קדושת הסטטוס קוו לעומת התחדשות לגאולהאמלתרא

כך נולד האדם בטבעיות להתרגל במה שיש לו ולא רוצה וגם לפעמים לא בריא לשנות הווסת בסדר היום, וכן בכל אורך ההיסטוריה הן בגויים ולהבדיל אצל היהודים, הרוב רוצה בסטטוס קוו, ורק אם יש כח אדיר של יחידים אז מצטרפים בקמפיינים וכדו' להתחדשות ולהתרעננות, וככה מתקדמים בכל רבדי החיים.

ברצוני להעלות למודעות החברה שלנו כאן את הצורך החיוני הזה להצטרף לכוחות היחידים האלה, ולא לעכב את התקדמות עם ישראל לרובדים יותר רוחניים מעשיים ע"י שנשארים במפלגות שיודעים את רבונים ומכוונים למרוד בו, דהיינו שהבוחרים יודעים שבעבר חטאו בכל קדושת החיים וטמאו את כלל ישראל, הן במישור של ארץ ישראל, והן בעם ישראל, ולהחיות את ניצוצי הקדושה ולתת לניצני הגאולה לפרוח ולהתגשם בארצינו הקדושה.

מה שהערבים פעילים נגד הסטטוס קוו המקודש, גם בפריצת שערי הרחמים, מתבקש עם ישראל לעשות מאה פעמים יותר לכיוון הקדושה והטהרה אמיתית!

כי ראיתי כי בזה טמון כל התנגדות הגדולה שיש כאן למפלגת זהות חיבוק

מי לה' אלירמקול 

מפלגה שאין כל הבדל בין מצעה למצע מרצ מדברת על גאולה וקדושהאגמון החולה
עבר עריכה על ידי מרדכי בתאריך כ"ט באדר תשע"ט 06:16

משעשע.

שלא לדבר על מספר 2 שלכם, הרב אמסלם שמזייף גיורים רפורמים.

פשוט כת פסיכית

תגיב עניינית על קדושת סטטוס קוו לעומת להתחדשאמלתרא

האם המצב הקיים לא גרוע מפחד ממה שיקרה ממרצ???

המרצ כבר משתולל ומחריב יום יום, מחריב יהדות של כל הישראלים באופן הכי גרוע שיש, אז מה כבר יכול לקרות???

החושך והרע שמפחדים ממנו כבר קורה באופן הכי הכי שלא חלמו שיקרה

אמלתרא, אתה נשמע יהודי טובהבעטליר החמישי

אבל תגיד את האמת, קראת את כל מה שנאמר בשרשורים הקודמים על זהות...?
הביטוי "להתחדש" נשמע יפה מאוד, אבל אם אין בו תוכן מהותי הוא לא אומר כלום.
בגלל שהמצב הקיים לא משהו זה אומר שצריך להצביע למפלגה חדשה סתם כי היא חדשה?
גם גנץ זה מפלגה חדשה. וגם אורלי לוי. זה אומר שצריך להצביע להם?

זה בדיוק מה שמפריע לנו בזהות:
אתה נשמע מסנוור. מאיזושהי כת.
אתה הוא מי שלא מתייחס עניינית לשום טענה..

איני שכור זהות...אמלתרא

אגב אתה עולה להר הבית? מאמין בגאולה דאתחלתא?...

טרם זכיתי לעלות. מהי גאולה דאתחלתא ומה הקשר?הבעטליר החמישי

יש שלבים לגאולהאמלתרא

ומי שלא עולה להר הבית והוא בא מצד ימין, אז עוד לא הגיע למחשבה הטהורה של גאולה בדרך הטבע, ולא קרא ספרי חובבי ציון הראשונים וכו' וכו', ובד"כ חרדי ושמרני לכל דבר אלא נתגדל בבית דתיים.

אז מובן שאינך מזדהה עם זהות ועם עקרונותיה ואיך זה עובד.

ממליץ בתחילה להתעניין בהיסטוריית שיבת ציון, ולקרוא לפחות 'מאה שנה' מהרב שטינמן

אני סובר כ"אם הבנים שמחה"הבעטליר החמישי

שתחילה אנו צריכים לעשות את פועל מצדנו וה' ישלים.

מוזר לי האמירה המכלילה הזו "מי שלא עולה להר הבית עוד לא הגיע למחשבה של גאולה בדרך הטבע". נראה לי אצל הדעה הרווחת היא של המתנגדים לעליה היא כזו שהגאולה בטבע היא עד לבית מקדשנו, ולא עד בכלל.
(אבל אין לי כח לפתוח את הדיון הזה כאן..)

כנראה לא למדת האם הבנים שמחה...אמלתרא

הוא מדבר מפורש המחוייבות לפעול בפועל לבניית המקדש, כהיום זה עלייה להר

למדתי וראיתי. אולם אתה צודק ולא הייתי מדויק בדברייהבעטליר החמישי

התכוונתי על דבריו שנאמרו באופן כללי על הציונות, שם גם המתנגדים לעלייה מסכימים איתו.
אמנם גבי בית המקדש אכן כתב במפורשות (מאמר שלישי אאל"ט) שיש לבנותו. אפילו אתגרתי פעם רב הר-המור'ניק עם דברי "אם הבנים". כשהבאתי את דברי המתנגדים לא התכוונתי לומר שזו דעת אם הבנים.

(מכל מקום, אכן צ"ע אם העלייה נחשבת לבניין הבית. ואכמ"ל)

ייש"כאמלתרא

הלואי שכל הדתיים ידעו קצת על הספר ועל ציונות אמיתית בכלל

אכן ספר מדהיםהבעטליר החמישי

לא מעט פעמים התרגשתי כשקראתי אותו. הוא כתוב בצורה קולחת ומנומקת להפליא

חבל שלא תירגמו אותו באידישאמלתרא

סוף סוף דיון שאני אוהב על מהותמרדכי

בס"ד

אני חושב שמאמר בית הבחירה שמופיע בפרק ג' בספר אם הבנים שמחה, הוא אחד המאמרים הכי חשובים שנכתבו בסוגיה מי הוא זה שאמור לבנות את בית המקדש. ובנקודה הזאת צודק @אמלתרא שלפי שיטתו של הרב טייכטל קודם עם ישראל יתחיל את הבניין הממשי ורק לאחר מכן הקב"ה יבצע את ההשלמה הרוחנית.

