אחרי לילה ללא שינה, החלטתי לשתף כאן אולי פה אראה עידודיםהריון ולידה
פעם ראשונה שכתבת על נושאים כאלה כאן, אבל מרגישה צורך שמישהו יבין אותי ויגיד לי שאני נורמלית. קשה לי כל כך.
לא יודעת מאיפה להתחיל
נשואה ב'ה ואמא למתוקים, בהריון (שכמו כל ההריונות שלי) מאתגר במיוחד, היפרמאזיס (שב"ה מצליחים לאזן במהלך ההריון, אבל עד הסוף אני תמיד עם כל מה שאפשר עוזר כי אחרת...) פלוס בשמירה בגלל קיצור צוואר (חוזר על עצמו בכל ההריונות שלי). יש שלי בעל מקסים ועוזר ותומך, באמת אני חייבת לו הרבה על החג הזה ובעלך על כל התקופה, לא היה אצלנו חג אם לא הוא, הוא עבד קשה בכל המישורים.
יש לי בעיה אחת איתו וכמה שאנחנו מנסים לדבר על זה ואני מנסה להסביר, זה לא עוזר להרבה זמן.
איך לתאר את זה? קשה לי מאוד עם הסגנון של המשפחה שלו, הם שונים ממני ומאיך שגדלתי בהבדלים של שמים לארץ, ועם כל זאת חשוב לי להדגיש, כל שנות הנישואים לשנו אני מכבדת מאוד מאוד! אנחנו מתארחים ובאים ובקשר מצויין איתם, אבל בעלי יודע שקשה לי ואני עושה הכל בשבילו. זה סגנון משפחה, מאוד ישירים, מאוד מתערבים, מאוד. ברמה שכל הנשואים שלהם בלי יוצא מהכלל (לא משנה אם זה בנים או בנות) שומרים על קשר רופף שמתבטא בעיקר בטלפון/וווטסאפ, כמעט ולא בביקורים. חלקם עברו לחגור בחוץ לארץ, חלקם גרים בארץ אבל התרחקו מאזור המגורים של ההורים, ועדיין לא מגיעים כמעט. אנחנו היחידים שגרים בעיר של ההורים, בעלי מאוד חשוב לו לכבד את ההורים והוא עוזר איפה שצריך ואנחנו כאמור מגיעים די הרבה לשבתות.
למדתי לחיות עם כל ההערות וההתערבויות בחיים, אבל יש זמנים שיותר קשה... ולאחרונה נהיה לי ממש ממש קשה ללכת לשם שבתות.
ויש עוד שתי נקודות שבעיקר בגללם מאוד מאוד קשה לי לבוא לשם, אחת אני לא אפרט מחשש לזיהוי, אבל היא העיקרית והיא גורמת לי לקושי עצום עם כל הילדים, והשניה היא עניין המדרגות שיש להם בבית, הם גרים בוילה עם כמה גרמי מדרגות, ואין שם גדרות למדרגות. יש עוד כמה וכמה ילדים בבית (בוגרים, בגיל העשרה, יש להם משפחה ברוכה ב'ה) והם שמו וטו על לשים גדר, אפילו ניידת, למדרגות. זה מכוער והם לא רוצים. נקודה. מבחינתם שההורים יתמודדו, זה דורש ממני כמובן לרדוף אחרי בת השנה וחצי השובבה 24/7 כשאנחנו שם, ואני מתה מפחד! ניחא המזמין שאני במיטבי, אבל עכשיו... וגם למה מגיע לי להגיע למקום שאני צריכה לרוץ כל הזמן אחרי תינוקת מתוקה? לא מגיע לי לשבת בנחת על הספה לראות אותם משחקים? (וזה עוד הבעיה הקלה לעומת השניה שלא פרטתי).
ניסינו לדבר איתם על עניין השער הרבה, אין עם מי. פעם אחת האחיות הנשואות ניסתה לקנות שער ולשים (שער נייד שאפשר להוציא ולחבר לפי הצורך) והגיסות היקרות שלי פשוט הוציאו אותו ולא הסכימו... ככה זה לא פתרון.
היינו צריכים להיות שם בשביעי של פסח שהיה כידוע יומיים, כמובן רק אנחנו כי שאר הנשואים פשוט לא באים. זה נו בשבילם, אצא שלי מארחת אותנו בשמחה, מצידה גם להכין לי את כל הארוחות ושאהיה בבית, איפה שהכי נוח לי, אבל בעלי החליט שחייבים לנסוע כי ההורים לשו יפגעו. היה לי עם זה מאוד קשה, אפילו רבתי על זה עם בעלי, לא עזר... הוא עקשן בעלי ועל זה כתבתי בהתחלה, שיש מהו שקשה לי איתו. אם הוא מחליט, יקרה. ולא משנה מה. אז הוא יעזור לי, סבבה. אלה אני האמא, יש לי יותר אחריות.
בעלי ראה שהפעם אני ממש מתעקשת, הלך להורים שלו ואמר להם שאם אין שער אנחנו לא באים (וזה שוב, פותר לי חצי קל של בעיה, לבעיה השניה אין באמת פתרון). הוא כנראה אמר את זה מאוד תקיף כי להפתעתי אמא שלו נתנה לו כסף לקנות שערים. קנינו ושמנו כשהגענו, ועדיין הייתי צריכה לענות בחריפות לגיסות שלי שניסו להוציא אותם, ולהגיד שאם זה יוצא, גם אנחנו יוצאים והביתה...
בקיצור היינו שם בחג, השתדלתי מאוד, באמת, בעלי לא הרגיש עלי שום קושי, למרות שהיה לי קשה.. השתדלתי מאוד בשבילו. מוצרי החג, הילדים עייפים, הקטנה משגעת אותי, מתארגנים, מסדרים אחרינו. אני בטוחה שאנחנו בדרך החוצה, אבל אמא של בעלי החליטה שהיא צריכה אותו לעזרה (יש לה לפחות 6 ידיים של בוגרים בבית לעזור) ושאנחנו צריכים להשאר. אמרתי לבעלי שעם כל הכבוד על האירוח והכל, נראה לי שהאישה העייפה שלו והילדים המחורפנים שלו קודמים. בעלי לא הסכים, הוא נשאר לעזור קצת... אני לבנתיים מנסה להעסיק את הילדים, הם עייפים חרוצים לישון חרוצים הביתה (היה כבר ממש מאוחר), וכמה שאני מנסה להגיד לבעלי שצריך ללכת, הוא בשלו.
באיזשהו שלב לקחתי את כולם ויצאתי איתם לגן משחקים הסמוך, אני שבגלל אסור לי להתאמץ, התרוצצתי אחריהם בגינה. ואז נשברתי, ליד הילדים התחלתי לבכות, פשוט למרר בבכי (אני כותבת ומתחילה שוב לבכות), הרגשתי שאני רוצה להתקשר להורים שלי שיבואו לאסוף אותי, זה היה המצב...
(המפתחות של האוטו אצל בעלי, אין לי דרך נורמלית להגיע הביתה, במונית אחת אנחנו לא נכנסים כולם, וחוץ מזה שאין לי דרך טכנית להסתדר עם כולם בלי בעלי, אני בשמירה ויש לי אחריות על העובר שלי!)
הסיוט נגמר כשבעלי הבין וראה את המצב, אני לא אכתוב באיזה שעה זה היה כי הגענו מאוד מאוד מאוחר הביתה, וגם זה אחרי שחמותי ניסתה להגיד כמה פעמים שאולי בעלי ישאר... וגם זה אחרי שראתה שבכיתי.
זהו. יצא לי ארוך מאוד אבל הרגשתי צורך לפרוק, היה לי לילה ללא שינה, בעלי מתעקש שאני סתם עושה דרמה והכל בסדר והוא היה חייב לעזור לאמא שלו שזה כיבוד הורים. וכמה שניסתי להגיד שלפעמים המשפחה קודמת, לא עזר לי... אז עכשיו אנחנו ברחה כי מאוד כעסתי עליו ואין לי כוח!! אני רק שוכבת ובוכה. מרגישה חסרת תועלת, מרגישה לא שווה כלום.

