לא קשור לפורום- אשמח לעצות בניהול כלכלי של קניות בסופרמיואשת******

בדקנו וראינו שאנחנו מוציאים סכומים בלתי הגיוניים על קניות בסופר- מזון, חומרי ניקוי, שמפויים וכו

אז אחרי שהחלטנו על מקום אחד הכי זול שנלך אליו

ואחרי שהחלטנו שבמשך כמה שבועות נעבור על החשבוניות ונראה מה קנינו סתם ומה יקר יותר ממה שאנחנו חושבים

אז מה שהכי נראה לי בעייתי זה שאנחנו קונים המון פעמים בשבוע, כל פעם כמה דברים שחסרים

זה באמת אחריות שלי, להכין רשימה מסודרת של מה חסר

ואני כל כך כל כך כל כךךךךךךךך גרועה בזה

אני חושבת שאנחנו אמורים להגיע למצב של קניה שבועית מסודרת, והשלמות של לחם חלב וגבינה במכולת

אולי עוד פעם בשבוע פירות וירקות בגלל הטריות

אבל אני תמיד שוכחת דברים

וןתמיד לא מאורגנת

ותמיד מתקשרת אליו לקנות אחד כזה ואחד כזה

ואז הוא הולך למקום הקרוב שהוא יקר מן הסתם

<וקונה עוד דבר או שתיים שלא ביקשתי וזה כבר בעיה שלו ודיברנו על זה, אבל אם אני לא אשלח אותו הוא לא יגיע לחנות>

בקיצור, 

אל תצחקו עלי

אני לא יודעת איך עושים את זה

עצות מעשיות , טיפים, איך אתן מתנהלות? איך אני מגיעה למצב מסודר של רשימה חד שבועית בלי מליון השלמות 

יש פה מלא נשים חכמות וחסכניות, הושיעו נא.... 

פרח

הקניות השבועיות של מזון מאוד קבועות. מה שמידי פעם משתנה -קרן-הפוך
חומרי ניקוי וטואלטיקה.
ובחגים קונים יותר, כדי לגוון יותר.

את המזון הקבוע - מוצרי חלב, עופות, דגים, פירות, פסטה, אורז, מעט חטיפים, קונים כמות קבועה מידי שבוע ושבוע.

את התוספות מעבר לשוטף - שימורים, אבקת כביסה מרכך כביסה, סבון ושמחו למקלחות, נייר כסף, שקיות ניילון, תבלינים, גלידות, קפואים - רושמים במהלך השבוע על דף שנמצא על המקרר.

את הקניות בעלי עושה.
לפעמים אני מצטרפת אליו.
את קונה מוצרי חלב בפעם אחת לכל השבוע?מיואשת******

בבית עם ילדים? איך זה עובד? הולך אצלינו המון חלב

יש לנו 2 מקררים. אחד גדול side by side סמסונג, ועוד אחד קטןקרן-הפוך
של שארפ.
מה שאני עושה- דף נייר תלוי על מגנט על המקרר ועט על המקרראורית13
כול פעם שנזכרת במהלך השבוע שמשהו חסר/ נגמר/ צריך לקנות - רושמת מיד, אפילו ברישול, ולפני היציאה לסופר עושה רשימה מסודרת בעזרת הדף הזה.
לעשות הזמנה באינטרנטכי הנני בידך
של כל הדברים שאין בהם 'לבחור'.
מוצרים יבשים, מוצרי היגינה ונקיון. את יודעת מה את משתמשת ואוהבת, יודעת איך זה נראה, ואין שום סיבה להגיע לסופר בשביל זה ולהסתכן בלקנות עוד דברים.
בגלל שמישהו אחר סוחב לך את הדברים עד הבית אז אולי תזמיני קצת יותר מכל דבר ואז תצטרכי לקנות אותם רק פעם בשבועיים או יותר, גם מפחית מהעיסוק בקניות..
כשקונים באינטרנט נראה לי גם יותר ממוקדים, אפשר להשוות מחירים יותר בקלות, וגם פחות סיכוי שתשכחי דברים-פשוט לעבור ביסודיות על כל המוצרים, וגם אין את הקטע של לא לזכור מה יש בבית כשאת בחנות- את בבית.. תבדקי ולפי זה תחליטי ולא סתם 'כי נראה לי שחסר'.

מוסיפה שזה לא מנסיון כי איפה שאני גרה אין אפשרות כזאת, אבל שומעת מחברות כמה זה טוב ועוזר..
האמת שניסיתי את זה וזה באמת היה מסודר ועוזר יותרמיואשת******

מצד שני האופציה להזמין אצלינו רק ממקומות יקרים, ויש סופרים שלא עושים משלוחים והם הרבה יותר זולים

אז אני לא יודעת מה עדיף מטורלל

זה לא ממש נכוןבשורות משמחות
אני משתמשת במצב כזה רק כאשר אני לע יכוךה לעשות קניות בעצמי, באופן כללי אני חושבת שבהזמנה באתר אין את כל המוצרים שבסופר וגם בדרכ ישימו את מה שהסופר מייצר ועוד כמה חברות אבל יקרות כך שאין ממש בחירה
אני מזמינה באינטרנט באופן קבוע!חביבית
יש רשימה קבועה שאפשר לשמור וככה לא שוכחים דברים. קונה פירות וירקות וחלבי בצורה שמספיקה לנו לשבוע וחצי לפחות. במכולת קונה לחם, גבינה, ביצים וחלב, אם נגמר וזהו. לעיתים ממש רחוקות קצת פירות וירקות שחסרים.
אצלנו הסופר רחוק, בין 20-30 דק נסיעה אז שווה לי המשלוח, חוסך לי הרבה זמן, כסף לדלק ולהיסחב עם הילדים ולקנות דברים מיותרים. עושה את הקנייה בלילה וגם בודקת בדיוק מה חסר בבית. הרבה משפחות באזור שלי קונים ככה. לפני חגים או םעם ב- נוסעים לסופר להשלמות או לדברים שלא מופיעים באתר.
אצלי יש פתק על המקררלמה לא123
וכל פעם שאני נזכרת או שנגמר משהו. אני לא מתעצלת ורושמת
אפשר לפתוח קבוצת קניות בוואטצאפ וכל פעם שנזכרים או שנגמר לכתוב שם
הכי קלללבשורות משמחות
רשימת קניות (יש במקסטוק יפים) עם מגנט על המקרר+מתלה לעט (זה נוח הדפים נתלשים)
כל דבר שנגמר עומד להיגמר עד הקניות לרשום במיידי, ולפני שיוצאים לקניות עושים השלמות אחרונות ברשימה (נגיד אם צריך דברים לשבת וכו' )
אצלנו יש שתי רשימות כאלה אחד לסופר והשני לדברים כמו בגדים וכו' משימות חשובות, והכל על המקרר נגיש
אוקי, אבל באיזה יום עושים קניות?מיואשת******

ואם יש לי אורחים בשבת שהודיעו רק בחמישי בבוקר?

