כלומר פתחו תיקים, היו בכמה דיונים בבית הדין, תלונות שווא במשטרה וכו' וכו' ובסוף השלימו?
מכירים זוגות שהיו על סף גירושין והשלימו?שיש19
מכירים מאודלה' המלוכה
אצלי...גלעד לוי
מנסים לשקם לא צמיד מצליחים
תמיד אני נזכר בחקירת משטרה בגלל תלונת שווא (המזל שלי שעשיתי שיעורי בית איך להתנהג בחקירה כי ידעתי שהיא תתלונן סתם
ולמרות זאת הורחקתי מהבית)
היא תמיד נזכרת בדברים שאני אמרתי..
דיון בבית הדין עוד לא היה
כרגע שוב איומים שלה על גירושין...
יש סיכוי ואפילו סיכוי מצויין (כי שמבינים מה עומד על הפרק מעדיפים לוותר) השאלה היא האגו...
כן.כלה נאה
כן.נפשי חמדה
מוכר. למה את שואלת?רק להיום
.
על סף גירושיןשיש19
כל עוד הנר דולק עוד אפשר לתקן🕯Orit39
תלוי בהרבה דברים. אני זמין בפרטירק להיום
יש יותר מתקווה לשינוי! 2 סיפוריםהסיירת
הייתי מעורבת בגישור בין 2 זוגות שכבר התגרשו ובשיחה עם 2 הצדדים במקרה אחד (חברה שלי),
ועם אחד מבני הזוג במקרה השני (חבר של אחי)- הזוגות חזרו זה לזה ובמקרה אחד נולד ילד נוסף והם מאושרים.
החכמה היא להבין שלגברים ונשים יש מוח שונה. ממש כך.
זו השלימות האלוקית המפוצלת לשניים.
נדרשת גם רגישות מצד האישה. כי נשים היום פיתחו אסרטיביות (ואני ממש בעד. גם אני שם),
ולעיתים זה גולש לשתלטנות וחוסר רגישות לרגישויות ומסרים אילמים מהצד הגברי.
כמובן, שני הצדדים צריכים להבין זה את זה.
אם עוד לא התגרשתם ויש ילדים, ערבי אותם בתיווך. הם עושים עבודה נפלאה.
או שתפי חבר של בעלך.
אגב, רוב הילדים של משפחות שכבר התגרשו - פשוט 'שרוטים' נפשית ורגשית.
אני זה הואשיש19
יפה ששיתפת בשאלה. גברים לא מרבים לשתף וזה כבר צעד בכיוון הנכהסיירת
חשבתי שאת אישה ורציתי להציע לך לקרוא ספר מדהים וחשוב שאינו מיועד לגברים.
תיכף יסקלו אותי פה...ובכל זאת אומר לטובת הנשים: 'לדעת להיכנע' של לורה דויל. הוצאת מודן.
תיאור קצרצר לספר.
לדעת להיכנע - מדריך שימושי לזוגיות מוצלחת - לורה דויל
שכחנו משהו תוך כדי התקדמות וקריירה. גם גברים מחפשים חום ואכפתיות ולא רק מה שאתן חושבות...
. זה לא אמור להיות חד-צדדי.
אם זה לא חד צדדי איפה הספר המקביל לגברים?מיואשת******
לספר המקביל לגברים יקראו "לדעת להוביל"במחילה
לא. לדעת לשלוט. הוא יבוא עם קולר.מיואשת******
השליטה מתחילה בתוכנו מוח שליט על הלבבמחילה
תחייך לסביבה. זה מפיל מחיצות.הסיירת
גם אם אינך יכול לחייך אליה כי יש משקעים - חייך לסביבה.
היא תראה וליבה (אם אינו עשוי מאבן)- יימס.
חיוך מעיד על חיוניות.
(אולי...היא תבין, שמשהו בתקשורת שלה איתך הרס את החיוניות הזו והיא תנסה לשחזר זאת)
סתם אימרה חמודה ששמעתי:
"כשאת\ה צועק\ת - שומעים אותך;
כשאת\ה מדבר\ת - מקשיבים לך;
כשאתה מחייך\ת - אוהבים אותך."
מצרפת לינק לשיר עם רעיונות פרועים ונחמדים.
https://shironet.mako.co.il/artist?type=lyrics&lang=1&prfid=301&wrkid=2383
איחולי הצלחה!
אתה נשמע אדם אצילי ונפלא...תנסה לאחות את הקרעים.
יש תקווהחיהגו
בתור אחת מהעזר כנגדו יכולה לומר שממש עוזר כשהבעל מביע הערכה, גם על דברים קטנים , מתנות קטנות, להשתדל לא להעביר ביקורת, וכשכן בלשון רכה, ליזום מחוות: יציאה למלון אפילו ללילה, למסעדה וכו
( לא לשכוח את האספקט הפיזי! )
דומהחיים של
והיום החיים שלה ממש טובים בעזרת ייעוץ
היא לא פתחה תיק בבית הדין אבל היא לא הייתה רחוקה מזה בכללל
אפשר בבקשה שם של מי שעזר לה?אברהמאברהמי
יכולה לבררחיים של
עדיין מחכהאברהמאברהמי
לצערי בתי הדין ובמיוחד עורכי הדין כמעט לא מאפשרים לזה לקרותבמחילה
מסיבות רבות
נדיר מאוד שמקרה שהגיע לבית הדין יתייצב חזרה
וזה ממש לא אמור להיות ככה כמובן
ארגון הידברותרגשית
עזר לי בטירוף חינם אין כסף, כאשר הייתי במשבר קשה. הם העמידו אותנו על הרגליים ושמחת החיים שלי חזרה. כל התוקפנות והנקמנות והשנאה עברו. ממש .
את יכולה לפרט?נ55
קראתי כתבהאמא וגם
כמדומני ב"פנימה" על זוג שהתגרש וחזר, וגם הכרתי בעצמי זוג כזה (לא מספיק מקרוב כדי להקיר את המתח ביניהם)
11% מהזוגות הגרושים נישאים בשנית, אולי זה יעזור לך >>נעמה א12
בס"ד
זה נתון שקראתי פעם בכתבה על גירושין.
כדי שזה יקרה צריך לא 'לשרוף גשרים'.
מה שאני בטוחה שיש הרבה יותר מאשר 11% זה זוגות שהתגרשו והצטערו על זה,
כי גילו שאין זהב שמחכה להם, אלא ממש חיים זיפת..
וכבר לא יכלו לחזור בגלל שהאיש כהן, בגלל אגו, בגלל ששרפו גשרים והתגרשו מכוער.
אם את מרגישה שיש איזשהוא פיתרון, רק את לא יודעת מה הוא,
יכול להיות שיש לי מענה בשבילך.
תנסי בקישור הזה, זה הקורס שלי >> https://ayelet-chen.ravpage.co.il/for-woman
אני מכירה בוודאות זוגות שהיו על סף גירושין, כולל אלימות מילולית, צעקות, קללות וכו'-
והזוגיות שלהם לא רק שניצלה, אלא פרחה ממש!
