מזל טוב לשרים החדשים של איחוד הימיןאיתן גיל
מחכים להתפטרותכם כדי שבן גביר, שבלעדיו לא הייתם נכנסים לכנסת, יתפוס את מקומו על פי ההסכם עם עוצמה.
יאמר לזכותו של סמוטריץ' שהוא בודק אם זה אפשרימרדכי
בס"ד

כי בוא נודה על האמת, ההסכם הוא במקרה שיש חוק נורווגי אך מכיוון שלא הוקמה ממשלה ולא חוקק חוק נורווגי (שחוקק כהוראת שעה בלבד) אז אי אפשר (ויש מי יגיד שאפילו אין צורך) לקיים את ההסכם.

אם סמוטריץ' אכן יצליח למצוא פתרון (ממה שפורסם הוא בודק אם אפשר לחוקק את החוק בממשלת מעבר או אם בכלל יש היתכנות למהלך שכזה) אז וודאי שיהיה מצופה גם מהרב פרץ להתפטר בשביל לקיים את ההסכם.

כעת נותר רק לעקוב אחרי איך שזה יתפתח.
(אני מבין את הצד של עוצמה יהודית למה הם רוצים את זה, אבל אני עדיין לא בטוח אם כדאי לפתח בזמן כזה, שבו עדיין הדברים לא סגורים, מתיחות נוספת בין המפלגות השונות)
תכלית החוק הנורבגיאיתן גיל
שר שמתפטר או מפוטר יוכל לחזור לכנסת. בהנתן שבעוד שלושה חודשים יתקיימו בחירות, הסבירות שביבי יפטר את שרי איחוד הימין שואף לאפס. מנגד בן גביר רוצה לטעום טעם כנסת. סיכויו לקבל מקום ריאלי ברשימה לכנסת הבאה נמוכים מאוד.
זה לא רק לטעום טעם כנסתמרדכי
בס"ד

זאת משכורת לו ולעוד שלושה עובדי לשכה בזמן מערכת בחירות. זאת אומרת שלושה עובדים שהמפלגה לא צריכה לשלם להם אלא הכנסת וגם משכורת בשבילו אחרי שהוא העביר את רוב התיקים שלו לעו"ד אחרים. זה משמעותי מעבר לאמירה לפעילים.

לגבי תחילתם של הדברים אני מעריך שיתכנות הדברים נבחנת בימים אלו. לא בטוח שזה כל כך פשוט בממשלת מעבר כפי שזה נשמע .לכן טוב שמי שמנהל את זה אלו שני משפטנים שמבינים עניין ולא אחר(ים)...
משכורתאיתן גיל
בן גביר מרויח יותר בפרקטיקה פרטית, אבל כמו אליקים העצני שהיה בכנסת תקופה קצרה אך לעולם לא ישכח להוסיף לצד תוארו- ח''כ לשעבר.
גם בן גביר רוצה.
שוב, בן גביר העביר את כל התיקים שלו לעורכי דין אחריםמרדכי
בס"ד

לאחר הבחירות, שעוד לא ידעו שהכנסת תתפרק ומצד שני היה ברור שלפי ההסכם בן גביר נכנס, אז הוא כבר הפסיק את עבודותו כעו"ד וחיכה תרגע שהוא יוכל להכנס. כעת הוא מחזיק לפי הידוע לי תיק אחד בלבד שאותו הוא מנהל.

לכן חצי שנה בלי משכורת זה לא דבר של מה בכך, במיוחד בזמן של ניהול מערכת בחירות שעולה לא מעט כסף, אז כן, יש הצדקה לבקשה. לא כל דבר זה רק בשביל תואר כזה או אחר.
שלא אובן לא נכון, אני רוצה את בן גביר בכנסת עד לבחירותאיתן גיל

וגם בכנסת הבאה, במקום ריאלי. כפי שציינתי בתגובות קודמות ללא הקולות שהביאה לקלפי עוצמה יהודית, איחוד הימין לא היה נכנס לכנסת. 

כמה הערות אם כבר פתחת את הנושאאריאל יוסף

א. כפי שכתב @מרדכי, החוק הנורווגי לא קיים כרגע.

בניגוד לאשר כתב, לא ברור שאין אפשרות או צורך לקיים אותו.

מטרת החוק היא, שאם וכאשר השרים יתפטרו או יפוטרו הם יחזרו להיות חברי כנסת.

הסבירות שנתניהו יפטר את הרב רפי ובצלאל או שהם יתפטרו עד מועד הבחירות, נמוך עד לא קיים.

אם יעשה זאת, יכעסו עליו מאוד, ובצדק, רבים ממצביעיו. הזנק יהיה רב מהתועלת.

[אזכיר, שגם אורי אריאל מכהן כשר כרגע בלי להיות ח"כ ובלי נורווגי. מה בכך?]

ב. גם אם אכן יעשה זאת, הם אמנם לא יחזרו להיות חברי כנסת בהיעדר החוק הנ"ל, אך יהיה זה לזמן קצר מאוד.

ממילא, מדובר בסיכון קל מאוד, שאולי לזמן קצר לא יהיו שרים וגם לא ח"כים.

בידם לתקן את העיוות שבג"ץ יצר תוך לקיחת הסיכון הזה בלי קשר לכן-או-לא-הסכם.