ומה עם כל הקניות לשבת נגיד באופן כללי

קניותבשורות משמחות
עושים ברביעי, אם יש אורחים בסבירוץ גבוהה קחי אותם בחשבון.
אם נחתו עליך אורחים, עושים השלמות בחמישי בערב.
לשבתבשורות משמחות
אחרי שיש לך רשימה על המקרר, תשלימי מה שצריך לשבת
אני רושמת לא כשנגמרשוקולדד ציפס

אלא כשאני פותחת.

פותחת מארז של גליגי נייר טואלט- רושמת.

גבינה קשה- רושמת.

רב הדברים לא מתקלקלים

ונולדתי עם תודעת מלחמה, מה שמכונה אצלינו במשפחה.

אז חייב שיהיה מהכל בבית.

ובשר ודגים ממש שווה לקנות מרוכז- אני קונ הרק במבצעים כמות ואז נשאר.

ולפעמים נגמר החזה ועכשיו יש רק במחיר רגיל- אז נקנה משהו אחר.

אנחנו זוג, אבל ככה זה גם אצל ההורים שלי.

אבל לעופות ודגים, שאת קונה במרוכז ומקפיאה - יש טעם ומרקםקרן-הפוך
אחר מאשר לטרי שמעולם לא הוקפא.
כשלא גרים בעיר צריך להתפשר על זה לצערי...חביבית
נכוןשוקולדד ציפס

אבל כשקונים בכמויות למשפחה

וקפוא הרבה יותר זול- אז לרב קונים קפוא.

טרי לא נכלל ברשימת הבייסיק שלי אף פעם...

(אגב זה משמעותי בדגים, בעופות הרבה פחות..)

נכון בדגים זה ממש הבדל במחיר, אבל גם הבדל עצום בטעםמיואשת******

נגיד סלמון פחות, אבל דגים כמו מושט או דניס זה כאילו אכלת שתי דברים שונים לחלוטין, ולכן גם המחיר בהתאם...

לכן כל אחת לפי ההרגלים שלה.שוקולדד ציפסאחרונה

אפילו לא חשבתי על זה.

אני אם לא אקנה קפוא לא נאכל דגים

(אולי עכשיו יש לבעלי יום הולדת ואפנק אותו בדג טרי טעים וטרי)

אז זה לא מוצר ברשימת קניות..

לעומת זאת יש לי חומרי ניקוי רשימה ארוכה מאדדד

הרגלי צריכה!

משתדלים ברביעיאורי8
יש מצבים שמשלימים בחמישי או שישי בבוקר.
אני קונה מוצרי חלב וירקות ופירות פעם בשבוע, לפעמים עושה השלמות קטנות באמצע שבוע, לרוב אין זמן לזה. חלב ולחם קונים במכולת גן באמצע שבוע.
אני עושה את הקניות בדרך כלל ויש לי רשימה בראש, אני עוברת בסופר ויודעת מה חסר בבית, לרוב דברים קבועים
נשמה לפי מה החלטתם מה הגיוני ומה לא? מחליטים לפיוואוו
הנורמה, יש טבלה של הלמ"ס, לפי מס' הנפשות מה ההוצאות.
אפשר קישור לטבלה?אין ייאוש בעולם
אין לי.. פשוט להיכנס לאתר של הלמ"סוואוו
לא מצאתי משו עדכני.. רק מ2005אין ייאוש בעולם
ממליצהבתי 123

על הספר של יעל זלץ 

ויש את האתר של פעמונים שיש שם טבלטות וטיפים

טוב גם אני לא 100 בזה אבל עושהאני זה א
רשימה בטלפון (סתם כי בעלי טוען שלא מבין את הכתב שלי) ואז מוסיפה כל פעם שנגמר משהו וכיוצא לקניות אני שולחת לו את הרשימה. איכשהו תמיד בעלי מגלה דברים ששכחתי ומביא חחח ואם יש לך כוח את יכולה לשמור חודש אחד את כל החשבוניות שאת קונה להעתיק בצורה מסודרת כמה צריך מכל דבר ואז לעשות קניה מרוכזת אחת של כל מה שלא מצריך קירור או לפחות מה שמסתדר לך עם איחסון ומוצרי חלב וירקות תיקנו אחת לשבוע ולזה את יכולה לילד קופה שתשימי בה כסף מזומן ורק בו קונים זה כבר מוריד מהקניה מה שמיוצר ולא הכרחי.. כמובן לשים בקופה סכום הגיוני לפי הצורך ולא לפי מה שהיית רוצה שיהיה נניח אם קונים כל שבוע 8 חלב סתם דוגמא אז לשמור סכום שיספיק לזה ולהכניס גם עוד מעט לקצת פינוקים או בלתמים.. אני ניסיתי לעשות ככה ולא הצלחתי כי בעלי פחות זורם על זה ממני אז התייאשתי אבל הוא מסודר ומנוהל יחסית אז השארתי את זה לאחריותו.. ואגב לא יודעת אם זה נורמאלי אבל גם לי יוצא הרבה על קניות מזון וכו..
דרך אגב אני גיליתי באופן מפתיעבתי 123

שהרבה יותר משתלם לקנות במכולת השחונתית מאשר בסופר.. אפילו שזה יותר יקר בהרבה.. אני הולכת כל פעם שצריכה או רוצה משהו אז לא קונה סטוקים.. לא מתפתה למבצעים ועוד כל מני מוצרים שבדיוק נזכרתי שאני צריכה רק כשראיתי אותם

יש לכם הזמנות באינטרנט?מישהי11
אני רושמת לעצמי בפלאפון מה צריך ופעם בשבוע עושה הזמנה מרמי לוי, באתר אפשר בקלות לראות מה הכי זול ולעשות סדרי עדיפויות, אני גם פורשת את זה שכל שבוע יצא פחות או יותר אותו מחיר, ככה שאם יש משהו שעומד להיגמר אבל יחזיק עוד שבוע אני אדחה אותו לקניה הבאה אם עכשיו יש לי קניה גדולה
לא קראתי תגובות אז אם אני חוזרת על דברים.. מחילהאנונימית לרגע1
המלצה שלי: להכין תפריט חודשי. ממש לכתוב לפרטים: א.בוקר קוטג גבינה חביתה וירקות + כמויות מדויקות. וכך הלאה זה נשמע מסובך אבל לא..
אסביר:
השבוע הראשון והשלישי בעקרון די זהים - אף אחד לא זוכר מה הוא אכל לפני שבועיים..
וכגם השבוע השני והרביעי די זהים.

ככה שבעצם את מכינה תפריט לשבועיים!!

במקביל ממליצה להניח בצד כסף להשלמות של פירות וכו, לחם או חלב. זה לא צריך להיות סכום גבוה ותמיד תמיד אפשר לשים משהו בצד
תכלס יש לנו פשוט רשימת דברים קבועיםמעין אהבה
ואנחנו קונים פעם בחודש-חודש וחצי
ומשלימים מוצרי חלב וירקות ופירות וקצת השלמות לפני שבת אם צריך נגיד לעוגה

ויש סכום די קבוע שיוצא

וגם- להתחיל לשים לב למחירים ..לא לחשוב שמה ההבדל זה רק עוד כמה שקלים-זה מצטבר
לא להתפתות למבצעים על דברים שלא ברשימה!!

