרבי אינה חיה בגוף אחר כי אנחנו דור אחרון לגלות ודור ראשון לגאולה (אותה שיחה בפרשת "בא") ובוודאי שאינו מולך על העולם מהקבר שכן אין גניזה בנשיא הדור אלא הוא מעל האדמה כמו אבן השתייה בהר הבית בירושלים (“דבר מלכות" פרשת "שופטים" סעיף יב) ובגוף גשמי כמו אליהו הנביא .
כבר קראנו את זה... |מתעייף|אוסנת
לאסנת הצדיקהבן ציון גגולה
תקשיב טוב טוב אח שלי ----אח..
גם שקשה להסביר למי שבא "מקובע" , ואני לא יודע איך באת.
אני באתי לומר את דבריי רק בשביל האחרים , שלא יטעו.
[ומי שרוצה הרחבה , בשמחה , שיפנה אלי במסר או בש"א.]
2) הרבי מת. [עשו לו הלוייה.]
3) [רב נאמן אמר לי ש] הרבי אמר דברים [ז"א יש דברים שהוא אמר] שלא התקיימו.[ובעז"ה אולי יהיו לי קטעי עיתונים על זה.]
4) אדם שמת לא יכול להיות נביא. [והרמב"ם כתב נהרג כי הדוגמא שהביא , בה "נהרג" אדם.]
5) הרבי לא נביא. [עיין הגדרת נביא ע"פ הרמב"ם. חוץ מזה שבטלה נבואה.]
כל גדולי הדור [הרב שך זצ"ל. הרב עובדיה?] שאומרים שהוא לא משיח או נביא -
חייבם מיתה?!
[רמב"ם , הקדמה לפרק חלק שאגב מישו צטט גמ' משם.]
הם מאמינים אותם על פשטם, ואין סוברין בהם פירוש נסתר בשום פנים. והנמנעות כולם הם אצלם מחויבות המציאות.
ואמנם עושים כן, לפי שלא הבינו החוכמה והם רחוקים מן התבונות, ואין בהם מן השלמות כדי שיתעוררו מאליהם, ולא מצאו מעורר שיעורר אותם. סוברין שלא כוונו החכמים ז"ל בכל דבריהם הישרים והמתוקנים, אלא מה שהבינו לפי דעתם מהם, ושהם על פשטם. ואע"פ שהנראה מקצת דבריהם יש בהם מן הדיבה והריחוק מן השכל, עד שאילו סופר על פשוטו לעמי הארץ - כל שכן לחכמים - היו תמהים בהתבוננתם בהם, והם אומרים היאך יתכן שיהיה בעולם אדם שיחשוב בזה או שיאמין שהיא אמונה נכונה, ק"ו שייטיב בעיניו.
וזו הכת עניי הדעת, יש להצטער עליהם לסכלותם, לפי שהם מכבדין ומנשאין החכמים כפי דעתם, והם משפילים אותם בתכלית השפלות, והם אינם מבינין זה. וחי השם יתברך כי הכת הזה מאבדים הדרת התורה ומאפילים זהרה, ומשימים תורת ה' בהיפך המכוון בה. לפי שהשם יתברך אמר בתורה התמימה "אשר ישמעון את כל החוקים האלה ואמרו רק עם חכם ונבון הגוי הגדול הזה", והכת הזאת מספרים משפטי דברי החכמים ז"ל מה שכששומעים אותו שאר האומות, אומרים "רק עם סכל ונבל הגוי הקטן הזה".
אבל , תבחנו את הדברים בשכל. אגב , אל תאמינו לכלום! [וגם לא למה שאני אמרתי]
ת-ב-ד-ק-ו.
בשמחה , יכול לפנות אלי. [אולי טעיתי. אשמח שיתקנו אותי.]
לאח היקרבן ציון גגולה
בן ציון,אוסנת
עניתי לו על כל השאלות ואני מוכן לענות שניתבן ציון גגולה
עניתי לאח על השאלות שהוא שאל באופן פרטי ,
כדי להראות שלכל יש בוודאי תשובות נסביר על נביא :
הרבי הוא נביא ואמר נבואות לדוגמא:
סרטון על נבואות הרבי
http://video.google.com/videoplay?docid=6259423067624521851
וכן נבואתו של הרבי על מסירת שטחים
http://www.chabad.info/index.php?url=article_he&id=22396
וכן הרבי על מבצע אנטבה
http://www.chabad.info/index.php?url=article_he&id=21705
נביא דוגמא לגבי סעיף 5 בקושיותיו.
