האם יש גזענות בין עדות בציבור הדתי לאומי וחרדלני"ק?davidi

ואם כן באיזה אופנים ,קבלה למוסדות,נישואין,אווירה,משרות עבודה וכד'ו

מעניין אותי מאוד כי אני צריך להשוות בין הציבור החרדי לדתל"ש וחרד"ל

אשמח לקבל תשובות,תודה

אני לא אוהב את המושג "גזענות"בא לי בירה
הוא נובע מציפיה נאיבית מבני אדם
להתגבר על הטבע שלהם לאהוב את
מי שכמותם ולחשוש ולהתרחק ממה
שטרם הכירו מספיק.

האם בני אדם גזענים? אכן.
האם הם צריכים להתגבר על זה? כן.
איך נקרא למי שהתגבר? גיבור.
הגיוני לשנוא את מי שטרם היה לגיבור? לא.

כן צריך לגנות את מי שטוען "אינני גזען"
בזמן שהוא כן שונא ומפלה כלפי מי ששונה ממנו.
פשוט כי הוא צבוע.
👏👏👏בוז
אני שונאת את המילה "גזענות" כי היא לא קשורה ליחסים בתוך אותו44444
עם.
גזענות זה שנאה על בסיס גזע שונה.
כל היהודים אותו עם ובטח שייכים לאותו גזע.
אם כבר נכון יותר להגיד הפליה עדתית/ שנאה עדתית ו'כד'.
נכוןונסי
זה לא נושאהסטורי
כלומר יש כל מיני שטוענים שהופלו בגלל עדתם, אבל בכל המוסדות שאני מכיר - לומדים ומלמדים מכל העדות. גם במשפחות רבות מצויים חתנים וכלות מכל העדות.
אין גזענותסדר נשים
עבר עריכה על ידי סדר נשים בתאריך כ' באדר ב תשע"ט 22:10
אולי מינורית ביותר, אני אף פעם לא נתקלתי ולו בשמץ של גזענות
למען האמת יש המון אנשים שאני אפילו לא יודעת מאיזה מוצא הם
אין.אנושית 8)
מה ועוד שהנישואים בציבור הדתי לאומי והחרדלי ממש מגוונים כבר אין "עדתיות" אשכנזיה עם שם משפחה סםרדי מזרחי ולהפך ..
מתקבלים סףבלי קשר למוצא למוסדות החינוך וככה גם חתונות ושכנות וכו...
לדעתי איןאורי8
ודאי שלא כציבור. במשפחה האשכנזית שלי יש 2 כלות ספרדיות. וכשיש לך נכדים חצי ספרדים , אתה כבר לא יכול לחשב בגזענות ...
גם בקבלה למוסדות שאני מכירה לא ראיתי גזענות, חלק מראשי המוסדות ספרדים, לפחות באזור שאני מכירה.
אנשים עם דעות שליליות על אחרים יש בכל מקוםבת 30
אבל במוסדות דתיים אין כזה דבר מוסד אשכנזי או ספרדי. ובאמת, רוב המשפחות כבר די מעורבבות.
בטח שלא במשרות עבודה.
הדבר היחיד שאולי יכול להפריע זה למשל, שלומדים תורה עם הטעמים האשכנזים גם בת''ת שיש בו הרבה ילדים שזו לא המסורת שלהם. או שנוסח התפילה וברכת המזון הכללי הוא משום מה תמיד אשכנזי, חוץ מהמקומות שבהם ממש כולם נוהגים לפי עדות המזרח

באופן כללי, העדתיות לא משחקת תפקיד כמעט. תמיד יהיו הורים שיתנגדו שהבת שלהם תתחתן עם מרוקאי, אבל מצד שני יש מספיק סבתות טובות בצד הספרדי שגם לא יהיו מוכנות לקבל כלה מכל עדה...
בבית הספר ובגנים של ילדי מתפללים בנוסח עדות המזרחאורי8
כי רוב הילדים ספרדים . בערך בכיתה ד, הם מבינים שאנחנו מתפללים בנוסח אחר ומבקשים לעבור לנוסח שלהם. בינתיים התרגלתי לברך עם הקטנים ברכת המזון ספרדי. מה שמראה שהעניין של אשכנזי - ספרדי זה לא עניין כבר. מתפללים לפי הרוב , חלק מהילדים בכלל מעורבבים , חבר טוב של הבן שלי נראה אשכנזי ובכלל תימני( האמא אשכנזיה, אבא תימני, הוא נראה די אשכנזי). בקהילה שלנו יש גם זוגות של אשכנזים עם אתיופים
איזה יפה השילוב. אשרייכם!!כלה נאה
גם עוד 100 שנה לא ניראה לי שאצל חרדים יתחתנו אשכנזים וספרדים סתם כך. ואתיופים בכלל.

נכון וזה כ"כ חבללמה לא123

וכואב

חבל, אצלנו זה רגילאורי8
יש לי 2 גיסות ספרדיות, וזה ממש מקובל אצלנו.
אנחנו חרדים, ספרדים ואחותי נשואה עם אשכנזי.פרח שלג האבודה

אבל זה נפוץ כיום?אליפ
ממה שאני מכיר זה עדיין נדיר
תלוי, בקהילות של חרדים שהם לא חרדים מבית44444
זה הרבה יותר נפוץ, כמעט כמו אצ"ל דת"לים.
איך? אני לא מכירה אפילו זוג אחד בשכונה שלי. חוץכלה נאה
מאיזה חסיד קצת נכה שנשואי לתימניה.
אולי גיסך האשכנזי בעל תשובה?

אח שלי גם מתחתן עם אשכנזיה. אבל הוא לא חרדי.
זה באמת לא מצויפרח שלג האבודה

אבל זה לא בא מגזענות בכל המקרים.

זו באמת, גם היום, הבדלי מנטליות, הבדלי תרבות, הבדלי צרכים, גופניים ונפשיים. פשוט שונה.

אחרי שלומדים להכיל משני הצדדים, יש יופי מאין כמותו והשלמה של תכונות נפלאות לבית נפלא.

אבל אי אפשר לומר שזה לא קשה.

ולשאלתך, הם חרדים ממש. אבל באמת הוריו שייכים לציונות הדתית.

המשפט האחרון מסביר הכלחולת שוקולד
דווקא לא.פרח שלג האבודה

הוריו ממש לא רצו, בהתחלה.

לא אומרת שחייבים להתערבב. אבלכלה נאה
אם את רואה בחורה אשכנזיה שכן רוצה ספרדי. והמשפחה אוסרת ומאיימת עליה.
ואחר כךמארסת אותה עם מישהו אחר שתשכח את הבחור שרצתה. והיא מסכנה הרגישה שהיא לא מסוגלת להתחתן איתו וביטלה שידוך. וההורים בשלהם.
היום היא חילוניה מעשנת ושותה אלכוהול.
הבושות שיש להם יותר גדולות מלהתחתן עם בחור ספרדי חרדי.

זה לא אכפת ליפרח שלג האבודה

לא מורי מערכי כלום.

אם למישהו יש בעיה במוח נגד צבע צהוב, זה אומר שצבע צהוב לא בסדר?

אם את חיה איתם זה קשה להגיד לא אכפת ליכלה נאה
מתי הפסיק להיות אכפת זה שהפסקתי להצטרך אותם.
ואת הילדים שלי שמתי במוסדות ספרדיים וכולם שווים והכל בסדר.

הבעיה היא שמרוב שבסדר הם מרגישים שהם הכי טובים והאשכנזים...
ואני כל הזמן צריכה לאזן שגם האשכנזים יהודים טובים ואסור לדבר ככה.

אז לא טוב בידול ולא טוב ללמוד איתם אז מה כן??
ה' יעזור
את צודקת.פרח שלג האבודה

אני פשוט חיה בקהילה מדהימה. מעורבת. אשכנזים וספרדים.

קהילה ליטאית.

לי ממש כיף שאנו חיים ביחד. והילדים שלי לא גדלים בשום שנאה,

מה שאני רואה שקיים בעיר של חמי וחמותי, עצוב.

את צריכה להשתדל לתת להם בבית, ממש דרך חיים,

שכולם בסדר, כולם טובים, כולם יהודים.

ולא משנה באיזה הברה אתה מתפלל,

ליטאי, תימני, ספרדי, חסידי כו'

העיקר שיכוון את ליבו לשמים.

אם את חיה איתם זה קשה להגיד לא אכפת ליכלה נאה
מתי הפסיק להיות אכפת זה שהפסקתי להצטרך אותם.
ואת הילדים שלי שמתי במוסדות ספרדיים וכולם שווים והכל בסדר.

הבעיה היא שמרוב שבסדר הם מרגישים שהם הכי טובים והאשכנזים...
ואני כל הזמן צריכה לאזן שגם האשכנזים יהודים טובים ואסור לדבר ככה.

אז לא טוב בידול ולא טוב ללמוד איתם אז מה כן??
ה' יעזור
הבדלי מנטליות-נו באמת?!davidi

היום אין הבדל בין העדות שבאמת מצריך/מצדיק הבדלות

יש. בוודאותפרח שלג האבודה

אצל החרדים יש. אבל זה באמת לאט- לאט מתמסמס.44444
מזכיר לי..בת 30
בלידה השניה היתה איתי בחדר במחלקה יולדת חסידית ירושלמית שגם ילדה את ביתה השניה. היא היתה מאוד לבבית ויצא שדיברנו די הרבה.
כשהיא שמעה שאני אשכנזיה שנשואה לספרדי היא לא אמרה שום דבר, אבל מהמבט ומההבעה שלה זה היה די ברור שהיא חושבת שכנראה אני אשכנזיה סוג ג'...אם ככה שידכו לי...
היא גם סיפרה לי על בחור אשכנזי ש''הפילו אותו'' בשידוך עם תימניה. והחתונה היתה כמו הלוויה....כששאלתי אותה אם הם שמחים ביחד ואם אוהבים אחד את השניה היא הסתכלה עלי בתמיהה ושאלה ''מה זה משנה...''.

