יש כאן כאלה שמתכוונים להצביע לימין החדש?ספק

כי אני רק רוצה להזכיר לכם שנפתלי בנט ואילת שקד תמכו בשב"כ בכל הקשור לעינויים בפרשת דומא. 

אילת שקד אמרה שלא היו עינויים ונפתלי בנט הרהיב עוז ושאל: "למי אתם מאמינים, לבן גביר או לאילת שקד?" - ואז בית המשפט פסל את ההודאות בגלל שהיו עינויים... 

אגב, נפתלי בנט לא התנצל בפני בן גביר על האמירה הזאת. 

עכשיו, בואו נדבר קצת על הרשימה: 

מספר 3 ברשימה, אלונה ברקת, תרמה 10,000 שקלים מכספה לעמותת שובי שקידמה את פינוי יישובי גוש קטיף עוד לפני שאריק שרון בכלל עלה לשלטון. 

היא אשת שמאל קיצוני.  

מי אומר שהיא לא תעשה מעשה גונן שגב או אלכס גולדפרב? 

אף אחד. 

מישהו יודע משהו על מתן כהנא? כן, הוא היה בסיירת מטכ"ל והוא טייס. הוא אדם מאוד מוכשר. 

למישהו יש מושג מהן העמדות המדיניות שלו? הכלכליות שלו? 

כנ"ל לגבי שירלי פינטו - למעט העובדה שהיא חירשת - מישהו מכיר איזושהי התבטאות שלך בנושא כלשהו? 

ועכשיו, אילת שקד בכלל איבדה את זה: 

היום היא האשימה את גדעון סער שהוא קידם את תכנית ההתנתקות - למרות שהוא היה בכיר ה"מורדים" בשרון בליכוד. 

בראיון בעיתון של יום שישי היא סיפרה שהרב אמסלם תמך בהתנתקות - למרות שהוא בכלל לא היה חבר כנסת באותה תקופה... 

היא מאשימה את כל העולם באחריות להתנתקות אבל מספר היחידה שבאמת נושאת באיזושהי אחריות למהלך -  נמצאת מקום אחד אחריה ברשימה לכנסת. 

אז אני מקווה מאוד שאף אחד לא ייתן את קולו למפלגה הזאת. 

אני באופן אישי מצביע זהות - אבל אם אתם מתלבטים, אז עדיף שתצביעו לסמוטריץ' ולרב פרץ מאשר לימין החדש. 

אני חושב שבנט יהיה שר בטחון מעולה. הוא חכם ויצירתי.אבל בסוףעם הארץ
כל הבטחון תלוי בגורם אחד , הקדוש ברוך הוא. והוא החליט שהמצב שלנו יהיה ע״פ המעשים שלנו. אם נאכל חזיר וחמץ ונעשו כמו שזהות מציעים להתיר, אפילו בנט כשר בטחון לא יעזור.
הוא מדבר כמו ילד בן שש. "הייתי מ"פ במגלן, אני יודע מה צריךספק

לעשות". 

בכל פעם שאני שומע אותו מדבר, אני חושב לעצמי: "מי לעזאזל האידיוט שנתן לו להיות חבר קבינט???"

הוא הרי סמרטוט הרצפה של ביבי שלא סופר אותו ממטר ולא יספור אותו ממטר. (לבקש מהיועמ"ש לכפות על ראש הממשלה כדי לכנס את הקבינט? יש יותר פתטי מזה?... בעצם כן... שהיועמ"ש ידחה את הפניה...). 

זה המחיר של התחייבות מראש לתמוך במועמד מסוים. 

ואגב, למה תמיד מתנגדי זהות חייבים לשקר? 

אני באמת לא מבין את זה. 

אין לכם ביקורת אמיתית על זהות? 

ואני אסביר: 

גם היום, מותר לאכול חזיר בארץ. 

אם תרצה לאכול חזיר, תוכל ללכת לשוטר הקרוב אליך, לטפוח לו על השכם ולהגיד לו: "חבריקו, זה בייקון" וללעוס. 

זה מותר. 

כנ"ל לגבי חמץ בפסח. 

חוק החמץ אוסר למכור בפרהסיה חמץ. 

אף אחד לא שם על החוק הזה. אף אחד. 

במקרה הגרוע, נותנים למישהו קנס של מאתיים שקלים והוא ממשיך למכור. 

הדבר היחיד שהחוק הזה עושה הוא להשניא דתיים ולגרום לחילונים לעשות דווקא. 

לגבי חזיר - החוק אוסר על גידול חזיר במדינת ישראל. 

היום, ייבוא של מוצר שאין לו תחרות בארץ, הוא עסק די זול. 

סביר להניח שאם יתירו לגדל חזירים למאכל בארץ, המחיר שלהם רק יעלה - כי זה מה שקורה עם כל מה שמגדלים כאן בארץ: יש ייצור מקומי ומיד קם לובי שמונע ייבוא ואז היצרן המקומי מעלה מחירים. 

זה חוק שבפועל יגרום לפחות אנשים לאכול חזיר. 

מוזר לי שהקב"ה ומצוותיו כ"כ חשובות לך אבל "מדבר שקר תרחק" לא מאוד אכפת לך... 

אמירה אפילו סימלית בחוק שאוסרת חזיר וחמץ היא חשובה. עיין ספרעם הארץ
עקדת יצחק שחטא בהסכמת הציבור הוא הרבה יותר חמור מחטא פרטי. לכן המדינה צריכה לאסור גידול חזיר(זו גם ההלכה), וכן לא לייבא. זו מדינה יהודית. גם לגבי שבת, צריך לאסור מסחר ולצמצם אותו ככל האפשר גם ע״י קנסות משמעותיים לפותחים בשבת. רוב הציבור לא צורך חזיר, ומבין שיש מינימום שצריך לשמור. זה גם נכון חברתית שלא יסננו עובד דתי או מסורתי בגלל שהעסק עובד בשבת. לא ראיתי ששיקרתי בתגובתי, ואני מקוה שתתייחס בכבוד למגיבים אליך. תודה.
אני מעדיף תוצאות על סימליות. ייבוא, יש כבר עכשיו.ספק

אתה יודע במה מתאפיינת המדינה היהודית? שאזרחי ישראל לא רוצים לאכול חזיר מרצונם. 

מסעדה אחרי מסעדה מסירה את החזיר מהתפריט שלה - כולל רשת אגאדיר, למשל, שהסירה את הבייקון מהתפריט שלה בגלל שלא היה לו ביקוש. 

לגבי עבודה בשבת - הדרך היא לא לקנות במקומות שפתוחים בשבת. 

השוק כבר ידאג לזה בעצמו. 

אם יש סופרמרקט שעובד בשבת שלב ת"א וכל התושבים קונים ממנו - אם תסגור אותו בכח, כל מה שתקבל זה שנאה וניסיון לכפות עליך ללמד בגנים על זוגות הומוסקסואלים. 

ככה זה עובד. 

איפה שיקרת? 

"אם נאכל חזיר וחמץ ונעשו כמו שזהות מציעים להתיר". 

זה שקר. 

אני מבטיח להתייחס בכבוד ברגע שתתנצל על השקר הזה. 

תודה. 

אתה מבטיח להתיחס אלי בכבוד אם אתנצל? תודה ענקית,לזהעם הארץ
חיכיתי כל חיי... אני מתחיל להבין שהבעיה העיקרית של חלק מאנשי זהות היא גואה אין סופית שלא משאירה להם מקום להתכופף לגדולי תורה. הם הרי הכי חכמים למרות שלא סיימו ש״ס אפילו פעם אחת. מה שקר בלהגיד את האמת שזהות רוצים להתיר עבודה בשבת, חמץ חזיר, נישואין אזרחיים. לבטל נקודות זיכוי לאמהות חד הוריות. יש לכם מצע כמו של מרץ ואנשים צריכים לדעת את זה.
שיקרת. הדבר המכובד לעשות זה להתנצל על השקר.ספק

הבעיה העיקרית של תומכי זהות היא אנשים שמשקרים ומפיצים דיסאינפורמציה. 

והנה, במקום להתנצל, אתה שוב משקר. 

הבעיה עם מתנגדי זהות היא שאין להם טיעונים עניינים ואמיתיים ולכן מרגישים שהם חייבים לשקר. 

הנה מבחר שקרים שסיפרת עכשיו:

1. להתיר עבודה בשבת - הם לא רוצים להתיר כלום. כל אחד יעשה מה שהוא רוצה. 

2. להתיר חזיר - מותר בארץ לאכול חזיר. הם לא רוצים להתיר את זה - זה כבר מותר. 

3. נישואין אזרחיים - הם לא רוצים נישואין אזרחיים. הם לא רוצים שהמדינה בכלל תתערב בנושא. 

4. מצע כמו של מרצ - מרצ היא מפלגה סוציאליסטית. זהות מפלגה שדוגלת בשוק חופשי. 

ואגב, כן, לבטל נקודות זיכוי לאמהות חד הוריות זה דבר נכון וחשוב. וגם את הנקודות האוטומטיות שנשים מקבלות בגלל שהן נשים. 

האנשים שמצביעים זהות מודעים לזה בהחלט. 

זו הסיבה שאנחנו מצביעים למפלגה. 

״כל אחד יעשה מה שהוא רוצה״ זה שווה אצלי ״להתיר״.עם הארץ
אם איקאה למשל או סופר פותח בשבת והוא לא נקנס בקנס כבד זה נקרא להתיר מסחר בשבת. לגבי מרץ הכוונה היתה שבנושאי תורה וכלל ישראל אתם כמרץ. לגבי סיוע לחלשים בחברה אתם אכן גרועים יותר. אני מתנצל אם נפגעת.
אבל זה כבר עכשיו מותר. אתה סתם מתחמק מלהתנצל על ששיקרת.ספק

איזה כיף זה לקשקש על סיוע לחלשים בחברה כשלא אתה זה שמשלם, נכון? 

ככה אתה יכול להרגיש מוסרי, וגם שזה יבוא על חשבון מישהו אחר. 

אתה מוכן לתת 50% מהמשכורת שלך כאן ועכשיו לטובת סיוע לחלשים? 

ככה חשבתי. 

אין גרועים יותר מחזירים סוציאליסטים שחיים על חשבון אחרים ועוד מעמידים פנים שהם מוסריים כשהם רוצים לקחת מהם עוד. 

אשתי משלמת שלושים אחוז. נראה לי שאבי משלם 50אחוז או יותר.עם הארץ
שאלתי אם אתה מוכן לתת 50% מהשכר שלך?ספק

אם אתה נשוי, אז 50% מההכנסה המשפחתית שלכם. 

ולא, 30% זה לא 50%. 

זה אפילו לא קרוב. 

במדרגת שכר של 50% , ב"ה בשמחהרפואה שלמה

זה אומר בערך 30%. אני שאלתי על 50%.ספק

יש גם מיסים עקיפים רפואה שלמה

ימות המשיח, יוקר מחיה. פייגלין לא ישנה כלום

אבל אני ציינתי במפורש שאני מדבר על ישירים ספק

בנוסף לעקיפים. 

גלעד אלפר חותר למס שטוח. זה חלק מהמצע. 

אם הוא יהיה לשון המאזניים, אז כנראה שנתקדם לכיוון הזה. 

את יודעת מי לא יקדם אותנו לכיוון הזה? 

כל היתר שאפילו לא מעוניינים ללכת לכיוון הזה. 

יודעת למה? 

