האם יש גזענות בין עדות בציבור הדתי לאומי וחרדלני"ק?davidi

ואם כן באיזה אופנים ,קבלה למוסדות,נישואין,אווירה,משרות עבודה וכד'ו

מעניין אותי מאוד כי אני צריך להשוות בין הציבור החרדי לדתל"ש וחרד"ל

אשמח לקבל תשובות,תודה

אני לא אוהב את המושג "גזענות"בא לי בירה
הוא נובע מציפיה נאיבית מבני אדם
להתגבר על הטבע שלהם לאהוב את
מי שכמותם ולחשוש ולהתרחק ממה
שטרם הכירו מספיק.

האם בני אדם גזענים? אכן.
האם הם צריכים להתגבר על זה? כן.
איך נקרא למי שהתגבר? גיבור.
הגיוני לשנוא את מי שטרם היה לגיבור? לא.

כן צריך לגנות את מי שטוען "אינני גזען"
בזמן שהוא כן שונא ומפלה כלפי מי ששונה ממנו.
פשוט כי הוא צבוע.
👏👏👏בוז
אני שונאת את המילה "גזענות" כי היא לא קשורה ליחסים בתוך אותו44444
עם.
גזענות זה שנאה על בסיס גזע שונה.
כל היהודים אותו עם ובטח שייכים לאותו גזע.
אם כבר נכון יותר להגיד הפליה עדתית/ שנאה עדתית ו'כד'.
נכוןונסי
זה לא נושאהסטורי
כלומר יש כל מיני שטוענים שהופלו בגלל עדתם, אבל בכל המוסדות שאני מכיר - לומדים ומלמדים מכל העדות. גם במשפחות רבות מצויים חתנים וכלות מכל העדות.
אין גזענותסדר נשים
עבר עריכה על ידי סדר נשים בתאריך כ' באדר ב תשע"ט 22:10
אולי מינורית ביותר, אני אף פעם לא נתקלתי ולו בשמץ של גזענות
למען האמת יש המון אנשים שאני אפילו לא יודעת מאיזה מוצא הם
אין.אנושית 8)
מה ועוד שהנישואים בציבור הדתי לאומי והחרדלי ממש מגוונים כבר אין "עדתיות" אשכנזיה עם שם משפחה סםרדי מזרחי ולהפך ..
מתקבלים סףבלי קשר למוצא למוסדות החינוך וככה גם חתונות ושכנות וכו...
לדעתי איןאורי8
ודאי שלא כציבור. במשפחה האשכנזית שלי יש 2 כלות ספרדיות. וכשיש לך נכדים חצי ספרדים , אתה כבר לא יכול לחשב בגזענות ...
גם בקבלה למוסדות שאני מכירה לא ראיתי גזענות, חלק מראשי המוסדות ספרדים, לפחות באזור שאני מכירה.
אנשים עם דעות שליליות על אחרים יש בכל מקוםבת 30
אבל במוסדות דתיים אין כזה דבר מוסד אשכנזי או ספרדי. ובאמת, רוב המשפחות כבר די מעורבבות.
בטח שלא במשרות עבודה.
הדבר היחיד שאולי יכול להפריע זה למשל, שלומדים תורה עם הטעמים האשכנזים גם בת''ת שיש בו הרבה ילדים שזו לא המסורת שלהם. או שנוסח התפילה וברכת המזון הכללי הוא משום מה תמיד אשכנזי, חוץ מהמקומות שבהם ממש כולם נוהגים לפי עדות המזרח

באופן כללי, העדתיות לא משחקת תפקיד כמעט. תמיד יהיו הורים שיתנגדו שהבת שלהם תתחתן עם מרוקאי, אבל מצד שני יש מספיק סבתות טובות בצד הספרדי שגם לא יהיו מוכנות לקבל כלה מכל עדה...
בבית הספר ובגנים של ילדי מתפללים בנוסח עדות המזרחאורי8
כי רוב הילדים ספרדים . בערך בכיתה ד, הם מבינים שאנחנו מתפללים בנוסח אחר ומבקשים לעבור לנוסח שלהם. בינתיים התרגלתי לברך עם הקטנים ברכת המזון ספרדי. מה שמראה שהעניין של אשכנזי - ספרדי זה לא עניין כבר. מתפללים לפי הרוב , חלק מהילדים בכלל מעורבבים , חבר טוב של הבן שלי נראה אשכנזי ובכלל תימני( האמא אשכנזיה, אבא תימני, הוא נראה די אשכנזי). בקהילה שלנו יש גם זוגות של אשכנזים עם אתיופים
איזה יפה השילוב. אשרייכם!!כלה נאה
גם עוד 100 שנה לא ניראה לי שאצל חרדים יתחתנו אשכנזים וספרדים סתם כך. ואתיופים בכלל.

נכון וזה כ"כ חבללמה לא123

וכואב

חבל, אצלנו זה רגילאורי8
יש לי 2 גיסות ספרדיות, וזה ממש מקובל אצלנו.
אנחנו חרדים, ספרדים ואחותי נשואה עם אשכנזי.פרח שלג האבודה

אבל זה נפוץ כיום?אליפ
ממה שאני מכיר זה עדיין נדיר
תלוי, בקהילות של חרדים שהם לא חרדים מבית44444
זה הרבה יותר נפוץ, כמעט כמו אצ"ל דת"לים.
איך? אני לא מכירה אפילו זוג אחד בשכונה שלי. חוץכלה נאה
מאיזה חסיד קצת נכה שנשואי לתימניה.
אולי גיסך האשכנזי בעל תשובה?

אח שלי גם מתחתן עם אשכנזיה. אבל הוא לא חרדי.
זה באמת לא מצויפרח שלג האבודה

אבל זה לא בא מגזענות בכל המקרים.

זו באמת, גם היום, הבדלי מנטליות, הבדלי תרבות, הבדלי צרכים, גופניים ונפשיים. פשוט שונה.

אחרי שלומדים להכיל משני הצדדים, יש יופי מאין כמותו והשלמה של תכונות נפלאות לבית נפלא.

אבל אי אפשר לומר שזה לא קשה.

ולשאלתך, הם חרדים ממש. אבל באמת הוריו שייכים לציונות הדתית.

המשפט האחרון מסביר הכלחולת שוקולד
דווקא לא.פרח שלג האבודה

הוריו ממש לא רצו, בהתחלה.

לא אומרת שחייבים להתערבב. אבלכלה נאה
אם את רואה בחורה אשכנזיה שכן רוצה ספרדי. והמשפחה אוסרת ומאיימת עליה.
ואחר כךמארסת אותה עם מישהו אחר שתשכח את הבחור שרצתה. והיא מסכנה הרגישה שהיא לא מסוגלת להתחתן איתו וביטלה שידוך. וההורים בשלהם.
היום היא חילוניה מעשנת ושותה אלכוהול.
הבושות שיש להם יותר גדולות מלהתחתן עם בחור ספרדי חרדי.

זה לא אכפת ליפרח שלג האבודה

לא מורי מערכי כלום.

אם למישהו יש בעיה במוח נגד צבע צהוב, זה אומר שצבע צהוב לא בסדר?

אם את חיה איתם זה קשה להגיד לא אכפת ליכלה נאה
מתי הפסיק להיות אכפת זה שהפסקתי להצטרך אותם.
ואת הילדים שלי שמתי במוסדות ספרדיים וכולם שווים והכל בסדר.

הבעיה היא שמרוב שבסדר הם מרגישים שהם הכי טובים והאשכנזים...
ואני כל הזמן צריכה לאזן שגם האשכנזים יהודים טובים ואסור לדבר ככה.

אז לא טוב בידול ולא טוב ללמוד איתם אז מה כן??
ה' יעזור
את צודקת.פרח שלג האבודה

אני פשוט חיה בקהילה מדהימה. מעורבת. אשכנזים וספרדים.

קהילה ליטאית.

לי ממש כיף שאנו חיים ביחד. והילדים שלי לא גדלים בשום שנאה,

מה שאני רואה שקיים בעיר של חמי וחמותי, עצוב.

את צריכה להשתדל לתת להם בבית, ממש דרך חיים,

שכולם בסדר, כולם טובים, כולם יהודים.

ולא משנה באיזה הברה אתה מתפלל,

ליטאי, תימני, ספרדי, חסידי כו'

העיקר שיכוון את ליבו לשמים.

אם את חיה איתם זה קשה להגיד לא אכפת ליכלה נאה
מתי הפסיק להיות אכפת זה שהפסקתי להצטרך אותם.
ואת הילדים שלי שמתי במוסדות ספרדיים וכולם שווים והכל בסדר.

הבעיה היא שמרוב שבסדר הם מרגישים שהם הכי טובים והאשכנזים...
ואני כל הזמן צריכה לאזן שגם האשכנזים יהודים טובים ואסור לדבר ככה.

אז לא טוב בידול ולא טוב ללמוד איתם אז מה כן??
ה' יעזור
הבדלי מנטליות-נו באמת?!davidi

היום אין הבדל בין העדות שבאמת מצריך/מצדיק הבדלות

יש. בוודאותפרח שלג האבודה

אצל החרדים יש. אבל זה באמת לאט- לאט מתמסמס.44444
מזכיר לי..בת 30
בלידה השניה היתה איתי בחדר במחלקה יולדת חסידית ירושלמית שגם ילדה את ביתה השניה. היא היתה מאוד לבבית ויצא שדיברנו די הרבה.
כשהיא שמעה שאני אשכנזיה שנשואה לספרדי היא לא אמרה שום דבר, אבל מהמבט ומההבעה שלה זה היה די ברור שהיא חושבת שכנראה אני אשכנזיה סוג ג'...אם ככה שידכו לי...
היא גם סיפרה לי על בחור אשכנזי ש''הפילו אותו'' בשידוך עם תימניה. והחתונה היתה כמו הלוויה....כששאלתי אותה אם הם שמחים ביחד ואם אוהבים אחד את השניה היא הסתכלה עלי בתמיהה ושאלה ''מה זה משנה...''.

לא ידעתי אם לצחוק או לבכות...
עדין נשאר מצחיק ועצוב ביחדאליפ
כאילו הבחור ההוא חיתנו אותו עם ערביהכלה נאה
אני אומרת לך זה עצוב.

איך מעצבן אותי הדבר הזה.
כשאומרים לי או לבנות שלי. אהה יפה את לא ניראת ספרדיה. זה כל כך מעצבןן.
מה לא בסדר להראות ספרדיה?

אותי זה מצחיק.פרח שלג האבודה

זה מראה על בורות כ"כ גדולה.

(יש כאלה שבטוחים שכל עדות המזרח כהי עור) - לא שיש בעיית יופי אצל כהי עור.

חבל להתעצבן, זה פשוט מצחיק.

פעם כשהייתי ילדה רבתי עם איזה אחת

וברוב כעסה היא סיננה לעברי: י'אשכנזיה מסריחה

איך צחקתי.

חחחחחכלה נאה
אני חושבת שעדיין יש ענין של לשמור על מנהג אבותבת 30
ושלא יהיה ערבוב מעורבב מדי.
כשיבוא המשיח יסדר את הכל בצורה הכי טובה...
אני חושבת שטוב שכולם יכירו הכל, אבל שכל אחד ישמור על מנהגיו.
אצלנו הן יודעות שבבית מברכים בנוסח אחר מהכיתה, וזה לא מפריע להן.
לעומת זאת, לפעמים אני מרגישה שהן חשות קצת חוסר נוחות כשמתברר להן שאת כל הפיוטים היפים שהן כ''כ אוהבות לשיר - החברות שלהן לא מכירות בכלל!!
מה הבעיה לשמור על מנהגים אם אישה הולכת אחרי בעלה?כלה נאה
לא אמרו שכולם יהיו ספרדים אי כולם אשכנזים.
והשינאת חינם שהבידול יוצר היא יותר גרועה מלא לשמר כמה מנהגים.
גם אצלי באולפנה התפללו עדות המזרח.ענבל
בס"ד

למדתי בצפת אז רוב הבנות היו ספרדיות, נשמע הוגן.
קרובת משפחה שלי (בת ארבעים) למדה שםישנו בוודאי
והתפללה נוסח תימני בכלל בגלל שהמנהל היה תימני :0 והיא פולניה
א. זה היה מאד שונה בזמנה.ענבל

בס"ד

ב. מוזר, המנהל בכלל לא מתפלל עם הבנות. 

בכל מקרה היום נוסח התפילה הוא ספרדי.

ברורישנו בוודאי
יש מצב שהתבלבלתי, היא למדה במירון והרבה קפאח היה המנהל אם אני לא טועה.. אבל זאת לא הנקודה החשובה. אני פשוט מופתעת כל פעם מחדש כשהיא מספרת כי זה מרגיש לי קיצוני מאוד, למרות שזה מאוד מובן בשבילי
מירון זה משהו אחר.ענבל
בס"ד

אני מעולם לא התחברתי לרב קפאח
אצלינו מכיתה ד' בערך עד י"ב זה היה לפי החזן/ית.44444
בפועל כל אחד התפלל לפי הנוסח שלו כי רב התפילה לא נאמרה במשותף למעט חלקים שבמילא זהים.
לא היו אצלנו יותר מדי אשכנזיות אז לא זכורה לי תפילה אשכנזית.ענבל
בס"ד

את מה שבלחש ברור שאמרתי על פי הנוסח שלי. גם אם אמרו בקול משהו שאני לא אומרת או שיש לי משהו לומר לפניו אז לחשתי את החלקים האלה.
גם בבתי ספר שלנו נוסח עדות מזרחl666
כי רב הכיתה, בערך שישים אחוז ספרדים. פעם אחת נוסח ספרד הצליח לנצח. לנוסח אשכנז שזה נוסח שלנו נראה לי אין סיכוי...
בעלי למד בישיבת הסדר מנסטריימית לחלוטין44444
וכל פעם שמישהו עלה עם נוסח "אשכנז" די לא התלהבו מהעניין.... ודי עשו פרצופים.
היתרון של נוסח "ספרד" שסדר התפילה שלו די זהה לעדות המזרח מה שמקל על תפילה משותפת.
בארץ היא כמעט ולא קיימת- רק אצל חוצניקים וקיבוצניקים/ מושבניקים.
היום במרבית המקומות אין מבחנה ציבוריתאליפ
כמובן שלפעמים יש אנשים בעלי דעות קדומות

בעבר היה גם במוסדות החינוך
כיום זה קיים במקומות ספורים בלבד
*דתלש= דתי לשעברהעני ממעש

בגדול אין. בעשרים שנה האחרונות. ודאי לא במינון שהזכרתהעני ממעש

ומה לגבי אתיופים?למה לא123

מתקבלים יפה?

