התלבטות על הנקה, נשים חכמות תעזרו לי!!נ.מ.ש

לא יודעת מה לעשות בענין!!!

חצויה לגמרי,

החצי ראשון רוצה להניק, הוא חיכה לזה כבר מההריון

רוצה לתת את הכי טוב ובריא לתינוקי

רוצה לפנק ולהיות הכי קרוב

עושה לו חם בלב לראות את הקטנציק מתנפל על הארוחה

אבל...

החצי השני זה לא קל לו, אבל ממש. והוא כבר מחזיק מעמד ושורד כמעט שלושה חודשים

זה מגעיל אותו,

עושה לו מצב רוח רע 

וקשה נפשית

לא יודעת להסביר למה. מרגישה שהמקום מוקדש לי ולבעלי ולא כיף לי ל'התעסק' שם...

דואגת כל הזמן שאין מספיק חלב,

כי מוצאת את עצמי מניקה המוןןן, בממוצע כל שעה, הוא פשוט דורש את זה.

קשה לי שאני לא יודעת כמה הוא אוכל ובשאיבות יוצא בקושי 50 מ"ל

ופשוט לא יודעת מה לעשות ועל מה לוותר,

מרגישה אמא פחות טובה אם אדאג לנוחות שלי ואוותר על הבריאות שלו, 

וכל כך רוצה לרצות....

אבל לבינתים זה לא קורה,

רוצה להפסיק ורוצה להמשיך

הלוואי תעזרו לי להגיע להחלטה!

אשמח לעצות, הכוונות הערות, הארות וכו'..

תודה נשמות!

כל אחת ומה שמתאים לה.מוריה
ילד ראשון?

למה כן-
בריא יותר.
זמין יותר.
חינמי.

למה לא-
בריאות הנפש.
אולי פשוט תעשי סדרסיה
לא אמורים להניק כל שעה תינוק בן שלושה חודשים.
ולשאוב זה מטיש. לא חיבים לשאוב. אפשר בקבוק אחת ליום אם את יוצאת ושומרים עליו.
אולי תתיעצי עם יועצת הנקה? מצד אחד כבר עברת את הקושי של ההתחלה עכשיו זה אמור יותר לזרום
מי אמר לך שלא מניקים כל שעה? הנקה זה לא תמלאנונימית לרגע1
וזה ממש לא לפי שעון
דרך אגב גם תמל בגיל הזהלמה לא123
הרבה תינוקות אוכלים מעט כל שעה
שלום לךתוהה לי
איזו כתיבה יפה ונוגעת!
אני אנסה לענות לך מנקודת המבט שלי כאחת שטרם ילדה אבל כן חוויתי תחושות של לבטים סותרים ומערערים.
יש לך רצונות וצרכים ורגשות שהם קיימים וזה עובדה וזה בסדר. אל תהיי שיפוטית כלפייך. תקבלי את מי שאת באהבה כי אף אחד לא מושלם.
אבל את יכולה לנסות לראות על איזו סכמות חשיבה ואמונות בסיס את נסמכת..
אני זיהיתי בכתיבה שלך כמה סכמות, לדוגמה שהנקה זה דבר שיכול להיות מגעיל. ומעניין לשאול את עצמך מאיפה השתרשה האמונה הזו. האם את לא חשופה מגיל צעיר לנשים שהניקו בטבעיות, האם זה שדר שאת מקבלת מבעלך, האם כשלוקחים ממך משהו שאת לא באמת רוצה לתת את מרגישה גועל ודחיה וכו'
וגם האמונה שאמא שלא מניקה זה דבר שבהכרח הופך אותך לאמא טובה פחות. שזו אמונה שאני מאד יכולה להבין מאיפה היא השתרשה, ממסרי החברה ואולי מחברותייך לאמהות, אולי גם ממשפחתך הקרובה.
תנסי לנתח את הרגשות שלך ולהתחבר לרצון האמיתי שלך.
עוד נקודה, את מעלה גם קשיים מהותיים שמלווים את ההנקה ואת האנרגיות הפיזיות והזמן שזה דורש ממך, בטוח יש לקשיים האלו השפעה גדולה על התחושות שלך כלפי ההנקה.
אפשר גם לבחור בהנקה יחד עם תמל, ולא רק או הכל או לא כלום.
בהצלחה רבה!!
מנסה לעזורכי הנני בידך
הנחת הבסיס שלי היא הנחיה של הרב שלנו, (שמישהי כאן פעם כתבה שאמר לה גם פרופ' לרפואת ילדים) שהנקה עד גיל 3 חודשים היא קריטית לתינוק, עד חצי שנה חשובה מאד, ומעבר לזה- בונוס.
כך שאם הגעת עד גיל 3 חודשים כל הכבוד לך! זה באמת לא פשוט, במיוחד למי שלא זורם לה בקלות פיזית ונפשית.

לדעתי, ואני יודעת שיהיו לי פה מתנגדות, בריאות הנפש שלך יותר חשובה כרגע, וההרגשה הגועלית שלך בהנקה גם עוברת לילד, לא פחות מנוגדנים וכו'.
אני במקום דומה לשלך מהבחינה הנפשית שזה העיק עליי, הורדתי לאט הנקות והתחלתי לשלב יותר תמ"ל. את יכולה להחליט על הנקה אחת או שתיים שאת ממש משתדלת להקפיד, וככה תאותתי לגוף מתי בדיוק צריך חלב ויש סיכוי שלא יפגע היצור בזמן הזה.
קחי לך איזה שבוע כזה, ותראי איך את מרגישה- אם תרגישי הקלה, ושהסידור הזה טוב לך ויוצר איזון, וגם נותן לך מקום לרצות את 2 ההנקות האלו כי בחרת בהן וזה כבר לא הכרח (כי יש תמ"ל), מה טוב. אם תרגישי שעדיין מעיק ולא טוב לך, אני הייתי מוותרת. יותר חשוב אמא בריאה בנפשה ושמחה. ותאמיני לי שהקשר עם התינוק שלך לא יהיה פחות, הוא יקבל אמא רגועה ששמחה לתת לו לאכול ולראות אותו גדל ומתפתח, ומשקיעה כוחות בדברים אחרים בהתפתחות שלו.

בהצלחה בכל החלטה!
לא משנה מה את אמא מעולה! מבינה שהתינוק תכףבתי 123

בן 3 חודשים כבר יכול להיות לו מרווח יפה בין ארוחה לארוחה ולא כל שעה  ממליצה לך לראות יועצת הנקה אולי הוא לא יונק טוב ותעייף האמצע .. אולי זה רק במקום מוצץ..

