- לפני הכל- כל הכבוד לך על הרגישות. זו כבר התחלה טובה! וזה בסיס מאד חשוב במקרה כזה!!
- מעבר לרגישות שלך ולדברים שניתן לעשות להקל על אחותך (כמו שאפרט בהמשך), נראה שחשוב שכאשר את יוצאת לדייטים תנסי לנטרל את העניין של אחותי. תתרכזי בך, בבחור ובפגישות. את לא צריכה לפגוע בעצמך בגלל אחותך. את לא אשמה בזה. מותר לך לצאת ולהתארס.. (כמובן, עם רגישות לאחותך ולמצוקה שלה).
- בתור אחת שעקפו אותה- חשוב שתדעי שזה באמת לא פשוט, במיוחד אם יש ביניכם הבדל כל כך גדול בשנים, אבל יש דברים שאת יכולה לעשות כדי להקל עליה. (חלק כרגע וחלק רק אם באמת תתארסי לפניה).
לי היו כמה דברים שעזרו לי בהתמודדות הזו:
1. עזר לי מאד שאחים שלי 'ביקשו ממני רשות' להתחיל לצאת, ועדכנו אותי כשהם מתחילים, ולא עשו את זה מאחורי הגב והסתירו.
2. כשאת מתחילה לצאת- חשוב לדבר איתה על הקושי, שתתני לה את התחושה שבאמת אכפת לך, ואת מודעת לזה שזה לא פשוט לה. תהי קשובה לקושי שלה (אם היא משתפת). ההזדהות הזו מאד עזרה לי.
3. עזר לי מאד שהם עדכנו אותי כשהקשר מתקדם ונראה להם שזה רציני. זה נתן לי זמן לעכל..
4. הם שיתפו אותי בחוויות שלהם מהפגישות. הרגשתי זו שיודעת כמעט ראשונה, והייתי חלק מהחוויה. זה מאד הקל עלי. הם גם התייעצו איתי על דברים וזה נתן לי מקום וחשיבות.
5. וכמובן, מאד עזר לי להיות פעילה בהכנות לוורט, לאירוסין ולחתונה. הרגשתי שותפה.
לגבי ההורים שלך- גם להורים שלי היה קשה, אך הקפדתי לשדר שמחה והנאה, ולא הראתי להם שקשה לי, וזה עזר להם. זה גם השפיע על אוירה נעימה ושמחה בבית. מה שהיא תשדר- זה מה שהסביבה תבין ותרגיש.
ואולי לך ולאחותך יעזור המאמר שמישהי שלחה- בשם מהרב שטיינמן זצ"ל:
על מה לוותר בשידוכים, והאם ראוי לעקוף? תשובותיו המצמררות של הרב שטיינמן זצ"ל
והלואי ושתיכן תתארסו בקרוב ממש ובקלות!!