שאלה...שרית
אני רק יודעת שזה לא בריא.3יפי
ואני יודעת שזה מונע גביהה (יעני לגבוה)שובל אור
אני יכולה לברר לך יש לי המון חומר על רפואה אלטרנטיבית.
אה, וגם אם את שותה הרבה, בייחוד לפני השינה, אז אל תתפלאי שאח"כ קשה לך להירדם.. אותו דבר עם קולה.. בשניהם יש רכיבים של קופיאין שזה סם מעורר. (וגם שוקולד ועוד כלמיני)
מה?!עוזיה
אני מפריך את התיאוריה הזאת...
אני שותה הרבה מאד קפה, והגובה שלי...
אני שותה לפני שינה בכוונה..שרית
במיוחד עכשיו בתקופת הבגרויות(ככה סתם אני שונאת קפה..)
שירת הים..את יכולה לרשום לאיזה בעיות ספיצפיות זה גורם?..תודה...
אני אשתדל לברר..שובל אור
זה בטח בא אצלך בתורשה.3יפי
אתה יכול להפריך..שובל אור
אבל יהיה מאוד קשה להפריך מחקרים ועובדות..
יכולהיות שאם לא היית שותה הרבה קפה היית יותר גבוה.... (ומה אתה מתלהב מהגובה שלך?? כולה 1.80.. (צדקתי?))
מצאתי כתבה באיזה אתר אחד, שמשומה מובא פה התועלת שלשובל אור
הקפה.. אבל מונים פה גם את הנזקים הידועים..
כל בוקר שירה גל מתחילה את היום שלה עם כוס קפה רציני - שתי מנות של אספרסו עם מים חמים. "אני שותה כוס קפה אחת ביום, ואני רוצה שזה יהיה לי טעים", אומרת שירה, 27, עוזרת למנהל שיווק וסטודנטית לתואר שני בניהול.
לא רק שהקפה של שירה טעים, אלא שמחקר חדש טוען שהוא גם עשוי להיות טוב בשבילה. מחקרים שנערכו לאחרונה מצאו ששתיית קפה עשויה להיות הרגל בריא למדי, המגביר ביצועים ספורטיביים, משפר את הערנות השכלית ומגן מפני מחלות קשות כמו אלצהיימר, פרקינסון ואפילו סרטן הכבד והמעי. "צריכה של קפה מתאימה לתזונה בריאה ועשויה אף לתת אפקט מועיל", קבעה ד"ר איילין מאדן, מומחית לרעלים, בסימפוזיון על קפה ובריאות שנערך לאחרונה בניו-יורק.
אלו בהחלט בשורות מפתיעות, אחרי שנים בהם חונכנו לשתות את הקפה שלנו בליווי רגשות אשם, ודיווחים על כך שצריכת קפה עלולה להיות קשורה לבעיות בריאות רציניות, כמו אוסטיאופורוזיס, עלייה ברמת הכולסטרול, לחץ דם גבוה, מחלות לב, סרטן השד ואפילו הפלות. ואולם, אומרים המומחים, רבים מממצאים אלו בוססו על מחקרים לא מספיק רציניים, שלא גובו במחקרים נוספים.
יתרונות הקפה
אם אתם מאוהבי הקפה - הנה החדשות הטובות:
• מחקר בקרב 90 אלף יפנים שערך מרכז הסרטן הלאומי בטוקיו, גילה שאנשים ששתו בין כוס אחת לארבע כוסות קפה ביום הפחיתו למחצית את הסיכון לסרטן הכבד, לעומת אלו שלא שתו כלל. החוקרים אינם יודעים בוודאות את הגורמים לכך, אך משערים שנוגדי חמצון עשויים להיות הסיבה.
• מחקר שנערך בביה"ס של הרווארד לבריאות הציבור, שליווה יותר מ-125 אלף נשים וגברים במשך למעלה מעשור, גילה שלשותי קפה רגילים היה סיכון נמוך באופן משמעותי לפתח סוכרת. מחקרים בשוודיה ובפינלנד הגיעו גם הם למסקנה שצריכת קפה נותנת הגנה מפני סוכרת. גם כאן החוקרים לא מצאו את הסיבה לכך.
• שישה מחקרים בינלאומיים הראו קשר חיובי בין שתיית משקאות קפאין, כולל קפה, ושיעור נמוך של פרקינסון ואלצהיימר.
• מחקרים אחרים קושרים את צריכת הקפה עם הפחתת הסיכון לשחמת הכבד, סרטן המעי ואסטמה.
