ילד/ה ראשונ/השמרית31
יש לי תינוקת בת 4 חודשים. חזרתי לעבוד (אבל באחוזי משרה נמוכים 25%-50%) כך שהתינוקת מטופלת בבית בזמן שאני בעבודה (בעלי / סבא / סבתא).

עקב אחוזי המשרה הנמוכים אני מסייעת במשימות קטנות, אבל אין לי תפקיד משמעותי וזה קשה.

המצב כיום הוא שנרשמתי לקורס מקצועי (מתוך עניין שלי). אבל כבר תקופה אני חושבת לבקש תפקיד עם אחריות. זה אומר שאחזור הבייתה בסביבות 18:00 כל יום.

מבחינה כלכלית אגב לא משתלם לי לעבור למשרה מלאה כי כרגע אני מרוויחה שכר ממוצע במשק (7000) על 50 אחוזי משרה עם אופציה לעבודה מהבית ובמשרה מלאה ארוויח יותר אבל ההפרש יילך על מעון.

מה דעתכן?

אני אוהבת את הבת שלי מאוד (והיא ילדה שקטה וטובה) אבל קשה לי להיות איתה בבית. אני משתעממת ולא מרגישה את ההנאה מלשחק או לטייל איתה. יש לי את העבודה שלי שאמורה להיות מפלט אבל גם שם (בגלל אחוז המשרה הנמוך אני מרגישה חוסר מיצוי).
אם חצי משרהפרח חדש
את מרוויחה 7000 אז משרה מלאה זה הרבה יותר מהוצאות למעון/ מטפלת.. אפילו אם נגזים קצת ונגיד שהמטפלת תעלה לך 2500 לחודש.
לשלם 2500 למטפלת עד 6 זה לא הגזמה בכללחולת שוקולד
כמובן תלוי איפה וכו
בין 4-6 היא בטח תהיה לבד וזה גם אולי יעלה את המחיר
לדעתיחיים נכונים
אם יש מצב כזה שבעלך יכול להיות איתה בשעות סבירות והוא מוכן לזה אז זה אפשרי , בדכ האמא חוזרת בצהריים והאבא בערב - אם זה עושה לך ממש טוב אפשר להחליף עם הבעל.
אבל אם אין אפשרות כזו אז לדעתי כדאי לוותר, בעיני אין בעיה להתפתח ולמצות את עצמך כל עוד זה לא פוגע במשפחה. ואם שתי ההורים חוזרים בשש בערב זה לא משאיר הרבה זמן עם הילד.. הוא כל היום נתון לגידולם של אנשיפ אחרים.. וחבל.
לחלופין, אם הבעל חוזר מאוחר אולי אפשר לבקש ממנו שזה חשוב לך והוא יחזור מוקדם ואת תחזרי בשש בערב.
זו ההתלבטותשמרית31
בעלי עובד שלושה ימים מהבוקר עד הערב (חוזר לשעה שעתיים לאכול וממשיך לעבוד). רק בימים רביעי-חמישי הוא עובד חצי יום.
יש לי נקיפות מצפון (אם אעבור למשרה מלאה) היא (כמעט) לא תראה אף אחד מאיתנו באמצע השבוע.
חשוב שתרגישי טוב עם עצמךמיקי מאוס
אם תרגישי שחוקה ושהילדה תוקעת אותך גם היחס אליה והטיפול בה נפגע.
אפילו אם כלכלית התוספת במשכורת תלך על המטפלת זה הרי לא המטרה מלכתחילה ולכן לא כדאי שזה יהיה השיקול.

עכשיו היא עוד קטנה אבל לדעתי בקרוב גם לה יעשה טוב חברה ולפגוש ילדים נוספים.
לא כולם יסכימו איתי. כנראה זה תלוי ילד, אבל ממה שאני ראיתי זה דווקא כן חשוב להם
אבל עד 6??חולת שוקולד
לא אידיאלי כמובן. אבל אם זה האופציות זה לא "לא נורמלי"מיקי מאוס
כמו שניסו לומר כאן בחלק מהתגובות.

משרה מלאה זה לא באמת כל יום עד 18, אלא אם מתחילים אחרי 8 ואז זה גם משהו לקחת בחשבון שיש זמן לבלות איתה בבוקר.
ושישי-שבת זה כבר יותר מרבע מהשבוע שהן יחד.

וחוץ מזה שהיא ציינה שהאבא איתה חלק מהימים והוא גם הורה שלה אם מישהו שכח ;)

ובעיני אמהות או הורות טובה לא נמדדת בשעות שאפשר להעביר כרטיס עם הילדה אלא הרבה יותר באיכות שלהם.
ואני לא מאמינה שאמא צריכה למחוק את עצמה עבור הילדים. להפך- ככל שהיא תהיה מלאה יותר הם יקבלו יותר.

(ועם כל הכבוד- אמא להרבה ילדים גם אם היא נמצאת בבית אחה"צ בסופו של יום התינוק שלה לא יקבל יותר זמן איכות. כי היא צריכה לדאוג גם לכל האחרים)

אם יש אופציה לתפקיד משמעותי עם קצת פחות שעות או עם יותר עבודה מהבית. או שיש אורך רוח לחכות כמה חודשים שהיא טיפה תגדל יותר כמובן שזה עדיף
הממ לא מסכימה בכללמעין אהבה
בוודאי שיש משמעות לכמות הזמן
לחזור ב6בערב זה להיות שעה -שעה וחצי עם הילדה שלה
מצטערת אבל זה ממש לא הגיוני בעיני
ועם כל הכבוד לאמא שצריכה למלא את עצמה אמא זה אחד התפקידים שלה והיא לא יכולה להתנער מאחריות ולדאוג רק לעצמה הוא בעיקר לעצמה
מי אמר שכדי להרגיש סיפוק חייב לעבוד כ''כ הרבה?
יש תקופות בחיים שחייבים להבין שהשיקולים משתנים שלא יתכן להמשיך לחשוב בראש רווקי שרואה רק את עצמו וצרכיו בעדיפות הראשונה

וכן שעה ביום זה כלום.ועוד בשעה עייפה בדר''כ..
ואת החסך בלב של הילדה לא ניתן למלא
ואבא זה מצוין
אבל זה לא מספיק בעיני. מה גם שרוב היום זה אנשים זרים.

וממש לא נכון לומר שאמא להרבה ילדים לא נותנת יחס ושעדיף כבר להיות אצל מטפלת לבד
ממש לא נכון
מה פתאם לחשוב ככה?
אני ממש מרגישה שעם כל ילד נהיה לב הרבה יותר רחב ומכיל
ואני יכולה לומר שרק עם ארבעה צפופים ואני מרגישה שהתינוקת של הכי מתפנקת שרק אפשר ..וגם אחה''צ שכולם כאן - אני איתם ובשבילם .והם גם נהנים ומקבלים אחד מהשני.ובטח לא חושבת שיש מה להשוות לבייביסיטר ...
ממש מסכימה. והיא גם כתבה שהאבא לא יהיה איתה רב הזמןמיואשת******

אלא רק יומיים

מילא אם זה היה אבא במקום אמא אני מסכימה שלתינוק העיקר שיש אחד ההורים , וזה כבר פספוס של האמא עצמה שהיא לא תראה את הילדה שלה

אבל 3 ימים בשבוע ילדה שנמצאת בלי הורים עד 6 זה לגמרי לא נורמלי.

פשוט לא נורמלי

לא כל דבר שקורה היום זה נורמלי

כמו שמשפחות עם שתי אבות קיימות היום הרבה ועדיין אני אגיד שלדעתי (מתארת לעצמי שבפורום הזה מסכימים איתי הרב) זה ממש לא נורמלי

אז בגלל שיש אימהות שחוזרות בשש ודוגמניות שהולכות לעבוד שבועיים אחרי לידה אז זה נורמלי?

יש יותר אימהות שנשארות בבית עד גיל שנתיים של הילד, מאשר כאלו שחוזרות בשש. אז אולי דווקא אני אגיד שזה הנורמלי?

לא

ילד צריך אמא

אמא אולי צריכה עבודה, בסדר גמור, וסיפוק, גם בסדר גמור

אבל זה צריך להיות מאוזן. ועד 6 זה לא מאוזן

ואיכות זה דבר נפלא, באמת, תאכלי פעם ביום פרוסה אחת של לחם מאד איכותית עם הממרח הכי איכותי שיש ופרי איכותי משהו משהו. ושאר הזמן תרעבי. מה הבעיה? הרי העיקר האיכות לא?

חייבת להגיב על המושג של זמן איכות עם ילדיםמיואשת******

ילד זה לא מוצר

זמן של ילד עם אמא זה גם לא מוצר

ולא, זה פשוט לא נמדד באיכות

תקראי מחקרים פסיכולוגיים 

לא מוציאים ילדי רווחה מהבית רק בשביל שהם יהיו עם אמא שלהם

ילדים עם אמא בדיכאון שהבית מצליח לתפקד לא מוציאים מהבית כי יותר טוב להם לחיות בבית עם אמא במיטה כל היום מאשר בבית שאין בו את אמא שלהם

ואיכות כמו שאתם מבינות, אין שם.

מי שמבין בנושא וקרא ולמד יודע שזמן איכות זה מושג @#%#$ פשוט לא קשור להורים וילדים

וואלה לשחק עם הבת שלך על הרצפה זה מקסים ולקרוא לה סיפור זה נהדר

אבל עצם העובדה שהילד\תינוק נמצא עם האמא באותו בית!!! שלא לדבר על רואה אותו, נמצא לידו, שומע את קולו, מקבל מדי פעם נשיקה זה המוווווווווווון בשביל הילד. המון.

עדיף פי כמה וכמה וכמה על המטפלת הכי משקיענית שתקרא לו סיפור ותעשה איתו פלסטלינה

מי שלא מאמינה לי שתלך לחקור את התחום

כל המושג של זמן איכות עם ילדים נולד ממצפון של אימהות ואבות שרואים את הילד שלהם כלום וחצי. 

וכן, אני אמא עובדת, שנים, במשרה מלאה, ואני עושה כל מה שאני יכולה בשביל להיות כמה שיותר עם הילדים שלי, ואני יודעת שזה ממש לא מושלם. ומצטערת על כל מיני דברים

אבל לא מסבנת את עצמי שאם קראתי סיפור ברבע שעה זה במקום שלוש שעות של מטפלת . זה לא.

ילדים צריכים הורים. ואיכות לא מחליפה כמות.

אמא שנמצאת עם הילדים בבית ועושה כביסה, ומפטפטת איתם, ושוטפת כלים, ונותנת להם נשיקה, ועושה אמבטיה לקטן ומקשיבה לסיפור של הקטן, זה המון המון המון, אי אפשר לכמת את הנוכחות של אמא או אבא בבית ב"איכות" פשוט אי אפשר.

זה נכון. מסכימה מאוד!...שמחה
ועדיין,
כל אמא צריכה לעשות את השיקול שלה, בהתאם לכוחות שלה וליכולות שלה.
לא כל הבתים אותו דבר, לא כל האמהות אותו דבר.
אני שנים לא עבדתי מחוץ לבית, הייתי נטו בשביל הבית והילדים, והיום מאושרת על כל דקה כזאת.
ועדיין יודעת שממש לא כל אחת מסוגלת לזה, ולא כל אחת יודעת איך לעשות את זה. ואמא שיש בה יכולות בשמים והיא לא ממצה אותם- כל הבית שלה יפגע.
אז צריך לקחת את כל השיקולים בחשבון.
ברור.וכתבתי שאני עובדת משרה מלאה כבר שניםמיואשת******

במיוחד כתבתי את זה שלא יחשבו שאני אומרת את זה מכיוון של מי שיושבת בבית

ואני חושבת שיש הרבה נשים שצריכות לעבוד מכל מיני סיבות, וגם מי שלא יכולה לשבת בבית כל היום זו גם סיבה

אבל יש דרכים לאימהות לעבוד

ובגדול המודעות צריכה להיות שכמה יותר זמן עם הילדים יותר טוב, וכן, גם אם את עייפה מתה ושוכבת על הספה ומלטפת ומקשיבה להם והם הופכים את הבית סביבך לגונגל, לילדים זה יותר טוב מאשר ללכת לגינה איכותית עם מטפלת

הי לכולן, רציתי להגיבשמרית31
בד׳כ משרות מלאות היום הן מ-9:00 עד 17:00. כתבתי לחזור ב-18:0 מאחר ולקחתי בחשבון את זמני הנסיעות. הסיבה שהעלתי שוב את השאלה היא בגלל שיש לי התלבטות קשה ביני לבין עצמי (בכלל על הרעיון להכניס למעון או לא). קשה לי מאוד עם הרעיון הזה ומצד שני, גם קשה לי להישאר בתפקיד שאני פחות מסופקת ממנו.

