למה לא לתת סיכוי לשינוי שלטון?אוהב א"י והעם

עם כל הדברים הטובים שיש בארץ לא הכל דבש אגוזים.

משפחת גולדין כמשל וזאת בהיבט הבטחוני בלבד.

אני שומע את משפחת גולדין המכובדת כאן מרחוק וכואב לי הלב.

מעולם לא דברה משפחת נעדרים כך על שלטון קיים בכלל ועל ראש ממשלה בפרט.

מענין אם הם עושים או יעשו משהו לחלופי שלטון.

אני בטוח שהרבה אזרחים במדינה היו מעונינים לדעת

מה הם חושבים בנושא

זה לא ריאליאיתן גיל

גבאי עד לא מזמן השתעשע כאילו הוא ירכיב את הממשלה הבאה, אבל לאור מצבו בסקרים הוא התפכח ומעכשו הוא מסתפק בניסיונות להקשות על נתניהו למצוא שותפים בצד השמאלי של המפה.

כמו הרבה אנשים גם הוא מבין שנתניהו יאלץ לפנות למפלגה אחת לפחות מהאזור שלא מזוהה ימין. גנץ ואביקסיס, למשל, וגנץ בעדיפות. 

עצוב. לא שהממשלה הנוכחית היא אויב העם אבל.....אוהב א"י והעם

.... בכל סטנדרט אפשרי  ולמרות התנאים הטובים (מציאת גז, היי טק מוצלח, עליונות צבאית מול אויב בלי טנקים ובלי מטוסים) אין שיפור ממשי בלשון עדינה בכל הפרמטרים.

ברור לי שלמפלגות מסוימות יצביעו אוטומטית כדי להשאיר את שלטון הקיים (ילה ביתר ילה). אבל לרוב הדומם אין שום סיבה להשאיר את אותו שלטון כבר יותר מעשר שנים.

דעתי זאת מבוססת על התרשמות אישית שלי כאזרח ישראלי שגדל ועבד בישראל עד גיל 32 ושחזר לישראל בין השנים 2013-2015.

על מי אתה ממליץ?הסטורי
עמית סגל טען פעם שהמחנות הפוליטיים בישראל מתחלקים ל"רק לא ביבי" ו"רק לא, רק לא ביבי".*

וברצינות, למנהיגי המדינה היום יש הישגים מאוד משמעותיים, חלקם לא היו מקום המדינה וגם חולשות מאוד משמעותיות, למשל בהתנהלות בסוגיית רצועת עזה, לא רק.

מי שקורא לחילופי שלטון, צריך להציג הרבה יותר ממה לא, מה כן. מי לדעתך יכול היום להיות רה"מ, שיעשה את הדברים שבהם הממשלה הנוכחית מגלה חולשה בצורה יותר טובה ובלי שעניינים שהממשלה הנוכחית עושה טוב יפגעו משמעותית?

*השיקול שלי בבואי לקלפי, אינו של אחד משני המחנות הנ"ל, אבל אני מודע לזה שבשלב הנוכחי אני מצביע ל'כינור שני'. שאמנם מושך לכיוונים החשובים, אבל אינו ראש הפרמידה
אם היתי צריך לבחור אז...אוהב א"י והעם

1. אישית היתי בוחר בדגל התורה וזה מה שבחרתי בפעם קודמת שהיתי בארץ.

2. היתי שואל את עצמי מי המועמדים, מי רוצה?

תשובה: ביבי נתניהו, יאיר לפיד, בני גנץ ואבי גבאי.

מכוון שלדעתי צריך להחליף את השלטון הקיים שהם גונבי דעת לעילא ועילא אז ביבי לא .

מכוון שכך כל מפלגה שלא פוסלת חבירה עם השלטון הקיים לא.

יאיר היה בשלטון בעבר ולא הבריק אז יאיר לא.

נשארו בני גנץ ואבי גבאי (במלרע).

הגיע הזמן לבחור באיש מוכשר ללא צל של ספק שנהל חברה ציבורית שגדל במעברה ואיש עדות המזרח שגם פרסם ספר שצריך להציג כנראה משנה סדורה לגבי דרך פעולתו. כלומר אבי גבאי.

כמו שהדגשתי אני בכל מצב היתי בוחר בדגל התורה כי מה שמענין אותי זה קיום התורה בלבד.

תסלח לי, כמי שעוקב - אבי גבאי הוא בדיחה!הסטורי
אני כמוך באמת סובר שיש עוד שיקולים - לכן אצביע לתקומה, או (ככה"נ) לאיחוד המפלגות שתקומה תהיה בתוכה.

אבל האמירה שהשלטון הזה גרוע ולכן צריך לבחור במישהו אחר, אפילו שאין לו שום קבלות בעשיה ציבורית אמיתית - היא לא סבירה (ואני משתמש בביטוי עדין). כפי שציינתי להנהגה הנוכחית יש הישגים משמעותיים וגם חולשות משמעותיות. כדי להחליף צריך שיהיה ברור שהמחליף יהיה יותר טוב.

אבי גבאי היה זמן קצר מנכ"ל בזק, הטענה היא שהוא דאג בעיקר לעצמו.
הוא קפיטליסט או סוציאליסט? תלוי, כשהוא היה בשוק הפרטי, הוא היה שיא הקפיטליזם, כשרכב על מתוה הגז כל הדרך לרשות העבודה - הפך לנביא הסוציאליזם.
איזה נסיון יש לו במערכת הפוליטית?! כמעט כלום. היה שר תקופה קצרה מאוד ולא מוצלחת וזהו. בתוך המפלגה הוא כבר התליח לריב עם כמעט כל אלו שתמכו בו, אתה רואה אותו מצליח להקים קואליציה?
בנושא שהזכרת בהודעה הפותחת - מה הוא מתכנן מול רצועת עזה? - לאף אחד אין מושג, כנראה כולל אותו.
זוהי רק תחילת הרשימה. אפשר להמשיך עוד ועוד.
יכול להיות שאתה צודק בענין אבי גבאי אני לא מעורה מספיק אבל..אוהב א"י והעם

1. ... לטובת ארץ ישראל ועם ישראל חייבים להחליף את השלטון הקיים. את הסיבות מניתי בשרשורים בעבר.

2. כמובן שהצבעה לתקומה או דגל התורה לא תמנע החלפת שלטון אבל אני מניתי את מי שרוצה להחליף את השלטון.

3. בעיני רבים ביבי הוא איש מוכשר וזה אוקי.

4. אם משה ארנס זל לא היה חבר טוב של אביו של ביבי הוא כנראה היה ממשיך להיות איש מכירות.

לכן אל לנו לזלזל באף מועמד וכדאי לפרגן קצת ולתת הזדמנות. למועמדים שאיך שלא תסתכל על זה הצליחו בזכות קישורים יותר מאשר בזכות קשרים (אני לא תמים גם את זה צריך).

5. אם אתה חושב שהשלטון לא צריך להתחלף זה משהו אחר אבל אני אומר לך כאחד שחי בתרבות שלטון אחרת שיש הרבה הפקרות במדינת היהודים.

תאמין לי אין כאן לשון הרע.  השם עדי, יש בי הרבה אהבה וגעגועים למדינה שבה גדלתי ורציתי לחזור.

תודה לאל אני חי טוב ואני לא מריר אבל בני בכורי בחר לגור בישראל ולשרת בצבא ולכן אני חרד לעתידו.

הוא כרגע בצבא .שריונר מאושר אבל כרגע הוא בחממה ולכן הוא חי בסרט.

נתניהו לא הפך מאיש מכירות לראש ממשלההסטורי
*בשתי הקדנציות שלפני, היה ח"כ. כשבאחרונה כיהן כיו"ר האופוזיציה (שהוביל את המאבק בהסכמי אוסלו), ובראשונה סגן שר החוץ וסגן שר במשרד רה"מ.
*לפני כן כיהן כשגריר ישראל באו"ם - בעל הישגים משמעותיים מאוד.
*לפני כן כיהן כציר בשגרירות בארה"ב ומ"מ השגריר.
*ההיכרות שלו עם ארנס (זאת שסיימה תקופה מאוד קצרה של מכירת רהיטים) הגיע מתוך עיסוקו ב'מכון למחקרי ביטחון' שהקים ע"ש אחיו. רקע מאוד משמעותי לרה"מ של מדינה שתמיד תחת איום.
*לפני כן שימש כלוחם, קצין ומפקד צוות בסיירת מטכ"ל.