קראתי לא מזמן שיש תופעה כזו של הנקה שברגע שמניקים משתחרר הורמון.. לרוב הנשים זה גורם רוגע והתאהבות ולחלק זה גורם בדיוק ההפך.. נראה לי שיש דרכים לשפר את זה גם

לדעתי תנסי עוד קצת עם יועצת הנקה ואם תבחרי בבקבוקים את עדיין אמא מצויינת !

אוי, מבאס נוראמיואשת******
עשה לי כואב קצת לקרוא את התיאור שלך. , כנה ונוגע ..
תראי לגבי לדעת שהוא אוכל מספיק והנקה כל שעה ודברים כאלו- את כל זה אפשר לפתור אם את רוצה
השאלה אם את רוצה
כי את ההרגשה הגועלית שיש לך מזה וההרגשה שזה שלך ושל בעלך ואת לא רוצה להתחלק עם התינוק, זה לא משהו שיש לו עצה טובה עד כמה שידוע לי. ואם זה עושה לך כל כל רע אז תפסיקי
חושבת שזה נפוץ יותר ההרגשה הזו בילד ראשון, אבל כן ממליצה לפני הלידה הבאה לדבר על הנושא עם בעל מקצוע ולראות אם זה משהו פתיר, בהנחה שאת רוצה כן להניק את הבאים כמובן. אני חושבת שזה שינוי כיוון חשיבה וזה משהו שאפשר (ולדעתי גם רצוי , אבל זה כבר אישי) לשנות
גם אם תניקי בעתיד רק חודש עדיין אין סיבה שתרגישי שזה מגעיל אותך ולכן כן כדאי לעבוד על זה
הגעת עכשיו לשלושה חודשים וזה מיוחד ומקסים
את יכולה להחליט שתעבדי על הנושא עכשיו ואת יכולה להחליט שמיצית, כל החלטה היא קבילה לחלוטין
פשוט לדעתי האישית כל עוד שזה מגעיל אותך אין טעם לעבוד על - איך אני יודעת שהוא אוכל מספיק וכל זה...

בהצלחה רבה!!
מסכימהאפונה
בד"כ כשערכים שחשובים לי מתנגשים עם הרגש הטבעי - (בכל תחום, מקיום מצוות ועד להתנהלות כלכלית) אני מנסה קודם כל לעשות עבודה על הרגש ולפתור את הדברים שמפריעים, כדי שגם תוכלי להיניק וגם תרגישי טוב.
לומר לך את האמת?אנונימית לרגע1
אני מעולם לא נהנתי בהנקה.. שמעתי שיש כאלה שכן. אני לא הצלחתי להגיע למקום הזה עדיין
עשיתי את זה כי הייתה לי יכולת/ חשבתי שזה הכי טוב לקטן. וכשהיה קשה או שהייתי בהריון סיימנו את זה בהדרגה
זה אומנם נשמע לא מעודד במיוחד אבל להפך אני חושבת שרובן של הנשים שאני מכירה עושות את זה כי צריך וזה טוב.
אל תחפשי את האלמנט של הכיף בהנקה. את עושה משהו שטוב לקטן שלך וזה לא פחות חשוב!! זו דעתי..

אבל היא סובלת. זה שונהמיואשת******
כל הכבוד לך על הגישה, לא מבינה איל אפשר להניק בלי להנות מזה..
אבל לסבול זה שונה מלא להנות
לדעתי
צודקת. אם היא סובלת זה שונהאנונימית לרגע1

כנראה יש לך משהו פסיכולוגייעל -ND

אולי תתייעצי עם איזו פסיכולוגית בעניין?

הביטוי " כנראה יש לך משהו פסיכולוגי"תוהה לי
די צורם לי..
ראשית כי נראה לי שסמנטית זה לא נכון לשייך למישהו משהו פסיכולוגי. וגם מה זה משהו פסיכולוגי? ושנית לי זה היה די מלחיץ לקרוא כזו קריאה שרירותית ובלתי מוסברת. אפשר להציע בעדינות שאולי טיפול פסיכולוגי יכול להועיל במידה וזה יושב על אספקטים רגשיים.
יכול להיות שלא הבנתי בכלל מה שהתכוונת לומר..
אני מניחה שהיא התכוונה בדיוק למה שכתבת בסוף...חילזון 123

זה בדיוק זה, אספקטים רגשייםים...

ושל התפיסה שלה של מה זו הנקה ומה זה מקום ששייך לאינטימיות עם בעלה

זה נשמע מעבר לענייני נוחות וההתשה של עצם ההנקה

ולכן פסיכולוגית אולי תוכל יותר לעזור וזה פחות עניין ליועצת הנקה- למרות שכנראה אפשר גם להעזר ביועצת כדי לייעל את ההנקה עצמה

שבוע טוב!נ.מ.ש

דבר ראשון מעריכה מאד כל אחת שהקדישה זמן והגיבה לי...

גרמתן לי להרבה מחשבות....שעדין פעילות....

אני בהחלט מודעת לכך שזה ענין של תפיסה, ומנסה להבין את שורשה....

עדין לא הגעתי להחלטה, 

אבל מרגישה יותר טוב עם זה....

האמפתיה והעצות שלכן כל כך מועילות, אז תודה!

תרגישי חופשי להפסיקיש בי אהבה**
לא מבינה את כל ה"ההתאבדות" הזו על הנקה.
יש דברים יותר חשובים כמו אמא נינוחה ורגועה. ולא צריך להסחף עד בריאות נפשית. אפשר להסתפק גם ב"לא מתאים לי".

אף פעם לא התחברתי להמרה. לא הבנתי מה כיף בזה. אחרי שהנקתי את הגדול שלי 8 חודשים, בשני מבית החולים התחלתי לשלב תמ"ל כשהרגשתי שזה גדול עליי. ב"ה יצא ילד מהמם (-:
ואיזה הבדל בנחת שלי ובתפקוד שלי. חבל על הזמן.

צריך לבחור את המלחמות שלנו. אני וויתרתי על המלחמה הזו. ממליצה לך גם.
לא בדקתי אם כבר כתבו אבל-יועצת הנקה טובה!מיקי מאוס
אולי לא יונק כמו שצריך ולכן זה כל שעה.ברור שזה סוחט אותך כשזה כ"כ אינטנסיבי, ויכול להיות שכשזה ייכנס לשגרה נינוחה כן תרגישי יותר טוב גם רגשית.