לא ידעתי אם לצחוק או לבכות...
עדין נשאר מצחיק ועצוב ביחדאליפ
כאילו הבחור ההוא חיתנו אותו עם ערביהכלה נאה
אני אומרת לך זה עצוב.

איך מעצבן אותי הדבר הזה.
כשאומרים לי או לבנות שלי. אהה יפה את לא ניראת ספרדיה. זה כל כך מעצבןן.
מה לא בסדר להראות ספרדיה?

אותי זה מצחיק.פרח שלג האבודה

זה מראה על בורות כ"כ גדולה.

(יש כאלה שבטוחים שכל עדות המזרח כהי עור) - לא שיש בעיית יופי אצל כהי עור.

חבל להתעצבן, זה פשוט מצחיק.

פעם כשהייתי ילדה רבתי עם איזה אחת

וברוב כעסה היא סיננה לעברי: י'אשכנזיה מסריחה

איך צחקתי.

חחחחחכלה נאה
אני חושבת שעדיין יש ענין של לשמור על מנהג אבותבת 30
ושלא יהיה ערבוב מעורבב מדי.
כשיבוא המשיח יסדר את הכל בצורה הכי טובה...
אני חושבת שטוב שכולם יכירו הכל, אבל שכל אחד ישמור על מנהגיו.
אצלנו הן יודעות שבבית מברכים בנוסח אחר מהכיתה, וזה לא מפריע להן.
לעומת זאת, לפעמים אני מרגישה שהן חשות קצת חוסר נוחות כשמתברר להן שאת כל הפיוטים היפים שהן כ''כ אוהבות לשיר - החברות שלהן לא מכירות בכלל!!
מה הבעיה לשמור על מנהגים אם אישה הולכת אחרי בעלה?כלה נאה
לא אמרו שכולם יהיו ספרדים אי כולם אשכנזים.
והשינאת חינם שהבידול יוצר היא יותר גרועה מלא לשמר כמה מנהגים.
גם אצלי באולפנה התפללו עדות המזרח.ענבל
בס"ד

למדתי בצפת אז רוב הבנות היו ספרדיות, נשמע הוגן.
קרובת משפחה שלי (בת ארבעים) למדה שםישנו בוודאי
והתפללה נוסח תימני בכלל בגלל שהמנהל היה תימני :0 והיא פולניה
א. זה היה מאד שונה בזמנה.ענבל

בס"ד

ב. מוזר, המנהל בכלל לא מתפלל עם הבנות. 

בכל מקרה היום נוסח התפילה הוא ספרדי.

ברורישנו בוודאי
יש מצב שהתבלבלתי, היא למדה במירון והרבה קפאח היה המנהל אם אני לא טועה.. אבל זאת לא הנקודה החשובה. אני פשוט מופתעת כל פעם מחדש כשהיא מספרת כי זה מרגיש לי קיצוני מאוד, למרות שזה מאוד מובן בשבילי
מירון זה משהו אחר.ענבל
בס"ד

אני מעולם לא התחברתי לרב קפאח
אצלינו מכיתה ד' בערך עד י"ב זה היה לפי החזן/ית.44444
בפועל כל אחד התפלל לפי הנוסח שלו כי רב התפילה לא נאמרה במשותף למעט חלקים שבמילא זהים.
לא היו אצלנו יותר מדי אשכנזיות אז לא זכורה לי תפילה אשכנזית.ענבל
בס"ד

את מה שבלחש ברור שאמרתי על פי הנוסח שלי. גם אם אמרו בקול משהו שאני לא אומרת או שיש לי משהו לומר לפניו אז לחשתי את החלקים האלה.
גם בבתי ספר שלנו נוסח עדות מזרחl666
כי רב הכיתה, בערך שישים אחוז ספרדים. פעם אחת נוסח ספרד הצליח לנצח. לנוסח אשכנז שזה נוסח שלנו נראה לי אין סיכוי...
בעלי למד בישיבת הסדר מנסטריימית לחלוטין44444
וכל פעם שמישהו עלה עם נוסח "אשכנז" די לא התלהבו מהעניין.... ודי עשו פרצופים.
היתרון של נוסח "ספרד" שסדר התפילה שלו די זהה לעדות המזרח מה שמקל על תפילה משותפת.
בארץ היא כמעט ולא קיימת- רק אצל חוצניקים וקיבוצניקים/ מושבניקים.
היום במרבית המקומות אין מבחנה ציבוריתאליפ
כמובן שלפעמים יש אנשים בעלי דעות קדומות

בעבר היה גם במוסדות החינוך
כיום זה קיים במקומות ספורים בלבד
*דתלש= דתי לשעברהעני ממעש

בגדול אין. בעשרים שנה האחרונות. ודאי לא במינון שהזכרתהעני ממעש

ומה לגבי אתיופים?למה לא123

מתקבלים יפה?

ברוווורררררררראנושית 8)
לגבי אתיופים יש צד אחד שבו גם יש גזענות חלקיתנחשון מהרחברון
ויש כאלו שיקראו לזה ספרות הלכתיים.
לגבי הקידושין והגיטין שלהם יש חלק מהפוסקים שחששו שיש בעיה.
מי שנכנס לעומק הסוגים לרוב נוטה להקל יצאתי עם מישהי מהעדה. ביררתי את הנושא. לי לא הפריע.

אבל בתחום הזה זה קיים.
אכן, אתיופים זה נושא שונה מ-2 סיבטת:44444
1. השאלה ההלכתית.
2.גלו לפני שהתנ"ך והתושב"ע נכתבו.
וגם את האתיופים אפשר לחלק ל-2:
ביתא ישראל ופלאשמורה.
שאגב, הם לא מתחתנים אחד עם השני.

בתור אחת שגרה במקום עם לא מעט אתיופים אני רואה יחס שונה שמקבלים זוגות ש"נכנסו למיינסטרים" והם מ"ביתא ישראל" ובין פלאשמורה או שלא נכנסו למיינסטרים.
מי שנכנס ל"מיינסטרים" לרוב היחס שווה. אין זוגות מעורבים אבל כנראה בדור הבא יהיה. אצלינו אגב הם שולחים גם או בעיקר לחרדי שמקבל אותם (חרדי סגנון חוזרים בתשובה).
מי שלא נכנס למיינסטרים או פלאשמורה הרבה פחות. גם בגלל שביתא ישראל לא מקבלים אותם אין מי ש"יתווך". להיפף, לא פעם ביתא ישראל שולחים לחרדי כדי שלא ילמדו עם הפלאשמורה.
הבעיה היא יותר בגירושין.44444
נישואים לא "תקניים" לא גורמים לממזרות.
גירושין לא "תקניים" גורמים לממזרות.
לא אגיד שאין בזה מורכבותעסוקה בחינוך
אחותי נשואה לאתיופי וההורים שלי ממש גיבו והיום בעד והרבה זוגות נעזרו בהם כשהם נפגשו וההורים התנגדו.
בפועל יש מורכבויות, כמו בכל זוג ובכל זאת בעניין המשפחתי המורחב זו מנטליות שונה מאוד (אנחנו פולנים כמו בסטיגמות.. ).

יש לי לפחות 4-5 חברות שנשואות לאתיופי או שהן אתיופיות שנשואות לאשכנזי וחיים נהדר.

מה שכן- צריך לבדוק מראש אצל הרב הדנה לגבי המשפחה האתיופית, יש שם אכן בעיות לעיתים בעניין היהדות/נישואים/גירושין.
כמעט ולאפאז
בכל התחומים שהזכרת.
במוסדות הדגל של הציונות הדתית תמצא גם ספרדים וגם אשכנזים (לפעמים יותר ספרדים גם).
גם מבחינת מורים וגם מבחינות נוספות. יש הרבה משפחות של אבא ספרדי אמא אשכנזיה והילדים חצי חצי והנכדים כבר שמינית שמינית..
בפועל מכירה לא מעט ילדים עם שם משפחה ספרדי שהם באמת שלושתרבעי אשכנזים וכן להיפך.

יכולים להיות אנשים עם דעות קדומות יותר כאופי אבל זה ממש לא משהו ציבורי והם חריגים.

מה שכן- רוב הישיבות של הציונות הדתית אשכנזיות בתפילות ובסגנון ואין הרבה ישיבות 'ספרדיות' באופי.
אבל ההבדלים בין האשכנזים לספרדים כדתיים לאומי בכל מקרה לא גדולים מדי ומתבטאים
בעיקר בנוסח תפילה ועוד כמה מנהגים.
כן. וודאינחשון מהרחברון
בכל ישיבה תיכוניות מצויה יש מילת גנאי נפוצה.
'שכנזי'
אחי מה אתה 'שכנזי'? נו אל תהיה 'שכנזי'.. וכו
זכרונות מעיר הולדתי... שלא לדבר על מה שאמרו עלינו הרוסיםבא לי בירה

אני ממש אשמח לפירוטאליפ
של התחושות לא של הקללות
ספציפית לי לא היה סיכוי להיות חלק מהחבר'הבא לי בירה

לא רוצה לתלות בגזענות, כי באמת הייתי שונה מאוד מכולם.

