תזונה! ועייפות..יעלה יעלה
שלום! אני סטודנטית וגם בן אדם מאוד עצלן
אין לי כוח לקום ולהכין לעצמי אוכל.
אז אני פשוט מנשנשת חטיפים, אני רזה! שוקלת 46
והגובה שלי 1.56
אני לא מספיק שותה מים, קודם כל כי זה לא ככ טעים לי.
וגם כי אני שוכחת ויכולה לשתות כוס אחת ביום.
ואני פשוט עייפה! גם מבחינת שעות שינה אין לי שעות שינה קבועות.. הולכת לישון ב1 בלילה במקרה הטוב.
אני לא עושה ספורט.. ובאלי שינוי!
להרגיש חיונית ונמרצת ולא עייפה..
עצות?
(אולי תעבירי את השרשור לפורום יותר פעיל)משיח נאו בפומ!
כמה דבריםאת פניך אבקש
א. לגבי התגובה שמעליי, את יכולה לעבור לפורום של בישול ומתכונים אולי, או צעירים מעל עשרים. יותר פעילים...

ב. בקבוק מים אישי שתיקחי איתך לכל מקום יכול להיות אחלה פיתרון למים שאת לא שותה.... מניסיון... לא טעים לך? תוסיפי קצת לימון עם סוכר (זה גם טוב לחילוף חומרים), תכיני חליטותת צמחים וכאלה של סיידר/ פירות יער וכד'.. תמתיקי או שלא... ותעבירי לבקבוק או כוס תרמית אישית שלך. זה יעזור לך לעקוב אחרי הכמות שאת צריכה לשתות. למשל תציבי לך יעד לשתות לפחות 3 בקבוקים קטנים.... ליטר וחצי ביום זה סביר.

ג. אוכל. אם כבר חטיפים.... למה שלא תכיני בעצמך משהו בריא יותר? אני מבינה את העצלנות שלך, ממש מבינה אותך, ברגע שתתחילי, את תימשכי אחרי זה... תנסי ירקות בתנור... תפו"א, בטטה, גמבה, בצל, בצל סגול קישוא, גזר, כרובית, ברוקולי, שומר, קולרבי?, דלעת, עגבניה, שעועית ירוקה וצהובה, וכן על זה הדרך, מלח פלפל שמן זית ויש לך ארוחה פצצה. שעועית ירוקה, על מחבת לפי רמת בישול שאת אוהבת, צ'ילי מתוק ו/או סויה, קצת מלח (כי הסויה מלוחה) ושומשום....... למה לא גרנולה? תנסי להכין בבית וזה כמות שנשארת לך להמון זמן...
פתיתים.... לא הכי בריא אבל אפשר להוסיף לזה בצל עגבניה גמבה... אורז אפשר להכין עם עדשים ובצל, להוסיף שמיר....
מה עם חביתה? סלט? לארוחת ערב את יכולה יוגורט עם קורנפלקס או גרנולה....
ולמה שלא תיקחי ללימודים אוכל *שאת* מכינה?
כריך שווה עם חביתה, ביצה קשה, גבינה, פסטרמה טונה, חסה עגבניה מלפפון.... ירקות חתוכים בקופסא... פירות, תמרים, אגוזים..

מממ בגדול מה שכתבתי לך כאן זה בעיקר תזונה שאת יכולה לאמץ.... את רק צריכה כוחות בשביל זה מבינה אותך ממש. זה אולי נראה שיהיה קשה לאמץ אוכל בריא אחרי שאוכלים כל היום מונוסודיום אבל זה חלק מהעניין..... תתחילי בקטן. קודם תדאגי לשתות מספיק.

ד. שינה. הלוואי והייתי יכולה לעזור לך... כמו שאת שמה לב....
השתדלות לדעתי. להגיד לעצמך עכשיו מכבים הכל והולכים לישון. כמו שעושים עם האוכל ככה עושים עם השינה.

לילה טוב. תצליחי.

איזו תגובה מקסימה ומושקעת!מנורה*
עזרת גם לי.. תודה!
תנסישרה1996
קודם כל העייפות מגיעה מהתזונה הלקויה הזאת... אין בחטיפים אנרגיה אמיתית ומים מאד מרעננים את הגוף.
תנסי להכין לך כריכים עם ירקות ורטבים זה נשמע לא טעים אבל זה מאד טעים ומתמכרים לזה מאד מהר במיוחד כשמרגישים את התחושה הנעימה של בטן מלאה אבל קלילה ועם תחושה בריאה.
תנסי גם בחמש דקות להשים חצאי תפוחי אדמה בתנור עם הקליפה עם מלח ופפריקה זה מאד מאד טעים
אכלי בוטנים, שקדים אגוזים, במקום חלק מהחטיפים.77777

לחם עם גבינה וירקות - אל תתאמצי לעשות סלט אם זה מעל לכוחותיך

פשוט עגבניה וזיתים, צנוניות על גבינה, פלפל עם לחם עם גבינה

קני סלטים - חומוס טחינה חצילים וכו'.

את יכולה לעשות לך בתנור דג אמנון שרק שמים עליו תבלינים ועוטפים בנייר כסף.

תחזיקי תמיד בבית ירקות קפואים, כמה דקות במיקרו ויש לך ארוחה 

אם לא מספיק טעים לך הוסיפי צ'ילי מתוק, או קטשופ או חרדל.

גם עוף אפשר לשים בנייר כסף ולהוסיף תבלינים.

