התגלה מקרה של חצבת בגן שליד הגן של הבת שליהריון ולידה

(לא קשור ישירות להיריון, אבל יש כאן כמה מומחיות...)

הבת שלי לא מחוסנת. בכלל (לשום חיסון).

(עוד לא מספיק שקלנו את הנושא הזה מכל הצדדים, אבל לפחות בינתיים החלטנו "להקשיב" להפחדות נגד חיסונים ולא לחסן).

אנחנו מאוד מתלבטים מה לעשות עכשיו...

השאלות שיש לי אליכן:

1. מה הסיכויים שהבת שלי נדבקה בחצבת?

2. מה הסיכונים שיש בחצבת, וכמה הם נפוצים? (או שאולי הם קורים רק באחוזים בודדים?)

3. אם נגיע לטיפת-חלב ונאמר שהיא לא התחסנה מעולם - איך הם עלולים להגיב?

4. האם יש אוכלוסיות מסוימות שלהן מחלת החצבת מזיקה יותר משאר האנשים? (נגיד - אנשים חולים, קשישים, תינוקות רכים, נשים בהיריון...)

תודה!

(ובבקשה-בבקשה שזה לא יהפוך להיות שרשור האשמות דו-צדדיות...) 

בת כמה הבת שלך?מק"ר
ברור שלתינוקות קטנים זה יותר מסוכן, וגם אומרים שהחצבת בסבב הזה יותר קשה.

טיפת חלב לא יגידו לך כלום, אני אישית הייתי מחסנת, בטח אם מדובר בתינוקת. את יכולה לבוא ולבקש לחסן אותה רק לזה (זה נראה לי במחומשת ואז תצטרכו שתי מנות בהפרש של חודש לפחות אם אני לא טועה). גם אם יעקמו לך את האף אף אחד לא יכול להכריח אותך לעשות משהו, מה גם שאא בפעם אחת להשלים את כל החיסונים.

זאת דעתי האישית

וגילוי נאות, אני מגיעה מבית שלא מחסנים בו (לא מחוסנת), ואת הילדה חיסנתי, לא בגלל דעה אישית, כי לא הצלחתי לגבש אחת כזאת, אלא בגלל שבעלי לא הסכים לשמוע על זה
הבת שלי בגן טרום-חובה, ויש לי גם תינוק מעל גיל שנההריון ולידה

(ואני בהיריון).

זה בא עם חיסון לאדמת חצבת וחזרת,אם אני לא טועהלמה לא123

וואי, איזה מלחיץ זהשבשבת

אני מצטערת לשמוע! מקווה ממש שהיא לא נדבקה!

אני לא חושבת שאפשר לדעת בשלב הזה אם היא נדבקה או לא - אבל חצבת מאוד מאוד מדבקת - קראתי אתמול שהיא נשארת במשך שעתיים אחרי שהאדם שנדבק יוצא מהחדר, כי היא קלה יותר מהאוויר או משהו כזה! מלחיץ. לפעמים אפילו לפני שרואים סימנים של החצבת היא כבר מדבקת...

באופן אישי הייתי הולכת לבקש שיבדקו אותה, למקרה שהיא חו"ח נדבקה.

אצלי בקופת חולים אתמול היה שלט שמי שמגיע בגלל שהיה בסביבה של חצבת - שיגיד מראש כדי שיוכלו להכניס אותו לחדר צדדי כדי שאם במקרה יש בסביבה ילדים עם מערכת חיסונית חלשה (מטופלים למחלה ל"ע ועוד) - יוכלו להזהיר אותם כדי שלא ידבקו.

אוףףף כל החצבת הזאת בסביבה ממש מלחיצה אותי. בטח עם תינוק קטן בע"ה בקרוב. אם הבנתי נכון - זו מחלה שבאחוזים מסוימים יש בה הרבה סיבוכים. והבעיה היא שבגלל שזה כל כך מדבק, זה יכול להגיע בקלות לאנשים חולים - שעלולים ממש להפגע מזה ואפילו למות!

מקווה שלא הלחצתי, אני פשוט נורא נורא מודאגת מזה. זה הולך ומתפשט איפה שאני גרה, והבנתי שאם לאמא יש נוגדנים אז התינוק נולד עם נוגדנים בהתחלה, אבל לא יודעת עד כמה אפשר לסמוך על זה...

אפשר לעשות בדיקה ולראות אם היא נדבקה?הריון ולידה

כי זה יכול להיות פתרון עדיף בשבילנו...

אני לא יודעתשבשבת

אני לא מומחית בכלל, רק מודאגת עצוב, סליחה. פעם שמעתי על תינוקת שחששו שנדבקה, ולא היה מה לעשות חוץ מלחכות ולראות, ועכשיו בעקבות השאלה שלך קראתי באינטרנט שאולי יש בדיקות דם לנוגדנים או לחסן מייד כשחושדים שאולי מישהו נדבק...

מצטערת שאין לי תשובה יותר טובה. אני הייתי מנסה לתפוס את הרופאה בטלפון, ולשמוע ממנה איך כדאי להמשיך.

ופשוט להתעלם אם היא תגער. לדעתי.

לא אי אפשר, אבלמק"ר
קרובת משפחה שלא מחסנת, בסבב הקודם של החצבת היו ילדים חולים בגן של הבת שלה.
ההמלצה שנתנו לה היה כן לחסן, למרות שרוב הסיכויים שנדבקה. הטענה (מרופא) הייתה שהחיסון יגרום לה שתקבל את זה יותר בקלות .

ובאמת כך היה, היא חוסנה, יומיים אחר כך המחלה התפרצה אבל ממש בקלות... קצת פריחה, חום נמוך לאיזה יום בערך, ואחרי 3 ימים הילדה היתה בגן בחזרה בריאה ושלמה (אחרי אישור מרופא)
זה קצת מוזר,כי קראתי באינטרנט שלוקח לחיסון לפתח נוגדנים ביןלמה לא123

8 ל12 יום

ולכן התלבטתי אם לחסן כי יהיה לבן שלי גם את המחלה וגם את החי מוחלש מהחיסון,נשמע לי כמו קטסטרופה

בסוף נתתי חיסון סביל ביית חולים

זה אומר שמי שמקבל את החיסון בעצם נהיה חולה בחצבתהריון ולידה

אבל בצורה קלה יותר?

אז זה לא כ"כ "שווה"...

ומה לגבי זה שאני בהיריון (ולא מחוסנת)? זה לא מסוכן שמישהו בסביבתי יקבל את החיסון לחצבת?

לחלות בחצבת בהריון זה ממש לא סימפטיבאורות
ומסוכן לעובר. אבל כרגע אין לך מה לעשות עם זה כי בכל מקרה אין אפשרות לקבל את החיסון בהריון.
החיסון של חצבת לא מדבק בחצבת. רכיב האבעבועות שיש בmmrv עשוי לדבק בזן המוחלש(של החיסון) רק במידה ויצאו נגעים למחוסן כתופעת לוואי ויש מגע עם הנגעים. וגם זה רלונטי בעיקר למדוכאי מערכת חיסון.
מי שמקבל את החיסון לחצבת ממש לא נהיה חולה בחצבת.
עונה גם לך וגם ללמה לאמק"ר
אין לי מושג, כתבתי סיפור שהכרתי מכלי ראשון, זוכרת גם את הסיטואציה ממש.

ברור שכדאי וצריך להתייעץ עם גורם רפואי
לא. ממש לא.בת 30
רוב המחוסנים יעברו את החיסון בשלום, אולי עם חום גבוה לכמה ימים.
תמיד כשמדברים על תופעות, לכאן ולכאן, צריך לזכור שמדובר בנתונים סטטיסטיים. אחוז מסוים של ילדים שיקבלו את החיסון יגיבו כך וכך, וגם אחוז מסוים של ילדים שיחלו יפתחו סיבוכים.
גם אנחנו לא חיסנו עדייןאבי גיל
אותו גיל כמו בנך בערך (טרום טרום חובה). בעלי ממש מתנגד. אני מתחננת שנחסן בדיוק בגלל מצב כזה.
חצבת מספיק שחלקת חדר עם חולה ויש סיכוי גדול להדבק.
בעלי אומר שהחיסון יש הרבה תופעות שיכולות לקרות בעקבותיו ושמחצבת בגיל הזה אפשר להתאושש.
בקיצור מאוד בעייתי.
טיפת חלב אגב מאוד כעסו עלי שעדיין לא חיסנתי בשיחת טלפון הם אמרו לי שזה מצריך ביקור בית מיוחד עם החיסון.
תחפשי על זה מידע מדעי ותראי לוים...

אין שום דבר מדעי נגד החיסונים, להפך

חבל, יש הרבה יותר נזק לדעתי בלא לחסן מאשר בלחסן אם בכלל

המחלות האלה כבר כמעט נעלמו

בעלי מהתחום של מערכת החיסון.אבי גיל
מעניין אותי לשמוע את דעת בעלך ביתר פירוט (הפותחת)הריון ולידה

אפשר לפנות אלייך באישי מהניק שלי?

אני חושבת שמי שלא מחסן צריך לחיות אורח חיים מאד מאד בריאלמה לא123

בשביל שתהיה לו מערכת חיסון בריאה מאד שתצליח לעמוד בכל מחלה

אבל אי אפשר לאכול מה שרוצים ושהילדים יחיו על זבל ולומר:אני לא מחסנת

אתמול הייתי צריכה לנסוע עם התינוק שלי שהוא מתחת לגיל חצי שנה ולחכות איתו במיון ליד אנשים חולים

להמתין לתורי בסבלנות לדקור אותו ולחכות עוד חצי שעה לראות את התגובה שלו,בזבזתי יום שלם והייתי עם מלא נקיפות מצפון 

בגלל אמא לא אחראית שהסתובבה על ילדתה חולת החצבת ליד בני

היא בזבזה לי זמן כסף,הרבה עגמת נפש וגרמה להרבה הרבה יסורי מצפון

אני גם לא ממהרת לחסן ובודקת לפני כל חיסון,אבל שוב לבדוק טוב טוב ולחיות בריא

אנסה לענות לפחות חלקיתבאורות
מדגישה- אני לא אשת מקצוע בתחום. לא רופאה, לא אימונולוגית/אפידמיולוגית וכו', שאלו אנשי המקצוע שלדעתי צריך לפנות אליהם עם השאלות האלה.
1. שני הגנים חולקים את אותו מרחב? אם כן, יש סיכוי של סביב ה90% להדבק. כרגע חצבת היא המחלה המדבקת ביותר הידועה לאנושות. צריך לקחת בחשבון שגם אם הבת שלכם נדבקה, לוקח 10 ימים בערך עד שמתחילים להופיע תסמינים. במקומך הייתי מתייעצת עם לשכת הבריאות של האזור שלכם מה אמורים לעשות, יכול להיות שימליצו לכם לקחת עבורה חיסון סביל, רק קחי בחשבון שיש אזורים שיש בו מחסור כרגע.
2. הסיבוכים הנפוצים של חצבת הם שלשול (8%), דלקת של האוזן התיכונה (7%, בילדים בלבד) ודלקת ריאות (6%) שיכולה להיות ויראלית ולעתים מסתבכת לדלקת ריאות חיידקית. מרבית מקרי המוות מחצבת הם כתוצאה מסיבוך זה.
פרכוסים מתרחשים בכ-0.7%-0.6% מהמקרים. דלקת של המוח (אנצפליטיס) מתרחשת בכ-0.1%. היא מתחילה 15-1 יום לאחר הפריחה ומתאפיינת בחום, בכאבי ראש, בהקאות, בקישיון בצוואר, בבלבול ולבסוף בתרדמת. כ-15% מהלוקים בסיבוך זה נפטרים כתוצאה ממנו. אצל 25% יישאר נזק נוירולוגי.
סיבוך נדיר של המחלה נקרא SSPE (קיצור של Subacute sclerosing panencephalitis). מדובר בניוון של המוח ומערכת העצבים המרכזית שמתרחש בממוצע 7 שנים לאחר המחלה, המתאפיין בהתדרדרות הדרגתית בהתנהגות וביכולת השכלית, בפגיעה בהליכה ולבסוף במוות. על פי מחקר עדכני, נראה כי שכיחות SSPE עומדת על כ-1 מתוך 600 ילדים שחלו בחצבת כשהיו מתחת לגיל שנה וכ-1 מתוך 1400 ילדים שחלו בחצבת כאשר היו גדולים יותר.
בסך הכול, כ-0.2% ממקרי החצבת בעולם מסתיימים במוות (במדינות מתפתחות אחוזי התמותה גבוהים יותר, כ-10%)
3. אני חושבת שישמחו שאתם באים לחסן. ובכל מקרה תגובה כזו או אחרת של אחות טיפת חלב לא אמורה לשנות את ההחלטות שלך.
4. כן, בהחלט. לתינוקות קטנים, קשישים, מדוכאי חיסון, זו עלולה להיות מחלה קטלנית.
ממש מלחיץ מה שאת רושמתבובה ננה
אז מה עם התינוקות מתחת לגיל שנה שעדיין לא מביאים להם חיסון וכל החצבת המשתוללת ברחובות
אין איך להגן עליהם חוץ מתפילות שלא ידבקו?!
זה באמת מלחיץבאורות
ואני מכירה באמת אמהות שנמנעות לצאת עם התינוקות הקטנים למקומות ציבוריים בגלל זה.
אני לא יודעת מה להגיד. יש עכשיו התלבטות אם להקדים את החיסון של גיל שנה לגיל 9 חודשים, העניין הוא שהוא לא תמיד יעיל בגילאים האלה.
הקטנטנים ממש אמורים להיות מוגנים מהנוגדנים שקיבלו דרך השלייה של האם.
בתי מתחת לגיל שנה ואני כמעט ולא יוצאת איתה למקומותשרה'לה92
סגורים או הומים.
כשצריך ללכת לקופת חולים אני מעתירה בתפילות. מתה שיגיע גיל שנה לחסן.
הפותחת, לגבי שאלתך, ייתכן והאחוזים נשמעים קטנים, אבל אף אחד לא רוצה להיות כלול בהן חלילה.
אז מה עושים😶שירקי
אם הם נדבקים בחצבת או כל דבר אחר אז מקבלים חיסון סביל?

( גם לגבי חיסונים אחרים נגיד הבת שלי בת 8 חודשים לא חוסנה עדיין חיסון של גיל חצי שנה שנדחה כל פעם בגלל חום)...
אם הם נדבקו כבר, אין מה לעשותבאורות
רק טיפול תומך.
אם רק נחשפו, יש לוח זמנים בו אפשר לקבל את החיסון הרגיל, כי משך הזמן שבו מפתחים נוגדנים נמוך ממשך זמן הדגירה של הוירוס ואז זה יכול מאוד לעזור בהתמודדות. יש לוח זמנים מסוים גם לחיסון הסביל, שהחיסרון שלו הוא שזו הגנה זמנית בלבד.
את יודעת אם יש אפשרות להקדים את החיסון לתינוק באופן פרטי?אבן חן
אני מתה מפחד...
אני לא יודעת להגיד לך...באורות
יודעת שיש לי חברות שאמרו שהן טסות לחו"ל וככה נתנו להן להקדים. אולי שווה להתייעץ עם טיפת חלב.
קחי בחשבון שממה שהבנתי נתינת החיסון מתחת לגיל שנה פחות אפקטיבית (סביב ה80% ואולי קצת פחות של יעילות) כי הגוף לא תמיד מצליח לייצר נוגדנים בגיל הזה עקב נוגדנים שיש לתינוק שקיבל מהשלייה של האם עוד בזמן ההריון.
ואי אפשר לתת שוב אחרי גיל שנה?אבן חן
או לעשות בדיקת דם לראות אם הגוף הצליח לייצר נוגדנים? (ואם לא אז לחסן שוב)
ההנחיה היא לתת באמת שוב אחרי גיל שנהבאורות
חיסון הומאופתיבת 30
נועד בדיוק למקרים הללו. שיש ילד לא מחוסן ויש מחלה שמתפשטת.
עולה כ40 ש''ח, נותנים כמה טיפות במשך 3 ימים כל חודש עד שה''סכנה'' חולפת.
היי אשמח אם תוכלי להרחיבבשורות משמחות
על האפשרות של חיסון הומאופתי, גם אנחנו בנתיים החלטנו לא לחסן
אפילו בפרטי
ממש תודה!
אני לא יודעת הרבה...בת 30
כדאי לפנות ל''לב אמיץ'' כי היא הומאופתית.
יש אתר בשם ''מדירוז'' של ד''ר חיים רוזנטל, יש שם הרבה חומר. מאמרים, מחקרים, וגם הנחיות והסבר על החיסון ההומאופתי.
תינוקות מתחת לגיל שנהפעם ראשונה

מחוסנים מהחיסון של האמא (במידה והיא מחוסנת....)

ולכן החיסון הראשון ניתן בגיל שנה.

תודההריון ולידה

כרגע עוד לא ברור לי אם זה ממש בגן הסמוך, או בגן שנמצא באותו רחוב...

אני מבינה מדברייך שזה משנה מאוד...

(והאחוזים של הסיכונים נשמעים מועטים יחסית, לא?)

תראי, זה נשמע מעט.באורות
תחשבי אבל שעכשיו יש בערך 700 מקרים(מדווחים, אישית כבר שמעתי על לפחות עוד כמה עשרות שלא דווחו). זה אומר, שסיכוי של כמעט 100 אחוז שאחד מהחולים האלה ימות עוד 7 שנים. והמספרים האלה רק עולים. כי יש היום הרבה שלא מחסנים, הרבה שמגיעים מחו"ל וממשיכים להביא את זה ולהפיץ למקומות שונים בארץ. ככה שהמספר של המדברים רק יכול לגדול, במיוחד שעכשיו אנחנו נכנסים לחורף והשהות במקומות סגורים תגדל.
וגם
למה את לא מחסנת? אני מניחה ששמעת מאנשים סיפורים על פגיעות כאלה ואחרות?
כמה אנשים כאלה את מכירה?

בטוחה שיהיו פה בשרשור אנשים שיגידו לך שחצבת זו מחלת ילדות קלה שפעם כולם חלו בה ושפשוט אפשר לטפל עם ויטמין a והכל יהיה בסדר.והם יגידו את זה מהסיבה הפשוטה שהם חיים בדור שבו לא רואים את הסיבוכים של כל המחלות האלה כי רוב הילדים מחוסנים למזלנו. בדיוק אתמול קראתי אמא שלא חיסנה ו5 ילדים שלה חלו עכשיו. היא אמרה שזה אחת. החוויות הקשות ביותר שהיא חוותה ושבדיעבד אם היתה יודעת מה זה המחלה הזו ברור לה שהיתה מחסנת.
חיסון לחצבתיהושבעט5
לפני כמעט 30 שנה לימדתי סיעוד והמרצה דיבר על חיסונים .כשלמדנו על החיסון לאדמות חצבת וחזרת אמר המרצה(מיקרוביולוג)שלפי הספרות המקצועית 0.5 אחוז מהילדים שחוסנו עלולים ללקות בדלקת במוח שיגרום לנזק מוחי לא הפיך.ילדים בריאים לגמרי עלולים בעקבות הסיבוך להיות ילדים שמתפקדים עם מוגבלות שכלית.או אפילו תפקוד על הספקטרום האוטיסטי.
צריך ללמוד על חיסונים מאתר חוסן את הגדולים חיסנתי לפי הספר את השאר לקחתי לטיפת חלב הומאופטית (הרופאה שם רופאת משפחה והומאופטית) חילקתי חיסונים ולא חיסנתי לאדמות חצבת חזרת.יש טיפול הומאופטי מצויין נגד חצבת.החלטות מושכלות לכולם ובריאות שלמה.
לאמאיוניתבד

לאמא - אני מציעה לך לקרוא את המידע שמציע אתר מדעת אודות מחלת החצבת - עמותת מדעת על חצבת. אני לא חושבת שאפשר להקל ראש בסיבוכים האפשריים מהמחלה הזו. גם אם הסיכוי לסיבוכים בלתי הפיכים יחסית נמוך, המחלה עצמה עשויה להיות קשה מאד ולא נעימה בכלל לילד, וחבל. על פי כל הפרסומים המדעיים הקיימים זהו חיסון בטוח שהציל הרבה חיים. יש לי תינוקת שעוד אי אפשר לחסן אותה ואם לומר את האמת זה די מלחיץ אותי האפשרות שהיא "תחטוף" את המחלה עוד לפני שיש לי אפשרות להגן עליה. 

נ.ב. לא נעשה אפילו מחקר אחד שהוכיח את היעילות של חיסונים הומופאתים. זה משהו שמכניס הרבה כסף למוכרים אבל הוא חסר תועלת למרבה הצער.

מצד שני ילד שנדבק בחצבת רוב הסיכויים לצאת ממנה בשלוםלמה לא123

ולהישאר עם נוגדנים לכל החיים

כאשר בחיסון הנוגדנים מוגבלים בזמן,ואז מגיעים לגיל מבוגר ללא נוגדנים

זה ממש לא מדויק מה שאת כותבתבאורות
יש חיסונים שככל הידוע לנו(לטווח של 50 שנה נניח), מחסנים לכל החיים. כמובן כמו בכל דבר יש יוצאים מהכלל אבל כך מראים המחקרים. יכולה להגיד לך על עצמי שחוסנתי בילדות, ועשיתי לא מזמן בדיקת נוגדנים ובהחלט היו לי נוגדנים למחלות מהן חוסנתי.
וגם ילד שנדבק בחצבת, גם במידה ויצא ממנה בשלום- חטף מחלה ממש לא נעימה שנמשכת כמעט שבועיים. היא ממש לא קלילה כמו שיש כאלה שאוהבים לתאר.
אני חוסנתי בילדות וגיל מבוגר הרבה יותר ואין לי נוגדניםלמה לא123

בדקתי

זה שאין נוגדנים לא בהכרח אומר שאת לא מחוסנתבאורות
יש זיכרון חיסוני תאי שלא מתבטא ברמות נוגדנים.
מאמינה שאם תיחשפי לא משנה למהשרה'לה92
יעלו הנוגדנים בהתאם. אין לנו נוגדים על 100 אחוז כל הזמן. הגוף מתאים את עצמו למצב. ברגע שתהיה חשיפה הוא ישתמש בזיכרון החיסוני וכמות הנוגדנים תעלה.
בהחלט לא מחלה קלילהמק"ר
ממני שקיבלתי אותה בגיל העשרה...
אבל עברתי אותה בשלום ב'ה.