ועוד משהו, המשפחה של בעלי מסתכלת עלי כעל מפונקת, הם לא מכירים מושג של הריונות בסיכון, לכולם אצלם יש הריונות קלילים בלי הקאות ובלי בעיות. אז אני מציגה, צריכה צומי, אין אופציה אחרת מבחינתם. וההתנהגות שלהם בהתאם: מה את מעבידה את בעלך, תעזרי לו קצת וכאלה. זה משפטים ששמעתי בנו אוזניי. ועדיין אני ממשיכה לבוא והם לא יודעים להעריך...
אולי יש לי תסמונת האישה המוכה, לא יודעת
מוכר לי קצתהריון ולידה2
גם אני בשמירה וגרים ליד ההורים , שני ההורים גרים בעיר שלנו במרחק של כמה דק הליכה, ובתחילת הנישואים גם בעלי היה רגיל שההורים שלו מבקשים הוא הולך לעזור ואני הייתי אחרי לידה ובהריון נוסף בתחילתו שזה פשוט התפרץ ואמרתי לו שאפילו בתורה כתוב על הגבר ועזב את אביו ואמו ודבק באשתו ואם כשאני מבקשת עזרה הוא יכול להמשיך לנוח אבל כשההורים שלו מבקשים הוא מיד יקום ויעשה אז אולי זה לא מתאים לי.. זה היה באמת מתסקול להרגיש שאני צריכה להתחנן למשהו שיקרה וטלפון שלהם פשוט משנה הכל..
היום שנה אחרי ברוך ה זה כבר הרבה יותר טוב עדיין לפעמים מציק לי ואני עוקצת על זה מתסכול אבל אני תמיד מעמידה את זה במקום..אני גם בסוף הריון אחרי שמירה מעייפת ואתמול אפילו לא היה לי כוח לקלח את הילד ולארגן לשינה והוא אמר אחרי שהוא הגיע שעה אחרי צאת שבת כי הוא הלך להורים שלו לקחת משהו ועדכן כשהוא היה שם , שהוא צריך ללכת לבדוק איפה נפל לו הבקבוק של התינוק כי הוא היה איתו בבית כנסת ולא היה לי בקבוק נוסף להכין לו אוכל ועל הדרך הוא יסע לקנות לאבא שלו משהו..באותו רגע אמרתי לו שאני כרגע צריכה עזרה עם להלביש את הילד ורק אחכ שילך כי הילד בועט ומסתובב ולי זה מאוד קשה.. וזה מה שהוא עשה נשאר לעזור לי ושלח את אח שלו לבדוק על הבקבוק..בסוף גם ככה הוא לא נמצא ואמא שלי קנתה בקבוקים חדשים לחג לנכדים אז לקחתי ממנה איזה בקבוק..
צריך לדבר על זה כששניכם רגועים לא צמוד לסיטואציה .. לי בעלי אמר שכשאני שמה לב שזה קורה אני יגיד לו משהו אבל בלי עקיצות וברוך ה התקופה של עכשיו הרבה יוצץתר טוב לנו מאשר השנה הראשונה..
יצא שגם אני פרקתי אז מצטערת אם זה מפריע..
חיבוק גם לך!! מאחלת לכם רק טוב ולידה קלה וטובההריון ולידה

וואו, קראתי הכלאמא ל6 מקסימים
אין לי עצות, רק רוצה שתדעי שאני מבינה אותך, ומסכימה איתך. מקווה שתמצאי פיתרונות טובים. ושתרגישי טוב, ושההריון ייגמר בזמן הנכון, בקלות ובידיים מלאות.
מתחשק לי לבכות איתך איזה קשה!!אמא ל2 אוצרות
חיבוקים זה כ"כ לא קל, אי לי עצות😶
וואו יקירתיתודה אבא טוב
את מדהימה!!!
סיפור לא פשוט. התמודדות לא קלה בכלל.
אין לי הרבה מה לומר, ותיכף יבואו החכמות, אבל אני רק רוצה להגיד לך שאת מדהימה. מעוררת התפעלות.
מכבדת את בעלך מאוד, והוא מכבד את ההורים שלו. ח"ו אישה מוכה. אישה שאוהבת ומכבדת את בעלה. כל הכבוד לך, את באמת מדהימה.

אבל בקשר אלייך
תראי יקירתי, אני באמת צעירה, אבל נשמע שהפעם זה הבהיר לך מצב שבעצם הרבה למעלה מכוחותייך. הרבה מאוד. יותר מידי. הכל עבר את כל הגבולות.....
ולדעתי זה בא אלייך (אומנם בדרך לא נעימה) כתמרור משמים לעשות שינוי.
טוב מאוד שהתעקשת איתו ועם האחיות על המדרגות. זה בייס בייס בייס.
ושימי לב- כשאמרת שזה קו אדום מבחינתך- זה נעשה!
לדעתי את צריכה לחשוב על כל הדברים (כולל הדבר הראשון שלא הזכרת) שקשים לך, ולראות מה מהם זה קו אדום מבחינתך. צריך לחשוב טוב ולזכור שאי אפשר לשנות את הצד השני, אבל את גם צד פה! ואת חייבת להגיע בנוחות כמה שיותר. אני לא מכירה את פרטי הדברים אז קשה לי לתת דוגמאות אבל גם בנושא הפרקטי (מדרגות, מתי בדיוק בעלך שומר עליהם) וגם בתחום הנפשי (במה הם לא מתערבים בשום פנים ואופן) תחשבי ותבדקי עם עצמך.
וגם, לדעתי את *חייבת* לשבת עם בעלך ולדבר איתו.... בדיוק בפרטים על כל מה שקרה. קודם כל שיבין למה ככ נפגעת. שיבין כמה את מקריבה ולא מובנת מאליה. שיבין למה הוא היה צריך להקשיב לך ולא לעזור לאמא שלו. שיסמוך על שיקול הדעת שלך בזמנים כאלה ושאם את אומרת שאת לא מסוגלת את באמת לא מסוגלת והוא חייב לבוא.
זאת שיחה מאוד חשובה.
הוא כנראה לא הבין באמת איפה את עומדת.... מה עובר עלייך.. על הילדים... זה מאוד מאוד חשוב.
גם כדי שינחם אותך ויפייס אותך. וגם כדי שילמד להבא.
ואחרי השיחה הזאת תביאי את מה שחשבת שדורש שינוי ותחשבו ביחד.. תשמעי מה דעתו, אולי יהיו לו רעיונות יותר טובים, ואולי לא, ואז הוא יהיה צריך למצוא את הדרך לבצע את הדברים האלה.
זאת דעתי... נראה לי שזה מה שאני הייתי עושה..
בכל אופן לא מכירה אותך אבל חיבוק! לא פשוט.
אבל אתם תצמחו מזה. כולכם.
תגובה יפה, אהבתי את העצותאמא ל6 מקסימים
מסכימה לגמרי,שגרה ברוכה
מה שבלתי אפשרי מבחינתך לעמוד על זה ובסוף זה ייעשה! או שזה קורה או שאתם נשארין בבית.. זה קל להגיד מבחוץ.. אבל מחזקת אותך שתצליחי לעמוד על מה שחשוב וקריטי.
ובאמת לשוחח עם בעלך, מכל הנל רואים שבעלך אדם טוב. זה קודם כל! לא בן אדם אגואיסטי וכד.. עובדה, עוזר להוריו.. אממה, אין פה מינון נכון
שיחה איתו תוכל(בתקווה ) לעורר שינוי וקודם כל שינוי בחשיבה שלו.. שיקלוט את הבעיה וחוסר המינון הנכון של עזרה וכיבוד הורים מול אשתו והמשפחה שלו
את אשה מדהימה לבעלך ואמא מסורה!
להגיד לך את האמת?רוצה להיות אמא
תפסיקי ללכת למקום שלא טוב לך בו!!! וזה יפה שאת מכבדת אבל אל תכבדי את מי שלא מכבד אותך! מספיק לסבול!!! תדאגי לעצמך ולילדייך ! ובעלך חיייב איזה רב שידריך אותו למה נשמע לי שהוא קצת מתבלבל.....
הכיבוד הורים שלו זה מצוה הבאה בעבירה. סורי שאני ככה נחרצת . אני ממש עצבנית בשבילך!
מזכיר לי את ההורים שלי.אמא לנסיך קטן
אין לי הרבה איך לעודד אבל חיבוק תמיד עוזר
הזדהות..שוקולדד ציפס

לא סביב ההריון דוקא אבל כן, קראתי וכמעט בכיתי כי כ"כ הבנתי אותך (והלב בפנים שמסנגר'אבל כללית הוא כ"כ בסדר ועוזר...') 

רק יכולה להגיד לך שהיו לנו פיצוצים על דברים כאלו, וכן לא קל לנו תמיד להסביר את עצמינו אבל זה כ"כ חשוב..