[האפשרות השניה היא לדרוש מיוגב וסילמן להתפטר כדי להעניק בחודשים הללו ייצוג לעוצמה יהודית כפי שסוכם].

ג. מאידך גם התועלת קטנה יותר לעצמה יהודית דווקא בגלל הזמן הקצר שנותר.

מה הם ירוויחו מהעובדה שאיתמר יהיה חבר כנסת לשלושה חודשים מלבד תקציב?

ייתכן שאיחוד הימין יסכים להעניק להם את התקציב ממימון המפלגות שלו גם בלי נורווגי.

[אם הרב רפי מתפטר, בכל מקרה הבית היהודי מפסיד יחידת מימון גם אם הוא נשאר שר].

ד. תועלת נוספת לעוצמה היא, שלהסכם הבא - ולמערכת הבחירות - היא מגיעה כשיש לה ח"כ מכהן עם מימון מפלגות - 

דבר שיעניק לה יתרון מסוים במו"מ.

ה. למרות זאת, עוצמה בעיקר תפסיד אם תרד לחייהם שיקיימו את ההסכם בדקדקנות;

היא תמאיס את עצמה על שותפיה, במצב בו כבר יכולה להיות להם חלופה טובה ממנה באיחוד עם הימין החדש.

עליה להיזהר שלא להפסיד נציגות בכנסת הבאה בגלל דרישה מעיקה לייצוג בכנסת הנוכחית.

ו. לאחר שייחתם הסכם אחדות, ואולי אפילו כחלק ממנו,

ישתלם לכל הצדדים שאת הארץ יחרשו חמישה ח"כים+שני שרים מכהנים,

מאשר ע"י חמישה ח"כים ששניים מהם גם שרים, וסביר שהדבר ינתן לה ברצון.

השאלה היא אם עוצמה תהיה מספיק חכמה וסבלנית, או תעדיף להיות צודקת.

היה הסכם שמקום חמישי של עוצמה, אין סיבה בעולם שיפרו את ההסכםמשיב

בן גביר עשה להם טובה שחיכה עד שיתמנו כשרים, ברגע שיש חמש מגיע לבית היהודי 2 (+הרב דהן) לאיחוד הלאומי 2, ולעוצמה אחד.

אין שום הצדקה לנצל את זה שבג"צ פסל את בן ארי, ולגנוב להם את המנדט.

אם הרב פרץ לא מתפטר מיד (סמוטריץ הסכים להתפטר) לא אצביע יותר לרשימה שהוא נמצא בה.

הם לא אשמים במצב שנוצר.אריאל יוסף

היה הסכם שעוצמה מעמידה נציג במקום החמישי.

העמידו נציג "פסול".

הרב רפי לא אשם ובצלאל לא אשם.

אתה יכול להאשים את בג"ץ או את מיכאל.

איך זה נשמע עכשיו? [אני לא מאמין בזה, רק מציג את הצד השני].

אם כבר, סילמן היא זו שקיבלה את המקום של איתמר והיא צריכה להתפטר.

אתה לא דופק אף אחד אם לא תצביע לרשימה שבה הרב פרץ.

אין לעוצמה אופציה אחרת מלבד לרוץ לבד ולהישאר בחוץ.

אם יחתמו שוב על ריצה משותפת אפילו איתמר יצביע לרשימה שהרב רפי נמצא בה.

אל תנסה להיות יותר צדיק ממנו.

זה פשוט גניבת מנדט ע"י הבית היהודי.משיב

מוזר לטעון לא אשם. סילמן היתה במקום 6, ברגע שהכניסו רק 5 היא לא אמורה להיות בכנסת והיתה אמורה להתפטר מיד.

ההסכם בין מפלגות הימין הוא: 
מקומות 1 3 6 לבית היהודי.
מקומות 2 4 7 לאיחוד הלאומי.
מקומות 5 8 לעוצמה יהודית.

סילמן התקדמה למקום 5 בגלל רק שבג"ץ פסל את בן ארי, לכן היא הייתה צריכה להתפטר מיד (וכן מקום 6 אורית סטרוק) ולתת את המקום לנציג עוצמה הבא בתור.
בן גביר באבירות הסכים להמתין שפרץ וסמוטריץ ימונו לשרים ואז הם יתפטרו והוא יכנס.
כעת אחרי שהם מונו לשרים סמוטריץ מוכן להתפטר, אבל פרץ נדבק לכסא ולא מוכן להתפטר.
הבית היהודי פשוט ניצל את זה שבג"ץ פסל את בן ארי וגנב את המנדט של עוצמה יהודית.

אתה מנסה להיות צודק במקום להיות חכם.אריאל יוסף

מוזמן לפנות לבג"ץ ולהתלונן שהוא דפק לך את ההסכם.

או להתלונן למיכאל שידע שלשונו עשויה להכשילו ולא נזהר.

הפרת ההסכם לא נוצרה ע"י הרב רפי ובצלאל.

אתה יכול לכל היותר להתלונן עליהם שהם מנצלים את הסיטואציה.

אבל אני חוזר על עצמי...

אם מישהו גנב לי את הארנק ושם בכיס שלך, אתה לא חייב להחזיר?משיב

מחילה מכבודך, אבל זה ראש של קרימינל.

נכון בג"ץ עשה את זה, אבל המקום החמישי הוא של עוצמה, לכן מי שמוקם במקום החמישי חייב להתפטר מיד.