כי המצב כיום הוא ש-80% מהאוכלוסיה חיה - ממש כך - על חשבון ה-20% הנותרים. 

יש יותר אלקטורט ב-80% מאשר ב-20% ולכן הסוציאליסטים מרשים לעצמם להתחזר בצורה כזאת. 

א. 50% למדינה זה מספיקרפואה שלמה
ב. מה יעזור לי אם מישירים יהפכו לעקיפים?
ג. רק המשיח יכול להוריד כאן מיסים, ומי שרוצה לאפשר נסיעה ציבורית בשבת, הוא בטוח לא המשיח.
הוא לא רוצה לאפשרתודה לאל
הוא לא רוצה תחבורה ציבורית. נקודה. לא בשבת ולא בששת ימי המעשה
נחמד מאד מצידורפואה שלמה
והעניים?
חייבים תחבורה ציבורית.
צריך שיהיה גבול גם לתאוות הממון.
אי אפשר שהיא תבלע את כל הערכים .

אם כסף הוא העניין, מחירי הלימוד בישיבות באולפנות ובמל"ג, חשובים לי הרבה יותר.

שוברים לא יועילו (לא מתכוונת לפרט), אני מעוניינת בסבסוד סקטוריאלי. כמו החרדים.
יש לי רכב 7 מקומותתודה לאל
אני ישים עליו שלט "הסעה לירושלים" ואסע לירושלים לשוק מחנה יהודה לעשות קניות בחזור אשים שלט "הסעה לבני ברק" ואגבה מעל נוסע 10 שקל. הנוסע הגיע ב10 שקל מירושלים לבני ברק או להיפך ולי יש 140 לקניות לשבת.
מבינה עכשיו למה התכוונו חז"לרפואה שלמה
"מלמדו אומנות נקיה ומבקש עליו רחמים".
רק איחוד הימין שידאג לישיבות ולאולפנות. ולמל"ג. ולהתפלל.

מה רע בזה?תודה לאל
אני לא גונב, לא רוצח, לא משקר. מה רע בלעשות עוד כמה שקלים על הדרך?
אתה יכול להתחיל ממחר. בהצלחהרפואה שלמה
אסור עפ''י חוקתודה לאל
לרכב הסעות צריך אישור ולנהג מונית צריך לשלם הרבה כסף מה שלא עושה את זה כדאי כספית
איחוד הימין הוא האסון של הישיבות התיכוניות.ספק

בדיוק כמו שש"ס הם האסון של הציבור החרדי הספרדי. 

סוציאליזם נכשל בכל מקום שבו נוסה. 

ככל שמדינה סוציאליסטית יותר - כך היא כושלת יותר. 

ככל שמדינה קפיטליסטית יותר - כך היא מצליחה יותר. 

יותר מזה, ככל שמדינה קפיטליסטית יותר, הראשונים להרוויח, הם העניים שרמת החיים שלהם עולה בצורה הדרמטית ביותר. 

סוציאליזם עושה טוב על הלב לאלה שלא מבינים דבר וחצי דבר בכלכלה ובטוחים שהם דואגים לחלשים - בזמן שהם דופקים את החלשים הכי הרבה. 

קפיטליזם פשוט מספק תוצאות - וזה מה שחשוב. 

אני לא מבין בזה ככ. אתה יכול להסבירעברי אנכי

איך באמת קפיטלזם דואג?

אני באמת לא מבין בזה ומתעניין

בקצרה:ספק

נתחיל בעובדה שכל דבר שהמדינה מנהלת הוא מודל של חוסר יעילות ושחיתות. 

נמלים, רכבות, תחבורה ציבורית, התפלת מים (יש חמש תחנות, ארבע פרטיות ואחת ממשלתית. רק אחת לא ריווחית ומתפילה הכי מעט מים), חשמל (שליש מהחשמל כבר מיוצר ע"י חברות פרטיות - אבל יש מונופול על ההולכה). 

אפילו המשטרה והצבא מתנהלים בצורה חסרת יעילות. 

למה זה קורה? 

כי מקבל השירות הוא לא זה שמשלם עליו ומנהל השירות, לא יכול להפסיד כי התקציב הוא ממשלתי. 

מקסימום, יגידילו קצת את הגירעון כדי לקמבן את נהגי הקטר או שייקחו מתקציב אחר כלשהו כמו ניצולי השואה... 

ברגע שמפריטים, מקבל השירות משלם ונותן השירות יכול להפסיד כי הוא מוציא כסף כדי לקבל את השירות הזה. 

כמו כן, יש תחרות - אז אם מספק השירות לא מספק שירות טוב מספיק, אפשר לעבור למתחרים. לכן יש לבעל העסק אינטרס לשמר את איכות השירות ולהוריד את המחיר. 

למוסד ממשלתי אין שום אינטרס להתייעל ואין שום אינטרס להוריד מחירים. האזרח הוא שבוי שלהם. 

לכן, אם אתה רוצה משהו מהביטוח הלאומי, אתה צריך לתפוס בטלפון את סימה ביום שני בין 12:02:33 ל-12:02:44 ולקוות שהיא לא בדיוק בהפסקת קפה. 

כשהיא תענה לך, היא תגיד לך שאתה צריך את שמעון שנמצא בימי רביעי בין 13:42:22 לבין 13:42:55. 

כמובן, שיש לסימה ושמעון קביעות - ככה שאתה לא באמת מעניין אותם ואת המשכורת שלהם הם יקבלו. 

עוד דוגמא: 

בישראליסטן, הקולחוז הסובייטי שבו אנו חיים, כל החקלאות מתוכננת ומכסי הייבוא מטורפים כך שאין כמעט ייבוא כלל. 

אז מה קורה? 

המדינה מקצה מכסות לחקלאים - למשל, ביצים. אסור להם לייצר יותר מכמות מסוימת. כמובן שרק מקומבנים זוכים במכסה - ככה זה בסוציאליזם. 

ומועצת הלול קובעת את מחיר הביצה. 

כלומר, אין לחקלאי אינטרס להיות יעיל יותר והוא גם לא יכול להוזיל את מחיר הביצה. ייבוא אסור אז בכלל, אין תחרות. 

וככה, הביצים בארץ הן בין הכי יקרות במערב. 

כך זה עובד גם לגבי חלב, פירות, ירקות ועוד (עם שינויים קלים, אך מעוותים לא פחות). 

עם ירקות, זה אפילו יותר מעוות - כי בארץ אין תחרות אבל החקלאים גם מייצאים - ובחו"ל יש תחרות. 

כך אנחנו מקבלים סחורה סוג ב' במקרה הטוב במחיר יקר. 

הענין הוא תמיד שלמי שמנהל משהו מטעם המדינה, אין שום אינטרס להתייעל, לשפר את השירות או להוריד את המחיר. 

בשוק החופשי, מי שלא עושה זאת, לא שורד בעסק. 

לכן, במדינות קפיטליסטיות מרוויחים יותר והסחורה זולה יותר. 

זה נכון גם לגבי בתי הספר ולגבי כל דבר בעצם. 

איפה הפוליטיקאים נכנסים למשחק? 

הם רוצים את השררה ואת משכורת הח"כ. (הם גם בד"כ כן מתחילים עם כוונות טובות). 

אז מה הם עושים? הם גורמים לציבור שלהם לפתח בהם תלות. 

הח"כים החרדים דואגים לקצבאות לקהל היעד שלהם והם דואגים "לכלוא" אותם בישיבות. (כלומר, לוודא שהם לא ייצאו לעבוד כדי שהם יהיו תלויים באותן קצבאות). 

כחלון מבטיח לזוגות צעירים דירות בהנחה על חשבון משלם המסים. 

האיחוד הלאומי מבטיח הוזלות בשכר הלימוד. 

וכן הלאה. 

הדבר הכי גרוע זה שבארץ, 80% מהמסים, מגיעים מכיסם של 20% מהאזרחים. 

במילים אחרות: 80% מהציבור כמעט ולא משלמים מסים ישירים. 

כל התשתיות שהם נהנים מהם, הרפואה, הרכבות, האוטובוסים, הכבישים, הצבא, המשטרה וכו' - הם מקבלים על חשבון אחרים. 

אלו הם רוב ההוצאות - ו-80% מקבלים את זה על חשבון ה-20% הנותרים ועוד מעזים לכנות את ה-20% שעל חשבונם הם חיים, "חזירים". 

והם רוצים עוד. 

אוהב כסף לא ישבע כסף. 

לכן, המון הייטקיסטים בורחים מכאן - עם המסים שלהם. 

לכן, רוב עשירי צרפת שעזבו את צרפת, עברו לארה"ב. 

אנחנו רוצים לחשוב שהיהודים הם מיוחדים ויעלו לארץ ויהי מה-  אבל זה לא נכון. 

בכל העולם ההגירה היא תמיד!!! ממדינות סוציאליסטיות יותר למדינות קפיטליסטיות יותר ויש לזה סיבה. 

אפילו בתוך ארה"ב, יש הגירה שלילית למשל מניו-יורק וקליפורניה הסוציאליסטיות יחסית והגירה חיובית לטקסס, למשל. 

בכל פעם שמישהו אומר שהמדינה מספקת משהו "בחינם" - זה רק אומר שהוא עצמו לא משלם עליו אלא אחד מה-20% משלם עליו. 

אתה יכול לראות את זה בפורום כאן הרבה. 

מה שמענין הוא שאם תשאל כאן אנשים בפורום האם הם יסכימו לשלם 50% מהשכר שלהם תמורת כל ה"חינם" הזה, מעטים יגידו שכן ולא יחפשו תירוצים למה מישהו אחר צריך לשלם על זה. 

בקיצור, סוציאליזם הוא לא מוסרי והוא גם לא עובד. 

זה היה בקצרה...  

לעניים תהיה תחבורה יותר יעילה ויותר זולה.ספק

למה? 

כי זה מה שקורה תמיד כשמפריטים. 

המדינה תמיד מנהלת גרוע יותר מהשוק הפרטי. 

תמיד. 

ואכן, יש גבול לתאוות הממון. 

לא ייתכן ש-80% מהאוכלוסיה יחיו על חשבון 20% מהאוכלוסיה וידרשו עוד ועוד. 

זו חזירות. 

גם בשיטת הואו'צרים - את לא תשלמי כלום מעבר למסים שאת משלמת אלא תקבלי שובר שאותו תוכלי לממש בכל בית ספר שרק תרצי. 

תהיה תחרות ולא יהיו אזורי רישום. 

זה לא מה ששאלתי.ספק
עבר עריכה על ידי ספק בתאריך כ"ז באדר ב תשע"ט 23:24

כי העקיפים נוספים על הישירים. 

זו פעולת חיבור פשוטה. 

לא נכון. לא צריך להיות המשיח. כמעט בכל מקום בעולם המס נמוך יותר. 

יש אפילו מדינות שהכלכלה שלהם עולה בצורה מטאורית בשנים האחרונות עם מס אחיד ונמוך כמו גיאורגיה למשל, עם 12%. 

(היא עדיין לא אחת הכלכלות החזקות בעולם, אבל היא בכיוון טוב). 

וזהות לא רוצה לאפשר תחבורה ציבורית בשבת. 

פייק ניוז. 

זהות לא רוצה לאפשר תחבורה ציבורית. נקודה. 

מי שרוצה, שיקים חברה, ויעשה מה שבא לו - כמו שעושות כבר היום, חברות המוניות. 

זה לא מתפקידה של המדינה להסיע אנשים ממקום למקום. 

