מי שלא בוחר בזהות שותף לשלטון השב"כ והשופטים הטמאים!!אמלתרא

אין מה להוסיף, זה המציאות בשטח!

עם כל הכבוד לכל הימינים למיניהם, כולם לא חותרים לשלטון, וזאת אומרת שמצב בארץ יהיה מחר כמו אתמול, רק עם קולות מאופזיציה, או לשבת בהנהגה עם ידים כבולים לעומת שלטון השמאל הטמא של חוקי סדום שב"כ!!

אין ברירה רק ללכת עם זהות שיעשה מהפיכה של קדושה, מהפיכה של הנהגה מהפך יסודי על כל הממסד הטמא הקיים, שמשתמש עם הקדושה לקדם את זממם הרשע לפגוע שוב ושוב בעם ישראל בתהליכים שעוד לא נולדו עד היום הזה (ראה הסרטון של רבקה שנאנס תחת סוכן שב"כ!! טומאה ורשעות עמלקי במלא חוצפתה)מת

מי שיש להגיב משהו חוץ מהאימרא המדושדות של "חוזאחתימא".... מוזמן להגיב עניינית!מתפלפל

מה זה "חוזאחתימא"?י. צ.

ותודה שקיבלת את עצתי.

אכוסהכאשימע...אמלתרא
  • מנפנף
התחלנו! מערכת ההצבעה פתוחה ומחכה לכם.אמלתרא

בהצלחה לכל המועמדים!

אתר ההצבעה: https://app.evote.pro/reg/26/he/100

כון לשעה 14:10 רשומים במערכת ההצבעה: 13,735 איש
הצביעו בפועל:
 5,947 איש
(מתוכם אושרו כבר 5,400 שהם 91%)
שהם 43.25% הצבעה מכלל מהרשומים

התחלנו! מערכת ההצבעה פתוחה ומחכה לכם.אמלתרא

בהצלחה לכל המועמדים!

אתר ההצבעה: eVote PRO - Professional Voting Services

כון לשעה 14:10 רשומים במערכת ההצבעה: 13,735 איש
הצביעו בפועל:
 5,947 איש
(מתוכם אושרו כבר 5,400 שהם 91%)
שהם 43.25% הצבעה מכלל מהרשומים

מהפיכה של קדושה אריאל יוסף

אם למחיקת כל סממן יהודי במדינה אתה קורא מהפיכה של קדושה,

אני לא רוצה לדעת איך נראית מהפיכה של הס"א.

תסביר עצמך, זהות מוחק?אמלתרא

אכן. זהות מוחקת כל סממן יהודי במדינה. קרא את מצעה.אריאל יוסף

איפוא בדיוק?אמלתרא

צטט...

מדינת ישראל ומוסדותיה:

בשונה ממרחב הפרט והקהילה שבו החיבור לזהות היהודית הוא מרצון, 'זהות' מאמינה שעל המוסדות הממלכתיים של המדינה להיות מחויבים להלכה ולמסורת ישראל כביטוי לזהותה היהודית של המדינה.

היא יכולה להאמין במה שהיא רוצהאריאל יוסף

אלו מילים ריקות.

התוכנית המעשית סותרת אותם מכל וכל.

בפרט כשלפי המצע המוסדות הממלכתיים מצומצמים למינימום

וכמעט הכל הופך להיות חלק מ"מרחב הפרט והקהילה"...

אין שום קדושה בהפרדת דת ממדינה בסגנון המערב הליברליק"ש
להפך. אם לחלן את כל מה שנשאר מהסטטוס קוו - זה קדושה, אז אין לך מושג מה זה קדושה. אולי התכוונת 'קדשה'?
כנראה שעוד לא קראת את המצעאמלתרא

וכנראה שגם לא פעם ניסית בעצמך לפעול ולרדת לשטח לדבר עם אנשי זהות און אפילו עם אנשי ימין...

ובכל זאת יותר טוב ממה שיש עכשיו, הדרך של זהות עכשיו היא לעשות יסוד שעליו אפשר להוסיף, ולא שזה עצמה האידיאל לשאוף אליה

קראתי - מדינה יהודית היא כותרת למשפטים מפוצצים וחסרי משמעותק"ש
יחד עם זאת, תחת הכותרת של 'הפסקת התערבות', שבענייני שמירת מצוות זה הפך הערובות הכלל ישראלית: המדינה תכיר בנישואי תערובת, בנישואי גילוי עריות למניהם ובכל שאר הרעות החולות. תאפשר תחבורה ציבורית בשבת שמלבד הגברת חילול השבת בפרהסיא, זה גם ייצור לחץ על הנהגים, סדרנים, מוקדנים וכו' לעבוד בשבת.

כל זה בדיוק ערכים מערביים ליברלים - הפוך ממדינת קדש.
אתה מדבר לענין.אמלתרא

א. נישואין של ע"פ תורה לא תכיר

ב. תחבורה ציבורית בשבת קיימת, וגם קיימת ע"י יחידים. ואפשר לדבר עם מערכת זהות על זה, ובכל זאת זה פרט מתוך הכלל, וגם לא ברור אם זה ילחיץ לחלל שבת או דוקא להיפך!

השאלה היא, אל תתחמק, האם המצב הקיים יותר טוב?? המצב לא תשתנה אלא לרעה, והאויבים מהערבים ומהשמאל מתגברים יום יום, וכל זה אתה אומר שזה כדאי?? 

לא טוב יותר שההנהגה תהא ביד הימין?? אין אפשרות אחרת שההנהגה תהא בהימין אלא דרך זהות!

א לא נכון. במצע מפורש שלא יהיה רישום נישואיןנחשון מהרחברון
ולכן אין משמעות לנישואין רבניים. יהיה רק נישואים אזרחיים.

ב לגבי התחבורה ציבורית בשבת. חילוני שיחליט לפתוח קו מרמת גן לפת''ח צריך לעבור בבבני ברק. כיום לא יתנו לו, לפי המצע של פייגלין לא יוכלו למנוע ממנו.

לפי המצע של פייגלין רוב היישובים הקטנים לא יזכו כלל לתח''צ (אפשר לדון על היעילות של זה) אז רק שם לא יהיה תח''צ בשבת, כל מקום אחר - יהיה. זה פועל יוצא. אז מה אם הוא מפריט וזה לא המדינה, יהיה יותר חיתולי שבת. ראית את הסרטון של הקידוש מהטלפון בעבודות בשבת בגשר יהודית?

זה מה שיקרה. כשהמון מסורתיים יקבלו מאתיים אחוז על שבת והחברה שלהם תעבוד בשבת - הרבה אנשים שמרגישים לא לעבוד בשבת (גם אם לא שומרים במאה אחוז) יעבדו בשבת.

ג ההנהגה לא תבוא דרך זהות יד וחלק.

גם אם במצב הכי מופרע פייגלין מקבל 10 מנדטים. הוא באופוזיציה. אף אחד לא רוצה -קריזיונר בקואליציה. התנאי היחיד שהציב לכניסה לקואליציה הוא לגליזציה. ז''א שגם הוא יסכים תמורת לגליזציה לא לעשות הרבה. אז על איזה הנהגה אתה מדבר?
איך יגיע להנהגה?
בניגוד אליך קראתי בעיון את 'כככלל המצע. שום דבר שם לא ריאלי אלא אם כן אתה עם 61 חברי כנסת שכולם בראש המדוייק שלך. לא יקרה. שכח מזה. לא ככה יגיע השינוי...
ישבת פעם עם אנשי זהות?אמלתרא

האם הצעת אלטרנטיבה?

אז בסוף אתה מסיים "לא ככה יגיע שינוי..." אבל ללכת לישון בלא שינוי זה מאבד עצמו לדעת! תראה מה קורה בשטח!

מסגרת לדיון, הערות.י. צ.

גם השמאל, בשם חוסר האלטרנטיבה (לדעתו), מציע תוכנית מזיקה. לכן השאלה השנייה מיותרת.

"שינוי" היא מילה כללית מדיי. צריכים להחליט באיזה תחום דנים - דת ומדינה, איזון רשויות, כלכלה, ביטחון, חוץ, פשיעה וכו'.

צריכים לדון בשתי שאלות:

האם התכנית ריאלית?

האם התכנית טובה או רעה?

שינויים כבר קורים, לטובה ולרעה.

לדעת רבים, מי שרוצה שינוי חיובי צריך להצביע לבית היהודי, בעזרת ה' בראשות סמוטריץ'. זה לא ללכת לישון.

ישבתי עם נציגי פייגלין בגלגול הקודם שלהםהסטורי
כשעבדו באופן בלתי נלאה על התפקדות לליכוד וכמה זו הדרך היחידה והנכונה להשפיע. כמה מפלגות אחרות הן חסרות תוחלת, אין טעם לא להצטרף אליהם ולא להקים חדשות.
גם כשכולנו עסקנו במאבק בגירוש, פייגלין (שאני מודה שלארגן מחאות יש לו כשרון) לא בזבז את זמנו - כי המשימה הקובעת והקריטית, היא בניין הכח בליכוד וכל דבר חשוב אחר, נדחה מפני זה.
שום טיעון נגד (שכולם התגשמו אחד לאחד) לא נשמע זו האמת ואין בילתה. בערך כמו התשובות שלך כאן.

כל זה היה נכון, עד שיום אחד בעטו אותו מהליכוד. שבוע וחצי קודם הוא עוד התראיין וטען שהוא ליכודניק וכל דבר אחר הוא בזבוז זמן ואנרגיה.
יומים אח"כ הוא הקים תנועה חדשה...
כתבתי תגובה ארוכה ונגמרה הבטריה. אענה שובנחשון מהרחברון
אכן ישבתי עם חמי שהוא פעיל של פייגלין שנים ארוכות. הולך לכל הכנסים. יוזם את חלקם. פייגלין היה בחתונה שלי ובחוג בית אצל חצי. ממנו לקחתי את המצע. קראתי אותו ברצינות ומחלקים מסויימים התלהבתי מחלקים מסויימים סלדתי אבל דבר אחד ניכר לאורך כל המצע. יש כאן חזון אמיתי שדואג בראש ובראשונה לעם. ועל זה אני אומר כל הזמן - שאפו.

אני אוהב לתמצת את ההגדרה של פייגלין בהשוואה לבנט.
בנט ' מדינאי גרוע פוליטיקאי מצויין
פייגלין - פוליטיקאי גרוע ומדינה מצויין.

אם היתה היתכנות כלשהי שבמקרה שפייגלין עם 15 מנדטים יצליח להעביר עשר אחוז מהרעיונות שלו - הייתי חושב לבזבז את הקול שלי ולהצביע לו בשביל הסיכוי שזה יקרה.
פייגלין פעם אחר פעם הוכיח כי את הכישורים הפוליטיים אין לו. היכולת של מעריצי זהות להתעלם מכל מדד ריאלי ומכל סקר שלא שלהם ולדבר על כך ש10 מנדטים זה ריאלי ואפילו לא אופטימי מתבטאת גם ההתעלמות מ(חוסר) הכישורים הפוליטיים של ראש מפלגתם.

מה יתן לנו פייגלין בכנסת? בהנחה פרועה שיכנס עם עשר מנדטים...

פייגלין מאחד מצביעי מרץ ועלה ירוק. מאוכזבים כחלון ולפיד וימנים שמחפשים פיתרון ןשינוי.
בכל קונסטלציה פוליטית על חצי מהדברים הוא יצביע עם האופוזיציה. הרי הכנסת לא מעניינת אותו אלא הממשלה. ובשביל זה צריך לעמוד על העקרונות בכל מחיר. אחלה אג'נדה. המשמעות הפוליטית שלה. היא שאף אחד לא יכניס אותו לקואליציה.

היום היו פריימריז פתוחים. גם מי שלא התפקיד יכול לבחור. כמה אנשים באו לשינוי שנקרא זהות? פחות מחצי מנדט! אז אחוז החסימה? זה תרחיש אופטימי שהיא תהיה קרובה לאחוז החסימה מלמטה.

אתה שואל מה יביא שינוי? יביא שינוי זה להבין את המשחק הפוליטי ולהשיג על ידו את המקסימום האפשרי. נכון. זה לאט ואנחנו לא מרוצים ממה שקורה. אבל לבוא ולנטיינס את הראש. בקיר לא יעזור. גם אם יש כוונות טובות.
אני לא מדבר על שריפת קולות. כי לא תשרפו יותר מכמה אלפים בודדים. אני מדבר על מה לדעתך זהות תוכל לקדם בכנסת עם עשרה מנדטים.
השיח הציבורי!! תודעת הציבור!!אמלתרא

מודה לך על תגובה עניינית מלא תוכן!!

אצל הזהותניקים כבר לא מפחדים מריאלי וכדומה, כי לא מקדמים שום דבר באקטואליה כמו מי שהקימו המדינה לא פעלו דרך האקטואליה, אלא מתקדמים לאט לאט ובנחישות.

כי בלי זהות ובלי ביהמ"ק יהיה טרור בארצינו! בטוח! אין שום שאלה, וגם רמת החיים הוא בשחיתות.

הסיבה היחידה שלא בונים בית המקדש בימינו הוא משום שהוא הזוי, וכולם חושבים שאין מומנטום לזה, אז כל אחד שבוחר זהות צועק שהוא בעד יסוד ריבוני עם בית המקדש בתוכינו. ורק עם זה ישתנה מודעות הרחוב לזה, וכמו שלפני 10 שנה היו בודדים הזויים שעלו להר הבית, וגם היית יכול לומר שהם לא פעלו באקטואליה ובריאליות, ובכל זאת הם מתקדמים לאט לאט לממדים עצומים, ובעיקר בתודעת העם!