בקשר לזה שזה מקום ששמור לזוגיות יכול להיות שבאמת ההרגשה הזו לא תעלם גם עם ההרגל, ואז אולי באמת אין מה לעשות וההתנגדות הרגשית תישאר. אבל יכול להיות שכן ישתנה אצלך משהו... (נשמע שלא נחשפת הרבה להנקה כילדה כי בשבילי זה היה תפקיד טבעי יותר אפילו מכל דבר אחר;))

נשמע שזה חשוב לך, אז אני חושבת שכדאי לך לנסות לשפר את החוויה.
אבל אם לא יעבוד- אין ספק שעדיף לתת תמ"ל אולי אפילו רק חלק מהזמן מהזמן (גם עם זה יועצת הנקה יכולה לעזור כך שיישמר מה שאת כן רוצה בו) ולא להקשות על עצמך כל כך. תינוק דורש כל כך הרבה גם בלי זה. ואמא רגועה ומאושרת שלא מניקה היא ללא ספק אמא אפילו טובה יותר ממניקה ממורמרת
מה עם לשלב? ישאיר לך את היתרונות של הנקה אבלוואוו
בפחות לחץ שזו התזונה הילדה... תניקי כשנוח לך ותתני תמ"ל כשפחות.. רק קחי בחשבון שאולי בהמשך הוא יתרגל לבקבוק ולא ירצה הנקה
סליחה על התגובה החריפה אבל חייבת להגיד משהויש אין סוף
כדי להפסיק להניק בעיני צריכה להיות סיבה מאוד מאוד מאוד טובה.
מרגיש לי שלאחרונה עם כל השרשורים בנושא, ואמהות ששמעתי מסביבי,
היד מאוד קלה על ההדק בנושא הזה.
הנקה זה הרבה מעבר לאוכל,
זה החיבור של התינוק איתך ושלך איתו, זה החום, זה משכך כאבים, זה מרגיע, זה מרדים, ובעיקר- זה האוכל הכי בריא ונכון בשביל הילד שלך.
ושום תחליף לא מתקרב לזה.
אז נכון שיש מקרים חריגים, שבהם צריך לוותר על ההנקה,
אבל הם *חריגים*.
ובעיני להספיק הנקה כי קשה לי קצת/כואב לי/לא כיף לי, זה לא סיבה מספיק טובה!!!!
זה הילד שלך!!! בגלל אי נוחות שלך, תמנעי ממנו את הדבר שהוא הכי צריך בעולם כרגע?!
מרגיש לי שנשים לא מספיק מבינות את החשיבות...
לשים את צרכי הילד שלך לפני הצרכים שלך, זה הכי אימהי וטבעי. תרבות המערב קלקלה לנו את הטבעיות.
אז תעשי מה שאת חושבת, זה גם לא אישי, זה באופן כללי על כל הנושא...
אבל בעיני, כל עוד זה ללא משהו חריג מאוד בעיני אין כל 'אישור' להפסיק.
אני מבינה שיש אילוצים שהם חשובים לא פחות מההנקה.. וכן בריאות נפש האישה חשובה.
אבל שכל אישה תברר עם עצמה עד כמה זה מנוחות או באמת מסבל.
ותחשוב כמה היא מוכנה להקריב למען טובת הילד שלה
זכותך לחשוב ככהרינת 29

אבל בתור מי שמניקה כרגע אבל נתנה בקבוק בעבר, אני רוצה לספר לך שהיתרונות של ההנקה לא כ"כ מורגשים.
נכון שהמחקרים מוכיחים שהנקה זה בריא יותר אבל בפועל כמעט כל אמא שנתנה בקבוק יודעת שהילד שלה לא היה חולה יותר מילדים שינקו. גם בקבוק מרגיע, מרדים והאכלה איתו מעניקה חום כאשר התינוק מעורסל בחיק ההורה (בגיל קטנטן זו הדרך היחידה להאכיל. נכון שבהמשך התינוק מסוגל להחזיק לבד בבקבוק אם ההורים רוצים אך הם יכולים להקפיד לתת לו בערסול).

אני לא יודעת למה אף פעם לא מדברים על הקשיים או בעיות שתינוק יונק סובל מהן כמו מיעוט חלב אצל האמא (למשל אם היא חולה או סתם בשעות הערב שלהרבה נשים יש פחות חלב), פטריות בלשון, חוסר זמינות של האמא (כשטבלתי אחרי הלידה התינוקת שלי צרחה שעה בזמן שהייתי במקווה. הנקתי לפני שיצאתי אבל כאמור בשעות הערב אין לי הרבה חלב והיא לא מסכימה לקחת בקבוק).

זה נכון שיש מקרים שמפסיקים בקלות יחסיתמיואשת******

אבל קשה לי להאמין שהודעות משתלחות צדקניות ונחרצות כאלו ישפיעו על מישהי להמשיך.

בדיוק בגלל נשים כמוך נכנסתי לדיכאון עמוק עמוקלמה לא123
אני ממש רועדת
כל אמא יודעת שזה הכי טוב ואני יכולה לדקלם לך מתוך שינה בדיוק מה עושה חלב אם לילד. ואת כל המרכיבים שלו
אבל הנפש שלי לא היתה בנויה להנקה. מוסר כמה שזה נשמע. אני התאבדתי על הנקה בגלל כל מה שאמרת וכולם סביבי חפרו לי על זה והרגשתי שאם אפסיק להניק אהיה האמא הכי גרועה בעולם
ההנקה ממש לא באה לי בקלות והיו ימים שלא היה לי מספיק חלב. עד שנכנסתי לדכאון בלי לשים לב ולא יכולתי לצאת מהבית רק עם התינוק כי הוא צריך לינוק ואז עוד ילד וכל ההריון אני רועדת ולא מהלידה אלא נההנקה ואז עוד ילד.
עד שבעלי לא נתן לי להניק. בילד הבא לא הנקתי כמעט בכלל וזה רק בגלל שהשקעתי יותר מידי בילדים הקודמים
הנפש של האמא יותר חשובה מכל אוכל שבעולם
ואני נותנת תמל ומשקיעה בילדים לא פחות מכל אצא אחרת שמניקה
וכל אחת זו ההחלטה שלה ולאף אחד אין רשות להתערב
וגם היום כולם מתפלאים. את לא מניקה? לא!!!
ועוד משהולמה לא123
מי שהנקה באה לה בקלות לעולם לא תבין מישהי שזה בא לה בקושי. הראש שלך כל היום סביב הארוחה הבאה. אני זוכרת שפחדתי מכל בכי שאולי הם רעבים ואצטרך להניק. אמא לא אמורה להרגיש ככה
יכולה לאמר שאי אפשר אף פעם לדוןציפור גן עדן

בהנקה יש הרבה "רגשי"

ואני לא חושבת שהוגן לאמר על מי שבוחרת באופן מושכל לא להניק

שהיא אמא רעה ואנוכית ומקדימה את צרכיה לאילו של התינוק

אם אישה הגיעה להחלטה כזו,

מן הסתם זה נעשה אחרי הרבה מחשבה והתחבטויות ובלב כבד

וחבל להוסיף לה מעבר למצפון שכבר יש לה.