בתאבון

דברים כאלה אפשר לעשות גם בטוסטר. היה שרשור לא מזמןאת פניך אבקש
בפורום בישול ומתכונים של מלא דברים שאפשר להכין בטוסטר....
...אביגיל.
- בקבוק מים שיהיה לך נוח לקחת איתך לכל מקום. אצלי מה שעובד הכי טוב כרגע זה בקבוק זכוכית קטן (חצי ליטר, אולי פחות) עם כיסוי בד (של חוויה, 10 ש"ח ממקסטוק). הוא לא משאיר טעם במים ולא כבד מידי בתיק.
- להשרות עדשים שחורות טיפה, לסנן ולשמור במקפיא. אפשר אחכ להוסיף אותן איך שהן לסלט וזה ממלא מאוד + חלבונים. אין צורך בבישול או משהו.
- קוואקר עם חלב, שקדים/צימוקים/כפית דבש/קינמון/אגוזים לערבב כשזה קר ערב לפני הלימודים ולהשאיר בקופסא סגורה עד הבוקר. זה מרכך את הקוואקר ואפשר לאכול את זה ככה בבוקר בלי להתעכב על בישול. בחורף את יכולה להשאיר בתיק עד 12 בבוקר בלי חשש.
- במקום לחתוך סלט בצורה הרגילה (יכול לקחת הרבה זמן לפעמים) אני מעדיפה לקלף גזר ואז לפרוס אותו עם הקולפן לקערת סלט, זה יוצא יותר מהיר. תוסיפי לזה מלפפון ועגבניה עם כף עדשים שחורות (מוקפאות, מסעיף 2) וכף טחינה גולמית ויש לך אחלה ארוחה.
- תנסי לשים קופסא קטנה עם מעט שקדים ואגוזים בתיק. זה נחמד להפסקות ועדיף על עוגיה.
- תפוח חתוך לפרוסות דקות בקופסא אטומה, נוח יותר לאכול את זה ככה. גם אם את לא בחורה של פירות/ירקות, אם זה כבר חתוך ומחכה לך בתיק יש יותר סיכוי שתאכלי את זה
לדעתי העצה הראשונה, זה עבודה ישירות על הנפש, כגון על ידיעף על עצמו

כניסה משמעותית לשיעורי תורה שמדברים אל הנשמה, וגם להוריד את זה לעבודה מעשית, כמו -  תיקון המידות, דיקדוק ההלכה, ועוד.

וכך לאט לאט, האדם נבנה "כאישיות מדויקת", והוא לא מתעצל, והרעב לא משגע אותו, והוא והוא שותה מים כמו שצריך, והוא מרגיש חיוני ונמרץ, ובשפה אחרת: "מאושר".

בהצלחה

קצת נסחפתשרה1996
היא מדברת פה שהיא ישנה קצת ולא אוכלת ארוחות טובות אלא רק מנשנשת כמה שהיא תשמע שיעורי תורה זה לא יגרום לה להיות רעננה יותר
לדעתי כן!, אבל צריך לדעת איך לגעת בזה, קשה מאוד לשנות באמתעף על עצמו

את הנפש, אבל מי שמצליח זה משפיע גם על הרעב, תיאבון וכו',

מה שאני עושהאנונימי (2)
זה משאיר את הארנק בבית כשאני נוסע למכללה בשביל לא להעמיד את עצמי בניסיון של לזלול את הקיוסק שליד
עבודה רגשית ואוכל בריא זמיןJUHTHK

עבודה רגשית היא בהחלט מפתח לכל הפרעות האכילה למיניהן. אני רוצה לתת לך עצה פרקטית מאוד. פירות וירקות. פשוט. שיהיו זמינים כל הזמן, אם זה בשקית כשאת בלימודים אם חתוכים על צלחת בדירה, להשקיע בעצמך ולחתוך סלט גדול שווה עם טחינה או חומוס. להחליט בראש שאת משקיעה בעצמך ובבריאות שלך. להכנס ולחפש סרטונים שונים שיחזקו את הרצון הזה של לאכול בריא, להבין מה האוכל התעשייתי והג'נק גורמים בגוף.- ואז בטוח שלא תרצי לאכול רק מהם כל היום...

להחליט על יעדים שבועיים- מבחינת ספורט ושעות שינה. ולעמוד בהם. עצם זה שתצליחי לעמוד בהם יעודד אותך עוד יותר להמשיך בכך. בהצלחה רבה!!.

כדאי לבדוק אולי זה קנדידהבת של השם
אין שום ראיות שקנדידה גורמת לעייפותעוקר הרים

לעשרות אחוזים מהאוכלוסייה יש פלורה כחלק מהפלורה הטבעית של המעיים.

חבל על הכסף להילחם בזה. זה בזבוז כסף.

איך יהיה כוח בלי דלק לכי על הכי בריא והכי קלחיוך-כוח י'
בלי מים. בלי אוכל מזין ובלי מספיק שינה...מה הפלא שאין כוח😁

את צריכה דלק, אבל שיהיה בקלות. אז פשוט קחי איתך תמיד בקבוק מים, את יכולה לגוון אותם בטעמים עדינים, אם תשימי בהם כמה קוביות פרי שאת אוהבת, עלי נענע או מעט לימון/תפוז סחוט שיתנו לך טוויסט מעניין וגם אקסטרה בריאות.
קחי איתך לדרך פירות וירקות. כמו שהם שלמים, לא צריך לחתוך ככה הם נשמרים יותר...ותוציאי לך ותאכלי מתי שתרצי. קחי לך גם אגוזים ושקדים ןכד' לנשנש.
אפשרי לקנות חסלט חתוך מוכן לאכילה, עם חבילת קרקרים ועגבניות שרי.

