נשוי מגיע לביצועים טובים יותר?תנזים

אני חושב שרווק שאף פעם לא נפגש עם בחורות ולא נכנס לעסק לא יהיה פחות טוב מנשוי.. לא יהיה פחות נמרץ ואנרגטי.

רק כשהרווק יודע איך זה להיות עם, הוא לא יכול לתפקד בלי. 

אז בעצם אם אני לא יודע מה זה אישה כל המשפטים "לא טוב היות האדם לבדו" "שרוי בלא אישה שרוי בלא שמחה" ועוד על זו הדרך, לא רלוונטים לגבי..

תנסו להיזכר בעצמכם לפני כל הדייטים אם הרגשתם עצב מסוים, או שהייתם פחות נמרצים וכו'.....

לאיזה ביצועים אתה מתכוון?קרן-הפוך
פשוט להיות מוצלח יותרתנזים

לא, אפילו להיפך. לרווק יש יותר זמן פנוי לעומת נשוי.קרן-הפוך
לרווק יש יותר אפשרות להתמסר למען השגת מטרות ויעדים.

נשוי צריך להתחשב גם בצרכי הבית, המשפחה, אישה וילדים.
צרכי הבית, משפחה אישה וילדים זה לגמרי מטרות ויעדיםתנזים

ואני לא מדבר על זמן פנוי או לא, אני מדבר על כוחות נפשיים, שמחה פנימית ונמרצות

כוחות נפשיים ושמחה פנימית - תלוי כנראה באישה שלצידו...קרן-הפוך
אבל לרווק אין משמעות בהישגים...אוויל מחריש

מהה מה זה החשיבה העצובה הזוRick Sanchez
מבוסס על דברי החכם באדם...אוויל מחריש

כמובן שנשאלת השאלה איזה סוגי הישגים, אבל אפילו התקדמות רוחנית, כמה משמעות יש לה כשהיא חסרה חלק משמעותי? הלימוד תורה עצמו לא שלם ולא טהור...

ברור לי שיש בזה משהוRick Sanchez
נניח כמו בסיפור של חזיקהו המלך,
אבל מנגד מה שאתה אומר זה גישה שמייאשת המון אנשים
אני אומר את האמת,אוויל מחריש

עדיף להיות מודע לאמת בסביבות גיל 20 מאשר 35... ב"ה אצלנו בארץ מתעסקים בזה עוד בגיל צעיר יחסית, בחו"ל נישואים וילדים הופכים לרלוונטיים בגיל 30+ ואנשים משלמים על זה מחיר...

כמובן שצריך לעשות השתדלות אבל לדעת שגם לא הכל תלוי בנו ואם אדם באמת עושה מה שצריך אז אנוס רחמנא פטריה... 

ממש לא נכון...ארץ השוקולד
על איזה חכם באדם?
קהלת דווקא כתב:
וְשָׂנֵאתִי אֲנִי אֶת כָּל עֲמָלִי שֶׁאֲנִי עָמֵל תַּחַת הַשָּׁמֶשׁ שֶׁאַנִּיחֶנּוּ לָאָדָם שֶׁיִּהְיֶה אַחֲרָי. יט וּמִי יוֹדֵעַ הֶחָכָם יִהְיֶה אוֹ סָכָל וְיִשְׁלַט בְּכָל עֲמָלִי שֶׁעָמַלְתִּי וְשֶׁחָכַמְתִּי תַּחַת הַשָּׁמֶשׁ

כי עצבנת אותי באמירה
נקודה של אמת אתה יכול למצוא בדבריי?אוויל מחריש

אולי זה יעזור לך:

ד,ח יֵשׁ אֶחָד וְאֵין שֵׁנִי גַּם בֵּן וָאָח אֵין-לוֹ, וְאֵין קֵץ לְכָל-עֲמָלוֹ--גַּם-עיניו (עֵינוֹ), לֹא-תִשְׂבַּע עֹשֶׁר; וּלְמִי אֲנִי עָמֵל, וּמְחַסֵּר אֶת-נַפְשִׁי מִטּוֹבָה--גַּם-זֶה הֶבֶל וְעִנְיַן רָע, הוּא.  ד,ט  טוֹבִים הַשְּׁנַיִם, מִן-הָאֶחָד:  אֲשֶׁר יֵשׁ-לָהֶם שָׂכָר טוֹב, בַּעֲמָלָםד,י כִּי אִם-יִפֹּלוּ, הָאֶחָד יָקִים אֶת-חֲבֵרוֹ; וְאִילוֹ, הָאֶחָד שֶׁיִּפּוֹל, וְאֵין שֵׁנִי, לַהֲקִימוֹ.  ד,יא גַּם אִם-יִשְׁכְּבוּ שְׁנַיִם, וְחַם לָהֶם; וּלְאֶחָד, אֵיךְ יֵחָם.  ד,יב וְאִם-יִתְקְפוֹ, הָאֶחָד--הַשְּׁנַיִם, יַעַמְדוּ נֶגְדּוֹ; וְהַחוּט, הַמְשֻׁלָּשׁ, לֹא בִמְהֵרָה, יִנָּתֵק. 

עיין רש"י על כל פסוקים אלה.

ט,ט רְאֵה חַיִּים עִם-אִשָּׁה אֲשֶׁר-אָהַבְתָּ, כָּל-יְמֵי חַיֵּי הֶבְלֶךָ, אֲשֶׁר נָתַן-לְךָ תַּחַת הַשֶּׁמֶשׁ, כֹּל יְמֵי הֶבְלֶךָ:  כִּי הוּא חֶלְקְךָ, בַּחַיִּים, וּבַעֲמָלְךָ, אֲשֶׁר-אַתָּה עָמֵל תַּחַת הַשָּׁמֶשׁ

ח,טו וְשִׁבַּחְתִּי אֲנִי, אֶת-הַשִּׂמְחָה, אֲשֶׁר אֵין-טוֹב לָאָדָם תַּחַת הַשֶּׁמֶשׁ, כִּי אִם-לֶאֱכֹל וְלִשְׁתּוֹת וְלִשְׂמוֹחַ; וְהוּא יִלְוֶנּוּ בַעֲמָלוֹ, יְמֵי חַיָּיו אֲשֶׁר-נָתַן-לוֹ הָאֱלֹהִים--תַּחַת הַשָּׁמֶשׁ.

עיין רש"י.

עיין בשמירת הלשון של השבועות האחרונים על חשיבות גידול בנו לתורה.

ולפי מה שאני רואה הפסוקים שהבאת מחזקים את הטענה שלי שאין משמעות להישגים של אדם כשהוא אינו יודע אם צאצאיו הגונים או לא, מזכיר לי מאוד אדם בלי משפחה...