לבית היהודי מגיע 2+הרב דהן. 

אין שום הצדקה שיחזיקו במקום ששייך לעוצמה.

בן גביר נתן להם להם זמן להתמנות כשרים, ואז יתפטרו, אם הרב פרץ לא מתפטר אז סילמן חייבת להתפטר.

תמשיך להיות צודק במקום להיות חכםאריאל יוסף

ואז איתמר ייכנס לכנסת מחר בבוקר ויסיים את כהונתו בה בי"ז באלול.

בהצלחה.

להיות חכם זה לגנוב? אף אחד לא יאמין להם ולא יעשה אתם הסכמים.משיב

אני בכל מקרה לא אצביע להם.

לא הצבעתי להם בגלל עוצמה יהודית, רציתי איחוד כדי שלא יאבדו קולות, אבל אינני תומך של בן גביר.

אבל לא אצביע לגנבים. 

להתחבא מאחורי בג"ץ, כשכולנו יודעים כמה צדק יש שם, זו גניבה מכל כיוון שנסתכל על זה.

הרי אם בג"ץ היה פוסל את בן ארי לפני מועד הגשת הרשימות, בן גביר היה חמישי. 

הרי אחרי פסילת בן ארי המפלגה המאוחדת כולה דרשה שיקדמו את בן גביר למקום 5.

טוב. אז תצביע זהות.אריאל יוסף

או שתישאר בבית (חשבתי שלא רצית שיאבדו קולות...).

אין מפלגה מושלמת.

ברור שבבג"ץ אין צדק, ולא כתבתי שה"גנבים" דנן חכמים,

אלא שאתה מנסה להיות צודק ולא חכם.

זהות זה לא אופציה.משיב

אני מצביע למי שמאמין בתורה מסיני. לא למי שמנסה להמציא תורה ממוחו.

אולי פרץ או סילמן עוד יתעשתו, ויחזירו את המנדט שלא שלהם. 

והיה ולא, ותהיה רק מפלגה ציונית דתית אחת, וגונבי המנדט בתוכה, אצביע הפעם ג', בלית ברירה.

ואומר שוב לא הייתי מתנגד שלכתחילה תהיה עידית סילמן במקום 5, ובן גביר 7.

אני לא מעדיף אותו עליה.

אבל ברגע שהוחלט וסוכם שמקום 5 של עוצמה, אין הצדקה לגנוב להם אותו.

כי ג' מאוד ישרים אחד כלפי השני וכלפי אלי ישי...אריאל יוסף

אין ביניהם "גנבים" (ע"ע הבחירות המוניציפליות האחרונות).

בהצלחה עם זה.

מה אתה רוצה? הם לא התחייבו כלום לאלי ישי.משיב

מריבות יש אצלם ויש אצלינו.

אבל יש דברים שהם מחוץ למשחק הפוליטי.

אין מצב דומה של ניצול ציני של פסיקת בג"ץ שהם עצמם התנגדו לה, לצורך גניבת מנדט.

בשום מקום זה לא קרה.

ואני בהחלט לא מאושר (בלשון המעטה) מהם - ומקווה שלא אאלץ להצביע להם מחוסר ברירה.

הם התחייבו לו וגם זל"זאריאל יוסף
עבר עריכה על ידי אריאל יוסף בתאריך י"ז בסיון תשע"ט 01:27

אתה אולי לא מכיר ולא יודע.

ראה למשל כאן:

הם גם מצאו דרך פשוטה מאוד שלא לשלם לאלי ישי:

הם פטורים מסעיף ה' בגלל שקיבלו "רק" 249,049.
חסרים 951 קולות, אז הוא לא סיפק את הסחורה ולא יקבל גם את המעט הזה...
הם לא התחייבו לו כלום.משיב

לגבי ההסכמים הפנימיים הבאת מכתב אחד, ולא הבאת את מכתב התשובה.

דגל התורה לא צדיקים הם הפרו התחייבות לפרוש בבית שמש, ואח"כ צעקו תקיים את ההתחייבות באלעד, כי זה הסכמים נפרדים.

בסופו של דבר פרוש הציע בוררות בבית דין ודגל התורה סירבו.

כך שאתה מבין שהצדק לא היה מוחלט בצד שלהם, כי אם כן הם לא היו מסרבים.

מריבות וויכוחים יש בלי סוף, לכן יש בתי דין, קורה לרוב שגם כשיש הסכם חתום עדיין כל צד בטוח שהצדק איתו.

לא הפכתי אף פוליטיקאי לצדיק, אבל יש גבול שאותו אי אפשר לעבור, גניבת מנדט רק מתוך ניצול ציני של מצב שנוצר, ללא שום עילה, ללא שום טיעון להצדיק את זה, את זה אסור לקבל.

אין שום דבר בין זה לבין גניבת מנדט ללא שום עילה, סתם כך בגלל ניצול ציני של פסיקת בג"צ שבאה בעיתוי כזה שכבר לא היה אפשר לתקן את הרשימה.

קרא את סעיף ה' ותבין לבד שהכוונה היתהאריאל יוסף

שיקבלו 8 מנדטים, אלא שתרגמו את זה לקולות בתוך סטיית התקן.

המשך הסיפור הראשון - הרבה יותר מורכב ממה שאתה מתאר.

