מגרנותאנונימי (פותח)
מגרנות ?לילך זוארץ
קושי בעיבוד חושי .לילך זוארץ
קשיי ויסות ועיבוד חושי - Sensory Processing Disorder (SPD)
אינטגרציה חושית הינה תהליך נוירולוגי התפתחותי נורמאלי, המתחיל בזמן שהית העובר ברחם ונמשך לאורך כל חייו כאדם. אולם, 7 השנים הראשונות לחיי אדם הן החשובות ביותר בתהליך זה.
עיבוד חושי הינו תהליך בו מערכת העצבים במוח מקבלת מסרים חושיים דרך קולטנים הנמצאים על עורינו ובגופינו ומפרש אותם לכדי פעולה. יכולות העיבוד החושי שלנו עוזרות לנו בתקשורת חברתית, התפתחות הכישורים המוטוריים שלנו, וכן ריכוז וקשב ללמידה.
תהליך תקין, יעיל ובעל תגובה מותאמת של עיבוד חושי מתרחש כאשר:
- מערכת העצבים שלנו קולטת מידע חושי ומוחנו מארגן את המידע ומפרש אותו לכדי פעולה, דבר המאפשר לנו לבצע את הפעולה בצורה מתואמת לסביבה.
אם תהליך נוירולוגי זה מופרע באחד משלביו (קליטה, ארגון או פלט), אזי התהליך הנורמאלי של התפתחות ותגובה מותאמת, לא יושג. התפתחות לימודית, פיזית, נפשית ואפילו התנהגות יושפעו מכך, לעיתים בצורה חמורה.
ילד בעל הפרעה בקשיי ויסות חושי, אינו ילד אלים, מפונק, תוצר של הורות לא טובה, הפרעות כגון: ADD, ADHD או ילד בעל מחלת נפש.
מדובר בהפרעה בתגובות לגירוי חושי מסוים, כיצד הגירוי נקלט, מאורגן, מעובד, גורם לגוף להיות מוכן ללמידה, לתזוזה ולויסות דרגות עוצמה ורגשות.
- הפרעה זו היוצרת אי פעילות נוירולוגית הנקראת – קושי בעיבוד חושי.
קשיי עיבוד חושי מחולקים לקטגוריות:
- מערכת המגע (טקטילית): מסרים המתקבלים מקולטנים על פני העור, לגבי מגע, לחץ, מרקם, טמפרטורה, כאב ותנועת השערות על העור.
- מערכת שיווי המשקל (וסטיבולרית): מסרים המתקבלים מקולטנים באוזן הפנימית לגבי שינויים בשיווי המשקל, התאמת תנועות הגוף לתנועות הראש, התנסויות תנועתיות בחלל ומיקום הגוף ביחס לפני האדמה וכוח הכובד.
- מערכת חישת הגוף (פרופריוצפטיבית): מסרים המתקבלים מקולטנים המצויים בשרירים ובגידים בנוגע למנח גוף, משקל, לחץ, מתח, תנועה ותנוחת אברי הגוף.
- מערכת השמע (אודיטורית): מסרים המתקבלים מקולטנים הנמצאים באוזן הפנימית, לגבי קולות, דיבור, היכולת לקלוט, להבדיל, לעבד ולהגיב לקולות בצורה נכונה.
- המערכת האוראלית: מסרים המתקבלים מקולטנים המצויים על הלשון, הקשורים ביכולת לקלוט, להבדיל, לעבד ולהגיב למסרים בתוך הפה.
- מערכת הריח: מסרים המתקבלים מקולטנים המצויים בחלל האף, הקשורים ביכולת לקלוט, להבדיל, לעבד ולהגיב לריחות שונים.
- מערכת הראיה (ויזואלית): מסרים המתקבלים מקולטנים ברשתית העין, הקשורים בראייה, ביכולת לקלוט, לעבד ולהגיב למה שרואים.
* חשוב לזכור: תהליך חושי מתפקד על רצף. לכולם יש קשיים בעיבוד גירויים חושיים מסוימים (מגע מסוים, ריח, טעם, צליל וכדו`), לכולם יש העדפות חושיות.
הפרעה בעיבוד החושי מתרחשת כאשר נמצאים על אחד מקצוות הרצף או כאשר חווים תנודות מפריעות, בלתי צפויות אשר משפיעות בצורה משמעותית על תפקוד יומיומי או כישורים התפתחותיים.
תדירות, משך, עוצמה והשפעה תפקודית של סימפטומים אלו, הם אשר מגדירים אי תפקוד של המערכת.
נעלם לי המסר האישי אז תנסי שוב .לילך זוארץ
כרום וכולסטרול: מחקרים מסוימים הראו שתוסף כרומיוםתזונה קובי עזרא
האם אפונה בריאהתזונה קובי עזרא
אפונה עמוסה בחומרי הזנה חיוניים כמו ויטמינים (ויטמין K, ויטמין C, ויטמין A וויטמינים מקבוצת B) ומינרלים (ברזל, אשלגן ומגנזיום). הם גם מספקים סיבים תזונתיים וחלבון.
