יום הולדת לאשתי..בהתלבטות...

שלום לכולם.

לאחר הרבה שנים שלא חגגתי לאשתי יום הולדת (היו ימי הולדת אפילו בלי התייחסות לצערי)

עקב מצב כלכלי\זוגי וכו'...

השנה אני מקווה לעשות משהו בומבסטי..

אשמח לכל רעיון שיש וכמה שיותר

תודה

משהו סמלי?רוצה להיות טוב!

גיל במספר עגול? שנות נישואין עגול? תן קצת פרטים...

לא משהו מיוחד..בהתלבטות...

גיל 35..

12 שנות נישואים...

בגדול כל ריב היא מזכירה לי את זה...(ויש הרבה ריבים..)

ולכן רציתי באמת לעשות אותה מלכה..

זקוק לכל רעיון אפשרי ואם אפשר גם איך לעשות...

תודה

רעיונותדקה לפניי
דבר ראשון תתייחס אליה תאהב אותה תחשוב עליה דברים טובים תהיה המאהב שלה
תהיה כמו בהתחלה , או כמו בימים הטובים,
ואז לא משנה מה תעשה לה ליומולדת, כל דבר ירגש אותה.

אבל אם תהיה סתמי, או גרוע מזה, אז גם ממש תעשה יומולדת מפוצץ כמו בסרטים, זה לא יעזור לאהבה כל כך... יותר בכיוון של : אל תהי כפוית טובה.
ישר כח על היוזמה! אישה כ"כ מצפה מהבעל שיחגוג להאדיבות

אפילו לא משהו בומבסטי. העיקר שאתה מראה לה שאתה אוהב ולא שוכח. נתנו כאן מס' רעיונות טובים. אך מה שחשוב זה להמשיך הלאה ולחגוג כל שנה ושנה בעקביות ולחגוג בזמן..

יש שנים שאני פשוט מזכירה לבעלי על יום ההולדת שהולך וקרב ולצערי אני מתאכזבת מאוד. והיו מצבים שחגג לי אחרי חצי שנה מיום ההולדת לאחר שהבעתי את צערי על כך.

חברה זה חשוב מאוד לאישה. 

אל תאכזבו את האישה לעולם, גם אם המצב הזוגי אינו במיטבו תחגגו לה, כי אישה לעולם אינה שוכחת..

כל הכבוד! בטוחה שהיא תתרגש מאוד!!כלה נאה
יכול להוציא אותה למסעדה. ושם יפתיעו אותה המשפחה וכמה חברות טובות. תתאם איתם שיחכו לכם שם חצי שעה ליפני שאתם מגיעים. ושיקבלו אותה עם שיר של יום הולדת.
ותקנה כמובן מתנה כמו בושם תכשיט.
או
תצאו שניכם לבד למלון או צימר. תארגן מישהי שתיהיה עם הילדים וחופש מהעבודה

אל תותר על מכתב עם הרבה רגש והערכה. זה חשוב יותר מהכל.
בבצלחה!
כלה נאההודיה לה"
כלה נאה המהממת! אני כנראה מכירה את אישתו של הכותב ויודעת כמה שנים היא חיכתה ליום הולדת! היא אישה טובה ואמא נהדרת וכל כך מגיע לה! ושנים שלא חגגו לה אז לכן הצעתי את עזרתי בכדי שאישתו תשמח ביום הטלדת הזה לפחות!!! מה דעתך על כך שבמסרים כותב לי הכותב:" מטומטמת לא פלא שבעלך זרק אותך" מה דעתך כלה נאה???
מה התקציב שלך?סוסה אדומה
לא כל כך מוגבל...בהתלבטות...

ברור שאם זה מסיבת הפתעה ממסעדה אני לא יממן את כל המוזמנים...

אבל בגדול אין הגבלה.

היתי בהחלט עושה מסיבת הפתעהחדשה1
ומשם לצימר או בית מלון אתה והיא לבד...
חשבתי על זה ..אבל הלוגיסטיקה עם הילדים והכלבהתלבטות...

ולסדר את החדר גם לא מסתדר כל כך...יש הצעה?

איאפשר לדאוג לילדים ללכת לסבתא או משהו?חדשה1
לא מסתדר...באסה...בהתלבטות...

גם כל הקטע שגם לסדר את החדר אני לא יספיק.

ולחזור אחרי מסיבה לחדר מלא בלאגן גם מבאס..

בהתחשב בזה שזו הפעם הראשונה, נראה לי שאתה יכולסוסה אדומה
לפרגן אפילו הרבה מעבר ;) (וכדי שלא יהיו ציפיות גבוהות מידי לפעמים הבאות, לציין את זה).

קודם כל, כל הכבוד על החזרה בתשובה. מאוד מעריכה את זה...
אני מניחה שזה מאוד פגע בה, ואני בטוחה שהיא תשמח ותתרגש מאוד.

הרעיון שלי הוא שקודם כל תתכנן את זה כמה שיותר מוקדם.
אם אתה רוצה שזה יהיה זוגי, תמצא סידור לילדים, ואם לא, תשתף אותם בשלב מסויים בתהליך.
(תוכל גם להזמין אנשים קרובים שהיא מעריכה במיוחד, כמו הורים או חברה מאוד קרובה וכו'... לשיקולך).

אני פחות מתחברת לימי הולדת במסעדות, זה מרגיש לי פחות אינטימי וכמו פיתרון קל וזמין למסיבה.
אבל יכול להיות שזה בגלל שאני מושחתת בעניין של המסעדות לצערי.
בכל מצב... ההצעה שלי היא כזאת: כאחד שחייב לה על 12 שנים, אתה יכול להתפרע-

אם אתה עושה מסיבה שהיא לא זוגית, אתה יכול לחלק את המסיבה למספר חלקים...
חלק אחד זוגי ואינטימי וחלק אחר עם המשפחה וכו'.
אתה יכול להגיד לה מראש שתפנה לעצמה בוקר (אולי את ההוא שלפני התאריך הרשמי) כי יש לך הפתעה בשבילה (אתה יכול במקרה שהיא עובדת להתקשר אתה לעבודה שלה ולבקש שישחררו אותה מהיום הזה כי אתה עושה לה הפתעה ולהגיד לה בבוקר שהיא משוחררת מהעבודה ויש לה איתך יום כיף), ואז אתה יכול לקחת אותה ליום פינוקים. להתחיל בפיקניק פק"ל, ולתאם לה מראש עיסוי, טיפול פנים, לק ג'ל ואולי כרטיס מתנה לשופינג בכל מיני חנויות נבחרות או שתלכו לכותל ביחד. היא תחשוב שזה היום הולדת שלה ותתלהב, אבל -
כשתחזרו הביתה, (בזמן שהיא בעיסויים והטיפולים אתה יכול לארגן את שאר הדברים), יחכו הילדים או הבית מסודר ומעוצב (נראלי שאישה שמחה יותר בעיצוב יפה שישאר לאורך זמן מאשר בבלונים שמבלגנים את הבית)
אפשר לחדש את הבית בכריות נוי, בנרות ריחניים וכו'... (דברים שאתה יודע שהיא אוהבת)
ולהזמין מראש שף פרטי למספר הסועדים... זה לא חייב להיות יקר מאוד.
הילדים יפתיעו אותה, ותהיה לכם ארוחה טעימה ומושקעת שסוף סוף היא לא תצטרך להכין

כמובן אתה יכול לקחת השראה מהרעיונות ולעצב לך רעיון שמתאים לתקציב שלכם ולנפשות הפועלות.
הקו המנחה צריך להיות לפנק אותה. דברים שהיא רצתה תמיד ולא קיבלה...
שמישהו יכין אוכל במקומה ושזה יהיה טעים ;), שמישהו ידאג לגב השבור שלה, לטיפוח הנשי שלה וכו...

קיצור, כתבתי בין מה שאני הייתי שמחה לקבל כאישה לבין חלק ממה שאני הולכת לעשות לאיש שלי בקרוב
בהצלחה, וכל הכבוד.
^^עטרה12
שמישהו יגיד לבעלי!!

😁
אני לא כל כך מסכימה עם מה שרשמו כאןאורח/ת
א. כל הכבוד על החזרה בתשובה והרצון לשפר את השלום בית! ראוי להערכה..
ב. לא אהבתי את האמירות 'בגלל שאתה חייב לה על כל השנים האחרות- תתפרע!".
דבר ראשון יום הולדת זה לא משהו שאתה חייב לה, אלא זה מאורע שמצופה ומשמח לתת תשומת לב לבן ובת הזוג וזה רק מסמל את האהבה אחד לשני.. יום הולדת זה לא יום כיפור ולא חייבים שום דבר, רצוי להראות תשומת לב( וכדאי תואמת את הציפיות של בן הזוג).
דבר שני- הקטע פה הוא תשומת לב.. תחשוב מה ישמח אותה.. לבזבז כספים לאו דווקא ישמח אותה.. זה בסופו של דבר הכסף של שניכם..
בעלי הפתיע אותי במסיבה בבית וזה שימח אותי, מכתב מרגש היה משמח אותי.. ברור שגם מתנה יקרה תשמח, אבל אם זה לא בא עם מחשבה זה לא חשוב..
האיש שלך שכח פעם לציין את היום הולדת שלך?סוסה אדומה
בעיניי לזכור יום הולדת זה מנימליסטי...
מאוד קל להגיד שלא צריך להשתגע כשמישהו אף פעם לא שוכח את היום הולדת שלך.
אבל יש נשים שממש ממש נפגעות מזה, וזה לגמרי מובן.
והיא כאישה שנפגעה, אני חושבת שהתיקון של זה, זה ציון חד פעמי שמביע באופן מעשי תשובה על הטעות הזאת.
אומנם צריך להתחשב במצב הכלכלי, אבל לדעתי כן להשקיע לגמרי. השקעה לא חייבת לעלות הרבה כסף (וגם אם כן, זה חד פעמי וזה דברים שהיא גם ככה היתה רוצה ולא בטוח שיכלה להרשות לעצמה). והשקעה אף פעם לא הכאיבה והכעיסה מישהי.
אני חושבת שהוא צריך לתת לה להחליט לפעם הבאה אם היא רוצה משהו צנוע יותר...
נראה שיש כאלה שזה משמעותי להן ויש כאלה שפחות.

לצורך העניין, האיש שלי חולה על מסיבות יום הולדת וזה מאוד משמעותי בשבילו, ובשבילי זה לא כזה קריטי. העיקר שארגיש שהוא זכר והתאמץ לשמח אותי באמת.
אבל אין בזה דבר אחד נכון, מה שנכון לך, לא בטוח שנכון לאישה שלו, במיוחד לא בנסיבות האלה.
רק הארה קטנה ( אך חשובה) - על דברי סוסה אדומה, ובכלל.dn5754

כתבת בתגובה שלך (סוסה אדומה): 'והשקעה אף פעם לא הכאיבה והכעיסה מישהי'

אז זה הדליק לי נורה ורציתי להאיר:

מה שכתבת זה נכון בד"כ, אך כבר היה כאן פעם שרשור של אישה שקיבלה מבן זוגה מתנה מאוד יקרה (כמובן, כל אחד והסטנדרטים שלו אך היא כתבה על סדר גודל של אלפי שקלים - נראה לי שלכל הדעות- זול זה לא) והיא התאכזבה ולא היתה מרוצה שבעלה הוציא עליה כ"כ הרבה כסף...