ברוווורררררררראנושית 8)
לגבי אתיופים יש צד אחד שבו גם יש גזענות חלקיתנחשון מהרחברון
ויש כאלו שיקראו לזה ספרות הלכתיים.
לגבי הקידושין והגיטין שלהם יש חלק מהפוסקים שחששו שיש בעיה.
מי שנכנס לעומק הסוגים לרוב נוטה להקל יצאתי עם מישהי מהעדה. ביררתי את הנושא. לי לא הפריע.

אבל בתחום הזה זה קיים.
אכן, אתיופים זה נושא שונה מ-2 סיבטת:44444
1. השאלה ההלכתית.
2.גלו לפני שהתנ"ך והתושב"ע נכתבו.
וגם את האתיופים אפשר לחלק ל-2:
ביתא ישראל ופלאשמורה.
שאגב, הם לא מתחתנים אחד עם השני.

בתור אחת שגרה במקום עם לא מעט אתיופים אני רואה יחס שונה שמקבלים זוגות ש"נכנסו למיינסטרים" והם מ"ביתא ישראל" ובין פלאשמורה או שלא נכנסו למיינסטרים.
מי שנכנס ל"מיינסטרים" לרוב היחס שווה. אין זוגות מעורבים אבל כנראה בדור הבא יהיה. אצלינו אגב הם שולחים גם או בעיקר לחרדי שמקבל אותם (חרדי סגנון חוזרים בתשובה).
מי שלא נכנס למיינסטרים או פלאשמורה הרבה פחות. גם בגלל שביתא ישראל לא מקבלים אותם אין מי ש"יתווך". להיפף, לא פעם ביתא ישראל שולחים לחרדי כדי שלא ילמדו עם הפלאשמורה.
הבעיה היא יותר בגירושין.44444
נישואים לא "תקניים" לא גורמים לממזרות.
גירושין לא "תקניים" גורמים לממזרות.
לא אגיד שאין בזה מורכבותעסוקה בחינוך
אחותי נשואה לאתיופי וההורים שלי ממש גיבו והיום בעד והרבה זוגות נעזרו בהם כשהם נפגשו וההורים התנגדו.
בפועל יש מורכבויות, כמו בכל זוג ובכל זאת בעניין המשפחתי המורחב זו מנטליות שונה מאוד (אנחנו פולנים כמו בסטיגמות.. ).

יש לי לפחות 4-5 חברות שנשואות לאתיופי או שהן אתיופיות שנשואות לאשכנזי וחיים נהדר.

מה שכן- צריך לבדוק מראש אצל הרב הדנה לגבי המשפחה האתיופית, יש שם אכן בעיות לעיתים בעניין היהדות/נישואים/גירושין.
כמעט ולאפאז
בכל התחומים שהזכרת.
במוסדות הדגל של הציונות הדתית תמצא גם ספרדים וגם אשכנזים (לפעמים יותר ספרדים גם).
גם מבחינת מורים וגם מבחינות נוספות. יש הרבה משפחות של אבא ספרדי אמא אשכנזיה והילדים חצי חצי והנכדים כבר שמינית שמינית..
בפועל מכירה לא מעט ילדים עם שם משפחה ספרדי שהם באמת שלושתרבעי אשכנזים וכן להיפך.

יכולים להיות אנשים עם דעות קדומות יותר כאופי אבל זה ממש לא משהו ציבורי והם חריגים.

מה שכן- רוב הישיבות של הציונות הדתית אשכנזיות בתפילות ובסגנון ואין הרבה ישיבות 'ספרדיות' באופי.
אבל ההבדלים בין האשכנזים לספרדים כדתיים לאומי בכל מקרה לא גדולים מדי ומתבטאים
בעיקר בנוסח תפילה ועוד כמה מנהגים.
כן. וודאינחשון מהרחברון
בכל ישיבה תיכוניות מצויה יש מילת גנאי נפוצה.
'שכנזי'
אחי מה אתה 'שכנזי'? נו אל תהיה 'שכנזי'.. וכו
זכרונות מעיר הולדתי... שלא לדבר על מה שאמרו עלינו הרוסיםבא לי בירה

אני ממש אשמח לפירוטאליפ
של התחושות לא של הקללות
ספציפית לי לא היה סיכוי להיות חלק מהחבר'הבא לי בירה

לא רוצה לתלות בגזענות, כי באמת הייתי שונה מאוד מכולם.

ברור, רוסי עם בירה? בטח חשבו שאתה סקוטיאליפ
וברצינות

מצער לשמוע על ילדות בלא שמחת רעים ואוהבים
מקווה שכיום יש לך חברים וטוב לך
ובלשון שלכם יש מכבי יש חברים
תודה דווקא החברים שלי לא סובלים את מכבי בא לי בירה
אין גזענותמתואמת
אבל כן יש הבדל מבחינת מנהגים, תפילות ודרך לימוד במוסדות האשכנזים. בגדול יש "השתלטות" של המנהגים האשכנזיים על מוסדות הלימוד, ואפשר למצוא יוצאי עדות המזרח שמתמרמרים על זה.
אבל זה לא שיש אפליה או שלא מקבלים אנשים למוסד הלימוד בגלל עדתם.
וגם בנושא השידוכים זה כמעט לא אישיו.

(הכותבת אשכנזייה במקור שנשואה לספרדי, שגם אמו אשכנזייה. מה שאומר שאף שבעורקיהם של ילדינו זורם יותר "דם אשכנזי" - הם נוהגים בכול לפי המנהגים הספרדיים...)
לגבי השתלטות המנהגים האשכנזייםבא לי בירה

כשזה במוסד לימוד אשכנזי אין תימה,

הם מלמדים ומטמיעים את מה שהם מכירים.

כשזה במוסד לימוד ספרדי אז נאמר שזה

גזענות עצמית? אולי תחושת נחיתות

עדתית, או משהו משונה אחר.

אני מדברת על מוסדות שמכילים גם אשכנזים וגם ספרדים.מתואמת
בכל שנות ההיכרות שלי מקרוב עם מערכת הלימודים הדת"לית נתקלתי רק במוסד אחד שבו יש רוב ספרדים (כנראה), ודרך הלימוד בו וגם התפילות משולבות בין ספרדי לאשכנזי.
גם אני, והשאלה היא מי הקים את המוסדבא לי בירה

אני למדתי במוסד כזה.

נוסח התפילה בו היה "ספרד" למרות שכמעט כל התלמידים ספרדים.

במוסד שאני מדברת עליומתואמת
כל ילד מתפלל בנוסח שלו.
בניגוד למוסדות אחרים, ששם כולם מתפללים נוסח אשכנזי (בכיתות הנמוכות לפחות) למען האחידות...
כפי שכתבתי אצלנו הנוסח ספרדיאורי8
כי יש יותר ספרדים. אולי במוסדות הדתיים לאומיים הותיקים , ואולי באזור המרכז וירושלים נוהגים מנהגים אשכנזים. אנחנו בפריפריה, לומדים ומתחתנים אחד עם השני. וגם במוסדות הלימוד של ילדי והאולפנא שאני עובדת בה מתפללים עדות המזרח כי זה מה שמתאים לרוב התלמידים .
מבחינת נישואין באמת אין שום מניעהמתואמת
אבל שאר הדברים הם 'מסורת אבות' ולכן נוטים יותר להקפיד עליהם...
אבל מה לעשות שיש באותה כיתה ילדים עם מסורות שונות?אורי8
לפי דעתי ההגיון אומר שהנוסח שמתפללים בכיתה יהיה לפי הרוב. ובגיל צעיר ילד מתפלל עם כולם. בכיתות גבוהות יותר מתאים שכל ילד יתפלל בנוסח שלו והתפילה בקול תהיה לפי הנוסח של החזן. או משהו בסגנון.
נכון. זה באמת מסובך, העניין.מתואמת
רק כשיבוא משיח נגיע לפתרון שלם...
בכיתות הנמוכות זה במילא לא כזה משנה.44444
רוב קטעים במילא זהים- שמע ישראל,פסוקי דזמרה, ברכות השחר (ההבדל בסדר אבל זה משתנה גם בתוך נוסחים).
תלוי איפה את גרה.44444
העיר הולדתי היינו 60 בנות שלמדנו בממ"ד מתוכם 4 אשכנזיות מ-2 הצדדים ו-4 חצי.
כבר מזמן אין השתלטותהסטורי
אצלנו ביסודי למדו עם קיצור מקור חיים של הרב חיים דוד הלוי.
גם אצלנו. למיטב ידיעתי הוא כתב בקיצור שלו גם את הדעותמתואמת
האשכנזיות וגם את הספרדיות.
ומשתמשים בו במוסדות הדת"לים כי הוא כתוב בצורה בהירה יותר.
בחלק מהדברים הוא כתב ככל הדעות ובחלק לאהסטורי
איני חולק על כך שזה ספר מתאים ובלשון מתאימה לילדים בדור הזה.
אני כן חושב שעל מורה להלכה לעשות את ההשלמות המתאימות.
גם אצלנופאז
גם אצלנופאז
גם אצלינו לפני 20 שנה.44444
משמח לראות את רוב התגובות של אהבת ישראלאו"ר
אם כי תמימותי בנושא די הופרחה בשנים האחרונות. אני גדלתי בזכות הוריי ממש באווירה שזה נושא שחלף לו מהעולם, למרות שבפועל כן היו התמודדויות. אחותי היתה הספרדיה היחידה בכיתתה בבי"ס נחשב בעיר. אחכ עברו לבית ספר ממד אחר ושם הועד הורים יצא במבצע לבטל את החלוקה של כיתה ספרדית וכיתה אשכנזית (מדובר בלפני כשלושים שנה). גם מקום מגוריי כילדה מתברר שהדרישת קבלה לדור בבנה ביתך בשכונה היה שתי שפות ברמת אם כנראה כדי לוודא שהאוכלוסיה הינה מסוג מסוים, ובאמת כל שכנינו היו אקדמאים אשכנזים.
נעבור ללפני חמש עשרה שנה: אני בתיכון שיעורי היסטוריה רובם ככולם שואת אירופה ושיעורי מחשבת ישראל מוקדשים לחסידות ומיני שמות אשכנזים. עשו חסד למורשת הספרדית נתנו לנו לקרוא שני פרקים למידה עצמאית בחוברת דקה שמדברת על עדות המזרח, שואת צפון אפריקה וכדומה.
לפני עשר שנים מתחתנת חברותי רובן ככולן אשכנזיות מגיעות לביתנו הקט, מוזיקה מזרחית אותה בעלי אירגן להנעים זמננו מקבלת את פניהם, צרמו להן האוזניים במילים עדינות.
לא נראה לי שסקר ייתן מענה, אפשר ללכת ללמוד בשטח בפועל איך זה קורה. איזו אוכלוסיה יש בעיירות הפיתוח?! מי בקיבוצים הדתיים ולעומתם מי במושבים?מה השפעת מקום מגוריך ושייכותך על המשך שיבוציך במנילה בצבא ?!
האם זו תופעה שהתפוגגה מהעולם וילדינו גדלים למציאות יפה יותר?! הלוואי. בינתיים בצילצולי ההפסקה בבית הספר של בני נעימות אשכנזיות ולא ידוע לי על יציאה לערב פיוטים בקרוב....
נקודה למחשבה : במפלגת הבית היהודי והאיחוד הלאומי (ללא עוצמה הם אינם ציונות דתית): כמה ספרדים אמיתיים יש שם (לא משתכנזים - סליחה על הביטוי) מישהו כמו אלי ישי...
המצב נראה יותר טוב מלפני עשרים שנה אבל נא לא להיות נאיבים.
עצם העובדה שאני אומרת ערס ויש לכם דמות בראש סימן שלא פסחה עדין העדתיות. הציונות הדתית בתוך עמה יושבת, אם זה קיים אצל החרדים (וזה קיים!!!) ואם זה ישנו בציבור הכללי (פרשיית חטופי תימן וחוסר היחס הראוי לזה) סימן שזה עודנו. איננו טובים מהאחרים!

אכן ימות משיח, הנשים (והגברים (; ) הספרדיות מורמות על נס בכל הקשור למעשה ידיהן בגזרת המטבח אך היחס יהיה פחות גורף באהדתו כשתצאנה לסיור קברי צדיקים....

נו באמתהסטורי
באיזה מוסד בציבור בציוני דתי יש חלוקה של כיתות?!

מה הוענה על המפלגות?! בערך חצי מהנציגות הדתית לאומית הם ממוצא של עדות המזרח. מה זה משתכנזים?! נו באמת, הם מדברים יידיש? אפילו עברית הם מדברים בהברה ספרדית! הם ישראלים, כן הישראליות היא חדשה - זו לא האווירה שהיתה בבגדד או בצנעא, בדיוק כמו שזו לא האווירה שהייתה בוילנא או במעזריטש.

לימודי הסטוריה, נו באמת. כשלומדים על תקופת הגאונים - לומדים על יהודי בבל בעיקר וקצת מצריים וצפון אפריקה ומזכירים דרך אגב שמתחילה להתפתח קהילה באשכנז.
כשלומדים על העת החדשה - נו באמת?! יש אירועים יותר משמעותיים לעם ישראל (כולל כל העדות) מהציונות והשואה?!
אגב, תבדקי מספרית, אחרי גירוש ספרד - רוב מוחלט של עם ישראל מרוכז באירופה ושלוחותיה. באזור השמונים אחוז. גם אם נוריד את יהודי יוון בלקן וכד', שמבחינת מנהגים לא נחשבים בדיוק 'אשכנזים' זה עדיין שבעים אחוז, מה גם שמבחינת התהליכים ההסטוריים - הם עברו את התהליכים האשכנזיים.