בקורס תגלי את הסוד, וגם איך ליישם אותו בפועל ממש.
https://ayelet-chen.ravpage.co.il/for-woman
מוזמנת לפנות אלי גם במייל, תראי באתר שם.
בהצלחה רבה!!
תשובה ארוכה ובלי הנחותלפידעתי
ב. עד כמה אתה רוצה להיות נשוי
ג.רעיון פרקטי ומעשי איך לעשות את זה
ד. איך להתמודד עם הקושי של ג.
א.לפידעתי
ב.לפידעתי
השאלה שלי האם יש לך סיבה למה אתה לא רוצה להתגרש ועד כמה זה באמת חשוב לך. כי לדעתי, כל עוד לא באמת תרצה, תרצה ברמה שאתה רוצה את זה יותר ממה שאתה רוצה דברים אחרים (כסף, נוחות, עבודה,ווטצאפ, פייסבוק,אינטרנט,חברים,משפחה וכ'ו.) זה לא יצליח מול אישתך.
פשוט תשאל את עצמך, מה תכל'ס אתה רוצה יותר "אני רוצה ש.... תישאר נשואה אליי יותר מזה שאני רוצה את (השקט/העבודה/החברים/רעיונות נוספים ברשימה למעלה) שלי?"
וכמו שאומר הפתגם אין דבר העומד בפני הרצון חוץ מרצון אחר חזק יותר.
ג.לפידעתי
את הכנות של הדברים שלך תצטרך להוכיח מיד, בכל הדברים שמפריעים לה תעשה את הוויתור. לא תפסיד- כלכלית כמה שתבזבז עכשיו זה יהיה פחות מלהתגרש ונפשית אתה רק תרוויח. כי "כמים הפנים לפנים". ככל שתשקיע יותר ותאהב יותר יחזק אליך יותר.
לאהוב, אני מתכוונת ממש בלב פנימה ועוד יותר מיזה במעשים- עזרה ממשית בבית, זמן איכות זוגי, להחמיא, לוותר על הביקורת, זה הזמן לתת את כל המתנות שהיא רצתה ולא יצא לך לקנות וכמובן הרבה מגע ולהגיד שוב ושוב שאת האישה שלי ואני אוהב אותך!! וכמו שכבר אמרה פה מישהי להשתדל שכל זה יהיה בחיוך ומצד שני אל תפחד להיות הגבר במשפחה, להיות החלטי, לתת את ההרגשה שאפשר לסמוך עליך ולבטוח בך.
ועוד משהו פרקטילפידעתי
אני אומרת מניסיון. אני גרה בחו"ל ופה הנורמה לקחת עזרה, זה לבד יפתור לכם את רוב הבעיות, באחריות!
היום נשים עובדות ומפרנסות ומישום מה עדיין רווחת התפיסה שזה מובן מאליו שהן גם האחריות על העבודה הרבה מאוד! שנדרשת לתפעול הבית והמשפחה.
אני לא מדברת בקול פמניסטי אלא משמיעה את קולו של ההגיון. תפעול הבית ואחזקתו השוטפת צריכה להיות בתשלום! זה קשה, זה דורש מומחיות וזה לוקח זמן!
סתם שאלה, 70 שקל ליום תמורת כל זה?די שרוט
לא נראה לי שיש תעריפים כאלה בארץ.
לא כל זה, מה שהכי קריטי להם- סידור הבית נניחלפידעתי
כל הכבוד לך על ההשקעה בכתיבהOrit39
אבל הכותב טרם כתב מה באמת הבעיה.....
רק שאל אם אפשר לחזור להיות ביחד אחרי היסטוריה של צעדים לקראת גירושים.
בארץ זה 70 שח לשעה.+mp8

עצה יפה! 'מתן בסתר יכפה אף' (ספר משלי כא' 14)הסיירת
מחוות קטנות ואנושיות מצידך יכולות, אולי, להחזיר את הגלגל אחורה לטובה.
והרעיונות של 'לפידעתי' נראים מאוד קולעים למה שכל אישה היתה רוצה במצב הזה, דהיינו:
חבל הצלה עדין ולא מורגש שיוריד אות בעדינות, בלי לחץ (לחזור), ובלי תוכחות מהעץ הגבוה עליו היא (אתם?) טיפסה.
'מתן בסתר' - בצורה מרומזת בשלב זה.
במקביל לרגישות ולהקשבה: הפגנת יוזמה ואסרטיביות.
אצלנו זה ממש לא ככהבן שמואל
אני מרגיש שאני עושה מעל ומעבר,
לפני שהיא באה הבייתה אני שותף אותו - הויא מעירה לי שלא ניקיתי את הדלתות גם.
אני מביא לה מתנה - היא זורקת ואומרת שלא מעונינת.
נסה לגעת - היא מזיזה אותי.
מחמיא - אומרת שלא אשחק אותה.
מנסה להיטיב אבל היא רואה הכל.
והוכל מלווה בצעקות מצידה של 'מפגר, טיפש , בלי מוח, כולם שונאים אותך.' וכו'
מה?????...לב אוהב
הזויאברהמאברהמי
זה יגמור אותך
תפסיק לעשות עד שהיא תלמד להעריך
אל תיגש עד שהיא תיגש
ואם אתה אדם חלש וטוב לב שלא יודע ליהיות רע בחזרה זו גם הבעיה שלי א אני לא יכול לעזור לך
אבל תדע לך שאני חושב שיש אנשים מסכנים שלא יודעים לקבל התנהגות נוחה ומחפשים מישהו קשה ורע זה הזוי אבל זה המצב לפעמים
לא חושבת שלהיות רע בחזרה זה הפתרוןOrit39
מסכים לגמרי שיש עוד דרכיםאברהמאברהמי
ויגרום לה לרצות לעשות שינוי
ד.לפידעתי
וכל פעם תגיד לעצמך שאתה רוצה יותר את אשתך מאשר הפרט שמקשה על המשימה
(.גיטרה אדומה
אבל לקח להם הרבה עבודה עצמית וכו.
זה לא מגיע בכל בכלל.)
מאלה שהגיבו..מעניין אותי לשמוע מההכרות שלכם-מה היה אחכ בפועלמישו משו משו
אם מישהי הזכירה מקרה שהיתה אלימות מילולית אז היא נעלמה???
תודה לעונים
בשורות טובות בעה(:
אני מכירהבת_ציון
מישהו..?
מישו משו משו
סלח לי אבל..קראתי תגובות קודמות שלך ואתה עובר סבל שלא יתואר!הסיירת
נראה שאשתך ממש מתעללת ופוגעת ולכן אתה צודק שאין להביא ילדים במצב זה (כך היא קושרת אותך אליה לכל החיים).
נראה שביחס שאתה מקבל ממנה אין מה לתקן או 'לשפר'.
יש הגדרה פסיכולוגית לבעיה ממנה אשתך סובלת. לא אתן אותה פה.
אתה לא אמור לנסות לפתור זאת. לדעתי, קשה מאוד לפתור זאת.
אתה לא אמור להיות אסיר כל החיים. גם אסיר כלכלי.
נשים עם אלימות מילולית (ופיזית?!) כפי שתיארת בלינקים קודמים הן חסרות תקנה ונוטות להגיש תלונות במשטרה נגד בן הזוג (שלא עשה דבר) ולגרור אותו לרגשות אשמה לא מוצדקים.