מסכימה בגדול, אבל כאן לא נראה שהוקדשה מחשבה רבה לענייןמיכל12345
בתור מניקה אני יכולה להודות שיש המון המון סיבות להפסיק להניק.
אבל כאן היא אומרת שזה ״מגעיל״ אותה ועוד יותר מקומם - שהמקום מוקדש לבעלה. עם כל הכבוד לבעל, המטרה של השדיים אצל אישה היא להאכיל את התינוק ולא לשעשע את הבעל.
איך אפשר להתווכח ולשפוט הרגשה של מישהי ?מיואשת******
אני לא מבינה את השפיטה הזו
ככה היא מרגישה ואת יכולה לא להבין אבל לא מקומך לשפוט כמה זה בסדר או לא בסדר מה שהיא מרגישה

ולהתעלם מתפקידם המיני של השדיים זה , סליחה, הזוי. יש להם גם תפקיד כזה. לא רק להאכיל את תינוק . ויש לזה גם מקורות ביהדות (מי אמר שיר השירים ולא קיבל) להתעלם מ דיסוננס שזה עלול ליצור לפעמים זה להתעלם מהמציאות . כמו שתפקידו של הנרתיק הוא לא רק להוציא את התינוק.
לשעשע את הבעלרקלתשוהנ
איזה ביטוי דוחה ולא במקום
ולא נכון בעליל
לא אפרט אבל לא נכון בעליל
לא מסכימה עם האמירה הזו.מיקי מאוס
אין לאף אחד מדד מהי "סיבה מספיק טובה" לאחרת.
ובטח ובטח שאמא לא צריכה 'אישור' מאף אחד!

כדי להפסיק להניק צריך פשוט לא לרצות את זה.

מסכימה שחשוב לעודד נשים להניק כי היום הרבה לא מספיק חשופות לזה ויש מחסום טכני או רגשי או חברתי שקל למוסס עם הדרכה טובה ואז לאמא לתינוק טוב יותר.

אבל- ברגע שלאמא או לתינוק לא טוב עם המצב אז איבדת את היתרון העיקרי של הנקה.
כי השדר מהאמא שזה מכביד ומעיק עליה יעבור לתינוק.

חוץ מזה שלגדל תינוק זה משימה לא פשוטה ותאמיני לי שלכל אמא יש ים של ייסורי מצפון גם ככה והיא רוצה לתינוק שלה את ההכי טוב. לצמצם את זה ללהניק או לא זה שטות! לאמא שההנקה לא באה בקלות התעקשות לא נכונה יכולה להוביל אותה להיות פחות חמה וסבלנית וזה הרבה יותר חשוב..

אם מבחינתך זה המדד הכי משמעותי בטיפול בתינוק- תתאבדי על זה בכיף שלך (ואני אומרת כמישהי שהקריבה עבור הנקה הרבה, כי התאים לי). אל תפילי על נשים אחרות תפיסת עולם צרה כזו.
ותיזהרי גם מההשלכות של אמירות כאלה לנשים אחרות - במצב העדין של תינוק חדש אמירות כאלה יכולות להפיל אמא מבחינה רגשית
כתבת יפה. אבל חולקתלמה לא123
על מה שאמרת שנשים לא מספיק חשופות להנקה
כולם חשופות לשטיפת המוח של בעד ההנקה ולכן יש ככ הרבה ייסורי מצפון כשהן מפסיקות להניק
תלוי באיזה פורמטמיקי מאוסאחרונה
זה נכון שבעולם המידע הרפואי והפרא רפואי דוחפים את זה אפילו יותר מדי. (זה כתגובת נגד למה שדחפו נגד לפני 2 דורות ;) )

התכוונתי שלא נחשפים לזה בצורה טבעית ובריאה - אם אין חברות שילדו לאחרונה ואין אחים קטנים שינקו. עלונים לא בדיוק משתווים לחוויה...

בחברה הדתית בד"כ זה לא המצב כולן חשופות. הלחץ החברתי עושה את זה בהגזמה
איזה תגובה מסעזעת!!! אין לי מיליםחולת שוקולד
את באמת חושבת שמה שאישה שגם ככה מרגישה רע עם עצמה צריכה לשמוע זה שהיא באמת רעה?
את חודבת שהיא לא מודעת כבר ליתרונןת של הנקה ולכל מה שאמרת?
ומה זה בכלל עניין שלך, זה פוגע בך אישית אם היא לא מניקה? מעבר לזה שהגישה שלך פשוט לא נכונה זה פשוט לא עניין שלך, את עם הילדים שלך מוזמנת להתאבד על הנקה

את עובדת ושולחת ילד למעון או למטפלת? את לפעמים קצת חסרת סבלנות לילדים? את לא מכינה להם כל יום קינואה ולפעמים הם אוכלים ממתקים? אם כן אז את מקדימה את עצמך לילדים ואת לא אמא מושלמת, זה לא בסדר! (צינית)

ולמה את חושבת שהסיבה שלה לא מאוד מאוד מאוד טובה? לחיות בהישרדות וקושי נפשי זה לא סיבה מספיק טובה???
בתור אחת שמעניקה הנקה מלאה את גורמת לי לרצות להפסיק לגמרי.מחשבות....
סליחה אבל יש לך טעותממצולות
וזה בדיוק ההפך ממה שכתבת
תרבות המערב לימדה אותנו לשים את צרכי הילד לפני צרכי האם וזה לא צריך להיות כך.
פעם הההורים היו שולטים ביד רמה על הילדים,
ברגע שהאבא היה חוזר הביתה ישר היתה לו ארוחה מוכנה ואף אחד לא דיבר איתו עד שסיים,
אם ילד רצה לבקש משו הוא היה שוקל את מילותיו לפני אלף פעם,
פעם אם לא היה כסף בבית היו שולחים ילד בן 12 לעבוד בשביל לכלכל את משפחתו והיו מעדיפים שיוולד בן רק בשביל שיוכל לעזור למשפחתו וכו..
וזה בדיוק מה שנקרא לשים את צרכי ההורים לפני הילד,
גם ההלכה מתיחסת לזה
במידה והאם כורעת ללדת ויש סכנה לה ולעובר היא קודמת.
אז תרבות המערב לימדה אותנו שאנחנו צריכים לתת את צרכי הילד לפננו וזה לא תמיד נכון,
כי בסוף התוצאה זה אמא שקורסת ואז לילד אין אמא אז מה הרוווח?
חבל שאתם רואות את זה ככה...יש אין סוף
לא באתי לפגוע באף אחת, באמת!
מקבלת לגמרי שיש בנות שזה פשוט עושה להן רע ופוגע בהן.
רק כאב לי לדעת שבהינף יד מוותרים על ההנקה...
סליחה ומחילה מכל הלב במי שפגעתי בה.
לגמרי לא התכוונתי. גם לי לא היה קל עם ההנקה, אבל עשיתי כל מה שיכולתי כדי להילחם עליה, כי זה ככ חשוב בעיני...
מסייגת את דברי . משתדלת לא לשפוט.
בטוחה שלא התכוונת לפגועלמה לא123
לא הבנתי מי מוותרת בהינף יד. זה מאוד נדיר. יש הרבה יותר נשים שמתאבדות על זה
אז מה תהליך קבלת האישור? צריך להגיש לך בקשהשאלהשאלה
עבר עריכה על ידי מנהל בתאריך י"ד בסיון תשע"ט 15:33
בכתב?
או במילים אחרות, צאי לי מהגוף.
אולי יהיה לכן פיתרון בשבילי כי אני מיואשתסיפור_של_הלב