עוד משהו טיפה יותר מושקע אבל גם קלי קלות, יש היום לסנפרוסט מארזי פירות קפואים לשייקים. כשאין כוח לאכול משהו כבד...פשוט זורקים פירות לקנקן, ממתיקים עם דבש, ממלאים במים וטוחנים עם בלנדר מוט...וקיבלת תוך דקה שייק בריאות מרענן

והעיקר תאכלי בכיף נשמה
ותפרגני לעצמך עוד שעות שינה
ותהיא בריאה.
כמה פשוט ככה בכיף
זה סתם משהו שהכי קל לרמות באמצעותו אנשיםספק

תגיד להם קנדידה, הם יעשו בדיקה ו... אכן, יש להם קנדידה בגוף... איזה גאון המטפל שידע את זה!!! 

זה כמו לכתוב "הרפס זוסטר" - כמעט כולם נושאים את הנגיף הזה, אבל רק אצל מעטים הוא אכן גורם לבעיות. 

שיטה ידועה בקרב אנשים שצריכים ליצור לעצמם הילה של אמינות ומקצועיות. 

השאלה באיזו רמהבת של השם

ועובדה שהרבה אנשים סבלו מזה ונפטרו מהסבל בזכות טיפול בקנדידה

אז אני אכתוב ביותר חריפותעוקר הרים

כל הטיפולים להעלמת הקנדידה הם שרלטנות וגניבת כסף. קנדידה בקיבה היא בעייתית רק במקרים של כשל חיסוני חמור (כמו איידס), ואז היא הבעיה הקטנה.

חלק ממיני הקנדידה יכולים לגרום לזיהומים מקומיים אצל חלק מהאנשים. אבל כמו כל זיהום קל לזהות אותו, ולרוב יחסית קל לטפל בו. אבל מדובר בזיהום מקומי ולא בתופעות בכל הגוף.

הרבה אנשים עושים כל מיני דיאטות כדי להעלים את הקנדידה, וכתוצאה מכך נעלמת העייפות. הקנדידה דווקא נשארת.

כי כנראה הסיבה לעייפות הייתה אורח חיים לא בריא או רגישות למזון מסוים.

אין שום מחקר שמצביע על קשר בין קנדידה לכל התופעות המיוחסות לה.

Candida and Fake Illnesses

יש הרבה דברים שגורמים לעייפותשרה1996
אכן, אף אחד מהם אינו קנדידהעוקר הרים

מאמינה לךשרה1996
^^^ תודה, חסכת לי תגובה...ספק

תיכנס לקישור הבא. יש שם קישורים למחקרים על קנדידהבת של השם
אז לא התעצלתי, ועברתי קישור קישור. את יודעת מה מצאתי?...ספק

1. קישור לא קיים. 

2. קישור לספר שעולה 66 יורו. 

3. קישור לאתר של כנסים. 

4. המילה קנדידה לא מופיעה שם בכלל. 

5. כנ"ל. 

6. קישור לבלוג של "רפואה טבעית". שום מחקר. 

7. מדבר על מחלה אוטואיאמונית מאוד מאוד ספציפית.

8. עמוד של רופא באתר של בית הספר לרפואה באוניברסיטת ת"א. נחשי איזו מילה לא מופיעה בעמוד? (רמז: קנדידה). 

9. מדבר על זיהום פטרייתי שנגרם ע"י קנדידה. (אצל רוב האנשים, זה פשוט חלק מפלורת המעיים). 

בקיצור, ברור שלא היית שמה את הקישור ששמת אם היית טורחת לעבור בעצמך על המאמרים. 

נכנסת לאתר, ראיתי קישורים, התרשמת ולא טרחת אפילו להביט בהם. 

על זה כל הנוכלים בונים. 

הם יספרו לך שהשיטה שלהם "נבדקה מדעית" וכשתבקשי את הבדיקות, הם פשוט ייעלמו. מנסיון. 

הם ישימו קישורים מתוך ידיעה שבודדים הם האנשים שיבדקו את הקישורים שהם שמים. היו יכולים להיות שם קישורים למתכונים להכנת עוגת שוקולד, ולא היית יודעת את זה. 

זה כמו אנשים ששולחים ספאם לגבי נסיך ניגרי שצריך כסף - 99% ימחקו מיד, אבל אלה שאשכרה יקראו את המייל, הם כנראה לא העפרונות הכי מחודדים בקלמר (ואני. אני נהנה לפעמים להתכתב איתם...). זו שיטת סינון נהדרת. 

זה פשוט אתר של נוכלת שעושה כסף מעצלות של אנשים. 

הרגת אותי... נהנתי מכל רגע.הרש

תודה, חסכת לי זמן יקר...עוקר הרים

זה שלא כל הקישורים טובים לא אומר שזה לא נכוןבת של השם

יש לזה בדיקות מעבדה, יש עדויות של אנשים, לאנשים יצאו שיירי הפטרייה מהמעיים לאחר טיפול..

יש מידע על זה באתרים ידועים כמו האתר של קופ"ח מכבי, אלטמן בריאות, סופר פארם, אתרי רופאי אא"ג,גסטרו,עור וכדו'

והנה קישור למחקר

קנדידה בבטן - מה הקשר בין קנדידה במעיים ודלקות במערכת העיכול

זה לא ש"לא כל הקישורים טובים" אלא "כל הקישורים לא טובים"ספק

יש הבדל. 