העובדה שהיום יש בארץ (בחו"ל גם היום - הרבה יותר יוצאי אשכנז) בערך חמישים-חמישים נזקפת ל'זכות' היטלר וסטאלין. לא הם יגרמו לעוות את הפרופורציות בהיסטוריה של עם ישראל.
רק לגבי מוזיקה ועיירות פיתוח-ענבל
בס"ד

מוזיקה- גם לי היא צורמת, לא אוהבת אותה בכלל. זה לא מעיד על גזענות, זה מעיד על טעם מוזיקלי. לצורך העניין, אני מאד אוהבת את זוהר ארגוב, יזהר כהן, יהורם גאון ושרית חדד. כולם ספרדים מובהקים. לגיטימי שאני לא אוהב מוזיקת חפלות, קורה לטובים ביותר (למרות שאהבתי שני שירים של רביבו).

עיירות פיתוח- אני ממש לא בטוחה שזה כי יש גזענות ואפליה, אני חושבת שזאת בחירה של אנשים. גם אני גדלתי במקום שנחשב פריפריה רחוקה והרבה מבנות האזור לא הולכות לאוניברסיטאות או בכלל שואפות להיות משכילות מעבר לנצרך לשם המקצוע (רובן אשכנזיות לגמרי). אני חושבת שהרבה מהספרדים פשוט נשארו במצב הזה ואולי העדיפו לא להתפתח, מעניין באמת לחקור את זה אנתרופולוגית. בכל מקרה, לדעתי זה לא קשור לגזענות כלל וכלל. לצורך העניין, לחברות שלי הייתה בחירה מלאה מה לעשות וללמוד ובאמת חלקן היום לומדות רפואה, הנדסה ומקצועות דומים. ברור בסופו של דבר שהרוב בחינוך כי זאת הנטייה של רוב הבנות שאני מכירה, אבל זה רק כדי לומר שבסוף זאת בחירה ואני לא חושבת שמישהו שם להם רגליים כיום.
אצלנו היה ערב פיוטיםl666
אם סבלת ככה למה לא תעברו למקום יותר מעורב מבחינה עדתית?
לא הבנתי, לגבי אלי ישי, כיפה שחורה זה לא משתכנז?רוני123

היו"ר הוא בן לעולי מרוקו, הרב בן דהן, אופיר סופר, יוסי כהן, הרב עמיחי אליהו, מירי אברג'ל... 

ובצבא יש לא מעט אלופים ספרדיים.

לגבי מחשבת ישראל אי אפשר להתעלם מהעובדה שלחכמי צרפת, אשכנז, ספרד, פולין, האימפריה הרוסית וכו'.. יש יותר ספרים מאשר לחכמי איראן, עירק, מצרים, לוב, תוניס וכו'.. (לא שלא היו שם גדולים ומקובלים אבל כמותית היו יותר באירופה או שנשתמרו יותר ספרים) 

והעניין עם ה"ערס" בא נאמר שזה לא בדיוק סטיגמות חסרות בסיס.. אולי באשמת מפא"י שדחקו אותם לשולי הארץ, או מנעו מהם השכלה גבוהה, תכלס כיום אם שומעים על דקירה במועדון, או אירגוני פשע (משפחות אבוטבול, אברג'יל, שירזי, דומרני, כהן, ועוד לעומת האשכנזי זאב רוזשטיין) לרוב זה יהיו מזרחיים.  

בחינוך, בתלמוד תורה (דת"ל תורני) שאני למדתי, היה תלמידים, מלמדים, והמנהל לתקופה של שנתיים מזרחיים \ תימנים.

למה לחפש דברים שכמעט ולא קיימים?

אבל האמת שיש לי שאלה בקשר לזה-הרמוניה
האם זה טוב להתאחד ככה? לא צריך שיהיה שימור של המסורת של כל אחד? זה נשמע שזה לא חשוב ומחפפים בזה והכל נהיה אחיד וממוזג...
נראה לי שצריך להתייחס באהבה וכבוד לכל אחד בלי קשר למוצא ובלי התנשאות ח"ו, אבל גם יש ערך לשמור על המסורת והמנהגים שלך, כי לכל עדה יש ייחוד ולא סתם אנחנו שונים...
האמת- אנחנו שונים בגלל הגלותאורי8
נכון שצריך לשמור על מנהג אבות. לא מחפפים. זוגות מעורבבים עדתית הולכים לפי המסורת של הבעל, מבחינת תפילות ומנהגים . אבל כשלומדים יחד בכיתה , צריך שיהיה נוסח שכל הכיתה מתפללת בו ודי פייר בעיני להחליט לפי הרוב וכשהילדים גדולים ויכולים להתפלל שונה מהחזן בכיתה הן מתפללים כבר בנוסח שלהם. בעיני הערבוב הזה הוא מסממני הגאולה. כמובן בלי לטשטש מסורת אבות ( שהולכים בה לפי האבא). בעיני השמירה של לא להתחתן אחד עם השני ומוסדות נפרדים זו גלותיות נוראית. גם בית הלל ובית שמאי התחתנו אחד עם השני .
יש שימור מסורתפאז
של מנהגים ודברים תרבותיים חשובים, אבל זה לא הדבר הכי חשוב בחיים.
לדוגמא; שירי שבת, חינה/מימונה למי שנוהג, מתפללים בנוסח בית אבא ושומרים את שאר המנהגים בהרבה עניינים כגון מאכלים מיוחדים לעדה או כל מיני.
אבל אין טעם להעמיד פנים שאנחנו בגלות. ב"ה אנחנו לא!!
לדעתי מה שלא הלכתי אלא מנטלי- זה בחירה.44444
למה לא לבחור מה שמתאים לך? כמו חסידות מול " ליטווקיות" שבציבור הדת"ל זה עניין של סגנון ובחירה אישית וזה מעולה.
לא לשכוח להשוות גם רמת צניעות/ציות לדעת תורה/סמארטפונים וכ'איזה יום שמח
עבר עריכה על ידי איזה יום שמח בתאריך כ"ב באדר ב תשע"ט 05:26

מה אתה רוצה?הסטורי
אני לא יודע מה קורה היום אבל...הלוי מא
עצם זה שהמניין הראשי בישיבות תיכוניות הסדר וגבוהות וכן במכינות קדצ ככה היה בתקופתי הוא אשכנזי מעיד על חוסר הכלה של ציבור בני עדות המזרח.

הייתי מצפה ממערכת שחורטת על דגלה אהבת ישראל לערבב את המניינים כהלכה.

זכור לי גם שמניין הסליחות הספרדי היה תקוע טע באיזו כיתה בתירוץ שיש לומדים בבית המדרש הראשי.

גם המניינים הספרדים של הימים הנוראים תקועים באיזה שטיבלך צדדי.

קיצר יש למערכת עוד הרבה מה להתקדם.
תעשה סקר מחדש, זה כבר השתנה ברוב המקומות..עסוקה בחינוך
תפילה על פי החזן או בימים נוראים חלוקה חצי חצי (שזה גם בעייתי לעניין שמירת מסורת אבות..).
אם זה כך אני ממש שמח לשמועהלוי מא
עברו כבר 20 שנה מאז הייתי בישיבה
בעניין שמירה על מסורת אבות...הלוי מא
בזמו משה רבנו לא היו נוסחים רק קריאה לעזרה מהקב"ה נראה לי שזו המסורת הכי טובה
נכון מאוד!! שוכחים מאיפה המסורת האמיתית התחילהכלה נאה
כנראה שלאלא שייך

אנשי כנסת הגדולה שתיקנו נוסח תפילה במקום ה"קריאה לעזרה" חשבו אחרת.

כבר אמרו המקובלים שיש בשמים שערים שונים לנוסחי התפילה השונים.

אני לא מבין מה ההיסטריה סביב שוני וגיוון- לדעתי זה מקסים שיש צורות שונות ודרכים שונים לעבודת ה'. נכון שזה מעורר קשיים לפעמים, אבל בגלל זה לוותר? חבל, שכל אחד ירגיש מיוחד בעצמו ובמסורת אבותיו ובמנהגי עדתו!

שלאט- לאט מגיעים לא מעט "חצאים" ואף "רבעים"44444
עניים מסורת אבות כבר מתעמעם.
אגב, כל מתפללי ספרד התפללו בעבר אשכנז ושינו נוסח.
ר"ה זה עניין מנטלי- ספרדים פחות נשארים כי מנטלית ר"ה זה44444
חג משפחתי- אצל אשכנזים פחות.
יום כיפורים עד כמה שידוע לי יש מניין בהרבה ישיבות. אגב, הכרתי ישיבה שמהותית פנתה למסורתיים- הרב היה ספרדי מעיר פיתוח ונוסח התפילה היה ספרדי- בר"ה לא היתה לפילה בישיבה- עניין של מנטליות.
מעניין למה ספרדים לא נשארים ביישיבה?????הלוי מא

תקנתי- התכוונתי נוסח של ספרדים- ע"מ44444
הם לא נשארים כי זה עניין מנטלי.
אצל אשכנזים- ר"ה הוא פחות חג משפחתי. למשל במשפחה שלי ושל בעלי ר"ה נחגג עם סבא/ סבתא רק שהן התאלמנו.
אצל ספרדים זה בערך בדרגת ליל הסדר.
נוסח תפילה- ע"מ44444
לדעתי התשובה היא לא!רוני123

אני מכיר לא מעט זוגות (גם מהציבור ה"חרד"ל") של אשכנזי ותימניה ולהיפך, ובתלמודי התורה שאני מכיר לומדים ילדים מכל העדות יחד, ולא מכיר מעסיקים שלא יקבלו עובדים מעדה מסויימת! אולי כלפי יוצאי אתיופיה יהיה קצת "גזענות"  (לעניין חתונה, לא עבודה \ לימודים) למרות שמכיר באופן אישי גם זוג של אתיופי ואשכנזייה. 

במוסדות אולי לא*שלי*
עבודה גם לא חושבת
נישואין קצת ...
לא יודעתשירה515
גדלתי בישוב דתי בבנימין.
התחתנתי עם תושב הישוב.
הילדים שלנו ממוצא עיראקי, תימני, פולני, ליטאי, סורי, טורקי, יווני ואמריקאי. אם ישאלו אותם על העדה שלהם, לא יבינו מה רוצים מהם...

ביישוב בו אנו גרים 'השד העדתי' מתעורר רק בנושא התפילה בחגים, שאז צריך להחליט אם יש מניין אחד או שניים.
גם בילדותי, ההבדל היחיד ביני לבין חלק מחברותי היה מקום התפילה בחגים.
גם אני חשסתי על זה ... אנשים יכולים להתחתן אחד עם השני44444
אבל לא להתפלל ביחד.
ממש מזכיר את הבדיחה על היהודי שהקיע למקום והקים 2 בתי כנסת- אחד שהוא.מתפלל בו והשני שלא יכנס אליו בחיים.
ברור שכןחדשה2

זו צביעות להגיד שלא.

היא אולי פחות מאשר בציבור החרדי, ופחות לגיטימי לדבר עליה...

אבל -

בנישואין- היא קיימת! (לא אצל כולם אבל הרבה) ולא רק אשכנזי ספרדי- גם בין עדות.

קבלה למוסדות- בדיוק דיברתי עם ילד שלומד במוסד חרד"ל - מתוך 28 ילדים בכיתה יש 4 ספרדים...

קבלה לישובים- תפתחו ספר טלפונים של ישוב שמחשיב את עצמו, עם וועדת קבלה ותחשבו אחוזים...

וגם בשיח תוכלו לשמוע אמירות ובדיחות בנושא...

נראה לי שאין ציבור ש"טהור" מזה...

לא יודעת איפה את גרהאורי8
אצלנו אני ממש לא רואה, איך אפשר להיות גזעני כשיש כל כך הרבה ילדים מעורבבים.
אני מניחה שזה מקרה, שראית רוב אשכנזי במקומות שבדקת...מתואמת
בדיחות אכן קיימות, אבל הן רק בגדר בדיחות.
(חוץ מזה שאיך יכולת להיות בטוחה שהשמות שראית הם אשכנזיים? חוץ מזה שיש בימינו הרבה שמות מעוברתים - יש גם שמות שלא ברורים. שם המשפחה שלנו, למשל - לא היית מנחשת שהוא ספרדי. יש לו ממש מצלול אשכנזי-אמריקאי כזה...)
מזכירה לי ויכוח עם חברה אם שפירא זה שם משפחה אשכנזי או תימני44444
זה אולי מראה כמה אין עדתיות בציבור...מתואמת
השם משפחה הוא גם אשכנזי וגם תימני במקור.44444
המקור התימני של שפירא- זו המילה הארמית.
המקור האשכנזי- העיר שפייר שגרמניה שיהודים כינו אותה - שפירא- כנראה בגלל המילה הארמית.
באמת? לא ידעתי את זה...מתואמת
גם אני הופתעתי לשלות שפירא תימנים.44444
דווקא שפירא אשכנזים- הרבה הרבה יותר נפוץ ויש לא מעט מוכרים למשל הרב שפירא של מרכז הרב והרב יהושע שפירא של ישיבת ר"ג.
אגב הופתעתי לגלות שפרץ הוא שם משפחה גם אשכנזי וכוא מקום שלישי בשמות משפחה הכי נפוצים בקרב היהודים (אני מכירה רק צפון אפריקאים).
הפתעת אותי שוב... אני באמת הכרתי את פרץ כמרוקאים...מתואמתאחרונה
זה לא צביעות להגיד שלארקלתשוהנ

אולי זה בעיני המתבונן

אולי זה תלוי מקום

למה את אומרת שכולם פה עונים בצביעות?

