נפגעתי מאמא שלוקארין1990
לאמא של בן זוג שלי יש חוסר טקט אני באה סופי שבוע לישון אצל בן זוגי יש לו ילד גרוש גר כרגע עם סבתא שלו וממש פגעה בי היום זרקה לו סבתא רוצה רק אותך בבית ופעם בשבוע את הילד בלי עוד תוספת הכוונה אני.. ממש זה פגעה בי אני לא מבינה מה אני מפריעה אני גרה עם ההורים שלי ואחים זה שונה פחות פרטיות לא מבינה מה זה ההערה הזאת לא במקום שתדבר איתו אבל לא להגיד ככה מה לעשות?? היא ממש מרעילה את הסבתא נגדי שאני לא יבוא
דומני שטעית קצת בכתובת...ד.

פה זה פורום דתי.

אין מושג כזה של "בן זוגי" לפני שמתחתנים.. בוודאי לא מה שבהמשך. 

חברים היזהרו בתגובותיכם..טובים מאורות
/>קצת טאקט בנאדם..
@ד.
תודה רבה שבות שאינה שבותטובים מאורות
א. הקישור שעשית אינו הכתובת..ד.

זה לא הניק שלי.

דבר שני, הגבתי לה בטאקט לגמרי. באיפוק גדול.

אני אכן מניח שהגיעה באקראי לפורום הזה - ואינה מכירה את עניינו, וגם לא יודעת שזה פורום דתי.

[ואם מישהי היתה כותבת דבר כזה, בידיעה מכוונת שזה פורום דתי - אז על ה"טאקט", והרבה מעבר לכך, היה צריך להעיר דווקא לה.. אלא כנ"ל, מניח שזו פשוט "טעות בכתובת"]

ואני לא מסכים עם הערתך, גם לגוף הענין. לא יעלה על הדעת שייכתבו דברים הכי מזעזעים לפי רוח היהדות (לדעתי, גם באופן אנושי, אבל לצערנו יש היום בלבולים שכבר איבדו לחלק מהאנשים חלק מהתחושות הללו), ולא יגיבו, כי כאילו "טאקט"... מרוב "הכלה", מאבדים לפעמים תחושות הכי בסיסיות.

תשלח לה בפרטי..טובים מאורות
לא קשור.. בדיוק ההיפך.ד.
עבר עריכה על ידי ד. בתאריך י"ב בסיון תשע"ט 23:32

הרי אני לא בא "לחנך" אותה - אני מבין שפשוט טעתה בכתובת, חשבה מן הסתם שזה פורום ב"תרבות" שמקובלת לצערנו במקומות מסויימים, "חילוניים".

אני כותב כאן - כי כאן זה התפרסם, ובתור דבר כזה שנכתב במקום ציבורי, זה מצריך תגובה טבעית של זעזוע מהענין.

אלא בגלל שהיה נראה לי שהיא לא "בענין", כנ"ל - אז הגבתי באיפוק ובעדינות.

..והוא ישמיענו
מסכים עם @ד.. פה זה מקום ציבורי,
וכל תגובה פה משפיעה על רבים הקוראים אותה.
כמובן- תמיד, אבל תמיד, אנחנו מבקרים את הדעות ולא את האנשים שנושאים אותן. ככה גם הוא עשה...
לא הגיוני להשאיר דבר כזה בלי תגובה

כמו שאתה רואה, לאנשים כאן יש דעות שונות על מה ראוי להכתב בפורום, בשביל זה יש מנהלים שאמורים להחליט.

וכפי שאתה רואה,והוא ישמיענו
לאנשים כאן יש דעות שונות על מה ראוי להתכתב פה, והם מביעים את דעתם, וזה כל היופי שבפורום.
ומה שהם עושים, ודאי לא נוגד את הצביון של הפורום ואת ההלכה.
...ברגוע

אפשר לנהל דיון תאורתי (למרות שאין לו כל משמעות כי אנחנו לא פורום דמוקרטי..)

אבל לא על גבי שרשור שמישהו פתח.

נכון. הנה- אתה בעצמך אמרת,והוא ישמיענו
אנחנו לא פורום דמוקרטי. אנחנו פורום תורני, או לכן הפחות- דתי..
ולכן אין צורך להיבהל מהתגובה של @ד.
גם ל"מנהלים" יכולים להיות דעות שונות..ד.

(אגב, בכללי, כדאי לרדת מהמחשבה כאילו למישהו ש"מנהל" בפורומים, יש בהכרח יותר הבנה מאחרים בתחומים שונים. זה גם יכול לגרום לנזקים. נכון שספציפית בנוגע ל"מחיקה", זו החלטה "ניהולית")

אז אם אדם חושב שמשהו צריך "להימחק", הוא יפנה למי שמנהל את הפורום.

ואם אין לו ענין לפנות ש"ימחקו" - הוא יגיב לגופו של נושא. בבהירות של מה שרוצה לומר, ובשמירה עד כמה שניתן על כבוד הבריות.

(לא חשבתי שהמנהלים בהכרח מבינים יותר)ברגוע

הוא הגיב מאוד בטאקטהסטורי
הדיון שפיתחתם הפך את זה למעליב.
זה שאין בתפיסת עולמך מושג כזה לא סותר שיש מי שאלו הם חייואורות הכתובה
ולכן אפשר לענות ענייני, או לא לענות בכלל
הייתי מבין אם היתה נשאלת פה שאלה אינטימית כלשהי, אבל לא..אפשר לא לקפוץ מכל דבר..לא בטוח שהוספת כך חינוך ויראת שמים, לה או למישהו אחר..אולי היא רק לא תכנס לקרוא או להיעזר כאן יותר..
ממש לא קשור.ד.

א. זו לא "תפיסת עולמי" הפרטית.. לא רק שלפי המושגים הכי בסיסיים של היהדות זה דבר מזעזע - אלא שעצם האמירה "לפי תפיסת עולמך".. מראה עד כמה ה"סובלנות" הזו (שאינה מבחינה בין סובלנות לאדם לבין חדות במושגים), הרסנית. כאילו זה לא דבר הכי בסיסי גם באופן אנושי, שאכן ה"תרבות" העכשווית הרסה אותו. אם אינך חושב כך - צר לי. אני מגיב בתפיסה שזה לא ענין שולי של "תפיסת עולם" פרטית שלי.. כאילו מדובר על מה מעדיף - במבה או ביסלי...

ב. עניתי הכי עניינית.. כמו שהזכרתי, ממש באיפוק. קודם כל כתבתי לה שאני מניח שטעתה בכתובת (אולי 'אתה' קראת את זה כמשהו לא ענייני. אז זה אצלך בראש בלבד. אני התכוונתי בכל הרצינות, שאני מניח שלא ידעה מהו הפורום הזה). ואח"כ, הזכרתי שאין דבר כזה. אם כאן לא יגיבו על נושא כזה, שאין דבר כזה, אז זה באמת יהיה חמור... 

הוזכר פה אכן "משהו אינטימי" לגמרי. סותר כל תפיסה יהודית. אלא בגלל שמן הסתם זה בשוגג, כתבתי כמעט ברמז..

מי שחושב שזה נקרא לקפוץ "מכל דבר".. אז הבעיה אצלו. 

ואכן, לא למחות כל ענין כזה, שמוזכר כאן פומבית, כאילו דבר של מה בכך, זה בהחלט הורס ב"יראת שמיים" ובהכל.. זה פטנט מצוי היום, בכל מיני עניינים. מדברים על דברים הכי חמורים, כאילו הם "מה בכך", סותמים פיות "בשם ההכלה" ומרגילים לאיבוד חושים בסיסיים. אם לך לא הוסיף כלום - אין בעיה. ראה כאילו לא נכתב עבורך, או עבור כל מי שחושב כך. מניח שיש מספיק כאלה, שמחאה כזו מבטאת אותם.

ואם היא לא תיכנס יותר לכאן, כדי לכתוב דברים כאלה - מה טוב. אני מניח שאדם סביר, מקבל בתודה את הבהרת המקום שאליו נכנס, ולהבא יתייעץ, אם ירצה, בעניינים שמתאימים לכולם.

שואלת באמת כדי להבין.אהבתעולם

אם יעלה כאן מישהו בעל נטייה חד מינית ויתייעץ לגבי קשיים עם בן זוגו, גם תגיב באותו אופן שאתה מציע להגיב במקרה הזה?

איפה עובר הגבול בין מה שמתאים לשאול בפורום דתי למה שלא?

לאאורות הכתובה
איפה עובר הגבול? לא יודע
מקבל שאנשים שונים, דעות שונות, וגבולות שונים, לכן לא עניתי לדן על תגובתו הנוספת. אין מה להבהיר לעצמנו שאנחנו חושבים אחרת..

זוגיות עם גבר, מלכתחילה משוללת יסוד
בחורה חילונית (כנראה, או באזור), ששאלה פה שאלת תם כנראה. מבלי שנכנסה לכלום ושום דבר בנושא אינטימי, וכל מה שעלה זה עניין של פגיעה מבן זוג- לא נראה לי כמשהו שאי אפשר לענות עניינית.
אפילו יותר סביר להפנות לפורום נשואים טריים, כי זה קצת יותר רלוונטי כלפיהם מאשר פה. בכל מקרה לא מאמין שהיו מגיבים שם כפי שמישהו טרח להגיב פה. הבחורה היתה עניינית ונקודתית לחלוטין..ואיזה שינוי גדול אנשים עוברים ביום החתונה מלנ''ו לנשו''ט, ששם פשוט היו מתייחסים לשאלה שלה, ופה אנשים מזדעקים בבהלה..
אני חושבת שהוא ענה לה לגמרי ענייני וקיבלת הסבר יפה.אהבתעולם

אם הפורום הזה מחשיב את עצמו לדתי (על גווניו השונים) אפשר להגיד גם דברי אמת בלי לספוג מתקפות ועוד בשם התורה, אנחנו לא מול התקשורת השמאלנית, נכון? חושבת  שזה יכול להכלל במסגרת התגובות הלגיטימיות לכל הפחות גם אם לא מתחברים לסגנון.

ועוד עניין -תדע לך לתגובה כמו שלו יש תרומה עצומה לאנשים מסויימים  שלפעמים מתבלבלים ונמצאים על קו התפר ומושגים מסויימים מתבלבלים להם.