העניין הוא שבבית הדין הן מופיעות ומדברות נפלא ומרשימות את הדיינים.
התפקיד שלך הוא: לחשוף את האמת בלי לחשוש ממנה.
תתייעץ! יש לאשתך בעיה רצינית. אתה לא אמור לסבול.
אתה נשמע סבלני ואצילי אבל אין סיבה שתשרוף את כל חייך על היחס המשפיל והנורא שאתה מקבל ממנה.
איפה ראית תגובות שלו?לפידעתי
למה נשים מגישות תלונות שווא יכול להיות שלעולם לא אדע. למה אנשים נשארים בנישואים לוחצים ופוגעניים, אני גם לא יודעת. אני רק יכולה לשער של מקרים כאלה אמרו חז"ל אל תדון את חברך עד שתגיע למקומו- וההמשך שלעולם לא תגיע למקומו. כי כל אחד חווה את הדברים בדרך שלו, ומיתוך תפיסת העולם שלו.
סתם לדוגמה, לאחרונה ישבתי עם אחי לשיחת "איך ההורים שלנו דפקו אותנו" ומסתבר שלמרות שאנו באותו גיל כל אחד זוכר את בית ההורים אחרת. ומשקעים אחרים לחלוטין, עד שלרגע תהיתי אם האיש שעליו מדבר אחי זה אבא שלי.
וכך במקרה הזה ושכמוהו בפורום. אם בני הזוג החליטו לסלוח על ה"עוולות", למה צריך את חברי הפורום שיפרידו.
היפך מדרכו של אהרון- להשכין שלום. תפילה שאנו אומרים מידי בוקר.
אין לי מושג איך החלטת שאישתו היא כזאת מפלצת ועל סמך מה.
ודבר אחרון: נהיה טרנדי לומר שאנשים התגרשו כי מישהו סבל מבעיות נפשיות. אוח, איזה הגדרה רדודה ולא מעודכנת. מי יכול לומר על עצמו שהוא חף מ'בעיות נפשיות' ברוך השם, לא חסר ויש איך לטפל כמעט בכולם.
חוץ מיזה, התגובה שלי היא רק לתוכן ההודעה וכמובן לא עליך אישית @הסיירת.
ותודה על הפירגון בתגובה שלי
תבדקי את הדברים ש'שיש19' כתב בפורומים אחרים.הסיירת
ציטוטים מדבריו בעבר (הבאתי רק כמה ציטוטים בגלל עדינות העניין), לדוגמא:
1. "אצלנו אשתי מענישה אותי על כל אי-הסכמה או אי-הבנה או משהו שלא נעשה לשביעות רצונה. עונשים שכללו בעיקר שתיקות, אי יחס ועוד.
לצערי, למרות מאמצים מצידי, זה הרס את הזוגיות ואת הבית. כרגע אנחנו בהליכי גירושין, ולמרות העצב שיש לי מכך, והניסיונות שלי להביא לשלום בית, יש בי פינה שאומרת שזה טוב, שלפחות הילדים יזכו לראות דפוסים אחרים וטובים של זוגיות שלא כוללת אץ הנ"ל."
2. "כמה שהבלגתי, האלימות המילולית רק גברה.
גם אצלנו זה משבר מתגלגל של כעשר שנים, והמון אלימות מילולית. הלכנו לטיפול, אך היא לא הסכימה לעשות דברים שהמטפל אמרה.
אני כבר נשברתי. אני רוצה חיים בלי הרפתקאות מילוליות ומעלה. אז אנחנו מתגרשים, אבל גם את זה היא לא רוצה לעשות יפה, אלא מתוך מריבה, לצערי.
סליחה שפרקתי לתוך השרשור שלך, אבל בלי מחוייבות לטיפול זה לא ילך"
3. "בוקר טוב!
מזה זמן מה ובייחוד בשבועיים וחצי שלושה האחרונים, אשתי מדרדרת את הזוגיות שלנו כמה שרק ניתן. מדובר לא רק באי שיתוף בדברים אישיים, אלא גם באי שיתוף בדברים טכניים, באי שיתוף בדברים בנוגע לילדים ולבית, באמירת משפטים פוגעים ועוד.
כפי שכתבתי בעבר יש בינינו אי הסכמות בנוגע לילד עכשיו.
איך הייתם מגיבים לסיטואציה כזו? מתנהגים גם ברשעות כלפי הצד השני? ממשיכים להתנהג כאילו יש מערכת יחסים רגילה או משהו אחר?
אשמח לעצות"
4. "מבחינתי זה לא אגו, אבל כמה אפשר למשוך ככה? כמה אפשר לא רק לא להגיב לפגיעות, אלא גם לפעול הפוך ממה שהיא עושה."
5. "ייעוץ היא לא רוצה, אלא אולי לאחר שיתמלא הרצון שלה לעוד ילד עכשיו.
שוקולד פרה, ביחס שבינו היא מאוד לא נעימה, עקב כך שאין הסכמה על ילד עכשיו. אני אוהב אותה, ולא אמרתי שאין בה דברים טובים.
השאלה היא עד כמה לסבול בשביל הדברים הטובים, שהם לא קשורים לזוגיות, מול הדרדור של הזוגיות."
6. "אבל יש דרכים לפתור מחלוקות בין בני זוג, כאשר אחד מהם רוצה לשנות את המצב הקיים. אף אחת מהדרכים לא כוללת רמאות"
7. "שלום.
השאלה שעומדת על הפרק היא מה שכתבתי בכותרת: ילד עכשיו או גירושין?
מילא אם היה לנו זוגיות טובה, אבל זמן רב שאין לנו זוגיות בכלל, למעט הדברים הטכניים, ובכלל אשתי לא מתייחסת אלי כאל שותף, והיא לא מסכימה ללכת לטיפול זוגי בטענה שהיא לא צריכה טיפול זוגי.
מילא אם לא היה לנו ילדים, אבל יש לנו יותר משני ילדים.
אני ממש לא רוצה לפרק את המשפחה, אבל מנגד אני לא רואה את עצמי ממשיך בקשר הזוגי הזה איך שהוא, קל וחומר מביא לתוכו עוד ילד. אני גם לא חושב שילד צריך לבוא באיומי גירושין, או באיומים אחרים.
מישהו היה פעם במצב דומה?
למישהו יש עצות? "
8. "אין בינינו שום דבר מזה זמן מה, בהחלטה שלה.
אני מרגיש כלי למילוי התאווה והתשוקה שלה לילד, מעין רק מישהו שצריך להשלים את חלקו בשביל ילד, ולא חלק ממשהו זוגי.
אני אוסיף, כי לפני הפיצוץ טכניים הגירושין, הסכמנו שנינו על פרק זמן של מספר חודשים מעניין הילד, ולהתקרב לשיפור הזוגיות, כולל טיפול, אולם לאחר שכל הנושא סוכם, היא החליטה שלא בא לה לעמוד בסיכום.
אני לא אתאר את הסיטואציה שאמרה את זה, די שאגיד שהיה בסיטואציה מאוד זוגית."