מצטער,אתה כנראה שייך לגישה של - רק לא ביבי. מסכים שיש לו הרבה חולשות, אבל יש לו גם הרבה הישגים, חלקם חסרי תקדים בתולדות המדינה. מבין כל המועמדים כרגע, אני (שלא מצביע לו)
לא רואה כרגע מישהו, שיש אינדיקציות משמעותיות שיעשה יותר טוב, לא את הדברים שביבי חלש בהם ולא את הדברים שהוא חזק בהם.
כיהודי מאמין אני חושב שמנהיג צריך להיות קודם כל צנוע.אוהב א"י והעם

ההסטוריה הקצרה של מדינת ישראל מלמדת אותי , ואני מקווה שתסכים איתי בזה. שמדינת ישראל ראתה ישועות הכי גדולות רק כאשר מנהיגיה היו צנועים. מכוון שביבי רחוק מלהיות צנוע אני מאמין שישועות גדולות לא יהיו בזמן הקרוב אלה אם כן אתה חושב שיחסים דיפלומטיים עם צ"ד זה ישועות. אני מקווה שאתבדה.

1.האם אתה מסכים שמנהיג יהודי צריך להיות צנוע?

2. האם אתה חושב שביבי מנהיג צנוע?

כל יהודי עם יראת שמים חייב לשאול את עצמו שאלות אלו לפני שהוא הולך לבחירות אלה אם כן הוא בוחר מתוך אנטרס צר.

כל יהודי בארץ ישראל יעמוד בנסיון כיצד הוא בוחר ומה הם שיקוליו.

אן לי שום בעיה בן השקפה ימנית לבן השקפה שמולנית ובלבד שהמנהיג יבחר באמת בדרך שעליו הוא נבחר.

כשהשמאל נבחר הוא הלך בדרך שלו בלי תירוצים ובלי התנצלויות.

כשהימין נבחר  הוא לא הלך בדרך שלו ורק היה מלא תירוצים והתנצלויות.

השם בכל מקרה שומר אותנו בכל מצב אפילו אם אחמד טיבי יהיה ראש ממשלה ועם הממשלה הנוכחית אנחנו כנראה נגיע לזה . ושוב אני מקווה שאתבדה.

לבסוף יש לי הרגשה שאויבנו האמיתיים מעונינים בהמשך השלטון הקיים בישראל.

הם לאט לאט הופכים את צהל לצבא אמפוטנט שלא יכול להכריע את האויב.

אינני חושב שנתניהו הוא המנהיג האידיאלי, ממש לאהסטורי
אבל, לא מספיק להגיד מה לא. להחליף צריך למשהו טוב יותר. לא רואה אף אחד כזה. (אגב, חוץ מבתעמולת בחירות, אבי גבאי באורחות חייו, ממש לא זוכר שהוא גדל במעברה).

לגבי השמאל, אני כבר מזמן לא יודע מי זה ימין ומי שמאל. אבל אם נלך לפי ההגדרות המוצהרות - היו שתי ממשלות שמאל (מוצהר) בלבד, בשלושים השנה האחרונות: *ממשלת רבין - שהביאה עלינו את אסון אוסלו, שעד היום לא יודעים איך לצאת ממנו. (אגב, ממש לא בשם זה הם נבחרו. גם המו"מ עם רוצחי אש"ף וגם המו"מ שניהלו עם סוריה על רמת הגולן - היו נגד מצע מפלגת העבודה דאז).
*ממשלת ברק - הממשלה הכושלת בתולדות מדינת ישראל לפי כל פרמטר. בשנה וחצי סה"כ צה"ל התמוטט בלבנון והממשלה עמדה חסרת אונים מול פרוץ האינתיפאדה השניה.
יש לי שאלה פשוטה.אעלהבתמר
ממשלת שמאל אבדה את השלטון בגלל הסכם אוסלו ופנוי לבנון למרות שהם נבחרו על ביצוע סוגיות אלו.
מנגד לממשלת ימין סלחו על פינוי גוש קטיף והסכם שלום גרוע עם מצרים וזאת למרות שהם נבחרו על מצע מנוגד למעשיהם: אף שעל, אן לפנות ישובים ועוד . למה?
אתה לא צודק עובדתית!הסטורי
עבר עריכה על ידי הסטורי בתאריך כ"א בשבט תשע"ט 08:20
ממשלת רבין לא נבחרה בשביל לעשות את הסכמי אוסלו - היא נבחרה ע"ד שהיא תשאף לשלום עם ירדן סוריה ולבנון. לא רק שבמצע מפלגת העבודה דאז, היתה התנגדות למדינה פלסטינית ולהכרה באש"ף - קיום פגישןת עם אש"ף, היה עבירה על החוק.
חוץ מזה שהם לא הועפו בגלל תאוריות על הסכמי אוסלו - הם הועפו בגלל רצף האוטובוסים המתפוציצים במרכזי האוכלוסיה בארץ.
כנ"ל ממשלת ברק - (פחות משנה מה דעתי) הציבור העיף אותו בגלל חוסר אונים מול פרוץ האינתיפדה השניה.

אגב, בגין לא החשיב את סיני כארץ ישראל. לא שהוא צודק, אבל זו היתה תפיסתו (המוטעית) גם קודם.
אני באמת מתפלא על אנשי ימין ששכחו לנתניהו למירי רגב או צחי הנגבי את חלקם בגירוש - אבל הפתרון, אם המטרה היא להועיל לישראל ולא סתם לנקום בשביל האמוציות, הוא להצביע למי שימינה מהם, לא למי ששמאלה מהם.
ידידי תפיסה שמולנית היא משא ומתן עם אויב!אעלהבתמר
1. אני שמעתי באוזני את בגין אומר ״אף שעל״ אני עדין מבין עברית. זה ביטוי חד משמעי.
2.רצועת עזה זה לא ארץ ישראל גם כן.
3. החזרת שטחים תמורת שלום זה תקדים של ממשלת ימין. ואל תזכיר לי את פינוי סיני במבצע סיני.
4. זרעי הסכם אוסלו הם הסכמי האוטונומיה של בגין בקמפ דויד.
5. הפליאה שלך ושל מי שחושב כמוך לא רלבנטית. השאלה מה עשיתם בנידון. לדעתי אתם בוחרים כבר הרבה זמן במנהיגים שהם גונבי דעת מקצועיים ונותנים למנהיגים אילו להמשיך בזה.
במפה של ז'בוטינסקי =גבולות המנדט הבריטיהסטורי
סיני בחוץ, רצועת עזה ועבר הירדן בפנים. אני עוד לא נולדתי, אבל העידו לי שבגין בפירוש אמר וכתב (ראיתי את כתתב ידו!) שסיני זה לא ארץ ישראל.

מעבר לזה, אני אישית לא מצביע לגונבי דעת. אבל הטהרנות שלך לא לעניין. וודאי שכולנו היינו מעדיפים שכל מנהיגנו היו עומדים בהגדרות של יתרו. אבל כפי שחז"ל כותבים - גם משה רבינו לא מצא את כל הדברים.

עכשיו, שכל אחד שהולך להצביע (וכן המינימום של זכות הצבע ואולי גם דיבור, היא להיות כאן איתנו)שיחשוב מי לפי דעתו יעשה את הדברים הכי טוב. לנופף בססמא של חילופי שלטון, בלי שיש איזושהי ערובה שהמחליפים יעשו משהו יותר טוב - זה אולי מתאים לאמוציות, אבל לא רציונלי בכלל.
אוקי לפחות תסכים איתי ...אעלהבתמר
שהאנטרס של אויבנו הוא ממשלת ימין בראשות הליכוד.
מפיהם ומפי כתבםי. צ.

