אשמח לשמוע את דעת ההמוןפה לקצת
שבת שבע ברכות לבן דוד, כל המשפחה המורחבת מגיעה.
אתם חלק ממשפחה אחת, מתוך 9 משפחות, שמקפידה לאכול רק בדצ, אצל השאר הכל עובר
האוכל בשבת בהכשר הרבנות.
הייתם מצפים שידאגו לכם לאוכל בהכשר המתאים? מגיעים ואוכלים לחם עם חומוס בכל סעודות שבת? לא הולכים?

(זה לא דיון על איזה הכשר טוב יותר או פחות, אלה העובדות היבשות שלא ניתנות לשינוי)
אפשר לשאול רבאריק מהדרום
לפעמים מאמצים את מנהג המקום, כשאתם צריכים לצאת לחו"ל לחודש אתם גם לוקחים אתכם חומוס ולחם לחודש?

ואפשר לבקש גם שידאגו לכם, מה הבעיה? אפילו בתשלום.
כןפה לקצת
כשהייתי בחול ובית חבד לא היה פתוח אכלתי קרקרים וטונה שהבאתי מהארץ

ביקשנו, והם אמרו שכולם אוכלים רבנות ושיש הרבה דתיים שאוכלים ושבדצ עולה יותר כסף ויותר כאב ראש בשבילם

השאלה שעלתה לי, ובעקבותיה כתבתי כאן, היא האם בכלל יש לי זכות לבקש. כאילו, כשאני אתחתן ואעשה אירוע נפרד אני לא 'אתחשב' בהם וגם הישיבה תהיה נפרדת
אז למה אני מצפה שהם יתחשבו בי?!
@{ר}ציני
אני לא מבין למה לא לבקשאריק מהדרום
זה נכון שזה מנהג חסידות מוקצן לאכול רק קרקרים וטונה כי אין בד"צ אבל למה שזה יהיה טירחה גדולה להביא אוכל בד"צ לשבת חתן בארץ עבור משפחה אחת? כמה זה כבר עולה?
כתבתי שביקשנופה לקצת
והם לא מתכוונים לדאוג לזה ומבחינתם אנחנו מגזימים ויכולים לאכול

אני אמרתי שאם זאת התגובה אז כנראה פחות חשוב שאגיע ואני לא אלך, אבל אז הם נפגעו. וההורים שלי טענו שזה לא יפה שאני לא אגיע
התלבטתי אם יש לי גם סיבה להיפגע שאנחנו לא מספיק חשובים להם בשביל לדאוג לזה (גם בעיניי זה לא סיפור כל כך גדול לדאוג לאוכל בדצ למשפחה אחת)

ובחו"ל, זה לא מנהג חסידות מוקצן. בארץ כן.
הבנתיאריק מהדרום
אני לא יודע מה היה להם להפגע, אם היה מדובר בטבעונים שמבקשים שידאגו להם לאוכל טבעוני גם היו נפגעים?

אני חושב שכדאי לשבת איתם בנחת, וליישב את העניין בדרכי נועם, אני לא הייתי רוצה להיות בשבת חתן כשכולם נהנים מהמטעמים להיות מהמשפחה שכולם מסתכלים עליהם במבט נוזף כשהם מוציאים לחם וחומוס בסנוביות מופגנת.

אני חושב שאף אחד לא אמור להפגע אם תדאגו לעצמכם לאוכל סביר לשבת ושיהיה מסומן שהוא בשבילכם, תדאגו לדבר גם עם בעלי השמחה כי גם ככה הם בזמן לחוץ ולא כדאי שבשבת דווקא ישתחררו אגרסיות שליליות עליכם (ועוד שבת חתן) והעיקר שיהיה בהבנה ובשלום.

ומזל טוב.
נכוןפה לקצת
אבל יכולה לנסות להיכנס לראש שלהם, אולי זה מרגיש להם מתנשא. שאנחנו יותר טובים מהם וההכשר שלהם לא מספיק טוב לנו

זה גם לא נעים, שכולם יאכלו אוכל אחד ואנחנו נשב מבודדים ונאכל אוכל אחר. זה בדיוק כמו שנאכל רק לחם וחומוס כשכולם יאכלו מטעמים ונראה קדושים מעונים
גם לא אוהבת את תשומת הלב שזה מושך

תודה
אחלה דוגמהקוד אבל פתוח
כמו שאת רוצה שהם יחשבו בך, תתחשבי את בהם...

אם את עושה אירוע, את יכולה לעשות מעט שולחנות מעורבים בשבילם...

לפעמים אנחנו עומדים מאחורי העקרונות (כן, יש שרואים עיקרון לא לקנות דווקא כשרות מהודרת) שלנו, שלא תמיד עדיפים על פני ואהבת לרעך כמוך (כמובן שיש פעמים שכן, אני לא אוכל חזיר כדי לא להעליב עמיתה לעבודה).
אני לא יכולהפה לקצת
מבחינה הלכתית יש בעיה בישיבה מעורבת אז אני לא אעשה את זה
אני מתחשבת בהם בכל מה שלא מנוגד להלכה.

ואני הולכת לכל האירועים של המשפחה למרות שההכשר לא מתאים לי, אני פשוט לא אוכלת.
אבל אני חושבת ששבת זה שונה, כמו שדודה חילונית לא תזמין אותנו לשבת אצלה כי ברור לה שזה לא מתאים, כך אמור להיות ברור להם שאני לא יכולה לבוא לאכול במקום שהכל שם לא בהכשר מפוקח ובנאדם שאני לא מכירה הכין את האוכל (כשהן מכינות את האוכל אני בוררת מה לאכול וסומכת עליהן, אבל כשזה אדם זר אין לי מושג אם הוא טרח לעשר אפילו)
ביום חול יכולתי להסתדר בעצמי בלי שהם ירגישו אפילו, בשבת לא
האמקוד אבל פתוח
לגבי ישיבה מעורבת יש סיבות להקל בכך, ולכן הצעתי את זה. לא כל מה שלא נוהגים לעשות מסיבות הילכתיות מנוגד להלכה.