ובנוסף,מאמינה שלהרבה אנשים שיש בהם יראת שמים (לא אומרת שלאחרים אין) גם היה צורם . באמת שלא הבנתי למה אתה חושב ששאלה של מישהי שיש בה צורת חיים שהיא הפך התורה לא תצרום לנשוי ירא ה'. אז מה אם הוא נשוי?

ולרגע אל תחשוב שאני חיה בבועה מנותקת כי אני ממש לא.

מקבל את דבריך, ושיש לכך מקום, לכן לא הגבתי לו מעבר לפעם אחתאורות הכתובה
ותגובתי הראשונה- מעבר לכך שיש מקום, צרמה לי מעט הדרך
..אהבתעולם
עבר עריכה על ידי אהבתעולם בתאריך א' בתמוז תשע"ט 21:08

זה לא כך...ד.

גם מה שנכתב עליו בשאלה, "משולל יסוד" מלכתחילה. אם הבנת מה נכתב שם.

וכמו שהעירה מי שהגיבה לך, גם אם מישהו היה שואל, על דבר שאתה מסכים שהוא משולל-יסוד, שאלה שאינה על עצם הענין, לא היית מקבל לעבור על זה סתם כך - ובצדק (יש תופעה כזו, בפסיכולוגיה, שנקראת "אפקט האותור'ן". עשו פעם ניסוי עם שחקן על הבמה, שהסבירו לאנשים שבודקים יכולת עמידה של אדם בחישמול. עשו כאילו מחשמלים אותו, והוא "התפתל וזעק", ורק כשזה הגיע ל"רמות" כאילו בלתי-נסבלות, התחילו להישמע קולות באולם...

מה רצו להראות בכך? שכאשר אתה נותן "כותרת" שכאילו מסבירה דבר, אז יש נטיה להתעלם מלמחות, "רגע, מה הולך כאן"... כך גם כאשר משהו בא בתור "התייעצות" בתוך מציאות שאמורה באופן נורמלי "להקפיץ", אז עלולה להיות נטיה "להתעלם". זה לא טוב. כך נכנסים כ"בדרך אגב" דברים שאף אחד לא היה מקבל אם היו נשאלים ישירות. זו הרי לא "התייעצות פרטית" מאחרי הקלעים).

אם אתה עונה כאן כאילו "עניינית" על זה, אתה מחניק את הקול הטבעי שאמור לעלות ממך. כמו שאינך יכול לענות "ענינית" על שאלה כמו שהמגיבה אמרה, או אל שאלה איך הכי נכון לחלק שלל-גניבה, "בלי להתייחס לצד המוסרי"....

ב"נשואים טריים", הייתי עונה בדיוק אותו דבר.

ואף אחד, כמובן, לא תקף את הבחורה אישית, חלילה. להיפך - לה נאמר בעדינות שזו טעות-בכתובת. וכיוון שהוזכרו דברין מסויימים, היתה גם התייחסות-נורמלית וברמז, כלפיהם.

אין מה להשוות לדעתי..מול שקיעה
בשרשור שקארין פתחה לא נכתב שום דבר אינטימי... אפילו לא כתוב שהם הולכים לישון יחד (מאיפה לך שהם לא ישנים בשני חדרים שונים? קצת לדון לכף זכות...)

מנגד, כשמישהו פותח שרשור על היחסים עם בעלו, זה כבר בידוע שהקשר בין זה להלכה הוא מקרי בהחלט, ואין כאן שום מקום ללמד זכות על אדם שגם אם לא עובר מפורשות על איסור דאורייתא, עובר על כמה וכמה איסורי דרבנן...
העיקר אתה דוגל בחינוך תורני*אשתו של בעלי*
ואיפה ואהבת לרעך כמוך שלך?
איפה דרך ארץ קדמה לתורה שלך?
יש בעיה איתך חביבי!
נראה לי שאתה קצת לא מתאים לפורום הזה.
יש פורומים חרדים...אתה יודע...לך לייעץ לאנשים שם.
לא כי לך פשוט יש עין טובה..והוא ישמיענו
ממש תגובה הולמת
(ולא, אני לא מושלם וגם לא אוהב לחפש חסרונות אצל אחרים..)
לא נראה לי שזה המקום לרדת לפסים אישייםמקום בעולם
או... כעת ראינוד.

את ה"ואהבת לרעך כמוך" שלך.. ממש מקסים....

הבעיה אינה "אצלי", אלא אצלך... שאת משתמשת בעמדות שלך - שאינן בדיוק ה"מיינסטרים" כאן.. ולא לראשונה - כדי לנסות "לסדר את התורה לפי זה". וגם כדי לנסות "להנדס את הפורום" לפי זה..

אז לא  - יש לך כמה טעויות:

ראשית, "ואהבת לרעך כמוך", אינו אומר לקבל שכותבים בפומבי דברים שמבחינה תורנית ואנושית-אמיתית, הם אכן אמורים לזעזע - ולא להגיב/למחות עליהם. וכן ליידע את הכותבת (כנראה בתום-לב) שטעתה בכתובת. ההיפך: באותה תורה כתוב, "הוכח תוכיח את עמיתך, ולא תשא עליו חטא". מאד "אִין" היום, לקחת מהתורה מה שרוצים באתו רגע, וחתוך חלקים אחרים..

ב. דרך ארץ קדמה לתורה, את זה כמובן את צריכה לומר לעצמך. גם אם אינך מתיימרת לכתוב בשם "התורה" (אע"פ שבכ"ז ציטטת ממנה, כנ"ל), סתם דרך ארץ. כל אחד יכול לראות באיזה סגנון אני כתבתי - בדיוק בגלל "ואהבת לרעך כמוך" וגם סתם יחס לבן אדם - ובאיזה את... שנאה חולנית ופראית. מבחיל.

ג. "ציונים" מי מתאים לפורום הזה - מציע לך לתת לעצמך. תתעדכני: הערוץ הזה, הוא ערוץ דתי, הוקם ע"י הרב זלמן מלמד וע"י כצל'ה. העמדות שלהם, זהות בענין הזה לשלי. וכלל לא צריך שיהיה זהה ל"שלי" - מספיק בשביל זה מינימום בסיס תורני, ויש להם הרבה יותר מזה. 

כך שאם את חושבת משום-מה, שלמחות  נגד פריצות, זה ענין "חרדי" ולא כאן - כנראה שאם כבר, מקומך אינו בדיוק כאן.... מי ש"חושב" שהאמירה, "אין זוגיות לפני נישואין ובוודאי לא מה שנכתב אחרי כן", אינה שייכת ל"כאן", כנראה הוא עצמו אינו שייך (אגב, אני "כאן", הרבה לפני שהכרת את המקום הזה, כנראה).

וואו איזה לא נעים!!!שבותי
פעם ניסית לדבר איתה בעומק? בלי שיפוטיות וכו.. אלא לשתף אותה על חייך?
אולי ככה תצליחו לגשר על פערים ולאט לאט להכיר את הצדדים החיוביים שבכל אחת...

בהצלחה.
אולי היא התכוונה מהפן הדתילמה לא123
שהיא לא מוכנה שיישן עם בחורות אצלה בבית
לא ידעתי שזה פורום דתיקארין1990
סליחה לא ידעתי איפה כתוב פה שזה דתי?
את בסדר גמור*אשתו של בעלי*
והשאלה שלך במקום.
לא להתייחס לכל אחד פה שחושב שהפורום שייך לאבא שלו...
הבנתי אותך..והוא ישמיענו
אז אין לי פורום שמייצג אותי בעצם, ואת הציבור שלי.
כי בפורומים האחרים אני ממש יכול להתלונן על דברים לא צנועים למשל...

קיצר, יש פה השתלטות פלורליסטית נחמדה.
לא ידעתי שמי שלא פלורליסט או פוסט מודרניסט אין לו מקום פה. והכל בשם הפלורליזם האצילי (אוו.. כמה אני מתמוגג מנחת רק לשמוע את המילה הזאת!), חוסר עמוד השדרה והפוליטיקלי קורקט. ורק האמת תהיה נעדרת (ובעצם, גם הפלורליזם...)
לא... הנה, היא אכן כותבת שלא ידעה שזה פורום דתי..ד.

בדיוק כמו שכתבתי ושיערתי - היתה לה טעות בכתובת, בתום לב.

והיא עצמה מבינה, כמובן, שזה לא שייך למקום כזה.

ואת מכשילה אותה, ע"י ההטעיה הזו.

זה פורום אכן דתי. השאלה שלה לא "במקום" כאן - ו"לא להתייחס" תגידי רק לגבי תגובותייך וסגנונן הגס.

הערוץ הזה, אכן ערוץ דתי. על דעת מי שייסדו אותו ועד היום בעליו. 

אז תתעורר על עצמך*אשתו של בעלי*
כי היא פתחה שרשור נוסף בנשואים טריים...
תודה על הסבת תשומת הלב....ד.

לא הבנתי כל הפורומים פה כל נושא של דתיים?קארין1990
לא שמעת על ערוץ 7?למה לא123
כל האתר הזה של דתיים
לא ברור ששמעה פשוט לא ידעה שככה צרה עיניהם של דתייםמסקמילים

היא יותר דמיינה לראות צדיקים כמו אברהם אבינו עליו השלום שקבל את חותנו, עובד האלילים! געוואלד!!!

או הדתיים האלו שהולכים לבית עלמין ולא חושפים ציצית שמא המתים ינטרו להם על שהיה... 

או הדתיים שמכסים את החלה לפני הקידוש כדי לא להעליב כבודה...

כאלו שמקבלים את כולם.

אוהבים את כולם.

גם אם חולקים עם מעשיהם.

ערבים אחד לשני...

עכשיו היא למדה - זה מאה השערים - רק צריך לשנות את הכיתוב. 

חבל להיכנס שוב לדיון כזההשתדלות !
יש כבוד הבריות ויש כבוד התורה.
כאן שניהם כובדו.
אז למה את נכנסת?מסקמילים

מה זה?!

סלחו לי ככה תתנהגו ככה אני אתנהג. 

אדם זר צריך לדעת שאתם לא מודל לדתיים. צריך להזהר אותו מפניכם. 

אתם תלמדו לנהוג כת-ו-ר-נ-י-י-ם בעז"ה. כזה אדם שנוהג מ"הנעלבים ואינם עולבים"

סלחו לי. אני אחטא בעניין זה. 