לשבת ולדבר! ולדבר! ולדבר! ואם יש בינכם אהבה אז הוא יבין ויעבור לצד שלך,

ואת תראי שזה יפתור הרבה בעיות... גם אם לא טכנית אבל תרגישי שהוא איתך מול ההורים שלו ולא את מולו וההורים שלו...

קודם כל חיבוק התמודדות בהחלט לא פשוטהאני זה א
אני יכולה להגיד לך שאנחנו גרים אצל חמתי בחצר ביחידה נפרדת אבל בגלל שבעלי סוג של הנדימן כל הזמן מבקשים ממנו עזרה. אז בהתחלה היה קשה לשים גבול אבל לאט לאט שמנו להם גבולות ברורים איפה אנחנו מוכנים לעזור ואיפה לא. גם לי יש הריונות לא פשוטים וזה מצריך ממנו לעזור הרבה או יותר נכון לעשות כמעט הכל בבית ואין ברערה אל תרגישי לא טוב עם עצמך אתם יודעים את זה ובוחרים בזה כל פעם מחדש וכל הכבוד לך שלמרות הקושי אתם ממשיכים להביא ילדים לעולם. לגבי האופי השונה של המשפחה גם אצלנו האופי של משפחת בעלי שונה לחלוטין וקשה לי מאוד להתרגל אפילו אחרי שנות נישואין רבות לאופי שלהם ומה שלי עוזר זה לזכור שזה הם ואין לי הרבה ברירות אני לא יכולה לשנות אותם אבל כן יכולה לקבוע מה יכנס אלי לבית מבחינת ההתנהלות איתם. למשל בחג אצלם עושים על האש בערב חג ולי זה נורא מפריע ממש בהתחלה הייתי בוכה מזה מרוב שהציק לי עם הילדים והבעודה וזה שבעלי כמובן צריך לעמוד על המנגל במקום להיות איתי ואז עשינו הסכם שאני לא עושה כלום וגם הוא יושב איתי לפחות חלק מהזמן וקודם כל דואג לי ולילדים ואם מתאפשר הוא ממנגל להם וזה מאוד עזר לי בהתחלה הרגשתי לא נעים שככה אני אבל הם הבינו ולמדו לכבד גם אותי. אני מקווה שתמצאי עצות נכונות עבורך ממה שכולם כתבו לך ובהצלחה.
בעיני יש בסיפור הזה המוני בלבולים בסדרי עדיפויות,ארזי
גם של בעלך וגם שלך. על המשפחה שלו אני בכלל לא מדברת... הדבר הראשון- אם את בשמירת הריון את בשמירת הריון. שכל העולם יעשה לך אלפי פרצופים ויגיד לך שאת מפונקת- כל העולם הזה לא יטפל עבורך בתינוק פג ח״ו ובסיבוכים ח״ו אח״כ. לפני הרצונות שלך של בעלך, הצרכים והפערים- אסור לך להגיע למצב של לרוץ אחרי ילדים בגינה במצבך ולא משנה איזה קרע משפחתי עצום זה יעשה. למה בעצם שבעלך לא יקפיץ אותך ואת הילדים הביתה, וכשכולם יהיו במיטות יחזור לעזור עד אור הבוקר? לידה מוקדמת זה לא צחוק.
כי עד שהוא יקפיץ אותנו ויעזור לי לארגן את הילדים ולהתארגןהריון ולידה

בעצמנו (מזוודות יומיים חג, אחרי חול המועד, להעמיד כמה מכונות דחופות וכו'), כבר יסיימו מזמן לארגן אצל חמותי הכל.

וזה אגב מה שהיה, בסוף כשיצאנו והגענו הביתה, גיסתי שלחה בווטסאפ סרטון של המטבח וכל הבית מאורגן כבר.

היה שם מספיק ואפילו יותר מדי ידיים עוזרות, לא באמת היה צריך את בעלי, הוא הזיז שם דברים ממקום למקום בלי תכלית, זה היה רק רצון לא ברור של חמותי להשאיר אותו דווקא, ברמה שראתה שאני בוכה, ראתה בעלי מודיע לה שאנחנו הולכים, והיא בשלה: אולי עוד כמה דקות, אולי רק תארגן את זה, אף אחד לא עוזר לי כולם בורחים, ועוד כאלה משפטים...

נשמע שבין בעלך לחמותך יש קשר מאד לא בריא שצריך ניתוק מוחלטמיואשת******

ואת צריכה ללמוד לעמוד על שלך ברמה מאד מאד ברורה

ברמה של- אני לוקחת מונית ונוסעת הביתה כי אסור לי לעבוד ואם אתה רוצה תישאר פה עם כל הילדים ותעשה מה שאתה רוצה. אני לא פה.

מניחה שהוא אחראי מספיק לילדיו והיה דואג להם.

נשמע שאתם צריכים יעוץ זוגי מאד עמוק ואני אישית הייתי מטילה וטו של לא נוסעים להורים שלך יותר לשום חג או שבת עד שעושים יעוץ זוגי או שאלת רב. 

המצב מאד מאד מאד לא בריא, בעליל. ובעל עקשן זה מאד מאד קשה

ועל זה נאמר עם עיקש תתעקש. נכון זה קשה ואין לך כוחות לזה, אבל עדיף לך לעשות את העבודה החד פעמית הקשה מאד מולו ולבנות משם חיי נישואים טובים מאשר להמשיך כל החיים כמו שאת עכשיו. ויתורים לא בריאים לא יביאו אותך לשום מקום

סליחה על הנחרצות אבל לדעתי זה מה שאת צריכה לשמוע וזה מה שיביא אותך לחיים בריאים כי מה שאת מתארת עכשיו מסוכן לך נפשית וגם פיזית. 

ולא חכמה להתפייס איתך אחרי שעברת גיהנום אתמול. החכמה מה יקרה בפעם הבאה.

אם הגיסות שלך הבינו והצליחו גם את יכולה, לבעלך יש קשר יותר עמוק ויותר בעייתי ולא בריא נפשית עם ההורים שלו , ולכן צריך לחתוך אותו יותר חזק. וכדאי להתחיל ברב שהוא מעריך וללכת ולפתוח הכל בלי להתבייש ושיראה לו את סדר העדיפויות הנכון בחייים

נשמע שחמותך אוהבת שליטה ונהנית ממה שהיא עושה לך ורוצה לראות שבעלך מעדיף אותה ולא אותך. זה חולני ואת צריכה לברוח מזה.

חיבוק גדול!

רק שזה בדיוק העניין, הוא עקשן רק בתחום הזההריון ולידה

זה לא מדוייק, יש לו אופי עקשן (ואגב גם לי, והילדים משהו ), אבל מצד שני יש לו מידות כאלה טובות, והוא נוח ולא כעסן בכלל, ומתנהג אלי ולילדים ובכל סיטואציה בכזה טוב. הוא לא מרבה להתעקש על דברים ביום יום, קשוב אלי ולרצונות שלנו, ורק שזה מגיע לחמותי ולמשפחה שלו- הם מצליחים לבלבל אותו. וזה משגע אותי, כאילו נעלם הבן אדם שאני מכירה וצץ מישהו אחר.

והוא ממשיך לטעון שאני מעמידה אותו בסיטואציה בלתי אפשרית מול אמא שלו, ואני סתם מתעקשת ולא באמת הפריע לי להשאר שם. אבל כן ביקש סליחה והצטער מעומק הלב, הוא ראה לאן זה הביא אותי...

אנחנו עוד צריכים לדבר, כמובן שרב וייעוץ יעלו על הפרק בשיחה, אני כבר תקופה אומרת לו שנתחיל בללכת לברר עם רב מה בדיוק הוא צריך לעשות כשאמא שלו מבקשת עזרה. שינחה אותנו בפירוט מה ואולי שנוכל להתקשר אליו בזמן אמת לשאול.

בעז"ה מקווה שנצליח לפעול לטוב. אחרי הכל אין לי שום עניין בלהרוס את הקשרים שלנו עם המשפחה של בעלי, לא רואה בזה שום דבר טוב (אלא אם כן זה הורס לנו כמובן).

תודה לך ולכולם על המילים המחזקות, העיצות הטובות שפותחות לי את העיניים.

בשורות  טובות לכולם!