9. "אבל לא ככה מבקשים דברים. גם שלי היה דברים חשובים והיא לא הסכימה, לא איימתי בפירוק הזוגיות, למרות שזה 'תקע' אותי בחיים. יש צורה של דיבור בין בני זוג. ולא, מה שאני מסרב זה לא בגלל מה שעשתה לי.
איך אני אמור להביא ילד במציאות כזאת ולתוכה? כל הבית הרוס! איך אני אדע שלא עובדים עלי, שרק משתמשים בי להשיג יעד, ויתגרשו ממני לאחר מכן? איך מביאים ילד בחוסר אמון שנוצר מהמון פעולות חד צדדיות מצידה בשנים האחרונות?"
10. "מה פירוש לא תוכל לרמות? אם יש עוד ילד, והיא מתגרשת ישר אחר כך, זאת הרמייה. עוד ילד משנה את המצב מהותית במקרה של גירושין."
11. "הלכתי לבד (לייעוץ), וגם ביני לבין עצמי החלטתי להתייחס אליה יפה ובאהבה. לצערי, אני לא רואה שזה משפיע עליה (וזאת לא הכוונה העיקרית)" (הדברים נכתבו כבר לפני שנתיים)
12. "לפני כן אני רוצה זוגיות.
אני לא רואה לא בעצמי ולא באשתי גורם שמטרתו אך ורק להביא ילדים. אני חושב שבזוגיות קודמת לילדים.
לגבי הגלולה, זו לא פרשנות, אלא מה שאשתי אמרה לי לאחר שזה קרה.
אין פה שום רצון להעניש, ועל עניין הגלולה מחלתי מכבר, אבל אני רוצה זוגיות נורמלית, שאת הקשיים לא פותרים באיומים, אלא בהידברות."
סליחה. טעיתי!לפידעתי
אני חושבת עכשיו דברים אחרים. עדיין לא הייתי אומרת שאם הוא רוצה לחזור שלא יעשה את זה. אבל בגלל זה כתבתי בהתחלה שישאל את עצמו במלוא הרצינות למה הוא רוצה להיות נשוי.
מקריאת הפוסטים הקצרים\ארוכים שהוא כתב בשנים האחרונותהסיירת
מקריאת הפוסטים הקצרים\ארוכים שהוא כתב בשנים האחרונות נראית מצוקה גדולה של אלימות מילולית (ויותר מכך), הרחקה בוטה משיתוף פעולה בתחומי הבית המשותפים, ראייתו כ'אובייקט' להבאת ילדים (ואם יתגרשו: אובייקט לתשלום מזונות).
תכנים קשים עולים מדבריו וזה פשוט עצוב שיש נשים שמתנהגות בחוסר אנושיות (גם אם אישה אינה אוהבת את בן זוגה, יש נורמות התנהגות מוסריות ).
היום, אחרי חשיפת התעללויות קשות בגני ילדים ומעונות, כולנו - גברים ונשים - צריכים למנוע יחס לא אנושי כלפי ילד או מבוגר.
גם אני חשבתי בתחילה שניתן לפשר ביניהם עד שקראתי פוסטים שלו משנים קודמות.
בהמשך לנ"ללפידעתי
ווארט: בשיר השירים שלמה המלך אומר "מצא אישה, מצא טוב" ומנגד בקוהלת הוא מתבטא "מוצא אני את האישה מר ממות" אז אישה היא 'מר ממות' או 'טוב'?
התשובה נעוצה באדם, האם הוא "מוצא" ז.א. עדיין מתלבט באשר לזוגתו או שהוא כבר "מצא". אם הוא במצב שהוא החליט כבר ויודע שאשתו היא, היא האחת - אז זה טוב.
בשבע ברכות, אנו מאחלים לזוג שיהיו כמו אדם וחוה. מי שיתבונן קצת בכתובים ייראה שלשניים הייתה זוגיות איומה, האיזכור הראשון שלהם כזוג הם רבו והיו מניפולטיביים זו לזה, 70 שהם חיו בפרישות ובכך כמעט וציוו כיליון על האנושות, עליי! על בנותיי!
ובכל זאת אנו מברכים את הזוג הצעיר שיהיו כמוהם. הסיבה, שכמו שהם למרות ועל אף הקשיים, היה ברור להם כשמש שהוא והיא זו האופצייה היחידה! ואין מלבדה, כך גם אתם הזוג הטרי ראו את בן זוגכם כאילו אין מישהו אחר מלבדו.
הפלירטוט הזה עם הגירושין בעיניי הוא סם המוות של רבים מאיתנו
יש אנשים, שלמרות סבלם, שקשה להם עם גירושין ופירוק החבילה.הסיירת
לנו כנשים גם קשה להבין את הכאב של גברים המנותקים מילדיהם בגלל גירושין.
ויש סיבות נוספות.
להערכתי,אלעד
מגיע שלב כלשהו של שבירת אמון שלא מאפשר חזרה לשגרה בדרך הטבע.
זה יכול להיות חקירת משטרה, הזמנה לדיון בבית הדין, וכד'
אשה שניהיוכ
כשהאשה מכשפה וקשה להשיג גט צריך לחשוב מה יקרה אםתשא אשה שניה מתחת לראדאר של השלטונות. אצל הבדוווים זה עובד נפלא!!!
אני מכירה זוג כזהבוזי נוזי
תלוי לכאורה אם יש או שייך ליצור רצון בסיסיבמחילה
ואז לא חייבים להתרשם מכל הארטילריה מסביב
תודה לכולם+שאלהשיש19
אכן, לא פירטתי מה היה כי כבר אין לי כוח לדון בזה.
אני לא מתכוון להשלים ולחזור לאותה מציאות שהייתה ועודנה של אלימות מילולית ועוד. אני רוצה שנישאר יחד וללכת לטיפול שורש בכל הבעיות הפרטיות והזוגיות, ומתוך זה להביא עוד ילדים.
שאלה לאלה שכתבו שהם מכחרים. מה המצב של אותם זוגות לאחר זמן של כמה שנים, נגיד 4-5, נשארו יחד והמצב השתפר/רק דחו את הגירושין/נשארו באותה זןגיות בעייתית ועוד?
קודם כולואחרי הכול...
הרבה פעמים אנחנו מאשימים אצבע על השני שבאמת אשם..אך שוכחים לשאול למה אני מאפשר,את זה....על מה זה יושב אצלי.. מה עברתי בחיים ...מאיפה אני מעתיק את ההתנהגות הזו...
אזלפני הכול בלי קשר לזוגיות אלה בשבילך בלבד , בשביל להוציא את.מה שצפון בך מהכח אל הפועל כדאי לקבל עזרה אישית ממטפל..מטפל אמיתי.
ולפעמים למצוא את המטל.הנכון והמדוייק לוקח זמן.
תפרח תצמח תעלה את עצמך
תקשיב למי שאתה, לרצונות , לאמת ומה חוסם אותם..
בהצלחה ענקית בעולם האבוד הזה
אין דבר העומד בפני הרצון לשינויlashlomo
חברים יקרים!
