הי,
מבינה את הרגשתך אבל זה המון תחושה סובייקטיבית. אף אחד לא מעריך אותך פחות! דווקא אמרו לי שמעריצים אותי..
כשהחברות הטובות מספרות על לידות גם אני משתפת ב''חויות'' הניתוחים (שני חירום, אחד מתוכנן). אני מרגישה שבהחלט יש לזה מקום בשיח.
ממש הרגשתי בשלב מסויים ש''מדגדגת'' לי התחושה שלך. אבל מאוד במודע בחרתי לא להיכנס למקום הזה. זו הדרך שלי להביא את האוצרות לעולם. ובאמת באמת בתחום הזה לכל אחת יש את התיק שלה. יש קשיי פוריות, יש סיבוכי מניעה, יש לידות נוראיות שבהחלט עדיף על פניהן ניתוח, יש תינוקות קשים ולא רגועים, קשיי הנקה, דיכאון, תחפשי פה שרשור של שתי בנות עם הריונות מהגהנום ממש. הרבה פעמים מכל מיני סיבות צריך למנוע והתכנון לא יוצא לפועל (ובנינו, כשרצינו עשרה ילדים ידענו בכלל משהו אמיתי על התהליך, על להיות הורים? לא לכולן מתאים). דווקא בתחום הזה של ילודה עם כל מה שכרוך, אין אחת שקל לה ולא רואים הכל מבחוץ. אין עניין להתנחם מצרות של אחרים אבל באמת יש לנו קללה והתחום מורכב, כל אחת והמקום שלה.
אז ה''תיק'' שלך זה ניתוחים והפסד חוויית הלידה (לא יודעת אם עברת נסיונות ללדת, אני עברתי שניים. וממש לא מתגעגעת לעינוי של הצירים שלא כזה מקדמים לשום מקום ואז ניתוח. כבר עדיף לקבוע תור ולדלג על השלב)
רופא שפותח זוג עיניים שישמור אותן לעצמו. אם הכל בסדר ארבעה ניתוחים זה לחלוטין לגיטמי וגם יותר! יש שהיו פותחים עליך גם אם היית באה סתם ללידה שביעית, או מחליטה ללדת רגיל אחרי ניתוח. בקיצור, צריך לפעמים להפעיל מסננת. כמובן לנהוג בשיקול דעת ולהתייעץ. אחרי זה, מי שיש לו בעיה- בעיה שלו...
מזדהה לחלוטין עם ההתאוששות הקשה. אבל אני עכשיו חודש אחרי. לא שחזרתי לעצמי כמובן אבל אני כל פעם בהלם כמה זה זוועה בימים הראשונים אבל כמה מהר זה עובר! בסוף הכאב ההיסטרי הוא רק שבוע וקצת. כמה שזה מלחיץ מראש ומרגיש נצח כשאת בפנים- זה נגמר, פלא...
עוד דבר שיכול אולי קצת לעזור- בניתוח שלי עכשיו, הראשון המתוכנן ולא חירום, בקשתי בגישת אפס הפרדה, הנחה של התינוק עלי אחרי ההוצאה (דורש הערכות של המרדים והמיילדת- תקראי באינטרנט אם רלוונטי) ובתכנון הרגיש לי שזה ייתן לי ובעיקר לתינוק הרגשה יותר ידידותית של לידה. בפועל? לא קרה.. כי התינוק לא יצא בקלות ונזקק להנשמה והשגחה. תכנונים תכנונים. אז אני עוד מקווה לפעם הבאה ;) לראשונה גם הייתי באפס הפרדה. עם ליווי צמוד כמובן! חלקו בתשלום.
את צריכה לחשוב מה יכול לעזור לך בחוויה ובנקודות שחשובות לך בתהליך ואפשריות (ולדעת כמובן שלא תמיד יצליח, כמו בכל לידה).
לא יודעת אם עזרתי. אני מרגישה שאם זו התחושה שלך לא בטוח שטיעוני נגד יועילו לך. אלא בעיקר עבודה פנימית של קבלת המקום הזה.
מקווה בכל זאת שהעלתי כמה נקודות מועילות. ואם לא- חיבוקים!! חווית ההורות והנשיות היא כל כך הרבה מעבר לכמה ימים הללו בעל הבאת ילד לעולם! מזכירה את זה גם לעצמי מאוד! אנחנו מאוד בקלות מוציאות מפורפורציות..
נשיקות