ולגבי זה שהחיסונים לא מחסנים לכל החיים, אמרה לי האחות בטיפת חלב שזה בגלל שהחיידק מפתח עמידות לחיסון ויוצר לעצמו מוטציה שלא נכללת בהגנה של החיסון.

זכור לי התפרצות של חזרת שהיתה לפני כמה שנים, שככה דווח בתקשורת, שזה זן אחר של חזרת וגם אנשים שחוסנו וגם אלו שחלו בעבר לא חסינים נגדה
אבל אם כולם יתחסנו, לא תהיה מחלה.לעניין0
ולא יצטרכו להיות חולים כדי להתחסן לטווח ארוך (אם את צודקת במה שאמרת).

היא פשוט תהיה מחלה כל כך נדירה ושולית, שלא תצטרכי לפתח לה נוגדנים.

לכן כולם כולם כולם צריכים להתחסן.
ולהגן על מי שלא יכול להתחסן (מתאפקת לא לומר משהו על אגואיזם)
ועל האנושות לטווח ארוך.
אין חיה כזאת.לב אמיץ

אין מציאות של כיסוי חיסוני של 100% שממגר מחלה.

(גם לא אבעבועות שחורות שהרפואה המודרנית מתהדרת במיגור שלה בזכות החיסון).

במציאות, מחקרים מראים (באוקראינה, בארה"ב, - וסביר להניח שזה גם מה שקורה עכשיו בישראל) שתמיד תוך כדי, ואחרי, מבצעי חיסונים המוניים, יש זינוק בשיעורי התחלואה.

אם כבר, מחוסנים מסכנים חולים עם מערכת חיסונית חלשה, קשישים, תינוקות ונשים בהריון,

משום שהם משילים את הנגיף, אומנם מוחלש, אבל חי), וההוראה המפורשת של משרד הבריאות היא להרחיק מחוסנים מחולים כאלה במשך 6 שבועות מהחיסון.

ואם כבר אגואיזם - אף אמא לילד שנמצא על הרצף האוטיסטי כתוצאה מחיסון, או נפגע בצורה אחרת, ומדובר גם במקרי מוות כתוצאה מהחיסון - אף אמא כזאת לא תחסן יותר ילדים נוספים שלה.

מצרפת את הפוסט של חני ליפשיץ משליחי הרבי של חב"ד לקטמנדו: 

חיסונים - בחירה מושכלת

איפה הפוסט?תופחת
תלחצי על הקישור בכחוללב אמיץ

כתוב - חיסונים - בחירה מושכלת. תלחצי על זה.

זה מגיע לקבוצה, לא לפוסטתופחת
התמונה הראשונה בראש העמודלב אמיץ

הפוסט מתחתיה. כתוב באנגלית חזקי וחני ליפשיץ

אצלי מופיעים שמות אחרים.נשימה ארוכה
יש מצב שתעתיקי רק את הטקסט לפה?
בבקשה.לב אמיץ

אתחיל מהסוף: רק על עצמי לספר ידעתי...

אני לא חברה בפורומים של אנשים נגד חיסונים ולא של אילו שבעד חיסונים. 
מעולם לא השתתפתי ומעולם לא שיתפתי
אבל ביומיים האחרונים רץ בפייסבוק סרטון של אישה חביבה שמסבירה למה היא נגד חיסונים ועליה קמים כל הבעד ואז עונים לה אלה שנגד וחוזר חלילה..
ולי הקטנה יש רק את הסיפור שלי על חלי המופלאה שהיתה מופלאה גם בתור פעוטה אבל באופן קצת אחר: היא דיברה וקשקשה ותיקשרה ללא שום קושי. 
יום שני בבוקר בשעה 10:30 עברנו חיסון במרפאה האמריקאית של קטמנדו . 
24 שעות אחר כך
ביום שלישי בשעה 10:30 כבר היינו איתה בבית הרפואה.
היא קדחה מחום ופירכסה ללא הפסקה. רצנו כל עוד נפשנו בנו לד"ר בודהא הרופא המשפחתי שלנו שהצליח לייצב את מצבה.. 
מאותו יום ואילך-
חל שינוי בקשר עין ובאופן שבו היא מתקשרת עם הסביבה. והאמינו לי שאין יותר חדת עין ממני בדברים כגון אלו.
עד כאן העובדות
אז כן.
הכל יכול להיות!!
יכול להיות שאין כל קשר וזה רק ענין של עיתוי..הרי ידוע שרבים מהילדים עם קשיי תקשורת מתחילים רגיל
אני לגמרי מקבלת כל הסבר. 
אבל 
יחד עם זאת ,
יותר ויותר אני שומעת וקוראת על סמיכות אירועים כפי שקרו אצלינו.
אין לי הסבר למשל ל:למה זה קורה לילד זה ולא לילד אחר?!.. אולי יש ילדים שרגישים לחומרים מסוימים יותר מאחרים (רק שלנו ההורים אין את הדרך לדעת או לבדוק זאת לפני החיסון)
אבל אני כן חושבת -
שחייבים לבדוק
ולחקור היטב היטב,
לפני כל מחט שנכנסת לגוף של הילד היקר שלנו.

כי כפי שהתחלתי: רק על עצמי לספר ידעתי....

חני וחזקי ליפשיץ. שליחי חב"ד בקטמנו.

חיסונים לא גורמים לאוטיזםשבשבת

למדתי לפני כמה שנים קורס אצל מומחה עולמי לאוטיזם, שמטפל בילדים בעלי אוטיזם.

הוא הבהיר לנו כבר בתחילת הקורס שאין שום קשר בין חיסונים לאוטזים. לחקור את המקור לאוטיזם זו העבודה היחידה שלו, והוא מקבל הרבה כסף מהמדינה עליה. אין לו שום אינטרס - הוא לא מטעם חברת תרופות, הוא בכלל לא אחראי ולא קשור לחיסונים או למחלות. כל מה שהוא עוסק בו זה להבין מאיפה מגיע אוטיזם!

המקור לטעות הוא רופא מלפני כמה עשורים, שזייף תוצאות (!) כדי שיפרסמו מאמרים שלו והוא יהפוך להיות מפורסם - הוא זה שאמר שחיסונים גרמו לאוטיזם. גילו שהוא שיקר, וביטלו את תואר הדוקטור שלו!

למרות שהיה חד משמעי שהוא שיקר, הדעה הזו נתפסה בציבור - וכדי להרגיע הוציאו מהחיסונים את החומר שהוא טען שגורם לאוטיזם. אז החיסונים שיש היום - הם בלי החומר הזה!

ממה שהוא אמר לנו (והוא באמת לא לוקח אוטיזם בקלות, הוא מודע לכל ההשלכות של זה...) הסיבה לבלבול היא שאוטיזם מאובחן סמוך לגיל מתן החיסונים - שניהם קורים באותו זמן, אבל לא אחד בגלל השני!!

כמו שכתבתי למעלה, אני לא מומחית, וזה לא קשור לשאלה של הפותחת, אבל מאז שהוא הדגיש בקורס כמה חשוב להפיץ את הידע הזה כשאני רואה שמישהו אומר שחיסונים גורמים לאוטיזם - אני מרגישה אחריות לומר את מה שהוא אמר. 

לא מדויק.אבי גיל
החיסון מכיל מתכות כבדות. בעבר היו משתמשים בכספית היום משתמשים באלומיניום. כשזה חודר דרך הוריד ולא דרך הבטן כמו במזון יש סיכוי שיגיע למוח ושם יגרום לנזק. כשאת הולכת לחסן תבקשי את העלון לצרכן ותקראי מה מכיל החיסון כמו שאת קונה לחם (לא משווה בינהם רק מעירה שיש עלון לצרכן ושכדאי להתעניין בו). בכל אופן מפורט בו המינון של המתכות הכבדות שמכיל החיסון. (לא נכנסת ללחסן או לא רק מעירה שכדאי שכולנו נבקש ונשאל ונדרש ולא נקבל דברים כמו שהם).
את יודעת שמה שעובר דרך מערכת העיכולבאורות
גם עובר בחלקו לדם בסופו של דבר? במעי מתרחשת ספיגה של החומרים לדם.
החיסון מוזרק לשריר. בשריר יש מערכת שתפקידה לפנות חומרים משם למערכת הדם. כל המחקרים שבוצעו מראים שלאחר הזרקת החיסון, רמות האלומיניום בדם הן הרבה מתחת לסף הרעילות. מדובר בכמויות זעירות.
בואי. "חיסונים גורמים לאוטיזם, ומומחים העוסקים בתחום יודעיםלב אמיץ

זאת". 

ד"ר ריצרד קלי ועמיתו, ד"ר אנדרו צימרמן, שנתן גם הוא עדות דומה באותו נושא, נשאו בתפקידים בכירים ביותר במכון היוקרתי לאוטיזם, מכון קנדי קריגר באוניברסיטת ג'ון הופקינס, ונחשבים שניהם מומחים גדולים בנושא.

"חיסונים גורמים לאוטיזם, ומומחים העוסקים בתחום יודעים זאת", קובעים שני מומחים בעלי סמכות הנחשבים אושיות בתחום

ויש עוד כל כך הרבה מה לענות על זה.

לגבי הרופא ש"זייף תוצאות"

א. היה אמין. - הריון ולידה

אני סומכת על המומחה לאוטיזם שפגשתי באופן אישישבשבת

אני מכירה אותו ואת המקצועיות שלו, וסומכת עליו יותר מעל כתבות באינטרנט.

התלבטתי מה לכתוב לך (ואיך בכלל הגעתי לדיון הזה) ולקחתי טיפה זמן לענות בשיקול דעת ולא מלחץ כמו שעניתי קודם- ואז הבנתי שבעצם כל הדיון על חיסונים נובע מתוך פחד מהלא ידוע- אנחנו עדיין לא יודעים מה גורם לאוטיזם (אותי אישית לימדו שזה מולד, אבל אני מבינה שאת חושבת אחרת). במקרה של אנטיביוטיקה, כולנו מסכימים בימינו שקיימים חיידקים, למרות שאנחנו לא יכולים לראות אותם, ויכולים לבחור אם לקחת אנטיביוטקיה על חסרונותיה או לנסות בשיטות אחרות. במקרה של אוטיזם - אין לנו שליטה. וזה ממש ממש מפחיד.

כמו שמצבים בתחום הנפש הם לא לחלוטין מוגדרים (מה זה דיכאון? זה חברתי, זה במוח? אפשר לטפל בתרופות או לא?) ואין לנו תשובה חד משמעית פשוטה כמו להגיד "חידק!"

אני אישית לא חושבת שחיסונים מסוכנים יותר מהמחלות עצמן. ואני שמחה כל יום שנולדתי בתקופה שבה קיימים חיסונים ולא צריך כמו פעם לחשוש מפוליו, למשל. כמו שכתבתי, אני ממש מודאגת בתקופה האחרונה מההתפשטות של החצבת בסביבה שלי, ולי אין שליטה על זה. אוכל לחסן את התינוק שלי רק בגיל שנה, והנוגדנים שהוא נולד איתם שהוא מקבל ממני לא נשארים למשך כל השנה הזאת. אני יודעת שאצטרך להמנע ממקומות ציבוריים סגורים איתו בגלל זה. ואני עוד יותר מצטערת בשביל אנשים שהמערכת החיסונית שלהם לא תקינה, וצריכים לפחד כל פעם שהם יוצאים מהבית.

יש לך נתונים שמראים שחיסון הומאופתי יוצר נוגדנים למחלה? באילו אחוזים? מה הוא בדיוק עושה?

אין לי נתוניםבת 30
אבל באתר של ד''ר רוזנטל, שהוא רופא והומאופת, הוא נותן הנחיות לשימוש החיסון הומאופתי וכותב שככל שהוא ראה, ילדים שחוסנו באמצעותו לא נדבקו.
אישית, אני רואה בו דמות אמינה.
הסתכלתי באתר שלו -שבשבת

1.

בעמוד "מדיניות חיסונים" הוא כותב:

"סיכום ההמלצות העיקריות של טיפה מן הטבע:

דחיית גיל מתן החיסונים.
עדיפות למתן חיסון בודד בכל פעם.
תוכנית אישית לכל תינוק.
התייחסות  למצבו הנפשי והבריאותי של התינוק.
וויתור על חיסונים מסוימים."

הוא מפרט שם על איזה חיסונים לדעתו אפשר לוותר - חצבת לא כתובה שם. הוא מדגיש שהחיסונים שהוא מציע לוותר עליהם זה בגלל שהמחלה כבר לא קיימת כמעט בארץ.

בכנות, אני מבינה מכאן שהוא די בעד חיסונים קונבנציונאלים מתוך שיקול דעת.

2. לגבי מה שכתבת - בעמוד "הוראות לשימוש בחיסונים הומאופתים" הוא כותב שהמטרה היא " להקטין את הסיכון בהידבקות במחלה שכנגדה ניתן החיסון ההומאופתי" - אבל לא מפרט שיעורי הצלחה.

3. גם לגבי מה שכתבת - בעמוד "חיסון הומאופתי לשפעת חזירים" הוא כותב - " אין הוכחה חד משמעית מדעית ליעילות התכשירים. על פי הניסיון שלנו ב - 20 שנה האחרונות, התכשירים יעילים ביותר כנגד הדבקות בשפעת ואנו מקוים שכעת יהיו יעילים גם כנגד שפעת החזירים" - אני סומכת על המומחה שאני מכירה כי הוא הראה לי נתונים מבוססים שמקובלים על אנשי מקצוע בכל העולם. המילים "יעילים ביותר" מעדות אישית של אדם, גם אם אמין, זה לא מספיק טוב - צריך קבוצת ביקורת או לפחות קבוצת השוואה. וגם אם מחליטים לסמוך על העדות האישית שלו - הוא כותב את זה רק על שפעת, לא ראיתי באתר שלו התייחסות כזאת לאף מחלה אחרת. ודווקא ניסיתי יחסית להסתכל לעומק במה שהוא כותב...

אני מפסיקה עם הדיון הזה בשלב הזה. הסיבה היחידה שאיכשהו נסחפתי לזה היא כי אני חושבת שהתפרצות של מגפות זו באמת סכנת נפשות שמשליכה על כולם, וזה מאוד מתסכל, ובאמת מפחדת מההשלכות לטווח הארוך של המצב הנוכחי.

בהצלחה לכולנו!

טוב, אני לא הדוברת שלובת 30
וגם לא קראתי שם הכל...
אני מתחברת לגישה שלו, של מתן חיסונים בחכמה. פיצול, דחיה וכד'.
מי שלא מתאים לה שלא תקרא...
אבל ביקשו מידע על הנושא אז נתתי משהו...
אגב, גם אתר ''באופן טבעי' יכול להיות מקור למידע בנושא
בסדר גמורשבשבת

סליחה, לא התכוונתי להיות תוקפנית כלפייך. זה נושא רגיש וגם ככה לא רציתי להכנס לדיון הזה... מאז הקורס ההוא כשאני שומעת שמישהו אומר שחיסונים גורמים לאוטיזם זה ממש צורם לי ואני "קופצת" ובלי להתכוון נבלעת בלב הדיון.

להבנתי, כל ההמלצות של ד''ר רוזנטלבאורות
הן רק במידה ויש אחוז חיסוניות בארץ כמו שיש היום.
צבוע ושרלטן. אם כבר מדברים על אינטרסים, הבן אדם מרוויח 900 שח מפגישות "ייעוץ חיסונים". שלא נדבר על ההון שהחיסוני מים שלו עולים.
קראת את המחקר עצמו שמצוטט בכתבה? כי אני כןמתפללת123

והמסקנה שלו ממש ממש לא אומרת שהחיסונים גרמו לאוטיזם.

המחקר מתאר מקרה (case report) מאד נדיר של ילדה עם בעייה מולדת במיטוכונדריה (האיברון בתוך התא שמספק אנרגיה) שכמה ימים אחרי החיסון (היא קיבלה ביחד בגיל 19 חודשים גם את החיסון לשעלת-דיפטריה-טטנוס-פוליו-המופילוס וגם את החיסון לחצבת-אדמת-חזרת-אבעבועות, שלא נותנים בארץ) היא פיתחה חום ומשם התחילה הדרדרות קוגניטיבית והתנהגותית.

המסקנה האמיתית של המחקר הזה, שעליו חתומים האנשים שמצוטטים בכתבה שהבאת, שבמקרים נדירים של בעיה מולדת באספקת האנרגיה בתא, מחלות חום יכולות להאיץ התפתחות של אוטיזם.

מה שאומר שכל מחלת חום היתה גורמת בסבירות גבוהה לאוטיזם, בגלל הבעיה הנדירה שהילדה נולדה איתה.

זו ממש לא הוכחה שהחיסון גורם לאוטיזם, אלא להיפך - דווקא החיסונים מצמצמים את מחלות החום בגיל הצעיר,  ועם זה גם גדולי המתנגדים לחיסונים מסכימים - ככה שאפילו במקרה הנדיר הזה חיסונים רחבים ככל הניתן למניעת מחלות חום (גם "קלות" - שפעת, וירוס רוטה וכו') אולי היו יכולים לצמצם את הפגיעה המולדת שהובילה לאוטיזם או לפחות לדחות אותה.

אגב, אם כבר אז הרבה מחקרים מראים שדווקא מחלת אדמת (חלק מהחיסון לחצבת) בהריון (שנמנעת אם מתחסנים בגיל צעיר) מגדילה את הסיכויים ללידת ילדים עם אוטיזם.

לגבי הלינק השני שפרסמת -

אני מצטערת שאני כותבת בצורה כ"כ נחרצת  אבל לא ראיתי שם שום הוכחה, אלא בעיקר שמועות ומניפולציות.

לדוגמה - המחקר על ההבדל בשיעורי האוטיזם בקרב יהודים עולי אתיופיה - אם קוראים את הנתונים עצמם אפשר לראות שגם בקרב ילדים שלא נולדו בישראל אלא במדינות מערביות אחרות, עם חיסונים והכל, יש שיעור אוטיזם נמוך יותר בהשוואה לילדים שנולדו בארץ, ולא רק בקרב ילדים שנולדו באתיופיה.

מה זה אומר? קשה לדעת, אבל אני בטוחה שכולנו יכולות לחשוב על הבדלים הרבה יותר ברורים שיכולים להסביר את זה, ובכל מקרה מדיניות החיסונים היא לא ההבדל היחיד בין ישראל לאתיופיה..

חוץ מזה, אשמח לראות איפה המרכז למניעה ובקרת מחלות האמריקאי הודה שהוא שינה תוצאות וגרס מסמכים. חיפשתי עכשיו לא מעט ולא מצאתי הודאה כזו.

ולגבי המסמך מ1994 - לא מצאתי את המקור שלו (אלא רק את הגרסה הערוכה עם ה"הסברים" שמופצת באתרים ובקבוצות של מתנגדי חיסונים), בכל מקרה אני אישית מעדיפה להסתמך על מדע מעודכן יותר, מתקופה עם פלאפונים סלולאריים ואינטרנט

ודבר אחרון - אני לא מבינה איך אנשים מאשימים את חברות התרופות באינטרסים כלכליים, כשחיסונים ניתנים חינם או בשקלים בודדים, וכל טיפול אצל הומאופת עולה לפחות איזה 400 שקל, ככה שלא כל דבר "טבעי" הוא בהכרח נקי מאינטרסים..

כן קראתי. ומה שזה אומר שיש תינוקות וילדים שצפויים להיפגעלב אמיץ

מחיסונים ורשויות הבריאות לא מיידעות הורים על כך, וגם לא בודקות קודם למתן החיסון מי מן הילדים חשוף לפגיעה.

התסמונת הזו אולי נדירה, אבל פגיעות מחיסונים מתרחשות במספרים גדולים הרבה יותר ממספר החולים בתסמונת זו, מה שמלמד שמבנה גנטי מסויים, רגישות גדולה לרעלים, נטיה להפרעות נוירולוגיות ועוד, חוץ מן התסמונת הבודדת הזו, עלולות לגרום לפגיעה, וגם את הילדים האלה משרד הבריאות לא מאתר קודם לחיסון.

ואם את רוצה דווקא עדכני אז בבקשה - קליפורניה. מדינה שבה יש חובת חיסונים על פי חוק.

דיון בוועדה בסנאט שמעלה תמונה דאיגה של בתי הספר שמתרוקנים מילדי החינוך הרגיל ומתמלאים בילדי החינוך המיוחד כאשר 70% מהם מוגדרים אוטיסטים בתפקוד נמוך.

וטיפ אחרון לתועמלנים/יות של יצרניות התרופות שמשתתפים בכל דיון על חיסונים - לשרבב הומאופטיה לדיון לא עוזר.

הרווחים של יצרניות החיסונים נאמדים ב 40 מיליארד דולרים לשנה. את החיסונים אנחנו משלמים להן טבין ותקילין מכספי המיסים שלנו. 

גם את הפיצוי לנפגעי החיסונים אנחנו האזרחים משלמים כציבור,

שלא לדבר על ההוצאות העצומות של הורים לילד נפגע חיסונים כזה - הפיצוי שההורים מקבלים הוא מעט מזעיר מהעול הכלכלי המוטל עליהם אחרי הפגיעה.

שוב - מי ש"נפגע מחיסונים" ייפגע הרבה יותר מ"סתם" מחלות חוםמתפללת123

אותם הילדים שתיארת, עם ה"מבנה גנטי מסויים, רגישות גדולה לרעלים, נטיה להפרעות נוירולוגיות ועוד", יפתחו אוטיזם בכל מקרה, עם כל הצער שבדבר. אם יש לך דרך למנוע מהם להיות חולים במחלות חום כל החיים - אחלה, מעולה. אם לא - הם יהיו חולים בכל מקרה. זה מאד עצוב להודות בזה, אבל כנראה שעד לא נבין את המנגנונים שגורמים לאוטיזם לא נוכל לצמצם את המחלה הנוראית הזאת, וזה מאד מאד מפחיד. להאשים בזה את החיסונים לא ישנה כלום אלא רק יזיק.