אז נכון, שכנראה הם לא היו במצב כלכלי מאוד מאוד מאוד טוב, ובכל זאת נראה לי שכשמדובר במתנות בסטנדרט גבוה זה כן חשוב לזכור, כפי שהעירו כאן, שאחרי הכל מדובר בכסף של שניהם וצריך לחשוב עד כמה היא תשמח (אחרי השמחה על תשומת הלב וכו') על הוצאה כזו גדולה.

לא אומר איך השיקול הזה ישפיע בסוף על החלטה, ומסתבר שזה תלוי זוג וכל מקרה לגופו (מצב כלכלי, אופי של נותן ומקבל המתנה, אירוע מיוחד'לא כזה מיוחד וכו' וכו'...אך נראה לי כן כדאי לקחת בחשבון.

חוץ מזה כתבת דברים יפים ואני מסכים (לסוסה אדומה.).

מזל טוב, ובהצלחה!

הכוונה בהשקעה כאן זה לא במובן הכספי. אלא בתכנוןסוסה אדומה
ובתשומת הלב...

העיקר זה שיהיה ניכר שהוא חשב עליה, והשתדל לשמח אותה.

כמובן שחלק מזה זה לדעת במקרה שהוצאה כספית תצער אותה.
עם קצת יוזמה ואמונה, תמיד אפשר לעשות כמעט הכל בdiy.
לא חייב להוציא כסף, כן כדאי להשקיע.
מחילה, ממש לא בטוחהסטורי
השקעה חייבת להיות תואמת צפיות. לא פעם ולא פעמיים, אנשים השקיעו זמן, כסף, מחשבה והצד השני היה מאוד מאוכזב (היו כאן לא פעם שרשורים כאלו).

לעניות דעתי - וותר על ההפתעה. תחשוב מראש כמובן, על כמה רעיונות - אבל תפתח מראש מול אשתך, תבדוק מה מתאים לה - לבד? עם כל החברות מהיסודי, התיכון והעבודה?
שקט? רועש?

אנשים שונים, אוהבים דברים שונים. כדאי שהחגיגה תתאים לחתן
לדעתי הכי חשוב שיהיה אישיבאר מרים
פחות משנה מה עשית וכמה זה עלה,יותר חשוב ההשקעה והמחשבה האישית במיוחד עליה.
למשל אם אתה קונה תכשיט זה מצויין, אבל העיקר אם הוא מהסוג שהיא אוהבת, מתאים לסגנון שלה, מושקעת בו מחשבה והכי חשוב פתק.
כנל לגבי יציאה לצימר/מסעדה/בילוי.
נראה לי שאשתך תעריך הרבה יותר מאשר את עצם היציאה אם כשתגיעו לשם תהיה שם הפתעה/פעילות/פתק שקשור אליה ושמביע משהו אישי שמיוחד לה.
למשל לצאת למסעדה מסוג האוכל האהוב עליה במיוחד, או חהזמין ארוחה שמורכבת רק מהמאכלים האהובים עליה, לטייל למקום שהיא ממש אוהבת, לעשות דברים שהם תחביבים שלה וכו.. כל מה שמעיד על זה שלא סתם חשבת מה לעשות ''לאשה כלשהיא'' אלא מה לעשות ''לxxx המסויימת''
בהצלחה ויישר כח!
וואו...הודיה לה"
כל כך מרגש .. שיש אנשים שאכפת להם ... גם לי לצערי הרבה שנים בעלי לא חגג לי יום הולדת.. למרות שזה היה לי חשוב ... וגם לי יש יום הולדת עוד מעט... ממש מרגש שיש אנשים שכן אכפת להם... כל הכבוד לך אתה לא מבין כמה אישתך תעריך!
היא אוהבת?הודיה לה"
היא אוהבת מסיבות הפתעה? תנסה לראות.. כי יש כאלה (כמוני למשל..) שלא אוהבים הפתעות.. אלא שאומרים להם..
עוד תגובה.הודיה לה"
כיוון שיש לי רגשיות לנושא היום הולדת.. מנסה לעזור. מסיבת הפתעה לדעתי לא כדאי. אם היא לא אוהבת! עדיף שיידעו אותה. האם אתה מארגן לה אנשים שאתה בטוח שהיא רוצה שיבואו? אפילו אם זה משפחה מורחבת. יכןל להיות שהיא מעדיפה השנה חברות ? ואז אם תזמין אנשים שהיא לא רוצה .. זה לא יהיה לה נעים. עדיף שתוודא טוב מי היא רוצה ומי היא לא רוצה לדעתי זה חשוב מאוד! רק לדעתי כי אני לדודמא השנה מעדיפה רק עם ילדי הצדיקים! ועם חברות טובות אז תבדוק טוב בשבילך ובשבילה ...
שלום לךאמא וגם
האם ידוע לך מה הכי משמעותי לה?
יש נשים שחשוב להם עצם היחס האישי ותשומת הלב ויש כאלה שזקוקות שיביעו את זה גם בצורה מושקעת (מבחינה כלכלית ותכנונית)
יש כאלה שאוהבות הפתעה ויש שיעדיפו שתשתף אותן או לפחות תשאל איך רוצות לחגוג או מה הכיוון
יש שיאהבו משהו זוגי ואינטימי ויש שיאהבו עם משפחה/חברות או שילוב...

תנסה להגדיר איפה אשתך בכל זה...
אפשר לעשות משהו משולב- לקחת אותה לטיול זוגי מושקע ואחר כך להפתיע במסיבת הפתעה עם משפחה או חברות.

יש משהו שחלמה לעשות? טיסה בשמי הארץ/שייט/ כאלה דברים??
אולי כדאי לגשש בעדינות.....

בהצלחה לך!

אה, ועוד משהו- גם במצב כלכלי קשה אפשר להתייחס ליומולדת.. להשקיע שקלים בודדים בפרחים/בלונים/עוגה/לצאת לפיצה...

ולכל הפחות ביחס מלבב או ברכה ומכתב אוהב.
בעלי קנה לי פעם מחשב ניידניקיתוש
ובתוכו הכניס קליפ שמלא חברים ובני דודים אומרים מזל טוב.
זה יפה ומצחיק
אפשר גם בלי לקנות מחשב
ואני חושבת שכל מהלך שתעשה, העיקר חשבת על היומולדת שלה יתקבל בברכה.
שייט זוגי, מסעדה, טיול, פיקניק
אניהודיה לה"
אני חושבת שאם לא עשיתי שנים! אז מגיע לה משהו באמת גדול! אבל תברר מה היא אוהבת . היא אוהבת הפתעות? היא מסכימה חאנשים שאתה מזמין? תקנה בגדול מתנה יפה . על כל השנים שחסכת.. ותוציא קצת כסף! מגיע לה וזה חובתך לדעתי. לפחות החלטת לשנות. יש כאלה שגם אחרי שנים לא משתנים. שאלה: אתם חוויתם איזה משבר? למה אחרי שנים נזכרת לחגוג???
קודם כל בנחתאיפה הגשם
זה שתעשה משהו בתאריך, זה כבר צעד ראשון מעולה. פרחים - תמיד טוב (למעט אותם נשים שלא אוהבות...)
פ ת ק -! ברכה הכוונה זה ה high light של האירוע לדעתי.
זמן זוגי רק רק שלכם בלי הפרעות.
אוכל טעים שהיא הכי אוהבת (אתה תבשל / מסעדה אהובה).
תכשיט זה גם כן מאד כיף (אפשר לקנות 2 דברים, או סט, ואז אפשר אח"כ ללכת ביחד ולהחליף, ואז היא גם נהניתי מזה שקנית לי, וגם יכולה לבחור לבד..).
מפה (וזה כבר ממש מכובד) - כל מה שתוסיף יהיה וואו.
שובר לטיפול פנים / מניקור פדיקור /מסאג' - ואתה יכול לשיקולך ללכת אתה ביחד, כי זה עוד זמן להיות ביחד ולדבר או שתלך כשנח לה..
תמונה של שניכם מפותחת בגדול,
מצעים חדשים לחדר השינה,
מכשיר חשמלי למטבח שהיא חולמת עליו
ועוד ועוד...
הרבה הרבה מזל טוב.
רק אניהודיה לה"
רק אני שמה לב?? ולמה אתם לא שואלים.. משהו פה מוזר. למה נזכרת אחרי שנים לעשות לה יום הולדת? למה לא התעוררת קודם? מה קרה? אתה לא מספר מידע חשוב. מוזר מאוד לדעתי .. בטוח קרה משהו
זה פשוט לא עניינו .אורח/ת
הוא לא ביקש יעוץ זוגי, הוא ביקש עזרה במסיבת הפתעה.. לא צריך לחפור לאנשים בזוגיות יותר מידיי בפורום.. זה לא המקום הכי בריא לפתור בו סכסוכים זוגיים..
זכותי לשאולהודיה לה"
מותר לשאול כדי להגיע לאמת. אותי זה מעניין. כדי לעזור באמת! צריך לדעת למה בעל לא חגג מעולם לאישתו. ולמה פתאום נזכר... כדי לעזור צריך לדעת מידע.. וכך לתת כיוון .. מבינה בזה קצת יותר לדעתי. ולכן זכותי לשאול. והוא יחיליט אם הוא רוצה עזרה אמיתית. או הצעות כאלו הכל רגיל אצלהם.
חמודה.הודיה לה"
אני רואה דברים שאת לא! לא סתם בעל חוגג פתאום לאישתו .. יש כאן איזה שהיא סיבה . וצריך לדעת מה היא? כדי לדעת איך לחגוג יום הולדת לא הגיוני. שבעל פתאום נזכר אחרי 12 שנים. לחגוג לאישתו. לא נשמע לך מוזר?
בכלל לא נשמע מוזריפית8

אולי לא היה רגיל לזה מהבית שלו, אולי אצלם לא עשו עסק מימי הולדת והוא לא הבין שזה חשוב לאשתו

הרבה נשים לא אומרות מה חשוב להן אלא נפגעות ושומרות בבטן, אולי היא אף פעם לא הסבירה לו ברור מה היא רוצה ושהיא נפגעת מזה

הוא כתב שלא חגג לה עקב מצב כלכלי/זוגי וכו - כנראה התקשורת שלהם לא היתה מי יודע מה

עכשיו שנפל לו האסימון באיזשהיא דרך הוא רוצה לשמח אותה ולחגוג לה. נשמע ממש הגיוני

אני למשל נשואה הרבה שנים ב"ה ואף פעם בעלי לא חגג לי יומולדת וגם לא חשבתי שזה התפקיד שלו או משהו, בדר"כ אני יוזמת משהו זוגי לכבוד היומולדת שלי והוא זורם איתי בשמחה אבל בדר"כ זה לא בראש שלו ליזום משהו בעצמו. לנו זה בסדר ככה

את הזויה...בהתלבטות...