אחחח קלפים של רבנים... כמה אינטלגנטי מצידך...חוני המעגל פינותאחרונה
תזכיר לי למה ה' ברא לך את היצור הקטן בין האוזניים?!

אה. נזכרתי... שתוכל לזלזל ולהשתחצן בלי לתת נימוקים נורמלים
מה אכפת לך שמישו אחר אוכל חזיר?!חוני המעגל פינות
כשם שמצווה לומר דבר הנשמע כך מצווה לא לומר דבר שאינו מצווה...

החוק הזה סתם עושה צחוק מתורת ישראל וחוקי מדינת ישראל...
אגב, בארץ מגדלים חזירים עשרות שנים יש פירצה בחוק...
לא מתכוון להצביע לוהבעטליר החמישי

אבל לא מבין למה כולם חושבים שהוא עד כדי כך גרוע.
אני כן מאמין שיש לו רעיונות טובים יותר מהשאר לגבי סוגיית עזה.
ודי ברור שהפניה שלו לכנס את הקבינט נובעת משיקולים פוליטיים.

כי הוא לא עשה כלום במשך שש שנים והוא מדבר כמו ילד קטןספק

ובאופן אישי, כל ההתנהלות שלו בפרשת העינויים בדומא גרמה לי לחשוב שהוא ואילת שקד פשוט אנשים איומים ונוראיים. 

לפחות שיתנצל בפני איתמר בן גביר. 

למה להצביע זהות?kamenker
אחרי כל הנימוקים שכתבת למה לא נצביע איחוד מפלגות הימין? בגלל כל מה שכתבת אני הולך להצביע לאיחוד מפלגות הימין שבן דביר יכנס לכנסת, ומציע גם לך... הרבה מהרשימה של זהות לא מוכרים לציבור ולא יודעים מה הדעות הפוליטיות שלהם... חבל לסכן את הימין!
אין לי משהו מיוחד נגד איחוד מפלגות הימין מלבד העובדהספק

שזו מפלגה סוציאליסטית. 

וקצת צרם לי כשבן גביר תקף את זהות אחרי שרק לפני חודש הוא התחנן להתאחד איתם לבלוק טכני. 

לא ראוי. 

אבל בודאי שהם עדיפים על הימין החלש. 

אני לא מרגיש שזהות מסכנת את הימין. 

יש להם מצע שהם מחויבים לו - שלא למסור גרגר אחד מארץ ישראל. 

פייגלין אמין ועקבי מאוד בנושא. 

איחוד הימין לא ישיגו יותר מדי. אולי הם יעלו קצת את תקציבי ישיבות ההסדר. 

אני רוצה שיפרקו כבר את ההסתדרות שממררת לכולנו את החיים, שיפתחו את השווקים לתחרות שתוזיל כאן את עלות המחיה, שיפרקו את המועצות החקלאיות שמייקרות כאן את מחיר המזון כדי לדאוג לכמה מקומבנים, שיפריטו מערכות לא יעילות כמו הרכבת, הנמלים וחברת החשמל, שיוריד מסים, שיקטינו את מספר משרדי הממשלה ושיפתחו את השוק לתחרות. 

בגלל זה אני מצביע זהות. 

בנט ושקד זו מפלגה רעה. 

האיחוד הם למלמים. 

אני רוצה שינוי. 

מצביעה לאיחוד מפלגות הימין,סודית
אבל רוצה שתענה על השאלה ששאל בנט:
מה פייגלין עשה ב20 השנים שהיה בפוליטיקה?

(הוא יוריד מיסים כמו שהוא ישיג לגליזציה לקנאביס. )
הוא היה חבר כנסת מן השורה במשך שנתייםספק

בתור חבר כנסת, לא הרבה. ככה זה עם כל ח"כ שהוא לא שר או ראש רשימה. 

לגיטימי. 

בעיני ההישג הגדול שלו היה שינוי הרשימה בליכוד. 

הוא נכנס לליכוד אחרי ההתנתקות. תקופה שבה חברי ליכוד היו יכולים להיות אנשי שמאל ממש - והמתפקדים שהוא הביא, גרמו לכך שהיום כמעט ואין אנשי שמאל פרופר ברשימת הליכוד. 

עכשיו, אני מצביע לו כי אני מסכים אם מה שהוא מתכוון ורוצה לעשות ובגלל שהוא הביא אנשי מקצוע כדי לעשות זאת. 

הוא אפילו לא מייעד את עצמו לתפקיד שר אלא אנשי מקצוע מהרשימה שלו. 

משה פייגלין לא טיפש. הוא יודע שהוא לא ישיג את כל מה שהוא רוצה, אבל אפילו אם הוא ישיג עשירית ממה שהוא רוצה להשיג, זה יהיה יותר מכל מה שאיזושהי מפלגה השיגה אי פעם. 

שאר המפלגות, פשוט לא מציעות שום דבר אז ברור שהן לא יעשו כלום. 

את מצביעה לאיחוד מפלגות הימין - תוכלי לספר לי מהי תוכניתו של בצלאל סמוטריץ להורדת יוקר המחיה? 

קראת את כל המצע שלו?kamenker
המצע שלו בחלק מהדברים הוא אסון ממש, דבר ראשון הרבה מאוד כסף הולך על בטחון ואם לא יהיה שינוי בבג"ץ נמשיך לקבל את חמאס כל הזמן ואז תקציב הביטחון רק יעלה ויעלה כל חשבון דברים אחרים, אבל בכללי. כל הראיון של זהות טוב עד גבול מסוים ולהם אין את הגבול, לבוא ולשנות את הבריאות להיות כמו בארצות הברית זה פשוט להרוס את מערכת הבריאות... הרופאים ירוויחו מזה ואנחנו רק נסבול כי על מנת לראות רופא משפחה תשלם על זה 500 ש"ח... תראה איזה רפואה גרועה יש בארצות הברית, אפילו טיפולי פוריות אי אפשר לעשות בארצות הברית כי זה עולה הון אז להביא את ההרס הזה לישראל? הדבר הכי טוב זה לפגוע בבג"ץ שזה יעשו רק האיחוד, אחרי פגיעה בבג"ץ והחמאס הכסף יגיע בחזרה לתושבים כי לא יהיו כל רגע התקפות, דבר שיחסוך מליוני ש"ח..
זהות בעד מעבר לצבא מקצועי.ספק

תקציב הביטחון יתכווץ דרמטית ברגע שיסירו ממנו את כל השומנים. 

כאפקט משני, התל"ג יעלה. 

מערכת הבריאות בארה"ב די הרוסה מאז שהכניסו לתוכה את אובאמה-קר. 

אף אחד לא רוצה להעתיק את המיש-מש שהולך שם. 

אבל כן, את מערכת הבריאות יש לשנות מהיסוד. 

כיום היא גם לא יעילה וגם לא מוסרית. 

"הרופאים ירוויחו מזה ואנחנו רק נסבול כי על מנת לראות רופא משפחה תשלם על זה 500 ש"ח" - אתה חושב שעכשיו הרופא לא מקבל כסף על ביקור? 

זה לא שעכשיו "אתה לא משלם על זה" - מישהו אחר משלם עליך. זה אחד העיוותים הכי לא מוסריים שקיימים במדינת ישראל. 

לוקחים כסף מאחרים. 

אדם יכול לשלם פי 10 יותר ממה שאתה משלם כדי שתוכל לראות רופא כשכואב לך הגרון - ואז, אם חלילה הילד שלו יהיה חולה והתרופה לא תהיה בסל הבריאות, הילד שלו ימות. 

אם הוא לא היה מסבסד אותך, היה לו את הכסף לרכוש את התרופה שלו בעצמו. 

זה עיוות מוסרי איום ונורא. 

מצוין שטיפולי פוריות הם על חשבון המטופל. סליחה, אני צריך לממן לך ילדים? 

אם תרצה, תעשה לך ביטוח פרטי שמכסה גם טיפולי פוריות. לא עשית? תתחיל הדסטארט באינטרנט. 

למה נראה לך שאני צריך לממן לך טיפולי פוריות? 

אתה חושב שהתקפות החמאס מבזבזות כסף? 

אתה יודע כמה עולה יום שביתה אחד בנמלים? 

אם זאת הגישה את תצביע זהותkamenker
אבל עם כל הכבוד בנט עשה את המקסימום בתחום הזה והרס כמה מונופולים אבל יותר מזה קשה לי להאמין שהוא יצליח לעשות. ואם אתה רוצה להיות כמו ארצות הברית בתחום הרפואה אז ממש חבל, הרפואה שמה בקריסה וביטוח עולה הון, הפוריות היה כדוגמה וזה בכל תחום.. אחל מרפואת ילדים אפילו... הביטוחים יקפיצו את המחירים בגלל שהמדינה לא משתתפת בהוצאות, לדעתי זה הרס ואומרים את זה המון רופאים. הם רק מרוויחים מזה, בארצות הברית הם הכי עשירים שיש הרופאים.
זה בדיק מה שאעשה.ספק

בנט לא עשה כלום. הוא ליטף קלות את מונופול המלט ואיפשר לייבא כמות מוגבלת של גבינה צהובה. 

כל זה במחיר שכל כמה נערים מעונים... שווה... 

אני לא רוצה להיות כמו ארה"ב בתחום הרפואה - אני רוצה להפריט את התחום באמת. בארה"ב הרסו את הרפואה. מה שהורס אותה הוא הסוציאליזם. 

ביטוח עולה כמו שהוא אמור לעלות. זה המחיר של ביטוח רפואי. 

כאן בארץ, אתה חושב שהוא זול יותר בגלל שאחרים משלמים עליך. 

אם מחר אעבור לארה"ב - אני אשלם שם פחות ממה שאני משלם כאן. יודע למה? כי אני משלם ת הביטוח של הרבה אחרים. 

אז בשבילם זה "בחינם". איזה יופי...

כן, כל רפואה - מי שמקבל את השירות צריך לשלם עליו או לעשות ביטוח שישלם עליו. 

למה שמישהו אחר ישלם עליך? 

הביטוחים יורידו מחירים בגלל שזה כבר לא יהיה ממשלתי. בדיוק להיפך. 

נסה לחשוב על זה רגע בהיגיון - אם המדינה בכל מקרה תרכוש ביטוח עבור כל אזרח - אז חברות הביטוח יכולות לדרוש כמה שבא להן. 

אם זה נתון לבחירת האדם ויש תחרות של כמה חברות ביטוח, אז הן יהיו חייבות להוריד מחירים כדי לשמור על תחרותיות. 

הרפואה בארה"ב דפוקה - אבל נחש מה? ההוצאה הממשלתית כאחוז מהתל"ג בארה"ב על רפואה הוא הגבוה בעולם. 

זו הבעיה. הרפואה הציבורית. 

הרופא שם לא יכול אפילו להגיד לך כמה יעלה לך ביקור אצלו כי מכתיבים לו את זה מלמעלה - בגלל זה, הרבה יש נהירה של רופאים לתחומים כמו רפואת עיניים שבהם אין רגולציה מטורפת על השכר והביטוח. 

בעוד כמה שנים, אם המצב יימשך, יהיה שם מחסור חמור ברופאים בתחומים מסוימים. 

אני אסביר לך משהו פשוט:ספק

80% מהמסים הישירים במדינת ישראל משולמים ע"י 20% מהאוכלוסיה. 

