כסף פרנסה....בן..
בס"ד.

עוד לא יצאתי.. אפילו לא פעם אחת.
מכמה סיבות...

אחת מהן זה העניין הכלכלי שבדבר..

זוג שמתחתן צריך כסף לשכירות + חשמל (ואולי גם מים וכו אם זה לא כלול בשכירות לפעמים) אוכל. נסיעות. לממן תואר. וקצת הוצאות נוספות מן הסתם שחורגות מהנל.. (ועוד לא דיברתי על כך שאולי יזכו ותוך שנה יהיה להם ילד וכו..)

כמה זה יוצא 7000/ 6000 /5000 לפחות? תקנו אותי אם אני טועה..

איך משיגים סכום כזה? בהנחה ששניהם לומדים תואר או שהיא תואר והוא בישיבה?

איך יש סכום כזה? אשמח ממש להבין.

זו סיבה מרכזית שבגללה אני עוד לא מעז לצאת..
מה אני אעשה יצא ואז נתארס ונגלה שאין לנו כסף?!
(כמובן שאפשר שההורים יעזרו אך מן הסתם אסור לבנות על זה.. אולע הוריה של מי שאצא איתה לא יכולים לעזור..אז מה נעשה? נתחיל לסנן בנות כאלו? אני כמובן מגזים..)
תודה למי שיעזור....

אני במצב שלך…הולך בדרכך
אין הרבה כסף, ולומד בישיבה…
אבל..שכחת מי דואג לך לפרנסה?
בורא עולם… !!
מה ישלך לדאוג? תאמין, תבקש, ותקבל!
ואבוי...ספק

אבל בניתי על אחוזה!!ארצ'יבלד
הורסי שמחות שכמוכם!!

לפחות, לשיטתכם |אהמ|, הלימודים שלי לא בזבוז זמן
לימודים הם אף פעם לא בזבוז זמןאריק מהדרום
לעיתים קרובות הם בזבוז כסף טבל לא זמן.
לא סומכים על הנסshaulreznik

מה גם שלא כל אחד מגיע לדרגה שבה הקב"ה דואג לכל צרכיו בשפע, ויעיד על כך המצב הכלכלי הלא מזהיר במיוחד של המגזר החרדי.

נתונים מדאיגים: יש 1,809,200 עניים בישראל; עליה בעוני בציבור החרדי

צודקעלומה!

צודק אבל..שריונר
בהתחלה חשבתי כמוך עד שהפנמתי שאנחנו לא דואגים לפרנסה שלנו אלא ה'.
הרבה אמונה ופתאום דברים מתחילים להסתדר ומתחיל תזרים כספים מכל מיני הפתעות ומקומות
(אפשר לעבוד).לאיאומן
אם אתה לומד בימים אפשר לעבוד באבטחה בלילות, מאד מקובל אצל סטודנטים. יש כל מיני עבודות לילה ועבודות שמתאימות לסטודנטים (מניחה שגם לאברכים). ככה אנחנו התפרנסנו בתקופה ששנינו למדנו. גרנו בחורבה בשכירות של 2000 שקל, הצטמצמנו מאד מאד, וחיכינו קצת עם הילד הראשון.
בקיצור, לקחת אחריות.
תלוי מה הסטנדרט שלךאריק מהדרום

יש אנשים שיכולים לחיות מאלפיים שקל ואפילו פחות ויש כאלה שגם 30 אלף שקל בחודש ידחק אותם.

בכל מקרה תתחיל לעבוד תוך כדי התואר אם אתה יכול, בדרך כלל גם המתנות לחתונה יכולות לעזור לשנה עד שנתיים (אם כי זה לא מומלץ בכלל) ויש גם אנשים שמקבלים סיוע מההורים, יותר 'ל לקבל מלגות ממשרד החינוך כשאתה נשוי, ובמקרה קיצון כשאין לך שום אפשרות אחרת  קח הלוואה לסטודנטים מהבנק.

יתכן ויש איסור לקחת הלוואה מהבנק בשביל צרכים יומיומייםארץ השוקולד
לפחות ככה סובר הרב יעקב אריאל.

מדין ריבית, היתר עסקה נועד רק לדברים מכניסים ולא לאוכל.
על פי חוקאריק מהדרום
לכל הבנקים בישראל יש היתר עסקא, מי שרוצה להחמיר תבוא עליו הברכה.
יותר מזה יתכן שאין צורך בכלל בהיתר עסקא כדי לקחת הלוואה מבנק שאינו פרטי כי זה כמו לקחת הלוואה מקופה ציבורית ולא מאדם פרטי יהודי.
אסביר את דבריי:ארץ השוקולד
הרב יעקב אריאל טוען שהיתר עסקא מתייחס רק לדברים שיש בהם ממד עסקי כלשהו.
לדוגמא בית, רכב יכולים להכניס גם כסף, אז להם היתר עיסקא יכול לעבוד.
אבל ללוות כדי לקנות אוכל במכולת, לשם היתר עיסקא לא מועיל הלכתית.