הקישור על הספר? קישור מס' 9?בת של השם

ולא, קישור לנוכלת איריס גייר - זה לא מחקר.ספק

אירדיולוגיה זו הנוכלות הכי מגוחכת בעולם. 
אחת משיטות הזיהוי הכי מאובטחות בעולם זו טביעת קשתית - כמו טביעת אצבע - היא לא משתנה. 

אז איך אפשר לאבחן מחלות באמצעות שינוייים בקשתית? 

אם היו שינויים, זו היתה שיטה מאוד גרועה לוידוא זהות... 

לא מדובר על אבחון מחלות אלא על אבחון חשד למחלותבת של השם

שאח"כ צריך לאשש ע,י בדיקות מעבדה

זה לא משנה - הקשתית לא משתנה!ספק

אי אפשר לא לאבחן ולא אבחן חשד (מה שזה לא יהיה) באמצעות תופעה שלא מתרחשת!

מי אמר לך שלא?בת של השם

זה מזהה ביומטריספק

מדינות עושות שימוש בטביעת קשתית בביקורת גבולות כדי לזהות אנשים. 

אם הקשתית היתה משתנה, כנראה שזו לא היתה שיטה יעילה במיוחד, נכון? 

כנראה הם בודקים מרכיב אחר של הקשתיתבת של השם

לא. הם לא. זה בדיוק מה שהם בודקים.ספק

האם הקשתית של האדם שעומד כרגע במעבר הגבול זהה לקשתית שיש במאגר.  

ככה מודאים זיהוי של בנאדם. 
אם היה שינוי, השיטה הזאת פשוט לא היתה עובדת. 

זה כמו לאבחן אנשים לפי השינויים שמתרחשים בטביעות האצבע שלהם. 

אין שינויים כאלה!

זה עד כדי כך פשוט. 

יש כלל מאוד פשוטעוקר הרים

אם יש משהו שהוכח כעובד, הוא כבר לא יהיה רפואה אלטרנטיבית/ משלימה. הרפואה מבוססת הראיות (מה שנהוג לכנות הרפואה המודרנית/ המערבית) תכניס את הטיפול לסל הכלים שלה.

כמו שקרה עם הדיקור. הדיקור לא עובד כמעט לשום דבר, אבל הוא כן מוכח כעוזר בהתמודדות עם כאבים מסוימים. ולכן כיום יש רופאים שלמדו דיקור בלי כל השקרים של המטפלים הסינים.

אם את רואה טיפול מסוים שמוצע רק ברפואה משלימה, זה סימן לכך שאין לו שום ראיה.

כשמישהו מציע לך טיפול רק על סמך אינטואציה/ נתונים מפוקפקים/ "מחקר" עצמאי שהוא עשה, כדאי לך מאוד להתרחק ממנו.

אבל גם אם זה לא הוכח,זה עובד..בת של השם

איך מישהו יודע שמשהו עובד אם אין לזה שום הוכחה?עוקר הרים

אם אני אומר לך שיש חייזרים, אבל אי אפשר להוכיח את זה, היית מאמינה לי?

ואם הייתי אומר לך שאני ממש מרגיש שיש חייזרים אבל הם שקופים ולכן אי אפשר לראות אותם. הם בדיוק בטמפרטורה של האוויר ולכן אי אפשר לראות אותם באמצעים תרמיים. הם זזים כשמגיעים למקום שלהם ולכן אי אפשר להרגיש אותם. היית מאמינה לי?

ואם הייתי אומר לך שתמיד ב-8 לינואר קר בכל העולם. בגלל שמדדתי במשך שנתיים תמימות פעם בחרמון ופעם במון בלאן. היית מאמינה לי?

מדוע שתאמיני לנטורופת (או כל מטפל אלטרנטיבי אחר) שאומר (במילים אחרות) - "ההמלצות האלה מבוססות על ההרגשה שלי. אין לי שום הוכחה שהן אכן עובדות. אבל שלושה מטופלים שלי החלימו. אמנם לא עשיתי להם אבחון קליני לבדוק מה הבעיה (כי אין לי מושג מה זה). וגם לא עשיתי מעקב אחרי כל המטופלים שלי. ובהחלט ייתכן שגרמתי נזק לכמה. אבל היי, זה היה אחרי תום סדרת הטיפולים אז תוכיח שזו אשמתי".

אם יש משהו שעובד על אנשים אפשר להוכיח את זה. אפשר, לדוגמה, לעשות מחקר על אלפי אנשים שחלקם יקבלו את הטיפול וחלקם לא, ולראות את אחוזי הריפוי בין הקבוצות השונות.

מי שממליץ על שיטה רק על סמך הרגשות, אמונות, או אנקדוטות. הוא שרלטן. אין לו באמת מושג אם זה עובד. ייתכן שהוא באמת מאמין בכך אבל פשוט אין לו מושג איך בודקים דברים. ועדיין הוא שרלטן מסוכן.

כדי להוכיח שמשהו עובד צריך ראיה פוזיטיבית. לא אמונה.

יותר מכך. יש ראיות ברורות שרפואה אלטרנטיבית מריעה את מצב החולה. לעתים נדירות זה בגלל פרקטיקות מזיקות לבריאות. ולרוב בגלל שהחולה מוותר על טיפול בשביל אשליות.

ממליץ לך לקרוא בבלוג "חשיבה חדה". הנה טור לדוגמה על הומאופתיה.