אך אם זאת, נשאלת השאלה מדוע זה לא נמצא בראש סדר העדיפויות של מפלגת זהות? למה על זה לא מקיימת המפלגה כנס מיוחד כמו שהם עשו בנושא הלגליזציה? מהסיסמה שלו  שהייתה בעבר 'לשחרר את הר הבית' זה נהפך להיות 'לשחרר את הצמח'

לענ"ד, לא לחינם פייגלין שם דווקא את עניין הלגליזציה בראש סדר העדיפויות ומסתיר את כל השאר. הוא הרי מבין שהוא מביא קהל גדול מהציבור התל אביבי, עד כדי כך שאפילו עלה ירוק הסירו את המועמדות שלהם לכנסת, כי הם לקחו להם מצביעים. אם פייגלין היה באמת ממשיך לנופף בהר הבית, כל אלה היו בורחים ממנו, ולכן הוא שם בפרונט את הנושא הזה של התרת המריחאונה. 

וזה אחד הדברים העיקריים שמפריעים לי אצל פייגלין. הוא ראה שהדעות הישנות שלו לא מתקבלות יפה בליכוד, ובציבור בכלל, אז הוא הלך לקיצוניות השניה. 

דוקא דרכו נכונה בזהאמלתרא

כי כמו הצמח לא מדבר אלינו, [לי כן מכמה סיבות] הביהמ"ק לא מדבר אליהם ולא מתוך ידיעה על ביהמ"ק אלא מחוסר ידיעה, כי בעצם הם כן רוצים ביהמ"ק וגם הגויים רוצים אותו, אלא חסר להם ידיעות הרבה, ועל כן מתוך התמקדות על חירות שכולל בתוכו הצמח, בסופן גם ביהמ"ק יקובל אצליהם.

הביהמ"ק פשוט רחוק גם לחרדים, כי חסר להם ידיעות, אז לפעמים צריך לדבר מה שקשור ללבם, וכל עוד פיגלין איש הר הבית עומד בתקפו בכל הדברים הללו, אלא לא משתמש בהם כי העם לא יבין אותו זה לגמרי בסדר ומתבקש

אבל בסופו של דבר זה נהיה העיקרמרדכי
בס"ד

אתמול שודרה כתבה של יאיר שרקי בחדשות 12 שבו אומר פייגלין שאם נתניהו לא יסכים ללגליזציה אז הוא יתמוך בגנץ. אותו אחד שצמח במלחמה על אוסולו, מוכן ללכת לגנץ שכבר הודיע שהוא מוכן להחזיר שטחים תמורת שלום.

הוא ויתר על כל העקרונות שלו רק בשביל קאנביס.
זה דווקא מהלך נורא חכםדי"מ

להתעקס על לגליזציה זה מטרה ריאלית שמביאה לו המון מצביעים. להתעקש על הקמת בית כנסת או התרת תפילת יהודים בהר הבית זה פחות ריאלי ומבריח מצביעים.

לגבי גנץ, אני לא חושש ממנו יותר מדי בתחום המדיני. גם אם הוא יסכים הערבים לא יסכימו.
דווקא מביבי הייתי חושש יותר. חקירות פליליות של ראש ממשלה בליכוד כבר הובילו בעבר למהלך חד צדדי...

מי החזיר שטחים? מי עקר ועוקר גוש קטיף ושטחים?אמלתרא

הימין ושמאל לא מעניין את עם ישראל!

גם המדינה הוקמה דרך השמאל! 

והנה התיעוד -מרדכי
בס"ד

קשקוש בקושקוש...אמלתרא

אני לא רואה את ההבדל בין גנץ לביבי -מדינה פלסתינית? לא תקום גם ככה -התנתקות? לא תהיה -הקפאת בניה? כבר עכשיו יש -ויתור על הר הבית? ביבי כבר ויתר -השתלטות בדואית על הנגב? קורה עכשיו -חמאסטן? רק מתעצמת -מסתננים? לא הולכים לשום מקום שלא תהיה טעות אני לא תומך בגנץ אבל גם לא בביבי

ופייגלין שנאמן לארץ ופועל שנים רבות לשלמותה ימכור את הארץ בשביל ליגליזציה ? האשמה מגוחכת

"השמאל מונע מתקווה, הימין מונע מפחד. למה הימין מעולם לא העיז בדעתו לבטל את הסכמי אוסלו???" משה פייגלין. #הגיע זמן חירות! #יאללה_זהות!

וי"א

השיב שבמידה וגנץ יקבל את המצע שלו... לא יקרה הרעיון שלו שלא מחוייב לביבי. רוצה אותי איתך ? בבקשה קבל את המצע. פייגלין זה א"י מלא מלא

איכא דאמרי

מתי הוא אמר את זה? אני ראיתי שהוא אמר שאולי הוא ישב עם גנץ, אבל עם קווים אדומים לגבי א"י וכו.. חוץ מזה, שקשה להאמין שהוא ישב בממשלת סוציאליסטים, עם ניסנקורן יחימוביץ' ושות', נראלי הוא רק רוצה עמדה טובה יותר למו"מ עם ביבי

אנשים מימין שאשכרה שוכחים שנתניהו חתם על הסכמי y, פינה את חברון ונתן לוואקף להשתלט עוד יותר על הר הבית. או בקיצור אנשים שחושבים שיש הבדל בין ביבי לגנץ חוץ מהשם שלהם.

למען ההגינות נביא את תגובתו של פייגלין שמתפרסמת בשעה האחרונהמרדכי
בס"ד

חשבתי שאתם מכירים אותי מההתנגדות לאוסלו, מזה שהצבעתי נגד התקציב בגלל שחרור מחבלים, מזה שהצבעתי בעד חוק ליצמן שימנע מו"מ על י-ם כשכל הקואליציה ברחה לקפיטריה ומהמאבק שלי על הר הבית. חלק זוכרים, אבל למי ששכח אולי ראוי להזכיר במעמד זה נוכח העלייה המטאורית של מפלגת זהות בסקרים וברשתות.

לא אשב שנייה בממשלה שתמסור סנטימטר לערבים. לא אשב שנייה בממשלה שתפנה יהודי מביתו. אשמור על א"י ואהיה נאמן לה, כמו שהייתי עד עכשיו, וכל מאות אלפי המסרונים ששולחים נגדי לא יעזרו.
בפתק מחל פונו הכי הרבה ישובים.
לא במשמרת של זהות.
הוא לא אומר שהוא לא ישב בממשלת גנץברגוע

הוא רק אומר שהוא לא ישב בממשלה שתפנה ישובים.

ד"א, מה שהבאת בשם שרקי פיגלין גם אמר במפורש בראיון השבוע בגל"צ.

חסר הבושה הזה הסית 15 שנה להצביע למפלגה שפינתה יישוביםאגמון החולה

ורבים הלכו והצביעו ליכוד בגללו. עכשיו פתאום נהיה טהרן וכותב "בפתק מחל פונו הכי הרבה ישובים". לא יאמן שחברי הכת מאמינים לבדאי הריק הזה.

הוא קרא ללכת דרך הליכוד, ולא במצע הליכודאמלתרא

אינך מבין הנפק:מ?