אישית אני אשכנזיה שגדלה בעיירות פיתוח

לא מצאתי ולא נפגשתי בגזענות לשום צד

נשואה לספרדי וכך גם חלק מאחיי

ואין בזה שום עניין מיוחד...

במקום העבודה שלי אין הבדל

ובמוסדות הלימודים של ילדיי יש פשוט שיקוף של הקהילה.

בשכונה שאני גרה אין כמעט חרד"לים.44444
למה?
כי כל החרד"לים בפונטציאל עם מנטליות ספרדית שולחים לחרדי ומתחרדים.....
מי שלא ספרדי "כבד" מנטלית נשאר בממ"ד- דת"ל אועובר דירה.

מה שבאתי להגיד שזה עניין סטטיסטי
ספרדי מנטלית מרגיש פחות מחובר חברתית לציבור הדת"ל ולכן הוא לא יחפש מקום חרד"ל רלא ישאר לגור ליד ההורים וישלח לחרדי.
לעומתו, אשכנזי או ספרדי ללא מנטליות "כבדה" לא ישלח לחרדי ויעבור דירה ליישוב חרד"לי.
מכיר כמה מוסדות חרד"ל שהמצב הפוך לגמריהסטורי
השאלה היא האם זה הרכב הציבור במקום או אלו שמעוניינים בזה. האמת שאין לי מושג מה בדיוק הרכב הכיתות של בני מבחינה עדתית, אבל החבר הכי טוב של הבן שלי לא מהעדה שלנו והצוות שאצלהם זה יותר בולט (בעיקר כי הם דור קודם) בערך 40% תימנים, האחרים מכל שאר העדות....
פחות מאשר בציבור החרדי, זה בטוחshaulreznik

כי בציבור החרדי ה"פרענק" יישאר נטע זר, גם אם הוא נין ליוצאי מרוקו ומדבר עברית נטולת החי"ת ועי"ן.

מבחינת נישואין, בציבור הסרוג הילדים מחליטים ולא ההורים, ככה שיש לא מעט זוגות "מעורבים".

לאחרונה פה ושם מתפרסמים טורים של זהותנים לעת מצוא שמתלוננים על קיפוח מכוון של מורשת ספרד בישיבות הסרוגות, אלא שהמצב הרבה יותר פרוזאי: אם ישיבה פלונית הוקמה ע"י אשכנזים, מטבע הדברים הם ינהלו אותה ברוח המסורת שהם עצמם ספגו, ותוך דגש על חיבורים הלכתיים והגותיים של הרבנים שהם מכירים.

איזה שטויותפרח שלג האבודה

ספרדי בין אשכנזים יהיה נטע זר

ואשכנזי בין ספרדים יהיה נטע זר.

וגם מבחינת נישואין בציבור החרדי הילדים מחליטים,

אלא שמכתחילה מחנכים לרפד את כל הקשיים ולא לחפש קשיים נוספים כי מספיק יש גם ככה.

לכן אין להם עניין ויש התנגדות לחתן אלו עם אלו כי מה הקשר??

ומספיק עם המילה פרענק, היא מילה מעליבה,

בדיוק כמו להגיד מזרוחניק.

וסליחה שהייתי ישירה, אחרי מלא תגובות הייתי חייבת לכתוב את התגובה הזו, לא אישי אליך.

זו ממש צביעותלמה לא123

יש אפליה גלויה,אפילו לא מתביישים בה

יש מיכסות לספרדים בכל ישיבה אשכנזית

אם בחור ליטאי יתחתן עם ספרדיה,כל העיר תרעש,ויהיה לכולם ברור שמשהו דפוק בו

שאלו על הציבור הדתי לאומי לא החרדיאורי8
בציבור הדתי לאומי, חתונה של אשכנזים וספרדים היא עניין נפוץ מאוד.
שרשרתי לא נכון,התגובה למטה בשבילךלמה לא123

נכון, את צודקתפרח שלג האבודה

אבל השירשור התפתח לצד מעניין.

תקשיב, אני מדברת מהיותי ספרדיהפרח שלג האבודה

נכון שיש לעדות אשכנז חרדים, אפליות על ספרדים והרגשת עליונות עליהם. בגדול זה רק בעסקנות, לא בעם המתהלך בשדות.

זה באמת נמצא בישיבות האשכנזיות שלא יקבלו בחור ספרדי ויקבלו מאד מאד קשה נישואי "תערובת"

אבל זו מן לקות שיש בהם. משהו שרק המשיח אולי יתקן את זה,

אולי בגלל זה אנחנו עדיין בגלות

אבל כתבתי שטויות כי גם בין ספרדים אשכנזי ירגיש נטע זר. וגם בו ילדים יכולים להתעלל בו.

אני ראיתי במעוזי החרדיות בעיר של חמי וחמותי מלחמות חורמה של ילדים אשכנזים וספרדים.

ולא ראיתי שהספרדים היו חפים מפשע.

מנגד אני גרה במקום מעורב, ליטאי עם אשכנזים וספרדים ביחד,

ובעם בין חברים וחברות, אין שום אפליה, אין שום הפרדה.

מתחת לפני השטח, אולי יש. אני לא מתעניינת בה.

טוב לי במקום שלי.

שמחה שאת מרגישה ככהלמה לא123

מקווה שהכל ישתנה במהרה

מספיק לראות שיש את יהדות התורה ואת ש"ס בנפרד,בשביל להבין שיש אפליה

את חמודה, אבל זה יכול להיות בא משוניפרח שלג האבודה

אנחנו באמת שונים

וזה מדהים! ויפה.

וכמה שיגידו פה שזה לא נכון והתערבבו היוצרות,

אני חושבת שיש ממש הבדלים בינינו

ובין הדברים שחשובים לנו, הדרך המסורת, הדגשים

ולכן יש מפלגות שונות.

ולמרות שאם רצו, יכלו להתחבר, זה היה נותן יופי וחן במקום המוכר והשונה.

ד.א. אצלינו ברשימה העירונית יש שסג

שס וג יחד.

אנחנו לא שונים כבני אדםלמה לא123

זאת אומרת כל אדם שונה מחברו,אבל כולנו יהודים,ואם כולנו היינו לומדים יחד ולומדים מהיתרונות שכל סגנון הביא מהבית.היינו הרבה יותר טובים כבני אדם.

מה הבעיה שהמסורת שונה,אבל לומדים יחד? ולא מדברים כ"כ לא יפה אחד על שני.

אני לפעמים שומעת ילדים מדברים ועוד יותר גרוע מבוגרים,ואני מתחלחלת.זה מעציב אותי נורא.

יש שוני,אבל למה בחורה מתוקה ספרדיה שהרבה שנים לצערי בשוק השידוכים,היא אומרת לי:כשמציעים לי אשכנזי,אני מיד מבררת איזה נכות יש לו?! מה זה? ברור שהחברה החרדית מקטלגת אותם כסוג ב'.

אם זה היה כפי שאת אומרת שיש רק שוני ולא מתערבבים? אז למה מחשיבים אותם כסוג ב?

את קצת עוצמת עיניים לדעתי. כל עוד את רק לומדת איתם,את לא מרגישה אפליה,תנסי לשדך את אחיך לאחת מהבנות האלה וכבר תרגישי מה זה

בעצם,אם טוב לך למה לעורר את זה?

לילה טוב לך

את צודקת.. הספרדים נחשבים עד גבול מסויםכלה נאה
המסורת המנטליות והשוני הם תרוץ לזה שהם לא מוכנים בכל תוקף!! להתערבב.

אין בעיה שכל אחד ימשיך את מסורת אבותיו.
וזה בסדר. גם אני לא רציתי להתחתן עם בחור חסיד.
הבעיה היא שאם כבר יש איזה בחור או בחורה אשכנזים שכן רוצים מישהי ספרדיה. אז פה תיהיה מלחמת עולם.
למה מה יש? קצת גמישות.

במיוחד לבחורים או בחורות שתקועות בשידוכים. ומגיעים לגיל מבוגר. מה יש...תגדילו את היצע
עדיף להיות לבד העיקר לשמור על "המסורת"??

אני מסכימה איתך.פרח שלג האבודה

וגם כתבתי את זה למעלה.

הדחיה הזו שיש בנוגע לשידוכים, זו בעיה של חוסר התפתחות רגשית.

ובגלל זה אני באמת לא מוחה על העניין. זו פשוט סוג של לקות

נקווה שיעבור להם 

תסלחי לילמה לא123

אבל כל סוגי הבעיות שאת מוצאת להם סיבות,זו בעצם הגזענות שדיברו עליה למעלה,אין צורך לייפות

נמאס לי להתווכח

יום טוב

כנראה לא הסברתי טוב, אבל לא נתווכח פרח שלג האבודה

יום טוב

מה שמצחיק בשיח הזה שמה שעושים זה לא טוב.44444
לומדים בישיבות נפרדות- שנאת ישראל והתנשאות.
ולמדים ביחד- השתלטות וביטול מסורת אבות.
עניתי לפרח שלגלמה לא123

שענתה לזו שלפניה על הציבור החרדי

קבלה למוסדות לימוד בד"ל לא רק בחרדיאיזה יום שמח
אבל זה לא קשור לספרדים ואשכנזיםאורי8
זו בעיה כאובה , שגם אני מתמודדת איתה עכשיו כאמא , אבל זה לא קשור לעדות, מכירה אשכנזיות וספרדיות וחצי חצי שלא התקבלו או כן התקבלו לאולפנות שראש האולפנא בעצמו אשכנזי/ ספרדי. השיח הזה כבר לא קיים בדור הצעיר בציבור הדתי לאומי.
מצטערת בשבילךאיזה יום שמח

מסכימה איתי שאפליות יש?

ומדד לפי רמה לימודית יש?

לכל מוסד יש את האפליות שלו לצערנו וזה לא קשור לרמה דתית

גם במקומות חילוניים תמצאי את זה 

לא יודעתאורי8
סינון לפי רמה לימודית זה לא גזענות, מסכימה שיש פה תופעה בעייתית בזה ש400 בנות באות לאולפנא שמקבלת90. במקרה כזה גם בת מתאימה מאוד יכולה לא להתקבל .
ובמידה מסוימת זו לא אשמת האולפנא, זו תופעה חברתית שהרבה בנות נדבקות דוקא לאולפנא מסוימת, זה אפילו לא תמיד ההורים, זו הילדה שרוצה דוקא שם( ככה זה אצלי).
אבל הדיון פה על גזענות . וזה לא קשור. אלא אם כן זה שהבת האשכנזיה שלי לא התקבלה לאולפנא שראש האולפנא הוא ספרדי , זה גם גזענות...
כן, אבל הדיון כאן היה על גזענות, לא על שאלות אחרותהסטורי
שיתכן שיש להם תשובות אחרות והצדקות אחרות.
מה קשור בכלל?ברוכה
אין כאן שום קשר לאפליה גזענית אלא בחירה של תלמידים על רקע סגנון הישיבה.
(אגב זה ממש לא רק לפי רמה לימודית או דתית. יש ישיבות שלא מיעדות את עצמן
לכזה סגנון ולכן גם לא יקבלו בהכרח את הילד הכי חרוץ ודוס אם בכלל יבוא אליהם...).

ממני, ספרדיה (מצד אבא)
שלמדה באולפנא הכי אליטיסטית בציבור הדתי (כנראה), ורוב השכבה שלה היתה ספרדית (לפחות מצד האבא/שם משפחה/מנהגים..).

ואגב, גם בקבלה לאולפנא הזאת מנסים ליצור תמהיל חברתי טוב. והוא לא כולל רק את כל הבנות הכי, אלא רוב של בנות חזקות לימודית ועוד מיעוט שלא.
יש גם בנות חזקות לעומת זאת שלא התקבלו...

וזה כי זו אולפנא שמיועדת לבנות חזקות מבחינה דתית ולימודית...
כמובן יש אולפנות אחרות שישימו דגש על דברים שונים.

בכל מקרה אשכנזיות או ספרדיות אצלנו היא ממש לא מדד.
גם בעלי בא ממשפחה חצי אשכנזית וחצי ספרדית, והילדים שלנו בכלל לא מזוהים

סליחה שאני אומרת את זה, זה נראה שחורה לך העניין ואת מנסה להטיל רפש בציבור...

אף אחד לא מושלם באף ציבור, אבל בנושא הזה נראה לי שעדיף שתרפי....
התמונה לא כל כך ורודה כמו שמציירים חלק מהכותביםdavidc13
גילוי נאות - אני נשוי לאשה מדהימה יוצאת אשכנז ואני בן למוצאי מרוקו
בעולם האידיאלי באמת אין ''גזענות'' (ביטוי שממש לא מתאים אבל אשתמש בו משום שאין לי ביטוי אחר כעת).
אבל יש הרבה מקרים אולי מינוריים שלאחרים אולי לא יפריעו אבל מאוד צורמים.
רציתי לתת דוגמאות אבל אקצר ואומר שגם בחברה הציונית דתית, ספרדי שזורם עם הגישה השלטת, האשכנזית, ''מוחלים'' לו על ספרדיותו אבל אם רק ינסה לבלוט קצת יותר מדי, המבטים שיקבל יטפסו אותו...
דווקא תתן דוגמאות לטובת אלו שחושבים שזה הגזמהאו"ר
עצם הרעיון שיש מישהו שכן מרגיש שבציבור ישנה עדין משמעות והשפעה כלשהי לעדה ממנה אתה משתייך, סימן שזה עדין קיים.
גם אם הרוב יגידו שאין אבל כמה מרגישים שכן ניתקלו בזה, סימן שיש. (ככה תמיד גם אמרתי לחניכים שלי אם יש כמה שמרגישים שהשבט לא מגובש סימן שצריך עוד להשתדל בזה כי אותם אלו שנתקלים בזה הם המדד שאין גיבוש באמת עם כולם)
גם אם יש..המצב הרבה הרבה יותר טוב מאצל החרדיםכלה נאה
מרגש אותי לקרוא פה על ילדים שהם חצי חצי וההורים חצי חצי ..אצל חרדים אין מושג כזה.
דוגמאותdavidc13
כמי שעובד בישיבה תיכונית, אצל רבים וטובים מהר'מים, ברגע שרוצים לחקות מישהו בעל אינטליגנציה נמוכה, המבטא תמיד יהיה ספרדי כבד( ח' וע' מודגשות , שיבושים מילים וכדו')

להכיר בחורה ממוצא אתיופי שאין לה הצעות, למרות שלמדה ב''מוסדות הנכונים'' וכשמתעניינים קצת אז מתברר שאין הצעות מהמכונים ''לבנים''.