מכיון שמול אמא שלו יש לו קשר תלותי ולא בריא אז נעלם הבן אדםמיואשת******אחרונה

שאת מכירה 

חובה חובה להתחיל עם רב (בהנחה שהוא מקשיב לרב)

ממה שעולה בן השורות אני נוטה לחשוב שצריך התנתקות מוחלטת מהמשפחה של בעלך ואז התקרבות איטית עד שמגיעים למינון המדויק ושבצורה אחרת זה לא יעבוד, אבל זה באמת רק מה שמרגיש לי בין השורות ואם את חושבת אחרת אז את יודעת יותר טוב.

לפעמים מאד קשה להגיע לאיזון ממצב כזה וצריך לנתק לנקות ולהתחיל מהתחלה על נקי, במיוחד כשהקשר תלותי ולא בריא ו... די נצלני כמו שזה נשמע.

"והוא ממשיך לטעון שאני מעמידה אותו בסיטואציה בלתי אפשרית מול אמא שלו, ואני סתם מתעקשת ולא באמת הפריע לי להשאר שם."

אחרי מה שעברת אתמול, זו טענה נוראית ואם באמת הוא בן אדם מיוחד מולך ומול הילדים כמו שאת אומרת זה רק מחזק את הטענה שיש פה קשר מאד מאד מאד לא בריא אם אחרי כל מה שקרה זה מה שיש לו לומר.

במצב כזה רב היועצים ימליצו על ניתוק ממש, רק ככה בן אדם יכול להתנתק מתלותיות ולראות מה קרה ואיפה הוא עמד ומה הוא עשה בעיניים אובייקטיביות

בהצלחה רבה!

חמותך, וואו אין לי מילים.ארזי
אל תקבלי את המצב הזה בשם שלום בית דימיוני, בעלך צריך ניעור רציני לטובת כולכם. בהצלחה!!!
אז קודם כל תודה לכולם!!!הריון ולידה

הייתי אתמול במצב כל כך רגיש, לא זוכרת את עצמי ככה.

כל תגובה של מישהי בשרשור, העלתה לי גל של בכי חדש.

ב"ה היום הדברים נראים קצת אחרת, דברנו והשלמנו. ועוד יש לנו שיחה עמוקה יותר כי אמרתי שאני לא מוכנה להמשיך ככה.

אקח את העיצות והחיזוקים שלכם מכאן, תודה רבה!

בהצלחה רבה, יקירהמנסה לעזור

לפעמים אני חושבת לי, הרופאים לא חושבים?…אנונימית בהו"ל

אני כשנה אחרי לידה, ומאז הלידה המחזורים עושים מה שהם רוצים

גם לפני לא היה הכי סדיר אבל מאז ממש יכול להיות שבעים יום והיה גם מאה יום

הלכתי לרופאת פוריות והיא ממש רצתה תהליך ארוך של מעקבים והורמונים וזריקות ובדיקות דם ובגלל שהתינוקת קטנה סך הכל ולא רציתי להרוג את עצמי סביב זה (אני רוצה הריון אבל סך הכל הלכתי בשביל שהגוף יעבוד תקין עם הווסתות ולא ממש בשביל הריון הרגע) אז ויתרתי על זה עכשיו.

במקביל שמתי לב שבמחזורים האחרונים יצאו לי אפטות בפה ממש כואבות גדולות ורק סביב במחזור

בדקתי בצאט עניין אותי אם קשור- וואלה קשר הדוק

בקיצור קצת דיברתי איתו, קצת עם גוגל קצת לחפור

מסתבר שויטמין די, חומצה פולית, ופריטין קשורים בקשר הדוק לאיכות וכמות הביוצים ולסדירות הוסתות (ואפטות יכולות להיות קשורות לזה גם), ואצלי הם אומנם לא מאוד נמוכים אבל רחוקים ממש מהטווח שהאינטרנט והצ'אט אומרים שאופטימלי לביוצים, וכדאי לי מאוד לקחת תוספים

עכשיו עזבו רגע אם כדאי להתייעץ עם הצ'אט ולקחת תוספים לפיו וצריל רופאה ומעקב בדיקות דם ולא להעמיס, כל זה ברור

אבל אני שואלת על הרופאה ההיא- לשלוח אולי להזריק ואת בעלי לבדיקות זרע, כשיש לי ילדים בבית מהריונות טבעיים לחלוטין, לפני בדיקות דם פשוטות??

מה שלומינו? מה נשמע?

הצחיק אותי

באמת מוזר ששלחה אותך לתהליך ארוך לפני בדיקות דםדיאן ד.

לעניות דעתי, רופאים כבודם במקומם מונח.

אני חושבת שכדאי לבדוק וללמוד כמה שיותר לפני שמגיעים לרופאים

לא כדי לזלזל בהם ולא להקטין מהידע שלהם 

אבל כדי לדעת לשאול את השאלות הנכונות ולהעלות עוד נקודות למחשבה.

וגם הרפואה היום לצערי לא כל כך הוליסטית

אם יש בעיה במשהו מתמקדים רק בו ולא כל כך מסתכלים על ההקשר הרחב ועל תופעות נוספות שאולי קשורות.

סיפרת לה על האפטות בפה?סטודנטיתאמא

גם אם לא ככל הנראה היא לא היתה מתחילה בivf לפני שהייתה עושה בדיקות דם לבדוק מאגרים ופרופיל הורמונלי.

יותר מזה, קופת חולים וביטוח לא היו מאפשרים להתחיל תהליך יקר של ספירת זרע והזרקות לפני בדיקת דם.

לא חשבתי שהאפטות קשורות רק עכשיו בדקתי את זהאנונימית בהו"ל
אבל למה הנטייה זה לדחוף לי ישר הורמונים ולא לעשות לי בדיקות דם כלליות (ולא רק פרופיל הורמונלי) כדי שנייה לראות אם הגוף חזר לעצמו אחרי הלידה?
זה באמת לא תקין. בלאומית הרופא פוריות שלח אותיאמהלה

למלללללא בדיקות לפני התחלת הטיפולים. 

ועוד לפני שפניתי לרופא פוריות, ראשית הרופא נשים שלח אותי לבדיקות דם מקיפות וטען בתוקף שגוף בריא עם מלאי ברזל וויטמין D צריך לאזן את עצמו... אמנם לא עבד אצלי

אבל בהחלט יש רופאים שכך עובדים- וכך צריך לעבוד.

היא נתנה לך הפניות כברסטודנטיתאמא
או רק דיברה על זה? שואלת באמת כי נשמע לי מוזר מאוד אפילו אם אני מנטרלת את הפן הרפואי, תקציבית, שיאשרו דבר כזה...
נתנה הפניות לא לivf כמובןאנונימית בהו"ל
אבל נתנה להורמונים וזריקות ומעקבי דם ואוס
ואוו הלם!מולהבולה
אולי יש גישה שאם מגיעים לרופא פוריותלב אוהב
הפרוטוקל זה הטיפול המקובל הורמונים זריקות וכו'

זה מה שמבאס אותי ברפואה את הידע יש וזה ידע מטורף אבל בפועל לא תמיד משתמשים בו אלא יצרו איזה פרוטוקול אחיד וזהה יחסית לכל מטופל אולי כדי לחסוך בזמן... בפועל תמיד אני אעדיף רפואה שרואה אותי כאינדיבידואל, רפואה שחושבת יצירתית ומחוץ לקופסה ובעיקר מדוייקת לנתונים של הגוף שלי... 

קודם כל הרפואהסטודנטיתאמאאחרונה

מתקדמת לעידן של רפואה מותאמת אישית.

דבר שני באמת להרבה מאוד דברים ואנשים הפרוטוקול האחיד מתאים, להרבה לא.

אבל זה לא שלא משתמשים בידע העצום.

וגם כן, בשביל רפואה שתהיה נגישה לציבור הרחב לפעמים צריך לעשות ויתורים מסויימים

זה מוזרפצלושון
אותי שלחו למלא בדיקות לפני שנתנו זריקה אחת
זה מאוד תלוי רופאפרח חדש

נתקלתי כבר ברופאים שלא יודעים מה הם אומרים

ממציאים תאוריות

מזלזלים בתחושות ורגשות של המטופל

ודוחפים הורמונים בלי לחשוב פעמיים

לעומת זאת גם נתקלתי ברופאים קשובים, מבררים הכל לעומק לפני שמתחילים טיפול

ולא מזלזלים בתחושות ורגשות של המטופל

מישהי קנתה ריהוט בtake it?מולהבולה

חייבת המלצה על חנות רהיטים זולה

רוצה לרכוש כיסאות 

אני קניתי שולחן קטן, אבל לא כיסאות..נקודה טובה

אחלה מחירים לדברים..אבל אל תצפי לאיכות בשמיים.

