אז נשואים כבר יותר משנתיים ללא ילדים ולאחר בדיקות סקר גנטיות גילינו להפתעתנו ולתדהמתנו ששנינו נשאים לאותה מחלה, מחלה קשה ואכזרית שבשום אופן לא אסכים להביא לעולם ילד החולה במחלה הזו, מה גם שבכל מקרה מתים ממנה בגיל צעיר מאוד.
ההתלבטות העיקרית שלנו היא האם ללכת על טיפולי IVF עם PGD מה שמבטיח לנו ילד בריא בוודאות (בעז"ה) אך הטיפולים קשים מאוד והפרוצדורה ארוכה ואני רק בחורה צעירה ללא בעית פוריות אחרת (ברוך השם).
האופציה השניה היא להכנס להריון טבעי ובשבוע 11 לערך לעשות סיסי שליה כדי לבדוק אם העובר חולה במחלה, במידה וכן ח"ו-לעשות הפלה בגרידה (במחלה הספציפית הזו זה מותר הלכתית ואפילו נדרש), במידה ולא (בעז"ה) להמשיך את ההריון כרגיל.
חשוב לי לציין שהסיכוי ללידת עובר חולה בהריון טבעי הוא 25% ולידת עובר בריא הוא 75%.
מצד שני אם מסתמכים על אחוזים, אנחנו נפלנו על הצד השני של הסטטיסטיקה והסיכוי ששני בני הזוג נשאים למחלה הספציפית הזו הוא ממש קטן- 1 ל 900 ובכל זאת שנינו נשאים.
אני שואלת פה את השאלה לאחר שכבר היינו ביעוץ גנטי והסבירו לנו את האפשרויות העומדות בפנינו, כמובן לא דחפו אותנו לשום כיוון וההחלטה היא בידנו בלבד, אך אני ממש ממש רוצה לשמוע דעות וצדדים נוספים.
תודה רבה

מסכימה איתך
אישפוז זה קשוח מאד