הוא ניצל את כל כח הליכוד להתקדם, וברוך השם עכשיו הוא כבר בשלב הבא

כל מילתא דעבידא לאיגלויי לא משקרי בה אינשיאגמון החולה

כנראה שזה לא נאמר על חברי כת שאינם בגדר "אינשי".

פייגלין קרא מאות פעמים להצביע ליכוד בראשית ביבי וסתם את הפה למי שאמר אז נגדו בדיוק את מה שאומר פייגלין היום, שהליכוד היא מפלגה שמחריבה והורסת ולא "מפלגת העם".

פייגלין גם עשה דילים מלוכלכים וקידם ברשימות שלו את הגרועים שבגרועים שבליכוד - ריבלין, בני בגין, גילה גמליאל, צחי הנגבי. אי אפשר למחוק את האמת על הגורו הצבוע שלך.

כל השנים הללו הוא קרא להצביע ליכודהסטורי
וטען וחזר וטען, בעשרות נאומים, מאמרים וראיונות - שאפשר להשפיע רק דרך מפלגות שלטון ואין שום טען לתמוך במפלגות אחרות.
גם מיד אחרי ההתנתקות, הוא טען שהדרך היחידה להשפיע היא דרך הליכוד.
היום הוא פתאום נזכר, שהליכוד, שהוא היה חבר גאה בו ודאג להיעלב כל פעם שמישהו ההעיז לטעון שאינו ליכודניק אמיתי - הוא זה שהחריב את גוש קטיף.
זהירותי. צ.

בפעם השנייה, שים לב: הרב חיים אמסלם. היזהרו בגחלתם!

@מרדכי, האם התגובה של אגמון החולה תקינה על פי כללי הפורום? תודה

זה בהחלט לא תקיןמרדכי

בס"ד

לפורום יש כללים ברורים על מי צריך להיקרא רב, ואנחנו מבקשים לכבד אותם!

רב שמוכן לשבת במפלגה עם גדי וילצרסקי שמתנגד לברית מילה, אגבאגמון החולה

אריק מהדרום

ראשית, אם כל מה שחפרו והצליחו למצוא זה רק הסרטון המוזר הזה על מספר 18 זה אומר שכל ה17 שלפניו דווקא סבבה לגמרי.

שנית אני מסכים לגמרי עם הנאמר, הוא לא מתנגד לברית מילה אלא מגחיך לגמרי את החילוני שעושה זאת לילדיו מלחץ חברתי, זה בהחלט נכון, זה די הזוי אם מישהו עושה זאת מלחץ חברתי אלא שמעל 80 אחוז מהעם היהודי לא עושה זאת מלחץ חברתי אלא מאמונה שזה חשוב, מעל 80 אחוז מהמדינה מאמינה ברמה זו או אחרת, הרוב המוחלט עושה זאת כי ה' ציווה, פשוט כך.

ואני לא תומך בפייגלין, אם כי לא פוסל.

חילוני שעושה ברית לילדיו עושה את זה מנקודה פנימיתאגמון החולה

לא מלחץ חברתי. נכון שיש סתירות פנימיות רבות אצלם, אבל אף אדם הגיוני לא יאמלל תינוק בן 8 ימים ויחתוך בבשר החי רק בגלל החשש שיגידו עליו משהו במקלחת בצבא. זה לא הגיוני לא ברמה שכלית ולא ברמה רוחנית.

לכן דבריך ודברי וילצרסקי הם הבל ורעות רוח. כמו כל דברי מפלגת הפסיכים חסרת הזהות. 

כלומר גם אתה מסכים עם וילצרסקי.אריק מהדרום

זה לא מה שוילצרסקי אמר, אתה פשוט חבר כת סלפןאגמון החולה
צפיתי היום בסרטוןאריק מהדרום

אני מציע לך גם לעשות זאת, הוא בסך הכל מצביע על הנקודה שאילולא הציווי הדתי אין באמת סיבה לעשות זאת, אגב זה נכון וגם שמעתי את זה מרבנים חרדים עם מגבעות שחורות, שעשו פחות בעיות לרב עובדיה יוסף.

אני לא חבר בשום כת למיטב ידיעתי וגם אין לי ממש כוונה להצביע למפלגה הזו, בעיקר כי הם לא ממש הוכיחו בסקרים שהם עוברים את אחוז החסימה או עשויים להיות כח פוליטי משמעותי, כולל מספר 18  שלהם.

וגם כי חלק מהמצע שלהם לא ממש מוצא חן בעיני.

סליחה שאני מקלקל את החגיגה...אריאל יוסף

וגם פענוח למתקשים:

מזל שגר"ע יוסף זצ"ל לא כותב בפורוםאגמון החולה

אחרת הגאון מרדכי היה חוסם גם אותו על אי הוספת התואר רב לליצן הנ"ל

ובכל זאת - פה בפורום אנחנו נכבד ונוסיף לו את התואר רבמרדכי
בס"ד

אני חושב שהכלל מספיק ברור ואין צורך לעסוק בו כל הזמן.
מכתב נוסף לחסידי הרב מאזוז - שגם חתום על המכתב הקודם -אריאל יוסף
שנכתב בלילה שלפני המכתב הקודם ובסופו הוא מבהיר את שכתב שם:
"ואנחנו כבר גילינו דעתנו שאין לנו חלק ונחלה איתו"

הרב מזוזאמלתרא

כבר דברתי אתו ע"ז והוא חכם גדול!

הוא בסופו של דבר מייצג ציבור חרדי, ואינו אמור לייצג פיגלין וכדו' כל עוד עם ישראל לא מחובר לזה בגדול

מדגיש למקרה שפספסתאריאל יוסף
וגם בצבע:
וגם בכתב ידו - במכתב הקודם:
מה אתה רוצהאמלתרא

תקרא עוה"פ מה שכתבתי

מציאות היא שהוא במסגרת חרדי

קודם שלחת כשהיה כתוב רק בתור כותרת "מזוז"אריאל יוסף
עבר עריכה על ידי מרדכי בתאריך כ"ט באדר תשע"ט 06:18

זה היה נראה כמו תיקון קטנוני לכך שכתבתי "מאזוז".

ברור שהרב מאזוז נגד פייגלין הפועל להפרדת דת ממדינה כנישואים אזרחיים והדומה להם.

ברור גם שהוא נגד הרב אמסלם ותפיסות הגיור שלו - כמו שמבואר כאן במכתבים.

ובכל מקרה, הוא מנהיג רוחני של מפלגת "יחד" וודאי אינו תומך בזהות אלא במפלגה שבהנהגתו.

מאד מכבד הרב מאזוזאמלתרא

רק כל אחד בתחומו

משהו לא היה ברור במה שנכתב פה אתמול?מרדכי
היה ברור מרדכיאריאל יוסף

ואיני זוכר שאי-פעם היית צריך להעיר לי על כך.