וזה אותו דבר כאן לדעתי... העקרונות שלך חשובים לך בצדק, כנראה שהעקרונות שלהם גם חשובים להם. את יכולה לבוא בגישה שאלו העקרונות שלך, ואת לא מוכנה להתפשר עליהם... אבל אפשר לבוא גם בגישה שאם יש דברים שהם לא מאוד מהותיים, ואני מקפיד עם עצמי, אם מדובר באנשים אחרים אני אתגמש בשבילם (וכן, זה מעוגן בספרות ההלכתית). אבל אם אנחנו לא עושים את זה בשבילם, זה לא פייר לצפות מהם להתגמש עם העקרונות שלהם, גם אם זה אגו שמוסווה בעקרונות (שגם זה קורה בשם ההלכה הרבה פעמים).
מהותייהיה בסדר....
אצל כל אחד נתפס באופן שונה

יש כאלה שאצלם ישיבה נפרדת זה החמרה ויש כאלו שזה בסיס.

זה לא ארוע רגיל זה שבת
צריכים לדאוג להם לאכול כמו שדואגים עבורם למיטה לישון בה.
זה לא פייר להגיד למישהו שבשבילו דבר אחד הוא מהותי שיתפשר בו...
גם זה לא בין אדם לחברו
יש הלכהקוד אבל פתוח
לא ראיתי פוסקים שאוסרים את זה בצורה מוחלטת, אם הרב שהיא הולכת לפיו אוסר את זה בצורה מוחלטת, אני מבין.

אבל עדיין הגישה לדעתי צריכה להיות שאנחנו מוכנים להתגמש, ואם זו הגישה אז גם מוצאים פתרונות...
יש דברים שאין הלכה ברורה לכולםיהיה בסדר....
וכל אחד הולך לפי רבו כגון כשרות
אז למה שהם יתפשרו?
זה כבר שיקול אם ללכת או לא
כי ההלכה שלהם מתירה להם להתפשרקוד אבל פתוח
ואפשר לשאול הפוך, למה שהם יתפשרו ויגיעו לאירוע נפרד?

כל אחד יכול להיות עקשן, השאלה אם זה מה שנכון לעשות.
נכוןיהיה בסדר....

אצל כל אחד תלוי כמה השינוי יהיה מהותי אצלו וכמה זה מזעזע את העקרונות שלו

לפי מה שכתבה הפותחת ללכת לשבת כזאת זה לא לאכול כלום ולהביא אוכל מהבית...

אני עוד לא שמעתי שהולכים להתארח עם צידנית

צריך לבדוק, אם באמת האוכל שם ממש לא מתאים אז אולי לא חייב ללכת

הולכים בשביל לכבד

זה אמור להיות הדדי

גם באירועים יש כאלה שלא מתאים להם ישיבה מעורבת, אז הם באים ולא נשארים הרבה זמן

פה אין אופציה כזו 

אם הם יחליטו לא להגיע כי האירוע נפרדפה לקצת
אני לא אפגע ואעשה מזה עניין
בחירה שלהם
וכך בשם ההידורקוד אבל פתוח
את הורסת קשרים משפחתיים...

בחירה שלך, רק שתהיי מודעת לכך
או שהם בוחרים להרוספה לקצת
בזה שנפגעים במקום לקבל את זה שיש דברים שלא מתאימים לי ואם קשה להם להתאמץ בשביל שאגיע אז אני לא אגיע והכל יכול להימשך כרגיל.
לאירועים אני הולכת תמיד, גם כשהאוכל והריקודים לא מתאימים לי. שבת זה שונה ואני חושבת שאפשר להבין את ההבדל

אתה בטוח שזה רק הידור ישיבה מעורבת?
כי עד כמה שזכור לי בשבע ברכות מעורב לא אומרים 'שהשמחה במעונו' אז כנראה שהלכתית זה לא כזה פשוט
זה נשמע כמו "הם התחילו"קוד אבל פתוח
בשביל טנגו צריך שנים |גננת|

אני לא רוצה לפסוק הלכה פה, ואני לא הרב של אף אחד. אני אומר שההלכה היא לא שחור ולבן, ובהחלט מתחשבת בסיטואציות מורכבות. אנחנו יכולים להתעלם מאותן הלכות שמתחשבות בסיטואציות הנ''ל, כי זה אפשרי טכנית. אבל אנחנו מחוייבים גם ב'ואהבת לרעך כמוך'. יכול להיות שספציפית שולחן מעורב לפי מה שהרב שלך אומר לך זה מאוד חמור, אני מקבל את הטיעון הזה. אבל קשה לי עם זה שאין אף פעם התחשבות באותן סיטואציות (שההלכה כן מתירה), אבל כן מצפים להתחשבות מלאה מהצד השני.

לגבי השמחה במעונו, ראיתי רק דעה אחת שפוסקת כך, ואף פעם לא ראיתי שעושים את זה בפועל.
אני לא מצפה להתחשבות מלאהפה לקצת
אני מצפה להבנה מינימלית
אלה העקרונות שלכם ולא רוצים הכשר מהודר?! מקבול עליי. לא כועסת. אבל אלה גם העקרונות שלי ואני לא אגיע לשבת כזאת, למה את זה אי אפשר להבין?

לגבי ההם התחילו, התכוונתי לומר שאתה יכול להאשים בהריסת קשרים משפחתיים את שני הצדדים, תפסת צד (לא נכון ) ולכן מבחינתך אני האשמה בזה
צודקתקוד אבל פתוח
מלאה זו לא המילה הנכונה. יותר נכון להגיד התחשבות חד-צדדית.

והאשמה שלי בהרס קשר משפחתי היא דו צדדית לא האשמתי רק אותך
קשר בנוי על כבוד הדדייהיה בסדר....

לכבד את הבחירה שלהם שאוכלים בכשרות יותר מהודרת ולא לנסות "לשכנע" אותם לסגת מזה או לגרום להם להרגיש שלא בנוח.