ברור, רוסי עם בירה? בטח חשבו שאתה סקוטיאליפ
וברצינות

מצער לשמוע על ילדות בלא שמחת רעים ואוהבים
מקווה שכיום יש לך חברים וטוב לך
ובלשון שלכם יש מכבי יש חברים
תודה דווקא החברים שלי לא סובלים את מכבי בא לי בירה
אין גזענותמתואמת
אבל כן יש הבדל מבחינת מנהגים, תפילות ודרך לימוד במוסדות האשכנזים. בגדול יש "השתלטות" של המנהגים האשכנזיים על מוסדות הלימוד, ואפשר למצוא יוצאי עדות המזרח שמתמרמרים על זה.
אבל זה לא שיש אפליה או שלא מקבלים אנשים למוסד הלימוד בגלל עדתם.
וגם בנושא השידוכים זה כמעט לא אישיו.

(הכותבת אשכנזייה במקור שנשואה לספרדי, שגם אמו אשכנזייה. מה שאומר שאף שבעורקיהם של ילדינו זורם יותר "דם אשכנזי" - הם נוהגים בכול לפי המנהגים הספרדיים...)
לגבי השתלטות המנהגים האשכנזייםבא לי בירה

כשזה במוסד לימוד אשכנזי אין תימה,

הם מלמדים ומטמיעים את מה שהם מכירים.

כשזה במוסד לימוד ספרדי אז נאמר שזה

גזענות עצמית? אולי תחושת נחיתות

עדתית, או משהו משונה אחר.

אני מדברת על מוסדות שמכילים גם אשכנזים וגם ספרדים.מתואמת
בכל שנות ההיכרות שלי מקרוב עם מערכת הלימודים הדת"לית נתקלתי רק במוסד אחד שבו יש רוב ספרדים (כנראה), ודרך הלימוד בו וגם התפילות משולבות בין ספרדי לאשכנזי.
גם אני, והשאלה היא מי הקים את המוסדבא לי בירה

אני למדתי במוסד כזה.

נוסח התפילה בו היה "ספרד" למרות שכמעט כל התלמידים ספרדים.

במוסד שאני מדברת עליומתואמת
כל ילד מתפלל בנוסח שלו.
בניגוד למוסדות אחרים, ששם כולם מתפללים נוסח אשכנזי (בכיתות הנמוכות לפחות) למען האחידות...
כפי שכתבתי אצלנו הנוסח ספרדיאורי8
כי יש יותר ספרדים. אולי במוסדות הדתיים לאומיים הותיקים , ואולי באזור המרכז וירושלים נוהגים מנהגים אשכנזים. אנחנו בפריפריה, לומדים ומתחתנים אחד עם השני. וגם במוסדות הלימוד של ילדי והאולפנא שאני עובדת בה מתפללים עדות המזרח כי זה מה שמתאים לרוב התלמידים .
מבחינת נישואין באמת אין שום מניעהמתואמת
אבל שאר הדברים הם 'מסורת אבות' ולכן נוטים יותר להקפיד עליהם...
אבל מה לעשות שיש באותה כיתה ילדים עם מסורות שונות?אורי8
לפי דעתי ההגיון אומר שהנוסח שמתפללים בכיתה יהיה לפי הרוב. ובגיל צעיר ילד מתפלל עם כולם. בכיתות גבוהות יותר מתאים שכל ילד יתפלל בנוסח שלו והתפילה בקול תהיה לפי הנוסח של החזן. או משהו בסגנון.
נכון. זה באמת מסובך, העניין.מתואמת
רק כשיבוא משיח נגיע לפתרון שלם...
בכיתות הנמוכות זה במילא לא כזה משנה.44444
רוב קטעים במילא זהים- שמע ישראל,פסוקי דזמרה, ברכות השחר (ההבדל בסדר אבל זה משתנה גם בתוך נוסחים).
תלוי איפה את גרה.44444
העיר הולדתי היינו 60 בנות שלמדנו בממ"ד מתוכם 4 אשכנזיות מ-2 הצדדים ו-4 חצי.
כבר מזמן אין השתלטותהסטורי
אצלנו ביסודי למדו עם קיצור מקור חיים של הרב חיים דוד הלוי.
גם אצלנו. למיטב ידיעתי הוא כתב בקיצור שלו גם את הדעותמתואמת
האשכנזיות וגם את הספרדיות.
ומשתמשים בו במוסדות הדת"לים כי הוא כתוב בצורה בהירה יותר.
בחלק מהדברים הוא כתב ככל הדעות ובחלק לאהסטורי
איני חולק על כך שזה ספר מתאים ובלשון מתאימה לילדים בדור הזה.
אני כן חושב שעל מורה להלכה לעשות את ההשלמות המתאימות.
גם אצלנופאז
גם אצלנופאז
גם אצלינו לפני 20 שנה.44444
משמח לראות את רוב התגובות של אהבת ישראלאו"ר
אם כי תמימותי בנושא די הופרחה בשנים האחרונות. אני גדלתי בזכות הוריי ממש באווירה שזה נושא שחלף לו מהעולם, למרות שבפועל כן היו התמודדויות. אחותי היתה הספרדיה היחידה בכיתתה בבי"ס נחשב בעיר. אחכ עברו לבית ספר ממד אחר ושם הועד הורים יצא במבצע לבטל את החלוקה של כיתה ספרדית וכיתה אשכנזית (מדובר בלפני כשלושים שנה). גם מקום מגוריי כילדה מתברר שהדרישת קבלה לדור בבנה ביתך בשכונה היה שתי שפות ברמת אם כנראה כדי לוודא שהאוכלוסיה הינה מסוג מסוים, ובאמת כל שכנינו היו אקדמאים אשכנזים.
נעבור ללפני חמש עשרה שנה: אני בתיכון שיעורי היסטוריה רובם ככולם שואת אירופה ושיעורי מחשבת ישראל מוקדשים לחסידות ומיני שמות אשכנזים. עשו חסד למורשת הספרדית נתנו לנו לקרוא שני פרקים למידה עצמאית בחוברת דקה שמדברת על עדות המזרח, שואת צפון אפריקה וכדומה.
לפני עשר שנים מתחתנת חברותי רובן ככולן אשכנזיות מגיעות לביתנו הקט, מוזיקה מזרחית אותה בעלי אירגן להנעים זמננו מקבלת את פניהם, צרמו להן האוזניים במילים עדינות.
לא נראה לי שסקר ייתן מענה, אפשר ללכת ללמוד בשטח בפועל איך זה קורה. איזו אוכלוסיה יש בעיירות הפיתוח?! מי בקיבוצים הדתיים ולעומתם מי במושבים?מה השפעת מקום מגוריך ושייכותך על המשך שיבוציך במנילה בצבא ?!
האם זו תופעה שהתפוגגה מהעולם וילדינו גדלים למציאות יפה יותר?! הלוואי. בינתיים בצילצולי ההפסקה בבית הספר של בני נעימות אשכנזיות ולא ידוע לי על יציאה לערב פיוטים בקרוב....
נקודה למחשבה : במפלגת הבית היהודי והאיחוד הלאומי (ללא עוצמה הם אינם ציונות דתית): כמה ספרדים אמיתיים יש שם (לא משתכנזים - סליחה על הביטוי) מישהו כמו אלי ישי...
המצב נראה יותר טוב מלפני עשרים שנה אבל נא לא להיות נאיבים.
עצם העובדה שאני אומרת ערס ויש לכם דמות בראש סימן שלא פסחה עדין העדתיות. הציונות הדתית בתוך עמה יושבת, אם זה קיים אצל החרדים (וזה קיים!!!) ואם זה ישנו בציבור הכללי (פרשיית חטופי תימן וחוסר היחס הראוי לזה) סימן שזה עודנו. איננו טובים מהאחרים!

אכן ימות משיח, הנשים (והגברים (; ) הספרדיות מורמות על נס בכל הקשור למעשה ידיהן בגזרת המטבח אך היחס יהיה פחות גורף באהדתו כשתצאנה לסיור קברי צדיקים....

נו באמתהסטורי
באיזה מוסד בציבור בציוני דתי יש חלוקה של כיתות?!

מה הוענה על המפלגות?! בערך חצי מהנציגות הדתית לאומית הם ממוצא של עדות המזרח. מה זה משתכנזים?! נו באמת, הם מדברים יידיש? אפילו עברית הם מדברים בהברה ספרדית! הם ישראלים, כן הישראליות היא חדשה - זו לא האווירה שהיתה בבגדד או בצנעא, בדיוק כמו שזו לא האווירה שהייתה בוילנא או במעזריטש.

לימודי הסטוריה, נו באמת. כשלומדים על תקופת הגאונים - לומדים על יהודי בבל בעיקר וקצת מצריים וצפון אפריקה ומזכירים דרך אגב שמתחילה להתפתח קהילה באשכנז.
כשלומדים על העת החדשה - נו באמת?! יש אירועים יותר משמעותיים לעם ישראל (כולל כל העדות) מהציונות והשואה?!
אגב, תבדקי מספרית, אחרי גירוש ספרד - רוב מוחלט של עם ישראל מרוכז באירופה ושלוחותיה. באזור השמונים אחוז. גם אם נוריד את יהודי יוון בלקן וכד', שמבחינת מנהגים לא נחשבים בדיוק 'אשכנזים' זה עדיין שבעים אחוז, מה גם שמבחינת התהליכים ההסטוריים - הם עברו את התהליכים האשכנזיים.

העובדה שהיום יש בארץ (בחו"ל גם היום - הרבה יותר יוצאי אשכנז) בערך חמישים-חמישים נזקפת ל'זכות' היטלר וסטאלין. לא הם יגרמו לעוות את הפרופורציות בהיסטוריה של עם ישראל.
רק לגבי מוזיקה ועיירות פיתוח-ענבל
בס"ד

מוזיקה- גם לי היא צורמת, לא אוהבת אותה בכלל. זה לא מעיד על גזענות, זה מעיד על טעם מוזיקלי. לצורך העניין, אני מאד אוהבת את זוהר ארגוב, יזהר כהן, יהורם גאון ושרית חדד. כולם ספרדים מובהקים. לגיטימי שאני לא אוהב מוזיקת חפלות, קורה לטובים ביותר (למרות שאהבתי שני שירים של רביבו).