שתה קצת מים ויעבור לך (הומאופתיה)

לי אישית רפואה טבעית עזרה..בת של השם

ואורן זריף הציל את הקריירה של טוטו תמוז...ספק

ואני מכיר אנשים שמוכנים להישבע שהם חיים רק מאווירעוקר הרים

איך את יודעת שזה לא פלצבו?

איך את יודעת שמה שהיה לך לא היה עובר גם ללא טיפול?

כי ניסיתי גם רפואה קונבנציונלית..בת של השם

זה קרה גם ליעוקר הרים

חליתי בשפעת. הלכתי לרופא והוא אמר לי שאין מה לעשות ואם כואב לי הראש שאני אקח אקמול. ובכל מקרה אחרי שבוע זה יעבור ואי אפשר לעשות שום דבר חוץ מלנוח במיטה.

אחרי שישה ימים ניסיתי הומאופתיה. ההומאופת הבטיח לי שתוך יום השפעת תעבור. ובאמת תוך יום השפעת עברה!

וברצינות. "רפואה טבעית" היא שם לאלפי (בלי הגזמה) שיטות סותרות שהמשותף ביניהם שאף אחת מהן לא הצליחה להוכיח שיש ייתרון בשימוש בשיטה שלהם על פני פלצבו. 99% מהן מראש בנויות על שיטות שכל אדם עם חשיבה רציונלית יוכל לומר לך מראש שהן לא יעבדו.

הרפואה מבוססת הראיות איננה מושלמת. היא לא יודעת לטפל בכל דבר. במקרים רבים אפילו לא יודעים לאבחן מה הבעיה. אבל בניגוד לשיטות האחרות כל שיטת טיפול בה הוכחה כעובדת. וחשוב לא פחות היא פתוחה לביקורת מחקרית, והיא כל הזמן לומדת ומתקדמת.

אבל תאתגרי אותנו - מה הייתה הבעיה שממנה סבלת, מה אמרו הרופאים, באיזו "רפואה טבעית" נעזרת, ואיך את יודעת שדווקא הפתרון שלהם עבד?

רפואה ע"י הצמחים זאת שיטה עתיקה שמאז ומעולם עבדהבת של השם

והיא מוזכרת במקורותינו

לגבי הבעיה שלי,בת של השם

אני לא מעוניינת לפרט, אך אומר שהשתמשתי בכמוסות טבעיות (מצמחי מרפא) ותוספי תזונה (נטורופתיה).

ואני גם מכירה עוד המון שרק הרפואה הטבעית עזרה להם. למשל-דיקור סיני שהעלים כאב, בצק מצמחי מרפא שריפא זיהומים, כמוסות טבעיות שעזרו בפוריות, רפלקסולוגיה שניקזה נוזלים באוזניים ועזרה בגדילה של ילדים, ועוד ועוד

בקיצור, הבעיה שלך עברה לבדספק

ואני מכיר את טוטו תמוז שמספר שאורן זריף הציל לו את הקריירה. 

האם את חושבת שלאורן זריף יש יכולות על טבעיות? 

ואז התחילו לחקור את הצמחיםספק
עבר עריכה על ידי ספק בתאריך ד' בשבט תשע"ט 19:20
עבר עריכה על ידי ספק בתאריך ד' בשבט תשע"ט 19:18

ומה שעבד נקרא היום "רפואה" (כמו מיצוי מקליפת עץ הערבה, שנקרא אספירין) וכל השאר זה בעיקר פוטפרי... 

ובאופן כללי, צמחי מרפא זו צורה מצוינת להכניס חומרים פעילים לגוף במינון לא ידוע וליצור תגובות בין תרופתיות קטלניות. 

את מודעת לעובדה שבאותה "תקופה עתיקה" תוחלת החיים היתה פחות ממחצית ממה שהיא היום, נכון? 

נכון אבל זה בעיקר בגלל תמותה ממחלות קשות ומגפותבת של השם

אני מדברת על שימוש בצמחים לריפוי בעיות קלות ולא מחלות קשות שמצריכות תרופות חזקות כמו אנטיוביוטיקה (שפעם לא היתה)

"מחלות קש"? את מתכוונת למחלות כמו שפעת?ספק

כי שפעת היא אחת המחלות הכי קטלניות בהיסטוריה.

או שאולי את מתכוונת ל"מחלות קש" אחרות? כי נוכל לפתח דיון על כל "מחלת קש שתבחרי".

חלק גדול מהמחלות הקטלניות ביותר (כמו השפעת) הן מחלות ויראליות. לאנטיביוטיקה אין שום השפעה עליהן.

תמיד עדיף לקחת חומרים פעילים כשיודע בדיוק מה המינון שלהם, ובדיוק באילו חומרים מדובר.

לא הבנתיבת של השם

מה זה מחלות קש?

חשבתי שזה מה שכתבת.ספק

את הכותרת קראתי מתוך האייקון של ההודעות באתר ושם המילה "קשות" כנראה נחתכה וקראתי "קש" ואז לא קראתי שוב את הכותרת אחרי שנכנסתי להודעה. 

בכל מקרה:

רוב האנשים שמתו ממחלות לא מתו דווקא ממחלות קשות או מגפות. כפי שכתבתי, המחלה שלמיטב זכרוני היא השניה הקטלנית בהיסטוריה, היא השפעת. 

נו? ומי מנסה לפתור אותה ע"י רפואה טבעית?בת של השם

רק שלא הצליחו כי זה לא עובד.ספק

זו בדיוק הנקודה. 

רוצה להוריד חום ולהרגיש יותר טוב כשיש לך שפעות? 

קחי קולדקס. 

עובד כמו קסם. 