ואותו דבר לצד השניפה לקצת
לכבד את זה שהם לא רוצים כשרות מהודרת ולא לבקש מהם כשרות מהודרת (אגב, לא ביקשנו. פשוט ביררנו מה ההכשר והם כבר הבינו לבד)

אני יכולה להבין את מה ש@{ר}ציני אומר, זה עלה לי גם וזה מה שגרם לי לפתוח את השרשור למרות שהשבת עברה (זה קורה לנו כל הזמן אז עדיין מעניין אותי)
קוד אבל פתוח
שמח שאנחנו מסכימים
אני חושבתיהיה בסדר....

שכדאי לדבר איתם דווקא בזמן שאין אירוע באופק - לפעמים הבאות כדי שיבינו ולא יכעסו

תמיד יש פתרון - צריך פשוט להיות עם ראש (ובעיקר לב) פתוח לדבר על זה.

נכון כל צד יכול להשתפרקוד אבל פתוח
וגם היא יכולה לכבד אותם

אם הם היו אלה שבאים להתייעץ, הייתי אומר להם את מה שאת אומרת, אבל מי שבאה להתייעץ זה פה לקצת, ולא הם. אז להגיד מה הם צריכים לעשות לא רלוונטי אליה.
מאוד לא סביר שאוכל בארץ לא מעושרק"ש
מה הוא קטף בעצמו מהגינה?
כל מה שעובר את בתי האריזה /שווקים סיטונאיים/רשתות המזון - מעושר, בד"כ יותר מפעם אחת.
ועדיין יש תקלות אין סוף.אניוהוא
התייחסתי למה שנכתבק"ש
והשאלה היא לאיזה תקלות צריך לחשוש בדיעבד!
אני פשוט הייתי אוכל מה שאפשרקוד אבל פתוח
או לבקש לדאוג לכם לאוכל בכשרות שלכם

אם זה יפגע או שזה ייהיה ממש סיוט, אפשר לשאול רב, כי על פי ההלכה יש כל מיני סיבות להיקל בנסיבות הללו.
לברר אצל המשגיח המקומי מה כן מתאים לכםמושיקו

מבחינת כשרותית, והשאר להביא לבד - בתיאום.

להסביר יפה

סיכוי לא רע שהם כבר יבינו לבד את הרמז וידאגו לבד לאוכל מתאים עבורכם

אין משגיחפה לקצת
הם קונים את האוכל מאדם פרטי
זו בעיה גם למי שאוכל רבנות.אניוהוא
בעיה קשה, ואם הם לא רואים בעיה לאכולנחשון מהרחברון
ממישהו ללא השגחה - מאד מסוכן לאכול. ויותר מזה, לא רואה אותן מתפשרים. לא נראה לי שיש לכם יותר מ2 אפשרויות. להביא אוכל איתכם, לא ללכת.

לא מכיר קולות לאכול בלי כשרות בכלל
אניוהוא
לא סיכמנו שאתה אמור לחלוק על בהכל???
באמת לא בסדר!!!קוד אבל פתוח
הי, אפי' לרפורמים יש דברים שאסוריםנחשון מהרחברון
נראה לי. אז כל שכן לאורתודוכס שכמוני

סתם ח''ו ק''ו מהם. פשוט אני גם יהודי, והושבעתי מבטן מת תהי צדיק ואל תהי רשע, אל במקביל לימדוני אל תהי צדיק הרבה, אז יצא איזה ממוצעת אני צדיק קצת (או בלע''ז, ציני דמקרי <צ> ) ואתה צדיק הרבה דמקתרי <ר>
זה תלויספק

אם זה אדם פרטי שמכירים אותו באופן אישי והוא שומר תורה ומצוות ובקי בהלכות, אז הוא מוחזק כנאמן בדיני כשרות  וזה כמו לאכול אצלו בבית. 

יש יישובים שבהם מישהו מכין חמין לשבת ואנשים קונים ממנו כי הם פשוט מכירים אותו ויודעים שהוא שומר תורה ומצוות בכלל ועל כשרות בפשט ושאפשר לאכול אצלו. הם גם יכולים להתארח אצלו לארוחת צהריים.

באותו אופן, לבתי חב"ד בחו"ל אין תעודת כשרות - אבל הם פשוט נאמנים עלינו בדיני כשרות, מן הסתם. 

אם זה אדם פרטי שהם לא מכירים או שהוא אינו שומר תורה ומצוות (וכשרות) והוא מפעיל סוג של עסק בלי תעודת כשרות - אז באמת אין שום מקום להקל. 

בגדול זה נכון אבל לגבי החלק הראשון הייתי מסתייג קצתאניוהוא
מה הגדר של 'מכירים'...
כתבתי:ספק

היכרות אישית ברמה כזאת שיודעים שהוא באמת שומר תורה ומצוות - כולל כשרות, כמובן. 

אז לברר מולו מה הכשרות של כל דברמושיקו

ולנסות לדאוג שכל האוכל המחומם יהיה ללא חשש בישול בשבת.

רוב הסיכויים שלחם עם סלטים יהיה אפשרי ומקסימום להכין אוכל משלכם ולהגיש אותו בצורה שתכבד את המארחים

נראה לי שאם הם לא מכירים את הבנאדם אז לא בטוח שהוא יהיה אמיןבטעות נכנסתי

לא כל האנשים צדיקים... וכבר היו דברים מעולם..

אם אין משגיח והם לא מכירים את זה שמכין את האוכל זה יכול להיות בעייתי ממש

אבל באמת השאלה איך הם סומכים שזה כשר בכלל?

אז אספר לך מה היה בסוףפה לקצת
הוא בסוף הכין רק חלק מהאוכל, והם מכירים אותו מהישוב אז סומכים עליו (החלק האחר היה מקייטרינג בדצ)
יופי ב"ה אז עכשו זה בסדר?בטעות נכנסתי

אז תהני בשבת בלב שקט!

התכוונתי שבדרך כלל הסלטים והלחמניות קנויותמושיקואחרונה

לגבי תבשילים, יכול להיות בכשרות הכי מהודרת אבל ששמים את זה על פלטה בצורה לא נכונה ובלי השגחה אפשרי שזה יתבשל  בשבת  בצורה אסורה...

(בלי  קשר לחילוקי מנהגים  בזה)

אדם שומר כשרות בעצמו?ק"ש
אם כן, אז בפשטות הוא נאמן. אם לא, אז השאלה אינה על הכשר רבנות (כמו שנוסח בפתיחה ועל דעת זה הגבתי להודעה הפותחת) , אלא האם מותר לאכול אוכל שהכין אדם לא נאמן בלי השגחה של אדם נאמן?

