הבנו שאתה נכנס לפה מידי פעם, וברצוננו לתת לך טיפים לבחירות טייק 2!
ניקים יקרים, במה לדעתכם על מפלגתו של סמוטריץ' להשתפר???
בוזולתת לעוצמה להכניס אחד נוסף במקום השמיני שממנו יועבר איתמר - בדיוק מה שהיה אמור להיות והתפקשש בגלל בג"צ שיכולים לאשר ערבים בוגדים במדינה ולא יהודי ששירת בצה"ל וציוני בכל רמ"ח איבריו.
בנוסף - ללכת בכל הכוח על קמפיין שיכוון למגזר דובר הרוסית - יש כבר קמפיינר מתוך שורות המפלגה לצורך כך, רהוט, אינטליגנטי ודובר רוסית - יונתן דובוב. ללכת בכל הכוח, המטרה עכשיו היא לחנוק כמה שניתן את המנדט של ליברמן ולהעיף אותו מהכנסת. אם יצליחו להעביר 10/20/30 אלף בוחרים רוסיים מליברמן לאיחוד הימין - יביאו מנדט לבית היהודי ויפילו את ליברמן מתחת לאחוז החסימה (כמובן, גם הליכוד מהצד שלו ישתדל לקחת מנדט עד שני מנדטים מליברמן. המטרה בסופו של דבר היא שליברמן לא יעבור את ה80/100 אלף קולות, וכמה שפחות יותר טוב.
דבר נוסף - לחדד מסרים. "מחוייבים ליותר" עכשיו לא מספיק. לתפוס 2-4 מסרים קליטים ספציפיים, שמשקפים את המגמה הכללית אליה המפלגה שואפת, ולרוץ איתם בכל הכוח, בכל מקום.
לנתח את נתוני הבחירות האחרונות ולזהות מקומות בעלי פוטנציאל להגדלת כוח ההצבעה למפלגה - נניח, שבת בפתח תקווה זה נחמד, אבל שם ככל הנראה האלקטורט של הבית היהודי יחסית ימוצה בכל מקרה - לעומת זאת, שבת בירוחם / טבריה / צפת / קרית שמונה / אילת / וכן הלאה וכן הלאה - מקומות שההצבעה בהם למפלגה לא הייתה גדולה כל כך, אבל יש פוטנציאל, יש ציבור דתי לאומי, יש ציבור רוסי שהוא ימני שורשי, יש ציבור מסורתי שניתן לשכנע פנים מול פנים וכו' וכו'.
מיכאל בן ארי היה אמור להיות במקום 5, אבל אחרי נעילת הרשימות, בג"צ העיף את בן ארי. ואז נוצר העיוות שרק במקום 7 איתמר נשאר...(7, כי כל מי שמ6 ומעלה זז אחד לקדמת הרשימה...)
דרכנו, אבל...", "יש לנו ביקורת עליהם, אבל יש קיצוניים בשני הצדדים" וקשקשת דומה
סמוטריץ הוא רק חלון ראווה של החנות
כלומר מה עומד מאחורי ייצוג הדתי לאומי - חרד"ל. הציבור!
השאלה צריך להיות טיפים להגדיל עוצמה לציבור הדתי לאומי לכיוון חיבור לתורה ולמצוות ביישומם למעשה בעולם המעשה.
ומה יהיה המענה שהציבור הדתי לאומי לא יפול לחרדיות מיותרת ולאומיות מיותרת.
המענה אולי:
התגוננות הכי מועילה היא לתקוף
במקום להתבצר במקמות של התנחלות, ובעיתונים [באתרי] דתלי"ם, צריכים להתגבר על הבושה ולצאת להשפיע בדו שיח מקוממת [עד תוקפנות ולא עד בכלל] ולתת לרבנים החזקים וליחצני"ם חזקים לחזק את הציבור כולו בהנחלת אימרות וציטוטים מגדולי רבנים גדולי ישראל של כל הדורות בחשיבות ארץ ישראל למעשה ובעליית עם ישראל לארץ ישראל עד לבנין בית המקדש, ואז ממילא בסוף הם יחפשו נציגים כמו סמוטריץ לרוץ לכנסת.
כך סלל עובדיה יוסף דרכו לדו מנדטים! הוא חרש את הארץ ולבסוף כולם רצו לתת לו נציגות בכנסת
כך גם אם נחרוש את הארץ עם גדולי ישראל של ציונות הדתית כמו שעשה שמואל הנביא שלימד תורה לעם ישראל, לבסוף עם ישראל נעה אחריו.
סמוטריץ, אופיר סופר, עידית סילמן
מיצינו
יש עוד אותיות
ל' הקו...
חצי מהציבור לא חרד"ל.
מתי תבינו את זה?
סילמן - היא אשה נחמדה, מאד. אבל אין מאחוריה קהל. מאחורי בנט יש 2 מנדטים
הייתה חסרה לימין רק אצבע אחת
אני יכול להבין את ההיגיון של השריון שלה בליכוד, במיוחד אם זה יגרום שלא תהיה מפלגת הימין החדש שתרוץ בבחירות. אבל מההיגיון שלי ועד למה שיחליטו בבלפור, אין לי שום דרך להעריך אפילו מה יהיה. נאלץ לחכות כנראה עד לסגירת הרשימות ואז נדע בוודאות (עליה אף אחד לא יגיש בג"צ אחרי הגשת רשימות כמו שעשו לבן ארי
)
כי מצביעי עוצמה ישארו בבתים.
