התגובה של אמא שלי להריון (לא לבעלות לב חלש)תפוחים ותמרים

אתמול בשרתי לאמא שלי שאני שוב בהריון.

התארחתי בחג אצל חמי וחמותי והם ראו ושאלו אם אני בהריון (ישנתי המון), שמחו מאד בבשורה. אז החלטתי לספר גם לאמא שלי. בקשתי מבעלי שיצלם את התגובה כי ידעתי פחות או יותר מה היא תהיה. ובכל זאת לא היה קל.

"את לא נורמלית! אני לא מאמינה! את פשוט לא נורמלית! ואיפה תגדלי אותם? פה בדירה ה-*&^%% הזאת? ובעלך? אפשר לחשוב שאתם מתפרנסים מהיי טק! בעצם חמותך מגדלת לך את הילדים! את נוסעת אליה המון לשבת! יותר מדי! "

זו בערך הדקה הראשונה של הנזיפה שלה. והפנים שלה סבל נורא וזעזוע. שאלתי אותה בחיוך אם יש מזל טוב בהמשך והיא אמרה קשה לי להגיד לך מזל טוב על כזה דבר. מה את חושבת שאת.

אני מכירה טוב את אמא שלי וצפיתי את התגובה שלה. ובכל זאת עצוב לי שזה מה שהיא חושבת עלי, על בעלי ועל האופן שבו אנחנו מנהלים את המשפחה שלנו.

היא לא סובלת את הרעש וההמולה שיש אצלנו. היא לא אוהבת את הבלגן. היא סולדת ממאמץ. היא לא מבינה את הדחף שלי ללדת עוד וחושבת שכבר מזמן מזמן זה היה מספיק.

המחזור שלי הפסיק כשהייתי בת 53, אז יש לך זמן, את יכולה להגיע גם לעשרה ילדים (בטון גנאי, כמובן)

אוף

אוףאוף

אוף

לצחוק או לבכות 😏😳I am+
תמשיכי להיות כזאת גיבורה וחזקה וללכת אחרי נטיית ליבך, משפחה וילדים זה העושר האמיתי 💕
חיבוק מק"ר

באמת תגובה לא נעימה!

אחרי שתרגעי קצת, תנסי לחקוק לך בזכרון את השמחה והתגובה המחממת של הצד של בעלך, ולהתלות רק בה.

הריון תקין וקל ומשעמם!

+mp8
תחושה נוראית... באמת לא פשוט...

תתחזקי ותדעי שכל ילד הוא מתנה שתישאר לך לנצח! הפרצופים והתגובות יעברו, אבל את תישארי עם האושר האמיתי!! אל תתני לתגובות מחלישות לצער אותך ולהשפיע עליך...

הרבה כוחות, בריאות ושמחה!! שיעבור בקלות!
ממש גרמת לי לבכותחביבית
ככ חבל שהיא לא יכולה לשמור את התגובות שלה לעצמה... לא מכירה את כל הסיפור, אבל נראה לי שכדאי לך להעזר בבעלך ובמי שכן שמח בבשורה, ולא לפנות אליה...
הכי חשוב שאת שמחה בהריון הזה!!! ואת שלמה בהחלטות שלך!! אל תתני לתגובות מחלישות להיכנס!
בהצלחה והריון קל. 💝
מבינה אותך ככ!!!!! 😭אנונימית 1994
תהיה חזקה אחותי שולחת לך חיבוק ענקי
וואו, את אמיצה ממש.מתואמת

אני במקומך בכלל לא הייתי מעזה לספר לה...

ב"ה שיש לך בעל תומך וגם חמות תומכת ומבינה. תמשיכי ללכת אליה ותיעזרי רק בה (כמה שהיא יכולה, כמובן), ותתעלמי מהתגובות של אמא שלך...

וחיבוק. מאחלת לך הרבה נחת מילדייך - וגם לילדייך הרבה נחת ממך!

יואו איזה תחושה קשה!יעל מהדרום
לק"י

מאחלת לכם הרבה בריאות, שמחה ונחת מכולם!!
תודה לכולכן, מודה שקשה לי איתהתפוחים ותמרים

היא חיה לבד המון שנים (ההורים גרושים), ויש לה דעות נחרצות (שהיא לא נוטה לחסוך).

כשילדתי לראשונה חשבתי שתשמח להיות סבתא כזו שלוקחת את הנכדה, שמאכילה אותה, שקופצת לבקר פעמיים בשבוע. מההתחלה היא קבעה גדרות נוקשים וברורים ליחסים שלה עם הנכדה (והנכדים שבאו בעקבותיה) - היא מגיעה פעם בשבוע. אנחנו גרות באותה עיר, וכל הזמן קיוויתי שעם השנים וכמות הנכדים משהו ישתנה. אבל מסתבר שזה לגמרי מספיק בשבילה, ואיך להיות סבתא זו החלטה שלה.

להתארח אצלה הפסקתי אחרי שפעם כשטיגנתי ביצה שניה לכל ילד היא התפלצה 'כמה הם אוכלים' ו'לא ישארו לי ביצים בכלל', וגם כי היא הולכת ומסדרת כל שניה כל צעצוע שהם מוציאים. לא מתאים לי, והאמת גם לא מתאים לה, כך שהנכדים לא מכירים כמעט את הבית של סבתא.

בהתחלה ניסיתי להביא מדי פעם ילד לשבת אצלה, בעיקר הגדולה זכתה, ישנה אצלה 6-7 פעמים. אבל היא לא מעוניינת, וגם זה גווע. כשהם היו מאד מאד קטנים היא היתה עוזרת לי ואוספת ילד אחד מהגן, ברגע שטיפה גדלו (ובעיקר ברגע שמצאתי בייביסיטר שתעזור לי) היא התחילה להגיע בסביבות חמש וללכת בשבע, לפני ההשכבות. פעם זה נורא הפריע לי שהיא לא 'עוזרת' ברמה הפרקטית. היום כשאני אמא יותר מנוסה ולמדתי לארגן את הציפיות שלי בהתאם למציאות (ולא בהתאם לפנטזיה) נראה לי הכי טבעי שהיא תגיע בדיוק בשעה שבא לה ותסתלק בשניה שמספיק לה, ויש לה קשרים משמעותיים עם הילדים, שזה מה שהכי חשוב לי.

ובכל זאת עצוב לי שהיא בכלל לא מבינה את אורח החיים שלי, את היתרונות שבאחים קרובים (ביני לבין אחותי יש 5 שנים), את המשפחתיות שהיא חזקה ויציבה גם כשיש בלגן ולכלוך ורבים. ומזלזלת באמהות שלי. כאילו שלהיות אמא זה רק לדאוג לצד החומרי של הדברים (הבית באמת מאד קטן ואנחנו צריכים לחשוב על פתרון).