אתה עונה כךהודיה לה"
מעניין למה אתה עונה כך? כי רק אתה יודע את האמת. בעל שנזכר לחגוג לאישתו יש לזה סיבה! למה אתה לא מגלה? רצון שלי זה לדעת את האמצ כדי לעזור!
די, זה ממש לא המקוםמתנות גדולות
מובן לגמרי, גם אצלי יום הולדת זה עניין זוגי /כלכלי, והפותח רק ביקש רעיונות.
כל הכבוד לו!!
באיזההודיה לה"
באיזה זכות אתה מעליב אותי? זה פורום דתי שבו נותנים עצות. אבל אתה לא מספר הכל . זה די ברור . ובמקום זה מעליב... שרק רציני לעזור דרך האמת. חבל שכך מגיב ... דרך ארץ? ואתם בעדו? מותר להעליב? צריכים להגיד לו שזה לא כללי הפורום! ושוב בניגוד אליך אני לא מעליבה. ואתה יכול לחזןר בך. ולהתנצל
וואו מה קרה פה....מיכל_
הודיה לה' מאוד מבינה שהסיפר נגע בך אבל הבחור בסך הכל ביקש עצה איך לשמח את אישתו, אם אין לו רצון לשתף מעבר זאת זכותו המלאה.
ובלי קשר לבחור כאן, החזרה בתשובה לא חייבת להגיע ממקום רע אולי הפוך? אולי רק עכשיו הבין שזה משהו חשוב לאישתו?

ובקשר לשאלה
הכל תלוי באישתך ובאופי שלה,
תנסה אולי להיזכר באיזו מסיבת יום הולדת שהיא סיפרה לך עליה או התלהבה ממשהו שבעל עשה לחברה שלה/ אחותה, אדם לרוב זוכר ומדבר על דברים שהוא היה רוצה לקבל/שיעשו לו.
בקשר למסיבת הפתעה אם היא אוהבת את זה אז זה יכול להיות נחמד, אבל תזכור בגלל שהרבה זמן לא עשית לה משהו יכול להיות שכל זמן שהתאריך יתקרב היא יכולה להיות אליך קרה ולא כיפית (בגלל שהיא נזכרת בכל הפעמים שהיא רצתה ולא עשית) אז זה קצת יכול להיות מתסכל מהצד שלך, כי אתה משקיע ומחפש ומתאמץ והיא שבכלל לא מודעת לזה שאתה מכין לה מסיבה.
אולי בהתחלה עדיף כן לשתף
אני חושבת שהכותב יודעהודיה לה"
אני חושבת שהכותב יודע טוב מאוד למה התכוונתי יותר ממכם .. תמסכו עליו. הוא יודע את האמת. רק,רציתי שיגיד גם לכם. כי יש דברים שכנראה אתם לא יודעים! לכן רציתי שישתף גם אתכם בסיבותיו האמתיות! אבל אתם לא מבינים הסיפור שלו זה לא רק יום הולדת.. זה הרבה יותר מורכב. חבל שאתם לא מבינים. אבל הוא בטוח מבין. ולכן לא בוחר לשתף את כולכם. רציתי שכולכם תדעו את מה שאני יודעת!
והסיפור שלו. והסיפור שלו לא נגע ביהודיה לה"
הסיפןר שלו לא נגע. פשוט שמעתי על המקרה שלו במקרה דרך מכרים.. אז מכירה את הסיפור הזה כנראה יותר לעומק . וזה לא סתם יום הולדת. ממש לא . הרבה יותר מורכב . ועצוב. וחבל באמת בגלל שמכירה את הסיפור מקרוב לצערי שמעתי על הסיפור כבר הרבה אנשים שמעו מפה לאוזן ... רוצה רק לעזור לו כדי שאישתו הצדיקה באמת תהיה שמחה מגיעה לה היא מהממת!!! ואמא נהדרת והלוואי שאחרי שנים שלא חגג לה יהיה לה יום הולדת של מלכה! מגיע לה כל כך!
הי יקרהפאז
עבר עריכה על ידי פאז בתאריך כ"ז באדר ב תשע"ט 22:47
נראה לי שגם אם מכירים או נדמה שמכירים מישהו מאחורי הקלעים,
אין זה הוגן לשתף את הציבור בשום דבר מחייו האישיים, וגם לא לנסות לאלץ אותו לחשוף אותם, או לשאול שאלות שמרמזות או נותנות מידע שהוא לא מעוניין לתת.

יש לו זכות לפרטיות (וגם לך...).

אני לא נתתיהודיה לה"
לא אמרתי שום מידע להפך שמרתי על הפרטיות שלו! כתבתי שבגלל שאני כנראה מכירה אותה.. את האישה המהממת והמקסימה שלן והיא גם אמא מושלמת באמת אשמח לעזור בכדי שיהיה לה יום הולדת שמח!! והוא בתגובה סמסרים האישיים: כתה לי הכותב: מטומטמת לא פלא שבעלך זרק אותך" אשמח לתגובתך פאז...
כתבת:פאז
יודע את האמת. רק,רציתי שיגיד גם לכם. כי יש דברים שכנראה אתם לא יודעים! לכן רציתי שישתף גם אתכם בסיבותיו האמתיות! אבל אתם לא מבינים הסיפור שלו זה לא רק יום הולדת.. זה הרבה יותר מורכב.

אלה דברים שהוא לא בחר לחלוק איתנו (אם הם בכלל נכונים).

זה לא לעניין.

גם התגובה אלייך שציטטת לא ראויה.

בכל מקרה נראה לי שחבל שאת נכנסת למקומות אישיים מולו, ובכלל.
חבל על האנרגיות שלך. תשמרי אותן לדברים טובים.

שבת שלום!

אזהודיה לה"
אז לדעתך מותר לו להגיד לי " מטומטמת לא פלא שבעלך זרק אותך" את מסכימה? כל רצוני הןא לעזור לאישתו! שתשמח! וגם התנצלתי אם חלילה שלא במתכוןן נעלב... המטרה שלי היא לשמח! ואין רשות לאף אחד להעליב! שבת שלום. עסוקה בבישולים !
לא לעניין.עטרה12
בנאדם משתף פה על דעת זה שהוא אנונימי.

גם אם את רוצה לעזור כי את 'מכירה את הסיפור' זה לא הדרך
אישית זה גורם לי אנטי וסלידה....

ובכלל יש עניין של לא תלך רכיל בעמך ואת מתגאה בזה?

מעניין איך מ6 הודעות בפורום את כבר יודעת מי זה...

גם לי בעלי אף פעם לא חגג.
אולי זה הוא?
לא חוגגת 35 אבל קרוב מאוד. יש מצב שהוא מתבלבל במספר
מעניין שדווקא ליהודיה לה"
טוב. הבנתי אותכם.. לא מבינים בכלל כמה אתם לא יודעים דבר! אני רק,רוצה שלאישה הזו הטובה והמהממת יהיה טוב!!! זאת המטרה לא? חבל שבחרתם להעליב אותי! בלי לדעת דבר! כיוון שאני מכבדת פרטיות של כל אדם.. לא,פרטתי דבר! אבל אין לכם זכות לשפוט.. שאינכם יודעים! כיוונותיו הם טובות מאוד! רצוני הוא רק שהאישה תהיה באמת שמחה! כי ממש מגיע לה! ולכן רציתי לעזור! וחושבת שמגיעה לה להיות מלכה!! בחרתם להעליב דווקא אותי... מוזר.. ולך אתה לא חייב כמובן לספר דבר! אני באמת רציתי לעזור! אבל לפחות אתה יודע את האמת! הלוואי שיהיה לה יום הולדת שמח! כל כך מגיע לה!! היא באמת אישיות מיוחדת במינה! תעשה לה יום הולדת של מלכה! ורק תודא לפני... אם בכלל היא אוהבת מסיבות הפתעה! ואם היא לא אז,תכבד ותודיע לה! מקווה שיהיה לה הכי טוב!!!!!
את נשמה...סוסה אדומה
הכוונות שלך ממש טובות.

אני ממש לא אהבתי את זה שהוא אמר לך שאת הזויה. זה מאוד לא יפה בעיניי...
וזה לא מגיע לך, הכוונות שלך טובות...

אני בטוחה שגם אף אחת לא רצתה לפגוע בך, הרי אף אחת לא מכירה אותך
אני חושבת שהן אמרו לך את דעתן בנוגע לזה שלמרות שאת רוצה לעזור לו מאוד, הוא לא ביקש את העזרה בנושא שאת רוצה לעזור לו. ודעתן היא שמה שלא נשאלנו, זה לא העניין שלנו, לא משנה כמה אנחנו רוצים לעזור...
וזה קורה, לפעמים הפרה רוצה להניק יותר ממה שהעגל רוצה לינוק.
ולפעמים גם אנחנו מעתיקים מסיפורים שאנחנו מכירים ובטוחים שהסיפור הוא אותו סיפור... אבל ב"ה יש מליירדים בעולם, והרבה סיפורים מאוד דומים, אבל גם הרבה מאוד שונים

אז יכול להיות שקלעת בול לאותו סיפור, ויכול להיות גם שלא... ובגלל ששום דבר לא בטוח, אז מחמת הספק מחמירים שלא יהיה אבק לשון הרע... כי אולי זה לא הוא?
יש עוד כמה נשים בעולם שלא חוגגים להם יום הולדת. יש על זה אפילו שיר של תרצה אתר בביצוע מגניב ממש של חוה אלברשטיין

בקיצור, אף אחת לא רצתה לפגוע בך. אמרו לך טענה עיניינית, שמותר לך לא להסכים איתה, אבל גם להן מותר לומר לך אותה בלי לרדת עליך באופן אישי.
לפעמים כשנאמרת עלינו מילה לא יפה, אנחנו ממשיכים להבין את הכל כאילו כולם נגדנו.
אבל לפעמים מישהו מחוץ לתמונה יכול להגיד לנו שהוא רואה את זה אחרת, פשוט כי יותר קל לו והוא לא חלק מהסיפור. כאחת שרואה מהצד, ברור לי שהן לא רצו לפגוע בך...