גם אם בסוף הישועה לא יבא מדרך זהות, (מודה לכך שפיגלין אינו פוליטיקאי..) בכל זאת רק בהפתק לזהות מעבירים מסר לעם שאנחנו רוצים ביהמ"ק בכל מחיר, ורק דרכה יבא ישועה וגאולה!

כשאמרו חז"ל גודל מצוות ירושת הארץ וקניה מגוי מותרת ע"י נכרי אפילו בשבת, וגם אפשר לטעון כי הגוי ישב באדמה נוספת... אבל אם הולכים בנחישות בסופו של דבר יהיה גאולה.

ואנחנו לא מאמינים לבנט ושקד שמאמינים לשב"כ אלא לבן גביר! ומאמינים בהזויים שנהפכים לגיבורים!

עם בית מקדש יחד עם נישואין אזרחייםנחשון מהרחברון
יחד עם חילולי שבת המוניים. יחד עם נתינת המון המון כוח לבעלי רכוש.(תכנית הרבנים יכולה להוביל בקלות להשתלטות על איזורים עניים של בעלי עניין ולהביא קטסטרופות) יחד עם הפרדה של כל שירותי הדת מגוף אחד שמאחד ויביא למצב של ספרי יוחסין. להביא יחד עם בית מקדש גם חופש דת מוחלט לערבים לנוצרים שמצווה לאבד ע''ז מארחינו ועוד ועוד הרבה דברים שמנוגדים ואיך שאני לפחות תופס את דרישת אלוקים מאיתנו.

לכן אני חושב שפייגלין בחזון הכולל שלו לא מקרב את החזון שאתה מדבר עליו.

מסכים איתך מצד שלא תמיד צריך להתחשב בריאלי.
לא תמיד הריאלי צודק.
יש לי בעיות עקרוניות.
פייגלין כיום לא מרים דגל של מקדש.
לא מרים דגל של תורה.
לא מרים דגל של יראת שמיים.

הדגל שלו זה קנאביס. כסף. כלכלה. חירות הפרט. המקדש בשקט בשקט נכנס. כנ''ל התכנית המדינית.
גדי וישלסי (או איך שלא קוראים לו, הסטנדאפיסט ההוא שהצטרף לזהות) אמר שהוא נכנס למפלגה דווקא בגלל שהוא חושב שהתכנונים האלו לא ריאלים כרגע מבחינתו והוא מתחבר לשאר המצע. סמים כלכלה חופשית צמצום הממשלה. גם לפיד הבטיח צמצום ממשלה. גם כחלון הבטיח כלכלה חופשית וגם עלה ירוק מציעים לגליזציה. מה הערך המוסף של פייגלין? חוץ מאמירת 'הכל מושחת'

שמח שאתה מודה שהוא לא פוליטיקאי. בעיני זה מראה על יושר.

לגבי האמירה שלך שבהצבעת זהות אתה מעביר מסר שאתה רוצה מקדש מוזר לי. בכל הקמפיין לא ראיתי את המילה מקדש...
פייגלין מדבר על עקרונות אחרים. אותם הוא צועק. לא על המעקה שלך. פייגלין שינה ראש ומאמיניו עדיין בראש הישן.

אשמח לתגובה
בכל מצע זהות לא מובא בניין המקדשנחשון מהרחברון
מצטט כאן את כל הפסקה הרלוונטיץ על ירושלים והר הבית. זכויות תפילה? כן. ריבונות? כן. בית כנסת בהר? כן מקדש? אין

אז איזה מסר יש שרוצים מקדש בכל מחיר.
ואם במסרים עסקינן - אז 'הבכיינים' של עצמה יהודית שיהיו באופוזיציה ויעשו פרובוקציות דורשים את זה. אבל פייגלין אמר שהם באו לבכות ולקטר והוא באמת לעבוד... משמע שהוא יעשה. ואתה מדבר איתי על מסר ועיקרון לא על עשיה כי די הסכמת איתי (נראה לי) שישיה פייגלין לא יצליח להוביל. ביקשת לזנוח את הריאלי ולצעוק מסר וחזון. אז החזון שלך אינו התכנית של פייגלין. ובחזון של פייגלין לא תואם את עמדותיו וכפי המשמעות מדברים גם את עמדותיו. רוצה מסר שרוצים מקדש? רוצה מסר שרוצים ריבונות? להפסיק את הטרור? קריאה בשם ה'? אז תצביע לעצמה יהודית. הם מייצגים את זה נאמנה לעומת פייגלין שמסתיר את זה כמה שיותר...

אבל שוב. המסר של פייגלין שהוא ראש ממשלה. והוא לא בא לעבודה פרלמנטרית בכנסת. הוא בא לשנות. להשפיע. ואני חוזר. זה לא מה שטענת. אני טוען כנגדו. ומתעקש שאין לו את היכולת לפעול ולהשפיע. לגבי מה דעתי בעניין הצבעה עקרונית לא ריאלית - זה נושא לשירשוא אחר...

(הנתונים מסגירת הקלפיות שהיו באינטרנט, ללא מאמץ, ללא חשש סיכון הקול אם אין אחוז חסימה - כ11 אלף איש הצביעו. כשיש מנדט. מה שאומר שבבחירות הכלליות שדורשות יותר מאמץ, שיש חשש של זריקת הקול לפח ויש מפלגות נוספות שמתחרות על הקול שלך ואולי אתה מזדהה איתם - הסיכוי להגיע למנדט אחד הוא אפסי

ירושלים והר הבית:

ירושלים בכלל והר הבית בפרט הם לב ליבו של הקיום הלאומי היהודי לאורך הדורות.

'זהות' תפעל לפיתוח ירושלים כפי הראוי לבירת ישראל. עם הגשמת תכניתה המדינית (ראה לעיל "התכנית המדינית") הסכסוך ייעלם, והלא-יהודים שיישארו בירושלים הם אלה המקבלים על עצמם את ריבונות ישראל. לאור זאת, ניתן יהיה להרחיב את גבולות העיר במזרח ובצפון, וזאת על מנת ליצור את 'מטרופולין ירושלים'. מטרופולין ירושלים תכלול את בית לחם וגוש עציון בדרום, את בית שמש ומודיעין במערב, את רמאללה בצפון, ואת מעלה אדומים ויריחו במזרח. בנוסף, 'זהות' תשפר את הגישה לירושלים על ידי מגוון תשתיות אסטרטגיות כגון: כביש טבעת, בניית שדה תעופה בינלאומי, שיפור כביש ההר והכבישים במזרח העיר ובייחוד מסביב לעיר העתיקה.

'זהות' תחתור להעברת קריית הממשלה, משכן הכנסת ובית משפט העליון ממערב העיר אל העיר העתיקה בשטחים הסמוכים להר הבית.

הר הבית אינו מוקד של סכסוך דתי, אלא, כאמור, הלב הפועם של האומה כולה. קיים קשר ישיר בין איבוד אחיזת ישראל בהר (מאז שנמסר בפועל לוואקף) לבין איבוד הלגיטימציה הבינלאומית של מדינת ישראל לאורך השנים. מנהיגי ישראל לדורותיהם, מימין ומשמאל, עשו הכול כדי "לברוח" מההתעסקות עם הר הבית. 'זהות' חולקת בכל תוקף על מדיניות זו, ורואה בהחזרת השליטה הישראלית המלאה על ההר יעד לאומי ממעלה ראשונה.

בהתאם לכך, 'זהות' מתכוונת להרחיק מההר את הוואקף או כל גורם זר אחר שאינו כפוף לריבונות ישראל. משטרת ישראל תוצב על ההר דרך קבע, ולא בשוליו כפי שהדבר נעשה כיום. ביקורים בהר הבית יתאפשרו בכל שעות היממה ללא הגבלה, ושמירה על ביטחונם של אזרחי ישראל בהר תובטח באופן מוחלט תוך גיוס כל הכוחות המשטרתיים הנדרשים לכך. הגישה להר ליהודים תותר מכל שעריו ללא כל סייג.

מתוקף חוק השמירה על המקומות הקדושים, 'זהות' מתכוונת למסור את הר הבית לניהולה של הרבנות הראשית, שתוכל גם להסדיר את העלייה ואת התפילה של היהודים בהר במסגרת ההלכה לתחומים המותרים, ולסמנם בשטח. בית כנסת יהודי יוקם על ההר. כמו כן, הר הבית ייפתח למחקר ארכאולוגי בלי ההגבלות הנהוגות כיום

עוד משהו קטןי. צ.

אוסיף, שההצבעה באינטרנט גם אינה מחייבת להצביע לו בקלפי. 

גם אני הצבעתי בבחירות האלו, ולא מתכוון להצביע לו בקלפי.

יש הבדל בין חזון של קודש לבין מה עדיףק"ש
לטעות שאולי במצב הקיים עדיף כך על אחרת, נו אולי. לא ברור לי אבל מילא. לטעון שזה חזון של קודש - זה הכי רחוק ממנו. אין שם שום קודש במצע. הפקרת הכשרות, הפקרת הנישואין, הפקרת הפרהסיא הציבורית. לי אכפת מכל נהג שיאלץ לחלל שבת, כי בשכונה מסויימת, אפילו אם אינה השכונה שלי רוצים תחבורה (ואם לא לא תהיה לו עבודה).
מי שבוחר בזהות מבזבז את הזמן...הסטורי
אתה יכול לארגן ארגז בבית, לעשות בו חור ולהכניס לשם כמה פתקים של זהות שאתה רוצה. כשיש מפלגה שהיא על גבול אחוז החסימה (כמו יחד בבחירות הקודמות), יש טעם להתאמץ להצביע, כל קול יכול להיות זה שיעביר. (כנראה שבלי הטפשים שברגע האחרון הצביעו לליכוד ובלי ההתנהלות המאפיונרית של ש"ס היו עוברים.
כשהמפלגה שאתה מתעקש להצביע לה, רחוקה מאחוז החסימה כרחוק מזרח ממערב - אין שום טעם בבזבוז הזמן והאנרגיה על ההצבעה לה.

(האמת שבמקרה הזה, כל עוד שהיא לא תקבל 61 אין שום טעם להצביע, אבל זה כבר עניין אחר)
אין דרך אחרת!! אין לנו אופציה אחרת!אמלתרא

השמאל והטומאה גובר בלי גבול. גם בגלות רוב עם ישראל הלכו לאמריקה ורק כמה בודדים שמו ראשם בחול הקדוש של ארץ ישראל, ורק זכותם עמדה לנו

בענייני דת ומדינה זהות שמאלה ממרצאריאל יוסף

גם היא מלאה שמאל וטומאה.

התכנית של פייגלין תעודד התבוללות בארץהסטורי
בדיוק כמו באמריקה
אפשר להציע לך הצעה מעניינת? אפתח בשאלהנחשון מהרחברון
האם אתה חושב שאם נדון בטיעונים לוגיים קיים סיכוי שיצליח לשכנע אותך לא להצביע לזהות?

ההערכה שלך לזהות נובעת מתוך בירור שכלי או מתוך הערצה לאישיות/מסר/חיפוש אלטרנטיבה (יש גם מחנה רק לא ביבי בימין)

אני שואל בכנות. לא להתריס. אני מתשדל לענות בפירוט כפי ששמת לב. בתחילה חשבתי שזה בעיקר לאחרים שקוראים כאן כי נראת לי פנאט פייגלין.

מבחינתי כתבתי מספיק בשביל הצורך הזה להרחיק אחרים מהדמיונות שווא (בעיניי)
אשמח להמשיך איתך את הדיון אם אתה בררשא פתוח לשמוע ולהשמיע. ולא רק להשמיע. אגב. אני כבר אומר לך שאני מוכן לשמוע.וכל מה שכתבו עליו שחשבתי שלא נכון או דברים שלא ידעתי - הלכתי לבדוק. קראתי את כל השלוש מאות ומשהו עמודים המצע מתוך בירור אמיתי. ומבחינתי אני עדיין פתוח לשמוע שוב. אבל בטיעונים מגובים בעובדות. לא באמונות וסיסמאות למיניהם
אין את האפשרות להמשיך כאן מול כולם... רק סיכוםאמלתרא

כמו שעם הישמעאלי ימשיך בדרך שלהם, ויאמינו באיבראהים ובמשוגע ובטירופי השקר מאז עד היום

Latest Palestinian Libel: The Innocent Teenage Girl Shot Dead

ורק ההגירה שלהם למקומות מוצאם או לשטח שהועד להם בעבר הירדן, יביא את הדרך לרווחה, אבל לא יקויים בשביל שאותו הדבר קורה לעם ישראל...

העם ימשיך בדרך שלהם להאמין לממסד ומנגינותיו, ולא יחיו עם הריקי וכל אלה היהודים הטהורים שמסרו נפשם! וגם גופם לממסד הנורמטיבי, והקבוצה הקטנה שנקראים "ימין קיצוני" שמעיזים לחשוב נגד הריאליה ונגד הממסד, אין להם התמיכה מעם הרחב כמו שיש לשמאל הקיצוני שקבוצה קטנה מושלת על עם ישראל כולו.

לכן הגלגל מתגלגלת...

אבל אין מה להפסיד ואין מה לחשוש לקדם החזון של הקב"ה, לא מאבדים הקול, כי הקול ממילא הולך לפח, כי הקול שלך להימינים אחרים לא יקדם שום דבר, (ממילא יהיה גוש ימין וממילא יתחשבו בקולות ימין לסטטיסקה)

אין מה לחשוש שזהות לא אוחז דגל המקדש, כי המקדש ממילא בתוככי זהות וזה פשוט לכל מבין, אלא להתחבר ולגמד קולות מהעם שעוד לא מבינים מה זה בית המקדש, כמו שרוב עם ישראל תורה ומצוות פוחד מבית המקדש כי לא יודעים מה זה ואיך לאכול את זה...