בנ"ד, אין סעיף בהסכם שקובע מה קורה כשעוצמה מקבלת רק מספר 7 ויש לסיעה חמישה מנדטים בלי חוק נורווגי.

הרב רפי ובצלאל עשו מעל ומעבר כדי לתקן את הרשימה. אין תלונות עליהם בנושא הזה,

מעבר לניסיון להיות צודק ולא חכם.

עוצמה לא קיבלה רק מספר 7, היא קיבלה מקום 5 ו 8משיב

פסיגת בג"ץ יצרה מצב כשכבר לא היה אפשר לשנות, וזה לא סיבה לניצול ציני כדי לגנוב מנדט.

מי שחושב ישר מבין את זה, ראש קרימינלי ימשיך להתווכח בלי סוף.

מיציתי את הנושא, אם כל מה שחשוב לך זה להגיד את המילה האחרונה, אז בבקשה, אתן לך את מבוקשך ולא אענה.

מסכים. אבל אתה לא קורא ולא מקשיבאריאל יוסף

יש להיות צודק ויש להיות חכם.

מסקנות חדשות לאחר בירור הענייןאריאל יוסף

הבקשה של עוצמה יהודית בלתי אפשרית מבחינה חוקית.

אסביר: ע"פ חוק יסוד "הממשלה", מנוי שר טעון אישור של הכנסת.

לאחר בחירת כנסת חדשה, ממשיכה הממשלה הקודמת לכהן עד לכינונה של ממשלה חדשה על בסיס אישור הכנסת הקודמת.
בממשלה כזאת, רשאי רה"מ לפטר ולמנות שרים. אמנם, הוא אינו רשאי למנות שר שאינו חבר כנסת.
היוצא מדברינו הוא:
א. אורי אריאל יכול להישאר שר אף שאינו חבר כנסת, על בסיס הרציפות מהכנסת הקודמת.
ב. בצלאל והרב רפי, שלא קיבלו אישור מהכנסת הקודמת, יכולים לכהן כשרים ללא אישור הכנסת כל עוד הם מכהנים כחברי כנסת.
ג. אם יתפטרו הרב רפי ובצלאל מהכנסת, הם יזדקקו לאישורה כדי להישאר שרים.
ד. באין קואליציה, מינוי כזה לא יאושר ע"י הכנסת.
ה. אם הם יתפטרו מתפקידם כחברי כנסת, הם לא יוכלו לכהן כשרים.
ו. לכן, אין מקום לדרישת עוצמה שיתפטרו כדי שבן גביר יוכל להיכנס.

@איתן גיל@מרדכי, לאור כל האמור, חוזרני בי מכל הערותיי בנושא.
בצלאל, ככל הידוע לי, הודיע מכבר לעוצמה שהוא אינו יכול להתפטר.
עוצמה לא תקבל את מה שהיא דורשת, ובצדק במצב שנוצר.

@משיב, מקווה שההסבר מניח את דעתך.

הייתי שמח לראות את בן גביר בכנסת, אך נצטרך להמתין לאחר הבחירות הבאות,
ובינתיים לא לעשות שטויות שיפגעו באיחוד הימין הקיים.
המקום החמישי של עוצמה יהודית, או פרץ או סילמן חייבים להתפטר.משיב

לא ברור לי שאתה צודק, יתכן שאם הם מונו כשהיו ח"כים ואח"כ התפטרו מהכנסת הם יכולים להישאר שרים.

בכל מקרה גם אם הצדק עמך, ויתכן שכך, עידית סילמן צריכה להתפטר. היא במקום השישי, וכיון שלא נבחרו 6 היא לא אמורה להיות בכנסת, אלא נציג עוצמה יהודית.

לנצל בצורה צינית את זה שבג"ץ פסל את בן ארי כדי לגנוב את המנדט, זה מעשה מכוער שלא יעשה.

כל זמן שהיה מדובר על החוק הנורווגי, היה מקום לטעון שהיא לא מתפטרת כי אם תתפטר היא לא תוכל לחזור אם וכאשר השרים יתפטרו.

ברגע שאין חוק נורווגי היא צריכה לפנות את המקום מידית.

רצו 3 מפלגות ביחד עם הסכם ברור שבו מקומות 5 ו 8 ניתנו לעוצמה, לגנוב מנדט ע"י מפלגה אחות, שרצה אתם ביחד זה מעשה מכוער מאין כמותו, אפילו בפוליטיקה המלוכלכת שבארצינו זה שבירת שיא חדש.

אסור להניח שיקרה דבר כזה, ובוודאי שלא בציבור הישר וההגון של הציונות הדתית.

יש לקונה בחוק בנושא הזהאריאל יוסף

וממילא יפנו לבג"ץ ואנחנו יודעים מה הוא יפסוק.

התפטרות של סילמן כדי להכניס את בן גביר תשחק לידיים של בנט.

חייב להמציא תירוצים בכוח?משיב

איזה מן טענה זאת, שזה ישחק לטובת בנט, זה גם חסר הגיון, וגם לא מצדיק גניבת מנדט.

אבל אתה יודע מה, לא רואה שום סיבה בלהמשיך להתווכח על דברים חסרי הגיון ועל חוסר הצדק, אז קח תגיד את המילה האחרונה. 

אני את שלי כבר אמרתי.