כשילד ספרדי מביא שרשרת שקיבל בבר מצווה מסבתא ובישיבה נאסר עליו לשים אותה, מבלי להתחשב בעניין המאפיין תרבותי או גרוע מכך לשאול אותו אם הוא ''ערס''

כשמשמיעים שירים מזרחיים עולה השאלה האם זהו קול המואזין.

כשהבת חוזרת מהאולפנא ומספרת שאחת הבנות אומרת שיש רק פועל להשתכנז משום שרק ספרדים רוצים להיות אשכנזים ולא להיפך ולכן אין פועל להסתפרד

אני יודע שמי שיקרא זאת יאמר נו טוב, היה פעם גרוע יותר ואכן אין ברצוני לצייר תמונה שחורה אבל מכאן ועד לומר, אין תופעה כזו המרחק גדול
רוב מה שציינת כאן לא קשור לגזענותהסטורי
הרבה מהדברים שונים מעיר לעיר, מישוב ליישוב. גם האשכנזים בציבור הדתי לאומי היום, שונים מאוד מהמאפיינים התרבותיים של גליציא, של הייקים או של ההונגרים (בציבור החרדי עוד יחסית מוצאים את ההבדלים בין פולנים, הונגרים, ייקים, גלציאנים וכו').

אין לי כח לעבור על כל דוגמא, רק אעיר, שבאותה מידה ששוואלים על מוזיקה מזרחית, כשמישהו שם במקומות רבים מוזיקה חסידית אמיתית (לא כל מיני סגנונות חדשים) - מעקמים את האף וטוענים שהוא 'גלותי', חזר לגטו וכד'.
זה לא נובע מגזענות, אלא מזה שיש דפוסי התנהגות חדשים.
רציונליזציהdavidc13
ראשית, גם אני מסתייג מהביטוי גזענות.
שנית, לכל דבר בנפרד אפשר למצוא הסבר רציונלי העומד בפני עצמו, אבל כשהמקרים מצטברים זה לזה די ברור במה מדובר.
כמו שנאמר ''אם זה הולך כמו ברווז, שוחה ....אז זה ברווז''.
שוב, לא מנסה למצוא פגמים בחברה אבל עם כל הכבוד, אין להתעלם מהמציאות או לייפות אותה.
מותר גם להודות שיש עוד מה לשפר.
שבת שלום.

כמי שלא מתיימר לייצג את ה''ספרדי המקופח'', לא אמשיך להגיב.
זה די מיצה את עצמו.
שבת שלום, שבת של אחדות מתוך שונות וייחודיות.
פחות מציבורים אחריםהחלילן
במידה מסויימת, אבל קיימת התנשאות כמעט גנטית אצל לבני העור כחולי הדם כלפי היהודים שעלו מארצות ערב. אצלנו בבית ספר חמד של הילדה למשל לא חשבו שצריך סידור ספרדי למי שמעוניין להתפלל בנוסח זה אלא קנו סידור אשכנזי לכולם. מי ירגיש בהבדל?
אחריות הורית לוקה בחסרלביטה

מה אפשר לעשות כשהאחריות ההורית של ההורה השני לוקה בחסר?

אסביר,

הוא איש טוב ואבא טוב.

לא משנה המצב בינינו, הוא לא רלוונטי.

מתייחסת רק להתנהגות שלו כהורה.

כשהילדים בבית איתו, יש כאוס.

הוא לא מחזיק. לא מקפיד על דברים שצריכים להיות בשגרה.

הכל מרגיש כמו אווירת עלא באב עלא.

חוזרת למגבות על הספה, בגדים מלוכלכים על הרצפה שני ס"מ מהסל, וילדים חצופים ומשתוללים שצריך פלוגה כדי להרגיע אותם.  

כשהילדים איתי, יש רוגע והרמוניה.

מקפידה איתם על חוקים, סדר, זמנים.

הכל ברוגע ושלווה. אין חיכוכים. כל אחד תופס את הפינה שלו ויש אווירה של קסם בבית.

עד שהוא נכנס הביתה.

הילדים פשוט מריחים את הפשרנות שלו לדעתי.

על הכל הוא מוותר.

מעניש, ומוותר. מאיים. לא מקיים שיח.

עכשיו, כמובן שאני לא מושלמת. אבל מפה ועד הורה שהילדים איתו בכאוס מוחלט יש פער רציני.

פרקטית, להיות הורה 24/7 מבחינתי לא אופציונלי.

אני גם ככה איתם המון שעות לבד. באהבה ושמחה.

ויש לי כמובן דברים שאני מחויבת אליהם מול עצמי.

מעבר לעובדה שאם אתמסר ככה, בוודאות אשחק עד היסוד.

ניסיתי לומר לו, לרמוז, לבקש על דברים ספציפיים.

עדיין הכל נותר על כנו.

מה כן אפשר לעשות? 

אני מאמינה גדולה בילדיםעוד מעט פסח

ובראדרים של הילדים, וביכולת שלהם לקלוט מה הלך הרוח.

כשאני חושבת על עצמי כילדה, יכולתי לדעת טוב מאוד מה אמא שלי חושבת על אבא בלי קשר למה שהיא אמרה או לא אמרה. אפילו היום, שאני גרה מחוץ לבית כבר שני עשורים, כשאני אצלם בשבת אני מרגישה דברים כאלה.

אצלך זה לא ככה?

לדעתי כל עוד את חושבת שהוא לא אבא טוב, הם קולטים את זה. וזה מפריע לו להיות אבא טוב.

וזה חשוב במיוחד אם אתם מתגרשים- שלא תכניסי אותם למצב שהם צריכים לבחור צד ולהחליט מי טוב ומי רע.

שניכם טובים, כל אחד בדרכו.

רק אם תאמיני בזה, הם יאמינו בזה גם.

(לא הייתי כותבת את זה אם היית מתארת אלימות או הזנחה קשה. אבל השארת באלגן ולהשכיב לישון מאוחר- צר לי, זה בסך הכל סגנון הורות שונה. לגמרי בטווח הנורמה).

נשואים טרייםנשואה127

היי

מתייעצת פה עם אנשים שמן הסתם היו במקום הזה...

תחילת הנישואין, ב"ה מאושרים עד הגג יחד. הבעיה היא שאנחנו ממש ממש מתקשים עם ימי הנידה והריחוק. חשוב לנו מאוד להקפיד ועדיין נופלים במגע ומרגישים אחרי זה רגשות אשם. מה עושים עם זה? 

בעיה ידועה וגם הפתרון...זיויק

ככל שהעיקרון הדתי חזק בבית אז זה פחות אופציה, ונשארים עם ה"פיתו בסלו", כלומר יודעים שיגיע ליל הטבילה וזה נשמר עד אז.

לכן השאלה היא כמה ההלכה נוכחת אצלכם בשאיפה הזוגית.

ברור שכל זה לא מזילזול בדחפים וברצונות הטבעיים שזה דבר משמח בפני עצמו וטוב מאד שקיים אצלכם.

קודם כל מזל טוב גדול לחתונההסטורי
שנית - להחליט באמת שכל ההרחקות המופיעות בהלכה, הן קו אדום חד משמעי. לא מעבירים חפצים, שמים בינכם סימן כשאתם יושבים לאכול לבד וכו'. כשמקפידים על זה, המגע כבר אינו אופציה.

שלישית - ללמוד ביחד, לחזור ביחד על ההלכות הללו, שהן חדשות לכם ואולי לא מספיק במודעות ובכלל - ללמוד משהו ביחד מחזק את היחס המשותף שלכם לתורה.

בהצלחה רבה וברכה גדולה בביתכם

בעיה מוכרת ומבורכתשלג דאשתקד

אתם רוצים קשר טוב ומגע וחיבה, וזה מדהים.

מה שצריך לשים לב, זה לשני דברים שפחות קל לראות מהמקום שלכם:

1. ככל שיש יותר מגע אסור ונקיפות מצפון, אתם תחוו את המגע כמשהו שמוביל לתחושות אשם, או שצד א מעיר לצד ב ומנסה למנוע אותו מהחטא. התוצאה היא כמובן בעייתית (ואפילו הרסנית, בטווח הארוך).

2. ככל שיש יותר שמירה, ככה ימי הטהרה הרבה יותר מרגשים ועוצמתיים. שוב, זה מתחיל בקטן אבל ככל שחולף הזמן זה מקבע את ליל הטבילה ובכלל את תקופת הטהרה כזמן של קשר מאוד מרגש ועוצמתי.

עצה פשוטה שלי: זמן הנדה הוא הזמן העי חשוב באמת לבניית הזוגיות, ואם מנהלים אותו נכון, מרוויחים בגדול. תקופת הטהרה, בעיקר כזוג צעיר, גולשת כמעט במישרין למגע וחיבור פיזי וזה מדהים. אבל אם מנהלים נכון את זמן הנדה, בונים את הרובד של קשר בשיחה משותפת, דיבור וסיפור על עצמי. זה מאוד מאוד חשוב, כי תוך כמה שנים שני התחומים האלה יהיו פחות לחוצים לכם, וככל ששניהם ייבנו טוב (מגע נעים מתוך קרבה ולא מתוך תחושות אשם, לצד שיחה נעימה ומקרבת) - צלחתם את החלק הכי בסיסי בזוגיות, ואתם במועדון הטוב של אלו שבונים את עצמם.

כדי ליישם את זה, תפנימו ביחד כמה חשוב גם זמן בלי מגע פיזי ואיך כדאי לנהל אותו בחכמה. תחשבו להעמיס על ימי הנדה שלכם מפגשים של שיח וקרבה שמצד שני לא מאפשרים ככ מגע. יותר יציאות בערב להליכה משותפת, לרכז אז נסיעות להורים ולאירועים וכדו'.

אני חושב שאתם נמצאים בשלב מרגש ויש לכם את הכלים לפתח זוגיות מהממת. מכיר הרבה אנשים שהיו שמחים לחזור לתקופה הזו ולעשות את זה שוב, בצורה נבונה ובונה.

מלא הצלחה יקרים!

ומזל טוב 🍷

תגידו כל בוקר תודה על המקום שלכםמשה

פתרונות טכניים כבר כתבו לפניי טוב ממני.

המון מזל טוב וברכה בע"ה!לאחדשה

קודם כל הכל תקין אצלכם ואתם לגמרי נורמליים ומצויינים ברוך השם.
זו מתנה וברכה גדולה, המשיכה הבלתי ניתנת למעצור הזו...
מבחינת עזרה טכנית- צעדי תינוק.
כל פעם להחליט על משהו קטן, לא ישר הכל או כלום כי זה קשה.
כל פעם שאתם מצליחים לשמור על הריחוק- לשמוח בזה.

אולי לעזור לעצמכם, לא להיות יחד המון זמן במצב של קרבה,
לצאת יחד למקומות ציבוריים אולי אפילו ליד אנשים אם ממש ממש קשה,
וכמובן להתפלל על זה להשם...
לשים לעצכם גבולוצ קטנים יותר- מה אתם בטוח לא עושים. צעדים קטנים. זה לא המקום לפרט אם באלך בפרטי בשמחה רבה...

מרגש לשמוע את זה,באמת.. מתיקות

רק אומרת שמפעם לפעם זה נהיה יותר קלאמונה :)

הפעמים הראשונות היו לנו סיוט ממש

אבל באמת מפעם לפעם זה נהיה יותר טוב ב"ה

ושנה-שנה וחצי אחרי החתונה זה היה לנו הבדל של שמיים וארץ מהחודשים הראשונים...

שולחת חיבוק, בע"ה שה' ישלח לכם כוחות לניסיון הזה, ואם זה מעודד- בע"ה זה ילך וישתפר...;)

זה עניין של החלטהרקלתשוהנ

ברור שקשה מאד מאד. ברוווור.

אבל זה עניין של החלטה, שרק אתם יכולים לקבל לעצמכם. יחד.

מה שהקל עלינו זה לצאת מהבית יחד כמה שיותר. 

לדעתי צריך לסייגשלג דאשתקד
עבר עריכה על ידי שלג דאשתקד בתאריך כ"ו בכסלו תשפ"ו 17:49

שאין הכוונה שכל היום תשהו בחברת אנשים, כמו להתארח הרבה אצל ההורים וכדו. זה יהרוס לכם את הכיף של הביחד.

אני הייתי ממליץ לטייל ברחוב או בקניון וכדו, שיש אנשים אז המגע תמיד עדין (או לא קיים - עניין של הנורמות שלכם), או לנסוע למקומות ואירועים אבל יש לכם את הביחד של הדרך לשם ברכב וכדו.

מאוד חשוב להתרגל להנות מלשבת לפטפט ולספר על עצמינו ולשתף ביחד, בלי אנשים נוספים ובלי יותר מדי מגע. זה הרגל מאוד כדאי להמשך הזוגיות (יש גם רובד של להעמיק את השיח המשותף, אבל זה לא נשאל כאן ולא כאן המקום לדבר על זה).

מציע לדייקהסטוריאחרונה

באמת יכול להועיל חלק מהזמן לצאת מהבית, מסכים שזו עצה טובה לחלק מהזמן או אפילו להרבה זמן, למי שבאמת לא מסוגל.