אין לחשוש כי יהיה פה מדינה מערבית ליברלית וכו' כי זה זה מגוחכת לחשוב כך, וגם מונטיגיו וחלק גדול מעם ישראל גם פחד ממדינה יהודית בארץ ישראל, ועם כל השחיתות, אנחנו מגדלור במזרח התיכון...

אל תפחד, רק דבר אחד תפחדו מלהיות שותף לקדם את ההנהגה העכשווית שהולך יותר ויותר שמאלה עם טומאה שאין כמותה,

וגם לבסוף עם הנצח ינצח בדרך הארוכה ולא בדרך הקצרה,

המקדש לא ממילא בתוככי זהותנחשון מהרחברון
להיפך הוא מוסתר. גיגלתי קצת פייגלין מקדש כל התוצאות הם מ2011-2014 יש רק אחת מדצמבר 2018 שבה הוא אומר שמקדש לא יבנה במחטף קואליציוני, רק כשכל העם יהיה שותף והרגיע את המנחים שהוא לא הולך להקים מקדש.
הוא שינה ראש.

כואב לי עליך כי המשיח שלך משתמש בך לקדם אינטרסים אחרים שאתה לא מאמין בהם. זה עצוב
יפה, שאחרי ששנים פייגלין האשים את הרבנים בחסרון המקדשק"ש
נפל לו האסימון, שמרן הרב צבי יהודה זצ"ל צדק ומקדש דורש רמה רוחנית מתאימה של העם.

אולי בעוד עשרים שנה, הוא פתאום יבין, שבעוד כמה דברים שהוא בטוח היום שהוא צודק וכל הרבנים טועים (שבת, נישואין, כשרות ועוד) - הם צודקים.
אני חושב שאתה טועה הוא הבין משהו אחר משמעותי יותרנחשון מהרחברון
שבפוליטיקה לא אומרים כל דבר... התקדמות אדירה...
פשוט לכל מבין - חוץ מכולם כאן וחוץ מאנשי מר"ץ שהתחברו לזהותק"ש
במחילת כבודך, המקדש נמצא בתוככי אנשי תקומה, עוצמה לישראל וגם הבית היהודי של היום (אחרי שהטרמפיסטים ערקו) - הרבה יותר ממה שהוא מעניין את מעשני הקנביס שקשורים לזהות. חלקם אמרו זאת בפירוש.
מה שמפריע לי בוה-מיוחד

נושאי דת. אי אפשר לרמוס את הדת במדינה

כלכלה. הוא רוצה מדינה קפילסטית קיצונית, למי שאין כסף הולך קיבינימט.

הי אתהנחשון מהרחברון
בכרטיס האישי שלך ראיתי שבבחירות הקודמות כתבת שכפייגליניסט הכי נכון להצביע לאלי ישי. מה נשתנה? (בהנחה שיחד יתאהדו עם עצמה ותקומה. עדיין פייגלין?
חוץ זהות זה לעבוד עם ידיים כבולותאמלתרא

אני בן אדם. וגם בביהכנ"ס ספרדי לא אתפלל בנוסח אשכנזי לפני העמוד...

נניח שכל הימינים עוצמה, סמוטריץ וכו' יכנסו באופן הכי טוב, בסופו של דבר ידיהם כבולים, תראה איך שקד לוחמת מול השופטים של סדום, אבל יש המון שבכלל לא מדברים... ומה ייעשה במצב הכי טוב? לעשות דיל לוותר על זה ולקבל זה... אז נשארנו עם רצח והשחתה במלא עוזה.

אין ברירה רק זהות היא התירוץ, ואם נפלנו לא נפלנו כי ממילא נפלנו....

לא ענית מה ההבדל בין בבחירות האלו לקודמות?נחשון מהרחברון
שפייגלין לא רץ? ואז פתאום ישי בסדר

המשיח שלך פייגלין לא הצביע בבחירות האחרונות.
אז מדוע כפייגילינסט יש להצביע ליישי כשאין זהות?
רק זהות יש במעשה מהלך בחזון המשיחי!אמלתרא

https://www.makorrishon.co.il/%D7%91%D7%97%D7%99%D7%A8%D7%95%D7%AA-%D7%AA%D7%A9%D7%A2%D7%98/111285/

רק לזהות מכל המפלגות יש מהלך!!

ומי שמבין בענינים זה הסוד העמוק בתהליך הגאולה.

זהות

דווקא המפלגה הקטנה זהות, שלא צפויה לעבור את אחוז החסימה, מביאה משב רוח מרענן בהיבט של יחסינו עם אחינו בעולם. במפלגה סבורים כי לשותפות הגורל בין ישראל ליהודי העולם צריכה להיות גם השלכה מעשית ופוליטית: "ליהודי התפוצות צריך להיות פה וביטוי רשמי בפרלמנט הישראלי". בהתאם, יזמו במפלגה מהלך מקורי: "זהות קבעה שברשימת המפלגה לכנסת ישוריינו נציגי יהודי התפוצות (שיהיו אזרחי ישראל כמובן) אשר ייבחרו על ידם". מקומות 10, 20, 30 ברשימת מפלגת זהות נבחרו על ידי חברי זהות העולמית, יהודים שאינם אזרחי ישראל.

די, עד כמה אפשר לומר על טמא טהור?!ק"ש
החזון המשיחי הוא לא לתת כבוד, מעמד וסמכות לנמושות שירדו מהארץ (אזרחי ישראל שבחרו את סיר הבשר שבגלות), אלא להחזיר אותם ואת כל שאר היהודים לארץ ישראל.

אגב, גם השימוש בשם המכובס "תפוצות" במקום המונח המדויק - "גלות" הוא נתינת לגיטימציה לישיבה של יהודים על אדמה טמאה והעדפת על שותפות במהלך המשיחי של החזרת שכינה לציון.
אתה מייצג העם ההמוני... רק נגד ונגד שלי חזון מעשי...אמלתרא

מכל המפלגות רק לזהות יש מענה לבעיית הגלות!

וזה בכל עניין! כי כל המפלגות באים מעם ההמוני דרך הסקרים והפולטיקה, חוץ מזהות שבא מאיכפתיות

ותגובת עם ההמוני? הזוי.. חוזהחתימה...

להפוך את החולשה לאידיאולוגיה, זה לא מענה!הסטורי
מפלגה שהתורה מדריכה אותה ובוודאי אם הדיבור הוא על 'חזון משיחי', אמורה לשאוף ולפעול להעלאת כל היהודים לארץ.

לתת לנציגי הגלות להיות במקבלי ההחלטות ועוד לתת להם לגיטימציה בשם המכובס 'תפוצות', זה לא מענה. להפך.
לעומת המציאות שיש ייצוג לערבים....אמלתרא

הכל בהשוואה למציאות הקיימת בלתי נסבלת

את בית המקדש הרסנו לך אז הלכת על יהודי הגלות?נחשון מהרחברון
מתי תפנים שפייגלין גוגל באמיתות אחרות ובעקרונות אחרים מאשר מה שהיה בתקופת זו ארצנו ומנהיגות יהודית....

מה משיחי בלתת לכל אזרח (ערבי כיהודי ) נשק חפשי?
מה משיחי בלשמר את הגלות שאלפי שנים התפללנו לצאת ממנה?
מה משיחי בגראס?

יש כמה נקודות נחמדות שאפשר להזדהות איתם במצע שלו, מסכים. אבל - הרוב המוחלט מגיע מתפיסה ליברטאנית קיצונית. יש לזה גם השלכות חיוביות אבל גם שליליות. לייחס את זה לחזון משיחי ולא לחזון ליבריטאני זה בין לעבוד על עצמך לבין לשקר לציבור.
מה?אמלתרא

הוא אומר לתת נשק לכל הערבים?

יש מציאות של הגלות, ולהתעלם ממנו זה שחיתות

מה זה גראס?

פייגלין דוגל שכל אזרח יוכל להכנס לחנות ולקנותנחשון מהרחברון
נשק ללא הגבלה. אממה יש 20 אחוז מאזרחי ישראל - ערבים. כל אחד מהם יוכל להכנס לחנות ולקנות נשק.

גראס זה סוג של סמים קלים שפייגלין רוצה שיהיה חוקי במדינה

להתעלם מנדלות אולי שחיתות. אני לא סכין עם זה אבל נניח שכן.
לתת לגלות לגיטימציה זה שחיתות. להגיד שיהודי בחו''ל שלא מודע להשלכות של ההחלטות שלו ולא יחטוף מהם אם יהיו כושלות יוכל להחליט על מה שקורה כאן? זו שחיתות.

בדיוק כמו שפקידים עם רכבים יחליטו על מסלולי ותדירות תח''צ. כשהפעם האחרונה שנסעו בה היתה לפני עשרות שנים...
מה היה בלי אייפק?אמלתרא

לא יכול להיות שזהות נותן לערבים נשק.

תקרא את המצע שלהם. אתה מצחיק ממשנחשון מהרחברון
פעם אחרי פעם מראים לך כאן פגמים מהותיים במצע זהות שאפילו לא קראת כל מה אתה כ''כ מעריץ אותם?
זה ממש שיח חרשיםהיא שיחתי
אין פה מענה אמיתי לבעיות של זהות. רק סגידה שהיא תביא את הגאולה השלמה
זה לא. זה יותר גרוענחשון מהרחברון
זה לא שאין מענה. הבנאדם אפילו לא יודע מה זהות רוצים.

זה ממש הזוי...
אני חושב שהוא מייצג חלק גדול ממתלהמי זהות..היא שיחתי
א גאסט פאר א ווייל זעהט א מייל...אמלתרא

אין אפשרות להגיב על כל גיבוב.

אנחנו חושבים עקרונית אחרת

בjewish press ובכל העיתונים האמריקאים הימינים זהות מדברת אל לבם, היהודים בארץ כבר בתוך כל הקומבינה שא"א להם להתרומם ולהסתכל מלמעלה, אלא מלחמה פנימית מדושדשת שאין לזה סוף.

אם יש איזה בעיה בזהות, הם מוכנים לשמוע ולתקן שאין בכל מפלגות אחרות שכבולים תחת המצב המסובך הקיים, ולהגיד שהם שכחו מהבית המקדש וכו', ומחזקים ערבים בנשק, זו סתם נגד המציאות של זהות, ומשהו לא מובן פה בינינו.

אני מאחל לכם הצלחה, הקב"ה יתן לנו הזדמנות לקיים שיח הדדי ולהבין אחד את השני, כי המצב בארץ ישראל ממש קשה, והאי ההבנה הימינית שולט בגדול, והשמאל הקטנטני מושלת בכל הכח.

אנחנו מצטטים לך את המצע של זהותהיא שיחתי
אתה עונה במשפטים יפים. שלא קשורים לזהות.
תמצא לי בכל המצע של זהות התייחסות אחתנחשון מהרחברון
לבית המקדש (רמז - אין)
תסתכל מה המדיניות של זהות לגבי נשק
מה המדיניות שלה לגבי סמים
מה המדיניות לגבי פסולי חיתון שיוכלו להירשם לנישואים.

תותחי לנחש. אתה חרדי, חסידי תומך פייגלין מימי מנהיגות יהודית. טעיתי?
גם החרדים היום אומרין כך על ציונות המקוריתאמלתרא

טוענים שהרב קלישר והגריידיצר ומוהליבר וריינס ועי שלזינגר כולם לא כתבו שיש להקים מדינה...

אני לא יודע אם אתה רוצה לרמות אותי או עצמך...

אתה קראת מה כתבתי בכלל?נחשון מהרחברון
מה הקשר בין מה שכתבתי למה שכתבת

נ.ב. זה שאין עוד אפשרות מושלמת לא אומר שכל מה שיחליף את עכשיו הוא טוב.
גם אם אני לא אצליח להציג שום אלטרנטיבה ואני מגדיר את המצב כיום כ'רע במיעוטו עדיין זה לא אומר שכל שינוי יהיה טוב. אולי הוא יהיה הרע בהתגברותו?
הוא אשר אמרנוהסטורי
מצע זהות מתאים ככפפה ליד לימין האמריקאי הגויי - המדינה לא תתערב בכלום, איש הישר בעיניו יעשה.

גם הקהילות היהודיות למדו להתנהל לפי זה, כי כשאין שאיפות לריבונות או להשפעה על הכלל, אלא רק להיות קהילה שמתנהלת בחופשיות ככל האפשר בגלות - כמה שהמדינה לא תתערב, הקהילה תוכל להתנהל לעצמה.

אבל את מדינת ישראל לא הקמנו כדי שהשלטון הזר (גם אם במקרה יש שם מישהו משלנו) כמה שפחות יפריע לנו. אנחנו רוצים מדינה שהיא בסיס לממלכת כהנים וגוי קדוש. מצע זהות, הוא כזה שאכן יאפשר לפרט כפרט למקסם את שאיפותיו ('שאיפותיו' תרתי משמע...) בין אם הם שאיפות של קדש ובין אם הם מעשה ארץ מצרים (ולא תקיא הארץ אתכם כאשר וגו'). מתאים מאוד למודל החילוני לברטני האמריקאי (שגם הדוסים שם למדו להתנהל לפיו) ורחוק כרחוק מזרח ממערב ממצע של משיח.
יפה כתבת.היא שיחתי
את החשיבה הזאת היא חרדית נטואמלתרא

השיטה להנחיל בכח את מערכת החשיבה לא עובד, תן לנפש יהודי לחזור למקורותיו בטבעיות, זהות לא אומר לעשות את זה בחלום, אנחנו כהיום תחת ממשלת מרושעת שלא היה כמוה בהיסטוריה, כולנו בשטיפת מוח חזקה בלתי מובן.