ב"ה 3 חודשים אחרי לידה

הנקה מלאה

טבלתי 5 שבועות אחרי הלידה, דווקא הלך בקלות הייתי יכולה אפילו לפני לטבול.

אבל כשבוע אחרי התחילו כתמים ודימומים קטנים. חשבתי שזה מחזור אבל זה לא התפתח לשם, לצערי נאסרנו (בטעות).

אחרי כמה ימים עשיתי הפסק וביום של הטבילה (😪) אני קמה בבוקר ושוב כתמים ודימום, שמנענו ממני לטבול ורק אחרי כמה ימים הצלחתי לעשות שוב הפסק ולטבול.

היום, אחרי שבוע וקצת מהטבילה, אני שוב רואה כתמים, דימום קטן. למה?? אני לא מונעת. מה קורה? למה כל הזמן יש לי דימומים וכתמים?

אני לא יודעת אולי הפעם כן יתפתח למחזור אבל אני לא יכולה כבר לדמיין את עצמי שוב פעם אסורה. אולי יש לכן עצה בשבילי איך לעזור לגוף שלי לא להתחרפן הורמונלית ולהפסיק את הדימום הזה?

בלידה אמרו שהוציאו את כל השליה...

כדאי לבדוק אם אין שאריות שילייההשם שלי

גם אם בלידה נראה שיצא הכל, יכול להיות שנשארו שאריות שגורמות לדימומים.

נבדקת אחרי הלידה?

כן נבדקתי הרופא לא אמר כלום..סיפור_של_הלב
איזה לידה זה?חנוקה

מכירה אישה שיש לה דימומים וכתמים בתקופת ההנקה )קבוע( לא יודעת את ההסבר במדויק אבל בעצם בהנקה רירית הרחם לא מתעבה תקופה ממושכת וכנראה שאצלה הרירית ככ דקה שיוצר כתמים.

מטפלת בזה ברפואה אלטרנטיבית אבל זה לא עוזר 100%

לידה שלישית, פעם ראשונה ככה..סיפור_של_הלב
וכשהייתי אצל הרופא 6 שבועות אחרי לידה אמר שדןוקא הרירית עבה יחסית לנשים מניקות
ממש כדאי ללכת לרופאת נשיםיראת גאולה

גם כדי לבדוק שאין שאריות ברחם

וגם אם הרחם נקיה - שתבדוק ממה זה - מה מצב רירית הרחם, מה המצב ההורמונלי ואם יש לה עוד רעיונות ממה זה יכול להיות.

גם אם אין לזה משמעות רפואית, דימום לא מוסבר במשך 3 חודשים אחרי הלידה, זה בהחלט מצריך יחס ופתרון רפואי היות שזה מפריע.

אני אלך אם זה יתחזקסיפור_של_הלב
בינתים כשזה כתמים ואני עדין מותרת אני לא רוצה ללכת לרופאה כי זה בטח יגרום לי להיות אסורה הבדיקה..
לא מחייב שיאסור.לפניו ברננה!
תבקשי הדרכה הלכתית כדי לדעת איך להיבדק באופן שלא יאסור.
אגב בלילות הבייבי פותח לי מרווחים בהנקה יחסית גדולסיפור_של_הלב
הוא יכול לישון 5-6 שעות רצוף, ייתכן וזה גורם לדימומים ההנקה הלא רציפה?
זה קורה לפעמים בהנקה, אבל קודם כל צריך לבדוק שאיןאמהלה

שאריות שליה.

חשוב ללכת שוב לאולטרה סאונד ואם לא רואים מספיק טוב אז להיסטרוסקופיה

איך היה בהנקות הקודמות?

הגיוני שהרופא לא ראה כלום בבדיקה של אחרי לידהסיפור_של_הלב
ובכל זאת יש?
כן. לפעמים רואים רק לאחר זמן.אמהלה
יכול להיות מפצע בצוואר הרחםתוהה לעצמי
ממליצה להתייעץ עם בודקת טהרה מומחית
מצטרפת לנמלצה ללכת לבודקת טהרהממתקית

בפרט אם זה קורה לאחרכ שאתם ביחד...ולפני לא היה.
אם היא מוצאת פצע- אתם מותרים וזה מקל עלייך,כי אז יודעים שיש לך פצע בצוואר הרחם וזה מקור הדימום.
אם אין פצע- זה אוסר אתכם, (כמובן היא גם מתקשרת לרב ומסבירה והוא אומר את דעתו ההלכתית) וכדאי ללכת לרופאה כי יאז מקור הדימום הוא מהרחם, או הורמונאלי מהנקה...

הייתי אצל בודקת כשהיו עףכתמים ביום הטבילהסיפור_של_הלב
לצערי זה מהרחם
כמה דבריםצמאה

תשאלי קודם כל את מכון פועה תתקשרי אליהם

הם טובים ומקצועיים.

דבר שני

יש לפעמים הפרשות דמיות בהנקה

צריך להיות כל הזמן עם תחתון שחור

אפשר לשים תחתונית שחורה

ולא להסתכל בניגוב

ראיתי גם שיש נייר לניגוב שחור ואז זה גם מגניב כי את לא רואה את.ההפרשות האלו

דבר נוסף כמו שאמרו ממש תבקשי אולטרסאונד לראות שהכל נקי בבטן

אולטרסאונד בטני זה מספיק? או שצריך וגינאלי?סיפור_של_הלבאחרונה
מתנה לגננות לחנוכה - לצוות רעיונות?אובדת חצות

יש צוות של הבוקר וצוות צהרון בצהריים

סה"כ 7 נשים

מה אפשר לקנות כדי להראות הערכה אישית

כי הילדים ב"ה נהנים ומרוצים אבל שלא יקרע את הכיס?

