עבר עריכה על ידי הרוזן! בתאריך כ"ד בחשון תשע"ט 02:24
באופן כללי כגישה לחיים אני חושב, שאי אפשר לבחון דברים ברגע אחד.
כשבוחנים משהו ברצינות, צריך להשקיע בזה. אם החלטת לבחון משהו, אז תבחן אותו! ואם אתה לא באמת רוצה לבחון אותו - אז אל תיכנס לזה. כשאתה מתחיל דברים, קח אחריות על המעשים שלך. התחלת משהו - זה בגלל שאתה רציני, זה מתוך אחריות. ואפילו אם מלכתחילה לא לקחת אחריות, הרי מדובר כאן שכבר התחלת! לפחות תיקח אחריות בדיעבד ותנסה לבחון את זה ברצינות!
ואני חוזר, הדברים האלה נכונים לענ"ד על כל תחום בחיים. עבודה שעובדים בה ועוזבים אחרי יומיים - זה סימן שלא בחנת ברצינות או שמראש לא בדקת למה אתה נכנס (חוסר אחריות). כנ"ל מקום לימודים. ועוד כהנה וכהנה.
צריך לקחת אחריות על הבחירות שלנו.
אז אני לא אומר - אפשר וצריך לבחון את הדברים; ואם משהו לא מתאים, לעצור את זה בזמן. גם זה חלק מלקיחת אחריות. אבל לא בתוך רגע! אלא אחרי שבחנו היטב.
פגישה ראשונה היא לא ממצה ולא מקיפה מספיק. זאת לא בחינה רצינית של הקשר והאפשרויות.
אתם מתחילים קשר? קחו אחריות! בדקו לפני הקשר בצורה מספיקה עבורכם, שזה אכן עשוי להיות שייך. ואז, גם אם אחרי פגישה ראשונה זה היה על הפנים, לחכות ולנסות שוב. כי פגישה אחת זה לא מספיק משקף.
למרבה הצער זה נכון, הרבה מאוד מההיכרויות נגמרות אחרי פגישה אחת. אבל המחשבה שזה בגלל סיבות מוצדקות היא מוטעית לדעתי.
אני בהחלט אומר, שאם כבר מההתחלה מבינים שזה לא מתאים, אין צורך להיפגש במשך חודש. מספיקות כמה פגישות. לדעתי זה יכול להיות לפעמים אפילו 2 (יהיו שיגידו לפחות שלוש או ארבע), לפעמים זה יכול להיות שלוש, ארבע. או אם כן יש בכל זאת על מה להתלבט אפילו חמש, שש, או שבע. בסוף זה לא מתימטיקה, העיקר הוא - לבחון באמת ברצינות, להשקיע טיפה; אבל אם התשובה שלילית, אז לא למרוח אותה. כשמבינים שיש תשובה שלילית אחרי בדיקה רצינית - שלדעתי יכולה להיות לפעמים אפילו אחרי 2-3 פגישות - אז לומר שלא מתאים. ככה לא נקשרים עדיין, וזה בסדר גמור להיפרד בשלב כזה; ומצד שני, בחרתי את הבחירות שלי מתוך אחריות ורצינות ולא מתוך פזיזות.
כן, גם אני חושב שלפעמים יכול להיות מצב קיצוני ביותר, שאפילו אחרי פגישה אחת בלבד אין טעם להמשיך. לדוגמה, אם היתה דחייה רצינית מהמראה החיצוני. או אם היה ברור לגמרי לשניכם שזה לא זה - אין חובה להמשיך בשביל הפרוטוקול, אם לשניכם ברור לחלוטין, אז מיותר. אבל אם אפילו אחד מכם חושב שיכול להיות שזה כן מתאים - אז להמשיך לבדוק ברצינות.
באמת שהמקרים האלה, בהם אכן מתאים לסיים אחרי פגישה אחת בלבד, הם מעטים מאוד לדעתי.
מספר הפעמים הגדול שזה קורה, לדעתי מראה על חוסר רצינות ו/או חוסר אחריות.
מחילה על החריפות...
וכמובן שום דבר כאן הוא לא אישי נגדך ח"ו! אני מתייחס לגישה שרווחת כיום ומביע את דעתי...
[דגש חשוב נוסף ביחס לנקודה צדדית שכתבת - חשוב לזכור, שאם אחד הצדדים ביקש לסיים את הקשר, זה לא אומר שהצד השני צריך לעשות חשבון נפש כי כנראה הוא לא התאמץ מספיק, או עשה צעדים שגויים...
יש דברים שכדאי לדעת לקראת פגישות, ושחשוב לעשות אותם, כן. והם אכן יכולים לפעמים גם להפיל קשרים. אבל בד"כ, אם קשר נפל, כנראה שפשוט מדובר בחוסר התאמה.
או, כאמור, אם מדובר שהקשר הסתיים אחרי פגישה אחת - בד"כ בחוסר רצינות ו/או אחריות אצל הצד המסיים... ובטח שלא מעיד שום דבר על הצד השני]