לא עניתם לכל הטענות שהעלתי לכם, אתם לא מציעים שום אלטרנטיבה

זה נורמלי?אמלתרא

נפתח משפטם של חמשת הלוחמים מגדוד נצח יהודה

בשום מדינה שבעולם זה לא היה קורה! כל המדינה הימינית היה צריך להיות מול שופטי הסדום ולשחרר החיילים!

זה חולי ורעה שלא היה מעולם, ואתם עוד רוצים לנבחור בימין????

לכן צריך לתת לכחות שפועלים קשה לשנות את מערכת המשפטהסטורי
כמו בצלאל סמוטריץ, שפועל בנושא כבר שנים, הן מחוץ לכנסת והן בתוכה.
כמו איילת שקד, שפעלה הרבה יותר מכל המכהנים לפניה (גם איתמר בן גביר מודה לזה) - רק חבל שהיא נטשה את דגל הקודש (האמת שמעולם לא נשאה אותו), אבל בתחום השינוי במערכת המשפט יש לה הישגים משמעותיים, הן במינויים, הן בתשובות המדינה לבג"ץ, הן בהעברת דיוני הקרקעות ביש"ע - לארכעה שעל הטובע להוכיח טענתו.

יש עוד הרבה מה לשפר, נכון, בעז"ה בקדנציה הבאה אם יהיה להם מספיק כח. סמוטריץ כבר דיבר על 'חוק חסינות חיילים' וכל מי שעקב אחריו בקדנציה האחרונה, יודע שהוא בהחלט פועל. שיאן החקיקה בכנסת. יש גם דברים שלא הצליחו לו? נכון, כי הוא אחד ולא מאה עשרים והמחיר של הפרת משמעת קואליציונית, במיוחד כשהסיעה לא מגבה - הוא כזה שבד"כ לא משתלם לשאר הדברים הטובים שאפשר לפעול למענם (תשאלו את יוני שטבון).

המחשבה של הכל או לא כלום, מאוד אופינית לפייגליניסטים. רק תיקח בחשבון, שבד"כ הכל או לא כלום =כלום.
את גדי וילצרסיקי מעניין הקודש?הסטורי
מאמין שיש לו נשמה יהודית?אמלתרא

האם עסקתם פעם בחזרה בתשובה?

מה הדרך?

"מהפכה רוחנית לקדושה וטהרה"

http://www.kaveshtiebel.com/download/file.php?id=33507&t=1

מה הקשר?! (הקישור לא נפתח לי, אולי בגלל הנטספראק)הסטורי
נשמה יהודית יש גם לשופטי בג"ץ, גם לחכ"י מרץ וגם להרבה אחרים. בעז"ה כולם יחזרו בתשובה. לא רק עסקתי בזה בעבר, בכל מיני צורות אני עוסק בזה גם היום.
ועדיין, נציגי לכנסת, הם אנשים שקוראים בשם ד' וככל האפשר דואגים (בלי להיות חב"דניק, אימצתי את ההדרכה של הרבי מילובאוויץ זצ"ל בעניין) לשלוש השלמויות - התורה, העם והארץ. מצע זהות (כמו בנט) ידאג אומנם לארץ, אבל יפגע מאוד בתורה ובעם.
מה הקשר? (הקישור נפתח לי)י. צ.

לא מצאתי שם דבר שקשור. 

אצטט מעט (אולי התכוונת לזה):

הזכות הגדולה של מסירות נפש

בימי המצור על ירושלים - יום אחד לפני שנפצע, החלה הפגזה כבדה. אותה שעה ישבו בביתו מספר אנשים, אמר להם אז רבנו: הקדוש ברוך הוא לא קבצנו כאן כדי להשמידנו.

לאחר מכן הוסיף ואמר: מה גדלו חסדי ה' שנתן לצעירים שהתרחקו מן היהדות את הזכות הגדולה של מסירות נפש.

(ובהערה: מפי רבי שלמה זלמן פרוש כפי שסיפר בימי השבעה, לפי רשימותיו של ר' פייבל מלצר.)

אבל הבחור לא מסר נפשו ככל הידוע לי?

והוא בסך הכל לץ ושחקן?

והצטרף לזהות בשביל הסמים (לכאורה)?

התכוונתי לדברי הח"ח לר"א וסרמןאמלתרא

כמו שאר חברי פה. אתה מסנוורהיא שיחתי
ואני מודה שאני אפילו לא מבין ממה בדיוק...

אתה הופך חולשות לאידאלים, כשלונות להצלחות ואמירות ריקות לקודש קודשים
יפה מאוד.היא שיחתי
ו...?
שטויות לגמרי!!!בנאדם מושלםם

מאיפה הרעיון הזה שאם נלך עם מפלגת זהות אז משהו במדינה הזאתי ישתנה????

אני חושבת שהרבה יותר עדיף ללכת עם עוצמה יהודית שהם באמת רוצים לעשות שינוי במדינה!!

מאד מעריך עוצמה יהודית! אבל תראה איפוא הגיע גרשון סלומון!!!אמלתרא

1420 יהודים עלו להר הבית בחודש שבט | הר הבית הופך למשוחרר לכניסת יהודים | גרשון סלומון שוב בהר הבית

סיכום חודשי מהר הבית
חודש שבט תשע"ט

1,420 יהודים עלו להר הבית כהלכה במהלך חודש שבט. 

בין העולים החודש להר הבית נצפו גם קבוצות פרידה שעלו עם הממ"ז היוצא יורם הלוי, והלכו בהר הבית במקומות שהמוסלמים לא אפשרו ליהודים להיכנס אליהם בעשרים השנים האחרונות.

📌 קול ששון 
22 בעלי שמחות נצפו על ידי סופרי ייראה בעלייתם להר הבית בחודש שבט. לפחות 9 חתנים, 6 כלות, 3 חתני בר מצווה ו- 4 כלות בת מצווה להתפלל ולהתברך במקום הקדוש.

📌 גרשון סלומון הושב להר הבית
התרגשות גדולה במחנה נאמני הר הבית התרחשה ביום ראשון ערב ראש חודש שבט, עם חזרתו להר הבית של גרשון סלומון יו"ר תנועת נאמני הר הבית. 

סלומון היה מורחק מהר הבית במשך 28 שנה. מאז ניסה להביא אל הר הבית אבן פינה לבית המקדש, בחג הסוכות תשנ"א, והמהומות שחוללו המוסלמים בהר שבהם חוסלו על ההר 17 מתפרעים.

חזרתו של סלומון שהיה כנראה אחרון המורחקים המדיניים, מסמנת סיום של עידן וסוף להתנכלות המדינית ליהודים בהר הבית.

📌 מעצרים וגירושים
יהודי שהתפלל בקול ועוכב במקום, שוחרר כעבור דקות אחדות והוחזר לקבוצה, בהוראת קצין משטרה שעורב בענין, ובדרישה שלא לחזור על כך שוב.

יהודי אחר שעוכב בתחילת החודש בהר הבית, בפעם הרביעית שלו בשנים האחרונות, והפעם בגין תפילה בקול גם לאחר בקשת השוטרים שיחדול, הורחק מהר הבית למשך ארבעה חודשים. 

המוסלמים דיווחו כי 7 מפירות סדר שדקלמו קריאות איסלמיות מול קבוצת יהודים במזרח ההר, הורחקו על ידי המשטרה מהר הבית למשך שבועות.

🚦 על פי ההלכה
העלייה להר הבית מותרת רק בטהרה (בטבילה), וללא נעלי עור. לייעוץ הלכתי: גברים - 055-6676764, נשים - 050-3663101

⌨ הנתונים באדיבות: 
ייראה -  עידוד עליה להר הבית כהלכה
פרטים ועידכונים: יוחאי 058-7941720
ערוץ ייראה בוואטסאפ: goo.gl/vGiRiZ

מה איתו לאן הוא הגיע ומה הקשר אליו לעוצמה?ה-מיוחד

אנשים חייבים לדבר לעניין

עניתי ממש לעניןאמלתרא

"מאיפה הרעיון הזה שאם נלך עם מפלגת זהות אז משהו במדינה הזאתי ישתנה????"

אז עניתי! תראה איפוא יהודה גליק הגיע שהפך שמאלני לימיני!

אז לא הכל סקרים פוליטיקה וכו', פוליטקה זה רק רכב לנסוע דרכה למעשים, אז צריכים להתמקד על האנשים ומסרם בעת שבוחרים ולא על הפוליטיקה לכשעצמה

איך יהודה גליק קשור לזהות ומה כזה גאווה בזה שהוא הכשילהסטורי
בעליה להר הבית בלי טבילה?
זה ממש לא מה שענית לוה-מיוחד

אתה דיברת על גרשון סלומון. אז תסביר לאיפה הוא הגיע ומה אפשר ללמוד מזה? ומה הקשר התוכן של התגובה שהבאת

כי עקרונית זה אותו דבראמלתרא

גם פה תוכל לראות שמנהלת מרצ עבר בהתנדבות לזהות!

רבי יצחק גינזבורג היה שוקק להגיע לדרגות כזאת להפוך יהודים מפעולות נגד הקב"ה לפעולות למען הקב"ה!

זה להפוך סיטרא דשמאלא לימינא!!!

היוצאים מפסידים הם ימינים שלא  מבחינים בתהליך הגאולה הזאתי, רוצים רק לצעוק ימין כל הזמן בלי להבין איך לעשות בעלי תשובה משמאל, ממש רחמונעת....

גרשון סלומון היה הזוי והיום הוא הגיבוראמלתרא

השאלה היא רק מי יהיה שותף לשינוי, ומי ייחקק לדראון עולם שהיה שותף להתנגדות בנין בית המקדש כמו בימי בית שני וכו

מה?? לא הבנתיבנאדם מושלםם

הסקרים=השקריםאמלתרא

תת הסיקור למפלגת זהות - נקודת מבטו של איש תקשורת

תת הסיקור למפלגת זהות – נקודת מבטו של איש תקשורת

אחרי שסיימתי ללמוד אצל גדולי העיתונאים בבית הספר “כותרת”, הלכתי לעבוד שנתיים וחצי בתור עורך במחלקת הדיגיטל של “ישראל היום”. לכל כלי תקשורת אינטרנטי יש שתי מטרות על, שלעתים מתנגשות זו בזו. האחת היא לקלוע ל”משולש התקשורתי” – חדש, חשוב ומעניין – לדווח על האירועים השוטפים, להעניק פרשנות הולמת ולייצר תכנים איכותיים ומקוריים.

המטרה השנייה היא לנסות להגיע אל ההמון ולייצר כמה שיותר תנועה באתר, כך שלצד כתבות רציניות שערכתי, היה עליי גם לערוך אייטמים שטותיים במטרה למשוך מה שיותר כניסות – או במילים אחרות “קליק בייט”. אני זוכר את ההתלהבות שלי בתור עורך צעיר כאשר ערכתי כתבה שנכנסו אליה כ-50 אלף איש, “גבר שהפך לאישה שהפכה לדרקון” (1 – לינק בתגובות, ותודו שהסתקרנתם). זה היה חלק לא קטן מהעבודה שלי. למשוך את הסקרנות של ההמון. לחשוב איך לגרום לכמה שיותר אנשים ללחוץ על אייטם מסוים ולהיכנס אליו. עם כל הריקנות שעלולה להשתמע מכך, זה אחד הסיפוקים הגדולים של איש תקשורת במחלקת הדיגיטל. ה”קרם דה לה קרם” מבחינת הדיגיטל הוא שילוב של תוכן איכותי עם “קליק בייט”, ואת זה השגתי כאשר ראיינתי את נשיא ליברלנד ל”ישראל היום” (2 – לינק בתגובות).

ההתעלמות בתקשורת ממפלגת זהות לא מפתיעה אותי, מדובר על התעלמות שגדלה ככל שמדובר בכלי תקשורת גדול וממוסד יותר. אנשי התקשורת, במיוחד במדינת ישראל, הם תמיד האחרונים לזהות הליכים חברתיים וזרמי עומק בחברה הישראלית, לכן הם תמיד “מופתעים”. עיינו ערך פרצופה של יונית לוי כשהנשיא טראמפ זכה בבחירות בארה”ב. כאשר גדי וילצ’רסקי הודיע שהוא מצטרף למפלגת זהות, היו בקושי שני ראיונות בנושא בכלי התקשורת (צנרת וערוץ 10). אם הוא היה מצטרף לבני גנץ, נניח, או אפילו לכחלון או לאורלי לוי-אבקסיס היינו מקבלים פושים מכל כלי תקשורת אפשרי והיה אחריו מרדף תקשורתי בלתי פוסק.

הוא היה צריך לפנות יומיים-שלושה רק בשביל ראיונות בכלי תקשורת.

אני מתאר לעצמי איזה קליק בייט היו יכולים ליצור כלי התקשורת הדיגיטליים בהקשר הזה: “הקומיקאי גדי וילצ’רסקי מצטרף לפוליטיקה – ולא לעלה ירוק”. בום! עשרות אלפי כניסות! לא… אף כלי תקשורת אינטרנטי לא עשה את זה. כאיש תקשורת לשעבר, התעלמות ממפלגת זהות היא כל כך מטופשת כי מפלגת זהות מזרימה לכם, כלי תקשורת יקרים, לא מעט כסף בצורה של רייטינג. במעט ההופעות התקשורתיות שיש לזהות ולמשה פייגלין, לרוב בבמות פחות מרכזיות של התקשורת, יש קליקים, תגובות, צפיות, האזנות, שיירים, תיוגים – ובעגה המקצועית “אינגייג’מנט” (מעורבות).