סליחה על התגובהרק טוב!

בעייני כלום.

או שמביאים משהו מכולם ואז אפשר לפנק במשהו קטן או ארוחת בוקר נחמדה וצנועה.

או כלום.

הכוונות טובות. אני בטוחה. אבל זה יוצר מתח במודע או שלא במודע מול הורים אחרים ומול הצוות שאחרי דברים כאלה הם סוג של משוחדות...

אם לילדים טוב, תפרגני להם בהודעות. תכתבי מכתב להנהלה/למפקחת. הרבה הרבה יותר משמעותי מעוד כוס עם שוקולד. 

מסכימה. לא בריא לייצר עוד מוסכמות וציפיותאנונימיות
תודה על התגובה שלך!חנוקה

אני כבר מאבדת את הראש

האנשים סביבי לא ככ עשירים ולמרות זאת התפיסה שגננות ומורות חייבות לקבל כל הזמן מתנות.

גם כשזה מטפלת פרטית שאני משלמת לה טבין ותקילין כל חודש.

כל ראש חודש יש מתנות בגן, א. בוקר/שוקולדים וכו.

טו בשבט חנוכה ראש השנה תחילת שנה חזרה לשגרה.. בפורים יש משלוח מכל ההורים אבל בנוסף ככככלללל האמהות שולחות עוד משהו.

מעבר לעלות אני סתם לא טובה בהפקות האלה ולמצוא כל פעם ברכה בחרוזים ולנסח יפה ולכתוב בכרטיס מעוצב... ממ משתגעת מזה

וגם לא מרמינה שהגננות כבר מוחמאות, כי זה ברור לי נאבד בסך הכל הכללי..

אפשר להביא חפיסת שוקולד/ נר ריחני עם פתק תודהשיפור
אפשר גם להביא מחר או מחרתיים צלחת עוגיות או חפיסה של פינוקים (נגיד סגנון רבע לשבע או אחרי חצות) לכל הצוות.

גם אני וגם אני רואה עוד הורים שנותנים משהו מדי פעם ואני לא חושבת שזה גורם למתח והשוואות.

אפשר גם לארגן מכל הגן וזה עוד יותר מהמם אבל דורש הרבה יותר כוחות.

הודעת ווטסאפ מכל הלב ממש משמעותיתמתיכון ועד מעון

ולא עולה שקל

לבעלי יש קבוצה שבה הוא שומר את כל הודעות המרגשות של הורים, קורא בזמנים קשים

עונה בתור מורה- תביאי חפיסת שוקולד עם פתק מושקעאמהלה

ולא מהבינה......

זה הכי נותן כח והכי מחמם את הלב.

לא עוד כוס או קרם לחות לארון....

גם חושבת ורוצה אבל לא תמיד מגיעה לזהצמאה

בחנוכה זה חג החינוך

זה אותם מילים

אני אוהבת לעצור ולהגיד תודה

והם מתרגשות מאוד משוקולד

או שיש לך ליד הבית זולסטוק או מקס ותמצאי משהו סמלי לחנוכה ארוז יפה

ממש סמלי

ופתק

זה מהמם

מגש ספינגיםמצפה להריון.
טעים ומחמם את הלב
אם זה לא משהו ארוז- חשוב שהכשרות תהיה ברורהיעל מהדרום
לק"י

וגם אז הייתי מביאה, רק אם הייתי בטוחה שיסמכו על זה.

ספינג זה לא בעיהמצפה להריון.
אם הקמח מנופה, זה לא שוקולד או בשר
לא נכון. גם כלים זו בעיהיעל מהדרום
לק"י

וגם הכשרות של שאר המצרכים.

מאוד תלוי באיזו חברה נמצאיםטארקו

(בהכללה) בישובים או בקהילות סגורות שכולם מכירים את כולם ואותה אוכלוסיה פחות או יותר, זו באמת לא בעיה

בעיר שהגן מורכב מכל מיני סוגי משפחות, זה בהחלט כן..

נכון. לזה התכוונתייעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אני עובדת במקום לא דתי, ולא אוכלת מכל אחת, גם אם היא מצהירה שהיא שומרת כשרות (כי אין לי מושג מה זה כשרות מבחינתה....).

חנוכה עם הילדים..הילושש

אז החנוכה שלנו הוא די רגיל.. 

היום עושים אצל חמותי הדלקה עם כולם, וביום האחרון הזמנתי את המשפחה שלי אליי-מקווה שיצא לפועל.. 

באמצע- בעלי עובד בערבים עד מאוחר. 

ואני עם הילדים לבד. 

אז מחפשת דרכים מעניינות להעביר להם את חנוכה.. שיהיה שמח. 

* אנחנו עובדים, הגדול בקייטנה עד 16.00 והקטנה במעון גם כן.. אז ימים רגילים לגמרי.. 

באלי לצאת איתם להצגה או משהו.. לא מצאתי משהו מתאים במחיר סביר.. 

נראה לי שעם קטנים יותר קל לחגוגיעל מהדרום

לק"י

הם נהנים מדברים קטנים.

בני כמה הם?

בן 4 ובת כמעט שנתייםהילושש
אז משחק בסביבוניםיעל מהדרוםאחרונה

לק"י

אפשר טפטופי ניירות על דף עם הגדול.

לקחת גליל נייר, להדביק מסקנטייפ על צד אחד (על הפתח), לצייר עליו עם טוש לא מחיק, ואז להכניס פנס לתוך הגליל ולהאיר על הקיר.

לאפות ביחד עוגיות או לקשט סופגניות.

לשיר ולרקוד.

ואנחנו גם עושים סביבון עם הפתעות בפנים. אפשר לתת לילדים לקשט.

אנחנו מגיל דיי קטן התחלנו סביבון הפתעותטארקו

הכנתי סביבון מקרטון(כמו שיש בגן, ואפשר להגזים פחות ולקנות מוכן..)

ואז כל יום אחרי הדלקת נרות יש הפתעה קטנה בסביבון.. לא משהו גדול בכלל! אני שמה בדכ יצירות/הפתעות של שקל כאלה/דברים שגם ככה תכננו לקנות(נגיד השנה ביום הראשון יהיה פניני הלכה לילדים החדש של חנוכה, שאר הימים יהיו ממגירת ההפתעות אלא אם במקרה אגיע לחנות לקנות דברים במיוחד)

זה משהו שממש מחכים לו והופך את כל החוויה של הדלקת נרות לזמן משפחתי כייפי..