מסכים שחשוב להתחתן ולהקים משפחהארץ השוקולד
ומחילה אם הובן אחרת.

אבל אני לא חושב שביצועים של נשוי טובים יותר מעצם היותו נשוי, אלא בכך שהוא נשוי הוא השיג משהו שרווק/ה טרם השיג, אז אם רווק ישיג בהמשך הכל בסדר.
זה לא עניין של הישגאוויל מחריש

העניין הוא שלהישגים אין משמעות גדולה כשהם נעשים מתוך פרטיות... וכאשר הוא נשוי אז בוודאי שהוא יפעל מתוך מקום שלם יותר.

לא לגמרי הבנתי את דבריך, תוכל בבקשה להסביר?ארץ השוקולד
בעזרת ה',אוויל מחריש

להתחתן זה לא הישג כמו משימה שצריך למלא, זה הרבה יותר מזה...

אני מתכוון לכך שלעניות דעתי אין האדם לא ימצא סיפוק ומשמעות לכסף שירוויח אם בסופו של דבר הוא חי בשביל לעבוד ולהנות מדברים חולפים. גם הצד הרוחני לא בא לידי ביטוי בצורה מלאה שכן הרבה יכול להיות באוויר... 

ייתכן שמישהו יקח את דבריי בצורה קשה אבל נראה לי שזה פשוט תיאור אמיתי של המצב האמיתי של רווק, וגם זה כדי שהוא יבנה את עצמו ויקושר לחציו השני, מתוך ההעדר מבינים כמה חשוב היש...

השאלה האם זה משנה לשם כך מתי הוא מתחתן?ארץ השוקולד
כי אני חושב שלא, סוף סוף ההישגים שלו יעברו הלאה
איזה הישגים?אוויל מחריש
אתה חושב שאלוקים צריך את ההישגים שלך? אם אדם צריך הישגים מסויימים אז בעיה שלו...
לי הקטן זה נראה לא בריא לרדוף אחר הישגים...
דוגמאות להישגים מעולם החומר:ארץ השוקולד
עבר עריכה על ידי ארץ השוקולד בתאריך ה' בניסן תשע"ט 19:29
1. אדם ריפא מישהו באמצעות לימודי הרפואה שהוא למד, ובזכות זה שהוא רווק הוא סיים את התואר שנה מוקדם יותר וככה הוא ריפא יותר חולים.
2. אדם תרם כסף לצדקה מההכנסות שלו שהיו גבוהות יותר, כי הוא רכש יותר שנות נסיון.
3. מהנדס שתכנן קניון שנתן ליותר אנשים פרנסה מעצם קיומו.
4. מתכנת שתכנת תוכנה שחוסכת לאנשים זמן נסיעה ובכך יש להם יותר זמן עם משפחתם והוא הצליח לעשות זאת יותר מהר, כי היה לו יותר זמן פנוי לכך מאדם נשוי עם משפחה.
ועוד ועוד
וכן, הישגים כאלה לדעתי חשובים בעיני הקב"ה

זה נכון שחשוב שאדם יתחתן מתישהו ויקים משפחה, אבל יש עוד המון דברים חשובים שאדם חכול להשיג בזה שהוא לא התחתן כרגע.

כמובן שאפשר גם תורנית, בחור בישיבה שלא נשוי ילמד יותר סדרין בישיבה לרוב כי אין לו אישה להיות איתה בערב ושהוא צריך לפרנס אותה (ולכן נפסק שילמד אדם תורה ואחר כך ישא אישה)
אולי תאהבי את דברייארץ השוקולד
תודהחופשיה לנפשי
אהבתי מאוד
בשמחהארץ השוקולד
איזה כיף
תשובה:אוויל מחריש

1. זה פיקציה שרופאים באמת מרפאים כל כך הרבה אנשים, כיום יש מקצועות הרבה יותר מועילים לאנושות. (מלבד מחקר רפואי / שירות במדינות כושלות / רופאים ותיקים מומחים...)

2. כנראה שאם אדם תרם כסף לצדקה בארץ אז הוא פשוט מימן משפחה של מישהו אחר ולא את שלו, קרובי אדם קודמים...

3. ומצד שני הוא נתן לאנשים מקום לפנאי ובזבוז כסף.

4. אז המתכנת מספק לאחרים זמן עם המשפחה אבל לו בעצמו אין משפחה... וזמן פנוי זה לא המרכיב היחיד, יש גם איכות, ואת רוב העבודה עושים בזמן מועט ובשאר מתבזבזים...

הקב"ה נתן לבני אדם סדרי עדיפויות, והקמת משפחה נמצאת במקום יותר גבוה ביחס לצדקה ושיפור איכות חיים.

אם הקב"ה אומר לך לעשות משהו אז תעשה אותו בלי להתחכם, קהלת ז', ט"ז: "אַל־תְּהִ֤י צַדִּיק֙ הַרְבֵּ֔ה וְ/אַל־תִּתְחַכַּ֖ם יוֹתֵ֑ר לָ֖/מָּה תִּשּׁוֹמֵֽם׃"

"אל תהי צדיק הרבה" - כשאול שדימה להיות צדיק וריחם על הרשעים

"ואל תתחכם יותר" - לדון ק"ו של שטות ומה על נפש אחת אמרה תורה הבא עגלה ערופה וכו'.

בחור שלומד תורה זו סוגיה בפני עצמה שתלויה בהרבה גורמים, ויש איכות של לימוד, כל השרוי בלא אישה שרוי בלא תורה...

תשובות חזרהארץ השוקולד
1. זו הייתה דוגמא, יש מקצועות שתורמים חיים ולימוד מקצועות כאלה יהיה מהיר יותר למי שיש יותר זמן פנוי.

2. תרומות לאנשים חולים, זה דבר חשוב ללא קשר למשפחות.

3. אני נוהג להעריך יותר בני אדם ממך מסתבר.

4. יהיה לו זמן בהמשך, וזמן יכול להועיל לדבר רבים אחרים.

ואפשר לתת דוגמאות רבות נוספות שאנשים יכולים להצליח בהם יותר טוב או מהיר בזמן הרווקות.
מדריך פנימיה לנוער בסיכון לדוגמא.

אתה החלטת שזה סדר עדיפות גבוה יותר ולא הבנתי על סמך מה, שוב הראיתי לך מה נפסק בחז"ל.