עדיין מוקדם מדי להתחייב, אבל עדויות אלו גרמו לאופטימיות זהירה בקרב מדענים באשר לסגולותיו הבריאותיות של הקפה.
לשתות לפני האימון
הקפה פועל כממריץ, ושתייתו גורמת להפחתת העיפות, שיפור מצב הרוח והגברת הערנות והאנרגיה. כוס קפה אחת או שתיים עשויות לשפר את כוח הסיבולת שלך בפעילויות כמו ריצה, רכיבה על אופניים ושחייה. במחקר קנדי שמערך למעלה מעשור, נמצא שהקפה ממריץ אנשים לעבוד קשה יותר ולמשך זמן ארוך יותר בעת האימון. מסתבר שגם כמות מועטה של קפה יכולה לתת אפקט חזק.
כמה קפאין יש במשקה שלך?
למרות שיש כמעט 2,000 רכיבים בכוס קפה, המרכיב העיקרי בו הוא הקפאין - אלקלואיד, חומר ממריץ טבעי. גם עלי תה, אגוזי קולה ופולי קקאו מכילים קפאין, אבל ריכוזו בפולי הקפה גבוה משמעותית.
• קפה אספרסו: (120 מ"ל) 45-100 מ"ג קפאין
• פחית רד-בול: 80 מ"ג קפאין
• קפה פילטר: 80-130 מ"ג קפאין
• נס קפה : 60-150 מ"ג
• תה: 50 מ"ג
• פחית קולה: כ-40 מ"ג קפאין
(תכולת הקפאין תלויה באופן קליית הפולים, כמות הקפה ששמים בכוס ואופן ההכנה שלו).
תסמיני גמילה
מעבר ליתרונות המוכחים של הקפה, יש לו גם כמה חסרונות. הגירוי שהוא יוצר במערכת העצבים וכלי הדם, עלול לגרום לעלייה זמנית בלחץ הדם ובכמויות גדולות, לחוסר שינה, אי שקט וחרדה. הקפאין הוא גם הרגל נרכש, ולמרות שאינו נחשב לחומר ממכר, הפסקה פתאומית של צריכתו עלולה לגרום לתסמיני גמילה קלים, כמו כאבי ראש, עייפות וישנוניות.
במתינות
השורה התחתונה היא, שצריכה מתונה של קפה נחשבת בטוחה. לבוגר הממוצע, צריכה של 300 מ"ג קפאין ביום נחשבת סבירה. חשוב גם לזכור שהתגובה שלך לקפאין עשויה להשתנות עם הזמן. אם את מרגישה לחוצה, עצבנית או מתקשה להירדם, נסי להפחית בכמויות הקפה, והימנעי משתייה משעות הצהריים והלאה.
גם מי שמתכננת להיכנס להריון, או נמצאת בהריון, כדאי שתפחית בכמויות הנוזל השחור ולא תעבור את הסף של שתיים-שלוש כוסות. למרות שאין עדויות חותכות על השפעות שליליות של הקפאין בעת הריון והנקה, עדיף ללכת על בטוח.
טיפ: אם את אוהבת לשתות מספר רב של כוסות קפה ביום, נסי להכין אותו מתערובת של קפה רגיל וקפה נטול קפאין.
תודה רבה!שרית
השם של סבתא שלי-שובל אור
בטח שאני אתפלל...3יפיאחרונה
כרום וכולסטרול: מחקרים מסוימים הראו שתוסף כרומיוםתזונה קובי עזרא
האם אפונה בריאהתזונה קובי עזרא
אפונה עמוסה בחומרי הזנה חיוניים כמו ויטמינים (ויטמין K, ויטמין C, ויטמין A וויטמינים מקבוצת B) ומינרלים (ברזל, אשלגן ומגנזיום). הם גם מספקים סיבים תזונתיים וחלבון.
אפונה היא מקור טוב לסיבים תזונתיים, שיכולים לסייע בהורדת רמות הכולסטרול ולהפחית את הסיכון למחלות לב. בנוסף, תכולת האשלגן שלהם תומכת ברמות לחץ דם בריאות.
סירטואין דיאטה, מה צריך לדעת על סירטואין: השפעתו עתזונה קובי עזרא
קפה כולסטרולתזונה קובי עזרא
כמו בכל שיקול תזונתי, תמיד עדיף להתייעץ עם איש מקצוע בתחום הבריאות או עם דיאטנית רשומה לקבלת ייעוץ מותאם אישית המבוסס על המצב הבריאותי והיעדים הספציפיים שלך.