כן ברור שלא הכי איכותימולהבולה
השאלה כד כמה לא.. ממש זבל?
אנחנו קנינו כיסאותעדיין טרייה
וגם אחותי קנתה. יש לנו אותם כבר 3 שנים זה סבבה לגמרי. אני לקחתי סוג שהמושב והמשענת נפרדים זה פחות טוב כי אם בורג אחד יוצא זה כבר מתנדנד וצריך להחזיר (הברגנו ידנית יש מצב שאם היינו מבריגים עם מברגה חשמלית זה לא היה יוצא). אחותי קנתה את הסוג שמחובר המשענת והמושב ואצלה זה יציב לגמרי.
קניתי איזה ארגונית משםשומשומ

בינתיים מחזיקה יפה

הם בסדרטארקו
תנסי גם את אורבן
איך אורבן?פאף
את יודעת אם הכסאות שם בסדר או נשברים אחרי שנה?
לא ניסיתי בעצמיטארקואחרונה

הבנתי שהם קשורים לביתילי

ושהאיכות סבבה

קנינו ספהואני שר
כמעט שנתיים אחרי, מרוצים
יודעת איפה לאורבן יש סניף?מולהבולה
לגבי אורבןמדפדפת
אנחנו הזמנו והגיע לא טוב ורדפנו אחריהם חודש עד שמישהו חזר אלינו ובסוף השאירו עם המוצר הפגום.. אז שווה לדעת שהשירות שלהם לא משהו
אבא שלי קנה כסאותרוני_רון

כרגע ממש מרוצים

נראה אחלה איכות

רק חצי שנה על הכביש

גיסתי קנתה כסאותאורוש3
בר והם אחלה. לא עבר מלא זמן אבל תשמעי זה חצי שליש מחיר מכל מקום אחר אז גם אם תקני פעמיים שלוש ביחס לאחד זה אחלה 
תבדקי בbambooאפונה
אנחנו קנינו כיסאות ברעלמא22
יש לנו אותם בערך 3 שנים והם אחלה
איך נרגעים? לא יודעת מה לעשות עם המתח הזהשירת10

עברתי כבר את התאריך.

נשים שילדו במלחמה עם איראן בסבב הקודם, איך עברתם את זה? מה עושים עם החרדות האלו, איך יולדים במצב כזה איך נוסעים במצב כזה. שמעתי שבסבב הקודם נשים ילדו בחניונים, יש בתי חולים שזה יותר נורמלי? האם נותנים ככה אפידורל

ואיך הבעל יכול לבוא במצב כזה , במצב כזה נראה לי הוא חייב להישאר איתם

אשמח מאד להרגעות ובכלל להסברים איך לההיערך לסיטואציה כזאת . והלוואי שבסוף לא יגיע לארץ שום טיל

אני חושבת שצריך להתנתק קצתחנוקה

גם בסבב הקודם לא ילדו בחניונים.

חדרי לידה הם מרחב מוגן במרבית בתי החולים.

יש אפידורל כרגיל.

האשפוז אחכ בחלק מבתי החולים ירדו לחניון לתת קרקע ושם התנאים לא כמו במחלקה כמובן...

אנחנו כרגע לא שם.

אני לא הייתי חושבת על זה בכלל פשוט מדחיקה

אבל אם את לא מצליחה

תנסי להסתכל על זה ברוגע ולנתח נתונים.

לפעים כשממפרקים זה עוזר:

מה הסידור הצפוי לילדים בהינתן ויש שגרה? ומה הסיבה שלדעתך המלחמה זה לא מתאים?

אם זה מקום עם מרחב מוגן ודמות מוכרת לילדים לא רואה סיבה שלא יכולים להשאר שם גם אם ח"ו תהיה מלחמה.

כנ"ל לגבי הנסיעה לביח-כמה זמן נסיעה מדובר?

בשום מצב לא היה הנחיה לא לצאת מהבית. כמובן, לא מטיילים ברחובות סתם בשעת מלחמה אבל גם לא אמורים להסתגר בבית.

אם הנסיעה ארוכה אז זה מעט מלחיץ, אבל בדרך כלל יש בארץ בתי חולים במרחק סביר...

רק רוצה לומר שיש בתי חולים שבהם חדרי הלידההתייעצות הריון
לא ממוגנים, ומכלי ראשון שמעתי שיש נשים שלא נתנו להן אפידורל כדי שבמידה ותהיה אזעקה הן יוכלו ללכת למרחב מוגן באמצע הלידה!
זה אחד הפחדים שלי שלא יצליחו לתת אפידורלשירה28
שמעתי את זה ממיילדת שסיפרה לי על הטירוףהתייעצות הריון
שהיה ביוני..
הגיוני לגמרי הטירוףשירה28

זה בכלל לא פשוט לתפקד בתנאים כאלה.

מקווה שהכל יישאר רגוע 

איזה שיקול מוזרכורסא ירוקה
ברגע שהתחילה אצלי לידה לא יכלתי ללכת למרות שהייתי בלי אפידורל.. ואם כבר לוקחים  אותה בכיסא או מיטה אז העמוד של העירוי יכול להתגלגל איתה
מאיפה את?פה בנס

יש את אסותא באשדוד שבו החדרי לידה ממוגנים

בטח יהיה עמוס כי עוד ירצו לבוא ללדת שם, אבל אם זה מרחק סביר שווה נסיעה.

וכדאי להתקשר לבתי חולים לברר מה הם עושים עם החדרי לידה בזמן חירום. עכשיו הם כבר בטוח יודעים...

גם בשיבא ממוגניםאפרסקה
את אומרת מידיעה?כורסא ירוקה
חברה שלי ילדה בשיבא ואמרה שחדר הלידה לא היה ממוגן, היתה אזעקה תוך כדי הלידה והמיילדת אמרה לה "פשוט תמשיכי ללחוץ.." 
עכשיו אני רואהאפרסקה
שבאמת רשום שזה ממגון חלקית בלבד. מעניין, כשילדתי שם במלחמה אמרו לי שחדרי הלידה ממוגנים. כנראה לא רצו להלחיץ 😅
מה היא יכלה אחרת??🫣רק שואלת שאלה

כאילו לומר לתינוק חכההה יש התראה..חח

נראה לי 'אי אפשר לרוץ למקלט תוך כדי לחיצות אז זה נשמע כמו נסיון להרגיע..אולי

ולפותחת- וואי זה באמת מממש מובן הלחץ

לפני לידה גם ככה יש מלא סימני שאלה ומתחצומה יהיה אם

אז בטח במצב ההז

גם לי יצא ללדת במלחמה בכל מיני מצבים פעם אחת באמת במרתף של בי''ח והיה פחות מוצלח האשפוז אחר כך ופשוט השתחררתי הכי מהר שאפשר..ככה שקצת מעודדת שאם מתמקדים באוצר הקטן ובנס ההז מצליחים להתמודד גם עם תנאים פיזיים פחות נוחים..

לפני זה מאיים

אחר כך אפשר גם להסתכל על זה כסיפור לספר

יש לי מלא מהלידות האלו

במבט לאחור מסתכלים על זה אחרת

תודה האמת אין לי בעיה עם תנאים פיזייםשירה28

מפחדת מזה שיהיה בלאגן, שלא יתנו אפידורל ומכל הלחץ של אזעקות גם מבחינת הלידה וגם עם הילדים האחרים אני חושבת שבעלי יצטרך להישאר איתם.

אין לי בעיה גם להשתחרר שנייה אחרי הלידה חח

רק שבע"ה הכל יהיה טוב 

ברור שלא יכלה אחרתכורסא ירוקה
סתם סיפרתי על החוויה שלה, ללדת בידיעה שאת תחת איום ואין מיגון. לא נעים.. 
אסותא אשדוד גםראשונית
ירושליםשירה28
לא ילדתי בסבב עם איראן, אבל כן יחסית בתחילת המלחמהטארקו

ממליצה להתקשר לבית החולים שבו את מעוניינת ללדת ולשאול אותם

לי זה מאוד עזר.

בלניאדו כל החדרי לידה ממוגניםד' הוא האלוקים

אם רלוונטי לך המיקום.

שיהיה בשעה טובה ובקלות  בידיים מלאות.

לא בטוח שמתפתח משהו עם איראןלב אוהב

זה נראה כאילו זה אמור לקרות כל לילה

וכל יום כמעט יוצא הודעה בנושא

וכבר שמעתי מכל מיני מקורות הנה הלילה זה הלילה....

