טיפול בנידודי שינה ??אשמח לתגובותאושרקה
תלוי בסיבה.לב אמיץ
לפעמים מספיק לאכול רבע/חצי/שניים אגוזי מלך (הבהירים הגדולים). טובים להשקיט את מערכת העצבים. במקרים של חרדה, סערת נפש, כשאפילו לא מצליחים להרגיש עייפות.
לפעמים זה דווקא ה B12. יותר בקטע של יקיצה מוקדמת לפנות בוקר וקושי להירדם שוב.
במקרה כזה - כפית-שתיים חמאה. או אפילו כדורים למציצה כשחסר הרבה מהויטמין.
לפעמים זה המגנזיום - מרגישים עייפות אבל השינה היא לא שינה עמוקה (המון חלומות, מחשבות) או שלא מצליחים להירדם בכלל. לזה טוב לאכול שליש/חצי/שלם אגוז ברזיל.
הפתרונות האלו הם כדי להשלים את מה שהגוף איבד בגלל קושי רגשי כלשהו.
אבל תמיד כדאי לטפל במקור הקושי הרגשי. לזה יש מענה מצוין בהומאופתיה.
את יכולה קודם לנסות רסקיו של באך.
אפשר ללכת למעבדת שינה לבדוק בצורה רצינית.הרש
לפעמים זה בגלל שעושים עוד דברים המיטה חוץ מלישון - קריאת ספר, סרט, משחק, שיח ארוך - ואז הגוף פחות מקשר בין המיטה לשינה.
העיצה - את שאר הדברים לעשות מחות למיטה ולהכנס למיטה רק כשרוצים לישון.
תלוי בסיבה לנדודי שינהיעל -ND
השאלה היא איך מוצאים את הסיבה...הרש
מיישמים מה שכתבו פה ורואים מה עוזר.לב אמיץ
מעבדת שינה זה פתרון להפרעות שינה חמורות.
זה לא מה שהיא כתבה.הרש
היא כתבה קודם לדעת מה הסיבה ואז ללכת אל הפתרון.
גם ההומאופתים החרטטנים ביותר לא אמורים לזרוק טיפולים לאויר ורק אח"כ לנסות לחשוב מה עזר.
עובדים הפוך.
אגוזים או חמאה זה טיפולים? את זה כל אחד יכול לנסות בעצמו.לב אמיץ
למה מאבדים דווקא מגנזיום או דווקא B6 וכן הלאה - את זה אפשר לברר באיבחון הומאופתי.
כי לכל טיפוס הומאופתי יש נטיה לאבד ויטמינים ומינרלים מסויימים,
שכשהם חסרים השינה מופרעת.
ואחרי איבחון וטיפול הומאופתי יעיל אפשר לוותר גם על מעבדת שינה.
אתה מתווכח עם מישהי שחושבת שבחמאה יש b12 בכמות משמעותית.ספק
ב-100 גרם חמאה, יש 0.025 מיקרוגרם של b12.
100 גרם חמאה זו חבילה קטנה של חמאה - אז ב-2 כפיות, אין בערך כלום.
לצורך השוואה, ב-100 מ"ל חלב, יש 0.45 מק"ג, כלומר, פי 20.
כן, בחצי כוס חלב יש פי 20 ויטמין b12 מאשר בחבילה קטנה של חמאה - והיא ממליצה לטפל במחסור ב-b12 באמצעות 2 כפיות חמאה...
אתה מבין שאתה מתווכח כאן עם מישהו ש"מאבחנת" בעיה על סמך תחושה ואז מציעה טיפול שלא יכול לטפל בבעיה שאותה היא "איבחנה", נכון?
חמאהלב אמיץ
ויטמינים
ויטמין A – 684 מק”ג
ויטמין B12 – 0.17 מק”ג
חומצה פולית – 3 מק”ג
ויטמין B1 – 0.197
ויטמין B2 – 0.034
ויטמין B3 – 0.042
ויטמין B5 – 0.11 מ”ג
ויטמין B6 – 0.003 מ”ג
ויטמין E – 2.32 מ”ג
ויטמין K – 7 מ”ג.