וזה לא נגמר כאן - כי בתוך אותם 20%, יש הרבה עובדי מדינה שמקבלים את משכורתם ממשלם המסים. 

ואגב, לא מדובר במליונרים - כדי להיכנס לעשירון התשיעי יש להרוויח בסה"כ קצת יותר מ-13,000 שקלים. 

אז אתה רוצה טיפולי פוריות, רופא ב"חינם"  וחיים של כיף-כיף וסבבה. 

על חשבון מי אתה חושב שזה? עץ הדולרים שבחצר הכנסת?  

אתה מוכן שיעלו את המס על ההכנסה שלך ל-50% כדי לממן את זה? 

אני יסביר לך.kamenker
תסתכל על הולנד, שמה אתה משלם מס 50 אחוז אבל הם מסדרים לך בית, רפואה וכו' וכל מה שנשאר שלך לא עדיף?
ובכללי אני בעד קיצוץ מיסים ושבפריפריה לא יקבלו יותר מיסים על חשבון אנשים אחרים וכו', אבל בתחום הרפואה בלבד אני לא מסכים איתו, אני לא רוצה להיות כמו ארצות הברית, כל השאר במיוחד במיסים אני הכי בעד ויותר מזה בעד לבטל את ההאפליה הזו בין מרכז לפריפריה זאת חרטא ומקבלים הטבות רק אנשים מקומבנים ואין סיבה שמיתר יקבלו הטבות מס שלכולם שמה יש וילות
קודם כל, לא. זה לא עדיף. אני מסוגל לסדר לעצמי מה שאני רוצהספק

יותר טוב מאיזה פקיד בירוקרטי. 

דבר שני, סבבה - אתה מוכן לשלם 50% מס מההכנסה שלך? 

אז בתחום הרפואה אתה לא מסכים - כלומר, לא אכפת לך שילד של אדם אמיד ימות בגלל שהוא מימן לך רופא כשכאב לך הגרון? 

ואתה לא מבין את ההתרעמות על זה? את חוסר הצדק? את העיוות המוסרי? 

לא הבנתי אותך,kamenker
אני רוצה שהרפואה הציבורית תמשיך ובה אין מה לגעת מסיבה פשוטה ביותר, כאשר אני מקבל סבסוד על הטיפול מהמדינה אני יכול להיות רגוע שכל אדם יקבל ביטוח ולא יהיה תלוי במיליון גורמים שהוא לא חשב עליו. למשל כשאתה בה לעשות ביטוח אתה חייב לעבור בדיקת התאמה מבחינה בריאותית זה נקרא הצהרת בריאות, הדבר הזה מבטיח ביטוח לבריאים בלבד, מה עם ילדים שרק נולדו ויש להם בעיה כלשהי? יש כל כך הרבה סיבות והקטע הזה של פייגלין על הפנים. ברפואה אין מה לגעת ואת זה אומר מלא רופאים שמרוויחים הרבה יותר מפרטי, שמה אתה רק על פגישת יעוץ מקבל 1200 ש"ח, אבל אנחנו לא רוצים רפואה לעשירים בלבד! ולגבי צבא מקצועי, זה הרס המדינה בלשון הכי רכה שיש, תסתכל כמה תקציב יש למשטרה, וכל זה רק כדי לשמור עליך בתוך המדינה ואם תעשה אותו דבר אבל בשביל לשמור מבחוץ התקציב הקיים לא יספיק לך.. זה פשוט רעיון הרסני! כולם מתלוננים על המשטרה ורוצים לעשות את אותו דבר בצה"ל..
אז אני אסבירספק
עבר עריכה על ידי ספק בתאריך כ"ו באדר ב תשע"ט 09:49

הרפואה הציבורית היא לא יעילה והיא לא מוסרית. 

אתה לא מקבל סבסוד מה"מדינה" - אתה מקבל סבסוד ממני ומאנשים אחרים שמסבסדים אותך. 

אתה יכול להיות רגוע כי אם חלילה הילד של אחד מהאנשים שסיבסדו אותך יצטרך תרופה שלא נמצאת בסל, אז הוא נדפק כי הוא מימן לך רופא בכל פעם שאתה מצונן ועכשיו אין לו את הכסף לרכוש את התרופה שהוא צריך.

כן, צריך למלא הצהרת בריאות. חברות הביטוח גם מבטחות אנשים שאינם בריאים - או שהם משלמים יותר או שהבעיה שהם כבר סובלים ממנה בעת קנית הפרמיה, תוחרג מהביטוח. 

ילד שלא נולד בריא, הוריו יוכלו לרכוש לו ביטוח. יהיו גם חברות שיבטחו את הילד עוד בטרם נולד.

בכל מקרה, החיים שלו לא צריכים לבוא על חשבון חיים של ילדים אחרים. 

ברפואה חייבים לגעת. אנשים מתים בגלל שהיא במצב שבו היא נמצאת היום. כולם נפגעים. 

אני לא יודע מי זה "מלא רופאים". אני מכיר רופאים. מאוד מקורב. 3 קרובי משפחה מדרגה ראשונה. 

אתה רוצה רופא שלא ישן 26 שעות שיטפל בך במיון? 

כי זה מה שתקבל עכשיו. 

אתה מתעקש שלא להבין שהרופא יקבל את הכסף בכל מקרה - פשוט מישהו אחר ישלם את החשבון שלך? 

למה אתה חושב שמגיע לך טיפול על חשבון אדם אחר? 

אני לא מכיר אותך ואין שום סיבה שאני אממן אותך. בטח שלא על חשבון הילדים שלי. 

אם אתה לא רוצה לשלם 1000 שקל על פגישת ייעוץ - תעשה ביטוח. 

אתה לא יותר חשוב לי מהמשפחה שלי. 

אני עובד בשבילם, לא בשבילך. 

אין לכנסת עץ דולרים בחצר ושום דבר הוא לא "בחינם". הוא פשוט על חשבון אנשים אחרים שהילדים שלהם מתים כדי שאתה תקבל טיפול "בחינם". 

איזה יופי. 

אתה מדבר מסיסמאות - אבל האם אתה עצמך מוכן לשלם 50% מס מהמשכורת שלך כדי שלכולם יהיה ביטוח בריאות? 

כאן ועכשיו - האם אתה מוכן מעתה ועד עולם לשלם 50% מס מהכיס שלך ומהכסף שאתה עבדת עבורו כדי לממן את הרפואה הציבורית הכושלת הזאת? 

לגבי צבא מקצועי - צה"ל מודה שיש לו 1200 חיילים מיותרים רק בבסיס בקריה. 

אתה יודע כמה שוות המשכורות שלהם? האוכל שהם אוכלים? לינה? ביטוחים? שלא לדבר על כך שאם הם היו מתחילים את החיים בגיל 18, הם היו מרוויחים כסף והתל"ג היה עולה וכולנו היינו מרוויחים. 

העובדה היא, שהצבא הוא בזבזן ולא יעיל ויותר מזה - הוא פוגע כלכלית במדינה והורס ללא מעט אנשים את החיים. 

אתה ידעת שבשנה ממוצעת - התאבדויות הן גורם המוות מספר אחת בצה"ל? 

אין שום סיבה שלא לעבור לצבא מקצועי כמו כמעט בכל מקום אחר בעולם. 

המשטרה היא פח כי היא מנוהלת ע"י המדינה. ככה זה עם כל דבר שהמדינה מנהלת, רק שאת המשטרה אי אפשר להפריט למילציות והניהול שם כושל. 

גם שם אפשר לחתוך המון בתקציבים - הבעיה במשטרה היא הניהול, לא התקציב. 

ככלל, מאוד נדיר שהבעיה במערכת ממשלתית שלא מתפקדת היא התקציב.  

אני לא הולך להתווכח איתךkamenker
אבל אתה טועה, בסופו של יום הכי קל להגיד מה אתה מעדיף שיטפל בך רופא שלא ישן 26 שעות, אבל אתה חושב שזה ישתנה? פשוט מי שישלם לבית חולים לא תיהיה המדינה אלא חברת ביטוח..
מדבר מהרבה תגובות של מרצים שמלמדים את אשתי רפואה שאומרים בעצמם הכסף הכי גדול נמצא בפרטי אבל זה לא מוסרי כלפי החלשים... הם הכי בעד כי מרוויחים ים על זה, ניתוח פרטי עולה 20 אלף ש"ח תלוי בסוג שלו.. לידה עולה ים, כל דבר שהביטוח ישלם עליו ויהיו הרבה דברים אפילו כל פניה לרופא ילדים ידרוש שאתה תשלם מאות שקלים ואז חברת הביטוח יחזירו לך ים ביורוקרטיה ים כאבי ראש... שרק יגדילו את הרגולציה ממה שהיא עכשיו... זה פשוט הרס כלפי הציבור והרופאים ירוויחו, אני הכי בעד, אשתי עוד רגע תיהיה רופאה ותהנה מזה.. לגבי צה"ל זה יהיה בדיוק כמו משטרה מסיבה פשוטה, חלק מהדברים אי אפשר לוותר עליהם, ותאמין לי אני מעדיף 1200 חיילים שלא יעשו כלום ועוד 100 אלף שיעשו במקום שלכל ה100 אלף נשלם משכורות, זה הרבה יותר יקר כי בסופו של דבר אותם אנשים יקבלו כסף פלוס תנאים שזה אוכל, ביטוח וכו' אז בכל מקרה הם יקבלו את כל זה אז עדיף כבר שיקבלו שכר של 800 ש"ח... ורק לסבר לך את האוזן המצב בקריה ממש לא כמו שאתה מתאר.. אני בעד הרבה דברים שפייגלין מציע בעיקר בתחום המס הכנסה, לא הגיוני שמי שגר באופקים או מיתר יקבל עודף הטבות מס ומי שגר בבאר שבע, רחובות ישלמו ים כסף עודף על מס הכנסה ובסוף לא יקנו דירה בגלל זה... אבל בכמה דברים לדעתי אסור לגעת ורק צריך יותר לחזק אותו בכך שיתנו יותר תקציב להם וזה תחום הרפואה, לא יתכן שכל אישה שתלך ללדת תשלם על זה ים כסף, וכו'...
אתה לא מסוגל להתווכח איתי כי אין לך טענות הגיוניות.ספק

כיון שאתה טועה. 

הכי קל זה להגיד: "לא אכפת לי מאיפה הכסף, העיקר שאני אקבל בחינם". 

זה באמת הכי קל. 

ברגע שיופרטו בתי החולים, תנאי ההעסקה של המתמחים ישתפרו כי תהיה תחרות על כל מתמחה. 

כרגע, המתמחים הם שבויים של הממשלה. 

עבור רופא בכיר, יש כסף גם מפרטי וגם מציבורי. כמה רופאים שמקבלים בפרטי עזבו את הרפואה הציבורית? בערך 0%. 

למה? 

שאל את אשתך ותעדכן אותנו, טוב? 

מה זאת אומרת "לא מוסרי לחלשים"? למה שאתה לא תממן אותם? 

אני לא מבין - מה אתה חושב, ש"חינם" זה חינם? שזה לא יוצא מהכסף של מישהו? 

איך זה מוסרי שאתה אומר לאחרים לשלם על "החלשים" בזמן שאתה לא משלם כלום? 

אתה מוכן שייקחו לך 50% מהמשכורת ***שלך*** כדי לממן את זה? 

אז אל תעמיד פנים שאתה מדבר על מוסר. 

אתה מדבר על עיוות מוסרי. 