מהשבוע האחרון:

נצראללה ימח שמו, מנסה לפגוע בתדמית של נתניהו:

"האדם הזה עלול לעשות בתקופה הקרובה הרבה טעויות בשיקול דעת, כדי להישאר בשלטון ומחוץ לכלא... עלינו לצפות לצעד לא חכם מצד נתניהו ערב הבחירות".

קאסם סולימאני, האיש החזק בצבא האיראני, מנסה גם הוא:

״המכות שלנו בתוך ישראל יביאו לנפילת נתניהו... הוא ימשיך במדיניות ההסלמה שלו, עד לניצחון בבחירות."

אז למה הם לא מגיבים?אעלהבתמר
קשה לכם להודות.
מי לא מגיב למי?י. צ.

ואולי - קשה לך להודות - ?

האירנים לא מגיבים הם רק מדברים.אעלהבתמר
במפת המנדט הבריטי רצועת עזה בפניםי. צ.

ועוד בעיני האויב הימין הוא כלב נובח לא נושךאעלהבתמר
הערה כללית לכלל הודעותךהסטורי
אתה כל הזמן משווה את הממשלה כאן לממשלה באוסטרליה. לקח לי טיפה זמן להגדיר זאת, אבל ההשוואה ממש לא הוגנת.

מדינת ישראל קמה מתוך מלחמה ומאז במשך כל שבעים שנותיה, היא נמצאת במצב מלחמה ממש או במצבי מלחמה בעצימות נמוכה ותחת איומי טרור מתמיד. בנוסף העולם הצבוע, עוקב אחרי מדינת ישראל בשבע עיניים ובאו"ם מתקבלות החלטות נגד ישראל על הפרת זכויות וכד', יותר ממה שמתקבלות נגד אירן, סוריה וצפון קוריאה ביחד.

קח את תקציב ממשלת אוסטרליה (שאין לה לא רק גבול עוין, אלא גבול בכלל עם מדינות אחרות) - תדמיין שחצי ממנו הולך על ביטחון. קח את תשומת הלב של המנהיגות באוסטרליה ותוסיף לה את תשומת הלב הנדרשת בשל בעיות ביטחון וחוסר לגיטימציה מהעולם בפרופורציה למדינת ישראל - לא מאמין שהיה נשאר משהו מכל ההתפעלות שלך.

ועוד לא דיברנו על קליטת העליה, על ההתמודדות עם החרמות ועל דברים נוספים.

אז אני ממש לא אומר שהגענו למנהיגות האידיאלית. יש הרבה מה לשפר בהנהגה של מדינת ישראל. אבל כדאי לסגל הרבה עין טובה על האנשים שכמובן בסיע"ד, אבל גם בהרבה דם יזע ודמעות שלהם - מדינת ישראל לא רק מחזיקה מעמד אלא גם משגשגת בהרבה מאוד תחומים.
יפה אני הולך אתך.אעלהבתמר
1. תסתכל בעין טובה גם על ההנהגה מימין וגם על ההנהגה משמאל.
2. מכוון שיש לך אפשרות לבחור כל כמה שנים אז תנסה לבחור בצורה רציונאלית ולא רגשית.
3. אני משער שקשה לך להודות על חוסר הצניעות של המנהיגים שלך ובכל זאת אתה רוצה לבחור במפלגה שמן הסתם תהיה שותפה לשלטון הקיים. כאחד שהוא אני מקווה ירא שמים אתה מבין שיש כאן טעם לפגם.
4. בגלל מצבה והקשר שלה עם העולם היהודי מדינת ישראל מקבלת הרבה הרבה תרומות.
בתי חולים ואוניברסיטאות באוסטרליה לא ממומנות על ידי תרומות כמו בישראל. למדינת ישראל לא חסר כסף.
5. מדינה שמרשה לעצמה להוציא לפנסיה תקציבית מוקדמת הרבה עובדי ציבור על חשבון תקציבי רווחה לא יכולה להתלונן על חוסר כסף.
6. נכון לא פשוט לחיות בישראל עם כל בעיות הבטחון אבל בטח שזה לא בעיה של תקציבים. כאיש מאמין אני חושב שזה הפוך. ברגע שנדאג לנכים ולזקנים וליתומים והאלמנות ולכל הנזקקים ופחות נדאג לוועדים החזקים ולקבוצות לחץ שונות אזי השם ימציא לנו רווחה בנושאים עליהם דברת.
ידידי היו פעם ימים כאלה אלה שיהירות וגנבת דעת הביאה עלינו את הבעיות עליהם אתה מדבר.
החלפת ניק?הסטורי
1. העין טובה התייחסה לנסיון להתבכיין על כמה רע כאן בארץ. הארץ טובה וטוב בארץ. זה לא סותר שיש מה לתקן.
2. ראציונלית בוחרים במי שיש סיבות טובות להניח שיפעל הכי טוב ולא בנחפש להחליף, גם אם אין שום סיבה טובה להניח שהוא יהיה יותר טוב.
3. לא טענתי שרה"מ הנוכחי מצטיין בצניעות יתרה. גם אלו שרואים את עצמם כמועמדים להחליף אותו לא מצטיינים בזאת. אם הייתי מחפש את המנהיג האידיאלי ורק אותו - לא הייתי מצביע בבחירות. גם אם אחד מהם היה צנוע - הוא לא יר"ש, גם בזה יש טעם לפגם.
אבל אנחנו לא עסוקים כרגע באידיאל, אלא במי יוכל לקדם הכי טוב. אישית אצביע למפלגה שתדאג הכי טוב לתורה לעם ולארץ. ברור לי שבשלב זה - היא תצטרך שותפויות עם כחות אחרים. כמה שהם יהיו יותר קרובים לזה - יותר טוב.
4-5. יש הרבה באגים שצריכים שיפור במערכת, אף אחד גם לא התלונן. רק טענתי כלפי ההשוואה שזו השוואה לא הוגנת לא מבחינת משאבים ולא מבחינת תשומת לב.
6.באותה מידה אני יכול לטעון, שכשיותר יהודים יעשו רצון ד' ויקיימו מצוות ישוב ארץ ישראל - כלל ישראל בארץ יהיה יותר יציב ולא יזדקק לחו"ל. כל זה נכון רוחנית, זה לא עוזר למי שכרגע צריך לתכנן תקציב.
לא קרב זה אל זהי. צ.

תקציב הביטחון של ישראל הוא בערך 60 מליארד בשנה. האם התרומות מתקרבות במשהו לסכום הזה?

