הימנעות ממוצרי חלביהיה בסדר....
צריכה לנסות לתקופה של כמה שבועות

מישהו פעם ניסה?
לא מתחברת לטעם של חלב סויה
אשמח לרעיונות לתחליפים
למה לנסות?הרש


כאבי בטןיהיה בסדר....

יכול להיות שיש רגישות לחלב - המלצה של רופא מומחה

הבדיקה הכי טובה זה להימנע תקופה ולראות אם יש שיפור

אממפלפלחריף

בתור ילדה הייתי אלרגית לחלבי, וזה לא כל כך נורא כמו שזה נשמע..

לא הייתי שותה חלב סויה או משו בסגנון

אבל כשמתרגלים אז זה סבבה לגמרי

ואם בריאים בגלל זה, זה שווה כל כוס חלב שלא שתית

 

אני והילדים נמנעים ממוצרי חלב בלי תחליפים...יראת גאולה
מתרגלים 😏.

בשביל הקפה - יש חלב סויה מתוק יותר.
מעדני סויה אני כן אוהבת (בטעם שוקולד לדוגמא). אבל עדיין יהיה לזה טעם של חיקוי...

עדיף במקום זה, לבסס את הארוחות על בשרי /פרווה.
עם סלט וחביתה - אצלנו הולך טחינה / חומוס / רוטב אלף האיים / זיתים.





אנחנו קונים לפעמים מוצרי חלב עיזים / כבשים. להרבה אנשים שרגישים ללקטוז החלב, מותר את זה, ולטעם מתרגלים.
אז כשתדעי מה המצב, תשקלי את האפשרויות.
דווקא בקפהיהיה בסדר....

זה מפריע לי המתוק

אני שותה קפה ללא סוכר והמתיקות של הסויה הורסת לי את הקפה.

 

יש גבינות סויה, ניסית אותם?

אז יש חלב סויה פחות מתוק. אנחנו משתמשים בחלב שקדיםיראת גאולה
בעיקרון אני משתדלת לא לאכול גם סויה, אבל יצא לי לטעום גבינות סויה. זה עניין של טעם...
נגיד בפשטידות וכדומה - זה יהיה מצוין. לאכול סתם כך - זה לא בדיוק טעם של גבינה, טעם דומה.
את לא אוהבת חלב סויה - אל תשתי, את ממש לא חייבתיעל -ND

אם הבנתי אותך נכון, את רוצה להכניס לתפריט שלך חלב כלשהו לכמה שבועות ושואלת איזה סוגים קיימים?

אם כן, קיימים הרבה מאד סוגים. את כולם את יכולה לעשות גם בכוחות עצמך. אם יש לך בלנדר - זה ממש לא כלום.

את הסוגים הנפוצים ביותר: חלב שקדים, חלב אורז, חלב שיבולת שועל, חלב דלעת.

לכל אחד - את היתרונות שלו, אבל כולם טובים, כולם בריאים, ואני א יודעת למה את מכניסה לכמה שבועות - את יכולה גם לכל החיים: שלא כחלב בהמה, חלב צמחי בריא בהחלט ומתאים לתזונת אדם.

אנייהיה בסדר....
בודקת לזמן מסוים כדי לבדוק אם יש רגישות כלשהי לחלב.
כך הרופא המליץ
אני לא מעוניינת להתנזר ממוצרי חלב לכל החיים
יש הרבה תחליפיםאור שמחה
חלב קוקוס, שקדים,אורז ..יש ממש הרבה תחליפים ושפעב'ה
הייתה תקופה שאכלתי בריאאנונימי (2)
וכמעט שלא אכלתי מוצרי חלב..
זה ממש לא קשה.
בשביל לאזן תגוף תאכלי אגוזים, שועית, חומוס, טחינה, אבוקדו...
תנסי לשתות קפה בלי חלב נראה לי שזה יותר טעים מאשראושרקהאחרונה
תחליפים של חלב כי יש לזה טעם ממש שונה ולדעתי לא טעים
כרום וכולסטרול: מחקרים מסוימים הראו שתוסף כרומיוםתזונה קובי עזרא

: מחקרים מסוימים הראו שתוסף כרום עשוי להוביל להפחתה מתונה ברמות הכולסטרול הכולל ורמות הכולסטרול LDL (ליפופרוטאין בצפיפות נמוכה), המכונה לעתים קרובות כולסטרול "רע". עם זאת, ההפחתות נוטות להיות קטנות יחסית וייתכן שאינן משמעותיות מבחינה קלינית עבור כולם.

 

האם אפונה בריאהתזונה קובי עזרא

 

אפונה עמוסה בחומרי הזנה חיוניים כמו ויטמינים (ויטמין K, ויטמין C, ויטמין A וויטמינים מקבוצת B) ומינרלים (ברזל, אשלגן ומגנזיום). הם גם מספקים סיבים תזונתיים וחלבון.

אפונה היא מקור טוב לסיבים תזונתיים, שיכולים לסייע בהורדת רמות הכולסטרול ולהפחית את הסיכון למחלות לב. בנוסף, תכולת האשלגן שלהם תומכת ברמות לחץ דם בריאות.

כןאנונימי (2)אחרונה
סירטואין דיאטה, מה צריך לדעת על סירטואין: השפעתו עתזונה קובי עזרא

, מה צריך לדעת על סירטואין: השפעתו על הבריאות והכושר. 

 

קפה כולסטרולתזונה קובי עזרא

בעוד לצריכת קפה עשויה להיות השפעות מסוימות על שומני הדם, חשוב לציין שההשפעה הכוללת נחשבת בדרך כלל צנועה. לצריכה מתונה של קפה (בסביבות 3-4 כוסות ליום) לא סביר שתהיה השפעה שלילית משמעותית על שומני הדם עבור רוב האנשים, במיוחד אם יש להם תזונה ואורח חיים בריאים.