בכל מקרה נרשמתי ללימודים בינתיים אז אחכה עוד מס׳ חודשים עד שאחליט מה לעשות עם העניין של העבודה.

תודה על התגובות.
יש המון מקומות עם משרות אםמיואשת******

שהן מ7 עד 4

או שמונים אחוז משרה

שאלת? בדקת? באמת שיש הרבה כאלו. אל תניחי מראש שאין

קשה לי להאמין שנותנים לך לעבוד 50% אבל לא יסכימו שתעבדי 80%

הרבה יותר קשה למצוא משרה של 50%

יש גם משרות גמישותשם שם
שניתן להשלים שעות מהבית מהמחשב בערב.
יש גם משרות שיום בשבוע עובדים מהבית ואז זה חוסך חלק מהנסיעות.
באמת כדאי לבדוק כל מיני כיוונים
אני מאד מתלבטת עם עצמי לגבי המושג הזהתפוחים ותמרים
בטח עכשיו כשאני כ"כ עייפה כל הזמן, וכן, הם לפעמים הופכים את הבית לגונגל, ולפעמים מחכים לי עד שאני מתאפסת על ארוחת בוקר, או מקשקשים איתי כשאני כולי מרוחה על הספה או תוך כדי נסיונות לאפס את הבית, ואני מעט מרגישה שאני מצליחה ממש לייחד זמן משמעותי עם כל אחד, מקלחת לקטנה, משחק קורע עם הגדולה, שיחה עם האמצעי, חוויות מהגן עם הקטנה, ולפעמים הכל פשוט לגמרי מעורבב.
אמא אחת אמרה לי שאולי כדאי לי למצוא חונכת לגדולה, נערה שתוציא אותה שעה בשבוע למשהו מיוחד רק בשבילה.
ומעבר ללימודי שחיה שאני הולכת איתם פעמיים בשבוע - אין כלום. לא גינה, לא סרט, לא טיול מושקע. מקסימום גלידה בשכונה.
מבואסת מחלוקת הקשב הלא מוצלחת שלי ומקנאת באחותי, למשל, שאצלה כל שבת היא פרויקט: גימבורי, סרט, בריכה, טיול, לפחות 2 בילויים.
סליחה על החריפות, אבל זה פשוט שטויותמיואשת******

נתחיל מהסוף, אצל כל הדתיים על כל גווניהם כל שבת היא פרויקט של - להיות ביחד. 

בד"כ זה לא כולל הרבה מעבר ללהיות ביחד, לדבר ביחד, לשיר ביחד, לפעמים לשחק

אני די בטוחה שהילדים שלנו לא פחות מאושרים מהילדים של אחותך

אם יש בעיה לגדולה שצריכה יותר תשומת לב פרטנית בתקופה מסוימת בגלל בעיה מסוימת, אוקי, יש מה לחשוב על הנושא

אבל בגדול,לא, ממש לא צריך טיולים מושקעים בשביל להיות אמא טובה (סרט? מה סרט נותן? לשבת ולבהות ביחד על מסך זה לא פעילות שעושים עם ילדים, זה תחלופה לבייביסיטר)

גלידה בשכונה זה הכי כיף! זה צ'ופר שאנחנו עושים לכבוד תעודות מוצלחות וכאלו, ממש לא דבר יום ביומו

באמת שאת איתם, עצם היותך, הקול שלך המגע שלך והמציאות שלך בבית,השיחה,  זה המהות של האימהות.

אני לא 'פרויקטורית'תפוחים ותמרים
אף פעם לא הייתי, וחשוב לי מאד לחנך את הילדים לדעת מה חשוב באמת ומה לא, כשאני לורחת ילד איתי לבחור ממתקים הם יודעים שאנחנו סופרים את סוכריות הגומי ומותר 4-5 לכל ילד ולא שק, מתאמצת לא להקנות להם חומרנות בכלל (אנחנו מאד לא כאלה), אבל עדיין שומעת כל הזמן על הורים שלא תקועים כל הזמן בבית כמוני ומתבאסת מעצמי. לפעמים כשיש לי כוח יוצאים לפנות ערב לסיבוב בשכונה. אבל ממש לא כל הזמן.
כרגע הם עדיין במסגרות (הגדולים בביהס של החופש הגדול עד אחת, והקטנה בקייטנה בגן ורק הפיצית איתי)
אבל בקרוב אהיה עם כולם ובכל זאת להתקע יום שלם בבית זה מוגזם, הם ילדים קטנים וצריכים חוץ ותנועה.
תכירי אותי- אמא תקועה בבית מיואשת******

חוזרת מהעבודה וממש לא מתאים לי לצאת, וגם לא מבינה למה

בית זה כיף

בית זה שלווה

בית זה חום

אוכל

משחקים שאוהבים

מזגן בקיץ וחימום בחורף

מקום לעשות יצירות או סתם לצייר

שירותים נקי

הבית הוא שלנו, הכי הכי בעולם

נכון, עם ילדים קטנים צריך לרדת לגינה. אם אני מבינה נכון את תהיי איתם כל היום בבית? אז תמצאי בחורה שתבוא כל יום להוציא אותם שעה וחצי לגינה ותלכי לנוח בזמן הזה. יום שלם שאת איתם בהריוןזה די והותר, לגמרי מותר לך לקחת עזרה להוציא אותם באפס נקיפות מצפון

אני לא שומעת על אף הורה מסביבי שעושה מעבר ללרדת לגינה השכונתית

חייבת לציים בקשר למה שאמרת - ג'ימבורי בריכה וכו, ברב המקומות האלו אין קשר או "זמן איכות" כמו שאוהבים לקרוא לזה של ההורה והילד, זה מקום שההורה לוקח את הילד שיהיה לו כיף, וגם שיהיה לו שקט.

זה לא ששם את מפתחת את הקשר שלך עם הילד, את לא מדברת איתו ומקשיבה לו כמו בבית

את עושה לו כיף, כיף זה מקסים רצוי וטוב, אבל לא הופך את הקשר שלכם בהכרח ליותר טוב וגם לא משהו שצריך לעשות כל הזמן

תודה מיואשת, את מאד עוזרת ליתפוחים ותמרים
אני מאד אדם של בית ושל קשר, פשוט עכשיו באנרגיות הנמוכות אפילו להחזיק את השוטף לא קל לי, ונקיפות מצפון יש בשפע, וחששות מאיך אסתדר עם פצפון יונק שיתווסף.
בינתיים באמת מצאתי נערה שתבוא לשעתיים בבקרים לצאת עם הגדולים וטיפה תעזור לי באיפוס הבית.
בכיף, נשמע מעולה! מיואשת******

קודם כל נעים להכיראני זה א
אני כבר שנה לא הלכתי לגינה עם הילדים ביום רגיל רק בשבת בבוקר זו יציאה קבועה שלנו לגינה.. ואני בבית לא עובדת בחוץ נמצאת עם 2 קטנים כל השנה ועכשיו בחופש גם עם הגדולים,.. וכל שבוע אני מכינה לו"ז של הקייטנה שלנו וממש לא יוצאים כל יום וגם אם כן לדברים קטנים וזמנים קצרים.. ולסיום הרבה יותר קשה להיות בבית ולא לצאת בעיני אז אם את מצליחה לנהל שגרת יום בבית אני מצדיעה לך. בחוץ יש עוד מיליון גירויים ותעסוקות מבלבד אמא ולכן זה מצריך יותר אבל גם יותר מתגמל לתווך הרחוק.. אם את רוצה אשלח לך עצות להפעלות נחמדות ולילות בבית. אצלי למשל כך צהרים שמה את הילדים הקטנים לנוח וגם אני נחה והגדולים משחקים או עושים יצירה שאפשר לבד..
את כל פעם חוזרת לאותן שאלות לא?אורוש3
כבר ענו לך הרוב בעבר שלחזור בשעה כזו זה לא טוב לילדה ומחיר כבד ןהמליצו לך למצוא משהו אחר. בסוף זו החלטה שלך
לא ההבנתי למה האופציות כאלה שחור-לבן?חדשה ישנה
האופציות זה או חצי משרה או משרה שאת חוזרת ב18:00? אין לך משהו באמצע? לחזור ב13:00-14:00 ארבעה ימים בשבוע למשל?

אני מבינה שקשה לך ומשעמם יותר מידי בבית עם הקטנה. אז לחשוב על עוד תעסוקה בשבילך. אבל בעיני אופציה של של לחזור ב18:00 עם תינוקת קטנה זה לא מתאים בכלל. זה לא שעה לאמהות (נכון שהיום יש הרבה כאלה, אבל בעיני זה לא נורמאלי לתינוק / ילד לגדול ככה).
טוב, יש כמה אספקטים פהמיואשת******

קודם כל בנוגע לכסף זה לא נכון, כשמרויחים יותר יש יותר הפרשות לפנסיה וקרן השתלמות (מהברוטו) וזה נצבר לאורך שנים, אז גם אם ההפרש בנטו ילך על מעון עדיין הרווחת הרבה

דבר שני, תשמעי, אם את חושבת שתמצאי פה (או בכלל) הרבה נשים שיגידו לך שלחזור הביתה בשש כל יום זה נורמלי, אז לא. לא תמצאי. כמובן שזכותך לעשות את ההחלטה שלך תמיד, אבל עידוד לכזו החלטה לא תקבלי מרב האימהות, גם לא ממני.. 

שלישית, כבר מישהי רשמה פה, מה רע ב-85% 80% משרה? אני עבדתי ככה כמה שנים טובות מהחיים שלי, זה אומר שעובדים מ8  עד 3 וחצי, חוזרים הביתה באיזור 4, שזו שעה סבירה (אם כי לא אידיאלית עדיין) ואפשר לעבוד במשרה מאד משמעותית ככה, וגם לנהל צוות. הכל. 

דבר אחרון, נשמע לי שאת מחפשת שהבת שלך תספק לך ענין תעסוקה מיצוי סיפוק ועוד כל מיני דברים בחיים, ואת פחות מסתכלת על מה את אמורה לעשות עבורה אלא מה היא יכולה להיות עבורך

לדעתי זה לא גישה נכונה, את האמא, את צריכה לתת לבת שלך את מה שהיא צריכה גם אם זה משעמם לך עד מוות. וגם אם אין לך מזה סיפוק ומיצוי ומה לא. את אמא שלה, אף אחת אחרת לא יכולה להיות אמא שלה חוץ ממך. וככזאת יש לך אחריות עליה בחיים

יש לך עכשיו אתגר של אימהות, אין בעיה לשלב אותו עם עבודה, בעולם של היום זה מתבקש, ואפשר בהחלט לעבוד ולהנות מעבודה ולהתקדם בעבודה וגם להיות אמא. אבל זו מלאכת איזון עדינה 

אז אף אחד לא אומר שאת צריכה להפסיק לעבוד, ואת גם יכולה לעבוד יותר, וגם לשים במעון, הכל טוב

אבל הגישה צריכה להיות קודם כל איך אני מספקת את הצרכים של הבת שלי ואחר כך איך אני משלבת בהם את הצרכים שלי

וההודעה שלך נשמעת יותר כמו- הבת שלי לא מספקת לי מספיק ענין ואתגר וסיפוק אז אני מחפשת תחליף. היא לא פה בעולם בשבילך, את פה בשבילה. וגם אם תעבדי יותר שעות (ואני באמת לא רואה סיבה שלא תעבדי קצת יותר ) עדיין זה צריך להיות הקו המנחה בחיים.

להיות אמא זו מתנה עצומה, ומשימת חיים.

בהצלחה רבה בכל החלטה שתקבלי!