היא לא "דמיינה" כלום...ד.

אמרה מפורש שלא ידעה, אכן, שזה ערוץ דתי.

את זו שמדמיינת (או "אתה", לא ברור מי כותב/ת).

"עובד האלילים", היה דווקא אביו של אברהם אבינו - והוא שבר את הפסילים.. עידכון.

"הדתיים האלו" שמכסים את החלה, זה כי ברכתה קודמת מעצם הדין לברכה על היין. ובקידוש צריך לברך קודם כל על היין. ובביה"ק, משום בזיון המת, שפטור ממצוות.

הכל מאותה תורה, שחסה גם על כבוד האדם, ואינה נותנת שאשה תהיה "סתם כך" עם איש, ללא שהם משפחה, חופה וקידושין.

מי שבינתיים, מראה את שנאתה - תוך שמטיפה לאחרים "לאהוב" (זה מאד אופייני ל"מטיפים" כאלו כיום...), זו את. ההערה היתה בדיוק על המעשה. וגם זה בעדינות. ומה שנאמר לה ש"טעתה בכתובת", זה בדיוק על הכתיבה על המעשה כמובן - ומתוך לימוד זכות עליה, שמן הסתם באמת לא הכירה את האתר, כפי שאכן התברר למפרע.

אין כל קשר בין אהבת הבריות, לבין אי קבלה של מעשים מסויימים כאילו "טבעי" להתייעץ עליהם.

"המאה שערים"... כמה מקסים. לאיפה נעלם ה"אוהבים את כולם"... פתאום "מאה שערים" - כולם - לא כלולים בה.

שנאת ישראל, במסוה של "אהבה".... קלאסי.

אמרתי שאני חולה על לבבי משכן אבנהמסקמילים

"מהי, אם כן, טעותם של אותם תלמידים?

ראשית, לפעמים באמת היקף הידיעות של התלמיד רחב יותר מהיקף הידיעות של הרב, ואין בכך כלום. כאותו סיפור על הרב מבריסק שפעם נכנס אליו אב עם בנו הקטן. בבית הרב מבריסק לא יהיו הרבה ספרים, והילד הקטן שאל את אביו בתמימות: איך זה יכול להיות, הרב מבריסק אדם כזה כדול, הייתי בטוח שכל הבית יהיה מלא בארונות ספרים!

הרב מבריסק שמע את השאלה, הוא חייך ואמר: דע לך בשביל להיות אדם גדול לא צריך ארון ספרים גדול, הגדולת אינה תלויה בכמות הספרים שבבית...

זו תשובה מאד עמוקה. החיצוניים תופסים כל דבר בכמות, אצלם המדד לאדם פיקח הוא כמות הידע שלו. לכן אותם תלמידים שנפתחו להם מעט שערי החכמה, יתכן שהם יודעים כמו הרב ואף יותר מכך, אך נקודת הטעות שלהם היא שהפנימיות איננה נמדדת לפי כמות. הוא אמנם יודע יותר, אבל ראשית הוא מבין פחות בעומק, ומבד זאת, אפילו אם גם הוא מבין, אבל רמת ההשגה הפנימית של הרב ורמת ההשגה הפנימית של התלמיד שונה לאין ערוך.

שנים יכולים לפסוק אותו פסק: מותר או אסור, אבל האור שיש לכל אחד בתורה הנקראת "תורת אור" - הוא לגמרי שונה

זה לא דבר שניתן לראותו כלפי חוץ, אלא הוא ניכר בעומק הלב פנימה כמה "תורה אור" יש לאותו אדם בלבו. הדבר תלוי לפי רמת הזכות והטהרה הפנימית שזכה להן. 

מי שלא הגיע לאותו מקום והוא מסתכל כלפי חוץ, נראה לו ששני האנשים הללו שווים, לפכמים התחתון הופך להיות עליון והעליון הופך להיות תחתון, אבל האמת הפנימית לגמרי שונה.

טמונה כאן נקודה נוספת. 

תלמידי חכמים נקראו בלשון רבותינו בסוף מסכת ברכות "והולכים", "ילכו מחיל אל חיל", לעומת המלאכים הנקראים "עומדים"

מהו עומק הדבר שהם נקראים "הולכים"? 

כמובן אין הכוונה שתלמיד חכם הולך פיזית, בפועל. וגם אין הכוונה שהוא הולך ויודע יותר. זו הליכה חיצונית, שאף היא נצרכת, אבל ההליכה הפנימית היא שאדם מקבל כל פעם מבט עמוק יותר על החיים, ולפיו הוא מסתכל על הכל מלכתחילה...

תקשיב ד. אם התורה אומרת שלא טוב לאישה לחיותמסקמילים

עם גבר כשאינה נשואה לו יש דרכים לומר את זה. אפשר להמליץ לה ככה בנחמד כזה. 

אולי. ממש אולי - היא תתאהב בכמה התורה מכבדת את הנשים אצלה.

כמובן שהיא גלתה שכנראה יסלקו אותה

כדאי לקרוא מה שכותבים,ד.

לפני שמגיבים.

בפרט, כשמבהירים את זה כמה פעמים:

אני לא כתבתי "לה" איך לחיות, בהנחה שלא באה להתייעץ על זה, ושזה רחוק מאד מעולמה כעת, לצערי, ושבכלל בטעות הגיעה לכאן, בלי לדעת שזה אר דתי. ואכן כך אמרה בעצמה בסופו של דבר.

אשר על כן, ה"כנראה טעיתְ בכתובת", לא נכתב בציניות ולא שום דבר דומה, כמו שמי שיש לו בראש דברים כאלה, יכול לדמיין. נכתב בעדינות, מתוך כבודה של מי שלא ידעה.

מה שנכתב בהמשך, שאין מושג כזה ללא נישואין - וברמז "קל וחומר מה שבהמשך", הכתב כי אי אפשר שבפומביות כאן, דבר כזה יופיע כ"לגיטימי" ללא שמץ תגובה. לא בשבילה, בשביל האוירה הציבורית, ובשביל אחרים. 

ובדיוק כמו שהנחתי - היא לא לקחה כלום מההערה הזאת, כי לא שאלה על זה - וגם כי לא כך אפשר להסביר דבר כזה למי שמתענין מתוך עולם אחר לצערנו. רק לקחה את האינפורמציה שזה דתי כאן.. לא ידעה.

ואחרים, הבינו היטב למה נכתב.

ואם לא ה"צורך" לאויבר-צדיקות ביחס אליה, שכלל לא נפגעה מזה, אלא ממה שהתפתח כאן, שלא הבינה שכלל לא כוון אליה.. - לא היתה חשה שמץ של אי נוחות. בדיוק כמו שרואים מתגובתה הבסיסית, אה, סליחה, לא ידעתי שזה פורום דתי. פשוט לחלוטין. גם היא הבינה שזה לא שייך לפורום כזה.

למה טעות להגיע לאתר דתי?מסקמילים

למה אישה חילוניה לא יכולה לשמוע את דעתו של אדם דתי? 

היא באה לבקש הצעה. זה לא משנה לה אם הוא דתי או חילוני. למה אתה לא יכול לתת לה את נקודת מבטך? למה לגרש אותה? ככה אתה מארח אורחים בביתך? מגרש אותם?

"בפרשיות אלו בהם מסופר על אבות ואימהות האומה, על מצוות הכנסת אורחים שקיימו בצורה מופתית, אשר אירחו בביתם אנשים רבים ואף עובדי אלילים, מופת לעם של חסד מאיר פנים.
מאברהם נלמד חשיבות הכנסת אורחים כפי שמובא בתלמוד: "אמר רבי יוחנן: גדולה הכנסת אורחים כהשכמת בית המדרש... אמר רב יהודה אמר רב: גדולה הכנסת אורחים מהקבלת פני שכינה". ונמנה בין הדברים שאדם אוכל פירותיהם בעולם הזה והקרן קיימת לו לעולם הבא (שבת קכז,א), ועוד נאמר בחז"ל: "בזמן שבית המקדש קיים מזבח מכפר על אדם, עכשיו - שלחנו של אדם מכפר עליו" (חגיגה כז,א). והסביר רש"י שולחנו מכפר עליו בהכנסת אורחים."

"הכתב כי אי אפשר שבפומביות כאן, דבר כזה יופיע כ"לגיטימי" ללא שמץ תגובה. לא בשבילה, בשביל האוירה הציבורית, ובשביל אחרים. " <-- למה? אתה רוצה להסביר לי, הבורה, מודה, מה כה נורא במה שהיא כתבה? להסביר לי על קדושת הפורום הזה?

בסופו של יום הגברת לא עזבה את הפורום אלא פתחה בנשואים טריים.

היא מצאה מענה בצורה מכובדת מכלה נאה וליאן. 

נק' המוצא פה היא 'ההלכה'אוא"ר
1)לא הגיוני שכל אחד יבוא וישפוך פה את נפשו על קשייו בחייו היצריים והבהמיים(סליחה על הקיצוניות אבל זה משזה בסופו של דבר), זה לא המקום.

2) אסור לי להסכים איתה, אתה מעדיף שאגיד להיפרד(שזו נק' המבט שלי)?

3)אף אחד לא סילק אותה מפה, היא בשמחה יכולה להמשיך להשתתף בפורום. אבל אל תשכח שגם אברהם ע"פ המדרש הכריח את אורחיו לברך את ה', כלומר גם על האורח להתאים עצמו למקום.
למרות שאת מאד מפריזה,ד.

בכתיבתך - ולא ברורה לי הסיבה - אנסה להסביר, בנחת:

ראשית, כבר אמרתי - וחבל לקרוא בכוונה ההיפך - אף אחד לא "גירש" אותה מכאן.

ה"טעות בכתובת", היתה על השאלה הקונקרטית. והיה ברור שאם אינה מישהי פרובוקטיבית, אז באמת "טעתה בכתובת", לא ידעה. 

ואם היתה סתם רוצה להתייעץ כאן על כל מיני דברים, הרי שאף אחד לא היה "בודק בציציותיו" של איש, כולל כשאין לו ציציות..