יש לך לב טוב... מאחלת לך הרבה אושר והצלחה
תודה על המחמאותהודיה לה"
אם באמת היית מכירה אותי. היית יודעת כמה כוונותי טובות. וכמה הסיפור הרבה יותר מורכב מיום הולדת. ואם אני פה כדי לעזור. אז, זהו תפקידי ! כל האופי שלי בכלליות הוא נתינה ועזרה לזולת! וגם שהסיפןר פה הוא מאוד מורכב! אני שמרתי על הפרטיות ולא אמרתי דבר! רק רוצה שהיא האישה תהיה שמחה! כי רק היא חשובה פה! ואם זאת באמת היא... היא מהממת ברמות! וכל כך מגיעה לה ! אחרי שנים ... רצוני הוא שיהיה לה יום הולדת של מלכה! ואם זה באמת רצןנך! אז אני פה יותר מכולם אשמח לעזור!ושוב לגבי מסיבת ההפתעה ... תוודא בבקשה שהיא מסכימה! רק רוצה שיהיה לה טוב . אם זו היא ... אז היא אמא מדהימה! הלוואי שתצליח לשמח אותה!
..בהתלבטות...
עבר עריכה על ידי בהתלבטות... בתאריך כ"ח באדר ב תשע"ט 13:55

חמודההודיה לה"
חמודה . תודה אשמח לשמוע את דעתך .. שאני רק רציתי לעזור בכדי שהאישה המדהימה תהיה שמחה. אחרי ששנים לא חגגו לה יום הולדת. אני רציתי להיא תשמח! כל כך מגיע לה! והכותב רושם לי באישי" מטומטמת לא פלא שבעלך זרק אותך"מה דעתך??
למה החלטת שפותח השרשור זה מי שאת מכירה?יפית8

הוא פתח ניק חדש לצורך השאלה ואין עליו שום פרטים מזהים

יש כל כך הרבה אנשים וסיפורים בעולם, הסיכוי שמי שכותב כאן זה הסיפור שאת מכירה במציאות הוא אפסי

ביקשתי למחוק סליחה על ההתפרצותבהתלבטות...

אני לא שופט אף בן אדם

לכל אחד הבעיות שלו

אתה יכול למחוק לבד.עטרה12
יש לך בצד שמאל למטה עריכה ....
כדאי
גם לך..הודיה לה"
תודה על המודעות שלך ועל כך שביקשת סליחה. גם אני מתנצלת אם נעלבת . כוונתי טהורות . אישתך אדם מדהים! ומגיע לה רק טוב! אתה בטוח כבר יודע את זה.. ובתקופה זו אני כנראה מבין חברותיה הקרובות. ומאוד אשמח שיהיה לה יום הולדת שמח! מגיע לה .. נכון?
את באמת נשמה...עטרה12
יאללה סולחה
זה לא ריבהודיה לה"
ואנחנו פה לא המרכז... המרכז זה אישתו! שלדעתי מגיעה לה לאחר שנים יום הולדת של מלכה! אז תעשה הכל!!!! תשקיע ברמות
אשמחהודיה לה"
אשמח לתגובך על כך שהכותב רשם לי במסרים " מטומטמת לא פלא שבעלך זרק אותך" שכוונתי היא רק לעזור שאישתו המקסימה תשמח!
ואם נשמע לי מוזר,אורח/ת
זה ענייני?
ורק אוסיףהודיה לה"
מוספיה שגם לאחר שעברו הרבה שנים.. זה שהיום אתה מודע לכך! ורוצה לעשות לה יום הולדת שמח! ראוי להערכה! אז כל הכבוד .. אפילו אם מאוחר. והלוואי שהיא תהיה הכי שמחה !!! הלוואי שתצליח!
רק כרגעהודיה לה"
רק כרגע ראיתי שכתבת לי במסרים האישיים " מטומטמת לא פלא שבעלך זרק אותך" . איך הגעת למסקנה שהוא זרק אותי? וממש ממש העלבת אותי בתגובתך זו. מה אתם אומרים. זה יפה להגיד לי : " מטומטמת לא פלא שבעלך זרק אותך" ?? אני באמת רציתי לעזור לך. אבל כרגע כבר חצית גבול בכך שהעלבת מאוד! פורום יקר להעליב אישה במצבי שרק רוצה לעזור מקובל עליכם? לאחר שאני אף התנצלתי אם נעלבת והסברתי שרק רוצה לעזור שלאשתך יהיה הולדת שמח. מעניין אם להגיד לי מטומטמת לא פלא שבעלך זרק אותך. מקובל אליכם פורום יקר??? (אני בניגוד לכותב לא נוהגת להעליב ואם חלילה העלבתי ביקשתי סליחה) אינך מכיר אותי.. והאןפי שלי הוא רק נתינה. אז ממש תודה לך על תגובתך המעליבה.
אז אולי זה לא מי שאת חושבת?!עטרה12
זה לא יפה לכתוב ולהתבטא כך.
וזהו.
אין לך שום קשר אליו. ב''ה את לא התחתנת איתו ונראה שאת גם לא תשני אותו. כמו שאי אפשר לשנות אף אחד..,. אם הוא לא רוצה.

לא הולכת לעשות כאן טיפול פסיכולוגי-נפשי-רגשי לאף אחד כאן.

לכו שניכם לטיפול -כל אחד בנפרד-
לא יזיק אף פעם.

שבת שלום
באסה!!בהתלבטות...

אחרי כל התכנונים ומסיבת הפתעה...

ליל טבילה נידחה ביומיים כך שביום המסיבה נהיה אסורים...

אפילו חיבוק אי אפשר

עצבניעצבני

באסה...ישנה חדשה
אולי תספר לה שתכננת להפתיע? שהיא תתעודד גם....
ותשקיע מלא מלא בכל זאת
יש מסיבת הפתעה והכל...כבר הכל סגור..בהתלבטות...

אבל אפילו חיבוק אי אפשר...

גם פדיחה מאורחים וגם באסה על עצמנו...

לחזור בלילה אחרי מסיבת הפתעה וללכת לישון במיטות נפרדות...

לגמרי.. אולי תכתוב לה פתק מרגש שיישאר על המיטה?ישנה חדשה
רעיון מצוייןאיפה הגשם
זה בהחלט באסה, אין מה לאמר. אבל כל ההשקעה לא הלכה לפח. עדיין יהיה מקסים והיא תתרגש מאד מאד.
למה באסה?הודיה לה"אחרונה
לפחות אתה חוגג לה! לפחות אתם ביחד!!! לי בעלי לא יחגוג היום!!!!! אחרי 10 שנים! שגם לא חגג אבל לפחות היה פה! אבל ביתי האהובה אירגנה לי אז מקווה שיהיה אחלה כי עם הילדים שלי הכי כיף! ולך יהיה עוד הזדמנויות .. לי ולבעלי כבר לא נחגוג ביחד יותר. כנראב
המצב הכלכלי, פריקה ובקשהחוזר

שלום לכולם. אני כותב את זה בכאב לב גדול, ומתנצל מראש אם זה ארוך מדי, אבל אני חייב לשפוך את הלב ולקבל עצה.

אני מנסה, באמת מנסה, לעמוד בנטל הפרנסה, וזה פשוט לא מצליח לי. אני עובד קשה, משקיע שעות, אבל מרגיש שאני רץ במקום. המצב הכלכלי שלי ושל משפחתי נהיה קשה מיום ליום. החובות גדלים, ואני כבר לא יודע איך להתמודד עם זה.

כל לילה אני שוכב ער, הלב שלי דופק בחוזקה, ואני חושב רק על הלחץ של החודש הבא. אני רואה את הצורך בבית, את הדברים הבסיסיים שחסרים, ואני מרגיש שאני מכזיב. ההרגשה הזו שאני לא מצליח לספק את היסודות היא שוברת אותי.

הקושי הגדול ביותר שלי הוא במישור הרוחני: איך אפשר לשמור על שמחת חיים ועל יישוב הדעת כשהדאגה אוכלת אותי מבפנים? אני יודע ש"אין אדם נוגע במוכן לחברו כמלוא נימה", ואני משתדל להתחזק באמונה ובביטחון, אבל ברגע האמת, כשאני רואה את חשבון הבנק, הכוחות נופלים.

שאלותיי אליכם:
חיזוק הביטחון: איך אתם מצליחים לשמר ביטחון ואמונה שלמים גם כשהמציאות הכלכלית צועקת משהו אחר לגמרי? אילו מחשבות או כל דבר יכול לעזור ברגעי השפל?

עצה מעשית:: האם מישהו מכם חווה קושי כלכלי עצום והצליח לצאת ממנו בדרך ישרה? איזה שינוי אמיתי עשיתם שהביא לכם ישועה?

אני לא מחפש פתרון קסם, רק כוח להתמודד וכמה מילים טובות שיזכירו לי שאני לא לבד בתוך החושך הזה.

אני מרגיש שאין שום סיכוי, שנים שאני מנסה ולא מצליח לצאת מזה, זה גורם לי ליאוש מהחיים, 

יש רגעי שפל באמת שאין לתאר. אני מגיע לקצה.

והכי מקשה, שאשתי ביקורתית מאוד לגבי, היא מצפה, אולי בצדק, שאחזיק את המצב, אבל כל פעם שהיא רואה את החשבון היא מוציאה עלי את כל הפחדים שלה, ודוחפת אותי למה אתה לא עושה ככה ולמה לא ככה, אני מרגיש שהיא לא איתי אלא נגדי בזה.

תודה רבה מראש לכל מי שטורח לקרוא ולענות. מי יתן וכולנו נזכה לראות ישועות בקרוב.

וואי, וואי. באמת לא פשוטהסטורי

מציע לפנות לארגונים שמתמחים בזה כמו פעמונים/מקימי ולהעזר בהם גם להתארגנות לטווח הקצר - בעיקר בדיקה יסודית של האפשרות לצמצום הוצאות ובעיקר לטווח הארוך - הגדלת הכנסות והתנהלות כללית נכונה.

חוץ מזה ובמקביל - להתפלל מכל הלב.

תודה. התפילות כבר שנים שלא מתקבלותחוזר
קטונתיהסטורי
מציע כן לפנות לעצה ועזרה מאחד הארגונים שמתמחים בזה בדיוק. בהצלחה רבה.
קודם כלהעני ממעש

מקווה שתעבור את זה

חסרים נתונים ראשוניים על מנת שנוכל להתחיל חשיבה

מס' נפשות

מקורות פרנסה סכום ויציבות

האם קיימים פערים לא שגרתיים

וכד

בפרטי?חוזר
למה פרטי ולא בפורום?העני ממעש
כי לא בא לי לספר לכל העולם פרטים אישיים אולי?חוזר
ותשועה ברוב יועץהעני ממעשאחרונה

מטרת הפורום היא התייעצות אנונימית בלתי מקצועית

לא מקובל באישי בפרט משתמש לא מוכר ומילא אף אחד לא מכיר אותך

קצת קשה לדעת ככה אבל אגיד משהו מעודדדי שרוט

אין ברוך כלכלי שלא ניתן להתגבר עליו אם אתם נורמטיביים.

פנה לפעמונים ותבקש מהם עזרה. זה יצריך שיתוף פעולה מלא שלך ושל אישתך.

חבל לחיות ככה חבר. תרים טלפון לארגונים כמו פעמונים הם יודעים לעזור בהתנהלויות כלכליות כאלה.

מנסיון אישי ממליץ גם כן על מקימימתוך סקרנות
עבר עריכה על ידי מתוך סקרנות בתאריך כ"ד בכסלו תשפ"ו 14:05

מה שכן, השאלה אם אשתך מגויסת לנושא, או שהיא רק מצפה ממך.