עוד עיוות שנוצר הוא שרופא במגזר הציבורי מקבל משכורת גלובלית. לא משנה כמה קשה הוא עובד וכמה ניתוחים הוא מבצע. (רובם לא מצבעים ניתוחים, אבל לא משנה). 

בפרטי, רופא מקבל על התפוקה שלו. על כמות הטיפולים שהוא מספק. 

רופא במשרה ציבורית יכול להיות כל היום בבריכה ולקבל 40-50 אלף בחודש - כי היה חודש בלי הרבה ניתוחים. 

ביטוח, כמו כל ביטוח ידרוש פרמיה והשתתפות עצמית. לגיטימי. 

רוצה לעזור ל"חלשים"? תעזור להם. אני בעד. מהכיס שלך. 

ולא יודע כמה התעסקת לאחרונה עם חברות ביטוח - אבל הן ממש לא עושות בעיות. זה הכי קל בעולם. 

אם הן יעשו את החיים קשים, אז כולם יעברו למתחרים. 

ואני חושש שאתה לא יודע מהי משמעות המילה רגולציה. רגולציה הם כללי שהממשלה מכתיבה. במעבר לשוק פרטי, תהיה פחות רגולציה. 

אין לי בעיה שהרופאים ירוויחו. הם עובדים קשה בשביל זה. 

בבתי חולים פרטיים, רופאים טובים ירוויחו יותר ורופאים גרועים ירוויחו פחות. כמו שצריך. 

חברות הביטוח יאפשרו לציבור לבחור רבדים שונים של ביטוח וכל אחד יבחר את מה שמתאים לו. 

אי אפשר לוותר על צבא - אבל אפשר וצריך להפוך אותו למקצועי. 

כיום, 50% מחייבי הגיוס לא מתגייסים וכמחצית מאלה שכן, מיותרים. 

מדובר על אנשים שפשוט מבזבזים 3 שנים מהחיים שלהם. שנים שבהם הם יכולים לרכוש מקצוע ולהיות יצרניים במקום לשמור על ממטרה. 

משכורות לצבא מקצועי לא יעלו כמו גיוס חובה, הצבא יהיה יעיל יותר וטוב יותר. 

וברור שאתה מעדיף הרבה אנשים עם משכורות נמוכות - למה שלא נהפוך אותם לעבדים למשך שלוש שנים? אה, זה בעצם מה שאנחנו עושים היום... אפשר לנסות לייפות את זה, אבל מדובר בעבדות. 

המצב בקריה יותר גרוע ממה שאני מתאר. אני תיארתי מה שהצבא עצמו פירסם. סביר להניח שבפועל, המצב הרבה יותר גרוע. 

את בעד מה שפייגלין מציע בנוגע למס הכנסה?

לא שאני נגד זה, אבל מי אתה חושב שיממן לך את הבוננזה הרפואית שאתה רוצה להינות ממנה? 

זהות רוצה להנהיג מס שטוח. כולם משלמים את אותו אחוז מס. 

זה אומר שמי שמשלם עכשיו אחוז מס גבוה, ישלם פחות ומי שמשלם אחוז מס נמוך ישלם יותר.

זה נפלא בעיקר בגלל סיבה אחת - פתאום, המסים יכאבו בכיס גם למי שמרוויח פחות ונשמע הרבה יותר אנשים שלא מבינים למה הם צריכים לממן לאחרים דברים ב"חינם". 

תחום הרפואה הוא הדבר הראשון שצריכים להפריט. 

הרפואה הציבורית הורגת אותנו. 

אני לא מבין איפה אתה מתקשה: מה זאת אומרת "שאישה שיולדת תשלם ים כסף"? מישהו הרי צריך לשלם על זה, נכון? 

אז למה אני צריך לשלם על זה שאישתך יולדת?

שתלד ותשלמו על זה. 

למה זה צריך להיות על חשבוני? 

קחו אחריות על הבחירות שלכם. בחרתם להביא ילד - תשלמו את העלויות. 

כסף לא גדל על עצים. גם מטילי זהב לא. 

תחליף את המילה "בחינם" במילים "על חשבון מישהו אחר".  

הבעיה במערכת ציבורית היא פשוטה: האם שמשלם הוא לא מקבל השירותספק

ברגע שזה המצב, המחירים עולים והיעילות יורדת. 

הוא מסביר את זה יותר טוב ממני:

בנט בטוח יהיה שר בטחוןנאור97
עבר עריכה על ידי נאור97 בתאריך כ"ז באדר ב תשע"ט 20:54
יותר טוב מכל האפשרויות האחרות.
אני לא מצביע לו אלא לאיחוש מפלגות אבל מאוד רוצה שיצליח.

דרך אגב, אתה לא חושש שבזהות יהיו כאלו שיערקו?
או אולי אני טועה והם בכלל לא צריכים לערוק ויש להם חופש הצבעה?

דרך אגב, ממה שאני קורא פה נראה לי שאם הייתה לך אפשרות להצביע פעמיים, לא היית שם פעמיים זהות...
בנט לא עובר את אחוז החסימה.ספק

אני מאוד אשמח כשהוא לא יעבור את אחוז החסימה. 

אנשים שתומכים בעינוי אזרחים רנדומלים רק כי יש להם גוזמבות, צריכים לשבת בכלא. 

לגבי זהות - עוצמה יהודית סומכים עליהם מספיק כדי לרצות לחבור אליהם ולהכניס אותם לכנסת. 

אם איתמר בן גביר סומך עליהם - אז מי אני הקטן שיטיל בהם ספק? 

אם היתה לי אפשרות להצביע עשר פעמים - הייתי מצביע עשר פעמים זהות. 

הענין הוא, שיש כאן הרבה מאוד צעירים שעדיים לא עובדים או שהם עובדים במשרות עם הכנסה מאוד נמוכה. 

הם עדיין לא קולטים כמה האיחוד הלאומי דופק אותם. 

הם - ויתר המפלגות הסוציאליסטיות מעלות כאן את יוקר המחיה, גורמות למסים מטורפים ומרחיקות מהם את הסיכוי להגיע לדירה בזמן סביר. 

אני מבין את זה. אני גם הייתי כזה לפני כמה שנים. 

הצבעתי למרזל עוד לפני שהוא חלם לעבור את אחוז החסימה. 

השכל מגיע עם השנים כשרואים מה המחיר שמשלמים. 

התבגרתי. 

או שפשוט יש דברים שחשובים להם יותר מכסף.אריאל יוסף

כשיש לך משפחה לפרנס, אכפת לך מהכסף. אני מבטיח לך.ספק

כסף הוא לא ערך עליוןאריאל יוסף

אבל שלילד שלך יהיה אוכל, זה כן.ספק

לילדים של הייטקיסטים אין אוכל?סודית
תחליט- או שאתה מה20% שסוחבים על הגב את ה80%, ואז יש לילדים שלך אוכל,
או שאתה מה80% ואז אין לך סיבה להצביע לפייגלין.
יש. אבל הם גם רוצים דירה. אני עובד בשביל המשפחה שליספק

לא בשביל המשפחה שלך.

כשאני ראיתי זריחות ושקיעות מבנין הפקולטה, אני לא זוכר שבאת להכין לי שם קפה... 

אני לא צריך לשאול אותך לאיזה חלק את משתייכת. זה די ברור. 

וחוץ מזה, גם אם הייתי מה-80%, הייתי מצביע זהות.ספק

אני לא הייתי רוצה להיות קבצן פרזיט שחי על חשבון אחרים. 

יש אנשים כאלה. 

אפשר לשאול בן כמה אתה ומה אתה עושה בחיים?ספק

אני מנחש שפחות מ-25 ושעוד לא יצאת מהישיבה. (או שיצאת לפני זמן קצר). 

אז אתה גרוע בניחושיםאריאל יוסף

אני בן 30 וכבר כמה שנים לא בישיבה.

אבל זה לא באמת משנה.

שמע האמת ממי שאמרה.

זה מאוד משנה.ספק

זה גם משנה אם יש לך משפחה. 

אכן, שמע את האמת מפי מי שאמרה. 

כסף הוא לא הכל בחיים - אבל הוא מאוד חשוב. 

אני מסכים שהוא חשובאריאל יוסף

אבל יש ערכים חשובים יותר.

למשל:

שלמות עמ"י למשפחותיו (ללא פייק גיורים ופייק גירושין)

צביונה של מדינת ישראל כמדינה יהודית (ולא הפרדת דת מדינה)

וגם שלמות הארץ, שלא ממש עומדת בראש מעייניהם של החברים של פייגלין...

זה יותר חשוב לזהות מאשר לאיחוד הימין.ספק

גיור זה לפי המצע של זהות הדבר היחיד שיהיה נתון לשליטת הרבנות הראשית. 

לגבי נישואים וגירושים, במצב הקיים, אנשים בכל מקרה עושים מה שהם רוצים. חוץ מלשנוא דתיים על הדרך, העובדה שהמדינה מנהלת את העניין, לא תורם כלום. 

הפרדת דת ומדינה זה בדיוק מה שישמור על צביונה של מדינת ישראל כמדינה יהודית. 

לא יודע אם שמת לב, אבל יש כרגע מלחמה בנושא - ואני מצטער, אבל אנחנו מפסידים. נוק אאוט. 

למה? כי שונאים אותנו ולצערי, די בצדק. 

שלמות הארץ עומדת לנגד עיניו של פייגלין ושל מפלגת זהות לא פחות משהיא עומדת לנגד עיניהם של סמוטריץ' וחברי מפלגתו. 

בנוסף, זהות רוצה להפוך את מדינת ישראל למדינה אטרקטיבית. 

למדינה שיהודים מהעולם יעדיפו להגיע אליה מאשר שיהגרו לארה"ב - כפי שקורה עם יהודי צרפת, למשל. 

בקיצור, בא נמחק כל זכר ליהדות במדינהאריאל יוסף

ואז תהיה לנו מדינה יהודית באמת...

זה מה שהבחירה שלך תעשה.ספק

אתה לא יכול לכפות אמונה על אף אחד - ובשביל מדינה יהודית, אתה צריך שהאנשים ירצו שהיא תהיה כזאת. 

אם תנסה לכפות עליהם, לא תצליח. 

רוב האנשים בארץ רוצים להתחבר ליהדות שלהם - אבל לאור נסיונות הכפיה, הם בורחים. 

אם ניתן להם לבחור בשקט ובשלווה, הם ירצו את היהדות מבחירה. 

ברור. לכן כולם מניחים תפילין ומתפללים שלוש תפילות ביוםאריאל יוסף

כי אין שום חוק שמחייב אותם לעשות את זה.

בגלל שהם לא רוצים שום קשר ליהדות.ספק

אתה יודע מה מדהים?

טיילתי הרבה בעולם והייתי בהמון בתי חב"ד. 

אין לך מושג כמה אנשים פגשתי שהניחו תפילין לראשונה בחייהם בבית חב"ד בחו"ל. 

אנשים עם קעקועים וראסטות שבארץ, הם לא היו חושבים על זה אפילו בצחוק. 

פתאום מגיע איזה חב"דניק חייכן, לא שופט אותם, לא דורש מהם כלום ומתישהו פשוט מציע להם. 

היו אפילו אנשים שחזרו בתשובה שם. בבתי חב"ד במדינות אחרות. 

למה אתה חושב שזה קורה?

כי כאן יש מעטפת יהודית והם לא מרגישים שהזהות שלהם בסכנהאריאל יוסף

יש כאן מספיק יהדות גם בלי שהם ייצרו אותה.