כמו בכל שיקול תזונתי, תמיד עדיף להתייעץ עם איש מקצוע בתחום הבריאות או עם דיאטנית רשומה לקבלת ייעוץ מותאם אישית המבוסס על המצב הבריאותי והיעדים הספציפיים שלך.

רק decafאנונימי (2)אחרונה

אבל

אישית טעם הקפה שנוא עליי

דובדבנים בריאותתזונה קובי עזרא

לנוגדי החמצון בדובדבנים עשויים להיות השפעות נוירו-פרוקטטיביות, המסייעות בשמירה על בריאות המוח ועלולה להפחית את הסיכון לירידה קוגניטיבית הקשורה לגיל. מחקרים מסוימים מצביעים על כך שדובדבנים עשויים גם לשפר את הזיכרון והתפקוד הקוגניטיבי. #דובדבנים

דובדבנים זה מגעילאנונימי (2)
תודה על מה שבראתתזונה קובי עזראאחרונה

"מי שמבחין בטעמו האמיתי של מה שהוא אוכל, לעולם לא יהיה זולל."

עדשים בריאות, עדשים בריא או לאתזונה קובי עזרא

?

לעדשים יש יתרונות בריאותיים רבים הודות להרכבן צפוף החומרים התזונתיים. הנה כמה יתרונות מרכזיים:

1. עשיר בחלבון: עדשים הן מקור מצוין לחלבון על בסיס צמחי, מה שהופך אותן לתוספת חשובה לתזונה צמחונית וטבעונית. חלבון חיוני לצמיחת שרירים, תיקון ותפקוד הגוף הכללי.

2. עשיר בסיבים: העדשים עמוסות בסיבים תזונתיים, מסיסים ובלתי מסיסים. סיבים מסייעים לעיכול, עוזרים לווסת את רמות הסוכר בדם ומקדמים מעיים בריאים. זה גם תורם לתחושת שובע ויכול לסייע בניהול משקל.

3. ידידותי ללב: הסיבים המסיסים בעדשים מסייעים בהפחתת רמות הכולסטרול, ובכך מפחיתים את הסיכון למחלות לב ושבץ מוחי. בנוסף, העדשים דלות בשומן רווי ונתרן בעודן עשירות באשלגן, התומך בבריאות הלב.

4. ויסות סוכר בדם: תכולת הסיבים הגבוהה בעדשים מאטה את ספיגת הגלוקוז, ועוזרת לייצוב רמות הסוכר בדם. זה מועיל במיוחד עבור אנשים עם סוכרת או אלה בסיכון לפתח את המצב.

5. ארוז בחומרים מזינים: עדשים הן מקור טוב לויטמינים ומינרלים חיוניים, כולל חומצה פולית, ברזל, מגנזיום ואשלגן. חומרים מזינים אלו חשובים לייצור אנרגיה, יצירת תאי דם אדומים ושמירה על הבריאות הכללית.

6. ניהול משקל: עדשים דלות בקלוריות ובשומן בעודן עשירות בסיבים וחלבונים, מה שהופך אותן לבחירה מספקת במזון שעשויה לסייע בירידה במשקל או במאמצים לניהול משקל.

7. בריאות מערכת העיכול: תכולת הסיבים בעדשים מקדמת יציאות קבועות ומסייעת במניעת עצירות. זה גם תומך בצמיחה של חיידקי מעיים בריאים, תורם למערכת עיכול בריאה.

הכללת עדשים בתזונה יכולה להציע את היתרונות הבריאותיים הללו ועוד. עם זאת, תמיד עדיף להתייעץ עם איש מקצוע בתחום הבריאות או עם תזונאי לקבלת ייעוץ מותאם אישית המבוסס על הצרכים הבריאותיים הספציפיים שלך.

איזו חפירהאנונימי (2)
אדם פסימי רואה את הקושי בכל הזדמנותתזונה קובי עזראאחרונה

אדם פסימי רואה את הקושי בכל הזדמנות אדם אופטימי רואה הזדמנות בכל קושי...

עדשים ערך תזונתי, האם עדשים זה פחמימה?תזונה קובי עזרא

העדשים עשירים בסיבים תזונתיים, המסייעים לעיכול, מעודדים תחושות מלאות ומסייעים בוויסות רמות הסוכר בדם. דיאטה עשירה בסיבים יכולה גם לתרום לניהול משקל בריא ולהפחית את הסיכון למצבים כמו עצירות, מחלות לב וסוכרת מסוג 2.

מה אכפת ליאנונימי (2)
טיפשות היא לאדם לחשוב שהוא יודע את אשר איננו יודע.תזונה קובי עזרא
🖕אנונימי (2)אחרונה
יתרונות תזונתיים של חומוס, האם חומוס משמין?תזונה קובי עזרא

, האם חומוס משמין

חומוס הוא מטבל או ממרח מזרח תיכוני פופולרי העשוי מחומוס מבושל ומעוך (שעועית גרבנזו), מעורבב עם טחינה (משחת שומשום), מיץ לימון, שום ושמן זית. זה לא רק טעים אלא גם מציע כמה יתרונות בריאותיים. הנה כמה מהיתרונות הבריאותיים הפוטנציאליים של חומוס:

עשיר בחומרים מזינים: חומוס עמוס בחומרים מזינים חיוניים כמו חלבון, סיבים תזונתיים, שומנים בריאים, ויטמינים ומינרלים. חומוס הוא מקור טוב לחלבון מהצומח ומכיל חומצות אמינו החשובות לתפקודי הגוף השונים.

 

מה אכפת ליאנונימי (2)אחרונה

אולי יעניין אותך