שאין נבואה בזמנינו [ לגבי הרבי נביא על פי הרמב"ם עניתי מקודם ואם יצטרך נענה שנית]
אז יש נבואה בזמנינו – הסבר של הרבי בשיחת פרשת "שופטים " בשנת תשנ"א - ז' באלול
סעיפים ט ו י בשיחה – בסעיף יא הוא אומר שהוא נביא כפי שרשמתי והבאתי לינקים למינוס
http://otzar770.com/library/display_page.asp?nPageNumber=196&ilSC=40&nBookId=111&cPartLetter=B
http://otzar770.com/library/display_page.asp?nPageNumber=197&ilSC=40&nBookId=111&cPartLetter=B
http://otzar770.com/library/display_page.asp?nPageNumber=198&ilSC=40&nBookId=111&cPartLetter=B
http://otzar770.com/library/display_page.asp?nPageNumber=199&ilSC=40&nBookId=111&cPartLetter=B
http://otzar770.com/library/display_page.asp?nPageNumber=200&ilSC=40&nBookId=111&cPartLetter=B
http://otzar770.com/library/display_page.asp?nPageNumber=201&ilSC=40&nBookId=111&cPartLetter=B
וכן הסבר לקריאה למעוניינים
נבואה בזמנינו וכן בחוץ לארץ
כשהייתי אצל הרב קנייבסקי(אחד משלושת ראשי הליטאים) הוא אמר לי שהרבי לא יכול להיות נביא כי מאז שמתו נביאים אחרונים חגי זכריה ומלאכי נסתלקה רוח הקודש מישראל ולכן אין נבואה בזמננו( וכך באמת ניתן לחשוב בכל המעיין במסכת יומא דף ט עמוד א וכן במסכת סוטה דף מח עמוד א ) כשרציתי לענות תשובה לא נתנו לי אך כאן בעזרת השם אענה תשובה הלכתית .
הרמב"ם להלכה בספר המדע בהלכות יסודי התורה פרק ז הלכה א פוסק שמיסודי הדת האל מנבא את בני האדם כלומר בכל זמן וכן ראינו באחד מבעלי התוספות שנקרא עזרא הנביא (מסכת גיטין פח,א בתוספות בדיבור המתחיל "ודילמא") וכן במורדכי סוף מסכת יבמות כותב על הנביא מונקטור וכן השגות הראב"ד להרמב"ם הלכות לולב פרק ח הלכה ה : ששם רושם שהייתה בבית מדרשם השגות של רוח הקודש , וכן הגמרא במנחות (קט,ב) בתוספות דיבור המתחיל "בתחילה כל האומר" ששם מביאים את דברי רבינו קלונימוס אביו של רבי משולם ששם רשום :"ושלושה דברים הגיה כמפי הנבואה בשעת פטירתו " וכן הרמב"ם באיגרת תימן פרק ג מביא חידוש שקיבל קבלה מאביו ועד לתחילת הגלות בירושלים שהנבואה תחזור ביתר שאת מאז שנת4976 ושזה יהיה לפני ביאת המשיח (שאם לא כן למה שהרמב"ם ירשום הלכות שלא נוגעות לזמננו) וכן הרמב"ם להלכה לא מביא את הגמרא שאין נבואה בזמננו וכן שאין נבואה בחוץ לארץ וידוע לפי כללי הפסיקה שפוסק סותם מקורות אז דעתו שאינם להלכה ומכאן ועוד מקורות אם ידרש שיש נבואה בזמננו וכן בחוץ לארץ
קושיא והרי אין נבואה בחוץ לארץ ?(מועד קטן דף כה עמוד א עיינו בשני פירושי רש"י)
מקורות לכך שיש נבואה בחוץ לארץ:
זוהר:" לך לך" (פה,א) וכן "ויצא"(קמט,א) וכן ב"יתרו" (פב,ב) וזוהי דעת הרמב"ם לפי פרשת יתרו בזוהר שיש נבואה בחוץ לארץ כפשוטו וכן כפי שראינו דוגמאות לעיל בגמרא