לגבי השאלה, "למה אשה חילוניה לא יכולה לשמוע את דעתו של אדם דתי".. בוודאי שהיא יכולה. אם היא שואלת, "תגידו, לדעתכם זה הגון ומוסרי לחיות כך"? אז ינסו לענות ולהסביר. אבל היא לא שאלה על זה. לא עונים "בכח" על מה שלא שואלים. זה גם לא יעזור.

אבל כששְאלה דורשת בעצם, "קבלו דבר כזה כנתון נורמלי, שש... ורק תגידו, מה אני עושה עם ההתנהגות הזו והזו"?.. זו - כמובן בלי משים - "כפיה" לכיוון השני. אדם שיש לו חוש יהודי בסיסי, לא יכול שלא לומר, קודם כל מה פתאום.. אין לזה מקום. ווממילא - מצטער, לא יכול לענות "כאילו-בהתעלמות" מהעיקר.

בדיוק כמו שאם מישהו ישאל, גנבתי כך וכך מאות אלפי שקלים, אבל יש לי שני שותפים בחבורה, לדעתכם אני חייב לחלק איתם או לא?.. אז מי שיגיב רק "לגופו של ענין", כי "מותר לו לשאול גם דתיים".. משהו אצלו לא כ"כ בסדר. זה לא פחות חמור - אלא ההבדל, שלמרבית הצער כנראה באמת בתרבות שהיא חיה בא, גם דבר כזה כבר אינו ברור.

ולכן, ענו לה בעדינות, שזה לא המקום. שכנראה טעתה. 

[גם אם מישהו עוצר את הרכב בשבת ושואל, "איך מגיעים ל..", זו בעיה לסייע לו בחילול שבת. אע"פ שבוודאי נענה לו באהבה, הרי אינו עושה בכוונה..]

שוב - לא מכיר אותך, אז לא כ"כ ברור לי מה הדחף לכתוב בצורה כזו "קדושת הפורום הזה"..

אבל כיוון שביקשת יפה - מסביר: מה נורא? [וזה כנראה יסוד ההבדל בין מה שאנחנו אומרים..] נורא לכתוב על אישות, קבועה, עם אדם אחר ללא נישואין. זה מה ש"נורא". אם בעינייך זה "לא כזה נורא", אז אנחנו לא מדברים על אותו בסיס.

ודווקא כשדבר כזה, מגיע בשאלה "כבדרך אגב", לצורך אחר, אז אם זה נשאר בלי תגובה, במשך הזמן דברים כאלה מחלחלים. מה שבאופן יהדותי רגיל, "קופצים" ממנו. וגם סתם - זה מעורר צורך למחות על זה. מה פתאום....

שוב, בגלל שנכתב ללא שמץ כונה רעה, אז ה"מחאה" היא מאד-מאד עדינה, כמעט "ברמז".

לגבי הסוף - הגברת עברה ל"נשואים", ואח"כ הביעה פליאה. היא לא הבינה ש"הכל פה דתי"... מעורר חיוך של סימפטיה.

ומי שענו לה שם, אינני רוצה להיכנס לכך. אני הגבתי גם שם. 

וגם כאן - אם אלו שהזכרת היו מגיבות, היו יכולות להגיב. אני הגבתי על עצם העלאת דבר כזה באיזשהו פורום כאן, שזו לא "הכתובת", מתוך טעות, וגם על המושג. פשוט מאד.

אז אתה מאמין שאם אתה תענה לשאלתהמסקמילים

לפי השקפת עולמך אתה בעצם מקבל את המצב?

* כלומר אם היית אברהם והיית מקבל אדם עובד אלילים והוא היה פותח עמך דיון בזה - היית אומר לו שהוא טעה בבית אירוח?

* אם היה מגיע הומוסקסואל דתי (הבנתי שיש כאלו) ופונה בשאלה בעניין ואתה היית עונה לו בדיוק כמו שכלה נאה וליאן (אני מקווה שלא ריכול. נמנעתי לתייג) ענו את שענו אז תקבל או הן קבלו את המצב? 

אני מפריזה כי לדעתי אתם צריכים ניעור כי אתם מפספסים כאן את כל יופי התורה. את כל עבודת המעשה. אתם מגרשים אנשים מהתורה בלי דעת. יש לכם כל כך הרבה ידע אבל לא מישמים אותו

תחשוב אם היא תינוקת שנשבתה כל חייהמסקמילים

ואין לה בכלל מושג שזה רע או איך זה פוגע בה.

הרי איזה אדם ירצה באמת לפגוע בעצמו? 

היא לא תורניה. לא דתייה. אולי גם לא מסורתיה.

היא לא מאמינה שמה שהיא עושה לא נכון בגלל זה היא הגיעה הנה מראש כי היא נמצאת במצב נמוך ורוצה עזרה זה בדיוק הזמן להיות הכי ערבים אליה. הכי ממקום לא ביקורתי. הכי ממקום להקשיב וללמד.❤️

רק שתדעו שאני לומדת ממכם המון.

ברור. מה שכתבת כעת, זה בדיוק מה שאני אמרתי..ד.

וברור שאנחנו "ערֵבים אליה"..

לכן, עונים לה בסימפטיה, מסבירים שכמובן אף אחד לא רצה להעליב...

אבל, היא לא באה ממקום של "להקשיב וללמוד", לגבי עצם הענין. ממש לא.

אם היתה באה ממקום כזה, היו עונים לה על זה.

אני כבר דיברתי עם אנשים, מעבר ל"פומבי" לגבי דברים גרועים עוד יותר. הכל בסבלנות רבה. על אף שלא תמיד זה "נוח".

כאן לא מדובר על זה.

היא פשוט באה לשאול משהו נקודתי. איך אני מסתדרת עם הסבתא הזו....

צר לי, שואלת יקרה, אני לא יכול להתייחס לשאלה הזו, כי אני לא מסכים בכלל למציאות כזו. זה מזעזע אותי לענות לזה. וגם, מתוך "ערבות" לעוד כמה כאן.. אני צריך להזכיר, שזו לא מצאיות של "בן זוג"... זה מה שהיא נענתה. הכל ללא שמץ שבשמץ של טינא. ח"ו.

מה עם עין טובה???מסקמילים

"היא לא באה ממקום של להקשיב וללמוד" איך אתה יודע? זה שהיא לא מתנהגת כמו שאתה מצפה ממנה לא אומר שהיא לא באה ללמוד. אחרי הכל היא באה לבקש עצה כלומר היא באה עם כוונה ללמוד ממשהו משהו על החיים ואתה יודע משהו אפילו לא שנה לה שאותו משהו הוא דתי!!! החילוניה הכופרת הזו (סליחה קארין אני מגזימה - תהני מהתאטרון) באה אל מושב הצדיקים כדי ללמוד משהו על החיים שלה!  תבין עד לאן היא הדרדרה מבחינתה! אתה מבין שזה לא ברור מאליו. זה בערך כמו שאתה התורני תלך אל בית מרזח ותשאל אדם לעצה! ומבין איזה יד ה' יש בדבר. רואה את הגדולה של ה' לפניך? הוא לא סתם שלח אותה לפה. היא יודעת את זה. יש סיבה שהיא הגיעה הנה.

"כאן לא מדובר על זה"

למה? זה בית כנסת שאסור לדבר בו? וגם בבית הכנסת כל שישי אתה בוודאי שר את שיר השירים. יש גם מי שיטען שגם זה לא מנומס כלל...והתורה הקדושה מדברת על כל עניין שהוא. אין צורך לפרט על ההלכות אבל בנינו כל עניין. סה"כ היה לה קושי והיא חפשה פתרון מאנשים טובים בעולם. למה אתם לא מבינים שהתורה שזכיתם לה היא לא שלכם?! היא של ה' והתפקיד שלכם בעולם הוא להאיר ולהפיץ את אותה תורה.  

"אם היה אפשרי - היה מסביר לו כמה עבודת אלילים זה דבר נורא." ---> אז למה אתה לא מסביר לה זאת?! אפילו לא ניסית! אתה מבין את ההזדמנות שפספסת?!   

יכולת לרשום: "אני לא הייתי מציע לחיות עם גבר בלי טבעת על האצבע",

היא הייתה מתפלא ואומרת לך: "מה זה? למה אתה כזה חרד"

היית עונה בגאווה "כן! אני חרדי! אצלנו כשגבר אוהב הוא ממשכן את כל הבית לאהבתו. אצלנו אסור לפספס את בת הקול עד כדי כך שאפילו בחול המועד מותר לארס אשה"

"בוודאי שגם הנשים שהזכרת, אם היתה "שאלה" כמו שאת אומרת כעת, לא היו מוכנות לענות" - אתה עונה בשמן. איך אתה יודע מה הן היו עונות? ולפעמים עדיף לא לענות. עדיף להיות מהנעלבים. כך שגם זו אפשרות עדיפה מבחנתי מלסלק אותה. אדם צריך לדעת שלפעמים הוא לא מצליח להסביר במילים דעתו ואז כבר עדיף להיות בשקט

"אם מחבל ישאל אותך: רצחתי יהודי ואני לא מוצא כעת את השירותים.." - זה לא אותו הדבר. שתי אפשרויות בדעתי:

* איך אני אמורה לדעת שאותו אדם רצח יהודי?

* אם הייתי רואה אותו רוצח יהודי

** בורחת ומתקשרת למשטרה. לא הייתי עומדת ומחכה שידקור אותי...

** הייתי מחפשת כסא או משהו להרביץ לו אבל זה כבר תלוי מה היה בשטח.

** היתי קופצת עליו בפראיות ואומרת לו שהוא מנסה לרצוח יהודי וה' ישמיד אותו.

ועל ענווה אתה לגמרי צודק. אני יודעת שאני צריכה לעבוד על זה. הבנתי את זה כבר ממזמן. גם בבית כנסת יודעים שיש לי בעיה בעניין זה. מה אני אעשה? קשה. קשה מאוד. באמת קשה.

מלים כדורבנות!!!*אשתו של בעלי*
נו... פשוט לא קשור.ד.

אני מניח שאת מבינה שכתבת ללא קשר..

אם את נהנית מזה, יבושם לך.

בכל אריכות המילים הללו, את אומרת:

1. שהיה צריך כן לומר לה שזה לא בסדר מה שהיא עושה, ולנהל איתה דיון על כך (ההיפך ממה שלמשל אמרת זו שכותבת לך על זה, "מילים כדרבנות"...). ובעינייך זו "עין טובה". להאמין שבאה לכאן ללמוד הלכות צניעות..