זה הרבה יותר בעייתי.
לא פשוט בכלל מה שכתבת בהתחלה.אניוהוא
אם זה הפרנסה שלו - זה בעייתי...
לא חושב שאתה צודקק"ש
ביו"ד סימן קי"ט כל ההגבלות הם על חשוד, או למחמירים- מי שלא מכירים אותו.
ובכן...ק"ש
א. אחרונים רבים סברו כרמ"א (אף שהוא כתב שאין המנהג כן) - שצריך (כמו שכתבתי) מוחזק בכשרות (כלומר אדם שאנו יודעים ששומר כשרות) ולא מסתפקים בסתם לא חשוד.אם המבשל דתי בעצמו - זה בסדר.
ב. יש מקומות שתקנו תקנות נוספות שלא למכור בלי השגחה.
ג. בארץ הכנסת קבעה שאין לכתוב כשר - על מוצר שאין לו רבנות. היא לא קבעה שאין למכור או שאסור לאכול - כך שאנו חוזרים לעיקר הדין.
בכל מקרה קביעת הכנסת היא לגבי הרבנות מי שמכריז שהוא 'מקפיד' שלא לסמוך על הרבנות - מכריז שהוא 'מוחל טובות' בעניין.
באופן כללי - להתקשר למשגיח ולשאול.אניוהוא
יש דגים שרשרות רבנות זה מצויין בשבילם ולא צריך יותר מזה.
ולגבי הבשר - יכול להיות שזה חלק רבנות, שזה גם ממש טוב (לפי כושרות)

צריכים לדאוג גם לכםיהיה בסדר....
זה לא מכבד לאכול חלה וחומוס כל השבת
זה לא רק צעירים יש גם מבוגרים ראש המשפחה וכו'
אצלינו במקרה כזה לא מזמינים
אוכלים לחם עם חומוס או מתארגנים עם אוכל לעצמינו.מפצלש"ת

למצוא מקום על הפלטה לתבניות שלכם בטח לא יהיה כ"כ מסובך...

גם אני ממשפחה שמקפידים יותר על כשרות לעומת המורחבתאמושית

וקצת מפליא אותי מה שאומרים פה בתגובות.

יש פה חוסר הערכה מינימלי כלפי מה שחשוב (וקריטי) עבורכם.

ביום חול הייתי הולכת בלי לאכול כלום, בשבת אפילו לא הייתי שוקלת לבוא במצב כזה.

שבת שלמה בלי אוכל נורמלי ולהיות בולטים בחריגות שלכם (לא משהו שאפשר להסתיר), ועוד המשפחה רואה את זה בתור התנשאות - זה ממש הגזמה, לדעתי לפחות.

קודם כל, שואל רבספק

אני מכיר פסיקות של רבנים במצבים דומים לפיהן, עדיף לשמור על השלום מאשר להקפיד על חומרה. (יש לי קרוב משפחה שמקפיד על הידור כשרותי מסוים, אבל כשהוא מתארח, הוא פשוט לא שואל. כך הנחה אותו רבו). 

דבר שני - כשרות מהודרת זה דבר לא זול. זה יכול לייקר את האירוע בעשרות אחוזים ואני חושב שזה מאוד נחמד אם מישהו מוכן לעשות בעבורכם את ההשקעה הזאת, אבל זה לא דבר שאפשר לצפות לו. (באופן אישי, אני אוכל כשרות רגילה ולא מקפיד על כשרות מהודרת, אבל כשאני מכין משהו לארוחה עם אנשים שמקפידים או מארגן אירוע - אני עושה את המאמץ, אבל זה מאמץ). 

לא לכל אחד יש את היכולת או את הרצון לייקר את מחיר האירוע שלו בצורה כזאת. 

בסופו של דבר, אם אתה בשום מצב לא מוכנים לוותר על כשרות מהודרת והם לא מוכנים לדאוג לכם לאוכל בכשרות כזאת - למה שלא תביאו אתכם חמגשיות? 

אפשר להכין לבד ולשים בתבניות אלומיניום חד פעמיות כל מה שרוצים - או לחילופין, לקנות בקייטרינג שיש לו כשרות בד"צ ולהביא אתכם - בלי לעשות סיפור מכל הענין ובלי לנסות "לתקוע אצבע בעין" למארחים שלכם. 

פשוט תהיו אמיתיים ותגידו להם שזה שהם עושים אירוע בכשרות רגילה זה סבבה לגמרי, אבל אתם פשוט מאוד מקפידים על כשרות מסוימת אז תביאו אתכם את האוכל שלכם. (ותבקשו שיקצו לכם מקום על הפלטה...). 

אין סיבה לעשות סיפור מדבר כזה. 

כמיטב ידיעתי ולפי מה ששמעתי מכשולים ממניעץ על מים
ברגע שאתה אורח, כל עוד זה כשר, אוכלים.
כדי לא לפגוע במארחים*

זה לא בדיוק אירוח אלא יותר אירוע אז אני לא יודעת

*לצערי הרבה אנשים לא נוהגים ככה. אבל שמעתי ככה מכמה רבנים עלבון זה חמור יותר מהידור בכשרות.
^^^^^^^^^^^^^^^ענבל
הייתי מגיעה ואוכלת לחם עם חומוס בכל הסעודות שבת,חסויה55

אולי גם מקלה סלטים מבושלים ודברים של ירקות שהם לא חסה ועלים...ומביאה איתי קצת אוכל מהבית בשביל הבין לבין.. 

(אגב זה אחרי מעבר על התגובות, בכללי לא הייתי מגיעה נראהלי)

וברוך השם שמחה בהחלטה שלי להחליט איזו כשרות נכנסת לי לגוף..

פחות רואה עניין בלבקש. זה שונה מזה שאתה לא תתחשב כי הם הצד המקל, אין עניין שידאגו לך להחמרה שלך, למרות שזה לא בא על חשבונם...