עיירות פיתוח- אני ממש לא בטוחה שזה כי יש גזענות ואפליה, אני חושבת שזאת בחירה של אנשים. גם אני גדלתי במקום שנחשב פריפריה רחוקה והרבה מבנות האזור לא הולכות לאוניברסיטאות או בכלל שואפות להיות משכילות מעבר לנצרך לשם המקצוע (רובן אשכנזיות לגמרי). אני חושבת שהרבה מהספרדים פשוט נשארו במצב הזה ואולי העדיפו לא להתפתח, מעניין באמת לחקור את זה אנתרופולוגית. בכל מקרה, לדעתי זה לא קשור לגזענות כלל וכלל. לצורך העניין, לחברות שלי הייתה בחירה מלאה מה לעשות וללמוד ובאמת חלקן היום לומדות רפואה, הנדסה ומקצועות דומים. ברור בסופו של דבר שהרוב בחינוך כי זאת הנטייה של רוב הבנות שאני מכירה, אבל זה רק כדי לומר שבסוף זאת בחירה ואני לא חושבת שמישהו שם להם רגליים כיום.
אצלנו היה ערב פיוטיםl666
אם סבלת ככה למה לא תעברו למקום יותר מעורב מבחינה עדתית?
לא הבנתי, לגבי אלי ישי, כיפה שחורה זה לא משתכנז?רוני123

היו"ר הוא בן לעולי מרוקו, הרב בן דהן, אופיר סופר, יוסי כהן, הרב עמיחי אליהו, מירי אברג'ל... 

ובצבא יש לא מעט אלופים ספרדיים.

לגבי מחשבת ישראל אי אפשר להתעלם מהעובדה שלחכמי צרפת, אשכנז, ספרד, פולין, האימפריה הרוסית וכו'.. יש יותר ספרים מאשר לחכמי איראן, עירק, מצרים, לוב, תוניס וכו'.. (לא שלא היו שם גדולים ומקובלים אבל כמותית היו יותר באירופה או שנשתמרו יותר ספרים) 

והעניין עם ה"ערס" בא נאמר שזה לא בדיוק סטיגמות חסרות בסיס.. אולי באשמת מפא"י שדחקו אותם לשולי הארץ, או מנעו מהם השכלה גבוהה, תכלס כיום אם שומעים על דקירה במועדון, או אירגוני פשע (משפחות אבוטבול, אברג'יל, שירזי, דומרני, כהן, ועוד לעומת האשכנזי זאב רוזשטיין) לרוב זה יהיו מזרחיים.  

בחינוך, בתלמוד תורה (דת"ל תורני) שאני למדתי, היה תלמידים, מלמדים, והמנהל לתקופה של שנתיים מזרחיים \ תימנים.

למה לחפש דברים שכמעט ולא קיימים?

אבל האמת שיש לי שאלה בקשר לזה-הרמוניה
האם זה טוב להתאחד ככה? לא צריך שיהיה שימור של המסורת של כל אחד? זה נשמע שזה לא חשוב ומחפפים בזה והכל נהיה אחיד וממוזג...
נראה לי שצריך להתייחס באהבה וכבוד לכל אחד בלי קשר למוצא ובלי התנשאות ח"ו, אבל גם יש ערך לשמור על המסורת והמנהגים שלך, כי לכל עדה יש ייחוד ולא סתם אנחנו שונים...
האמת- אנחנו שונים בגלל הגלותאורי8
נכון שצריך לשמור על מנהג אבות. לא מחפפים. זוגות מעורבבים עדתית הולכים לפי המסורת של הבעל, מבחינת תפילות ומנהגים . אבל כשלומדים יחד בכיתה , צריך שיהיה נוסח שכל הכיתה מתפללת בו ודי פייר בעיני להחליט לפי הרוב וכשהילדים גדולים ויכולים להתפלל שונה מהחזן בכיתה הן מתפללים כבר בנוסח שלהם. בעיני הערבוב הזה הוא מסממני הגאולה. כמובן בלי לטשטש מסורת אבות ( שהולכים בה לפי האבא). בעיני השמירה של לא להתחתן אחד עם השני ומוסדות נפרדים זו גלותיות נוראית. גם בית הלל ובית שמאי התחתנו אחד עם השני .
יש שימור מסורתפאז
של מנהגים ודברים תרבותיים חשובים, אבל זה לא הדבר הכי חשוב בחיים.
לדוגמא; שירי שבת, חינה/מימונה למי שנוהג, מתפללים בנוסח בית אבא ושומרים את שאר המנהגים בהרבה עניינים כגון מאכלים מיוחדים לעדה או כל מיני.
אבל אין טעם להעמיד פנים שאנחנו בגלות. ב"ה אנחנו לא!!
לדעתי מה שלא הלכתי אלא מנטלי- זה בחירה.44444
למה לא לבחור מה שמתאים לך? כמו חסידות מול " ליטווקיות" שבציבור הדת"ל זה עניין של סגנון ובחירה אישית וזה מעולה.
לא לשכוח להשוות גם רמת צניעות/ציות לדעת תורה/סמארטפונים וכ'איזה יום שמח
עבר עריכה על ידי איזה יום שמח בתאריך כ"ב באדר ב תשע"ט 05:26

מה אתה רוצה?הסטורי
אני לא יודע מה קורה היום אבל...הלוי מא
עצם זה שהמניין הראשי בישיבות תיכוניות הסדר וגבוהות וכן במכינות קדצ ככה היה בתקופתי הוא אשכנזי מעיד על חוסר הכלה של ציבור בני עדות המזרח.

הייתי מצפה ממערכת שחורטת על דגלה אהבת ישראל לערבב את המניינים כהלכה.

זכור לי גם שמניין הסליחות הספרדי היה תקוע טע באיזו כיתה בתירוץ שיש לומדים בבית המדרש הראשי.

גם המניינים הספרדים של הימים הנוראים תקועים באיזה שטיבלך צדדי.

קיצר יש למערכת עוד הרבה מה להתקדם.
תעשה סקר מחדש, זה כבר השתנה ברוב המקומות..עסוקה בחינוך
תפילה על פי החזן או בימים נוראים חלוקה חצי חצי (שזה גם בעייתי לעניין שמירת מסורת אבות..).
אם זה כך אני ממש שמח לשמועהלוי מא
עברו כבר 20 שנה מאז הייתי בישיבה
בעניין שמירה על מסורת אבות...הלוי מא
בזמו משה רבנו לא היו נוסחים רק קריאה לעזרה מהקב"ה נראה לי שזו המסורת הכי טובה
נכון מאוד!! שוכחים מאיפה המסורת האמיתית התחילהכלה נאה
כנראה שלאלא שייך

אנשי כנסת הגדולה שתיקנו נוסח תפילה במקום ה"קריאה לעזרה" חשבו אחרת.

כבר אמרו המקובלים שיש בשמים שערים שונים לנוסחי התפילה השונים.

אני לא מבין מה ההיסטריה סביב שוני וגיוון- לדעתי זה מקסים שיש צורות שונות ודרכים שונים לעבודת ה'. נכון שזה מעורר קשיים לפעמים, אבל בגלל זה לוותר? חבל, שכל אחד ירגיש מיוחד בעצמו ובמסורת אבותיו ובמנהגי עדתו!

שלאט- לאט מגיעים לא מעט "חצאים" ואף "רבעים"44444
עניים מסורת אבות כבר מתעמעם.
אגב, כל מתפללי ספרד התפללו בעבר אשכנז ושינו נוסח.
ר"ה זה עניין מנטלי- ספרדים פחות נשארים כי מנטלית ר"ה זה44444
חג משפחתי- אצל אשכנזים פחות.
יום כיפורים עד כמה שידוע לי יש מניין בהרבה ישיבות. אגב, הכרתי ישיבה שמהותית פנתה למסורתיים- הרב היה ספרדי מעיר פיתוח ונוסח התפילה היה ספרדי- בר"ה לא היתה לפילה בישיבה- עניין של מנטליות.
מעניין למה ספרדים לא נשארים ביישיבה?????הלוי מא

תקנתי- התכוונתי נוסח של ספרדים- ע"מ44444
הם לא נשארים כי זה עניין מנטלי.
אצל אשכנזים- ר"ה הוא פחות חג משפחתי. למשל במשפחה שלי ושל בעלי ר"ה נחגג עם סבא/ סבתא רק שהן התאלמנו.
אצל ספרדים זה בערך בדרגת ליל הסדר.
נוסח תפילה- ע"מ44444
לדעתי התשובה היא לא!רוני123

אני מכיר לא מעט זוגות (גם מהציבור ה"חרד"ל") של אשכנזי ותימניה ולהיפך, ובתלמודי התורה שאני מכיר לומדים ילדים מכל העדות יחד, ולא מכיר מעסיקים שלא יקבלו עובדים מעדה מסויימת! אולי כלפי יוצאי אתיופיה יהיה קצת "גזענות"  (לעניין חתונה, לא עבודה \ לימודים) למרות שמכיר באופן אישי גם זוג של אתיופי ואשכנזייה. 

במוסדות אולי לא*שלי*
עבודה גם לא חושבת
נישואין קצת ...
לא יודעתשירה515
גדלתי בישוב דתי בבנימין.
התחתנתי עם תושב הישוב.
הילדים שלנו ממוצא עיראקי, תימני, פולני, ליטאי, סורי, טורקי, יווני ואמריקאי. אם ישאלו אותם על העדה שלהם, לא יבינו מה רוצים מהם...