אינני אומר שכך סוברים כולם, אלא כך שמעתי בשמו של הרב יעקב אריאל.
הסיבה שאני מציין זאת היא שאנשים נוהגים פה להחמיר בכשרות שזה חשוב, אבל דווקא בענייני נשך שזה יותר חמור הלכתית מחפשים היתרים. ומעבר לזוית ההלכתית צורמת לי התפיסה של "תסמוך על ה' והכל יסתדר ואין צורך לפעול בהגיון"
כך גם אני שמעתי ממנו. חוץ מהפן ההלכתי, י בזה פן חינוכי גדול.אניוהוא
כיף להסכים לפעמיםארץ השוקולד
אני צריך להחמיר בשביל זה?
כל המחמיר תבוא עליו הברכה!אניוהוא
קצת שונה ממה שאמרו עד עכשיוkaparalay
אבל נצרך.
נתקלתי בשאלה שלך מהצד של הבחורה, ועשיתי (ועדיין עושה) בירורים בנושא.
פעם העליתי את החשש הזה בפני מישהי חכמה ומבוגרת ממני שהחזקתי ממנה וקיבלתי ממנה תשובה כזאת, נוסח 'צריך אמונה וכו'..'. חייבת להגיד בכנות שזה קצת קשה לי.
לא כי זה לא נכון. להפך- זה נכון, רבש"ע הוא זה שדואג לנו לפרנסה. ובאמת יש פה עבודה על בטחון בה'. אין ספק.
אבל זה באמת חשש כ"כ הגיוני. אנחנו חיים בעולם של עשיה, מחנכים אותנו לפעול עם א-ל ולהשתדל כמיטב יכולתנו. אפשר גם להזכיר דיונים שעולים פה לפעמים, על זה שיש בנות שמעדיפות להתחיל ללמוד כמה שיותר מוקדם כדי לפרנס את המשפחה.. אז קשה שפתאום "משתיקים" את החשש הזה במילים גדולות (ואמיתיות, אגב) של אמונה ובטחון.

היה משהו אחד שאמרו לי וקצת איזן.. זה קצת יבש וקר, אבל יש בזה משהו- יש מצב שאתה קצת מקדים פה את המאוחר..? הרי אין שום הבטחה שהבחורה הראשונה שתכיר תהיה אשתך, ואתה כבר מונע מעצמך את האפשרות שאולי תכיר אותה עכשיו בגלל שאם וכאשר תתחתנו- אולי יהיה לכם קשה כלכלית.
אין פה כוונה לומר ש'תחיה בלי לדפוק חשבון', יותר לכיוון של לאזן בין מחושבות יתר לבין 'לזרוק'. כי לא נראה לי שלעצור עכשיו את כל החיים עד שיהיה לך כסף זאת אפשרות.
נראה לי שבכ"מ שווה להתחיל להיפגש, תוך אמונה ברבש"ע שיעזור ויסדר את הדברים, ותוך הבנה שייתכן שיהיו שלבים שבהם תידרש מכם יותר השתדלות לפרנסה, וזה בסדר.

ועוד כמה דברים-
*קטונתי מלהציע לימוד כזה או אחר, אבל נראה לי ששער הבטחון בספר חובת הלבבות יכול לחזק מאוד, וגם נתיבות שלום לחנוכה.

*בפן הטכני יותר.
5000/6000/7000 הם סכומים משוערים שלך, ואמנם שמת ביניהם לוכסן כאילו זה כלום, אבל זה פער של אלפי שקלים. זה משמעותי.
כדאי קודם כל לרדת לפרטים. אם יש לך חברים אברכים/סטודנטים נשואים- תשאל אותם (כמובן בצורה שלא תצא חטטנית;) כמה הם משלמים שכירות, כמה על אוכל, ונסיעות וכו'.
עם מספר אמיתי יותר קל להתמודד מאשר עם מספר משוער.
אפשר גם לשאול אותם איך הם מסתדרים. ברגע שאתה שומע שזה אפשרי- הכל נראה פחות מאיים.

*קצת ירידה לפרטים מבחינת הכנסות-
·יש היום כמעט בכל מוסד לימודים סיבסודים כאלה ואחרים לסטודנטים נשואים.
·ב"ה יש גם מלגות בשפע- לבוגרי שירות צבאי/לאומי, למי שלומד מקצועות מסויימים, למי שגר במקומות מסויימים, למי שמוכן לבצע התנדבויות כאלה ואחרות. במקרים מסויימים גם למי שלומד תורה במסגרת כלשהי.
·אני פחות בקיאה בזה, אבל הבנתי שיש גם ישיבות שנותנות מלגות וסייועים כאלה ואחרים לתלמידים שלהם.
·אמנם הרבה פעמים לימודים בישיבה/במוסד להשכלה גבוהה לא מאפשרים עבודה נורמאלית, אבל יש היום המון עבודות שמתאימות לסטודנטים מבחינת השעות, או עבודות זמניות גדולות יותר בתקופות של חופשות ובין הזמנים.
·יש המון מקומות שיש להם מעונות במחיר מוזל. לא תמיד זה נוח/אידיאלי, אבל לפעמים גם זאת יכולה להיות אופציה.
·שמעתי מחברה שהיא ובעלה הטרי הלכו יחד לקורס להתנהלות כלכלית נבונה (יש היום כלמיני ארגונים שעושים קורסים כאלה. אני באופן אישי מכירה את פעמונים, אבל שמעתי על עוד אחד מוצלח שאני לא זוכרת את שמו כרגע). היא סטודנטית ובעלה בישיבה, והיא אמרה שהקורס הזה עזר להם המון.

וכמובן שבתוך כל זה- המון תפילות לרבש"ע שיאיר את הדרך ויעזור לבחור נכון, ולהאמין שכל הכנסה/הוצאה שהוא יארגן לכם יהיו בעז"ה מדוייקות לכם.