את יכולה לקחת ויטמין c מסיבה כלשהי (אגב, יש סיפור מעניין מאחורי האמונה הזאת שויטמין c עוזר לשפעת, אם תרצי לשמוע...), אבל זה פשוט לא יעשה שום דבר. 

אף אחד לא אומרבת של השם

שוויטמין סי זה תחליף לתרופה מקומית. זה תוסף תזונה שלוקחים בקביעות כדי לא להגיע למצבי חולי. זה נקרא רפואה מונעת, וזו תפיסה שהיא גם ברפואה הקונבנציונאלית

תעברי על הודעות בפורום ותביני כמה אומרים בדיוק את זה...ספק

וגם בתור תוסף תזונה, זה לא עושה שום דבר. 

לינוס פאולינג - זוכה פרס נובל בכימיה בשנת 1954 - האמין בכל ליבו בסגולותיו המיסטיות של ויטמין c. 

בגלל שלא היה מדובר בפסיכי, אלא במדען מכובד, הנושא נחקר מכל הכיוונים והופרך. (למעט בקרב ספורטאיים מקצועיים, שאצלם ויטמין c אכן נמצא כמקצר את תקופת המחלה במעט). 

ברפואה אמיתית, בהחלט יש רפואה מונעת - יש הנחיות תזונה, יש חיסונים, הנחיות שונות כדי למנוע מחלות (לא לצאת לשמש בשעות הצהריים כשהקרינה חזקה, לא לעשן וכו'). 

רק שברפואה אמיתית, מדובר על המלצות שהוכחו. 

ויטמין c זה לא רפואה מונעת. (כן יש מחקר מהשנים האחרונות שמראה שבקרב אנשים שיש להם היפראוריצימיה אבל עדיין לא היה להם התקף גאוט, ויטמין c מפחית בצורה משמעותית יחסית את רמת החומצה האורית בדם. בקרב מי שכבר קיבל אתקף גאוט, זה לא עוזר ואפילו פוגע). 

לא הבנתי. אתה לא מכיר בבדיקות דם של ויטמינים?בת של השם

מכיר, אבל עודף בויטמין c פשוט מופרש בשתן.ספק

בימינו, לאף אחד כמעט אין מחסור בויטמין c. (מחסור כזה נקרא צפדינה - מחלת המלחים - והיא קטלנית). 

אגב, אם לוקחים הרבה מאוד ויטמין c - ברמה כזאת שלא כולו יכול להיות מופרש בשתן, זה יכול לגרום לאבנים בכליות. 

לא צריך לחכות שנגיע למצב של חוסר או אפילו רמה קצת נמוכהבת של השם

עודף לעומת זאת מאוד נדיר

נכון. לכן חשוב לגוון במקורות המזוןעוקר הרים

ולא לבזבז את הכסף.

בתזונה מגוונת תקבלי את כל מה שאת צריכה. ספציפית ויטמין סי הוא ויטמין שנמצא בכל הפירות והירקות. במיוחד בגמבה, פלפל, עגבניה וקיווי.

תוסף ויטמין סי מומלץ לחולי צפדינה ולמקרים מיוחדים מאוד. כל שאר הזמן זה פשוט להוציא את הכסף שלך בשתן.

ואני מכיר (מכלי שני) מקרה של ילדה שקיבלה כמויות גדולות מדי של ויטמין סי ברמה שנגרם נזק קשה למערכת העיכול שלה.

לא תגיעי למצב של חוסר בויטמין cספק

אלא אם את גרה בערבות מונגוליה. את יכולה להיות רגועה. 

לצינון ושפעת, עודף לא עוזר ומי שלוקח תוסף של ויטמין c, מגיע לזה מאוד בקלות. 

זה פשוט חסר תועלת. 

זה מאוד מועילעוקר הרים

לחשבון הבנק של חברות התוספים.

בעולם המערבי זה שוק שמגלגל הון תועפות. כשרובו המוחלט מוויטמינים מיותרים לגמרי

אכן. זו דרך מצוינת לעשות כסף על חשבון תמימותם של אנשים.ספקאחרונה

זה מאוד מפתה לחשוב שיש איזו שיטה פשוטה וקלהספק

אני מבין לחלוטין את המשיכה לחשוב על ה"טבע" ככזה שיש בו מרפא לכל מכאובינו. 

המציאות היא, שרוב החומרים והצמחים שקיימים בטבע, הם רעילים אפילו במינונים נמוכים. 

טבעי לא אומר בריא. 

כדי למצוא חומר או שיטה שבאמת עובדים, צריכים לעבוד מאוד מאוד מאוד קשה - בדיוק כמו שצריכים לעשות עבור כל הישג כלשהו. 

האמונה הזאת שיש איזו אמת פשוטה וקלה שיכולה לרפא בלי לעבוד קשה, היא אמונה בעגל הזהב שאם רק נזרוק לאש זהב ואבנים טובות, נקבל עגל שנוכל לעבוד. 

זה תופס גם לגבי אורן זריף? יש אנשים שממליצים...ספק

לא קראתי את הספר, אבל נעשה עסקה:ספק

תזמיני ותשלמי עליו. אם תמצאי בספר שמתואר שקנדידה גורמת לעייפות, אני אשלם לך על הספר. 
מה את אומרת? 

הקישור התשיעי לא מדבר על קנדידה שגורמת לעייפות. 
זה המופיעה בו המילה קנדידה, זה בהחלט מרשים ביחס ליתר הקישורים, אבל אין שם שום קשר למה שהנוכלת מתארת באתר שלה.  