ברגע ש 2 בני הזוג מתגייסים להוציא את העגלה כמו בכל קושי המתמודדים אתו בבית, שרצוי ש 2 בני הזוג יתגייסו לפתרון, זה הרבה יותר קל בעז"ה.

מחפשת רעיון למשהו כיף בחצי האחרון של חנוכהמתייעצת גירושין

בא לי לטוס או לעשות משהו ממש כיף אבל אין לי כרגע ויזה

יש מקום שאפשר לטוס אליו, בלי?

מה עוד אפשר לעשות גם לבד וגם זוגי בחנוכה?

יש לי רצף כייפי של ימים שאני יכולה לעשות בהם מה בא לי 👸

כל רעיון יתקבל בברכה, אני כבר אשקול.

למדינות באירופה, אין צורך בויזה. וממש קל עם כשרותאלישבע999

במדינות הגדולות

וגם קרוב מבחינת משך הטיסה.

יש גם את דובאי - לא הייתי שם עדיין ולא יודעת להמליץ 🙃

גם שם יש שפע של מסעדות כשרות

(חפשי בגוגל "מטיילים בכיפה"  אתר מעולה לתכנון נופש לדתיים) 

אילת;)ברגועאחרונה
בעלי מתעלם ממניא1111

היי, אשמח לעצת הפורום

בעלי אחת לכמה ימים כועס, נפגע ממשהו או סתם לא במצב רוח ולאחר מכן מתעלם ממני למשך כמה שעות/ימים.

זה כולל יציאה מהאוטו הביתה בלי לחכות לי, מבט אטום, הסתגרות במחשב או ללכת לישון מבלי לתקשר.

זה בדרך כלל מסתיים אחרי שאני כבר ממש פגועה, ואפילו בוכה. גם מזה הוא בהתחלה מתעלם ואחר כך חוזר כאילו לא קרה כלום.

אני מבינה שיש לאנשים לפעמים צורך במרחב אבל זה חוזר על עצמו כל יומיים. אני מרגישה שאי אפשר לצפות אותו ושכל דבר קטן יכול לגרום לניתוק רגשי. אני ממש סובלת מהאירוע הזה. אשמח לעצות

תמיד זה היה ככה? או שזו תופעה חדשה יחסית?*אשתו של בעלי*

אולי עובר עליו משו...מצוברח ממשו...

ניסית לדבר איתו על זה?

כמה זמן נשואים?זמירות
לא תקין.לביטה

התעלמות זו אלימות לכל דבר.

טיפול זוגי אולי יעזור. 

מצטרף להתנגדותצדיק יסוד עלום

זו התנהגות חריגה ואכזרית כלפייך. לפעמים אין כוחות ואז קצת יורד החשק לדבר, אבל אם זה דפוס אי אפשר לתרץ כנפילה. את אשתו, הוא חייב להתאמץ עלייך. הוא מרגיל אותך בהענשה על התנהגויות שלא כפי רוחו, והעונש הוא נטישה.

אם זה באמת כמו שתיארת זה מאוד מאוד לא תקין. טיפול זוגי דחוף, אין משפיל מההתנהגות הזו.

ממליץ לא לתקוף חזרה אלא לפעול חכם. מן הסתם הוא גם בחור טוב ולכן אתם ביחד. אבל זו התנהגות אולטרה בעייתית, תיזהרי מאוד לא להיות מכילה כלפי דבר כזה

אם הוא היה פהמשה

הייתי שולח אותו לתחקור של כמה דברים לנסות להבין איך הנפש שלו פועלת ולמה הוא מתגונן ככה. אבל הוא לא.

איך את מרגישה? מה עובר לך בגוף כשהוא עושה לך את זה ?

אולי הוא לא יודע להגיד את הרגשות שלוbinbin
צריך ללמוד איך מדברים ומשתפים תנסי ליזום שיחה על זה שאת מוכנה לעזור לו לדבר לשתף ולפתוח את הלב... זה שלב חשוב בזוגיות שצריך לעבור אותו ושניכם צריכים להיות מוכנים להתקדם לשם
נשמע כמו התעללות רגשיתזיויק
השיח והקשר חשובים גם במצב של מריבה. דברתם על זה בזמן רגוע?
תעשי גוגל על טיפולי שתיקהruthi
זה לא תקין, זאת לא נורה אדומה אלא פרוז'קטור. 
גם אני מתעלם מאישתי.די שרוט
חוקרים גילו שהאוזן הגברית בנויה בצורה אבולוציונית מיוחדת. היא מסוגלת לשמוע רחש של פתיחת בקבוק בירה ממרחק של 3 חדרים, אבל מסננת אוטומטית תדרים שמכילים את המילים "זרוק את הזבל" או "אנחנו צריכים לדבר". זה לא רוע, זה פשוט הישרדות. אל תיקחי אישית.
לא יפה ללעוג לכאב אמיתי שמעלים כאןזיויק
מסכימה גםדיאט ספרייט
חוסר טאקט עד כדי חוצפה של ממש 
בסדר בסדר סליחה. ניסיתי להקליל את האוירהדי שרוט
כמה זמן נשואיםהעני ממעש
נשמע לא טוב, אבל...שלג דאשתקד

חלק מהחברה' כאן לקחו את זה קיצוני קצת, לטעמי. זו לא בהכרח אלימות, זה לא דורש טיפול דחוף, זה גם ממש אבל ממש לא מה שנקרא "טיפול שתיקה".

בסך הכל, מדובר לכאורה באדם טוב שעובר עליו משהו והוא מגיב לזה בצורה מסוימת. חבל באמת שהוא ככה מתנהג, וגם חבל שעובר עליו משהו, אבל זה קורה במשפחות הכי טובות. בשביל להבין כמה זה לא מבהיל, תדמיינו שהשטלה הזו הייתה נשאלת על ידי גבר, ביחס לאשתו. ברור שהתשובות היו שונות לגמרי, וזה משום שלנשים יש יותר לגיטימציה להביע רגשות, להעיר, לעמוד על דעתן וגם להתנהג בצורה כזו. אצלן זה נורמלי שיש תנודות במצב הרוח. מותר להבין שיש גם גברים כאלה. אף אחד לא מת מזה, וכנראה גם אף אחת לא תמות מזה.

לדעתי, תחכי קצת שזה יפשיר ותדברו, ותנסי בכנות להבין מה שורש העניין. דווקא ככל שתאפשרי לו לדבר בפתיחות, יש יותר סיכוי שהוא ילמד לדבר ולהעיר אם גרמת לו עוגמת נפש (אכתוב כאן משהו שיפחיד חלק מהחברות/ים, אבל יש מציאות כזו! יש שיח אלים מאוד כיום כלפי גברים, שגורם להרבה גברים עדינים לחוש שאסור להם להעיר ולדבר על מה שמפריע להם, ואז זה יוצא בצורות כאלה. אז אם באמת רוצים לפתור את הבעיה, צריך לגרום לו כן להעיר ולדבר ואולי זה יעזור).

כמובן שיש עוד הרבה אפשרויות. יכול להיות שזה מזג האוויר (פתאום נזכרתי בשיר היפה "מת אב ומת אלול" של ר' שמואל הנגיד, שמתאר את החוויה הזו בצורה מליצית ויפה), יכול להיות שזו איזו חוויה נפשית או אישית וגם יכול להיות שמישהי מדליקה אותו בחוץ ואז כשהוא חוזר אלייך הוא נכבה (לא תמיד זה סוף העולם, אבל אדרבה, ככל שתנהגו בחכמה ותפתרו את העניין בקלות, הוא יישאר אצלך ויבין כמה זה טוב).

סליחה, טעיתי!!שלג דאשתקד

בזכות אחד מחברי הפורום שהאיר את תשומת ליבי, אני רואה שלא מדובר באירוע חד פעמי שקרה לאחרונה, אלא באירוע שקורה מפעם לפעם.

אם זה אכן כך, זה שונה מהיחס המאוד סלחני שהצגתי. אם זה קורה רק בתקופה האחרונה, תנסי באמת להבין, אולי עכשיו ממש יש לו תקופה קשה (נניח, ואתן דוגמה מאירוע שהיה אצל קרובי משפחה שלי: זוג שגם ככה קצת דבוקים להורי האישה וכולם שם "לא מתים" על בעלה, מחליטים לעבור לגור אצלהם לתקופה ממשוכת, והגבר גם ככה מרגיש לא בנוח ועוד זוכה מדי פעם להערות קטנטנות מכיוונים שונים - את יכולה חהבין שזה מצב לא טוב מבחינתו, ובנוסף הוא מקבל עוד משקולת של 2 ק"ג כל יום-יומיים).

אבל כן, חד משמעית שזה לא מצב בריא וזה לא אמור לחזור על עצמו כל פעם שכועסים.

אין לי עצות, אבל כן חשוב לי להגיד שזה ממשדיאט ספרייט

ממש ממש לא תקין

להישאר ככה זה לא יכול להיות

זה קורה סביב נושא/תחום קבוע?רקלתשוהנ
האם בעעלך עם אישיות רגישת יצרשוקו.
מה שנקרא SHP
באמת לא נעיםתהילה 3>

נשמע שכדאי לשוחח על המצב הזה בזמן נינוח ביניכם.

לשתף כמה זה פוגע בך, וכמה זה מכאיב לך, ולבקש שגם אם הוא פגוע ונסער יתנהל אחרת.

מוסיפה שיש אנשים ש"מענישים" בהתנהגות כזאת, ויש אנשים שהתגובה שלהם כשהם נסערים או כאובים היא התנתקות והסתגרות עד שהם נרגעים וחוזרים.

אם זה נעשה באופן מעניש, כדאי לפנות לעזרה חיצונית. אם זה חלק מדפוס התנהלות מסתגר בזמן קושי, אפשר להתחיל גם בשיח ביניכם.

כך או אחרת חשוב לשוחח על התחושות שלך מול זה. אפשר ורצוי, בכללית לדבר על התגובות והאוטומטים שלכם בזמני פגיעות. הרבה פעמים אצל זוגות אלה תגובות שמפעילות זו את זו.

לדוגמא צד שפגוע וצועק, ומלחיץ את הצד השני שרגיש להרמת קול, שמסתגר ומתרחק בגלל זה ואז הצד הראשון מרגיש נטוש, ויותר נפגע וכועס, וחוזר חלילה.

הרבה פעמים אופן התגובות הללו לפגיעות מוסיפות פגיעה נוספת, גם אם הצד השני צועק כי הוא פגוע, והצד המתרחק מתרחק כי הוא נסער, ושניהם לא מתכוונים לפגוע אחד בשני, אבל תכלס זה מה שקורה.

מודעות לאוטומטים האלה יכולה לסייע לשניכם (ולכל זוג) להתנהל יותר נכון בעיתות משבר.