מקווה שהועלתי במשהו.
המון הצלחה והחלטות טובות בעז"ה
שבת שלום!
לגבי לא מתחתנים עם הראשונה שפוגשיםאוויל מחריש
מי שבא בגישה כזו אז כנראה שזה נכון לגביו, הגישה הנכונה היא להתחתן עם הראשונה שפוגשים (למי שכבר נפגש אז זה עם האחת הבאה שייפגש איתה). בהקשר לדיון מבחינה כלכלית, ברור שאין קטע לצאת לדייטים אם אתה לא מוכן נפשית כי אז אתה זורק את הכסף לפח בצורה בטוחה, למרות שאולי זה יעודד אותך להתחתן ולבטוח בקב״ה, שקול בעצמך מה עדיף לך.
וואלה.kaparalay
אני לא בטוחה שאני מסכימה, פשוט כתבתי מצד החוויה האישית שלי (כן, באתי בגישה של 'בעז"ה זה יהיה זה וזאת המטרה וכו'..', וזה לא קרה. ולהבדיל מכירה אחרים שבאו בגישה של 'לא מתחתנים עם הראשונה' וזכו, ב"ה, להתחתן דווקא איתה).

אבל אתקן ואגיד שהניסוח היה לא מדוייק ואולי יהיה יותר נכון להגיד שגם כאשר מתחתנים עם הראשונה זה לא קורה ברגע, וב"ה אפשר להיערך לזה.

גם לא הייתה כוונה להגיד לו להתחיל אם הוא לא מוכן נפשית, יותר ממקום שחבל שזה יהיה גורם מעכב. כמובן שאם יש תחושה כזאת שלא מרפה לא בטוח שיהיה נכון להיפגש 'למרות זאת' ולצפות שיעבור מעצמו.. מחילה אם כך הובן.

תודה על החידוד
מחזירתתן אחרית לעמך
הגישה לדייטים צריכה להיות - אני בא לנסות.
לפעמים בן אדם חיכה כל כך הרבה לצאת וגם החברה מסביב השפיעה עליו כל כך ש'חייבים כבר להתחתן' וכתוצאה מכך הוא בא בגישה של 'זאת אישתי' כלומר בגישה של 'קביעה' וזה טעות.
זה גורם לאדם להיות רגיש מידי, שחקן מידי (כי הוא לא רוצה לאבד את אישתו), אוהב מידי, מכבד מידי - הכל יותר מידי. ובסוף אם זה לא הולך אז הוא שבור. שבור מידי.
צריך להניח לכל מה שהחברה אומרת ומאיצה בנו. צריך להניח לכל הלחץ ולהירגע. אני הולך למצוא את אישתי אבל אני לא יודע כמה זמן יימשך המסע הזה. אולי הוא ממש עוד שניה נגמר ואולי כמה שנים. אני צריך להיות מוכן להכול ולבוא לכל דייט ממקום של אפשרי שזו היא ולא ממקום של קביעה.
המקום של 'אפשרי' הוא מקום נטרלי. אני בא מכובד ומכבד במידה. אני מציג את עצמי כמו שאני באמת ולא משחק. אני גם יודע לבקר ולא ישר לקבל את הכול בהכלה (לפעמים מרוב אהבה שלילית לא רואים את החסרונות הגדולים או את הפערים).
המקום של 'אפשרי' נותן לאדם נחת ורוגע ולוקח את הדברים בפרופורציה. גם אם היה טוב לא צריך לזרוח יותר מידי וגם אם לא אז לא צריך לשקוע.
הכל במידה. אפשרי.

מקבל את החידודיםאוויל מחריש
של שניכם, נראה שכולנו נסכים שמגיעים לפגישה ממקום של בעז״ה זאת אשתי והכל לטובה
ולא מתוך מקובעות, חוסר אכפתיות, חוסר אמונה וביטחון
מוצאים עבודות קטנות מזדמנות, יש מלגה מהישיבהאניוהוא
יש קרנות תמיכה באוניברסיטה

הרבה שלוחים למקום .

והרבה עשו כן ועלתה בידם
לא מתחתנים תוך רגע. בדרך כלל....נפש חיה.
מהפגישה הראשונה זה בערך כשישה חודשים...אוויל מחריש
אכן זמן שאפשר לעשות בו הרבה.
לגבי "כמה כסף" - ראה את הקישור המצורףshaulreznik

שאלה לזוגות הצעירים....»» - נשואים טריים

איך משיגים? חבריי שהתחתנו תוך כדי לימודים, עבדו במשרה חלקית (בתור מאבטחים, קופאים וכיו"ב).

תואר: יש את פרויקט פר"ח שבעזרתו אפשר לכסות חלקית את שכר הלימוד:

מלגות לסטודנטים בפרח-שאלות נפוצות | מלגות | פרח

יש גם כאלה בלי תואר שחיים בבתים ומשלמים חשמל וכו'מבקש אמונה

חובת ההשתדלות אומרת שצריך לעבוד במשהו כדי שיהיה כלי לקבל את השפע..

אבל לאו דווקא שיהיה לך תואר.   