לא חסר היגיון בכלל.אריאל יוסף

אתה משאיר את המפלגה 100% חרד"לית,

כשמצביעי הימין החדש מחפשים בית פוליטי שיוכלו להצביע לו ויעבור את אחוז החסימה.

מי יביא אותם אם לא עידית סילמן?!

הסכמתי איתך שמדובר בחוסר צדק.

ולשיטתך - למה בן גביר חיכה עד עכשיו?

גם הוא הבין שלא היתה היתכנות.

רק הוכחתי שלא השתנה דבר כעת.

השאלה היא אם להיות צודקים או חכמים:

כרגע, הם בעיקר ממאיסים את עצמם על השותפים שלהם,

כשברקע יש אפשרות שבכלל ילכו עם הימין החדש וישאירו אותם בחוץ.

לא חכם.

בצדק. פרץ מפר הסכם, גונב את המנדט שלהם. איך ירוצו אתו שוב?משיב

אז שירוצו לבד. נראה כמה הם באמת מקבלים.אריאל יוסף

בצלאל סמוטריץ' מסביר: למה הרב רפי והוא לא מתפטריםאריאל יוסףאחרונה

"הממשלה הזו היא ממשלת מעבר ולא ניתן בה לחוקק את החוק הנורווגי.

למרות זאת לבקשת איתמר בדקתי את האפשרות להתפטר מהכנסת בהתפטרות רגילה כדי להכניס אותו.

אלא שהדבר בלתי אפשרי משפטית.

על פי חוק יסוד הממשלה, בתקופת ממשלת מעבר ראש הממשלה יכול למנות לשר רק מי שהוא חבר כנסת.

כך שאם נתפטר מהכנסת נחדל לכהן גם כשרים וזה כמובן לא הגיוני ולא מתבקש מההסכם

(שלא נהיה חברי כנסת ולא שרים רק כדי שאיתמר יכנס במקומנו)".

הוא גם מציין:

"מסרתי את הבירור הזה לחברים היקרים בעוצמה".

במילים אחרות: איתמר יודע את האמת ובכל זאת משחק מלוכלך.

מקור:

בצלאל סמוטריץ

אור של חנוכה שלי...סיעתא דשמייא1
...ראוי שיצויין בכל דרשה השבת את האור הגדול של הארוע המטורף שהיה ביום ראשון . אור ששמו אחמד אל אחמד.

להרבה קשה לעכל את זה אבל לא במקרה השם שלח לשם שינוי איסלמי ערבי לעצור את היורה מלהתקרב למקום הארוע.

חשוב להנהגה  לאמר בכל רם במיוחד ליהודים יקרים כאלה שלא צריך להתלהם ולהכליל ולאבד תקווה.

אותי הוא הציל אישית.

גם בת פרעה הצילה את משה, זה לא גרםקעלעברימבאר

לשאר להיות טובים לישראל. תמיד יש חריגים.

גם בגרמניה בשואה היו חסידי אומות העולם.

גם אצל הכנענים היה איוב.

דייקת הפעם קאלימבערנקדימון
את המציל שיצא מהכלל באמת צריך להעלות על נסהסטורי
ולהוקיר לו טובה, בדיוק כמו את היחידים בגרמניה הנאצית שהצילו יהודים, בפולין, באוקרינה. כשהכלל כמעט כולו, מההנהגה ועד כמעט אחרון הקבצנים הסגירו יהודים. (אגב, בעזה בשמחת תורה לא היה אפילו אחד...)

אסור שהעובדה שהיה אחד כזה, תסמא את עיננו מלראות שכלל הערבים המוסלמים שונאים אותנו, מתחנכים על שנאתנו ומחכים לג'יהאד הגדול שבו ישמידו אותנו.

לא נשכח לרגע על שם מי הם קוראים כיכרות, את הפוסטרים של מי תולים בבתי הספר, את מי הם מעריכים ובדרכו של מי האיממים מאינדונזיה ועד ארה"ב מדריכים ללכת.

ממליץ מאוד לעקוב אחרי צבי יחזקאלי, שמביא מידי פעם 'פנינים' מדרשה בפני אלפי אנשים במסגד במיאמי/פריז/לונדון. את ההמונים שצועקים "ח'ייבר ח'ייבר יא יהוד" - ומכריזים בלי להתבלבל את מה הם רוצים לשחזר.

יופי אז אתם טוענים…סיעתא דשמייא1

… שזה מקרה. השם לא גרם שדווקא מוסלמי ערבי יעשה את את זה ואל לנו ללמוד מזה כלום.

דרך אגב אם רק 50 אחוז מערביי ארץ ישראל יחליטו לנהוג כמו אותם טרוריסטים לא היה עוזר שום שב"כ או מוסד או משמר הגבול או משטרה. הזחיחות שלכם מדאיגה.

מה הקשר מקרה?הסטורי

מה החשבון של הקב"ה, איני יודע.

אני כן יודע שלאדם יש בחירה והדת המוסלמית בחרה להיות דת של חרב "דין מוחמד בסייף". אני יודע שהם מחנכים שהפרמטר למוסר זה מעשיו של הנביא ומלמדים איך הנביא הורה וישב לראות איך חתנו עלי שוחט בידיו שבע מאות יהודים אחד אחרי השני.