לדוגמא, הלייב הכי נצפה בתוכנית הראיונות של “כאן”, שהגיע כבר ל-40 אלף צפיות הוא של משה פייגלין בפער משמעותי מאחרים. איך אני יודע את זה? כי המראיינת אורית נבון אמרה את זה תוך כדי הראיון (3 – לינק לראיון בתגובות). בנוסף יש לי עצה לכל דמות תקשורתית – עיתונאי, אביר רשת או מוביל דעה שמעוניין להגדיל את החשיפה של עצמו, קבלו טריק פשוט וודאי. תכתבו פוסט טוב, רע או ניטרלי על זהות (זה לא משנה) ו”צבא” של פעילי מדיה מסורים, נמרצים וחרוצים יגדילו לכם את ה”אינגייג’מנט” בדף האישי שלכם, באחריות.

אז את הפינה של ה”אינגייג’מנט” תפרנו. עכשיו נדבר על המשולש התקשורתי (חשוב-חדש-מעניין). מפלגת זהות זו המפלגה הכי חדשנית והכי מחדשת שקיימת בפוליטיקה הישראלית. זכינו לתת-סיקור מטורף בכל הנוגע לפריימריס הפתוחים במפלגה, ובכל זאת, מעל 12 אלף בני אדם הצביעו (בעבודה מצביעים כ-30 אלף ובליכוד כ-50 אלף, מפלגות שקיימות בוורסיה כזו או אחרת מקום המדינה עם מנגנון פוליטי משומן, סיקור תקשורתי והמון ארגזים). היו כאן שני חידושים מטורפים: הצבעה פתוחה – כלל אזרחי ישראל יכלו להצביע ולדרג את המועמדים והצבעה אלקטרונית – דרך המחשב או הטלפון הנייד מבלי צורך לצאת מהבית. המהלך הזה זכה לסיקור קטן בישראל היום בעמוד 3 למטה מצד שמאל ועוד מספר ראיונות ברדיו. בהחלט מדובר על תת-סיקור של מפלגה שמבצעת צעד שכזה, ובואו, אנחנו תנועה משמעותית ולא מפלגת הפיראטים.

בנוסף, מפלגת זהות מתאפיינת בעומק, מחשבה, יצירתיות ותוכן עשיר (חשוב ומעניין). מלבד מנהיג המפלגה שמתבטא ברהיטות ובתבונה על כל נושא שעל סדר היום, יש לנו מגוון מועמדים שיודעים לנתח ולתת פתרונות לסוגיות ליבה בחברה הישראלית (משבר הדיור, שיטת השוברים בחינוך, יוקר המחיה, מעמד המשפחה, נושאי דת ומדינה, כלכלה חופשית, עסקים קטנים, לגליזציה של קנאביס ועוד ועוד). כל הנושאים החשובים הללו זוכים לתת-סיקור מטורף, וכאשר עמית סגל בוחר להתייחס אלינו הוא מכנה אותנו בטוויטר שלו “תופעה סטטיסטית זניחה” לאחר הסקר שהראה שזהות עומדת על 0.4% (4 – לינק בתגובות). כחודש לאחר שסגל אמר זאת, עברנו את אחוז החסימה בסקר של ישראל היום – אלא שאז עמית סגל נקט בטקטיקת השתיקה. מבחינתו אנחנו עדיין “תופעה סטטיסטית זניחה…”.

והנה, לא מזמן מפלגת זהות ביצעה חיבור פוליטי עם יו”ר תנועת עם שלם הרב חיים אמסלם, שמאמין ביהדות מכילה ומקרבת ובהקלות בגיור (ולכן נזרק משס). אמסלם, שהביא לבד 45 אלף קולות בבחירות לפני האחרונות, היה אז החרדי הכי מרואיין בכלי התקשורת, בעיקר כי יצא נגד מדיניות שס. לעומת זאת, כשהצטרף לזהות, דממה… אין פושים, אין ראיונות בתקשורת, אין כלום – רק התעלמות מחרישת אוזניים (זאת מלבד אתרים נישתיים שנוהגים לסקר את זהות). ושוב, אני לא אומר שזהות לא מופיעה בכלל בתקשורת. אני אומר שאנחנו זוכים לתת-סיקור מטורף בתקשורת, כזה שלא משקף את הכוח הפוליטי האמיתי שלנו ואת הרעננות שאנחנו מביאים לפוליטיקה הישראלית. הרי שכעת, לפי הסקר האחרון של “ישראל היום” ישנן שש מפלגות עם מספר מנדטים שנע בין 4 ל-5 (5 – לינק בתגובות). אם התקשורת הייתה נוהגת בהגינות אז פייגלין אמור היה להיות מסוקר מאז בתקשורת לפחות כמו: דרעי, זנדברג, לוי-אבקסיס, גבאי, כחלון וליצמן, אך אין זה הדבר.

בגני התערוכה בביתן 10 ב-29 לינואר בני גנץ נשא את נאומו הסתמי, הגדוש בססמאות וריק מתוכן בגני התערוכה. העיקר שיש לו חוסן וישראל לפני הכל… זה היה אולי האירוע הכי מתוקשר בזמן האחרון. מעל 700 אלף איש צפו בזה בטלוויזיה. יממה לאחר מכן התכנסה באותו המקום מפלגת זהות להכריז על תוצאות הפריימריס הפתוחים, האולם היה מפוצץ מקצה לקצה ואנשים עמדו מאחורה – באותו האולם, הייתי שם, אלא שזהות לא שילמה לאיש, לא להגיע – ולא להריע. הייתה שם כתבת נחמדה אחת מווינט שסיקרה את האירוע בחשבון הטוויטר שלה – וזהו. אותו מקום, שתי מפלגות שונות שמילאו את האולם – אחת זכתה לגב של התקשורת ולשנייה הפנתה התקשורת את הגב, אבל מי שיודע לזהות באמת תהליכים בחברה הישראלית מבין – האירוע החשוב באמת היה האירוע השני ולא הראשון.

כפי שציינתי, בשישי האחרון גרפה זהות ארבעה מנדטים בסקר של “ישראל היום”, זאת למרות ההתעלמות המופגנת של התקשורת ממפלגת זהות, ואני מודיע לכם שעל כל מנדט בסקר האחרון יש לנו לפחות עוד מנדט אחד בכיס. חוץ מאלה, אם נעבור בסקרים באופן עקבי את אחוז החסימה, מצביעים נוספים יעלו על העגלה. המונים שכותבים בוודאות ברשתות – אתם תעברו ואנחנו איתכם.

ועוד מילה על סקרים, אין דבר כזה “סקר אובייקטיבי”. במשחק הזה של שנקרא “סקרים” כולם שחקנים – הסוקרים, העיתונאים, הפוליטיקאים, המפלגות והכסף, כולם. אין כאן חסרי פניות. לכל מי שלא תומך זהות יש אינטרס להחריש את זהות ולייצר מצג שווא לפיו זהות לא עוברת את אחוז החסימה, זאת משום שהם יודעים שפוטנציאל מצביעי זהות בנוי מהאופן בו מתפלגת האוכלוסייה, או במילים פשוטות מצביעי זהות מגיעים מהשמאל, מהמרכז, מהימין ומהשוליים הקיצוניים (וכן, יש לנו תיעוד רב לאנשים שהכריזו שהצביעו בעבר למרצ ומתכוונים להצביע זהות). משעשעת במיוחד התשובה של חגי סגל, עורך מקור ראשון לשאלה מדוע הוא לא סוקר את זהות. תשובתו הייתה שזהות היא “בדיחה”. הבדיחה האמיתית היא שמפלגת הימין החדש שחגי עומד מאחוריה מקבלת בסקרים של עיתונו המגזרי והמפוקפק 14 מושבים בכנסת – מספר לא ריאלי לחלוטין (6 – לינק בתגובות).

וכאן ההצלחה המדהימה של מפלגת זהות! למרות שבשל התת-סיקור המפלצתי שאנחנו עוברים נהגי המוניות לא מכירים אותנו (לפחות לא אלה שהסיעו אותי), אנשים מבוגרים רבים לא מכירים אותנו ומגזרים רבים טרם נחשפו אלינו. עברנו את אחוז החסימה בסקר של “ישראל היום”. בסקר של עמית סגל כבר עלינו מ-0.4% ל-2.1% (כמו מניה טובה…). אני מעריך שבסקר הבא של סגל עדיין לא נעבור את עבור החסימה, אלא רק אחד אחריו. ועכשיו, תארו לעצמכם באיזה מצב היינו אם הייתה קצת יותר חשיפה וקצת פחות התעלמות מאיתנו. תארו לכם כמה אנשים מבוגרים שלא חיים ברשתות החברתיות היו נחשפים למצע היחיד שיש בפוליטיקה הישראלית (שהוא לא מגזין של איקאה).

אז כן, אין לנו תקשורת – אבל יש לנו אתכם – פעילים מסורים, נמרצים וחרוצים. תגדילו ראש, תגיבו בענייניות לכל פוסט, תכתבו פוסטים, שימו שלט על כל חלון, תדביקו מדבקה על כל רכב, צאו לשטח, תשכנעו את כל מי שקרוב אליכם, רכשו את הספר של המצע עבור הקרובים אליכם. זה הכוח שלנו, הקמפיין שלנו צומח מלמעלה למטה, ומלמטה בחזרה למעלה. מתישהו התקשורת כבר לא תוכל להתעלם מאיתנו.

מי שרוצה ללמוד עוד על משה פייגלין יו”ר מפלגת זהות סרטון ששווה צפייה עד הסוף.

ריאלי

הגיע השלב של 'אכלו לי שתו לי'?היא שיחתי
בכל מקרה, עיקר ה'נגד' פה הוא לא אם זהות תעבור את אחוז החסימה או לא.
(גילוי נאות, לדעתי כמובן שהיא לא תעבור).
הנגד פה הוא על העיקרון. על המצע המחפיר שלהם שמנתק כל קשר לשאיפתנו על המדינה ועתידה.
על הנתק בין הכלל לפרט.
ועל זה שפעילים לא מכירים את המצע ולא עונים על השאלות שלנו ביחס אליו...
כל כך ..נחשון מהרחברון
בפרט על המשפט האחרון ..
אין פה פעיליםאמלתרא

אבל אם מדברים על לענות על שאלות, לא התייחסו כאן לכל השאלות שהעלינו כאן...

אתה שוב ושוב הוכחת פה שאתה לא יודע מה המצע שלכםהיא שיחתי
על מה אתה בכלל מדבר?
איז גוט אזוי! שוין געגעסן סאפער?אמלתרא

as long we are from one nation and under 1 g-d then we r fine

מזלם שלא עשו עניין מהקומיקאי הזה..הסטורי
אז אולי המתלהבים היו מגלים שהם הולכים להצביע לאחד שמתנגד לברית מילה. כאן אי אפשר להאשים אפילו את הכפיה הדתית, אין כזאת והציבור מל. אבל אחד מראשי זהות מתנגד...
חיפשתי במצע שלהם על זקנים, נכים, חולים, מסכניםה-מיוחד

לא מצאתי כלום. 

לא מאמין מה שקורה עם הימין, עוזבים בלי לאן ללכתאמלתרא
לצערינו אין לימין חזון היוםאמלתרא

הימינים התורניים גרועים מהחרדים שרק רוצים לשמר ולשמר, אין בכלל חזון לפתח ולגדל.

אבל ברוך השם רואים כן אלה שמתחזקים ורוצים לחדש ולהתחדש ולבנות על קומות של הציונות של פעם ולא לפחד לצעוד קדימה ועולים להר הבית להר השם, וככה מתקדמים לגאולה השלימה, והשלב היותר קרוב לגאולה היא יותר קשה מקודמותיה, אבל ב"ה לא אלמן ישראל, וכל אחד מוזמן להצטרף לפעול ולהפעיל לקירוב הגאולה שלימה, ולא לא ליתן לפחד להתגבר.

מי יוצא להפגין כעם פשוט חוץ מזהות???אמלתרא
כל הכבוד לפייגלין.היא שיחתי
מה זה קשור ללהצביע לו?

שחרר אחי. כל פעיל זהות בטוח שכולם רודפים אותו ושבעצם כל העם איתו.
תהיה רגוע. וחכה לבחירות
לא מעניין אותי אם ייבחר או לא!אמלתרא

אני את נפשי הצלתי! אני בוחר בו כי זה הדבר הנכון

אני יהודי ולא מעניין אותי אם ייבחר ברוב קולות אצל האו"ם הגם שזה משקף את הגאולה

נו שווין.היא שיחתי
דעות קיצוניות למצביע במנהיג עם דעות דומות.
לא מפחדים להיות קיצוני!אמלתרא

גם הציונים חובבי ציון נחשבו קיצונים, גם עולי הר הבית נחשבו קיצונים...

תתפוס טוב את ה"נורמליות" וה"נורמטיביות" וה"מיינסטרים", ולא תקדם שום דבר...

קיצונית במקרה הזה הם חריגות מהאמתהיא שיחתי
חורגות מדרך התורה ומשאיפתנו למדינה שתתקן עולם במלכות שדי.
איז יעצט איז וואס?אמלתרא

די אמת איז ביי יעדן לויט ווי ער זעהט עס...