מה שכן, אנחנו יכולות בינתיים למנוע מחלות נוראיות אחרות, כמו חצבת ואדמת (ששוב - מוכח כי בהריון גורמת לאוטיזם).

לגבי ההצעה שלך שמשרד הבריאות יאתר ילדים שעלולים להיות רגישים - גם בהנחה שיש בדיקה כזאת, האם היית רוצה שמאות אלפי ילדים יעברו ביופסיית שריר ובדיקות חודרניות נוספות שכרוכות בסיכונים לא מעטים (כמו הילדה מהמאמר שהבאת) בלי איזושהי הוכחה ממשית שזה יצמצם במשהו את האוטיזם? אני באופן אישי ממש לא רוצה את זה לילדים שלי.

לגבי הסרטון שצירפת - איך זה מוכיח משהו? מה זה קשור לחיסונים?

קליפורניה היא גם אחד האזורים עם הכי הרבה צריכה לנפש של מזון אורגני, אז זה אומר שמזון אורגני גורם לאוטיזם? או שחומרי ריסוס מגנים מאוטיזם?

סתם לצורך האנקדוטה, מוזמנת להסתכל על הגרף הזה -

האם המסקנה היא שאסור לאכול מזון אורגני? ממש לא. המסקנה היא שצריך להסתכל על המציאות בשטח ועל הנתונים עצמם, בלי הפחדות ובלי מניפולציות.

וכל זה עוד בלי בכלל לדבר על השינוי בהגדרות האבחון של אוטיזם שעומדת בפועל מאחורי העליה בשיעור החולים.

וזה קצת אבסורד שאת מאשימה אותי שאני תועמלנית של חברת תרופות כשכל מה שעשיתי היה לקרוא את הנתונים שאת הבאת. לא כל מי שחושב אחרת ממך הוא איזה נציג של ה"מערכת", או תועמלן למטרות רווח. זה לא הגון.

ובכל מקרה, למען הגילוי הנאות - אין לי ולא היה לי שום קשר לאיזושהי חברת תרופות או משהו כזה.

אני בסה"כ אמא לעתיד שמפחדת פחד מוות שהתינוק שלה ידבק בחצבת. זה הכל. (אגב אם איזושהי חברת תרופות קוראת את זה ותרצה לשלם לי אני כמובן לא אתנגד קורץ)

ואם כבר מדברים על רווחים של התעשייה - ההכנסות של הרפואה המשלימה והאלטרנטיבית על סוגיה השונים עמדו בשנת 2014 על 113 מיליארד דולר, אז שוב - לא הכל כ"כ תמים בכל מקרה.

ודבר אחרון - כל נזק רפואי ובטח כלכלי שעלולים להיגרם מחיסונים, הם כאין וכאפס לעומת המחלות שהחיסונים מונעים וההשלכות שלהן.

זה אומר שלמרות כל האורגני, חיסונים מקפיצים שיעורי אוטיזם.לב אמיץ

תביאי מקור לרווחים של 113 מיליארד דולר שעושות מס' חברות מצומצם כמו אלה שמהוות את קרטל יצרניות החיסונים והתרופות.

והמשפט האחרון שלך, מופרך מיסודו ואת יודעת את זה.

הנה המקור -מתפללת123

Global Wellness Market is Now Three Times Larger than Worldwide Pharmaceutical Industry – Global Wellness Institute

זו עמותה ללא כוונות רווח שעוסקת בסוגיות כלכליות של מערכת הבריאות.

שוב - זה הנתון לשנת 2014, אני מניחה שזה עוד עלה מאז

מה כל כך מופרך במה שכתבתי?

אם כתבתי אותו כנראה שאני לא חושבת שהוא מופרך.

כל הזמן אנשים כותבים על אלפי נפגעי חיסונים - יש לזה מקור? נתונים? מספרים אמיתיים שהם לא נפנופי ידיים?

אני באופן אישי מכירה כמה אנשים מהדור של ההורים שלי שסוחבים נכויות די רציניות מהעידן שלפני חיסון הפוליו, את רוצה להגיד להם שהנזק מהחיסון גדול יותר? או שהעלות של יום המחלה שההורה צריך לקחת אחרי חיסון של הילד כי יש לו קצת חום, יותר גבוהה מלהיות כבול עשרות שנים לכסא גלגלים?

טוב ששאלת. מערכת לדיווח על פגיעות מחיסונים VAERSלב אמיץ

שמפעילות רשויות הבריאות בארה"ב, אלו הדיווחים שנרשמו על ידי רופאים שהסכימו לדווח.

וההערכה של רשויות הבריאות היא שהדיווח הוא רק 10% מכלל הפגיעות.

מוזמנת לצפות למשל בנתונים על תמותה מחיסון צהבת ביום הלידה:

https://www.vaccinationnews.org/sites/default/files/vaers_DEATHS_under_6_months_same_day_symptoms_ID_desc‎ripttion.pdf?fbclid=IwAR0bS1L_y4TUzk9RW6dgmK_BbMLA52lGqeQolULiqrzT5NyzZLci039Bhl0

ועדויות של הורים בלי סוף עצוב כאן בארץ 

ובארה"ב 

בהחלט מערכת מצוינת, ממליצה לך לעיין ברצינותמתפללת123

הקישור ששלחת על תמותה מחיסון צהבת ביום הלידה לא עובד (אשמח אם תשלחי שוב).

בכל אופן, הרשיתי לעצמי לבדוק את הנתונים במערכת הVAERS לגבי החיסון לצהבת B בשנים 2005-2015 בארה"ב

התוצאות מאד מעניינות, אשמח לשמוע את דעתך.

אז ככה:

כל שנה נולדים בארה"ב בערך 4 מיליון תינוקות. בהתחשב בשיעור החיסונים הגבוה למחלה הזו (משהו כמו 95%) ניתן לומר כי כמעט 40 מיליון (40,000,000!) תינוקות קיבלו את החיסון בשנים 2005-2015. במאגר הVAERS מתועדים בסה"כ 27 מקרי מוות של תינוקות מתחת לגיל חודש במהלך השנים האלה, לאחר שקיבלו את החיסון הזה בלבד, כלומר - 0.0000007% כשאני מעגלת כלפי מעלה.

עכשיו חשוב לזכור שאלה נתונים מדווחים על מוות בזמן כלשהו לאחר קבלת חיסון, אי אפשר להוריד דיווחים לא רלוונטיים ואי אפשר באמת לדעת מה סיבת המוות האמיתית ברוב מוחלט של המקרים, ככה שניתן להניח שהשכיחות (המאד מאד מאד נדירה) קטנה אפילו יותר.

אני אפילו לא טורחת להשוות את הנתונים האלה לנתוני התחלואה והתמותה ממחלת הצהבת עצמה.. אפשר לראות את התוצאות הנוראיות האלה בכל מחלקה פנימית בכל בית חולים לצערנו.

אם היה לי זמן וכוח הייתי ממשיכה לקרוא נתונים לגבי החיסונים האחרים, אבל אני די בטוחה שהתוצאות לא יהיו שונות.

למה אני כ"כ בטוחה? כי אם התוצאות היו שונות, ובאמת החיסונים האלה כ"כ מסוכנים, הם כבר מזמן היו יוצאים מסל הבריאות, תוכנית החיסונים וכו'.

ולפני שמישהי תקפוץ ותגיד "הכל מושחת, חברות התרופות משתיקות כל מחקר נגדי ומשחדות את משרד הבריאות שלא יפסול תרופות" - אז חשוב להגיד שלא מעט תרופות, גם כאלה שהיו מאד ריווחיות (למשל ויוקס) - נאסרות לממכר ברגע שעלה חשש מבוסס לתופעות לוואי מסוכנות.

וזה עוד בכלל בלי לדבר על כל התרופות והחיסונים שנפסלים לשימוש עוד בשלב הפיתוח בגלל חששות לתופעות לוואי משמעותיות, למרות שהשקיעו בהן מיליארדי דולרים ואלפי שנות אדם.

ולגבי העדויות מהארץ - לא ראיתי אותן (אשמח אם תשתפי) אבל כן בדקתי לגבי קרן הפיצויים לנפגעי חיסונים וראיתי שבמהלך השנים 1989-2016 הוגשו בסה"כ 58 תביעות לקבלת פיצויים בגלל נזק עם קשר כלשהו לאיזשהו חיסון. רק 10 תביעות אושרו.

אפשר לחשב שוב את האחוזים של זה מתוך 150,000 לידות בממוצע בשנה בישראל כפול מספר החיסונים לכל ילד, אבל כבר די ברור כמה קטן יהיה המספר..

בעצם - חישבתי כבר ככה בערך, רק בשביל הספורט - 0.000001% - אחד למיליון.

ושוב - אני אשמח לדיון שקוף ופתוח עם כמה שיותר נתונים, כדי שכולנו נוכל ללמוד, אז אם יש לך עוד נתונים את מוזמנת לשתף.

רק לגבי הפיסקה האחרונהבת 30
זה ממש מנותק או מצחיק מה שאת כותבת!!
זה שאת לא משלמת זה לא אומר שזה בחינם....
כל חיסון עולה כסף. המדינה משלמת עליו, לא את. על טיפול הומאופתי אף אחד לא משלם לך ולכן הכיס הפרטי מרגיש אותו.
וזה דבר ידוע שמחזורי הכספים של חברות התרופות והחיסונים הם מהגדולים בעולם.
נכון שהכל עולה כסףמתפללת123

ואולי לא התנסחתי נכון, אבל מה שהתכוונתי להגיד זה שלכל אחד יש איזשהו אינטרס.

אני באופן אישי מעדיפה להקשיב לרופאה שלי, שלא מקבלת שקל מחברות התרופות, ולמשרד הבריאות שמסבסד את החיסונים ומעודד אותם בלי להרוויח מזה שקל, מאשר לאנשים פרטיים שזו הפרנסה שלהם.

אגב, יונה סאלק - האיש הנהדר שגילה את חיסון הפוליו - בכוונה לא רשם עליו פטנט, למרות שהיה יכול להרוויח על זה מיליונים, כדי שכל ילד בכל העולם יוכל להינות מהחיסון הזה כמעט ללא עלות.

אולי הרופאה לא מקבלת שקלבת 30
וגם משרד הבריאות.
אבל ירצו או לא ירצו הם בורג במערכת הזאת. הם בורג מאוד משמעותי- הם המשווקים הישירים של החיסונים.
יש מישהו מעליהם שעושה הרבה כסף מהסיפור הזה.
וכמו כל דבר אחר בעולם שלנו, בסוף הכל מסתכם בפוליטיקה וכסף.
מסכימה לחלוטיןמתפללת123

וכל זה נכון גם לתעשייה שמתנגדת לחיסונים - יצרניות הויטמין A, המרפאים בהומאופתיה וכו' וכו'.

זה כל מה שניסיתי להגיד - צריך ללמוד ולהסתכל על הנתונים, ולא לחשוב שכל מה ש"טבעי" הוא בהכרח נקי מאינטרסים.

אזרחי ישראל משלמים מכספי המיסים שלהם את האלטרנטיבי?לב אמיץ

רק כשזה יקרה יהיה אפשר לטעון לאינטרסים ופוליטיקה.

עד אז אין מקום להשוואה.

שלא לדבר על כך שיצרניות החיסונים מוגנות מפני תביעות על פי חוק.

כל תביעה לפיצוי על נזק נידונה מול המדינה, וגם אותה הציבור משלם.

ממש לא כתבתי שכספי המיסים מממנים טיפולים אלטרנטבייםמתפללת123

כתבתי שגם מטפלים אלטרנטיביים ויצרניות ויטמינים לא עושים את זה לשם שמיים אלא למטרות רווח.

ואם טוענים כלפי מערכת הבריאות שבגלל שיש לה אינטרס עסקי אז היא לא אמינה - הטיעון הזה צריך לחול ללא יוצאים מהכלל גם על הרפואה האלטרנטיבית.

זה הכל.

ההשוואה הזאת לא מקובלת עליך?

ויצרניות החיסונים לא מוגנות - הן פשוט לא אחראיות על האזרחים.

משרד הבריאות אחראי על האזרחים, קופות החולים הן חברות הביטוח של האזרחים, ולכן הן אחראיות על תביעות נזיקין למיניהן. ולכן אגב אנחנו משלמים להן ולא לחברות התרופות.

לשמחתנו יש לנו במדינה מערכת בריאות ממלכתית, שלוקחת אחריות על תקלות אם נעשות.

בדיוק כמו שכספי המיסים שלך מממנים נפגעים מתאונות דרכים, ולא יצרניות הרכב.

אני אגיד למה זו לא השוואה מדויקתבת 30
כי תרופות רגילות וחיסונים משווקים חזק ע''י הדבר הכי ממלכתי שיכול להיות משרד הבריאות. ולכן מקבלות יחס של קונצנזוס מלא.
תוספי התזונה והויטמינים משווקים כמו כל מוצר אחר בשוק, באופן פרטי.
ואין אף גורם מערכתי שיכול ללחוץ על האזרח הפרטי להשתמש בתוספי תזונה ויטמינים.
לעומת זאת, יש הרבה גורמים שיכולים ללחוץ להשתמש בתרופות וחיסונים. כל מערכת השלטון (וההון...) יכולה לעשות את זה בקלות, כולל חקיקה שמחייבת חיסונים מסוימים. (מקוה שלא יקרה, אבל מי יודע)
זה ההבדל.
שוב - למה ההון של חברות התרופות שונה מההון של הרפואה המשלימהמתפללת123

זה בדיוק כמו להגיד שחייבים לחגור חגורת בטיחות בנסיעה רק כי החברות שמייצרות חגורות בטיחות לחצו על השלטון לחוקק.

לא - חייבים לחגור בנסיעה כי זה מציל חיים.

וכדאי להתחסן כי זה מציל חיים.

אני אישית מתפללת לחקיקה לחיסונים, ולו רק בגלל מצוות "לא תעמוד על דם רעך" כלפי אנשים עם מערכת חיסון מוחלשת, נשים בהריון ותינוקות קטנים.

ושוב - אם אני לא אסמוך על משרד הבריאות, שאין לו שום אינטרס חוץ מבריאות הציבור, אין שום סיבה שאסמוך על אנשים שמרוויחים כסף מכל מיני טיפולים אלטרנטיביים שמחליפים חיסונים.

כי להתחסן יש שני צדדים למטבע. צד אחד מושתקלב אמיץ

ולא נחקר על ידי אותן חברות עצמן.

בטח שהצד השני נחקר - כל הזמן ובכל העולםמתפללת123

חברות התרופות ומערכת הרפואה חוקרות כל הזמן את שני הצדדים, וזה בדיוק המקור לכל התופעות לוואי (גם הנדירות ביותר) שרשומות בכל עלון לצרכן ועם כל תרופה.

איזה מחקרים התעשייה של הרפואה המשלימה עושה? לא ראיתי נתונים אמינים כלשהם שמוכיחים איזושהי יעילות או סיכונים של חיסונים הומאופתים. את טוענת שתעשית התרופות לא עושה משהו שבפועל היא כן עושה (גם אם בצורה לא מושלמת), בזמן שהרפואה המשלימה לא עושה את זה אפילו קצת.

עניתי לטיעונים האלה בשירשורים קודמים. תחפשי.לב אמיץ

חבלמתפללת123

אני עד עכשיו התייחסתי לכל נקודה שהעלית, מה גם שבכל מקרה כל מה שראיתי עד עכשיו זה העתק-הדבק וטענות שהופרכו, אז חבל שלא נוכל כולנו לבחון בעצמנו את הנתונים.

מה את אומרת לב אמיץ

אני אומרת שחבל שאת לא משתפת את הנתוניםמתפללת123
לשלוח אותי ל"פרסומים קודמים" זה לא ממש הגיוני. זאת אומרת, בהנחה שהנתונים קיימים,
עונהבת 30
א. זה לא כמו חגורת בטיחות. וזה לא הוגן להציג את זה ככה. כי חגורת בטיחות זה מוחלט. ידוע, ברור. אין חוקרים שטוענים נגד, אין תביעות בבתי משפט של אנשים שנפגעו דווקא בגלל היותם חגורים. אין דעה בציבור הרחב שלחגור זה מסוכן.
ב. לא תעמוד על דם רעך- זה יפה. אבל זה צד אחד. אם תהיה חקיקה אז יהיה לא תעמוד על דם רעך של אלו שמסוכן להם הסיכון לקבל את החיסון.
ההתעלמות המוחלטת מהסיכונים שבחיסונים, הטאבו הציבורי שכביכול מנסים להציג או לייצר, העובדה שהמערכת הרפואית עושה שמיניות באוויר כדי להשתיק ולא מעלה את הנושא לדיון מעמיק, כל זה - זה מה שמקומם.
לו היה יחס נורמלי לסוגיה אז היו בודקים אותה לכאן ולכאן בצורה מקצועית בלי הטיות. היו מיידעים את הציבור בסיכונים, היו מפרסמים רשימה של ילדים שאסור להם לקבל חיסון. כמו יחס לתרופות אחרות. וכן, יש תרופות שמורידים מהמדף ומודים בטעויות. אבל הטאבו המוחלט הזה הוא פשוט לא הגיוני, במיוחד לאור העובדה שהרבה מאוד רופאים במערכת יודעים ומביעים את דעתם שזה לא כזה ורוד כמו שמנסים להציג. (בדיוק היום רופא ב"טרם" פקח עלי עיניים גדולות כששמע שהילדה לא מחוסנת להכל).
ג. מי אמר שצריך לסמוך בעיניים עצומות על כל גורם שהוא? הרי גם לפני לקיחת תוסף תזונה אני לומדת, מבררת,
מתיעצת, ולא סומכת על החברה היצרנית שמספרת לי סיפורים. אז למה שעל משרד הבריאות, שבו מעורבת גם פוליטיקה בנוסף להכל, אני כן אסמוך?
אני לא יודעת איך אחרים מרגישים ומתנהלים. אני לא מקבלת כלום כתורה מסיני. והיום בעידן האינטרנט כבר ממש אין בלעדיות של הרופאים על ידע מקצועי.
מותר וצריך לשאול, להתענין, לבדוק עוד אפשרויות. סך הכל אלו הילדים שלי ואני רוצה לשמור על בריאותם...
עונה למענה מתפללת123

א. זה בדיוק כמו חגורת בטיחות. היום יש קונצנזוס שהיתרונות של החגורה עולים על החסרונות שלה, אבל כשחוקקו את החוק שמחייב את זה (לא לפני כ"כ הרבה שנים אגב) היה ויכוח מאד גדול, והיו לא מעט שטענו שזה דווקא מסכן חיים כי זה מקשה על היציאה מהרכב במקרה של שריפה וכיו"ב, ושקשה להוציא תינוקות או אנשים עם נכויות במצבים כאלה. ברוך ה' היום זה כבר ברור לכולם כמו שאת אומרת שחגורות בטיחות חשובות. אני מתפללת שזה יהיה המצב גם לגבי החיסונים.

ב. בכל פיתוח של תרופה או חיסון בודקים את תופעות הלוואי. אם החיסון הזה התקבל בעולם זה בגלל שהוא טוב יותר מהמצב השני - המחלה עצמה. חברות החיסונים מציינות את הסיכונים שבחיסון, והנתונים לגבי תופעות הלוואי והנדירות שלהן ידועים ומפורסמים. ואגב גם בהנחיות של משרד הבריאות ושל יצרניות התרופות כתוב בפירוש למי אסור לקבל את החיסון. ואלה בדיוק האנשים שצריכים שכלל האוכלוסיה תהיה מחוסנת, כי לא משנה כמה החיסון עלול לסכן אותם - המחלה עצמה מסוכנת הרבה יותר.

אז כן - ישבו אנשים אחראיים בכל העולם והחליטו ש"לא תעמוד על דם רעך" בדוק ומוכח לגבי כל הציבור ובפרט אנשים מדוכאי חיסון, הרבה יותר חשוב מ"לא תעמוד על דם רעך" שמבוסס על שמועות והפחדות, בלי שום תמיכה מחקרית או מדעית.

ושוב - אני באמת לא יודעת על איזה טאבו את מדברת, כל הנתונים גלויים ומפורסמים. אם אין קשר בין חיסונים לאוטיזם - זה אומר שהקשר הזה לא הוכח מעולם, לא שמישהו מסתיר אותו. מה שכן הוכח - כתוב ומפורסם, ואף אחד לא מנסה להסתיר את זה.

אגב - אני לא מכירה "הרבה מאד רופאים במערכת" שחושבים שלא טוב לחסן. אם את מכירה - אשמח לשמוע, ללמוד את דעתם ואת הנתונים שהם מביאים.

ג. אני מאד בעד לקרוא וללמוד לבד ולהבין, וזה בדיוק מה שאני עושה. רק חשוב לשים לב מה קוראים ואיך קוראים, כי יש הרבה מידע לא מבוסס והרבה אנשים שכותבים מטעמים אינטרסנטיים. עד עכשיו כל מידע או "מאמר" נגד חיסונים שקראתי - כולל אלה שצוטטו או הובאו בשרשור הזה - או לא מבוססים או לא אומרים את שנטען שהם אומרים. אז לסיכום - אני לגמרי בעד שכל אחד יקרא וילמד, רק חשוב שיעשה זה באחריות וממקורות אמינים שמראים נתונים ולא מסתתרים מאחורי הפחדות כלליות.

מוזמנת לקרוא גם ולהגיד לי אם אני טועה.

יש הרבה מידע לא מדויק והרבה הפחדות משני הצדדים.בת 30
זה ברור.
אמא צעירה שתשמע על תינוק שנפטר משעלת תרוץ לחסן את בנה. ואמא אחרת שתשמע על תינוק שנפגע מחיסון לעולם לא תחסן.
אכן צריך לקרוא מידע. אבל לצורך הענין, אין לי אמון באתר של קופת חולים יותר מאשר לאתר קיצוני מאוד לצד השני.
שניהם עם אג'נדה ו צריך לקבל תמונה שלמה ע''י קריאה וחשיפה להרבה חומר.
אבל אי אפשר להגיד שמשרד הבריאות אין לו היה אג'נדה. יש גם יש. גם אם הוא משוכנע שחיסון זה נהדר, זה חלק מאג'נדה שמקודמת בין השאר ע''י אילי ההון של החברות.
גם למתנגדים יש אג'נדה. זה נכון. בדרך כלל אלו יהיו אנשים שדוגלים בדרך חיים טבעית יותר, ושיש להם נטיה לא להיות ילדים טובים של המערכת.