גם הפעם לא הזכרתי את המדובר ללא התואר רב,

אלא רק ציינתי כמה מגדולי ישראל שעשו זאת.

אבל הדיון הזה מצריך כנראה הבהרה עקרונית שלא ברור לי שאתה מבין אותה:

כשקוראים בתואר "רב" לכל אחד (ולא רק למי שראוי לו),
מקטינים את התואר הזה, ובכך מבזים את כל אלו שראויים לו.

כשכל אחד "רב" - אין שום משמעות לתואר הזה,

וממילא גם מי שבאמת "רב" - לא מקבל שום ערך באמצעות התואר הזה.

תחשוב על כך.

אם אנחנו נחליט מי רב ומי לא, זה לא יגמר לעולםמרדכי

בס"ד

ואת זה בדיוק אנחנו רוצים למנוע. הרי אני מסוגל לחשוב על עוד כמה רבנים שיש נגדם מכתבים כאלה ואחרים מרבנים גדולים אחרים, ואנחנו ממש לא רוצים לעסוק בכל מכתב שכזה ובכל דמות שכזאת. לכן אני חושב שאולי זה יכול להתפרש כהוזלה של התואר, אבל בפועל זה דווקא מונע (או אמור למנוע) את כל הדיונים המיותרים האלו.

הערהי. צ.

אני מניח שאתה שם לב שלא כותבים בפורום 'הרב אריה דרעי', למשל. נראה לי שברור שקיים גבול מסויים, השאלה איפה הוא עובר.

פתחת כאן דיון נפרד שהתלבטתי קודם אם לפתוחאריאל יוסף

אמת שלדרעי יש סמיכה לרבנות, אך רב הנכנס לשדה הפוליטי,

הוא אינו רב אלא פוליטיקאי. תפקידו זה אינו רבני.

כשנבחר הרב בני אלון זצ"ל, למשל, לכנסת, הוא דרש מתלמידיו שלא לכנותו "הרב".

כנ"ל לגבי חנן פורת זצ"ל, שאחרי שנות פעילותו הציבורית הרבות, קשה גם היום להצמיד לו את התואר "הרב",

אע"פ שהגר"א שפירא זצ"ל העיד עליו שהיה ראוי להיות ראש ישיבת מרכז הרב במקומו(!)

(@מרדכי, האם עכשיו אחסם בגלל שלא הוספתי לו את התואר "הרב"?)

אני מכיר עוד רבים שיש להם תעודת רבנים והם לא משמשים בתפקידמרדכי

בס"ד

אבל אני חושב שבייחס לרב אמסלם זה פחות נוגע.

כמובן, כפי שכתבתי בנוגע לרב פרץ בשרשור אחר, שאם בכניסתו לכנסת הוא יבקש להוריד ממנו את התואר רב משמו, אז זה כבר נושא אחר.

אם יש עוד הערות בנושא, אפשר לפנות אלינו בלחצן של 'כתוב למנהלים' ואנחנו נשמח לדון בנושא. זה לא מקום לדיון פומבי שנעשה פה כבר כל כך הרבה פעמים על פעם מחדש.

אתה מכיר עוד רבנים שתומכים בנישואים שלא כהלכה?אריאל יוסף
לאמרדכי
בס"ד

אבל טוב שהבאת את הכותרת של ערוץ 7, בשביל להראות מה המדיניות של הערוץ, שאנחנו, המנהלים, חייבים ללכת על פיה.
קשה לומר שיש כאן מדיניות...אריאל יוסף
עבר עריכה על ידי אריאל יוסף בתאריך ד' באדר ב תשע"ט 20:11

חיים אמסלם - חדשות - ערוץ 7

חיים אמסלם: "עם שלם יצביע זהות"

אם יש מדיניות - היא שאפשר לקרוא לו הרב ואפשר שלא.

במקרים הרבה יותר "חדים" קיימת אותה "מדיניות":

הרב עזרא שיינברג - חדשות - ערוץ 7

אישה נוספת הגישה תלונה נגד הרב עזרא שיינברג

גם קשה לומר שהמנהלים מקפידים על כל מדיניות שיש בערוץ וד"ל.

כןדי"מ

מדובר על אנשים שאינם יהודים על פי ההלכה.
בכל מקרה, בהחלט יש רבנים התומכים בכך שיהיה גם נישואין אזרחיים בישראל. זה לא אומר שהם בעד להתחתן שלא כדמו"י, אלא שהם נגד לאסור זאת בחוק. אנשים צריכים ללמוד לעשות את ההפרדה הזאת. אני בעד לגליזציה להוראין, זה לא ואמר שאני בעד להזריק הרואין.

אז נראה שזה קרה:אריאל יוסףאחרונה
עבר עריכה על ידי אריאל יוסף בתאריך כ"ב באדר ב תשע"ט 18:14

"רפי או הרב רפי?

רפי, רק רפי. נולדתי רפי, ובתעודת הזהות שלי כתוב 'רפי'".

רפי או הרב רפי? - עולם קטן

(למען הסר ספק: השבוע הוא נכנס באמצע שיעור שהשתתפתי בו ונעמדתי מלוא קומתי).

בעולם ספרדי אפשר להעריך תלמיד חכם ולא לחשוב כמוהו כללי. צ.

ולא אאריך

גם בתורה ובחז"לאמלתרא

ולא אאריך

מאוד קשור להתחדשות לגאולה לגליזציה של קנאביסהסטורי
התנאי היחיד של זהות להצטרפות לקואליציה...

ובמיוחד עם התמיכה שמקבלים מגדי (לא מצליח לכתוב נכון את שם המשפחה שלו) שמתנגד לברית מילה.
רק כתבתי. צ.

והנה זה בערוץ 7:

https://www.inn.co.il/News/News.aspx/395710

ראיתי את זה ביום שנתקבל לזהות...אמלתרא

בעבר ידעו היהודים ללכת עם כומרים להפגין נגד חוקי תועבה, כהיום נשכחו מאתנו דרכים אלה.

זה שהולכים לבחירות עם אנשי שמאל לא אומר שאנחנו כמוהם, סך הכל לשבור מוחות, ולהסכים על עקרונות אנושיים, אבל לא מסכימים לדעתם השגויה, ובין כך נמצאים במדינה בכנסת אחד... אז מה מי שיושב בכנסת מסכים לכל אנשים? דעת זו היא של סטמר וקיצוני חרדים!

אין גבורה להתלכד עם אנשים שחושבים כמוך וללכת עם זה עם ראש בקיר..., הגבורה של זהות הוא ללכת עם מתנגדינו על עקרונות אמיתים וזהים, ומשם להתקדם כל אחד, ויש אמונה בעם ישראל ובבורא עולם שבסופו של דבר היהודים המאמינים ינצחו וגם מתנגדינו יצטרפו אלינו.