אני לא נוהג לכתוב בפורום זה, אך זהו צו השעה, שנת 2018 לפי נתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה הייתה עם אחוזי גירושין גבוהים ביותר, נתון מדאיג מאד, המראה שהיום לצערנו זוגות לא מוכנים לעבוד על התקשורת ביניהם ובסוף בוחרים באפשרות של גירושין, אני מרשה לעצמי לכתוב כיועץ זוגי שב"ה הצליח למנוע גירושין מהרבה זוגות, גם לאחר שהיה הסכם גירושין כתוב,
אנא מכם זוגות יקרים, אל תמהרו לקבל החלטות קשות שקשה לחזור מהם, אם נתקלתם בקשיים בזוגיות תפנו ליעוץ מקצועי במקום מגוריכם. ותצילו את הבית שלכם,
תוכל לשלוח לי מספר בפרטי?אברהמאברהמי
הפמיניזם והלהטביזם הורסים משפחותהחלילן
מה קשורקבל וקיים
מאיפה הבאת עכשיו פמיניזם ולהטביזם? מה זה קשור לעניין?
יש מספיק נשים נוראיות בלי שמץ פמיניזם.
לא צריך לדחוף סיסמאות (ששמעת מאיזה רב) לכל נושא.
דווקא אין לי רבהחלילן
נו באמתקבל וקיים
דבר ראשון, אם אין לך רב אז הגיע הזמן שתעשה לך רב.
דבר שני, אני מסכים שהפמיניזם העכשווי הוא דבר נוראי (ובד"כ גם די אידיוטי), אבל זה לא קשור לנושא, כמו שכתבתי לעיל. ולהטביזם אפילו פחות קשור.
דבר שלישי, אני זכר.
מהתגובות שכתבו לך עולה-כולל ציטוטי עבר שללהיום הוא היום
אם תחליט שלא להתגרש צריך לחשוב ולהתייעץ ים אנשי מקצוע טובים איך מצד אחד להיות נחמד לאשתך ומצד שני להציב לה גבולות.
אם תחליט להתגרש (אחרי שעשית השתדלות מאד משמעותית עם אנשי מקצוע טובים) כדאי לחשוב איך לעשות את זה בצורה הכי סבירה ולסיים עם כמה שפחות פיצוצים.
שהשם יכוון אותך בדרך הנכונה.
70-80% מהגירושין - ביוזמת האשהענשל
לא רק כי לנשים יש פחות מה להפסיד ויותר מה להרוויח, אלא כי מבחינה רגשית חלק מהנשים מתוכנתות לעבור ממצב של "אוהבת" ל"שונאת" בזמן שגברים עוברים ממצב של "אוהב" ל"אפאטי". אבל הסטטיסטיקה מבתי דין אומרת שהרבה תיקים נסגרים, ולכן יש תקווה.
בין היתר כי היום זה "עבירה" לשדל את האשה לשלום בית.במחילה
לנשים יש פחות מה להפסיד מגירושין? הזוי לומר את זהמיואשת******
נשים נשארות עם הילדים
אפילו לא ניכנס לזה שרב המשמרות זה יומיים לאבא ורב העול הפיזי והרגשי נשאר לאשה
מאד מאד קשה לאשה גרושה להיכנס לפרק ב עם ילדים
בזמן שגברים גרושים מתחתנים בפרק זמן קצר בהרבה, והרבה פעמים עם רווקות, או עם גרושות עם ילד אחד
ואשה עם 4-5 ילדים גרושה הסיכוי שלה להתחתן שנית לפני שהילדים גדלים ועוזבים כמעט אפסי
עובדות בשטח...
את יודעת כמה מתחננים לראות או לקבל את ילדיהם ליותרסתם 1...
אני לא מכיר סטטיסטיקה על נישואים שניים כזו ורודה, אני מכיר סטטיסטיקות על התאבדויות, התנכלויות שווא, מעצרי שווא ושלל התעללויות בחסות החוק מצד הנשים כנגד הגברים (שהם אבות ילדיהם אגב...)
אשמח לראות את הסטטיסטיקות האלומיואשת******
ולא התלוננתי על כלום.
אמרתי שלנשים יש הרבה יותר מה להפסיד
יותר קשה להיות אמא גרושה מאשר אבא גרוש
אז עניתי לך שאת המציאות הזו הביאו הנשים וארגוניהןסתם 1...
לא יודע מאיפה את לוקחת את הנתונים שלך אבל אב גרוש הוא מהסחורות הזולות והמוכות בשוק... ללכת לעבוד כשבסוף לא נשאר לך כלום בכיס, לחיות בחובות, לממן את גרושתך ואת הילדים שאתה לא רואה ולקבל איומים כשאתה לא מצליח לגייס את הסכום שנקבע כ"מזונות". ממש קרקע פוריה לזוגיות... מה שאני מכיר זה בדיוק ההפך, אין לאשה כלום מה להפסיד וכבר היו כתבות מכוערות על דפי הפייסבוק של נשים גרושות ועל ההתכתבויות ביניהן.
רצית נתונים?
בבקשה.
"בכל שנה מתאבדים בישראל בין 400 ל-500 איש. גברים מתאבדים פי ארבעה מנשים, כך מפרסמת הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה. מבין הגברים המתאבדים, קבוצת הסיכון הגבוהה ביותר היא האבות המתגרשים.
ארתור לנק, מנהל המחלקה למשפט בינלאומי במשרד החוץ, דיווח לאו"ם כי בכל שנה מתאבדים בישראל כ-150 גברים גרושים.
"גברים גרושים מתאבדים פי שבעה מגברים נשואים. אין ספק שגברים גרושים או בהליך גירושין הם קבוצת סיכון גבוה להתאבדות"- עו"ד שושי הרץ מנהלת היחידה למניעת אובדנות במשרד הבריאות".
היחידה הזו הוקמה ב-2013 לאחר שמשרד הבריאות חקר ומצא את הנתונים שאת מכחישה.
אגב, תלונות השווא של הנשים הם דבר שלא קיים כמעט סטטיסטית כך ש סטטיסטיקות לא תמיד משקפות. הסיבה היא כמובן שקשה להוכיח שקר. מילה של האשה אל מול הגבר.
אבל אל דאגה, זה לא יפריע למשטרה לעצור, להרחיק ולהשפיל את האבא.
בדרך כלל אני לא מחפש בשביל שאר הגולשים נתונים או חיזוק למה שאמרתי אלא מפנה אותם לחפש אבל כאן אלו דיני נפשות.
צחוקים של גרושות: איך מרחיקים אבא
לא ברור לי למה אתה מוציא את כל הכעס שלך עלימיואשת******
"הנתונים שאת מכחישה"
??
מתי הכחשתי?
ולידיעתך, יש לי אח גרוש שעבר את כל מה שאתה מתאר, התעללויות הרחקות ומעצר והכל. אני מכירה את העסק הזה קצת יותר טוב ממה שאתה חושב
ועדיין ממה שאני רואה סביבי מצבם של הנשים הגרושות קשה הרבה יותר, ואתה יודע מה, גם אח שלי חושב ככה. למרות כל מה שעבר.