הקב"ה יכול לפרנס את האדם גם בסיבה קלה  (ותאמין לי מניסיון זה ככה, לפעמים זה ברמות הזויות)

מה קשור תואר ופרנסה בכלל?אריק מהדרום
פותח השרשור קישר ביניהם.. חושבים שרק ככה יש עבודה מכניסהמבקש אמונה

בדיוק דברתי על זה עם חברה..לב אוהב

@בוריסה יש לך מה להגיד בעניין? ;)

אואההה כמה יש..בוריסה
אז ככה.. תלוי מאוד בהרבה דברים..
איזה תואר אתה לומד?האם אתה יכול גם ללמוד קצת לבד ולעבוד בזמן הזה?
בתור סטודנטית לתואר עמוס מאוווד וגם דורש שבנוסף בעלה סטודנט שנה א לתואר עוד יותר דורש אני לומדת חלק מהשבוע וחלק ממנו עובדת אבל זה רק כי זו שנה אחרונה אז יש פחות עומס.. ומצטמצמים. וההורים עוזרים
אבל התא המשפחתי הזה שווה כל מאמץ. אגב בה גם יש לנו בת.
בכללי יש הרבה עזרה מההורים . וצריך לבדוק אם לפחות הצד שלך יכול לעזור.. אם כן ברוב הפעמים במיוחד בהתחלה זה מספיק..
ואגב לאברכים הרבה פעמים יש דירות ממש זולות מהישיבה..בכל אופן.. בשנה הראשונה זה הרבה יותר פשוט.. אם אתה גר ביישוב אפשר לעבוד אפילו רק שלוש ימים בשבוע ולהסתתדר.
הייתתן אחרית לעמך
ברמה הכללית -
בסופו של דבר הכול תלוי באיזה תואר אתה לומד ובאיזה עבודה אתה עובד. לא דומה מי שלומדים הוראה למי שלומדים רפואה. הלימודים יותר אצימים.

ברמה הנקודתית -
בחור שלא נמצא במסגרת (ישיבה וכו') ועיסוקו הוא עבודה ולימודים (תואר ממוצע) יכול להביא באזור ה3000 וגם אשתו יכולה להביא סכום כזה.

השכר החודשי לדירה זוגית משתנה בין מקומות (ישובים לערים וכדומה) ובהחלט אפשר למצוא הרבה מקומות טובים ששכר הדירה נע בין 1300 - 2000. (כמובן שיהיו מקומות ששכר דירה 3500. תעשה את השיקולים שלך. אתה יכול לבחור במחיר הנוזל).
נעמוד את שכר הדירה על 2200.

לשאר ההוצאות (בהנחה שההורים משלמים את הלימודים והזוג ללא רכב) ההוצאות יסתכמו ב2500 ש''ח (כולל שבתות אצל ההורים וכו'). בנוסף זה תלוי ברמת חיים שלכם. כמובן שאם אתם יושבים בסופי שבוע המסעדות של 400 שח למנה זוגית המחיר יכפיל את עצמו. וכן בעניין הביגוד.
נעמוד את ההוצאות על 2500 שח.

¶2200 שכר דירה + 2500 הוצאות= 4700. ובהנחה שאתם יחד מרוויחים 6000 וזה אפשרי אז נשארת עם רווח של 1300 ש''ח. בקיצוריכולים לחיות ברמה טובה ונוחה ולחסוך בצד אז אין מה לדאוג. (זוג ללא ילדים).

¶חשוב לזכור שהלימודים הם כולה לכ4 שנים כששנה אחרונה היא סטאז' ומקבלים כסף. הם לא לכל החיים. אחרי זה אתה מתחיל לעבוד והמשכורת עולה. וגם אם אין לך משקה מלאה אתה יכול לעבוד בעוד עבודה (נגיד שני בתי ספר). וגם האישה תסיים ללמוד ויתפנה לה הזמן להרוויח עוד כסף. ככה שאין מה לדאוג ויהיו ילדים ויהיה לך מה להאכיל אותם.

¶בסופו של דבר אנחנו רואים בעיניים שהיום זוגות מתחתנים וחיים. לפעמים בצמצום אבל חיים! ושמחים! אז שנתיים של צמצום עם הרווח הכי גדול (הזיווג שלך..) ובתכלס זה לא כזה צמצום.. הכל תלוי באים אתה מתנהל.

תתייעץ עם אנשים. תשאל אותם כמה עולה מישורים לזוג בסביבה שלך. תראה כמה מרוויחים בחודש ותראה שאתה גם יכול.

בלת"ק, אז תצא בהמשךארץ השוקולד
איך אומר הרמב"ם (נאמר בחנוכת הבית לספרדים) שדרך החכמים היא קודם לבנות בית ואז לארס אישה ולא הפוך.

מותר להיות מן החכמים שעושים בסדר הגיוני
המציאות מראה שגם מי שמתחתן מוקדם לא גר ברחוב..ברגוע

הרמב"ם כתב זאת לפי המציאות הכלכלית בימיוהגולש האחרון
אם אדם בימינו יחכה שיהיה לו בית כנראה שהוא יתחתן בגיל 30...

בימינו תתחתן כשיש לך תכנון ממשי ואפשרי איך לפרנס, ואת זה אפשר לעשות גם לפני תואר וגם תוך כדי
אתה אופטימי.אניוהוא
גם בגיל 30 כמעט לכל מי שהוריו לא יכולים לעזור לו ברכישת דירה לא תהיה דירה.
לא בטוח, אם הבנאדם רווק עובד דווקא הגיוניהגולש האחרון
עובד ובונקר.אניוהוא
היום לאנשים הכסף נוזל מהאצבעות....
יתכן, אבל שתהיה דרישה מינימלית למשהוארץ השוקולד
ולא רק לסמוך על הקב"ה שהוא יתפרנס
בשנים שהיא תלמד אתה יכול לעבוד, או הפוךברגוע

בן כמה אתה? מה אתה עושה עכשיו?44444
אלו נתונים חשובים.....
22. יש לי עוד שנה בצהל.בן..
מתלבט אם אחכ להמשיך עוד שנה שנתיים בישיבה או ישר תואר.... ככל הנראה בחינוך/הוראת מקצוע כזה או אחר ..
השנה לא יוצא בגלל שאני חייל אך גם אחכ ישנו העניין הכלכליבן..
אז בתור התחלה לחסוך את המשכורות מהצבא אביגיל.
^^^צריך עיון
הגעתי עם המשכורת הצבאית לסכום נחמד, והיום מקבלים כבר הרבה יותר.