קל להכפישאמלתרא

תודה לי שלא ידעת שפיגלין אבד ממשפחתו נשמה הי"ד בשביל זה

כלל ופרט י. צ.

תגובה כללית: מעניין שמצאנו את עצמנו באותו צד של המתרס. באמת אתה מתחיל להתחבב עליי, עם הגישה החיובית בכללי.

ולגופו של עניין - איבד בשביל מה? תודה

תודה רבה רבה!! אמלתרא

תודה על המחמאה מנפנף

חושב שאיבד, או איבד חיי שלמים

News1 | לאשתי יש פרקינסון

השרשור הזה בדרך לנעילה מרדכי
בס"ד

אם לא יהיה ניתן לנהל שיח כמו שצריך, אז השרשור הזה ינעל, ומי שימשיך לחרוג מהנהלים יחסם. במקום לנהל דיון ענייני בסוגיה שהעלה פותח השרשור, חלק מהדיון מוסב על השאלה האם פלוני הוא רב או לא רב. בדיוק את זה אנחנו רוצים למנוע באמצעות הכלל המפורש שנמצא בראש הפורום.

ראו בהודעה זאת אזהרה אישית ובבקשה תחסכו מאיתנו להץעסק בשטויות האלו.

נ"ב -
מי שלא מסוגל להוסיף תואר רב למי שהכלל מחוייב להוסיף לו, לא חייב לכתוב על אותו הרב פה בפורום.
להלן ערך גאולה מפלא יועץ. קודם כל כל יהודי ביחידות.....אעלהבתמר
חייב לקיים זאת כדי לקרב את הגאולה. ראיתי יהודים כשרים שבונים ארמונות כדי לקיים שלום בית עם האשה. אני מקווה שנימוק זה יעזור להם ביום הדין.
״גאולה

- [[גאלה]] תהיה לנו במהרה בימינו אמן, כן צריך להאמין באמונה שלמה, וזה מעקרי הדת, והיא אחת מן השאלות ששואלין ליום הדין: צפית לישועה (שבת לא א, סנהדרין ה א) (וכמו שנכתב עוד בערך ''צפוי''). ומסימני המאמין ומצפה לישועה הוא שעל כל דבר שמדבר למרחוק אמור יאמר, הקדוש ברוך הוא יצמיח קרן ישועה מקדם, וכן שלא יבנה בתים רבים חזקים ועליות מרוחים בציורים ופטורי צצים בארץ נכריה, כי מי שהוא נכון לבו בטוח יושב ומצפה מדי יום ביומו כי קרוב יום ה' שיקבץ נדחיו ונקומה ונעלה אל הר ה' מקום מקדשנו, ולא יקבע דירתו דירה נאה בארץ הטמאה, ומה גם כי ימינו כצל עובר וגרים אנחנו בעולם הזה. ומאחר כי חיי אדם בעולם הזה הבל המה ובין ברכות הטובה ובין כי יבואו ימי הרעה הכל אחד, כי האדם לא ידע מה הוא טוב ואין טוב לאדם בעמלו רק כשעושה נחת רוח ליוצרו, על כן אין מן הראוי להתאוות אל הגאלה בשביל לנוח ולראות טוב, רק לעבד את ה' ובשביל כבוד שכינת עזנו וכבוד אבינו שבשמים, כי גדול צער השמים עד מקום שאין יד שכלנו מגעת זה כל פרי מעשינו ותפלתנו, וזה כל האדם: ״

קהילת חסידות לעלוב עוברת לעמנואל- ערוץ 7איתן גיל

נכון לעכשו, ולפני המעבר, 39 אחוז מכלל תושבי יו"ש הם חרדים, מול 31 אחוז סרוגים. @הסטורי 

סמוטריץ' בתגובה: ההשתלטות החרדית על יהודה ושומרון תאוזן בעוד שתי אנטנות לתפארת מדינת ישראל.

לעלוב בתגובה לתגובה: את הכנסת הבאה אתה תראה בסקרים של פילבר.

יהודה ושומרון שייכת רקרקאני

לסרוגים?

ככה מספרים לנו הסרוגיםאיתן גיל

שלקחו מונופול על יהודה ושומרון... הריצו לכנסת את התחיה וקיבלנו את אוסלו.

ואחרים שמיישבים את הארץ עקב בצד אגודל לא עושים קוקוריקו ושורפים מנדטים לימין.

ההשתלטות החרדיתoo

😂

התיישבות חרדית במקומות זולים ולא מבוקשים

יו"ש

ערד

עפולה

אופקים

ירוחם

רכסים

ועוד

זה לא מעניין אותם יו"ש או לא

אולי מתוך שלא לשמה יבוא לשמה...נקדימון
לדעתי גם קריית שמונה תהיה עם שכונה חרדית בסוףמשה

פחות או יותר מאותן סיבות.

לא בשנים הקרובותoo
גם חרדים לא רוצים לגור בעיר עם פוטנציאל גבוה להיות מטווחת
תלוי באיזה מחירמשה
למה שלא יקרה שם מה שקרה בערד שגור קנו 2 דירות בשבוע?
כי ערד לא יושבת על הגבולoo

והגבול הוא לא מקום מוגן

לפחות לא בשנים הקרובות

ואולי אף פעם לא

יש מספיק מקומות נידחים בארץ

מוגנים יותר

וגם מרחיבים אותם בהתאם

(ראיתי שבונים עוד שכונה ענקית בבית שמש

רמה מספר לא יודעת מה)

מה המסר? לא הבנתינקדימון

איפה מפוזרים אותם 39 אחוז חרדים וכמה הם רלוונטיים למאבק על הארץ,

ואיפה מפוזרים אותם 31 אחוז סרוגים וכמה הם רלוונטיים למאבק על הארץ,

ואיפה מפוזרים יתר האזרחים וכמה הם רלוונטיים למאבק על הארץ?

תוציא את ביתר עילית, איפה תמצא חרדים ביו"ש? קבוצה קטנה בעמנואל של 6200 תושבים (1.24% מכלל האזרחים ביו"ש), וקבוצה זעירה במיוחד בחוות של חרדים ציוניים נדירים?

ומאיפה האחוזים בכל מקרה?