אני יודע ששום דבר מהזוועות של שמחת תורה, של מעלה עקרבים, של תרפ"ט, הם לא המציאו בדור הזה - הכל מוחמד ואנשיו כבר עשו.

העובדה שיש אחד שהתעורר אצלו רצון לצדק ויושר - בהחלט מעלה אותו על נס ויהיה לו גם חלק לעולם הבא, יחד עם כל מצילי היהודים בכל הדורות. אבל אסור להתבלבל מהיחיד ולחשוב שזה הכלל כשהכלל מחנך להפך.

לכלל של אנשים אין בחירה, יש בחירהקעלעברימבאר

לפרט אם לזרום עם מה שהכלל עושה, וגם בחירה של כל הפרטים האם למשוך את הכלל לכיוון אחר מהמגמה הטבעית שלו. אבל זה שהאסלאם הוא דת של חרב ושל מידת הדין וזה שהערבים המציאו אותה, ושעמים מסוימים אימצו אותה. זה ברוב המקים קשור לנטיה טבעית סוציולוגית שה' הטביע בעמים בעזרת גורמים טבעיים, וכמובן לפרטים יש יכולת להשפיע על גורל הכלל, במיוחד על אורך התהליך ועל כמה תופעות כואבות יתלוו אליו.

בעם ישראל לפרט בבחירתו החפשית, יש יכולת יותר להשפיע על גורל הכלל , מאשר אצל האומות. אבל גם באומות יש

נכון, אבל כל עוד שהפרט הוא חלק מהאידיאולוגיה הזאתהסטוריאחרונה
כל עוד שהוא משתתף בנאומי ההסתה במסגדים, כל עוד שהוא שולח את בניו לבית ספר על שם רוצחים שפלים, כל עוד שהוא מאמין שהנביא לא יכל לטעות ומה שהוא עשה - מוסרי, הוא חלק מזה עד שיוכיח אחרת.
אתה נביא? כי יש לי עוד כמה שאלותנקדימון
זה לא מקרה, אבל לנסותקעלעברימבאר
ללמוד דברים לא קשורים ממקרים ולהסיק מסקנות להתנהגות בפועל מהם, זה כמעט "לא תנחשו".

אולי ה' סיבב ככה בתור קריאה לערבים ולמוסלמים לדעת שאפשר גם אחרת. מקרה שנועד לעורר אותם לתשובה

רק 1 מתוך מיליארד? זה ייאוש, לא תקווה.נקדימון
ומכיוון שאנחנו יודעים מהי משנת האיסלאם, הקוראן ומוחמד - אז יוצא הדופן הזה הוא זה שצריך להסביר איך זה הגיוני שהוא עבר על מצוות דתו ותרבותו.
זה תלוי פרשנות, בדובאיקעלעברימבאר

יש זרם גדול של פרשנים מוסלמים שתומכים במדינת ישראל בשם האסלאם, כי כתוב בקוראן שארץ ישראל היא הארץ אשר *כתב* הבורא לבני ישראל. ובדרך כלל לפי האסלאם כשכתוב "כתב" הכוונה נשבע לנצח.

הרב שרקי נפגש עם אנשים כאלה בדובאי, והוא מקווה שהזרם שתומך בישראל יגדל באסלאם , במגמה עתידית שיצמח זרם באסלאם שייטען שעם ישראל הוא עם האלוקים הנבחר והתורה תקיפה ליהודים, שזה תחילת תיקון האסלאם שבן השפחה יודה שיצחק הוא בן הגבירה והמוביל, כמו שאומרים חזל "ויקברו אותו יצחק וישמעאל בניו" שנתן ישמעאל קדימות ליצחק, ומכאן שישמעאל עשה תשובה בסוף. או כמו שאומר הכוזרי שעיקר בעית האסלאם היא שהם לא מתפללים לכיוון ירושלים.

יחד עם זאת אסור להיות שאננים, ולדעת שאנו במלחמת דת מול רוב האסלאם שרוצים להשמיד את ישראל, ולהלחם נגדם מלחמת חרמה

זה יגיע בסוף, אבל אז הם יפסיקו להיות מוסלמיםהסטורי
אור החיים הקדוש, בראשית כ"ה ו':

ולבני הפילגשים וגו'. ולישמעאל לא אמר הכתוב שנתן לו מתנות ושלחו כי לפי מה שכתבנו (לעיל ט"ז ה') כי ישמעאל משפט קנייה יש בו ליצחק משולח ועומד הוא. ויש יום לאל איום משפט יעשה ויכיר נקנה לקוניו.

בסוף בני השפחה יכירו שהזכות שלהם היא לשרת אותנו, כמו שישמעאל עצמו בפטירת אברהם עשה תשבה. בנתיים אולי אותו אחד שעצר את המחבל, הוא מהיחידים שמקדימים את זמנם.

הירא ורך הלבב ישוב לביתו ולא ימס את לבב אחיו כלבבוהסטורי
אכן טיל עשה את זה.

בחסדי שמים ובהשתדלות של הרבה אנשים בהנהגת ראש הממשלה - רוב הטילים הושמדו על הקרקע וגם אלו שכן נורו- רובם יורטו באוויר.

אגב גם במבצע מדהים של צה"ל בהוראת ראש הממשלה - לפני שנה תוך 72 שעות, הושמד כל הנשק הכבד של סוריה, זה שעשרות שנים הפחידו אותנו איתו. זאת אחרי שבמהלך השנה שלפני צה"ל בהכוונת הממשלה חיסל את ארסנל הטילים שחיזבאללה בנה עשרות שנים.