אז אני לא חושב כך. ואם את רוצה - עשי זאת  בעצמך. תסבירי לה שאת לא עונה על שאלות מה לעשות במציאות כזו, אלא רוצה "להסביר" לה למה המציאות הזו אינה בסדר...

2. ש"עדיף לא לענות" (בהקשר של מה שאמרתי, שכאש רמעלים משהו מזעזע, לא עונים על שאלה אגבית, לגבי הסבתא וכד'). אכן, זה בדיוק. לא עונים על זה. אבל אדם מנומס, גם מסביר לה לא עונים, ואומר לה שזה לא מקום מתאים, כי לא יקבלו בו את ה"מציאות" שהיא מתארת וממילא לא ידלגו עליה כדי "לענות" על פרטים שוליים.

אם את רוצה להתעקש על דמיונותייך, שזה נקרא "לסלק אותה", זה מראה רק מה שבראש שלך. עניינך.

3. מה שכתבת בסוף, על השאלה-המוקצנת - שבאה בתגובה להקצנה שהבאת כ"דוגמה" - אינו ראוי לתגובה. כל בר דעת יכול להבין. בלי קשר.

לגבי "וידוייך" על הענוה וכו' - תהיי בריאה. באמת לא ענייני.

אולי פשוט תקראי,ד.

מה שכתבתי.

אני כותב משהו - את משום מה קוראת אותו לפי ה"משקפיים" שלך, ואח"כ מקשה מתוך זה..

הסברתי פשוט - קודם כל, לא עונה ל"שאלה" שמדברת על מצב שהוא  מזעזע. לא מסכים עם עצם המצב הזה, אז בוודאי לא מייעץ מה לעשות בתוכו, כשהיא לא אמורה כלל להיות שם. כנ"ל, לא מנסה "לחנך" אותה, כי היא כרגע ב"מקום" אחר.

ובנוסף, גם אומר משהו על ה"תופעה" הזו, מדין מחאה ובגלל שקוראים כאן עוד.

אם אצל אברהם אבינו, היה בא מישהו ושואל איך הכי טוב להסתדר עם חמותו שמפריעה לו לעבודת האלילים.. אברהם אבינו לא היה עושה כ"עצתך", לא היה עונה על השאלה, אלא -אם היה אפשרי - היה מסביר לו כמה עבודת אלילים זה דבר נורא. 

אם היה שייך, גם אני היית מסביר לה, על עצם הענין. בהיות שזה לא בדיוק היתה שייך - וגם לא התענינה בכך - הסתפקתי בלומר שלְמה שהיא רוצה תשובה, זו לא הכתובת, כי זה מכיל "הנחת יסוד" שלא ניתן לקבל..

כבר שאלו כאן, מה שאמרת (דווקא כנגד מי שהביע עמדה כמו שלך), האם היו "עונים" גם למישהו שהיה שואל משהו כזה. התשובה היתה, לא. אבל זה כאילו "משהו אחר" (אגב, אין דבר כזה ".. דתי". מספיק עם הדברים הללו. "דתי" - פירושו המילולי, הוא מי שמקבל עליו עול מצוות. אם אדם בקביעות אינו מקבל עול מצוות, בדבר שהתורה אומרת עליו תועבה ושדינו כרת, אז ההגדרות הללו הן סמנטיקה בעלמא. מכל מקום, זה לא הנושא).

ובוודאי שגם הנשים שהזכרת, אם היתה "שאלה" כמו שאת אומרת כעת, לא היו מוכנות לענות. אפילו שהן "לא מקבלות" את זה.

את מדברת, כאילו אנחנו "רובוטים".. זה לא ענין של מחשב כאן. אם מישהו שואל על דבר מזעזע, אבל "על משהו אחר בענין", אתה לא עונה על המשהו האחר, כי אתה לא מוכן אפילו לשניה בתוכך להתייחס לכך כאילו זה אפשרי. לא שייך לאמירה רשמית, שכאילו "מקבל את הענין".

הרי על אותו משקל של הגזמותייך, אפשר להמשיך להפליג ולשאול: אם מחבל ישאל אותך: רצחתי יהודי ואני לא מוצא כעת את השירותים.. אז אם תעני לו זה אומר שאת "מקבלת את מה שעשה"... בוודאי שלא. ואע"פ כן לא תעני. למה? ברור.

אז חבל להפריז.

היחידה שמפספסת כאן את "יפי התורה", לדעתיאולי  זו דוקא את. חלק אינטגרלי מיפי-התורה, זה שאנשים נשארים עם חושים בריאים, ולא הופכים לרובוטים. "קופצים" אם משהו מזעזע, ועם זה יודעים לענות בכבוד ובסימפטיה.

אומלל מי שחושב, ש"קירוב תורה" יבוא ע"י התעלמות מהדברים הכי בסיסיים שלה. וגם - מי שחושב שאפשר להפקיר את האוירה הציבורית, כדי "ח"ו" לא להזכיר מה נורמלי ומה לא.

ומציע לך אולי קצת יותר בענוה.. אל תמהרי לחלק ציונים.. אף אדם לא "יתקרב לתורה" אם יהיו צבועים - ו"יענו לו" איך להתנהל במציאות של פריצות, כאילו זה "נורמלי", במקום להעיר עליה. אבל אנשים לגמרי יתקרבו, כאשר יראו שמוכנים לסייע להם גם בדברים הרבה יותר בעייתיים, "מאחורי הקלעים", ולא כשמנסים לקחת כ"בסיס מוסכם" מציאויות בעייתיות מאד.

סליחה, זה פורום 'דתי'. אף אחד לא רוצה לפגוע פה בקארין ח"ואוא"ר
אבל בהחלט כדאי שתלך לפורום שמתאים למציאות החיים שלה שזה פורום 'חילוני'. פה שאלות כאלו לא מתאימות.

ב' - כדאי שתשני טיפה את הסגנון שלך, הפורום הזה לא שייך(כנראה) גם לאבא שלך. אז נשמח אם תוכלי להתבטא באופן מכבד גם אם הדעות והבקשות פה לא משקפות את ה'פלורליזם'.
תאמינו לי כבר בפורומים האלו אי אפשר לדעתמסקמילים

מה אמת ומה שקר...

קארין אם את אדם אנושי אמיתי שלא צוחק על כל הצדיקים - את מוזמנת להשאר רק כדי לעצבן את אותם צדוקים 

אפשר לחשובקארין1990
מה אתם מתנפלים עליי??? אני פעם ראשונה פה ובאמת שלא ידעתי שזה פורום דתי עכשיו יודעת לא צריך להתנפלל
חס ושלום... אף אחד לא "מתנפל עלייך"..ד.

היה די ברור שלא ידעת - לכן היתה ההערה, בתוספת "הבהרת מינוח" שלא כוונה כלל לאזנייך.

ה"התנפלות" - הלגמרי שולית - לא היתה עלייך, אלא נסיון שולי לגמרי  קצת "לתפוס טרמפ" כנגד ההערה, מסיבות שאינן קשורות אלייך.

לגמרי שולי - כי רוב אלו שדנו על הענין, מצדדיו השונים, עשו את זה בצורה מכובדת גם זה כלפי זה.

מכל מקום - ממש לא נוגע "אלייך". תנוח דעתך, שויהיה לך רק טוב...

אף אחד לא רוצה לפגוע בך, אבל קצת התחשבותאוא"ר
אחרי שהעירו לך שזה לא מתאים לפורום הזה. למה ללכת לפתוח את זה עוד פעם?
ככה העירוקארין1990
העירו לי כמה פעמים כמה אנשים בשביל מה? הבנתי פעם אחת
הי יקרה!!שבותי

תקשיבי הדיון פה הוא ממש לא נגדך.

פשוט זה העלה פה איזה נקודה והאנשים כבר פתחו דיון. הוא לא ספיציפית עלייך...

מאחלת לך ממש טוב עם עצמך, ועם מי שאת יוצאת איתו ואמא שלו... בהצלחה!! 

יאו מה קרהקארין1990
הבנתי שזה פורומים דתיים ומתנצלת אבל לא התכוונתי לעשות כזה בלאגן עשיתם מזה סיפור הבנתי פעם אחת תמשיכו הלאה
צודקת יש לנו בעיה המשכתי בשרשור חדשמסקמיליםאחרונה
עבר עריכה על ידי מסקמילים בתאריך י"ד בסיון תשע"ט 12:33

קצת חבל מה שקרה כאן..השתדלות !
אנשים הסבו את תשומת הלב בעדינות ממש, וזה טיפה התנפח...
בענייניות לעניינך- כאן לא נמצאת האוכלוסייה שתייעץ/תענה על השאלה שלך.
את נשמעת מקסימה ממש ואנחנו מאחלים לך את כל השמחה שבעולם,בהצלחה!

מוזמנת להישאר בפורום, רק להבא לשים יותר לב.
זה בסדר ממש, לא עשית שום דבר נורא...
בלי להתייחס בכלל להקשרהסטורי
בלי לקבל בכלל את צורת החיים הזאת. לבעלת הבית יש זכות להחליט מי נכנס לבית שלה. כמובן גם את זה יש דרכים להגיד, אבל זו האמת הפשוטה. דרך ארץ, גם לפני שמזמינים מישהו לארוחת צהריים - לקבל רשות מבעל הבית.
נפל לי האסימון שעברו 5 שנים מאז שהתאהבתי..ראומה1

ההרגשה הזאת המרחפת שכיף, שטוב, שמעניין, שנעים.

טוענים שזו לא אהבה באמת שזה שילוב של הורמונים ופרשנות שלנו על המציאות.

למה לחפש את זה בכלל בתחילת קשר אם זו מערכת הורמונאלית ופרשנות עצמית למציאות?

תהיה מתוך יאוש

נוצר לי הרושםintuscrepidam
שבנות נוטות יותר להגיע סגורות מראש ופחות עם פתיחות פנימית לחפש את הטוב בצד השני ואת דרך להתחבר. יש כמובן גורמים הרבה מסביב, אבל בסוף אם שני הצדדים מגיעים פתוחים להכיר אז ההתאהבות נוצרת ע"י החשיבה על הצד השני והמעשים כלפיו 
למה לחפש את זה בכלל אם זו פרשנות של המוח שלי?ראומה1
לא אמרתי לחפש, התכוונתי ליצור את זהintuscrepidam
המוח זה המשכן של העצמיות שלך 
המח הוא כלי מצויין שמשרת אותנודרייב

גם רעב נובע מפעילות מוחית בעקבות מחסור באוכל. אחרת היינו שוכחים לאכול...