שכחת אתoo

מודיעין עילית

ויש יישובים

תל ציון

מעלה עמוס

מיצד

מתתיהו

חלק מגבעת זאב

ועוד

אם חלילה תתרחש התנתקות באיו"שshaulreznik
די ברור שהחרדים יעמדו בתור כדי לקבל כסף ולעזוב בשקט.
בהתנתקותרקאני

בגוש קטיף

תושבים רבים מאוד פעלו ככה

והם לא היו חרדים

ואיזו תועלת הפיק מי שלא פעל ככה?oo
אם כולםרקאני

היו מתנגדים

אולי היה ניתן לעצור את זה

אם התושבים בעצמם מוכנים להתפנות

אין איך לעזור להם
וחבל

אםoo

אבל זה לא קרה

אז אלה שנשארו גם אכלו את הדג המסריח וגם גורשו

כי נבחרה שיטת ההתנגדות בלתי יעילהshaulreznik
תאר לעצמך אם היו פועלים כמו הבדואים ודי למבין.
יש דוגמאות יותר טובותרקאני

מהבדואים

תראו איך הגבעות פורחות

מעוז אסתר למשל

פינו אותם עשרות פעמים

והיום יש שם לפחות 40 מבנים

גירוש, לא "התנתקות". היה גירוש.נקדימון
טוב מאוד שקהילה חסידית עוברת לעמנואלהסטורי
עמנואל היא עיר חרדית עם הרבה מורכבות. קהילה שהיא מצד אחד חרדית באמת ומצד שני יציבה - יכולה לחזק אותה מאוד.

מעבר לזה כל מה שגבבת בשורות הבאות - כבר הפכת לפרודיה של עצמך. אין לי מושג למה תייגת אותי בשביל לקשקש על אנטנות. לא פתחת שרשור על חנוכת שאנור, לא על הנחת אבן פינה לאריאל-מערב, לא על ההחלטה להקים ישובים חדשים בבקעה  ועל החוות שכבר התחילו לעלות, בתמיכת המנהל האזרחי, ממש על הירדן מעבר לגדר המערכת, בשטח ששלושים שנה היה מופקר.

ההערכות שלך על תוצאות הבחירות - שוות בדיוק כמו להתקע על האנטנות (תרתי משמע) תוך התעלמות מכל העשיה המטורפת בהתיישבות.

לעלוב עוברת ממרכז הארץ ליהודה ושומרוןאיתן גיל

לעומת חלוצי שא נור שעוברים מיהודה ושומרון ל...יהודה ושומרון.

אגב, על אכלוס שא נור מנצח מישהו אחר שאתה לא מחסידיו הגדולים.

להתראות בסקר הבא של פילבר.

'לעלוב' לא עוברת, קבוצה מלעלוב שמחפשת דיורהסטוריאחרונה
עוברת לעמנואל, מקימה קהילה שיהיה לה בו דיור בר השגה ומוסדות חינוך מתאימים - טוב מאוד שכך, באמת טוב מאוד, הלוואי שהיו באים יותר, הרבה יותר. הגרעין המייסד של העיר ביתר היה אברכים ממרכז הרב, הצטרפו משפחת רענן, שהיו בגיל של ההורים של רוב החבר'ה. כשאחרי כל מאמצי ההאחזות הראשונית - הוחלט שתוקם שם עיר חרדית הורגשה אכזבה - הצדיק הרב שלמה רענן זצ"ל הי"ד חגג והסביר להם שמה אכפת לנו מי ומה, העיקר שמהמאצים שלנו תוקם עיר בישראל ויחד עם רעיתו תבדל"א עבר, בגיל קרוב לשישים לקראוון בתל רומדיה.

מעבר לזה כל הקונספירציה שאת מנסה לבנות כאן שטחית להחריד. רוב מוחלט של 'תושבי יש"ע' החרדים גרים בשתי הערים הגדולות - ביתר ומודיעין עלית, הקבוצה השלישית בגדולה גרה בתל-ציון.

שלושת הישובים הללו הם 'בקושי יש"ע', כלומר אם השאלה היא בינארית - 0 או 1, יש"ע או לא יש"ע, הם ביש"ע - ואכן יש חשיבות הצהרתית למספר של תושבי יש"ע איזו שיהיו כן ירבו.

אבל אם השאלה היא כמה אנחנו בדרך "לרשת את הארץ ולא נפקירנה ביד זולתינו מן האומות... בכל גבולותיה סביב.." כדברי הרמב"ן, אז עם כל הכבוד - תכנית פאייד יכולה להסתדר איתם היטב, ישובים יהודיים גדולים מטר וחצי מהקו הירוק ומדינה פלסטינית בשטח משמעותי בשאר השטח. אם ח"ו בשדרת ההר המרכזית ואגפיה, תקום מדינה פלסטינית או אפילו אם הרש"פ תשלוט שם עם רצפים משמעותיים - אז בטבח הבא נוחבות ימלאו את בתי הכנסת של ביתר ותל ציון, בדיוק כמו בתי הכנסת של אופקים.

בניגוד לטענתך, אני יכול להפגיש אותך עם משפחות רבות שעברו בשנים האחרונות מרחבי הארץ לישובי יש"ע (עשרות שאני מכיר אישית ממש ויש עשרת מונים שאיני מכיר), אני גם יכול להפגיש אותך עם זוג שגדל בפתח תקווה והיום מחזיקים את 'חוות שער ישראל' מעבר לגדר המערכת על הירדן ומונעים בגופם הברחות אמל"ח.

אבל זו בכלל לא הנקודה. חשוב מאוד לחזק את עמנואל, אבל מבחינת ישוב הארץ, מאות משפחות שעוברות מבני ברק לעמנואל - משמעותיות הרבה פחות מעשר משפחות שעוברות משבי שומרון לשנור, מקבוצה מהישיבה הגבוה בעלי שמקימה ישיבה בגנים-כדים, ממשפחה עם עשרה ילדים שבעבר היו ממקימי אחיה והיום כשהישוב התייצב מחזיקים לבדם (כלומר, בעזרת עדר עיזים...) את שדה יהותן על צומת כביש 60 וכביש אלון או מזוג של בוגרי אלון מורה שבעזרת כמה בחורים מקימים את חוות שובה ישראל בשלוחה של חומש.

כמובן, לכלאחד יש שיקולים שונים ומציאותיים. בכל ציבור יש את האידיאליסטים הגדולים שבאמת עוזבים הכל וגרים באוהל על ראש ההר ואת הרוב שמשלב תמהיל כזה או אחר של היכולת לגור, קהילה מתאימה וכד'. רוב המשפחות שעברו בשנים האחרונות לבניה החדשה במגדלים/מעלה אפרים/גדי וכד' לפחות שיקול משמעותי אצלהם זה המחיר, הקהילה והמוסדות, אבל בסופו של דבר הם מעבים מאוד איזור שעד לפני עשור היה מדולדל ומלבד שמחזקים את האידיאליסטים יותר שהגיעו אז - גם משמשים עורף משמעותי לרצף החוות שהוקם באיזור. בזכותם יש מסחר במרחק סביר, קופ"ח, משנת יוסף, דואר וכו' וכו' שלולי הישובים היחסית בורגניים לא היה קיים.