למה הכותרת השלילית?פ.א.
הכתבה מחזקת את ההשקעות האדירות בטכנולוגיה, במחקר ובפיתוח מתוחכם, מצדיקה לחלוטין את המחיר העצום של כל טיל יירוט - כי בהשוואה לנזק, עלות היירוט היא זניחה ושולית.  
כי הפותח באופן קבוע וסדור מתאמץ לייאש אותנוהסטוריאחרונה
אתה צודק שבניגון אחר זה נשמע אחרת. אם הוא יבהיר שכוונתו לא היתה לייאש - אשמח להתנצל.
- כדי להתקבלקעלעברימבאר

להפועל צריך להרוג 100 אוהדי ביתר פעילי כך, ואוהד מכבי אחד.

-למה אוהד מכבי?

-התקבלת

בג"ץ נגד המשטרה: מותר ללבוש חולצות מחאה

האמת שגם פעילי כך נגד המשטרה בנושא הזהברגוע
אתה חושב שיש בעיה ללבוש את החולצה?צע
לא מבין בכדורגל, מצידי שסכנין ינצחו במונדיאל, לאקעלעברימבאראחרונה
אכפת לי
אני מעניק לכם תקציב בלתי מוגבל לקמפיין פוליטיזיויק
אבל בתנאי אחד: אתם מקימים מפלגה ומריצים את עצמכם עם נבחרת. מה המצע של המפלגה שלכם? בונוס: מי האנשים שאתכם ברשימה?
כסף אף פעם לא מהווה בעיה מעכבת בפוליטיקהפ.א.
הבעיה היתה ונשארה איוש המועמדים - ליצור נבחרת שתהיה מקובלת ואטרקטיבית על פלח משמעותי מציבור הבוחרים, שתוכל לזכות במספיק מנדטים כדי להגיע לייצוג הולם בכנסת.  
מה פתאוםזיויק
לוגית, אם לכל אחד היה תקציב, הרבה יותר היו רצים והיה לך היצע גדול יותר. בלי לקבוע אם זה מצב טוב יותר או להפך.
אז לא מבין את הלוגיקה שלך בהקשר הפוליטיפ.א.אחרונה
עבר עריכה על ידי פ.א. בתאריך כ"ו בכסלו תשפ"ו 7:27

באקדמיה, בתעשיית ההייטק, בתחומי מו"פ (מחקר ופיתוח) - כאן אכן תקציבים גדולים וכסף רב מהווים פוטנציאל ליותר חוקרים מבריקים, ליותר סטארטאפים ופיתוח המצאות בתחומים שונים שיתורגמו בהמשך לחברות מצליחות - את הפירות נראה בעוד שנים.  

בפוליטיקה, אני צריך את ההצלחה עכשיו. לא בעוד 5-10-15 שנים.  איך הכסף הגדול יביא לי לבחירות הקרובות את המועמדים המתאימים להובלת המגזר הדתי לאומי על זרמיו וגווניו, מועמדים שיהיו מוכרים ועם ניסיון ועשייה ציבורית מוכחת כדי שהציבור הדתי לאומי יזכה לנבחרת מנצחת בבחירות שיתבטא בכוח פוליטי בכנסת?

מי הם המועמדים הכריזמטיים שלנו, הכוכבים הפוליטיים המקבילים לבנימין נתניהו, אריה דרעי, בני גנץ, יאיר לפיד, יאיר גולן, בציבורים האחרים? מי מהם הגיע לאן שהגיע בגלל כסף גדול ולא בזכות כישוריו האישיים שהביאו אותו לעמדת הנהגה?

אני לצערי לא מכיר. 

חבל שלא דנים בפורום הזה…סיעתא דשמייא1
…על תאונות הדרכים הקטלניות. 
אין מקריות בעולם . …סיעתא דשמייא1

… מי שמאמין במקריות כופר בהשגחה האלוהית!!!

ראוי שיצויין בכל דרשה השבת את האור הגדול של הארוע המטורף שהיה ביום ראשון . אור ששמו אחמד אל אחמד.

להרבה קשה לעכל את זה אבל לא במקרה השם שלח לשם שינוי איסלמי ערבי לעצור את היורה מלהתקרב למקום הארוע.

חשוב להנהגה  לאמר בכל רם במיוחד ליהודים יקרים כאלה שלא צריך להתלהם ולהכליל ולאבד תקווה.

אותי הוא הציל אישית.

אני מקציב לכם עד 5 מילים לענות על השאלה:זיויק
מה ה-בעיה המרכזית של עם ישראל שצריך לפתור?
יש בהם נקודת אמתקעלעברימבאר
ה' לא מתגלה באופן מלא כדי לתת אוטונמיה לאדם
עוד הוכחה לאפסיות של ביבירועישםטוב

פשוט לא נתפס

ביבירועישםטוב

ביבי מתנהל *בדיוק* לפי התפיסה השמאלנית שאומרת - 

יש בעזה מיליון-2 חפים מפשע, אנשים ממש טובים.

למרבה הצער קבוצה טרוריסטית איכשהו השתלטה עליהם.