ביישוב בו אנו גרים 'השד העדתי' מתעורר רק בנושא התפילה בחגים, שאז צריך להחליט אם יש מניין אחד או שניים.
גם בילדותי, ההבדל היחיד ביני לבין חלק מחברותי היה מקום התפילה בחגים.
גם אני חשסתי על זה ... אנשים יכולים להתחתן אחד עם השני44444
אבל לא להתפלל ביחד.
ממש מזכיר את הבדיחה על היהודי שהקיע למקום והקים 2 בתי כנסת- אחד שהוא.מתפלל בו והשני שלא יכנס אליו בחיים.
ברור שכןחדשה2

זו צביעות להגיד שלא.

היא אולי פחות מאשר בציבור החרדי, ופחות לגיטימי לדבר עליה...

אבל -

בנישואין- היא קיימת! (לא אצל כולם אבל הרבה) ולא רק אשכנזי ספרדי- גם בין עדות.

קבלה למוסדות- בדיוק דיברתי עם ילד שלומד במוסד חרד"ל - מתוך 28 ילדים בכיתה יש 4 ספרדים...

קבלה לישובים- תפתחו ספר טלפונים של ישוב שמחשיב את עצמו, עם וועדת קבלה ותחשבו אחוזים...

וגם בשיח תוכלו לשמוע אמירות ובדיחות בנושא...

נראה לי שאין ציבור ש"טהור" מזה...

לא יודעת איפה את גרהאורי8
אצלנו אני ממש לא רואה, איך אפשר להיות גזעני כשיש כל כך הרבה ילדים מעורבבים.
אני מניחה שזה מקרה, שראית רוב אשכנזי במקומות שבדקת...מתואמת
בדיחות אכן קיימות, אבל הן רק בגדר בדיחות.
(חוץ מזה שאיך יכולת להיות בטוחה שהשמות שראית הם אשכנזיים? חוץ מזה שיש בימינו הרבה שמות מעוברתים - יש גם שמות שלא ברורים. שם המשפחה שלנו, למשל - לא היית מנחשת שהוא ספרדי. יש לו ממש מצלול אשכנזי-אמריקאי כזה...)
מזכירה לי ויכוח עם חברה אם שפירא זה שם משפחה אשכנזי או תימני44444
זה אולי מראה כמה אין עדתיות בציבור...מתואמת
השם משפחה הוא גם אשכנזי וגם תימני במקור.44444
המקור התימני של שפירא- זו המילה הארמית.
המקור האשכנזי- העיר שפייר שגרמניה שיהודים כינו אותה - שפירא- כנראה בגלל המילה הארמית.
באמת? לא ידעתי את זה...מתואמת
גם אני הופתעתי לשלות שפירא תימנים.44444
דווקא שפירא אשכנזים- הרבה הרבה יותר נפוץ ויש לא מעט מוכרים למשל הרב שפירא של מרכז הרב והרב יהושע שפירא של ישיבת ר"ג.
אגב הופתעתי לגלות שפרץ הוא שם משפחה גם אשכנזי וכוא מקום שלישי בשמות משפחה הכי נפוצים בקרב היהודים (אני מכירה רק צפון אפריקאים).
הפתעת אותי שוב... אני באמת הכרתי את פרץ כמרוקאים...מתואמתאחרונה
זה לא צביעות להגיד שלארקלתשוהנ

אולי זה בעיני המתבונן

אולי זה תלוי מקום

למה את אומרת שכולם פה עונים בצביעות?

אישית אני אשכנזיה שגדלה בעיירות פיתוח

לא מצאתי ולא נפגשתי בגזענות לשום צד

נשואה לספרדי וכך גם חלק מאחיי

ואין בזה שום עניין מיוחד...

במקום העבודה שלי אין הבדל

ובמוסדות הלימודים של ילדיי יש פשוט שיקוף של הקהילה.

בשכונה שאני גרה אין כמעט חרד"לים.44444
למה?
כי כל החרד"לים בפונטציאל עם מנטליות ספרדית שולחים לחרדי ומתחרדים.....
מי שלא ספרדי "כבד" מנטלית נשאר בממ"ד- דת"ל אועובר דירה.

מה שבאתי להגיד שזה עניין סטטיסטי
ספרדי מנטלית מרגיש פחות מחובר חברתית לציבור הדת"ל ולכן הוא לא יחפש מקום חרד"ל רלא ישאר לגור ליד ההורים וישלח לחרדי.
לעומתו, אשכנזי או ספרדי ללא מנטליות "כבדה" לא ישלח לחרדי ויעבור דירה ליישוב חרד"לי.
מכיר כמה מוסדות חרד"ל שהמצב הפוך לגמריהסטורי
השאלה היא האם זה הרכב הציבור במקום או אלו שמעוניינים בזה. האמת שאין לי מושג מה בדיוק הרכב הכיתות של בני מבחינה עדתית, אבל החבר הכי טוב של הבן שלי לא מהעדה שלנו והצוות שאצלהם זה יותר בולט (בעיקר כי הם דור קודם) בערך 40% תימנים, האחרים מכל שאר העדות....
פחות מאשר בציבור החרדי, זה בטוחshaulreznik

כי בציבור החרדי ה"פרענק" יישאר נטע זר, גם אם הוא נין ליוצאי מרוקו ומדבר עברית נטולת החי"ת ועי"ן.

מבחינת נישואין, בציבור הסרוג הילדים מחליטים ולא ההורים, ככה שיש לא מעט זוגות "מעורבים".

לאחרונה פה ושם מתפרסמים טורים של זהותנים לעת מצוא שמתלוננים על קיפוח מכוון של מורשת ספרד בישיבות הסרוגות, אלא שהמצב הרבה יותר פרוזאי: אם ישיבה פלונית הוקמה ע"י אשכנזים, מטבע הדברים הם ינהלו אותה ברוח המסורת שהם עצמם ספגו, ותוך דגש על חיבורים הלכתיים והגותיים של הרבנים שהם מכירים.

איזה שטויותפרח שלג האבודה

ספרדי בין אשכנזים יהיה נטע זר

ואשכנזי בין ספרדים יהיה נטע זר.

וגם מבחינת נישואין בציבור החרדי הילדים מחליטים,

אלא שמכתחילה מחנכים לרפד את כל הקשיים ולא לחפש קשיים נוספים כי מספיק יש גם ככה.

לכן אין להם עניין ויש התנגדות לחתן אלו עם אלו כי מה הקשר??

ומספיק עם המילה פרענק, היא מילה מעליבה,

בדיוק כמו להגיד מזרוחניק.

וסליחה שהייתי ישירה, אחרי מלא תגובות הייתי חייבת לכתוב את התגובה הזו, לא אישי אליך.

זו ממש צביעותלמה לא123

יש אפליה גלויה,אפילו לא מתביישים בה

יש מיכסות לספרדים בכל ישיבה אשכנזית

אם בחור ליטאי יתחתן עם ספרדיה,כל העיר תרעש,ויהיה לכולם ברור שמשהו דפוק בו

שאלו על הציבור הדתי לאומי לא החרדיאורי8
בציבור הדתי לאומי, חתונה של אשכנזים וספרדים היא עניין נפוץ מאוד.
שרשרתי לא נכון,התגובה למטה בשבילךלמה לא123

נכון, את צודקתפרח שלג האבודה

אבל השירשור התפתח לצד מעניין.

תקשיב, אני מדברת מהיותי ספרדיהפרח שלג האבודה

נכון שיש לעדות אשכנז חרדים, אפליות על ספרדים והרגשת עליונות עליהם. בגדול זה רק בעסקנות, לא בעם המתהלך בשדות.

זה באמת נמצא בישיבות האשכנזיות שלא יקבלו בחור ספרדי ויקבלו מאד מאד קשה נישואי "תערובת"

אבל זו מן לקות שיש בהם. משהו שרק המשיח אולי יתקן את זה,

אולי בגלל זה אנחנו עדיין בגלות

אבל כתבתי שטויות כי גם בין ספרדים אשכנזי ירגיש נטע זר. וגם בו ילדים יכולים להתעלל בו.

אני ראיתי במעוזי החרדיות בעיר של חמי וחמותי מלחמות חורמה של ילדים אשכנזים וספרדים.

ולא ראיתי שהספרדים היו חפים מפשע.

מנגד אני גרה במקום מעורב, ליטאי עם אשכנזים וספרדים ביחד,

ובעם בין חברים וחברות, אין שום אפליה, אין שום הפרדה.

מתחת לפני השטח, אולי יש. אני לא מתעניינת בה.

טוב לי במקום שלי.

שמחה שאת מרגישה ככהלמה לא123

מקווה שהכל ישתנה במהרה

מספיק לראות שיש את יהדות התורה ואת ש"ס בנפרד,בשביל להבין שיש אפליה

את חמודה, אבל זה יכול להיות בא משוניפרח שלג האבודה

אנחנו באמת שונים

וזה מדהים! ויפה.

וכמה שיגידו פה שזה לא נכון והתערבבו היוצרות,

אני חושבת שיש ממש הבדלים בינינו

ובין הדברים שחשובים לנו, הדרך המסורת, הדגשים

ולכן יש מפלגות שונות.

ולמרות שאם רצו, יכלו להתחבר, זה היה נותן יופי וחן במקום המוכר והשונה.

ד.א. אצלינו ברשימה העירונית יש שסג

שס וג יחד.

אנחנו לא שונים כבני אדםלמה לא123

זאת אומרת כל אדם שונה מחברו,אבל כולנו יהודים,ואם כולנו היינו לומדים יחד ולומדים מהיתרונות שכל סגנון הביא מהבית.היינו הרבה יותר טובים כבני אדם.