דעה: מדוע 'זהות' סובלת מתת סיקור  אמלתרא

דעה: מדוע 'זהות' סובלת מתת סיקור  

אין וויכוח ש"זהות" מקבלת אפס סיקור בתקשורת.

יש שני הסברים שאני יכול לדמיין. הסבר אחד הוא ש"זהות" היא מפלגה קטנה, חסרת חשיבות, ולא מעניינת. זהו הסבר לגיטימי. אני יכול לא להסכים...אבל כאמור, הוא לגיטימי.

אלא שההתקדמות בסקרים, ובוודאי הסקר של "ישראל היום" בתמונה, מוכיחים, או לפחות מעידים, שזה הסבר שגוי.

ההסבר השני הוא ש"זהות" באמת ובתמים שנואה על הממסד ועל קבוצות כוח, וזה הסבר שנראה לי הגיוני יותר.

קפיטליזם היא אידאולוגיה אנטי ממשלתית, אנטי ממסדית ואנטי קבוצות כוח. כשמורידים הגבלות על ייבוא, גורמים לירידה ביוקר המחיה, מעלים את הפריון הכלכלי ומשפרים את איכות החיים. אבל...גם פוגעים בקרטלים ותעשיינים מקומיים וביבואנים הגדולים והמקושרים.

כשעושים דה-רגולציה, עוזרים לעסקים קטנים וחדשים ונותנים להם סיכוי להצליח ולקחת נתח שוק. זה גורם לירידת מחירים, עלייה באיכות של מוצרים ושירותים, עליית הפריון, גידול בביקוש לעובדים, עליית שכר וכו'...אבל גם פוגע בחברות הגדולות והמקושרות ובפקידים שהחזיקו את כל הכוח בידיהם (כולל הכוח לקבל מעטפות).

קפיטליזם משמעותו היא גם ציות לחוקים להגנת הקניין, עמידה בחוזים, שמירה על זכות ההתאגדות וגם על הזכות לא להתאגד. או במילים אחרות, שוק עבודה מסודר ומאוזן כפי שנהוג למשל בדנמרק שנתפסת בדמיונם של רבים כסוג של מופת סוציאליסטי, אבל בעצם היא מדינה לעין ערוך יותר קפיטליסטית מישראל (על סמך השוואות של גופי מחקר צפון אמריקאים, לא אני המצאתי את זה). ושוק עבודה קפיטליסטי הוא טוב בראש ובראשונה לצרכנים (כלומר לכולנו) ולעובדים החלשים...אבל הוא רע מאוד לוועדים הגדולים.

ונקודה אחרונה – קפיטליזם הוא אויבם הגדול ביותר של הפוליטיקאים. כי קפיטליזם הוא חופש, והחופש הזה בא על חשבונם של הפוליטיקאים. כי אם אין הגבלות על ייבוא, ואם הרגולציה מועטה ואם הוועדים הגדולים מרוסנים ע"י החוק ואם כל בני האדם שווים בפני החוק, אז מה בעצם עושים הפוליטיקאים חוץ מלשמור על הביטחון, שזה ה-דבר שהם הוכיחו מעל לכל ספק שאין להם מושג איך לעשות?

ובהנחה שההסבר שלי למה "זהות" סובלת מתת סיקור הוא נכון, זוהי גאווה גדולה מבחינתי לצאת נגד כל הקבוצות האלה שדנות את ישראל לעליבות נצחית.

http://rotter.net/forum/scoops1/532570.shtml

סיפור עם ערביאמלתרא

סיפור עם ערבי

לק''י

החילוני והדתיים

סיפור עם ערבי

נקל ללגרת אל עבראנייה אליצור סגל.
תרגם וערך אליצור סגל

הלך החילוני בשוק הבחירות.

ראה חבורה של דתיים רבים.
אמר להם: תתאחדו ואצביע לכם.
אמר דתי אחד: אני תלמיד של הרב אברהם יצחק הכהן והוא תלמיד של הרב מאיר דוד הכהן. אני לא יכול להתאחד איתו.
גרד החילוני בראשו ושאל: מי הם האנשים האלה ולמה זה חשוב בכלל
צעק עליו הדתי: זה נורא חשוב

הלך החילוני הלאה וראה קבוצה של דתיים רבים.
אמר לו דתי אחד: אני מאמין בתורת ישראל בארץ ישראל לעם ישראל.
אמר לו דתי אחר: אני מאמין בעם ישראל בתורת ישראל ובארץ ישראל.
אמר לו דתי אחר: אני מאמין בארץ ישראל לעם ישראל ובתורת ישראל.
אנחנו לא יכולים להתאחד.
גרד החילוני בראשו ושאל: מה ההבדל ולמה זה חשוב
צעקו עליו כל הדתיים יחד: זה נורא חשוב

הלך החילוני הלאה ופגש קבוצה חדשה של דתיים רבים.
אמר לו דתי אחד: אבל הוא מגזרי ואני לא.
גרד החילוני בראשו ושאל: מי גזר את מי ומה זה מגזרי ומה זה משנה
צעק עליו הדתי: זה נורא משנה.

אמר החילוני: אוף. אי אפשר להצביע לאנשים האלה. אני מצביע זהות.

מיד התחילו כל הדתיים בשוק לצעוק:
גם אני מצביע זהות
גם אני מצביע זהות
גם אני מצביע זהות

©אליצור סגל 

מכל הכיוונים...אמלתרא
שטויות המפלגות מול זהותאמלתרא
עשיתי תחקור על אלי יוסף והגעתי...אמלתרא

על כל מה שיהודים רוצים לפעול במדינה הזאתי כולם מגיעים לפתחם של פיגלין...

מה נעשה השחיתות בימין לא פחות מהשמאל....

https://www.makorrishon.co.il/magazine/dyukan/66655/

אמיתיאמלתרא
חוזאחתימא....נחשון מהרחברון
מדושדש או לא. זו מציאות
חוזאחתימאנחשון מהרחברוןאחרונה
מדושדש או לא. זו מציאות...
אשרי הרבנים הראשיים והרבנות - ראשונים לציון להעמדתהסטורי
בג"ץ במקומו!

הרבנות הראשית הרימה את נס המרד נגד בית המשפט - סרוגים הרבנות הראשית פתחה במרד נגד בית המשפט ואז התקפלה - סרוגים

אבל הם כן נכנעו בסוף לבג"ץברגוע
לא, הם עשו תרגיל. הנשים הגיעו ולא נתנו להן להבחןהסטורי

משום מה לא פורסם בערוץ, אבל זה מה שהתרחש היום.

וואי, לא ברור, עכשיו ראיתי ברוטרהסטורי
שאחרי ארבע שעות וצו של סולברג, כן נתנו להן.

מצער מאוד

כמה נשים הגיעו? מענייןפתית שלג
שלושפ.א.
"תרגיל"קפיץאחרונה

התנהגות אלימה ובריונית, כן?

לקרוא לביזיון הזה "תרגיל" כאילו היה בו משהו מתוחכם זה מביך

אבוי שהגענו לסיטואציה הזאתפ.א.
חבל שהרבנות נאלצה להתקפל בפני בג"ץ, אבל חבל שמלכתחילה מנעו מנשים להיבחן. 
היא לא התקפלה, עשו תרגיל ולא נתנו להבחן.הסטורי
ועשו עוד דבר מכוער ומיותר- עכשיו שמעתי ברדיופ.א.
הרב שכתב את השאלון לא נוכח במקום.  בניגוד לנוהל הקיים בבחינות אלו.  ואין את מי לשאול אם יש משהולא ברור. 
ששופטי בג"ץ יגיעו להסביר את השאלון...הסטורי
סמכות ואחריות באות ביחד. אם שופטי בג"ץ רואים בסמכותם, בלי שום מקור חוקי -  לפטר שרים בממשלה, לקדם קצינות במשטרה, להחליט אילו יחידות צבאיות אין בסמכות הממשלה לסגור ואת מי יבחנו ברבנות -

הם מוזמנים להסביר בעצמם את השאלונים, לענוד דרגות לקצינות ולממן את תחנת הדה-מורליזציה גלי צה"ל מכספי תקציב בית המשפט...

רפואה שלמה. משבח תחבולות מכוערות. אשריך.מרגול
התחבולה המכוערת היא של שופטי בג"ץהסטורי
שבחוסר סמכות מתערבים בתחומים שלא שלהם.

מי שמצטלמת נלהבת, על כך שהבריון של השכונה הכריח את הרבנים לאפשר לה להדחף לשם, שתיקח בחשבון שבעוד עשור, כשהיא תקבל 'סמיכה' - בג"ץ יחייב אותה לחתן יהודי וגויה (או יהודי וגוי, או יהודיה וחתול...).

התכוונת הבריון של השכונה חסם בפניהן את האופציה?מרגול

אם הרבנות היתה גוף פרטי- ניחא.

אבל היא לא. היא גוף תחת המדינה, שהמבחנים שלו יכולים להעלות דרגת שכר, וש… רגע, מי בחר ברבנים הראשיים? אותו קונספט של בחירת שופטים.

והנה, מחממים טוב טוב את הכסא כדי להעביר להבא בתור, שתהיה מופתע- גם הוא יהיה חרדי.

כגוף שפועל תחת המדינה, זה אך הגיוני שיהיה כפוף לחוקי המדינה ולפסיקות הרשות השופטת שלו. גם אם מתנגש להם באג'נדה.

אותו "בריון שכונתי" לפי תיאורך, יכול להכריח סמינר אשכנזי לקבל אליו ספרדיות. גם אז השופט הוא הביריון? או שאולי שם הביריון הוא ההנהלה המעוותת של הסמינר?

הרבנות לא כפופה למדינה היא כפופה לתורהקורא נלהב לשעבר

ואת התנאים לה צריכים לקבוע על פי התורה ותו לא.

אם כבר המדינה היא זאת שתחת התורה (במהרה בימינו..)

לעומת זאת בג"ץ כפוף לחלוטין למדינה שחקקה בספר החוקים שלה את סמכות בית המשפט ומשם כוחה.

והתהפכו היוצרות/הגולם קם על יוצרו- בג"ץ מבטל חוקים שהוא עצמו יושב עליהם, מתערב בחוסר סמכות, ולחרפתנו כופה את המדינה תחתיו. והרבנות לעומתו כן מתכופפת! ביזיון!

-הרבנים הראשיים לא נבחרים בשיטת הסניוריטי... אבל בלי קשר איזה השוואה בכלל יש בין הכח שיש לרבנות הראשית לעומת השופטים??!

-ההעלאת שכר לא קשור- אם צריך שישנו את העלאת השכר אבל הרבנות מתנהלת ע"פ התורה. והתורה יש לה כללי פסיקה מאד ברורים בנושא הזה ובכל נושא.

-הרבנות אכן הרבה עסקנות אבל לא פוגע בהתנהלות תקינה של האירגון ושוב זה גוף הרבה פחות חזק מאשר בג"ץ.

-"בג"ץ, כגוף שפועל תחת המדינה, זה אך הגיוני שיהיה כפוף לחוקי המדינה ולפסיקות הרבנות הראשית שלו. גם אם מתנגש להם באג'נדה." - קצת תיקנתי ומסכים לחלוטין...

-במקרה של הסמינר הוא משתמש כראוי בסמכות שניתנה לו.

אז שיפריטו את הרבנות ויבטלו את העלאת השכרמרגול
לא שאני כזה עפה על בג"ץ, ממש לא. אבל מי שכוחני במקרה הזה היא הרבנות.

ואגב "לא פוגע בהתנהלות התקינה של הארגון"? פחחחחחח. מכבדת מאוד רבנים, אבל הרבנות כגוף היא גוף מושחת ללא כל קשר לסוגיה הספציפית הזו.

למה במקרה הסמינר החלטת פתאום שזה בסדר? הסמינר פועל לפי מסורת רבת שנים.

לא צריך 'לעוף על בג"ץ', צריך לזכור שבג"ץ שהתערבהסטורי
כאן בחוסר סמכות, הוא אותו בג"ץ שבחוסר סמכות מנע את הריסת בתי המחבלים סמוך לציר כיסופים, שמהן היום לפני 22 שנה נורו ונרצחו בנות משפחת חטואל הי"ד. אותו בג"ץ שבחוסר סמכות עיכב את גירוש ארבע מאות מחבלי חמאס וג'היאד ללבנון - והביא את אסון אוסלו. אותו בג"ץ שאילץ את הצבא לוותר על הפרימטר בעוטף ואחראי בזה ישירות לקורבנות הטבח וכל נזקי המלחמה.

הנקודה אינה 'לעוף', הנקודה היא שכל מי שכשזה נח לאידיאולוגיות שלו, מוחה כפיים להתערבות לא חוקית של בג"ץ - כורת את הענף שהוא וכולנו יושבים עליו.

לגופם של דברים, רב בישראל הוא גבר. יותר מדוייק - אין שום מצווה להיות רב, יש מצווה לשקוד על התורה, רב זה תוצאה והמצווים בזה הם גברים.

גם לפי בג"ץ הן לא תקבלנה תואר רבנותמרגול

רק אישורים על מעבר המבחנים בהצלחה

וזה רלוונטי לשכר וכו.

ושוב, לא נאה? שיפריטו את הרבנות. שלא תהיה גוף מדיני אלא פרטי. שלא יקבלו על מבחניה העלאת שכר. ככה פשוט. 

הרבנות הראשית היא גוף פוליטי המשרת את צרכי עסקניפ.א.

המפלגות השולטות במינויים, הרבנות היא הבסיס לאינספור ג'ובים ומשרות.