אני חושבת שיש הרבה מידע אמין ומעוגן לצד שמתנגד. יש הרבה מחקרים, יש מאמרים של רופאים. יש.

אני אדגיש עוד שני דברים:
א. זה לא הכל או כלום. יש שביל באמצע שניתן להתאים אותו לפי הנתונים הסביבתיים. אבל שגרת החיסונים היום מצד אחד מתמלאת ביותר ויותר חיסונים והיד עוד נטויה, ומצד שני היא מומלצת לכל תינוק באשר הוא בלי להתחשב בהנקה, מקום מגורים, נטיות גנטיות ועוד. וזה פשוט מצב לא הגיוני לדעתי.
ב. לו המערכת הרפואית היתה מתייחסת לטענות שמועלות בנושא בצורה הגונה וסבירה אז הענין לא היה כ''כ טעון. הזלזול המוחלט והחד משמעי, ההאשמה בחוסר אחריות והצגת הטוענים כמשוגעים ומסכנים את החברה- היא זו הבעיתית, המקוממת ובעיני- גם מסוכנת. כי ח''ו יכולה להיעשות טעות, וטעויות נעשות, אבל יש לא מעט מקרים שאין לקיחת אחריות.
כל מילה פנינהלמה לא123

בבקשה בבקשה תראי לי את המידע "האמין והמעוגן"מתפללת123
עבר עריכה על ידי מתפללת123 בתאריך י' בחשון תשע"ט 11:00

במקום להגיד כל הזמן "יש ויש ויש" באיזה ביטחון מופלא אני חושבת שמן הראוי שתראי לי את "המחקרים" את ה"מאמרים של הרופאים", שלטענתך מתנגדים לחיסונים. בבקשה.

כי עד עכשיו עכשיו כל מה שאני רואה הוא קשקוש מוחלט, ואת מוזמנת לקרוא שוב את כל התגובות שלי עד כה בשרשור - כל "נתון" שהובא פה נגד חיסונים, ברגע שמסתכלים קצת לעומק - מתברר כקשקוש.

ושוב - אני לא הבאתי נתונים של מערכת הרפואה וחברות התרופות, רק השתמשתי בנתונים שלב אמיץ ואחרות ציטטו.

אני לא רואה פה שני צדדים שווים בכלל -

אני רואה צד אחד אחראי, ללא כוונות רווח למעט דאגה לבריאות הציבור, שמתבסס על נתונים שנאספו במשך עשרות שנים ועל ניסיון של עשרות מיליוני מקרים ברחבי העולם, ברגולוציה ובתקנות סופר-מחמירות ובסטנדרטים מדעיים קבועים ראש, ומפרסם את הנתונים שלו - גם הלא נעימים - בכל אתר רשמי ועלון לצרכן.

ה"צד השני" מורכב מחבורה של אנשים חסרי אחריות, רובם ככולם עם אג'נדה אישית ורווח כלכלי משמעותי מזה, שרק מנפנפת בידיים ואומרת "אל תאמינו לאף אחד, תאמינו רק לי" בלי לתת שום נתון אמיתי ומבוסס (שוב - באמת שאשמח לראות נתונים כאלה), ומציעה "טיפולים" בלי שום פיקוח כלשהו.

קראת פעם באיזשהו אתר של מתנגדי חיסונים שעודף ויטמין A יכול לגרום לפגיעה מוחית? אני די בטוחה שלא, כי בסוף אם ילד יהיה חולה מזה, או לחילופין ידבק בחצבת ויחטוף חס וחלילה סיבוך קשה - מי שייקח עליו אחריות יהיו הרופאים ומשרד הבריאות (גם כלכלית) ולא הנוכלים שמפיצים את השקרים בכל מקום.

אי אפשר מצד אחד להיות "ביקורתיים" כלפי משרד הבריאות אבל מצד שני להאמין לכל שטות שכל שרלטן כותב ברשת.

ועל איזה זלזול והתעלמות על מדברת?

שוב - קראתי לעומק כל טענה וכל "הוכחה" שעלו פה בשרשור נגד חיסונים, ואני חושבת שדנתי בכולן בעומק ובכבוד, ולא קיבלתי בחזרה אף התייחסות אמיתית ורצינית, אלא רק חזרה על אותן סיסמאות ריקות של "חיסונים זה מסוכן".

ולגבי הממסד - שוב, את יכולה לקרוא את ההתייחסות שלו להתאמה האישית ולבעיות שעלולות להיות קשורות לחיסונים ומבוססות על מידע אמיתי ולא קשקושים בכל עלון לצרכן ובכל פרסום רשמי.

אז אם את עדיין בוחרת להאמין לנוכלים ושרלטנים ולא למערכת שאחראית על הבריאות שלך ושל ילדיך, בהצלחה.

אני רק מתפללת שזה לא יגמר באסון לאף אחד.

קצת הגזמת, לא?בת 30
לשים את כל מתנגדי החיסונים תחת גג אחד של נוכלים ושרלטנים?
לא צריך להיסחף... נוכלים ושרלטנים יש בכל מקום, גם במערכת הבריאות, אני מבטיחה לך...

אני לא יכולה להביא לך ציטוטים, כי את המידע שלי צברתי במשך המון שנים, מהרבה מקורות, מספרים, מאמרים, אני אפילו לא זוכרת הכל. זה נדבך על גבי נדבך של הבנת הנושא.
ממש לא הגזמתי, זה פיקוח נפשמתפללת123

אני מרשה לעצמי להכליל את כולם כי מדובר פה על השיטה עצמה - של לטעון טענות ריקות בלי ביסוס ובלי נתונים. אז כן, בעיני מי שמבטיח הבטחות לחיים מופלאים ובריאות מושלמת, בלי שום ביסוס, תוך הפצת שקרים ובדר"כ תמורת בצע כסף - הוא נוכל ושרלטן.

אולי בכל זאת תשתפי באיזה מקור? משהו אחד מכל הידע והמקורות והנדבכים?

אני חוזרת ומבקשת את זה בכל התגובות פה, ותמיד נענית בהתחמקות.

חמודה. היה פה פעם "ספק". את מזכירה אותו.לב אמיץ

לא באת לנהל דיון. באת להתיש את הדיון ולחזור שוב ושוב על המנטרות שלך.

קישרתי לך כמה מחקרים של חוקרים רציניים שמסקנתם היא שחיסונים אינם בטוחים.

תדפיסי לך ותקראי בשבת.

מן הסתם תטרחי להסביר למה כל אחד מהם בעייתי ולחזור שוב על המנטרות הצפויות, אז מראש אני כותבת לך שמספיקים המחקרים האלה כדי להדליק נורה אדומה אצל מי שבא בתום לב לדיון.

1. לתינוקות המקבלים מספר רב של חיסונים בבת אחת יש שיעורי אשפוז ותמותה גבוהים בהרבה מתינוקות המקבלים פחות חיסונים בבת אחת
  2. אלומיניום בחיסונים רעיל לעצבים ברמה גבוהה, ורמת החשיפה של תינוקות (מחיסונים) עלתה בצורה דרמטית.
  3. ילדים מחוסנים מלא נזקקים להרבה יותר טיפולי חירום מילדים שאינם מחוסנים מלא (על פי לוח החיסונים)
  4. מדענים דניים מצאו כי הסיכון של ילדים לקבל פרכוסי חום גבוה פי 8 ביום קבלת חיסון DTAP-IPV-HIB (דפתריה-טטנוס-שעלת אסלולרית-פוליו מומת-אינפלואנזה)

ולסיום הינה מה אומר ד"ר מישל לורג'ריל, רופא וחוקר ב-INSERM (המכון הלאומי לבריאות ומחקר רפואי בצרפת)

על המחקר ה"אחראי, ללא כוונות רווח למעט דאגה לבריאות הציבור, שמתבסס על נתונים שנאספו במשך עשרות שנים ועל ניסיון של עשרות מיליוני מקרים ברחבי העולם, ברגולוציה ובתקנות סופר-מחמירות ובסטנדרטים מדעיים קבועים מראש" שאת טוענת לו.

על יעילות חיסון החצבת:

אוקיי אז התחלנו להעליב עכשיו? בואי נעשה קצת סדרמתפללת123

קודם כל אני לא "חמודה", אני אשה בוגרת שמשקיעה זמן וטורחת לכבד את האנשים שהיא דנה איתם למרות שהם לא נוהגים בה באותה הגינות. לקרוא למישהי שאת לא מכירה "חמודה" זו בסה"כ דרך פוגענית להקטין את האדם שעומד מולך, וככה להתעלם מהדברים שהוא אומר.

דרך נוספת שלך להתעלם מהטענות שלי היא לטעון שהן "מנטרות שחוזרות על עצמן", למרות שכל מה שעשיתי היה לקרוא את הטיעונים שלכן ולנסות להבין ולבחון אותם בצורה הגיונית ומבוססת נתונים. את לכל היותר פוסלת במומך עם כל ההעתק-הדבק שאת עושה ועם אמירות לא הוגנות כמו "כתבתי את זה כבר במקום אחר, תחפשי".

עוד דבר לא הגון שאת עושה הוא לפסול מראש "טענות עתידיות" שלי, כי ברור שאני משוחדת שאי אפשר לשכנע בשום דבר ולא מנהלת דיון בתום לב, כשבפועל את זו שלא מתייחסת לאף דעה אחרת ולא עומדת מאחורי הנתונים שאת עצמך מביאה.

אבל אם כבר השקעתי את הזמן הזה לענות לך, וכדי שלא תגידי סתם דברים, קראתי גם את המאמרים שצירפת. כמו במקרים הקודמים, הם ממש לא אומרים את מה שאת אומרת שהם אומרים במקרה הטוב, ופשוט לא מבוססים בכלל במקרה הרע.

אז בואי נעבור עליהם יחד:

1. שני המאמרים הראשונים שהבאת הם בכלל לא מאמרים מחקריים - הם טורי דעה של בחור בשם Neil Z. Miller, שהוא לא רופא, לא ביולוג, או איש מקצוע אחר בתחום, אלא (להגדרתו) עיתונאי ו"חלוץ רפואי" (?). לא חוקר ובטח לא רציני.

וההוכחה לכך היא שהוא אפילו לא מבין את הנתונים שהוא מצטט -

מאגר VAERS בנוי על דיווחים שנאספו על מחלות שקרו בתקופה שאחרי מתן חיסון, עם או בלי קשר לחיסונים - פשוט בתקופה שאחרי. מה שצריך להבין זה שלצערנו הרב התקופה אחרי הלידה היא תקופה מאד מאד מסוכנת לתינוק בכל מקרה, ולמרבה הצער יש בכל שנה בכל מקום מקרי מוות של תינוקות בגילאי חודש ויותר קטנים (אגב במדינות ללא חיסונים בשיעורים הרבה יותר גבוהים).

מה שהבחור הזה עושה לדוגמה ב"מאמר" הראשון זה להראות שיש אלפי תופעות לוואי (לצורך העניין הרוב המוחלט זה חום, בכי, אודם מקומי, ודברים שתינוקות עושים בכל מקרה), וגם שיש לא עלינו מקרי מוות שמתרחשים בתקופת הינקות, וקובע שחיסונים גורמים למוות. זה כמובן לא נכון.

מה שהוא לא עושה זה לבדוק כמה חיסונים ניתנו בשנים האלה (עשרות מיליונים) וכמה מקרי מוות של תינוקות מתחת לגיל חצי שנה יש בכל מקרה, בלי שום קשר לחיסונים (כמה אלפים, ובשיעורים הרבה יותר גבוהים באוכלוסיות לא מחוסנות, כי חיידקים ווירוסים - בניגוד לחיסונים - הורגים). לסיכום, זה בדיוק כמו שמישהי תגיד שבגלל שבכל יום ראשון יש אנשים דתיים שמגיעים חולים לבית חולים אחרי שהם שמרו שבת - סימן ששמירת שבת גורמת למחלות. נשמע טפשי, נכון?

לתת-רמה של המאמר השני אני אפילו לא טורחת להתייחס, כי לפי המסקנה שלו אסור לאכול מזונות שמכילים אלומיניום כמו עגבניה, כרוב, תפוחי עץ או חמוציות כי הם מכילים אלומיניום בכמות יותר גדולה ממה שיש בחיסון. אם את באמת מאמינה בזה, וואלה שיהיה לך לבריאות.

(וכן קראתי פה את הטיעון שאלומיניום במזון לא מגיע לדם ומחיסונים כן, שזו כמובן שטות גמורה כי אלומיונים בדיוק כמו הרבה יסודות אחרים נספג במעיים ועובר ישירות לדם).

2. הכותרת שנתת ללינק השלישי היא עיוות מוחלט של הנתונים, אני מעדיפה לחשוב שלא קראת אותו בפועל מאשר ששיקרת פה לכולנו בלי בושה. המסקנה שלו היא שילדים לא מחוסנים אמנם פחות מגיעים לשירותי הרפואה בקהילה (קופת חולים, טיפת חלב...) אבל נזקקים בסופו של דבר ליותר אשפוזים וביקורים בחדר מיון. ההמלצה שלו היא להמשיך לחקור למה הורים בוחרים לא לחסן את הילדים שלהם ובכך לסכן אותם (אלה המילים של המחקר עצמו, לא שלי) כדי להגביר את שיעורי החיסון.

3. המחקר האחרון שהבאת הוא דווקא די רציני, ושוב - הכותרת שנתת לו מטעה לחלוטין. כן - ילדים עלולים לפתח חום ביום של החיסון (תופעת לוואי שאף אחד לא מסתיר) ובעקבות זאת - במקרים בודדים בלבד - לעשות פרכוס חום. פרכוס חום בילדות, למרות שזה תופעה לא נעימה ודי מלחיצה, לא גורם סיכון לשום דבר אחר וחולף ללא נזקים. והכי חשוב להדגיש - אלה עדיין  אחוזים מאד מאד קטנים (0.00004%), וכנראה שהילדים האלה היו עושים פרכוסי חום גם עם מחלות חום אחרות, בלי שום נזק ארוך טווח או משהו כזה שלא היה קורה מהידבקות במחלות חום אחרות.

בכל מקרה, המסקנה היותר חשובה מהמחקר הזה, ואת זה כמובן לא טרחת לציין כי זה לא נוח לך ואת לא תרוויחי מזה כסף, היא שהחיסונים האלה לא גורמים לאפילפסיה או לתופעות נוירולוגיות דומות אחרות.

ולגבי הד"ר מצרפת - הטענה המרכזית שלו היא שאין מחקרים ברמה גבוהה (אקראיים כפולי סמיות) בתחום החיסונים.

זה לא נכון. כל הזמן נעשים מחקרים כאלה - מביאה בהמשך כמה דוגמאות מהשנים האחרונות, אחד מהם ספציפית על חצבת.

העניין הוא שהיום בעולם המערבי ברור לכולם שזה לא מוסרי לתת לקבוצה אחת חיסונים פלצבו (ללא שום חומר פעיל) ולקבוצה אחת חיסונים אמיתיים, מהסיבה הפשוטה שהילדים שלא יחוסנו יהיו בסכנת חיים, מעבר לכך שבגלל חיסוניות העדר הנתונים לא יהיו מהימנים.

מה שכן עושים אלה מחקרים אקראיים כפולי סמיות שמשווים בין מנות של חיסון במועדים שונים, כדי להמשיך ולשפר את החיסונים. כי זה הדבר האחראי לעשות.

אגב לכל אלה שרוצות רק לדחות חיסונים - המאמר האחרון הוא על מחקר אמיתי (אחד מתוך כמה) שמראה שהסיכון לפרכוסים גדול יותר ככל שדוחים את החיסון. רק אומרת..

Aaby, P., Martins, C. L., Garly, M. L., Balé, C., Andersen, A., Rodrigues, A., ... & Whittle, H. C. (2010). Non-specific effects of standard measles vaccine at 4.5 and 9 months of age on childhood mortality: randomised controlled trial. Bmj, 341, c6495.

Cuba IPV Study Collaborative Group. (2007). Randomized, placebo-controlled trial of inactivated poliovirus vaccine in Cuba. New England Journal of Medicine, 356(15), 1536-1544.

ffect of age on the risk of Fever and seizures following immunization with measles-containing vaccines in children.

Rowhani-Rahbar A, Fireman B, Lewis E, Nordin J, Naleway A, Jacobsen SJ, Jackson LA, Tse A, Belongia EA, Hambidge SJ, Weintraub E, Baxter R, Klein NP 

JAMA Pediatr. 2013;167(12):1111

הלוואי ותגיבי את התגובה הזו שובבאורות
למטה אבל בתגובה מקורית כדי שכולם יקראו ויבינו את השורש של כל הדיון הזה. שזה תגובות מבוססות אל מול סילופי עובדות.
תודה על התגובה הזו!!!
את בעצם מצטטת את יצרניות החיסונים:לב אמיץ

אין קשר בין החיסון לתופעות הלוואי - מדובר בצירוף מקרים.

ולא מוסרי לתת לקבוצה אחת חיסונים פלצבו כנדרש במחקר מדעי. 

הטענה שלא מוסרי לתת חיסון פלצבו כי הילדים שלא יחוסנו יהיו בסכנת חיים, לא מקובלת לחלוטין -

בשם הטענה הזו נוהגות יצרניות החיסונים ורשויות הבריאות בחוסר אחריות, ומסכנות מאות אלפי ילדים בחיסון שתופעות הלוואי שלו נבדקות בהשוואה לחיסון אחר, בעייתי מבחינת בטיחות גם הוא,

וכשאין הבדל בינו לבין גירסא אחרת שלו מבחינת תופעות הלוואי, מסקנת המחקר היא שהחיסון בטוח.

המחקרים שציטטת, אין קישור, ומראש את עצמך טוענת שהם נעשו מול קבוצת פלסבו שקיבלה גירסא אחרת של החיסון.

זוהי הטענה הכי מוסרית שיכולה להיותמתפללת123

ולגבי התוקף המדעי שלה - השיטה הזו נהוגה בכל העולם הרפואי בכל התחומים, ברגע שיש איזשהו טיפול מקובל לאיזושהי מחלה פשוט לא עושים מחקרים על קבוצות ביקורת ללא התערבות. תראי לי מחקר אחד מהשנים האחרונות באיזשהו תחום משמעותי שבו לא ניתן טיפול לקבוצת הפלצבו.

מה שאת מציעה זה בעצם לקחת 2 קבוצות של אנשים שעוברים התקף לב - בקבוצה אחת לטפל ולעשות צנתור ובקבוצה שניה פשוט לא לעשות כלום ולראות מה קורה.

נשמע לך הגיוני? מוסרי?

אז כן, לצנתורים או טיפולים אחרי בהתקפי לב יש תופעות לוואי וסיכונים (ושוב - כולם מפורטים בצורה מאד ברורה) ולכן עושים כל הזמן עוד ועוד מחקרים במטרה להגביר את היעילות ולצמצם את תופעות הלוואי. איך עושים את זה? על ידי השוואה של הטיפול החדש לטיפול המקובל.

בדיוק כמו שעושים בחיסונים. כל הזמן ובכל מקום.

ולבקשתך - הקישורים למחקרים שציטטתי (כולם פורסמו במקומות אמינים עם רמת ביקורת גבוהה)

- Non-specific effects of standard measles vaccine at 4.5 and 9 months of age on childhood mortality: randomised controlled trial | The BMJ

- NEJM - Error

- Fever/Seizure Risk and Measles-Containing Vaccine

את לא נענית בהתחמקותבת 30
מביאים פה הרבה קישורים.
אבל זה משחק מכור מראש מבחינת מי שבדעה כ''כ נחרצת וחד משמעית כמו שלך.
לפחות זה לתועלת נשים אחרות.
מצטערת, אין לי קישורים. אני לא מתחמקת מזה, אני מודה שאני גרועה בזה, גם בתחומים אחרים שאני עוסקת בהם. יש ידע, לא זוכרת תמיד מאיפה הידע.

ובאופן מעשי- מי שרוצה להאמין אמונה עטורת בטוב ליבה של מערכת הבריאות , ולחסן את ילדיו בעשרות חיסונים- שיערב לו.
אני,ועוד רבים שכמותי, בוחרים אחרת ונמאס לגמרי מהזלזול שהוא מנת חלקנו. כאילו אני איזו בורה סתומה.
הרבה קישורים - מעט מאד אמתמתפללת123

הדעה שלי לא נחרצת ולא חד משמעית אלא מבוססת על הרבה למידה וקריאה גם של הנתונים שאת ואחרות הביאו. לחלוטין לא על אמונה עיוורת.

תאמיני לי שהייתי שמחה לסיים את הדיון הזה באמירה שכל אחת תעשה מה שטוב לה, אבל לצערי הרב זה ממש לא אפשרי במקרה הזה - אנשים שבוחרים לא לחסן ולהתחסן מסכנים באופן פעיל ואקטיבי אנשים שאין להם את הבחירה הזאת - תינוקות קטנים, נשים בהריון, ילדים חולי סרטן.

אז כן - זה חלק מהמחויבות שלי להגן על ילדי ועל ילדים אחרים.

אין לי ברירה אחרת.

ועל הדרך להעמיד בסיכון את הפעוטות שיפגעו.לב אמיץ

גם הדעה שלי מבוססת על הרבה למידה וקריאה של נתונים. בין היתר שאת ואחרות הביאו ואני מגיעה למסקנה אחרת ממך.