בנוסף יש את המענק והפיקדון ששווים לא מעט, ואם אתה לוחם יש לך גם 2/3 תואר על חשבון משרד הביטחון.

(תשב מול האינטרנט ותלמד את כל ההטבות האלה, זה שווה הרבה)
תתחיל בלחסוך בצבא. יש גם פקדון אח"כ וכד'.....44444
לאחר מכן אתה יכול ללמוד חינוך ולהיות בישיבה ותתחיל לצאת.
היתרון של לומדי חינוך שבגיל צעיר יחסית מצבם הכלכלי יכול להיות לא רע (מכמה סיבות...).
היתרון של לימודי חינוך שהם לא קשים וניתנים לפיצול. לכן הכי הרבה אפשר לפצל ולעבוד במקביל.
בנוסף, אפשר לעבוד בתור מדריכים בשבתות וכד'... שזו הכנסה יפה (גם יש פחות הוצאות על שבת), יש גם הוסטלים אם זה מתאים לך וכד'.....
אגב, כשאין ילד ההוצאות מאד מאד נמוכות ואפשר לחיות בסכום יחסית זעום. ההוצאות המשמעותיות מתחילות שיש ילד וגבי זה אפשר לעשות שאלת רב אבל יש סיכוי לא נמוך בכלל שכבר תעבוד עד שהוא יוולד בעז"ה.... (למצוא אשה לוקח זמן ותוך שנה זה נחשב ממש ממש מהר+ הריון וכד'.....).

אגב היום מורה צעיר יכול להרוויח יחסית לגילו משכורת לא רעה44444
בכלל אבל בשביל זה כדאי ללמוד מקצוע אטרקטיבי או לגור באזור בלי הרבה מורים.
אם אתה טוב במדעים/ אנגלית/ מתמטיקה תשלב את זה עם אחד ממקצועות היהדות (שאותם תלמד בישיבה).
וואו...רק שאלה לי
פלשתי מהפורום השכן, ב"ה כבר נשואה+.
נתחיל מזה שזוג שיודע לחסוך ולא מפזר כסף לכל עבר ממש לא צריך 7000 ש"ח. אפשר להסתדר גם עם 4000. בפועל, אפשר להסתדר עם כל סכום כסף, זה תלוי בגישה- יש כאלה שירוויחו 50,000 כל חודש ויהיו בחובות מטורפים, ויהיו שירוויחו 5000 בחודש ולעולם לא יהיו במינוס. הכל תלוי בהתנהלות הכלכלית שלכם.
וחוצמזה... פרנסה מבורא עולם! זה פשוט לא להאמין כמה הקב"ה יצירתי בדרכים שלו להביא לנו את הפרנסה שמגיעה לנו. ואני אומרת את זה מניסיון... אני אשת אברך, סטודנטית ויש לנו ילדה. וב"ה חיים בשמחה גדולה. ברור שחוסכים במה שאפשר, אבל ממש לא חיים בעוני. ובאמת רואים את יד ה' בדבר!
אני חושב שאפשר להסתדר...הבל הבלים
אפשר שאחד ילמד ויהיה אחראי על המשק בית ואחד יעבוד 10 שעות ביום. שזה 6500₪ בחודש.(משכורת מינימום).
אני חושב שזה אמור להספיק. לפחות אם אין ילדים.

אפשר גם שמי שלומד יעבוד יום בשבוע וזה עוד 1000₪
בתור נשוי. הכל נסים ומי שדואג לנמלה דואג גם לאדם רק צריךדדו

אמונה. אבל אני אברך אז זה לא ראיה כי הארון נושא את נושאיו.

אבל ה' מכלכל את כל החיים בחסד.  

הנמלים עובדות קשה על האוכל שלהן...צריך עיון
כמוני כמוךארצ'יבלד
אצלך יש עוד כמה סיבות למה לא לצאתאניוהוא
|תולש לך שערות מהאף|ארצ'יבלד
אתה כזה שקוףארצ'יבלד
אתה שקוף-ש.אניוהוא
קודם כל, לא סומכים על הנס (בלת''ק)הולם במיוחד
ולא בונים על זה ש ''הקב''ה יסדר את העניינים'', כי רוב המשפחות בישראל, גם הדתיות, מתקיימות על מינוס בבנק וזה גרוע מאוד מאוד.
עם הפן הכלכלי לא ''זורמים''. צריך להיות מאופסים עליו במאה איך ולדעת איך ומאיפה חיים.
אז מה בכל זאת עושים אלה שבסיטואציה דומה ולא חיים על על חשבון ההורים וגם לא במינוס בבנק?
יש כמה אפשרויות.
אפשר ללמוד בתורות כשהשני מפרנס בינתיים,
אפשר לפרוס את התואר על יותר שנים ולעבוד במקביל (יש תארים שאפשר לעבוד ולהרוויח יפה במקביל גם בלי לפרוס, ורצוי גם לבחור מוסד לימודים פחות דורש, בהתאם לצורך הזה)
ואפשר אפילו לשקול ברצינות לא לעשות תואר ולעבור הכשרה מקצועית כמו תעודה. תלוי מה התחום והביקוש.