אפונה היא מקור טוב לסיבים תזונתיים, שיכולים לסייע בהורדת רמות הכולסטרול ולהפחית את הסיכון למחלות לב. בנוסף, תכולת האשלגן שלהם תומכת ברמות לחץ דם בריאות.
סירטואין דיאטה, מה צריך לדעת על סירטואין: השפעתו עתזונה קובי עזרא
קפה כולסטרולתזונה קובי עזרא
כמו בכל שיקול תזונתי, תמיד עדיף להתייעץ עם איש מקצוע בתחום הבריאות או עם דיאטנית רשומה לקבלת ייעוץ מותאם אישית המבוסס על המצב הבריאותי והיעדים הספציפיים שלך.
דובדבנים בריאותתזונה קובי עזרא
תודה על מה שבראתתזונה קובי עזראאחרונה
"מי שמבחין בטעמו האמיתי של מה שהוא אוכל, לעולם לא יהיה זולל."
עדשים בריאות, עדשים בריא או לאתזונה קובי עזרא
לעדשים יש יתרונות בריאותיים רבים הודות להרכבן צפוף החומרים התזונתיים. הנה כמה יתרונות מרכזיים:
1. עשיר בחלבון: עדשים הן מקור מצוין לחלבון על בסיס צמחי, מה שהופך אותן לתוספת חשובה לתזונה צמחונית וטבעונית. חלבון חיוני לצמיחת שרירים, תיקון ותפקוד הגוף הכללי.
2. עשיר בסיבים: העדשים עמוסות בסיבים תזונתיים, מסיסים ובלתי מסיסים. סיבים מסייעים לעיכול, עוזרים לווסת את רמות הסוכר בדם ומקדמים מעיים בריאים. זה גם תורם לתחושת שובע ויכול לסייע בניהול משקל.
3. ידידותי ללב: הסיבים המסיסים בעדשים מסייעים בהפחתת רמות הכולסטרול, ובכך מפחיתים את הסיכון למחלות לב ושבץ מוחי. בנוסף, העדשים דלות בשומן רווי ונתרן בעודן עשירות באשלגן, התומך בבריאות הלב.
4. ויסות סוכר בדם: תכולת הסיבים הגבוהה בעדשים מאטה את ספיגת הגלוקוז, ועוזרת לייצוב רמות הסוכר בדם. זה מועיל במיוחד עבור אנשים עם סוכרת או אלה בסיכון לפתח את המצב.
5. ארוז בחומרים מזינים: עדשים הן מקור טוב לויטמינים ומינרלים חיוניים, כולל חומצה פולית, ברזל, מגנזיום ואשלגן. חומרים מזינים אלו חשובים לייצור אנרגיה, יצירת תאי דם אדומים ושמירה על הבריאות הכללית.
6. ניהול משקל: עדשים דלות בקלוריות ובשומן בעודן עשירות בסיבים וחלבונים, מה שהופך אותן לבחירה מספקת במזון שעשויה לסייע בירידה במשקל או במאמצים לניהול משקל.
7. בריאות מערכת העיכול: תכולת הסיבים בעדשים מקדמת יציאות קבועות ומסייעת במניעת עצירות. זה גם תומך בצמיחה של חיידקי מעיים בריאים, תורם למערכת עיכול בריאה.
הכללת עדשים בתזונה יכולה להציע את היתרונות הבריאותיים הללו ועוד. עם זאת, תמיד עדיף להתייעץ עם איש מקצוע בתחום הבריאות או עם תזונאי לקבלת ייעוץ מותאם אישית המבוסס על הצרכים הבריאותיים הספציפיים שלך.
אדם פסימי רואה את הקושי בכל הזדמנותתזונה קובי עזראאחרונה
אדם פסימי רואה את הקושי בכל הזדמנות אדם אופטימי רואה הזדמנות בכל קושי...
עדשים ערך תזונתי, האם עדשים זה פחמימה?תזונה קובי עזרא
העדשים עשירים בסיבים תזונתיים, המסייעים לעיכול, מעודדים תחושות מלאות ומסייעים בוויסות רמות הסוכר בדם. דיאטה עשירה בסיבים יכולה גם לתרום לניהול משקל בריא ולהפחית את הסיכון למצבים כמו עצירות, מחלות לב וסוכרת מסוג 2.
טיפשות היא לאדם לחשוב שהוא יודע את אשר איננו יודע.תזונה קובי עזרא
יתרונות תזונתיים של חומוס, האם חומוס משמין?תזונה קובי עזרא
חומוס הוא מטבל או ממרח מזרח תיכוני פופולרי העשוי מחומוס מבושל ומעוך (שעועית גרבנזו), מעורבב עם טחינה (משחת שומשום), מיץ לימון, שום ושמן זית. זה לא רק טעים אלא גם מציע כמה יתרונות בריאותיים. הנה כמה מהיתרונות הבריאותיים הפוטנציאליים של חומוס:
עשיר בחומרים מזינים: חומוס עמוס בחומרים מזינים חיוניים כמו חלבון, סיבים תזונתיים, שומנים בריאים, ויטמינים ומינרלים. חומוס הוא מקור טוב לחלבון מהצומח ומכיל חומצות אמינו החשובות לתפקודי הגוף השונים.