מחלקת לקניה חודשית, שבועית ומכולתבאר מרים
גרים בישוב שאין ממש חנויות. אבל כול לעזור גם בעיר:

קניה חודשית:
נוסעים לסופר ממש זול וקונים רק דברים שגם אם יש מהם הרבה בבית לא משתמשים ביותר:
חומרי ניקוי וכביסה
טיטולים, מגבונים, נייר טואלט
בשר עופות דגים קפואים
מוצרי יסוד: קמח שמן סוכר מלח וכו
מוצרים יבשים שעונים להגדרה הנ''לץ מנסיןן לא בהגזמה כי צריך לאחסן, וכי יש דברים שאם קונים מהם הרבה מחסלים יותר...
דברים מיוחדים שצריך לפי עונות וחגים

קניה שבועית:
יש אצלנו אפשרות לעשות הזמנה שבועית מרוכזת מהסופר בישוב הסמוך. לא הכי זול, אבל מגיע במשלוח עד הבית. מזמינה כך שיגיע ביום רביעי אחהצ
לא סומכת על הקירור שלהם אז לא מזמינה מוצרי חלב:
פירות וירקות לכל השבוע
שימורים, פסטות קטניות, קטשופ, ממרחים וכו -בכמות שבועית
חד פעמי בכמות שבועית (אחרת מתבזבז אצלנו: נופל, מתלכלך וכו..)
לחם, לחמניות, פריכיות, קרנפלקס וכו
חטיפים, שלוקים ומתיקה - רק מה שצריך לשבוע הקרוב! (אחרת יהיה מי שדואג לחסל..)
ואם יש להם בפרסום משהו במחיר שווה במיוחד במבצע...
ןככל שרחוק יותר מהקניה החודשים מוסיפה השלמות של מה שנגמר..

קניה לקראת שבת בחמישי - בעלי קופץ למכולת בישוב ליד וקונה את מה שצריך קירור, ואם עדין צריך השלמות:
מוצרי חלב
חומוס
קרטיבים, גלידות
אם צריך משהו נוסף שחסר כדי לעבור את השבת.

לנו זה עובד מצויין.
את בכיוון הנכון!אמאשוני
להמשיך לעקוב אחרי ההתנהלות ש-ל-כ-ם
לסמן מה בדיעבד היה מיותר ומה חסר..
להוסיף גם את מבחן הפח, מה נזרק באיזה יום, כמה ולמה..
לפי זה ליצור רשימה של הדברים שאתם משתמשים בהם.
למשל אצלי גיליתי שלא משנה גודל הפקק של הגל כביסה אני תמיד אכניס פקק מלא.
ככה שיוצא שבאופן קבוע אני "זורקת" חצי מיכל ג'ל כביסה.
אז אני צריכה מראש פקק בגודל חצי כמות גם אם הוא לא המקורי...

למשל נייר טואלט הייתה לנו תקופה שכמעט כל יום אחד הילדים הפיל את הגליל לתוך האסלה בשלמותו והופ לפח.
אז למדנו לתלות את הגליל או לשים נייר חתוך בתוך קופסה עם חור וכל פעם שיקחו קצת.
שמפו סבון וכו', כמעט פעם בחודש אחד הילדים עושה שטות וגומר על הבקבוק 😒
מצד שני מיכלים גדולים חסכוניים הרבה יותר.
אז הבקבוקים הגדולים לא בהישג ידם וכל פעם ממלאים את הבקבוק הקטן ברבע מיכל.
כנ"ל סבון כלים.
גם פסיכולוגית, כשהמיכל מלא מפרגנים יותר סבון ממה שצריך. ולקראת סוף הבקבוק כשצריך להתאמץ להוציא אז חוסכים יותר.

לגבי השלמות, פשוט משתדלים לא להשלים אלא אם מדובר במשהו ממש קריטי כמו טיטולים.
אם שכחתי משהו לרוטב, אז אכין בלי או שאכין בטעם אחר ממה שיש בבית.
ככה גם חסכתי כסף וגם פעם הבאה לא אשכח.

נגיד- פעם היה חסר לי קמח מצה לשניצלים- הסתכלתי מה יש בבית והכנתי מקווקאר.
פעם היה חסר לי קמח לבן לבצק ורציתי להכין משהו עם טונה לסעודה שלישית אז הכנתי קציצות טונה..
אצלנו הטיפ להשלמות..באר מרים
זה ''מכולת השכנים''.

אין מכולת בישוב שאפשר לשלוח מישהו להשלמות..
אז ממש מקובל כאן ללוות דברים משכנים.
זה גורם לחשוב פעמיים האם באמת צריך או אפשר להסתדר בלי עד הקניה השבועית..

נגיד אם נגמר חלב אני משאילה, וכנל אם אין שום ממרח לסנדוויצים או ירקות לסלט וכדומה.. אבל אם נגמר הקטשופ או השימורים של הזיתים אני לא מרשה לילדים להשאיל מהשכנים.. (מבחינתם הם גם מסוגלים לדפוק אצל השכנה להשאיל חטיף או שלוקים...)
עוד טיפאנונימית לרגע1
הכי טוב כמובן זה לעשות רשימה אבל במידה וקורה שלא הספקת ואת ממהרת מה תעשי?
צלמי את מדפי המקרר
מגרות האחסון
ועוד
וככה תוכלי להיות יותר ממוקדת לגבי מה יש ומה אין בבית

נסי ותראי ישועות
אהבתי! 😎 אאמץ...באר מרים
איזה כיף בשמחה!!אנונימית לרגע1
רעיון מצויין! אימצתי גם!לפניו ברננה!
אוי וי. לא במקרר שלי...מיואשת******
יכולה להעיד עלינופיג'מה
אמנם הפרטים שונים, אבל זו ההתנהלות שלנו.
רקע - זוג+1, בלי רכב ביומיום, ודבר חשוב- אני הורגלתי מהבית שיש הרבה ובשפע. כשאין - אני נכנסת סתם ללחץ.. מה שיוצר מצב שיש לי המון המון דברים יבשים בבית תמיד המקפיא מלא בבשר קפוא וכו'.

קניה גדולה - יש לנו קובץ במחשב בפעם עשינו, עם מלאמלא דברים שצריך לקנות. הכל מחולק לפי קטגוריות - חלבי, קפואים, יבשים, שימורים, ניקיון וכו'. כל פעם כשאני מרגישה שהבית מתחיל להתרוקן לי / כשאנחנו עם רכב במקרה- אנחנו פותחים יחד את הרשימה הגדולה במחשב, ומכינים כזו על דף אחר רק עם מה שצריך הפעם (לא תמיד חסר סבון כלים למשל). כשהרשימה מחולקת לקטגוריות וכתוב בה ממש את כל מה שצריך - הקניות מתקתקות (ותמיד אני מוסיפה דברים, ובעלי לא, אבל על גבול ההגיוני).