ומצביעי בנט יעברו לליכוד.
אמרתי את זה המון פעמים.
מסכים שסילמן לא מביאה מצביעים. צריך לתת אותה לבנט. אם פילוג אז עד הסוף ושכל אחד ימקסם את כוחו.
פשוט בעיני (ויכול מאד להיות שאני טועה) מפלגת הציונות הדתית התפוררה.
היא החזיקה מעמד בבחירות הקודמות בגלל בנט (הליברל) ובבחירות הנוכחיות בזכות עוצמה (הפנאטים).
לדעתי הפילוג בציונות הדתית הוא עובדה מוגמרת, ואם היינו מפנימים את זה, וסילמן היתה בימין החדש למשל אז היה יותר סיכוי שהם היו עוברים.
לאיחוד הימין -שקיבל כבר תדמית קיצונית וחרדלי"ת - אני לא יודע עד כמה היא מועילה.
אגב, למה לא להמשיך עם בנט? כי את חוששת שלא יעבור?
ה"פילוג" שאתה מדבר עליו יכל להתרחש אם בנט לא היה עוזב את הבית היהודי,
אלא לוקח אותו איתו ונפרד מתקומה.
במצב הקיים אין שום פילוג.
זה בערך כמו לחשוב שבגלל פרישת שטבון למפלגת יחד החרד"לים נטשו את תקומה.
בדיוק כמו שבראשות בנט היה מקום לאנשים כמו סמוטריץ',
בראשות הרב רפי יש מקום לאנשים כמו סילמן.
לא כל מצביעי הבית היהודי נטשו אותה. זו פשוט טעות.
רבים מאנשי הבית היהודי דווקא זעמו על נטישתו של בנט ועשו הכל כדי שאיחוד הימין תעבור.
הם נשארו במפלגת הבית היהודי בגלל שהיא מפלגת הציונות הדתית.
לא בגלל סילמן אלא בגלל שזו המפלגה שלהם.
יכול להיות ששם המפלגה מספיק חזק בשביל להשאיר מצביעים.
אבל זה רק עניין של זמן עד שזה יעלם.
הציבור הצעיר לא מתחבר למפלגת "הציונות הדתית". לא החרד"לים ולא הליברלים. הם נשארים בה בעיקר בגלל שאין שום אופציה אחרת.
אם יש שתי מפלגות - חרדלי"ת וליברלית - הם יתחברו אליה הרבה יותר מאשר מפלגת האם.
זה מסביר את הנהיה אחרי יחד ואחרי הימין החדש.
גם אם המפלגות האלו בסופו של דבר לא עברו את אחוז החסימה (מהסיבות שאמרת), זה מראה על מגמה שקורה בציונות הדתית.
בגלל אידאלים
אם המרכז הוא 40%, החרדלים 30% והליברלים 30%, אז לא כזה ברור שצריך לקרוא למרכז רוב.
אני לא יודע מה המספרים. אבל ככה זה מרגיש לי.
גם המרכז לא "הומוגני"; יש בו כאלה שקרובים לקצה הזה ויש שקרובים לקצה השני.
ולא לתת תחושה שהוא רץ קדימה מדי ומישהו משתרך הרחק מאחור..ולא לנהל מחלוקות מול התקשורת כי זה מוריד כל חשק לצאת ולהצביע.
וכן, לסלק עשבים שוטים שמנסים לגרום לסכסוכים פנימיים ולחסוך מהציבור את כל הג'יפה של כל העסקנים למיניהם..
חוץ מזה הרבה תפילה לסיעתא דשמיא וענווה.
בנוסף, לקדם את בן גביר למקום 3, אפשר להחזיר את איילת שקד(4 ברשימה זה סבבה בשבילה) למרות מה שהיה כי בסופו של דבר היא מייצגת ציבור אז אפשר קצת להתעלות לטובת עמ"י.
בוז
ברגועלעצמו גורם, ובעיקר לעיתונאים יש נטייה ורצון לנפח וליצור דרמות מכל שטות, אז "גורם בכיר אמר..." בלה בלה. בדיוק כמו שאמרו לפני ואחרי הבחירות על הרב רפי, על בצלאל, על איתמר... כן, ראינו, שמענו, סבבה, אחרי זה הם בקולם משום מה אמרו דברים שונים מאוד מכל מה שאותם "גורמים" אמרו. אז שיגידו הגורמים האלו מה שהם רוצים. בסוף הם לא אלה שקובעים, נכון? במקום להתבוסס במיץ של עצמנו, בוא פשוט נחכה עד לסגירת הרשימות ואז נדע בוודאות מה כן ומה לא. בעזרת ה' גם איתמר בן גביר יהיה, ושיפור עמדות וכו' - יהיה טוב, לא צריך להאמין ולהתרגש מכל ספין. בטח לא בשלב כזה מוקדם.