בגדול - בחברה החרדית השיקול המרכזי בבחירת מקום מגורים הוא הקהילה והיכולת להחזיק כלכלית. בציונות הדתית מצטרף לזה, בתמהיל כזה או אחר אצל אנשים שונים - שאלת המשימה הבאה. אם הדור של לפני חמישים שנה ייסד את ההתישבות ואת הישיבות התיכוניות וההסדר, הדור של לפני עשרים וחמש שנה הקים גרעינים תורניים ועיבה את ההתישבות וחלוצים ראשונים התחילו קצת לצאת מהגדרות - הדור של היום מתנחל בעומק השטח, מבין שהסיפור אינו רק כמה תושבים יהיו בסטטיסטיקה - אלא כמה שטח יהיה בדריסת רגל יהודית, ביש"ע, בגליל, בנגב ובכל הארץ. מתרחבים ביש"ע, מחזקים את גבול הצפון, את עוטף עזה, את הערים המעורבות, את הנגב והגליל.

שמאל אמיתי הוא נגד הכנסת נשים למעגל הלחימהhamedinai

אם השמאל הוא אכן הומניסטי ופציפיסטי, עליו להוביל את המאבק נגד הכנסת נשים ליחידות לוחמות. זהו לא עניין של שוויון, אלא של אחריות על העתיד:

* ​לשבור את שרשרת הטראומה: הנשים הן אלו שמגדלות את הדור הבא. כדי לבנות חברה בריאה, אנחנו זקוקים למחצית מהאוכלוסייה שתהיה נקייה מסבל, מאכזריות ומטראומת המלחמה. אסור שהדור הבא יונק את חוויות שדה הקרב דרך החלב של אמו.

* ​ייחודיות היצירה מול ההרס: תפקיד האישה ביצירת חיים וגידולם הוא הערך הנעלה ביותר. כשדוחפים נשים לקרב, השמאל למעשה מקדש את הדרגות הצבאיות ואת האלימות כסמל הסטטוס המכובד ביותר, במקום להוקיר את היכולת להעניק חיים.

* ​סטנדרט הומניסטי בינלאומי: במקום "להתקדם" בהכנסת נשים ללחימה, עלינו להוביל הסכמה הדדית בין עמים: נשים וילדים נשארים מחוץ למעגל האש. אם אפילו האויב אינו דוחף את נשותיו לחזית, מדוע שדווקא השמאל ה"נאור" יתנדב לעשות זאת ראשון?

​בשורה התחתונה:

שוויון אמיתי הוא לא הזכות להרוג ולהיהרג. אם אתם באמת מקדשים את החיים ואת השלום – תשמרו על הנשים רחוקות מהמקום שבו מחוררים בני אדם. תנו למחצית מהאנושות להישאר חוף המבטחים של השפיות והחמלה.

הדבר נכון גם בהקשר לתלמידי ישיבה ורבניםhamedinai
במידה מסוימת (מנקודת מבט שמאלנית טהורה), הדבר נכון גם בהקשר לתלמידי ישיבה ורבנים.

רצוי שאלו המיועדים להיות רבנים ומורי הוראה לציבור יהיו פטורים משירות צבאי וממעורבות במלחמות. כמו כן, יש לדרוש מהאויב לחדול מפעולות ג'יהאד. מלחמה אינה קדושה; לעיתים היא הכרחית, אך אינה קדושה.

ברור. הפרוגרס הוא אנטי הומניסטי בדיוק כמו שהואקעלעברימבאר

אנטי שמרני.

הוא רק מתחפש להומניזם אך הוא ההפך ממהו.

צודק במאה אחוז

לא הבנתאיתן גיל

הם רוצים לפרק את הצבא. שלוש בחירות עומדות בפניהם:

1. סרבנות.

2. הצפת הצבא בחיילות, כאשר ידוע שכושרן הגופני הוא לא משהו בלשון המעטה.

3. שילוב של 1, ו- 2.

את התוצאות העובדתיות ראינו בשבעה באוקטובר.

לא רק. יש פה גם טרלול פרוגרסיבי תמים ומטומטםקעלעברימבאראחרונה
הסתיימה פרשת בגדי הראשון לציון החדשיםפ.א.

זה בדיוק מה שהוא חיפש- הכרהנוגע, לא נוגע

מצחיק שזה מה שמפריע להם

הבנאדם טוען שהוא המשיח..

👍פ.א.
לפחות שלא יטען שהוא המשיח עם גלימת הראשון לציוןברגוע
הבעיה שהם לא הזכירו את זהנוגע, לא נוגע
מצוי שאדם פשוט שרואה סרטונים שלו, ואז שומע שהתעסקו במה הוא לובש ולא במה הוא אומר, מתחיל להאמין בו
זה לא עניינםברגוע
אם זה לא עניינם, אז עניין של מי זה?..נוגע, לא נוגעאחרונה

זו הרבנות הראשית או קשור אליה

הכותרת הצחיקה אותי נקדימון
כן.. הברקה טובהנוגע, לא נוגע
אשרי הרבנים הראשיים והרבנות - ראשונים לציון להעמדתהסטורי
בג"ץ במקומו!

הרבנות הראשית הרימה את נס המרד נגד בית המשפט - סרוגים הרבנות הראשית פתחה במרד נגד בית המשפט ואז התקפלה - סרוגים

אתה ממעיט ומזלזל ברצון העצמי של נשים מלומדותפ.א.

ובעלות השכלה תורנית רחבה מאוד - השכלה תורנית שעולה לאין ערוך על זו של החרדי הממוצע, השכלה תורנית מקשת רחבה של מקצועות ונושאים:

תלמוד, תנ''ך, הלכה, מחשבת ישראל, אמונה, חסידות, הכנה לצבא ולחיים, פרשת שבוע, אמונה ותפילה, מהר''ל, ר' נחמן, כתבי הרב שג''ר פרשנות המקרא, הגות יהודית, הרב קוק, הרב סולוביצ'יק, דת בעולם המודרני, כשרות, ספרות האגדה, שותי''ם.

נשים עם השכלה תורנית כה מוצקה ורחבה, שואפות באופן טבעי גם לקבל את ההכרה והתעודה.  

זה לא שהציבור רוצה רבניות - אלו הנשים עצמן שרכשו בעמל רב השכלה תורנית גבוהה, רוצות את ההכרה והתעודה.  

תעודה שאף מקנה מעמד ואפשרות למשרות תורניות, בתחומים שהן מוכשרות וידעניות.  

ומי עמד עד לא מזמן בראש הרבנות הראשית, ובעצמו ברור שמתנגד לאפשרות שנשים תיבחנה בבחינות לרבנות?

רב ראשי לשעבר, שאף ממריד את הציבור שלו כנגד הצבא וכנגד מדינת ישראל, ומדבר בחריפות

נגד הציבור בעל הדעות הימניות. 

הרב יצחק יוסף: קרעתי צו גיוס של בן תורה

בקפלן מתאחדים, ובימין מפטירין כשלג דאשתקדאיתן גיל

רשימות ימין חדשות ישנות שנחושות למכור את נשמתן לשטן:

פייגלין.