בחו"ל הם מרגישים שאין להם שום יהדות אם הם לא ייצרו אותה בעצמם.

אז לשיטתך, כדאי שגם כאן לא תהיה שום יהדות.

אני חולק.

אני חושב שחשוב שכאן בארץ יהיה צביון יהודי ציבורי,

גם אם ברשות היחיד אדם ירגיש שהוא פחות זקוק ליהדות.

התורה נתנה לנו כעם ולא כפרטים ואכמ"ל.

גם בבית חב"ד יש יהדות.ספק

יש שם לא פחות יהדות מאשר ברחובות ת"א. 

כאן, הוציאו להם את הנשמה. הם מרגישים שרודפים אחריהם, והם נלחמים בחזרה. 

הם לא פתוחים אפילו לאפשרות ובצדק. 

אתה לא תשיג צביון יהודי בלי שיתוף פעולה של האזרחים - שהולך ופוחת עם השנים. 

התורה ניתנה לנו כעם - לא כדי שנשניא אותה על העם. 

לבית חב"ד הם מגיעים מאותה סיבה בדיוקאריאל יוסף

חסרה להם יהדות והם באים לחפש אותה שם.

אחרת מוטב להם להישאר מחוץ לבית חב"ד.

הם באים כדי לפגוש שותפים לטרקים, להשאיר תיקים גדוליםספק

ולקבל מידע. 

יש כאלה שאכן יש להם רתיעה, עד שהם מבינים שבבית חב"ד אף אחד לא יכפה עליהם כלום ואף אחד לא ישפוט אותם. 

זה מדהים. 

באמת. 

אתה אולי מאמין שברגע שהם יוצאים לחו"לאריאל יוסף

הם שוכחים שבארץ "הוציאו להם את הנשמה"

ומה שהכי מתחשק להם זה ללכת למקום שהכי מזוהה עם "הוצאת הנשמה".

צר לי. לא קונה את זה.

האוירה משתנה. ברגע שמתרחקים, פחות "חיים" את זה.ספק

ובית חב"ד הוא ממש לא מקום שמזוהה עם "הוצאת הנשמה". להיפך. 

זה כל היופי. 

אז אני חולק. ולא רואה שיש לך הוכחה שתגרום לי לחשוב אחרת.אריאל יוסף

אני לא חושב שכשמתרחקים פתאום היהדות נראית אחרת.

אני חושב שכשמתרחקים מבינים שנמצאים במקום שאין בו יהדות.

ולכן צריך לחפש אותה - בבית חב"ד.

אין לי שום עניין שא"י תהפוך להיות מקום שאין בו יהדות במרחב,

ומי שלא מחפש אותה יכול פשוט להישאר בלעדיה.

בדיוק הפוך.

יש דברים שצריך לחוות ולראות בעיניים.ספק

אני יכול לחפש לך אולי כמה מספרי טלפון של אנשים שפגשתי בכמה בתי חב"ד. אולי הם יספרו לך בעצמם. 

כפי שכתבתי, הדרך שלך לא עובדת. הוא פועלת הפוך. 

אני מכיר סיפורים. תודה.אריאל יוסף

בסדר.ספק

אנחנו כנראה לא נסכים בסופו של דבר בדיון הזה, אבלספק

נוכל לפחות להסכים שצביונה של המדינה חשוב לך לא פחות משהוא חשוב לי ואנחנו פשוט חלוקים בדעותינו איך להשיג את אותו הדבר? 

ממש לא. אתה לא רוצה צביון יהודי ציבורי.אריאל יוסף

אתה אולי רוצה צביון יהודי ברשות היחיד של היהודים

(וצביון אחר ברשות היחיד של אלו שאינם יהודים).

אני רוצה צביון יהודי ברשות הרבים.

אני רוצה מדינה יהודית כמדינה.

לא מדינה של יהודים (או סתם של דוברי עברית).

חבל. אני רוצה צביון יהודי. אני פשוט חושב שהדרך שלך לא נכונהספק

ושהיא מרחיקה אותנו משם. 

הדרך שלך הביאה מצעד גאווה לירושלים ואסרה על אירוע בהפרדה בת"א. 

הדרך שלך לא מצליחה. 

ופייגלין רוצה שלא יהיה צורך במעדי גאווהאריאל יוסף

כי לא יהיה שום הבדל בין נישואין בין גברים או בין נשים לנישואין נורמליים.

כל אחד יעשה מה שהוא רוצה וממילא מטרת הצעדות הללו תושג.

אני לא מוכן לתת להם את מבוקשם,

גם אם בגלל זה הם ימשיכו להפגין.

הדרך שלי לא מביאה איסור על הפרדה בת"א,

כי הדרך שלי היא ליצור צביון יהודי (בשאיפה שלא יהיו אירועים שאינם בהפרדה).

סמוטריץ' רוצה להרוג את כל הג'ינג'ים!!!ספק

מאיפה אנשים מביאים את השטויות האלה? 

בדיוק מאותו מקום שפייגלין מביא את השטויות שלו.אריאל יוסף

אז למה סמוטריץ' רוצה להרוג את כל הג'ינגי'ם?ספק

מה עם "לא תרצח"? 

ג'ינג'ים זה שם קוד. הכוונה למשהו אחר.אריאל יוסף

ולמה איתמר בן גביר רוצה לחייב כל אזרח ללכת עם טלית ברחוב?ספק

לא כל אזרח. נשים לא.אריאל יוסף

נשים יחוייבו ללכת עם בובו במקום. גם הרווקות.ספק

זה עדיין עדיף מלסמם את כולם בקנאביס.אריאל יוסף

בהרואין. פייגלין רוצה לחבר עירוי של הירואין לכולם.ספק

סוף סוף מצביעי זהות מגלים את המטרה האמתית שלהם!אריאל יוסף

אחר כך יספרו סיפורים על חרות...

ואחרי זה, הוא גם חתם על עסקה עם חייזריםספק

שיבואו לכאן ויוכלו להשתלט בקלות על העולם. 

לא!! זו התוכנית של גנץ.אריאל יוסף

גנץ זה פייגלין אחרי גילוח. לא שמת לב לדמיון?ספק

נראה יותר שגנץ זה פייגלין אחרי מנת יתר...אריאל יוסף

גם. זה לא סותר.ספק

לילה טוב.ספק

גם לך!אריאל יוסף

(אני חושב שגם אתה מעדיף את הסיום של היום על פני הסיום של אתמול... )

ומה אומר לך, האירועים של זהות בהפרדה מוחלטת...אריאל יוסף

והצניעות שם ברמות שרואים רק באירועים של העדה החרדית.

ואין גויאבות אדומות.ספק

נכון. בזהות יותר בקטע של הירוק...אריאל יוסף

יש גם חום.ספק

מחילה. אני לא בקיא. כנראה לא קראתי את המצע מספיק בעיון...אריאל יוסף

אל תדאג, נלמד אותך הכל.ספק

אני בטוח. גם תכפו עלי להתנסות בכל הסוגים...אריאל יוסף

חוץ מהסוגים הטובים באמת. הם הולכים לחברי המפלגהספק

"לבעלי הפנקס הירוק בלבד"אריאל יוסף

ברור. האדום זה לאירועים של מפלגת העבודהאריאל יוסף

מוזמן לקרוא ולהתמודד עם הטענות:אריאל יוסף
קראתי, עניתי. נראה לי שדי ברור שאני צודק.ספק

איפה ענית לטענות שבמאמר?אריאל יוסף

אנשים שונאים את צה"ל כי יש כפיה לגיוס?

או שסתם אתם מנסים להפוך אותו מצבא קונצנזוס לצבא שכירי חרב?

לכל אורך הדרך. אתה פשוט מתעלם.ספק

וודאי שאנשים שונאים את צה"ל בגלל הכפיה. 

באיזה עולם אתה חי? 

ולא רק החרדים. 

אתה ידעת שהגורם מספר אחד של תמותת חיילים בצבא ברוב השנים הייא התאבדות? 

אתה רוצה שיותר אנשים ימותו? 

צה"ל הוא הגוף הקונצנזואלי ביותר בישראלאריאל יוסף

והאהוב ביותר.

ידעת שבצבא אנשים מתים?

אולי נפרק אותו כדי שלא ימותו?

יש בהחלט מקום לשפר את המענה לחיילים במצוקה נפשית.

אבל כרגיל, זהות שופכת את התינוק יחד עם המים,

ואם יש משהו פגום - זורקים. לא מתקנים.

אהוב עד כדי התאבדות...ספק

ואין שום קונצנזוס לגבי הצבא. רק כ-50% מחיייבי הגיוס מסיימים 3 שנות שירות. 

זה נראה לך "קונצנזוס"? באמת?

אלה צועקים על הדתה, אלה צועקים על חילון וכולם רבים אחד עם השני. 

חיילים מתאבדים, חיילים נכלאים בגלל עריקות ונפקדות. 

צה"ל מדווח שיש לו 1200 חיילים מיותרים בבסיס הקריה לבדו. 

סתם, יושבים 1200 חיילים במשך שלוש שנים, ומבזבזים אותן על לא לעשות כלום. 

כן שירת נשים, לא שירת נשים, כן סלולרי בשבת בחדר האוכל, לא סלולרי בשבת בחדר האוכל. 

אז כן, צבא של "שכירי חרב" כמו בארה"ב, הוא פיתרון נהדר לכל תחלואי הצבא. 

רק שיש אנשים שממש אילפו אותם בכל מיני מוסדות חינוך שצה"ל הוא "כור היתוך" ו"צבא העם". 

זה כבר מזמן לא המצב. 

מאוד אהוב. 

ידעת שבצבא אנשים מתים?אריאל יוסף

אולי נפרק אותו כדי שלא ימותו?

יש בהחלט מקום לשפר את המענה לחיילים במצוקה נפשית.

גם יש מקום לייעול ושיפור בניצול כוח האדם.

אבל כרגיל, זהות שופכת את התינוק יחד עם המים,

ואם יש משהו פגום - זורקים. לא מתקנים.

יש למות ויש להתאבד בגלל הצבא.ספק

אז יש צורך בצבא - אבל אין צורך בצבא של עבדים. 

כן, זו עבדות לכל דבר וענין. 

אי אפשר לשפר את זה. 

לא כולם רוצים להיות חיילים, לא כולם צריכים להיות חיילים וצה"ל לא רוצה הרבה מהם. 

רוצחים ילדים בגלל איזה אידיאל שגם אם היה קיים בעבר, הוא כבר מזמן לא קיים היום. 

ככה מתקנים - צבא מקצועי. 

זה התיקון. 

אבל כרגיל, אנשים כמוך לא רוצים לתקן - הם רוצים להרגיש אידיאליסטים ולעזאזל עם האמהות שיבכו על הקברים של הילדים שלהם שמתו בגלל ה"אידיאל המקודש" שאתה מאמין בו. 

שוב - אתה מתעקש להחריב כל דבר שיש בו פגמיםאריאל יוסף

אני מציע שפשוט תסגרו את מדינת ישראל ותקימו את מדינת זהות.

אתה מתעלם בטענות קש מהעובדה שעם כל חסרונותיו ומשתמטיו הצבא עדיין אוהד מאוד.

יותר ממשטרת שכירי החרב שלנו.

אני לא מחריב - אני מתקן. אתה בעד שימותו נעריםספק

שלא עשו לך כלום. 