(ובתקומה) "הדליפו" דברים לכלי התקשורת, ושעות לאחר מכן שמענו דברים אחרים לגמרי בחשבונות הרשמיים של הרב רפי ובצלאל סמוטריץ. אם מישהו חושב שהם שקרנים פתולוגיים שינעם לו, ושבאמת לא יצביע למפלגה. אני מאמין שרובא דעלמא מבינים שהרב רפי ובצלאל לא ישקרו על ימין ועל שמאל בקטעים האלו, ועל כן, בפשטות - ש"גורם" או אפילו "מקורב" יכול להגיד לתקשורת מה שבא לו, בפועל זה לא משנה הרבה. מה שמשנה זה מה יקרה במציאות. ראינו שבמציאות בבחירות האחרונות אחרי כל הספינים וכו', הייתה ריצה משולשת באיחוד הימין. נכון, עם הפרדת קמפיינים, אבל בפועל ריצה משולשת (כולל אפילו התגייסות של הבית היהודי לתמוך בבן גביר כשסגרו לו את דף הפייסבוק לזמן מה במערכת הבחירות).
בלי קשר לאמינות הפירסום, אחרי האכזבה מ5 המנדטים, סביר להניח שהם יאשימו את החיבור עם עוצמה ויזרקו אותם לכל הרוחות, בלי להבין שבזכותם הם בכלל עברו את אחוז החסימה.
נקווה לטוב.
רק חוק החסינות הוא מיותר. אם נתניהו באמת לא אשם הוא לא צריך את החוק הזה, אז תוותרו עליו.
סיסמאות וקמפיין מקצועי(כמו בליכוד...),יחצן חזק!!!!!!!!!!!!!!!מעבר למחויבים ליותר....![]()
הניק שלי זה המקורי!
איחוד מפלגות הימין באמת:
בית יהודי- איחוד לאומי - עוצמה יהודית - ימין חדש - זהות
20 מנדטים!
ימין אמיתי - כולם בפנים ופועלים ביחד!
מה באמת ההבדל בין סמוטריץ' לבן גביר? שהוא עם משקפיים והוא בלי????
בגלל דקדוקי עניות חרבה י
רושלים - יש חידושים לפייגלין תקשיבו תשוחחו! אבל אל תהיו הבובות של נתניהו:
וזאת הרשימה:
1. הרב פרץ
2. שקד
3. פייגלין
4. סמוטריץ'
5. בנט
6. בן גביר
7. יוגב
8. מתן כהנא
9. זהות - 2
10 זהות - 3
11. עידית סלמן
12. זהות
13. בית יהודי
14. ימין חדש
15. ימין חדש
תמשיכו איך שתרצו - תאחדו את הימין ונרוויח מליונים מזה
קרא היטב את המכתב של פייגלין.
הוא מדבר רק על מצביעי זהות והימין החדש.
בלשונו: "מחנה החירות" = ימנים ליברלים קפיטליסטים, שבעד כמה שפחות חיבור בין דת ומדינה.
אין קשר לאף אחת מהמפלגות שמרכיבות את איחוד הימין.
אופס.
זבל
למה שבצלאל ייכנס לכאן בכלל?
ונסי
שמשמיעים לו את המנון המדינה ואת טובת המדינה כאילו היא קודמת לנו. אנחנו חלק מהמדינה ולא רק החלק שנוגסים ואז זורקים אלא עם כבוד עצמי ולכן ראש האיחוד/המפלגה צריך להתחלף(מכיר רבים שלא יכלו להצביע לאיחוד בגלל דברים שעשה מי שממוקם בתור מס 1)
אם נתניהו יהיה חייב את סמוטריץ בפנים, הוא לא יוכל ללכת לציבור הבוחרים בסוף תקופת הרכבת הממשלה ולהגיד להם, שמעו, בגלל שאני לאמוכןלתת לסמוטריץ את תפקיד שר המשפטים, אז אני לא יכול להקים ממשלה ותנחשו מה, אנחנו הולכים שוב לבחירות.
לנתניהו יש הרבה יותר מה להפסיד מלסמוטריץ, מהסיבה הפשוטה - הציבור הדתי לאומי לא יעניש בצורה משמעותית את סמוטריץ על כך שהוא מתעקש על התיק הזה, להיפך. כלומר, הבייס וההצבעה למפלגה לא תיפגע בגלל זה, לא באופן משמעותי - לעומת זאת, אם נתניהו יוביל בגלל זה לבחירות בפעם השלישית בתוך שנה - הוא יכול להפרד כבר ולהכנס בין סורגי הכלא מאוד בקרוב...
נניח שנתניהו יציע לרב פרץ משפטים ולבצלאל חינוך -
איך יגיבו מצביעי המפלגה אם יסרבו בגלל שבהסכם בצלאל בוחר תפקיד ראשון?
עם בצלאל, וחוצמיזה שברור לי שהרב רפי רוצה הרבה יותר להיות שר החינוך מהמשפטים...) אז שניהם יסרבו וזה למעשה לא לקבל את הכרעת המפלגה, אם נתניהו מרשה לעצמו להתערב בשיקולי מפלגה אחרת, בוחרי אותה מפלגה אני מאמין - כן, גם אם מדובר באיחוד הימין המאוד מאוד "כנועה לביבי" לכאורה - עדיין, זה יעצבן אותם ויאחד אותם סביב המפלגה ודרישותיה. אנשים לא אוהבים שמחליטים בשבילם משהו, וכאשר כבר מהכנסת הזאת ברור לבוחרי המפלגה מה הרב רפי רוצה ומה בצלאל רוצה, הם ממש לא יגיבו בצורה שנתניהו יעדיף שיגיבו אם יציע להם הפוך. זאת דעתי.
כמובן, בשביל זה צריך להיות לשון מאזניים, לפחות 5 או 6 מנדטים, ושיהיו אלו שאיתם/בלעדייהם יש/אין ממשלה וקואליציה...