ולא לילה ולא כלום.

קיצר תהיי רגועה יש סיכוי גדול שתלדי רגיל בזמן רגיל 

ממש מקווהשירה28
גם בעין כרם החדרי לידה מוגניםמקרמה

(חוץ מ2 שהם מוגנים חלקית)

לגצפמרי לגיטימי בעיני לברר את הנתון הזה

מה שיתן לך את הרוגע שאת צריכה

לדעתיחדשה_פהאחרונה

אנחנו סובלים הרבה מפחדים של לפני ופשוט חבל

יש איזה תרבות של הפחדה בלתי פוסקת בתקשורת (רייטינג פשוט) וזה ממש משפיע על כולם וחבל.

כרגע אין אינדיקציה בכלל מה יקרה במידה וארה"ב תתקוף והאם זה יהיה בסדר גודל של מה שהיה

מבינה את הלחץ בטח בזמן של חודש תשיעי אבל באמת שחבל על פחדים מראש, אישית זה מה שלמדתי בשנים האחרונות, לנסות למזער את הדמיונות והפחדים מראש... נראה לי שכבר כעם הוכחנו את היכולת להתמודד עם הרבה מצבים מורכבים...

קניתי דייסה של מטרנהאפרסקה

אין לי מושג למה, כבר לפני חודש, אבל התינוק כבר גדול ואוכל רק בקבוק תמל אחד באמצע הלילה וברור שאני לא אכניס לו בלילה דייסה.

יש למישהי רעיון איך אפשר להשתמש בדייסה הזאת בכל מקרה? חבל לי לזרוק את זה

תודה

אם הוא אוכל מרקם טחוןהשם שלי

אפשר להוסיף לו דייסה לפירות.

או אולי להכין יותר סמיך ולתת לו לאכול עם כפית.

או שתמצאי מישהו למסור לו.

הוא כבר גדולאפרסקה

בן 1.4 ואוכל הכל. כבר לא אוכל פירות טחונים.. סליחה שלא הייתי ברורה.

יותר סמיך עם מה? עם תמל את מתכוונת? 

ביוגורט?מרגול
זה רעיון טוב ממשאפרסקה
תודה!
אני מערבבת פשוט עם מיםאיזמרגד1
ונותנת לו לאכול. אם הוא בררן אפשר גם סוכר...
כן זה טעים ככה?אפרסקה
זכור לי שבהתחלה שלא הבנתי שצריך להכין את זה עם תמל הכנתי עם מים וטעמתי בעצמי וזה לא היה להיט 😂 
אני שמה מים וקצת סילאןרקאני

להמתקה והבת שלי מאוד אוהבת

אוקיי מעניין תודה!אפרסקה

ננסה

עם סוכר כן😅איזמרגד1
בתור ילדה הייתי אוכלת. ועכשיו לבן שלי אני עושה או פשוט עם מים או מעורבב עם רסק תפוחים והוא ממש אוהב
כן יש הוראותבתאל1אחרונה
איך להכין כדייסה ולא כנוזל..  
עם מים או חלבהשם שלי
הייתי מוסרתיעל מהדרום
הבעיה שבאסהאפרסקה
חחח
האמת שדיסה מגעילה אותייעל מהדרום

לק"י

אז אני לא קונה או מכינה בבית בכלל.

אז אם זה מיותר, הייתי מוסרת בשמחה😅

חמאת בוטנים / שקדיםשמ"פ

קודם מערבבת עם מיים ואז מוסיפה

הבן שלי היה ממש אוהב את זה 

לא הבנתי, מה הבעיה לשים לו בבקבוק?יערת דבש
עם התמל?
רעיון...בשורות משמחות
אולי לערבב ולהכין מזה עוגיות עם שיבולת שועל?...
באיזה שלב מתחילים תסמינים?אנונימית בהו"ל

בעוד שבועיים וחצי יש לי השתלמות עם כמה ימי לינה. בזמן הזה אני אמורה להיות או בסוף הווסת, או בהיריון (אמן🙏🏻)

מה הסיכוי שאם זה הריון, יהיו לי תסמינים בולטים?

ממש חשוב לי שהנשים שאשן איתן בסמינריון לא ידעו על הריון בשלב כזה מוקדם, ברמה שאני מתלבטת אם לישון במקום אחר ולהגיע רק לפעילות.

בדכ התסמינים מתחילים סביב שבוע 6השקט הזה
לא הייתי חוששת..

וגם- חמה הן כבר יכולות לשים לב? נניח תקיאי.. תמיד אפשר לתלות את זה בוירוס/ קלקול קיבה

דווקא הקאה נראה לי הכי חשודאנונימית בהו"ל
בשונה מכאב בטן או סתם חולשה.
לרוב לא מתחיל עדיין בשלב הזההשם שלי
וגם אם יש, זה לאו דווקא משהו שאחרים יראו.

הנשים שיהיו איתך מכירות אותך, יוכלו לשים לב לשינוי, או שהן לא מכירות אותך ביום יום?

זהו, אחת מהן זאת אחותיאנונימית בהו"ל

ויש לה חושים לדברים האלה...

איזה סימנים יכול להיותבתאל1אחרונה

אצלי הכי הרבה זה בחילות מריחות כלשהן אבל לא עד כדי כך מוקדם.

עזרהה איך לטפל בשיער שיהיה יפההתודה לה'.

השיער שלי ממש דק, לא בריא, מתנפח כזה לא יפה. אני בבית הרבה בלי כסש והמראה לא יפה..

חושבת שיהיה יפה לי החלקה (השיער די גלי-מתולתל) האם יש דרך לעשות החלקה ביתית?משו שיחזיק לזמן..

מה אפשר למרוח על השיער שלא יתנפח ככ? שמפו? ויטמינים אולי לקחת (שמעתי שיש משו לפוראבר, אשמח להמלצות) ..

משהו שיעזור לעבות את השיער? (שנה וכמה חודשים אחרי לידה..)

תודה!!!

החלקה ממש יכולה לעזוראנונימית בהריון

היה לי גם כזה שיער ועשיתי החלקה.

אני עושה היום החלקות בבית, קונה חומר ואחותי עושה לי,

זה לא כזה מסובך ושווה ממש!!!

זה איכות חיים אחרת עם שיער חלק!

אני באותה צרהאםאני

די התייאשתי מזה,

בתור רווקה שמתי מוס של חברת סאיוס

וזה עזר לי לשמור על תלתלים יפים,

היום בגלל שלאורך היום השיער מתכוצץ לו מתחת לכיסוי, זה כבר לא עוזר לי.

אבל אולי תנסי...

לגבי ההחלקה, אני אישית לא אוהבת חלק וגם הבנתי שזה הרבה התעסקות,

אבל המון עושות את זה ודווקא מרוצות...

עוקבת גם לעצות

ממליצה לך להתייעץ ולקבוע אצלממתקית

טליה ארבל.
עושה קסמים בלי החלקות ובלי כלום.

קחי בחשבון שהחלקה יכולה "לכווץ אותו"מרגול

כאילו, ממש להוריד מהנפח ואז זה ייראה כאילו יש לך טיפונת שיער

לא בדיוק הבנתי מה סוג השיער שלך, אבל אולי מוס של מתולתלות, זה מסדר את התלתלים והשיער נראה טוב ועם נפח. 

את ישנה עם שיער רטוב?המקורית

אז אל, קודם כל

אפשר לשים שמן חוחובה אחרי שמייבשים עם מייבש שיער

החלקה זה יפה לכמה חודשים אבל צריךמצפה88

לחדש וזה מוריד מאוד מאוד מהנפח של השיער אז לא יודעת אם הייתי ממליצה לשיער דק.

יש שיקום שיעררקאניאחרונה

שעושים במספרה

כמה חברות שלי עשו ויצא מהמם

הרבה יותר טבעי מהחלקה

צינון לניובורן בת שבוע וחציחנוקה

זהו היא נדבקה מהאחים שלה...

עצות?

אני ממש לחוצה ממנה ומהנשימה שלה.

בעלי חושב שאני מגזימה והכל בסדר אבל בגלל שהאף שלה כזה קטן אני מרגישה שזה יותר חמור מסתם צינון של ילד

האף שלה סתום?כורסא ירוקה

את יכולה לנסות שמן אקליפטוס שמותר מגיל לידה (יש כמה סוגים, חלק מותר) או שמן אורנים בקפסולות בשם ג'נגבול (כתוב עליהן מגיל 3 חודשים אבל רופא אמר לי שמותר מלידה) או מי מלח שמותרים מהלידה.