אבל, חשוב מאוד באופן כללי לשלוט בעצמנו וחשוב באופן ספציפי שתהיה זוגיות עמוקה ואוהבת גם בלי המגע. לא אומר בהכרח שהייתי מנדב לזה בלי שהתרה חייבה, אבל אחרי שיש את המצווה והאיסור - כדאי לקחת זאת כהזדמנות להעמקה.

הזדמנות לברר שהקשר שלנו הוא קודם כל קשר של נשמות, מתוך כך קשר של אנשים שיש להם ערכים משותפים ועולם ידע משמעותי ועשיר. מתוך כל הקומות הללו ועל גביהן מגיעה, בזמנים המתאימים, גם הקומה החשובה של המגע- שהיא מאוד מיוחד ונעימה ומביאה את היחד שלנו לקומות מדהימות. אבל היחד קיים הרבה לפני המגע.

כמדומני שאצלינו כזוג צעיר (אי אז...), הרבה מהשיחות הארוכות שביססו את היחד התודעתי שלנו - היו דווקא בשבתות שהיינו לבד בבית ואסורים.

מחזקים ומתחזקים יחד במהות מצוות טהרת המשפחהנגמרו לי השמות

ובמהות שמירת התורה והמצוות כולה.

ובפן הפרקטי, אכן מנסים קודם כל להיות בזה *יחד* מתוך הבנה שזה מה שאנו בוחרים וכי זה מה שחשוב לנו,

ומתוך החיזוק הזה כל אחד לעצמו וגם לשני/ה לעשות בפועל דברים שיעזרו - כגון דיני ההרחקות שבאים בדיוק כדי לשים את הגדרות הללו.

כתבו עוד על הפן הפרקטי ומצטרפת לכל דברי החוכמה שנאמרו כאן,

ורוצה גם להוסיף על הפן הרעיוני וההבנתי של הדברים בהרחבה:

בהחלט הזמנים השונים במעגלי החיים (כדוגמת הזמן שאסורים) מזמנים לנו הזדמנות מופלאה ללמוד ולהעמיק בכך יחד, ולגדול בתור הזוג שאנחנו לעוד ועוד רבדים עמוקים.

זו ממש עבודת חיים. 

בהחלט אפשרות של עבודה על רמת קירבה נפשית-רגשית בעוצמה גבוהה בזמנים אלו יכולה לתרום,

גם התכנסות והתמקדות אישית חשובים בפני עצמם

ולשניהם יש מקום, הכל תלוי באיזון העדין והנכון לכם כיחידים וכזוג.

ויש גם נקודה שחוזרת על עצמה הרבה פעמים בתקופה הזו, שהיא נקודת הרגשת הבדידות בזמנים אלו שאסורים. כתבתי עליה בהרחבה בעבר ומצרפת את הדברים גם כאן:

לפעמים עולה אצל האישה, ואולי גם אצל האיש, מן תחושה של "בדידות" כאשר אסורים.

וזו אכן נקודה מאוד עמוקה שלדעתי יושבת איפשהו שם-בנבכי הנפש של הרבה מאוד נשים (וגם גברים) בזמן שאסורים.

וזה ממש לא סתם.

הרי יש שפה שלמה של אהבה (בין היתר, יש 8 שפות של אהבה) שהיא שפת המגע -

שבעצם מי ש"מדבר" בה - אומר ע"י כל סוג של מגע - חיבוק, נשיקה, ליטוף, יחסי אישות וכו' - אומר ע"י כך "אני אוהב/ת אותך"

וגם מרגיש אהוב/ה ע"י מגע שנותנים לו/לה.

עכשיו,

בתקופה שאסורים,

ועוד אחרי החיבור הגדול שהיה שמותרים,

ועוד אחרי הרבה זמן שהייתם מותרים -

פתאום נלקחה מכם השפה הזו!

משניכם!

אז גם בעלך - זה קשה לו

כי הוא אוהב אותך

ורוצה להגיד את זה

להגיד את זה גם במגע

והוא לא יכול!!!

ואת, אוהבת אותו כל כך

ורוצה להיות קרובה אליו

אבל לא יכולה לומר לו זאת בשפת המגע!

ואז מה קורה?

למי שממש קשה, כי הוא ממש "ספץ'"- ממש מדבר חזק ורהוט בשפה הזו של האהבה - הוא לגמרי מרגיש כמו נכה חלילה שלקחו לו את הקביים והוא לא יכול ללכת... כאילו איבר ממשי מתוכו חסר...

ואז מתוך קושי הוא ממש מרגיש חסר אונים!

ומהחוסר אונים הזה באמת לפעמים נוצר ריחוק גם ברגש/בנפש -

*כי* כל כך אוהבים

*כי* כל כך קשה בלי המגע

ולעיתים אפילו מעדיפים "להתרחק" לגמרי כדי שלא יהיה קשה מדי עד בלתי אפשרי

וגם כדי לא ליפול.

השורש החיובי של זה כמובן מראה עד כמה אהבה ענקית וקירבה ענקית *כן* יש ביניכם!

שעד כדי כך אתם מפחדים לא ליפול מרוב שהתשוקה והאהבה ביניכם חזקה!

שעד כדי כך אתם מרגישים חסרי אונים בלי יכולת המגע הזו

שעד כדי כך לפעמים הנפש ומנגנוני ההגנה מעדיפים להתרחק כי פשוט לא יכולים ככה בלי המגע!

אם מבינים את השורש של זה,

את המקום ממנו הכל קורה -

זה מאוד יכול להרגיע את הנפש.

כי דווקא כאשר אסורים יכול לעלות רצון יותר חזק לקירבה נפשית ומילולית

אך לעיתים מרגישים, כמו שפירטתי קודם, בדיוק להיפך

ואז התסכול גדול שבעתיים

גם אין שפת המגע

וגם אין את שפת המילים

אז כאילו מה? אז מה כן יש?

מה? כל מה שאנחנו זה רק מגע?

מה, למה אנחנו כ"כ רחוקים?

מה, הוא כבר לא אוהב אותי?

מה, הוא רק רוצה אותי כשמותר לגעת? ואני אותו?

מה יש לנו?!

אז על כל השאלות האלה לענות - ממש ממש לא!

יש ביניכם קשר שלם!

אהבה שלמה ואמיתית

אתם פשוט אנושיים!

פשוט לקחו לכם שפה! קביים, איבר, פה, יכולת התבטאות!

והריחוק הוא לא אמיתי אלא רק כמו מסכה לתסכול וחוסר האונים שהנפש מרגישה *כי* היא רוצה להיות כל כך קרובה!

עכשיו זה חשוב חשוב חשוב

אני כותבת את זה לך, לעצמי, לכולן

וכ"כ למה?

כי דווקא בימים האלו,

הימים שאיש ואישתו אסורים,

הם ימים שחלילה "מועדים לפורענות".

הכוונה שחלילה חלילה בגלל אותה הרגשה בנפש

אותו איש

או אותה אישה

יכולים "להאמין" ו"ללכת שבי" אחרי הרגש המתעתע והשקרי הזה של ה"ריחוק" לכאורה

ולחשוב שהאישה שלהם/האיש שלהן רחוק מהם

ואז זה כר פורה לחלילה ריחוק אמיתי

ע"י קשרים אסורים ל"ע

או מריבות

ויכוחים

צעקות

חוסר הבנה

רצון למלא את ה"חלל" הזה בהתכתבויות או דיבור עם גבר אחר חלילה,

או לצחוק ממישהו אחר חלילה,

או כל דבר שמכניס גורם זר בקשר המקודש בינינו

וכל דבר שהוא לא מקרב בינינו אלא מרחיק

כיוון שאין ואקום בעולם.

איפה שלא נכניס את הטוב - ישר יש בור פעור לרע.

וישר צריך למלא אותו!

כמו שכתוב בתורה "הבור ריק"

ומפרש רש"י מים אין בו

אבל נחשים ועקרבים יש בו!

ז"א, אם אין את הקירבה

אז חלילה הפוטנציאל לרע ולריחוק עוד יותר גדול!

וצריך להיזהר שבעתיים!

צריך ל"סור מרע" שבעתיים!

ואז "לעשות טוב" שבעתיים

לא לדבר עם מישהו שאסור (תמיד כמובן!)

לא לריב מריבות מכוערות

להמשיך להבין אחד את השני

כן להסתכל בעיניים (אם מתאים לכם, אני חושבת שזה חשוב)

כן לצאת יחד דווקא כשאסורים לבילוי רק בלי מגע

כן ליצור זמן ומרחב לזוגיות - זמן, פניות ומקום לזוגיות,

כן לדבר על הדברים

כן לומר במילים "אני אוהבת אותך"

או בפתקים

או מחוות

או חיוך

כן להתמלא במה שכן יש

במה שכן היה

להיזכר בזה

לזכור את זה

להפנים את זה

להסניף את זה עמוק לתוכנו

ובשאר הזמן?

בשאר הזמן להבין את המקום בנפש של זה.

ולשחרר.

להרפות.

ככה זה.

אי אפשר תמיד מושלם.

אז להכניס גם דברים טובים *אחרים* אבל שיהיו *טובים*

זמן למרחב *האישי* של כל אחת ואחד מאיתנו

זמן יותר לפיתוח תחביבים

זמן יותר ליציאות עם אחות/חברה/אמא/אחר

זמן יותר לפתח דברים בעצמך ובעולם האישי שלי ולהשקיע בזה יותר

זמן יותר לבקר הורים ומשפחה

זמן יותר לישון

זמן יותר לראות סדרות אולי, או כל דברים שאוהבים וזה דורש רק אחד ולא זוג

וכמובן גם אישך אותו דבר - יקדיש את הזמן להתמלא ב*אני* שלו

זמן יותר לעצמו

לעבודה/לימוד תורה

לחברים

ליציאות עם משפחה וחברים

לפיתוח עצמו ותחביבים שלו ויצירתיות שלו

ואז

כאשר המקום של זה בנפש קצת נרגע

אפשר לאט לאט לראות גם את הברכה בזה -

שזה באמת באמת מאםפשר גם זמן לגדול בתור יחידם ולא רק בתור זוג,

ואז אותם שני היחידים האלה יגיעו לטבילה ולמפגש המחודש עוד יותר מלאים

עוד יותר שמחים

עוד יותר *הם*

ומתוך המקום האישי השלם הזה - גם הזוגיות תהיה שלמה יותר

כי כאשר כל אחד מרגיש *עם עצמו* ועם *עצמה* טוב ושלם - הזוגיות היא הראשונה להרוויח מכך! (וגם להיפך כמובן!)

ואז יש גם את הגעגוע

והציפייה

והכמיהה

והתשוקה

ואת החיבור המחודש שהוא ממש יכול להיות עם פרפרים בבטן ממש כמו ואפילו עוד יותר מיום החופה!

ולהכניס עוד עומק וגיוון וטוב שלם בתוך המרחב הזוגי שלכם בתחום האישות ובכל התחומים.

אני קוראת לזה (לתקופה שאסורים) "שעת האפס"

שכאילו אנחנו, הנפש שלנו, כמו שעון,

שצריך מדי פעם להתאפס

לאפס אותו.

כי אם לא הוא משתגע ולא מראה את השעה הנכונה

אבל כאשר מאפסים אותו

ונותנים לו את היחס הראוי לו - הוא ימשיך להתאפס על עצמו ולהרואת את השעה הנכונה

ממש "אם תעירו ואם תעוררו את האהבה עד שתחפץ" -

שיש כמו שטח אפור כזה שהוא הזמן שאסורים בו, תקופת הריחוק בנידה,

שמה שיכול לתרום ולעזור לאפס אותו זה מה שכתבתי קודם - להכניס טוב ולא רע,

למשל סרט, שיר שכותבים או שרים עליכם עם תמונות שלכם מכל הזמנים, ממש להקדיש באופן *אקטיבי* זמן ב"להעיר ולעורר" את האהבה עד שתחפץ בזמן הזה שזה דורש יותר אנרגיה,

אז כן, לעשות קליפ מכל הסרטונים והתמונות שלכם,

לדבר על הילדים החמודים

להקדיש יותר זמן לילדים החמודים

לשמוע שירים שמקרבים ומחזקים

לרקוד

לראות סרט שיכול לקרב (לאו דווקא ביחד, הכוונה לקרבב את הלב שלכן בנפרד לשני ולתחושת הקירבה)

בילוי יזום יחד

שיחה טובה

מבט בעיניים א ר ו ך

ממש להעיר את הקירבה הזו

כמו שעון מעורר

ואז,

במקום ללכת ולהיות בשטח האפור - שיכול לזמן את כל הרע והריחוק והדברים הרעים חלילה שפירטתי למעלה -

ללכת לשטח הלבן, או הורוד - ששם הכל טוב, ומקרב, ונכון, ואמיתי ולא מזויף, גם בטווח הקצר וגם בטווח הארוך.

למשל להוסיף עוד פגישה עם אחות

עם חברה

לצאת לאוויר עם מוזיקה

לישון

להסניף את הילדים

להתפלל על זה ולהתפלל בכלל

להתחזק

לראות סרט טוב

לראות תמונה שלכם יחד

ליצור משהו

לעזור למישהו - בטוב

ממש להתכוונן לזה!

לדבר את זה.

לשהות לבקש מהשם את זה.

במילים פשוטות.

כל יום.

ואם קשה אז יותר חזק לבקש.

ותמיד תמיד לחשוב

מהי מטרת העל שלי? למשל זוגיות טובה לנצח ובית שלם ושמח לנצח -

אז מה מקרב אותי למטרת העל הזו שלי?

ומה מרחיק אותי ממטרת העל הזו שלי?

וכ-ל מה שמקרב אותי למטרה - לעשות!

וכ-ל מה שמרחיק אותי מהמטרה - להתרחק!

ב"הצלחה רבה, מאחלת לכם שתזכו לצמוח ולמצוא המון מתנות דווקא בתוך התקופות שאסורים, ומתוכן להעמיק ולשמוח עוד יותר גם בתקופות שמותרים 🙏🌹

יש משהו שמפריע לי ואשמח לשתףאנונימית:)

בעלי ואני ב"ה בזוגיות מהממת ואוהבת באמת.