וגם עצוב לי שאבא שלי לא זכה להיות סבא ולהכיר את הנכדים שלו.

את גיבורה! ממש...מחכה עד מאוד
לא לקבל תמיכה אלא להפך ממש קשה...מנסה לתת רעיון של להסתכל מבחוץ.כנראה שמה שמניע זה אולי מחשבה שלה של חרדה איומה עלייך בתור הבת שלה שמי יודע מה יקרה לך???ואז אפשר לחמול עליה ולהבין שהיא במצוקה של חרדה קיומית על הבת שלה
ממש ממש איתך...באר מרים
גם ההורים שלי קצת כאלה..
בכלל לא מבינים את סגנון החיים שלנו ואת העובדה שיש לנו הרבה ילדים מבחירה גמורה שלנו..
(לדעתי הם חושבים שאנחנו לא יודעים שמותר למנוע.. הם לא קולטים שאני מדריכה כלות הרבה שנים ומתעסקת בתחום ואפילו מלווה נשים בבחירת אמצעי מניעה מתאימים.. הם בטוחים שזה שאני יולדת של שנה וחצי זה מהכרח..)

וכן, עם השנים ועם ריבוי הילדים אמא שלי פחות ופחות עוזרת.. ואני ממש למדתי לכבד את זה. מבינה שהיא מתבגרת וקשה לה, ושבעצם היא אף פעם לא התנסתה בעומס שהוא חלק מהחיים שלי ואין לה את הכוחות ואת הרצון לכך..

וגם לגבי הבלאגן והבית.. לקח לי שנים להפסיק להתנצל על זה שבבית קטן שיש בו מספר דו ספרתי של נפשות ושלא נשארים לצהרון נוצר בלאגן ולכלוך גדול כל יום וכשאמא חלק גדול מהזמן בהריון או מניקה הכוחות בהתאם.. ופשוט למדתי לשים פס על הפרצופים שלה ועל הביקורת הסמויה של השתיקות שלה שזה יותר גרוע..

מזכירה לעצמי שהיא גידלה רק שלושה ילדים בהפרשים הרבה יותר גדולים, שהיינו פחות שעות בבית ושתמיד היתה גם עוזרת.. אז איפה בדיוק ההשוואה??

וכן, על ההריון הנוכחי סיפרנו לה רק בסוף חודש חמישי, וגם אז שלחתי את בעלי לספר לה כי לא העזתי, ולקח לה שלושה ימים להגיב וגם אז היא רק שלחה סמס.. מבינה שקשה לה וזה עדין לא קל לי..

בקיצור.. קצת חפרתי.. אבל ממש ממליצה לעשות הפרדה גמורה בין הבחירות שלה וסדר העדיפויות שלה לבין אלו שלך.

ותבורכי על המשפחה הגדולה!! רואה אצלי שככל שהם גדלים אמנם יש יותר עומס אבל גם הרבה הרבה יותר כיף!!!
וואי וואי וואי.מיואשת******

איזה קושי. ככה לדבר? ככה להגיב? ה ישמור!!!

חיבוק ענקי לך. ממש קוץ בלב

במאמר מוסגר, אני כן רוצה להתייחס למה שאת כותבת פה בהמשך. סבתא שבאה פעם בשבוע לשעתיים להיות עם הנכדים זה ממש מקסים, ואת אומרת שהיתה עוזרת לך לאסוף מהגם כשהיית צריכה, ויש לה קשרים משמעותיים עם הילדים. כל זה בעיני מקסים, אצלי למשל לא קיים (חמותי גרה בשכונה איתי ובחיים בחיים לא עלה על דעתה לאסוף ילד או לבוא לבקר - לעזור?? זה בכלל הגזמה פראית. אבל גם לבקר לא)

כשאמא שלי מגיעה אני בחיים לא מצפה ממנה לעזרה והאמת מתעצבנת שהיא עוזרת, לדעתי עדיף שתשב עם הילדים ותקרא להם סיפור ותדבר איתם ולא תשטוף כלים עד שהיא מגיעה. 

וכן, לגמרי סבתא מגיעה מתי שבא לה והולכת מתי שבא לה בעיניים שלי, זה ההבדל בין להיות סבתא ללהיות אמא. כשקשה או מספיק לך את הולכת. 

אז אני חושבת שיש המון  נקודות זכות ואור באמא שלך, רק חבל, וקשה וממש ממש צובט שהיא ככה מדברת אלייך ולא מבינה את היופי במשפחה וילדים ובעיקר בעיקר מה שקשה, זה שהיא לא מקבלת את הבחירות שלך בהבנה וכבוד גם אם הן לא הבחירות שהיא היתה מקבלת. באסה.

אני חושבת שאת צריכה להפריד בין שני דבריםבעזרת ה
התגובה שלה להריון/ התגובה לסיפור עם הביצים באמת תגובות מעציבות מאד ומזלזלות.

אבל הציפייה שלך שהיא תגיע פעמיים בשבוע ותעזור בעיניי היא לא נכונה.
אמא לא צריכה לבוא לעזור, ופעם בשבוע שהיא באה בעיניי זה המון וזו מסירות. את הילדים שלה היא כבר גידלה. ואם בא לה לבוא לעזור מה טוב. אם בא לה לבוא רק לקוצ'י מוצ'י גם מעולה.
להוציא לך מהגן זה כבר בונוס.
בעיניי זכותה המלאה לא להיות שותפה למטלות הגידול שלך כגון לעשות מקלחות. במיוחד אם היא לא רואה ערך במשפחה גדולה.
לגביי ההערות שלה זה באמת מבאס..

אבל אני רק מציעה זווית חשיבה.. אולי ההערות מגיעות מתוך תחושה שלה שאת מצפה ממנה לעזרה ואז היא נלחצת?
מצטרפת...תיתי2
התגובה שלה להריון נוראית, מכאיבה, ויש לי מלא אמפתיה בשבילך... וואו. ממש קשה.

נראה שאת מחברת בין האופי המורכב שלה והיחס לילדים, לבין האכזבה מהמעורבות שלה בגידולם.
אולי יעזור לך לשמוע שגם סבתות אחרות, מפרגנות ושמחות בכל הריון, בכל זאת לא עוזרות. לא כלכלית ולא טכנית.
כי לא בא להן.
וזה בסדר. זכותן.
למשל אמא שלי. כיף לה להיות סבתא פעם בחודש כשבאים אליה לשבת- להקריא סיפור, לחבק, לטייל קצת. וזהו. לא כיף לה שאבוא אחרי לידה, לא מתאים לה ילד חולה כשאני בעבודה, ובטח שהיא לא תעשה שום דבר בבית שלי בפעמים הנדירות שהיא מגיעה. היא באה לנוח אצלי.
(יש לה קשר מדהים עם הילדים- בלי מתנות ובלי בילויים.)