מעוז.

וינטר.

שימחי.

וסמוטריץ' שמתנדנד בסקרים סביב 3 אחוזים.

מי ביקש זאת מידכם רמוס חצרי

יש עוד המון זמןברגוע

בנט מיהר להתאחד כדי לקבע את עצמו בתור המועמד של המרכז שמאל

^^^^הסטורי
להתאחד כרגע זה רק לאבד מומנטום.

אגב, גם מי שמכריז כעת על איחוד - יכול עוד להתפרק ולהתאחד עשר פעמים. זכור מקרה הנדל ושקד בבחירות הקודמות...

מפחיד אותי שכל המילואימניקים המיואשים מהצ"דקעלעברימבאר
יחברו לבנט ולפיד בלית ברירה. כי יצליכו לפתות מילואמניק עייף שכבר טחן שנתיים מילואים ולא ראה את הבית, שלפיד ובנט יביא לו את הישועה.

יש מצב שיש פה מזימה של השמאל הקיצוני להאריך את המלחמה בעזה ולא לסיים אותה בנצחון מוחץ, כדי להתיש את המילואימניקים

איך השמאל יכול להאריך את המלחמה?ברגוע
לדחוף לא להכריע את עזה ולבנוןקעלעברימבאר
...ברגוע
לדחוף לאי הכרעה/הפסקת אש דווקא מוביל בטווח הקצר לפחות ימי מילואים
השמאל הקיצוני לא באמת רוצה שנצא מעזה, הואקעלעברימבאראחרונה
רוצה שלא נכריע ונעשה עוד סבב ועוד, הכל כדי להתיש את המילואימניקים, ולמנוע לפי הזיותיהם מדינת הלכה ביביסטית
לעשות הסכם מצוין עם/ל לבנוןשלג דאשתקד

בזה לפיד מצוין.

גם עם בנט הוא עשה הסכם מצוין.

עם כזה חוש משא ומתן, חבל שהוא לא עשה את הסכם ריבנטרופ-מולוטוב.

מה?ברגוע

לפיד עשה הסכם עם לבנון כדי להאריך את המלחמה עכשיו?

התכוונתי שהוא יעשה הסכם עם לבנוןשלג דאשתקד

הסכם מולצח כמו ההסכם הקודם עם לבנון.

וזה יסדר את המפה מחדש. מה שנקרא "מזרח תיכון חדש" 🤣

הנדל ושקד- חיבור כלאיים ולא הופתעתי שהתפרק מידאיתן גיל

הנדל איש השנאה שהדליף מלשכת נתניהו, ונזרק לכל הרוחות. הוא גם ימין וגם שמאל וגם דתל"ש וגם קפלן וגם שונא ערבים.

שקד, לעומתו, אינה שמאל. היא קשרה את גורלה בגורלו של הנוכל, והלכה איתו באש ובמים, עד שביום בהיר מבחינתו, ויום חשוך מבחינתה, בהיותה בביקור במרוקו הוא שלח לה גט דיגיטלי. היתה מתה להשתלב בליכוד, אבל לא היה ולא יהיה בגלל וטו של לוין.

אני מרחם עליה. רגע, בעצם הפוך. 

הנדל ושקד- שני אופרטוניסטים שדוחים זה את זה.  

זה מכעיס אותי כל פעם מחדשמשה

"רחפן נפץ התפוצץ על באגר שפועל בשכירות מערכת הביטחון בדרום לבנון, כתוצאה מכך נהרג מפעיל באגר אזרחי, משפחתו עודכנה בפרטים, ללא נפגעים נוספים באירוע."

מה כואב לדו"צ לפרסם עליו כמו כל חלל אחר שנפל בקרב? אז מה אם הוא עובד קבלן של צה"ל. (וכן אני יודע שלא מגיע לו גמלה של חלל צה"ל אלא של נפגע פעולות איבה, כן, זה לא קשור).

זה לא הניסוח הרגיל?קפיץ
לעובדי קבלן?משה
להרוגים שעדיין אסור לפרסם מי הםקפיץ
דוצ לא מודיע על נפגעים שלא אישרו לפרסם שמותמשה
מאיפה ההודעה? לא ראיתי בשום מקוםברגוע
ונראה שדו"צ כן פרסם הודעהקפיץאחרונה

עובד בחברה קבלנית שמבצעת עבודות הנדסיות מטעם משרד הביטחון, נהרג מוק | ערוץ 7

רק כמה שעות אחרי שלך, יש סיכוי שחיכו ל-22 או משהו כזה

הידעת? ירושלים היא למעשה "עוטף יו"ש כפול שלוש".hamedinai
​הבירה שלנו מוקפת ביהודה ושומרון משלושה כיוונים. מדובר במצב אסטרטגי קריטי בהרבה מעוטף עזה – לא רק בגלל הקרבה, אלא כי זה קורה בלב המדינה, בבירת ישראל. עוטף עזה כבר חווה את הטרגדיה הנוראה של ה-7 באוקטובר; הסיבה היחידה שירושלים לא חוותה גורל דומה היא האחיזה הביטחונית שלנו בשטח ביהודה ושומרון. השליטה ביו"ש היא חומת המגן של ירושלים.
זאת עדיין לא סיבה לשלוט בתפוח או חברון..פתית שלג

אפשר פשוט לעבות את הרצועה של ירושלים.

אני בעד לכבוש לגרש להתיישב בכל תחומי ארץ ישראל,

פשוט לנימוקים בטחוניים תמיד יצוצו פתרונות ביניים.

בעזה למדנו שאם אתה לא שולט, המחבלים שולטיםhamedinaiאחרונה

ופה הסברתי היטב שבדאךמכזאת גם חא תשיג שלום

המאבק על הבית: למה אין באמת "אמצע"? המאבק על הבית: למה אין באמת "אמצע"? | ערוץ 7

סופה של "ראשית צמיחת גאולתנו" ידוע מראשshaulreznik

וְאֶת זָכָר לֹא תִשְׁכַּב מִשְׁכְּבֵי אִשָּׁה תּוֹעֵבָה הִוא. כִּי אֶת כׇּל הַתּוֹעֵבֹת הָאֵל עָשׂוּ אַנְשֵׁי הָאָרֶץ אֲשֶׁר לִפְנֵיכֶם וַתִּטְמָא הָאָרֶץ.  וְלֹא תָקִיא הָאָרֶץ אֶתְכֶם בְּטַמַּאֲכֶם אֹתָהּ כַּאֲשֶׁר קָאָה אֶת הַגּוֹי אֲשֶׁר לִפְנֵיכֶם.

סמלי זה יותר גרוע מפרקטי, כי זה ייצוגיקעלעברימבאר

אולי יעניין אותך