וברור שאין לגופים החרדיים השולטים ברבנות שום אינטרס לשנות משהו.  

בג"ץ כרגיל עובד בשיטת הצפרדעהסטורי
שמחממים לאט לאט והיא לא מבינה שצריכה לברוח.

כך ההתערבות שלו בחקיקה, בהתחלה רק פעל כביכול מכח חוקי יסוד (בלי שאף אחד הסמיך אותו לכך), בהמשך אמנם דחה עתירות נגד חוקי יסוד, אבל אגב הדיון העירו הערות שזה בעצם סמכותם ובסוף, בשיא המלחמה - פסלו חוק יסוד כשלאף אחד לא היה קשב למרוד.

כך ההתערבות שלו בבטחונינו - התחילה לאט לאט וגרמה 'רק' לנרצחים בודדים, עד שביטלו את הפרימטר וגרמו לטבח המזעזע מאז השואה.

כך ההתערבות בעוד אלף ואחד נושאים. כרגע בג"ץ 'רק' מתערב במי יבחן, כביכול לגמולים. כשתגיע הנאו-רפורמית הראשונה (כן, כן, היא תתעקש שהיא אורטודקסית וכל הליברלים יעלבו בשמה) ותדרוש שהיות שסיימה את המבחנים בהצלחה, לא שוויני לא לתת לה סמיכה, בג"ץ יכפה גם את זה. אח"כ יטענו שלא מתערבים לאנשים במי פוסק להם, אבל אם המדינה מחזיקה מערכת כשרות ורישום נישואין - אין הצדקה להפלות אישה מהתפקידים הללו.

מי שלא משוכנע שזה יהיה המהלך, אם לא יעמידו את בג"ץ על מקומו, יש לי בניין יפה בגבעת רם למכור לו, אפשר לצרף כבונוס עזתים תמימים חפים מפשע שרק רוצים לממש את זכות ההפגנה...

לגופם של דברים, כל מה שכתבת ועניתי לא משנה. בניגוד לאזרח שלו כל מה שלא נאסר - מותר, לגוף של המדינה, כל מה שלא הוסמך אליו בחוק - לא בסמכותו לעשות. בג"ץ מעולם לא הוסמך ע"י המחוקק לאכוף שוויון והפסק הזה חסר סמכות.

הבעיה היא שמצייתים לונוגע, לא נוגע

אם המשטרה והצבא לא היו סופרים את בג"ץ, מה הוא כבר היה יכול לעשות?

פשוט צריך לשים בראש המערכות האלו אנשים מתאימים.

נכון, כתבתי זאת מזמןהסטורי
השאלה היא למה נבחרי הימיןנוגע, לא נוגע
לא דואגים לעשות את זה אחרי שהרפורמה המשפטית כשלה
מחילה, מה קשור לעניין המבחנים- 'להפריט אתקורא נלהב לשעבר
עבר עריכה על ידי קורא נלהב לשעבר בתאריך י"ב באייר תשפ"ו 2:27

הרבנות ולבטל את העלאת השכר'? אפשר גם להעביר רפורמה מקיפה שתעביר לדיגיטל את כל הניירת. אבל זה לא קשור לדיון.

אגב לא צריך להפריט את הרבנות צריך לייעל אותה. להפריט זה יפגע קשות בתחומים רבים, ואכמ"ל.

-הרבנות החליטה בתחומה הבלעדי- דעת התורה- שאין מקום שנשים יקבלו סמכות רבנית לפסיקת הלכה. זה נושא ארוך אבל זו דעתם והיא מקובלת על רוב הפוסקים.

באים בג"ץ ומחליטים לרבנים מה דעת התורה! אז מי הבריון פה?

-יש הרבה סטיגמות על הרבנות, וניסיון להשחיר אותה, אבל כגוף ציבורי היא עושה את המוטל עליה היטב- מחתנת, מתפעלת מערך כשרות, מקימה ב"ד לממונות, מקוואות ועוד דברים זה מה שכרגע עלה לי.

כמובן תמיד אפשר וכדאי להשתפר.. אגב הרבה בעיות זה גם חוסר תקציב ותקנים והצרת רגליים שלה על ידי בית המשפט.

וג'ובים למקורבים וכו' זה לא בצורה יוצאת דופן אבל כבר נאמר במשנה "שנא את הרבנות" אז עושים עליה כותרות כל פעם שמוצאים משהו...

-ההבדל ברור אבל באמת הבג"ץ גרוע בלהבין איפה הגבול אז צריך שהכנסת תחוקק בפירוש את גבולות הסמכות שלה.

אבל ימין ימין ולא יודעים לעשות כלום ואני לא יודע למה. הליכוד ימני מאי פעם. 14 מנדטים צ"ד-עוצמה-נעם. החרדים הראשונים לתמוך בכל חוק שכזה. קואליציה ענקית של 68 ח"כ. אז מה מעכב אותם? למה מחכים??

נוסף בעריכה- ראיתי עכשיו את החילוק, שיש רק ף 'יורה יורה' אבל לא 'כושר רבני'. אז-

א- היא כן תוכל להיות רב ישוב/שכונה שזה גם אסור באותו אופן.

ב- זה שיטת 'סיפוח זוחל', ומתקשר להפרטה שהזכרת- בהמשך יבואו בג"ץ ויגידו שבתל אביב רוצים רבנית אז תאפשרו רק שם. והלאה והלאה 'כדרכם בקודש' של בג"ץ.

והפרטה זה שם מחופש להפרדת דת ממדינה לפגיעה בסטטוס קוו. לא יהיה אפשר להתחתן בלי מגילת יוחסין. לא יהיה אפשר לדעת איפה באמת כשר ועוד הרבה בעיות אבל זה כבר ארוך מידי העיקרון מובן מקוה

אוסף קלישאותהסטורי

הרבנות הראשית היא המשך למוסד החכם באשי ואמורה לנהוג כפי מסורת ישראל. נכון שמוסדות הישוב ובהמשך - מדינת ישראל, הכירו ברבנות כגוף רשמי אבל גוף רשמי שנוהג כשמו כן הוא - רבנות.

במסורת ישראל סמיכה לרבנות ניתנת רק לגברים. העובדה שהמדינה מכירה ברבנים, לא אמורה לשנות זאת.

בל קשר לכל האמור לעיל, כל הכפיה של השוויון מבית אהרון ברק, היא חלק מהבריונות של הפיראט המשפטי ששדד את הדמוקרטיה הישראלית מהעם.

אין שום חוק שמחייב שוויון, זו המצאה של אהרון ברק. יתרה מכך - בדיונים המקדימים על חוק יסוד כבוד האדם וחירותו, נידונה האפשרות להכניס שם את ערך השוויון והכנסת החליטה לא להכניס. בפוטוקולים של דיוני הכנסת מפורש שהוחלט לא להכניס את ערך השוויון, מתוך חשש שהכנסת הערך תפגע בסטטוס-קוו הדתי. בא אהרון ברק והחליט מעצמו, שאמנם הכנסת לא החליטה, אבל אני מחליט שבא לי שזה יהיה החוק - אז זה החוק. כמובן, רק איפה שבא לו.

הוא ופרחי הכהונה שלו לא פסקו שערבים חייבים להתגייס בשם השוויון, או שבשם השוויון חייבים לתת ליהודים להתפלל בהר הבית, כי ערך שהם המציאו, הם גם קיבלו משמיים את הזכות להחליט מתי כן ומתי לא.

התנהלות מבישה וחסרת דרך ארץאן אליוט

אם תולים במבחני רבנות הכרה בלימודים וענייני שכר, אז בהחלט צריך לאפשר לנשים להיבחן.

וכל ההתנהלות של עיכוב ב4 שעות ובלי רב וכו' ממש לא מכבדת את הרבנות

אכן היה ראוי לשים את הדברים על השולחןקורא נלהב לשעבר

ולומר לנשים *בשיא הרגישות והעדינות* שלא יבואו כי הרבנות סוברת שאין מקום לזה.

אבל זה התנהל עקום כנראה כי לא רצו שזה יקרה אבל גם ידעו שלא ימנעו את זה בכח וקצת קיוו להתעלם ושיהיה בסדר וזה התוצאה בסוף..

כשאתה צריך להתמודד מול הבריון של השכונההסטורי
לא תמיד אתה יכול להיות חנה בבלי...
זה מכעיס אותי כל פעם מחדשמשה

"רחפן נפץ התפוצץ על באגר שפועל בשכירות מערכת הביטחון בדרום לבנון, כתוצאה מכך נהרג מפעיל באגר אזרחי, משפחתו עודכנה בפרטים, ללא נפגעים נוספים באירוע."

מה כואב לדו"צ לפרסם עליו כמו כל חלל אחר שנפל בקרב? אז מה אם הוא עובד קבלן של צה"ל. (וכן אני יודע שלא מגיע לו גמלה של חלל צה"ל אלא של נפגע פעולות איבה, כן, זה לא קשור).

זה לא הניסוח הרגיל?קפיץ
לעובדי קבלן?משה
להרוגים שעדיין אסור לפרסם מי הםקפיץ
דוצ לא מודיע על נפגעים שלא אישרו לפרסם שמותמשה
מאיפה ההודעה? לא ראיתי בשום מקוםברגוע
ונראה שדו"צ כן פרסם הודעהקפיץאחרונה

עובד בחברה קבלנית שמבצעת עבודות הנדסיות מטעם משרד הביטחון, נהרג מוק | ערוץ 7

רק כמה שעות אחרי שלך, יש סיכוי שחיכו ל-22 או משהו כזה

בקפלן מתאחדים, ובימין מפטירין כשלג דאשתקדאיתן גיל

רשימות ימין חדשות ישנות שנחושות למכור את נשמתן לשטן:

פייגלין.

מעוז.

וינטר.

שימחי.

וסמוטריץ' שמתנדנד בסקרים סביב 3 אחוזים.

מי ביקש זאת מידכם רמוס חצרי

יש עוד המון זמןברגוע

בנט מיהר להתאחד כדי לקבע את עצמו בתור המועמד של המרכז שמאל

^^^^הסטורי
להתאחד כרגע זה רק לאבד מומנטום.

אגב, גם מי שמכריז כעת על איחוד - יכול עוד להתפרק ולהתאחד עשר פעמים. זכור מקרה הנדל ושקד בבחירות הקודמות...

מפחיד אותי שכל המילואימניקים המיואשים מהצ"דקעלעברימבאר
יחברו לבנט ולפיד בלית ברירה. כי יצליכו לפתות מילואמניק עייף שכבר טחן שנתיים מילואים ולא ראה את הבית, שלפיד ובנט יביא לו את הישועה.

יש מצב שיש פה מזימה של השמאל הקיצוני להאריך את המלחמה בעזה ולא לסיים אותה בנצחון מוחץ, כדי להתיש את המילואימניקים

איך השמאל יכול להאריך את המלחמה?ברגוע
לדחוף לא להכריע את עזה ולבנוןקעלעברימבאר
...ברגוע
לדחוף לאי הכרעה/הפסקת אש דווקא מוביל בטווח הקצר לפחות ימי מילואים
לעשות הסכם מצוין עם/ל לבנוןשלג דאשתקד

בזה לפיד מצוין.

גם עם בנט הוא עשה הסכם מצוין.

עם כזה חוש משא ומתן, חבל שהוא לא עשה את הסכם ריבנטרופ-מולוטוב.

מה?ברגוע

לפיד עשה הסכם עם לבנון כדי להאריך את המלחמה עכשיו?

התכוונתי שהוא יעשה הסכם עם לבנוןשלג דאשתקדאחרונה

הסכם מולצח כמו ההסכם הקודם עם לבנון.

וזה יסדר את המפה מחדש. מה שנקרא "מזרח תיכון חדש" 🤣

הנדל ושקד- חיבור כלאיים ולא הופתעתי שהתפרק מידאיתן גיל

הנדל איש השנאה שהדליף מלשכת נתניהו, ונזרק לכל הרוחות. הוא גם ימין וגם שמאל וגם דתל"ש וגם קפלן וגם שונא ערבים.

שקד, לעומתו, אינה שמאל. היא קשרה את גורלה בגורלו של הנוכל, והלכה איתו באש ובמים, עד שביום בהיר מבחינתו, ויום חשוך מבחינתה, בהיותה בביקור במרוקו הוא שלח לה גט דיגיטלי. היתה מתה להשתלב בליכוד, אבל לא היה ולא יהיה בגלל וטו של לוין.

אני מרחם עליה. רגע, בעצם הפוך. 

הנדל ושקד- שני אופרטוניסטים שדוחים זה את זה.  

"אתם חשבתם עלי רעה - א-לוהים חשבה לטובה"hamedinai

**7 באוקטובר 2023: אסון אסטרטגי או "אתם חשבתם עלי רעה - א-לוהים חשבה לטובה"?**

ניתוח אסטרטגי ארוך טווח של המלחמה ששינתה את המזרח התיכון

שנתיים וחצי חלפו מאז אותה שבת שחורה. הדיון הציבורי בישראל עדיין סוער סביב שאלת האחריות לכשל המודיעיני, הצבאי והמדיני. אך לצד ההפקת לקחים הטכנית והפוליטית, ראוי לבחון את השאלה הגדולה יותר: האם בלי היום הנורא ואיום של 7 באוקטובר 2023, מצבה האסטרטגי של מדינת ישראל כיום (אפריל 2026) היה טוב יותר - או דווקא גרוע בהרבה?

התשובה אינה פשוטה, אך היא מחייבת מבט כנה על שני תרחישים אפשריים שהיו עשויים להתממש אלמלא האסון.