קושיא והרי בשו"ת הרשב"א חלק א סימן תקמח פוסק שאין נבואה בחוץ לארץ וכן בזמנינו והרבי הלכה כבתראה(אחרונים)
תשובה: הרשב"א דן בכמה מקרים ורק באחד עונה כך אז מכאן שלא ענה כך על כולם מובן שאין זוהי דעתו הנחרצת שאם כך היה עונה כך על כל השאלות בחו"ל ששאלו אותו על אנשים האם הם נביאים ומכאן לדיעה הברורה של הרמב"ם באיגרת תימן פרק ג וכן להלכה בספר המדע בהלכות יסודי התורה פרק ז הלכה א - שיש נבואה בזמננו וכן בחו"ל וכן הפסק דין שחתמו על הרבי שהוא נביא הדור ולכן להלכה על כל אדם להשמע להוראותיו וכן לקבל את דבריו שהוא מלך המשיח ("דבר מלכות" פרשת "משפטים") וכן שהוא חי בגוף גשמי לעד (פרשת "בא) כי כל דבר שהרבי אומר בשיחות הוא דברי השכינה מתוך גרונו ממש כמו אצל משה רבנו (דבר מלכות פרשת "יתרו" סעיפים ו-ח וכן הערה 96 שמשה שבדורנו - מנחם שמו(סנהדרין צח,ב) )
וכן לכל שאר הקושיות מי שרוצה באמת וחוקר באמת - מוצא את האמת ובינהתיים 18 שנה מלך המשיח כבר מאז שהתגלה ואנו עם ישראל צריכים לקבל את מלכותו ומיד אנו נגאלים -לעשות נחת רוח לבוראנו ולהתאחד יחד עם משה רבנו שבדורנו
בא ספר לי על מה ענית לי? צטטת לי את הרבי?אח..
- כן? מי אמר לך שהוא לא משקר?
- השתגעת?! אדם שהיה לו גילוי אליהו ישקר?!?
[ואל תבין מדברי שאני סובר שהוא משקר. ממש לא.]
זהו , זה מה שביקשתי.
שוב , אל תצטט לי את הרבי.
ו...אגב , תשתדל לענות בשפת "עמך" וקצר , גם כי יש כאן אנשים שלא כ"כ מבינים את השפה הגבוהה והיפה של חז"ל.
עניתי בהודעה הראשונה למה כתבתי את דבריי.
אמרת - "אני יכול להוכיח זאת".
בכבוד. אם זה בא מחקירת האמת - תנסה.
אגב , אתה מוזמן לאישי.
בהצלחה אח שלי.
ו...מצטער שאני ממשיך כאן את הנושא - פשוט רק בכדי שלא יטעו אחרים
ויראו שיש תשובות לשאלותיו.
שטוות!!!!!!!!!מינוס
מינוס אחי - הרבי אומר שהוא נביאבן ציון גגולה
שיחת פרשת "שופטים " בשנת תשנ"א - ז' באלול
http://otzar770.com/library/display_page.asp?nPageNumber=201&ilSC=40&nBookId=111&cPartLetter=B
http://otzar770.com/library/display_page.asp?nPageNumber=202&ilSC=40&nBookId=111&cPartLetter=B
http://otzar770.com/library/display_page.asp?nPageNumber=203&ilSC=40&nBookId=111&cPartLetter=B
הרבי נביא
על פי השיחה של הרבי בספרו "דבר מלכות "
1.יש נבואה בזמננו – סעיפים ט וגם י
2.מובן כי הוא נביא אשר הוחזק כנביא וכן
כיוון שאמר שהשם שלחו(בחר ומינה ) וכן אמר
דברים העתידים שיהיו בעולם וכן כך היה .
3.לפרסם זאת לעצמו (ע"י לימוד ההלכה בנגלה וכן
סיפורים מליונים של אנשים ברחבי תבל שראו את
נבואותיו של הרבי מתגשמות) ולכל אנשי דורו – שבכך
יאמינו לכל דבריו וכן יהיו מחוייבים להשמע להם ואסור
יהיה להרהר אחריהם.
4.וכן הוא שופט הדור -הכוונה מלך המשיח (נביאים – הנביא ישעיה פרק ב פסוק ד – המפרשים פירשו ושפט זה מלך המשיח והם :מצודת דוד, מלבי"ם,מהר"י,אבן עזרא,רד"ק וכו..)