מעבר לקניות הגדולות, יש את הקניות במכולת שקרובה לבית, ויקרה לצערי - כי אין פה משו אחר... ביצים, חלב, ירקות וכו'. אם נתקעתי לפני שבת- אז גם...

אבל באמת שלרוב זה לא קורה, והקניות הגדולות מספיקות (ידעת שאפשר להקפיא ריצ' והוא יוצא סבבה?)
אהה, ויש לנו קבוצה בווצאפ של שנינו - שקוראים לה 'קניות'פיג'מה
ולא רושמים שם שום דבר מעבר...
אז אם צריך - אנחנו רושמים שם אחד לשני, אבל זה לקניות במכולת בשכונה... ואז מי שעובר ליד - קונה..
^^להורים שלי יש שיטה דומהטארקו
מבחינת רשימה.

יש רשימת קניות ארוכהה שמחולקת לקטגוריות (יבשים קפואים שימורים וממרחים קוסמטיקה ונקיון בשרי חלבי וכו...)
ורשום שם את כ-ל הדברים שהם משתמשים/קונים, גם מידי פעם

לכל מוצר יש קוביה כזו ליד.
לפני קניות מדפיסים את הרשימה ועוברים עליה, כל מה שצריך כותבים בקוביה כמה צריך

בנוסף בגלל שזה בית של מתבגרים עם דרישות, לפני שהוא הולך לקניות הוא רושם בווצאפ המשפחתי, ואם יש משהו ספציפי שחסר למישהו, הוא רושם שם.
וואו תודה על כל התגובות המחכימות!!! תמשיכו מיואשת******
אני קוראת הכל ולומדת לי טיפים
מחר אוכל להגיב יותר פרטני אבל בינתיים עזרתם מאד! ממש דברים חשובים אני לומדת פה
מקווה ליישם
תודה
בתל"ק מה שלנו עזר זה תפריט קבועש.א הלוי

אפשר אפילו לכתוב אותו ולתלות

ולהכין רשימה לפי התפריט, אפשר כל שבוע תפריט שונה, אפשר אופציות לגיוון בתיבול\צורת הכנה 

ולפי זה מכינים רשימה

מוצרי טואליטיקה וניקיון - אנחנו קונים כפול בד"כ ואז הקנייה לא כל שבוע אלא פעם בחודש ואפשר לרשום אותם בנפרד. (ככה קל לנו, וכי בד"כ אנחנו לא קונים אותם קרוב אלא נסיעה קצרה אז עדיף לנו פעם בחודש מאשר כל שבוע) 

בנוסף- להוריד מוצרי חלב עזר לנו מאוד לחסוך ;) 

וממתקים (תהליך של 4 שנים ומצאנו איזון של להכין בבית ומידי פעם לקנות בחוץ, ועדיין יש תקופות שקונים יותר שטויות ויש ששומרים על עצמנו וקונים בעיקר פירות )

ביום רביעי קונים לשבת +לשבוע שאחרי, בד"כ זה גם מתי שיש דגים ועופות טריים .

וירקות ופירות - לפעמים עוד קנייה בשני . 

אני חושבת שמה שהכי בעייתי זה ההשלמות ובמיוחדכי לעולם חסדו
העובדה שלא עוקבים אחרי ההשלמות האלה וזה יכולהיות מאוד יקר בסופו של דבר.
אשמח גם לשמוע טיפים
עונה...שמחה
לא קראתי את כל התגובות, מקווה שלא חוזרת על דברים שנאמרו:
יש לי במחשב רשימה של כל הקניות השוטפות שצריך. כולל כמויות.
ביום של קניות אני בודקת כמה יש מכל דבר, ואם חסר- מוסיפה לרשימת קניות.
למשל, צריך שיהיה בבית 2 בקבוקי מיץ ענבים, ויש רק אחד- רושמת: מיץ ענבים.
צריך 4 קופסאות זיתים ויש רק אחת, רושמת: 3 זיתים. וכו'.
אם יש ארוע מיוחד באותו שבוע- חג, יום הולדת, לא יודעת מה, אני קודם עושה תפריט, בודקת במתכונים אם יש דברים מיוחדים שצריך, ומוסיפה לרשימה.

אנחנו עושים קניות פעם בשבוע, ומה שאין- אין. לכן חייבת להיות מאורגנת מראש.
מתחברת להמלצה של הזמנה באינטרנטהרייונית
היתרון הגדול בעיני-
את יכולה להציב לעצמך סכום ואם את רואה שאת חורגת אז לבדוק אם יש דברים בסל קניות שלא באמת נחוצים..
במציאות זה יותר מורכב להתחיל להוריד דברים כשכבר מגיעים לקופה..
מה עושים אם נגמרים הירקות/חלב באמצע השבוע?כי לעולם חסדו
נדיר שזה קורה....שמחה
כי אנחנו באמת מאוד מתוכננים (אין לנו ברירה). אז קורה שנגמרים מלפפונים, אבל יש עגבניות ופלפלים, אז מסתדרים.
אבל אם המצב באמת קטסטרופלי- ניסע לקניות במיוחד. כמובן, אנחנו לא חיים באי בודד...
זהו, הקטע של להית מתוכננים כל כך זה בדיוק מה שחסר לימיואשת******

הכל אצלינו קרוב וזמין ואין אילוץ

טוב, לקחתי פה מלא עצות, עוד מעט אעשה רשימה מסודרת

לא חייבים להיות כל כך מתוכנניםאפונה
אבל כן להסתדר עם מה שיש.
נגמר מה שרצית? תכיני משהו אחר.
צריכה לעבוד על זה מיואשת******

זה גם לא תמיד אפשרי, נגיד עכשיו נגמר לי אבקת כביסה המום

ואם נגמר לי פירות לתת לילדה בבוקר אז אין לי כרגע משהו אחר

ואני לא כזה בן אדם של סטוקים, לפעמים יגמר לי ובאמת לא יהיה מה לאכול חצי חיוך

אני צריכה תכנון יותר טוב דבר ראשון, ואז באמת לנסות להכין משהו אחר,גם זו עבודה בפני עצמה

אנחנו בד"כ פשוט נסתדר בליחולת שוקולד
יש לנו איפה לקנות קרוב אבל מתעצלים😏
בפלאפון! ויש גם פתרון לשבת.. רונירון
אנחנו משתמשים באפליקציית גוגל קיפ (keep)
מה שנוח בה זה שאפשר לשתף בין מכשירים והכל מסונכרן בזמן אמת. ככה שגם אם בעלי עכשיו הולך לעשות קניות בלי שהכנו את הרשימה לפני, אני בבית עוברת מהר ומעדכנת הכל.
עושים רשימה גדולה פעם אחת, וכל פעם מעדכנים לפי הרשימה הזאת. דברים שכבר לא צריך אפשר לסמן ואז זה עובר לתחתית הרשימה (אבל לא נמחק ככה שאפשר להיזכר בפעם הבאה)
והכי נוח זה שזה זמין תמיד- וגם אני וגם בעלי יכולים לעדכן ביחד ואז האחריות מתחלקת על שנינו..