ואולי זה תלוי ציבור, בציבור שלי הנשים לא נמצאות בפייסבוק בכלל והקישורים שהבאת נשמעים בהחלט נוראיים ביותר.
תודה שטרחת לחפש ולמצוא עבורי, באמת שמעריכה את זה
אכן אין לי נתונים , לא חיפשתי, אין לי אלא מה שעיני רואות
ואל תהיה כזה כועס על ארגוני נשים, הם נולדו מצורך גדול, וטוב שיקומו גם ארגונים שתומכים בגברים גרושים כיון שנראה שיש בזה צורך גדול
בסופו של דבר זה הבן אדם שאתה מתגרש ממנו אם הוא בן אדם או מפלצת, אבל , למרות שלא בדקתי ואין לי הוכחה, ממש עיני רואות הדברים שאתה מדבר עליהם יותר בציבור הכללי שפונה לבתי משפט והם בדרך כלל לטובת הנשים. אבל בציבור שלנו יש נשים שסובלות בצורה נוראית ובוודאי שגרושה עם ילדים בציבור שלנו נחשבת סחורה יותר נחותה מאשר בציבור הכללי, גם בגלל מספר ילדים יותר גבוה
שוב, לא סטטיסטיקות אבל מהיכרות אישית מכירה המון גרושים שהתחתנו שנית ומבין הגרושות עם ילדים שאני מכירה ממש מעט מאד התחתנו ולא מבחירה שלהן, והם דווקא לא מפלצות ולא סוחטות כספים ויש להן קשר סביר עם הגרוש (שכבר התחתן שוב)
"חוץ מזה אינני מבין מה קשה בלקבל את ילדיך למשמורת, לקבל סכום מחיה חודשי מופקע בכדי לחיות עליו ולעבוד חצי משרה, עד שהילדים חוזרים הביתה בצהריים"
באמת? אתה לא מבין מה קשה להיות הורה שאחראי רב השעות על הילדים ועובד במשרה (חצי? איפה יש חצי משרה? אין כמעט משרות כאלו בשוק היום ולא משנה אם אתה גבר או אשה נשוי או נשואה) ואין מי שיחליף אותך אם הילד חולה ואין מי שיקום בלילה לעזור לך ועוד ועוד. ואולי אתה מכיר הרבה משלמי מזונות מופקעים אבל המציאות שאני מכירה של חברות גרושות מאד מאד שונה. הן עובדות משרה מלאה כי אין להן ברירה והמזונות ממש לא מספיקים
זה לא סותר את זה שמאד קשה להיות גרוש ולשלם מזונות, כי באמת כשתתי אנשים נפרדים צריך שתי דירות ורמת ההוצאות מאד מאד עולה בגלל זה. שתיהם סובלים.
לא יודע למה החלטת שאני כועס ולמה זה אמור לשנות לתוכן הטענה.סתם 1...
לא אמרתי שזה משנה את תוכן הטענה. רק שזה לא נעים לימיואשת******
והגבתי גם לתוכן הטענה
באמת שאני מכירה גם את צד הגברים הגרושים בענין
אני חושבת שאני מדברת יותר על זוגות רגילים שמתגרשים לא ממפלצות, אלא זה מזה.
אנשים שלא הסתדרו
שהתגרשו
ועכשיו שתיהם צריכים להסתדר
ולשתיהם קשה מאד
ולשתיהם רמת ההוצאות עלתה
וקשה מאד כלכלית
ורע ועצוב
אני עדיין חושבת שלנשים קשה יותר להסתדר אחר כך
מהמציאות שאני מכירה, לנשים קשה יותר.כלה נאה
קשה להם לשלם מזונות ולהקים עןד בית?
מה לעשות?
ועם כל זה ראיתי גברים גרושים שהסתדרו.
אחות של גיסתי גרושה עם 3 ילדים. ומתחננת לגרוש שיבוא לפחות בזמנים שקבעו.
אבל הוא.. עסוק בחברה החדשה שלו.. אין לו זמן לילדים שלו.
אני ממש לא מרחמת עליו שמשלם מזונות.
חסר שגם את זה לא.
מאמינה שאם לא היה את החוק לשלם אז הרבה גברים לא היה מעיניין אותם אם יש לילדים שלהם מה לאכול בכללל.
העיקר להתחתן עוד פעם.
אבל ברור לי שיש גם נשים מכשפות!
יש סיפורים לכאן ולכאןOrit39
בואו נסכם הגירושים זה דבר נורא לשני הצדדים. בואו רק לא נגיע לשם...
איזה כואב.. מסכןכלה נאה
בואו נהיה הגונים: גברים רבים סובלים מחוסר השוויון במשמורת עלהסיירת
בואו נהיה הגונים: גברים רבים סובלים מחוסר השוויון במשמורת על הילדים.
לעתים קרובות נשים מצליחות בערמה לא לאפשר להם משמורת משותפת ושוויונית בתלונות חס\רות בסיס למשטרה.
אני כותבת את הדברים למרות שאני סופר- פמיניסטיות בדעותיי. אבל פמיניזם אין משמעו חוסר הגינות לשום יצור אנוש.
זוכרים את המקרה העצוב וכואב של גיל רונן שהתאבד? השיח של חלק מהפמיניסטיות בנושא פשוט זעזע אותי.
https://www.makorrishon.co.il/news/122869/
תופעת האבות הגרושים המתאבדים רווחת היום. צריך לעצור את חוסר ההגינות כלפיהם וצריכה להיות יותר אנושיות, שוויוניות במסגרת הנישואין.
את סופר פמיניסטית בדעותייך???מיואשת******
את המלצת על הספר לדעת להיכנע לפני כמה ימים
זכותך המלאה
אבל להגדיר את זה כסופר פמיניסטי זה תלוש מהמציאות כל כך שאין איך להגדיר את זה אפילו
אני מניחה שלא קראת את הספר.הסיירת
כיוון חשיבה חשוב נוסף הוא הנושא הנוירולוגי.
ההבדלים בין המוח הגברי לנשי תועדו בעשרות השנים האחרונות. אני יוצאת מנקודת מוצא נוירולוגית.
סביר להניח שעוד לא נאמרה המילה האחרונה בנושא, אבל הממצאים מרתקים.
http://matarbooks.co.il/index.php?book=1493&step=1&incat=0801&nav=4
http://matarbooks.co.il/index.php?book=1834&incat=0801&step=1
למרות שאני רחוקה מהעולם החרדי והחסידי, אני מקבלת את הדברים של הרבי מליובאוויטש ביחס לתפקיד החשוב שיש לנשים בדור הזה ('הוא מצטט את הפסוק: 'נקבה תסובב גבר', תפקיד חשוב בהבאת הגאולה ובכלל בחב"ד יש תפקידי שליחות גם לנשים בניגוד למגזרים חרדיים וחסידיים אחרים) אבל זה לא אומר שיש לנהוג בחוסר הגינות, חוסר יושר וברוטליות כלפי בן הזוג. ההיפך!
לראות את הטוב ולהעצים.
יש נשים החושבות שעם הנישואין ניתן להן תפקיד השוטרות עם מגלב ותפקידן להצליף.
איפה העדינות?!