מה הבעיה שהמסורת שונה,אבל לומדים יחד? ולא מדברים כ"כ לא יפה אחד על שני.

אני לפעמים שומעת ילדים מדברים ועוד יותר גרוע מבוגרים,ואני מתחלחלת.זה מעציב אותי נורא.

יש שוני,אבל למה בחורה מתוקה ספרדיה שהרבה שנים לצערי בשוק השידוכים,היא אומרת לי:כשמציעים לי אשכנזי,אני מיד מבררת איזה נכות יש לו?! מה זה? ברור שהחברה החרדית מקטלגת אותם כסוג ב'.

אם זה היה כפי שאת אומרת שיש רק שוני ולא מתערבבים? אז למה מחשיבים אותם כסוג ב?

את קצת עוצמת עיניים לדעתי. כל עוד את רק לומדת איתם,את לא מרגישה אפליה,תנסי לשדך את אחיך לאחת מהבנות האלה וכבר תרגישי מה זה

בעצם,אם טוב לך למה לעורר את זה?

לילה טוב לך

את צודקת.. הספרדים נחשבים עד גבול מסויםכלה נאה
המסורת המנטליות והשוני הם תרוץ לזה שהם לא מוכנים בכל תוקף!! להתערבב.

אין בעיה שכל אחד ימשיך את מסורת אבותיו.
וזה בסדר. גם אני לא רציתי להתחתן עם בחור חסיד.
הבעיה היא שאם כבר יש איזה בחור או בחורה אשכנזים שכן רוצים מישהי ספרדיה. אז פה תיהיה מלחמת עולם.
למה מה יש? קצת גמישות.

במיוחד לבחורים או בחורות שתקועות בשידוכים. ומגיעים לגיל מבוגר. מה יש...תגדילו את היצע
עדיף להיות לבד העיקר לשמור על "המסורת"??

אני מסכימה איתך.פרח שלג האבודה

וגם כתבתי את זה למעלה.

הדחיה הזו שיש בנוגע לשידוכים, זו בעיה של חוסר התפתחות רגשית.

ובגלל זה אני באמת לא מוחה על העניין. זו פשוט סוג של לקות

נקווה שיעבור להם 

תסלחי לילמה לא123

אבל כל סוגי הבעיות שאת מוצאת להם סיבות,זו בעצם הגזענות שדיברו עליה למעלה,אין צורך לייפות

נמאס לי להתווכח

יום טוב

כנראה לא הסברתי טוב, אבל לא נתווכח פרח שלג האבודה

יום טוב

מה שמצחיק בשיח הזה שמה שעושים זה לא טוב.44444
לומדים בישיבות נפרדות- שנאת ישראל והתנשאות.
ולמדים ביחד- השתלטות וביטול מסורת אבות.
עניתי לפרח שלגלמה לא123

שענתה לזו שלפניה על הציבור החרדי

קבלה למוסדות לימוד בד"ל לא רק בחרדיאיזה יום שמח
אבל זה לא קשור לספרדים ואשכנזיםאורי8
זו בעיה כאובה , שגם אני מתמודדת איתה עכשיו כאמא , אבל זה לא קשור לעדות, מכירה אשכנזיות וספרדיות וחצי חצי שלא התקבלו או כן התקבלו לאולפנות שראש האולפנא בעצמו אשכנזי/ ספרדי. השיח הזה כבר לא קיים בדור הצעיר בציבור הדתי לאומי.
מצטערת בשבילךאיזה יום שמח

מסכימה איתי שאפליות יש?

ומדד לפי רמה לימודית יש?

לכל מוסד יש את האפליות שלו לצערנו וזה לא קשור לרמה דתית

גם במקומות חילוניים תמצאי את זה 

לא יודעתאורי8
סינון לפי רמה לימודית זה לא גזענות, מסכימה שיש פה תופעה בעייתית בזה ש400 בנות באות לאולפנא שמקבלת90. במקרה כזה גם בת מתאימה מאוד יכולה לא להתקבל .
ובמידה מסוימת זו לא אשמת האולפנא, זו תופעה חברתית שהרבה בנות נדבקות דוקא לאולפנא מסוימת, זה אפילו לא תמיד ההורים, זו הילדה שרוצה דוקא שם( ככה זה אצלי).
אבל הדיון פה על גזענות . וזה לא קשור. אלא אם כן זה שהבת האשכנזיה שלי לא התקבלה לאולפנא שראש האולפנא הוא ספרדי , זה גם גזענות...
כן, אבל הדיון כאן היה על גזענות, לא על שאלות אחרותהסטורי
שיתכן שיש להם תשובות אחרות והצדקות אחרות.
מה קשור בכלל?ברוכה
אין כאן שום קשר לאפליה גזענית אלא בחירה של תלמידים על רקע סגנון הישיבה.
(אגב זה ממש לא רק לפי רמה לימודית או דתית. יש ישיבות שלא מיעדות את עצמן
לכזה סגנון ולכן גם לא יקבלו בהכרח את הילד הכי חרוץ ודוס אם בכלל יבוא אליהם...).

ממני, ספרדיה (מצד אבא)
שלמדה באולפנא הכי אליטיסטית בציבור הדתי (כנראה), ורוב השכבה שלה היתה ספרדית (לפחות מצד האבא/שם משפחה/מנהגים..).

ואגב, גם בקבלה לאולפנא הזאת מנסים ליצור תמהיל חברתי טוב. והוא לא כולל רק את כל הבנות הכי, אלא רוב של בנות חזקות לימודית ועוד מיעוט שלא.
יש גם בנות חזקות לעומת זאת שלא התקבלו...

וזה כי זו אולפנא שמיועדת לבנות חזקות מבחינה דתית ולימודית...
כמובן יש אולפנות אחרות שישימו דגש על דברים שונים.

בכל מקרה אשכנזיות או ספרדיות אצלנו היא ממש לא מדד.
גם בעלי בא ממשפחה חצי אשכנזית וחצי ספרדית, והילדים שלנו בכלל לא מזוהים

סליחה שאני אומרת את זה, זה נראה שחורה לך העניין ואת מנסה להטיל רפש בציבור...

אף אחד לא מושלם באף ציבור, אבל בנושא הזה נראה לי שעדיף שתרפי....
התמונה לא כל כך ורודה כמו שמציירים חלק מהכותביםdavidc13
גילוי נאות - אני נשוי לאשה מדהימה יוצאת אשכנז ואני בן למוצאי מרוקו
בעולם האידיאלי באמת אין ''גזענות'' (ביטוי שממש לא מתאים אבל אשתמש בו משום שאין לי ביטוי אחר כעת).
אבל יש הרבה מקרים אולי מינוריים שלאחרים אולי לא יפריעו אבל מאוד צורמים.
רציתי לתת דוגמאות אבל אקצר ואומר שגם בחברה הציונית דתית, ספרדי שזורם עם הגישה השלטת, האשכנזית, ''מוחלים'' לו על ספרדיותו אבל אם רק ינסה לבלוט קצת יותר מדי, המבטים שיקבל יטפסו אותו...
דווקא תתן דוגמאות לטובת אלו שחושבים שזה הגזמהאו"ר
עצם הרעיון שיש מישהו שכן מרגיש שבציבור ישנה עדין משמעות והשפעה כלשהי לעדה ממנה אתה משתייך, סימן שזה עדין קיים.
גם אם הרוב יגידו שאין אבל כמה מרגישים שכן ניתקלו בזה, סימן שיש. (ככה תמיד גם אמרתי לחניכים שלי אם יש כמה שמרגישים שהשבט לא מגובש סימן שצריך עוד להשתדל בזה כי אותם אלו שנתקלים בזה הם המדד שאין גיבוש באמת עם כולם)
גם אם יש..המצב הרבה הרבה יותר טוב מאצל החרדיםכלה נאה
מרגש אותי לקרוא פה על ילדים שהם חצי חצי וההורים חצי חצי ..אצל חרדים אין מושג כזה.
דוגמאותdavidc13
כמי שעובד בישיבה תיכונית, אצל רבים וטובים מהר'מים, ברגע שרוצים לחקות מישהו בעל אינטליגנציה נמוכה, המבטא תמיד יהיה ספרדי כבד( ח' וע' מודגשות , שיבושים מילים וכדו')

להכיר בחורה ממוצא אתיופי שאין לה הצעות, למרות שלמדה ב''מוסדות הנכונים'' וכשמתעניינים קצת אז מתברר שאין הצעות מהמכונים ''לבנים''.

כשילד ספרדי מביא שרשרת שקיבל בבר מצווה מסבתא ובישיבה נאסר עליו לשים אותה, מבלי להתחשב בעניין המאפיין תרבותי או גרוע מכך לשאול אותו אם הוא ''ערס''

כשמשמיעים שירים מזרחיים עולה השאלה האם זהו קול המואזין.

כשהבת חוזרת מהאולפנא ומספרת שאחת הבנות אומרת שיש רק פועל להשתכנז משום שרק ספרדים רוצים להיות אשכנזים ולא להיפך ולכן אין פועל להסתפרד

אני יודע שמי שיקרא זאת יאמר נו טוב, היה פעם גרוע יותר ואכן אין ברצוני לצייר תמונה שחורה אבל מכאן ועד לומר, אין תופעה כזו המרחק גדול
רוב מה שציינת כאן לא קשור לגזענותהסטורי
הרבה מהדברים שונים מעיר לעיר, מישוב ליישוב. גם האשכנזים בציבור הדתי לאומי היום, שונים מאוד מהמאפיינים התרבותיים של גליציא, של הייקים או של ההונגרים (בציבור החרדי עוד יחסית מוצאים את ההבדלים בין פולנים, הונגרים, ייקים, גלציאנים וכו').