זה לא מוריד מחשיבות וחווית האכילה

התאהבות היא טובה וחשובה, בלעדיה היינו בודדים ומרוחקים.. זה מוסיף רגש וחיבור לאדם שאליו אנו רוצים להתקרב. 

התאהבות אבל היא דינמית, שיכולה להתעורר בשלבים שונים בקשר והיכרות.

כנראה שלרוב היא לא תתעורר בדייט ראשון בו אנו יותר לחוצים ובוחנים אחד את השני. לכן כדאי לתת לזה קצת זמן ולראות אם מתפתח משהו 

לא חייב לחפש את זה, אבל לא בגלל שזו רק פרשנות שלנונוגע, לא נוגע

כי בהקשר הזה העולם מתווך לנו דרך הפרשנות שלנו. אין פה עניין אובייקטיבי של אמת או שקר. יש מישהו שיהיה לך חיבור טבעי אליו ולמישהי אחרת לא יהיה, ולהיפך.

בנוסף לכך, המצע שעליו אנחנו מתנהלים זה המוח שלנו, נרצה או לא. אם למישהו יש לדוג' חסימה כלשהי, הוא לא יכול להגיד לעצמו "תתעלם ממנה, זו רק פרשנות שלך למציאות" וזה יפתר, כי המוח שלו מתנהל לפי החסימה גם בלי שירצה. ואפילו אם הוא כל הזמן יקדיש תשומת לב ויבדוק אם הוא מתנהל לפי החסימה או לפי מה שנכון, זה עדיין לא ישנה את המבנה הפיזיולגי שנוצר במוח שלו שיוצר את החסימה, וזה ישפיע על הרצון שלו. צריך "לחווט" מחדש את המוח.. ועם עבודה זה אפשרי. רק צריך קצת ללמוד איך המוח עובד כדי לעשות את זה בצורה הכי מהירה יעילה.

ולעצם העניין- חיבור יכול להיות טבעי ומיידי אבל גם יכול להיבנות עם הזמן. אם חושבים שזה חייב להיות כבר בהתחלה יכולה להיווצר במוח חסימה שתמנע מהחיבור לקרות גם בקשר שהוא כן היה יכול לקרות בו.

וגם יאוש יוצר דפוסים לא טובים במוח.. אז כדאי נסות לחשוב טוב

כי זה פשוט עוזר...פצל"פ

אהבה אמיתית זה דבר שנבנה עם הזמן והנתינה והקבלה וכל מה שזוג חווים

אבל את כל זה אין מספיק בהתחלה

וזה קשה או אפילו בלתי אפשרי לעבור את כל הדרך הזאת עד לשם בלי שיש לך כלום שמניע אותך

אז לכן הקב"ה ברא לנו את ההורמונים...שיתנו לנו את הכוחות בדרך להגיע לאהבה אמיתית

הרבה הצלחה בע"הadvfbאחרונה

לגבי התהיה - אפשר לדמות את זה למצת ברכב. 

כדי שהרכב יתניע זה ניצוץ קטן שידלק ויפעיל את כל המערכת.

הניצוץ הזה הוא ההתאהבות.

זאת אולי תחושה שיטחית בתחילת קשר

אך בקשר יציב, וק"ו קשר ממוסד, התאבהות יכולה להיות ביטוי לאהבת אמת כלפי בן/בת הזוג.

מסקנה מעוד דייט כושל:קנולפ

גבר רוצה אישה יפה (עם מידות טובות ויראת שמיים חלב ביצים סוכר)

אישה רוצה גבר יציב (עם שלוש תפילות ביום ויראת שמיים חלב ביצים סוכר)

המכוערות והבלתי יציבים רוקדים יחד אל הרווקות המאוחרת

זה לא הגיוני כי אני עדיין רווקההפי

דבר שני די כבר עם האין 

יש הכל גם גברים יציבים 

מצד מי הדייט היה כושל?מבולבלת מאדדדד

אם מצידך, אז זה מזעזע שאתה כותב את זה. רוצה להוריד כי היא לא יפה בעיניך? עניין שלך. אבל לכתוב שבגלל שהיא מכוערת היא רווקה, זה לא לעניין.

אם מצידה, זה עדיין לא בסדר שאתה כותב ככה על עצמך.

(וסליחה על ההבדל בין איך אני מגיבה כשזה קשור לבנות או לבנים. פשוט יופי זה משהו מולד ושאפשר טיפה לשחק איתו עם איפור וכדומה, אבל כמה תפילות אתה מתפלל ביום זו לגמרי בחירה שלך, וזה פשוט אומר שאתם לא באותו מקום ולא מתאימים)

ויש הרבה מאד בחורות יפות שהן רווקות, וגברים יציבים שהם רווקים. וכמובן מכוערות וגברים לא יציבים שנשואים. אז לא להכליל.

ואל תדאג, בע"ה שלך תגיע בקרוב🙏 המושלמת שלך☺️

(יופימשה
כולל מרכיב גדול של אנרגיה, לא רק מתנת הבורא והגנטיקה)
ועדייןמבולבלת מאדדדד

אנחנו מדברים על המקרה הסטנדרטי. 

ואני מבינה שעל השאר אתה מסכים איתי, אם לא הגבת על זה?

נכוןמשה

בכל מקרה לא מדברים ככה לא על הצד השני ולא על עצמך.

יכול להסביר מה הכוונה?שפלות רוח
את הכי יפה כשנוח לך😉מבולבלת מאדדדד
(נכון חלקית למה שהוא התכוון, לדעתי)
מילים כדורבנות אני בעדשפלות רוח

בואו נוריד לרמת הפרקטיקה..

אני אתחיל

די לאיפור

מוזמנים להמשיך

להגיע עם פיג'מהמבולבלת מאדדדד
אנרגיהמשה

אנשים עוד לפני שהם קולטים מראה חיצוני הם קולטים עם איזו אנרגיה הגעת לפגישה. מכיוון שאנחנו לא באמת מצליחים להגדיר "אנרגיה" (למרות שהגוף קולט אותה נהדר) אז אנחנו אומרים דברים אחרים.

למשל "היא מכוערת"  או "לא היה לי חיבור איתה" או "אני מרגיש לא נעים לידו". זה הכל שמות של אותו דבר. הצד השני לא עשה שום דבר רע במודע אבל אנחנו לא רוצים להיות שם. אז אנחנו צריכים להסביר לעצמנו משהו אחר.

מבין מה אתה אומרשפלות רוח

רק לא הצלחתי להבין איך זה קשור ליופי כל כך, אם מישהי יפה בעיניי אז היא יפה ואם לא אז לא, בלי קשר לאנרגיה שלה, יכולה להיות מישהי עם אנרגיה וואו אבל לא כזאת יפה-נכון שפה יש כאלו שיגדירו אותה כיפה כי היה להם כיף איתה וכו על זה אתה מדבר?

'כיף איתה'משה
זה מילה לנעים לי להיות לידה וליד האנרגיה שלה.
אנרגיה זה מרכיב כל כך חשוב?הודיה לה':)
ה- דברמשה

וכל השמות האחרים שלה. של אנשים שנותנים לתחושה הזו שמות אחרים.

כן את זה הבנתי דודשפלות רוח

אבל יש הבדל בין "היא יפה" שהכוונה שהיא באמת יפה בעיניי לבין להגיד שהיא יפה כי אני לא יודע איך לתאר שכיף לי איתה..לא חושב שיש בחור שיתאר ככה מישהי אבל איני מכיר ויודע כל אז יכול להיות שאנוכי טועה.

ולכן, וכו.

לעניות דעתי הרישא נכונה במידה מסוימת והסיפא לאintuscrepidam
יש הרבה נשים יפות אובייקטיבית, היופי הסובייקטיבי, זה שמתחבר עם האישיות הסובייקטיבית שמתאימה לי, זה מה שמכריע.

אבל גברים יציבים, לא חושב שזה כל כך נכון… 

כל כך לאאני:)))))
רדודהאופטימיאחרונה
איך מרימים ידיים?אנונימיכלשהו

נמאס לי ואין כבר שום סיכוי. ואני כל כך עייף 🙁

מישהו חכם אמר לי פעםש.א.צ

כשמגיעים הכי למטה -משם אפשר רק לעלות...  

אחי היקר!

לכל אחד יש סיכוי! 

חזק ואחוז עצמך!

כוון עצמך אל מי שאמר - והיה העולם!
בסך הכל הוא יכול והוא בטוח דאג לך כבר...

רק עוד קצת סבלנות...

הישועה כבר מעבר לפינה...

האופטימי

אתה יודע כמה פעמים גיליתי שיש תחתית יותר עמוקה ממה שהייתי?

וברצינות:

התחתית היא לא מציאות אובייקטיבית, של נקודה ספציפית שממנה אפשר רק לעלות.

לרוב בן-אדם יתחיל לעלות, בנקודה שהוא יבין ויפנים שהוא האחראי הבלעדי על האושר שלו ולא לתלות את האושר שלו בגורמים אחרים (כמו מציאת בת-זוג).

בונוס, כשזה יקרה הוא גם ימצא מישהי שמתאימה לאדם מאושר ולא מישהי שמתאימה לאדם מיואש.

אם תסתכל סביבדרייב

תראה, כל כך הרבה שמרימים את ידיהם, עד שזה נראה כמו מוראלים בסניף😉

תהיה חזק בויה. שוק השידוכים קשוח מאוד אבל היעד הנכסף שווה את כל הסבל בדרך.

עוד כמה הרמות והורדות ידיים ותזכה להרים למישהי יד ולהשחיל בה טבעת

הבהרהאנונימיכלשהו

אני לא מחפש עזרה, תמיכה או עצה כאן. אני פשוט רוצה להבין איך אפשר להשתיק את הקול הקטן והמכאיב שעדיין מנסה וללמוד להמשיך בחיים בלי תקווה בכלל.