מסכימה מאוד עם מה שכתבתפרח חדש
עבר עריכה על ידי פרח חדש בתאריך ד' בתמוז תשע"ט 10:06
עבר עריכה על ידי פרח חדש בתאריך ד' בתמוז תשע"ט 10:06
אי אפשר לצפות להיות אם לילד/ילדים ושהחיים ימשיכו להיות אותו דבר. כי הם שוב לא יחזרו להיות כמו פעם. את אחראית על ילד שלך. הוא תלוי בך ויש דברים שרק האמא יכולה לתת.
גם אם הוא יקבל את הצרכים הגשמיים ממשהו אחר, זה לא תחליף לחום ואהבה והקירבה לאמא.
אז את צריכה לשלב את שני הדברים. אמהות וקריירה/עבודה אבל בלי לפגוע הילדה שלך ולקחת ממנה את הצורך הבסיסי של להיות קרובה לאמא.
ככ נהנית לקרוא את התגובות המחכימות שלך!!חביבית
פעם אחרי פעם בכל הנושאים!
תודה! משמח מאד לשמוע שעזרתי למישהי מיואשת******

כל מילה מדוייקתחיים נכונים
נשמע לי שאת לא שלמה עם עצמך בנושאבארץ אהבתי
זו לא פעם ראשונה שאת מעלה את השאלה הזו פה. כבר שאלת את אותה שאלה כבר כמה פעמים, ולמרות שכבר קיבלת תשובות והנתונים לא השתנו את ממשיכה ושואלת שוב ושוב...
אין לי בעיה שתשאלי שוב, זה פורום פתוח ואפשר לשאול מה שרוצים וכמה פעמים שרוצים, אבל השאלה מה מביא אותך לשאול עוד פעם ועוד פעם את אותה שאלה? את מחכה לקבל תשובות שונות ממה שקיבלת עד עכשיו? קיבלת החלטה אבל את לא שלמה איתה אז את שואלת עליה שוב כל פעם שיש לך ספק לגביה? את מחפשת רעיונות אחרים מה אפשר לעשות? את מחפשת לקבל אישור להחלטה שלך? אני לא יודעת מה הסיבה שלך, אבל נראה לי שבשבילך כדאי לך לבחון את הנושא מול עצמך ומתוך כך להבין יותר מה באמת השאלה שלך.

ואם את באמת רוצה להיכנס יותר לעומק כדי להגיע להחלטה טובה, אפילו הייתי מציעה לך לקחת איזה שיחת ייעוץ עם מישהי שתדע לשאול אותך קצת יותר לעומק שאלות כדי להבין מה באמת חשוב לך ואיך להגיע לזה בצורה נכונה. (לא יודעת איזה סוג של ייעוץ, אבל אני בתהליך של אימון שעברתי פעם גיליתי כמה זה עוזר כשמישהו חיצוני שואל את השאלות הנכונות ומביא אותי לגלות מה אני באמת רוצה מעצמי).

בהצלחה!
מה עם מה שהיא תרגיש?פעם שנייה2

מבינה שאת לא מרגישה מיצוי בעבודה והתפקיד לא משמעותי.

אבל לא לראות אותה כמעט כל השבוע? איך אפשר בכלל..

מצטערת גם לילדה יש צרכים רגשיים ולא רק מי מאכיל מי מטייל.

תחפשי עבודה שתוכלי להרגיש מיצוי וגם להיות עם הבת שלך.

הרבה פעמים יש משבר זהות עם הילד הראשוןתפוחים ותמרים
האחריות כבדה. מאד.
החופש נגזל.
הרבה מהמטלות משעממות, מייגעות וקשות.
היחסים עם הבעל משתנים.
הגוף לא כשהיה.
מתעוררים הרבה פחדים.

בפרספקטיבה של זמן תגלי שהינקות קצרה מאד, שהם מהר מאד הופכים לאנשים קטנים, שלגדל ילד זה ממש טריפ שאי אפשר להסביר אותו למי שהיא לא אמא.

אישית אני מאמינה שכל אחת צריכה לעשות מה שנכון לה. יש גם נשות קריירה/ דוגמניות וכל מיני מפורסמות שחוזרות לעבוד שבועיים אחרי לידה.
לעומתן יש נשים שמחנכות את הילדים בבית ומניקות לטווח ארוך ומבשלות רק ביתי טרי.
ויש המון המון המון המון אפשרויות באמצע. תחושת המחנק תתפוגג בשלב מסוים, אבל אם כרגע את חייבת מפלט של עבודה - אז זה מה שנכון עבורך. אף אחת אחרת בעולם לא יכולה לדעת בשבילך.

אני חושבת שככל שהיא תגדל אז את תרגישי את ההנאה מלשחק ולטיילחניתה

איתה.

והיא תחזיר לך אהבה בצורה כל כך עוצמתית.

שווה לך לחכות לתת לה להתפתח עוד ואז להחליט.

חייבת להשמיע קול קצת אחר.שאלהשאלה
נראה לי שרוב העונות מגיעות מעולם ערכים ומושגים דומה וזה בסדר גמור, גם אני באה משם וכשנולדו הילדים הורדתי אחוזי משרה וויתרתי על הזדמנויות רבות בקריירה שלי (לא עבודה, קריירה, שאני שמחה בה ולא מתביישת) כדי להשאר איתם. אבל, מסביבי אני רואה אמהות ואבות רבות ורבים שמסיימים את יום העבודה שלהם ב6, ומגדלים בשמחה משפחות לתפארת עם ילדים שמחים. הרוב המוחלט מחלקים בינהם את השבוע כך שרוב הימים הילדים נמצאים עם הורה אחר צהריים ויש גם יום או יומיים של בייביסיטר או סבתות. אישית אני לא שיפוטית כלפיי זה למרות שאני כן עדיתי את הויתור כי אני רואה איך אחרות ואחרים סביבי מתקדמים ואני לא וזה ויתור ענק ועצום בעיני. אולי תנסי להסתכל מחדש על השבוע כך שברוב הימים כן יהיה אחד מכם עם הבת.
גם לי יש קריירה שאני מאד אוהבת מיואשת******

ואני ובעלי מתחלקים והוא נמצא איתם חלק מהימים

גם בתגובה שלי כתבתי שמילא עם האבא נמצא זה דבר אחד

ויש שם משרות גמישות

יש המון אפשרויות , וכתבו לה דווקא פה הרבה מהם והרבה עצות שמאפשרות שילוב אימהות וקריירה 

אני ראיתי בעיקר תגובות של אמא צכה להיות עם הילדיםשאלהשאלה
זה התפקיד שלה וכו׳. וזה נכון בעיני רק שיש כל מיני דרכים ונורמות ומה שמנוגד לנורמה פה בפורום הוא לא בהכרח מזניח או הורס משפחות.
לחזור כל יום בשעה 6 זה לא נורמה בשום מקוםמיואשת******

אפילו לא במדינת תל אביב <יש לי כמה וכמה חברות משם>

אני לא יודעת מה הנורמה פה בפורום, יש פה אימהות כמוני שעובדות במשרה מלאה ויש שנשארות בבית עד ועד בכלל ויש המון באמצע

יש בהחלט הרבה דרכים, ויש דרכים שלא יקבלו עידוד פה מן הסתם, ומצד שני, בהחלט יש דברים שלא בושה בעיני לומר - לא. זה לא נורמלי. זה כן מזניח. ולדעתי לחזור כל יום בשש לילד שלך זה כן מזניח. גם לאבות אגב, לראות כל יום את הילד שלך בשש זה בעיני לא נורמלי לאבא. זה הנורמה היום, נכון. האם זה נורמלי בעיני? לא 

ואני גם לא אוהבת שבשם הליברליות והאהבה הכלל עולמית אז אומרים לכל אחת לא נורא, יהיה בסדר, תעשי מה שטוב לנשמה שלך להגשמה שלך לסיפוק שלך. 

לא תמיד זה נכון, לפעמים מה שטוב לנשמה שלך ולסיפוק שלך יפגע בנשמה של הילד שלך

ולא תמיד אמא מסופקת = ילד מאושר

זה המון סיסמאות שהומצאו כדי לתת לגיטימציה לדברים לא נורמטיביים (שחלקם הופכים נורמטיביים יותר היום, אבל זה עדיין לא הופך אותם לטובים)

אמא צריכה להיות מסופקת, יכולה לעשות קריירה, וחובתה למצוא את הדרך שלא תפגע בילדים שלה תוך כדי

ואני לא חושבת שאני צריכה ללטף כל החלטה ולומר, בטח, אם לך טוב אז לילד שלך גם יהיה טוב. זה פשוט לא נכון.

וחשוב לי עוד לומר, שפעם דיברתי אחרת לגמרי, כשהייתי צעירה יותר והילדים טיפסו לי על השכל, מכרתי לעצמי את כל הסיסמאות האלו של אמא מאושרת שווה ילדה מאושרת , וכמה שהייתי פחות בבית הייתי מאושרת יותר והילדות שלי מאושרות פחות

ב"ה גדלתי והתבגרתי ולמדתי להעריך מה זה ילד ומה זה אימהות ומה זה המתנה הזו, ולמצוא את הדרך שלי לזגזג, לא בקלות בכלל, ועם ויתורים , כן, לחשוב שתהיי אמא ולא יהיו ויתורים בקריירה בעולם של היום לצערי הרב לא הגיוני, אבל למדתי סדר עדיפויות שונה

אני חושבת , סליחה, לפחות אצלי, בלי להכליל על כולם, שקיבלתי שכל עם השנים. יש תועלת בהתבגרות.....

אבל כן חשוב לי לומר שפעם הייתי אחרת מאד, אולי הדברים שלי יקראו אחרת אצל בנות מסוימות אם הן ידעו שפעם ויתרתי על שעות <איכות אעלק> עם הילדות בשביל קריירה.

שמחה שה' פקח את עיני.

את מתווכחת על דברים שבכלל לא טענתי שאלהשאלה
עם רוב הקביעות שלך אני דווקא מסכימה. לא מסכימה שבהכרח מי שעובדת עד 6 מזניחה את ילדיה. יש לי חברה טובה שהיא רופאה. היא כמעט אף פעם לא חוזרת לילדיה לפני 6. בעלה איש הייטק. גם הוא לא מתייצב ב4 בגן רוב הימים. יש להם בייביסיטר קבועה שמוציאה את הילדים. מדובר במשפחה המגובשת, החמה והאוהבת ביותר שאני יכולה לחשוב עליה, עם ילדים מטופחים ומאושרים שמסתובבים בעולם ומפיצים ריח טוב של אהבת הורים. ויש עוד המון משפחות כאלה. ולהפך, יש משפחות שהאמא אוספת ב2 כל יום והילדים גדלים בוואקום רגשי. העולם מלא מלא מקרים מיוחדים ושטחים אפורים, חבל לשפוט הכל בעיניים של שחור ולבן. ובקשר לעייפות ולפניות לילדים - זה באמת העניין מבחינתי וזו הסיבה העיקרית שאני עצמי החלטתי לשלם את מחיר הקריירה אבל- לכל אחת כוחות שונים ואני מכירה כמה וכמה נשים שכל היום עושות ועושןת ועדיין מלאות כוחות לילדים שלהן. בקיצור, מאמינה שאדם צריך להסתכל בכנות על הכוחות ועל המניעים שלו ולא להיות מוכתב מנורמה כזו או אחרת
מסכימה לגמרימיקי מאוס
ברור שנוכחות הורית זה ערך בפני עצמו אבל אי אפשר לרדד את זה כאילו זה המדד להורות טובה.
יש עוד ערכים בחיים ואפשר לשלב גם אותם ועדיין להיות הורים מעולים לכתחילה.

בטח ובטח אם עצם ההישארות עם הילדים לא מתאימה לאנשים מסוימים ואז זה בעצמו פוגע בקשר הרגשי
ואי אפשר להתעלם מנחיצותומיואשת******
ואם יש אנשים שלא מסוגלים לראות את ילדים שלהם יותר משעה ביום שלא יביאו אותם לעולם
זו דעתי
הגזמת מאוד. אף אחד פה לא דיבר על שעה ביוםמיקי מאוס
גם כשחוזרים ב6 יש את ההתארגנות בבוקר, יש את כל התהליך בערב ולא כל הילדים הולכים לישון ב7...
ויש סופי שבוע שזה יותר מרבע מהשבוע.