לא יודעאעלהבתמר
עבר עריכה על ידי אעלהבתמר בתאריך כ"ב בשבט תשע"ט 01:38
אני רק יודע ש:
1. הבנינים בבתי חולים , אוניברסיטאות , מרכזים קהילתיים ועוד בישראל מספרים לנו על התרומות הנכבדות.
2. ארגונים כמו גוינט, הקרן החדשה, הקרן הישנה ועוד מזרימים מזרימים הרבה כספים לפרוייקטים כמו תגלית וכדומה.
3.הדוד סם שולח כמה מיליארדים בשנה מתוך אינטרס כמובן.
4. במדינה נורמלית דברים כאלה ממומנים מכספי מיסים.
5. ולמדינת ישראל מתפנה כסף לא לנכים ולא לנזקקים ולא לעובדי ״דור ב״.
אלה למורים שפורשים במיטב אונם בגיל 55 עם פנסיה תקציבית לכל החיים ומשאירים את זירת החינוך למורים צעירים חסרי מוטיבציה .
הילדים שלי למדו בישיבה תכונית . המורים הצעירים היו צריכים לעבוד עבודה נוספת בשביל להתפרנס בכבוד.
וזה רק דוגמא להפקרות.
חלק לא נכון וחלק לא קשורהסטורי
1.כפי שכבר ציינו - למדינת ישראל יש נטל בטחוני קיומי, שאין לאף מדינה אחרת. זה נכון מיום הקמתה ועד היום.
2 . בנוסף לנטל הבטחוני, יש את הנטל של קליטת העליה. בכל השנים, עלו מעט אידיאלסטים חזקים כלכלית וחברתי והרוב עלו מארצות (כל אחת בתורה) שהיו בכאוס חברתי, בטחוני (לפחות כלפי היהודים) וכלכלי. כל השנים זה דרש מהמדינה, הרבה יותר הון מתוצר.
3.זה שאחרי הכל, המדינה לא רק מחזיקה מעמד כלכלית אלא אפילו יציבה, עולה בדרוגי האשראי, נפתחת לשווקים חדשים והופכת ליצואנית של טכנולוגיות מתקדמות ואין ספור מוצרים שלכל העולם יש יותר אוכל בזכותם (מהטפטפות ועד דיסק און קי) - זה שילוב של השגחת ד' על עמו, עם דם יזע ודמעות של הרבה אנשים.
4. מורים לא מקבלים פנסיה תקציבית ולא יוצאים בגיל 55.הם יוצאים לפי הכללים הרגילים ומקבלים ממה שהם הפרישו לקרן כל החיים. אולי התכוונת למרצים באוניברסיטה. שם זה תוצאה של הסכמים מלפני עשרות שנים - ימי מפא"י העליזים, שמבחינה כלכלית אכן היו שמאל.
6.מסכים שצריך להזדקק פחות לגורמי חוץ. אבל תבדוק טוב טוב, האם הגורמים שהזכרת תורמים למדינה, אן שהם תורמים לקדם את האינטרסים שלהם נגד המדינה...
(רמז, תבדוק לאלו מגמות 'הקרן לישראל חדשה' תורמת)
תגובהאוהב א"י והעם

1. פקטור הבטחון הוא  גם המנוף העקרי להצלחה הכלכלית. כמו כן הוא היה ויהיה אתגר לכל ממשלה גם מימין וגם משמאל, חלקם הצליח יותר וחלקם הצליח פחות.

2.  קליטה היתה ותהיה  אתגר לכל ממשלה גם מימין וגם משמאל, חלקם הצליח יותר וחלקם הצליח פחות. כיום יש הרבה מימון מתרומות. הנסיון האישי שלי  (דרך אשתי כמובן) הוא לא נסיון טוב לצערי.

3. מעצמה כלכלית זה נכון. גם בתקופת מלכות אחאב הינו מעצמה איזורית אבל זאת היתה תקופה אפילה בה נביאי אמת נרדפו ובניהם אליהו הנביא שנקרא על ידי מלך אחאב "עוכר ישראל" מושג נפוץ בימינו בפי כל מיני מגזרים  לכל מיני מגזרים.

4. אני מכיר אישית מספר מורים שפרשו ובנוסף לפנסיה תקציבית אף קבלו מענק פרישה. בזמני הגיל הממוצע של המורים היה הרבה יותר גבוהה מן הגיל הממוצע היום בבתי הספר. אן ספק שזה משפיע על רמת החינוך. 

דוגמא זאת הבאתי כמשל לכל סיפור הפנסיה התקציבית והשתלשלות הענינים מאז שהוקמה ועדת בכר על ידי שר האוצר דאז.  חבל שכולם בארץ שומרים על קשר שתיקה בנושא משום שזאת ההפקרות לשמה.

הנה כתבה בנושא: שערוריה תקציבית, אלי ציפורי, דעות

הנה עוד כתבה בנושא:חבילת הפנסיה החלומית של הממונה על השכר באוצר

דרך אגב מספיק להאשים את ימי מפאי העליזים. אם הימין היה דומיננתי בשנת 47 הוא לא היה מסכים לגבולות החלוקה ואז לא היתי רוצה לחשוב מה היה קורה.

במקום מתוקן כל מי שהוא בשוק העבודה ומוגדר כדור ב היה יוצא לרחובות מזמן רק כאן משום מה החברה שותקים.

5. תרומות זה דבר מבורך ומגביר את הקשר לארץ ישראל אבל זה לא צריך להוציא את המדינה מאחריות. אתמול שמעתי בגלי צהל על מיזם שבו מנגישים לאזרח את כל זכויותיו. אחד השותפים למיזם הוא הגוינט. אתה מבין את האבסורד.

ידידי מעבר לימין ושמאל כל מה שהזכרתי זה לא השקפה זה עובדות, עובדות שהם עוולות שמחובתך כתושב לצאת נגדם וזה לא משנה מי בשלטון.

תפיסה שלטוניתאיתן גיל

במדינות "קטנות" כמו ארצות הברית למשל קיימות שתי מפלגות מרכזיות, ועוד מפלגות שוליים שאף אחד לא סופר אותן. המאפיינים העיקריים שלהן הם אחת ליברלית, ואחת שמרנית. משני אלה נגזרות שאלות בענייני בטחון, חוץ, וכלכלה, וכל השאר.

מנגד אצלנו מיוצגות בכנסת לא פחות מ- 13 מפלגות, ועוד היד נטויה, אלא אם כן הציבור יחליט בבחירות הקרובות שנמאס לו מהקרקס הזה. נכון שאצלנו המשטר פרלמנטרי ולא נשיאותי אבל עדיין מדובר בהיפר אינפלציה מפלגתית בהשוואה לכל מדינה דמוקרטית מערבית אחרת.

ועדיין אנחנו שונים מכל האחרים/ האחרות שכן מדינת ישראל בהגדרתה קמה כמדינת העם היהודי, ויורשה להוסיף, אף לא מילה אחת במגילת העצמאות על דמוקרטיה. מאוחר יותר נחקק חוק יסוד כבוד האדם וחרותו, והפתיח שלו הוא מדינה יהודית ודמוקרטית, אלא שאין סתירה שכן החוק עוסק במצב משפטי בעוד מגילת העצמאות נאחזת בתוקף מוסרי. 

ככל שמדובר בשאלות מדיניות פוליטיות, מישהו אמר פעם משפט חכם: לעולם לא תהיה בעת ובעונה אחת ענק כלכלי וגמד פוליטי, ואכן ככל שמדינת ישראל מבססת את מעמדה הבינלאומי ככח כלכלי עולה, הבידוד המדיני יורד בהתאמה.

לענייננו, לפני שאלות של בטחון, חוץ, וכלכלה, ושאר ירקות, צריך לדון בשאלת אופיה היהודי של המדינה. ככל שמדובר במפלגה סקטוריאלית דיון כזה הוא ברכה לבטלה, וממילא המפלגות הסקטוריאליות בפני עצמן ומעצם קיומן הן ברכה לבטלה.  

במבט אובייקטיבי על פני הקשת הפוליטית אני בדעה שמפלגת השלטון הקיימת היא הפלטפורמה המיטבית לדון בשאלת אופיה היהודי של המדינה וממילא אין לי עניין בהחלפת השלטון.   

סוף סוף הבנתי.אעלהבתמר
קראתי בעיון את תגובתך לתגובתי (אעלהבתמר ואוהב א״י והעם זה אני. אחד בטלפון ואחד במחשב).
אמנם תגובתך לתגובתי היתה כללית ולא התייחסה לנקודות שהעלתי ולכן אני מסיק שלמרות שאולי אתה ער לבעיות שהעלתי ולא מתכחש להם בכל זאת אתה מאמין שהשלטון הנוכחי הוא היחידי שישמור על הזהות היהודית בארץ ישראל ( דבר השנוי במחלוקת ואין לי דיעה בנושא) וזה הדבר היחידי שחשוב לך ולשכמוך.
בבקשה תקן אותי אם זה לא נכון.
אתה צודקאיתן גיל

העלת סוגיות כבדות משקל אך בכל הכבוד הן נסוגות מפני סוגית אופיה היהודי של המדינה. למה הדבר דומה, כל אחד מאיתנו, אם הוא יהודי מאמין, רוצה בת זוג חכמה, ויפה, ועשירה... אבל לפני הכל הוא רוצה אותה יהודיה, ובמילים אחרות, אם היא לא יהודיה, ההצעה נדחית על הסף. 