את ממשיכה לטעון את זה בלי להסביר ולהביא טיעונים תומכיםמתפללת123

כי שוב - עד כה כל "הוכחה" שהראית התבררה או כלא מבוססת או כמוטעית מהיסוד

צודקת כל כךלאיאומן
תאמיני לי שמנסיון חיים שצברתילמה לא123

לאף אחד לא באמת אכפת ממך,צאי מהסרט

בלי קשר לחיסונים

את נשמעת לי קצת תמימה,להאמין שבמשרד הבריאות יושבים אנשים שרק שוברים את הראש מה יעשה לך טוב?!נו באמת,את יודעת כמה כסף מתגלגל שם

תראי לדוגמא מה קורה בארה"ב עם הנשק,נרצחים שם אנשים על בסיס יומיומי ואפילו הנשיא לא מצליח מול כל ארגוני הנשק.כי מתגלגל שם המון המון המון כסף.אני לא משווה,אבל זה נותן נקודת מבט

אני לא חושבת שלמישהו אכפת ממני באופן אישימתפללת123

וזו בדיוק הסיבה שאני יושבת וקוראת את הנתונים ואת המידע הרלוונטי.

העניין הוא שרק צד אחד טורח לחקור ולפרסם את הנתונים שלו, וזה הצד של משרד הבריאות.

אז גם אם לאף אחד שם לא אכפת ממני באופן אישי  (וגם על זה אפשר להתווכח) הם לפחות הגונים מספיק בשביל לספק לי את המידע המלא באופן שקוף, בלי שיש להם רווח כלכלי אישי בזה.

אז כן, אני בוחרת להתבסס על הנתונים המבוססים האלה ולא לסמוך על אנשים שמפיצים שקרים והפחדות על חיסונים, ואז מציעים לך פיתרון "מושלם וטבעי ובריא" שבמקרה הם מוכרים ומרוויחים על זה כסף.

אם כבר אני תמימה לחשוב שאוכל לגרום לאנשים שמפיצים עובדות לא מבסוססות להודות בטעויות שלהם.

אני רק מתפללת שהדברים שאני כותבת פה יצמצמו את הנזק שה"עובדות" האלה עלולות לגרום, ושנשים שיקראו את התגובות האלה יוכלו לקבל החלטה מושכלת ואחראית, ויהיו מודעות לעובדה שהטענות נגד חיסונים לא מבוססות במקרה הטוב ומסולפות במקרה הרע.

בכל מקרה יש לי עוד שבת שלמה להכין, אז גם אם לא אענה על התגובות מעכשיו והלאה - זה ממש לא אומר שאני מסכימה איתן

אני יודעת שעוד יש הרבה אמירות חסרות אחריות ומסוכנות שמסתבבות לגבי חיסונים, אבל "לא עליך המלאכה לגמור, ולא אתה בן חורין ליבטל ממנה"

תראי,לחברות התרופות יש המון כסף לבצע מחקריםלמה לא123

שונים,שהרבה הם גונזים דרך אגב,כי הם לא מתאימים לתוצאות שהם רצו להגיע אליהם.

למי שמתנגד אין כסף,ודרך אגב אף אחד מהם לא שכנע אותי אף פעם לקנות משהו אחר בשביל לחסן את הילדים.

אני אתן לך עוד דוגמא,כשאני קונה ויטמין C את יודעת כמה אזהרות יש מהרוקחת שאני לא אקח יותר מידי וכו,למה באקמול היא לא מזהירה אותי ככה? כי יצא שם רע לכל "ההזויים" למיניהם שבוטחים בויטמינים,והתרופות הרי הכי בטוחות

אני לא נגד ולא בעד חיסונים,אבל אני גם לא מאמינה לאף אחד מהצדדים ומנסה כמיטב יכולתי לברר לפני כל חיסון שאני נותנת

בשנה הראשונה שליצמן כשר בריאות קיבל חיסון שפעת כל התקשורת צילמה אותו,אבל את ההמשך היא לא צילמה.היתה לו שפעת ממש קשה באותה שנה,הוא היה מרותק למיטה כמה ימים.למה לא צילמו את זה? 

מעניין... איפה נמצאת טיפת החלב ההומופאטית הזו?הריון ולידה

טיפת חלב הומאופטיתיהושבעט5
יש אחת בירושלים.היא קיימת כבר 20 שנה.דר ליאורה אוריאל מפעילה אותה(היא רופאת משפחה ותיקה מאוד במכבי ורופאה משלימה)
בנוסף היא מטפלת בהומאופטיה ועוד שיטות של רפואה משלימה.
נראה לי שיש גם אחת ברעננה.אין לי עליה פרטים.
התכוונת לאתר של חסון?באורות
כי זה מה שכתוב באתר שלהם. זה מי שאת ממליצה להתייעץ איתו? את יודעת מי עומד מאחורי האתר הזה? למה הוא בעינייך יותר מהימן מאשר רוב המדענים בעולם?

אולי כי האתר מביא מחקרים בלתי תלויים במימון יצרניותלב אמיץ

החיסונים?

ומה שציטטת הוא נוסח שהעמותה מחוייבת על פי חוק להוסיף לפירסומים שלה, לא מעבר לזה.

ומה שהמרצה שלך אמר לא נכון.באורות
אז א. אישית מגוחך בעיני להסתמך על מידע מלפני 30 שנה. אז או שהוא לא היה מעודכן או שמדובר על החיסונים של אז ,מה שממש לא רלונטי להיום.
ב. או שאת לא זוכרת נכון את דבריו, מה שגם הגיוני.
לצערנו יש לחיסונים תופעות לוואי. חלקן(נדירות) הן למשל תגובה אלרגית לאחד לרכיבי החיסון, בדר'כ כמו שאריות ביצים וכד'. באותה מידה אותו ילד יכול היה לקבל את זה מחשיפה לאלרגן אחר. יש עוד נוספות, אבל בהחלט נדירות. מה שבטוח, יותר נדירות מתופעות הלוואי החמורות של המחלה עצמה. כך שבמידה ובאמת רוצים לעשות החלטה מושכלת לפי הניסוח שלך, ומחשבה על ניהול סיכונים, צריך לבדוק אם כל ההפחדות נגד חיסונים בכלל מבוססות ומאומתות, ומהן הסכנות הקיימות במחלות עצמן. ולא מתוך סיפורי " אמא אחת אמרה לי כך" כי כבר שמעתי כל-כך הרבה סיפורי אמהות שהתגלה בסוף כמה הן עיוותו את הסיפור האמיתי שהיה בשביל להראות מה שהן רצו.
ממה שקראתיים...

הסיכויים לסיבוכים מחיסונים קטנים בהרבה מהסיכויים לסיבוכים מהמחלות האלו

יש מקומות בעולם (ראיתי שבקליפורניה) שלהורים בכלל אין בחירה אם לחסן או לא, זה בחוק. כי זה קשור לבריאות הציבור.

יש אנשים שלא יכולים לקבל את החיסון, חולים או אנשים שמערכת החיסון שלהם מוחלשת. בזה שמחסנים את האוכלוסייה הבריאה ומפחיתים את שכיחות המחלה בציבור, זה מגן גם עליהם.

במדינות העולם השלישי, מרבית התמותה היא ממחלות זיהומיות שאנחנו בכלל לא נתקלים בהם כיום.  גם בגלל ההיגיינה, (והשימוש ב DDT למשל- שאם כמה שהוא מסוכן וכיום אסור לשימוש, אין לנו מלריה יותר בעולם המערבי בגלל זה)

וגם בגלל מערכת הבריאות

היתה תקופה שפתאום יצאו אנשים והתחילו להטיף נגד החיסונים והביאו הרבה טיעונים שנשמעים משכנעים מאוד. אבל כדאי לבדוק את זה טוב טוב לפני שמתפתים ללכת בדרך הזו על חשבון הבריאות של הילדים

רק אעיר הערה קטנטנה - אוטיזם זה דבר מולד.פיג'מה
אפס אחוזי תמותה מחצבת בישראל.לב אמיץ

מבין מחלות הילדות היא המחלה עם הכי פחות סיבוכים, והסיבוך SSPE, הוא סיבוך נדיר, ומה לעשות, נמנה גם בין תופעות הלוואי של החיסון.

יש חולים בקלות ויש חולים יותר קשה. די כמו שפעת.

אם תשאלו חולים מהתקופה האחרונה, גם מבוגרים, חלקם עברו את המחלה ללא קושי מיוחד.

"הם" לא אומרים את זה בגלל שהם חיים בדור שלא ראה את הסיבוכים.  אלא כי דור הסבתות וחלק מההורים שחלו בחצבת, נדבקו מחברים, חלו, החלימו והם פה כדי לספר איך התייחסו למחלת החצבת לפני שיצרניות החיסונים הפכו אותה למפלצת.

"הם" גם אומרים את זה כי הסיכון בחיסון ממשי ויכול לעלות על התועלת. 

תודה באורות. חסכת לי תגובה שרה'לה92
רציתי לכתוב גם חלק ממה שכתבת.
הבת שלך בגן חובה ומעולם לא חיסנת אותה??מצפה להריון
מצטערתת ממש קשה שלא להרים גבה
וגם, בגלל הורים חסרי אחריות מתפרצים עכשיו בכל רחבי הארץ חצבת
ביקשתי תגובות בלי האשמות...הריון ולידה

לא בגלל הורים חסרי אחריות. בגלל מדיניות החיסונים.לב אמיץ

קודם כל צריך לדעת שהאקולוגיה הטבעית של החצבת היא התפרצות בגלים של 3-4 שנים.

ככה שה"התפרצות של היום" היא בסך הכל גל חצבת טבעי שעובר על ישראל.

לכן לא רלוונטי להשוות למספר החולים בשנה שעברה או בשנה שלפניה, ומי שעושה כך, מכניס להיסטריה במודע, והייתי אפילו אומרת, מסית כנגד מי שבחר לא לחסן, בלי להביא את הנתונים המלאים בפני הציבור.

לצורך הדוגמא, בשנת 2008 היה מס' החולים בישראל קרוב ל 1,000, אבל אז משרד הבריאות לא נבהל מהנתונים.

החיסון רחוק מלהיות בטוח. ולפעמים גם לא יעיל.

מביאה גם כאן את הפוסט שפירסמה חני ליפשיץ, שליחת חב"ד בקטמנדו כדי שתביני שלפעמים זה חוסר אחריות לחסן:

חיסונים - בחירה מושכלת

ושלא כמו שנאמר פה, מקרי הפגיעה מחיסון אינם נדירים,

ובוודאי אינם נדירים יותר מהאפשרות להיפגע ממחלת החצבת עצמה, יעידו מאות אלפי ההורים שילדיהם נפגעו מהחיסון.

מרשה לעצמי לתייג אתהריון ולידה

@לב אמיץ

תודה!

באתי לב אמיץ

ענו לך על רוב השאלות כאן.

אני מצרפת סירטון של אמא שתיעדה את המחלת החצבת של הבת שלה יום אחרי יום:

אצלנו היה מקרה של חצבת ביישובלפניו ברננה!

וכשהתייעצתי עם דודה שלי, אחות טיפת חלב,

אמרה שאם החיסון יהיה תוך 48 שעות מההדבקה המחלה עלולה להתפרץ אבל אם כן באופן קל מאוד.

(ובדיוק היה לי תור לחיסון יום אחרי, כי זה היה הזמן שמשרד הבריאות ביקש להגיע להתחסן)

(ומסתבר שבסוף בכלל הילדה ההיא לא הייתה עם חצבת אלא עם וירוס אחר של פריחה...)

ולגבי האחיות בטיפת חלב- באופן כללי זה תלוי אופי של האחות הספציפית.

אם יש לך אפשרות לכמה אחיות תתייעצי עם החברות מי הכי נחמדה, הכי פחות מלחיצה....

ותגובה שלה לא צריכה לשנות החלטה!

חצבתיעל -ND

1. תלוי עד כמה היא בקשר עם ילדים חולים. חצבת מועברת דרך האוויר. היא צריכה לנשום אותו אוויר כמו ילד חולה.

2. סטטיסטיקה של הסיכויים קיימת רק לארה"ב (כי ארצות אחרות לא משקיעות בסטטיסטיקה), אך סביר להניח שהנתונים יהיו דומים גם לגבינו.

חצבת היא מחלת ילדות הנגרמת כתוצאה מנגיף וחולפת ללא התערבות רפואית.

• תסמיני החצבת מתאפיינים בשלב מקדים )פרודרומלי(, הכולל שיעול, נזלת, גירוי בעיניים וחום, ובימים 10-4 של המחלה מופיעה פריחה מפושטת.
  • מחלת החצבת מדבקת במהלך השלב המקדים, ובמשך 4-3 ימים נוספים לאחר הופעת הפריחה.
  • במרבית המקרים מדובר במחלה קלה, ואין מדווחים על החולים לרשויות הבריאות הציבוריות.
  • בתקופה שלפני תכנית החיסונים ההמונית נגד חצבת, כמעט כולם חלו במחלה עד גיל 15 וזכו לחסינות לשארית חייהם.
  • במצבים נדירים, עלולה החצבת לגרום לפגיעה במוח ולמוות.

בעידן המודרני בארה"ב, נדיר לסבול מנכות צמיתה או ממוות כתוצאה מחצבת.

בשנים 1963-1900 (לפני התחלת החיסון נגד חצבת), צנח שיעור התמותה כתוצאה מחצבת מ-3.13 לכל 100,000 איש, ל-0.2 לכל 100,000 איש, הודות לשיפור בתנאי המחיה, בתזונה ובטיפול הרפואי - ירידה של 98%.

גורם מרכזי בכ-90,000 מקרי המוות המתרחשים במדינות מתפתחות מדי שנה כתוצאה מחצבת, הוא תת תזונה, ובמיוחד מחסור בויטמין A. אצל 75-92% מחולי החצבת המגיעים לאשפוז בארה"ב ובמדינות מפותחות אחרות, מתגלה רמה נמוכה של ויטמין A.

המידע שכאן הוא מתוך עלון מידע על מחלת החצבת שפורסם ע"י PIC – ארגון של רופאים הקוראים להסכמה (לחיסונים) על בסיס מידע – Physicians for Informed Consent. בעלון מופיעה גם רשימת המקורות עליהם מבוססים הנתונים.

בקישור שכאן ניתן לראות מידע קצר על חלק מחברי ארגון PIC הנ"ל:
http://www.hisunim.org.il/doctorsspeak/101-physiciansforinformedconsen

3. תלוי באחות. גורם אנושי נטו.

אגב, 

החיסון אינו מגן על כל המחוסנים וכנראה תרם בעצמו להתפרצות זו לאחר הוספת מנת החיסון השניה.

בטורונטו, קנדה, התפרצה מחלת החצבת בבית ספר שבו שיעור המחוסנים היה 94.2%, כאשר 10% קיבלו מנת חיסון שניה לפני ההתפרצות.
(
Canadian Medical Association Journal, Vol 155, Issue 10 1407-1413, 1996)

התפרצות נוספת אירעה במכללה בארה"ב שנתיים לאחר שהחיסון הפך תנאי לרישום למכללה: 98% היו מחוסנים.
(
American Journal of Public Health, 1991 March; 81(3): 360–364)

במקרה אחר בארה"ב נרשמה התפרצות ממושכת של חצבת "למרות אמצעי מניעה ובקרה נאותים". ההתפרצות נמשכה לאורך 12 דורות המגפה. 98.7% מהתלמידים היו מחוסנים.

(American Journal of Epidemiology, Vol. 126, No. 3: 438-449, 1987)

גם בטקסס נרשמה התפרצות בקרב אוכלוסיית בית ספר עם שיעור כיסוי חיסוני של 99%, כאשר החיסון היה תנאי רישום לבית הספר. החוקרים סיכמו: "אנו מסיקים שהתפרצויות חצבת יכולות לקרות בבית ספר למרות שלמעלה מ-99% מהתלמידים קיבלו חיסון ולמעלה מ-95% נמצאו מחוסנים"

(New England Journal of Medicine, Volume 316:771-774, March 1987)

בין השנים 2009 ועד 2012, נרשמו בסין 700 מקרי חצבת למרות כיסוי חיסוני של כ- 99%.

לאחר 30 שנות שימוש בחיסון ה-MMR, ניתן היה לצפות לערימה של מחקרים המוכיחים את בטיחותו של חיסון זה. באופן מביך, בסקירה מקיפה של מחקרי בטיחות חיסון החצבת-חזרת-אדמת (MMR) אשר פורסמה בשנת 2012 מצאו החוקרים כי "התכנון והדיווח על תוצאות הבטיחות של חיסון ה-MMR במחקרים, הן לפני והן אחרי שיווקם לציבור, בלתי ראויים במידה ניכרת. לא ניתן להפריד את העדויות על תופעות לוואי לאחר קבלת חיסון ה-MMR מתפקידו במניעת מחלות אלה".
(Demicheli V1, Rivetti A, Debalini MG, Di Pietrantonj C., Vaccines for measles, mumps and rubella in children, Cochrane Database Syst Rev. 2012 Feb 15;2:CD004407. doi: (10.1002/14651858.CD004407.pub3.

מנגד, הצטברה ערימת מחקרים ודיווחים רבים על פגיעות מחיסון זה, דוגמאות:

• החיסון גורם, "בצורה משכנעת מבחינת העדויות המדעיות", לדלקת במוח שבה נוכחות נגיפי החצבת הכלולים בחיסון.
    ( IOM (Institute of Medicine). 2011.Adverse Effects of Vaccines: Evidence and Causality. Washington, DC: The National Academies Press, Table D-1, p. 574)

• שיעור תופעות הלוואי של חיסון MMR כוללים: חום (5%-15%), פריחה (5%), כאבי פרקים (25% מהנשים המבוגרות).

• בין תופעות הלוואי הנדירות לחיסון: ירידה בספירת טסיות הדם, דלקת בקרום המוח, חירשות, חזרת.
    (The CDC's Pink Book chapter on Measles)
  • בעשרים השנים האחרונות דווחו 147 מקרי מוות כתוצאה מחיסון המכיל אנטיגנים נגד חצבת בארה"ב (לכל הפחות, כי דווחו 39 מקרים נוספים עם תאריך בלתי ידוע), ממוצע של לפחות 8 מקרי מוות בשנה; 752 אירועים מסכני חיים; 744 אירועים שהסתיימו בנכות צמיתה; 2,731 אשפוזים; 23,388 פניות לחדר מיון ועוד 51,923 אירועים לא חמורים . נציין כי מדובר במערכת דיווח פתוחה לציבור אשר מספר הדיווחים המגיעים אליה משקף בין 1% ל 10% ממספרם בפועל.
    (JAMA, David Kessler (Former FDA Commissioner), June 2, 1993,vol.269, No.21, p.2785)
  • בעשר השנים האחרונות, זכו 109 נפגעי חיסון החצבת בארה"ב לפיצויים כספיים, עפ"י החלטת שופט בבית המשפט הפדראלי לפיצוי נפגעי חיסונים, חלקם מקרי מוות.
    U.S. Court of Federal Claims, search: "measles", dates: 2005-01-01 until 2014-12-31 
  • עלון היצרן של חיסון ה MMR מפרט תופעות לוואי כפי שדווחו לאחר שיווק החיסון: חצבת, חרשות, דלקת ביותרת האשך, דלקת באשכים, דלקת אזניים, חום, סינקופה, כאבי ראש, סחרחורת, כאב גרון, שיעול, נזלת, חוסר שקט, פרכוסים, התקפי התכווצויות, פולינוירוטיס (דלקת בכמה עצבים בו זמנית), שיתוק בעצבי העין, דלקת בכלי הדם, דלקת בלבלב, שלשול, הקאות, בחילות, חזרת, סכרת, דלקת ריאות, תרומבוציטופניה (ירידה בספירת טסיות הדם עד ליצירת קרישי דם), ארגמנת, דלקת במוח, דלקת קרוח המוח א-ספטית, subacute sclerosing panencephalitis (הפרעה מוחית כתוצאה מתגובה חיסונית לנגיף החצבת), תסמונת ג'יאן-ברה, תסמונת סטיבנס-ג'ונסון, acute disseminated encephalomyelitis (דלקת במוח ובחוט השדרה), אריתמה מולטיפורמה (נגעים בעור), סרפדת, גרד, פיגמנטוזה (דלקת ברשתית העין), עיוורון, דלקת הלחמית, מוות.
  • Merck MMR II Package Insert

• ברחבי העולם מצטברים אלפי סיפורים אישיים על פגיעה מחיסון זה, כדוגמת סיפורה של נעמה.

רשימה זו רחוקה מלשקף את אוסף העדויות והמחקרים אודות תופעות הלוואי החמורות של חיסוני החצבת המתרחשים בכל העולם, כמובן.

תוכלו לקרא על החיסון ולשמוע עדויות ודעות הרופאים בנושא באתר "חסון", שאוגר מידע בנושא.

4.תת-תז3ונה, מחסור בוויטמין A,חולשת מערכת החיסון (למשל, אחרי המחלה, אחרי הניתוח, אחרי החיסון, אחרי טיפול כימותרפי וכיו"ב).

להזריק נגיף חי ומוחלשים...

ע"י כך שהגוף בא במגע עם הנגיף והוא באופן טבעי מפתח עמידות.

יש כל מיני אפשרויות לגרום לגוף להיות מחוסן, יש גם אפשרות לנגיף מת או אפילו לחלקים מסויימים של הנגיף

מזריקים נגיף מוחלש שאז המחלה או התסמינים שיגרום במטופל הם לא חזקים ולא רציניים.

כמו שאת אומרת המחלה לא נוראית במיוחד עבור רוב האוכלוסייה. אבל תופעות הלוואי מהחיסון הן למעשה המקרים של סיבוכים קשים ואפשריים מעצם ההידבקות במחלה.