אגב, לא סתם עברתי קישור-קישור. את יודעת למה עשיתי את זה?ספק

כי ידעתי בודאות שלא אמצא שום קישור רלבנטי. 

איך ידעתי? 

כי זו לא הפעם הראשונה שאני עושה את זה. 

בכל פעם - ללא יוצא מן הכלל - שראיתי באתר של "מרפא טבעי" כלשהו קישור למחקרים, המצב היה דומה - אפס קישורים שקשורים לנושא. 

בכל פעם שראיתי מודעה של איזשהו מכשיר או טיפול קסמים ש"נבדק מחקרית" או "הוכח מדעית" ופניתי למפרסם המודעה בבקשה לקבל הפניה למחקרים או להוכחות - אף אחד לא חזר אליי למרות שהייתי לקוח בפוטנציה. 

אגב, איריס גייר, אני מתכנן להגיש נגדה תביעה ייצוגית על כך שהיא מפרסמת שאירדיולוגיה מוכחת מדעית ברגע שיתפנה לי קצת זמן. 

ממליץ לך ללמוד מזה על כל "הרפואה הטבעית"עוקר הרים
תתחילי את הבוקר בפירות חיים ומעט אגוזים ותמרים חייםהסיירת

1. תתחילי את הבוקר בפרות חיים ומעט אגוזים ותמרים חיים .

3-4 פירות (תפוז, אגס, בננה , רימון, מנגו) להוציא מהמקרר ערב קודם. להוסיף אגוזים...

2. להקפיד על סלט ירקות אחד או שניים (לפני ארוחת צהרים\ערב)

3. להקפיד לישון ב-12:00 לפחות.

בדוק ומנוסה!

המממ... את אוכלת זבל, לא שותה מספיק, לא ישנה בצורה מסודרתספק

ולא עושה פעילות גופנית..

ואת אומרת שאת מרגישה עייפה, כן?... המממ... זו אכן תעלומה... 

צודקשרה1996
פעילות גופנית חיונית ומזרימה אנרגיות לגוף.
צרת רבים חצי נחמה?! (חוץ מהרזון... חחח. היתר די נפוץ)או"ר
קיבלת הרבה תגובות מעודדות ומאתגרות(תבנית ירקות מטורפת וטעימה)
וחלק נוזפות- לא ברור למה היא הרי מודעת לכל הכשלים, ובעצמה אומרת למה עייפה, אז לא הארתם והוספתם כלום.

לדעתי עצם המודעות שלך לבעיות השונות ואת כבר ממש רגל אחת על השביל הנכון.
לדעתי כדאי לך לפנות לתזונאית, שתתאים לך תפריט שמתאים לתת משקל ושתלווה אותך יד ביד לקראת אורח חיים חדש.
לגבי הכושר אולי תתחילי מתרגילים בבית, חמש דקות ביום יש לזה גם אפליקציות. או אם יש אפשרות לרדת תחנה קודם ולהמשיך ברגל.
לגבי השעות שינה אולי שעון מעורר בשעה מסוימת שכשמצלצל מפסיקים הכל ונכנסים למיטה. אולי שנת צהריים אפילו רבע שעה באמצע יום עמוס וארוך...

וכמו שכבר אמרו להוסיף ידע בנושא. הסברים על מערכות הגוף , על בריאות, תזונה וכו. ידע זה כח. כח רצון.
בהצלחה
נו, סיפרקת את כל הסיבות למה את עייפה.יעל -ND

אז מה את רוצה? איזה עצות?

העצה יכולה להיות אחת ויחידה: לתקן את כל הסיבות שהבאת.

בהצלחה!

כרום וכולסטרול: מחקרים מסוימים הראו שתוסף כרומיוםתזונה קובי עזרא

: מחקרים מסוימים הראו שתוסף כרום עשוי להוביל להפחתה מתונה ברמות הכולסטרול הכולל ורמות הכולסטרול LDL (ליפופרוטאין בצפיפות נמוכה), המכונה לעתים קרובות כולסטרול "רע". עם זאת, ההפחתות נוטות להיות קטנות יחסית וייתכן שאינן משמעותיות מבחינה קלינית עבור כולם.

האם אפונה בריאהתזונה קובי עזרא

אפונה עמוסה בחומרי הזנה חיוניים כמו ויטמינים (ויטמין K, ויטמין C, ויטמין A וויטמינים מקבוצת B) ומינרלים (ברזל, אשלגן ומגנזיום). הם גם מספקים סיבים תזונתיים וחלבון.

אפונה היא מקור טוב לסיבים תזונתיים, שיכולים לסייע בהורדת רמות הכולסטרול ולהפחית את הסיכון למחלות לב. בנוסף, תכולת האשלגן שלהם תומכת ברמות לחץ דם בריאות.

כןאנונימי (2)אחרונה
סירטואין דיאטה, מה צריך לדעת על סירטואין: השפעתו עתזונה קובי עזרא

, מה צריך לדעת על סירטואין: השפעתו על הבריאות והכושר. 

קפה כולסטרולתזונה קובי עזרא

בעוד לצריכת קפה עשויה להיות השפעות מסוימות על שומני הדם, חשוב לציין שההשפעה הכוללת נחשבת בדרך כלל צנועה. לצריכה מתונה של קפה (בסביבות 3-4 כוסות ליום) לא סביר שתהיה השפעה שלילית משמעותית על שומני הדם עבור רוב האנשים, במיוחד אם יש להם תזונה ואורח חיים בריאים.