(בכללי זאת אפליקציה מומלצת מאוד ולא רק לרשימות.. כל החיים שלי עליה בערך, החל מרשימה מה לשים בתיק כשנוסעים לשבת או לצימר ועד לקובץ של פרטים על חברות שלי שאני מנסה לשדך ככה שכשצריך יש בשלוף)

ומה עושים בשבת שאין פלאפון? אז ככה: נגיד שבשבת בבוקר את באה לשים מפיות על השולחן ומגלה שעוד מעט נגמר, ומנסיון (שלי לפחות) מה שלא כותבים מיד כשמגלים - שוכחים. אז לוקחים מפית אחת ומניחים באיזשהו מקום מוגדר בבית (נניח ליד המקרר). במוצאי שבת מסדרים את הבית ואז רואים את המפית שליד המקרר, ורושמים!
מצטרפת להמלצה על הקיפכי הנני בידך
גם לנו מאד נוח- רשימת קניות, מטלות, דברים לקחת. הכל מופיע אצל שנינו ותמיד זמין לחדש את הרשימה בקלות.
מסכמת לי...מיואשת******

להכין תפריטים נפוצים

לנהל רשימת קניות מסודרת של מה שאנחנו רגילים לקנות

כל פעם שפותחים משהו חדש לסמן ברשימה לקנות עוד אחד

לשים פתק על המקרר כדי שכל אחד ירשום מה שחסר לו

לקנות רק פעם בשבוע ולהסתדר עם מה שיש בשאר השבוע, מלבד לחם מוצרי חלב בסיסיים ועוד פעם בשבוע לירקות ופירות

בקיצור סדר סדר

נראה לי שהכי משמעותי זה להסתדר עם מה שיש במידה ולא קנינו, אני חושבת שזה ילמד אותי טוב טוב להיות מסודרת יותר

והטיפ הכי מוצלח בעיני - סליחה שאני לא זוכרת מי כתבה- מבחן הפח. אם זרקנו אז היה יותר מדי. איזה טיפ מעולה.

תודה רבה כולן!!!

מבטיחה לעדכן

בהצלחה ומתייחסת לנקודה שציינת שאתאני זה א
יכולה להיתקע בלי פירות לקטנה או אוכל לכם. אז אני גיליתי שאפשר להיות ממש יצירתיים ולהכין כל מיני דברים שאנחנו לא תמיד רגילים. ואני גם לא אחת שאוגרת אבל יש דברים שאני קונה במיוחד לעיתות "מצוקה" כאלו ולפעמים גם עושה להם ארוחות מכל מיני שאריות וקצוות של דברים שנשארו.. ודבר אחרון אולי כשפעם תיתקעי עם משהו לקטנה שחסר תלכי לקנות במכולת ושתבקשי לרשום לפעמים החוסר נעימות הזו אם זה משהו שלא מקובל עוזר לנו להיות יותר מאורגנים לפעם הבאה. ודבר אחרון חביב גם אם הצלחת להיות יותר מאורגנת לכולם יש בלתמים ואל תדוני את עצמך לחומרה מדי.. את מקסימה ועושה השתלות והשאר לא בידיים שלך..
תודה רבה על הרעיונות והעידוד מיואשת******

סבתא מענישהאנונימית בהו"ל

משתפת באנונימי מחשש לאאוטינג

היינו אצל חמותי בסעודה אתמול והבת שלי בת השש הייתה עייפה ועצבנית

בגלל איזה ריב בין הבני דודים

אז היא צעקה ובכתה בעצבים ובעלי חיבק אותה והציע משהו לשתות ולאכול כדי להירגע

חמותי הביאה עוגיות והבת שלי בתגובה העיפה את זה על הרצפה בעצבים

חמותי התעצבנה ,תפסה אותה בשתי ידיים וממש גררה לחדר ונעלה עליה את הדלת.

והכריזה '5 דקות להירגע לא יזיקו לה' אני ובעלי המומים מהצד! מה נסגר?

אמרתי לה שאני לא אוהבת את זה והיא המשיכה להלל את מה שעשתה ולהסביר גם לבנות שלה כמה זה כדאי שאני מהצד

בעלי שתק כי הוא תמיד שותק הוציא אותה אחרי כמה שניות

אני בהלםםםםםם

כועסת כל כך

לא מצליחה לעכל את זה

מי את בכלל שתנעלי את הבת שלי

בחיים לא עשתה את זה לשום נכד!!!! מקסימום צעקה

היא אישה שמאוד קשה לה לראות אוכל נזרק, אני מבינה

אבל מפה עד לגרור ילדה לא שלך לחדר

ואמרתי את זה לבעלי במוצאי היג, הוא עונה לי השנה מצאתי עוד משהו להתלונן.... מה נראה לך ???

אני הייתי כועסת ומרימה את הקולoo

גם על חמותי

אף אחד לא חסין בפני

שיתנהגו בצורה נורמטיבית

במיוחד עם ילדים

במיוחד אם הילדים הם שלי

בעקבות השרשור על הנערה שהשמינהמותקקק

למה ברור לנו ש"צריך" להיות רזים? (מעבר לעניין הבריאותי)

למה אף אחת לא מוטרדת מזה שהבת שלה רזה (רזה רגילה, לא קיצוני) מה ההבדל??

יש אנשים שאוהבים מראה רזה ויש אנשים שאוהבים מראה שמן, זה פשוט סוגים שונים של מראה, אין סוג יותר או פחות טוב, זה פשוט שונה וזה הכל

נכוןמותקקק

גם אני מדברת על אדם כלפי עצמו

הורים רוצים לפעמים מראה מסויים לילד שלהם לא כי בא להם אותו יפה אלא בשבילו, שיהיה לו נעים עם המראה שלו ופה אני אומרת שלא נכון לרצות אותם (או את עצמינו) רזים אלא לרצות אותם יפים בעיני עצמם (לא רק כי הם אוהבים את עצמם כמו שהם)

מה הקשר הסכם איתם????? למה עכשיו?אובדת חצות

אני בהלם

לשם מה ספגנו וספגנו חודש פלוס אם לא סיימנו את המלאכה. איך זה נקרא הסכם אם איראן לא מקבלת אותו? איך אנשים עוברים מ-0 ל100 בבת אחת לגבי מסגרות?

אני כבר רציתי להיות הראשונה שתגיע לגן אבל באמת, יום ראשון אחרי ככ הרבה זמן- איפה הרגישות של אנשים? להתחיל על הבוקר אחרי שחודש לא הם ולא אנחנו ישנו כרגיל???? יש לילדים חרדות, פחד משינויים, הם דור ממש מסכן שלא מכיר שגרה נורמלית שש שנים.

איך לא מתחילים מאוחר? איך לא מקצרים את היום?