אולי היום זה פחות נפוץ ואם כבר הנגיף המוחלש יותר נפוץ. אבל בעבר הנגיף הלא מוחלש היה נפוץ 

וללא מתן החיסון המוחלש, הציבור היה רוכש את החיסון שלו במגע עם הנגיף האמיתי ועם כל תופעות הלוואי של הנגיף האמיתי= הסיבוכים של מחלת החצבת

עונהבת 30
הדעה שלי בנושא ידועה לרוב הנשים פה.
אני בעד לחסן בחכמה, תוך התחשבות בנתונים המשתנים של כל ילד.
אני חושבת שאחד הנתונים הוא- האם המחלה מסתובבת בינינו...
כלומר- אם מחליטים לא לחסן, בכלל, אז צריך להבין מה המשמעות. המשמעות היא שאולי הילדים ידבקו במחלות הללו. חצבת, אדמת, דלקת קרום המוח ועוד.
אם לא רוצים שהילדים יחלו- אז צריך להיות עם יד על הדופק.
אם יש חשש לחצבת- אז לחסן. לא אומרת שבגיל שנה. אבל אם היום כולם כבר יודעים שאנחנו באמצע גל חצבת, אז מי שלא רוצה הדבקות- שילך ויחסן, גם אם הילד בן 5.
ולמי אכפת מה יגידו בטיפת חלב?
זה באמת הדבר האחרון עלי אדמות שמשנה. יגידו, לא יגידו, יחייכו, יתעצבנו. זה לא ענינם. באת לחסן אז שיתנו חיסון ותלכי הביתה לשלום.
אפשר גם לתת חיסון הומאופתי, שהוא נותן הגנה זמנית עד שהכל חולף.
אבל להיות בעמדת ה''טרם החלטנו'' זה בעייתי כשהילדה כבר בת 3 ויש חצבת מתפשטת...
''לא החלטנו'' זה בעצם ''לא רוצים אבל מפחיד אותנו שהילדה תחלה''.
ואגב, זו תחושה של הרבה מאוד הורים...רק שצריך לנקוט עמדה מעשית בסופו של דבר.
ולגבי עצם הענין- יש סיכונים בחצבת, את יכולה לקרוא עליהם בכל מקום. יש גם סיכונים בחיסון- הביאו לך כאן מקורות לקרוא.
צריך להציב את הדברים אחד מול השני ו להחליט מה יותר מסוכן. ואם החלטתם שהחיסון יותר מסוכן, אז תתכוננו להתמודד עם המחלה.
אישית, חיסנתי בקיץ 2 בנות, בנות 3 ו5, והתינוק מקבל חיסון הומאופתי.
כאמור- ההחלטה יכולה גם להיות אחרת.
תודה! ושתי שאלות:הריון ולידה

1. איפה משיגים את החיסון ההומופאטי הזה?

2. אם היית בהיריון - גם היית מחסנת את הבנות? (בהנחה שאת עצמך לא מחוסנת)

עונהבת 30
1. הזמנתי מאמא של שכנה... אבל אפשר להזמין דרך ''מדרוז'' ויש סניף של סופרפארם בסגולה שיש לו. ככה לפחות אמרו לי..
2. אם הייתי בהריון? לא יודעת. הייתי מבררת אצל ההומיאופתית. אבל נראה לי שרובינו מחוסנות מילדותינו...
אני באמת שואלת בסקרנותבאורות
מי אמר לך מה הרכיבים של החיסון ההומאופטי הזה? בדקו יעילות שלו בכלל באיזה שהוא אופן? איך את יודעת שהוא בטוח לשימוש?
מאז שחברה טובה שלי סיפרה לי שהיא מרחה משחה הומאופטית לבן שלה מגיל חודש כשהיה לו אסתמה של העור, ואז גילו שההומאופת הזה רקח משחות עם סטרואידים, והיא בעצם כל יום מרחה את הבן של בסטרואידים מגיל חודש(והיא באמת היתה בתדהמה שזה כל-כך עוזר!) אני לא מבינה איך אנשים מסוגלים לסמוך על משהו כל-כך לא מפוקח, ומהצד שני להתנגד לחיסונים כי זה לא כביכול לא מפוקח מספיק.
זה מאד מעניין הנושא הזהלמה לא123

כשחולה סרטן הולך לטיפולים ברפואה משלימה אבל מת אחר כך,כולם אומרים איזה טיפש,מה הוא מאמין לשטויות האלה?

אבל כשחולה סרטן מת אחרי ייסורי תופת מכימו,הקרנות ניתוחים,אף אחד לא חושב שהרפואה הקונבציולנית היא גרועה,נסיינית ועו

קורה,הבן אדם מת מסרטן.אנשים לא שמים לב אבל זו פשוט צביעות

כנ"ל לגבי מה שסיפרת על חברה שלך,יש רופאים מושחתים וכנ"ל יש הומופאטים מושחחתים,ואני מכירה את מי שדיברת עליו

כמו שתלכי לרופא הכי טוב וזה ששמעת עליו המלצות,תלכי גם להומופאט או לנטורופת הכי טוב

אין מה לעשות התחום הזה לא מפוקח מספיק ויש בו מלא שרלטנים

ומי אמר לך שהיא לא בדקה את החיסון ההומופאטי,לי זה נשמע שהיא בודקת כל דבר

חיסוניםיהושבעט5
כתבתי את ההשכלה של הרופאה.
צריך לבדוק את מטפל וכל רופא מה ההכשרה שלו ומה הניסיון המקצועי שלו.
כמובן שצריך המלצות/דיסק המלצות.
קצת מוזר לי שמבררים על קוסמטיקאית/ספרית /צבע ולא מבררים מספיק על מטפלים.
זה היה אחד מומלץ מאוד עם המון מטופליםבאורות
שבאמת הטיפולים שלו הצליחו. (מאוד מפתיע, הוא לא השתמש רק בתמצית מזוקקת פי מליון אלא שם בזה חומרים פעילים)
דרך אגב הייתי אצלולמה לא123

והוא הצליח במגזר החרדי בעיקר,כי שם לצערי יש פחות מודעות לבדוק מטפלים.יש שם אמון כמעט עיוור 

וגם אם מישהו מצליח שם כולם הולכים אליו כמו עדר

עכשיו הלהיט זה איזה אוסטאופט,כל בני ברק היו אצלו

איך היא יכולה לבדוק את החיסון הזה??באורות
היא יודעת לעשות HPLC? או כל בדיקה אחרת שתבדוק בדיוק מה ההרכב הכימי שם? ומה יש בזריקה שמונע מהחומר להתקלקל? וכן הלאה...
ואיך את יכולה לבדוק את החיסון הרגיל?בת 30
זה בדיוק העניין, אני לא בודקתבאורות
יש על זה בקרה אדוקה ונגישה שמבוצעת על ידי אנשי מקצוע. כמו שאני לא בודקת את בטיחות הבנין שבו אני גרה כי אני לא מבינה בזה בשום צורה.
אבל הומאופתיה אף אחד חוץ מאותו אדם שמוכר לך לא בודק. לכי תדעי מה שמו בזה.
יש בזה בעיקר מים לדעתילאיאומן
ואמונות טפלות. מדהים שאנשים חושבים שזה עדיף על חיסון
רק בעניין הספציפי הזההריון ולידה
כמי שלצערה איבדה בת משפחה מסרטן,
ההבדל בין הרפואה הקונבציןנלית לבין הרפואה האלטרנטיבית היה
שהרופאה הקובנציונלית ידעה לתת סטטיסטיקות די מדויקות למה האפשרויות לטיפולים וכמה חודשי חיים צפויים או לא.
בעוד הרופא האלטרנטיבי המוכר שאליו היא הלכה טען שאצלו אין מתים מסרטן..
באופן מפתיע היא העדיפה להאמין לו ולהוציא אלפי ועשרות אלפי שקלים על כל מיני קישקושים שלא הועילו בגרוש.
כשהיא גילתה שלא רק שהיא לא הלכה להבריא כמו שהטא אבחן לה בעין או משהו,
אלא במקום שהסרטן יהיה באיבר אחד הוא התפשט לעוד 3-4 והפך לסופני בטווח הקרוב כבר היה מאוחר מדי
למותר לציין שהיא לא חזרה אליו... (כמו מתים נוספים מסרטן שכנראה גילו מאוחר מדי שמוטב להם להמלט...).

אני ממש לא נגד הרפואה האלטרנטיבית באופן גורף ואפילו בעדה לעיתים
אבל כל מי שנשמע לכם מזהיר מדי כדי לבדוק בציציותיו...

ובהחלט, הסכומים המופקעים שהם גורפים לכיסם עלולים להקשות גם על אנשים טובים להיות ישרים כסרגל.. ככה שגם אם הם לא מנסים להיות שרלטנים מאד קל ועדיף להם כנראה להאמין לעצמם ולסיפורים שהם מספרים...
הנתונים מראים אחרת.
בדיוק מה שאמרתי,צריך לבדוק היטב כי אין בישראל פיקוח בנושאלמה לא123

אבל יש מטפלים אלטרנטיביים מדהימים

אחד מהם ממש הציל את הילד שלי

דיברתי עם הומאופתית שאני מכירהבת 30
מכירה את העבודה שלה, וסומכת עליה.לא הלכתי על עוור למישהו שמצאתי באינטרנט.
רכיבים? אני יכולה לשאול. אבל לא בטוחה שזה יעזור לי כי אני לא מבינה בתחום. גם את הרכיבים של החיסון הרגיל אני מניחה שרוב רובם של ההורים לא מכירים ולא מבינים על מה מדובר.
בדקו יעילות מתוך נסיון. אני מניחה שאין בזה מאה אחוז. אבל מכיוון שהחשש שלי מהחיסון בגיל צעיר מאוד יותר גדול מהחשש שלי מהמחלה- אני מסתפקת בזה.
יעילות מתוך נסיון? על כמה?באורות
ובאיזה אמצעים?
מכירה אישית גם חברה שמרחה את המשחה הזו לבן שלהדבורית
וגם היתה בהלם איך זה משפיע ככ טוב
שנים מרחה אותה
ואז גילו שיש בה סטרואידים
היא התקשרה אגב למי ששיווק לה
הוא טען שיש שם אחוז מאוד נמוך
בכל אופן זה אכן מקומם
משחה (בדגש על משחה) הומאופטית שנרקחת באופן פרטי, מראש מחשיד.לב אמיץ

ואין מה לבדוק טיפות הומאופתיות, ההרכב הכימי שלהם הוא מים ואלכוהול כחומר משמר. 

התועלת העצומה שלהן אינה נובעת מההרכב הכימי שלהן.

ונכון שמבחינתך מתאים להסיט את הדיון להרכב וליעילות של טיפות הומאופתיות, אבל לא זה הדיון.

חיסונים אכן לא מפוקחים מספיק. נותנים לחתול לשמור על השמנת איך שלא תסתכלי על זה.

כי מחקרים בלתי תלויים בכסף ובפוליטיקה של יצרניות החיסונים ושל הCDC שכבר נתפס בזיוף נתונים, מחקרים כאלה מצביעים בפירוש על בעייתיות.

כבר הביאו (אני, ומשתתפות נוספות) קישורים רבים לבעייתיות של המחקר המדעי לכאורה של חיסונים - אין קבוצת פלסיבו ראויה כמתבקש ממחקר מדעי - משווים בין שתי קבוצות שמקבלות גירסאות שונות של אותו חיסון, רואים שאין הבדל בין תופעות הלוואי (כמה מפתיע, הרי החומרים המשמרים, האנטיביוטיקה, האלומיניום (מלח אלומיניום בשבילך), הם אותם החומרים,

ומסיקים שאם כך החיסון בטוח. הרי אותן תופעות לוואי מתרחשות בשתי הקבוצות.

קבוצות המחקר קטנות, והמעקב אחר תופעות הלוואי הוא מעקב של ימים עד מס' שבועות מצומצם.

לב אמיץ, את יודעת איך בכלל מבוצעים מחקרי בטיחות?באורות
למדת פעם את התחום? יודעת סטטיסטיקה?
לצורך העניין, ה"דרישה" שלך לא רלוונטית מהסיבה הפשוטה שפשוט לא מנהלים ככה מחקר. אם את מחפשת מחקר שבו מבצעים בדיקות טוקסיקולוגיות על בני אדם, לא תמצאי כזה. לא מבצעים בדיקות רעילות בבני אדם מכיוון שזה נחשב לא אתי (שלא לדבר על לא חוקי). כדי להסיק מסקנות על רעילות משתמשים בשילוב בין מחקרים פרה-קליניים שמבוצעים בבעלי חיים, מחקרי אין-ויטרו שחושפים מנגנוני רעילות מולקולריים, ומידע שנאסף מניסויים קליניים (למשל קייס סטאדיס או מטא-אנליזות).
זו, דרך אגב, הסיבה שכל כך קל להשתמש ב'טיעון האלומיניום' כדי לזרוע חששות וספקות במי שאינו מהתחום; מכיוון שאת ממשיכה להתעקש על "אבל לא בוצע מחקר בטיחות בבני אדם!", אבל ככה *לא* מבצעים מחקרי בטיחות.
הפותחת - השרשור התפתח כבר מעבר למה שהתכוונתיהריון ולידה

אם כי היה מעניין לקרוא. תודה.

נכון לעכשיו החלטנו לא לשלוח אותה היום ואולי גם מחר לגן. את מועד נתינת החיסון (שלושה ימים אחרי שהתגלה מקרה החצבת) כבר פספסנו בכל מקרה...

מעצבן אותי שלא אמרו לנו במדויק (גם לגננת לא) באיזה גן התגלה המקרה... כי אני מבינה שרק מי שנמצא באותו חדר עם חולה חצבת הוא בסכנה להידבק. אז אם הילד הזה לומד בגן שנמצא במתחם אחר ברחוב שלנו - אז זה אומר שאין הרבה סיכויים שהוא ידביק את הילדים במתחם הגנים שלנו... (וחוץ מזה, יש גם כמה בתי ספר באותו אזור, ובאחד מהם יש לי ילדים שלומדים בו. למה שם לא הוציאו אזהרה כזו??)

בהצלחה.בת 30
מקוה בע''ה שלא תידבק.
ואם כן- שיעבור בקלות
חיסוניםיהושבעט5
אם משווים את תוכנית החיסונים למה שנהוג בארצות אחרות למשל יפן,רואים שיש בזה אינטרס כלכלי חזק מאוד של יצרני החיסונים!!
מה שאמר המרצה שלי נכון,הוא סיפר על מקרים של ילדים שקיבלו את החיסון והסתבכו.נכון מדובר באחוז קטן מאוד באוכ' אבל למשפחה ולילד עצמו הנזק הוא חמור ובלתי הפיך.
הסיבוך הוא :אנצפליטיס - זיהום במוח כתוצאה מהחיסון ופגיעה מוחית קשה!!
בכל מקרה אני לא מקבלת אחוזים על המלצה זו או אחרת שאני משתפת בה.בריאות שלמה לכולם.
יש טיפול הומאופטי לחיסוני שיגרה שילד מסתבך מהם.
איך את רואה את זה? על סמך מה זה מבוסס?מתפללת123

אני אחסוך לך את המאמץ - על כלום.

נראה לך הגיוני שחברות התרופות משקיעות אקסטרה-מאמץ בישראל, מדינה של 8 מיליון תושבים, אבל ביפן - מדינה של 80 מיליון אנשים, עם פי 10 סיכוי לרווח כלכלי - הן לא?

אז מה בדיוק האינטרס הכלכלי המאד חזק שאת מדברת עליו?

לגבי אנצפליטיס - זו אכן מחלה מאד חמורה, אבל אין שום הוכחה שהיא נגרמת מהחיסון לחצבת. אם יש - אשמח לראות.

את יודעת מה כן גורם לאנצפליטיס ולעוד כמה סיבוכים חמורים?

מחלת החצבת עצמה.

אז בבקשה אל תפיצי מידע לא נכון כי זה חסר אחריות.

כתוב בעלון החיסון.לב אמיץ

https://www.merck.com/product/usa/pi_circulars/m/mmr_ii/mmr_ii_pi.pdf

ואגב הגנה על בעלי מערכת חיסון חלשה: 

In severely immunocompromised individuals who have been inadvertently vaccinated with" measlescontaining vaccine; measles inclusion body encephalitis, pneumonitis, and fatal outcome as a direct consequence of disseminated measles vaccine virus infection have been reported (see CONTRAINDICATIONS). In this population, disseminated mumps and rubella vaccine virus infection have "also been reported

"במקרים חמורים של מתחסנים בעלי מערכת חיסונית חלשה, שחוסנו בהיסח הדעת בחיסון המכיל את נגיף החצבת, דווחו מקרים של אנצפליטיס, פנאומניטיס,ומוות כתוצאה ישירה מהדבקה מהנגיף שבחיסון (ראה סעיף התוויות נגד).

בקרב אוכלוסיה זו דווחו מקרי הדבקה בחזרת ואדמת מהנגיף שבחיסון".

בואי נראה מה בדיוק כתוב בעלון לחיסון, כי עיוותת את זה לגמרימתפללת123

כתוב שלאנשים עם מערכת חיסון מוחלשת אסור באופן מוחלט לקבל את החיסון כי הוא נגיף החצבת המוחלש שבחיסון עלול לעשות אנצפליטיס.

אין שום הוכחה שבילדים בריאים החיסון גורם לאנצפליטיס. פשוט אין.

וזו בדיוק הסיבה שבכל מוצר רפואי מפוקח כתוב במפורש למי אסור לקבל את החיסון.

קוראים לזה אחריות. לא בדיוק תאוות הבצע שכל הזמן מאשימים בה את משרד הבריאות..

ושוב - הסיכוי של הילדים האלה לחלות באנצפליטיס בגלל מחלת החצבת עצמה הרבה הרבה הרבה יותר גבוה, ולכן חובה על כל מי שבריא ויכול להתחסן - שיעשה את זה.

ואגב - שורה אח"כ כתוב במפורש שהסיכוי לאנצפליטיס במקרה כזה (כולל ילדים עם בעיות חיסון) הוא 1 ל3000000 (0.000003%).

לעומת זאת הסיכון לאנצפליטיס ממחלת החצבת עצמה (גם בקרב ילדים בריאים לחלוטין!) הוא 1 ל1000 (0.1%).

זאת בדיוק הסיבה שכולנו נחיה בעולם טוב יותר (גם אם לא מושלם) ללא מחלת החצבת אי"ה.

אז אולי כדאי להפסיק עם הדמגוגיה.

לא. כתוב מה שתירגמתי.לב אמיץ

ואחד ל3 מיליון הוא נתון שנותנת יצרנית החיסונים.

מחקרים אחרים מראים אחרת 

Adverse Reactions Following Immunization with MMR Vaccine in Children at Selected Provinces of Iran. 2011, Esteghamati, Arch Iran Med 

מחקר תופעות לוואי של חיסון MMR באירן, שנערך בקרב 43,000 ילדים.
1.8% מהמחוסנים סבלו מדלקת בלוטות האוזן. 2 ילדים סבלו מאנצפאלופתיה ועוד 2 מהלם אנפילקטי. כלומר הסיכוי לשתי התופעות האלה היא 1 ל-20,000 ולא אחד למיליון כמו שבדרך כלל אוהבים לטעון.
השכיחות לפרכוסים (לא על רקע חום) היתה 1 ל-2000, שכיחות לפרכוסי חום – 1 ל-1750.

וגם

Acute encephalopathy followed by permanent brain injury or death associated with further attenuated measles vaccines: a review of claims submitted to the National Vaccine Injury Compensation Program. 1998, Weibel, Pediatrics 

מחקר על 48 ילדים הלוקים באנצפלופתיה בעיקבות חיסון MMR. החוקרים מסיקים שקיים כנראה קשר סיבתי בין החיסון לבין אנצפלופתיה.

אבל הבנתי - אני אביא קישורים למחקרים ואת תערבבי אותם ככה שיתאימו לך כי חשוב מאוד לשמור על המעמד של החיסונים כבטוחים ויעילים.

כולן פה יכולות לקרוא את המחקרים האלה בעצמןמתפללת123

ולשפוט מה הם באמת אומרים.

כרגיל - הכל כתוב בפירוש במחקר עצמו, את רק לא טורחת לצטט את זה.

לגבי המחקר הראשון:

החוקרים כותבים במפורש -

The main limitation of our study was the lack of a control group with which to compare the incidence of adverse reactions in vaccinated and unvaccinated groups.

נכון - היו 2 מקרים של אנצפלותפיה (לא אנצפליטיס, אגב - חשוב לדייק) ו-2 מקרים של אנאפילקסיס, אבל כמו בדיוק כמו שהחוקרים כותבים שם - לא נעשתה השוואה לאוכלוסיה הכללית או הלא מחוסנת, כדי לראות כמה מהבעיות הנוראיות האלה מתרחשות לצערנו בכל מקרה והאם הן באמת קשורות לחיסון. בכל מקרה, הם כותבים שם גם שהנתונים שלהם תואמים לחלוטין מחקרים קודמים וכן את הנתונים שמפרסם ארגון הבריאות העולמי (שמיותר לציין תומך לחלוטין במדיניות חיסונים נרחבת ככל הניתן).

לגבי המחקר השני (שגם בו אגב מדובר באנצפלופתיה ולא באנצפליטיס) -

כרגיל את מוציאה את הנתונים מההקשר שלהם (שכתוב מפורשת במאמר). המחקר בדק שכיחות של תופעות לוואי בקרב ילדים בתקופה של 23 שנים, בה חוסנו מעל ל75,000,000 ילדים.

אז כמה זה 48 מקרים מתוך 75,000,000?

0.00000064%

לראיה, הסיכום של החוקרים (שכמובן לא טרחת לצטט) הוא:

the incidence of acute encephalopathy caused by measles vaccine in this cohort can reasonably be described as very low.

נכון. כולן יכולות לקרוא.לב אמיץ

מידע על חצבתיהושבעט5
חוזרת ומזכירה שכתבתי כשלמדנו מיקרוביולוגיה במסגרת לימודי הסיעוד.אמר המרצה מיקרוביולוג ידוע בשערי צדק את מה שאמרתי.זה היה אחרי סקירה של ספרות מקצועית וניסיון מקצועי של כמה עשרות שנים!!
אולי תשתפי את השם של המיקרוביולוג כדי שנוכל לקרוא את דעתו?מתפללת123

אני די בטוחה שגם אם זה מה שהוא חשב אז, היום הוא חושב אחרת, אבל בכל מקרה כדאי לשאול ולשמוע את דעתו.

אני באופן אישי אשמח מאד ללכת אליו ולשאול אותו מה הוא חושב ומה הסיכונים של החיסון לעומת לא להתחסן.

מבטיחה לשתף את התשובה שלו מילה במילה בהתכתבות הזו ובפורום הזה כדי שכולנו נוכל ללמוד.

תודה!

כמה ילדים נפגעו מתופעות לוואי של חיסון-+mp8
לעומת כמה ילדים שנפגעו כשעדיין לא היה קיים החיסון???
ברור שכל הליך רפואי הוא בר סיכון (גם תרופות, גם ניתוחים וכל פרוצדורה שהיא), אבל מה בכלל ההשוואה???