וחגים, וחופשים, ובד"כ יש ימים שכן מסיימים קצת מוקדם

ומזל שאף אחד לא צריך לקבל ממך אישור לפני שהוא מביא ילדים לעולם

זה מעולה שזו דעתך ודרך החיים שלך.כל הכבוד!
אל תחייבי בה אף אחד אחר
אין לי אפשרות לחייב מיואשת******

הרבה כוחות יקרה!

הלוואי שהיתי יכולה לעזור לך

אין פה שום משפחה חדשה בשכונה חושף שיניים

אני רק רוצה לחדדמיואשת******

שאמרתי שלא יביאו ילדים על אנשים שלא *מסוגלים*

וזה כתגובה למשפט שלך - "בטח ובטח אם עצם ההישארות עם הילדים לא מתאימה לאנשים מסוימים ואז זה בעצמו פוגע בקשר הרגשי"

אם יש אנשים שלא מסוגלים נפשית להיות עם הילדים שלהם יותר משעה ביום, ברמה שזה פוגע בקשר הרגשי שלהם עם הילדים שלהם, אז לדעתי לא טוב שיהיו הורים

שוב, דעתי בלבד.

דוקא היא ממש לא הגזימה בנוגע לשעה ביוםאני זה א
אפשר ליפות את זה ולהגיד שיש את הבוקר ויש חגים וכו.. אבל לרוב מי שבוחרת לעבוד במשרה כזו תובענית גם בחופים לא ממש יכולה לקחת יותר מדי ולהישאר עם הילדים.
דעתי האישית שצריך איזון לחזור בשש זה מוגזם בעיני אלא אם כן זה לתקופה מוגבלת וקצרה רק עד שתמצאי משהו יותר מתאים.. ולפחות שבזמן הזה תהיה נוכחות הורית של האבא. היום נשים מחפשות נורא להגשים את עצמן להרגיש סיפוק בחוץ וכו.. במקום להרגיש את הסיפוק מהמקומות האמיתיים של משפחה ילדים בית.. אז כן נוצרה מציאות שנשים גם צריכות לצאת לעבוד ורוצות לעבוד במשהו שיתן להן סיפוק אז זה לא רע אבל לא על חשבון הילדים ובלי לשכוח את המטרה העיקרית. אני יכולה להעיד על עצמי שכשהיתה לי רק ילדה אחת די הרבה שנים לבד ולא ידעתי מתי יגיעו עוד הרגשתי צורך לעבוד בחוץ ולצאת כי לא הצלחתי להרגיש מספיק סיפוק מהבית ולמדתי מקצוע וברך ה תוך כדי נולדו לי 2 ילדים מתוקים ואח"כ עוד אחד ובאופן מודע החלטתי שאני כרגע נשארת בבית בשביל הילדים וכשעגיע הרגע הנכון אחזור למקצוע שלמדתי ואני אוהבת גם במחיר שאצטרך לעשות ריענון של לימודים שוב כי המחיר הרגשי שישאר לילדים שלי אותו אי אפשר להחזיר.. אין הורה שלא טועה וזה בסדר אבל צריך להיות מודע לכך ולעשות השתדלות לא לפגוע במקום העדין הזה של הילד שזקוק בסופו של דבר לאבא ואמא ולמשפחה כי גם אם יהיה לילד כל הכסף והעושר שבעולם אבל אין לו הורים יהיה לו חוסר. אז מה שכתבתי הוא לא רק לפותחת הוא לכולן.
מסכימה עם מיואשת לאורך כל הדיון. עולם משוגעאורוש3אחרונה
אני בהחלט בעד עבודת נשים. ותכלס, אין ברירה בכלל היום. אבל מי שבוחר להביא ילדים לעולם הם ממש לא אחרונים בסדר העדיפויות המשפחתי. בהחלט אם האשה מאוד קרייריסיטית והבעל יותר ביתי זה מסתדר יופי. אבל ילד בהחלט זקוק לנוכחות הורים! פעם אמא שחוזרת בארבע היה אשת קריירה, ילדי מפתח וכו'. היום ארבע כבר בקושי שאלה. אבל להפוך את שש לנורמה?? לאן הגענו? מי מגדל את הילדים האלה?? בהחלט כל אחד חייב למצוא איזונים עדינים מאוד (וגם אני עובדת משמרת אח''צ ערב, הכל בסדר). אבל כל יום בשש, גם אם יש משפחה אחת שזה עובד לה, בלי מחירים, בסדר. זה כל כך כל כך לא הוראה לכלל!! הזוי בעיני, באמת... יש מליון מחקרים, תחפשו. אבל גם איפה הלב הטבעי של ההורים? לא יודעת, לא צריך מחקרים בשביל להבין שזה צורך בסיסי של ילד. ושש בערב כשעייפים. כשאמא ואבא מחוקים מהעבודה. זה פשוט לא קשר הורי. אוקיי, ב99 אחוז מהמקרים, נסכים על זה.
בקשר לפותחת- מההריון כבר קשה לה ברמה שמעבר לנורמה עם הכניסה לעול ההורות. בעיני מצריך טיפול כלשהו. את מתכננת שני ילדים. תגדלע אותם. תעבדי, ברור. תחזרי בשעה שפויה. עוד התקדמויות אפשר לעשות בהמשך. גידול הילדים לא חוזר. בהצלחה
אני גדלתי במשפחה כזומיואשת******
עבר עריכה על ידי מיואשת****** בתאריך ז' בתמוז תשע"ט 13:36
עבר עריכה על ידי מיואשת****** בתאריך ז' בתמוז תשע"ט 13:33

במשך כמה שנים טובות
והיית אומרת על המשפחה שלנו כל מה שאת אומרת על המשפחה הזו
ואני אימרת לך שלחשוב שאין לזה מחיר נפשי עצום זה טעות מרה וחמורה
נכון יש משפחות הפוכות שרע להן, אז מה, זה לא אומר שלילדים במשפחות האלו טוב
ויש לי הורים מדהימים ואוהבים, שעשו לי עוול שמתבטא בכל מיני דברים שלא פה המקום לפתוח
היום גם הפ מודים בזה

תחשבי שהם מאושרים כמה שבא לך

הייתי ילדה מאושרת, היינו משפחה מאושרת. רב הזמן. זה לא בהכרח קשור למחיר שמשלמים. 

ולפעמים הייתי ילדה אומללה מאד בגללזה, היום אני מבינה שזה בגלל זה, אז לא הבנתי למה . לא ידעתי לעזור לי

היום אני רואה על הילדות שלי את ההבדל

ואמא שלי בוכה לפעמים כשהיא מבינה מה קרה
האמת 99 אחוז שיש לזה מחיר גדול מאד שרואים אחרי שנים
לאהוב את הילדים זה לא מספיק, אם אתה לא שם לבטא את אהבה הזו רב הזמן
וואי ההודעה הזו מעלה לי מלא זכרונות רעים שחשבתי שכבר עברתי את זה
הזוי לי לחשוב שאנשים חושבים שזה בסדר ככה שילדים גדלים קבוע עם בייביסיטר ולא מבינים כמה זה לא נורמלי ואיזה מחיר הנפש של הילדים משלמת. בתור אחת שגדל ככה. הכי מטופחת ומושקעת בעולם. פשוט הזוי לי שלא מבינים מה זה עושה לילד שאין לו הורים כמעט ביום יום

באיזשהו מקום זה כמו לומר - יש משפחות שאוכלות מלא פירות וירקות ובכל זאת חולות, ולכן זה בסדר גמור לא לאכול פירות וירקות בכלל אלא רק כדורי ויטמינים וזהו.

לא. זה לא ככה. יש משפחות שההורים נמצאים בהן המון ובכל זאת יש בעיות אחרות, נכון, איך זה מכשיר את העובדה שיש משפחות בהן יש נוכחות הורית שעה ביום במקרה הטוב? זה לא הופך את זה לבסדר. גם אם המשפחות האלו נותנות המון ויטמינים. נכון שנוכחות הורית היא לא הדבר היחיד שמודד אושר של משפחות, צריך עוד המון מרכיבים. אבל נוכחות הורית היא אחד המרכיבים שהוא חובה. וכשהוא בקושי קיים פשוט אין בסיס טוב למשפחה.

מצטערת על המקום האישי שלך. באמת.שאלהשאלה
צר לי אם פגעתי לך בנקודה. אבל עדיין אני לא מסכימה איתך. הילדים של חברתי הם ילדים שמחים שגדלים בשמחה. אני עצמי גם גדלתי בבית של הורים עובדים שעות ארוכות. בגיל קטן היתה לנו בייביסיטר ואחר כך חזרנו מבצפר לפיצה מקפיצה במיקרוגל, כל הילדות. וההורים שלי לא עשו קריירה הם סתם התפרנסו. וגם לא היינו מושקעים או מטופחים במיוחד, לא היו חוגים ושיעורים פרטיים וגם לא בתי ספר אליטיסטיים. ובאמת שאני לא חולקת איתך את החוויה בכלל. להפך, אני זוכרת שעות ארוכות של שהות עם האחים והאחיות שלי לבד בבית, משחקים, חברים, תוכניות הילדים והנוער... בעיקר זכרונות טובים וחוויה כוללת חיובית. אני עדיין מתה על פיצה מקפיצה במקום שבו גדלתי הייתי לגמרי לא חריגה, היו עוד הרבה ״ילדי מפתח״ כמוני. לחלק בטח יש זכרונות טובים יותר ולחלק פחות. יש אנשים שזה עובד בשבילם. יש כל מיני סוגי אנשים ומורכבויות בעולם. אחת מחברות הילדות הטובות שלי שאמא שלה היתה עקרת בית ומחכה לה כל יום בבית עם ארוחה חמה גדלה עם הפנטזיה לחזור לבית ריק, ובתיכון היא עזבה לפנימייה כי היחסים בבית היו לא טובים. גם זאת חווית ילדות שקיימת.
את שוב מביאה דוגמאות הפוכות כחיזוק לזה שזה בסדרמיואשת******

בואי נמחוק את זה מהשיחה בסדר?

הבנתי , גם אני יודעת שיש כאלו שכל היום בבית ויש להם ילדות לא טובה

כמו שאמרתי, זה פשוט לא הופך את האופציה השניה לטובה. זה לא קשור זה לזה.

ואני גם הייתי ילדה שמחה שגדלתי בשמחה

היום אני יודעת כמה היו חסרים לי דברים

לא יודעת בת כמה את, אולי גם את תגלי את זה יום אחד, ואולי לא, אולי את מהמאושרים שבאמת זה לא משפיע עליהם, אבל אם כן את יחסית יוצאת דופן, שוב הכל ענין של סטטיסטיקה.

אני בכלל לא מדברת על ילדי מפתח, אני חוזרת ב4 וחצי וגם לילדות שלי יש מפתח

אני מדברת על ילדים שרואים את ההורים שלהם שעה ביום, אם בכלל, באופן קבוע.

אני אישית חושבת שמציתי את הדיון, במיוחד שהוא מכאיב לי כל כך, אבל באמ אם זה מענין אותך תקראי קצת חומר בנושא

זה כמו לומר אני מכירה כמה אנשים מעשנים שחיים בבריאות טובה ואיתנה. אכן כן. ואנשים שחלו בסרטן ריאה שלא עישנו בחיים. גם זה נכון.

יופי, אבל סטטיסטית 85% מחולי סרטן ריאה הם מעשנים. אז האם לעשן זה טוב?

זה דוגמא מופשטת קצת אבל ניחא. שוב, אפשר לקרוא על חשיבות של נוכחות הורית בבית

יש כאלו שזה "יעבוד להם" כדברייך. אבל לרוב לא. מי רוצה לקחת את הסיכון הזה? לא אני.

ולגבי החברה שלך, כשהילדים שלהם יהיו בני 40 בערך תשאלי אותם שוב מה הם חושבים על הצורה שהם גדלו בה ונוכל לדון בזה שוב

סבבה, צר לי שכואב לך.שאלהשאלה
יש משהו קצת פטרוני בגישה שלך אבל באמת שאני מחבבת את דמותך הוירטואלית וודאי לא רוצה לגרום לך אי נעימות.
למה פטרוני?מיואשת******

אני לא המצאתי כלום

התפתחות הילד, נפש הילד, השפעת ההורים ונוכחותם בבית אלו דברים שנחקרים שנים על גבי שנים.