5. וכן נבואתו העיקרית שמשיח מיד בא – קרתה
ועל כך יש לבאר את השיחה "בדבר מלכות" של פרשת "תולדות" ליל ה אדר"ח סעיף יא ד"ה ועפ"ז
" ועפ"ז מובן שעיקר החידוש דביאת משיח הוא בהתגלות מציאותו (,,מצאתי דוד עבדי") כי כל פרטי העניינים שלאח"ז (התגלותו לעין כל ע"י פעולותיו לגאול את ישראל , וכל העניינים דימות משיח)
באים כתוצאה מהסתעפות מהתגלות מציאותו , וכלולים בה , כשם שמולד הלבנה כולל התגלות אורה באופן של הוספה מרגע לרגע עד למילוי ושלימות הלבנה".
-וזהו הביאור לעיל בהבדל בין אורו של משיח (ביאתו) לבין אווירו של משיח (פעולותיו) וכן הביאור לקמן בסעיף יב ד"ה ההפטרה " ההפטרה דשבוע שעבר מסתיימת בהכרזה, ,,יחי אדוני המלך דוד לעולם" נצחיות מלכות דוד שנמשכה במלכות שלמה , ששלימותה ע"י המלך המשיח שהוא ,,מבית דוד ומזרע שלמה" שתוכנה של הכרזה זו הוא התגלות מציאותו דמלך המשיח .
חלק מנבואותיו של הרבי
-מלחמת ששת הימים- בורא עולם מגן על עם ישראל
ועם ישראל ינצח במלחמה ועוד שהכותל המערבי יחזור
לידינו ( הצבא עצמו מודה שלא התכוון לכבוש את הכותל
בגלל המתח הבין דתי שיגרם בעקבות כיבוש איזור הר הבית)
-מלחמת יום כיפור -שתהיה מלחמה (למרות האופוריה ששרתה בארץ)
-תנועת "שלום עכשיו" – תביא למסירת שטחים לערבים
-הסכמים עם המחבלים- לא יקויימו וכן כל הסכם שכולל החזרת שטחים
יגדיל את תיאבון המחבלים להמשיך לתקוף
-הכור האטומי בעיראק- פעולות רוחניות לפני המבצע הסודי בין בניו יורק עם החסידים
ועוד בין חסידי חב"ד לקציני צה"ל
-מלחמת שלום הגליל – אי השלמת המלחמה תגרור להמשך הטירור ולאבידות קשות
יותר ולכן חייבים להשלים את המשימה בין לפני כן במבצע ליטני וכן במהלך מלחמת של"ג
מלחמה אטומית – חיזוי מלחמה אטומית בין ארה"ב לברה"מ ומניעתה ע"י פעולות רוחניות בחיזוק עם ישראל במספר מישורים (בין היתר ע"י השליחים ליהודי מרוקו)
-ברית המועצות – סיום המשטר ובקשה מגורמים בישראל להכין שכונות לקליטת עולים( בימים שהמומחים השונים ראו בברית המועצות – שלטון אימה שימשיך עוד מאות שנים)
-מלחמת המפרץ – לא יפלו טילים כימיים הוראה לחסידי חב"ד שתיכננו לבוא לארץ -לעלות לארץ בזמן נפילת הטילים בישראל , הוראה לחסידי חב"ד בארץ לא לעזוב את הארץ בזמן המלחמה, הוראה לא לגלח את הזקן ולא לשים מסיכות , ארץ ישראל היא המקום הבטוח ביותר – נפילת טילים על בתים ללא כל נפגעים , היה אדם אחד שהוא ראש המפגינים למען מכירת חזיר בישראל בזמנו שחכמים הטילו עליו קללה ומת מהתקפת לב ובכך כל ישראל הייתה שמורה כמו פרח מוגן בדיוק כמו שהרבי ניבא וכן
על פי דיווחיו של נחמן שי דובר צה"ל שהיה בקשר עם הצוותים שהיו
במקומות הנפילות – ניסים גלוייים , נבואה שהמלחמה תגמר בפורים .
נס ההוריקן – במיאמי חוזים סופת הוריקן שמתקרבת הרבי מורה שלא לזוז מן האיזור, כל התושבים בורחים צפונה והסופה מגיעה אליהם בניגוד למצופה ולאיזור שחזו שתבוא לא נגרם שום נזק ולמחרת מפרסם העיתון ניו-יורק טיימס את הסיפור תחת הכותרת – הוראותיו של הרבי הם משמיים .