איש שילמד שהוא כרגע פגוע וזקוק להסתגר שיגיד לפני כן, קשה לי לדבר עכשיו ואני צריך זמן לעצמי לעבד מה שהיה. הצד שהדחף שלו הוא להוציא את מה שמכעיס אותו, שילמד להגיד אני ממש ממש נפגעתי ממך ואני רוצה שנדבר על זה, מתי תהיי פנויה לשמוע אותי? וכן הלאה.

מטבע הפורמט, בני זוג עשויים לדרוך זה על הפצעים אחד של השני. זה לא באג אלא פיצ'ר, שבעבודה נכונה מאפשר לכל אחד להכיר לעומק את הפצעים והדפוסים שלו ושל בן הזוג, ולהתרפא בהתנהלות נכונה.

רק מעודדת שאפשר לצאת מיזה.אונמר

נשמע פה מהתגובות שאת במצב מזעזע והלך לך על הנישואים.

לא מקלילה, ובאמת זה קשה ברמות. זה השפלה נוראית וכאב מאד גדול לאישה.

רק אומרת שאני גם הייתי חווה את זה מבעלי, וב"ה אנחנו אחרי זה. אין דבר כזה היום.

הינו בטיפול טוב ב"ה. ובאמת שבאנו שתינו כדי לטפל ולא לשמוע ולהמשיך הלאה.

אבל לגמרי לגמרי אנחנו אחרי והסיכוי היום שיקרה דבר כזה הוא אפסי.

הוא פשוט הבין בעלי עד כמה זה לא רלוונטי ולא יכול להיות חלק מהחיים שלנו, ולמד להתמודד.

אש רק מעודדת אותך שאפשר לצאת מיזה. טיפול כמובן יועיל פי מאה מכל שיחה שלכם. אם יש לך סיכוי לשכנע אותו אז הכי טוב.

אם את רוצה המלצה למי שאנחנו הלכנו אפשרי באישי.

ולא אומרת לך טיפול עכשיו 40 שנה. הינו בטיפול ממוקד, כמה חודשים ואנחנו מעל זה.

בעז"ה שיהיה כה גם לכם.

חיבוק על הבדידות... לא קל בכלל.

חשוב לי להוסיף לפותחתדיאט ספרייט

למקרה שהדברים שאני כתבתי לא היו ברורים.

אני מסכימה מאוד עם הכתוב פה.

אני לפחות, המסר שהתכוונתי להעביר הוא שככה זה לא יכול להימשך וחייב עזרה חיצונית.

ממש לא התכוונתי שיש מקום להפסקת הנישואים.

ובכללי אני בעד הפסקה במקרים קיצוניים בלבד. 

👍.אונמראחרונה

מבינה לגמרי גם את הבהלה.

באמת זה ממש לא נעים.

אבל ב"ה אפשר לצאת מיזה. מטפלים ויוצאים והחיים אחרי הם כל כך אחרים.

החיים בצל החשש של 'אולי עכשיו משהו לא יתאים לו ויגזר עלי שקט של יומיים' זה זוועה.

אחרי שעובר החשש נפתחים עולמות. בעז"ה.

מעשה שהיהיהלום אובלי

ישבנו בנחת שבת בצהריים על הנדנדה, דיברנו על הא ועל דה.

הגענו לנקודה שאמרתי לו בהקשר למשהו כללי שדיברנו על כך שלגברים יש נטיה לפזול לדשא של השכן. והעלתי סיטואציה שהיתה במסעדה, ישב מולי ממרחק גבר חרדי שישב מול אישתו ולא הפסיק להסתכל עלי, בזמן שבעלי עם כיפה גדולה, פיאות וזקן התרגש מהמלצרית.

אמרתי בנחת שזו מציאות קצת עצובה, שבמקום לחיות עם מה שיש להם ולהעריך את זה ולהשקיע בזה, כל אחד מסתכל על האחרת.

בהתחלה הוא הכחיש ואמר שהוא לא התרגש ממנה למרות שלי זה היה ברור וגם לא תקפתי אותו על זה וגם לא פגע בי כי היא היתה עם טיץ צמוד.

והוא אמר "זה בכלל לא בגלל הטיץ, אמרתי לעצמי 'וואו איזה שפתיים יפות יש לה'"

בהתחלה השתתקתי מרוב הלם...

אולי בהתחלה ניסיתי להבליג. אני לא יודעת איך זה קרה, והוא חזר שוב ושוב על המשפט הזה. חמש פעמים שמעתי אותו אומר על בחורה אחרת "וואו איזה שפתיים יפות יש לה". 5 פעמים!

לפרוטוקול, לא שזה משנה אבל שפתיים זה צד חזק שלי, מחמיאים לי עליהן המון, והוא מעולם לא החמיא לי עליהן ככה...

ופתאום אני שומעת אותו מחמיא באוזניי ככה למישהי אחרת ועוד על שפתיים.

בתור מתבוננים מהצד, איך אתם רואים את זה?

ואיך אתן הייתן מגיבות?

שיחה מיותרת, לדעתי שניכם טעיתם שדשתם בזהרקלתשוהנ

אני חושבת שלמרות שאמרת את זה בנחת, התפיסה שלך את הגברים עצובה.

אני לא חושבת שהם פוזלים לדשא של השכן. אני חושבת שהם יותר מתרשמים בקלות ממראה עיניים, אבל לפזול לדשא של השכן זה עניין של הלב ולא של מבט.

לא רואה לאן שיחה כזאת מקדמת. מילא אם היה תיאורטי, אבל הבאת דוגמא שבפועל משפילה את בעלך, וזה גם קצת מכה מתחת לחגורה, בשיחה אגבית להגיד לו שהוא התרגש מהמלצרית...זה משפיל.

את מתארת הרבה נחת וזרימה בתחילת השיחה, אבל לפי התגובה שלך בסוף את יכולה להבין שזה לא באמת קליל בעינייך - ובצדק.

את אומרת שלא נפגעת אבל זה רק כי בראש שלך נתת הסבר, אבל הנה ההסבר לא היה נכון וכן נפגעת.

וברור לגמרי למה. זה מעליב.

מיותר לגמרי מצד בעלך להגיד את זה

מיותר לגמרי מצידך לדחוק אותו לשם

וזה בדיוק הסיבה שהשיחה הזאת פשוט היה מיותרת מראש...

איך הייתי מגיבה?

כנראה בצורה תינוקית נעלבת מאד מאד וכועסת ועוזבת את השיחה - או רק שותקת או הולכת ממש.

גם אני חושבת שחבל לדבר על זה. בטח ככה.מרגול

כלומר, כן, ברור שגם אנשים נשואים יכולים להתרשם מאנשים אחרים בני המין השני.

וגם אני לא חושבת שזו בעיה להעלות את זה כטענה כללית מול האיש.

אני חושבת שזו בעיה להביא את זה לחיים המציאותיים האישיים שלכם.

מילא היית אומרת על אנג'לינה ג'ולי שברור שהיא יפה, או שאפילו היית אומרת על בראד פיט.

אבל זה לא במציאות.

להביא למציאות, בטח כשאת נותנת את הדוגמה השלילית *עליו* (ולא עלייך), זה לבשל לעצמך את הדייסה.

קודם כל העיקרון של להגיד על הצד השני. דמייני שהשיחה הייתה בנושא אחר - קנאה, כעס משהו כזה. את מבינה שזה מאוד שונה אם תתני דוגמה על *עצמך* שהרגשת בה קנאה/כעס, מאשר שתתני עליו?

ולנושא שלכם ספציפית… איך זה יכול לעשות טוב לזוגיות שלכם? או של כל אחד? אם מדברים על זה פרקטית. על ההיא מהמסעדה. ההוא שהסתכל והמלצרית שכך וכך.

זה קצת כמו שתדברו לפרטי פרטים איך הרגשתם כלפי איזה אקס/ית מהעבר. נכון, כנראה היו שם תחושות של אהבה ומשיכה כלשהן, אבל למה לפרט??? איך זה מועיל?

היה, נגמר, מתרכזים בזוגיות שלכם, במחויבות ובייחוד שלכם אחד לשניה. זהו. 

אני תמיד נהנית לקרוא אותךנגמרו לי השמות

כמה חוכמה תבונה ורגישות יש בך! ❤

ורק לגבי הסיפא -

זו ממש לא צורה תינוקית אלא הכי אנושית שיש,

ואישה ששומעת כך מבעלה ומרגישה פגיעה הכי מוצדקת בבלעדיות, במחמאות, במבט, בכיוונון הלב, שרוצה וצריכה להרגיש היחידה עבורו מגיבה מתוך מנגנון הגנה הכי אנושי שיש בדיוק כמו שהיטבת לתאר - או כעס (FIGHT) או עזיבת השיחה (FLIGHT) או שותקת (FREEZ).

שאלו מנגנוני ההגנה שלנו עד ה120 ולא רק בינקות, וטוב מאוד שהם שם כדי להגן עלינו ולאותת לנו שמשהו כאן באמת פגע בנו והיווה איום עלינו, ע"י איום על מימוש הצרכים שלנו במקרה הזה.

ותיווך נכון ונתינת מקום נכונה לעצמינו לכל המתחולל בנו גם ודווקא אז, ואח"כ תיקשור נכון של זה לבן/בת הזוג יכולים גם להביא לצמיחה גדולה, לריפוי, לבניית קומה נוספת.

כשחשבתי שהוא התרגש בגלל הטיץיהלום אובלי

לא נפגעתי כי חשבתי שזה מראה עיניים, אבל שהוא דיבר על השפתיים הרגשתי שזה כבר עניין של הלב, ולא האמנתי שהוא ממשיך לחזור על זה...

גם כשהוא התרגש מהמלצרית במסעדה זה פגע בכבודי כי היא הרגישה את זה, אבל הבלגתי עד אותו רגע שהעלתי את זה בשיחה בשבת

טעות קשה שלוזיויק
יש את ההתמודדות וזה לגיטימי, לגברים ונשים, אבל הוא עשה מעשה פוגע וחסר רגישות לדעתי, כולל באמירה
אתה יכול לפרט?יהלום אובלי
למה זה מרגיש כאילו למישהו יש הרבה זמן פנוינעמי28

ופותח שרשורים הזויים.

ולא תקין בעליל כמובן.

אין סיכוי שהוא דיבר ככה על שפתיים מבלי שהוא חשב לנשק אותן.

ולהגיד שוב ושוב זאת אפילו לא מחשבה חולפת, ממש לקח את זה איתו.

חוסר טאקט מתמשך, אולי הוא חטף שבץ או משהו.

כתבת בכותרת משהו שחשוב לשים לב אליו בכללינגמרו לי השמות

לא מדברת ספציפית על השרשור הזה,

אבל בהחלט באופן כללי:

את צודקת לגמרי שעלולים להיות פעמים (ואף פעמים רבות לצערינו) שיפתחו שירשורים לא אמיתיים.

כלומר שכל הנכתב בהם לא אמיתי, או חלק אמיתי וחלק לא.

