הפרעת אישיות גבולית נחשבת אצל הפסיכיאטרים כמחלה שמאוד מאוד קשה לאזן.
גם אם כן רוצים לקבל טיפול.
כאשר היא איננה מאוזנת היא יכולה להגיע למצבים שבקלות מתדרדרים לסכנת חיים.
הטיפול היחיד הלא תרופתי שכל יכול לעזור הוא DBT (כמובן שלא מומלץ ללא טיפול תרופתי במקביל), כל ניסיון לרפאות בנאדם ללא שיתוף שלו במהלך הוא הבל.
הזוגיות של המאותגרים המטופלים לא קלה בכלל, היא דורשת ליווי מקצועי ותמיכה הן למאותגר והן לבן/בת הזוג.
גם במצב מאוזן ישנם התקפים, התפרצויות וכל דבר שכתוב בהגדרות...
אני מצרף מכתב שכתב חולה מאוזן לגבי שאלה זו שעלתה בעבר פה בפורומים.
המכתב בעילום שם לבקשתו.
"אני לא מרגיש מנוסה בעניין זה. יש הרבה חומר על הפרעת אשיות גבולית שניתן למצוא באינטרנט, ומלא על ההשפעה של BPD על זוגיות. מצד אחד, גם לאנשים עם BPD מגיע זוגיות, אהבה, ושלמות, ומצד שני זה ממש ממש קשה להצליח בזוגיות עם אדם עם BPD. זה לא סתם חלק מהגדרת ההפרעה לפי הDSM, זה ההגדרות הראשונות שרשומות:
- מאמצים קיצוניים להימנע מנטישה אמיתית או מדומה.
- דפוס עז ובלתי יציב במערכות יחסים בין-אישיות, הנע בין הקצוות של אידאליזציה והפחתת ערך (דבלואציה).
כמו כן, כל מטופל עם BPD שונה מהשני, תלוי ברמת תפקוד, מידת היענות בטיפול, ותדירות, משך זמן, ועוצמה של התפרצויות.
בכינות רב, אשתי אומרת שהיא לא היתה נכנסת לזוגיות עם מישהו עם BPD, עכשיו שהיא מבינה את מלוא הפרוש של זוגיות עם BPD (לא אובחנתי עד שהיינו נשואים כבר 5 שנים). באותו זמן, אני מתפקד ברמה גבוהה בהשוואה לאנשים אחרים עם BPD ומקפיד מאוד על טיפול, שמאוד מקל על המצב שלנו בניגוד לזוגות אחרים.
בחיפוש מהיר בגוגל ל"הפרעת אשיות גבולית" יש מלא מקורות טובות למידע על BPD. אני אישית מציע לבדוק עם NEA BPD, ארגון שמיועד למטופל עם BPD ומשפחתו. יש סניף ישראלי בירושלים (הארגון הישראלי החינוכי למען טיפול בהפרעת אישיות גבולית (ע"ר) - NEABPD ISRAEL) או באתר הבינלאומי (http://www.borderlinepersonalitydisorder.com/).
חשוב ביותר לא להיכנס לאתרים של ארגוני שנאה ומתנגדי מדע של Scientology כמו CCHR - הם מאוד מפתים, ומאוד מסוכנים."
בהצלחה בהחלטות.