הוא אמר לעשות מלא דברים, השאלה היא עניין של סדר. ולא הבנתי איך להגיב לציטוט שלא ברורה משמעותו ומהותו מעבר לכך. הרצי"ה לדוגמא התחתן בגיל 30 ועד אז הוא גם למד פילוסופיה באוניברסיטת הלברשטט, אז גם הוא לא מיהר להתחתן.
צבי יהודה קוק – ויקיפדיה

ביחס לאיכות של לימוד, עדיין הבסיס הוא שאדם אמור ללמוד לפני כן. (כך נפסק בשלחן ערוך בהלכות תלמוד תורה והאדמו"ר הזקן אלו ספרים אדם אמור ללמוד לפני שיתחתן)
תשובה:אוויל מחריש

1. מי אמר שיש עניין לסיים את זה מהר? ביד הקב"ה לקדם אדם כרצונו וכטוב בעיניו, יכול להיות שאדם יצליח כי הקב"ה יתן לו כשרונות והזדמנויות.

2. תרומה לחולים פירושה הוספת איכות חיים, לעומת הבאת ילדים שזה יצירת חיים והוספת איכות בשבילם.

3. או שאתה מסתכל בצורה חלקית על התוצאות כדי שיסתדר עם הטענה...

4. יהיה לו זמן בהמשך להוסיף לאחרים זמן למשפחות שלהם...

אני בספק רב אם יש רב שיורה לא להתחתן כדי להיות מדריך פנימייה, אתה מוזמן לשאול רבנים מה עדיף לדעתם.

איפה נפסק שצדקה חשובה יותר מלהתחתן? פשוט הזוי שאתה לא מבין שעניי עירך קודמים, להיטיב לאשתך יש חשיבות יתירה על חשיבות לאנשים אחרים... אתה מוזמן לבדוק כמה חשוב להתחתן.

הוא אמר לעשות מלא דברים, השאלה היא עניין של סדר. ולא הבנתי איך להגיב לציטוט שלא ברורה משמעותו ומהותו מעבר לכך.

עכשיו הוא אומר להתחתן, אז מתחתנים זה הכל, כל מה שאתה מתאר זה עשיית טוב שנוגדת את סדרי העדיפויות של התורה.

את הבסיס, הבסיס מסתיים באזור שיעור ג' / ד' אצל רוב האנשים. ומה הספרים האלה? 

והנה תגובתיארץ השוקולד
1. אכן בדומה לדבריך כתב החפץ חיים במשנה ברורה בסימן א באורח חיים בטעם אמירת פרשת המן כל יום, ללמדך שאין ריבוי ההשתדלות מועיל מאומה.
אבל אותי חינכו ולימדו אחרת שהשתדלות זה דבר חשוב ואני אמור לנסות לחשוב מה תהיה השפעת מעשיי ולא רק לומר ה' יעזור לי להצליח בדרך הרצויה לו ואין עניין לתכנן.

2. התגובה הכי יפה לזה היא של חומייני לדעתי.
ובאופן כללי ונרחב, אני לא אומר לא להוליד ילדים, אלא תחשוב מתי זה טוב וכמה זה טוב ולא להחליט שכל המרבה בילדים הרי זה משובח על פני דאגה לסביבה, כי שם לדעתי זה כבר לא נכון.

3. יתכן אבל לא נראה לי.

4. יהיה, אבל פחות, אדם שעובד פחות שנים יספיק פחות בעבודתו.
חלק מלהיטיב לאשתך זה לדאוג לבסיס כלכלי נורמלי. (וכן אמר הרמב"ם ביחס לדרך החכמים לעומת דרך הכסילים)

עניי עירך זה עניים קיימים, לא אנשים שיתקיימו בהמשך.

מופיע בספר חרדי בשם "השידוך במשנת רבותינו" בשם אחד המשגיחים המפורסמים (הספר אינו תחת ידי, אז אני לא זוכר מי) שאין דין להתחתן עד גיל מוגדר.
ומעבר לספר הזה מצינו אצל רבותינו טווח גילאים גדול מתי הם התחתנו, אז אני לא חושב שהקב"ה ציווה על גיל מסוים ואם כן, אז גם הרצי"ה וגם רבים מרבותינו לא קיימו את ההלכה. (תבחר מה שאתה מעדיף)

(פתחת את שלחן ערוך הרב שהפניתי אליו?
תראה מה נחשב הבסיס
תנ"ך, ש"ס משנה, ש"ס בבלי, ש"ס ירושלמי ועוד)
תגובה:אוויל מחריש

1. יש עניין לתכנן בצורה שקולה תוך שנותנים מקום מרכזי לרצון ה'.

2.  מה כוונתך ב"תגובה של חומייני"?

לעניות דעתי הסיבות היחידות לעזור לסביבה הן מתוך ערכים או תועלת אישית. בכל מה שהזכרת אין תועלת אישית אז זה חייב להיות מתוך ערכים. אם הערכים לא מסודרים לפי התורה אז אין להם משמעות מבחינתי חוץ מזה שהם עלולים להיות מסוכנים ( סוציאליזם למשל), על כן במידה ולא פועלים לפי התורה נראה לי שאין משמעות רבה לפעולות...

כמובן שצריך לחשוב מתי להביא ילדים מטעמי בשלות וכו', אבל לא על חשבון עזרה לאחרים, שכן נאמר ומבשרך לא תתעלם...

3. אז כנראה שזה לא רלוונטי, תבחן את זה בעצמך...

4. זמן זו לא הפונקציה היחידה בהספק, יש גם מהירות עבודה... מלבד זאת שאין להספיק משהו אם אין לזה משמעות, חזקיה המלך עשה כנראה יותר ממה שרוב האנשים יספיקו לעשות ובכל זה נאמר לו שאין לו חלק לעולם הבא כי לא התחתן... (ובסוף הוא התחתן...)

חלק מלהיטיב לאשתך זה לדאוג לבסיס כלכלי נורמלי - הבסיס הכלכלי הנורמלי זה מים, אוכל, בריאות, בגדים ותנאי מגורים הכרחיים. שני אנשים שעובדים במשכורת מינימום יכולים להשיג את זה ועוד הרבה יותר בלי בעיה.

"עניי עירך זה עניים קיימים, לא אנשים שיתקיימו בהמשך." - יש מצווה גדולה להביא ילדים, אז ברגע שהם באו הם הרבה יותר חשובים מבחינה צדקה מאשר אנשים אחרים. יש רב שאומר לא להביא ילדים כדי לעשות חסד?

מוזר מאוד מה שאתה אומר על גיל הנישואין, יש לזה התייחסות רבה בגמרא ובפוסקים, אתה מוזמן לפתוח באבן העזר פרק א', אין כמעט פוסק חשוב שלא מציין גיל לנישואין...

אל תוכיח ממיעוט שהוא כבן עזאי בשבילך.

מה המקור המדויק בשו"ע?

ותודה רבה, נחמד גם לדון איתך, אך אשמח לביאור כוונתך בזה שהדיון ענייני כדי שאטפח את העניין.

תגובהארץ השוקולד
1. אינני חולק על האמירה, רק חולק כיצד להבין את רצון ה'.