מינרלים
נתרן – 11 מ”ג
אשלגן – 24 מ”ג
אבץ – 0.1 מ”ג
זרחן – 24 מ”ג
מגנזיום – 2 מ”ג
ברזל – 0.02 מ”ג
סידן – 24 מ”ג.
בהשוואה לחלב, חמאה דלה בלקטוז.
אנשים הסובלים מאי סבילות ללקטוז, בדרך כלל מסוגלים לעכל את החמאה שכן היא דלה מאוד בלקטוז.
מתוך https://www.2b-bari.co.il/%D7%97%D7%9E%D7%90%D7%94/
והעיקר לא לשכוח - "הספיגה ממזון אמיתי תמיד טובה יותר מזו של תוסף מבודד, בזכות הסינרגיזם שקיים במזון". (הדגשה שלי)
[סינרגיזם: שיתוף פעולה בין מינרלים וויטמינים במזון שמביא לפעילות מוגברת שלהם, הגדולה מסכום ההשפעות של כל ויטמין או מינרל בנפרד].
ד"ר מיכאל ויינפאס, רופא מומחה לרפואת משפחה, רופא סוכרת והרבליסט קליני.
https://www.israelhayom.co.il/article/431181
נכון. זה 0.17 מק"ג ולא 0.024. זה עדיין כלום.ספקאחרונה
אף איש מקצוע אמיתי לא ימליץ על חמאה במקור ל-b12. (ההדגשה שלי. גם יתר המשפט).
בחצי כוס חלב יש כפול b-12 מאשר בחבילת חמאה קטנה שלמה!
חמאה היא ממש לא מקור טוב ל-b12.
כדי לקבל מחמאה את התצרוכת היומית המומלצת של b12, יש צורך לאכול כמעט קילו וחצי חמאה.
אחרי קילו וחצי חמאה ביום, כנראה שאף אדם לא יסבול ממחסור ב-b12, אבל משהו אומר לי, שאותו אדם יסבול משלל בעיות בריאותיות אחרות...
אם כבר, עדיף לאכול חלמון ביצה (כן, חלמון. בחלבון כמעט ואין) או טונה.
כרום וכולסטרול: מחקרים מסוימים הראו שתוסף כרומיוםתזונה קובי עזרא
האם אפונה בריאהתזונה קובי עזרא
אפונה עמוסה בחומרי הזנה חיוניים כמו ויטמינים (ויטמין K, ויטמין C, ויטמין A וויטמינים מקבוצת B) ומינרלים (ברזל, אשלגן ומגנזיום). הם גם מספקים סיבים תזונתיים וחלבון.
אפונה היא מקור טוב לסיבים תזונתיים, שיכולים לסייע בהורדת רמות הכולסטרול ולהפחית את הסיכון למחלות לב. בנוסף, תכולת האשלגן שלהם תומכת ברמות לחץ דם בריאות.
סירטואין דיאטה, מה צריך לדעת על סירטואין: השפעתו עתזונה קובי עזרא
קפה כולסטרולתזונה קובי עזרא
כמו בכל שיקול תזונתי, תמיד עדיף להתייעץ עם איש מקצוע בתחום הבריאות או עם דיאטנית רשומה לקבלת ייעוץ מותאם אישית המבוסס על המצב הבריאותי והיעדים הספציפיים שלך.
דובדבנים בריאותתזונה קובי עזרא
תודה על מה שבראתתזונה קובי עזראאחרונה
"מי שמבחין בטעמו האמיתי של מה שהוא אוכל, לעולם לא יהיה זולל."
עדשים בריאות, עדשים בריא או לאתזונה קובי עזרא
לעדשים יש יתרונות בריאותיים רבים הודות להרכבן צפוף החומרים התזונתיים. הנה כמה יתרונות מרכזיים:
1. עשיר בחלבון: עדשים הן מקור מצוין לחלבון על בסיס צמחי, מה שהופך אותן לתוספת חשובה לתזונה צמחונית וטבעונית. חלבון חיוני לצמיחת שרירים, תיקון ותפקוד הגוף הכללי.