ובשביל זה כולם צריכים לעבוד עוד יותר קשה מבבחירות הקודמות.
אחרי קמפיין ההפחדה שיתבסס על הנאום הזה.
זה הולך להיות הרבה יותר קשה.
לתפקיד שהוא רוצה לקבל בממשלה הבאה.
מנדטים (אפשרות אחת בלבד - 4 מנדטים. כי מתחת זה כמובן כבר לא רלוונטי כי אין כנסת) ואז גם לא תהיה לשון מאזניים, שאז, המפלגה תצטרך להודות אם בכלל יקבלו את תיק החינוך נגיד...
אני מקווה ומאמין שהציבור שלנו יותר חזק ופחות פתי ממה שנתניהו חושב שהוא, כשהוא מנסה באמירות כאלו ואחרות לשלול את הלגיטימיות הזאת... מה לעשות, ברור לי ש90 ואפילו 95 אחוז ומעלה מהקולות של איחוד הימין מגיע מקהל דתי, מעט מאוד קולות ממילא מגיעים ממסורתיים או חילוניים...
אם הציבור יפול להפחדות ולדמוניזציה של נתניהו, מבחינה מסוימת "יגיע לנו" שנידפק...
בעזרת ה' יהיה טוב. הימין בכלל יהיה חזק ובפרט מפלגת איחוד מפלגות הימין.
פייגלין מציג עצמו כעת כמפלגת ימין ולא סביר כלל שיצטרף לאיחוד הימין.
גם בנט ושקד לא למדו את הלקח ומחפשים את דרכם חזרה לכנסת.
בקונסטלציה כלשהיא. זה ימצה בצורה הטובה ביותר את קולות הימין.
אבל לפחות ילכו לפח פחות קולות מאשר בפעם הקודמת.
אני מבין שקשה לקבל איך הם לא יעברו אפילו יחד
אבל אף אחד גם לא האמין לי כשאמרתי שהימין חדש לא יעבור לבד. יש לי הסברים ואכמ"ל.
לעבור... 1400 קולות הם לא באמת מדד שאפשר להגיד "עכשיו מובן באמת שלא היו עוברים". זה לכאן ולכאן. זה בניגוד ל20 ומשהו אלף קולות שהיו חסרים לפייגלין... זה פי 15 יותר קולות שהיו חסרים.
בכל אופן, אני מאמין שככל שהם יתחברו יחד, יש מספיק מצביעים משתי המפלגות יחד שיישארו בבלוק הטכני הזה או מה שזה לא יהיה. זה ציבור שבאופן כמעט מובנה הוא יותר ימני מהליכוד, ואין לו הרבה לאן "לברוח"...
בין מעליו ובין מתחתיו.
אתה מניח כמה הנחות, כמו למשל שבנט ושקד יישארו יחד אבל אכמ"ל.
ככל שהמפלגות ישתנו בפני עצמן, יהיה צריך לבחון מחדש את ההערכות, כמובן. שקד אמרה שתחשוב על זה, נראה... גם שאלה מה יקרה עם הרב אמסלם וכן הלאה...
כמו למשל שחלק ניכר מהאלקטורט של פייגלין בנוי על מצביעי עלה ירוק,
ובגללם הוא לא היה מוכן להזדהות כמפלגת ימין.
מה הם יעשו עכשיו? מה תעשה מפלגת עלה ירוק?
האם הליברלים של פייגלין יתמכו באיילת שקד השמרנית?
האם מצביעי בנט יוכלו להזדהות עם פייגלין (שנחשב קיצוני בענייני א"י)?
יש עוד כמה פרטים אבל באמת שאין לי אפשרות להאריך.
לעלה ירוק בשיא היה כמנדט ומשהו. הסיכוי ש100 אחוז ממצביעי עלה ירוק עברו להצביע פייגלין, בידיעה שחלק לא מבוטל מהם הוא שמאל ושמאל קיצוני - הסיכוי הזה לא גבוה. ככה שאפילו אם מנדט שלם של פייגלין נגרע מהחישוב, עדיין, בסך של כ7 מנדטים, זה משאיר מספיק מרווח נשימה למפלגה להתקיים ולעבור את אחוז החסימה... צריך קצת יותר מחצי מהמצביעים של שתי המפלגות יחד, בשביל לעבור את אחוז החסימה עם 4 מנדטים. זה נותן כ40 (או 40 ומשהו) אחוז של מצביעים שגם אם יעברו למפלגות אחרות, עדיין לא יפגעו בחיבור הזה בצורה בלתי הפיכה.
ברור לי שמשני הכיוונים יהיו כאלו שלא יצביעו למפלגה הזאת, אבל הם לא נראה לי מחצית מהמצביעים ויותר...
אים הסכמות מלאות על הכל ביחד, אבל מבינים שמוכרחים לרוץ ביחד כדי לתת סיכוי רב בהרבה לעבור.
אפשר לטעון עוד המון טענות למה בטוח שהם לא יעברו גם ביחד, אבל בסופו של דבר, זה תלוי בעיקר בעבודה מול המצביעים, השטח, המסרים וה"Rעל בעיניים" שיהיה לאלו שישכנעו את זה ואת זה וכן הלאה... - אם יבנו מסרים נכון, בהבנה שמדובר בבלוק טכני ולא בנישואין, ושכדי לעבור אחוז חסימה מותר גם "להכניס" מישהו שטיפה פחות ממך...