מן הכלל אל הפרט, בעיני ההישג הגדול ביותר של הכנסת היוצאת הוא חוק הלאום, ולא בכדי הוא מעצבן את חסידי תפיסת מדינת כל אזרחיה.    

כנקודת התחלה זה מעולה, וכמובן שבהמשך תעלה לדיון דמותה של הפרהסיה. הבעיה היא שמפלגות סקטוריאלית חד ספרתיות לא מסוגלות, אובייקטיבית, להתמודד עם שאלות לא פשוטות.  

חוק הלאום קודם סוף סוף, רק בזכות הלחץ של המפלגותהסטורי
שאתה כ"כ מזלזל בהם (בעיקר הבית היהודי וישראל ביתנו)
והוא כ"כ פרווה וחסר הרבה מתוכנו המקורי והחשוב מאוד - בגלל טהרני הליכוד.

בכלל המחשבה שפוליטיקה דו מפלגתית מתאימה למדינת ישראל - מתעלם מכמה שסעים משמעותיים מאוד בחברה הישראלית, שלא קיימים למשל בארה"ב.
לא זלזלתי באף אחדאיתן גיל

הבית היהודי וישראל ביתנו הן מפלגות סקטוריאליות שיכולות להתמזג בקלות עם הליכוד. לגבי ליברמן עצמו, הוא התחיל בליכוד והיה מנכ"ל משרד ראש הממשלה במינוי של נתניהו. הגרעין הקשה של ליברמן, הוא בחלקו לא יהודי, ועדיין כמו שהדרוזים בליכוד יכולים לחיות עם חוק הלאום, כך גם הגרעין הקשה של ליברמן. 

הליכוד לא עסוק בדגלי הקדשהסטורי
על ישראל ביתנו - מסכים, אם כי נוסה ונכשל.
לגבי הבית היהודי - אישית אולי כל אחד מהם יכול להשתלב בליכוד, כמו כמה אחרים שם, אבל את הדגלים של התורה הציונית דתית - אי אפשר להניף בליכוד.
התירוץ של ציפי חוטובאלי, שגם הבית היהודי לא עשה זאת בשנים האחרונות - נכון חלקית, כיון שאת בנט באמת לא עניין מתווה הכותל, מעמד הרבנות הראשית, חינוך לערכי המשפחה היהודית (אם כבר הוא איפשר את ההפך הגמור) וכד'. בנט באמת שאף להחליף את הליכוד. לכן ברוך שפטרנו.

עכשיו הבית היהודי ותקומה חייבים להתאחד, לא לצורך בחירות, להתאחד באמת ולהיות הכח שמטה את ספינת הליכוד לערכים של ציפי חוטובאלי ולא לחוסר ערכים של אמיר אוחנה.
לשמות יש משמעותאעלהבתמר
המפדל (מפלגה דתית לאומית).
היה כדאי שיחזרו להשתמש בשם הזה כי הוא היחידי שמבטא את משנתו של הרב קוק זצ״ל
שהיא איזון בן רוח לחומר, דבר נדיר בימינו אלה.
שמות המפלגותי. צ.

השם מפד"ל מעלה בציבור ניחוחות של עסקנים משופמים. לא שזה בהכרח רע, אבל עלול להרחיק קולות.

לכן המיתוג החדש - הבית היהודי, הוא בעיני דבר טוב. 

המונח "יהודי" שמופיע בו, יותר טוב מאשר המונחים הסתמיים הליכוד או ישראל ביתנו, ויותר מכך, ביחס למונח של "כוחי ועוצם ידי" - העבודה.

("מִי יַצִּילֵנוּ מֵרָעָב?
מִי יַאֲכִילֵנוּ לֶחֶם רַב?
וּמִי יַשְׁקֵנוּ כּוֹס חָלָב?
לְמִי תּוֹדָה, לְמִי בְּרָכָה?
לָעֲבוֹדָה וְלַמְּלָאכָה!")

כבר נפל לי האסימון מילת המפתח שלכם בארץ- "מיתוג"אוהב א"י והעםאחרונה

שיא השטחיות!!!!!

פעם בהרצאה של הרב לאו שבה נוכחתי הוא סיפר כשהקימו את המדינה  דנו אך יקראו לה.

הם דנו בן שני שמות יהודה וישראל ובסוף בחרו בישראל.

אני לא זוכר את הנימוק אבל אם אנחנו בדרך להקמת מלכות דוד הנופלת אז דוד מלך ישראל חי וקיים.

בכל מקרה בהצלחה

גם מרציםי. צ.

גם מרצים פורשים וצוברים כמו במגזר העסקי. 

אולי בימי מפא"י העליזים זה היה אחרת, אבל היום לא.

בדקתי.

קהילת חסידות לעלוב עוברת לעמנואל- ערוץ 7איתן גיל

נכון לעכשו, ולפני המעבר, 39 אחוז מכלל תושבי יו"ש הם חרדים, מול 31 אחוז סרוגים. @הסטורי 

סמוטריץ' בתגובה: ההשתלטות החרדית על יהודה ושומרון תאוזן בעוד שתי אנטנות לתפארת מדינת ישראל.

לעלוב בתגובה לתגובה: את הכנסת הבאה אתה תראה בסקרים של פילבר.

יהודה ושומרון שייכת רקרקאני

לסרוגים?

ככה מספרים לנו הסרוגיםאיתן גיל

שלקחו מונופול על יהודה ושומרון... הריצו לכנסת את התחיה וקיבלנו את אוסלו.

ואחרים שמיישבים את הארץ עקב בצד אגודל לא עושים קוקוריקו ושורפים מנדטים לימין.

ההשתלטות החרדיתoo

😂

התיישבות חרדית במקומות זולים ולא מבוקשים

יו"ש

ערד

עפולה

אופקים

ירוחם

רכסים

ועוד

זה לא מעניין אותם יו"ש או לא

אולי מתוך שלא לשמה יבוא לשמה...נקדימון
לדעתי גם קריית שמונה תהיה עם שכונה חרדית בסוףמשה

פחות או יותר מאותן סיבות.

לא בשנים הקרובותoo
גם חרדים לא רוצים לגור בעיר עם פוטנציאל גבוה להיות מטווחת
תלוי באיזה מחירמשה
למה שלא יקרה שם מה שקרה בערד שגור קנו 2 דירות בשבוע?
כי ערד לא יושבת על הגבולoo

והגבול הוא לא מקום מוגן

לפחות לא בשנים הקרובות

ואולי אף פעם לא

יש מספיק מקומות נידחים בארץ

מוגנים יותר

וגם מרחיבים אותם בהתאם

(ראיתי שבונים עוד שכונה ענקית בבית שמש

רמה מספר לא יודעת מה)

מה המסר? לא הבנתינקדימון

איפה מפוזרים אותם 39 אחוז חרדים וכמה הם רלוונטיים למאבק על הארץ,

ואיפה מפוזרים אותם 31 אחוז סרוגים וכמה הם רלוונטיים למאבק על הארץ,

ואיפה מפוזרים יתר האזרחים וכמה הם רלוונטיים למאבק על הארץ?

תוציא את ביתר עילית, איפה תמצא חרדים ביו"ש? קבוצה קטנה בעמנואל של 6200 תושבים (1.24% מכלל האזרחים ביו"ש), וקבוצה זעירה במיוחד בחוות של חרדים ציוניים נדירים?

ומאיפה האחוזים בכל מקרה?

שכחת אתoo

מודיעין עילית

ויש יישובים

תל ציון

מעלה עמוס

מיצד

מתתיהו

חלק מגבעת זאב

ועוד

לצורך העניין בביתר עילית יש עמק בין א ל בפתית שלגאחרונה

והמציאות שם שנים היתה שאי אפשר לטייל בעמק הזה ובמעיינותיו מסיבות ביטחוניות

מתתיהו מעבר לקו הירוק כמו שחלק ממודיעין מעבר לקו הירוק

גבעת זאב גם ממש צמודה למחסום

וכדי להיכנס למודיעין עילית לא צריך לעבור שום מחסום.

