אפילו לא במדינת תל אביב
<יש לי כמה וכמה חברות משם>
אני לא יודעת מה הנורמה פה בפורום, יש פה אימהות כמוני שעובדות במשרה מלאה ויש שנשארות בבית עד ועד בכלל ויש המון באמצע
יש בהחלט הרבה דרכים, ויש דרכים שלא יקבלו עידוד פה מן הסתם, ומצד שני, בהחלט יש דברים שלא בושה בעיני לומר - לא. זה לא נורמלי. זה כן מזניח. ולדעתי לחזור כל יום בשש לילד שלך זה כן מזניח. גם לאבות אגב, לראות כל יום את הילד שלך בשש זה בעיני לא נורמלי לאבא. זה הנורמה היום, נכון. האם זה נורמלי בעיני? לא
ואני גם לא אוהבת שבשם הליברליות והאהבה הכלל עולמית אז אומרים לכל אחת לא נורא, יהיה בסדר, תעשי מה שטוב לנשמה שלך להגשמה שלך לסיפוק שלך.
לא תמיד זה נכון, לפעמים מה שטוב לנשמה שלך ולסיפוק שלך יפגע בנשמה של הילד שלך
ולא תמיד אמא מסופקת = ילד מאושר
זה המון סיסמאות שהומצאו כדי לתת לגיטימציה לדברים לא נורמטיביים (שחלקם הופכים נורמטיביים יותר היום, אבל זה עדיין לא הופך אותם לטובים)
אמא צריכה להיות מסופקת, יכולה לעשות קריירה, וחובתה למצוא את הדרך שלא תפגע בילדים שלה תוך כדי
ואני לא חושבת שאני צריכה ללטף כל החלטה ולומר, בטח, אם לך טוב אז לילד שלך גם יהיה טוב. זה פשוט לא נכון.
וחשוב לי עוד לומר, שפעם דיברתי אחרת לגמרי, כשהייתי צעירה יותר והילדים טיפסו לי על השכל, מכרתי לעצמי את כל הסיסמאות האלו של אמא מאושרת שווה ילדה מאושרת , וכמה שהייתי פחות בבית הייתי מאושרת יותר והילדות שלי מאושרות פחות
ב"ה גדלתי והתבגרתי ולמדתי להעריך מה זה ילד ומה זה אימהות ומה זה המתנה הזו, ולמצוא את הדרך שלי לזגזג, לא בקלות בכלל, ועם ויתורים , כן, לחשוב שתהיי אמא ולא יהיו ויתורים בקריירה בעולם של היום לצערי הרב לא הגיוני, אבל למדתי סדר עדיפויות שונה
אני חושבת , סליחה, לפחות אצלי, בלי להכליל על כולם, שקיבלתי שכל עם השנים. יש תועלת בהתבגרות.....
אבל כן חשוב לי לומר שפעם הייתי אחרת מאד, אולי הדברים שלי יקראו אחרת אצל בנות מסוימות אם הן ידעו שפעם ויתרתי על שעות <איכות אעלק> עם הילדות בשביל קריירה.
שמחה שה' פקח את עיני.