ואיילת שקד, הרבה יותר יהיה קל למצביעי פייגלין לעכל, מאת הרב פרץ או סמוטריץ או יוגב, נניח...
אני עדיין בכלל לא בטוח ששתי המפלגות יצליחו להתגבר על כל הרגשות ועל כל מאבקי האגו ולהתאחד, ככה שאלו עדיין דברים באספמיא - ברגע שנראה שבאמת יש כיוון למין חיבור כזה, בצורה ממשית, אני מאמין שנוכל גם לזהות את הזרמים השונים בציבור המצביעים הפוטנציאלי.
והם לא קלטו שהמומנטום אבד.
כרגע הוא לא שווה חצי ממה שקיבל.
כדאי לבנות "בלוק" עם החרדים לדרישה הזו.
יהיה להם מאוד קשה לסרב לשתף פעולה עם דרישה שמטרתה קידום משפט התורה.
אחרי הבחירות - תלוי בכוחו הפוליטי.
כנ"ל לגבי בלוק עם החילונים - תלוי בכוח הפוליטי.
אפשרות תאורטית:
נתניהו יסרב להעניק לאיחוד הימין את המשפטים,
ולא תהיה לו אפשרות להקים קואליציה בלעדיהם.
האפשרות תעבור לגנץ,
החרדים יסרבו לשבת עם לפיד (וגנץ),
ובלי איחוד הימין אין לו ממשלה.
מה יקרה לדעתך?
מקשיחים עמדות והזמן נגמר - אקטואליה וחדשות
כמדומה שזו המסקנה המתבקשת...
להזכיר לך איך איילת שקד קיבלה את משרד המשפטים?
(בהנחה שיישאר בכנסת שלא בתור ראש הממשלה)
גנץ יסכים?
זה יהיה סוף הקריירה שלו.
נתניהו הציע לגבאי שותפות זמנית עד שכחול לבן תתפרק והוא יצרף חלק ממנה.
בחסינות היה מטפל בהמשך.
בירוקרטיה, אבל הרב פרץ רואה בכך שליחות ודבר מאוד חשוב, כנראה שהוא לוקח בחשבון (ובעברית ובלשון, מתמטיקה וגיאגרפיה
) את העובדה שיש המון בירוקרטיה, אבל היא שווה מבחינתו את מה שהוא יוכל לעשות כשר החינוך.
ואלו שאני מכיר (כמובן, אני לא מתיימר להכיר מדגם מייצג, ואני די בטוח שגם את לא מתיימרת להכיר מדגם מייצג כזה, כי זה לא ריאלי) ממש לא מתנגדים לכך שסמוטריץ ניסה למקסם את כח המפלגה והממשלה. להיפך, הם מודעים לכך שהמשפט הוא נקודת תורפה בימין בכלל ואצל נתניהו בפרט, ולכן ניסיון ללחוץ לקבל ג-ם את החינוך וג-ם את המשפטים, נראה בעיניהם כלגיטימי מאין כמוהו, יותר מכך - כשהם ראו מפלגות כמו ליברמן שמבקש 3 שרים אחד מהם ביטחון, לכחולן עם 4 מנדטים שדורש אוצר, מתעורר היצר ה"שוויוני" ואם איחוד הימין היה נכנע לנתניהו ומקבל הצעות פחותות ערך ושווי רק כדי "לא להיות סחטנים", היו מאוד מתרגזים ורואים בכך השפלה של הציונות הדתית.
ככה שאת רואה משהו אחד, ואני רואה משהו אחר - בסוף, נראה בקלפי מה יקרה. אני מקווה ומאמין שהציבור הציוני דתי (זה שמצביע לאיחוד הימין) קצת פחות פתי ממה שנתניהו בונה שהוא. אלו שמספיק פתאים כבר ממילא עברו או לליכוד או לימין החדש, אני לא ממש חושב שהם כרגע קהל שהבית היהודי יכול בצורה מוחלטת להניח שיש וודאות גבוהה שיצביעו לו. אני מדבר על לשמר את הקיים ולנסות בקצוות להוסיף עוד מפה ומשם (אולי מעט קולות רוסיים שיצליחו לקחת לליברמן, וכו'...). 5 מנדטים לא מופרך הלשיג גם הפעם, ועם מאמץ גם המנדט ה6 הוא אפשרי...
הראיה החדה והפיקחות הפוליטית שלו - הם למעלה מרוב חברי הכנסת לפחות, כנראה. וכבר עם "קבלות".
וכנראה גם למעלה ממי שמייעצים כאן, עם כל כבודם וחביבותם..
אז כדאי שיאזין לחושיו הבריאים..
"מהצד" - אפשר לקחת קצת עצות פרקטיות, בתור מי שרואים מהצד.. (למשל, הבדלה קטנה בין דיבורים חשובים על חזון - לבין האמירה המעשית, "בגלל זה אנחנו רוצים את מש' המשפטים", כאילו זה כאן ועכשיו, וברור שינוצל למה שנוצל..
אם כי, לא צריך להיבהל מידי. זה הרבה פחות "בעיה", מלמנות מישהו שאורח החייו המוצהר בגלוי הוא בגדר תועבה.
שלא יכתיבו לנו מה ממש "נורא ואיום".. כמו למשל "ואשיבה שופטייך"...)