2. חומייני אמר משהו שאני חושב שיש בו מן החכמה, לצערי לא מצאתי כעת את הציטוט המדויק אבל הנה רוח הדברים:
"כשם שאסור להזמין אורח הביתה בלי אוכל להגיש לו, ככה אסור להוליד ילדים בלי שתוכלו לדאוג להם לתנאי חיים נאותים"
זה לא ציטוט מדויק וברור שזה לא דין, כי לא מדובר ברב יהודי חשוב, אך לדעתי יש באמירה זו הרבה מן החכמה.

אני חושב שפעמים רבות בדחיית גיל נישואין יש תועלת גם מהיבט הערכים וגם מהתועלת האישית ואבאר:
בהיבט הערכים: לאדם שטרם התחתן יש יותר זמן וממילא הוא יוכל לקדם ערכים חשובים לעת עתה. (אם הבנתי את דבריך נכון, אתה פשוט חושב שאף ערך אחר הוא לא חשוב ועם זה אני לא מסכים. ולדעתי את המצוות הקשורות לחתונה הוא יקיים בהמשך.)
ביחס לתועלת האישית: במקרים מסוימים [תלוי מקצוע שאדם בוחר] אדם שאיננו נשוי יוכל להצליח בלימודיו באופן טוב יותר ו/או מהר יותר, ככה שבתוחלת בהמשך יהיה להם איכות חיים טובה יותר מבחינה גשמית אם ידחו את גיל הנישואין. (תקף למקצועות לימוד מסוימים.)
בנוסף, יש בניין אישיותי שלפני החתונה פעמים רבות לדעתי יעשה טוב, אבל יש שיטענו שעדיף לבנות את האישיות יחד.

3. כל אחד הציג את דעתנו, אין לי עניין לחזור על אותם דברים.

4. לגבי מהירות עבודה, צר לי אבל חבריי הנשואים (ויש לי הרבה כאלה) לא מצליחים לעבוד מהר יותר בגלל שהם נשואים. (אם כבר הם מתקדמים איטי יותר)
ביחס לחזקיהו המלך, המדרש אומר שהוא לא רצה להתחתן בכלל ולא שהוא רצה לחכות.

ביחס לבסיס כלכלי נורמלי, מסכים שבעל חייב לדאוג לאשתו לבסיס כלכלי נורמלי בעת החתונה. אבל לדעתי כדאי לשקול פעמים רבות את האפשרות שהמצב הכלכלי יהיה טוב יותר בהמשך אם יחכו זמן מה. (אם כבר יוצאים זה יותר קשה, אבל אפשר פשוט לחכות אם לצאת.)

ביחס לדברי הבית יוסף אודות גיל הנישואין, אמת שהוא כתב גיל. אבל תחשוב על זה שהמציאות השתנתה וכיום אדם צריך יותר שנים כדי להיות אדם עובד עם פרנסה מזמנו של הבית יוסף, פעם לא היה גיל מוגדר בו סיימו ללמוד בישיבה והתחילו ללמוד מקצוע, לא כמו היום שבחור ישראלי דתי ממוצע מתחיל ללמוד מקצוע בגיל 21-24, ככה שכדי להגיע לשלב בחיים בו אדם בן 18 היה בימי הבית יוסף זה יהיה אמצע שנות העשרים. ואם תאמר, זה רפורמי לטעון שהמציאות השתנתה, על כך עניתי שרבים מרבותינו לא הקפידו להתחתן עד גיל מסוים ולכן נראה לי שסברא זו נכונה.

שלחן ערוך הרב, הלכות תלמוד תורה, קונטרס אחרון. (נמצא ביורה דעה באזור סימנים רמד-רמו)

לסיכום, כוונתי היא שיש דברים רבים שאדם רווק יכול להשיג ואין לזלזל בכך כלל ופעמים רבות סיבות אלה יכולות להצדיק גיל נישואין מאוחר יותר.
פתחתי שרשור אחראוויל מחרישאחרונה

המשך שרשור - נסיונות פעילים

והגבתי שמה כי זה לא קשור כל כך למקור לעניות דעתי...

סתם הערה צדדית:ארץ השוקולד
נחמד לדון איתך, זה כיף שזה נשאר ענייני
תודה
חשיבה מעניינת.. יש בזה משהולב אוהב

כאילו ברגע שטועמים איך זה עם.. כבר קשה לתפקד בלי. 

ובתכלס כל התקופה של התיכון לא כזה חשבתי על דייטים, והעשייה הייתה יותר ברוכה אז יכול להיות שזה קשור..

ולגבי השאלה בכותרת- בעיניי בהחלט.. 

העניין הוא לא רמת תפקודsimple man

אלא אם יש הרגשה פנימית של בדידות וחוסר, אם אין לך, באמת אל תתחתן עדיין.

גשמית לא יודע, רוחנית שמעתי טיעון שמתפקד פחות טובבא לי בירה
יש נקודת אמת בדבריךאוויל מחריש

אך נראה לי שמדובר על תחושה ומצב כללי, ואותו אדם בתור נשוי היה מתפקד בצורה הרבה יותר טובה מזה שפועל ממקום שלם ומאוחד יותר...

נראה לי שלא כולם הבינו אותי בדיוק, בעיקר מה שרציתי להבחיןתנזים

בדברי זה בין הרווק שטעם את התחושה להיות עם לזה שלא.. 

לא בדיוקקוד אבל פתוח

זוגיות נותנת כוחות מיוחדים, אבל היא שואבת הרבה יותר (וזה עדיין שווה את זה כמובן)...

אם אתה רווקadvfb

לא כדאי שאמירות ושאלות כאלה יעניינו אותך. זה לא עוזר להעלות את הביטחון עצמי.

לא בהכרח. גישה לחיים זה דבר שמשותף לנשוי ורווקנפש חיה.
הכוח המנטלי משמעותי יותר לגבי הכוח הפיזי
.

והנקודת מבט היא זאת שתקבע איך המציאות תיראה
לנשוי ולרווק.
בתור רווק -advfb

אשמח מאוד אם הנשויים יגידו מה הם חושבים על הדבר הבא -

נראה שלהקים משפחה זה להוסיף בעוצמות חיים, הכל הולך ונהיה יותר עוצמתי, אם אדם ח"ו מרגיש בדידות חברתית יכול להיות שהנשואין רק יעצימו אותה. ואם אדם מצליח בחייו הפרטיים ויקים בית, הנישואין רק יעצימו את ההצלחה שיש לו. האדם נשאר אותו אדם, רק שהחיים שלו עכשיו בהילוך יותר גבוה. 

