שלום לכולם!
אני אומנם חדשה פה, אבל קוראת בפורומים כבר תקופה ארוכה מאוד...ומאוד נהנית!
חשבתי לעצמי שכדאי לנסות להעלות פה שאלה שמציקה לי מאוד, ומהיכרותי עם הפורום בטוחה שאתרם!
אז ככה:
אנחנו זוג, בני 30 עם שלושה ילדים. שתינו מגיעים מבתים שההורים בעלי תשובה, אבל נכנסו חזק מאוד לציבור החרדי
( מכירים את הבעלי תשובה של לפני 40 שנה? מחקו בבת אחת את כל עברם ונכנסו לחברה החרדית על כל דקדוקיה, מוסכמותיה והניואנסים הכרוכים בה.)
הענין הוא שהרבה מהדור השני לבעלי תשובה, ואנו בכללם, לא מזדהים באמת עם החברה, הקודים, המוסכמות וכד"ו...
אני שמחה, אוהבת ומחוברת ליהדות בכל נפשי, מנהלת אורח חיים הכי דוס שיש, אבל לא טוב לי חברתית.. מרגישה ( וזה ממש ראיה שלי אישית, לא להיעלב!) שאיו מספיק אמת בחברה הזו... ואין למשל חינוך של ערכים שממש חשובים לי, כמו אהבת ישראל, דרך ארץ, יושר, פתיחות רגשית ובכלל כל הנושא של פתיחות ודיבור ורגשות...
ואז מגיעה השאלה: אני ממש רוצה להעביר את הילדים לחינוך דתי מהזרם החזק ( עוד לא מבינה בדיוק בתתי זרמים של המגזר, אבל יודעת שיש מקומות שבהם הדגש על תורה ורוחניות לא נופל מהמקומות החרדיים). אבל בעלי מפחד, גם ממקום של מה יגידו..( חרדים או לא?..) וגם הוא טוען שאנחנו לא מכירים את החסרונות של המגזר ולכן גם לא נידע איך לחנך / להתגונן מפניהם. כמו למשל, אייפון לבחורים, חברה יותר מעורבת...
הוא צודק. אבל לפעמים כל כך קשה לי לראות דברים מסוימים בחברה בחרדית שאני אומרת לו " נסתדר עם הכל! יותר גרוע מזה אין" ( ושוב, אני באמת לא באה לפגוע ! זו הרגשה שלי אישית.)
השאלה, כמה זה נראה לכם קריטי? מי שמכיר את ההבדלים בין המגזרים... האם מה שחסר לי בחינוך יכול להתווסף רק מהבית וזה יספיק? שווה "לטלטל" את הילדים ( גילאי 10, 7,5) ולהעביר אותם מסגרת בשביל זה?
מקווה שהייתי ברורה... ותודה מראש לעונים/ עונות

תגובה נפלאה