הרבנות הראשית הרימה את נס המרד נגד בית המשפט - סרוגים הרבנות הראשית פתחה במרד נגד בית המשפט ואז התקפלה - סרוגים
משום מה לא פורסם בערוץ, אבל זה מה שהתרחש היום.
מצער מאוד
הם מוזמנים להסביר בעצמם את השאלונים, לענוד דרגות לקצינות ולממן את תחנת הדה-מורליזציה גלי צה"ל מכספי תקציב בית המשפט...
מי שמצטלמת נלהבת, על כך שהבריון של השכונה הכריח את הרבנים לאפשר לה להדחף לשם, שתיקח בחשבון שבעוד עשור, כשהיא תקבל 'סמיכה' - בג"ץ יחייב אותה לחתן יהודי וגויה (או יהודי וגוי, או יהודיה וחתול...).
אם הרבנות היתה גוף פרטי- ניחא.
אבל היא לא. היא גוף תחת המדינה, שהמבחנים שלו יכולים להעלות דרגת שכר, וש… רגע, מי בחר ברבנים הראשיים? אותו קונספט של בחירת שופטים.
והנה, מחממים טוב טוב את הכסא כדי להעביר להבא בתור, שתהיה מופתע- גם הוא יהיה חרדי.
כגוף שפועל תחת המדינה, זה אך הגיוני שיהיה כפוף לחוקי המדינה ולפסיקות הרשות השופטת שלו. גם אם מתנגש להם באג'נדה.
אותו "בריון שכונתי" לפי תיאורך, יכול להכריח סמינר אשכנזי לקבל אליו ספרדיות. גם אז השופט הוא הביריון? או שאולי שם הביריון הוא ההנהלה המעוותת של הסמינר?
ואת התנאים לה צריכים לקבוע על פי התורה ותו לא.
אם כבר המדינה היא זאת שתחת התורה (במהרה בימינו..)
לעומת זאת בג"ץ כפוף לחלוטין למדינה שחקקה בספר החוקים שלה את סמכות בית המשפט ומשם כוחה.
והתהפכו היוצרות/הגולם קם על יוצרו- בג"ץ מבטל חוקים שהוא עצמו יושב עליהם, מתערב בחוסר סמכות, ולחרפתנו כופה את המדינה תחתיו. והרבנות לעומתו כן מתכופפת! ביזיון!
-הרבנים הראשיים לא נבחרים בשיטת הסניוריטי... אבל בלי קשר איזה השוואה בכלל יש בין הכח שיש לרבנות הראשית לעומת השופטים??!
-ההעלאת שכר לא קשור- אם צריך שישנו את העלאת השכר אבל הרבנות מתנהלת ע"פ התורה. והתורה יש לה כללי פסיקה מאד ברורים בנושא הזה ובכל נושא.
-הרבנות אכן הרבה עסקנות אבל לא פוגע בהתנהלות תקינה של האירגון ושוב זה גוף הרבה פחות חזק מאשר בג"ץ.
-"בג"ץ, כגוף שפועל תחת המדינה, זה אך הגיוני שיהיה כפוף לחוקי המדינה ולפסיקות הרבנות הראשית שלו. גם אם מתנגש להם באג'נדה." - קצת תיקנתי ומסכים לחלוטין...
-במקרה של הסמינר הוא משתמש כראוי בסמכות שניתנה לו.
אם תולים במבחני רבנות הכרה בלימודים וענייני שכר, אז בהחלט צריך לאפשר לנשים להיבחן.
וכל ההתנהלות של עיכוב ב4 שעות ובלי רב וכו' ממש לא מכבדת את הרבנות
ולומר לנשים *בשיא הרגישות והעדינות* שלא יבואו כי הרבנות סוברת שאין מקום לזה.
אבל זה התנהל עקום כנראה כי לא רצו שזה יקרה אבל גם ידעו שלא ימנעו את זה בכח וקצת קיוו להתעלם ושיהיה בסדר וזה התוצאה בסוף..
למה כל מערכת בחירות השמאל נתפס למשפט הזה?
או לפחות לרעיון של המשפט הזה
במיוחד כשעולה החשד שזה מוציא יותר בוחרי ימין להצביע
– אידיאולוגיית השמאל המדיני מתה כבר תקופה והולכת ונרקבת ככל שעובר הזמן. אף־אחד לא רוצה שתי מדינות לשני עמים. חוץ מאולי מטומטמים שכן, אבל זה לא משהו שיש לו כח בציבור.
– השמאל הכלכלי גם לא ממש קיים. הרוב המוחלט תומכים בשילוב של כלכלת שוק (לא נראה לי שיש מישהו שנגד "מה שטוב לאירופה" ו"לא עוצרים בנמל" וכיו"ב. יש דיונים על רפורמות בחקלאות אבל זה לא בדיוק שמאל קלאסי מול ימין קלאסי) עם מדינת רווחה עד גבול מסוים. מהבחינה הזאת הגענו פחות או יותר לאקווליבריום.
– השמאל החברתי... קיים במידה מסוימת? אבל גם לא כל־כך. רוב המדינה הם מסורתיים או חילוניים עם כבוד לדת ופחות או יותר בעד שימור הסטטוס קוו. ישנה סוגיית תחב"צ בשבת אבל מי שתומך בזה לרוב גם ככה יש לו 2 רכבים וגר במרחק הליכה מהים...