מסכימה, עם תיקון קטןNTC
אני חושבת שהשינוי שאתה מתאר קורה ברגע שבו רווק הופך מרווק שהוא סתם אדם לא נשוי ולגמרי סבבה עם זה (דוגמה קיצונית-בזמן התיכון, אבל כמובן שיכול להיות מצב כזה גם אחרי) לעומת רווק שמתחיל להרגיש שמשהו חסר לו, גם אם לא התחיל לצאת עדיין.
כלומר שמה שמשנה לדעתי זה בעיקר ההרגשה והרצון לזוגיות שישנו את המצב שלו מלהיות שמח באיך שהוא ללהרגיש שהוא צריך יותר.
אחרי נסיון והיכרות עם בני/בנות המין השני כמובן שהחסר יכול לגדול, אבל לדעתי בעיקרו הוא נובע מהרצון ולא מהנסיון.
לא. יש נשוי מלא חיים ויש נשוי כבוי וכנל לרווק.ארזי
יש נישואים שנותנים כוחות ויש כאלה שבעיקר לוקחים כוחות, והאמת היא שברוב המוחלט של הנישואים יש מזה ומזה בתקופות שונות ואפילו ימים שונים.
שקט נפשי ושמחה אמיתיתים...
שלמות עם החיים, אפילו שיש קשיים שלא נתקלים בהם ברווקות, חייב בשביל זה להיות נשוי.
רווק יכול להשקיע את כל כולו במשהו ולהצליח מאוד אבל הוא לא יהיה מאושר. אלה חיים ריקניים ובודדים.
לנשוי יש שלווה בחיים ואושר בהנחה שזכה כנראה
כן.תיתי2
אנחנו מרגישים שאנחנו יותר
באיכות ובכמות.
זה לא קרה מיד, השנים הראשונות היינו יותר ממוקדים בעצמנו ובבנית הבית שלנו
זה דרש מלא מלא כוחות
ועכשיו אנחנו בפריחה כזאת, של עשיה איכותית ומשמעותית, שבאה מתוך הזוגיות ומכוחה לגמרי.
יכול להיות תקופות כאלה ותקופות כאלה,
אבל אין ספק שהחיים אמיתיים יותר אחרי החתונה.

שווה להתחתן.
כנראה תלוי בבנאדםהנגר

אני רווק ובלי קשר כרגע, ולי הבדידות וחוסר הזוגיות באמת מפריעה ופוגעת בביצועים מגיל קטן מאוד... באמת לא טוב היות האדם לבדו... כנראה יש שמרגישים את זה יותר ויש כאלה שפחות

תזכורתadvfb

גם לגברים יש רגשות

סופריקה

נכון ומדוייקאדם פרו+
3>advfbאחרונה
זה נהיה טרנד?הפי

לדבר עם בחורה ולברוח?

2 נשים שלוותי השבוע היו מפורקות מבכי עד כדי מצב של חולי.

אם אתם לא מתכוונים לצאת לדייט תגידו את זה מראש

ולא ברור לי איך גבר שמגדיר את עצמו דוס עושה שטויות כאלה.

ובעצם דוס או לא לא מתנהגים ככה

לא סתם שולחים הודעות בוואצפ לבחורה שהעבירו לך את המספר בשביל שידוך ..ואז בורחים .

איך זה גורם לשדכן גם להרגיש?

ולא סתם קובעים עם בחורה דייט ומבטלים באותו יום

שלא נתחיל לדבר על שגרירים/ שליש/ וחבריו

ששם בכלל פותחים הודעות מדברים ואז יום אחרי נעלמים .

מדוע?

אני תמיד אומרת אף בחורה לא כועסת שלא רוצים אותה בחורה כועסת כי הראו לה שרצו אותה (בואי נקבע דייט )

ובסוף הלכו בלי הסבר בבום

אני כבר התרגלתי לזה שיש כאלה שדיבורים לחוד ומעשים לחוד ..

ואני אומרת את זה בכאב אם אדם בוחר להתנהג ככה או ניצלתי.. עוברת הלאה ..

אבל לא כולן לוקחות את זה ככה

יש בנות שלא רוצות לשמוע על דייטים בזמן הקרוב בגללכם..

באמת קחו אחריות.

גוסטינג זה גועל נפש

אתם גועל נפש

השרשור מופנה לאדם שבורח/ מבטל דקה 90 בלי לזכור שיש צד שני לסיפור.

אדם אשר לא יודע לבטא את רגשותיו ..

נכון לא תמיד אפשר להביע מה אתה מרגיש אבל אפשר שיהיה לך עמוד שדרה . אל תגיד סתם דברים .. מזה??

(אפילו הודעת נימוס יהיה מתאים .. מצטער על הזמן שלך.. בכל זאת אני חושב שלא מתאים .קשה?

אפשרי גם אם לא מסתדר הכל בסדר .מידות יש פה צד שני לעזאזל 

דרך ארץ

כנל הפוך!! כלפי גברים

מעצבן ממשארץ השוקולד
פעם אחת קרה ליאביעד מילוא

התחיל איזה קשר והבחורה נעלמה כאילו בלעה אותה האדמה

קרה גם הפוךבחור עצוב
דיברתי עם מישהי איזה שבוע ופתאום פשוט נעלמה מעל פני האדמה. לא הגיבה להודעות. כלום.

אחרי חודש פתאום שלחה הודעה משום מקום. הגבתי לה ביובש שתבין שלא מעוניין. 

תגיד לה ברחל ביתך הקטנההפי
ההתנהגות הזו של היבוש לפני חודש לא היתה לעניין
לא בא לחנך אותהבחור עצוב
רק חתכתי וזהו. 
הלוואי עליadvfb
אם אחרי כל הבירורים זה מה שהתגלהintuscrepidamאחרונה

אזי צריך להודות לה' יתברך ששמר את נפשך.

היה כנראה צריך את הבירור בשביל שני הצדדים, אך ברוב חסדיו ה' חסך לך את כל הפגישות והסבל מהבחור.

ואני לא אומר את זה רק מהצד של הכל לטובה וכו', אלא פה באמת רואים את ההצלה עצמה ישר.

לדעתי החלק שקשה זה שבסיטואציה כזו אפשר לומר לעצמך למה אני שוב פעם בסרט של להתבאס מקשר שהיה רלוונטי והתברר שלא…

עד כאןכְּקֶדֶם

מי יודע כבר כמה קשרים הלב הזה חווה

וכמה אמרו לך שאתה זוהר ושאתה משהו אחר ושהעולם צריך אותך באמת. ואיך זה שאתה כזה כל כך? והלוואי שהרגע הזה אתה ואני לבד יהיה לתמיד.  ושאם היה אפשרי הייתי נשארת איתך לנצח אבל אנלא יכולה להקים איתך בית. ועוד אינספור פתגמים מאינספור שהלב שלי נתן להן להיכנס בלי מעצורים. והן הביטו ברהב ונגעו בקצהו ונחרדו ונעלמו.