הייתי אוכל איתם. זה לא שזה אוכל טרף. האיסיים אכלו לבדחסדי הים
כי חשבו שהלחם של הפרושים הוא טמא.
ברור שהאחדות של המשפחה היא הרבה הרבה יותר חשובה.
"לגימה מקרבת", סעודות משותפות יוצרות חוויה של שמחה, אהבה ואחדות.
כמה דברים שאפשר לעשות- בתאום איתםכן אני

* לבקש הכשר מתאים, ואם זה מקשה עליהם להציע להשתתף בתשלום/ למצוא קייטרינג מתאים וכד'.

* לבקש שידאגו לאוכל בהכשר שלכם, אפילו חלקי. (רק סוג אחד של בשר/ אותו דבר בבוקר ובערב)

* להביא לעצמכם אוכל מתאים. (זאת הרגשה שונה מכולם, אבל עדיף מלאכול רק חלה וחומוס).

* להסביר להם שזה משהו עקרוני, ואם אי אפשר להתאים אליכם, אז לא להגיע.

אני מבינה שכל דבר יכול לגרום לחוסר נעימות ופגיעה במארחים,

אבל גם שתהיו אצלם שבת שלמה בלי אוכל נורמלי- גם לא יהיה להם נעים.

קרה גם לנו פעם. שאלנו אם אפשר להביאאמא לנסיך קטן
איתנוו אוכל. הדודה דווקא שמחה שהורדנו מעליה עול..
אין סיבה "להיפגע".ד.

אם אתם היחידים שמקפידים, אז אמנם יפה אם היו מביאים, אבל האוכל גם כך כשר. אי אפשר "לדרוש" דבר כזה.

אגב, הרש"ז אוירעבאך היה אוכל אצל כאלה שהאוכל אצלם כשר, בלי בדיקות יתרות.

אם את בכ"ז מאד רוצה, אז הכי טוב זה לא להתעצל, לבדוק הלכתית עם מה אפשר להסתדר גם כשהאוכל אינו בכשרות שאת רגילה. יש הרבה דברים - מעבר ללחם וחומוס - שאין בעיה מיוחדת.

אם כל שאר הדברים בסדר, ענ"ד שהורייך צודקים - ולהשתתף. גדול השלום.

נ.ב. כעת ראיתי שכתבת שמזמינים מאדם פרטי. לדעתי את יכולה לבקש טלפון שלו, כדי שתוכלי לברר מה מהאוכל מתאים לרמת הכשרותשאת רגילה.. (כך זה יישמע לא מעליב. חיובי. ואת כבר תבררי בפירוט)

מתייחסים לשאלה כשאלה הלכתית ולא כשאלה פוליטית!ק"ש
ואז מגלים שכמעט אין שאלה.
(עריכה, כתבתי את ההודעה הזו, בהנחה כמו שהיה כתוב בפתיחה - שהאוכל בהכשר הרבנות. אחבכ ראיתי בשרשור שזה מאדם פרטי, כאן השאלה מסתבכת)

גם בלי להכנס לשאלה האם באמת הכשר כזה עדיף על אחר - ההגדרה 'אני אוכל רק (גוף כשרות כזה או אחר)' היא הגדרה חברתית-פוליטת ולא הלכתית.

השאלה ההלכתית כשמגישים לפנייך אוכל כל שהוא, שכבר הוכן והוגש היא: 'האם משהו באורז/תפוחי אדמה/שעועית שלפני, יכול להיות אסור בדיעבד? (הרי מדובר כשהואכל כבר מוכן - השאלה כאן היא של דיעבד.)

מסתבר מאוד מאוד, שכל פוסק שתשאלי יגיד שמותר, אם מישהו יאסור, תנסי לברר למה. הפורום אומנם אינו במה לפסיקת הלכה, אבל קשה לענ"ד לראות סברא אמיתית לאסור.
אולי אם אתם מעדות שמקפידים בהם על חלק כדין השו"ע - זה סיבה להעדיף עוף ולא בשר בהמה (רק שאם זאת הנקודה, לא בטוח שבד"ץ אשכנזי עדיף).
לא הייתי הולכת...יש ויש...

אמנם אפשר ללכת ולהימנע מלאכול מה שאסור אבל אז זה כרוך גם בהרבה אי נעימויות....

במקרה אני באמת בתוך משפחה כזו... והמשפחה המורחבת שלנו משתדלת לדאוג להכשרים שמתאימים לנו כשהם מזמינים אותנו, אבל אני משערת שאם זה לא היה ככה מה הייתי עושה.... (כמו שכתבתי לעיל)

בלת"ק, ברור שהייתי הולךארץ השוקולד
לגבי האוכל, משתדל לא להעמיס עליהם. (אלא אם כן הם יזרמו וזה לא יפריע להם)
הייתי מביא משהו, ואם זה לא טוב אז הייתי אוכל. (סך הכל הקפדות על כשרות הן לרוב במקסימום דרבנן, וקשר משפחתי זה דבר מאוד חשוב שבכללו גם כיבוד הורים פעמים רבות)
ואם ממש חשוב לך וזה לא ימשוך תשומת לב, תאכלי רק חלה וחומוס.

בהצלחה רבה ותיהני
מה הלוז שלכם במוצאי שבתות של חורף?זיויק
זה יוצא חצי יום לפעמים.
זה ברכהפצל🤫

יש הזדמנות לעשות סעודה רביעית, להוסיף אלפא ביתא פסוקי ברכה ופיוטים וכו'. הלוואי שאזכה לחצי ממה שאני מדבר בחצי מהפעמים. אבל לפחות יש משמעותית יותר זמן ויותר נחת לזה מאשר בקיץ. (וגם בקיץ זה ברכה כי יש הזדמנות יותר בנחת משמעותית בשישי להשלים שמו"ת ושיר השירים וכו' וכולי האי הלוואי )

יפה ממשזיויק
תודה רבהנחלת

שהעברת נושא. זה מאוד חכם. יישר כוח!

חודש טוב!

השאלה שלךנחלת

לגבי מה עושים במוצ"ש ארוך. זה היה כמו מים קרים על נפש עייפה  אחרי הדיונים של חרדים -דת"ל.