לכודים אסירי התקווהצדיק יסוד עלום

לא יודע למה אלוהים ברא ככה את העולם ולמה כל כך כואב, אבל עד שלא תפצח את זה אתה תגלה שאי אפשר להשתיק את הקול הזה, חרף הבזיונות והכאב. עד שלא תעז ללמוד את חוקי המשחק - החוקיות האכזרית של העולם תמשיך לטגן אותך.

"ודווקא כשרואים את האופק הלב נשבר מן המרחק

כאן לומדים איך לאהוב את זה

ואני עובד בזה

עד שהפחד בי יצחק"

כתב את זה רותם בר אור, אדם שהחיים כנראה פירקו לו את הצורה והוא לומד מחדש את חוקי המשחק

Short קצר ויפה שלו בנושא:

בהצלחה!

למה חייב תקווה? עדיף לקבל מה שבאהרמוניה

אם הציפיות מעמיסות מדי עדיף לוותר עליהן. 

וזה סוג של אתחול. אח"כ מפתחים תקווה טובה עם איזון נכון.

אפשר גם וגםהודיה לה':)

גם לקוות וגם לאזן את זה עם עומסים

ציפיות למשו גבוה יכולים להפריע, אבל זה לא חייב להעסיק אותנו 

צא לחופשהאופטימי
לא מרימיםאני:)))))
נוו איך אף אחד לא כתבאדם פרו+

אין מצב שאתה מרים ידיים אחי!!

אם אין לך דאודורנט טוב..

אתה לא מרים ידיים, אחי!!

בגללכם הייתי צריך לכתוב את הבדיחה המטופשת הזו.

לא צנועקעלעברימבאראחרונה
כמה זמן לחכות לרגש?איזו

נפגשנו כבר כמה פעמים. מבחינה שכלית, אני מעריך אותה, נחמד ומעניין לי, לא קורה עם כל אחת. מצד שני, מרגיש לי כמו עם חבר, כיף אבל לא מחכה להיפגש, לא מרגיש איזה רגש כלשהו כלפיה, ניטרליות כזו...

היו אחרות שעל הפעם הראשונה כבר היה רגש ורצון להיפגש עוד.

השאלה כמה זמן לחכות שיתפתח רגש?

כמה זמן אתה מתכנן לצאת עם מישהי עד שתסגרו?מבולבלת מאדדדד

זה לא בהכרח מה שיקרה בפועל כמובן.

אם 5-6 פגישות, אז אם זה לא עולה בראשונה, גג בשניה- לא הייתי ממשיכה.

אם 3-4 חודשים- הייתי מחכה שבועיים- שלושה, עם 2-3 פגישות בשבוע

אם שנה- הייתי מחכה חודש-חודשיים.

תחשוב על עצמך איך אתה מרגיש כשאתה חושב על להיפגש איתה. משהו מעיק לך? טוב לך?

אם היית צריך להיות איתה עכשיו יום שלם. כמה מהר היית ממצה את העניין?

אתה מסוגל להיפתח איתה ולשתף אותה בדברים אישיים? רוצה בזה?

מרגיש נייטרלי איתה, נחמד איתהאיזו

הייתי מעביר איתה יום שלם כי היא מעניינת, יש לה אנרגיות, ונחמד איתה סה"כ. מה שבטוח לא מעיק.

לגבי פתיחות אני פתוח עם הרבה אנשים, אז לא מרגיש שזה משהו מיוחד לספר לה דברים אישיים

מסכים עם השאלה בהתחלהארץ השוקולד
אולי הייתי מכפיל ב2 את הזמן לתת בכל אפשרות
קוראים לזה ידידהמשה

אם תוך כמה מפגשים לא מתפתח משהו אחר, ביי.

שאלת השאלותדרייב

מבחינת מראה, אתה מתחבר אליה? משהו מפריע?

יש משיכה כלשהי גם אם קטנה? 

מראה בסדר בעינייאיזו
אין את מה שעושה לי את זה בד"כ. לא מרגיש משיכה, מחבב אותה, אבל לא מעבר
תחליט לפתח רגש או שתחתוךintuscrepidam
רגש הוא תוצאה של החלטה, חשיבה ועשייה.
>>100

דברתם על איפה עומד הקשר? אתה יודע איך היא מרגישה?

לנסות להגיע לקומה הבאה..

יותר לשתף לעומק וברגש.. לספר גם על חולשות, התלבטויות בעבר ובהווה..

וגם להביא אנרגיה אחרת ביניכם..

לאסוף אותה. /ללוות לתחנה

לשאול  אותה מה יעשה לה טוב ויפתח אותה יותר..

להחמיא (ברמה המתאימה)

לארגן פקל/מבשלים יחד משהו שאוהבת. וכו'

כדאי לשתף בעולם הפנימי אחד של השני/הנגמרו לי השמות

דבר זה יכול לאט לאט לפתח את הרגש.

בנוסף, ליצור מפגשים חוויתיים יחד ולא רק ישיבה וכד', אלא ממש דייטים חווייתיים,

לשוחח על חלומות, שאיפות,

וגם על קשיים או כאבים,

זה יכול יותר לחבר.

ובתוך הפגישה עצמה - להיות רק בה.

לא לנסות לחשוב ולנתח תוך כדי הפגישה,

אלא לשהות

להיות ברגע

בנוכחות

ולאחר ובין לבין הפגישה אפשר לחשוב על כך בצורה תחומה ומסודרת.

וגם לא למהר ולרוץ לשום מקום מחד

ומאידך לא סתם "למרוח" אם מבינים בוודאות שלמה שזה לא זה (באופן כללי, לא כהתבטאות לכאן או לכאן על המקרה הספציפי כמובן).

אבל כן, נתינת הזמן גם היא חשובה

והמקום ללב להיפתח

בטח אם יש לו או היו לו מחסומים או כוויות מהעבר

בטח אם הוא נפגע ורוצה לשמור על עצמו חזק

וגם אם לא - עצם הזמן, ההיכרות, העמקת ההיכרות, היצירה של התנאים להשביל להרגיש יציבות בתוך הקשר, רגש בתוך הקשר, ביטחון בתוך הקשר, שייכות בתוך הקשר - אלו דברים שבונים ונבנים ולא באים ב"פוף".

וכמובן הרבה תפילה לקב"ה שיכוון אותך גם תוך כדי וגם בכלל להחלטות הכי נכונות וטובות.

המון ברכה והצלחה ב"ה

זה לא רק עניין של זמן אלא בחירה ומעשיםadvfb

דיברתי על נושאים יותר אישיים?

התקדמתם קצת בשיח?

גם לי זה קרההאופטימי

אבל אצלי במבחן התוצאה זה לא עבד כך..

היו בנות שפגשתי והתפתח רגש מהר..

אבל כשפגשתי את אשתי, במשך חודש וחצי זה היה כמו שתיארת.

נעים, נחמד, מעניין וכו', אבל ללא התפתחות של רגשות.

בשלב הזה שנינו המשכנו, רק מפני שלא מצאנו סיבה מספיק טובה להפסיק.

אחרי חודש וחצי החלטנו שאנחנו הולכים לסדנא אצל מישהי שתעזור לנו לפתח את הרגשות.

שבועיים לאחר הסדנא כבר התארסנו (עם הרבה רגש אחד אל השניה).

מעניין... מה עשיתם בסדנא?איזו

מה עוזר לייצר רגש מאפס?

לי זה תמיד היה נראה שזה או שיש רגש או שאין. אי אפשר לייצר רגש.

נפגשתי עם אחת 10 פעמים, ועדיין לא היה שום רגש, למרות ששאר הדברים התאימו. שאלתי איזו יועצת בתחום מה לעשות, היא אמרה שאם רגש לא התפתח אחרי זמן כזה, כנראה גם שלא יתפתח ואין טעם להמשיך.

אם אין רגש, כנראה שגם אין משיכה, לא?

נניח שפיתחת רגש כלפיה, מה עם המשיכה? זה גם יכול להתפתח?

ובכלל, כמה זמן מחזיק הרגש שפיתחתם בסדנא? זו מניפולציה שצריך לתחזק כל כמה זמן?

הרגש נבנה מכמה אופניםהאופטימי

כרגע מה שעולה לי לראש:

עשיית מעשים למען האחר,

חשיפה של נושאים רגישים,

צבירת חווייות משותפות

ויש כמובן עוד..

הסדנא מתחילה בהיכרות,

היא מנסה לאתר את חסם הרגש בקשר, ולתת כלים לזוג להתגבר על החסם.

כשהיא מזהה דפוסים לא טובים, היא גם יכולה לעזור לזוג להיפרד.

אני הגעתי אליה עם 2 בנות.

עם הראשונה הרגש היה לא הדדי (היא הייתה עם רגשות ואני לא).

היא הצליחה לשבור לי מחסום, התפתח לי רגש אבל הוא לא היה יציב.

בהמשך,יחד איתה הבנתי שבת-הזוג 'חונקת' אותי, והיא עזרה לי להיפרד ממנה (כי בת הזוג לחצה עליי להמשיך וזה לא היה לי פשוט).

עם אשתי,

היא נתנה לנו כלים שעזרו לנו להיחשף יותר זה בפני זו.

וגם המליצה לנו לצאת לטייל, להצטלם יחד ולצבור חוויות משותפות.

לגבי אי התפתחות רגש לאחר כ-10 פגישות.

אני מסכים שזה כנראה לא יקרה מעצמו, אבל מניסיון אישי זה יכול לקרות עם עזרה (כפי שהיה אצלנו).

לגבי משיכה, אם אין משהו שממש גורם לדחיה, אז זה יכול לקרות.

אצלנו המשיכה התפתחה יחד עם הרגש.

לגבי כמה זמן זה מחזיק מעמד..

עם הראשונה, זה אכן לא היה יציב.

עם אשתי זה מחזיק כבר כמה שנים ללא צורך בעזרה מאז.

רגש לא מחזיק אם יש שגרה יומיומית שוחקת, אז מדי פעם יוצאים לדייטים, טיולים, חופשות וכד'.

(כל זוג עם מה שטוב לו והתדירות שהוא צריך) 

תודה רבה על הפירוט!!איזו

מה שעולה מכאן שעבדתם על חסימה רגשית. זאת אומרת, הרגש הפוטנציאלי קיים רק שהוא חסום ולכן לא מופיע בפועל.