ולהבדיל גם קשרים עם חברים טובים מאד שהחליטו שדיי.

אה וגם הוא, שאמר לעולם דיי. גם איתו רציתי להגיע הכי רחוק שיש יותר מהכל וגם אתה מתי שככ התקרבתי אליך טרקת לי את הדלת בפרצוף. כמו כל האחרים.

ואולי אני באמת תמים ונאיבי אולי לא הרגשתם אליי כמו מה שאני הרגשתי ומרגיש אליכם עד היום. אולי באמת ניצלתם כל רגע אתי רק כדי לחוות עוד קצת , כמה שמתאפשר.

אבל הגיע הזמן שלי. שעכשיו אני איעלם.

הגיע הזמן שאומר לעולם - דיי.

התוהו קדם לעולם. 

נוגע, לא נוגע

עצוב וכואב לשמוע

קצת מניסיון, יש אנשים שהעבודה הרוחנית שלהם זה להסתנכרן עם העולם וללמוד להתהלך בו. ואם זה מנחם, אחרי העבודה הזאת אתה מרגיש אחרת, טוב יותר ורגוע ושליו, ושלם עם עצמך.

שתרגיש טוב במהרה בעז"ה, ותמצא את מקומך ואת רעייתך

נעמת לנו… חבל שאתה מחליט לעזובפ.א.
וואלה לא קלטתי שזה שרשור פרידהadvfb
כתיבה יפהאדם פרו+
מבטאת את ההרגשה
כואב ממשארץ השוקולד
מאחל רק טוב
חבר יקרכל היופי

עוד לא הגיע זמנך להיעלם.

הלב שבע אכזבות אבל יום אחד יהיה טוב יותר ותמצא את מקומך.

הסימן הכי טוב בעיניי לטוב ולכנות - הוא אנחנו עצמנו.

האם אתה מרגיש טוב ואהבה כלפי אחרים?

אם כן, בוודאי שיש עוד כמוך שאינם רק נצלנים.

כל אחד מאיתנו מסתובב בעולם הזה עם שריטות וקשיחם משל עצמו, החיים מורכבים ללא ספק.

אבל יש ויהיו רגעי אור.

אנחנו נוטים להבליט את החושך כי הטוב הוא המובן מאליו, כי אנחנו בנויים להתגונן מהרע.

אבל מה שזה אומר בתכלס, גם אם לא תמיד מרגישים ככה, שהטוב הוא הרוב. מקיף אותנו בלי שנרגיש.

מותר ליפול לתהומות, זה בסדר להרגיש, אבל לזכור שיש אור בקצה, שהנפילה הזו לא תהיה לנצח.

חולה עליךךךadvfb

אחלה כתיבה

הצורך לשים גבולות הוא צרך הכרחי.

לאחרונה באמת עלתה התובה שזה גם נותן קרקע פוריה לדברים שיצמחו ויפרחו.

יש שני צדדים יראה ואהבה.

היראה שמתבטאת בשימת גבולות והיא נותנת בסיס יציב. 

על גבי הבסיס היציב אפשר לפתח ולהצמיח כל פעם את האהבה.

אז בהחלט - די! שמים גבולות! מתוך כך בעזרת ה' הרבה שפע ברכה והצלחה!!

בהצלחהברוקוליאחרונה
יש לי בכלל סיכוי?מה כבר ביקשתי

אני יודע שהשאלה בכותרת קצת חריפה מדי אז אסביר...

לא יודע אם זה שייך לפה או לאר"מ אז כותב בשניהם.

עברו כמעט חודשיים מאז שהיא חתכה אותי. (לא יצאתי מאז מסיבה טכנית שקצת מנעה ממני להיפגש, ואני מרגיש שאולי זה קצת הזיק לי שאותה גברת ישבה לי במוח כל הזמן הזה ומצד שני גם עלו לי הרבה תובנות לגביה שלא חשבתי עליהם קודם אז אולי כן היתה מזה גם תועלת...לא משנה, זה לא העיקר. וגם סרו המניעות אז בעז"ה ממשיך.).

הנקודה היא שאני מרגיש שאני אולי קצת רגיש מדי. בכללי בחיים. ובדייטים זה מתפרץ במאתיים אחוז. כבר כתבתי על זה פה פעם אבל אז זה היה בהקשר של פרידות. עכשיו אני מתכוון בהקשר של אישיות.

זה היה הקשר הארוך יחסית הראשון שלי. יצאתי עם כמה בחורות לפניה ועם אף אחת לא התקדמתי באמת וגם תכלס לא היה כל כך שייך. כבר שראיתי את הפרטים שלה בהצעה הרגשתי שזה משהו אחר. וזה באמת היה. הבעיה הגדולה היא שלא הצלחתי באמת לקדם את הקשר. בכל רעיון שעלה לי חששתי שזה ילחיץ אותה, שהיא לא תגיב לזה טוב וכאלה. מפה לשם היא הרגישה שאני לא מוביל מספיק ועל זה (לפחות ככה אמרה) חתכה. היתה לנו שיחה ארוכה מאוד לפני שהיא קיבלה את ההחלטה, והמסר העיקרי שקיבלתי שם הוא "אתה באמת אדם טוב. באמת. לא פגשתי הרבה בחורים כאלה וגם אומרים שזה די נדיר אצל גברים. באמת התנהלת מדהים במהלך כל הקשר. הרגשתי שיש מי שרואה אותי ואכפת לו ממני. גם עוד לא פגשתי מישהו שמבין אותי ככה. יש לך לב כל כך טוב, וזאת אחת ה-תכונות החשובות לי. לכן ממש קשה לי לוותר על זה. באמת רציתי שזה יצליח. אתה מה שאני מחפשת. אבל אני מרגישה שזה לא מה שאני צריכה בחיים. אני צריכה מישהו חזק, יציב, שאני אוכל לסמוך עליו. ומבחינת הרגישות אני מרגישה שאנחנו קצת דומים מדי. וזה לא מה שאני צריכה לפחות בשלב הזה של החיים...".

מה שאני שמעתי זה "היית יכול ממש להצליח בתור בחורה. אתה לא גברי, אתה לא מסוגל לספק לאישה את מה שהיא צריכה בחיים, אתה רגיש מדי, מי שאמור לבכות בבית זה לא אתה זו אני, אין לך ביטחון עצמי, אתה לא החלטי, ובקיצור- בתור חברות היינו יכולות להסתדר יופי, אבל בתור בעל? תשכח מזה."