בגלל 7.10 ישראל נאלצה בלית ברירה לצאת למלחמה וחבל על כל הרוג ופצוע "לא מעורב".

עכשיו שחמאס כמעט נעקר אז ישראל כמובן תעזור לעזתים, האנשים הטובים והאיכותיים, להשתקם חזרה.

אתה קורא את מה שאתה מעלה כאן?!הסטורי
אין כאן שום דבר על ראש הממשלה. ארה"ב דורשת, נו שוויין. היו גם כותרות כאלו, רק לפני קצת יותר מחודש, על המחבלים ברפיח ש"ארה"ב דורשת שניתן להם לצאת" וכל שונאי נתניהו חגגו כאן. היא דרשה, הוא סירב. היום המחבלים הללו מתים או בכלא.
אתה קורא את מה ששלחת?ארץ השוקולדאחרונה

כי נראה שלא.

מדובר פה על דרישה אמריקאית, לא על מה שישראל עושה או מבצעת, אז אין פה הוכחה לכלום על נתניהו.

אפשר לנסות ללחוץ שלא יקרה אם באמת אכפת לך.

עכשיו אפשר להיות בטוחבינייש פתוח

חוק הגיוס לא יעבור בשום מתכונת. אלא אם כן יחליפו ממשלה (לא חייב בחירות, אבל זה תלוי במרכז הפוליטי שיפסיק להחרים את נתניהו) ויביאו לחוק שבאמת יגייס חרדים.

אני מקווה שכולם הבינו מזמן שלעולם לא נשיג שינוי בהידברות, שיתוף פעולה ובאופן הדרגתי.

במיוחד שהחוסר בחיילים די גדול וקריטי, אבל הוא קטן מאוד ביחס למיצוי המקסימלי של החרדים הבריאים בגיל גיוס.

אף אחד לא רוצה ולא צרייך לגייס את כל פונוביץ וכל מיר וכל ישיבת חברון ואת כל חסידות סאטמר ותולדות אהרון.

הסברתי את דבריך לנקדימון, לא כתבתי מה דעתיהסטורי

לגופם של דברים:

א.אני לא מדבר על 'שוויון בנטל' והמושג שוויון כשלעצמו לא מעניין אותי.

אין שוויון ולא היה שוויון. אי אפשר שיהיה שוויון - לא בין לוחמים ביחידות קרביות לג'ובניקים, לא בין אנשים עם מסוגלויות שונות ותפקידים שונים. הכי מביך זה לשמוע עיתונאים בוגרי גלי צה"ל, שהשירות הצבאי שלהם היה חסר כל סיכון, חסר כל מאמץ אמיתי והתרומה של השירות שלהם לבטחון ישראל היתה 0 עגול במקרה הטוב ובעיקר מקפצה לג'ובים הבאים בתקשורת, כזאת שאין לבוגרי שירות צבאי אמיתי - מדברים על הנטל והשוויון בו.

ב. צה"ל צריך להבנות מחדש, ליישר את המטרות, לחזור להיות צבא שמשימתו הראשית היא בטחון ישראל, שהקוד האתי שלו הוא כזה שעמינו וחיילנו קודמים לאוייב וקודמים לכל מיני ניסויים חברתיים של שוויון מדומה וקדמה עקומה. כחלק מזה, הצבא גם יתעדף את הצרכים של הלוחמים בקדושת המחנה, על פני דחיפת נשים לכל מיני מקומות, תוך הורדת הרף והעמדת שרפרף בבוחן מסלול.

ג. חלק מהבניין מחדש הזה, הוא צורך בהרבה יותר חיילים אמיתיים. הצורך הזה מצדיק גם גיוס חובה. צריך לוחמים בשדה הקרב, צריך בשביל שהם יוכלו להלחם תומכי לחימה בהתאם וצריך אנשי 'חזית שבעורף' כמו אנשי מודיעין וכד'.

ד. שאר משימות שאינן צורך ביטחוני ממשי, בין אם עושים אותן על מדים (גלי צהל, מורים חיילים, בדיקות קורונה, סיוד מעונית של מסתננים וכד') ובין אם לא (מה שמוגדר היום שירות לאומי/אזרחי לסוגיו) - אינן  אמורות להיות באחריות הצבא (למעט אולי מצבי חירום ממשיים) ואין שום סיבה להתייחס אליהן כשירות צבאי משום בחינה.

ה. זה נכון גם הלכתית - למחלמת מצווה הכל יוצאין, למשימות אחרות גם אם הן חשובות - מי שנדבו ליבו.

ו. ממילא איני רואה שום מקום להשוואה בין אחי החרדים, לאויבים הערבים.

את הערבים (למעט יחידים מהם שחפצים להיות בצד שלנו על מלא לשמוח בשמחתינו ולהצטער בצרתינו) צריך לגרש מהארץ. גם אם לא בשלו התנאים לכך - חובה להרחיק אותם מכל הקשר ביטחוני לא לאמן אותם בנשק, לא לתת להם להתקרב לנשק, לא לשפץ בסיסים של צה"ל (השתגענו לגמרי?!).

שירות לאומי למי שנשאר כאן? לא יודע, אולי זה יכול להיות סוג מודרני של ה'יהיו לך למס ועבדוך' של התורה. אין לזה קשר לחובה ההלכתית והלאומית של יציאה למלחמת מצווה.

אולי יעניין אותך