אין לי כח לעבור על כל דוגמא, רק אעיר, שבאותה מידה ששוואלים על מוזיקה מזרחית, כשמישהו שם במקומות רבים מוזיקה חסידית אמיתית (לא כל מיני סגנונות חדשים) - מעקמים את האף וטוענים שהוא 'גלותי', חזר לגטו וכד'.
זה לא נובע מגזענות, אלא מזה שיש דפוסי התנהגות חדשים.
רציונליזציהdavidc13
ראשית, גם אני מסתייג מהביטוי גזענות.
שנית, לכל דבר בנפרד אפשר למצוא הסבר רציונלי העומד בפני עצמו, אבל כשהמקרים מצטברים זה לזה די ברור במה מדובר.
כמו שנאמר ''אם זה הולך כמו ברווז, שוחה ....אז זה ברווז''.
שוב, לא מנסה למצוא פגמים בחברה אבל עם כל הכבוד, אין להתעלם מהמציאות או לייפות אותה.
מותר גם להודות שיש עוד מה לשפר.
שבת שלום.

כמי שלא מתיימר לייצג את ה''ספרדי המקופח'', לא אמשיך להגיב.
זה די מיצה את עצמו.
שבת שלום, שבת של אחדות מתוך שונות וייחודיות.
פחות מציבורים אחריםהחלילן
במידה מסויימת, אבל קיימת התנשאות כמעט גנטית אצל לבני העור כחולי הדם כלפי היהודים שעלו מארצות ערב. אצלנו בבית ספר חמד של הילדה למשל לא חשבו שצריך סידור ספרדי למי שמעוניין להתפלל בנוסח זה אלא קנו סידור אשכנזי לכולם. מי ירגיש בהבדל?
אלרגיות למזון אצל ילדים - מה קורה בגינת משחקיםאריק מהדרום
עבר עריכה על ידי מנהל בתאריך ג' בתמוז תשפ"ו 14:05

כשאין צורך לערוך אז אין צורך לערוךאריק מהדרוםאחרונה
הסרטון הזה טוב יותר בלי ספויילרים.
נופש לטיפול זוגי ורגשי משולבכי אני אני
מישהו מכיר מקום לנופש שנותן קבלה על טיפול זוגי או נפשי? רוצים מקום נחמד עם בריכה וכל השאר פחות משנה.. אם יש אופציה לבוא עם ילדים עדיף כי כרגע אין ביביסיטר..
למה ללכת עקום .העני ממעש
למה עקום? לא מסתירים את הרצון לנצל מימון שזכאיםפ.א.

אליו לטובת יציאה לחופשה משפחתית 

בדיוק כמו הכנסים השנתיים של לשכת רואי חשבון ולשכת עורכי הדין באילת, ועוד גופים מרכזיים במשק - נופש שנתי משפחתי, שממומן בחלקו כהוצאה מוכרת של השתלמות מקצועית מוכרת למס.  

לא עקום..כי אני אני
חלק מהטיפול שאנחנו צריכים כרגע לשיקום שלנו זה נופש ביחד ומאד זורם לנו מקום שנותן באותה חבילה גם איזשהו טיפול שגם הצבא מכיר בו כמו סדנא זוגית, ספא וכו ולכן נשמח לשמוע😀
אם כך אז חוזר ביהעני ממעשאחרונה
המלצות לצימרחושבת בקופסא

מקווה שזה מתאים לשאול פה ויהיו מספיק תשובות.

יכול להיות שעדיף לשאול בהו"ל.

אנחנו רוצים לצאת לצימר זוגי מהתקציב שנשאר לנו מהמילואים וכנראה נוסיף קצת.

מחפשים צימר חדר אחד לזוג, עם ברכה פרטית (באמת פרטית, שלא רואים אותנו ואנחנו לא רואים אחרים)

עם ארוחת בוקר יהיה נחמד אבל לא חובה.

תקציב של סביבות 1,000 שקל לילה, (נחמד אם יהיה בפחות) שני לילות בסוף אוגוסט כנראה (אני מקווה שלא יהיה עמוס או יקר מידי בזמן הזה, אין לנו כל כך אפשרות אחרת)

אזור בארץ: לא ירושלים או המרכז ממש, ולא צפון רחוק ודרום רחוק. אולי בשולי המרכז?

אנחנו מתניידים באוטובוסים.

עדיפות אם יש אטרקציות, מסלולים ודברים מעניינים לעשות באזור שאפשר להגיע אליהם באוטובוס.

אשמח לעזרה כי ממש לא מבינה בזה.

מומלץ ממש ממשכנפי נשרים

צימר במחסיה, עלה לנו 1000 לסופש

כל המתחם מגודר ורק שלכם יש בריכה וגקוזי פרטיים ומטבחון נוח.

אפשר להוסיף 200 ולהישאר גם מוצש עד ראשון בבוקר

תודה רבהחושבת בקופסא

אפשר להגיע בתחב"צ?

מחיפוש מהיר ראיתי שיש לפחות 4-5 צימרים ביישוב הזה. התכוונת למשהו ספציפי?

אשמח לעוד תגובות

עוקבתרוני 1234
אני אשמח להמלצות גם למקומות שלא צריך תחב"צ, בכל רחבי הארץ.
לא מאוד בקי, אבל ברחבי יו"ש יש המוןהסטורי
אולי צימרבוס שומרון באלון מורה יכול להתאים.

(לא הייתי שם, רק ראיתי פרסומים)

נראה לי פחות הכיווןחושבת בקופסא

אנחנו כנראה יותר מידי עירוניים בשביל זה, אין ברכה פרטית, וגם לא נראה שיש אופציות מה לעשות באזור מסביב.

אבל תודה, אשמח לעוד תגובות. 

ממליצה בחום על צימרים נוף החאן בכפר אוריהנגמרו לי השמות

הנה הקישור: נוף החאן, צימר בכפר אוריה | Weekend

היינו אומנם עם שלושת הילדים ולא רק זוג, אבל גם לזוג זה שווה בהחלט לדעתי.

אני זוכרת שהמחיר היה נמוך יחסית למקומות אחרים ויכול להיות שדווקא כן יתקרב לתקציב (לא יודעת לגבי אוגוסט).

הבעלים של הצימר מקסימים.

יש שם בריכה שווה שפרטית בשעות מסוימות שאתם שם (בעל הצימר מסביר הכל כאשר מגיעים. בגדול כאשר זוג או משפחה רוצים להיות בבריכה ויש במתחם עוד זוגות אחרים אז או מחלקים מראש שעות ואז יש לכם שעות רק שלכם.

או נכנסים בלי לקבוע כאשר פנוי ואז סוגרים את הדלת של הבריכה עם הווילון וכך זה סימן לאחרים שתפוס ולא נכנסים )

יש גם ג'קוזי גדול בנוסף. גם בחלק מהצימרים בפנים וגם ליד הבריכה עם מפתח ודלת וכנ"ל כאשר זה מתחלק לזמנים שהם רק שלכם).

זה באיזור צרעה ואשתאול, נוף מדהים, הרבה מסלולים. יש גם סניף איקאה קרוב אם שייך

ומרכז של חנויות אוכל וכו' באיזור (לא בכפר אוריה עצמו אבל קרוב).

לא יודעת לגבי תחב"צ.

אנחנו נהנינו מאוד וממליצה

תהנו המון

איזה כיף ❤️

שמעתי על צימר הראל בשבי דרוםפצלושון

700 ללילה

נראה מאד יפה

טוב, אז וויתרנו על הבריכהחושבת בקופסאאחרונה

כרגע מחפשים צימר באזור באר שבע או דימונה בלי בריכה, במחיר של עד 1,200 לשני לילות.

(גילינו שאפשר להזמין ברכה פרטית בנפרד מהצימר באזור. זה חוסך המון כסף)

אשמח להמלצות בכיוון.

מישהי חייבת לי כסף ולא נעים לי להזכיר להפשוט אני..
עבר עריכה על ידי פשוט אני.. בתאריך כ"ב בסיוון תשפ"ו 19:59

אבל עם חוסר נעימות לא הולכים למכולת, לכן הזכרתי למדינת ישראל בכל זאת...

כן חברים,

לפעמים מומלץ למלא דוחות להחזר מס 😀

יש עוד הטבה לניצול בעניין זיכוי מס רווחי הוןזמירות

בטופס 1301, בנספח שממלאים על השקעות בשוק ההון לפי טפסי 867, יש אפשרות לסמן שההכנסה היא מרכוש שהיה בבעלותך שנה לפני הנישואין - וזה כולל מניות או תיק השקעות.

ואז לייחס לבן הזוג חישוב בנפרד או לבת הזוג חישוב בנפרד על הרווחים בשוק ההון. 

כך שאם מי מבני הזוג נכנס לנישואים עם הון מסויים, ואפשר להוכיח את מקור ההון, אם פקיד השומה יבקש הוכחות - אפשר לנצל הטבת מס זו בפקודת מס הכנסה. 

מישהו מבין טוב בליסינג?חזקה בעורף

אנחנו מתניידים בשני רכבים. בעלי מקבל מהעבודה רכב+דלקן של 7 מקומות, שלרוב נמצא אצלו. ויש לנו רכב פרטי שלנו (5 מקומות שלרוב נמצא אצלי) עד עכשיו הרכב הפרטי שלנו היו רכבים זולים ודי מתפרקים, לא כ"כ השקענו ברכב כי הוא שימוש בעיקר אותי לעבודה (ממש קרוב לבית) ובהקפצות של הילדים (שוב, לרוב נסיעות ממש קצרות)

עכשיו ב"ה כבר תקופה שהרכב 7 מקומות לא מספיק לנו❤️ אז הרכב הפרטי הופך להיות גם להרבה נסיעות (לשבתות ולטיולים) הרכב הנוכחי כבר מתפרק וכבר תקופה שאנחנו מחפשים רכב ממש טוב שיחזיק מעמד לאורך זמן. הקצבנו עד 50,000 אבל לא מוצאים משהו שמספק אותנו מבחינת הנתונים של הרכב😬

התחלנו קצת להתלבט אולי כדאי לנו להשקיע בליסינג. מצד אחד מרגיש לי קצת כמו לזרוק כל חודש כסף לפח. מצד שני, נותן לנו שקט נפשי עם הרכב (קצת זקוקים לזה)

אבל בסופו של דבר, לא באמת מבינים בליסינג עד הסוף…

נשמח לשמוע איך זה עובד. יתרונות וחסרונות.