2. עשיר בסיבים: העדשים עמוסות בסיבים תזונתיים, מסיסים ובלתי מסיסים. סיבים מסייעים לעיכול, עוזרים לווסת את רמות הסוכר בדם ומקדמים מעיים בריאים. זה גם תורם לתחושת שובע ויכול לסייע בניהול משקל.
3. ידידותי ללב: הסיבים המסיסים בעדשים מסייעים בהפחתת רמות הכולסטרול, ובכך מפחיתים את הסיכון למחלות לב ושבץ מוחי. בנוסף, העדשים דלות בשומן רווי ונתרן בעודן עשירות באשלגן, התומך בבריאות הלב.
4. ויסות סוכר בדם: תכולת הסיבים הגבוהה בעדשים מאטה את ספיגת הגלוקוז, ועוזרת לייצוב רמות הסוכר בדם. זה מועיל במיוחד עבור אנשים עם סוכרת או אלה בסיכון לפתח את המצב.
5. ארוז בחומרים מזינים: עדשים הן מקור טוב לויטמינים ומינרלים חיוניים, כולל חומצה פולית, ברזל, מגנזיום ואשלגן. חומרים מזינים אלו חשובים לייצור אנרגיה, יצירת תאי דם אדומים ושמירה על הבריאות הכללית.
6. ניהול משקל: עדשים דלות בקלוריות ובשומן בעודן עשירות בסיבים וחלבונים, מה שהופך אותן לבחירה מספקת במזון שעשויה לסייע בירידה במשקל או במאמצים לניהול משקל.
7. בריאות מערכת העיכול: תכולת הסיבים בעדשים מקדמת יציאות קבועות ומסייעת במניעת עצירות. זה גם תומך בצמיחה של חיידקי מעיים בריאים, תורם למערכת עיכול בריאה.
הכללת עדשים בתזונה יכולה להציע את היתרונות הבריאותיים הללו ועוד. עם זאת, תמיד עדיף להתייעץ עם איש מקצוע בתחום הבריאות או עם תזונאי לקבלת ייעוץ מותאם אישית המבוסס על הצרכים הבריאותיים הספציפיים שלך.
אדם פסימי רואה את הקושי בכל הזדמנותתזונה קובי עזראאחרונה
אדם פסימי רואה את הקושי בכל הזדמנות אדם אופטימי רואה הזדמנות בכל קושי...
עדשים ערך תזונתי, האם עדשים זה פחמימה?תזונה קובי עזרא
העדשים עשירים בסיבים תזונתיים, המסייעים לעיכול, מעודדים תחושות מלאות ומסייעים בוויסות רמות הסוכר בדם. דיאטה עשירה בסיבים יכולה גם לתרום לניהול משקל בריא ולהפחית את הסיכון למצבים כמו עצירות, מחלות לב וסוכרת מסוג 2.
טיפשות היא לאדם לחשוב שהוא יודע את אשר איננו יודע.תזונה קובי עזרא
יתרונות תזונתיים של חומוס, האם חומוס משמין?תזונה קובי עזרא
חומוס הוא מטבל או ממרח מזרח תיכוני פופולרי העשוי מחומוס מבושל ומעוך (שעועית גרבנזו), מעורבב עם טחינה (משחת שומשום), מיץ לימון, שום ושמן זית. זה לא רק טעים אלא גם מציע כמה יתרונות בריאותיים. הנה כמה מהיתרונות הבריאותיים הפוטנציאליים של חומוס:
עשיר בחומרים מזינים: חומוס עמוס בחומרים מזינים חיוניים כמו חלבון, סיבים תזונתיים, שומנים בריאים, ויטמינים ומינרלים. חומוס הוא מקור טוב לחלבון מהצומח ומכיל חומצות אמינו החשובות לתפקודי הגוף השונים.