יש לי 2 שאלות - בהכרח לא קשורות אחת לשניה - חוצמזה ששתיהן מטרידות אותי.
הראשונה - יש לי חברה טובה (מאוד מאוד) אין סיכוי לא לספר לה על ההריון... לא בשלב הזה - אבל כן בהמשך... העניין הוא שאני יודעת שלהם יש קשיים בלהיכנס להריון - ככה שאני מפחדת שזה יפגע ויגע לה בנקודות רגישות. איך הייתן עושות את זה?
ברור לי שהיא תיהיה שמחה בשבילי - ועדיין מרגישה לא ממש נעים בגללש הקשיים שלה בזה..
השניה - יש לי ADD (קשב וריכוז). בחיים שלי למדתי להגיד שזאת מתנה ולהנות מזה! אבל יש גם אתגרים בעניין. וזה התפקוד היומיומי הכי הכי פשוט. לא מדברת על עבודה, על קריאת ספרים וכו'. מדברת על שטיפת כלים - אם הצלחתי לעמוד ליד הכיור ולשטוף 2 כלים ברצף זה שיא!
מאז שאני קטנה (אמצע יסודי כזה) עם עם קונצרטה - גלגל ההצלה שלי שמאפשר לי לתפקד ולשמוח בADD שלי!
מכירה את כל הדעות שריטלין (לסוגיו) לא הולך בהריון - מצד שני מקריאה באינטרנט לא ראיתי שיש איזה דעה נחרצת לגבי להפסיק את הקונמצרטה בהריון (מתחרפנת רק מהמחשבה שגם הריון וגם בלי קונצרטה - איך אני אתפקד?!?!) האם יש סיכוי להמשיך את הקונצרטה בכולופן? זה יגמור אותי להפסיק אותה! למישהי יש ניסיון עם זה?
כרגע בלי הוראה ברורה אחרת אני ממשיכה כרגיל את הקונצרטה. להתייעץ עם אמא על זה - אני אעשה אבל עוד טיפה מוקדם לי להגיד לה. חשבתי להתייעץ עם הנוירולוגית שהלכתי אליה אבל היא נוירולוגית ילדים ונראה לי פעם אחרונה שהייתי אצלה היה משהו בין גיל 18 ל19 - קצת מזמן... וכל דמות רפואית אחרת מרגישה שהיא לא באמת מבינה ומכירה את ההיסטוריה הרפואית שלי עם הADD.
אני לא מאמינה בכל התחלופות הטבעיות. אני באמת חושבת שריטלין (לסוגיו) משלים חומר שבאמת חסר במוח. ממה שאני קוראת ומבינה ומרגישה - כל התרופות הטבעיות באות לטפל בסיפטומים ולא באמת בבעיה שיוצרת את הקשב וריכוז.
תודה רבה!