"בעל המאה הוא בעל הדעה"
כשלוקחים מההורים (כסף, עזרה, תמיכה) אז יש להם גם דעות......
ושוב, זה לא מצדיק את הטון והצורה שבה היא מבקרת אותך...
אני ממש לא מצפה ממנה לשום סוג של עזרהתפוחים ותמרים

בעבר באמת ציפיתי וזה הכביד על היחסים. היום אני רק מצפה ממנה שתהיה סבתא אוהבת והיא עושה את זה בהצטיינות רבה חיוך גדול

יכול להיות רק הצעתי אפשרות. וכל הכבוד לך על השינוי. לא קלבעזרת ה
☹ כואב! אנשים לא יודעים להנות מהמתנות שה' נתן להםכלה נאה
היא מפסידה!
יבוא יום והיא תצטרך את הנכדים.
ההורים לא נשארים צעירים לנצח.

חיבוק. את לא לבד.אמא לא מקצועית

יש הורים כאלה (כולל שלי) שהפער התרבותי ביניהם לביננו כל כך גדול, שמה שאנחנו רואים כאור הם רואים כחושך, ולהפך.

בעצם, יש ציבורים שלמים כאלה בעם שלנו, אבל כשזה בא מההורים שלך זה כמובן כואב יותר.

מה שכן, לרובם יש יותר טאקט.

היא לא מבינה עד כמה היא מכאיבה לך במילים האלה?

כנראה שכמו שהדברים פוגעים בציפור נפשך, כך זה פוגע גם בה כשהיא רואה את ילדתה הולכת בדרך שהיא חושבת ללא נכונה ושתביא אותה לסבל. כך אני הייתי מרגישה אם הבת שלי היתה בוחרת נניח באורח חיים חילוני ללא בעל ועם 0-1 ילדים.

לפחות אפשר להגיד על אימך שהיא גלויה וכנה... אם כי לפעמים אני חושבת שהייתי מעדיפה שפשוט ישקרו לי.

כשההורים שלי מדברים ככה - אמנם יותר בכבוד, אבל אני יודעת שזה בערך מה שהם חושבים עליי - אני רק חושבת: מסכנה גיסתי. שיש לה יותר ילדים, ויותר צפופים משלי, שבעלה (אחי) מרוויח פחות מבעלי, שיש לה פחות ניסיון בהתמודדות עם תפיסת העולם הזאת, ושההורים שלי משום מה אף פעם לא העריכו אותה, גם לפני שהתחילה ללדת...

לפחות את אמא את מכירה לא מהיום , ואני בטוחה שצברת ניסיון בהתמודדות איתה. חוץ מזה, את יכולה להיות בטוחה שהיא אוהבת אותך. מה שלא בטוח לגבי חמות.

בהצלחה. ה' ישלם שכרך ויצליח דרכך וייתן לך כוח לשמוח בהריון הזה ובילדים שלך.

וואואמא וגם

חיבוק ענקי. לא נעים בכלל

ואי אהובהההההיהודיה ב"ה
את מדהימה ממש שאת מאמינה ושמחה בדרך שלך!!!
ועוד יותר- שאת ככה מכילה את התגובה שלה!!!

מעריצה!
אמא מאתגרתיהושבעט5
אני רוצה להאיר נקודה אחרת,אימך לא זכתה לזוגיות
יפה יכול להיות את לא יודעת מה היחס שקבלה מהוריה כילדה .הילדים שלכם חכמים וקוראים היטב בין השיטין.הרבה מזל טוב ונחת.
זה שהמחזור שלה הפסיק בגיל 53, זה לא אומר שהיא היתה פוריה....בעזרת ה
אויי פשוט נוראמצפה להריון
נשמע שאמא שלך נרקיססטית
יש קבוצה בפייסבוק שנקראת בנות אסטריה נראה לי ששם מאוד יבינו אותך ממליצה לך להצטרף
חיבוק נשמה. פחות או יותר התגובה של אבא שלי. בהריוןסחלב
האחרון שלחתי לו הודעה רק שילדתי, בלי ליידע אותו שאני בהריון בכלל. למדתי עם הזמן פשוט להתרחק ולשדר שאנחנו שמחים מהילדים וממצבנו הכללי.
תקיפי את עצמך באנשים טובים ומפרגנים.
אוי זה ממש קשהניקיתוש
רק לעודד קצת, לאמא שלי היה אותו דבר עם אמא שלה.
והיא תמיד אמרה שהזמן היחיד שהיא לא חוששת ממנה זה כשהיא בהריון מתקדם😝 (כי היא כבר עברה את השלב של לספר...)
העידוד, דווקא לקראת סוף חייה, סבתא שלי העריכה מאד את אמא שלי על כל ילדיה, אחים שלי הגדולים עזרו מאד לסבא שלי וסבתא שלי פתאום התגאתה שיש לה כ"כ הרבה נכדים ונינים.
הבדיחה המדוברת שהיא סיפרה לעובדת הסוציאלית שנולד לה הנכד ה60 אז העו"סית אמרה, לא גב' ... את מתבלבלת הנכד השישי נולד לך 🤣🤣🤣
תגידי לה בשיא הכנות והישרותשוקולד פרה.
אמא את ממש פוגעת בי!
חיבוק יקירה!חסוי בהחלט

לא קל בכלל!

ילדים זה האושר הכי גדול שיש אל תוותרי על זה אף פעם!

הריון קל!

מבחינתי קרה לי נס, מבחינתה קרה לי אסוןתפוחים ותמרים

היא דואגת איך אסתדר ואני מאושרת כל כך שנקלטתי להריון הזה. היא רק מחפשת סדר ושקט ושלווה ואני מחפשת בית רועש ושמח, בית פתוח שמותר להזמין אליו חברים מתי שרוצים, ואני מתרגשת לראות איך האחים דואגים אחד לשני ומהווים כוח כל כך משמעותי בחיים זה של זה. לא שאחותי לא משמעותית בחיי, אבל בהפרש של 5 שנים זה לקח הרבה זמן. אצלי ההפרשים הרבה יותר קטנים והם ממש גדלים ביחד.

בקיצור, לא ידעתי את זה מראש, אבל זו המשפחה עליה חלמתי, וזה החלום הכי גדול ומשמעותי שלי בחיים. פגשתי את בעלי  מאוחר, ואז הייתי חולה מאד ואי אפשר היה לחשוב בכלל על ילדים (אשפוזים, ניתוחים, שמח!), כך שהתחלתי ללדת רק באמצע שנות השלושים שלי עם חשש גדול מקשיי פוריות ותקלות בדרך. בשבילי להיקלט בגיל 43 להריון זה נס ענק ואני מודה עליו מדי יום.