או שהפותחת מזדהה כאישה, אך "היא" בעצם גבר.

או שהפותח מזדהה כגבר, אך "הוא" בעצם אישה.

או שמשנים את הפרטים בצורה שקשה לקלוע לסיטואציה האמיתית ולהתאים את המענה,

או שיש באמת מקרים אפילו של מטרידים או אנשים/נשים עם כוונות לא טובות כלל שמנצלים את הבמה ואז פונים באישי להמשך ולעשות עוד רע חלילה,

או "סתם" משועממים,

או נערים/ות,

או טרולים,

או מעוניינים להביא נושאים פרובוקטיבים או עם פן "גופני" / "מיני" / "מוצנע" וכן הלאה

וחשוב ממש להיזהר.

גם לבחור למי להגיב אפילו בבמה פתוחה

ובטח שבאישי

ותמיד אם לא מתאים או מרגיש מוזר אפשר לדווח, ובעיקר לשמור על עצמינו, כל אחד על עצמו או עצמה.

אז כאן ספציפית יכול להיות שהכל אמת לאמיתה? ודאי.

יכול להיות שלא? יכול.

איך נדע? לא יודעת אם אפשר לדעת בוודאות כמעט אף פעם, אבל כל אחד ומה שהוא/היא מרגישים.

וחשוב גם לעקוב ו"להיות עם היד על הדופק" אם משהו נראה חשוד.

וגם כשכתבתי את זה אישית אני באמביוולנטיות,

כי מאוד יכול להיות שהכל אותנטי ואז זה עלול לפגוע בפותחת, ומתנצלת מראש אם כך, לא זו הכוונה.

אך העיקרון באופן כללי חשוב מאוד בפני עצמו ולכן היה חשוב לי בכל זאת לכתוב ולחזק את הנקודה הזו עבור כולנו.

אני שמחה שאת לא מאמינה לייהלום אובלי
זה רק מחזק לי כמה זה לא תקין...
אני לא יודע מה מריח יותר מרחוק, הגרביים שלידי שרוט
אחרי שבוע שדאות או השרשור הזה.
הערותהעני ממעש

אינך אחראית על ולא תתורו שלו, לא באופן רוחני שתילחצי שיגיע לגיהנום , ולא ב'לחץ' להיות 'מלכת היופי' עבורו

הוא פתוח איתך וזה יפה .

הקטע שהוא המחיש לך ככה - אולי יש לו פער כלשהו נוירולוגי וכו

אינך חייבת לקחת ללב

תחשבי שבעלך יתלונן, שבגלל שקנה לך שמלה חדשה, ולמרות זאת התעכבת על כל חלון ראווה אחרי זה, סימן שאינך אוהבת אותו

ייתכן שהרעיון הכללי נכון אבל הדוגמא שהבאת לאקופצת רגע

ממש קשורה לנושא.

אני לא שמלהיהלום אובלי
ואני לא אחת מאלף
תגובההעני ממעש

נראה שלא הבנת את כוונתי

שוב - התפעל ממשהו מסויים בחוסר טאקט

אבל משמע ששם נעצר

לגבי שיתוף עם חברותייך זה לכאורה בעייתי

כלומר, פגעו בי - למרות זאת אני יכול לפגוע בחזרה רק לפי התו'ל- הדין . ולא להשתולל יותר מדי. עם כל הכאב והכבוד .

ושוב ממליץ לבדוק אם קיים אצלו פער כלשהו נוירולוגי תקשורתי וכו

לא אמרתי ששיתפתי את חברותיייהלום אובלי

וגם אם כן, לא באתי לתת כאן דין וחשבון, נכנסתי כדי לקבל תמונה ותגובות שיפוטיות לא מעליבות אותי אבל פחות משרתות את המטרה שלשמה שיתפתי באנונימיות סיטואציה רגישה.

וזו לא סתם התפעלות בחוסר טאקט, יש פה חוסר כבוד ורגישות ופגיעה באינטימיות. זה לא נעצר שם, זה מלווה אותנו הרבה זמן...

אוהעני ממעש

אז כאן יש נקודה שניתן לפתוח

חוסר כבוד וכו שציינת

מתי התחיל , מדוע, האם ואיך ניתן לטפל

עוד משהו -

אנשים כאן כותבים על מנת לנסות לסייע

אז גם אם תגובה אינה מה שהפותח ציפה לקבל - לא צריך לקחת קשה

ולפעמים משהו לא בעניין עלול במבט שני לשפוך אור

נראה לי ש נגמרו לי השמות לא הגיבה כאן

מסתמא יהיה לה מה לאמר

הוא שיתף אותך.אדם פרו+
עבר עריכה על ידי אדם פרו+ בתאריך כ"א בכסלו תשפ"ו 12:15

ברור שזה אסור לו הלכתית להסתכל עליה ובטח שלא להתמוגג מיופיה.

והוא נכשל

אבל אפשר בקטע הזוגי להסביר, שהוא מעביר את ההתפעלות אלייך.

וגם לשיתוף איתך.

זה לא כל כך נורא מבחינה זוגית. לדעתי.

אולי סוג של רמז שהוא היה רוצה שתעשי עיצוב שפתיים כלשהו.

באמת אמירה מיותרת יחסית.

מבחינה הלכתית ומוסרית, ברור שההסתכלות והמשך ההתפעלות אסורה.

הוא לא רמז לי שום דבריהלום אובלי

ולא רוצה עיצוב שפתיים, יש לי שפתיים עבות ויפות וכל מי ששמע שזה מה שאמר, אמר שמוזר שהוא אמר את זה דווקא לי...

נשמע שהיתה שיחה בעייתיתגפן36

אבל הגלגל ממשיך להתגלגל...

למה עוד אנשים בסביתך יודעים עליו שאמר כך? 

איזה גלגל ממשיך להתגלגל?יהלום אובלי
מסכימה. משהו לא נראה לי תקין בשרשור הזהלומדת כעת
העודף שיח ושיתוף על המראה של הפותחת, וקושי זוגי שמיוצג בשמחה ולבביות...
סליחה שאני עונה על תגובות שמכריחות אותי להגיביהלום אובלי

שהבעיה היא לא השפתיים שלי אלא האמירה שלו

וכאילו לרמוז לאישה לעשות עיצוב שפתיים זה חכם והגיוני, יש פה תגובות מפתיעות...

הן שאלו את מי עוד שיתפתSeven

כי באמת לא סביר לשתף באמירה כזו של בעלך את הסובבים אותך

לגופו של עניין האמירה לא רלוונטית

לחשוב שגברים פוזלים לדשא של השכן זה לא חשיבה בריאה ונכונה לקשר זוגי ואם בעלך פועל ככה שיעשה עבודה עם עצמו..

גם גבר שהוא לא דוס ולא עם זקן וכיפה גדולה יכול להיות נאמן..המראה זה חארטה אז שיפסיק להתמקד במראה ויתחיל לעשות עבודה פנימית

אני לא הבטחתי לענות לכל שאלה שנשאלת פהיהלום אובלי

וזה מקובל עלי שחושבים שאני טרול משועמם, זה לא לוחץ עלי לחשוף פרטים שאני מעוניינת לשמור לעצמי...

אבל אם יש פה נשים וגברים שאמירה כזאת עוברת על ידם בשתיקה, וחושבים שאישה ממשיכה להרגיש נאהבת ונחשקת אחרי דיבור כזה אז כדאי שיזכרו שהחיים והמוות ביד הלשון.

ואם למישהו נראה מוזר ששיתפתי והתייעצתי עם סובבים שלי לגבי אמירה כזאת, כנראה לא מבין כמה זו אמירה שפוגעת בליבה של האינטימיות.

בידיוק זו אמירה שפוגעת בליבה של האינטימיותSeven

אבל זו הנקןדה זה שיח אינטימי של בני זוג

לא מתאים לשתף אותו עם אף אחד

פרט לבעלי מקצוע במידת הצורך...

מצטערת אם אני רק מחממת אותךסיה

אבל אם מציע לך לצאת איתו בהמשך תתחמקי. אל תגידי למה.

אם כבר דיברתם על הנושא שהוא פלרטטן ומסתכל על נשים אחרות והוא יודע שזה כואב לך.

כואב לך זה אומר שזה אמור גם לכאוב לו

אם אשתו עצובה בגלל שהוא מסתכל על נשים אחרות אז הוא פוגע בעצמו

מה הענין שלך לצאת למסעדה איתו ולחזור כאובה

עד שהוא לא יבין שאין פלרטוטים ואין מבטים בצורה כזאת שמכאיבים לך אין סיבה לצאת איתו

לא קראתי תגובות אחרותbinbin
אני חושבת שיש נושאים שלא אדבר עם בעלי עליהם זה אחד מהם. למה לי לתת לבעלי לחשוב ולדבר איתי על יופי של מישהי לידנו? (זה לא שאני חושבת שהוא לא יחשוב לבד אבל יש הבדל בין לחשוב לבין לשים את זה בנינו ולדון על כאלה)

אגב אני מסכימה עם הפסקה הראשונה שכתבת, גברים צריכים להעריך ולזכור מה יש להם בבית!

סליחה אבל זה שיח גרועדרור אל

דרך הטבע שיש משיכות כל הזמן. כל עוד לא ממשים אותן חס וחלילה, אין מה לדבר על זה.

זה רק ייצור פגיעה, העלבה ומתח. שום דבר טוב לא יכול לצאת מזה.

אם פתחת בטיפשות את הנושא, קבלי את משיכותיו בכנות. כשמבשלים חמין מקולקל - אין מה להתפלא אם יוצא מזה קלקול קיבה.

ולגופו של ענייןדרור אל

יש ציפייה ליצור משיכה, ולכן היעלבות כששומעים על משיכה לאחרות. וזה גם נוגע בדימוי עצמי.

אי אפשר לעצור את המשיכות לאחרות, זה דרכו של עולם. אפשר להעצים את המשיכה אליך. באופן חיובי, לא באופן שלילי.

כלומר: טוב ורצוי לדבר על - כמה אני יפה בעיניך, נכון שאתה אוהב את השפתיים שלי, מה הכי יפה בי שאתה הכי אוהב ונמשך. כאלה שאלות, שיעשו רק טוב.

עכשיו שכבר נאמרה האמירה שלו - מציע לך לא למסגר אותה ולעשות ממנה עניין. זו תחושה רגעית של משיכה מקומית. זה לא אומר שהוא לא נמשך אליך ולא שאת פגומה.

הוא נמשך אליה, היא לא פגומהסיהאחרונה

אבל הוא לא חכם מספיק . אם היה חכם לא היה בוער לו לבהות באישה אחרת כשהוא נמצא ליד אשתו

עד שהם אירגנו יציאה ויצאו הוא יכל להתאמץ בשעתים של היציאה לא להסתכל על אישה אחרת.

מה יצא לו? התאמצו ליציאה ובמקום להתקרב אחד לשני יצא הפוך. וכל זה למה? כי לא יכל להתאפק ביציאה הזאת לא להסתכל על אישה אחרת ולא לכבד את האישה שלו.