ההתיישבויות האלה הן דבר חשוב ומבורך, אבל חווה עם כמה נערים יכולה לתפוס שטח בגודל של כל מודיעין עילית..

כשיש מטרה ליישב את המרחב אז ההשפעה על המציאות היא דרמטית, הרבה יותר מאשר מי שבא להשתכן בלבד.

היום ב"ה המון דברים משתנים, בעיקר מכיוון הדור הצעיר.

אם חלילה תתרחש התנתקות באיו"שshaulreznik
די ברור שהחרדים יעמדו בתור כדי לקבל כסף ולעזוב בשקט.
בהתנתקותרקאני

בגוש קטיף

תושבים רבים מאוד פעלו ככה

והם לא היו חרדים

ואיזו תועלת הפיק מי שלא פעל ככה?oo
אם כולםרקאני

היו מתנגדים

אולי היה ניתן לעצור את זה

אם התושבים בעצמם מוכנים להתפנות

אין איך לעזור להם
וחבל

אםoo

אבל זה לא קרה

אז אלה שנשארו גם אכלו את הדג המסריח וגם גורשו

כי נבחרה שיטת ההתנגדות בלתי יעילהshaulreznik
תאר לעצמך אם היו פועלים כמו הבדואים ודי למבין.
יש דוגמאות יותר טובותרקאני

מהבדואים

תראו איך הגבעות פורחות

מעוז אסתר למשל

פינו אותם עשרות פעמים

והיום יש שם לפחות 40 מבנים

גירוש, לא "התנתקות". היה גירוש.נקדימון
טוב מאוד שקהילה חסידית עוברת לעמנואלהסטורי
עמנואל היא עיר חרדית עם הרבה מורכבות. קהילה שהיא מצד אחד חרדית באמת ומצד שני יציבה - יכולה לחזק אותה מאוד.

מעבר לזה כל מה שגבבת בשורות הבאות - כבר הפכת לפרודיה של עצמך. אין לי מושג למה תייגת אותי בשביל לקשקש על אנטנות. לא פתחת שרשור על חנוכת שאנור, לא על הנחת אבן פינה לאריאל-מערב, לא על ההחלטה להקים ישובים חדשים בבקעה  ועל החוות שכבר התחילו לעלות, בתמיכת המנהל האזרחי, ממש על הירדן מעבר לגדר המערכת, בשטח ששלושים שנה היה מופקר.

ההערכות שלך על תוצאות הבחירות - שוות בדיוק כמו להתקע על האנטנות (תרתי משמע) תוך התעלמות מכל העשיה המטורפת בהתיישבות.

לעלוב עוברת ממרכז הארץ ליהודה ושומרוןאיתן גיל

לעומת חלוצי שא נור שעוברים מיהודה ושומרון ל...יהודה ושומרון.

אגב, על אכלוס שא נור מנצח מישהו אחר שאתה לא מחסידיו הגדולים.

להתראות בסקר הבא של פילבר.

'לעלוב' לא עוברת, קבוצה מלעלוב שמחפשת דיורהסטורי
עוברת לעמנואל, מקימה קהילה שיהיה לה בו דיור בר השגה ומוסדות חינוך מתאימים - טוב מאוד שכך, באמת טוב מאוד, הלוואי שהיו באים יותר, הרבה יותר. הגרעין המייסד של העיר ביתר היה אברכים ממרכז הרב, הצטרפו משפחת רענן, שהיו בגיל של ההורים של רוב החבר'ה. כשאחרי כל מאמצי ההאחזות הראשונית - הוחלט שתוקם שם עיר חרדית הורגשה אכזבה - הצדיק הרב שלמה רענן זצ"ל הי"ד חגג והסביר להם שמה אכפת לנו מי ומה, העיקר שמהמאצים שלנו תוקם עיר בישראל ויחד עם רעיתו תבדל"א עבר, בגיל קרוב לשישים לקראוון בתל רומדיה.

מעבר לזה כל הקונספירציה שאת מנסה לבנות כאן שטחית להחריד. רוב מוחלט של 'תושבי יש"ע' החרדים גרים בשתי הערים הגדולות - ביתר ומודיעין עלית, הקבוצה השלישית בגדולה גרה בתל-ציון.

שלושת הישובים הללו הם 'בקושי יש"ע', כלומר אם השאלה היא בינארית - 0 או 1, יש"ע או לא יש"ע, הם ביש"ע - ואכן יש חשיבות הצהרתית למספר של תושבי יש"ע איזו שיהיו כן ירבו.

אבל אם השאלה היא כמה אנחנו בדרך "לרשת את הארץ ולא נפקירנה ביד זולתינו מן האומות... בכל גבולותיה סביב.." כדברי הרמב"ן, אז עם כל הכבוד - תכנית פאייד יכולה להסתדר איתם היטב, ישובים יהודיים גדולים מטר וחצי מהקו הירוק ומדינה פלסטינית בשטח משמעותי בשאר השטח. אם ח"ו בשדרת ההר המרכזית ואגפיה, תקום מדינה פלסטינית או אפילו אם הרש"פ תשלוט שם עם רצפים משמעותיים - אז בטבח הבא נוחבות ימלאו את בתי הכנסת של ביתר ותל ציון, בדיוק כמו בתי הכנסת של אופקים.

בניגוד לטענתך, אני יכול להפגיש אותך עם משפחות רבות שעברו בשנים האחרונות מרחבי הארץ לישובי יש"ע (עשרות שאני מכיר אישית ממש ויש עשרת מונים שאיני מכיר), אני גם יכול להפגיש אותך עם זוג שגדל בפתח תקווה והיום מחזיקים את 'חוות שער ישראל' מעבר לגדר המערכת על הירדן ומונעים בגופם הברחות אמל"ח.

אבל זו בכלל לא הנקודה. חשוב מאוד לחזק את עמנואל, אבל מבחינת ישוב הארץ, מאות משפחות שעוברות מבני ברק לעמנואל - משמעותיות הרבה פחות מעשר משפחות שעוברות משבי שומרון לשנור, מקבוצה מהישיבה הגבוה בעלי שמקימה ישיבה בגנים-כדים, ממשפחה עם עשרה ילדים שבעבר היו ממקימי אחיה והיום כשהישוב התייצב מחזיקים לבדם (כלומר, בעזרת עדר עיזים...) את שדה יהותן על צומת כביש 60 וכביש אלון או מזוג של בוגרי אלון מורה שבעזרת כמה בחורים מקימים את חוות שובה ישראל בשלוחה של חומש.

כמובן, לכלאחד יש שיקולים שונים ומציאותיים. בכל ציבור יש את האידיאליסטים הגדולים שבאמת עוזבים הכל וגרים באוהל על ראש ההר ואת הרוב שמשלב תמהיל כזה או אחר של היכולת לגור, קהילה מתאימה וכד'. רוב המשפחות שעברו בשנים האחרונות לבניה החדשה במגדלים/מעלה אפרים/גדי וכד' לפחות שיקול משמעותי אצלהם זה המחיר, הקהילה והמוסדות, אבל בסופו של דבר הם מעבים מאוד איזור שעד לפני עשור היה מדולדל ומלבד שמחזקים את האידיאליסטים יותר שהגיעו אז - גם משמשים עורף משמעותי לרצף החוות שהוקם באיזור. בזכותם יש מסחר במרחק סביר, קופ"ח, משנת יוסף, דואר וכו' וכו' שלולי הישובים היחסית בורגניים לא היה קיים.

בגדול - בחברה החרדית השיקול המרכזי בבחירת מקום מגורים הוא הקהילה והיכולת להחזיק כלכלית. בציונות הדתית מצטרף לזה, בתמהיל כזה או אחר אצל אנשים שונים - שאלת המשימה הבאה. אם הדור של לפני חמישים שנה ייסד את ההתישבות ואת הישיבות התיכוניות וההסדר, הדור של לפני עשרים וחמש שנה הקים גרעינים תורניים ועיבה את ההתישבות וחלוצים ראשונים התחילו קצת לצאת מהגדרות - הדור של היום מתנחל בעומק השטח, מבין שהסיפור אינו רק כמה תושבים יהיו בסטטיסטיקה - אלא כמה שטח יהיה בדריסת רגל יהודית, ביש"ע, בגליל, בנגב ובכל הארץ. מתרחבים ביש"ע, מחזקים את גבול הצפון, את עוטף עזה, את הערים המעורבות, את הנגב והגליל.