וכאן אני שואל כבר חודשיים ולא מצליח לקבל תשובה- למה אני אמור לצפות? מאז שאני זוכר את עצמי זה מי שאני. רגיש, מתחשב, אכפתי, דואג, שמח בלשמח מישהו אחר, מתכלב בשביל שמי שאני אוהב יהיה בנוח, וכו. אני לא מחפש מישהי גברית ושנחליף תפקידים. יש בי את הרצון הגברי הבסיסי הזה של לספק משענת, להוביל, להיות הקול השפוי. אבל בפועל זה לא מתבטא. בפועל היא נפגשת מיד עם הלב הטוב שלי, זה משמח אותה שיש גברים כאלה בעולם, ובזה מסתכמת התועלת שלה מהקשר. ואני? אני רק מאבד עוד את מעט הביטחון העצמי שנשאר לי. מי תוכל לראות אותי מעבר? ומי תוכל לאהוב את התכונות האלה באמת? יש מישהי שתשמח בזה שאני לפעמים לוקח דברים ללב והם משפיעים עלי? שאני חווה את העולם בצורה יותר עמוקה? שהלב שלי לא מסוגל לשמוע מישהו ובמיוחד מישהי שמחמיא לי בלי שיעלו לי דמעות?

זה קצת מייאש כל העסק הזה ובמיוחד הכנות שבה היא אמרה שאני אשכרה מה שהיא מחפשת ולמרות זאת החליטה לסיים את זה...

ביטחון עצמי כן חובהזיויק
לדעתי
מכיוון שאינני ראוי להיות הגאון של הדור,חסדי הים

אני חייב להתחתן עם אשה שתהיה מוכנה לגדל את גאון הדור הבא.

"יִבְחַר לָנוּ אֶת נַחֲלָתֵנוּ אֶת גְּאוֹן יַעֲקֹב אֲשֶׁר אָהֵב סֶלָה".

שדכנים לחוצניקים ודומיהםTachyon

האם מישהו מכיר שדכנים לחוצניקים או בכללי אנשים שיכולים מצד אחד להיות מאוד דוסים ומצד שני מאוד פתוחים לעולם? 

אתה יכול לפנות אלי במסר (לא בשיחה אישית) ואתן לךחסדי הים
מספר של שדכנית שעוסקת בזה.
אשמח גםראומה1
התחתנתי לתוך קהילה של חוצניקים רווקיםתמיד בבטחה

אז מוזמנים לפנות ואני אנסה לעזור

פניתי ראומה1
יש קהילה של חוצניקים רווקים כאן? סקרנת...מתוך סקרנות
זה סביב ישיבת מיר?
תודה, מכיר קבוצת ווצאפ שלהםמתוך סקרנות

יש להם גם קהילה פיזית?

בוודאיארץ השוקולד
תשאל בקבוצה איפה הם גרים ואיפה המניינים שלהם, לרוב זה סביב אוניברסיטאות לדעתי.
מעניין, טוב לדעתמתוך סקרנותאחרונה
תודה רבה! אם יש עוד איזה שדכנים מאזור בית שמש?Tachyon
יש בתחתית רשימת השדכנים בשרשור הנעוץלגיטימי?

כמה שדכנים ומיזמים.

כדאי להסתכל לדעתי גם על האתר SAYS.

בהצלחה

הייתי מחפש באינטרנט על JLICארץ השוקולד
ראיתי עכשיו זוג בדייטהפי

הבחורה כמעט מתעלפת מקור

והבחור מדבר על מטבע ביטקון או משו כזה..

הבנת מה אני אומר?

אחי , היא בעולמות עליונים

ביטקוייןמשה

זה באמת מקום לרחף בו.

כמה קשה לומר קר לי?בחור עצוב
בנות תמיד צודקות ובנים תמיד טיפשים וחסרי תשומת לבצדיק יסוד עלום
יותר קשה מלאכול סרטים אחר כך שהוא לא שם לב אלייךיוני.ו.

מה שבטוח.

ושאף אחד לא שם לב אלייך, ולכן את חותכת מעוד אחד ועוד אחד למרות שהייתם יכולים להיות מאוד מתאימים.

תאמיני לי תלמדי הרבה יותר על הבחור אם תחליטי להגיד שקר לך ולבחון את התגובה שלו, מאשר להחליט לבחון אם הוא שם לב שקר לך בכלל מלחתכילה.

בכלל הגישה הזאת היא פוטינציאל להיות כדור שלג מתגלגל לחיי זוגיות מתסכלים.

הוא נדרש לעבוד על עצמו לשים לב יותר לדברים שמפריעים לה בדיוק באותה מידה שהיא נדרשת לעבוד על עצמה להרחיב את תחומי הביטוי וההבעה שלה מולו.

ברור שהיא צריכה להגידהפי
לא ציפיתי שידע לבד
הצעתי לכמה בחורות את המעיל שליבחור עצוב
כולן סירבו. אולי הגיע הזמן לכבס אותו. 
נראה לי שזה בסיסי להיות רגיש למזג האווירadvfb
כדאי שיהיה תשומת לב מצידוארץ השוקולד

אבל אם היא לא יודעת לומר שקר לה זה גם בעיה.

ולגבי עצם המקרה, אולי גם לה היה מעניין ממש שהיא לא שמה לב לקור.

חחחח לא נראליהפי

אני צוחקת כי עכשיו שעה אני אומרת לחברה די קר לי בואי לאוטוו כבר

פתאום דוכן של תכשיטים סייל כל הדוכן

מה לא ניקח????

והיא כולה עלק קר לך

הורידה לי את החשק לא לקחתי .

סתם פשוט היה יש ים אנשים

קיצר יש משהו שמעניין לך פחות קר

אבל בדייטים לי ספציפית קפוא

ואני חופרת לבחור שקר לי!

הוא לא יכול לפספס את זה

אז תקבעו מראש במקום סגורבחור עצוב
ואי אני חושבתהפי

שהתסכול הכי גדול שלי בדייט היה שנכנסו למסעדה ואז גילנו שאנחנו בטעות בחלק החיצוני שלה אומנם מקורה אבל חיצוני היה שם קור בלתי נסבל.

שזה קטע זה יחסי  כי עם גברים קפוא לי רצח

ועם חברות שלי חם לי כל הזמן המזגן על חום דולק 

אז אפשר לעבורבחור עצוב

זו לא בושה לומר לבחור שקר לך ותשמחי לעבור.

בסוף המטרה שלו שיהיה לך הכי נוח בעולם כדי שתוכלי להביא את כל כולך לפגישה( וגם להיפך כמובן).

אני אישית הייתי שמח אם מישהו תאמר לי מה יגרום לה להרגיש טוב יותר. 

ברור שאמרתיהפי
סוף טוב הכל טוב?בחור עצוב

יש כאלו שמתפדחות לומר וסתם סובלות. 