לצאת זה טירחה זה ביביסיטר זה ארגון הילדים.

יצא שכרו בהפסדו

נשמע שאתה מאוד חכם, אקבל את עצותיךיהלום אובלי

המלומדות, הנבונות והלא טיפשות בכלל, מזל שאתה כאן להציל אותי מהבעירות שלי.

אפשר לנעול את השרשור אני רואה שהוא מיצה את עצמו...

ויכוח סוער - אוכל קנוי - בבקשה בבקשה תעזרו לי!זקן ושבע ימים

אשתי לא אוהבת לבשל אבל טובה בזה, אמא שלה לעומת זאת שורפת סלט. בקיצור זה לא הצד החזק שלהן. אשתי כל הזמן אומרת שיש ביצה במקרר ואפשר להכין חביתה, ויש ירקות אפשר לחתוך סלט, ולכן לא מבשלת. ואני אומר לה שאני רעב והלוואי והייתי יודע לבשל אוכל, אוכל אמיתי. בישולים. סירים. הבנתם..

בקיצור, חזרנו שבת מההורים שלה, עם מה שמתיימר להיקרא "אוכל", וכל השבוע אני רעב! אומר לה אולי תוכלי להכין משהו, את טובה בזה. היא אומרת לי שיש אוכל מההורים שלה, או שאני אכין חביתה, מצידה לא חסר אוכל.

אז עשיתי מעשה - הלכתי לקנות אוכל מוכן, פיצה שווה, המבורגר טוב, סושי מפנק..

חזרתי ואמרתי לה  - זה שלי! אני רעב!

ואז היא נפגעה ממני ממש. אמרה לי שהיא גם עובדת קשה, וגם רעבה, וזה לא בסדר שאני לא חולק איתה. אז אמרתי לה שהיא טוענת שיש מלא אוכל בבית, אז מה פתאום היא מתנפלת על מה שקניתי? לא בקטע של קמצנות , אלא בקטע של אם את בסתר ליבך גם רעבה וגם יודעת שאין באמת מה לאכול ושסלט לא באמת משביע, אז מה את מחכה שאני אקנה אוכל מבחוץ ואז אוכלת לי אותו??

בקיצור - מה דעתכם? האם אני באמת לא בסדר במצב הזה? 

חחח שטיפת כלים באמת לא כלולה בזמןפשוט אני..

אבל אם תוציא את הקישוא (שהוא באמת לא חובה),

אין כאן שום דבר שדורש הכנה.

בסיר מערבבים את החומרים של הרוטב,

בקערה את החומרים של הקציצות, 

זהו.

אין שום רכיב שדורש הכנה מוקדמת. כמו שזה יוצא מהמקרר - ככה אתה מכניס לסיר/קערה.

יש מטפלים בקהל?חוזר

אשמח אם תוכלו אפילו לתייג אנשים מהפורום שעוסקים במקצוע. תודה

חיוב מוזר באשראיאפרסקה

הסתכלתי קצת בדוחות של האשראי, וראיתי שירד לי החודש וגם חודש קודם חיוב מאיזה מקום שלא מוכר לי, משהו בירושלים ואני לא הייתי בירושלים ממזמן. לא משהו פסיכי רק 17 שקל, אבל עדיין מאוד מוזר לי. חיפשתי את שם החברה בגוגל (וונד פיי) ועוד יותר לא הבנתי. מישהו יודע איך אני מבררת מה זה החיוב הזה? יכול להיות שזה פשוט דמי כרטיס או משהו?

האם עסקה טלפוניתהעני ממעש

או שעבר פס מגנטי בפועל

האם יש בפירוט מס' טלפון של החברה

האם חיוב מוכר שעבר בעלות

האם מישהו שנתת לו לשלם משהו דרכך

רשוםאפרסקה

האם הוצג? כן

זה אומר הכרטיס כאילו עבר בפועל? איך זה הגיוני?

בעלי אמר שאולי זה בית עסק ששינה שם וכתובת אבל איך אני יודעת מה הוא?

זה חיוב הוראת קבע?משה

תכחישי עסקה דרך חברת האשראי. הם מאוד מקפידים על הדברים האלה.

רגע רגעפשוט אני..
כדאי לברר היטב לפני שעושים הכחשת עסקה, גם כדי לא לגרום עוגמת נפש לבעל העסק וגם כדי לא לקבל קנס מחברת האשראי.

קודם לבדוק טוב מי זה העסק הזה, רק אחר כך להכחיש אם הבירור לא עזר.

מנסיוןמשה

לא מקבלים קנס מחברת אשראי כל כך מהר. בתור מי שמתפעל כמה עסקים שסולקים ומקבלים הכחשות.

זה מה שאני מנסה להביןאפרסקה

איך אני מבררת מי זה?

כי השם ממש לא מוכר לי, ולא הכתובת

לפעמים השם שמופיע זה לא איך שקוראים לזה בעולםרק נשמה

קרה לי פעם גם שהיה לי חיוב מוזר וכשהשוותי תאריכים וסכומים הבנתי שזה סתם שייק שקניתי בריבר ומשום מה בחיוב הופיע "דעבול גלצבי" או איזה משהו הזוי דומה

תנסי להיזכר מה עשית באותו יום או אולי נתת את הכרטיס למישהו אחר?

אפשר גם לבדוק באתר של החברת אשראי עצמה פעמים יש שם יותר פירוט

יכול להיות שזה חיובעדיין טרייה
של המקווה? סתם קפץ לי הסכום שזה העלות לטבילה בלי הכנה...
וואלה!!!אפרסקה

את גדולה! צודקת חחחח

תודה גם ל @רק נשמה זה באמת שם מוזר מאוד למשהו אחר חחח

חח ענק רקלתשוהנ
נתנו כאןהעני ממעש

כיוונים מעניינים

ממליץ למצוא חצי שעה פנויה ולטפל

באופן כללי, אפשר להכניס פירוט על כל קניהמרגול

לפחות באפליקציה של מקס.

נניח אם אני מעבירה בביט משהו תפעולי, וזה יורד מהאשראי, כתוב באשראי ביט. אז אני מוסיפה הערה קטנה מה זה כדי שיהיה לי אח"כ.

או לפעמים גם על רכישות משמעותיות שלא ברור מה הן (נניח איזה מוצר חשמל. לכי תזכרי מה קנית במחסני חשמל ביוני).

ברוב הדברים כמובן לא צריך. רמי לוי זה רמי לוי, אין יותר מדי מה להתבלבל… 

תתקשרי לחברת אשראיזיויקאחרונה
מה שלא מספרים לנו 🤫נגמרו לי השמות

ומה שלא יראו לנו בכל הסרטים והמדיה,

גם כי אין לזה רייטינג,

זה שאפשר לחיות *בטוב* ובטוב גדול בתוך חיי הנישואים.

ומה שצריכים ללמד וללמוד 

זה איך להיות בתוך קשר

איך לבנות קשר

איך להישאר בקשר בטוב

איך להחזיק, לתחזק, לחזק, ולהתחזק בתוך קשר.

לא חתונה ממבט ראשון וזה השיא 

לא תוכנית היכרות / שידוכים בלבד

לא סדרה עד כמה נישואים הם בערך ופשרה והתבוססות באומללות ולית ברירה

אלא בתוך

ותוך כדי

ומתמשך

ומלא חיים

וחזק, ואוהב, ועוצמתי יותר מהכל

בתוך חיי הנישואים 

שנה ראשונה 

עשר שנים ראשונות 

עשרים שנים

מה עושים אז?

מה עושים ששלב הפרפרים הראשוני נגמר?

איך עוברים לשלב הבא, שטומן בחובו עוד הרבה יותר טוב אהבה אפילו?

מהי בכלל מהות הנישואין?

איך אפשר להעצים אותם עוד ועוד ועוד?

איך פותרים קונפליקטים?

מה עושים כאשר פערים צצים?

איך לריב נכון?

וכן הלאה עוד המון לימודים שהם בעצם לימוד החיים עצמם.

את זה צריך להראות.

את זה עלינו ללמוד וללמד

וגם לשמור ולעשות ולקיים

ולזכור שכל דבר בטבע זקוק לאנרגיה כדי להתקיים.

גם קשר. גם זוגיות. גם נישואים.

תהיה לו אנרגיה - יתקיים

לא תהיה לו - יתקשה להתקיים.

אלו לא חיים של בערך

ולא כמעט

לא ליד

ולא בצל או בצד

אלא אלו החיים עצמם

בדיוק

בהכי הכי הכי עוצמה הנאה צמיחה אהבה קירבה ועומק שלהם.

והמתמידים מרוויחים

כמו לפני לידת תינוק - פלא הבריאה שדורש הריון, לידה, גידול אינטנסיבי

כמו בשיא גופני שדורש התמדה

כמו בהשגת חוכמה / הישג / כל דבר שעמלנו עליו רבות

וכמו בכל דבר טוב שצריך להשקיע בו כדי שיהיה הגירסא הכי טובה ומטיבה של עצמו

נישואין הם לכתחילה המקום הכי בטוח לאהבה אמיתית לנצח

לא תחליפים, לא בערך, אלא הכי נכון, הכי מדויק והכי פשוט שיש.

החיים עצמם - בשיא אושרם ומהותם.

אני מתחבר לגמרימתוך סקרנות

סליחה על השליליות, אבל האם יש לדעתך הרבה זוגות שמצליחים לחיות בצורה האידיאלית עליה את מדברת?

נראה שכל כך הרבה זוגות מסתבכים, וגם אצל אלו שלא, נראה שיש יותר מדי מקרים שכלפי חוץ נראים מקסימום כבינוניות, ולא כמשהו מספק מספיק.

כן, יש המוןנגמרו לי השמות

הם בד"כ לא יפרסמו זאת בראש חוצות או אפילו בפלטפורמה מצומצמת.

ויש עוד הרבה המון אחרים שיכולים בהחלט להגיע לשם. ואם לא מצליחים לבד אז עם העזרה הנכונה והמותאמת אליהם ביותר.

ויותר מהמילה "אידיאלית" שכתבת הייתי מגדירה זאת כ"השקעה", "לימוד", "כיוונון המשאבים למקום הנכון", "עבודה הכי מתגמלת" וכן הלאה...

כי זה לא "פוף" קורה או שלא

זה לא ש"אנחנו זוג "דפוק" והם לא"

זה לא ש"אין לנו את זה" ו"להם יש"

זה לא "לחיות בחלום ורוד על ענן כל החיים בלי להשקיע"

אלא זה באמת באמת לימוד

ואף אחד מאיתנו לא נולד יודע זוגיות

כולנו

ותורה היא ולימוד היא צריכה

וכלל שיותר נלמד ויותר ניישם נגדל לתוך זה ונצמח עוד ועוד, גם בתור האדם האינדיבידואל שאנחנו וגם בתור הזוג שאנחנו ב"ה.

מעניין, תודה.מתוך סקרנות

אולי יעניין אותך