למה צריך להתייחס כשרוצים להתחיל? על מה לשים דגש? מאמינה שאנשי מכירות של הליסינג יידעו ל"סובב" אותנו טוב, כדי להרוויח, אז רוצים לבוא כמה שיותר מוכנים מראש.

תודה לעוזרים🙏🏻

לא בדיוק מה ששאלתפשוט אני..

אבל אני מכיר אדם שהקים עסק למציאת רכבים יד 2, לפי תקציב וצרכים. הוא בעצמו מחפש את הרכב, בודק אותו, עושה משא ומתן עבורך על המחיר וכו'.

נעזרתי בו כבר פעמיים, וזה אחרי שהגעתי אליו דרך אח שלי שרכש דרכו. השירות עולה 3,300 ש''ח.

לדעתי, רק על מציאת תקלות שבאף מכון מורשה לא בודקים, הוא לגמרי שווה את המחיר. במיוחד אם אתם כמוני לא מבינים ברכבים .. והוא גם מילואימניק אז בכלל כיף. 

אני לא מכיר אותו אישית ואין לי שום אינטרס...

גם אנחנו נעזרנו במישהו כזהבארץ אהבתי

לנו זה עלה 2000 אם אני זוכרת נכון (אבל היה לפני כמה שנים, אולי העלה את המחיר מאז).

ממליץ גם על ארי ויילר1223334444
זה בדיוק הבנאדם 🤩פשוט אני..
גם אני ממליץ עליו, בחום רבדוד100
+972 54-532-0036
הוא נותן שירות בכל רחבי הארץ?רוני 1234
תודה! נחשוב גם על זה.חזקה בעורף
נשמע שזה לא נכון לכם ליסינגזיויק
תודה על התגובה. יכול לפרט למה?חזקה בעורף
כי הרצון שלכם זה ברכב טובזיויק
זו לא סיבה מספיקה לליסינג עם כל הכבוד..
ליסינג אף פעם לא יהיה משתלם לאדם הפרטינפשי תערוג

עלות של ליסנג פרטי הבסיסי יהיה כ2000 שח לחודש בהתחייבות ל3 שנים.

עם סכום כסף כניסה ויציאה

כך שתשלמו כמעט 60-70% מערך של רכב חדש

אבל בסוף התקופה לא תשארו עם רכב

בליסנג תפעולי זה יעלה כמעט פי 2 כל חודש

כן, חברות הליסינג תמיד מצחיקות אותיפשוט אני..
''ירידת הערך - עלינו''.

נו בטח עליכם, רק שאני צריך לשלם פי 2 מירידת הערך בשביל שזה יהיה עליכם... 

ליסינג זה דרך בעיקר לקנות את ההתחמקות מה"דרעק"משה

לכן עכשיו הלוביסטים של הליסינג נלחמים בתוכנית של מירי רכב (לא שגיאת כתיב) להפחית את כמות הטסטים למכוניות יחסית חדשות מפעם בשנה לפעם בשנתיים. בסוף ה"לחם והחלב" שלהם זה  אנשים ששונאי תחזוקה של מכונית.

אולי ישתלם לכם רק להשכיר רכב לטיולים ושבתותרוני 1234אחרונה
אני מניחה שזה רק פעם בכמה חודשים
חיבוקחדווית

יש לי חברה סופר סופר קרובה,

חברת נפש כמו שאומרים..עברנו הכללל ביחד..

ברגיל היינו מתחבקות חיבוק ארוך (יכול להיות כמה דקות) מלא משמעות ,צורה לבטא את האהבה ואת הקשר העמוק ומשמעותי, מתוך אהבה נקיה.

עכשיו אני מתחתנת עם הבחור שלי.

ואני לא יודעת מה לעשות.

האם זה סבבה שאני ככה מתחבקת איתה באמת מתוך אהבה כנה ואמיתי? האם זה משהו שאוכל לעשות גם אחרי החתונה. הרי למרות שיש לי את האיש שלי אני עדיין רוצה את החיבוק דווקה שלה, כמו שאני עדיין רוצה תחיבוק של אמא
מה אתם אומרים על זה

פשוט לעדכן את האיש שלי ואז זה סבבה??

מה אתם ממליצים, הכל זה יכול פשוט להמשך כרגיל?
וגם בכללי איך מנהלים חברות כלכך קרובה אחרי החתונה 

משהו לא מסתדרפשוט אני..

לפני שבוע העלית פוסט על כך שחברה טובה שלך מתחתנת, ולך זה קשה כי את עדיין רווקה.

ועכשיו תוך מספר ימים את כבר מתחתנת בעצמך...? 

היא לא כתבה שהיא מתחתנתזיויק
אלא שאלה מה יהיה אחרי שתתחתן מתישהו
''עכשיו אני מתחתנת''פשוט אני..
שאלה טובהמחפש אהבה
ואלה יפה שאתם עוקבים ושמים לבחדווית

תכלס השאלה הקודמת היתה לחברה שלי שרצתה לשאול... (חסום לה משום מה)

אם לא היית מתייחסת לזה כעניין זה לא היה חייב להיותפתית שלג

אבל אם באמת את מתייחסת לזה כמשהו גדול שיכול להשפיע על הזוגיות שלך- אז כנראה זה באמת עניין שצריך לפתור. קודם מול עצמך, ואח"כ מולו.

בגדול בעיה בהגדרה זה לאSevenאחרונה

הרי זה לא אסור..

אבל כן נשמע לי מוזר שאת זקוקה לחיבוק ארוך מחברה כדי להרגיש את האהבה המיוחדת והנקייה בינכן...

בד"כ נשים מבטאות רגש באמפתיה בלהכיל אחת את השניה פחות יצא לי לחבק חברה שעות ברגיל (לא מדברת על מקרה קיצון נניח שמישהי מאבדת אדם יקר ואז נותנים לה חיבוק ארוך אלא כהרגל בינכן של חיבוקים ארוכים)

כן נשמע לי יותר נכון לשמור כאלה דברים לבעלך ובהמשך לילדים...בהצלחה

מכירים את די סיטי במישור אדומים?ברגוע

האם יש שם חנויות במחירים טובים?

מחפשים בעיקר ספה ומיטת ילדים, אולי גם שולחן אוכל ותנורים

הייתי שם לפני שנה, זה היה בעיקר בית קברות לעסקיםפשוט אני..

אבל במג'יק קאס העברנו הרבה שעות מאוד מהנות

תודהברגוע
ואולם שמחות של ארועים חרדייםמשה

זה חור עולם. חוץ מברכב אין דרך להגיע לשם וגם אין סיבה.

אם אתם מהאיזורנפשי תערוג

שווה אולי לקפוץ

לנסוע ספיישל אני חושב שבירושלים יהיה יותר מבחר ובמנעד מחירים גדול יותר

תודה, יש לך המלצה על חנות מסויימת בירושלים?ברגוע
לא.נפשי תערוגאחרונה

אבל לפני שרצים לחנויות

90% מהחנויות ממציגות את הדברים שלהם באינטרנט

מציע לעשות את השוואת המחירים באינטרנט ורק אחרי שנסגרים על משהו ספציפי לנסוע לראות אותו פיזית

מודעות לאתגרים בקדושת הזוגיות במרחב הזוגימחפש אהבה

נראה לי שהשאלה מורכבת משתי חלקים, אחד מופנה לגברים שבינינו ואחד לנשים:

לגברים: האם אתם משתפים את האישה שלכם באתגרים שאתם חווים מול נשים אחרות?...

לנשים: האם אתם מעוניינות שהבעל שלכם ישתף אתכם בנושא הזה? שיהיה פתוח עד הסוף?

האם קרה לכם שהוא שיתף אותכם, ומה היתה תגובתכם [המודעת והלא מודעת..]?

לא בדיוק אבל בערךפשוט אני..

אני משתף בצורה קיצונית.

זה העלה את הזוגיות שלנו עשרות מונים למעלה,

פתר הרבה מאוד בעיות שהיו לנו (בעיקר לי),

ושחרר הרבה מתח וחרדה.

גם אצלנו יש שיח פתוח בתחום הזהנעמי28

אבל זה הגיע עם השנים, לא חושבת שהיינו בנויים לזה בשנים הראשונות.

צריך ביטחון עמוק אחד בשני ובמקום שלנו, חוסר שיפוטיות וקבלה, לא רק בתחום הזה.

צריך המון נפרדות והבנה שלא כל מעשה שהשני עושה קשור אלי. 

למה הניסוח פה שזה תמיד מהצד הגברי?ירושלמית במקור
מה הכוונהזיויק
למה הוא שואל אם הגבר משתף ולא אם האשה משתפתפשוט אני..
אין סימטריה אבל שאלה טובהזיויק
נו, אשמח לשמועמחפש אהבה
(הוא לא אמר על השאלה שלך שהיא טובה אלא על שלי)ירושלמית במקור
זה מה שהתכוונתי. מוזמנת לשתף מהצד השנימחפש אהבהאחרונה

אולי יעניין אותך