זה שהיום יש מעט מקרי תמותה מכל המחלות האלה- הם כי אימהות כמוני מחסנות את הילדים, ובכך מבטיחות הכחדה כמעט מלאה של זה.
לא חכמה להתהדר בכך שלא מחסנים את הילדים והכל בסדר, כי אתם מסתמכים על ההגנה שאנחנו המחסנות מעניקות לילדים שלכם!!
ובדיוק שמעתי ראיון עם אבא שהתינוק שלו מת מסיבוך של חצבת.לאיאומן
התינוק עוד לא היה בגיל החיסון. זה קרה עכשיו, השנה. בגלל אנשים שלא מחסנים.
תינוק מת בגלל מגפה שניתן היה למנוע.
שכל הורה יכול וצריך לקחת חלק במניעתה.
חצבת זו מחלה שבאה בגלים, כל כמה שניםבת 30
ומגיעה גם למקומות עם אחוז כיסוי חיסוני מאוד גבוה . חפשי ''חיסונים- בחירה מושכלת'' בפייסבוק.
הגעת גל החצבת לאו דווקא בגלל הלא מחוסנים.
לא ברור לי מאיפה מביאים את הטענה הזו "חצבת באה בגלים"באורות
ב15 השנים האחרונות היו 2 התפרצויות, כשעכשיו אנחנו נכנסים לצערנו לשלישית. משרד הבריאות התייחס ספציפית ל-2 התפרצויות:
2003-2004, עם 224 חולים
2007-2008, עם 992 חולים

ב-2003, 90.2% מהחולים - לא היו מחוסנים, 8.5% מחוסנים במנה אחת. ההתפרצות התחילה מתינוק חולה שהגיע עם משפחתו מחו"ל לחתונה בה היו אחוזים גבוהים של לא מחוסנים. זה המקרה הראשון שדווח. משם זה גרר הדבקויות בעיקר בקרב אוכלוסיות חרדיות לא מחוסנות.
ב-2007 , 84.8% - לא היו מחוסנים, 9.3% במנה אחת, 1% - 2 מנות. שוב, אם אני לא טועה, ילד חולה שהגיע מחו"ל הוא המקרה הראשון שמדווח. שוב המחלה מתפשטת דרך הלא מחוסנים ומדביקה מאות. עשרות אשפוזים באותה שנה. ילדה אחת על סף מוות, למזלה יצאה בשלום.
השנה עוד לא עשו ניתוח של מה בדיוק גרר את מה ומי הראשון וכו', אבל בכל אופן משנה שעברה ממשיכים להזהיר על החצבת שמתפשטת באירופה. במקביל יש שרשורים כמו כאן עם הפצת רעיונות מעניינים ולא מבוססים, שגורמים לאמהות לפחד, לדחות חיסונים וכו', בנוסף לאוכלוסיות שידועות כלא מחסנות. הרבה אנשים מגיעים מאירופה(שם גם יש סערה באיטליה סביב חיסוני חובה וכו' שגרמו להפחתת אחוזי חיסוניות ולהתפרצויות נוספות) ומביאים לישראל את המחלה. בום, התפרצויות בעיקר בקרב אוכלוסיה לא מחוסנת. אישית כל מי שאני מכירה שחלה(כבר כמה עשרות) לא מחוסן, מעטים חוסנו במנה אחת.
כי חצבת מופיעה אחת לכמה שנים. כמה חולים היו בשנה שעברה?לב אמיץ

פתאום בשנה אחת קפץ מספר הלא מחוסנים ומסכן בבת אחת את אזרחי ישראל?

וחוץ מזה - דו"ח של משרד הבריאות שפורסם היום חושף שיעור התחסנות של 96%.

רק "3.3% מההורים לתלמידי כיתה א' מסרבים לתת לילדיהם את המנה השנייה של החיסון נגד חצבת".

עם כזה כיסוי חיסוני, אי אפשר להאשים לא מחוסנים בהדבקה הנרחבת במימדי מגיפה.

דו"ח משרד הבריאות חושף: זה שיעור התלמידים המתחסנים בבתי הספר

למה אי אפשר?באורות
עובדתית רוב החולים אינם מחוסנים.
גם בהתפרצויות הקודמות, וגם כנראה בזו. בכל התפרצות למעשה רוב הלא מחוסנים מקבלים "חסינות טבעית" וכך מספר הלא מחוסנים באוכלוסיה יורד..
מבין החולים 20%-50% מחוסנים.לב אמיץ

20% מחוסנים בוודאות במנה אחת, לגבי 30% אין מידע אם חוסנו או לא.

Iris Atzmon

רוב הלא מחוסנים לא חולים. אי אפשר להציג את זה ככה.

בדיוק כמו שרוב המחוסנים המבוגרים בישראל שרמת הנוגדנים אצלם כבר לא קיימת לא חולים.

ועם כיסוי חיסוני של 96.7% של ילדי ישראל אי אפשר לטעון ש3.3% שלא התחסנו מסכנים את כלל האוכלוסיה.

אחרת ניתן באמת לטעון שהחיסון לא יעיל..

באותה מידה אני יכולה לכתוב, מבין החולים 80% לא חוסנובאורות
ו20% חוסנו עם מנה אחת. מידע לא קיים לא אומר שהוא בהכרח לכיוון שתרצי לקחת אותו.
אגיד שוב,
רמת נוגדנים נמוכה לא בהכרח מעידה על כך שאותם אנשים לא מחוסנים.
ב"ה רוב האנשים לא מאמינים לדברים שמופצים בחיסונים בחירה מושכלת ולכן אחוזי החיסון עדיין גבוהים. יש פחד מחצבת בגלל שזו מחלה נורא מדבקת, ולכן עשויה להדביק ולסכן אוכלוסיות מוחלשות שלא יכולות לקבל את החיסון. לכן יש מאמץ למנוע מאחוזי החיסוניות לרדת .
ציינתי את הנתונים כפי שהם.לב אמיץ

רמת נוגדנים זה המדד היחיד של הCDC ליעילות של החיסון.

לחלוטין לא מדויק, גם לא לפי הCDCמתפללת123

המדד העיקרי ליעילות של חיסון הוא הפחתת הסיכון באוכלוסיה, כפי שאפשר למדוד במחקרים אפידמיולוגיים.

הנה הסבר לדוגמה מהאתר של הCDC:

Principles of Epidemiology | Lesson 3 - Section 6

אז גם את מסכימה שלא מחוסנים חולים הרבה יותר ממחוסנים?מתפללת123

וה20% שקיבלו מנה אחת רק מחזקים את הצורך במנה שניה.

אגב ממה שיצא לי לקרוא - "לא זוכרת אם התחסנתי" זה שם קוד ל"לא התחסנתי אבל אני מתביישת להגיד כי עכשיו אני חולה וכולם יגידו לי אמרתי לך".

כל עוד אחוזי החיסון נשארים גבוהים האוכלוסיה המחוסנת באמת פחות בסיכון, אבל מי שלא יכול להתחסן - שזה בפועל המון ילדים, הן בגלל גיל מתחת לשנה והן מסיבות אחרות - נמצאים בסיכון בגלל אלה שבחרו שלא להתחסן.

אבל יש עוד דבר אחד מאד חשוב שצריך לזכור - מצב של התפרצות מחלה (במיוחד מחלה שנגרמת מוירוסים) מגדילה את הסיכון להתפתחות מוטיציות בנגיף, מה שעלול לגרום להתפתחות עמידות לחיסונים ולטיפולים - מה שמסכן גם את האוכלוסיה הכללית.

ולכן ככל שנתחסן ונמנע התפרצויות של מחלות מסוימות - נקטין את הסיכוי לזנים יותר אלימים ויותר עמידים, ונקטין את הסיכון לכולם - גם לאוכלוסיה הכללית.

קישור למאמר מענין על המושג "חיסון עדר" באופן כללי תוך בחינתבת 30

נכתב ע"י רופאה אמריקאית, אימונולוגית.

חסינות עדר: מיתוס או מציאות?

חסינות העדר היא קונספטמתפללת123

לא ריאקציה כימית שמתקיימת במעבדה, ולכן כמה "מקרים" בהם היתה התפרצות למרות שחלק ניכר מהאוכלוסיה היה מחוסן לא מוסיפה ולא גורעת.

אגב - המאמר הזה

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3171704/

דן גם במקרים כאלה וגם מפרט לגבי חיסונים נפוצים את התוצאות האפידמיולוגיות הרלוונטיות.

בכל מקרה, העובדה ששיעור הזעום של המחלות שיש נגדן חיסון בקרב תינוקות שעדיין לא יכולים להתחסן, בהשוואה למצב שהיה לפני עידן החיסונים, ממחישה את הקונספט של חיסוניות העדר הכי טוב.

בואי נסכם ונגידבת 30
א. שהמחלוקת הזו לא תיפתר מחר ולא מחרתיים. לשני הצדדים יש רופאים ומומחים ברחבי העולם שתומכים בהם וציבור רחב שתומך בהם. כמו כן, לשני הצדדים יש כנראה מחקרים המוכיחים את דבריהם ודווקא לכן זה מבלבל.
ב. מה שהייתי רוצה רק לשמוע ממישהו שמתנגד למתנגדים, זו איזשהיא הודאה, ולו קטנה, בעובדה שיתכן שיש בעיות, או תקלות, או ניגודי אינטרסים, במהלך העולמי הזה שנקרא חיסון האוכלוסיה.
כי כל עוד אין אף הודאה כזו, למרות מכתב הרופאים לטראמפ במרץ שנה שעברה, ולמרות המחדל שהיה בנושא שפעת החזירים, אז בעיני זה מאוד לא אמין. בעיני זו יצירת טאבו שעוד יותר גורמת לחשד באינטרסים של המערכת, ועוד יותר מעוררת חוסר אמינות.
ג. חייבים להבין שזה לא שחור לבן. אני למשל, כן נתתי עכשיו חיסון חצבת, אבל לא נתתי בגיל שנה. למה? כי הסיכון של החיסון בגיל כ''כ צעיר עולה בעיני על הסיכון של הסבירות להדבקות והסיכון מהמחלה. עכשיו כשהיה חשש- נתתי. ואני שקטה יותר, כי זו כבר ילדה עם מערכת חיסון בשלה יותר, בת 3, בת 5. זה משהו אחר.
בכלל, ילדי מקבלים בסופו של דבר את החיסונים העיקריים, רק שלא לפי הלו''ז של משרד הבריאות.
כתבתי פעם, ואכתוב שוב- אמא שלי נתנה לי בדיוק את אותם החיסונים שאני נותנת לילדי. היא היתה נחשבת אמא נהדרת ואילו אני- בורה ומסכנת את הציבור. למה?
רק בגלל שנוספו עוד כמויות של חיסונים לסל, זה הופך אותי למסוכנת לציבור?
היחס הזה, הוא מקומם. כאילו כל הידע נמצא אך ורק בידי הרופאים. (פגשתי רופאים שידעו פחות ממני בנושא החיסונים). מי שלא נותן את כל החיסונים הוא רשע, שרלטן, מנוול וכל מיני כאלה.
בחיאת....די. די עם ההשחרה הזו. זה כל כך מגוחך כבר.

תראי, אף אחד לא חושב שהמערכת מושלמתבאורות
כמו בכל דבר ברור שיש בעיות, תקלות, וגם סרחונות.
אף אחת כאן לא קיללה אותך וטענה שאת רשעה ומנוולת וכו'. עיקר הקללות הן לא מול הורה שבחר בחירה מסוימת, אלא מול ה"מנהיגים" שמוליכים שולל ומשקרים במצח נחושה לאלפי הורים. כי הם משקרים, ונתפסו בשקרים שלהם כל-כך הרבה פעמים.
בנוגע לטיעון על אמא שלך, זה קצת טיעון מצחיק. פעם גם האמינו שלשים שום בטוסיק זה טוב נגד תולעים, ושסיגריות זה לגמרי אחלה. מבחינת האנשים שאומרים לך אמירות כאלה ואחרות, זה למנוע מהילדים שלך טיפול מניעתי ולהשאיר אותם ואת הסביבה שלהם חשופים למחלות שניתן למנוע בימינו, ולכן זה מקומם אנשים.
העניין הוא שזה כן קצת "שחור לבן" או יותר נכון- על פי ההנחיה הרפואית. אני באמת שואלת, במידה והילד שלך חולה במחלה קשה, את תתני לו טיפול לפי שיקול דעתך הלא מקצועית או שתקחי אותו לרופא? אם התשובה היא החלק הראשון, אז אולי באמת באופן כללי אל תשתמשי ברפואה הציבורית כי יש אינטרסים בכל דבר.
ילד חולהבת 30אחרונה
תלוי מה.
אם יש צורך באבחון, הולכים לרופא ומטפלים לפי הוראת הרופא.
בדרך כלל לפחות.
אבל ברור שיש מקום גם לשיקול דעת. אני יכולה לסמוך על עצמי מספיק כדי לדעת מתי צריך ללכת ומתי לא. יש היום הרבה מידע זמין, בספרים וברשת.
וכמובן שיש המון טיפולים שאפשר לעשות שהרופא בכלל לא מכיר.
רופא לא יגיד לי לעשות רפלקסולוגיה לדלקת אזניים או ריאות.
רופא לא יגיד לי לתת תה אזוב לילדה עם וירוס של כאבי בטן ושלשולים.
רופא לא יגיד לי לקטוף אלוורה ולשים על כוויה.
הוא גם לא יגיד לי להכין דבש בבצל אם אני משתעלת. ולא יגיד לי לתת לילדה עם תולעים לאכול גרעיני דלעת.
אז ברור שיש טווח מאוד גדול שיש שיקול דעת, וידע עצמי שהוא חשוב ונכון.
וגם יש מקום לשיקול דעת מול הרופא. כן. מניסיוני. רופא שלח אותנו למיון על כלום. רק כי הילדה חוסנה במחומש אחד ולכן אמר שיש חשש לדלקת קרום המוח. ניסיתי להבין ממנו למה מיון...אין שום תסמינים אבל במקום לענות הוא התעצבן וצעק. אז הלכנו למיון. ובעלי התיבש שם שעות. ובינתיים החום ירד והרופא במיון בסוף לא הבין מה קורה בכלל. אם היא קיבלה חיסון מחומש אחד זה מספיק מבחינתו...אין שום חשש לכלום, הילדה בריאה ולכו הביתה.
והטיעון על אמא שלי הוא לא מצחיק וגם לא קשור לסיגריות. זה לא שפעם חשבו הפוך מהיום. פשוט היום יש פיתוח מואץ של עוד המון חיסונים, אז מי שנותן רק חלק הופך להיות בעייתי.
פשוט תחסני את ילדייך במקום להתלונן שלא הודיעו לךלאיאומן
על כל מקרה חצבת באזור
לא בטוח בכלל...הריון ולידה
מספיק שילדים בגן שהיו לידו יש להם אחים שהיו עם שכנים/אחים/חברים ותיקתק המחלה נפוצה.
אם הילדה שלכם נדבקה סביר להניח שגם אחיה ידבקו.
מותר אבל לתהות?רחל=)
איך החלטתם בנושא כזה חשוב בלי לשקול מכל הצדדים???

בלי לדעת מה הסיכונים במחלות האלה??
בלי לבדוק באיזה אוכלוסיות זה יכול לפגוע יותר?

מקווה שאת קוראת בעיון את השרשור שהתפתח ועושה חשיבה מחדש.. תראי איזה צד מצליח להביא דברים מבוססים מחקרית ולענות תשובות לעניין, ואיזה צד חוזר על אותם אמירות ומסתמך בעיקר על עדויות.
איזה באמת?לב אמיץ

ניתן לפותחת להחליט בעצמה רחל=)
לבקשת הקהל מתפללת123

בגלל שהדיון פה נהיה קצת עמוס, אני מרשה לעצמי לפרסם פה כמה קישורים לחלק מהתוכן שעלה (אם הייתי יודעת איך לעשות לינקים נורמליים הייתי עושה, מתנצלת):

- שלילת טענות לא מבוססות שהחיסונים גורמים לאוטיזם

קראת את המחקר עצמו שמצוטט בכתבה? כי אני כן - הריון ולידה

- למה הימנעות מחיסונים לא מונעת אוטיזם

שוב - מי ש"נפגע מחיסונים" ייפגע הרבה יותר מ"סתם" מחלות חום - הריון ולידה

- בדיקת נתוני אמת ממאגר VAERS בארה"ב על תופעות לוואי של החיסון לצהבת B ונתוני הועדה לפיצוי "נפגעי חיסונים" בישראל

בהחלט מערכת מצוינת, ממליצה לך לעיין ברצינות - הריון ולידה

- קצת על תופעות לוואי של טיפולים לעומת הנזק מהמחלה עצמה

עונה למענה - הריון ולידה

- קריאה מסודרת ומעמיקה של כמה "מחקרים" שמתנגדי חיסונים אוהבים לצטט (וגם קצת על תרבות דיון )

אוקיי אז התחלנו להעליב עכשיו? בואי נעשה קצת סדר - הריון ולידה

- על החשש הלא-מבוסס מדלקת מוח (אנצפליטיס) כתוצאה מהחיסון

בואי נראה מה בדיוק כתוב בעלון לחיסון, כי עיוותת את זה לגמרי - הריון ולידה

רק לי הפורום תקוע לגמרי על לפני יומייםאמא לאוצר❤

ומסרב להתעדכן לא משנה כמה פותחת וסוגרת מרעננת וכו?

פתאום חושבת על זה שאם זה לא רק אני אז אף אחת בכלל לא תוכל לענות על השרשור הזה כי אף אחת לא תראה אותו 😅😅

מעניין אם הוא בכלל ישלח 🤷

חחחח בדיוק מה שחשבתיוואלה באלה

זה קרה אתמול בערב מתישהו

לא להאמין כמה אני מכורה😂

קרה לי הבוקר אבל הסתדר תוךדקות בודדות..לפניו ברננה!
משהו השתנה בריפרושoo

אצלי מתעדכן רק בכניסה ויציאה מהפורום ולא מריפרוש הדפדפן

@משה

כלומרoo
אם אני מרפרשת את הדפדפן הוא מביא את התוכן כמו שהיה לפני יומיים 
גם אצלידיאן ד.

רציתי לכתוב מה קרה שהפורום כל כך שקט

עד שהבנתי שיש מלא שרשורים שהוא מסרב להראות לי אותם

חחח היה לי את אותו מחשבההתלבטות טובה
היה לי מוזר ששקט ואין שרשורים חדשים בהנקות של הלילה 
אצלי לא.. אולי זה משתנה מחשב/טלפון?טארקו
גם אצלי ככהתודה לה''
גם ליזוית חדשה
פתחתי שרשור במשוב
גם אני ככהכורסא ירוקה
חח חשבתי שזה רק אצלי😂איזמרגד1אחרונה
אולי יהיה לכן פיתרון בשבילי כי אני מיואשתסיפור_של_הלב

ב"ה 3 חודשים אחרי לידה

הנקה מלאה

טבלתי 5 שבועות אחרי הלידה, דווקא הלך בקלות הייתי יכולה אפילו לפני לטבול.

אבל כשבוע אחרי התחילו כתמים ודימומים קטנים. חשבתי שזה מחזור אבל זה לא התפתח לשם, לצערי נאסרנו (בטעות).

אחרי כמה ימים עשיתי הפסק וביום של הטבילה (😪) אני קמה בבוקר ושוב כתמים ודימום, שמנענו ממני לטבול ורק אחרי כמה ימים הצלחתי לעשות שוב הפסק ולטבול.

היום, אחרי שבוע וקצת מהטבילה, אני שוב רואה כתמים, דימום קטן. למה?? אני לא מונעת. מה קורה? למה כל הזמן יש לי דימומים וכתמים?

אני לא יודעת אולי הפעם כן יתפתח למחזור אבל אני לא יכולה כבר לדמיין את עצמי שוב פעם אסורה. אולי יש לכן עצה בשבילי איך לעזור לגוף שלי לא להתחרפן הורמונלית ולהפסיק את הדימום הזה?

בלידה אמרו שהוציאו את כל השליה...

כדאי לבדוק אם אין שאריות שילייההשם שלי

גם אם בלידה נראה שיצא הכל, יכול להיות שנשארו שאריות שגורמות לדימומים.

נבדקת אחרי הלידה?

כן נבדקתי הרופא לא אמר כלום..סיפור_של_הלב
איזה לידה זה?חנוקה

מכירה אישה שיש לה דימומים וכתמים בתקופת ההנקה )קבוע( לא יודעת את ההסבר במדויק אבל בעצם בהנקה רירית הרחם לא מתעבה תקופה ממושכת וכנראה שאצלה הרירית ככ דקה שיוצר כתמים.

מטפלת בזה ברפואה אלטרנטיבית אבל זה לא עוזר 100%

לידה שלישית, פעם ראשונה ככה..סיפור_של_הלב
וכשהייתי אצל הרופא 6 שבועות אחרי לידה אמר שדןוקא הרירית עבה יחסית לנשים מניקות
ממש כדאי ללכת לרופאת נשיםיראת גאולה

גם כדי לבדוק שאין שאריות ברחם

וגם אם הרחם נקיה - שתבדוק ממה זה - מה מצב רירית הרחם, מה המצב ההורמונלי ואם יש לה עוד רעיונות ממה זה יכול להיות.

גם אם אין לזה משמעות רפואית, דימום לא מוסבר במשך 3 חודשים אחרי הלידה, זה בהחלט מצריך יחס ופתרון רפואי היות שזה מפריע.

אני אלך אם זה יתחזקסיפור_של_הלב
בינתים כשזה כתמים ואני עדין מותרת אני לא רוצה ללכת לרופאה כי זה בטח יגרום לי להיות אסורה הבדיקה..
לא מחייב שיאסור.לפניו ברננה!
תבקשי הדרכה הלכתית כדי לדעת איך להיבדק באופן שלא יאסור.
אגב בלילות הבייבי פותח לי מרווחים בהנקה יחסית גדולסיפור_של_הלב
הוא יכול לישון 5-6 שעות רצוף, ייתכן וזה גורם לדימומים ההנקה הלא רציפה?
זה קורה לפעמים בהנקה, אבל קודם כל צריך לבדוק שאיןאמהלה

שאריות שליה.