בגלל שאני אומרת שהמציאות (שנחקרה) היא שיש לנוכחות הורית או לחוסר שלה השפעה עצומה על הילדים, ואני לא מוכנה לומר לכל מי שבחר אחרת - העיקר שאתה מאושר, גם הילדים שלך יהיו מאושרים שאתה מאושר והעיקר הורה מאושר בכל מחיר זה מה שיהפוך את הילד שלך למאושר ולא חשוב השאר - אז אני נשמעת פטרונית... טוב. 

לא מוכנה ליפות את המציאות בשביל לרפד את המצפון של אף אחד, והאמת, זה גם לא משנה מה אני אעשה או אומר למישהו, המציאות היא מציאות, לא אני יכולה לשנות אותה...

טוב, קראתי שוב את ההודעה הקודמת שלי, אולי היא נשמעת קצת מתנשאת, סליחה, זה באמת לא ממקום כזה, יותר ממקום של כאב והבנה אחרי שנים כמה חסר לי.

אם נשמעתי פטרונית עמך הסליחה זו לא היתה הכוונה.

ורק בקשר לילדים של חברתי,שאלהשאלה
שמצילה חיים יום אחר יום אחר יום, אני משוכנעת שבגיל 40 הילדים שלה יהיו גאים בה בטירוף, גם אם הם יזכרו שאמא שלהם היתה חוזרת הביתה ב6 ולא ב4 וחצי.
אני לא משוכנעת בכלל. זה נקודת המבט שלך בלבדמיואשת******

אז נוותר על הרפואה המערבית?שאלהשאלה
נשאיר אותה לגברים? מה את מציעה?
1. אני דיברתי על נוכחות הורית. זה כולל גם גבריםמיואשת******

ובני זוג של רופאים צריכים להיות בבית יותר. אכן. ילדים צריכים נוכחות הורית

רפואה זה מקצוע קדוש מציל חיים, והוא מקצוע משפחתי. המשפחה משלמת עליו מחיר

ואם יש בית שבו ההורה השני לא מוכן לשלם את מחיר הקריירה, אז הילדים משלמים מחיר

אבל יש מחיר. אי אפשר להתעלם ממנו.

את צודקת שדוגמא היא לא הוכחהמיקי מאוס
אבל בינתיים גם הטיעון המרכזי שלך זה הסיפור הסובייקטיבי שלך.
)מה שכתבת שניתן לקרוא לא ראיתי מקור אמין)

נסכים שאי אפשר לתת אמירה גורפת וחד משמעית וניתן לאנשים בוגרים ואחראים לנהל את החיים שלהם ושל הילדים שלהם איך שהם בוחרים.
ואת מעלה נקודה חשובה שראוי לשקול אותה כמובן

עצוב לי שזה נקודה כואבת מבחינתך וזה עוזר לי להבין את ההתנסחות המרתיעה שלך אבל תזכרי שהאמירות האלה יכולות להשפיע לאנשים על החיים לקבל אולי החלטות לא נכונות ולכן צריך להיזהר
אנסה לחפש מקורותמיואשת******

אני בטוחה שלאנשי חינוך ועובדות סוציאליות יהיו לא מעט

אבל אראה איך מוצאים אותם

איך האמירות שלי ישפיעו על מישהו לקבל החלטה לא נכונה? אם מישהו בגלל שהאמירות שלי יחליט להישאר עוד שעה בבית עם הילדים אני לא רואה מה רע יכול לצאת מזה....

^השאלה המקורית של הפותחתמיקי מאוס
כמובן שלא על סמך דעה אחת או משהו היא תשנה את החיים שלה אבל לוותר על ההתפתחות שלה עלול להיות גם לפעמים טעות.

זה מה שהתכוונתי
1- גם בתשובה שלי הראיתי לה מלא אופציות לא לוותרמיואשת******

85% אחוז משרה, חלוקה יותר עם האבא, עבודה חלקית מהבית. היו פה המון עצות, חלקן שלי.

אם זה בסופו של דבר שהילדה שלה תגדל לא עם הורים עד שש כל יום, או שהיא תוותר על ההתפתחות שלה, אז לדעתי האופציה לוותר היא הנכונה, וההשפעה שלי תהיה נכונה

אבל, אני לא מבינה, וכתבתי גם לא מעט פה בשרשור, למה זה ככה שחור לבן. זה פשוט לא נכון, יש המון אופציות אמצע שמאפשרות התפתחות מצוינת בחיים גם של האמא וגם של הילדה.

אני איתך..מסכימה מאודמעין אהבה
אין לי שום דבר להוסיףאפונה
תודה שכתבת במקומי את כל המגילות האלו. באתי רק לחתום למטה.
ובכל זאת יום עבודה מלא הוא מעייףחניתה

לי יש שני ימים כאלו ואני חוזרת סמרטוט

ויש לי הרבה  פחות כח וסבלנות כמו שהייתי רוצה נגיד ביום דאני לא עובדת או עובדת מעט

^^^זמן איכות עאלקאפונה
מרגישה שהתהפכו לנו התפקידים וזה עושה לנו רע…אנונימית בהו"ל

הקדמה קטנה- כשהתחתנו אני הייתי סטודנטית והוא אברך שתכנן לעבןד עדיין לא ידע במה.

אני סיימתי לימודים וכיום עובדת בהייטק

הוא מסכן כבר חמש שנים מחפש את עצמו. למד טוען רבני, התחיל קורס בדיקות תכנה, נרשם לקודקוד היה שם בהכשרה ובסוף לא הסכימו לגייס אותו, כיום מחפש עבודה במחשבים וגם מפתח כזה לפעמים דברים. לא מכניס כסף לא מהכולל ולא מהאפליקציות.

אבל מה שקרה זה שה'עקב אכילס' שלו זה הבקרים, תמיד היה, רבנו על זה שניייםם עד ששחררתי ואמרתי החיים יעשו את שלהם

רק שהם לא😂

אני קמה כל בןקר, מארגנת ומפזרת למסגרות, ומתחילה לעבוד (מהבית, כאמור, הייטק)

והוא ישן😩😩 אנייי רוצההה לישוןןןן כי הבעל שלי מרוויח מספיקקקק אופפ

וגם הוא קם מאוחר נגיד עשר, עד שהוא מתעורר ימתפלל (יחיד) הולך לכולל נגיד 11 עד 1, חוזר מסתובב סביב עצמו

הנקודה שלי היא שבגלל שהוא כלכך מתוסכל וככ קשה לו שהוא לא מוצא עבודה, אני לא יכולה להגיד שזה מציק לי שהוא כל היום בבית כי הוא באמת זה קשה לו מאוד שרק אני עובדת והוא לא מוצא את עצמו ולא מפרנס גם

ונקודה שנייה- אני מאוד חסכנית. מאוד. היה סל בשיין של 400 בגדים לילדים ולי לחגים והוא אמר לי מה לא דחוף עדיף לחכית איתו לאחרי העשירי, הורדתי את הדברים שלי קניתי רק לילדים

שבוע אחר כך הלך לקנות משו שהיה צריך מksp שולח לי הודעה- וואי יש פה את הכיסוי של אפל לאייפד שלי, אולי אקנה?? עכשיו אני מכירה אותו ויודעת כמה זה משמעותי לו וגם אני אוהבת אותו ורוצה שיהיה לו כיף אז זרמתי

ואז אני כאילו, רגע אז רק אני מנסה לחסוך פה?…

אם שואלת אותו על זה- מה נעשה את פשוט הרבה יותר טובה ממני (בטון כזה מסכן, כי הוא מבין שזה היה צעד כנראה לא הכי חכם ובאמת זה קשה לו שלא עמד בזה)

בקיצור הסיפורים על האישה הבזבזנית שמסיימת את כל הכסף שבעלה מכניס- אז הפוך!

והוא גם מפנק אותי מאוד אני לא אומרת אבל בגלל שאני קמצנית אני לא תמיד מאפשרת וגם כשכן לפעמים בחיי זה בשבילו (אתמןל אמרתי לו שאני צריכה קצת זמן להד תכננתי ללכת לקניון אחרי איזה אספת הורים בסוף זה התארך ולא הספקתי, אז הוא הזמין לי הביתה יוגורט ולו קרפ וישבנו יחד בלילה, נחמד, תודה, אבל עכשיו אני מרגישה ש'תקציב הביזבוז' שלי נגמר על מה שלא הייתי צריכה- זמן לבד!!)

יצא מבולגן

לא יודעת מה רוצה ממכם אולי סתם לפרוק…

ה' יעזור…

ממה שאני מכירה לרוב יש חסריםשיפור

אולי שווה להגיש מועמדות לעוד בתי ספר/ עירייה/מועצה

משפחתולוגיה בחגים-כל עצה תתקבל 😊אנונימית בהו"ל

כתבתי כאן לפני חודש

בעלי ב"ה טס לאומן כל שנה

אני מתארחת כבר כמה שנים אצל חמותי יחד עם הילדים

בשנים האחרונות היא התחילה לרמוז לי ברמיזות עבות מאוד שאמצא מקום אחר

ברור שאת הבנות שלה היא מזמינה בכיף והם יבואו גם אם היא לא תזמין

השנה גם התקשרה וגמגמה ונעלבתי מאוד כמובן אבל השלמתי עם המציאות

ואני נשארת בבית עם הילדים.

אבל

קשה לי לסלוח לה!!!!!!!!!

קשה לי לסלוח כי היא יודעת שלא פשוט לי להישאר לבד מכל מיני סיבות

וקשה לי שאני צריכה להמשיך לכבד אותה ולחייך כרגיל למרות שאני פגועה

קשה יהיה לי לומר לה שנה טובה בשמחה ובחיוך כשבלב אני פגועה

ובסוף הן יושבות יחד כל בנות המשפחה לארוחות חג חגיגיות ואני עם הילדים לבד בבית.

אני יודעת שיש לאחת הבנות שלה משהו איתי

ובכללי הבנות שלה בכל ראש השנה נוותנות לי הרגשה נוראית וגם לילדים

אם זה התעלמות, פגיעות על ימין ועל שמאל. בקיצור די לחכימא ברמיזה-הן לא רוצות שנגיע נקודה.

אני יכולה לומר בוודאות שאם כלה אחרת הייתה מבקשת להגיע הן היו שמחות ומסכימות בכיף

קשה לי ממש!!!!! שחמותי בלי עמוד שדרה מולן ולא מעמידה אותו במקום

שלכלה שלה ולנכדים שלה!!!! אין איפה להתארח בראש השנה

האם זה נעים להן לשבת סביב שולחן החג בידיעה שאני והילדים לבד?

כנראה שלא אכפת להן

כל הבעיה שלהן איתי היא שאני ברוך ה' אישה עם ראש על הכתפיים ולא שותקת להן כשהן פוגעות או מזלזלות והן מרשות לעצמן את זה בלי סוף!!!!

ומצד שני-

השלמתי עם זה ואני מעצמי השנה אמרתי שאני לא מגיעה כי אני מרגישה לא רצויה!!

אשמח לכל בדל של עצה איך להתגבר על הכאב הזה

או שלא?

מה היית עושה?

אולימתיכון ועד מעון

אם כסף זה לא בעיה לקחת את הלימון להפוך ללימונדה

להשקיע ולקנות אוכל טעים ומפנק לחג, למצוא חברה שגם לבד ולקבוע איתה לסעודה

להכין אוכל שבעלך לא אוהב ואת כן

מנחלה שאת תמצאי דרך להנות מהמצב יהיה לך תחושה טובה יותר ותצליחי גם לסלוח.

אני חושבת שבהרבה סיטואציות יש לנו בחירה איך להתנהל במצב, זה המצב שלך כרגע, איך את הופכת אותו להכי נפלא שיש

הרגע גיליתי שאין לי מספיק ימי חופש ואני צריכהחמדמדה

לעבןד בחול המועד

😭😭😭😭

😩😩😩😩😩😩

🤯🤯🤯🤯🤯🤯🤯🤯

אני גוססת

אני בוכה

לא רוצה

אין לי תקווה

אני לא ריצה

די

תצילו אותי

לא מספיק מבינה בזה, אבל אולי תיקחי ימי חופשאמא טובה---דיה!

על חשבונך?