זה די מעורר רחמים לראות אותם חולים בגיל הזה, אבל זה בטח יעבור תוך כמה ימים. מקסימום היא תנשום מהפה בינתיים ותאכל קצת פחות

הבן שלי מצונן לפרקים כבר יותר מכמה ימים🙊יעל מהדרום

לק"י

אבל ב"ה זה מסתכם בנזלת.

אז אני באמת שמה לו מי מלח לפי הצורך.

זה באמת מלחיץ בכזה גיל פיצישמש בשמיים

שהיא עוד רגע מתפרקת בכל הלבשה של גופיה, אז צינון ומחלות זה בכלל...

שימי אותה במצב מאונך עלייך, במנשא או משהו, ככה יותר קל להם לנשום. וכשאת ערה ומשגיחה אז אפשר גם להשכיב על הבטן, אצלנו ראיתי שככה הנזלת יותר יוצאת, הוא שוכב על הבטן וכשאני מרימה אז הכל מתחתיו מרוח בנזלת, כשהוא שוכב על הגב אז הוא נושם בכבדות כזאת אבל הכל מחוץ לאף יבש...

כן באמת מה שמלחיץ אותי זה הלילהחנוקה

ביום היא ממילא בידיים..

או על הבטן ואני כל הזמן מסתכלת שנושמת

הלילה הגבהתי לה את הראש..

(לא שמה מנשא במשכב לידה אבל היא כן עלי בישיבה או בידיים אחרות)

בלילה להגביהשירה_11

וכשהתינוק שלנו היה מצונן הרופא ילדים הביא לי מיי מלח ומזרק

הייתי משריקה לו בעדינות מיי מלח לאף ואז הופכת אותו על הבטן ודופקת לו קלות על הגב איזה דקה

הנזלת נשפכת

אינהלציה של מי מלחממשיכה לחלום
תשפריצי לה מי מלח לאף, זה יפתח לה וימנע מהנזלתאמהלה

ללכת לאוזניים או חלילה לרדת למטה 

הסוג הזה מאד מומלץ, אני משתמשת בו המון, וזה מתאים מגיל לידה

זה כמו אןטריווין?אנונימית בהו"ל
זה לא כמו אוטריוין124816

אוטריוין מכיל תרופה,

זה מי ים שעברו עיבוד וזה בעצם כמו סתם מי מלח אבל בשפריץ, זה מנקה ופותח את האף.

אם את מחליטה להשתמש בזה, תנסי קודם כמה שפריצים באוויר כדי להיות בטוחה שאת יודעת איך ללחוץ על זה ולמנוע מצב שבניסיון לחיצה הבקבוק נדחף בטעות לכיוון התינוק.

^^^ זה טבעי לחלוטין. ותודה על ההערה שכדאי לנסותאמהלה

קודם באויר. זה באמת חכם כי צריך להרגיש את ההתנגדות של השפריץ.

בהצלחה

מוכר ממש. הם באמת נשמעים שקשה להם לנשום.שיפוראחרונה
הבת שלי הייתה ככה במשך חודשים. מקווה שלכם ועבור מהר!!
שוב אני ומעקב ההריון העודףהדרים

41+1, חזרנו מבית חולים והרופא אמר לבוא עוד יומיים לביקורת נוספת . חזרתי בתחושה לא נעימה כי הערכת המשקל גבוהה והיה לי ניתוח קיסרי בעבר (ולידה שנייה טבעית ברוך השם), אז הרופא שהיה היום היה ממש נחרץ בהמלצה לניתוח קיסרי (כמות המים תקינה הכל תקין עם העובר ברוך השם וגם אין לי סוכרת הריון , הילדים שלנו פשוט גדולים גנטית). שבוע שעבר הייתי אצל רופא נחמד יותר שאמר שאם ארצה הוא יעשה לי זירוז וכו , והרופא הנוכחי של היום אמר לי אני לא ממליץ על זירוז אלא על ניתוח. שאלתי אותו אם אני מגיעה (חלילה) לסופ"ש בלי התפתחות ומבקשת זירוז אז ? אז הוא אומר לי "לא אני לא נותן זירוז ההמלצה היא לניתוח עקב המשקל ", יצאתי עוד שנייה בוכה , התייעצתי עם כמה מיילדות שם והן אמרו שזה לגמרי תלוי רופא , ושלאף

אחד אין זכות לקחת אותי לניתוח בכוח (בבת השנייה שלי גם היה לי את הסרט הזה שהרופאים אמרו לי היא גדולה היא גדולה זה מסוכן ורצו לנתח אותי , וחתמתי סירוב וברוך השם היא נולדה טבעי !!! רק עם חתך יזום קטנטן ובמשקל מאוד מכובד של 3800).

אבל בכמ עכשיו מתחיל לי חששות מה יקרה אם אמשוך עד סופ"ש ואפול על רופא שלא יסכים לעשות לי זירוז, אני בכלל מתפללת

שיתחילו לי צירים טבעי כמו בלידות הקודמות !!! ושלא אזדקק לשום דבר.

אם בסוף זה ייגמר בניתוח זה רצון השם אבל אני לא מוותרת מראש בייחוד שהסיבה היא נטו פחד של רופאים ממשקל גדול , וכל שאר המדדים תקינים לגמרי וההריון בסדר גמור ברוך השם .

ובמקביל לכל זה אמא שלי מעמיסה עליי נפשית , היא לפני חצי שנה סגרה טיול לחול תוך ידיעה שאם לא אלד לפני 41 היא לא תהיה בברית (בע"ה בידיים מלאות , זה בן …) והיא כל שבוע שעבר התקשרה כל יום אמן תלדי אמן תלדי אמן תלדי . ואני כולי גם ככה בלחץ

מכל המעקבים ועייפה מסוף

ההריון,

היום היא התקשרה אומרת לי אמן תמשכי עד שישי הקרוב וככה אני אנחת חזרה ואהיה גם בחול וגם בברית !!

ואז אמרתי לה שהיא ממש מעצבנת אותי ושלא אכפת לי בכלל אם היא תהיה או לא תהיה בברית אבל שלא תאחל לי למשוך עוד שבוע כשגם ככה אני בקושי הולכת , וצריכה להתעקש מול רופאים על לידה טבעית בע"ה , ואני ממש מחכה לצירים .

באמת שלא מפריע לי שהיא לא תהיה בברית כמו שהיא פשוט שמה את עצמה במרכז , לא שואלת איך אני מרגישה , אם קשה לי, מה איתנו , מה אמר הרופא . רק עסוקה בזה שעוד לא ילדתי ושאם כבר משכתי אז אם אפשר שאגיע כבר ל42 כדי שיסתדר לה עם הטיול !!! 

וואי איזה עומס, חיבוק גדול!שופטים

מה לגבי סטריפינג?

זה יכול לעזור לתהליך להתחיל אם יש תנאים

מתפללת בשבילך שהכל יעבור בשלום ובקלות ממש בקרוב 

תודה רבה יקרה , אמן. כרגע הצווארהדרים
עוד סגור ללא פתיחה בכלל , וגם הרופא היה ממש נחרץ שלא לעשות שום זירוז כי מבחינתו ניתוח מראש .. בע"ה נראה מה יהיה עד שלישי מקווה להיות אחרי ושלא אצטרך עוד ביקורת והלחצות
וווואוואז את תראי

קודם כל לדעתי את צריכה להיכנס קצת למערה שלך.

יש מערה כזאת שנכנסים אליה לפני לידה

פחות לענות לטלפונים והודעות, פחות ליצור אינטראקציה עם אנשים מסביב.

להקשיב למה שהולך בתוכך...

אולי כדאי ללכת לדיקור סיני או לנסות זירוז טבעי (כמובן אחרי ייעוץ של רופא, אני לא מוסמכת), לעשות תרגילי ספינינג בייביז יכול לעזור, להקשיב לאיזה פודקאסט מרגיע, אולי ללכת לשחות קצת במים.

להתפלל וגם להרפות.

חיבוק חזק, זה ממש לא פשוט.

ה' איתך 💙💙💙

תודה רבה יקרה על התגובה המחזקתהדרים
אני מטבעי אדם גם מאוד מרצה ואני באמת הפעם משתדלת להיכנס למערה שלי עם כמה שזה קשה 
חיבוק!! איזה מלחיץ כל הלחץ הזהיעל מהדרום

לק"י

לידה בהחלט יכולה להתחיל פתאום. בלי שום הקדמה. מאחלת לך בעז"ה לידה קלה ומהירה, בנחת, ובידיים מלאות ובריאות🙏🏽

(ואגב, אני גם ילדתי בן במשקל 3.800 ב-41+2. הוא היה פשוט ארוך. ויצאתי בלי כלום ב"ה. אבל מלכתחילה העריכו אותו בפחות).