בכל מקרה חשוב
א. להשתדל שיהיה בצד חיסכון שיכסה את הלימודים, או לפחות את רובם, כבר מעכשיו- שההוצאה הזאת לא תיכנס להוצאות השוטפות
ב. לנסות לגשת לכל מלגה אפשרית בזמן הלימודים
ג. לבחור מקום מגורים (ומקום לימודים בהתאם) שהשכירות בו לא סוחטת לבנאדם את הדם מהעורקים.

זה אפשרי וזה אפילו כיף אם עושים את זה נכון.
בהצלחה!
התייאשתי מלעקובזיויק
אחרי השרשורפלצת של @Lavender

בלתי קריא בעליל מהפל'

אהבתי את הציטוטLavender
לנשואים ששכחו. מה אומרים על כל העניין הזה?ארץזיתשמןודבש

ממגדלי השנהב

מבטיחים לנו שרק שם את עצמנו נאהב

מהארמונות המפוארים והמתנשאים

אשר שייכים רק לנשואים

טיפים לנו הם מחלקים

שבלעדיהם בטוח נישאר רווקים

"תפסיקי להיות בררנית" מלמעלה צועקים

על המדרגות המפותלות מנסה לטפס

דייט ועוד דייט, כבר קשה להתאפס

הלב המסכן שאף פעם לא מוותר

כבר טיפה מתחיל להישבר

"האם אתם זוכרים את התקופה הקשה?"

אני צועקת אליהם מזיעה מקומת המדרגה

"אל תוותרי" אני לוחשת לעצמי בכוחות אחרונים

את תגיעי לפסגה וזה לא יקח שנים

תזכרי אני לוחשת לעצמי

"שאגיע לפסגה לא אשקע בחלומי"

את תשימי מעלית על האדמה

תעזרי לאותם הרווקים במלחמה!

את רוצה תשובה מה אומרים על הדבר הזה?אריק מהדרום

או ששאלת שאלה רטורית?

מעניין אותי אם מזדהים עם התחושותארץזיתשמןודבש
בכותרת שאלת נשואים מה הם אומריםאריק מהדרום
או שאת שואלת דווקא רווקים ולכן הפרסום בלנ"ו?
"לנשואים ששכחו" זה שם השירארץזיתשמןודבש

אבל אולי באמת אשים ציטוט שיהיה יותר מובן

עריכה: אי אפשר לערוך, אבל תזרום 

אני שואל שובאריק מהדרום
את רוצה לדעת מה אני חושב על השיר שלך כנשוי?
כן, גם מענייןארץזיתשמןודבש
באת לומר שהנשואים מתנשאים כאילו?זיויק
ח"ו מתנשאיםארץזיתשמןודבש
זה מבטא את ההרגשה שלי שלפעמים מרגישה (ולפעמים גם החברה גורמת להרגיש) פחות מוצלחת ממישהו שכביכול הצליח והתחתן
ח"וזיויק
אני מקווה שאת מספיק בעלת ביטחון עצמי שלא תלוי בשדרים כאלה
את ציינת שהארמונות מתנשאיםאריק מהדרום
זה גורם לחשוב שאנחנו גם כן מתנשאים.
אוקי היה חשוב לי לשאולאריק מהדרום
כי השיר כשלעצמו לא מזמין נשואים להגיב כל כך כי הןא מתאר אותנו כמתנשאים ומנותקים ומעצבנים.

אז קודם כל זו פוזיציה בעייתית כי כביכול את שואפת להפוך למשהו מאוד מאוד שלילי על פי השיר, את שואפת להיות נשואה וכאמור השיר הזה לא מאיר נשואים באור חיובי.

דבר שני זה שרווקים לפעמים רואים את הנשואים בצורה כזו ששכחנו את איך זה להיות רווק ואנחנו רוצים שרווקים יפסיקו להיות בררנים זה לפעמים מתוך רצון לעזור, אנחנו לא היינו בררנים אף פעם, ולא מבינים כל כך את הצורך ברשימת המכולת של החברים שנשארו רווקים וכשמציעים הצעה והיא נפסלת או סתם מנסים לשוחח על העניין, אנחנו מואשמים בניתוק ובחוסר רגישות וטאקט וששכחנו איך זה להיות רווקים, לא, לא ממש שכחנו, פשוט אף פעם לא היתה לנו ממש רשימת מכולת, אף פעם לא היה לנו מחסומים רגשיים בעניין, אנחנו רוצים לעזור לאלה שנשארו רווקים אבל אנחנו מואשמים בהתנשאות אז מוטב אולי שנעזוב אתכם בשקט כדי לא להפריע.

ואז אנחנו מואשמים שאנחנו לא עוזרים מספיק.

ודבר אחרון, נישואין זה לא ארמונות מפוארים לרוב, יש הרבה מאוד התעסקויות שיש כנשואים ואין לרווקים, הרבה פעמים דווקא ההפך, הרווקות היא זו שהופכת אותך לפריווילג בלי צרות פרנסה, עצמאות, גידול ילדים ועוד.

טוב לפעמים יש טיפה התנשאותארץזיתשמןודבש
אבל זה לא המסר שרציתי להעביר כאן! זה יותר בא להעלות למודעות את הכאב של הרווקים ואת ההרגשה שהם פחות טובים אם הם לא נשואים. כמובן שזה עבודה עצמית שבן אדם צריך לעבוד עליה, אבל באמת זה עניין מאוד רגיש ולפעמים הסביבה לא מספיק מודעת ורגישה לזה ותמיד טוב לעלות למודעות את הרגישות הזאת.