אבל ייתכן שבאמת אין שום רגש וזה לא עניין של חסימה. צריך פשוט לעבוד בהנחה שיש חסימה רגשית, ואם זה לא עזר אז כנראה שאין שום רגש פוטנציאלי.

הבנתי נכון?

נכוןהאופטימיאחרונה

רק אחדד שאם יש התאמה שכלית, *הערכה הדדית, דיבור נעים ואין דחיה מבחינת הנראות.

אז הסבירות לחסם רגשי היא מאד מאד גבוהה.

*לגבי הראשונה שהזכרתי לעיל, לקראת סוף הקשר היא אמרה לי שהיא מרגישה שאני לא מספיק מעריך אותה, עד אז לא שמתי-לב לזה, אבל כשהיא אמרה את זה פתאום הבנתי שזה נכון..

התלבטתי רבות אם לדבר על הנושא הזה אבל..מוקי_2020

אין לי מה להפסיד. מקסימום מי שיקרא את זה בלי להתייעץ עם אחרים יפסיד. אז בקטנה.

ויותר ברצינות.

סיפור קצר. מקרה אמיתי.
כשהייתי בתיכון,  היה לנו תלמיד אחד שאבא שלו היה קבלן יחסית מבוסס לתקופה.
זה היה בגיל שהיה לנו רישיון נהיגה.
והיו לו 2 רכבים.
רכב אחד ששווה 500,000 שקל בשווי של היום. 
ורכב אחד ששווה 5,000 שקל בשווי של אז. 

כשהוא מגיע לדייט הראשון, הוא לוקח את הרכב הזול.
בלי שרשרת זהב לבן, בלי משהו שיכול לשדר שיש לו כסף. כלום. הכי פשוט שיש.

אם הבחורה המשיכה לדייט שני (וגם הוא כמובן),
הוא היה מגיע עם רכב של 500,000 שקל.

ועכשיו תוך כדי שאני מקליד אני נזכר בסיפור נוסף. הורים של חבר.
לפני שהתחתנו,
לבחור שהיה בזמנו בן 28 ?  משהו כזה..
כבר היתה דירה (משכנתא כמובן)
רק אחרי שהם התחתנו, הבחורה גילתה שיש לו דירה. לא דקה אחת לפני.

עכשיו לתובנות,
רוצה להדגיש שאני מסתכל על זה מנקודת מבט גברית.  אני באמת לא יודע מה הכי מתאים לבחורה. 
התחושה שלי שזה שונה. אבל אין לי מושג, כי אני לא בחורה. אני בחור.

עכשיו כמובן שאין כאן איזה נוסחא מדוייקת..
אבל אני באמת מאמין בזה, שזה חשוב מאוד לבוא לדייט הראשון הכי נקי שיש
ועדיף לעשות הכל כדי שהצד השני לא ידע כלום על דברים ממש ממש טובים. על נקודות חזקות במיוחד.

למה ?
למרות שזה כאילו מובן מאליו, אבל צריך להפנים את זה :
כי אם בחורה עדיין תרצה להפגש איתך למרות שהכל על פניו נשמע "פשוט", 
אז זה אומרת שאתה, מי שאתה -באמת-,  זה מה שהיא רוצה להמשיך להכיר.

בנוסף.
ברגע שאתה מציג את הצד הכי רגיל שלך, הכי פשוט שלך, בלי שום עטיפה, בלי שום הצגה..
אז מי שתגיד "אוקי, הבנתי שאין כאן שלמות, אני מעוניינת"
זה אומר שהיא רואה את מי שאתה באמת ומקבלת את זה.

היתרון הוא, שמכאן זה רק יכול לעלות ולהתשפר.
החסרון הוא שתפסיד חלק מהבחורות. אבל איזה בחורות תפסיד ? תענה בעצמך. לדעתי התשובה קלה וברורה.

שלב השאלות
שאלה : אוי לא..רק לא שלב השאלות
תשובה : מה הבעיה בשלב השאלות ?

שאלה : נו...
תשובה : מה נו , תשאלו

שאלה : זה לא עמוס מדי להציג בדייט ראשון את כל התמונה, גם חולשות ?
תשובה : תראה, אם זה חולשות שאתה יכול לשפר ואתה יודע שזה יכול להפריע לבת הזוג אז תשפר...אם לא, אז בכל מקרה היא תגלה את זה מתישהו.
נכון שיתכן שיהיה קליק ריגשי לפני שהיא תגלה ואז כאילו יהיה לה יותר קשה לשחרר, אבל הקליק הריגשי במהשך יכול להיות בדיוק בכיוון הפוך. המח זוכר הכל. תהיה בטוח.

שאלה : דוגמא ?
תשובה : נניח אתה בן אדם שמקשקש המון. זה מי שאתה. אתה מדבר פי 2 יותר מבן אדם ממוצע. או הפוך, אתה מדבר מעט מדי ביחס לבן אדם ממוצע.
אם זה מי שאתה, אם אתם שלם עם זה, אם אין לך מה לעשות בנושא הזה, אז תתנהג ככה בדייט הראשון. תהיה מי שאתה. לטוב "ולרע". תהיה אתה.

שאלה : אוקי, תחדד לי את זה.
תשובה : אתה נפגש עם חבר ותיק בפעם  ה 300. איך אתה מתנהג בגדול ? אותו דבר בדיוק. זה הדייט הראשון שלך.

שאלה : תסכם לי את זה.
תשובה : תבוא הכי פשוט שאפשר. תסתיר את כל היתרונות שלך (עבודה בשכר גבוה ,תהיה עבודה בשכר רגיל, תפקיד מיוחד יהיה תפקיד ממש רגיל ונפוץ, בצבא אם היית בסיירת ועשית מצבעים מעבר לקווי האויב תספר שהיית חייל פשוט וואל תכנס לנושא הזה יותר מדי).

שאלה : בטוח שיש בזה הגיון ?
תשובה : לא

שאלה : אז כל החפירה הזו ואתה לא בטוח שיש בזה היגיון ללכת בגישה הזו ?
תשובה : נכון. כי אולי זה לא מתאים לכל אחד. נתתי זוית מסויימת וכל אחד צריך לבדוק עם עצמי מה הוא לוקח מזה ומה לא. 

שאלה : לגבי..
תשובה : זהו, אין יותר שאלות. אני צריך להכין דגים.

שאלה : רגע, אם תפגש עם מישהי תגיד לה שאתה יודע לבשל ?
תשובה : ברור שלא . מקסימום חביתה. אבל לזה יש כמה סיבות. נדבר על זה בהמשך.

שאלה : אבל..
תשובה : שבתתתתת שלוםםםםםםםם.

הערה טכנית - הפוסט לא עבר בדיקה לפני שליחה, עמכם הסליחה. עייפות החומר.

מענייןארץ השוקולד
יכול לפתוח פה דיון על שיתוף והסתרה בהתחלה
יש הבדל בין יתרון שלך לבין טייטלמרגול

למשל, אם אתה לוחם ומתאמן הרבה וגם ממש אכפת לך מהחברים לצוות, וקופץ מתחת לאלונקה. זה חלק ממך…

זה דברים שאתה פרקטית עושה.

ומסכימה שהטייטל לא חשוב (גבעתי או סיירת מטכל? זה בעיקר טייטל)

להסתיר? נגד. לא חייב לספר הכל בדייט ראשון. אבל להתחתן בלי שהיא יודעת שיש לך דירה? אחרי שהתארס לא מספיק סמך עליה בשביל לספר?

או כשהם ממש היו כשהחתונה על הפרק וברור שזה רציני?

וכהערת שוליים אכתוב שגם מתגובה לטייטלים יש מה ללמוד על האדם… אין דבר שיותר מעורר בי בחילה מאנשים שמתלהבים על טייטלים…

נכון ממשתמיד בבטחהאחרונה

אני למשל ידעתי שבעלי הייטקיסט אבל רק אחרי שהתארסנו גיליתי במקרה כמה בדיוק הוא מרוויח. ורק שבוע שעבר גיליתי כמה יש לו בחסכונות...

אבל זה ממש תלוי אם זה בהסתרה או פשוט כי זה לא חשוב.

לא היה לי משנה הכסף, אס לא טרחתי לשאול, אבל אם הייתי שואלת הוא היה עונה בלי בעיה וזה מה שחשוב. זה בהחלט עוזר לביטחון של הקשר לדעת שהכסף הוא בכלל לא חלק מהשיקולים - הרי התארסתי איתו בלי לדעת מה המשכורת, אבל להסתיר בכוונה תחילה זה בעייתי

אתר הבארבחור עצוב

מתברר שיש לו מתכנת זריז

טופלמשה

נפלאות תחילת השנה הלועזית ומשהו קשור.

ואו!בחור עצוב
תודה על המענה המהיר. ועוד ביום שישי. 
דווקא מיום שישי אני לא מתלהבתמבולבלת מאדדדד
צריך למצוא דרך להתחמק מהכנות לשבת😉
חחחחבחור עצוב
אני גבר. סה"כ מכין את השעון שבת ואת המיחם.. 
10 נקודותארץ השוקולדאחרונה
עדיין רואה שנה פחותבחור עצוב
מה זה אומר לכם או לדעתכםיוני.ו.

שהפורום הזה הוא הפורום הכי פעיל?

שיש מתח והתרחשות בכל מה שקשור לתחוםadvfb
שיש יותר מדי רווקים/ות, אבל זה ידועהגבעות בלב תמיד
הוא לא הכי פעיל. כך שאין שאלה😅יעל מהדרום

לק"י

פעם הוא היה באמת פעיל...

(למרות שנראה לי שעכשיו שוב יש בו יותר פעילות).

שרוב האנשים פה בגיל הרלוונטיביינישנון
ותכלס הוא כולל הרבה שנים
זה לא נקרא פעיל.. וזה בעיקר טכנינוגע, לא נוגעאחרונה

פעם הייתה פה סוג של קהילה נקרא לזה.

היו דיונים מחכימים על כל המסביב, כולל דיונים תורניים מחשבתיים עמוקים, צחוקים בכמויות, גם מריבות..

היה אחרת לגמרי. אני חושב שגם לא מעט דייטים יצאו מכאן.

קבוצות וואצאפ שידוכיםראובן255
אשמח לקבל קישורים של קבוצות וואצאפ של שידוכים או שקשורים לשידוכים

אולי יעניין אותך