בס"ד
קודם כל , כל הכבוד שהנושא חשוב לך. אשרייך.
אני מספר על עצמי, חשוב לי להאיר את הדברים מזווית של מישהו שחווה את מה שאמרת והתלבט כמוך אם לעזוב או לא, לא גדלתי במשפחה דתית תורנית, ולצערי הרב לא היה כ"כ מי שיאיר לי את הדברים, ינחה, ויסביר צדדים שליליים מסוימים שעלולים להיות בטרם אחליט ללמוד לימודים במקום מעורב.
רציתי ללמוד תואר מסוים שאין אותו במקומות עם הפרדה בין בנים לבנות(בדיעבד גיליתי לאחר שנה שכן יש אבל מסיבות מסוימות היה כבר קשה לעזוב את המקום הנוכחי), מתוך הבנה שאם לא אעשה את התואר הזה דווקא, תהיה לי בעיה ואולי אפילו לא אוכל לעבוד בעבודה ספציפית שחפצתי בה. גדלתי במציאות עם בנות, כלומר תיכון ללא בנות אבל האווירה באופן כללי בעיר ומחברים , לחלק מהחברים היו חברות והשתדלתי לא להיות בחברתם כשהיו עם בנות , גם לאחר מכן בצבא (ואפילו שהייתי במסגרת דתית) פגשתי הרבה בנות במהלך העבודה והתפקיד, וזה דבר שכבר הכרתי והוא לא היה לי כ"כ זר, כמובן שזה לא היה כ"כ קל אבל ב"ה ובזכותו, בגדול סה"כ השתדלתי לשמור גבולות כמו לא להגיע לשיחה קרובה מדי, ולא להיפגש אם זה לא למטרת נישואין וכו'..
זמן מה לאחר הצבא החלטתי לעשות את התואר, וחשבתי שלא יהיה הבדל בין ההתמודדות בעבר לבין הלימודים במקום מעורב. בדיעבד אני מבין שזאת הייתה טעות שחשבתי כך.
באופן כללי בד"כ האווירה מאוד לא צנועה והיא בחברת אנשים צעירים ובמסגרת מאוד תובענית , שדורשת ריכוז השקעה רבה והתאמצות לא מעטה, היא גם לא משאירה לך הרבה זמן פנוי לעסוק ברוחניות ובעבודת ה',אם בכלל. נוכחות בחברה כזאת מאוד סביר שתשפיע עלייך עד כמה שתנסי להתבדל מתוך הכלל , לא תמיד שמים לב מיד להשפעה שזה גורם , ולא בטוח שקל לתקן את זה. מה גם שכמו שאמרת זה עלול להיות קשה מאוד מאוד להתבדל מהכלל, מי שלא נימצא ביחד עם הכלל עלול להפסיד כל מיני חומרים , שחזורים ועוד דברים חשובים שבלעדיהם הלימודים עלולים להיות הרבה יותר קשים וזה עוד לפני שהזכרתי ש.ב והגשת עבודות. לפעמים צריך להגיש עבודות בזוגות (אומר על עצמי : עד כמה זה מרגיש בנוח להיפגש עם בת אחרי שעות השיעור ולשבת ביחד על הכנת העבודה? ועד כמה שתנסה להימנע מקלות ראש, האם אתה באמת מצליח? בד"כ מדובר אחרי יום עמוס, בתקופה עמוסה, עם מישהי שחווה מה שאתה חווה , ואתה גם בנאדם ורוצה לפעמים לשמוע שהינה גם לאחרים קשה.. חושב שזה מאוד לא פשוט, ואז אתה אומר שאולי במקום זה תעשה את העבודה לבד ? אבל מצד שני יקח לך פי 2 זמן והשקעה. ושוב תוך כדי סמסטר עמוס שאתה בקושי עומד במטלות אחרות) ,צריך איזו חברותא ללמוד ביחד בזמן הסימסטר (גם בשביל עזרה לש.ב) וגם בתקופת המבחנים, וכמו שאמרת זה באמת עלול להיות מאוד קשה להצליח לעמוד בעומס ובלימוד החומר בלי חברותא ..
עלולים להיות קורסים שבהם יש מרצים שהם נראים לך מאוד מרשימים , והם יודעים איך לדבר, ומן הסתם אם זה מקום מעורב, אומרים לא מעט ואולי מדברים הרבה על כל מיני נושאים,דעות,ענייני כפירה לא עלינו.. לפעמים עלול להיות צורך לעשות קורס או קורסים מסוימים שנלמדים בהם דברים שלא כ"כ על פי דעת התורה , או אפילו כאלה שמתוך התורה לכאורה מנסים לפגוע , ה' ירחם ,ומה אם עוד צריך להיבחן על זה...
בד"כ מדובר בגיל צעיר יחסית ,שנות העשרים , עד כמה שאדם גודל ומתחנך ומפתח דעה עצמית לפני, הגיל הזה עדיין מאוד יכול להשפיע על עיצוב האישיות בשנים (ואולי רבות) הלאה ,האם הסיכון שווה את האפשרות להפסיד להקים בית עם עם רמה רוחנית מסוימת שהאדם רצה בה לכתחילה ?
ואולי כדאי לברר היטב שוב שאין את זה במקום אחר, אולי לא הכרת אבל כן יש. או אולי לנסות להגיע למה שאת רוצה לעסוק בו דרך תואר אחר במקום שאינו מעורב גם אם הדרך קצת יותר קשה/ארוכה. אולי זה שווה את זה..
כתבתי את הדברים מתוך חוויה אישית , לצערי לא היה לי כ"כ מי שינחה אותי.
אני לא יודע מה נכון לך, אך היה חשוב לי להאיר אפשרויות שיכולות להיות.
בע"ה חודש שמח והחלטה נכונה וטובה