אי אפשר לצעריחמדמדה

אעאהרעהאעאהההה😭😭😭😭😭😭😭😭

אחותך לצרה. גם לי אין ימי חופש והאמת הייתיהמקורית

לוקחת על חשבוני אבל יש עבודה שאיאפשר לא לעשות

מקווה שיעבור בטוב♥️

כל חול המועד או חלק?שלומית.

אני גם עובדת חול המועד, אבל פחות שבשגרה, דווקא השנה מרגיש לי סבבה כי יש חול המועד ארוך

כל הימים…חמדמדה

אופ

לא עובר לי

דווקא כשזה ארוך זה מורגש

הילדות בבית

כולם בטיולים

זה לא יוציים בקושי מספיקים ללכת לפארק ונגמר

אולי תבקשי לעבוד חצי יום?פרח חדש

יש מקומות שמורידים על חול המועד רק חצי יום.

זה באמת מבאס מאוד מאוד

מבינה אותך ממש

אני יודעת שלא כולם יסכימו איתי אבל אני אישית כשמחפשת עבודה דואגת להתנות את ההסכם בזה שלא עובדת בחול המועד ואם אין אפשרות אז פשוט לא הולכת לשם. כבר ככה כל הימים והזמן והכוחות שלנו הולכים על עבודה אז לפחות שהחגים ישארו לי לנשימה

מעודדת אותך לא לוותר ולנסות כן לקבל משהו

זה רעיון לפעם הבאה שאחפש…חמדמדה

לא נעים לי לבקש חריגנ כלשהי

גם ככה אני יולדת תשעה חודשים אחרי שנכנסתי לעבודה

גם ככה אני כבר במינוס של יומיים וקצת

אוויי מבאס ממש😥😒😔שיפור

אמממ..כבת שבעים

אולי להוציא מחלה? זה בריאות הנפש 🫣

אי אפשר להכנס למינוס?רינת 24

גיליתי את זה כי נכנסתי למיניס חחחחחמדמדה

ממש ממש מבעס😐יעל מהדרום

אפשר לנצל"ש?אפרסקה

מה אם יש מספיק ימי חופש והבוס לא מאשר? 🤦‍♀️

חישבתי את ימי החופש שלי באדיקות שיספיקו לי לימים באוגוסט, חול המועד ונופש שבעלי קבע, ועכשיו הבוס אומר שהוא לא מאשר לי את החופש לנופש 🤦‍♀️

למרות שהודעתי לו כבר באוגוסט, הוא אמר שהוא לא זוכר. חבל שלא שלחתי לו מייל מסודר. הוא אמר שהוא לא חייב לאשר כל חופש, והוא צודק, אבל זה ממש מעצבן. ולא תגידו שאני הולכת מחר, זה עוד חודש, ובכל זאת זה לא מספיק לו כי יש עבודה חשובה

אמ אני לא יודעת באיזה תחום אתחמדמדה

אני בהייטק ואם הרשצ היתה לא מאשרת כשיש לי ימים הייתי מתעקשת…

זה ימים שלי לפי חוק סליחה

בול מה שאמרתי לואפרסקה

שרציתי לקחת חופש ארוך יותר באוגוסט אבל שמרתי את הימים לנופש, ואם הייתי יודעת שלא יאשר הייתי לוקחת חופש יותר באוגוסט.

וזה לגמרי חוק. אמרתי לו שהרי גם אם אני נגיד ואדחה את זה לחודש אח"כ, הוא עדיין יגיד שאין לו אפשרות כי יש עבודה (אני עובדת יחידה). אבל הוא לא ממש אכפת לו.

בקיצור עוד לא יודעת מה ומתי להגיד לו

אני הייתי אומרת לו בבוקר שאני חולהאונמר

מה זה החוסר התחשבות הזה. אין לו שום בעיה להגיד לך שהוא לא שם עלייך ומבחינתו תתאבדי על העבודה.

וואלה לא תקין.

יש לך ימים שחשבת בזכותך לבקש חופש. לא נותן כי לא באלו?

סבבה על הבוקר של הנופש מרימה טלפון צרוד שלום אני חולה. שולחת באפליקציה לקבל אישור רופא וכל טוב.

מי שעושה לי דווקא לא ירוויח מיזה.

וכל מי שלא נעים לה לראות שלי סבבה לעשות ימי מחלה ככה שתדלג. לא צריכה שלימדו אותי אם זה סבבה או לא. מבחינתי אויר לנשימה הוא לגמרי ימי מחלה.

אני גם…חמדמדה

אני שוקלת לעשות את זהאפרסקה

ברצינות.

אני מבינה שיש עבודה, אבל אם אתה לא מתחשב פשוט לא תהיה עובדת שתעשה את העבודה 🤷‍♀️

אם אני זוכרת נכון המעסיק שלך בעייתיהמקורית

יש מצב שגמני הייתי מוציאה מחלה במצב כזה

ואגב - כן ! לתעד כל דבר! עד שתמצאי משו אחר נורמלי בעז"ה

זוכרת נכוןאפרסקה

יש מקום שאני מתראיינת אליו וגם שם יש חסרונות קלים לא הכל מושלם אבל האנשים נראים ונשמעים חביבים אז אני ממש ממש מקווה להתקבל. תתפללו עליי 🙏

עכשיו נזכרתי שכתבת עליו כבר בעברטארקו

בעיני אם לא יאשר אז די זה סימן משמיים להתפטר..

את עובדת שלו, לא עבד..

תודה לךאפרסקה

אני באמת מרגישה שכלו כל הקיצין.

ואיזה נחמד זה שזכרת

גם אם זה שלך יש ךמעסיק זכות לסרבהמקורית

יותר מזה הוא יכול להודיע לך שבועיים מראש על חופשה בת שבוע מימי החופש שלך

וגם להחליט מראש באיזה ימים תצאי לחופש אם נהוג שיש חופשה מרוכזת

אני יודעתאפרסקה

זה מעצבן אבל. אבל בסדר ה' גדול מי יודע מה יהיה איתנו בעוד חודש, העיקר להיות רגועים החיים יפים והעבודה לא שווה את הלחץ והעצבים

לי פעם הבוס לא אישר חופש בפוריםדיאן ד.

הוצאתי לו ולמנהלת המקבילה מייל רשמי שאני מבקשת את החופש

שאני מצידי עושה את מירב המאמצים לעמוד ביעדים ולהספיק את כל העבודה בדד ליינים לחוצים

ואני מצפה שהם יבואו לקראתי בזמנים שחשוב לי.

אז הם אמרו לי שהם מסכימים לחופש בתנאי שאני עושה להם תכנית עבודה מדויקת על הדקות איך אני מספיקה את כל המשימות לפני החופש.

בתגובה, יום לפני פורים התפטרתי ולקחתי חופש...

גדולאפרסקה

לצערי אין לי מנהלת מקבילה, ולבוס שלי אין בוס, ומשאבי אנוש ממש לא בצד של העובדים.

ואני כבר היום מכינה לו לוז"ים ברמת הדקות שזה מחרפן 🤦‍♀️

בכל מקרה אני כבר מחפשת מקום אחר, מקווה להגיע לנופש הזה עם מכתב התפטרות ביד ומקום חדש באופק. ואם לא, נראה, או שאתפטר באמת או שאמצא איזה תירוץ/ פשרה לא יודעת

רק לידיעה - יום פורים הוא יום בחירההמקורית

שאסור למעסיק לסרב לתת בו חופש

במידה והחופש התבקש שבועיים לפני, אם אני זוכרת נכוןכורסא ירוקה.

בימים שהם לא יום בחירה זה באמת להחלטת המנהל.

נכון וגם אמרתי את זה, לא עזר...דיאן ד.

והודעתי על החופש חודש מראש.

כשזה מעסיק דורסני אין לך באמת מה לעשות חוץ מפשוט להתפטר.

היום לא הייתי מתפטרת כ"כ מהר, בכל זאת צריכה לפרנס בית. אז הייתי רווקה.

למה לא לקחת לעצמך את החופשאפונהאחרונה

בלי להתפטר?

במקרה הכי גרוע הוא יפטר אותך, יצא לך יותר טוב

אממ זה ממש עניין דתי האמתכנה שנטעה

יש בעיה לעבוד בחוהמ בגלל מגבלות דתיות, חד וחלק, פשוט מאוד... אני תמיד בחופש בחוהמ כי זה נורא מסובך לדעת מה מותר לעשות ומה לא. לדוגמא אסור לכתוב, גם במחשב אם זה משהו שנשאר, ויש גדרים מה מותר ומה אסור. אני בתור לא בקיאה פשוט לא נכנסת לזה, מודיעה שאני לא עובדת בחוהמ, לא יכולה. לא יודעת באיזו סביבה את עובדת וכמה זה מתקבל אבל לדעתי זה חובה של מעסיק לכבד את הדת של העובד שלו.. אני עובדת בחברה חילונית לחלוטין וזה עובר חלק.

עכשיו הבנתי שבלבלתי בינך לבין הפותחת חח סוריכנה שנטעה

שומרת הערים האבודותחזקה בעורף

יותר מתאים לפורום אמהות השלב הבא, אבל פה יותר פעיל🤪🫣

מישהי במקרה מכירה לעומק? קראה את הסדרה?

הבת שלי התחילה והיא ממש על זה. שמעתי ממישהי שהיא מרשה לבת שלה עד ספר 3 כי בהמשך הסדרה מוזכרות גם מערכות יחסים חד-מיניות, אבל זוכרת ממי שמעתי.

אשמח אם יש מישהי שיכולה להפריך או לאמת לי את המידע הזה😳

קראתידרקונית ירוקה

הספרים הראשונים קלילים ובסדר, בהמשך הסדרה הופכת לטיפשית ונכתבה בבירור ע"י AI (לא ממקור רשמי, רק לפי ההרגשה). לא זכור לי יחסים חד - מיניים, אבל יכול להיות שיש וזה לא מרכזי. בת כמה הבת שלך? יש שם הרבה עיסוק במי יהיה החבר של הגיבורה, אבל בצורה נקייה יחסית

תודה על המענה!חזקה בעורף

היא בכיתה ז'.

עד איזה ספר הוא קליל ובסדר?

הוא קליל לאורך כל הסדרהדרקונית ירוקה

מהספר הרביעי בערך זה מאוד מורגש שהוא נופח ע"י AI. הפסקתי לקרוא בספר השביעי, כי נמאס לי

דווקא יש לי רגישות גדולה לדברים שכתובים בAIאמהלה

ובסדרה הזו לא הרגשתי בכלל

מה גם שכשספר 7 יצא הAI עוד היה בחיתוליו... או שבקושי נולד

כי ספר 7 יצא באנגלית ב2018.

אני מאד מאד אהבתי את הסדרה מלבד הספר 8.5 שהיה מיותר

9.5 גם יכלו לוותר עליו, אבל היה יותר טוב

מענייןדרקונית ירוקה

אולי משהו בתרגום? אני לא זוכרת עכשיו דוגמאות אבל זה ממשהרגיש לי ככה

גם התרגום של הספרים נכתב לפני הAIאמהלה

אולי זה רלוונטי יותר באחרונים אבל אני לא הרגשתי שסגנון הכתיבה השתנה.

קראתי, זה סדרה די ממכרת, דווקא לא זכור לי סצנותאמהלה

כאלו מן הספר.

אני אהבתי את הסדרה, אבל לבת שלי לא נתתי לקרוא.

חשבתי לתת לה השנה, אבל החלטתי לחכות עוד קצת.

אבל היא עד עכשיו קראה רק ספרות חרדית, אז אני כנראה לא פונקציה....

תודה על המענה!חזקה בעורף

קראת את כל הסדרה?

מסכימה לשתף למה לא נתת לה לקרוא? בת כמה היא?

קראתי הכל... לצערי התמכרתי ומחכה להמשךאמהלה

היא גדולה.. מאד, 17+

תולעת ספרים שלא נראתה כמוה בעולם, אבל היא אף פעם לא קראה ספרות לא חרדית

בעקרון אני חושבת שזו סדרה מצוינת, ממש נקייה

בגלל שכן יש טיפה ענייני זוגיות חשבתי לתת לה רק בשנה הקרובה.