אני מורה וגם אמא לילדים וזה מרגיש לי שמעבר לזה שלכולם נמאס, איפה האנושיות המידתיות וההדרגתיות אחרי חודש פלוס? לשלוח כאילו כלום? איך אפשר ללמוד יום מלא מהבוקר? איך זה הגיוני ועוד בעיר הכי מטווחת בארץ?

ואיפה הזהירות והבטחון של כולם שיהיה בטוח לשלוח?

צריכה עצות.או שאולי זו פריקה וצריכה חיבוק.לא יודעתאנונימית בהו"ל

חצי שנה אחרי.

והזכרונות מפתיעים אותי כל פעם מחדש בזמנים שלא ציפיתי להם.

אם זה סתם רגע עם עצמי, או רגע עם בעלי

והמוח עובר למקום אחר

והמחשבות

והגוף מתנתק

וזה כואב כל פעם

ומעייף

אוף

❤️❤️❤️❤️❤️אפרסקה
מאחלת לך את כל הטוב שבעולם ושתמצאי שלווה
חיבוק גדול גדול.קמה ש.

בס"ד

לא פירטת אבל נשמע כואב מאד ❤️‍🩹

בגלל שביקשת עצות: שקלת טיפול כדי לעבד את מה שהיה? מהמעט שכתבת מזכיר קצת תגובות פוסט טראומטיות. המוח והגוף זוכרים את הטראומה ושולפים אותה בכל מיני הזדמנויות וכשזה קורה, זה גורם לכאב ולשיבושים של כל מיני הסיטואציות.

מצד אחד חצי שנה זה עדיין די טרי לחוויה קשה.

מצד שני נשמע שאת סובלת ושזה פוגע בך ביום יום 💔 וטיפול טוב יכול לעזור עם זה.

חיבוק גדול שוב!

בע"ה שמכאן תראי רק אור ומתוק תמיד!!!

תודה! (מוזכרת לידה שקטה)אנונימית בהו"ל
עבר עריכה על ידי מנהל בתאריך כ"ב בניסן תשפ"ו 21:21

לידה שקטה.

בעקבות הפסקת הריון.

ועכשיו צריכים טיפולים.

והמלחמה הזאת דחתה את כל התורים...

זה נחשב טראומה? לא יודעת

בעקרון קיבלתי 12 פגישות עם עו"סית. הרחיבו לי כי עברנו לטיפולים, אבל אין כמעט תורים.

אמן!!!

חיבוק גדולאחת כמוני

לגמרי טראומתי

וקשה גם לחשוב על העתיד ומה שתצטרכו לעבור

שולחת מלא כוחות

זה נשמע טראומטי ממשאיזמרגד1אחרונה

חיבוק על זה🩷

אולי אם את לא מקבלת מענה מספיק דרך הקופה, שווה לשקול ללכת לטיפול באופן פרטי כדי לעבד את זה.

ומצד שני כמובן שזה הגיוני לגמרי להמשיך להתאבל על זה. זה גם יכול להמשיך לכאוב עוד שנים, וזה בסדר שכואב🩷

חיבוק!!מכחול
ילדים ומשחקי מחשבאנונימית בהו"ל

יש לנו בן מתוק בן שש.

המדיניות בבית שלנו כרגע היא שמותר עשרים דקות ביום לשחק במשחקי מחשב.

הבעיה היא שנראה שזה נהיה מוקד ההתעניינות שלו, ואם משהו שם לא מסתדר יהיו בכיות וצעקות שאנחנו לא נתקלים בהן בשום סיטואציה אחרת.

למשל, הבוקר, הערתי אותו עשר דקות מאוחר יותר ממה שהוא ביקש (מבעלי, הבקשה לא עברה אליי. אבל בכל מקרה זה היה עלול לקרות גם אם כן), וכל הבוקר היה מלווה בבכי וצעקות. כי הוא לא יכול להספיק לשחק לפני בית הספר. אני יודעת שהיום יום יוצא דופן, אבל דבר דומה היה יכול לקרות גם ביום רגיל באמצע השגרה.

יש לי כמה רעיונות ומחשבות אבל אשמח מאוד לשמוע את המחשבות שלכם בעניין, כי תמיד יש כאן תובנות חכמות ומועילות.

בלי ועם קשר אשמח גם לשמוע על רעיונות לעיסוקים מושכים אבל פחות ממכרים ויותר בונים לילד בגיל הזה, מאוד חכם וסקרן אבל עדיין לא קורא שוטף. דברים שלא דורשים ליווי צמוד של הורה לכל אורך הפעילות.

אני חושבת שכדאי לתת בזמן יותר רגועיעל מהדרום

לק"י

בבוקר- לא.

(ואצלינו הם כל יום כמעט במחשב, ויותר מעשרים דקות. ואני יודעת כמה קשה להגביל. אבל מזמן קבעתי כלל שבמוצ"ש אין מחשב, ואין. והם גם לא מבקשים.

אז מציעה לקבוע כללים ברורים וממש לעמוד עליהם).

יש כללים בביתבתאל1

ואישית אין מצב שהייתי נותנת מחשב או משחק כלשהו או התעסקות כלשהי - בבוקר.

מי שמוכן שישב לאכול משהו לפני שהוא יוצא...

אז ממליצה פשוט לומר את זה ככללבתאל1

לא בתור התנצלות או משהו...

מצטרפת, כדאי לקבוע בדיוק מתי מותר מחשבקופצת רגע
ולהגדיר שבבוקר אסור.

תגדירי מתי כן מותר לשחק במחשב, למשל אחרי שחוזרים מבית ספר, מניחים תיק במקום, אוכלים צהריים ואז אפשר מחשב. או מה שמתאים לך. בבוקר לא כדאי לדעתי. 

לגו,אצלי מעסיק אותו לבדמנגואית

ספרים עם ציורים

כמו של מדע

לגו בהתחלה בעלי שיחק איתו בשבתות , בנה איתו ביחד ועכשיו הוא כבר מדמיין בראש עולם ובונה לבד

משחקי הרכבה אחרים מעסיק אותו?

אפשר חוברת צביעה, מקו לקו וכדומה

אני שמה לב ,שאחרי מסךשמעונה
הם נהיים הרבה יותר עצבניים ,חסרי סבלנות ומתווכחים. גם בערך בגיל הזה. המסך ממש מושך אותם וגם כשהבהרנו מתי צריך לסגור והזכרנו, לא תמיד הם מקבלים את זה בקלות... עוד לא מצאתי ממש פתרון.. אנחנו מנסים כרגע לשקף להם שזה מה שעושה המסך ושלא יהיה מסך אם לא יקשיבו אחרי המסך....
תשקלותקומה

אם כל יום זה לא יותר מידי בגיל הזה, כי זה באמת מייצר איזושהי "תלות" או ציפייה לזה כל יום.

אצלנו מותר בימי שישי אחרי התארגנות לשבת

ומיד פעם במקרים חריגים במהלך השבוע, לזמן מוגבל

בבוקר אף פעם אי אפשר, זה לא הזמן לזה.

אם אני מרשה, זה רק אחרי הצהריים.