סתם כי אתה מאמין ב"אידיאל" שכבר לא קיים. 

אתה פשוט מתעלם מכל מה שכתבתי וכותב כמה סיסמאות. 

אז הסיסמאות הללו לא יחזירו לאמהות שאיבדו את הילדים שלהם בגלל העבדות שאתה מעוניין לכפות עליהם. 

ולא אכפת לי כמה הצבא "אהוד". 

הצבא לא צריך לנצח בתחרות פופלריות. 

הוא צריך לנצח במלחמות. 

ועם סרח עודף של עשרות אלפי חיילים מיותרים - המשימה הזאת הרבה יותר קשה. 

אבל מה אכפת לך מביטחון מדינת ישראל? 

אתה רק רוצה הרגשה חמימה בלב של מי שמאמין ב"אידיאל" מומצא. 

אם אני אמור לבחור בין גיוס חובהאריאל יוסף

לצבא שכירי חרב ממוסטלים - אין לי ספק מה אני בוחר.

כי לא אכפת לך מביטחון המדינה או מחיילים שמתאבדים.ספק

כבר הסברת את זה. 

כי עם מנת קנאביס לכל חייל שכיר - ננצח בכל קרבאריאל יוסף

עם. לא אם.ספק

תיקנתי לפני שהערתאריאל יוסף

בקיצור, אין לך מה לכתוב לענין. אתה כרגיל, בורחספק

לא אכפת לך מביטחון המדינה, לא אכפת לך מחיי אדם. 

כל מה שחשוב לך זו ההרגשה החמימה בלב של מוסריות מזויפת. 

ואתה מנסה להציג את צה"ל כרוצח צעיריםאריאל יוסף

שמטרתו להוציא להם את החשק לחיות.

כי עובדתית, זה המצב כיום.ספק

הבנתי. צה"ל הוא צבא רוצח צעירים היום. מעולה.אריאל יוסף

צה"ל הוא צבא של עבדים היום.ספק

חלק ממה שקורה בקרב אנשים משועבדים, הוא התאבדויות. 

יש לך עוד סיסמאות לכתוב במקום תוכן?ספק

1. יש הבדל בין לתמוך לבין לחשוב שזה לא קרה אונאור97
לפחד ממלחמה בשבכ. לפי הגדרתך כמעט כולם כאלה.
2. עוצמה רצו לצרף רק את פייגלין, לא את כל השאר.
3. בקטע הכלכלי מסכים איתך.
בנט תמך בפה מלא.ספק

אני אצביע למי שאינו שפן פחדן. 

2. לא נכון. הם רצו לרוץ עם זהות. אין פייגלין, יש זהות. 

3. שכויעך

אם אתה מלא ככה על בנטנאור97
מעניין איזו מילים תשלוף מלקסיקונך על כל הליכודניקים.

הם רצו גוש של כל הימין. ובלוק טכני כדי שכולם יעברו. בשביל זה היו מסכימים אולי לבלוע. אבל הם ממש לא יסכימו לדעות. ובודאי שעכשיו עם האיחוד מפלגות הרבה יותר מתאים להם.
הליכודניקים לפחות שתקו.ספק

ומהליכודניקים, אין לי ציפיות ולא מדובר בציבור הבוחרים שהצביעו להם. 

אבל ברור שאני לא אצביע לנתניהו אחרי דבר כזה. 

הם רצו לרוץ יחד עם זהות - בלי גוש. 

הם סמכו עליהם מספיק כדי לרוץ איתם - אני סומך עליהם מספיק כדי להצביע להם. 

ברור שהם לא תומכיםנאור97
בהפרדת דת ומדינה ובקנאביס. מרזל בן בית אצל כל הרבנים והאדמורים החרדים. בן גביר ובן ארי קשורים לרב שמואל אליהו ולרב ליאור.

מה שכן, אם זהות מצליחה ונצחת אותנו פה בפורום, תהיה ג'נטלמן ותזמין לקנאביס את כל החברים פה, מה יש?
אני מדבר על הנושא המדיני ועל ארץ ישראל.ספק

ברור שהם חלוקים בנושאים אותם ציינת. 

מה זה הצלחה? 

כרגע, נראה די ברור שזהות תעבור את אחוז החסימה. הצלחה תהיה מספר דו ספרתי של מנדטים. 

אני מוכן להזמין, אבל אני בספק אם מישהו יבוא... 

לדעתי הם דברו רק על פייגליןנאור97
ומקסימום עוד אחד. ודאי שלא על כל הרשימה שלו.
וגם אתה כתבת בעצמך בהודעה בשרשור הזה שזה היה בלוק טכני.

דרך אגב, אתה סומך בעניינים מדיניים על הרשימה שלו? יש להם בכלל חופש הצבעה, לא?

לגבי ברקת, לא מאמין שבנט היה מכניס אותה בלי בדיקה.וחוץ מזה, היא מהדרום שחווה על בשרו את הנזק של ההתנתקות.

לגבי הסוף- לא היה לי ספק שספק יהיה בספק..
הם דיברו על איחוד בין המפלגות. אין "פייגלין". יש זהות.ספק

בלוק טכני או לא - אתה חושב שעוצמה יהודית היו מוכנים להיכנס לכנסת במחיר של הכנסת אנשי שמאל לכנסת? 

אין להם חופש הצבעה בעניינים מדיניים. אני סומך עליהם לא פחות משאני סומך על ראשי עוצמה יהודית בנושא הזה. 

ליבי שקט. 

אני לא יודע אילו בדיקות בנט עושה, אבל התבונה הפוליטית של בנט היא עלובה עד לא קיימת. 

אין בור שהוא מצליח שלא ליפול אליו. 

החל באלי אוחנה וכלה בסרטון של מתן כהנא עובר התקף פסיכוטי - ויש עוד הרבה באמצע. 

אני לא מנחש - אני יודע שאלונה ברקת תרמה כספים לעמותת שמאל שקידמה את הרעיון של פינוי גוש קטיף והיא אמרה שהיא "התפכחה". כלומר, היא לא רואה במסירת חבלי מולדת החרבת יישובים משהו רע כלשעצמו, היא פשוט הבינה שזה לא השיג את המטרה שרצתה. 

אם היא היתה מכה על חטא ומבינה את רוע מעלליה, ניחא. אבל זה לא המצב. 

תמיד יש להטיל ספק.

קהילת חסידות לעלוב עוברת לעמנואל- ערוץ 7איתן גיל

נכון לעכשו, ולפני המעבר, 39 אחוז מכלל תושבי יו"ש הם חרדים, מול 31 אחוז סרוגים. @הסטורי 

סמוטריץ' בתגובה: ההשתלטות החרדית על יהודה ושומרון תאוזן בעוד שתי אנטנות לתפארת מדינת ישראל.

לעלוב בתגובה לתגובה: את הכנסת הבאה אתה תראה בסקרים של פילבר.

יהודה ושומרון שייכת רקרקאני

לסרוגים?

ככה מספרים לנו הסרוגיםאיתן גיל

שלקחו מונופול על יהודה ושומרון... הריצו לכנסת את התחיה וקיבלנו את אוסלו.

ואחרים שמיישבים את הארץ עקב בצד אגודל לא עושים קוקוריקו ושורפים מנדטים לימין.

ההשתלטות החרדיתoo

😂

התיישבות חרדית במקומות זולים ולא מבוקשים

יו"ש

ערד

עפולה

אופקים

ירוחם

רכסים

ועוד

זה לא מעניין אותם יו"ש או לא

אולי מתוך שלא לשמה יבוא לשמה...נקדימון
לדעתי גם קריית שמונה תהיה עם שכונה חרדית בסוףמשה

פחות או יותר מאותן סיבות.

לא בשנים הקרובותoo
גם חרדים לא רוצים לגור בעיר עם פוטנציאל גבוה להיות מטווחת
תלוי באיזה מחירמשה
למה שלא יקרה שם מה שקרה בערד שגור קנו 2 דירות בשבוע?
כי ערד לא יושבת על הגבולoo

והגבול הוא לא מקום מוגן

לפחות לא בשנים הקרובות

ואולי אף פעם לא

יש מספיק מקומות נידחים בארץ

מוגנים יותר

וגם מרחיבים אותם בהתאם

(ראיתי שבונים עוד שכונה ענקית בבית שמש

רמה מספר לא יודעת מה)

מה המסר? לא הבנתינקדימון

איפה מפוזרים אותם 39 אחוז חרדים וכמה הם רלוונטיים למאבק על הארץ,

ואיפה מפוזרים אותם 31 אחוז סרוגים וכמה הם רלוונטיים למאבק על הארץ,

ואיפה מפוזרים יתר האזרחים וכמה הם רלוונטיים למאבק על הארץ?

תוציא את ביתר עילית, איפה תמצא חרדים ביו"ש? קבוצה קטנה בעמנואל של 6200 תושבים (1.24% מכלל האזרחים ביו"ש), וקבוצה זעירה במיוחד בחוות של חרדים ציוניים נדירים?

ומאיפה האחוזים בכל מקרה?

שכחת אתoo

מודיעין עילית

ויש יישובים

תל ציון

מעלה עמוס

מיצד

מתתיהו

חלק מגבעת זאב

ועוד

אם חלילה תתרחש התנתקות באיו"שshaulreznik
די ברור שהחרדים יעמדו בתור כדי לקבל כסף ולעזוב בשקט.
בהתנתקותרקאני

בגוש קטיף

תושבים רבים מאוד פעלו ככה

והם לא היו חרדים

ואיזו תועלת הפיק מי שלא פעל ככה?oo
אם כולםרקאני

היו מתנגדים

אולי היה ניתן לעצור את זה

אם התושבים בעצמם מוכנים להתפנות

אין איך לעזור להם
וחבל

אםoo

אבל זה לא קרה

אז אלה שנשארו גם אכלו את הדג המסריח וגם גורשו

כי נבחרה שיטת ההתנגדות בלתי יעילהshaulreznik
תאר לעצמך אם היו פועלים כמו הבדואים ודי למבין.
יש דוגמאות יותר טובותרקאני

מהבדואים

תראו איך הגבעות פורחות

מעוז אסתר למשל

פינו אותם עשרות פעמים

והיום יש שם לפחות 40 מבנים

גירוש, לא "התנתקות". היה גירוש.נקדימון
טוב מאוד שקהילה חסידית עוברת לעמנואלהסטורי
עמנואל היא עיר חרדית עם הרבה מורכבות. קהילה שהיא מצד אחד חרדית באמת ומצד שני יציבה - יכולה לחזק אותה מאוד.

מעבר לזה כל מה שגבבת בשורות הבאות - כבר הפכת לפרודיה של עצמך. אין לי מושג למה תייגת אותי בשביל לקשקש על אנטנות. לא פתחת שרשור על חנוכת שאנור, לא על הנחת אבן פינה לאריאל-מערב, לא על ההחלטה להקים ישובים חדשים בבקעה  ועל החוות שכבר התחילו לעלות, בתמיכת המנהל האזרחי, ממש על הירדן מעבר לגדר המערכת, בשטח ששלושים שנה היה מופקר.

ההערכות שלך על תוצאות הבחירות - שוות בדיוק כמו להתקע על האנטנות (תרתי משמע) תוך התעלמות מכל העשיה המטורפת בהתיישבות.

לעלוב עוברת ממרכז הארץ ליהודה ושומרוןאיתן גילאחרונה

לעומת חלוצי שא נור שעוברים מיהודה ושומרון ל...יהודה ושומרון.