רגע,מה? זה מעניין גם למבוגרים? חשבתי זה לנוער צעירמרגול

אני צעירה..... וכן, אני אהבתי מאדאמהלה

אמא שלי גם קוראתמתיכון ועד מעון

היא אמנם צעירה ברוחה אבל לגמרי לא עונה להגדרה של נוער צעיר

לא קראתי את הנל אבל ספרי נוער זה הספרים הכי נחמדיםחילזון 123

גם אני הכי אוהבתשיפור

אני לא חושבת שיש בה יחסים חד מינייםטארקו

לא מידיעה אבל כי בספריה אצלנו הם מקוטלגים ז-ח וספרים עם יחסים חד מיניים מסוננים משם החוצה ולא נכנסים לספריה בכלל ובטח שלא לצעירים...

ובכללי הוא מקוטלג בספריה אצלנו לז-חטארקו

מה שאומר שיש בו כנראה קשרים זוגיים מינימליים, גג נשיקות אולי, אבל לא מעבר לזה.

ווי אין לי מושגאפונה

אבל הילדים שלי קראו נראה לי את כל הסדרה (הצעירה יותר בת 9)

ממש מקווה שזה בסדר

אני לא מתחילה לעמוד בקצב שלהם... ובכלל לא אוהבת פנטזיה ומד"ב

קראתי הרוב, עצרתי באיזשהו שלבענבליתאחרונה

כשהרגשתי שהיא ממש נכנסת חזק לתיאורים של כאב פיזי של הגיבורים. עשה לי כואב רק לקרוא (משהו עם צללים או זרמים... לא זוכרת... באזור 6-7 ככה).

הסדה ממש מרוחה. ממש.

לא זוכרת יחסים חד מיניים, אבל כן יש התאהבות בין הגיבורים (סופי הגיבורה בקשרי ידידות עם 3-4 בנים, ויש ממש תהיה לאורך הסדרה עם מי תתחתן בסוף...)

זה לא נראה לי גרוע מהארי פוטר.

בדיקת הריון חיובית זה בוודאות הריון?שאלה גנים

יכול להיות טעות?

אסביר -

עשיתי בדיקות דם יומיים לפני האיחור

(לא קשור להריון, מונעת לא הורמונלי)

והרופאה שמה לי גם בדיקת בטא כנראה

הבטא יצאה 2.3

כעבור שבוע...

הווסת מאחרת לי כבר חמישה ימים

אז רק ליתר ביטחון עשיתי בדיקת הריון (של לייף, מצרפת תמונה)

אשמח אם מישהי פה יודעת

המוח שלי בהלם 🤔

אין פה אף ספק!! 2 פסים- הריון בע"הממתקית

ואת עם מניעה?

קטעים שלא תכננת

אחלה מתנה לשנה החדשה

מונעת עם דיאפרגמהשאלה גנים

תודה על הנקודת מבט!! הייתי צריכה את זה מאוד ❤️

אממ חיובי. בשעה טובה!אורוש3אחרונה

וואו, יקרה! זה ממש הריון.. מוזמנת לפנות אליי בפרטיהתייעצות הריון

נכנסתי גם להריון עם התקן לא הורמונלי..

תודה רבהשאלה גנים

מונעת עם דיאפרגמה 😉

נראה כמו חיובי, אם את עם התקן לא הורמונליקנקן שבור

חשוב לעקוב שההריון בתוך הרחם ולא חוץ רחמי

הריון חוץ רחמי שכיח עם התקן

רק טוב

תודה רבה!שאלה גנים

כאמור, דיאפרגמה 😅

ועכשיו להמלצה על מומחה לילדים הכי טוב בשינייםשירה_11

איזור דרום

הלוואי ויהיה לכן

יש לי המלצה בלודמישהי מאיפשהו

ד"ר רוני איצקוביץ

עם גישה מדהימה לילדים, גם סרבנים

אבל נראה לי שהוא לא זול...

ד"ר יעל פלמון מבאר שבעניק חדש2

יקרנית בטירוף

אבל שווה כל שקל.

מכבי? לא נעים לי לומר- רופא תותח עם ילדים אבל...ממתקית

ערבי. באשקלון

עשה סתימות ועקירות לילדים שלי שניה לפני טיפולים בהרדמה,ואחרי אלפי רופאים וניסיונות, ולא מדובר בילד אחד... עובד עם מכבי.

הבנתי בפעם האחרונה שהיינו אצלו שהוריד שעות ועזב את הסניף שם, לא זוכרת את שמו

אבל אם תתקשרי למכבי ותבקשי שמות רופאי שיניים באשקלון- אז שם ערבי...

יש שם הרבה בני דודים. 🫣מוריה

רופאי השינייםoo

הערבים שטיפלו בילדים שלי

היו בין הטובים ביותר שטיפלו בהם

וזה תחום קשה

הם היו מקצועיים עדינים ועם תקשורת מצוינת עם הילד

גם במכבי וגם במאוחדתoo

היא הגיבה למי שכתבה שהשם הערבי זה הרופא הזהיעל מהדרום

לק"י

אם יש הרבה ערבים, היא לא תדע מי זה.

מכבי בבאר שבע עוזר לך?יעל מהדרום

אם כן, ד"ר סבטלנה פוזרי מומלצת. מאוד נחמדהיעל מהדרוםאחרונה

לק"י

והמליצו לי על ד"ר מרים שלום, היא מומחית לילדים (ולא רק מטפלת בילדים), אבל פחות התרשמתי שהיא ממש ממש נחמדה. לא שהיא חסרת סבלנות או משהו. פשוט יצא לי להתקל ברופאות עוד יותר חביבות.

ויש את ד"ר אנאל חדד שעברה למכבידנט אחר, שהיא ממש ממש מתוקה!

(לא יודעת מה בדיוק ההבדל. אבל יש רופאי שיניים מומחים לילדים, וכאלה שמטפלים בילדים, אבל הם לא מומחים).

מלחיצים לפני ראש השנהאובדת חצות

שאולי תהיה מתקפה

ובלי קשר

צה"ל נערך באילת ובערבה

יש תרגילים בגבולות מצריים וירדן

ואומרים שזה כמו לפני 3 שנים שאין שופר כי ראש השנה יוצא בשבת

במקום להתעסק בחג ובקדושה

אני חוששת מתרחישים שחס וחלילה לא יקרו

היו מלא שנים שלא תקעו בשופר בשבת ראש השנהשיפור

זאת לא הסיבה למתקפה שהייתה. זאת תקנת חכמים.. ייסורים מגיעים מגיע בגלל חטאים, כדי לקדם את עם ישראל, לא בגלל קיום תקנת חכמים.

והיו כל כך הרבה שבתות וחגים שהלחיצו שאני כבר לא חושבת שזה אומר שבאמת יש סיכוי שסביר לכלום.

אני מאמינה שאנחנו צריכים להרבות בתפילה, תשובה וצדקה ולבטוח בה'.

מי אומר מה?שלומית.

בתחילה, מה זה השטויות האלה ולמה להקשיב להן?

פעם בכמה שנים ראש השנה יוצא בשבת, וכבר עכשיו בשיטוט קצר בגוגל את יכולה למצוא את 100 השנים האחרונות ו100 השנים הבאות שבהן ראש השנה יוצא בשבת.

והמתקפה?! מתישהו אומרים שלא צפויה מתקפה? אם כן, תעדכני. ועד אז תסגרי את כל אתרי החדשות ובייחוד את קבוצות הוואטסאפ והטלגרם שמתמקדות בלהפחיד ולהטריל

לגבי השופר -לפניו ברננה!

גם אני הייתי לחוצה מהעניין הזה של תקיעות בין ראש השנה לשבת, במיוחד שבשנת תשפ"ד הרב שלנו העביר שיעור עם מהלך שלם על הנושא הזה, ואחר כך קרה מה שקרה בשמחת תורה.

אבל:

דבר ראשון, בתשפ"ה הייתה תחילת שנה בשבת והייתה שנה מאוד מבורכת.

דבר שני, אני חושבת שאומרים את הדברים האלה כדי לעורר אותנו לתשובה ולהשתדל חזק יותר בתפילות. ואם זה לא עוזר לך אלא רק מכווץ אותך, אז אפשר להסתכל על זה ככה שיש 70 פנים לתורה. ויכול להיות שזה לא הדרך שלך לשמוע את הדברים.

הנתיבות שלום אומר שהפוך שבשנה כזאת הקדוש ברוך הוא בעצמו תוקע בשופר ושאין פחות דינים:

"וזה פי' יום טוב של ר"ה שחל להיות בשבת. כשראש השנה חל בשבת יום טוב הוא לישראל, שבו נמתקים כל הדינים מכח האהבה והחסד שבש"ק, ופעולת השופר נעשית ע"י הש"ק." (נתיבות שלום חלק ב'- זכרון תרועה)

ואני אוסיף לך גם קישור לשיעור מהמם בנושא. ויש עוד ציטוט ששמעתי ואני לא זוכרת מה הוא, אבל באמת אפשר גם להסתכל על זה באופן אחר.

הכנה לראש השנה - להכתב לחיים

כמה 'זאב זאב' בשנים האחרונות. חיים את חיינו עדאורוש3

שיוכח אחרת

הרבנית רחל בזק אומרתממתקיתאחרונה

(מקווה שמדייקת ושהבנתי את דבריה)

שכשאין שופר בר"ה בשבת, זה יכול להיות סימן לא טוב אבל גם יכול להיות סימן טוב מאוד.

ואת באמת עוד מקשיבה לחדשות הללו?

לפי החדשות מדינת ישראל הייתה צריכה כבר לחוות עוד 3 מלחמות גדולות ולהיחרב.

בנוהל של החדשות מריצים את המילה "מתקפה", ככה הבנתי והפסקתי לתת לזה את הדעת.

יוכיחו כל הפעמים שארגנתי את הממ"ד וקניתי, ושמתי, והכנתי, וניקיתי- ובסוף כלום

התיעצות אמצעי מניעה אחרי לידהאנונימית בהו"ל

אז מחר יש לי תור לרופאת נשים אחרי לידה ואני לא מפסיקה לחשוב על איזה אמצעי מניעה אני רוצה.

ניסיתי להתקשר היום כמה פעמים להתייעץ עם מכון פועה אבל כנראה אין שם נציגים היום

אז חשבתי להעזר בחוכמת ההמונות

בעצם אחרי החתונה ועד ההריון הראשון הייתי קצת עם גלולות וגם בין ההריון הראשון לשני וזה ממש לא עשה לי טוב מבחינת המצב רוח והחשק.

אחרי הלידה השניה שמתי התקן נובה טי (לא הורמונלי) והיה לי מדהים! הרגשתי מחוברת לעצמי ובעלי התלהב כי אף פעם לא חווה אותי ככה.

אבל זה עשה לי ווסתות מאוד ארוכות וכואבות והייתי רוצה לנסות משהו אחר בכלל זה

מבחינת בעלי הוא חושב שזה עדיין שווה את זה כי למרות שהזמן שבו אנחנו מותרים הוא קצר יותר אנחנו בכל זאת יותר יחד מאשר עם גלולות כי יש חשק. וגם הוא מקבל אישה נחמדה יותר באופן כללי כשלא שולטים בי ההורמונים.

אבל ניסיתי לחשוב אם יש פתרון שהוא טוב יותר, חברה המליצה לי פעם על נובהרינג

ניסיתי אחרי הלידה השניה לחודש והיה לי ממש מוזר התחושה בנרתיק

הבנתי שאולי לא הכנסתי עמוק כמו שצריך, איך זה אמור להרגיש? וזה לא מפריע באינטימיות?

וזה משפיע על מצבי רוח וחשק?

הצ'אט המליץ לי על התקן הורמונלי במינון נמוך

מישהי יודעת לספר לי על זה?

ובכללי אשמח לשמוע מנסיונכן, די בלחץ להגיע מחר לרופאה עם כיוון מסוים

אגב, אפשר לבקש ממנה כבר באותה הזדמנות להכניס התקן אם אבחר בזה?

תודה מראש!

קוראת הכל

עוקבתניקזמני

לגבי הנובה טישימושית

לדעתי אם זה עובד לך ואת מתכננת מניעה של יותר משנה הייתי מנסה את זה שוב,

במקביל לוקחת ברזל וB12 ומקפידה שהם יהיו על הצד היותר גבוה של הטווח הרצוי כי זה מאוד משפיע על אורך הדימום, וגם לוקחת ביופלונאידים.