קראתי חלקים ממנו.מיואשת******
ויש שתי קצוות שאחד מהם הוא כמו שאת מתארת נשים שהן מצליפות ושוטרות. והקצה השני הוא הספר הזה
שניהם מבחילים בעיני
יש הרבה דרכי אמצע ואף אשה או גבר לא חייבים להיות בדיוק באמצע, כל זוג צריך למצוא מה שטוב לו
אשה לא צריכה להיות שולטת וגם לא צריכה להיכנע. יש דבר כזה שנקרא ביחד, ויש גברים שלא מפחדים מהביחד הזה ויודעים לצעוד לצד הנשים שלהן ולא צריכים שהאשה תהיה כנועה מתחתם כדי להרגיש גברים.
היא ממש לא מדברת על כניעה.הסיירת
לא מכירהשוקולד פרה.
מכיר את המסלול ויכול לייעץ גם מבחינה משפטית.
050-5774547
ובעיקר - לא להביא ילדים למציאות לא בריאה או לא יציבה.
ב"ה בטח יש מקרים יש גם בעלים שחושבים להתגרש אבל אז יש להם 6metorafiאחרונה
ילדים וחושביל על המזונות ומוותרים ישר על הרעיון . חחחחחחחחחחח יש גם נשים שחושבות להתגרש אבל יש להם 6 ילדים ואז הם חושבות שהם יצטרכו להסתדר לבד עם הילדים והבעל לא יעזור אז הן מוותרות על הרעיון
ויש כאלה שחושבות לעומק על המזונות וכו ורצות קדימה .
לא יודעת מה לעשות - אוכלתמיד בבטחה
ברוך השם קניתי מקפיא אז לפחות יש מקום עכשיו.
אנחנו לא יכולים לאכול הרבה סויה או דברים מעובדים מדי (בעיות עיכול) אז אי אפשר שניצלים קפואים וכו'.
בעלי לא ממש אוהב עוף (גדל צמחוני), הוא מוכן לאכול אבל הרבה פעמים מגעיל אותו שיש עצמות וכו'.
ניסיתי להכין פרגיות מראש, להקפיא ולחמם, לדעתי יצא מעולה, בעלי לא אהב...
בשר טחון - אפשר להכין ולהקפיא, אבל זה קצת יקר וגם כמה מגוון אפשר, נמאס שהכל אותו הדבר.
וצריך חלבון...
אין לי כח להכין חדש בכל פעם, אני רוצה משהו שיהיה קל להכין הרבה מראש או פשוט להוציא מהמקפיא ולאכול
בשר טחון לדעתי לא יקר במיוחדיראת גאולה
אפשר גם עוף או הודו טחון, הודו לדעתי הכי טעים והכי בריא.
מטחון אפשר להכין אין סוף אפשרויות.
אפשר להכין עיסה אחת גדולה, להקפיא במנות קטנות, וכל פעם להכין מזה משהו אחר. או להקפיא מוכן, זה בד"כ מעולה.
אפשר מאותה עיסה להכין עראיס, קציצות מטוגנות, שיפודונים, קציצות ברוטב, מוסקה, לזניה בשרית, פיצה בשרית, לחמעג'ון / פוקאצ'ה בשרית, ובטח עוד כמה אפשרויות ששכחתי.
לעיסה אפשר להוסיף ירקות או לחם שיגדילו את הכמות (בעיקר משיקול כלכלי. למרות שלדעתי פרגיות הרבה יותר יקר).
אפשר להכין קציצות, ולמחרת לבשל את אותן קציצות בתוך רוטב. עונה לדרישות שלך?
קטניות זה מקור חלבון מעולה, ויש את האריזותמהות
המעולות -ממש טעימות וללא חומרים משמרים של קטניות שנקראות "שטראוס בקופסה" -זה לא קפוא אלא בא מוכן לאכילה בטמפרטורת החדר, כך שאפשר להוסיף לאורז (לדוגמא -עדשים ואורז כמו במג'דרה), לקוסקוס (לדוגמא- חומוס במרק של קוסקוס) ואז זה גם חלבון מלא ,מכיוון שקטניות+דגן =חלבון מלא.
אני הרבה פעמים פשוט מערבבת את הקטניות עם סלט וטחינה וזה מעולה.
רעיונותנפשי תערוג
פרגית במחבת
חזה עוף במחבת
שניצל
קציצות בקר
קציצות הודו
לכל אחד המקציצות אפשר לעשות כמה סוגי רטבים ואז יש ממש גיוון
נקניקיות ביתיות (אשתי מכינה ויוצא מדהים)
המבורגר מבשר טחון
קבב מבשר טחון
צלי בשר
זה בגזרת הבשרי
אפשר גם דגים
דג מטוגן
דג ברוטב
דג בתנור
סלמון
קציצות דג
טונה
קציצות טונה
ואפשר לקבל חלבון גם מקטניות
מגדרה
חומוס ביתי
קוסקוס עם חומוס
מרק אפונה
מרק שעועית
גם במוצרי חלב יש חלבון.
זה מה שעלה לי לראש כרגע.
מניח שיש עוד הרבה מאוד דברים
ככה שיש מבחר
רוב הדברים שרשמתי בבשר עוברים הקפאה בסדר גמור (גם שניצל. לא חוזר להיות קריספי אבל בסדר גמור)
השאר זה דברים שאפשר להכין יום-יומיים לפני וישמרו במקרר
ממליצה לך לקנות נינג'ה גרילרינת 24
מאד קל לבשל ומאד טעים.
פשוט מניחים שם חזה עוף/פרגית/ סטייק/דג עם קצת תבלינים וזה מוכן די מהר.
כמה זמן זה די מהר?פצל"פ
לנינג'ה לוקח זמן להתחמם, תלוי איזה תוכנית אתה שםקופצת רגע
לא מדדתי בדיוק כמה זמן אבל נניח תגריל על עצמה גבוהה אולי עשר דק? בערך? זה עד שהוא מתחמם ואתה יכול לשים אוכל בפנים.
כשאתה מכניס, לוקח כמה דק' עד שמוכן תלוי מה הכנסת:
נניח פילה חזה עוף, 6 דק', אם היה קפוא אז אולי 8 דק', המבורגר קפוא קבבים קפואים עשר דק', כנפיים קפואות שכבר תיבלנו מראש אני אוהבת לשים לאיזה רבע שעה ויותר אבל מוכן כבר אחרי 13 דק' בערך.
דג מושט קפוא עם תבלינים, ברוקולי ושעועית, סביב 12-13 דק' למיטב זיכרוני
תודהפצל"פ
10-15 דקותרינת 24
👍🏻פצל"פ
תודה
אפשר גם מנגל גז אם יש מפרסתהמקורית
הרבה יותר טוב מהנינגה לדעתי ( יש לי את שניהם)
הרבה דברים אפשר לקנות טרי,שימושית
להכין לבישול או טיגון, ולהקפיא, כשמכינים זה בדיוק כמו טרי.