אה פספסתי טיפהזיויקאחרונה
חח
סקר שמעניין אותי על תורה ועל דתמרגול

כותבת בלשון נקבה, מיועד לכולם כמובן.

1. האם את מרגישה שהחברה החרדית מייצגת את היהדות כפי שאת מאמינה בה?

2. האם את מרגישה שיש סתירה בין היהדות לבין הדרך של החברה החרדית?

3. האם את לוקחת דעות של פוסקים חרדיים בחשבון? האם אותם הפוסקים לוקחים דעות של הרבנים שלך בחשבון?

ואגיד גם למה אני שואלת.

פתאום הגעתי למסקנה שמדייקת את הקושי שלי עם החברה החרדית.

זה שהם (כחברה) לא מתגייסים, נגד גיוס וכו- מובן בעיניי הקושי.

הקושי שלי הוא עם האמירה שהם "מחזיקים את עולם התורה", או שומרים על היהדות וכו. וגם שצריך לתת להם חופש דת…

כשהאמת עבורי היא, שהחברה החרדית לא מייצגת את היהדות כפי שאני ורבנים ורבניות שאני מעריכה תופסים אותה.

ואף לעתים נוגד.

ואפשר כמובן להגיד שהכל טוב כל עוד גם לי וגם לחרדים יש חופש דת. אבל החברה החרדית לעתים לא מאפשרת את חופש הדת שלי.

ובטח שלא נושאת את לפיד היהדות.

אז האמירה שאולי אנחנו כחברה צריכים "להחזיק" אותם כי הם תורמים לעולם הרוחני והיהודי במדינה, לא רלוונטית עבורי, כי הם מקדמים גישות נוגדות יהדות.

הם מייצגים את עצמם. ויש עוד אנשים שמזדהים איתם. אבל הם לא "היהדות", ולעתים אף להפך 

אולינחלת

אתה מבין בנצרות, באלילות, אבל ביהדות, כפי שמתבטאת למשל באורח החיים והתפישה החרדית, ולא רק, משהו מאוד מעוות,  ידידי.....רחמנות. באמת.

חבל.

לא רוצה להתעסק עם זה יותר. זה הביא לכל כך הרבה דברים לא נכונים, ומכוערים (!), שחבל שהתחלנו עם זה.

חודש טוב לכולם! 

וואו, מחזק כלכךךך, תודה רבה ששלחת🙏תמימלה..?
🤗הרמוניהאחרונה
הייתם מוותרים על הקשיים שעברתם בחיים?זיויק
על מה שזה בנה בכם? לימד אתכם?
שאלה טובהoo

בעבר הייתי עונה בוודאי

היום אני מסתכלת אחרת

קשיי העבר (וגם ההווה) עזרו (ועוזרים) לי לבנות דברים שאני מאד מרוצה מהם

וכנראה לא הייתי מגיעה אליהם לולא הקשיים

זה מצד אחד

מהצד השני הייתי שמחה לחיים נטולי קשיים או מופחתי קשיים מורכבות החיים..

כתבת מדויק ולא ממש עניתזיויק
כי נשארת בדילמה
אני בסדר עם דילמותoo
יש בזה אמתזיויק
צודקת
"קשיים" זה בעצם החזית שבה אנחנו מתקדמיםמשה

כלומר, זה משהו שמתנגד לנו כדי שנשים לב אליו, קצת כמו "כאב" במובן הפיזי.

השאלהoo

כמה התנגדות צריך בדרך כדי להתפתח

לא שמישהו שאל אותי קודם

אבל אולי יום אחד אני אבין שזה היה נצרך כמו שהבנתי על קשיים מהעבר

אני באמת בהרבה מחשבות על זהמשה

אני חושב שבשלב מסויים לומדים שצריך ללמוד יותר "להכיל" ופחות להתנגד.

זה עוזר לשנות את המציאות בטווח הרחוק, בעיקר. אבל בטווח הקצר עוזר לי לחיות טוב ולישון טוב ולא להיות במקום שבו "קשה" לי במובן של להרגיש שקשה.

פחות להתנגדoo

הגדרה טובה

כשההתנגדות יורדת

גם הציפייה יותר מותאמת

קושי צפוי הוא יותר קל

קושי צפוימשה

איך את מגדירה את זה?

אםoo

זה קושי שחוזר על עצמו

אז אני יודעת (או לומדת לדעת) מראש מה או מי הגורם/ים

ויודעת (או לומדת לדעת) להתייחס בהתאם

אם זה קושי חדש

זה הזמן לניסוי וטעייה עד להגדרת הגורמים ולהתוויית הדרך המתאימה ביותר 

אני חושב שאחת המתנות הגדולות שקיבלתימשה

אי אז בגיל 30 וקצת.

זה את היכולת "להגדיר" (הנה יצא ממני המתכנת) קשיים כדי להתחיל לעבוד איתם.

זה אומר שקורה לך משהו שאתה לא נהנה ממנו אבל אתה לא חסר אונים כלפיו וגם יודע לדחות אותו למחר או לשים לב להתקדמות.

יפה ממשזיויק
הייתי מוותרת. בהחלט. למרות שזה מחשל וכו'נחלת
What doesn't kill you makes you strongerאריק מהדרום

Stand a little taller

Doesn't mean I'm lonely when I'm alone

What doesn't kill you makes a fighter

Footsteps even lighter

Doesn't mean I'm over cause you're gone

תלוי איזהרקאני

יש כאלה שהייתי מוותרת

ומאמינה שהייתי נבנית גם בלעדיהם

כן חדמשSeven
שילמתי מחירים גבוהים מדי
כן, לא, לאמבולבלת מאדדדד

עברתי כל מיני דברים בחיים. והייתי במקומות שלא ברור לי כיום איך יצאתי מהם…

כשאני מסתכלת אחורה, אני רואה איך זה חלק ממה שגרם לי להיות מי שאני כיום. אבל לא הייתי מזמינה שום דבר כזה, גם אם הייתי יודעת איך אצא מזה. משתדלים לראות את הטוב מהמצב הנתון, אבל זה לא אומר שהייתי בוחרת בזה. ואני עדיין מצולקת מדברים שעברתי. אבל משתדלת כל יום לגדול מזה ולהתקדם הלאה.