דובדבנים בריאותתזונה קובי עזרא
תודה על מה שבראתתזונה קובי עזראאחרונה
"מי שמבחין בטעמו האמיתי של מה שהוא אוכל, לעולם לא יהיה זולל."
עדשים בריאות, עדשים בריא או לאתזונה קובי עזרא
לעדשים יש יתרונות בריאותיים רבים הודות להרכבן צפוף החומרים התזונתיים. הנה כמה יתרונות מרכזיים:
1. עשיר בחלבון: עדשים הן מקור מצוין לחלבון על בסיס צמחי, מה שהופך אותן לתוספת חשובה לתזונה צמחונית וטבעונית. חלבון חיוני לצמיחת שרירים, תיקון ותפקוד הגוף הכללי.
2. עשיר בסיבים: העדשים עמוסות בסיבים תזונתיים, מסיסים ובלתי מסיסים. סיבים מסייעים לעיכול, עוזרים לווסת את רמות הסוכר בדם ומקדמים מעיים בריאים. זה גם תורם לתחושת שובע ויכול לסייע בניהול משקל.
3. ידידותי ללב: הסיבים המסיסים בעדשים מסייעים בהפחתת רמות הכולסטרול, ובכך מפחיתים את הסיכון למחלות לב ושבץ מוחי. בנוסף, העדשים דלות בשומן רווי ונתרן בעודן עשירות באשלגן, התומך בבריאות הלב.
4. ויסות סוכר בדם: תכולת הסיבים הגבוהה בעדשים מאטה את ספיגת הגלוקוז, ועוזרת לייצוב רמות הסוכר בדם. זה מועיל במיוחד עבור אנשים עם סוכרת או אלה בסיכון לפתח את המצב.
5. ארוז בחומרים מזינים: עדשים הן מקור טוב לויטמינים ומינרלים חיוניים, כולל חומצה פולית, ברזל, מגנזיום ואשלגן. חומרים מזינים אלו חשובים לייצור אנרגיה, יצירת תאי דם אדומים ושמירה על הבריאות הכללית.
6. ניהול משקל: עדשים דלות בקלוריות ובשומן בעודן עשירות בסיבים וחלבונים, מה שהופך אותן לבחירה מספקת במזון שעשויה לסייע בירידה במשקל או במאמצים לניהול משקל.
7. בריאות מערכת העיכול: תכולת הסיבים בעדשים מקדמת יציאות קבועות ומסייעת במניעת עצירות. זה גם תומך בצמיחה של חיידקי מעיים בריאים, תורם למערכת עיכול בריאה.
הכללת עדשים בתזונה יכולה להציע את היתרונות הבריאותיים הללו ועוד. עם זאת, תמיד עדיף להתייעץ עם איש מקצוע בתחום הבריאות או עם תזונאי לקבלת ייעוץ מותאם אישית המבוסס על הצרכים הבריאותיים הספציפיים שלך.
אדם פסימי רואה את הקושי בכל הזדמנותתזונה קובי עזראאחרונה
אדם פסימי רואה את הקושי בכל הזדמנות אדם אופטימי רואה הזדמנות בכל קושי...
עדשים ערך תזונתי, האם עדשים זה פחמימה?תזונה קובי עזרא
העדשים עשירים בסיבים תזונתיים, המסייעים לעיכול, מעודדים תחושות מלאות ומסייעים בוויסות רמות הסוכר בדם. דיאטה עשירה בסיבים יכולה גם לתרום לניהול משקל בריא ולהפחית את הסיכון למצבים כמו עצירות, מחלות לב וסוכרת מסוג 2.
טיפשות היא לאדם לחשוב שהוא יודע את אשר איננו יודע.תזונה קובי עזרא
יתרונות תזונתיים של חומוס, האם חומוס משמין?תזונה קובי עזרא
חומוס הוא מטבל או ממרח מזרח תיכוני פופולרי העשוי מחומוס מבושל ומעוך (שעועית גרבנזו), מעורבב עם טחינה (משחת שומשום), מיץ לימון, שום ושמן זית. זה לא רק טעים אלא גם מציע כמה יתרונות בריאותיים. הנה כמה מהיתרונות הבריאותיים הפוטנציאליים של חומוס:
עשיר בחומרים מזינים: חומוס עמוס בחומרים מזינים חיוניים כמו חלבון, סיבים תזונתיים, שומנים בריאים, ויטמינים ומינרלים. חומוס הוא מקור טוב לחלבון מהצומח ומכיל חומצות אמינו החשובות לתפקודי הגוף השונים.