להלן מצורף לינק של סרטון של הנבואה על ההוריקן במימאי
http://www.chabad.info/php/videonewp.php?lang=he&vid=98
ישנם עוד מאות נבואות שהרבי אמר כולם לאנשים פרטיים או אנשי ציבור , אל הרבי הגיעו מכל המקומות – בין יהודים לאומות העולם וכל מי שפגש מאוד ראה את גדולתו , גם כיום ע"י אגרות הקודש אנשים שואלים ומקבלים תשובות מן הרבי שהרי הוא חי וקיים בגוף גשמי בעולמנו כמו אליהו הנביא .
את המקורות לנבואות הרשומות ועוד אחרות ניתן לראות בספר "יש נביא בישראל" של הרב חרותי
לספר מצורפת ההסכמה של הרב מאזוז ראש ישיבת " כסא רחמים" וכן הסבר של הרב וועכטאר(שהיה ראש כולל בסטמאר ועבר לחב”ד כי ראה ששם האמת לאמיתה) לגבי אפשרות הנבואה בזמנינו על פי ההלכה.
בספר קטעי עיתונות שעיתונים בין לאומיים וכן עיתונים בארץ כמו : ידיעות אחרונות, מעריב, הארץ , הצופה , עיתונים מחוץ לארץ כמו ניו-יורק טייימס ועוד... ביחד עם תאריכים של הדיווחים
וכן בוודאי דרוש עיון בנבואות שמא הם מחוכמה ולא מדבר השם והרי חכם עדיף מנביא אך המעיין בנבואות בספר ובכלל מבין שזהו רוח הקודש של נבואה ולכן דרוש עיון ותחקיר מעמיק כדי להבין בפשטות שזהו דבר השם דרך שליחו נביא הדור משה שבדורנו שליט"א.
להלן מצורף לינק האתר הזה של סרטון על הנבואות של הרבי לאורץ עשרות השנים האחרונות http://www.chabad.info/php/videonewp.php?lang=he&vid=33
צדיקים וצדיקות שלי,אוהבת את אבא

זה מתאים לשרשור דתיים לשעברבן ציון גגולה

יופי בן ציון..בקטנה
מה הקטע?אוסנת
אחינו בית ישראלבן ציון גגולה
ממש לא!!בקטנהאחרונה
למה...סיעתא דשמייא1
...במעשה העגל השם סלח כאשר העניין הוא עבודה זרה ממש במזיד
ואילו בעניין המרגלים שזה לשון הרע לכאורה ועוד שהם עשו תשובה השם לא סלח?
לדעתי השם תכנן מראש שדור יציאת מצרים לא יכנס לארץ ישראל.
כמו שנאמר "אל נורא עלילה".
כי מאסו בארץ ישראל שזה חמוריותרקעלעברימבאראחרונה
כל התורה מבוססת על ברית האבות על הארץ. וכל הדר בחו"ל דומה כמי שאין לו אלוה, לפי הגמרא
תשובה על סחיטהפשוט אני..
נניח אתם יודעים על אדם כלשהו, שהוא מתכוון לעשות מעשה חמור מאוד.
למשל לשדוד בנק.
אתם מאיימים עליו שאם הוא לא ייתן לכם חלק מהשלל, אתם תדווחו עליו למשטרה.
הוא לא מוכן לשלם, ואתם מדווחים למשטרה כמו שאיימתם.
אני חושב שאין חולק על כך שהאיום הוא מעשה חמור מאוד, ויש לעשות עליו תשובה. כלפי האדם וכלי המקום.
אך מה לגבי מימוש האיום, כלומר זה שבסוף סיפרתם למשטרה? האם צריך לעשות על זה תשובה? האם זה מעשה רע?
מצד אחד, עשיתם את זה מתוך טעמים אגואיסטיים, מתוך חמדנות ונקמנות וכו'. הנפש שלכם הושחתה, אין לי ספק.
מצד שני, סוף סוף המשטרה עצרה בזכותכם אדם מסוכן ומנעה ממנו להוציא לפועל את זממו, ואולי בזכותכם חייהם של אנשים ניצלו (של השודד עצמו ושל עובדי הבנק).
מה דעתכם? צריך לעשות תשובה על ההלשנה? אם כן, איך?