כל קושי שעוברים, עלול להשאיר משקעים. ויש את הפחד להתעורר יום אחד ולחזור אחורה, להרגיש שוב שם בקושי הזה ולא להיות עם כוחות להתמודד. 

תשובה יפהזיויק
תודה
בדיעבד חלקם לא. לכתחילא כן.נפש חיה.

לכתחילא כן

כיון שאם חלק מהקשיים לא היו קיימים בחיי

הייתי חוסכת הרבה סבל (וזבל)

בדיעבד חלקם לא

כיון שזה  חשף אותי להבנות עמוקות כלפי עצמי

והביא אותי למי שאני כיום

מה כן ומה לא?זיויק
מה העיקרון?
העיקרון הואנפש חיה.

על החלקים ה"עצובים" או המורכבים בחיים (שגרמו לי בדיעבד לבזבוז כוחות והרבה עצב)

הייתי מוותרת

בבחינת "לא הם ולא שכרם"

אבל

בדיעבד, בגלל שהמורכבויות לימדו אותי הרבה

ובזכותם אני מי שאני

אז הם 'עזרו' לי ללמוד מהם איך להמשיך הלאה.

לא.אשר ברא

ואפשר להעמיק ב"תורת מנחם", תשמ"ד חלק ד', שבת מסעי סעיף י"ב-

בקצרה הרבי מילובביץ' מסביר על עניין המסעות ממדרגה למדרגה [כפי שידוע שהבעש"ט עסק במסעות שיש בנפש האדם].

אם בא לך תדביקי כאן את עיקרי הדבריםזיויק
מה שזה בנה בי שייך לבדיעבדוהוא ישמיענו

בדיעבד אני באמונה שלמה בהקב"ה ובראייה של הטוב של מה זה בנה בתוכי.

אני? לכתחילה? הייתי מוותר.

אבל איזה מזל שהקב"ה מנהל את המציאות...!

על חלקם כןhodayabאחרונה

אבל אני מניחה שזה כי עוד לא מיציתי את הטוב מהם. התועלת שהיתה בהם עוד לא נגלתה לי. מקווה שמתישהו בהמשך אבין שלא הייתי מוותרת עליהם.

POVבין הבור למים
חיכיתי שש שנים להגיע לגיל עשרים ולהיות מורשית בפורום אבל משרשרת בדיליי של שנתיים
תוסיפי לווידוי ביו"כפצל🤫
מזעזעזיויק
ברוכה הבאהארץ השוקולדאחרונה
שהכתיבה שלך תמיד תהיה טובה עבורך ועבור הקוראים
נדרש מנהל פורום לפורום בצמיחהאריק מהדרום
/forum/f115

נראה לי @פשוט אני.. יכול להיות אחלה מנהל שם.

לרפאה מהטבע צריך טבעוני … ואולי גם מתנגד חיסונים…זמירות
הלכתי להביא פופקורןקפיץ
עוד מישהו רוצה?
איך רואים שזה נושא נפיץ?פצל🤫
עבר עריכה על ידי פצל🤫 בתאריך כ"ד בטבת תשפ"ו 0:25

אפשר להגיב שם אנונימי. כאילו, מה? תהיו טבעונים, תמהונים,  מתנגדי חיסונים, זה לא משנה, יש לך אמת? לך איתה. אבל למה להבנות שרפואה טבעית זה דבר להתבייש בו חחח

(כן מבין זה לא למעיישה ופורום מת וכו' והכל כאן בדיחה שאני בכוונה לא מתייחס אליה. תהיות לאור ההצפה של הנושא והדיון)

//הרמוניה

עם כמויות הספאם שם באמת צריך ניהול 

שכר חודשי?זיויק
😆
וכל העוסקים בצרכי ציבור באמונה, הקב"ה ישלם שכרםזמירות

ויסיר מהם כל מחלה, וירפא לכל גופם, ויסלח לכל עוונם,

וישלח ברכה והצלחה בכל מעשי ידיהם עם כל ישראל אחיהם, ונאמר אמן

נשמע טובזיויק
חחחחחחחח אנונימי 2 בא לרמוסססצדיק יסוד עלום

אני מדמיין שזה אותו אחד שפותח תשירשוריםפצל🤫

ונהנה לריב עם עצמו בפינה שכוחת "אל" כדי לפרוק עצבים 😂😂😂

אבל בטח זה דוגמא קלאסית למה שנקרא להאכיל את הטרולים

נע,צדיק יסוד עלום
זה פשוט מישהו שאהב את הפורום ונהיה מריר כשהגיע לשם משווק תוכן להשתלט עליו. רואים שלאחרים הוא דווקא עונה יפה
😅 ממש טרחת לבדוק?פצל🤫

משתעממים מספרים סיפורים זה לא דוקטורט אבל אם כבר מעניין אם כך למה הוא מגיב מאנונימיי? או שהוא מגיב מאנונימי רק בקללות חח ואז אני מבין אותו

מי המוזר ההזוי שכותב שדובדבנים זה מגעיל???אורין
במלחמה עיקשת החיילים דורכים על הפרחיםצדיק יסוד עלוםאחרונה
הכיבוש משחית
מישהו יודענחלת

לאן נעלמו מגיבים שעד לא מכבר, היו?

הנני כאינני, והים נסוג.... הכל בסדר?

הזכרת לי את הסצנה הזאתפשוט אני..

לא הבנתי.נחלת
לא הופיע דברנחלת
את בטוחה שאלו היו ניקים כאן?פ.א.

אולי הכוונה שלך לפורומים אחרים? 

אין כאן בערוץ 7 כאלו ניקים.

- הנני כאינני

- הים נסוג

בטח שישנחלת

תשאל את משה

מה יש לשאול את משה? מקישים את השם והוא לא קייםפ.א.

איפה מקישים את זה?קעלעברימבאר
בשורת החיפוש בשיחות האישיותפ.א.
החיפוש תמיד מציג ניקים שתוצאת החיפוש מוצאת התאמה לכינוי שהוקלד
כן נמצאים כאן. דפדפו בפורומים קודמיםנחלת
מה זה קודמים? אולי התכוונת לאחרים?פ.א.
לפורומים אחרים?