אגב, על אכלוס שא נור מנצח מישהו אחר שאתה לא מחסידיו הגדולים.

להתראות בסקר הבא של פילבר.

שמאל אמיתי הוא נגד הכנסת נשים למעגל הלחימהhamedinai

אם השמאל הוא אכן הומניסטי ופציפיסטי, עליו להוביל את המאבק נגד הכנסת נשים ליחידות לוחמות. זהו לא עניין של שוויון, אלא של אחריות על העתיד:

* ​לשבור את שרשרת הטראומה: הנשים הן אלו שמגדלות את הדור הבא. כדי לבנות חברה בריאה, אנחנו זקוקים למחצית מהאוכלוסייה שתהיה נקייה מסבל, מאכזריות ומטראומת המלחמה. אסור שהדור הבא יונק את חוויות שדה הקרב דרך החלב של אמו.

* ​ייחודיות היצירה מול ההרס: תפקיד האישה ביצירת חיים וגידולם הוא הערך הנעלה ביותר. כשדוחפים נשים לקרב, השמאל למעשה מקדש את הדרגות הצבאיות ואת האלימות כסמל הסטטוס המכובד ביותר, במקום להוקיר את היכולת להעניק חיים.

* ​סטנדרט הומניסטי בינלאומי: במקום "להתקדם" בהכנסת נשים ללחימה, עלינו להוביל הסכמה הדדית בין עמים: נשים וילדים נשארים מחוץ למעגל האש. אם אפילו האויב אינו דוחף את נשותיו לחזית, מדוע שדווקא השמאל ה"נאור" יתנדב לעשות זאת ראשון?

​בשורה התחתונה:

שוויון אמיתי הוא לא הזכות להרוג ולהיהרג. אם אתם באמת מקדשים את החיים ואת השלום – תשמרו על הנשים רחוקות מהמקום שבו מחוררים בני אדם. תנו למחצית מהאנושות להישאר חוף המבטחים של השפיות והחמלה.

הדבר נכון גם בהקשר לתלמידי ישיבה ורבניםhamedinai
במידה מסוימת (מנקודת מבט שמאלנית טהורה), הדבר נכון גם בהקשר לתלמידי ישיבה ורבנים.

רצוי שאלו המיועדים להיות רבנים ומורי הוראה לציבור יהיו פטורים משירות צבאי וממעורבות במלחמות. כמו כן, יש לדרוש מהאויב לחדול מפעולות ג'יהאד. מלחמה אינה קדושה; לעיתים היא הכרחית, אך אינה קדושה.

ברור. הפרוגרס הוא אנטי הומניסטי בדיוק כמו שהואקעלעברימבאר

אנטי שמרני.

הוא רק מתחפש להומניזם אך הוא ההפך ממהו.

צודק במאה אחוז

לא הבנתאיתן גיל

הם רוצים לפרק את הצבא. שלוש בחירות עומדות בפניהם:

1. סרבנות.

2. הצפת הצבא בחיילות, כאשר ידוע שכושרן הגופני הוא לא משהו בלשון המעטה.

3. שילוב של 1, ו- 2.

את התוצאות העובדתיות ראינו בשבעה באוקטובר.

לא רק. יש פה גם טרלול פרוגרסיבי תמים ומטומטםקעלעברימבאראחרונה
הסתיימה פרשת בגדי הראשון לציון החדשיםפ.א.

זה בדיוק מה שהוא חיפש- הכרהנוגע, לא נוגע

מצחיק שזה מה שמפריע להם

הבנאדם טוען שהוא המשיח..

👍פ.א.
לפחות שלא יטען שהוא המשיח עם גלימת הראשון לציוןברגוע
הבעיה שהם לא הזכירו את זהנוגע, לא נוגע
מצוי שאדם פשוט שרואה סרטונים שלו, ואז שומע שהתעסקו במה הוא לובש ולא במה הוא אומר, מתחיל להאמין בו
זה לא עניינםברגוע
אם זה לא עניינם, אז עניין של מי זה?..נוגע, לא נוגעאחרונה

זו הרבנות הראשית או קשור אליה

הכותרת הצחיקה אותי נקדימון
כן.. הברקה טובהנוגע, לא נוגע
אשרי הרבנים הראשיים והרבנות - ראשונים לציון להעמדתהסטורי
בג"ץ במקומו!

הרבנות הראשית הרימה את נס המרד נגד בית המשפט - סרוגים הרבנות הראשית פתחה במרד נגד בית המשפט ואז התקפלה - סרוגים

כן. זה שהבת שלו לסבית זה בגלל הרמה הדתית שלוקפיץ
כי חסרים רבנים שתסכים איתם שהילדים שלהם עושים משהו אחר
בקפלן מתאחדים, ובימין מפטירין כשלג דאשתקדאיתן גיל

רשימות ימין חדשות ישנות שנחושות למכור את נשמתן לשטן:

פייגלין.

מעוז.

וינטר.

שימחי.

וסמוטריץ' שמתנדנד בסקרים סביב 3 אחוזים.

מי ביקש זאת מידכם רמוס חצרי

יש עוד המון זמןברגוע

בנט מיהר להתאחד כדי לקבע את עצמו בתור המועמד של המרכז שמאל

^^^^הסטורי
להתאחד כרגע זה רק לאבד מומנטום.

אגב, גם מי שמכריז כעת על איחוד - יכול עוד להתפרק ולהתאחד עשר פעמים. זכור מקרה הנדל ושקד בבחירות הקודמות...

מפחיד אותי שכל המילואימניקים המיואשים מהצ"דקעלעברימבאר
יחברו לבנט ולפיד בלית ברירה. כי יצליכו לפתות מילואמניק עייף שכבר טחן שנתיים מילואים ולא ראה את הבית, שלפיד ובנט יביא לו את הישועה.

יש מצב שיש פה מזימה של השמאל הקיצוני להאריך את המלחמה בעזה ולא לסיים אותה בנצחון מוחץ, כדי להתיש את המילואימניקים

איך השמאל יכול להאריך את המלחמה?ברגוע
לדחוף לא להכריע את עזה ולבנוןקעלעברימבאר
...ברגוע
לדחוף לאי הכרעה/הפסקת אש דווקא מוביל בטווח הקצר לפחות ימי מילואים
השמאל הקיצוני לא באמת רוצה שנצא מעזה, הואקעלעברימבאראחרונה
רוצה שלא נכריע ונעשה עוד סבב ועוד, הכל כדי להתיש את המילואימניקים, ולמנוע לפי הזיותיהם מדינת הלכה ביביסטית
לעשות הסכם מצוין עם/ל לבנוןשלג דאשתקד

בזה לפיד מצוין.

גם עם בנט הוא עשה הסכם מצוין.

עם כזה חוש משא ומתן, חבל שהוא לא עשה את הסכם ריבנטרופ-מולוטוב.

מה?ברגוע

לפיד עשה הסכם עם לבנון כדי להאריך את המלחמה עכשיו?

התכוונתי שהוא יעשה הסכם עם לבנוןשלג דאשתקד

הסכם מולצח כמו ההסכם הקודם עם לבנון.

וזה יסדר את המפה מחדש. מה שנקרא "מזרח תיכון חדש" 🤣

הנדל ושקד- חיבור כלאיים ולא הופתעתי שהתפרק מידאיתן גיל

הנדל איש השנאה שהדליף מלשכת נתניהו, ונזרק לכל הרוחות. הוא גם ימין וגם שמאל וגם דתל"ש וגם קפלן וגם שונא ערבים.

שקד, לעומתו, אינה שמאל. היא קשרה את גורלה בגורלו של הנוכל, והלכה איתו באש ובמים, עד שביום בהיר מבחינתו, ויום חשוך מבחינתה, בהיותה בביקור במרוקו הוא שלח לה גט דיגיטלי. היתה מתה להשתלב בליכוד, אבל לא היה ולא יהיה בגלל וטו של לוין.

אני מרחם עליה. רגע, בעצם הפוך. 

הנדל ושקד- שני אופרטוניסטים שדוחים זה את זה.  

זה מכעיס אותי כל פעם מחדשמשה

"רחפן נפץ התפוצץ על באגר שפועל בשכירות מערכת הביטחון בדרום לבנון, כתוצאה מכך נהרג מפעיל באגר אזרחי, משפחתו עודכנה בפרטים, ללא נפגעים נוספים באירוע."

מה כואב לדו"צ לפרסם עליו כמו כל חלל אחר שנפל בקרב? אז מה אם הוא עובד קבלן של צה"ל. (וכן אני יודע שלא מגיע לו גמלה של חלל צה"ל אלא של נפגע פעולות איבה, כן, זה לא קשור).

זה לא הניסוח הרגיל?קפיץ
לעובדי קבלן?משה
להרוגים שעדיין אסור לפרסם מי הםקפיץ
דוצ לא מודיע על נפגעים שלא אישרו לפרסם שמותמשה
מאיפה ההודעה? לא ראיתי בשום מקוםברגוע
ונראה שדו"צ כן פרסם הודעהקפיץאחרונה

עובד בחברה קבלנית שמבצעת עבודות הנדסיות מטעם משרד הביטחון, נהרג מוק | ערוץ 7

רק כמה שעות אחרי שלך, יש סיכוי שחיכו ל-22 או משהו כזה

הידעת? ירושלים היא למעשה "עוטף יו"ש כפול שלוש".hamedinai
​הבירה שלנו מוקפת ביהודה ושומרון משלושה כיוונים. מדובר במצב אסטרטגי קריטי בהרבה מעוטף עזה – לא רק בגלל הקרבה, אלא כי זה קורה בלב המדינה, בבירת ישראל. עוטף עזה כבר חווה את הטרגדיה הנוראה של ה-7 באוקטובר; הסיבה היחידה שירושלים לא חוותה גורל דומה היא האחיזה הביטחונית שלנו בשטח ביהודה ושומרון. השליטה ביו"ש היא חומת המגן של ירושלים.
זאת עדיין לא סיבה לשלוט בתפוח או חברון..פתית שלג

אפשר פשוט לעבות את הרצועה של ירושלים.

אני בעד לכבוש לגרש להתיישב בכל תחומי ארץ ישראל,

פשוט לנימוקים בטחוניים תמיד יצוצו פתרונות ביניים.

בעזה למדנו שאם אתה לא שולט, המחבלים שולטיםhamedinaiאחרונה

ופה הסברתי היטב שבדאךמכזאת גם חא תשיג שלום

המאבק על הבית: למה אין באמת "אמצע"? המאבק על הבית: למה אין באמת "אמצע"? | ערוץ 7

סופה של "ראשית צמיחת גאולתנו" ידוע מראשshaulreznik

וְאֶת זָכָר לֹא תִשְׁכַּב מִשְׁכְּבֵי אִשָּׁה תּוֹעֵבָה הִוא. כִּי אֶת כׇּל הַתּוֹעֵבֹת הָאֵל עָשׂוּ אַנְשֵׁי הָאָרֶץ אֲשֶׁר לִפְנֵיכֶם וַתִּטְמָא הָאָרֶץ.  וְלֹא תָקִיא הָאָרֶץ אֶתְכֶם בְּטַמַּאֲכֶם אֹתָהּ כַּאֲשֶׁר קָאָה אֶת הַגּוֹי אֲשֶׁר לִפְנֵיכֶם.

סמלי זה יותר גרוע מפרקטי, כי זה ייצוגיקעלעברימבאר

אולי יעניין אותך