אולי את יכולהאמא ל6 מקסימים
פעם לשבת איתה בנחת ולהסביר לה את זה?
לא יודעת אם יצליח, את מכירה אותה..
ולא בשביל לקבל ממנה תמיכה, אלא יותר בשבילה, שהיא תבין שאת שמחה בזה, ורוצה את זה, ולא תדאג ותרחם על הבת שלה כ"כ.
כתבת כ"כ ברור מה היא רוצה ומה את רוצה, אז אולי תסבירי לה שזה החלום שלך, הוא מתגשם, ואת שמחה בזה כ"כ וככה טוב לך?
נס מהמם קרה לך ברוך ה'!בעזרת ה
נס גדול. הלוואי עלי! מיואשת******

אה, ואת התגובה של אמא שלי המהממת אם זה יקרה שוב אני מפחדת אפילו לדמיין. אבל זה מאהבה ופחד עלי נטו אז אני מקבלת את זה <אמרתי לבעלי שפעם הבאה ניסע לשליחות איזה שנה ונחזור עם תינוק אחרת אני לא יודעת איך נספר לה בדיוק>

סליחה על הציניות.. ילדים זה לגמרי לא האושר הכי גדוללכל זמן ועת
וואו. חיבוק.מנסה לעזור

אצלי זה קצת מוכר מהכיוון של בית פיצי וצפוף.

וכבר מהילד הרביעי, כולם אמרו לי (חמותי ואימי- גם כן): איך אפשר לגור בבית כזה קטן? את חייבת לעבור דירה...

וכ'ו וכו'.

חיבוק

וכשאני אומרת לאמא שלי שצפוף לי היא אומרת..........מיואשת******

השכנה דלת לידך מגדלת 12 ילדים באותה דירה אז תשתקי!

אחח, אימהות

מנסה לעזור

ואני הפוך. אני אומרת להן: איך אתן גידלתן בבית קטן הרבה יותר ילדים?? מבולבל

(ואז חמותי אומרת שמה שהיה פעם זה לא מה שהיום.

פעם הסתפקו בכמה בדגים בודדים לכל ילד ושמלת שבת וכו' והיום יש לילדים הרבה יותר בגדים, נעליים, משחקים, ספרי לימוד וכו'...)

וואי גם אמא שלי אומרת את זה!!!מיואשת******

תזרקי תזרקי למה צריך כל כך הרבה בגדים ונעליים וספרים

ואני זורקת (כלומר מעבירה) באמת באמת, המון. ועדיין יש להן פי 5 ממש שהיה לי בילדותי

חוץ מספרים. לא יכולה לזרוק ספרים. אנחנו טובעים בספרים...מרחף

ממה שקראתי היא לא מפלצתהריונית ותיקה
היא אדם שחושב אחרת ממך וזכותה, אולי היא דואגת לך ולשאר הילדים - דואגת לרווחה שלכם מהפן החומרי וזה לגיטימי.
היא רואה ערך בדברים אחרים שאולי לך נראים מוזרים ואת אומרת בעצמך שהיא סבתא אוהבת .
כל עוד את שלמה אז בוודאי שהכל יהיה בסדר , בהצלחה!!
מה פתאום מפלצת?!תפוחים ותמרים
אוי ואבוי אם זה מה שהשתמע מדבריי.
רק כאב לי שהיא לא ברכה אותי,
שהיא לא מבינה את אורח החיים שלי,
ולפעמים קשה לי להיות קרובה אליה.
יש לה הרבה ביקורת עלי ועל האופן בו אני מתפקדת כאמא, על בעלי, והיא חושבת שאני גורמת לילדים נזק (בעיקר לבכורה) כשאני מביאה עוד ילד לעולם.
קשה לי להתחבר להלך הרוח הזה.
אויש אוישמיואשת******

מה זה מבינה אותך

איך זה קשה ביקורת

תראי, אחרי הרבה שנים ישבתי עם אמא שלי ואמרתי לה בכנות רבה שהביקורת שלה הורגת אותי

זה שיפר משהו כמו 30% מהביקורת (אבל היא לא קרובה בכלל לומר דברים כמו אמא שלך)

אולי בכל זאת לומר לה משהו?

אוף, כמה שאני מבינה אותך

ובאמת באמת, ממקום של תינוקת שהגיעה לבית מלא גדולות כל אחת עם החיים שלה, מעולם לא היה כל כך מקסים אצלינו. אור וברכה באו עם התינוקת הזו וקורנים על כולם

ואת מאושרת. ואמא מאושרת עושה בית מאושר.

בע"ה תתברכו בכל טוב!!!

תודה. אני לא יכולה להסביר להתפוחים ותמרים
היא תשמע בדברים שלי ביקורת עליה (על זה שהיא ביקורתית), ותיעלב ותסתגר. לא שווה לי. היא אשה מבוגרת, היא עברה לא מעט, בכל מקרה לא אשנה אותה או את התפיסה שלה.

מה שמצחיק בסיפור זה שאמא שלי עוסקת בתחום טיפולי, והיא אשת מקצוע בכירה ומוערכת. לי מאד חסרים אמפטיה וחום ממנה, אני משתדלת להניח לזה ולהתרכז במה שטוב: בכמה שהיא נאמנה, בקשר האישי המשמעותי שיש לה עם כל ילד (ולא משהו כללי עם 'הנכדים'), בחוכמה שלה, בכנות שלה, בזה שהיא גידלה אותנו לבד, באיזה עמוד שדרה חזק היא נתנה לי.
את מקסימה!!!מיואשת******

וההודעות שלך כל כך מרגשות אותי. והקבלה שלך והכיבוד הורים, כל הכבוד לך

אין לי ספק שהילדים רואים איך שאת מכבדת ומקבלת אותה ולומדים מזה המון. אשרייך פרח

את יודעת הורים מדברים מהכאב שלהםהריונית ותיקה
אבא שלי לדוגמא גדל בבית עם עוד 11 אחים ואחיות . אף פעם לא היה לו חדר או פרטיות דבר שהשפיע רבות על חייו הבוגרים, כן היה (ועד היום) חיבור מדהים עם האחים שלו וזכרונות ילדות מתוקים.
אבל אי אפשר להתעלם מזה שיש מחיר למשפחה גדולה כלומר הילדים למרות היתרונות הברורים חווים קשיים .
אמא שלך אולי בוודאי רואה דברים מזווית שונה ואם נדון אותה לכף זכות - היא דואגת לכם!
מקווה שתזכי ממנה להרבה חום ואמפתיה בטוח שכל השאר יסתדר !
תודה רבהתפוחים ותמרים
אני מבינה לגמרי שהיא מדברת מכאב ומדאגה, ואני יודעת שהיא צודקת ויש מחיר לצפיפות ולחוסר הפרטיות.
רק הייתי שמחה שתוכל לראות גם את הצד השני.
כבר אמרתי בתחילת השרשור שממש מזדהה איתך..באר מרים
מוסיפה: ושוב, רק מהנסיון שלי, אולי חלק יכול להיות נכון גם לך...