יכול להיות שהוא לא בשל לכלל הזהאמאשוני

אפשר להחליט על זמן מרוכז יותר ביום שישי או להפסיק לגמרי עד שיהיה בשל.

רעיון לחלופה, להשמיע לו סיפורים ברמקול שמחובר לבלוטוס של הטלפון שלך, דרך ספוטיפיי.

אין מסך, הטלפון אצלך.

הפרקים עוברים ברצף.

אפשר ללמד אותו לצבוע מנדלות הזמן הזה או לשחק בבצק וכד.

או פשוט לשבת ולהקשיב.

תעסוקה אקטיבית, אפשר ערכות לגו. זה ממש מתאים לגיל.

תקני את הערכות לגיל 5+

בהתחלה צריך ללמד אותם איך לעבוד לפי החוברת, בערכות הבאות הוא ידע לבד.

אפשר גם פאזלים.

חשבתי גם לקנות מיקרוסקופ מאליאקספרס, עוד לא רכשתי אז לא יודעת להמליץ אבל נשמע מתאים לסגנון.

עוד משהותקומה

מעבר לכמה זמן, יש עניין גם לתוכן של המשחק.

יש משחקים יותר ממכרים, יש כאלו שמשפיעים פחות לטובה.

אצלנו משחקים בעיקר במשחקים לימודיים (חשבון, אנגלית, מיומנויות כלשהן) ולא סתם משחקים כמו אנגרי ברדס או משחקי מלחמה.

לפעמים עדיף גם לשלם קצת כדי לקבל תוכן איכותי

אצלנו בנוסף לתיחום הזמן, יש גם טווח שעות רלוונטיטארקו

מותר זמן מחשב(משחק/צפיה, בתכנים בפיקוחנו)

שננעל ברגע שהזמן עובר(ללא תלות בנו אלא אוטומטי בבקרת הורים, לתחושתי מנטרל הרבה מהמתח סביב זה כי פשוט נסגר וזהו)

ורק בין השעות 15:30-18, אם מתאים באותו יום ואחרי ארוחת צהריים ומטלות נצרכות(ש"ב, עזרה מסוימת בבית..)

כשלא היה את הזמנים האלה זה באמת היה יוצא מפרופורציות ועכשיו שיש ממש הגדרות ברורות ההתנהלות סביב זמן מחשב נעימה לנו יותר

הוא בן 7.5

איך עושים את הבקרת הורים הזאתמקקה
אשמח להסבר
מציעה לך להתייעץ עם הצאט..טארקואחרונה

גם כי אני לא מבינה בזה ובעלי עשה

וגם כי הוא יוכל להדריך אותך הכי טוב.

בכל אופן יש אצלנו בקרה כפולה-

1. משתמש במייקרוסופט עם הגבלת זמן

2. משתמש כרום עם פמילי לינק ורק אתרים שאנחנו מאפשרים פתוחים.

אצלנו גם בתקופה האחרונה משחקי המחשב הגיעו לרמהמתואמת

מוגזמת... עד עכשיו הם עשו רק דברים מועילים - עלונים, ציורים, עיצובים... ואז הם גילו אתרים עם משחקים והתמכרו

הודענו להם שמאחרי פסח אין יותר משחקים במחשב, אבל הם כן יכולים לעשות את אותם דברים מועילים.

בקשר לבן שלך יש שתי אפשרויות, לדעתי:

1. למצוא משהו אחר שהוא יכול לעשות במחשב, מקסימום משחקים לימודיים - משהו פחות ממכר.

2. להוציא לגמרי מהתחום את השימוש במחשב. בהתחלה יהיה לו קשה, אחר כך כנראה שהוא יתרגל.

רעיונות לתעסוקות אחרות:

משחקי דמיון (פליימוביל וכו')

ערכות מדע ויצירה

יצירה חופשית ממגוון חומרים פשוטים

פרויקט בנייה (אם יש לכם חצר או מרפסת)

אולי גידול בעל חיים

ואומרת בעדינות - שאם אתם רואים את ההתפרצויות חסרות השליטה האלו בעוד תחומים, אולי כדאי ללכת לאבחון...

לגבי עיסוקים נוספים:טארקו

-ספרי תמונות ברמה גבוהה יותר(למשל יש את סדרת מבט מקרוב על.. שהבן החכם והסקרן שלי מאוד אוהב)

-משחקי הרכבה ברמות שונות לפי היכולת- לגו גדול או קטן עם או בלי הוראות, קליקס, מגנטים.. אצלנו סביב הגיל הזה התחילה ממש התעניינות ביצירת דגמים מהחוברות. אפשר לחפש גם דגמים נוספים באינטרנט ולהדפיס ושמעתי שיש אתר שאפשר לצלם לו חלקי לגו והוא מוציא דגמים מתאימים...

-יצירות מהשקל וכאלה שאפשר לעשות לבד. שוב תלוי רמה אבל דברים כמו הדבקה של מדבקות לפי מספרים, הדפים השחורים שצריך לגרד ועוד כל מיני כאלה אהובים פה מאוד.

-חוברות פעילות/עבודה, אצלנו הכי תופס או כאלה של משימות קלות, או כאלה שהן יותר חוברת צביעה אבל סביב תחום עניין.

-רולר בליידס/אופניים/קורקינט אם רלוונטי אצלכם

-לוח איזון, טרמפולינה ביתית וכו

אצלנוoo

אין הגבלת זמן על מסך

גם לבן ה6

אני לא מתייחסת למסך באופן שונה מכל דבר אחר

ואני לא רואה שהילד מתייחס/ מתנהל אחרת לגבי המסך

בתקופה הזו הוא אכן היה במסך יותר מדי

בעיניי זה מאד הגיוני

חופש ארוך נטול מטרה

עכשיו חוזרים ללימודים והמסך יחזור להיות משהו יחסית שולי

אצלנו התעסוקות שלו הן:

ציור/ יצירה/ דופלו/ לגו/ פליימוביל/ חברים

הנקהניגון של הלב
טיפים להנקה של קטנטן שכל הזמן מפסיק באמצע? לפעמים מתנתק, לפעמים נשאר מחובר אבל מפסיק לינוק ולפעמים ממש מתנתק ולא מוכן לחזור ואחרי כמה דקות מראה שוב סימני רעב. מה אפשר לעשות כדי להרגיל אותו לינוק ברצף?

ובקשה לעידוד- מתישהו זה נגמר והם מתחילים לינוק נורמלי נכון? כי כרגע הוא יכול לינוק חמש דקות ושעה, ומרווחים בין הנקות של בין חצי שעה ליותר משלוש שעות

בן כמה הוא? בדקתם לשון קשורה?מתואמת
כמה ימיםניגון של הלב
לא בדקנו רשמית, אבל גם האחיות במחלקה וגם יועצת הנקה שהלכתי אליה הסתכלו וראו שאין.