אם כן אין ממש סביב מה לאחד את השמאל. יוצא שיש 2 מפלגות שמאל קלאסיות קטנות (שמאל חברתי+מדיני ושמאל חברתי+ימין מדיני) + הערבים. לפי החישוב הזה זה אמור לצאת אולי 12-15 מנדטים טוטל + ערבים.
אז מה השיטה?
השיטה היא "להמציא" מאבק. "תתנגדו". אז נגיד להמציא מאבק בשחיתות. לא יודע עד־כמה נתניהו מושחת או לא, אבל גם אם נניח שהוא אשם במה שמיוחס לו, מדובר בזוטות, לדעתי. אין פה גזל של קופת מדינה בהיקף של מיליונים או הטיות מרכזים מטורפות וכיו"ב כמו שיש בכל־מיני פרשיות שחיתות קלאסיות (נניח ראש עיריית אשקלון).
הלאה הנושא המשפטי. למי אכפת הנושא המשפטי? מישהו בכלל מבין מה זה אומר? ככל שדיברתי עם אנשים מחו"ל – הודו, ארה"ב, מדינות "נייטרליות", כולם הסכימו שהשיטה הישראלית, בה בית המשפט יכול לפסול חוקים (גם חוקי יסוד) כלא־חוקתיים, כשאין בכלל חוקה, על־סמך קריטריונים מאוד שרירותיים, הוא מגוחך. יש המון דמוקרטיות חזקות עם בתי משפט מרוסנים, כמו למשל ארה"ב, שבה לנשיא יש כח כמעט בלתי־מוגבל. ומה כבר יעשו? יכריחו חילוניות ללבוש חצאיות? במה בדיוק יבוא לידי ביטוי ה"פשיזם" וה"דיקטטורה" (שאותה אפשר להחליף בבחירות כל ארבע שנים)? מפמפמים פרנויה לא נורמלית סביב הממשלה וסביב זה למעשה בונים מחנה. בשביל זה לא צריך שום אידיאולוגיה, לא כישורים מיוחדים (רובם המוחלט של הפוליטיקאים ממחנה השמאל אינם כריזמטיים, מקובלים, או עם אידיאולוגיה מעניינת), פשוט לשכנע את הציבור שהמצב הנוכחי הוא מעפן על־ידי זה שמחפשים כל דבר שחור ומבליטים אותו.
פעם נתאחד סביב גיוס החרדים, פעם נתאחד סביב "הפרת החוזה הבלתי־כתוב" (חחחחח איזה קרינג') ונאיים בסרבנות.
פעם נאמר שהחמאס כבר מזמן פרטנר (יאיר גולן 09.08.2022), פעם נאשים את סמוטריץ' שאמר שהחמאס הוא נכס (הסברתי).
פעם נטען שנתניהו גורר את ישראל לאבדון בזה שהוא רוצה לצאת למבצע יזום נגד דעת הקבינט (2019), פעם נטען שהוא אבי מדיניות ההכלה (שממשלת בנט הלכה ושיפרה, כבר היו דיבורים על נמל ימי או אווירי ואיים מלאכותיים והשד יודע מה).
פעם נטען שצריך להפסיק את הלחימה בכל מחיר, פעם נטען שהממשלה פחדנית בזה שהיא לא מסיימת את העבודה בצפון.
עכשיו, הציבור כן מתוסכל, כי הממשלה שלנו לא משיח בן־דוד (וגם יש מגבלות כאלה ואחרות), אז כל אחד נתפש לנקודה רעה אחרת, וככה אתה מקבל ציבור גדול שמאוחד סביב תסכול, ובוחר בך, בלי לדעת מי אתה ומה אתה רוצה ובלי מאמץ כמעט.
עתידות:
סקר ערוץ 12: 55 מנדטים
סקר מעריב: 66 מנדטים.
בנט ישגיח שלא יצטרפו לבן גביר, ולפיד יוודא שמנסור בעניינים
אהבתי את הקטע שיש כותרת באיזה אתר: "מפץ פוליטי", כאילו התאומים הסיאמים האלו אי פעם עבדו לבד...
ועכשיו כשלפיד בקרשים, רק בנט שיוסיף 3 קולות יכול לפתור את כל בעיותיו 🤣🤣
אפשר פשוט לעבות את הרצועה של ירושלים.
אני בעד לכבוש לגרש להתיישב בכל תחומי ארץ ישראל,
פשוט לנימוקים בטחוניים תמיד יצוצו פתרונות ביניים.
בסרטון של ניסיון ההתנקשות בטראמפ יש את האנשים האלו שמופיעים, מה זה הבגדים המצחיקים האלו?

יש להם ווסט קראמי וקסדא בליסטית, מכנסיים ומעיל טקטיים, מה מוזר פה בדיוק??
דגמח מוזר בצבע חום בהיר
קפוצון בצבע תכלת
"וסט" שנראה כמו ממלחמת העצמאות
הם גם הלכו בצורה מוזרה
לפני זכריה היתה נבואה ולכן כשה' זורח על ישראל לא מתעסקים בשמות המלאכים. מרגע שהנבואה היתה קרובה להבטל והפילוסופיה לעלות,בעידן הציר והתקופה הסוקרטית, אז פתאום הנביאים רואים את הפרטים ואת שמות המלאכים, גם בספר דניאל. (ואגב גם השטן מוזכר בתורה כקשור לחטא, "העזאזל").