חשוב ללכת שוב לאולטרה סאונד ואם לא רואים מספיק טוב אז להיסטרוסקופיה

איך היה בהנקות הקודמות?

הגיוני שהרופא לא ראה כלום בבדיקה של אחרי לידהסיפור_של_הלב
ובכל זאת יש?
כן. לפעמים רואים רק לאחר זמן.אמהלה
כן יכול להיותהשקט הזה
אצלי פספסו שארית גדולה. תלכי להבדק שוב, וגם אפ לא רואים שווה לבקש הפנייה להיסטרוסקופיה
יכול להיות מפצע בצוואר הרחםתוהה לעצמי
ממליצה להתייעץ עם בודקת טהרה מומחית
מצטרפת לנמלצה ללכת לבודקת טהרהממתקית

בפרט אם זה קורה לאחרכ שאתם ביחד...ולפני לא היה.
אם היא מוצאת פצע- אתם מותרים וזה מקל עלייך,כי אז יודעים שיש לך פצע בצוואר הרחם וזה מקור הדימום.
אם אין פצע- זה אוסר אתכם, (כמובן היא גם מתקשרת לרב ומסבירה והוא אומר את דעתו ההלכתית) וכדאי ללכת לרופאה כי יאז מקור הדימום הוא מהרחם, או הורמונאלי מהנקה...

הייתי אצל בודקת כשהיו עףכתמים ביום הטבילהסיפור_של_הלב
לצערי זה מהרחם
כמה דבריםצמאה

תשאלי קודם כל את מכון פועה תתקשרי אליהם

הם טובים ומקצועיים.

דבר שני

יש לפעמים הפרשות דמיות בהנקה

צריך להיות כל הזמן עם תחתון שחור

אפשר לשים תחתונית שחורה

ולא להסתכל בניגוב

ראיתי גם שיש נייר לניגוב שחור ואז זה גם מגניב כי את לא רואה את.ההפרשות האלו

דבר נוסף כמו שאמרו ממש תבקשי אולטרסאונד לראות שהכל נקי בבטן

אולטרסאונד בטני זה מספיק? או שצריך וגינאלי?סיפור_של_הלב
אצלי גם היה כשלא הכל יצאפלפלונת

והיתה פעם שלא היו כתמים אך כן נשארה שארית והרופאה פספסה, כדאי לוודא.

זה מרגיז שנאסרים בטעות גם לי קרה, זה באמת קשה לא לדעת בדיוק מה קורה. אל תעשי לך מצפון..

אולי זה מובן מאליוהשקט הזהאחרונה
אבל יש רב שמלווה אתכם? לפעמים אנחנו מחמירות על עצמנו סתם.. (למשל גפ אם יש כתמים, לפעמים אפשר להצליח בכ"ז לטבול בהכוונה הלכתית)
מתנה לגננות לחנוכה - לצוות רעיונות?אובדת חצות

יש צוות של הבוקר וצוות צהרון בצהריים

סה"כ 7 נשים

מה אפשר לקנות כדי להראות הערכה אישית

כי הילדים ב"ה נהנים ומרוצים אבל שלא יקרע את הכיס?

סליחה על התגובהרק טוב!

בעייני כלום.

או שמביאים משהו מכולם ואז אפשר לפנק במשהו קטן או ארוחת בוקר נחמדה וצנועה.

או כלום.

הכוונות טובות. אני בטוחה. אבל זה יוצר מתח במודע או שלא במודע מול הורים אחרים ומול הצוות שאחרי דברים כאלה הם סוג של משוחדות...

אם לילדים טוב, תפרגני להם בהודעות. תכתבי מכתב להנהלה/למפקחת. הרבה הרבה יותר משמעותי מעוד כוס עם שוקולד. 

מסכימה. לא בריא לייצר עוד מוסכמות וציפיותאנונימיות
תודה על התגובה שלך!חנוקה

אני כבר מאבדת את הראש

האנשים סביבי לא ככ עשירים ולמרות זאת התפיסה שגננות ומורות חייבות לקבל כל הזמן מתנות.

גם כשזה מטפלת פרטית שאני משלמת לה טבין ותקילין כל חודש.

כל ראש חודש יש מתנות בגן, א. בוקר/שוקולדים וכו.

טו בשבט חנוכה ראש השנה תחילת שנה חזרה לשגרה.. בפורים יש משלוח מכל ההורים אבל בנוסף ככככלללל האמהות שולחות עוד משהו.

מעבר לעלות אני סתם לא טובה בהפקות האלה ולמצוא כל פעם ברכה בחרוזים ולנסח יפה ולכתוב בכרטיס מעוצב... ממ משתגעת מזה

וגם לא מרמינה שהגננות כבר מוחמאות, כי זה ברור לי נאבד בסך הכל הכללי..

וואו איזה קטע שזו התפיסהאמונה :)

כמורה- מרגישה שזה ממש לא המצב

מחנכות כן מקבלות פרגונים, אבל כמורה מקצועית- וואו אף אחד לא רואה אותךך

אם מתקשרים זה רק כדי להתלונן;)

לצורך העניין, היום יום המורה וההתייחסות היחידה הייתה שוקולד בקערה בחדר צוות- מבית הספר! לא מההורים/תלמידים...

כנראה צריך לגעת איפה לעבוד

נכון זה חלק מהעניןחנוקה

גננות מקבלות גם יותר מסיעות

למרות שסיעות לא פחות משמעותיות בחויה של הילד

ועובדות קשה ומתוגמלות פחות.

כנל מורה לא מחנכת יכןלה להעביר שנה בלי לקבל פתקון אבל מחנכת מוצפת ברמה שגיסתי ספרה לי שהיא שונאת ימים כאלו כי אין לה איך לחזור הביתה עם מליון שקיות קטנות...

אפשר להביא חפיסת שוקולד/ נר ריחני עם פתק תודהשיפור
אפשר גם להביא מחר או מחרתיים צלחת עוגיות או חפיסה של פינוקים (נגיד סגנון רבע לשבע או אחרי חצות) לכל הצוות.

גם אני וגם אני רואה עוד הורים שנותנים משהו מדי פעם ואני לא חושבת שזה גורם למתח והשוואות.

אפשר גם לארגן מכל הגן וזה עוד יותר מהמם אבל דורש הרבה יותר כוחות.

הודעת ווטסאפ מכל הלב ממש משמעותיתמתיכון ועד מעון

ולא עולה שקל

לבעלי יש קבוצה שבה הוא שומר את כל הודעות המרגשות של הורים, קורא בזמנים קשים

עונה בתור מורה- תביאי חפיסת שוקולד עם פתק מושקעאמהלה

ולא מהבינה......

זה הכי נותן כח והכי מחמם את הלב.

לא עוד כוס או קרם לחות לארון....

גם חושבת ורוצה אבל לא תמיד מגיעה לזהצמאה

בחנוכה זה חג החינוך

זה אותם מילים

אני אוהבת לעצור ולהגיד תודה

והם מתרגשות מאוד משוקולד

או שיש לך ליד הבית זולסטוק או מקס ותמצאי משהו סמלי לחנוכה ארוז יפה

ממש סמלי

ופתק

זה מהמם

מגש ספינגיםמצפה להריון.
טעים ומחמם את הלב
אם זה לא משהו ארוז- חשוב שהכשרות תהיה ברורהיעל מהדרום
לק"י

וגם אז הייתי מביאה, רק אם הייתי בטוחה שיסמכו על זה.

ספינג זה לא בעיהמצפה להריון.
אם הקמח מנופה, זה לא שוקולד או בשר
לא נכון. גם כלים זו בעיהיעל מהדרום
לק"י

וגם הכשרות של שאר המצרכים.

מאוד תלוי באיזו חברה נמצאיםטארקו

(בהכללה) בישובים או בקהילות סגורות שכולם מכירים את כולם ואותה אוכלוסיה פחות או יותר, זו באמת לא בעיה

בעיר שהגן מורכב מכל מיני סוגי משפחות, זה בהחלט כן..

נכון. לזה התכוונתייעל מהדרום
לק"י

אני עובדת במקום לא דתי, ולא אוכלת מכל אחת, גם אם היא מצהירה שהיא שומרת כשרות (כי אין לי מושג מה זה כשרות מבחינתה....).

מצטרפת לגמרי להשקעה בברכההשקט הזה
בסוף זה מה שעושה את זה בעיני.

ואמזה כיף לשמעע שהילדים נהנים ומרוצים, זוכרת ששנה שעברה היו קשיים מול הילדים עם צוות הצהרון

אם הביאו משהו מכל ההורים ממש אין צורך לשלוח עודואילו פינואחרונה

משהו בנוסף.

אם לא הביאו ואת באמת רוצה לתת אז חבילה של שוקולד כמו עד חצות עם פתק לכל הצוות שיהיה בגן

ממש לא צריך להשתגע..

בגן שלי הועד הורים הביא לכולם וזה ממש לא ברור מאליו ומאוד מוערך, אבל באמת שאין צורך..

תיק לידהלומדת כעת

1. יש מה לקחת משאבת הנקה בתיק לידה?

2. נשים עם ילדים שהיו אחרי הלידה אצל ההורים

אתן מכינות מראש גם תיקים לילדים?

אני לא מבינה איך אני אמורה להתכונן לתיק ללידה וגם בנוסף לשהות בבית שלא שלי. בוחרת בזה בלב שלם אבל זה מאתגר.

מנסה לחשוב מה הכי הגיוני

נראה לי הכי הגיוני להביא מראש את כל הציוד של הבייבי להורים לארון מסודר שם ורק הדברים של הילד הגדול (חח בן שנה וחצי וכבר גדול) יישארו כרגיל בבית פה. אחרי הלידה בעלי פשוט יקח איזה 5/6 בגדים של הילד ושלו ויביא להורים...

נשמע הגיוני? אשמח לשמוע מנסיון של נשים שעשו את זה

כמה זמן מתכננים להיות אצל ההורים?ים...

מה המרחק מהבית? 

אני חשבתי להיות כמה ימים אצל אמא שלי עם התאומים, בסוף ברחנו אחרי לילה אחד הביתה

היה צפוף ולא נוח, והמזגן לא הגיע לחדר, היה חם נורא

מתכננים שבועיים, מקווה שאפשרי...לומדת כעת

גרים רחוק. אזור השעה נסיעה... 

לא יודעת אם החוסר סדר אצל הגדול יהיה שווה את העזרה של אמא...

אם לא יסתדר אז נחזור לפני, אבל אז זה אומר שאני מוותרת על העזרה מאמא.

לגבי 1השקט הזה
ביומיים שבהם נמצאיפ בבי"ח עוד אין חלב, זה רק קולוסטרום אז אין מה לקחת משאבה. אם מאיזשהי סיבה תצטרכי לשהות יותר בבי"ח, תוכלי לדאוג שיביאו לך מהבית/ להשתמש במשאבות של בית החולים.

לגבי 2, הכנתי תיקים לילדים אבל ליומיים שאני בבי"ח. אחכ חזרתי הביתה

כמה זמן את מתכננת להיות אצל ההורים? זה משמעותי להחלטה בעיני

תודה...לומדת כעתאחרונה
מקווה שבועיים
שאלה גם של מרחקחנוקה

וגם של התנהלות

למשל, חמותי מעדיפה שיביאו לה 2 בגדים של הילדים ובערב היא פוט משה במכונה במייבש ומלביהש למחרת. עדיף לה מאשר לנסות להתאים חולצה למכנס וכו...

אני הולכת לביח עם כלום פחות או יותר כי אין לי כמעט בגדים בסוף ההריון ולא מתאים לי שישבו בתיק לידה, אבל גרים ממש קרוב, ובעלי עם רכב, ובכיף יוצא אחרי הלידה להביא לי מה צריך, 40 דקות גג הוא אצלי חזור.

הז סתם אני אישית אבל כוונתי לומר שיש כל מיני פרמטרים טכניים שמשפיעים על הענין.

עוד נקודות

כמה מקום יש אצל ההורים וכמה נח לאחסן שם חפצים

האם יש שם ואצלכם מייבש

מי עוד חוץ ממך מתמצא בפריטים האלו )בעלי בלידה ראשונה לא ידע להוציא מהארון שלי גרב. אחותי באה לארוז לי בגדי החלפה למחלקה...(

לגבי 1שלומית2

תלוי מה היה לך הנסיון בלידה קודמת

אני באחת הלידות כן שאבתי כבר בבית חולים

הוצאת התקן מירנהכמהה ליותר

אני אמורה להוציא היום התקן מירנה, אחרי 3 שנים.
יכולות לשתף מינסיון, אם אחרי הוצאה של ההתקן היה לכם דימום שאוסר?
אני פתאום מתלבטת, כי אם בדרך כלל כן יש דימום שאוסר,  אז אולי אדחה את ההוצאה לאחרי חנוכה.

בהצלחה!השקט הזה
מקפיצה לך..

תודה! ❤️❤️כמהה ליותר
אצל כל אחת זה שונהיוקי

לי היה אחרי שבועיים בערך דימום כמו מחזור שאסר

רק אחרי שבועיים?כמהה ליותר

כלאמר ההוצאה עצמה והימים הבאים אחריה, לא היה כלום?

כןיוקי

אבל הרופאה אמרה לי שזה יכול גם להיות באותו היום

בשעה טובה יקרה! שילך בקלות!!תודה לה''
אני עוד לא הוצאתי התקן הורמונאלי אבל עצם ההוצאהאמהלה

אוסרת אצלנו כך שהשאלה מתייתרת אצלי....

הגיוני שאחרי שבועיים יהיה דימום כי הרירית נבנית ואז מתחילה להתפרק

זה מאוד תלוי לפי איזה פסיקה את הולכתסתם אחתאחרונה
יש דימום, לפי חלק מהשיטות הוא אוסר ולפי חלק לא.
הגיע הזמן לשרשור חדש ובו גם יוזמה יפה לחנוכה!זמן רנה

מתחברים בחנוכה תשפ"ו

מוזמנות להצטרף וגם לספר לנו פה איך היה.. וכמובן גם לקחת זמנים נוספים 🙂

הסבר קצר על השרשור בפנים:זמן רנה

השרשור נועד לכל מי שחפצה בפרקי זמן של -

התאוורורות,

מנוחת הראש, הגב, העיניים ואצבעות הידיים,

נוכחות עם עצמה ועם היקרים לה,

מיקוד, ריכוז ויעילות 🙂

אנחנו מקדישות זמן איכות לעצמינו / בן הזוג / הילדים / כל מי שיקר לנו, ומתנתקות מהפלאפון ומהמחשב על מנת ללהתאוורר - ולהתחבר שוב למה ולמי שחשוב לנו.

איך זה עובד? כל אחת שרוצה כותבת בשרשור מתי היא מתכוונת להיות בלי מסך.

מוזמנות להתעניין, לשאול "איך היה?" לפרגן ולתמוך אחת בשנייה ❤️. וגם לנחם ולעודד כשלא הלך (קורה...). ההתעניינות ההדדית נותנת מוטיבציה וכוח!

הפרויקט מוקדש לעילוי נשמתן של רנה שנרב הי"ד, רעות שוורץ ז"ל, הודיה מעודד ז"ל וקרן אורה יוסקוביץ ז"ל.

מי שרוצה תיוג כשיש שרשור חדש - תכתבו לי בתגובה להודעה הזאת בבקשה 🙂❤️

משתפת שביום שישי נסעתי עם הפלאפון של בעלילפניו ברננה!

ל3 שעות וחצי!

זה לא היה לגמרי מתוכנן מראש, אבל זה היה כל כך כיף ומשחרר.

הייתי רק בקשר עם הבית למה שהיה צריך וזהו.

מבחינתי זה היה מושלם!!

אני רוצה לקחת הבוקר לאיזה זמן אבל עוד לא תכננתי לגמרי איך הולך הבוקר שלי.. יש כמה טלפונים שאני צריכה לעשות וכזה.. אז אעדכן בע"ה בהמשך 😀

לוקחת עכשיו לשעה בע"ה.לפניו ברננה!
וואו! איזה כיף זה!שמש בשמיים

יש משהו ממש פותח את הראש כשהגלישה היא לא אפשרות בכלל.

איך היה לך הבוקר?

מהמם! איזה יוזמה יפה!שמש בשמיים

אני חשבתי קצת לשנות קונספט, עד עכשיו לקחתי הרבה בזמן שאני עם הילדים ואז בלילה מצאתי את עצמי שקועה במסך. אז ברור שלא כדאי להיות שקועה במסך בזמן עם הילדים אבל אני רוצה לנסות את הגמילה בשביל עצמי יותר, חושבת להחליט על שעה שממנה אין אינטרנט עד הבוקר, אולי תשע וחצי?

כמובן שגם בצהריים אני אשתדל להיות יותר פנויה לילדים, אבל היום אני בעזרת ה' מכבה את האינטרנט מתשע וחצי בלילה עד הבוקר

תודה לך! מצטרפתבארץ אהבתי
מעכשיו לשעתיים בלנ"ד
אוף, עשיתי כמה דברים שהייתי צריכה בפלאפוןבארץ אהבתי

ולגמרי שכחתי מהזמן רנה, ונגררחי ועוד דברים לא נצרכים...

מנסה שוב, מעכשיו עד 16:00 בלנ"ד.

בהצלחה!שמש בשמייםאחרונה
כמה זמן הגודש שאחרי הלידה?תודה לה''

לא מצליחה לישון מרוב כאבים... 😞

עבר 36 שעות מאז שהתחיל 

כל פעם שיש הקלה בעקבות ריקון , כמובן רק עד הקלה, לא מרוקנת יותר מזה.. מיד מתמלא שוב ממש ונהיה כואבבבבב

אצליDoughnut
בשלב הזה הייתי שואבת ושומרת לי מנות במקפיא לשעת הצורך. לא גרם לי לבעיות וסתימות אח"כ, התאזן למרות השאיבות ונהניתי אח"כ מהמנות השאובות. רק כששאבתי ממש היתה לי הקלה.
תודה! אני לא אוהבת להתעסק עם שאיבות...תודה לה''
וגם, זה כרגע יוצא רק בהרבה מאמץ ועיסויים ולא זורם בכלל...
הבנתיDoughnut

אז זה ממש שונה כי אצלי בגודש אני ממש מטפטפת...

בהצלחה יקירה!

תודה!!!תודה לה''אחרונה
חנוכה עם הילדים..הילושש

אז החנוכה שלנו הוא די רגיל.. 

היום עושים אצל חמותי הדלקה עם כולם, וביום האחרון הזמנתי את המשפחה שלי אליי-מקווה שיצא לפועל.. 

באמצע- בעלי עובד בערבים עד מאוחר. 

ואני עם הילדים לבד. 

אז מחפשת דרכים מעניינות להעביר להם את חנוכה.. שיהיה שמח. 

* אנחנו עובדים, הגדול בקייטנה עד 16.00 והקטנה במעון גם כן.. אז ימים רגילים לגמרי.. 

באלי לצאת איתם להצגה או משהו.. לא מצאתי משהו מתאים במחיר סביר.. 

נראה לי שעם קטנים יותר קל לחגוגיעל מהדרום

לק"י

הם נהנים מדברים קטנים.

בני כמה הם?

בן 4 ובת כמעט שנתייםהילושש
אז משחק בסביבוניםיעל מהדרום

לק"י

אפשר טפטופי ניירות על דף עם הגדול.

לקחת גליל נייר, להדביק מסקנטייפ על צד אחד (על הפתח), לצייר עליו עם טוש לא מחיק, ואז להכניס פנס לתוך הגליל ולהאיר על הקיר.

לאפות ביחד עוגיות או לקשט סופגניות.

לשיר ולרקוד.

ואנחנו גם עושים סביבון עם הפתעות בפנים. אפשר לתת לילדים לקשט.

אנחנו מגיל דיי קטן התחלנו סביבון הפתעותטארקו

הכנתי סביבון מקרטון(כמו שיש בגן, ואפשר להגזים פחות ולקנות מוכן..)

ואז כל יום אחרי הדלקת נרות יש הפתעה קטנה בסביבון.. לא משהו גדול בכלל! אני שמה בדכ יצירות/הפתעות של שקל כאלה/דברים שגם ככה תכננו לקנות(נגיד השנה ביום הראשון יהיה פניני הלכה לילדים החדש של חנוכה, שאר הימים יהיו ממגירת ההפתעות אלא אם במקרה אגיע לחנות לקנות דברים במיוחד)

זה משהו שממש מחכים לו והופך את כל החוויה של הדלקת נרות לזמן משפחתי כייפי..

מדליקים נרות

שרים מעוז צור

מביאים סביבון הפתעות

ואז נשארים ביחד סביב הנרות, לפעמים יש משהו טעים כמו ספינגים אבל לא כל יום, מתעסקים בהפתעה החדשה, מנגנים קצת אם זורם, משחקים בסביבונים... ואז ארוחת ערב ולישון

זה עדיין החג הכי כייפי שיש!

אפשר גם לעשות יצירות לקשט את הבית זה גם מכניס לאווירה ממש

אנחנו שמים אחרי ההדלקה שירי חנוכההשקט הזה

ורוקדים איתן.. זה עושה אווירה כיפית ולא דורש הרבה.

בימים שאנחנו בבית אם יש לי כח,  מכינה משהו שמתאים לחג- לביבות/ ספינג' משהו שובר שגרה קצת

אנחנוכורסא ירוקה

קנינו להם דברים של יצירה - לצביעה, וחוברת למי שרלוונטי (ממקסטוק, משהו חמוד של חנוכה) וכל יום נעשה יצירה או שנכין מאכל טעים (לאו דוקא קשור לחנוכה) או משהו בסגנון.

אולי נקבע גם הדלקת נרות אחת עם שכנים שהם חברים.

ילדים בגיל הזה לא צריכים הרבה. פעילות אחת נעימה זה חוויה מספיקה בשבילם 

ילדים קטניםבאתי מפעםאחרונה

שירים של חנוכה, לרקוד איתם, לשחק על הרצפה בסביבונים ולטגן סופגניה. מהמם.

הצגות בעיני זה לרוב תרבות יוון ואז זה יוצא בדיוק ההיפך החג... 

אולי יעניין אותך