וגם באמת צריך להבין את החשיבות בלהתעסק בשידוכים, כן יש כאלה שיש להם קושי בלמצוא, אבל באמת חושבת שכחלק מתיקון העולם והמוסר האנושי שידוכים זה צריך להיות נחלת הכלל.

שוכחים את התחושה עשר שניות אחרי שמתארסיםבחור עצובאחרונה
טוב חיפשתי מלא זמן והתייאשתי חחחלא יודעתת
שלחו פה פעם מספר של הרב חיים קורץ..מישהו יכול בבקשה לשלוח שוב?
שלחתי בפרטי קיבלת?קעלעברימבאר
כן תודה רבה!!לא יודעתת
מומלץזיויק
מה דעתך אפשר בפרטיהמצפה לישועה
אתה ממליץ? היו לך הצעות קשורות?
שמעתי על הצלחות שלוזיויקאחרונה
דייט ראשון בחיים, חייב קצת עזרה, בעיקר בנות...נו, ההוא מהזה

האמת אני בכלל לא בטוח אם הפורומים פה עדיין פעילים😂

אבל ככה, ביום שני הבעל"ט דייט ראשון בחיים ואני חייב טיפה עזרה

לא מצפה שתגידו לי בדיוק מה לעשות, בסוף העניין הוא להיות אני, אבל קצת...

אז ככה, הרבה אמרו לי ללבוש בגדים שהם 'אני' ושנוחים לי, בדר"כ אני הולך עם חולצות גלופה, אז בגלל שזה חול המועד חולצת לבנה של הישיבה זה סבבה?

מיקום - בפנים? בחוץ? מקום מבודד? עם עוד אנשים?

וטלפון יום אחרי? זה דבר שעדיין עושים?

אה, ולצערי אני נטול רכב, לחכות איתה אח''כ לאוטובוס?

תודה מראש לכולם!!

שלא לדבר על הפרס הגדול!כינור יהודי

התקדמות לקראת הקמת בית! (איתה או עם מישהי אחרת בעז"ה)

להעלות סטנדרטים או להתפשר?Lavender

בתור בחורה שיוצאת לדייטים, אני שמה לב שבאמת מפריע לי מראה חיצוני של רוב הבחורים. 

ואיכשהו אני פוסלת את רובם בגלל המראה החיצוני, מצד אחד יש את המשפחה שמייעצת לי לתת צ'אנס ולראות אולי בדייט עצמו לא יפריע לי המראה,

מהצד השני החברות מייעצות לי "תסתכלי במראה ותעלי סטנדרטים"

ואני עצמי לא יודעת מה להחליט, כי אין לי בעיה לחכות בשביל הבחור המושלם, אבל מהצד השני לא רוצה לפספס את הרכבת ולהגיע לגיל מבוגר...

(ולא, אני לא מחפשת את הדוגמן האולטימטיבי, אבל כן בחור שנראה סבבה)

מה אומרים?...

יאללה בהצלחהLavender

אנחנו עומדים דום וממתינים בנשימה עצורה לחידושים

עוד מכה ועוד מכהגרי

עוד סירוב ועוד התעלמות עוד היעלמות ועוד "גוסטינג".

"מִכַּף רֶגֶל וְעַד רֹאשׁ אֵין בּוֹ מְתֹם פֶּצַע וְחַבּוּרָה וּמַכָּה טְרִיָּה"

יפה מאוד זיויקשפלות רוח
נכון כנ"ל שתי גרושות התחילו איתי מוצשאדם פרו+

ונעלמו, חברה בדיוק התקשרה והציעה. בלה בלה.

אין מה לעשות יש אנשים שמקשים

מורידים את הרמה בשביל כולם.

אין נאמנות.

מסוגלות להתכתב ולדבר ולהתלהב בערב.

בבוקר והנה היא נעלמה.

אם זה ינחם אותךהמצפה לישועה

אני לא לפני הרבה זמן הייתי כל כך תמים שלא הכרתי את זה דיברתי עם מישהי(וזה היה דרך מישהו שהכיר ביננו)וקבענו שלחתי לה הודעה והיא לא ענתה..

אני בלי ווטסאפ וכו' אז ממש לא הבנתי חשבתי שהפל' לא עובד אולי היא לא קוראת הודעות סמס...

התקשרתי גם לא ענתה חשבתי הפל' שלי הלך...

ואז גיליתי שיש שם לדבר  הזה מאז כבר היו עוד כמה דברים דומים...

:')חתול זמני

הייתה לי פעם שהתפניתי לבית חולים בפתאומיות בלי טלפון ולבסוף הייתי יותר מחודש בלי טלפון איני יודע כמה שיחות שלא נענו

מה הבעיה של אנשיםאני:)))))אחרונה

לומר פשוט שלא מתאים?

בדייטים עצמם ובין הדייטיםadvfb

עולים תחושות בדייטים עצמם

עולים תחושות בין דייט לדייט

מה דעתכם המקום שצריך לתת לסוגי התחושות?

מה זה יכול לומר שיש פער בין התחושות בדייטים לתחושות בין הדייטים (לכאן או לכאן)? 

סתם מבאסהפי

שיש פער זה לא אמור להיות ככה..

אני חושבת שעל הגבר יותר ליזום בין דייט לדייט לפחות לפתוח את השיח . אבל התפקיד שלה זה להיפתח ולא להיסגר

מסכימהרק נשמה

בעיקר עם הקטע שעליה מוטל להיפתח לי זה לפעמים לא זורם ולא כי אני לא רוצה ואני רואה איך זה גורם לנסיגה בצד השני

נכון זה לא פחות קלהפי
כל אחת והקצב שלהadvfb

יש הבדל אם זה תקוע לבין אם זה לוקח זמן..

