אם אתה חושב שיש פוטנציאל, למה לא לנסות?
לעניות דעתי ה'חיזור' (במינוחו המסויים הזה) מתחיל בשניה בה אתם מתחילים להיפגש.
לפני כן לא הייתי קורא לזה 'לחזר'. זה יותר 'לגשש' אם אתה מעוניין, אם היא מעוניינת. 'לחזר' מבחינתי זה שכבר ברור לשניכם מה המטרה של שניכם בסיפור, לאו דווקא ההבנה 'שזה זה', אלא ששניכם כאן במטרה לנסות, באמת.
ולחזר- הו, אתה חייב. בשביל מה אתה גבר אם לא בשביל זה?
בעיני לחזר זה לא להפתיע אותה מחר בזר פרחים מתחת לביתה, או לשיר מתחת לחלונה סרנדת 'ואפילו בהסתרה' עם זריחה.
יצא לי בעבר לפנות לבחורה באופן ישיר כי חשבתי שזה רלוונטי. הפניה עצמה היתה די עניינית וגם מחמיאה, רוח הדברים- 'יצא לנו מעט להכיר, וזכיתי לפגוש בך כך וכך, ואני מעריך אותך , והייתי שמח מצדי שננסה להפגש, מה דעתך? (כמובן להוסיף שלא צריכה להחזיר תשובה במקום).
מהרגע שהחלטנו שאנו מנסים, מתחיל החיזור. באופן הדרגתי- יותר התעניינות, ועוד התעניינות, דאגה, אכפתיות. הייתי חושב עליה הרבה, וביטאתי זאת (הודעות, פתקים מושקעים, עד כמה שבן כמוני יודע להכין). 'הגעת הביתה?' אחרי פגישה, 'ב"הצלחה במבחן!' לפני מבחן. סתם באמצע היום- 'חושב עליך' עם סמיילי של פרח. בפגישה בסוף שבוע, לפני סוף הפגישה להביא לה פתק שהכנתי עם כמה מילים (תלוי בשלב, ובפתיחות), ציור של נרות שבת (לצייר חלות זה מורכב לי מדי) ועיטורים בטושים צבעוניים. לקנות לה דברים קטנים ש(יש לך סיבה לחשוב ש)ישמחו אותה
באמת, פשוט להיות גבר. אחרת מה אנחנו? אנחנו צריכים להשקיע. דרכו של איש לחזר אחר אבידתו.
ולגבי להחמיא על יופי- במשך תקופה ארוכה מאד, עד ממש ממש לאחרונה, ממש נזהרתי מלהחמיא/להזכיר ביחס לזה. זו נקודה מאד אישית ולמרות שהיא חיצונית-היא מאד פנימית. רציתי (ואני עדיין רוצה) לשמור אתזה לאחת.
אבל מנסיון של קשרים שלא התקדמו, ומשיחה עם אחותי (הסופר שמרנית מהדור הקודם)- הבנתי שזה משהו שנחוץ לבחורה, ונחוץ לקשר. היא רוצה לדעת שהיא מוצאת חן בעיני ושהיא יפה בעיני. היא רוצה לשמוע את זה ממני. צריך הרבה רגישות, תבונה וסיעתא דשמיא לדעת מה להגיד ומתי. באופן הדרגתי וכו- אבל לומר. ואמרתי. ומאז הייתי מחמיא לה גם לא מעט על דברים חיצוניים. שהשמלה שלה מקסימה בעיני. ושהיא ממש מקסימה- וכן- גם יפה- בעיני, ותודה שהשקעת כך לפגישה בשבילי, שהתכוננת וחשבת, וזה לא מובן לי מאליו.
ובשלבים משמעותית יותר מעמיקים- שהיא יפה בעיני- מבפנים ומבחוץ. ושב"ה שאני זוכה להפגש איתה.
אני מאמין שיש כאלו ש*לא* רוצות לשמוע זאת לפני החתונה/ אירוסין. מסתומא בנות שמתחתנות עם בחורים מישיבות גבוהות מסויימות. ואם זה טוב להן אז מקסים. פעם גם אני דגלתי בשיטה הזו בקול גדול.
פשוט זכיתי להבין, ב"ה, שזה ממש לא מתאים *לי*, ולבחורה שאני מחפש.
מאחל לך שתמצא את הנתיב שמתאים לך, ושבע"ה תמצא בקרוב, בבהירות ובלב שמח