ברגע שגלתה שכינה אז היה ניתן לראות את כוחות הטבע לא רק כגורמים קפריזיים אלא כגורמים בעלי סיווג מוסרי של טוב ורשע, ושל קדושה וסטרא אחרא. ולכן גם האומות באותה תקופה של זכריה עברו מפגאניזם לדתות מוסריות, פילוסופיה יוונית, בודהיזם וזרתוסטראיזם. המדברות על רשע וצדק, לעומת הפגאניזם.
זכריה לא הושפע מזרתוסטרא, הם פשוט חיו באותה תקופה בערך של שינויים רוחניים בעולם עקב גלויות ישראל. ראה למהלך האידאות בישראל ומאמר "חכם עדיף מנביא" באורות
במאבק הקיומי על מדינת ישראל, נראה שהמרכז הפוליטי הוא אשליה. בפועל, קיימות שתי דרכים בלבד, והבחירה ביניהן תכריע את עתידנו.
אשליית הנסיגה והמדרון החלקלק
ההיסטוריה מלמדת שוויתורים טריטוריאליים אינם משביעים את התיאבון של הצד השני, אלא רק מגבירים אותו. ראינו זאת עם מצרים, שלא ויתרה על סנטימטר במלון טאבה גם אחרי שקיבלה את כל חצי האי סיני; ראינו זאת עם ירדן שעמדה על דרישותיה הטריטוריאליות מ-1948.
הבעיה אינה רק בהנהגה הרשמית, אלא בריבוי הפלגים: גם אם גורם אחד יחתום על פשרה, חמאס, הג'יהאד האסלאמי והחזית העממית ימשיכו את המאבק. במצב כזה, כל השקעה בשלום חלקי תרד לטמיון, והלחץ הבינלאומי והפנימי ידחוק אותנו לנסיגה מלאה – כולל ירושלים.
התוצאה הביטחונית ברורה: נסיגה כזו תהפוך 80% משטח המדינה ל"עוטף יו"ש". אחרי הטרגדיה של עוטף עזה, איננו יכולים להרשות לעצמנו להפוך את מרכז הארץ לחזית.
"זכות השיבה" ופירוק המדינה מבפנים
גם אם ניסוג לקווי 67' ונחלק את ירושלים, הבעיה לא תיפתר. אז יגיעו הדרישות הבאות:
דרישות הומניטריות: ערביי מזרח ירושלים ידרשו להישאר בתחומי "ישראל הקטנה" בגיבוי השמאל ובג"ץ, כדי לשמור על רמת החיים המערבית שהתרגלו אליה כאשר היו תחת שלטון ישראלי.
מימוש החלטות האו"ם: הקהילה הבינלאומית תשלוף את החלטות החלוקה מ-1947 ואת החלטות האו"ם על "זכות השיבה".
ביטול חוק השבות: תעלה דרישה לגירוש יהודים שעלו מאז 1948 כחלק מ"תיקון עוולות היסטוריות".
בקיצור: המסלול שמאלה אינו עוצר בפשרה, הוא מסתיים בפירוק המדינה היהודית.
הדרך לימין: ריבונות ועידוד הגירה
מנגד, האחיזה ביהודה ושומרון היא הכרח קיומי, אך היא מציבה אתגר דמוגרפי. סיפוח מיידי ללא שינוי בהרכב האוכלוסייה עלול להוביל לאובדן הרוב היהודי, בשיתוף פעולה של השמאל המקומי.
הפתרון הנדרש: עלינו לפעול באומץ לעידוד הגירה מרצון. בדרכי נועם, באמצעים כלכליים ובהטבות משמעותיות, יש לסייע לאלו שאינם מכירים בזכותנו למדינה להגר אל מחוץ לגבולות ארצנו.
זוהי משימה מורכבת שתיתקל בהתנגדות עזה מצד השמאל, אך היא הדרך היחידה להבטיח פתרון יציב וארוך טווח. בסופו של יום, כאשר מדינת ישראל תהיה בטוחה ויהודית ללא עוררין, גם מתנגדי המהלך מימין ומשמאל יכירו בנחיצותו.
בשנת 1946 הכיסא כשל בהוצאה להורג של וילי פרנסיס, שלפי הדיווחים זעק "עצרו! תנו לי לנשום!" ("Stop it! Let me breathe!") בעת שבוצע ניסיון ההוצאה להורג. התברר שהכיסא (הנייד) הותקן שלא כהלכה על ידי אחראי שיכור. התיק הובא בפני בית המשפט העליון של ארצות הברית, כשפרקליטיו של פרנסיס טוענים שאף שפרנסיס לא מת, הוא למעשה הוצא להורג. הטיעון נדחה, ופרנסיס הוצא להורג בשנית בכיסא החשמלי בשנה שלאחר מכן.
יש פה צוועיי דיני!
לפחות ככה שמעתי.
כי חשמול חיות יכול להשתבש ורק לגרום להם כאב עז כי יש תקלות במכונות גדולות ופסי ייצור המוניים. בעוד ששוחט חייב להיות עירני, לבדוק כל פעם שהסכין חלקה ללא פגימות, ולשחוט כמ ושצריך אחרת יטריף את הבהמה ויפסיד הרבה כסף. בנוסף כנראה החיה לא מרגישה את השניה הראשונה של השחיטה כי חתך חלק לא מרגישי םאותו בשניה הראשונה, ובשניה השניה כבר לחץ הדם שלה במוח יורד משמעותית כי הדם יוצא מהמוח דרך עורק הצוואר הראשי והיא מאבדת את ההכרה תוך שניה