לקח לי הרבה זמן להבין את זה, אבל באופן טבעי ההורים מצפים מאיתנו שנגדל בכיוון חיים מסויים שתואם את האמונות שלהם. (בין אם זה להתחתן מוקדם וללדת הרבה ילדים ובין אם זה לרכוש תואר אקדמאי ולחיות ברמת חיים בורגנית ומעלה ובין אם זה להקים בית של תורה עם לימוד תורה ארוך טווח ורמת הקפדה דתית גבוהה או להיות חלוצים בתרומה למען עם ישראל וארץ ישראל וכו..)
וכשאנחנו גדלים ובוחרים את הבחירות שלנו זה לא פשוט להורים בכלל לראות אותנו סוטים מהאידאל החינוכי שלהם..

כן, בשביל אמא שלי שגידלה אותי להיות משכילה ואקדמאית, להרחיב אופקים ולהיות אשת תרבות העולם ולחיות ברמת חיים גבוהה ושתמיד זלזלה במשפחות שמולידות המון ילדים וחיות ברמה כלכלית נמוכה ועם הרבה בלאגן,סגנון החיים שלי הוא פשוט טעות.

וקשה לצפות ממנה לראות את הטוב בכך שאני לא עוסקת בתחום אקדמאי ולא מממשת את הכישורים שלי, שאני לא שולחת את הילדים לחוגים ומעשירה את עולמם, שאין לנו אינטרנט ושהמחשב משמש אצלנו רק כמעבד תמלילים, ושלא עלינו , הבנים לומדים בתלמוד תורה עם רמת לימודי חול מינימליסטית וללא הכשרה לכיון אקדמי..
ואם נוסיף על כך את זה שאנחנו ממש ללים בדוחק כלכלי ותמיד בלאגן אצלנו - ברור שמבחינתה זו השפלה והיא לא מבינה איך יתכן שאנחנו בוחרים בכך.. עד עכשיו קשה לה שאני לא עובדת במשרה מלאה ושבעלי שבאמת מוכשר עוסק לא עלינו רק בחינוך ולא מביא סכום משמעותי הביתה..

שואלת את עצמי האם באמת בעוד עשרים שנה אוכל לקבל ילד שלי שיבחר לחיות כל כך שונה ממה שאני חינכתי אותו?

זה לא מקל על ההתמודדות, אבל לי לפחות מאוד עזר להבין את הקושי שלה לקבל את סגנון החיים שלי.

ממש עצוב לי שקשה לה לשמוע שאני שוב בהריון, אבל מבינה למה זה קורה...
וואי. כל מילה.. כתבת מהמםמיואשת******
אממאנייי12
האמת, שאמא שלי שמעה על ההיריון הנוסף.
אמרה לי היית מחכה עוד קצת ואז.
אמרתי לה זה מה שהשם נתן, וכן החלטה שלי
חיבוק לגמרייייי!!! כ"כ כואב לי לקרוא את זה!וואוו
חזקי ואמצי ממש!!, הריון קל ותקין וידיים מלאות בע"ה!
חיבוק לך.. באמת פוגעיטבתה
אני לא אגיד לך מה אמא שלי אמרה לי (או יותר נכון הטיחה בי)
כשראתה את חפיסת גלולות המניעה שביצבצו לי מהתיק 🙈🙈
אני ממש מצטערת לשמוע. כל הכבוד לך, תפוחים ותמריםיעל -NDאחרונה

ישר כוח רב! לך ולבעלך.

פותחת שרשור קיטורים לכבוד ערב פסחמתיכון ועד מעון

אז מה היה מעפן? מה לא הלך?

קטרו בהנאה...

פה היה ויכוח מעצבן בערב שהוציא לי את הרוח מהמפרשים למרות שהיה יום די מוצלח

תודה אהובה ❤️❤️❤️ אמןהדרים
שנים שאנחנו לבד בחגים לצערי,מחפשת מה ירגש אוירה?פלפלונת
לנו ולילדים. הגדולים בתיכון..יש גם קטנים יותר. 
אולי יש אדם באזורכםכובע לבן
שישמח שיזמינו אותו?
כרגע פחות מתאים. הלוואי.פלפלונת
תלוי באופי שלכםכורסא ירוקה

אפשר לעצב את השולחן בצורה מיוחדת, לקנות מפיות יפות מעוצבות לחג, להכין חידון או משחק למהלך הסדר, לבקש מכל אחד להכין משהו קטן.

אוירה לא חייבת להיות באנשים... מציעה רעיונותשש וארגמן

לא יודעת מה יש לכם ברגיל/ בשגרה ומה היכולת הכלכלית, אז מציעה כל מיני דברים והלוואי ותמצאי פה משהו שיתאים לך.

•לערוך שולחן מראש, מוקדם

•אפשר להרגיש מיוחד ומרגש בפריט לבוש חדש או מיוחד. יכול להיות תכשיט פשוט ב20₪ שרק נותן גיוון...

•אפשר להוסיף פרחים יפים לשולחן החג

•להתחדש בכלי או אביזר, יפים ומיוחדים: מפה/ ראנר/ מפיות/ כוסות/ צלחות/ מגש למצות/ מרכז שולחן כלשהו, אפילו פלייסמנט או אגרטל לפרחים יפים...

אפילו להתחדש במשהו לבית, לא לשולחן דווקא. וילון, תמונה, מדף, וכו'.

•כריות להסבה בכל כיסא בשולחן עם ציפית לבנה חגיגית.

•אוכל מיוחד שאין בד"כ.

•משחקים תוך כדי הסדר. אם את בקטע של כאלו אולי יוכלו לעזור לך בזה פה...

•חידון. חידות בציורים...

בהצלחה יקירה!! אמן שיהיה לכםמלא באווירה ובשמחה!שש וארגמן
אמן. בע"ה, תודה.פלפלונת
תודה לכן על הרעיונות הטובים. בע"ה איישם מהם.פלפלונת
גם אנחנו לבד בסדר כבר שנים. מאז שהבכורה היתה בת 3אמהלה

אחרי שנים שזה היה בלית ברירה, היום אנחנו לא מוכנים להתארח בשום מקום

רוצים רק סדר פרטי עם הילדים....

וגם באשר החגים. בשל מורכבות משפחתית א"א להתארח אצל הוריי והורי בעלי כבר בשלב שמתארחים אצלי הילדים.