היום קרה משהו שמפריע לי ואני מתלבטת אם אני מגזימה או שזה באמת מציק. בעלי סטודנט והלך ללמוד למבחן שלו עם מישהי מהלימודים, כדי שתשלים לו חומר שהפסיד במהלך החודשים האחרונים במילואים. זה עורר בי פתאום רגשות של קנאות מה הוא יישב עם בחורה לבד והיא תסביר לו? מה ואם הם יצחקו פתאום וכו... אני קנאית בהגזמה או שמה?

חחחח תודה

אם הם יהיו כמה שעות ביחדפשוט אני..

אז מן הסתם הם יצחקו, ידברו, יקשקשו... 

אם הוא לא לומד הוראה והוא לא מתכוון לעבוד בישיבה,

אז זה לא כל-כך שונה מאינספור פגישות שיהיו לו גם בעבודה.

(אני יודע שלא עניתי לשאלה שלך, רק הרחבתי אותה...)

טעיתי. הבנתי לא נכוןיעל מהדרום
אם זה מפריע לך-אז זה מפריע לך!*אשתו של בעלי*

אין נכון או לא נכון.

לאחת זה יפריע-וזה בסדר.

ולאחרת זה לא יפריע-וגם זה בסדר.

אבל אם זה מפריע לך,פשוט תגידי לו.

תשתפי אותו בתחושות שלך.

מסכימה...לומדת כעת
רק לא כדאי לעשות מזה עניין גדול מדישלג דאשתקד
כי זה בעצמו יכניס רעיונות, בפרט אם אתם באמת נשואים טריים.. 
אפשר להבין אותך. תחושות של זוג טרי טריאלישבע999

אצלה בבית או במקום ציבורי, כמו בספריה?

זה  טבעי שדברים כאלה מעוררים מחשבות ורגשות, במיוחד כשאתם זוג טרי והקשר עוד בבנייה והתגבשות. זה ממש לא משהו לחוש עליו אשמה או לחשוב שאת "מגזימה".

אבל כיוון שההקשר הוא נטו לימודים ולא בילוי חברתי נניח של קולגות מהעבודה ,  לצורך השלמת חומר חיוני שהוא הפסיד עקב המילואים – זוהי מטרה פרקטית, ברורה ומקצועית. זה לא "בילוי" או "יציאה".

אם הם אכן ישבו בספריה - זו התנהלות שגרתית ונורמלית של חבורות סטודנטים.  

אם בפעם הזו נפגשו בבית שלה, לגיטימי לבקש שלהבא ישבו במקום ציבורי  

גרוע והתחושה שלך נכונהזיויק
לדעתי זה שונה מעבודה מקצועית
אתה משתמש במילים קשותשלג דאשתקד

יש הרבה חברויות בלימודים ובעבודה שלא מתפתחות למקומות שהפנטזיות של כבודו הולכיהם אליהם.

זה לא הופך את זה לטוב או לרע, אלא בעיקר שצריך לדעת לשים דברים בפרופורציות ולהבא להציב גבולות (נניח, שבפעם הבאה ייפגשו אצלכם בבית, או שייפגש עם אחר/ת).

מחשבה פסימית מיידית או תגובה קיצונית יכולים להזיק מאוד, בין אם החשש מוצדק ובין אם לא.

זה באמת מורכבהסטורי

השאלה אם יש לו ברירה.

לי לא היה מפריע, אם מפריע לך תגידי לו בצורהאור123456
מכובדת ואני מקווה שהוא יכבד 
קשה לתת גבולות ברוריםהעני ממעש

אבל כמה נקודות ציון

א האם יש איסור ייחוד. אם כן אז זה פשוט אסור .

ב האם חד פעמי/ פעמים בודדות/ סדרה של שיעורים

ג האם יש רעשי רקע שיגבירו צניעות או שיגבירו קלות דעת

ד מה הסגנון של הסטודנטית המדוברת

הצלחה רבה 

אני ממש מבינה למה זה מפריעיעל מהדרום

לק"י

לא קשור לאם סומכים על בן הזוג או לא.

ובעיני, אם לך זה מפריע, הכי לגיטימי שתבקשי ממנו ללמוד עם גבר.

אולי לא הייתי באה בדרישה, אלא מבקשת ומקווה שייענה לי.

בעיניי אם הכרחימאמינה-בטובאחרונה

עדיף ללמוד בזום ביחד ולא פיזית ועוד יותר עדיף ללמוד עם גבר..

זה די פשוט ובסיסי

נר איש וביתו ✨🏡נגמרו לי השמות

נר איש וביתו

דווקא בחג הזה, חג החנוכה, כשאנחנו מוצאים עצמינו מארחים או מתארחים,

מוקפים בסביבת המון אנשים, משפחה, חברים

דווקא אז חשוב שנזכור את הבסיס שלנו.

שנר איש וביתו.

"ואישתו היא ביתו"

איש ואישתו.

בבית.

פנימה.

כשטוב לנו יחד - מי יכול עלינו

רק מהתנועה *הזו*, מבפנים - החוצה - רק כך נוכל להתעלות.

נתרכז בביתנו פנימה.

נמצא את הכמה רגעים בין לבין, ניצור אותם, ניזום אותם, 

נעלה אותם לראש סדרי העדיפויות, מעל הכל.

גם במחיר "ביטול" מפגש משפחתי כזה או אחר,

גם במחיר אחר.

כמה שנצטרך.

עד שנרגיש שאנו מלאים.

וממילא בהתמלאות ובטוב שלנו - נוכל להיות עוד יותר בטוב ועוד יותר להשפיע גם החוצה.

נר ה' נשמת אדם

ה', הקב"ה -

אתה שאמרת שתמחה את שמך מעל המים כדי להשכין שלום בין איש לאשתו

שימכר ספר תורה ובלבד שיהיה שלום בית בין איש לאישתו

ששמך שלום וכמה חשוב השלום. ובראש ובראשונה בין איש לאשתו.

נשמת אדם -

נשמה שנתת בי טהורה היא.

ונשמה שנתת באשתי טהורה היא.

ונשמה שנתת בבעלי טהורה היא.

טהורים הם.

כוונותיה של אישתי טהורות הן, נשמתה טהורה היא, גם אם בטעות פגעה בי.

כוונותיו של בעלי טהורות הן, נשמתו טהורה היא, גם אם בטעות פגע בי.

וכל עוד הנר דולק אפשר עוד לתקן

כוונותיהם טהורות.

וגם אם מעשיהם לעיתים לא מיטיבים - נלמדם איך.

נלמד גם אנחנו יחד.

נלבן. נברר. נתקרב.

נגדל מזה. נתעצם.

נזכור שמי שאמר "ו*כל* זה אינו שווה לי" - היה המן הרשע,

בעוד מרדכי היהודי מלמדנו כי הוא "רצוי *לרוב* אחיו".

והרוב טוב.

ולא צריך לחפש את ה"כל".

נדבק ברוב. ברוב הטוב.

נגדיל אותו.

נמשיך ללמוד אחד את השנייה.

נמשיך ללמוד את עצמינו.

"מוסיף והולך"

נמשיך להוסיף לטוב הזה, כל פעם עוד ועוד

עוד תובנה,

עוד קירבה,

עוד אהבה,

עוד כלים,

עוד תקשורת,

עוד גדילה זוגית ואישית.

8 נרות 

8 - מעל הטבע.

נס.

ימים של ניסים, הלל והודיה.

*מעל* הטבע.

וה' מוחה שמו *מעל* המים כדי להשכין שלום בין איש לאישתו

וגם אנחנו, נתבונן *מעל*.

נתבונן ב*מבט על* על הסיטואציה הזוגית שלנו

מה היה שם?

היינו בריב? ריב נוראי? ריחוק איום? מצאתי את עצמי חווה קושי עצום? תסכול עמוק וחוסר אונים?

ואם אני מסתכל/ת במבט על, מה אני רואה?

מה *בעלי* הרגיש וחשב שם?

מה *אשתי* הרגישה וחוותה שם?

"לא טוב היות האדם לבדו" -

לא טוב לו לאדם כאשר הוא לבוד, דבוק, גב אל גב

"אעשה לו עזר כנגדו" -

כנגד, מול, מציאות של פנים מול פנים.

מציאות שרואים גם את ה"פנים" - אראה את הפנים של בעלי, אראה גם את הבפנים של בעלי, את הנשמה שלו - וזו תהיה מציאות מתוקנת שתוכל לקרב עוד ביננו.

מציאות בה אראה את הפנים של אשתי, את הבפנים שלה, את הנשמה שלה - היא מציאות מתוקנת שתוכל לקרב עוד ביננו.

המבט על הזה,

מעל,

יכול ליצור גם אצלנו מעל הטבע.

מעל הטבע האנושי שלנו.

להתגבר.

להתגדל.

להרחיב את כוחות הנפש שלנו.

לעלות מעלה מעלה.

להביט גם מעלה. לקב"ה. שהכל מאיתו. והוא משרה שכינתו ביננו.

ללמוד ממנו ולהביט גם אנחנו מעל הסיטואציה, מעל הפגיעות שלנו, 

לנסות לראות *גם* את הצד השני (גם ולא רק, לא לבטל את עצמינו חלילה, לא להתכחש לרגשות שלנו חלילה, אלא להיפך - להכיר בהם. לתת להם מקום. להבין אותם. לעומק.

ובהמשך נוכל גם לתווך ולתקשר זאת *נכון* לבן/בת זוגנו)

לנסות לראות מה עובר ועבר שם במחשבתו, ברגשותיו, בנשמתו?

ולעיתם דווקא *מתוך הקושי*, מתוך הקושי הכי הכי עצום אפילו -

מ-קץ

עת צרה היא ליעקב ו*ממנה* יוושע -

וגם אם הכי חשוך וקשה - עלות השחר עוד תגיע. וקרובה מאין כמותה.

ודווקא מתוך החושך הכי גדול - נדליק את האור. 

בלב שלנו.

בלב של החצי השני שלנו.

נראה גם את האור שבו/בה.

את כל הטוב שבו/בה.

נבין מתוך עוצמות הכאב במבט על מה היה כאן בעצם,

מה הוביל לכך,

מה אני הכי הייתי צריך שם?

מה אשתי הכי הייתה צריכה שם?

לכן נזכור -

כשאנחנו במשבר - זו הזדמנות נדירה ועמוקה בשבילנו לתקן.
לתקן את עצמנו.
לתקן את החיים שלנו.
לתקן מה ששבור לנו בחיים האלה.

כשאנחנו נמצאים במשבר -
יש לנו גם הזדמנות נדירה להיות "משבירים לעצמנו"
כמו יוסף הצדיק, שהיה המשביר במצרים,
בזכותו לכל העם היה מזון ויכולת קיום ל7 שנים שלמות.

גם אנחנו -
אם נשכיל להבין מה המשבר הזה שאנו חווים אומר לנו?
מה הוא אומר עלינו?
מה הוא אומר על המקום שאנו נמצאים בחיים?
מה בו כואב לנו הכי הרבה?
מה הוא גורם לנו לחשוב, להרגיש ולרצות הכי הרבה?
אם נענה לעצמנו על כל אלה -
נוכל לזכות ולהיות המשבירים של עצמנו.
לגרום לנו להיות ניזונים יותר,
להיות חיים יותר,
להיות שלמים יותר
להיות מרוצים יותר.

כשאנחנו נמצאים במשבר - 
ניתן לנו "שובר" במתנה.
כן,
לפעמים
המשבר הוא מתנה.
כי בלעדיו לא היינו עוצרים רגע להסתכל בחיים שלנו.
לראות איפה כואב, איפה קשה,
איפה רע,
מה צריך לתקן,
מה לא הולך אפילו שניסינו בכוח זמן רב,
מה דרוש תיקון לשבר הזה.

קיבלנו שובר חינם להזדמנות חד פעמית להפוך את החיים שלנו למשהו טוב יותר.

כשיש משבר,
אפשר לקחת את המשבר הזה,
להתעלם, לכאוב ולבכות ולא באמת לשנות משהו בחיים שלנו.

אבל אפשר גם אחרת.

אפשר גם לתקן את השבור.
אפשר גם לזכות בשובר מתנה להתבוננות מעמיקה על החיים שלנו.
אפשר גם ללמוד ממנו ובזכותו להיות המשבירים הראשיים של עצמנו.
"המשביר לצרכן"
וה"צרכן" הזה הוא אני. לי אני צריך להיות המשביר.

נר החיים

הנר שמסמל את החיים, "נר ה' נשמת אדם",

והטומאה - מסמלת היא את היעדר החיים.

"טמא" משורש א.ט.ם - אטום - היעדר חיים.

ביצית שיכלה להיות מופרית אך לא הופרתה - תגיע הוסת ותהיה כאן מציאות של היעדר חיים = טומאה.

תינוק שיצא לאוויר העולם וכבר איננו בתוך גופה של אימו - יש כאן מציאות של היעדר חיים בתוך הגוף = טומאה.

אדם שהתקרב למת, נגע במת - יש כאן מציאות של היעדר חיים = טומאה.

הטומאה היא היעדר החיים.

וכאשר אני עם אשתי/בעלי אני רואה חיים.

"ראה חיים עם האישה אשר אהבת"

איתה, ורק איתה אני אראה חיים.

איתו, ורק איתו אני אראה חיים.

ואם חלילה אפזול הצידה ולא אהיה בבלעדיות ונאמנות לאשתי/לבעלי - כאן יש טומאה. כאן יש היעדר חיים. כאן אראה מר. 

כאן היוונים רוצים להשכיחם מחוקי תורתך, לטמא את הקדוש לנו, להכניס עבודה זרה בליבנו.

נתחזק בחיים.

בשלמות.

בשלום.

בבלעדיות.

"ראה חיים עם האישה אשר אהבת" - נשואים טריים

רק איתה, עם אשתך, אתה יכול לראות *חיים*

רק לה, לאשתך, תשמור את האהבה שלך.

רק עבורה, עבור אשתך תהיה הגיבור שלה.