### התרחיש הנגדי: "הקונספציה" נמשכת

אילו צה"ל היה ערני יותר, אילו ראש הממשלה היה פחות ממוקד בהסכמי אברהם ובאיראן, ואילו המודיעין היה מפרש נכון את הסימנים - ייתכן שהמחבלים בעזה היו נרתעים או מובסים במהירות.

בתרחיש זה, **החמאס נשאר במלוא עוצמתו** - מתחמש, בונה מנהרות, ומאיים באופן קבוע על עוטף עזה ועל כלל המדינה. **החיזבאללה** נותר עם מאגר רקטות ענק ומנהיגות שלמה. **סוריה** ממשיכה לשמש כגשר יבשתי איראני ללבנון, כשהיא מחזיקה באלפי טילים בליסטיים וכבדים שמאיימים על מרכזי האוכלוסייה והתשתיות בישראל. ואיראן - שכבר הייתה קרובה מאוד לפריצה גרעינית - ממשיכה להתקדם ללא הפרעה משמעותית, תוך שהיא בונה עשרות אלפי טילים בליסטיים מדויקים.

גם אם ישראל הייתה יוזמת מבצע מנע או מגיבה במהירות, סביר שהמלחמה הייתה נגמרת כמו "צוק איתן" משודרג: מבצע קצר יחסית, ללא לגיטימציה בינלאומית או פנימית למלחמה ממושכת, וללא שינוי אסטרטגי אמיתי. המחבלים, כפי שראינו גם במלחמה הנוכחית, מגלים נחישות יוצאת דופן. הדיפה חד-פעמית לא הייתה מסיימת את האיום - הם היו חוזרים שוב ושוב.

### מה קרה בפועל - והשינוי האסטרטגי הדרמטי

המציאות שבה אנו חיים כיום שונה בתכלית. המלחמה הרב-זירתית שפרצה בעקבות 7 באוקטובר שברה את "טבעת האש" של איראן בצורה שלא נראתה מעולם:

- החמאס איבד כוח צבאי משמעותי.

- החיזבאללה נפגע קשות - הנהגה בכירה חוסלה, אלפי לוחמים נהרגו, ומאגר הרקטות הצטמצם דרמטית.

- משטר אסד נפל בדצמבר 2024. סוריה, שהייתה לפני המלחמה מאיימת על ישראל באלפי טילים בליסטיים וכבדים, איבדה כמעט את כל חיל האוויר שלה, וחלק גדול מהטילים הכבדים והמתקדמים יותר הושמדו.

- איראן עצמה הותקפה קשות ב-2025 (מלחמת 12 הימים) ובפברואר-מרץ 2026 (בשיתוף פעולה עם ארה"ב). תוכנית הגרעין נדחתה בשנים, מתקני העשרה ומשגרים בליסטיים נפגעו קשות, ועלי ח'אמנאי חוסל. הפסקת האש הנוכחית (אפריל 2026) משקפת מציאות שבה "ציר ההתנגדות" כולו נמצא בנסיגה.

במובן האסטרטגי הארוך-טווח, **הטבח שבר פרדיגמה מיושנת** של "ניהול הסכסוך" והוביל לשינוי דרמטי שהחליש את אויבינו יותר מכל מבצע קודם.

### הגורם האמריקאי: מביידן לטראמפ

רבים סבורים כי האופן שבו טיפל ממשל ביידן במלחמה - עיכובים באספקת נשק חיוני, גרירת רגליים והטלת הגבלות - תרם משמעותית לזעם הציבורי בישראל ובארה"ב. זעם זה, לצד תחושת החולשה האמריקאית, סייע ככל הנראה לבחירתו של דונלד טראמפ בנובמבר 2024. תחת טראמפ, אספקת הנשק שוחררה, והתמיכה האמריקאית הפכה נחרצת ומשמעותית יותר - מה שאפשר את הפעולה הנרחבת נגד איראן עצמה.

### "אַתֶּם חֲשַׁבְתֶּם עָלַי רָעָה אֱ-לֹהִים חֲשָׁבָהּ לְטֹבָה"

בסופו של דבר, כמו בסיפור יוסף, נראה כי מעשה רע ומתועב של אויבינו - שתוכנן להשמידנו - הפך, בדרך עקומה ומכאיבה, לגורם שהציל אותנו ממהלך אסטרטגי גרוע בהרבה. המחבלים חשבו שהם ימוטטו את ישראל. בפועל, הם שברו את הקונספציה הישנה והעירו את המערכת כולה.

אבל כאן חשוב להדגיש: העובדה שהתוצאה האסטרטגית ארוכת הטווח טובה יותר **אינה פוטרת** את המנהיגות והמערכת הביטחונית מאחריות כבדה על הכשל. זעם ציבורי, דרישה לאחריות והפקת לקחים מעמיקים - הם חלק הכרחי מהלקח ההיסטורי. דמוקרטיה בריאה חייבת יכולת לבחון את עצמה ביושר, גם כשהתוצאה הסופית "שווה את זה".

ההיסטוריה מלמדת שמכות כואבות לפעמים מעוררות עמים לפני שמאוחר מדי. אך המחיר - 1,200 הרוגים, חטופים, טראומה לאומית ולגיטימציה בינלאומית שנפגעה - היה יקר מאוד. השאלה הגדולה שנותרה היא לא רק "מי אשם", אלא איך מבטיחים שלעולם לא נזדקק שוב ל"ברכה במסווה" כזו.

באמת המשפט "רק לא ביבי" כל כך משתלם לשמאל?פתית שלג

למה כל מערכת בחירות השמאל נתפס למשפט הזה?

או לפחות לרעיון של המשפט הזה

במיוחד כשעולה החשד שזה מוציא יותר בוחרי ימין להצביע

התשובה היא כזאתחתול זמניאחרונה

– אידיאולוגיית השמאל המדיני מתה כבר תקופה והולכת ונרקבת ככל שעובר הזמן. אף־אחד לא רוצה שתי מדינות לשני עמים. חוץ מאולי מטומטמים שכן, אבל זה לא משהו שיש לו כח בציבור.

– השמאל הכלכלי גם לא ממש קיים. הרוב המוחלט תומכים בשילוב של כלכלת שוק (לא נראה לי שיש מישהו שנגד "מה שטוב לאירופה" ו"לא עוצרים בנמל" וכיו"ב. יש דיונים על רפורמות בחקלאות אבל זה לא בדיוק שמאל קלאסי מול ימין קלאסי) עם מדינת רווחה עד גבול מסוים. מהבחינה הזאת הגענו פחות או יותר לאקווליבריום.

– השמאל החברתי... קיים במידה מסוימת? אבל גם לא כל־כך. רוב המדינה הם מסורתיים או חילוניים עם כבוד לדת ופחות או יותר בעד שימור הסטטוס קוו. ישנה סוגיית תחב"צ בשבת אבל מי שתומך בזה לרוב גם ככה יש לו 2 רכבים וגר במרחק הליכה מהים...

אם כן אין ממש סביב מה לאחד את השמאל. יוצא שיש 2 מפלגות שמאל קלאסיות קטנות (שמאל חברתי+מדיני ושמאל חברתי+ימין מדיני) + הערבים. לפי החישוב הזה זה אמור לצאת אולי 12-15 מנדטים טוטל + ערבים.

אז מה השיטה?

השיטה היא "להמציא" מאבק. "תתנגדו". אז נגיד להמציא מאבק בשחיתות. לא יודע עד־כמה נתניהו מושחת או לא, אבל גם אם נניח שהוא אשם במה שמיוחס לו, מדובר בזוטות, לדעתי. אין פה גזל של קופת מדינה בהיקף של מיליונים או הטיות מרכזים מטורפות וכיו"ב כמו שיש בכל־מיני פרשיות שחיתות קלאסיות (נניח ראש עיריית אשקלון).

הלאה הנושא המשפטי. למי אכפת הנושא המשפטי? מישהו בכלל מבין מה זה אומר? ככל שדיברתי עם אנשים מחו"ל – הודו, ארה"ב, מדינות "נייטרליות", כולם הסכימו שהשיטה הישראלית, בה בית המשפט יכול לפסול חוקים (גם חוקי יסוד) כלא־חוקתיים, כשאין בכלל חוקה, על־סמך קריטריונים מאוד שרירותיים, הוא מגוחך. יש המון דמוקרטיות חזקות עם בתי משפט מרוסנים, כמו למשל ארה"ב, שבה לנשיא יש כח כמעט בלתי־מוגבל. ומה כבר יעשו? יכריחו חילוניות ללבוש חצאיות? במה בדיוק יבוא לידי ביטוי ה"פשיזם" וה"דיקטטורה" (שאותה אפשר להחליף בבחירות כל ארבע שנים)? מפמפמים פרנויה לא נורמלית סביב הממשלה וסביב זה למעשה בונים מחנה. בשביל זה לא צריך שום אידיאולוגיה, לא כישורים מיוחדים (רובם המוחלט של הפוליטיקאים ממחנה השמאל אינם כריזמטיים, מקובלים, או עם אידיאולוגיה מעניינת), פשוט לשכנע את הציבור שהמצב הנוכחי הוא מעפן על־ידי זה שמחפשים כל דבר שחור ומבליטים אותו.

פעם נתאחד סביב גיוס החרדים, פעם נתאחד סביב "הפרת החוזה הבלתי־כתוב" (חחחחח איזה קרינג') ונאיים בסרבנות.

פעם נאמר שהחמאס כבר מזמן פרטנר (יאיר גולן 09.08.2022), פעם נאשים את סמוטריץ' שאמר שהחמאס הוא נכס (הסברתי).

פעם נטען שנתניהו גורר את ישראל לאבדון בזה שהוא רוצה לצאת למבצע יזום נגד דעת הקבינט (2019), פעם נטען שהוא אבי מדיניות ההכלה (שממשלת בנט הלכה ושיפרה, כבר היו דיבורים על נמל ימי או אווירי ואיים מלאכותיים והשד יודע מה).

פעם נטען שצריך להפסיק את הלחימה בכל מחיר, פעם נטען שהממשלה פחדנית בזה שהיא לא מסיימת את העבודה בצפון.

עכשיו, הציבור כן מתוסכל, כי הממשלה שלנו לא משיח בן־דוד (וגם יש מגבלות כאלה ואחרות), אז כל אחד נתפש לנקודה רעה אחרת, וככה אתה מקבל ציבור גדול שמאוחד סביב תסכול, ובוחר בך, בלי לדעת מי אתה ומה אתה רוצה ובלי מאמץ כמעט.

בנט ולפיד מתאחדיםאיתן גיל

עתידות:

סקר ערוץ 12: 55 מנדטים

סקר מעריב: 66 מנדטים.

בנט ישגיח שלא יצטרפו לבן גביר, ולפיד יוודא שמנסור בעניינים

חחחחחשלג דאשתקד

אהבתי את הקטע שיש כותרת באיזה אתר: "מפץ פוליטי", כאילו התאומים הסיאמים האלו אי פעם עבדו לבד...

ועכשיו כשלפיד בקרשים, רק בנט שיוסיף 3 קולות  יכול לפתור את כל בעיותיו 🤣🤣

בהחלטאיתן גיל
בעקבות "המפץ" הימין הבטיח לעצמו את השלטון לארבע שנים נוספות.
"שובו של הנוכל 2: נפתול תעלול" עכשיו באקרניםנקדימון
צריך לפקוח עין על ליברמן שמגדיר עצמו ימין ימיןאיתן גילאחרונה
הידעת? ירושלים היא למעשה "עוטף יו"ש כפול שלוש".hamedinai
​הבירה שלנו מוקפת ביהודה ושומרון משלושה כיוונים. מדובר במצב אסטרטגי קריטי בהרבה מעוטף עזה – לא רק בגלל הקרבה, אלא כי זה קורה בלב המדינה, בבירת ישראל. עוטף עזה כבר חווה את הטרגדיה הנוראה של ה-7 באוקטובר; הסיבה היחידה שירושלים לא חוותה גורל דומה היא האחיזה הביטחונית שלנו בשטח ביהודה ושומרון. השליטה ביו"ש היא חומת המגן של ירושלים.
זאת עדיין לא סיבה לשלוט בתפוח או חברון..פתית שלגאחרונה

אפשר פשוט לעבות את הרצועה של ירושלים.

אני בעד לכבוש לגרש להתיישב בכל תחומי ארץ ישראל,

פשוט לנימוקים בטחוניים תמיד יצוצו פתרונות ביניים.

סופה של "ראשית צמיחת גאולתנו" ידוע מראשshaulreznik

וְאֶת זָכָר לֹא תִשְׁכַּב מִשְׁכְּבֵי אִשָּׁה תּוֹעֵבָה הִוא. כִּי אֶת כׇּל הַתּוֹעֵבֹת הָאֵל עָשׂוּ אַנְשֵׁי הָאָרֶץ אֲשֶׁר לִפְנֵיכֶם וַתִּטְמָא הָאָרֶץ.  וְלֹא תָקִיא הָאָרֶץ אֶתְכֶם בְּטַמַּאֲכֶם אֹתָהּ כַּאֲשֶׁר קָאָה אֶת הַגּוֹי אֲשֶׁר לִפְנֵיכֶם.

לא הצדקתי...הסטורי
עבר עריכה על ידי הסטורי בתאריך י"א באייר תשפ"ו 21:53

אבל כשהוא היה בין החרדים הוא לא פרסם, 'רק' המשיך לכתוב רומנים אירוטיים שדאג שיתפרסמו אחרי מותו.

אולי יעניין אותך