כאילו אם בחורה לא זורמת איתי כפי שציפיתי אבל זורמת במידה מסויימת ומראה עניין אז זה לגמרי חלק מהמשחק

יש הרבה קשרים שנתקעיםהפי

כי הבחורה חסומה ולא משתפת ..

והבחור גם באנרגיה זכרית פצועה - לא יוזם / רגשי נחיתות / חושב מה היא תביא לי בתמורה .

זה חוסם לגמרי את הבחורה אי אפשר להכיר ככה

ככה יש הרבה קשרים שנתקעים עוד לפני הדייט/ בדייטים ראשונים ,שיכול להיות להם פוטנציאל גדול אם כל אחד היה מתחבר למהות שלו ..

אהבתי את הביטוי אנרגיה זכרית פצועהמחפש שם
נשמע כמו חתול רחוב פצועחתול זמני

לא יודע לא מתחבר לכל משחקי המגדר האלה

וואי לגמריadvfb

בתור גבר זה ממש מתסכל שהבחורה חסומה.

אבל יש הבדל אם היא חסומה לבין זה שלוקח לה זמן יותר לשתף.. לפעמים קצת סבלנות והדברים נפתחים.

וגם לגבי האנרגיה הזכרית - יש הבדל אם הגבר בכלל לא מביא את עצמו, לבין זה שלוקח לו קצת זמן לצבור אמון ובטחון.

מענייןמחפש שם
איך את מזהה את ההבדל? מתי את נותנת זמן וסבלנית לתהליך של צבירת בטחון ומתי את חותכת? 
חח אני בןadvfb

ונראה לי שהעקרון נכון לשני המינים,

שרואים מגמת התמקדות אז זה יכול לתת יותר בטחון ואמון שהקשר מתקדם בצרוה טובה

את יודעת להצביע על דברים שחוסמים/ עוזרים לך להפתח?מחפש שם
מה שהכי עוזר להיפתח זה פשוט טבעיותרק נשמה

לא לשחק את כל המשחקים ולא לנסות להיות מי שאתה לא, אפשר להבחין אם בן אדם הוא עצמו או מנסה לחקות משהו אחר

אמןמחפש שם
זה קטע כי אתה מאמין שאם תהיה משהו מסויים אז מי שהולך תפתח בזמן שזה יקרה כשפשוט תהיה אתה...
מממ אני בעיקר מדבר על מחשבות והרגשות תוך כדיadvfb

והגיוני שהזמן בין לבין נועד לעיכול,

לכן הפער הוא לא פער שזה הפוך בהכרח שבאחד מהם מרגישים טוב ובאחד מהם מרגישים לא טוב..

לפעמים קרה לי שהרגשתי יותר טוב בין לבין מאשר בפגישות עצמן

נראה לי שזה שכל ורגשרק נשמה

כאילו מה שאתה חווה בדייט זו החוויה עם האישה עצמה, נעים או לא נעים יש משיכה או אין קיצור בעיקר רגש, איך הווייבים שלכם נפגשים

ובין הדייטים שההתלהבות והרגש יורדים השכל מתחיל לנתח מה היה ואם זה מתאים או לא

ובתשובה לשאלתך שתי התחושות מאוד חשובות ונראה לי שהעיקר זה איך מרגישים בדייט עצמו, ובקשר למחשבות שבין לבין לראות אם הן באות משכל ישר או מפחדים ודמיונות

הדוגמא הכי בולטת שאני חושבת עליה זה אם נגיד בדייט אתה לא מרגיש משהו מיוחד, מרגיש שזה לא כזה קשור, אבל אחרי זה בשכל אתה חושב שוואו זה אבל בדיוק מה שאני מחפש, אם זה לא דייט ראשון שני אז נראה לי ברור שאין למה להמשיך)

יפה, תודה!advfb
מציע חידוד - רגש ודמיוןadvfb

בפגישה עצמה אין דמיונות, הפגישה מאוד מקרקעת את הזוג והם מרגישים מה קורה ביניהם. 

בין לבין הדמיון מפתח, אפשר לחשוב איך מפה להמשיך הלאה, לטוב או למוטב... 

השכל גם נכנס בין לבין ובאמת יש צורך להבין מה השכל אומר ומה הדמיון אומר.

יפהרק נשמה

ואם תתבונן בתשובתי תשים לב שהזכרתי גם את הדמיון

כן כןadvfbאחרונה

להבנתי התייחסת לדמיון כוזב ומה שכתבתי (שלא סותר את מה שכתבת) מדבר על דמיון בכלל, גם ככלי לגיטימי.

מתנה לחג - קובץ שירים לנשיםגלויה

שלום לחברות הפורום היקרות!

כן, זה רק לנשים. 

הייתי פעם פה... 

עברתי לפני 10 שנים מסע של גירושין

וחג הפסח היה מורכב עבורי באותו זמן. 

ב"ה בסוף זכיתי ליציאת מצרים

וקריעת ים סוף 

והתחתנתי ב"ה 

(לולא המסלול הזה - לא הייתי יודעת שבעלי הוא מה שאני צריכה) 

ובסוף - הפכתי לאמא בחול המועד פסח!

כתבתי ספרון על המסע

מילים שה' שלח לי להתמודד

וקיבצתי לקובץ מתנה עבורכן.

מקווה שישמח ויחזק! 

20260331102053.pdf (תלחצי על זה) 

קפיץגלויה
מרגש.אם-אם
תודה!גלויהאחרונה

אולי יעניין אותך