כתבת שהרב קוק אומר שצריך נבואה. ועניתי לך שהרב קוק כותב שלא צריך נבואה אלא מספיק רוח הקודש, ויש רוח הקודש כזו בכל דור ודור.
אתה אומר שאתה לא מבין בענייני רוח הקודש. אני מאמין לך שאתה לא מבין. אבל אם אתה מספיק ישר, אתה אמור להודות שהרב קוק שכן הבין בענייני רוח הקודש, כותב שהיא קיימת בכלל דור ודור. הרב קוק כתב במפורש, שבכל דור ודור, וגם בזמן הזה, אפשר לבנות מזבח ולהקריב. זה שאתה לא מבין בענייני רוח הקודש, לא משנה את דברי הרב קוק.
הוספת עוד טענה, שאתה לא רואה אף אחד מגדולי ישראל שאומר לבנות את בית המקדש. תכף אתייחס, אבל בכל מקרה, גם אם אתה לא רואה אף אחד כזה, אתה לא יכול לעוות את דברי הרב קוק. הוא כותב במפורש שניתן להקריב.
יכול להיות שלא ראית את דברי גדולי ישראל שקוראים לחדש את העבודה ולבנות את בית המקדש. זה כנראה כי לא חיפשת את דבריהם. רבים מגדולי ישראל, כתבו שאפשר וחלקם אף כתבו שמצוה להקריב. החל ברב קלישר, בר' עקיבא איגר, בחתם סופר, דרך הכתב סופר, החפץ חיים, הרב קוק והרב זוננפלד, עד הרב נבנצאל והרב שמואל אליהו ועוד. (או שאולי הרבנים שהבאתי לא מספיק בשורה הראשונה לטעמך...).
הטענה שלך שאין גדולי ישראל שאומרים לבנות את בית המקדש, דומה מאוד לטענת חרדים לפני יותר ממאה שנה שהתנגדו לציונות.
הם טענו שכל גדולי ישראל חושבים כמוהם, התעלמו ומחקו את אותם דברים של גדולי תלמידי החכמים, שלא התאימו לשיטתם. ואחרי שהם כבשו לעצמם את דברי גדולי ישראל, הם כבר יכולים להתעלם מדברים מפורשים בפוסקים הראשונים והאחרונים, שהרי 'אסור לחלוק על גדולי ישראל'.
כך אתה מתנהג. החלטת שכל גדולי ישראל אומרים שאסור להקריב. ואז גם ברור שהרב קוק אומר שלא להקריב. אבל הוא כותב במפורש שאפשר להקריב? למרות זאת אתה מתעלם מדבריו וממשיך להגיד שהוא אומר שאין יכולת להקריב. אתה לא יכול להתעלם מדבריו בגלל שזה לא נוח לך. וברור שאתה לא יכול להתהדר בשמו כדי לטעון טענות שהם בניגוד מפורש למה שהוא כתב.
אין לי בעיה לדון בדברי הרב קוק, וגם אין לי בעיה לדון מה אומרים גדולי ישראל בדורנו. אבל אי אפשר לערבב בין השניים.