מתוך שלא לשמה יבוא לשמה אבלקעלעברימבאר
צריך לשעו תתשובה גם על כוונות לא טובות בלב, לא על המעשה. על זה נאמר "על חטא שחטאנו לפניך בהרהור הלב". פשוט להצטער על הכוונה הרעה, לא על המעשה. ולחשוב שאם הייתי באותה סיטואציה היית ימסגירו למשטרה רק מטעמים טובים. זה נקרא חרטה. לחשוב שהייתי חזר לעבר ועושה אחרת
כלומר מול אותו אדם לא היית מבקש סליחה?פשוט אני..
בפן המעשי - לא עשית לו משהו רע,קעלעברימבאר
כי זה היה מוצדק (לא קראתי את הסיפור לפרטים)
אולי לבקש סליחה על הצער שצעירנו לפני התלונה למשטרהקעלעברימבאראחרונה
האם לקיים את "ככל אשר יורוך"?סיעתא דשמייא1
כיוון ש-"לא בשמים היא", אלא כל אחד לפי ההשקפהפ.א.
והקו שלו, כל אחד והפסיקה שלו, כל אחד והדרך שלו, אפילו כל אחד והכת שלו, נמשיך לחיות עם ערב-רב (ובאלאגן) במנהגים ובהנהגות הדתיות.
אם אתה ציני אני אתך.סיעתא דשמייא1
אם הם רבותיך אז כןנקדימוןאחרונה
לא מוצא זמן ללמודאבא פגום
אשמח לעצה, לא מצליח ללמוד תורה.
אני קם כל בוקר בחמש כדי להגיע לעבודה מוקדם, לעשות את ה 9 שעותןלחזור מספיק מוקדם למשפחה ולהיות עם הילדים.
אני מגיע בערך ב 17:00 ואז קצת עם הילדים, סידורים וכבר מגיע זמן השכבות שלוקח שעה ואני מוצא את עצמי פנוי רק ב 21:30 במקרה הטוב (אם אין קניות באותו יום) וזה לפני שישבתי לדבר עם אשתי. רוצה ללמוד אבל כבר אין כוח. ניסיתי בעבר ללכת לשיעור דף יומי ב 22:00 אבל המוח כבר לא מתפקד בשעות האלה ולא מצאתי שזה ממלא אותי. מנצל את הנסיעות ל/מהעבודה לשתיים מקרא ושיעורים באוזניות אבל מרגיש שזה ממש לא זה. אשמח לעצות, תודה
שבת זה המאני טייםחתול זמני
בחן את עצמךשפוי
קודם כל כמו שנאמר כאן, שבת זה הזמן בדיוק בשביל סיטואציות כאלה של סיטואציות כמו שלך,
בנוסף אני ממליץ לך גם סוג של לעשות 'מבחן' לעצמך האם יש זמנים ארוכים שאתה משתמש בטלפון\מחשב\טכנולוגיה כזו או אחרת והזמן הזה מתבזבז לשווא, הרבה פעמים קורה לנו בלי שאנחנו שמים לב וזה יכול להיות אחלה של זמן לעשות בו את הדברים שאנחנו באמת רוצים, בהצלחה
אשמח לעוד עצות ☺️אבא פגום
אתה נבחן כשיש לך פנאיאלעדאחרונה
אם ה' יתברך רואה שכשיש לך זמן אתה כן פותח ספר
ולא סתם מתבטל, ניצחת.
המלצות לספר בים דרכך וסדרת אש החסידותאבא פגום
אין לי כמעט זמן ללמוד תורה, לומד קצת הלכה, מחפש להעמיק ושמעתי על הספרים בים דרכך וסדרת אש החסידות, יצא למישהו ללמוד אותם? יש המלצות? למי מתאים? האם שווה לכל נפש או כתוב בשפה גבוהה מידי?
תודה🙏
אש החסידות חזק מאודאחד איש
עוד מישהו מכיר? המלצות?אבא פגום
לפני זמן מה סיימת את בים דרכךאלעד
ספר נפלא לעובדי ה', אבל תובעני
זה לא ספר שקוראים בשבת לפני השנ"צ
מה הכוונה תובעני?אבא פגוםאחרונה
קשה לקריאה?
או תובעני מבחינת עבודת השם?
מה המקור למשפט "הרבה שלוחים למקום"?מתואמת
מסתבר שזה לא ציטוט מדויק מחז"ל...
גוגל וג'מיני לא עזרו לי מספיק, אז אני פונה לעזרת החוכמה האנושית...
אז מה המקור לכך? (מן הסתם זהו שיבוש כלשהו של משפט אחר בחז"ל...)