אני למדתי שאת האוירה אנחנו עושים

שום דבר חיצוני/אורחים.

עורכים שולחן סדר מפואר

לבושים בבגדים יפים

בעלי מספר את ההגדה בצורה מרתקת ומוסיף להם סיפורים מעניינים

את שאר אמירת ההגדה "המשעממת" אנחנו מריצים...

יש אוכל טעים

והכל נראה חדש ונקי.....

בהצלחה לכם.

אנחנועוד מעט פסח

בונים כל שנה בליל הסדר שולחן נמוך מיוחד.

שולחן בגובה שולחן סלון, וכולם יושבים על כריות מסביב. דמייני מאהל בדואי כזה? אז ככה.

זה ממש נצרב לילדים שלי, וגם כמה אורחים שהתארחו אצלנו אימצו אח''כ את הקונספט. זה שונה ומיוחד ממש.

אפשר גם להחליט שחלק מהסדר עושים בכלל בספות (מתבקש ה'מגיד' וה'הלל נרצה'), ולהוסיף לספות מיליון כריות להסבה.

וגם-עוד מעט פסח

מעצבים מרכז השולחן עם בדים כחולים ובאמצע אנשי פליימוביל, או חיות פלסטיק קטנות שצריך למצוא לאן במהלך ההגדה הן שייכות (חיות של ערוב, צפרדעים, קורבנות).

השנה ביקשתי מכל ילד לכתוב שלוש משימות על פתקים נפרדים, ובמהלך כל שיר נעביר קופסא עם הפתקים, ומישהו שלא יסתכל יגיד 'סטופ' ויצטרכו לבצע את המשימה (סוג של חבילה עוברת). נראה איך יהיה.

תודה לכן 🩷פלפלונתאחרונה
אם אתה כזה צדיקהריון ולידה

ועושה כאילו אתה מנסה להדר במצוות גם כשלא חייב

למה אתה לא מסוגל לקחת את הרגליים שלך ולקנות לאשתך מתנה לחג?!!!?

אמאלה זה מרתיח אותי כבר! הוא יודע לבחור והוא ידע להיות רומנטי בהתחלה

והוא יודע שגם משהו פשוט ב15 שח ישמח אותי למרותשמגיע לי הרבה יותר  

אז לאיפה זה נעלם??

ולא הוא לא שכח כי אני באופן אישי טרחתי להזכיר

כמו שטרחתי להתבאס מולו כשאכזב.

לא זוכרת מתי קנה לי לאחרונה תכשיט. לא לחגים לא ללידה לא ליומולדת לא ליומנישואין

לא יודעת למה זה ככה קשה לו

דפוק

אין לי מילה אחרת

גורם לי לזלזל בקיום המצוות שלו

באהבה שלו אליי שגם ככה שיודע שקשה לי להרגיש אותה לאחרונה

ושאני צריכה להרגיש אותה מאוד ושהיא חסרה לי מאוד

שוכבת פה בוכה

כי בחג עגיל יהיה לי כי קניתי לעצמי ב20 שח והצהרתי לו שאני אמנם שומרת לחג להתחדש אבל אני עדיין מצפה ממנו לקנות לי גם.

מרגישה אישה לא מוערכת

ממש ככה

ועם בעל שבוחר מתי להיות הכי צדיק בעולם ומתי לבחור שכנראה זה לא מצווה מספיק חשובה כדי לקיים אותה אפילו בסימון וי. 

ומכתב בכלל לא נראה לי כבר שנים רבות

ובכלל בא לי אפילו למרוד בגלל זה

כמעט הלכתי מאחורי הגב שלו לעשות נזם או הליקס או גם וגם

לא כי אני רוצה באמת

אלא בעיקר כי מרגישה צורך לצעוק לו ניעור.

אוף לא התכוונתי לאורך כזה ובטח שלא להשתפך ככה

התקופה הזאת במיוחד מוציאה ממני את כל האיכסה

למרות שיצאה ממני גם לפניה

והעיקר הוא ישן שינת ישרים כי אחרי שהכרחתי אותו להגיב כל מה שהיה לי להגיד זה "מצטער" 

-מצטער שמה? 

שאני לא עונה על הציפיות שלך

השם תשלח לו שכללללל

מי יכול לנער דבר כזה בכלל?? נראה לי שאף אחד

@בעלי

אני חושבתתקומה

שלא בטוח שהעניין זה המאמץ הפיזי.

מהתגובות האחרות שלך נראה שיש משקעים או איזשהו קושי זוגי, והוא מתבטא עכשיו במתנה שרצית ולא קיבלת.

אני מבינה כמה זה כואב

וכמה את מחכה להוכחה שהוא אוהב אותך בדרך הזו

אבל אני מרגישה, שאת מעמידה אותו למבחן

את מרגישה שאולי הוא לא אוהב? לא מעריך?

אז את רוצה לבחון את זה

ואומרת איך את רוצה שזה יראה

אבל האמת היא, שגם אצל זוגות שמאוד טוב להם יחד, אולטימטומים זה משהו שלא תמיד עובד בצורה מוצלחת.

פשוט, אולי, אם יש תקשורת טובה, אז אם מישהי תגיד לבן הזוג "תקנה לי מתנה לחג ותכתוב לי מכתב", והוא ירגיש שזה גדול עליו, הוא יגיד לה "מאמי, אני הכי אוהב אותך. אבל לקנות תכשיט, זה גדול עליי. גם לכתוב אני לא יודע טוב, באמת אעשה הכל בשבילך. אם את רוצה נלך יחד אם זה יעשה לך טוב, אולי תקני לעצמך ואני אביא לך?" ואז יביא לה בערב החג זר פרחים או יתן לה לנוח בזמן שהוא עובד ומנקה. או כל דבר אחר.

אבל כשיש פחות פתיחות, אז אולטימטום (מובן ככל שיהיה), פשוט דוחק את הצד השני לפינה.

ומה שאני מנסה להגיד (ואולי זה לא נכון בכלל), שאולי הצורך שלך במתנה זה סימפטום לקושי אחר.

ואם כן, לא נכון לעשות עכשיו תנאי "בא נראה אם הוא כן יקנה לי משהו ואם כן זה יוכיח שהוא... (תשלימי את החסר)"

אלא לראות בזה כהזדמנות לכך שיש עוד דברים לעבוד עליהם יחד, כדי להגיע למצב שבו את מרגישה אהובה, בלי קשר למתנה לחג או לא.

זה רצון הכי הגיוני ולגיטימי בעולם.