כי למשל @בין הבור למים פעיל בפורום מסויים מאוד ולא מוכר בכלל כאן.  

כל פורום הוא עולם ומלואו ואין קשר בין רבים מהפורומים במרחב העצום של הפורומים בערוץ 7.  

נכון. היא נדמה לי בפורום של פרוזה. סליחה.נחלת
הו ואו מישהו קורא אותיבין הבור למים
פעילה באופן מאוד לא רציף, אבל גם בלתי נמנע, כנראה שזה לתמיד
אולי התכוונתקעלעברימבאר
לחסדי הים והינני כאני?  מוכר לי השם האחרון. והראשון עוד קיים
אולי באמת חסדי הים… הוא פעיל כאן on & offפ.א.
לא הצלחתי לנחש שזה חסדי היםמבולבלת מאדדדד
והוא מדי פעם עוד כותב.

ויש את @אני הנני כאינני, אולי הוא מדבר עליו

יש לך זיכרון צילומי לניקים …פ.א.

וזו היא, @נחלת, לא הוא, שהזכירה ניקים פופולריים

מבולבלת מאדדדד
החמאתי לו שהצליח להבין את ההקשר😂
...אני הנני כאינני
פופולריים? 🤭
היא התכוונה ל@בין הבור למיםצדיק יסוד עלום
שהמשפט "גם הים נסוג" בחתימתה
נכון נכון. תודה!נחלת
לא לחסדי היםנחלת

התכוונתי למגיבה שכתבה שירים מאוד יפים שאחד מהמגיבים (צדיק יסוד עולם (?) ניתח אותם).

נכון. נזכרתי שלא קוראים לה כך, השורה האחרונה שחזרה בתגובה שלה היתה: והים נסוג...

אני הנני כאינני  - הכל בסדר איתו.

אבל הם לא מוכרים כאן…זמירות
נתקלת בניקים בפורומים אחרים, והם בכלל לא מוכרים כאן, ואת שואלת בפורום הזה איפה הם, זה מוזר …
לשאלתך, ורק על עצמי לספר ידעתיבין הבור למים
גם במציאות אני שקטה

העיקרהעיקרנחלתאחרונה

העיקר שהכל בסדר

התכוונת למשתמש "בין הבור למים"? כיקעלעברימבאר

צדיק יסוד עלום אמר שיש כזה אחד.

היא התכוונה ל@בין הבור למים - צעירים מעל עשרים

קורה שאנשים לוקחים הפסקה או עוזבים את הפורוםברגוע
כששיר מטופש הופך לדרך חייםפשוט אני..
עבר עריכה על ידי פשוט אני.. בתאריך י"ט בטבת תשפ"ו 20:28

מדי פעם יוצא לי להתעסק עם אנשים שיש להם פגמים גנטיים.

לא סתם פגמים גנטיים, אלא כאלה שעלולים לגרום להם לסבול מאוד כשהם יהיו מבוגרים (נניח 50 פלוס).

נניח שיש למישהו גן מסוים, שמעלה משמעותית את הסיכון שלו לחלות בפרקינסון.

האם כדאי לדעת על זה מראש?

כן! כי יש מה לעשות. תזונה נכונה, הימנעות מדברים מסוימים, הקפדה על דברים אחרים, כל אלה יכולים להוריד את הסיכון.

בנוסף לדברים שכבר הוכחו כיעילים, יש הרבה מאוד אפשרויות להצטרף למחקרים חדשים בתחום, כולל מחקרים שבוודאי אין בהם סכנה (למשל השפעת הליכה יומית של חצי שעה וכיוצ''ב על הסיכון לחלות. גם אם בסוף יתברר שזה לא יעיל, זה בוודאי לא פוגע).

לצערי, יש כאלה שמסרבים לפעול לפי ההנחיות האלה. לא רק שהם לא רוצים לנסות להצטרף לניסויים, הם מסרבים להתרגש ולעשות את הדברים שגבר הוכחו כיעילים.

לפעמים הסירוב נובע מחוסר חשק לבצע שינויים משמעותיים בחיים. קשה להפסיק לעשן, קשה לרדת במשקל, מבין.

לפעמים הסירוב נובע ממחשבה שחיים פעם אחת, אז עדיף ליהנות לפני גיל 60 כמה שיותר, ומקסימום בגיל 60 נחלה. אבל לפחות לפני כן היה כיף.

אבל סיבת הסירוב הכי לא מובנת לי, דווקא כאדם דתי, היא ''השגחה''. אנשים שאומרים לי בפה מלא, שהם לא חוששים מהמחלה שהגנטיקה שלהם מובילה אליה, כי ה' שומר עליהם. אני שומע משפטים כמו:

בעז''ה יהיה בסדר.

רפואה זה אחלה אבל בסוף יש בורא לעולם.

אי אפשר להילחם במה שכבר נגזר עליך.

וכו' וכו'.

התשובות האלה מגיעות כמעט תמיד מאותו המגזר. ולמען האמת תת מגזר.

זה פשוט כואב לי. לא זאת הייתה כוונת המשורר. ה' יתברך תמיד אוהב אותי ותמיד יהיה לי רק טוב, זה שיר קליט ולא דרך חיים או דרך לקבל החלטות.

אם 70% מהאנשים עם הגן הזה חלו בפרקינסון בגיל 60, אז ל-70% מהאנשים עם הגן שלך לא יהיה רק עוד יותר טוב ועוד יותר טוב. להפך, המצב שלך יילך ויתדרדר.

אם אתה אומר שזה לא יקרה לך כי ה' שומר עליך, אתה מתעלם מזה שעל 70% מ''קרובי המשפחה שלך'' הוא ''לא שמר'' (כלומר לפי שיטתך, שכך נמדדת השמירה...).

פשוט עצוב לי וכואב לי על האנשים האלה. שהאמונה העיוורת תגרום להם למות צעירים ומסכנים, במקום שהם יילחמו על החיים שלהם ואולי ינצחו במלחמה.

כן כתבתי בצחוק. אבל העקרון מובןקעלעברימבאר

אולי יעניין אותך