בחז"ל זה "הרבה הורגים למקום" תענית דף י"ח עמוד ב'הסטורי
תודה רבה!מתואמת
אני לא יודעהסטורי
יכול להיות שרצו לעדן את הנוסח. כשהספורנו מביא את זה על תשובת האחים ליוסף "האלוקים מצא את עוון עבדיך" - הם לא מועמדים למוות, אבל המשמעות זהה. אנחנו יודעים שלא עשינו את מה שאתה מעליל עלינו ואתה רק אחד מהשליחים של הקב"ה להביא עלינו את הדין שמגיע לנו בין כך.
תודה רבה!מתואמת
הרבה פעמים ברשי (בכמה וריאציות)טיפות של אור
אולי הוא שינה מלשון הגמרא בתענית שהזכירוטיפות של אור
בהשראת המכילתא
"משה דברן את! אין לי שלוחין אין לי גדודים אין לי שרפים אין לי אופנים אין לי מלאכי שרת ואין לי גלגלי מרכבה שאשלח ואוציא את בני ממצרים שאתה אומר לי שלח נא ביד תשלח?"
"כך אמר יונה אלך בחוצה לארץ מקום שאין השכינה שורה ונגלית... אמר לו הקב"ה, יש לי שלוחין כיוצא בך שנאמר וה' הטיל רוח גדולה אל הים"
תודה רבה! עוזר לי מאוד.מתואמת
בשמחה 😊טיפות של אוראחרונה
איזה ספרי קודש אתם רוצים..אנונימי 14
א. שייכתבו כמותם ולא מספיק נכתבו?
ב. שלמיטב ידיעתכם טרם נכתב כזה?
(תכלס לא חייב להצמד ל2 הקטגוריות.. תכתבו חופשי)
(אולי גם הודות לשרשור נחשף לספרות שלא ידענו שיש..)
אפשר תשובות כלליות אפשר תשובות מיוחדות..
אני אתחיל.
א. קלאסי- ספר שינסה לפרט ולבאר יותר את הלכות בין אדם לחברו וכן ספר שינסה לפרט להסביר ולבאר את נושא אהבת ה' ויראת ה' כפי שמעורר על זה הרמחל (שוב, לא פירוש למסלש אלא חיבור עיוני ומעשי על שני ענפים גדולים אלו.).
ב. הייתי רוצה ספר על הלכות שבת שלא יכתב על סדר השוע, אלא פשוט יחשוב על איך נראה יום חול שגרתי אצל רוב האנשים וביחס לכל פעולה ופרטיה ירשום מה דינה בשבת..
הייתי רוצה לכתוב ספר כולו על מצוות "מעקה"אריק מהדרום
על שלל הלכותיה והרעיונות הפילוסופים שכרוכים בה.
אבל מי יקרא את זה?
א. בהצלחה בעבודה החדשה. (קפץ לי מצמע)אנונימי 14
בהנחה שהיית רציני , אז כוונתך בין היתר שמצצות מעקה קשורה לנושא ביטחון והשתדלות, השגחה?
אשמח לחידוד..
בהחלטאריק מהדרום
אני.סיעתא דשמייא1
שאלות חזקות!אשר ברא
מה שאני רוצהחתול זמני
זה חיבור מאוד מעמיק ושיטתי על מדרש רבה + אגדות ירושלמי. לא כמו עץ יוסף או אפילו יפה מראה אלא יותר סגנון מהרש"א. או טוב יותר, כמו הפירושים הממש ממש ארוכים של מראה הפנים על אגדתות מסוימות.
או: ספר שיאגד את כל אגדתות ירושלמי (קיים כבר) אבל יביא את כל המפרשים הקלאסיים של הירושלמי (קורבן העדה / פני משה / רידב"ז כו'). אולי גם חיבור כזה שמביא רק אגדתות ירושלמי מקוריות שאין להן מקבילות במדרש רבה / בבלי.
יש לי חבר שמחבב את מדרש רבהטיפות של אוראחרונה
ויום אחד הוא נתקל בפירוש 'תפארת ציון' מלפני מאה ומשהו שנה והתרשם ממנו מאוד
(יש בהיברובוקס את הכרך על מדרש רבה אסתר. אני לא מכיר את הפירוש בעצמי)
אההה , שאלה מעולה!אני:)))))
אכתוב ב"נ בהמשך
שומרת את השרשור
הוא לא המריא (; לא נורא..אנונימי 14
לא בדיוק ספר, ואולי קיים כזה (תספרו לי אם כן!)מרגול
כמו ברכון רק של שחרית מקוצרת ליחיד (יחידה למען הדיוק).