אני פשוט חושבת שיש כל מיני דרכים להגיע אליו

אבל בשביל זה צריך להסתכל לעומק

מי המציא את החג הזזזזזההההה??רוני 1234
איף
זה רק פנטזיה חחחחרקאני

בכל מקרה אין לי משהו קרוב לבית

ורחוק לא רלוונטי עם כל מה שנשאר לעשות פה

אז מה הגאולה הפרטית שקרתה לכם השנה?אנונימית בהו"ל

מחשש לאוטינג כותבת מאנונימי...

אז אני אתחיל...

אחרי שנים של חיפוש...ותקיעות בבית

מצאתי עבודה שתפורה עלי בול

אני כל כך מאושרת ומרגישה סיפוק.

תןדה לה' היה שווה לחכות כי הוא

הביא לי משהו שכל כך  מדויק לי...

ומה איתכן?

לא חייבים משהו גרנדיוזי..

איזשהי גאולה

משהו שהתהפך או השתנה לטובה,

כיתבו לנו: )

פסח כשר לכולן

איזה יופי!מש ממש שמחה בבשילך!! ומצטרפת..אוהבת את השבת

פעם ראשונה שלא השתגעתי על פסח בכלל

בעלי שכנע אותי.. ופעם ראשונה הוא הצליח

התחלתי מוקדם,  אבל נצמדתי רק למה שבאמת צריך.

ממש תחושת שחרור

ומרגישה הקלה לדעת שפסח לא חייב להיות האימה

מתפללת שאצליח להתגבר על עוד תבניות שיש לי בראש ודברים שמפעילים אותי..

שהמפגש עם xyz לא יפעיל אותי

שאצליח לאזן בחזרה לעבודה את ההשקעה בעבודה שלא תבוא על חשבון הבית

פעם ראשונה שיש לנו מטבחון פסח וזה כל כך מקל!מחי
הגעתי לבדיקת חמץ בלי לחץ ועצביםלפניו ברננה!

אמנם עייפות קיצונית אבל הכל היה בנחת. נשארו רק משימות בודדות ונראה שגם היום היום יהיה נינוח בע"ה.

האיראנים (או פיקוד העורף, איך שתבחרו להסתכל על זה) העירו אותי בשעה שרציתי לקום 😅

ובדיוק בזמן כדי להציל את הכביסה שלקחתי סיכון והשארתי בלילה בחוץ מהגשם.😄

כתבתי ספציפית על החג, ולא על השנה, מקווה שזה חוקי..

ב"ה הספקתי להגיע לפינות שכוחות בבית, ויחסיתהתייעצות הריון
ממש בנחת, 'בזכות' המלחמה שגרמה לכך שאהיה כל כך הרבה בבית בחודש האחרון עם הילדים. ב"ה בעלי איתנו בליל הסדר ולא הקפיצו אותו למילואים, שזה לא ברור מאליו בכלל. ולצד הקושי המטורף בחודש האחרון, הצלחתי לראות גם את הטוב והמתיקות בלראות את הקטנים שלי גדלים ומתפתחים כשהם פה בבית ולא במסגרות.
השנה לא היתה לי שנה של גאולהפה משתמש/ת

אלא של אתגר מתמשך...

אבל בתוך המהלך הזה היו גאולות קטנות

לא של גאולה כמו בדמיון שלנו

מרגישה שבזוגיות אחרי משבר של שנתיים התחלנו לעלות על הגל הנכון..לא לגמרי ולא מושלם אבל סוג של אתחלתא כזה..מהלך שעושה טוב...

וילדתי השנה ב''ה ❤️ שזה בטח תמיד גאולה והיא השמחת לב שלי לגמרי

הריון קל ולידה במועד של תינוק מתוק ב"המולהבולה
אחרי פג קיצוני בשבוע 26
החלטתי איך אני מתארגנת שיהיה בנחת ההכנותנפש חיה.
מרגש מאוד❤️ בע"ה שתמשיכי ליהנות בעבודה עוד שנים!מתואמת

אצלנו הילדים נזכרו לפני כמה ימים שמלאה שנה לכך שהם יודעים על האבחנה של אחותם (הרצף האוטיסטי).

לקחנו אותם באחד הימים של ערב פסח לאכול פיצה בגינה, ואז סיפרנו להם.

בכל אופן, זו אולי בשורה לא נחמדה כל כך, אבל בכל זאת אנחנו מלאי הודיה שהוא אובחנה בגיל צעיר כל כך, וכך לא נסחבנו שנים עם תהיות ותסכולים ובחוסר הבנה של ההתנהגויות שלה.

אז זו הגאולה שלנו😊

(וחוץ מזה - בתקופה זו הרווחנו מאוד מהיותה בגן מיוחד, כי החינוך המיוחד חזר לפעול בחלק מימי המלחמה, וכך היה לנו קצת פנאי לנקות כמו שצריך וגם היא זכתה ללמוד על פסח כמו שצריך

לא יודעת אם זה ממש גאולהמתיכון ועד מעוןאחרונה
אבל ב''ה לפני כמה ימים קיבלתי את התואר פסיכולוגית מדריכה, שזה התואר הכי בכיר בפסיכולוגיה שיש ועבדתי הרבה כדי להשיג אותו וזה משמח אותי מאוד, וגם פותח לי תפקידים חדשים אם ארצה
למישהי יש את המשחק "מי גנב את האפיקומן"?רחללי

משחק קלפים חמוד ממש!

קנינו שנה שעברה במשנת יוסף ולא זוכרים את הכללים של המשחק. אשמח מאוד אם מישהי מכירה ויכולה להסביר

יש באינטרנטזמירות

משחק הקלפים "מי גנב את האפיקומן?" (מבית "ישראטויס")

להלן ריכוז ההוראות המקובלות למשחק:

מטרת המשחק

להיות המשתתף שצבר את מספר הקלפים הגבוה ביותר בסוף המשחק, או לחילופין – להיות זה שחושף את "גנב האפיקומן".

מהלך המשחק

* הכנה: מערבבים את הקלפים ומחלקים לכל שחקן מספר שווה של קלפים (4–5 קלפים), ואת השאר מניחים כקופה במרכז.

* איסוף סדרות: כל שחקן מנסה להשלים סדרות של דמויות או פריטים הקשורים לליל הסדר (למשל: ארבעה קלפים של "כוס אליהו", "מצה", או דמויות של בני משפחה).

* בקשת קלפים: בתורך, עליך לפנות לשחקן אחר ולשאול אותו: "האם יש לך [שם הקלף]?".

* אם יש לו – הוא חייב להביא לך אותו, ואתה ממשיך בתורך.

* אם אין לו – עליך למשוך קלף מהקופה והתור עובר לשחקן הבא.

* השלמת סדרה: ברגע שיש לך סדרה שלמה, אתה מניח אותה גלויה על השולחן.