אני יודעת שבשלב הזה זה בדר"כ תקין, אבל המשקל שלט ממש נמוך וצריך לעלות מהר מכל מיני סיבות, אז אני רוצה שהוא ינק כמה שיותר

אם המשקל שלו נמוך - אז הגיוני שקשה לו לינוקמתואמת

זה באמת סיוט... (התנסיתי בזה גם עם הילדה האחרונה)

תתייעצי עם יועצת הנקה טובה איך להחזיק ולסחוט את השד תוך כדי הנקה כדי להזרים לו יותר חלב וגם איך להעיר אותו כשנרדם.

מקווה שתעברו את זה מהר...

ומזל טוב!

אצלישירה_11

זה היה מעגל כזה של לא יונק טוב ומשקל לא עולה וכו

השתדלתי כמה שיותר להעיר אותו ולשבת אותו שיינק

וכשההנקות נהיו טיפה יותר מסודרות

הקפדתי לשאוב את מה שנותר אחרי כל הנקה, זה מה שהיא לא הצליח לסיים עד הסוף וזה עזר לי ממש גם לחלב וגם לתינוק שהתחיל לעלות במשקל

אולי יש לו גרפס?יעל מהדרום
לפעמיםניגון של הלב
לרוב אבל לא, ואני כן עוצרת באמצע ומחכה שיעשה, והוא עדיין יכול לעצור גם דקה אחר כך
תינוקות קטנים באמת עלולים להתעייף מהר יותריעל מהדרום

לק"י

את יכולה לנסות לסחוט/ לשאוב חלב למזרק סטרילי, ולתת לו אחרי ההנקה.

בסוף הוא כן יונק מספיקניגון של הלב
רק שלוקח לו המון זמן

אני יכולה לשבת איתו גם יותר משעה שבפועל הוא ינק פחות מחצי

עדיין זה יכול להיות קשור לזה שהוא קטן ומתעייף מהריעל מהדרום

לק"י

ככל שהוא יגדל ויתחזק, ההנקה עשויה להיות יעילה יותר.

פשוט במזרק צריך להתאמץ פחות.

ואולי הכי טוב להתייעץ עם אשת מקצוע.

מזל טוב!כתבתנו
מזל טוב יקרה, הנקת קטנטנים לוקחת יותר זמן, הםאמהלה

נרדמים, מתנתקים, פעולת המציצה קשה להם מאד.

מומלץ מאד להחזיק אותו כמה שיותר בתנוחת קנגרו

וגם להניק כשהוא ללא בגדים, מכוסים בשמיכה ביחד כמובן.

וכמה שיותר להניק. בהפרשים קצרים, מתי שהוא רק רוצה בלי להסתכל בשעון

מנסיון עם פגות, זה אפשרי

הרבה נחת

שפע חלב, גידול קל בבריאות ובשמחה

הנקתי בעבר קטנטנהמתיכון ועד מעון
נולדה 2460, זה היה קשוח ולקחת המון המון זמן כל הנקה, העליה הייתה איטית מאוד, הייתי צריכה להעיר אותה כי היא לא קמה בעצמה 
לצערי בדיוק באותו סרטסטודנטית אלופה
ילדת??עכבר בלוטוס

מזל טוב!!

תבדקו שפה קשורהגפן36

לא לשון, שפה.

אצלי עד שגילינו כבר היה מאוחר להציל את ההנקה.

מה זה?ניגון של הלב
ואיך מזהים? באמת יש לו בעיה לפתוח את הפה כמו שצריך
נראה לי שיש מישהו באיכילוב שמתעסק בזהגפן36
זה היה לפני 5 שנים, בטח יש שינויים ודברים חדשים. 
אצלנו זה היה בשפה העליונהגפן36אחרונה

בעקרון יש חתיכת עוד שמחברת במרכז בין השפה העליונה ללסת.

אצלנו החיבור היה ממש רציני והפריע לה ליצור ואקום, מה שגרם להמון ניתוקים, התעייפות מהירה, אי עליה במשקל..

זה נדיר ולכן לקח לנו הרבה זמן לעלות על זה, וכבר לא טיפלנו. כן עבדנו איתה בגיל גדול יותר על יצירת ואקום. 

תודה רבה לכל העונותניגון של הלב
התייעצנו עם אשת מקצוע, שאמרה שהוא עייף ולכן לא מצליח לינוק ברצף

ננסה כמה דברים שהיא הציעה לנו בתקווה שיעבוד

יודעות לכוון אותי איפה יש חולצות מכופתרות לילדים?שיח סוד

בכל מיני צבעים,

שרוול ארוך ו100% נגיד 95% כותנה לילד האטופי שלי

ובארץ…

ילד לא נער

לידר, קיוויעם ישראל חי🇮🇱
צ'ילדרנס פלייסחנוקה

צבעוני יש להם יפה ממש!

נדמה לי שגם לבן.

ונעימות מאד.

אגב לא יודעת גיל אבל גם בפוקס יצא לי לקנות מכופרתות יפות במחירים טובים יותר.

אני גם ראיתי, אפשר לקנות אונליין בטרמינל Xשומשומ
תמנוןהמקורית
את מכירה את התלבושת האחידה שיש בתלמודי תורה?שושנושי

חולצה משבצות צבעונית,

יודעת שיש כמה סוגי ייצור - בערים חרדיות בטוח תמצאי סניפים שמוכרים

איזה סוג חומר את צריכה?

את מתכוונת לחולצות שיש בהן כפתורים לכל האורך?מתואמתאחרונה

לא נראה לי שיש חולצות כאלה מכותנה...

יש חולצות טריקו עם צווארון ושלושה כפתורים שהבד שלהן נעים יותר, אבל גם לא יודעת אם מכותנה. אני מכירה בלידר.

בעקבות ניסיון לא מוצלח עם בונג'סטהתותית11

אשמח לכל רעיון יצירתי אחר איך להתמודד עם הבחילות

שפשוט לא פוסקות אף רגע ביום 😔

אשמח לכל כיוון 

מה הנסיון הלא מוצלח?גפן36
לוקח לבונג'סטה כשבועיים להגיע להשפעה מלאה לפי מה שאני זוכרת
גרם לי לעייפות קשהתותית11
הרגשתי סמרטוט רצפה לאורך כל היום 🤦‍♀️
תנסי רק b6 (ויטמין)המקורית

עם פראמין/ לבקש זופרן

תודה !תותית11
יש משהו שמכיל בי 6 וג'ינג'ר שנקרא נוזיקסיעל מהדרום
עם מרשם?תותית11
סליחה שמבאסתהבוקר יעלה
אבל אצלי זה עשה אפילו יותר בחילות. 
אוי תודה על המידעתותית11
אנסה 🙈🙏
האמת שפעם ניסיתי כדורי גינגר אחריםיעל מהדרום
לק"י

והם בהחלט היו דוחים בעצמם. אבל נראה לי שכן עזרו.

זה הסתגלותשירה_11אחרונה

תמשיכי

אני הייתי כמעט מתעלפת מעייפות בכל פינה אפשרית בבית

בסוף זה מתאפס

ממש תודה לכולן!תותית11

אולי יעניין אותך