כמו בכל שיקול תזונתי, תמיד עדיף להתייעץ עם איש מקצוע בתחום הבריאות או עם דיאטנית רשומה לקבלת ייעוץ מותאם אישית המבוסס על המצב הבריאותי והיעדים הספציפיים שלך.

רק decafאנונימי (2)אחרונה

אבל

אישית טעם הקפה שנוא עליי

דובדבנים בריאותתזונה קובי עזרא

לנוגדי החמצון בדובדבנים עשויים להיות השפעות נוירו-פרוקטטיביות, המסייעות בשמירה על בריאות המוח ועלולה להפחית את הסיכון לירידה קוגניטיבית הקשורה לגיל. מחקרים מסוימים מצביעים על כך שדובדבנים עשויים גם לשפר את הזיכרון והתפקוד הקוגניטיבי. #דובדבנים

דובדבנים זה מגעילאנונימי (2)
תודה על מה שבראתתזונה קובי עזראאחרונה

"מי שמבחין בטעמו האמיתי של מה שהוא אוכל, לעולם לא יהיה זולל."

עדשים בריאות, עדשים בריא או לאתזונה קובי עזרא

?

לעדשים יש יתרונות בריאותיים רבים הודות להרכבן צפוף החומרים התזונתיים. הנה כמה יתרונות מרכזיים:

1. עשיר בחלבון: עדשים הן מקור מצוין לחלבון על בסיס צמחי, מה שהופך אותן לתוספת חשובה לתזונה צמחונית וטבעונית. חלבון חיוני לצמיחת שרירים, תיקון ותפקוד הגוף הכללי.

2. עשיר בסיבים: העדשים עמוסות בסיבים תזונתיים, מסיסים ובלתי מסיסים. סיבים מסייעים לעיכול, עוזרים לווסת את רמות הסוכר בדם ומקדמים מעיים בריאים. זה גם תורם לתחושת שובע ויכול לסייע בניהול משקל.

3. ידידותי ללב: הסיבים המסיסים בעדשים מסייעים בהפחתת רמות הכולסטרול, ובכך מפחיתים את הסיכון למחלות לב ושבץ מוחי. בנוסף, העדשים דלות בשומן רווי ונתרן בעודן עשירות באשלגן, התומך בבריאות הלב.

4. ויסות סוכר בדם: תכולת הסיבים הגבוהה בעדשים מאטה את ספיגת הגלוקוז, ועוזרת לייצוב רמות הסוכר בדם. זה מועיל במיוחד עבור אנשים עם סוכרת או אלה בסיכון לפתח את המצב.

5. ארוז בחומרים מזינים: עדשים הן מקור טוב לויטמינים ומינרלים חיוניים, כולל חומצה פולית, ברזל, מגנזיום ואשלגן. חומרים מזינים אלו חשובים לייצור אנרגיה, יצירת תאי דם אדומים ושמירה על הבריאות הכללית.

6. ניהול משקל: עדשים דלות בקלוריות ובשומן בעודן עשירות בסיבים וחלבונים, מה שהופך אותן לבחירה מספקת במזון שעשויה לסייע בירידה במשקל או במאמצים לניהול משקל.

7. בריאות מערכת העיכול: תכולת הסיבים בעדשים מקדמת יציאות קבועות ומסייעת במניעת עצירות. זה גם תומך בצמיחה של חיידקי מעיים בריאים, תורם למערכת עיכול בריאה.

הכללת עדשים בתזונה יכולה להציע את היתרונות הבריאותיים הללו ועוד. עם זאת, תמיד עדיף להתייעץ עם איש מקצוע בתחום הבריאות או עם תזונאי לקבלת ייעוץ מותאם אישית המבוסס על הצרכים הבריאותיים הספציפיים שלך.

איזו חפירהאנונימי (2)
אדם פסימי רואה את הקושי בכל הזדמנותתזונה קובי עזראאחרונה

אדם פסימי רואה את הקושי בכל הזדמנות אדם אופטימי רואה הזדמנות בכל קושי...

עדשים ערך תזונתי, האם עדשים זה פחמימה?תזונה קובי עזרא

העדשים עשירים בסיבים תזונתיים, המסייעים לעיכול, מעודדים תחושות מלאות ומסייעים בוויסות רמות הסוכר בדם. דיאטה עשירה בסיבים יכולה גם לתרום לניהול משקל בריא ולהפחית את הסיכון למצבים כמו עצירות, מחלות לב וסוכרת מסוג 2.

מה אכפת ליאנונימי (2)
טיפשות היא לאדם לחשוב שהוא יודע את אשר איננו יודע.תזונה קובי עזרא
🖕אנונימי (2)אחרונה
יתרונות תזונתיים של חומוס, האם חומוס משמין?תזונה קובי עזרא

, האם חומוס משמין

חומוס הוא מטבל או ממרח מזרח תיכוני פופולרי העשוי מחומוס מבושל ומעוך (שעועית גרבנזו), מעורבב עם טחינה (משחת שומשום), מיץ לימון, שום ושמן זית. זה לא רק טעים אלא גם מציע כמה יתרונות בריאותיים. הנה כמה מהיתרונות הבריאותיים הפוטנציאליים של חומוס:

עשיר בחומרים מזינים: חומוס עמוס בחומרים מזינים חיוניים כמו חלבון, סיבים תזונתיים, שומנים בריאים, ויטמינים ומינרלים. חומוס הוא מקור טוב לחלבון מהצומח ומכיל חומצות אמינו החשובות לתפקודי הגוף השונים.

מה אכפת ליאנונימי (2)אחרונה

אולי יעניין אותך