לימים שהזמן דחוק. וגם זה יותר נוח (חוברת קטנטנה במקום סידור שצריך לדפדף).
ותכלס אולי גם למנחה (גם ככה קצר)
כאילו סידור לאשה , אבל רק שחרית ומנחה ליוםאנונימי 14
כן, ואפילו בנפרד
מרגול
ממש בשביל הימים הלחוצים שיוצאים מהבית מוקדם ואין זמן בכלל בכלל.
ובנפרד בשביל הפרקטיות…
אגב, גם ככה יש מלא דברים שנשים לא אומרות, בטח בתפילת יחיד, גם כשזמנן בידן (תפילין, קורבנות…)
הרי יש הלכות על דילוגים ומה המינימום שכן חייב בשחרית וכו. אז כזה. מאוגד במשהו קטן כמו ברכון של כמה דפים (האלו בלי השירים החסידיים, שזה נטו ברכת המזון)
יש כזה! עם מסלולים לפי הזמן שיש לךנפש חיה.
כן! נקרא "תהילת נשים" , אני יודעת שיש שם שחריתנפש חיה.
פרשת השבוע לפי התלמוד הירושלמישירהבו
מחפשת מקורות/ שיעוריםאשר ברא
בנושא של 'התלהבות', איך לקיים דברים ביותר אש פנימית.. דבקות וכו'..
ה' ישמח אתכם, תודה 
אני לא מכיר מספיק את כתביו אבל אולי אחריםאנונימי 14
ידעו..
זכור לי במעורפל שיש התעסקות בזה בכתבי
האדמור מפיאסצנה היד..
אכן.אחד איש
תוכל לפרט?אשר ברא
...אחד איש
הרבה מפיאסצנה מביא שם הרבה על עבודה עם דמיון ומסביר למה חשובה התלהבות זה די ארוך ועבודה תהליכית לא משהו שאני עכשיו יכתוב פה בדקה.
בחבד אגב יש הרבה דיבור על התלהבות מתוך התבוננות תוכלי למצוא אצל אדמור הזקן הרבה התבוננויות על זה
וזה לא בדיוק מה שביקשת אבל על הצד שאולי כןאנונימי 14
אז תחילת פרק כו בתניא מדבר על שמחה ועצבות..
אבל שוב זה קצת שונה..
שווה לעיין שם בכל מקרה😃
זהו..אשר ברא
על שמחה ועצבות יש מלא!
אבל ספציפית על הנקודה של התהלבות פחות מצאתי..
תודה
צריך לדעתאחד איש
^^ יפה מאוד שכויחאנונימי 14
נכוןאשר ברא
אז לדעתי הכשרת האברכים יכול להיות טובאחד איש
לא מכירה🙈אשר ברא
מסילת ישרים פרק זפצל"פ
ואמנם כבר ידעת, שהנרצה יותר בעבודת הבורא, יתברך שמו, הוא חפץ הלב ותשוקת הנשמה. והוא מה שדוד המלך מתהלל בחלקו הטוב ואומר (תהלים מב, ב): כאיל תערג על אפיקי מים כן נפשי תערוג אליך אלקים, צמאה נפשי לאלקים וגו'. (תהלים פד, ג): נכספה וגם כלתה נפשי לחצרות ה'. (תהלים סג, ב): צמאה לך נפשי כמה לך בשרי. ואולם האדם אשר אין החמדה הזאת לוהטת בו כראוי, עצה טובה היא לו שיזדרז ברצונו, כדי שימשך מזה שתולד בו החמדה בטבע, כי התנועה החיצונה מעוררת הפנימית, ובודאי שיותר מסורה בידו היא החיצונה מהפנימית.
אך אם ישתמש ממה שבידו, יקנה גם מה שאינו בידו בהמשך, כי תולד בו השמחה הפנימית והחפץ והחמדה מכח מה שהוא מתלהט בתנועתו ברצון. והוא מה שהיה הנביא אומר (הושע ו, ג): ונדעה נרדפה לדעת את ה', וכתוב (הושע יא, י): אחרי ה' ילכו כאריה ישאג.
השיעור הכי טוב לנושא הזה הוא בליבנו פנימהמחפש אהבהאחרונה
בהצלחה!