מדליקים נרות

שרים מעוז צור

מביאים סביבון הפתעות

ואז נשארים ביחד סביב הנרות, לפעמים יש משהו טעים כמו ספינגים אבל לא כל יום, מתעסקים בהפתעה החדשה, מנגנים קצת אם זורם, משחקים בסביבונים... ואז ארוחת ערב ולישון

זה עדיין החג הכי כייפי שיש!

אפשר גם לעשות יצירות לקשט את הבית זה גם מכניס לאווירה ממש

אשמח לעזרת האלופות בקניית מתנה לחמותיאנונימית בהו"ל
אנונימי כ לא רוצה שיזהו במקרה..

אז חמי וחמותי גרים רחוק מאיתנו ואנחנו לא נפגשים הרבה, משי פעם מגיעים לשבתות ויוצאים עם צידניות מלאות כל טוב, ממש השקעה גדולה של זמן, כסף וטירחה.  אנחנו לא משפחה קטנה בכלל והם נותנים המון ואני מרגישה שאין לנו הזדמנות להחזיר להם. חמי לא ממש בקו הבריאות אז יוצא שהרוב המוחלט נופל על חמותי.

לא נעים לי להגיד שאולי בשנה הראשונה קניתי לה מתנה ומאז לא הבאתי כלום, המעט שקניתי לא ממש קלע לטעמה, חוץ מראנר שאפשר להניח עליו סירים חמים.

אז מחפשת מתנה גדולה ללא הגבלת תקציב, לא משהן אישי כי לא אקלע, לא ניידים אז מלון או ספא גם ירד מהפרק, לא מזכרת מהנכדים כי זה היא כן מקבלת מדי פעם.

מה עוד יכול להיות? 

מכשיר חשמלי כלשהו?לפניו ברננה!

אולי תתייעצו עם חמיך?

עלה לי שואב שוטף ידני או רובוטי..

השאלה אם תשתמש בו..

שואב שוטף זה גם בעיני מתנה מצויינתממשיכה

בטח אם הכל עליה

אולי אלבום דיגיטלי עם תמונות של הנכדים מעוצב יפהנפש חיה.
נראה לי שתמיד נהנים לראות את התמונות האלו
אם נראה לך שהיא כן אוהבת לצאת ולנסוע והבעיה היאקופצת רגע
שלא ניידים, אולי חלק מהתקציב יכול ללכת על מונית שתקח אותם לבילוי. נניח יום כיף במלון עם הסעה הלוך חזור. לא כולם נהנים מכזה דבר אבל מי שכן נראה לי שזה מאוד מפנק 
מכשיר חשמלי שווהדיאן ד.

ואם זה משהו שאין לה אז בכלל כדאי

אנחנו קנינו בכל מיני הזדמנויות להורים: שואב שוטף, מטחנת בשר, מדיח כלים (לא היה להם אבל כן הייתה הכנה במטבח), מקרר - כשהמקרר שלהם גסס וידענו שקשה להם לקנות.

אולי מכשיר חשמלי למטבח או סט שווה של כלי בית/למטבחPandi99אחרונה
מעקב הריון עודףמדפדפת

כל רופא נשים יכול לעשות או שקריטי להגיע למרכז בריאות האישה?

היום בשבוע 40+2, פעם קודמת שהייתי אצל הרופא נשים הקבוע שלי הוא אמר שאפשר לבוא אליו למעקב הריון עודף, אבל היום התקשרתי לקבוע תור וגיליתי שהוא לא עובד השבוע בגלל חנוכה...

רואה שיש רופאים אחרים במרפאות באיזור שיש להם תור השבוע, השאלה אם הם בטוח עושים מעקב או שרק במרכז בריאות האישה?

פשוט רחוק לי להגיע לשם והנסיעות קשות בשלב הזה😓

מוסיפהמדפדפת

זה הריון ראשון ואני קצת בלחץ

הייתי בטוחה שעד כה אני כבר אלד מזמןן

צריך גם מוניטור. תבדקי שיש שםיעל מהדרום

לק"י

עושים מוניטור, שתן ולח"ד אצל האחיות.

ואז עוברים לרופא, הוא עובר על המוניטור ועושה אול'. יש רופאים שמציעים לבדוק פתיחה/ אורך צוואר הרחם. אני אישית מסרבת כשאין סיבה אמיתית.

תודה רבה!מדפדפתאחרונה
הגיע הזמן לשרשור חדש ובו גם יוזמה יפה לחנוכה!זמן רנה

מתחברים בחנוכה תשפ"ו

מוזמנות להצטרף וגם לספר לנו פה איך היה.. וכמובן גם לקחת זמנים נוספים 🙂

הסבר קצר על השרשור בפנים:זמן רנה

השרשור נועד לכל מי שחפצה בפרקי זמן של -

התאוורורות,

מנוחת הראש, הגב, העיניים ואצבעות הידיים,

נוכחות עם עצמה ועם היקרים לה,

מיקוד, ריכוז ויעילות 🙂

אנחנו מקדישות זמן איכות לעצמינו / בן הזוג / הילדים / כל מי שיקר לנו, ומתנתקות מהפלאפון ומהמחשב על מנת ללהתאוורר - ולהתחבר שוב למה ולמי שחשוב לנו.

איך זה עובד? כל אחת שרוצה כותבת בשרשור מתי היא מתכוונת להיות בלי מסך.

מוזמנות להתעניין, לשאול "איך היה?" לפרגן ולתמוך אחת בשנייה ❤️. וגם לנחם ולעודד כשלא הלך (קורה...). ההתעניינות ההדדית נותנת מוטיבציה וכוח!

הפרויקט מוקדש לעילוי נשמתן של רנה שנרב הי"ד, רעות שוורץ ז"ל, הודיה מעודד ז"ל וקרן אורה יוסקוביץ ז"ל.

מי שרוצה תיוג כשיש שרשור חדש - תכתבו לי בתגובה להודעה הזאת בבקשה 🙂❤️

משתפת שביום שישי נסעתי עם הפלאפון של בעלילפניו ברננה!אחרונה

ל3 שעות וחצי!

זה לא היה לגמרי מתוכנן מראש, אבל זה היה כל כך כיף ומשחרר.

הייתי רק בקשר עם הבית למה שהיה צריך וזהו.

מבחינתי זה היה מושלם!!

אני רוצה לקחת הבוקר לאיזה זמן אבל עוד לא תכננתי לגמרי איך הולך הבוקר שלי.. יש כמה טלפונים שאני צריכה לעשות וכזה.. אז אעדכן בע"ה בהמשך 😀

מה עושים בטיפול רגשי?אנונימית בהו"ל

איך זה יכול לעזור לי?