מתוך שלא לשמה בא לשמהאיתן גיל

כל יהודי שעובר ליו"ש הוא ברכה, ולא משנה לאיזה זרם הוא משתייך. למרבה הצער אנשים לא עוברים אם לא מתמרצים אותם לעבור קהילתית וממונית גם יחד. את ההטבות צריכה להציע המדינה, אבל המדינה לא מציעה כי יש לה דברים יותר חשובים על הראש.

כוחות השוק לא יעזרו כאן, כי לצד קורת גג צריך להיות מקום תעסוקה כמה שיותר קרוב לבית, ותעסוקה אין.

תכנית פיאד שהזכרת כאן היא דוגמה מצויינת לאיך צריך להתנהג ולעבוד.

מירב מיכאלי שר"י אמרה שלא תשקיע אפילו שקל ב"גדה המערבית" כי ממילא היא תוחזר לפלשתינים עפ"י תכנית פיאד. מיד לאחר השמעת דברי ההבל שלה היה מן הראוי לפרסם את המענה הציוני לעתיד יהודה ושומרון, מה שלא נעשה עד היום ועד בכלל.

לציונות הדתית יש הרבה רעיונות מבורכים, אבל מעט מאוד פטריוטים מועמדים ליישב את הארץ.

הייתי מצפה מאורית סטרוק המוערכת להניח על השלחן מפה סדורה לסיפוח דה פקטו של יו"ש, אבל היא לא תעשה זאת וטעמיה לא ברורים.

העתודות הפוטנציאליות לישוב הארץ נמצאות בקהילות החרדיות, אבל לשם הציונות הדתית לא רוצה להגיע לעשות נפשות, ובמקום זאת מחדדים פערים בין שני המגזרים, ובקפלן צוהלים.

נעים להכיר - המציאות!הסטורי

אתה צודק לגבי מה צריך לעשות.

אתה מנותק מהמציאות לחלוטין, כשאינך רואה שזה אכן מה שנעשה. מה שהממשלה הזאת עושה, בעזרת רבים וטובים בשטח ובדרגים השלטוניים, זה סיפוח דה-פאקטו של יו"ש. מי שלא רואה זאת הוא עיוור.

העובדה שאורית סטרוק לא הניחה בפניך תוכנית, אלא שהיא ובצלאל פשוט מבצעים, זה חלק מדרך העבודה שלהם. יש בפוליטיקה כאלו שטובים בהצהרות ויש שטובים בביצוע...

שמאל אמיתי הוא נגד הכנסת נשים למעגל הלחימהhamedinai

אם השמאל הוא אכן הומניסטי ופציפיסטי, עליו להוביל את המאבק נגד הכנסת נשים ליחידות לוחמות. זהו לא עניין של שוויון, אלא של אחריות על העתיד:

* ​לשבור את שרשרת הטראומה: הנשים הן אלו שמגדלות את הדור הבא. כדי לבנות חברה בריאה, אנחנו זקוקים למחצית מהאוכלוסייה שתהיה נקייה מסבל, מאכזריות ומטראומת המלחמה. אסור שהדור הבא יונק את חוויות שדה הקרב דרך החלב של אמו.

* ​ייחודיות היצירה מול ההרס: תפקיד האישה ביצירת חיים וגידולם הוא הערך הנעלה ביותר. כשדוחפים נשים לקרב, השמאל למעשה מקדש את הדרגות הצבאיות ואת האלימות כסמל הסטטוס המכובד ביותר, במקום להוקיר את היכולת להעניק חיים.

* ​סטנדרט הומניסטי בינלאומי: במקום "להתקדם" בהכנסת נשים ללחימה, עלינו להוביל הסכמה הדדית בין עמים: נשים וילדים נשארים מחוץ למעגל האש. אם אפילו האויב אינו דוחף את נשותיו לחזית, מדוע שדווקא השמאל ה"נאור" יתנדב לעשות זאת ראשון?

​בשורה התחתונה:

שוויון אמיתי הוא לא הזכות להרוג ולהיהרג. אם אתם באמת מקדשים את החיים ואת השלום – תשמרו על הנשים רחוקות מהמקום שבו מחוררים בני אדם. תנו למחצית מהאנושות להישאר חוף המבטחים של השפיות והחמלה.

הדבר נכון גם בהקשר לתלמידי ישיבה ורבניםhamedinai
במידה מסוימת (מנקודת מבט שמאלנית טהורה), הדבר נכון גם בהקשר לתלמידי ישיבה ורבנים.

רצוי שאלו המיועדים להיות רבנים ומורי הוראה לציבור יהיו פטורים משירות צבאי וממעורבות במלחמות. כמו כן, יש לדרוש מהאויב לחדול מפעולות ג'יהאד. מלחמה אינה קדושה; לעיתים היא הכרחית, אך אינה קדושה.

ברור. הפרוגרס הוא אנטי הומניסטי בדיוק כמו שהואקעלעברימבאר

אנטי שמרני.

הוא רק מתחפש להומניזם אך הוא ההפך ממהו.

צודק במאה אחוז

לא הבנתאיתן גיל

הם רוצים לפרק את הצבא. שלוש בחירות עומדות בפניהם:

1. סרבנות.

2. הצפת הצבא בחיילות, כאשר ידוע שכושרן הגופני הוא לא משהו בלשון המעטה.

3. שילוב של 1, ו- 2.

את התוצאות העובדתיות ראינו בשבעה באוקטובר.

לא רק. יש פה גם טרלול פרוגרסיבי תמים ומטומטםקעלעברימבאר
זה בהחלט טרלול פרוגרסיבי וטמטום מוחלט,קורא נלהב לשעבר

אבל אין כאן תמימות.-

אמנם יש תמימים חסרי דעת ועמוד שדרה שנסחפים אחרי זה-

אבל ה*תנועה הפרוגרסיבית* עושה את זה במודעות מליאה ובכוונת טירלול מליאה במטרה להרוס את כל התשתיות הלאומיות משפחתיות ואישיות וליצור כאוס מכל מיני סיבות: מרצון להרוס מסגרות 'מיושנות', עד שיחרור רסן של כל אנושיות מהמוסר והצדק, וכלה בשיכרון כח של מובילי התהליך הזה.

ועזוב אם יש כמה 'זקני ציון' כאלה שדוחפים הכל בחשאי או שזה תהליך מתפתח שבעלי דעה מסויימים ו'בעלי מאה' אחרים בעלי אינטרסים מקדמים העיקרון ברור

אמת. אבל זה לא באמת מעניין אותם, הרי הבנות שלהםנוגע, לא נוגעאחרונה

בכל מקרה לא בין המתגייסות לקרבי.

כמו שהילדים והנכדים של שופטי בג"ץ לא סובלים מנהלי הפתיחה באש כי הם לא בקרבי.

אין היום שמאל אמיתי. כל מנהיגי השמאל הם בובות של השמאל הפרוגרסיבי (חוץ מיאיר גולן שהוא עצמו שמאל פרוגרסיבי).

הבעיה החמורה היא שהימין ממנה אנשים (אייל זמיר) שזורמים עם הקו הזה ולא נלחמים נגדו.

הברכה שהכי חשוב לכוון בה בימינו היא למינים ולמלשינים. ברגע שזה יפתר, באופן טבעי לבקשות שבשאר הברכות יהיה קל הרבה יותר להתגשם.

אחד באפריל שניהדוס

אחד באפריל שני הוא יום מיוחד, בו כל מי שלא הצליח או הספיק לעשות מתיחה טובה יכול לנסות שוב.

