אני כמעט בת 40 ובהריון עם הרבה ילדים בבית מגיל ההתבגרות ועד תינוקת בת שנה)
זה ההריון השלישי שלי אחרי גיל 35.
אחרי שבאחד ההריונות שלפני כן הלחיצו אותי כתוצאה משקיפות ובדיקות סקר אני לא עושה בדיקות סקר בכלל!
ומנסיון, אם את עושה אולטרסאונד בשבועות מתקדמים של שליש ראשון גם אם את לא מבקשת הם "מציצים" על השקיפות עורפית וילחיצו אותך בהתאם.. לכן עושה ממש בהתחלת ההריון(עד שבוע 8-9) כשעוד אי אפשר לראות כלום..
מצד שני, אם את לחוצה ורוצה בדיקה שיכולה באמת להרגיע אז ממליצה לעשות ניפט. זה גם מרגיע את הרופאים..
אני מקפידה לעשות את שתי הסקירות, ולעשות אותן אצל רופא מומחה ממש - לדעתי הסקירות חשובות כי לא בודקים בהן סטטיסטיקות שרק מלחיצות, ואם יש ממצא זה משהו מוגדר שאפשר להמשיך לברר ולעקוב ואפילו לטפל בו במהלך ההריון או להתכונן נכון ללידה.
משתדלת להוציא גם הפניה לאקו לב עוברי - שוב, אם יש ממצא חשוב לעקוב ולהתכונן ואם לא זה מרגיע..
וכמובן שמקפידה עם בדיקות דם ובמיוחד סוכר בצום בהתחלה והעמסת סוכר בסוף השליש השני. הן הבדיקות הכי משמעותיות.
ועוקבת אחרי ברזל וb12..
ובשליש השלישי ובמיוחד בסוף עוקבת אחרי לחץ דם בצורה קפדנית - גם בזה הגיל מגביר סיכון..
וכן, כבד יותר וקשה יותר לסחוב ואני הרבה יותר מרוחה על הספה מאשר בהריונות של הגדולים.. (היום הייתי בירושלים עם אחד הבנים הגדולים וחיכינו בתחנה והיה ממש חם וממש סבלתי וחשבתי לעצמי שפעם הייתי יוצאת עם בטן של הריון וכמה קטנטנים בשיא החופש הגדול לנסיעה כזאת בלי לחשוב פעמיים.. היו זמנים..)
ומתד שני, המתבגרים שלי עוזרים הרבה ודואגים עלי.. ומאוד מקילים לי את ההריון.. המון משימות שפעם היה ברור שאני חייבת לעשות כי אין ברירה היום ברור שהם עוזרים בהן, במיוחד בסוף ההריון (להתכופף למכונת כביסה, לפרוק קניות, להוריד משהן מארון עליון , לאלתר ארוחת ערב כשאני לא מצליחה להקים את עצמי, לקפוץ למכולת בשביל חמישה פריטים חסרים, ואפילו לקלח את הקטנים או להחליף טיטול לתינוקת.. לא מבקשת מהם תמיד, אבל כשכן העזרה ממש משמעותית..)
בקיצור המון בהצלחה!
גם אותי ההריון הזה הפתיע (ברווח ממש קטן מההריון הקודם ובניגוד מוחלטת לכללים של שמ"פ.. התפלאתי ממש שבגיל כזה נקלטים כל כך בקלות..), אבל לאורך השליש הראשון ממש עבדתי על עצמי לעכל ולהודות לה' על המתנה שנתן לנו (בעלי טוען שהוא ההריון הכי רצוי שלנו - כי שנינו בכלל לא רצינו ורק הקב"ה רצה כל כך שנתן בכל זאת,והרצון שלו הרבה יותר "רצוי" מזה שלנו..)
בהצלחה!