אפשר להגיד בטל ומבוטלהפי
לא הבנתיבחור עצוב
קורה לי הרבה בשרשור הזה
אולי זה דייט בין הראשוניםמישהי נשואה

והיא עדיין התפדחה להגיד

אני מקווה שבהמשך היא תגיד שקר לה

את ההרצאות בנושא כלכלה שהיית נושא בפני😂יעל מהדרום
אשה היא לא יועץ השקעותבחור עצוב
אשה היא אכן לא יועץ השקעותאריק מהדרום
אבל אתה הולך לאחד את ההון שלך וההון שלה להון אחד.

זה נושא מספיק חשוב כדי שלפחות תהיה לכם ראיה משותפת לגבי איך נכון להשקיע.

המצב שבו צד אחד משקיע כראות עיניו בכל מיני השקעות וצד שני כלל לא מעורב זה המצב הנפוץ אבל הוא מאוד לא בריא בעיקר בעיתות משבר שבו צד אחד יקבל תרעומת על ההשקעות הגרועות שלו.

וגם איך בן אדם משקיע אומר הרבה מאוד על הנפש של בן האדם ועל איך הוא רואה את העתיד שלו ושל משפחתו.

זה לא אומר שצריך לאכול לה את הראש על זה בפגישותבחור עצוב
ולגמרי אין לי בעיה לקחת אחריות על הצד הכספי בקשר. לא כל אחד חייב לדעת לעשות הכל. 
אכן לא כל אחד חייב לדעת לעשות הכלאריק מהדרום
אבל בנושא הספציפי הזה זה מאוד חשוב לעבוד יחד כי ישנן החלטות מאוד גורליות.

אם מישהו אחד אחראי על שטיפת כלים, זריקת זבל או ספונג'ה זה לא נורא כל כך אם הפרטנר לא יהיה לו מושג בנושא.

אבל בנושאים כמו ניהול ההון המשפחתי וחינוך הילדים זה מאוד קריטי ששני ההורים יהיו אחראים ביחד.

וזאת כי שני בני הזוג מוציאים ומכניסים (בדרך כלל) ואם לשניהם יש מטרה לחסוך להון עצמי לבית או לחתונות ובר מצוות לצורך העניין לא הגיוני שאחד מבני הזוג על דעת עצמו יחליט להוציא יום אחד הכל על ביטקוין כי הוא ראה טיקטוק ששכנע אותו זה הדבר הנכון.

אתה יודע שזה בערך מה שקרה בקיבוציםמשה

השקיעו שם בכל מיני שטויות כל מיני אנשים שעבדו בגזברות. חלק קטן הצליח והתעשר (ואז הקיבוץ לא התלונן...) וחלק גדול פשטו את הרגל.

אני תוהה אם מספיק ששני הצדדיםארץ השוקולד

רואים עין בעין ביחס להוצאות וחסכונות, גם אם אחד הצדדים לא מתעסק באופן ההשקעה?

מה דעתך על זה?

המצב הנפוץאריק מהדרום
הוא שיש צד אחד מאוד מעורב בפיננסים וצד אחד לא מעורב בכלל, העובדה שזה מצב נפוץ לא אומר שזה בריא, במקרה של גירושין או מוות או נכות פתאומית שתמנע מהצד המעורב לתפקד זה יקשה מאוד, מקרים שבו צד אחד לא רק שאין לו את הקוד לחשבון בנק, אלא שבכלל לא הוריד את האפליקציה לחשבון זה יהיה ללמוד להתנהל הכל מאפס.

בשאלות הגדולות של החיים, עם מי להתחתן, כמה ילדים להביא, איפה לגור, איך לחנך את הילדים, במה לעסוק, צריכה להיות החלטה משותפת או לפחות מעורבות אחראית לדרך, גם בבניית ההון המשפחתי זו החלטה מספיק קריטית בחיים כדי לפנות לזה זמן איכות לדבר על העתיד הפיננסי שלכם.

אם תרצהאריק מהדרוםאחרונה

תוכל להשוות את זה לזוג שצד אחד מעורב בחינוך ילדים עד לשד עצמותיו והצד השני לא יודע איפה הילדים לומדים, לא מה הם לומדים, לא איזה כיתה, לא אם מישהו מציק להם בהית הספר, הוא בקושי יודע כמה ילדים יש לו ואם בכלל ומה השמות שלהם, מתי בר מצווה, לא מעניין אותו כלום בחינוך ילדים.

אז בפיננסים זה המצב הנפוץ.

ברור שמספיקברגוע
חחח גדולהפי
הרהורים בעקבות שירשורים: למי לדעתכם יש יותר סיכוי?יוני.ו.

ולמה

1. "לא הולך לי בדייטים/מערכות יחסים, לא מתקדם לשום מקום, למרות שאני משקיע/ה ומנסה זמן רב." >> "זאת הסיבה שהפכתי להיות פריק/ית ומוזר/ה" >> "אני מיואש/ת וכבר בקושי מנסה"

2. "אני פריק/ית ומוזר/ה" >> "זאת הסיבה שלא הולך לי בדייטים/מערכות יחסים, לא מתקדם לשום מקום, למרות שאני משקיע/ה ומנסה זמן רב." >> "אני מיואש/ת וכבר בקושי מנסה"

נגיד שאלו שני סוגי האנשים. שניהם לא אידיאלים, אבל כנראה יותר נפוצים מהסוג האידיאלי, אז תנסו להתייחס אליהם, ולא לשבור לסוג שלישי. אם תקלטו את הלך הדברים תגלו שיש הרבה פחות מקום לקטנוניות.

(חסכתי את הניסיון לעדן/ פוליטיקלי קורקט למינהם)

מסכים ומחזקאביעד מילוא

אבל זו התבוננות חיצונית  צריך לשבור את הסטיגמות

אתה מה זה צודקadvfb

גם בהתחלה זה עלה לי, אבל אולי זה רק עניין של ניסוח.

אם מדברים על שורש העניין אפשר למצוא בדילמה הזו עקרון שהוא אמיתי ולא חיצוני.

לא הבנתיהרמוניה

למה שיהיה הבדל אם לשניהם המסקנה השווה היא- "אני מיואש/ת וכבר בקושי מנסה" ?

לראשון יש יותר סיכויadvfb

הוא מגדיר את עצמו כנורמלי חוץ מהעובדה שהוא לא מצליח במערכות יחסים, לכן הוא יכול לבודד את חוסר ההצלחה בתחום הזוגי ולהבין שזה לא צובע את כל האישיות שלו. ככה הבטחון העצמי עולה וכך גם המסוגלות שלו לפתור את הבעיה עולה.

בסוג השני יש בעיה בהגדרת הזהות האישית והערך העצמי. הטיפול הוא בהכרח שורשי. 

תלוי ביחס בין כמה שהוא חושב שהוא פריק ומוזרנוגע, לא נוגעאחרונה

לבין כמה שהוא באמת

אולי יעניין אותך