אולי יש באזור שלך בית חולים פחות מלחיץ?

ושתהיה בריאה אמא שלך. איזה אמירות מעיקותיעל מהדרום
ממש …הדרים
תודה רבה יקרה אמן ואמן !!! האמת שהלכתי לבית חוליםהדרים
שידוע בגישה טבעית, אבל זה באמת תלוי רופא , הלוואי שאפול על שליחים טובים ומרגיעים בעת הלידה 
אמן ואמן! שליחים טובים זה חשוב מאוד!יעל מהדרום
רק לגבי אמאירושלמית במקור
יש סיכוי שזו הדרך שלה איכשהו להישאר מעורבת בלי (מבחינתה) להעיק? כלומר שלא נעים לה לשאול ישירות איך את? וגם לא לאחל לך ישירות מתי ללדת?

סתם כי היה נשמע לי שיש סיכוי שככה אני אהיה עוד 30 שנה...

לא אחותי … זה ממש מהסתכלות על עצמה , אני מכירההדרים

את אמא שלי ויש לנו קשר טוב , כשהיא רוצה להתעניין היא יודעת , פה זה נטו שהיא שכחה אותי ומתרכזת בעצמה .. ואני מאוד פגועה מזה , באמת שזה לא על העניין של תהיה או לא תהיה בברית ואני גם הכי אפרגן לה שהיא תטוס ותהנה משהו שהיא לא עשתה שנים למען עצמה , אבל אל תהפכי את עצמך לסיפור המרכזי עם החישובים של איך ומתי זה יהיה, כשאני סובלת

לחץ

של רופאים .. 

צודקת. אמרת לה את זה?שוקולד פרה.

האמת שזו קצת הזיה, להגיד לך למשוך כדי שהיא תוכל להינות. עם כל הכבוד לזה שהיא לא הייתה בחו"ל, זה לא עכשיו הראשון בסדרי העדיפויות.

מה עם בריאות העובר? בריאותך שלך?

יש לך תמיכה? דולה?

יש לך את התמיכה של ה' תתפללי ובע"ה הכל יסתדר על הצד הטוב ביותר. מחזיקה לך אצבעות!

לא אמרתי כי היא לא טיפוס שיודע לקבל ביקורתהדרים

היא ממש מלאה באגו וגם כשהיא זו שפוגעת , אם מוכיחים אותה היא מתנהגת כמו הקורבן . אז מראש נמנעתי מלהגיד לה ישירות , היום רק העזתי להגיד לה שזה מעצבן אותי שהיא מאחלת

לי למשוך עד סוף השבוע כשאני כבר לחוצה ועייפה והיא אמרה לי "מה קרה אסור לי להגיד כלום מה כבר אמרתי ", אפילו לא התקשרתי אליה אחרי הבדיקה , נטו עדכנתי בוואצאפ של המשפחה שהשתחררנו שוב, והיא אפילו לא התקשרה (ככה היא כשהיא מבינה שהיא טועה אבל בחיים היא לא תודה או תחזור בה, להפך היא תצפה שאת עוד זו שתזמי שיחה). ובעלי בכלל עצבני עליה פיצוצים אני עוד אדם שיודע לספוג ולשתוק , בעלי ממש רותח ופגוע.

ותודה יקרה על העידוד ❤️הדרים
אויש. יפה לך ככה הקור רוחשוקולד פרה.

והשליטה העצמית.

האמת שאני הייתי לוקחת את זה גם קשה, אבל נראה שאת התרגלת אליה וכבר לא מצפה שהיא תשים את עצמה בצד.

בעלך לקח את הצד שלך במקומך?

נראה לי את אישה חזקה מנטלית, אז נשאר רק לבקש ולהתפלל שאכן יהיה צירים רגילים והכל ייגמר בע"ה בטוב!

אמן אהובה תודה רבה , כן אני אדם יותר רציונלי כזההדרים
אז כן אני פגועה ממנה אבל זו פגיעות שנשארת במישור התודעה בלי לערער מדי את הנפש למזלי .. בעלי אדם מאוד רגיש והוא מאוד פגוע בהתאם .. תודה רבה על המילים החמות מעריכה מאוד 
מסכימה לגמרי. חיבוקירושלמית במקור
חיבוק גדולדרשתי קרבתךך

גם לי בלידה הקודמת היה הריון עודף פלוס (הגעתי לשבוע 42...) והיה לחץ גדול בגלל אירוע משפחתי קרוב.

אמנם לא אמרו לי מפורשות לכי לזירוז או משהו כזה בגלל האירוע אבל כן היו שאלות תדירות אם מתקדם משהו .. והיה מאוד קשה ומלחיץ. ולצערי בתי החולים עם ההלחצות שלהם לא עוזרים .. אני באופן אישי הלכתי רק למעקב בקופה כי ידעתי שבבית חולים ישגעו אותי יותר ורק בשבוע 42 הגעתי לבית החולים.

לצערי בימינו צריך להגיע לבתי חולים בגישה לוחמנית כי הם מתרכזים בעיקר בלכסות את עצמם ולא בטובת היולדת ..

אז מבינה אותך מאוד, חיבוק גדול !

כל עוד המדדים תקינים , אין האטות או מיעוט מים וכו' אין לך סיבה אמיתית להיות בלחץ

זה לא מדוייק. כי את מצב השיליה רואים הכי טוב בחוץיעל מהדרום

לק"י

אז לא הייתי מושכת מעבר להמלצות.

(ונראה לי שעד סוף שבוע 41 זו ההמלצה המקובלת הכי מאוחרת בבתי החולים).

אני עכשיו ילדתי ב42חנוקה

הרופאה אמרה לי מפורש

ההמלצה של משרד הבריאות זה 41+3 אז אני ממליצה לזרז

אבל תדעי שהזירוז רק בגלל התאריך, שאר הפרמטרים טובים ואת יכולה לסרב. (ומאד עודדה אותי שלידה טבעית יכולה להתפתח)

וראיתי שזה ממש תלוי על מי נופלים מבחינת רופאים.

רופאים מבוגרים בדרכ יותר נוטים לשדר רוגע,

רופאים צעירים יותר מלחיצים.

איפה שאני יולדת באמת ממליצים 41+3יעל מהדרום
לק"י

אבל בפורום קראתי על בתי חולים שממליצים בסוף 41.

(וכנראה שרופאים עם ניסיון יותר רגועים בגלל הניסיון. למרות שלי יש ניסיון הפוך עם רופא מבוגר. בבית חולים לא הלחיצו אותי. כן המליצו מתי לזרז).

אז אני הבנתי שזבוע 42 זה הגבול..דרשתי קרבתךך
ובאמת הגעתי באותו יום לזירוז. (יודעת שיש כאלה שגם מושכות יותר אבל זה היה כבר הגבול שלי מבחינת לא לקחת סיכון חלילה..)
סוף 41 ותחילת 42 זה כמעט זהה😉יעל מהדרום

לק"י

היה לי חשוב להדגיש לגבי זה שהכל תקין. שלא תמיד רואים הכל בבדיקות.

(ולגבי בדיקות בקופה, לא בכל מקום זה אפשרי בשבוע הזה. וגם בקופה יש כאלה שילחיצו לזרז).

חיבוק גדול גדול!אמא לאוצר❤

יש לך זכות להחליט מה שאת רוצה

הגוף שלך שייך לך ואת אחראית עליו🤍 ורק להגיד ש3800 זה גדול אבל לא מאד מכובד וכל הזמן נולדים תינוקות במשקל הזה בלידות טבעיות ואפילו במים....

גם במשקל של 4 ויותר

זה מאד תלוי הרופא ובבית חולים אבל לגמרי מבינים היום (לפחות בחלק מהמקומות 🫣) שתינוק גדול זאת לא עילה לניתוח!

בהצלחה שיהיה בקלות ובטוב בעז"ה 🤍

נראה לי שזה הזמן לא לענות לאמאמתיכון ועד מעוןאחרונה

היא אדם בוגר, היא תתמודד

אם היא לא מצליחה להבין שהיא מלחיצה אותך אז עדיף לא לדבר כרגע

אולי יעניין אותך