מהיום השלישי לדימום הייתי שותה מיץ לימון טבעי- פעמיים ביום כל פעם לימון אחד, שותה המון מים

ובימי הדימום שוטפת את האזור עם מים בצורה תכופה (לפחות 5 פעמים ביום בשרותים)

נובה רינג יכול לעשות השפעות הורמונליות, יש נשים שזה טוב להן יותר מגלולות ויש הרבה שלא.

אני לבנתיים חזרתי שוב ושוב להתקן הלא הורמונליקנקן שבור

לא מצאתי משהו אחר שמשתווה לאיכות חיים איתו

כנו שכתבת, אישה נורמלית, עם חשק, שמחה ימרוצה בסך הכל

ולא גוש הורמונים עצבני ;)

מסייגת שאצלי הדימום במחזור כן בד"כ כרגיל, הפסק ביום החמישי גג שישי.

אם את יוצאת עם תובנות תשתפי, אשמח להחכים

יש דיאפרגמה (לאחר שאלת רב)פרח חדש

מניעה מקומית שלא משפיעה על כלום

בשימוש נכון מונע באחוזים גבוהים

לפי הסיפורים שאני שומעת עם התקנים לא הורמונליים נראה לי שזה כבר די דומה מבחינת האחוזים..

זה עדיין נחשב לפחות אחוזי מניעה, וגם פחות נחשימושית

מבחינה מסויימת בקטע של השימוש.

אבל זה בהחלט אופציה טובה למי שהתקן ממש לא טוב לה

אני באמת לא בטוחה שזה פחות באחוזיםפרח חדש

יש ככ הרבה סיפורים של נשים שנקלטו עם התקן

או התקן שזז או נפלט ולא שמו

אם הולכים למתאמת אני חושבת שהאחוזים ממש גבוהים

אני אישית משתמשת בזה בלית ברירה ונורא חששתי מזה כי אני בלי מניעה נקלטת מיידי (נדיר שקרה שהייתי בחי מניעה ולא נקלטתי..)

ובינתיים זה מןנע כבר כמה חודשים

כך שבלי ספק זה עושה את העבודה

בסקרים על מניעה, אחוז המניעה שלו נמצא פחות מאחוזשימושית

המניעה של התקנים, וגם בין התקנים יש הבדלים...

ובע"ה את תהיי שייכת לאחוזים הרבים שזה מונע להן מצוין

האמת שאני לא ככ סומכת על מה שאומריםפרח חדש

על התקנים

שמעתי ככ הרבה סיפורים שזה לא הגיוני האחוזים שמדברים עליו

אני אבל יכולה להבין שזה באחוזים יותר גבוה מדיאפרגמה אבל עדיין כנראה שההורמונלי או הורמונים בכללי (גלולות, טבעת וכד) כנראה קצת יותר יעילים מהתקן נחושת

הסקר שראיתי (הייתי חלק ממנו) מראה אחרתשימושית

התקנים בראש הרשימה בצורה מובהקת.

זה היה 3 סקרים בשנים שונות.

ובכל אופן אם אין סיבה להחליף מניעהשימושית

אז גם אם הדיאפגרמה ממוקמת באחוזי מניעה פחותים מהתקן אין סיבה להחליף, זה לא אומר שבדיוק את תהיי מהאחוז שזה לא היה המניעה המספקת...

נכון. עדיין בהרגשה שלי אניפרח חדש

כאילו כל חודש לוקחת הימור (בשלב זה בחיים זה בסדר מבחינתי ההימור הזה)

אבל ככל שעובר הזמן אני חושבת שזה באמת מונע טוב כי ברור לי שבלי מניעה כבר הייתי נקלטת מזמן.. (כמובן הכל בידיים של ה' אבל מנסיון עבר)

לא הייתי קוראת לזה הימור שימושית

בשונה מנרות ושקפים שזה באמת הימור, למרות שגם זה יש נשים שזה עובד להם יופי במשך כמה שנים.

יתכן וזה קשור לזה שהתקן זה משהו שאי אפשרפרח חדש

לפספס כמו גלולה או דיאפרגמה?

לפעמים אפילו לא קולטות שדילגו על גלולה

כך שהמנייה עצמה כן מונעת טוב הבעיה זה בשימוש שלה

בהחלט גם קשור לזהשימושית

חוץ מדרך המניעה (כלומר איך הסוג מניעה מונע את ההריון) חלק נכבד ממה שמשפיע על איכות המניעה זה כמה סיכויים שהשימוש במניעה לא יהיה טוב.

למשל התקן בלרינה הוא התקן לא מומלץ כי הוא נפלט/זז מהמקום הכי הרבה פעמים בגלל הצורה של ההתקן שאומנם חוסכת את הדלקות שקורה הרבה פעמים עם התקן אבל זז יותר בקלות.

גלולה זה לא רק לדלג, זה גם אם היה נניח וירוס בבטן אז יש טווח זמן של בערך שבוע שרמת ההשפעה של הגלולות יורדת וצריך להשתמש במניעה וספת או לא לקיים יחסים

גם דיאפגרמה עלולה אחרי תקופה לא ממש להתאים וכו' בלי ששמים לב...

לכן מאוד חשוב בכל סוג של מניעה זה ממש להקפיד על ההוראות, וחוץ מזה להחליט על מניעה לפי רמת הדחיפות במניעה

גם את זה בדקתי, אני רוצה משהו בלי התעסקות בכללקנקן שבור

תודה!

אם ההתקן לא עושה לך בעיות אז בטח שזה עדיףפרח חדש

אבל להרבה נשים זה משפיע על אורך הדימום, כתמים, כאבים ברחם

אז הדיאפרגמה במקרה כזה לא חושבת שזה משהו שההתעסקות איתו אמורה להרתיע.

כמו להגיד שבוסת צריך להתעסק עם פדים וכד' אפילו פחות מזה..

זה משהו ככ בקטנה ומהיר וקל שבאמת לא מפריע לכלום

ואם את מזהה ביוץ בכלל אפשר לשים רק בימים הפוריים

אבל כן חשוב לי לכתוב שוב שחייבים לשאול על זה רב לפני כי הבנתי שיש פסיקות שונות בנוגע לשימוש בזה (אצלי הרב התיר אחרי שכל האופציות האחרות לא באו בחשבון בשום צורה)

מסכימה עם כל מילה, ב"ה שאצלי טפט טפוקנקן שבור

זה בסדר

טיפה הכתמות פה ושם ופעם ב מאריך לי את הווסת ביום יומיים. חוץ מזה שום דבר אקוטי.

כן אכתוב שיש לי חברות שמאוד השתנה אצלן איך שההתקן תפקד מפעם לפעם (מהתקנה אחת להתקנה אחרי לידה אחרת), אז אם זה אופציה לנסות שוב ואם לא ילך לחשוב איזה עוד סוגי מניעה אפשריים, אולי שווה לשקול את זה

אצלי לצערי לא היה הבדלפרח חדש

זה גרם לי לדלקות

3 התקנים שונים

נובה טי

גנפיקס

ומירנה

כנראה שאני רגישה לחומרים שיש בזה.

אולי בעתיד כשאסיים את הילודה אשקול לנסות שוב כי אז אין את הפחד של פגיעה בפוריות

את רגישה לעגילים שלא מזהב?שימושית

זה בד"כ הולך יחד, רגישות למתכת. (יש הרבה שרגישות לעגילים ולא להתקנים אבל אין הרבה שרגישות להתקנים ולא לעגילים)

ואם בעתיד יהיה לך צורך לנסות שוב התקן הייתי מנסה פלקס-טי מהסוג שמצופה פלסטיק כי יש יותר סיכוי שיעבור אצלך בשקט בלי דלקות.

האמת שלא יודעת. אני הולכת רק עםפרח חדש

זהב או מצופה זהב

מי ישמע שאני כזאת עשירה חח.. פשוט הולכת עם כמה עגילים קבועים כמה שנים ומידי פעם בעלי קונה לי חדשות ואם כבר קונה אז משקיע..

אבל ממש מעניין לגבי ההתקן עם הפלסטיק אני אברר את העניין בהחלט לפעם אחרת

מעניין, אני ממש רגישה אם הולכת לא עם זהבקנקן שבור

וההתקן בסדר גמור לי

@פרח חדש וואו לא הכרתי שההתקן גורם לכאלה דברים, אויש מבאס ממש

כי תכלס זה האופציה הכמעט יחידה של שגר ושכח באמצעי מניעה

מבאס מאודפרח חדש

היה לי ממש כיף עם המירנה לא לקבל מחזור..

ממש באסה

וואי אני אלרגית למתכות וגם ליהמקורית

הייתה בעיה עם ההתקן! איפה המידע הזה נמצא ?

אולי צריכים להמציא התקן מפלטינה כי איתה אני חיה בשלום🤭

או מזהבשלומית.

😅

אני היחתי מנסה התקן הורמונלימקרמה

ההורמונים בו משמעותית פחות מגלולות

וזה גם בהפרשה מקומית

יתכן ולא ישפיע בכלל על המצב רוח

הענין הוא שעד שלא מנסים לא יודעים

מצטרפת לזה מאודטארקו

אולי שווה לנסות לא הורמונלי מסוג אחר?שלומית.

יש למשל בנות שהג'נפיקס או הבלרין ( אם אני לא טועה שניהם לא הורמונליים) גרמו להן לפחות תופעות לוואי מהנובה טי

תודה רבה לכולן, קוראת ומחכימהאנונימית בהו"ל

מה ההבדל בין ההתקנים האלה, הם כולם נחושת?

אני לא מספיק מכירהשלומית.

כי ניסיתי רק את הנובה טי הרגיל.

אבל אולי תפתחי שרשור נפרד על התקנים לא הורמונליים...

מה שכן, נשמע שלא שווה לך לוותר על היתרונות של אמצעי לא הורמונלי אחרי שזה היה כ"כ משמעותי אצלך

הגודל לדעתיאחת כמוני

יש כמה הבדלים עיקריים-שימושית
  1. צורה- נובה טי/פלקס טי הם בצורת עוגן חלק מהפלקס-טי מצופים חומר פלסטיקי שהגוף מגיב לזה אחרת, בלרינה- כדורי נחושת שמסודרים בצורת כדור וזה לא פוצע את הרחם, ג'ניפיקס צורה קצת שונה יותר דומה לשרשרת וזה ממוקם אאל"ט בדופן הרחם

2. גודל- כל התקן הוא בגודל שונה, יש סוגים שיש להם כמה דגמים

3. רמת גמישות שונה לכל דגם וממילא הגוף מתייחס לזה אחרת.

התקן לא הורמונלי ג'נפיקסאחת כמוני

נחשב פחות מאריך ומכביד ווסתות

אבל בסוף זה אינדיבידואלי וגם תלוי בהנקה

ורק פרטי

טוב מעדכנת שהייתי אצלהאנונימית בהו"ל

ומסתבר שיש חשד לשארית שיליה

אוף איזה סרט.. אמרו לי לבוא עוד שבוע לראות איך זה

ובנתיים אישרה לי להתחיל נובהרינג אבל לא התקן

אוי איזה באסהקנקן שבור

קחי בחשבון שזה יכול לגרום לך לדימום שוב

ואז עוד פעם לעשות הפסק ולטבול וכו

מה יכול לגרום לדימום?אנונימית בהו"ל

הנובהרינג או הבדיקה?

מאתמול בלילה יש לי דימום, חשבתי שזה מחזור אבל היום באולטרסאונד לא היו בטוחים אם זה ווסת או שהרחם מנסה להתנקות מ(אולי) שארית שיליה

האמת ששבועיים עכשיו לא היה לי כלום והספקתי כבר לטבול, ואני זוכרת מלידות קודמות שאני קבוע מקבלת מחזור בזמן הזה אז לדעתי זה כן מחזור

אם את לא מניקה סיכוי גבוה שזה מחזורפרח חדש

לא מניקה, גם חושבת ככהאנונימית בהו"ל

אם זה מחזור, תקווי שהשאריות יצאו בוקנקן שבוראחרונה

ולא תצטרכי פרוצדורה אח"כ להוציא אותם

בע"ה שילך חלק

השאריות שיליהקנקן שבור

אולי יעניין אותך