תהיה גבר. וגיבור. שלה. ועבורה.

לא לחפש להיות גיבור של אישה רנדומלית, אלא של אשתך.

לא לחפש לעזור ולסייע על חשבון הבית פנימה.

להשקיע את כל הטוב הענק הזה שבך – באשתך.

להסתכל *לה* בעיניים

לשמח *אותה*

להצחיק אותה

לפלרטט איתה

לכתוב לה מכתבים או הודעות משמחות במהלך היום

לשלוח לה אימוג'ים אוהבים

לראות מה קשה *לה*, מה אתה יכול לעשות עבורה? במה אתה יכול לעזור לה?

לראות עוד את כל הטוב הגדול הזה *בה*, במי שכרתת איתה ברית עולם.

אין לך דבר יותר יפה ושלם ואהוב ומדהים מהאהבה הזו בינך לבין אשתך.

אין שום דבר שיכול להתחרות בזה.

זה *באמת* הדבר הכי יפה ומדהים שקיים בעולם.

כמה יופי וטוב אתם יכולים לחוות!

אילו עוצמות של קירבה ואהבה ואושר יש בכוחכם לחוות! מרגש ומפעים עד כמה!

כמה היופי והטוב הזה יעשו לך טוב, לאשתך טוב, לילדים שלכם טוב, לקב"ה נחת גדולה, לעולם כולו טוב עצום.

-----------

"שמעי בת וראי והטי אוזנך" ושכחי כל עבודה זרה שבלב וכל גבר זר שאינו בעלך

והטי אוזנך וליבך לאישך שלך.

תהיי האישה שלו, ורק שלו.

שמרי את יופייך, את צחוקך, את ליבך רק לו.

ראי חיים ואהבה יחד איתו

כל כבודך בת מלך – רכזי פנימה, פנימה אל תוך ביתך, פנימה אל אישך.

השקיעי את כל הטוב הזה שנקרא את – בו.

להביט בו בעיניים

לשמח אותו

לצחוק איתו

להעריך ולתמוך בו

לאהוב אותו.

אין לך דבר יותר יפה ושלם ואהוב ומדהים מהאהבה הזו בינך לבין אישך.

אין שום דבר שיכול להתחרות בזה.

זה *באמת* הדבר הכי יפה ומדהים שקיים בעולם.

כמה יופי וטוב אתם יכולים לחוות!

אילו עוצמות של קירבה ואהבה ואושר יש בכוחכם לחוות! מרגש ומפעים עד כמה!

כמה היופי והטוב הזה יעשו לך טוב, לבעלך טוב, לילדים שלכם טוב, לקב"ה נחת גדולה, לעולם כולו טוב עצום.

אם מישהו רוצה גרסה מקוצרת פשוט אני..

הטקסט מדגיש את רעיון “נר איש וביתו”: חנוכה הוא זמן לחזור לבסיס הזוגי – איש ואשתו, פנימה אל הבית והקשר. מתוך חיזוק השלום, הקרבה והתקשורת בבית, ניתן להשפיע גם החוצה. הוא קורא לראות את בן/בת הזוג במבט על, מתוך הכרה בטוהר הנשמה והכוונות, גם כשיש פגיעה או משבר, ולזכור שדווקא הקושי הוא הזדמנות לצמיחה, תיקון והעמקת האהבה.

עוד מודגשת החשיבות של בלעדיות, נאמנות והשקעה רגשית בקשר הזוגי: לראות חיים רק עם בן/בת הזוג, להשקיע בהם את כל הטוב, החיבה, העזרה והשמחה, ולא לפזר את הכוחות החוצה. אהבה זוגית מתוקנת מביאה טוב לשני בני הזוג, לילדים, ולעולם כולו – והיא האור האמיתי שנדליק, במיוחד בימי חנוכה.

(GPT)

תודה על הגירסה המקוצרתהעני ממעשאחרונה
איני יודעת מה לעשות?אורית יעל

ממד אחד חושבת על גירושין מצד שני על הילד שיוולד.

בעלי עוזר לחבר שלו " בן 60" עבר ניכור הורי חי במקלט אדם רווק.

הולך איתו לקניות,מתקשר אליו , מבשל לו (מה שבבית הוא לא עושה) ואומר לי שהוא לוקח ממנו כסף על הבישול כי זה חשמל ומים.

הבנאדם נדבק לבעלי כל הזמן מתקשר , תבוא איתי לאירוע.

הגעתי מהעבודה אחרי שעתיים וחצי של פקקים וקניות בעלי ביקש שאבשל

בישלתי , גם בשביל אותו אדם.

בעלי חוזר ב3-4 לפנות בוקר כל הזמן מסתובב איתו.

עובד רק בעבודה אחת שהכסף לא מספיק , מתבטל.

התייעצתי עם רב מקובל שאמר לי שאותו אדם לא יעזוב את בעלך הוא נדבק אליו ורק יהיה יותר גרוע.

אפילו יש לי אוכל של אותו אחד כדי שנבשל לו.

חוץ מזה שבעלי רב איתי שהלכתי לבת מצוה של אחיינית שלי

ואחותי והוא לא מדברים יש קצר במשפחה.לחמותי היא לא אמרה שלום וחברותי אומרות שהיא דיברה עלי בחתונה שלי ואמרה " אחותי סתומה שהתחתנה".

היה לי ויכוח עם חמותי ובעלי ופתחתי בפניה את עניי הגירושים

אמרתי לה קחי את הבן שלך תחנכי אותו וקחי אותו.

היא ענתה לי שאין לה שליטה עליו ושאני צודקת שאנשים מתגרשים בגלל זה.

ואמרה לו תעזוב את אותו חבר.

אחיות שלו רבו איתו שגר יעזוב וזה לא עוזר.

אין לי את מי לספר ולשתף רק חברה אחת שיודעת

אבל אני מרגישה שנמאס לי מהניצול הזה

אפילו ההורים של בעלי אין להם מה להגיד ומה לעשות- רבו איתו ומה לא...

כן אומרת שבעלי לא מדבר גם עם אחיות האחרות שלי.

מרגישה שנמאס לי מהנישואים האלה

ולגבי שם של  גרושה עדיף

אבל לחיות בנחת ובשלווה .

נ.ב - יש סיפור במשפחתי שאני גילתי בשבעה של אימי ע"ה - שהיא היתה מבשלת פעם בשבוע אוכל ושולחת בקופסאות לאדם ערירי ניצול שואה וכך כל שבוע.

אבא שלי ידע מזה והאחים שלי היו מביאים לו 

הם סיפרו שהם היו ילדים קטנים והיו שותפים לזה

יש פה כמה דבריםכל היופי

א. העזרה של בעלך לאדם בודד

ב. חוסר בגבולות בעזרה

ג. חוסר בתקשורת בינך ובין בעלך ותחושה שהוא לא רואה אותך ואת הצרכים שלך, או אולי לא נפל לו האסימון שהוא בזוגיות וצריך לשנות פאזה

ד. מעורבות גבוהה של המשפחה שלך ושלו

אתחיל מההתחלה.

בעלך עוזר לאדם בודד, זה מאוד יפה. הוא עושה איתו חסד.

גם אמא שלך עשתה חסד דומה וזה מקסים. חיובי, ומעיד על נפש טובה.

הבעיה מתחילה במינונים... כאשר זה נמשך המון שעות, חוזר הביתה בשעות לא שעות, מצפה גם ממך להיות שותפה למרות שזה לא מתאים לך, זה כבר הופך להיות עוול ולא חסד.

כי זה חסד על חשבונך וגם חוסר הגבולות הזה מטריד, גם אצל בעלך כלפי עצמו זה ברמה חריגה ומשהו בקשר הזה מאוד מוזר.

ברור לי שאת מנסה להסביר לו את זה והוא לא מבין.

השאלה היא מה יש לכם בזוגיות מעבר לדינמיקה הזו, האם יש לכם מכנה משותף? שיחות? מחוות הדדיות?

למשל, האם את חושבת מה יפנק אותו ומה חשוב לו?

האם את מרגישה שאכפת לו ממך?

האם אתם יוצאים מדי פעם, מפטפטים, מתחבקים וכל מה שמעבר?

ומה היה לפני החתונה, היה לו את הקשר עם האיש הזה?

האם דיברת איתו על זה פעם בנחת או רק בעצבים או רק דרך קרובי משפחה?

תקשורת זוגית אמיתית לא אמורה לעבור דרך חמותך או האחיות שלך או שלו, אם הוא מדבר עם אמא שלו על להתגרש ממך וגם את פונה אליה ככתובת "קחי אותו תחנכי אותו" שניכם צריכים לעשות איזה סוויצ' בראש.

להפנים שהקשר הזה הוא אך ורק שלכם ולא קשור לסביבה, אתם שני אנשים בוגרים שנחליטו להתחתן וזה שלכם.

שימי גבול מאוד ברור מה את מוכנה ולא מוכנה לעשות בשותפות שלך במצווה הגדולה שבעלך עושה.

למשל - שיעזור לו רק בשעות שהוא לא בעבודה ואת כן בעבודה (אם יש כאלה). או רק יום בשבוע. או רק לבשל לו אבל לא להסתובב איתו. וכו'.

מה שמתאים לך, מתוך ראיית הטוב.

יכול להיות שכמה מפגשים בודדים עם יועצ/ת זוגי/ת יעשו לכם טוב ויאפשרו לכם לדבר על זה בנחת כי נשמע שמשהו בתקשורת ביניכם לא 100%, לפחות ממה שאת כותבת.

מהניסיון שלי זה ממש יכול לעזור להציל את הנישואים.

בהצלחה יקרה!

וואו, כואבהסטורי
יותר מהכל, כואב שאינכם מצליחים לתקשר. בבסיס נשמע שבעלך אדם טוב עם רצון טוב, אבל בלי פרופורציות נכונות.

מציע לנסות ללכת ביחד לטיפול זוגי ופשוט להעזר במטפל/ת לתקשר. תשמעי איך בעלך רואה את הדברים ואת חלוקת המשימות, הוא ישמע אותך ותראו ביחד איך מסדרים את החיים עם פרופורציות.

ממש בשולי הדבריםפשוט אני..

לוקח כסף על הבישול כי... חשמל ומים?

אלה שני הרכיבים הכי זולים בבישול.

החלקים העיקריים זה זמן עבודה וחומרי גלם. 

ממש לא הדבר היחיד שמוזר בשרשור...לאחדשה
לא נשמע שזה רק חסדנעמי28

או שהוא מצא חבר שהוא נהנה איתו והוא יכול להתנהג כמו רווק

או ללכת למחוזות רחוקים יותר כמו קשר של ניצול.

הקשר עם המשפחה שלך לא רלוונטי למקרה הספציפי אבל רלוונטי לתקשורת ביניכם, גם איתך אין תקשורת?

לחזור כל הזמן ב3-4 זה לא תקין.

נשמע מוזר קיצונילביטהאחרונה
יש מטפלים בקהל?חוזר

אשמח אם תוכלו אפילו לתייג אנשים מהפורום שעוסקים במקצוע. תודה

אני מטפלת, פסיכולוגיתמתיכון ועד מעון
מטפלים באיזה תחום אתה מחפש?לאחדשה
כל תחום, אני רוצה להבין משהו על המקצוע הזהחוזר
אז תשאל את שאלתך ומי שיהיה לו מה לענות יענההסטורי
אנשים לא אוהבים, בצדק, שניק חדש מתחיל לאסוף פרטים על ניקים.

מחילה, עניתי לך אתמול (לא גילית סוד, זה ידוע בפורום) כי הייתי בטוח שמי שבפורום נשואים מחפש מטפל - מחפש לעצמו מטפל זוגי. אבל אם אתה בסה"כ רוצה לברר משהו כללי - אין צורך לאסוף כאן מידע.

טוב, אבל בפומבי בטח לא יענו... אנסהחוזר

מה ההכשרה שלכם?
כמה שנים אתם במקצוע?

מה היקף העבודה?

על זה בוודאי לא יענו ואני גם לא באמת מבין מה אתההסטורי

מנסה להשיג.

המושג 'מטפלים' הוא עולם מאוד רחב והתשובה לשאלותיך תהיה שונה מאוד מאחד לשני. אם אתה רוצה ללכת למישהו לטיפול, הגיוני לשאול אותו את השאלות הללו באופן אישי, אבל לא חושב שדרך הפורום.

מזל שלא שאלתעוד מעט פסחאחרונה

גם מה גובה המשכורת וכמה יש להם ביו''ש.

המטרה שלך לא ברורה, (ואם כבר נראית כחשודה) ולכן אין רצון לעזור לך.

אתה שוקל ללכת לטיפול? אתה שוקל ללמוד טיפול? או שאתה סתם רוצה להסביר שהכל חארטה?

תסביר מה אתה צריך, תקבל תשובות למה שאתה צריך.

למה השרשור הכלכלי שלי נמחק?חוזר
דיברת בצורה לא מכובדת, פנית לנשים בפרטיפשוט אני..

למרות שהן לא היו מעוניינות בכך.

זה סיבה למחוק שרשור?שלג דאשתקד
מה?!?!חוזראחרונה
ערב נשים - המלצותתתטליולה

מחפשת המלצה לסדנה לערב נשים בקהילה❤️

לא סדנה יקרה! לא קשירת מטפחות.

תודה!!

אני אוהבת סדנאות יצירה קלותיעל מהדרום
לק"י

מניחה שיש במגוון מחירים, ואולי אפשר להכין ערכות ולהכין בלי הדרכה.

הכיף מבחינתי בזה שאפשר לפטפט תוך כדי.

מה זה יקרה?לאחדשה

כמה אתן מוכנות להשקיע פר משתתפת?
ואם לא דחוף לכן מפעילה מבחוץ אפשר סדנת DIY פשוטה יש מלא אופציות

איזה איזור בארץ?סוף טובאחרונה

עיצוב שוקולד לפרלינים

ציור בקפה

יש לי המלצות..

אולי יעניין אותך