ניתן לראות מקורות ליום הזה בירושלמי, זבחים סז עא

המתיחה הטובה ביותרשלג דאשתקדאחרונה

היא להגיד לכולם שב1.4 היית טמה או בדרך רחוקה.

ככה הם יחששו ממה שתעולל להם ב"שני" 😉

אשרי הרבנים הראשיים והרבנות - ראשונים לציון להעמדתהסטורי
בג"ץ במקומו!

הרבנות הראשית הרימה את נס המרד נגד בית המשפט - סרוגים הרבנות הראשית פתחה במרד נגד בית המשפט ואז התקפלה - סרוגים

בוגרת לינדנבאום טיפוסית בהחלט מתייעצת עם רבניהמרגול

ורבניותיה.

כנראה שקודם פותחת מקורות ומנסה להבין את הסוגיה ואת הפסיקות הקיימות, אבל אז פונה לרבנים ורבניות מהמדרשה.

בציבור הדת"ל גם ככה מתייעצים עם רבנים פחות מהציבור החרדי (כי ההתייעצויות הן יותר הלכתיות גרידא ופחות התלבטויות חיים רגילות).

אבל אם יש שאלה הלכתית? בטח. 

זה מכעיס אותי כל פעם מחדשמשה

"רחפן נפץ התפוצץ על באגר שפועל בשכירות מערכת הביטחון בדרום לבנון, כתוצאה מכך נהרג מפעיל באגר אזרחי, משפחתו עודכנה בפרטים, ללא נפגעים נוספים באירוע."

מה כואב לדו"צ לפרסם עליו כמו כל חלל אחר שנפל בקרב? אז מה אם הוא עובד קבלן של צה"ל. (וכן אני יודע שלא מגיע לו גמלה של חלל צה"ל אלא של נפגע פעולות איבה, כן, זה לא קשור).

זה לא הניסוח הרגיל?קפיץ
לעובדי קבלן?משה
להרוגים שעדיין אסור לפרסם מי הםקפיץ
דוצ לא מודיע על נפגעים שלא אישרו לפרסם שמותמשה
מאיפה ההודעה? לא ראיתי בשום מקוםברגוע
ונראה שדו"צ כן פרסם הודעהקפיץ

עובד בחברה קבלנית שמבצעת עבודות הנדסיות מטעם משרד הביטחון, נהרג מוק | ערוץ 7

רק כמה שעות אחרי שלך, יש סיכוי שחיכו ל-22 או משהו כזה

זה הם פרסמו גם פעם שעברהמשה

הוא לא קיבל אותו יחס כמו חייל שנפל בקרב, למרות שבתכל'ס אין הבדל גדול מדי. אם הוא היה חייל השם שלו היה מפורסם.

אולי ההבדל זה שהוא יכל לסרבנקדימוןאחרונה
בשונה מחייל?
הסתיימה פרשת בגדי הראשון לציון החדשיםפ.א.

זה בדיוק מה שהוא חיפש- הכרהנוגע, לא נוגע

מצחיק שזה מה שמפריע להם

הבנאדם טוען שהוא המשיח..

👍פ.א.
לפחות שלא יטען שהוא המשיח עם גלימת הראשון לציוןברגוע
הבעיה שהם לא הזכירו את זהנוגע, לא נוגע
מצוי שאדם פשוט שרואה סרטונים שלו, ואז שומע שהתעסקו במה הוא לובש ולא במה הוא אומר, מתחיל להאמין בו
זה לא עניינםברגוע
אם זה לא עניינם, אז עניין של מי זה?..נוגע, לא נוגעאחרונה

זו הרבנות הראשית או קשור אליה

הכותרת הצחיקה אותי נקדימון
כן.. הברקה טובהנוגע, לא נוגע
בקפלן מתאחדים, ובימין מפטירין כשלג דאשתקדאיתן גיל

רשימות ימין חדשות ישנות שנחושות למכור את נשמתן לשטן:

פייגלין.

מעוז.

וינטר.

שימחי.

וסמוטריץ' שמתנדנד בסקרים סביב 3 אחוזים.

מי ביקש זאת מידכם רמוס חצרי

יש עוד המון זמןברגוע

בנט מיהר להתאחד כדי לקבע את עצמו בתור המועמד של המרכז שמאל

^^^^הסטורי
להתאחד כרגע זה רק לאבד מומנטום.

אגב, גם מי שמכריז כעת על איחוד - יכול עוד להתפרק ולהתאחד עשר פעמים. זכור מקרה הנדל ושקד בבחירות הקודמות...

מפחיד אותי שכל המילואימניקים המיואשים מהצ"דקעלעברימבאר
יחברו לבנט ולפיד בלית ברירה. כי יצליכו לפתות מילואמניק עייף שכבר טחן שנתיים מילואים ולא ראה את הבית, שלפיד ובנט יביא לו את הישועה.

יש מצב שיש פה מזימה של השמאל הקיצוני להאריך את המלחמה בעזה ולא לסיים אותה בנצחון מוחץ, כדי להתיש את המילואימניקים

איך השמאל יכול להאריך את המלחמה?ברגוע
לדחוף לא להכריע את עזה ולבנוןקעלעברימבאר
...ברגוע
לדחוף לאי הכרעה/הפסקת אש דווקא מוביל בטווח הקצר לפחות ימי מילואים
השמאל הקיצוני לא באמת רוצה שנצא מעזה, הואקעלעברימבאראחרונה
רוצה שלא נכריע ונעשה עוד סבב ועוד, הכל כדי להתיש את המילואימניקים, ולמנוע לפי הזיותיהם מדינת הלכה ביביסטית
לעשות הסכם מצוין עם/ל לבנוןשלג דאשתקד

בזה לפיד מצוין.

גם עם בנט הוא עשה הסכם מצוין.

עם כזה חוש משא ומתן, חבל שהוא לא עשה את הסכם ריבנטרופ-מולוטוב.

מה?ברגוע

לפיד עשה הסכם עם לבנון כדי להאריך את המלחמה עכשיו?

התכוונתי שהוא יעשה הסכם עם לבנוןשלג דאשתקד

הסכם מולצח כמו ההסכם הקודם עם לבנון.

וזה יסדר את המפה מחדש. מה שנקרא "מזרח תיכון חדש" 🤣

הנדל ושקד- חיבור כלאיים ולא הופתעתי שהתפרק מידאיתן גיל

הנדל איש השנאה שהדליף מלשכת נתניהו, ונזרק לכל הרוחות. הוא גם ימין וגם שמאל וגם דתל"ש וגם קפלן וגם שונא ערבים.

שקד, לעומתו, אינה שמאל. היא קשרה את גורלה בגורלו של הנוכל, והלכה איתו באש ובמים, עד שביום בהיר מבחינתו, ויום חשוך מבחינתה, בהיותה בביקור במרוקו הוא שלח לה גט דיגיטלי. היתה מתה להשתלב בליכוד, אבל לא היה ולא יהיה בגלל וטו של לוין.

אני מרחם עליה. רגע, בעצם הפוך. 

הנדל ושקד- שני אופרטוניסטים שדוחים זה את זה.  

מה זה הביגוד המצחיק הזהרועישםטוב

בסרטון של ניסיון ההתנקשות בטראמפ יש את האנשים האלו שמופיעים, מה זה הבגדים המצחיקים האלו?

מה מוזר פה בדיוק?ayal perez

יש להם ווסט קראמי וקסדא בליסטית, מכנסיים ומעיל טקטיים, מה מוזר פה בדיוק?? 

שאלה שמעידה שהשואל כנראה לא היה בצבא …פ.א.
..רועישםטוב

דגמח מוזר בצבע חום בהיר

קפוצון בצבע תכלת

"וסט" שנראה כמו ממלחמת העצמאות

הם גם הלכו בצורה מוזרה

לא מביןayal perezאחרונה

הווסט הוא קרמי ברמה הגבוהה ביותר- זה שיש תאים בצדדים לא אומר שזה ישן, דגמ"ח חום זה הצבע של המדים של ארה"ב (כמו מדי זיית). 

אולי יעניין אותך