בנושא דיכאון/ דכדוך שלא עובר כמה חודשים אחרי לידה.

ואיך אני אמורה למצוא מטפלת כזאת? מאיפה משלמים?

אוף.

אלופה שאת מחפשת טיפול, זה הצעד הראשוןהתייעצות הריון
לצאת מהדיכאון! לשאלתך, כדאי להתחיל אצל רופאת משפחה, שיכולה להפנות אותך לעובדת הסוציאלית של הקופה, ואז זו עלות נמוכה מאוד לטיפול, אם בכלל..
משתפת מנסיוני האישיחנוקה

יש דרך הקופה

אפשר לקבוע פגישה עם העוס, זה ללא עלות בכלל. פשוט לצלצל לשאול מתי היא נמצאת, אמורה לעבור בין מרפאות.

והיא עוזרת למצוא ולהפנות הלאה.

אם הטיפול הוא דרך הקופה זה ממש בחינם, רק לפעמים יש המתנה.

העוס יכולה לסיע בקיצור ההמתנה אם תחשוב שזה דחוף...

יש גם טיפול תרופתי שמאד עוזר. אני הרגשתי שצריכה את העזרה התרופתית כי אחרת לא אתמיד בטיפול, כי לא היה לי באמת כח לטפל בעצמי.

מה קורה בטיפול?

בגדול, נותנים מקום להכל. הרבה פעמים דכאון נובע ממקום בתוכינו שמכל מיני סיבות  אנחנו חונקים בפנים. והחנק הזה מחלחל כמו מוות של איזור מסוים בנפש. וזה מוביל לדכאון המדובר.

כשמגיעים לטיפול ויש מקום להכל, להניח כל רגש כל חויה כל תחושה, עצם האוורור הזה מאד מקל ומסיע לחזור לחיים.

יש גם כלים מעבר שעוזרים להתמודד.

ועוד 2 נקודות חשובות:

ויטמינים- למלא מאגרים של משפחת ויטמיני בי, ברזל, וויטמין די. בשלושתם מצוי מאד מחסור אצל נשים בפרט אחרי לידה והם קריטיים לבריאות הנפש.

ספורט- לא תמיג זה ישים אבל אם כן, כל פעילות גופנית, גם הליכה של 20 דקות בפרט אם נעשית בשמש- מעלה רמות של הורמונים בגוף שאחראיים על מצב רוח חיובי.

ואם יורשה לי לעודד- זה עובר. זה לגמרי יכול לעבור.

ממש כל מילה! ומוסיפהכורסא ירוקה

ספורט התגלה מחקרית כיעיל כמו טיפול תרופתי כשהוא נעשה במינונים מסויימים.

אם אני זוכרת נכון זה משהו כמו 20 דקות של פעילות מאומצת (נגיד הליכה שמתנשפים) 3 פעמים בשבוע, אבל לא זוכרת במדויק.

וממש התגלה שמוחית זה עוזר כמו טיפול.

וויטמינים סופר סופר חשוב.

מצטרפת לכל התגובות פהאיזמרגד1אחרונה

לנסות טיפול דרך הקופה.

ומצטרפת גם לזה שדיכאון מגיע בדרך כלל מסיבה מסוימת, וכשאת מבינה מה הסיבה ומטפלת בה הרבה פעמים הוא פשוט עובר...

ילדה שאוכלת שרוולים בגיל 3.5חנוקה

הבת שלי לאחרונה התחילה לאכול את השרוולים של הבגדים )אולי לכבוד השרוול הארוך(.

אני באמת חושבת שזה רגיש כי היא עוברת תקופה קצת מורכבת אבל אנחנו מטפלים בזה.

הענים הוא שזה גם קצת מגעיל אותי...

וגם באמת עכשיו חורף וקר! וזה לא מוצא חן בעיני.

י ש לכן רעיון למשהו?

שאלתי אותה מה יעזור לה לא לעשות את הז כי היא הורסת את הגדים החדשים והיפים שלה ואכפת לה מאד מזה...והיא אמרה שהיא רוצה מוצץ במקום...

אשמח לכל חוות דעת.

לא מבינה בזהממצולות

אבל ממש חמוד שהיא אומרת לבד שמוצץ יכול לעזור לה

הייתי שוקלת להביא לה

מוסיפהחנוקה
היה לה מוצץ עד גיל שנתיים וחצי, נגמלה ממנו ביצמה כשנאבד
זה עניין תחושתימתואמת

אפשר ללכת לריפוי בעיסוק. ובינתיים לתת לה ללעוס דברים אחרים, כמו חתיכת בד שתחברו לבגד שלה, כפית חד פעמית, מאכלים קשים כמו גזר וגריסיני...

יכול להיות שזה נובע גם ממשהו רגשי, אז יכול להיות שכשזה ייפתר גם הצורך התחושתי ייגמר.

בינתיים תשתדלי כמה שפחות להראות לה את הגועל שלך, כי מן הסתם זה ישפיע על הקושי הרגשי...

❤️

נורא מעניין מה שאת אומרתחנוקה

חשבתי לתומי שתחושתי זה ילגים שנולדו ככה.

זה יכול להווצר ביום בהיר אחד?

התופעות יכולות להגיע ביום בהיר אחדמתואמת

ויכולות להשתנות במהלך השנים.

שלושה מילדיי (אם לא פספסתי נוספים) "אכלו" את החולצה שלהם בשלב מסוים של חייהם, וזה עבר אחר כך. אצל הקטנה (הילדונת שעל הרצף) זה עבר לאחר שבגן ובבית עשינו מה שכתבתי לך (בהתייעצות עם המרפאה בעיסוק). יש לה צורך גדול בתחושה, וזה מתבטא בכל מיני אופנים, וזה אחד מהם.

אבל באמת זה יכול להיות בגלל עניין רגשי, ואז זה יעבור בזכות הטיפול הרגשי... תתייעצו עם המטפלת הרגשית.

רק גבי כפית חד"פ- לקחת את הסוג הגמיש שלא נשבר בפהיעל מהדרום
נכון.מתואמתאחרונה
יש נשכנים לילדיםיעל מהדרום
לק"י

יש כאלה על שרשרת, שגם נראים יפה.

נכון! חפשי באתר די-סטוררוני 1234
ושמעתי שגם מומלץ לתת לאכול מלפפון חמוץ כדי "להעסיק" את הפה
נשמע טובחנוקה

היא ממש אוהבת

אני מרגישה שבימים שאני מצליחה להפנות אליה יותר זמן איכות זה פחות קורה ככה שאולי באמת זה רגשי אצלה ויעבור מהר מעצמו...

אולי יעניין אותך