קלף "גנב האפיקומן"

זהו הקלף המיוחד של המשחק. בחלק מהגרסאות, מי שמחזיק בו בסוף המשחק "מפסיד" נקודות, ובגרסאות אחרות המטרה היא להשתמש בו כדי "לגנוב" סדרות שלמות משחקנים אחרים, אלא אם כן יש להם קלף "שומר" או "הגנה".

טיפים למשחק:

* ריכוז: חשוב להקשיב למה ששחקנים אחרים מבקשים כדי לדעת למי יש קלפים שחסרים לכם.

* גרסת הילדים: אם משחקים עם ילדים צעירים מאוד, אפשר לשחק בסגנון "רביעיות" קלאסי כשהנושא הוא חפצי הסדר.

חג שמח ובהצלחה בחיפושים!

זה לא זה. תודהרחללי
מנסה לכתוב מהזיכרון:קנמון
עבר עריכה על ידי קנמון בתאריך י"ד בניסן תשפ"ו 12:49

יש כמה משתנים:

ילד- לא זוכרת את השמות אבל יש שני בנים ושתי בנות לכל אחד שם אחר

צבע הבגדים- אפור, ירוק, שחור לבן וחום

רהיט- מיטה, שידה, עגלה, ארון

בכל כרטיס יש שילוב של ילד+צבע+רהיט.

בכל סבב, אחד המשתתפים שהוא ה''מנחה'' מוציא כרטיס שרק הוא רואה. נניח הוא הוציא כרטיס שבו רחלי, לבושה בגד ירוק, מחזיקה עגלה.

שאר המשתתפים צריכים לגלות מה הנתונים בכרטיס של המנחה.

איך עושים את זה?

כל אחד בתורו שולף כרטיס, מראה למנחה ולשאר המשתתפים ושואל אם הכרטיס חשוד.

במידה שיש בכרטיס אפילו פרט אחד זהה לכרטיס שבידי ה''מנחה'' המנחה אומר שהוא חשוד.

במידה שאין שום פרט-המנחה אומר שלא חשוד.

המשחק הוא הצלבת מידע.

נחזור לדוגמא שלנו:

אם משתתף הוציא כרטיס שבו יוסי לבוש בירוק עומד ליד ארון- הכרטיס חשוד כי בכרטיס של המנחה הצבע הוא ירוק. ולכן הוא אומר ''חשוד''.

אין לשאר המשתתפים כרגע מושג מה הפרט הזהה.

אבל ע''י הצלבת מידע מהתשובות לגבי הכרטיסים האחרים אפשר להגיע לתשובה:

אם משתתף הוציא כרטיס שבו יוסי עומד ליד ארון ולבוש באפור והמנחה אומר שהוא לא חשוד, אפשר להסיק שבכרטיס שבידי ה''מנחה'' אין יוסי, אין אפור ואין ארון.

ולכן, כאשר נאמר ''חשוד'' על יוסי-ירוק-ארון, אחרי ששללנו כבר את יוסי ואת הארון, סימן שהצבע שבידי המנחה הוא ירוק..

ככה מתקדמים עד שעולים על המידע שבידי המנחה.

מנצח מי שמפענח את הנתונים בקלף בידי המנחה

תודה רבה!!!רחלליאחרונה
בקבוקים ומשאבות בפסחשמ"פ
אז יודעת שזה קצת מאוחר אבל מה אתן עושות עם הבקבוקים וחלקי משאבה בפסח ? 
בדיוק שאלנו רב לגבי משאבהמאוהבת בילדי

הוא אמר לשטוף טוב וזהו

מצויןשמ"פ

תודה רבה

עשיתי סטריליזציה לחלק מהדברים שאפשר

שאלה די מטומטמת כי התינוק מסרב לקחת בקבוק .... אבל בימים האחרונים כל יום מנסה לתת פעם אחת ולא רוצה לשבור את הרצף

משתמשים רגיל, מנקים טוב, שוטפים עושים סטריליזציהכורסא ירוקה

כבולעו כן פולטו.. הסטריליזציה זה מים רותחים וזה מספיק אני חושבת. כמובן רק לחלקים שצריכים שטיפה. האחרים גם ככה לא נוגעים בכלום, רק אויר עובר שם.אולי הייתי מנגבת מבחוץ בקטנה.

תזכרי שגם חלב אם וגם תמל זה תמיד כשר לפסח

לא יצא לי להשתמש במשאבה בפסחהשם שליאחרונה

אם היה צורך בבקבוק, קניתי בקבוק חדש.

אחר כך או שהמשכתי להשתמש בבקבוק החדש, או ששמרתי אותו לפסח הבא.

צריכה תפילהחנוקה

לא יכולה לפרט.

צירופי מקרים לא סבירים.

הסתבכות כלכלית בזמן ההכי לא נכון.

אתגרים שונים עם 3 ילדים 

מצב רפואי ונפשי סבוך

הכל ביחד

אה וערב פסח כמובן

מרגישה כמו בני ישראל לפני ים סוף

צועקת אל ד' מהבוקר, מרגיש צורך לעורר רעש בשמיים.

אם מישהי מוכנה כשקוראת לבקש מד' שישמע לתפילתי ויעזור למשפחה שלי אודה לה מאד

תודה!חנוקה
אמרתי פרק תהילים לזכותךמאוהבת בילדי

שתראי ותרגישי ניסים גלויים!

תודה רבה!חנוקה
בשורות טובות🫂יעל מהדרום
תודה אתן עוזרות ממשחנוקה
חיבוק❤️❤️❤️בארץ אהבתי

כל כך לא פשוט.

מתפללת בשבילך...

בעז"ה שתראו ישועות בקרוב!

אם תרצי לתת שם לתפילה בפרטי - מוזמנת בשמחה. אם מתאים לך...

מתואמת

מתפללת בעבורכם לחירות אמיתית מכל המיצרים❤️

שתזכו לראות את ידו הגדולה של הקב"ה!

חיבוק וכח!!!מרגרינה

שיהיו ניסים ודברים יסתדרו בדרך ומעל הטבע!

שכבר לא תרגישי חנוקה ♡♡♡

❤️שמ"פ
מתפללת שתראי ישועות !
אמרתי פרק תהילים לזכותך🫂סטודנטית אלופה
שתזכו לישועות גדולות בקרוב ולגאולה הפרטית והכללית❤️
בטח בטח וחיבוקקקקשירה_11
מתפללת איתך. חיבוק!!ליני(:
לבי איתך. גם בתפילות♥️ בשורות טובות בעז"ההמקורית
🫂🫂רקאני
אמרתי פרק תהילים🩷nik
מברכת אותך שתראי ישועות בקלות ובמהרה!!
אמרתי פרק תהילים לשמיעת תפילתך, בשורות טובות♥️עדינה אבל בשטח