(קציצות/שניצלים/פרגיות מתובלות/כדורי פלאפל/ דגים וכו')
ראיתי מישהי שמכינה נקניקיות בייתיות מעוף טחוןלאחדשה
חזה עוף בסוגים שונים של רטבים (אם תרצי אפרט) ולהקפיא בצורה שטוחה בשקיות זיפלוק
בלילה של בשר או עוף טחון- כשמוסיפים לחמניה סחוטה תפוא, בצל, קישוא הביצים זה יכול כמעט להכפיל את נפח מוזיל משמעותית את המסה. ואפשר להכין מזה המון דברים.
פרגיות- לתבל ולהקפיא עם תיבול ואז רק להפשיר ולטגן או בנינג'ה/תנור.
מגוון סוגי קטניות ברורות מושרות
אפשר גם פשטידות שזה אחלה.
אשמח למתכון לנקנקיותסטודנטית אלופה
דגים, קטניות (יש בהן הרבה חלבון), חזה עוף, פרגיתמרגולאחרונה
הטיפ הכי חשוב שלי- אם הוא ה"בעייתי" ושאר המשפחה אוכלת מגוון יותר - לקנות טרי ולהקפיא במנות קטנות (נגיד כל שקית זיפלוק עם 2 פרגיות)
פרגיות אפשר לתבל לפני ההקפאה (ואז זה להוציא שיפשיר ו2 דק מכל צד על המחבת וביי)
דגים- מפשירים יחסית מהר, תיבול בקטנה ולתנור (גם קצר). נגיד סלמון, פילה מושט/דג לבן אחר וכו.
קטניות- אפשר להקפיא מבושלות או מונבטות.
חזה עוף- כמו פרגיות. בנוסף אפשר לתבל ולעטוף בפירורי לחם, ובמקום לטגן - לעטוף אחד אחד ולהקפיא. יש מקומות שמוכרים ככה מראש (יקר)
אם זה רק הוא אוכל את החלבונים היקרים יותר, ואתם אורזים בנפרד להקפאה, זה הרבה פחות מורגש כלכלית.
ארגון או הסתדרות המורים?לאחדשה
לא ממש קשור לפורום..
בעברי (המפוקפק) עבדתי ביסודי והייתי חברת הסתדרות. ממש נהניתי מההטבות, ההורים שלי חברי הסתדרות וככה זה היה וזהו. השנה חוזרת לחינוך, והפעם בחטיבה עומדת בפני אפשרות בחירה.
מה אומרים, הסתדרות או ארגון? ולמה זה ולמה זה?
תודה תודה
ברכת השם על ראשיכם
הלקוחות שלו. כלומר ההוריםמשה
פשוט.
כן יש סיכון של שיווק. אבל זה נכון בכל מקצוע.
מחפש סיר למכסה שאני?אדם פרו+
יש למישהו?
התמודדות עם הבעל בשבתות אצל ההוריםסיגליות
הי שלום לכולם!
נשואה שנתיים לבעל מתוק, התחתנו בגיל מאוחר..
העניין שהוא שבעלי מאוד מקובע בנוגע לסדר יום שלו,
ההתמודדות באה לידי ביטוי בשבתות שאנחנו אצל ההורים שלי.
הוא רגיל לאכול מייד כשחוזרים מבית הכנסת, בשעה 10:30 סעודת שבת. כשאנחנו בביתנו ככה אנחנו נוהגים.
אצל ההורים שלי הכל יותר בנחת, התפילה נגמרת מאוחר יותר, אחר כך יושבים קצת בסלון ומדברים וכל האחיות נפגשות, והאחיינים, בקיצור, שמח. יוצא שיושבים לאכול לא לפני 11 וחצי או 12.
בעלי בזמן הזה נהיה כועס ועצבני, ואני במתח בלתי נסבל כל הזמן הזה כי אני יודעת שרגע השבירה מתקרב...
הוא עם פרצוף כועס, לא מדבר עם אף אחד, יושב עם פרצוף בתוך הספר שהוא לומד (פרשת שבוע או משהו).
אני מתביישת בטירוף בהתנהגות שלו מהמשפחה שלי, ובסטרס מטורף ממה שעומד לקרות (לא קורה יותר ממה שתיארתי אבל בשבילי זה בלתי נסבל).
לאחר מכן אני לא מדברת איתו כל השבת מרוב כעס על זה שהוא פעם בחודש וחצי לא מסוגל להיות קצת בביטול ולתת לי להנות עם משפחתי שאני כלכל אוהבת וגרה רחוק מהם (אנחנו גרים במושב שלו...)
מה מציעים לי לעשות? לדבר על זה זה קשה כי אני כלכל טעונה בנושא שאני אומרת מילים ממש קשות...
והוא גם תמיד מתנצל ומתייסר אבל נופל שוב.
בהחלט מבינה אותוזקנת השבט
וגבר שלא מקבל בזמן את הארוחות שלו בהחלט הופך רעב ועצבני.
פתרון אפשרי זה לאכול לפני התפילה. עוגות וכדומה. כמות שתזין אותו עד 11~12. יש פוסקים שלא רק מתירים זאת, אלא אף אומרים שזה הידור מצווה (לאכול כדי להתפלל) כמובן אחרי ברכות וקריאת שמע.
אחרי טריק כזה הוא יהיה גם קשוב, וגם פנוי להשתלב בשיחות לפני האוכל, וגם לא דאגן בנוגע לשעת התפילה המדוייקת. מנסיון.
חכמת ההמונים חיפוש ברגים מיוחדיםהעני ממעש
לא קשור לפורום **
מחפש אומים לג'אנטים
משהו נדיר
מתקשה למצוא במוסכים ובפנצ'ריות
אם מישהו מכיר אשמח לשמוע
בדקת בעלי אקספרס? אול אתרים של חלפים לרכב?דוד100
חיפוש מדוייק בגוגל לפי דגם הרכב, ניסית?פ.א.
וכן כמובן חיפוש ממוקד באלי אקספרס
אם תכתוב לי את מה שאתה מחפש. אנסה לחפש גם כן.
איזה רכב?משה
זה לא מקורי. הוחלף למגנזיוםהעני ממעש
אז מה?משה
מה החלק המקורי? ננסה לעזור לך למצוא.
יש ברחבי הארץ כמה חנויות ברגים גדולות___
חפש בגוגל. חלקם גם עובדים עם יצרנים ויכולים לייצר לך בהתאמה אישית.
חנות אום ובורג בתלפיות עוסקים בזה ממש...אולי יהיהרקלתשוהנ
מכסה של ברגי גלגלים או ברגי גלגלים עצמם?נפשי תערוג
אם זה ברגי גלגלים. אין יותר מדי מה להתבלבל. בכל חנות חלפים לרכב יש. עולים כ10-20 שח לאחד
אם זה מכסה. תזמין מחו"ל. יש יותר מבחר ולא צריך לכתת רגליים בין חנויות כדי למצוא משהו שאתה אוהב
תודה לכולם, הסתדרתי..העני ממעשאחרונה
מכשיר ניקוי בקיטור אדיםמפלצתקטנה
האם כדאי לי לקנות מכשיר כזה? המטרה היא לנקות את הפינות של הבית שכרגע מאוד מלוכלכות ואת הרובה בין המרצפות (יחסית עשו לי רובה מאוד עבה). מה דעתכם? מכירות/ים? יכולים להמליץ? תודה
מדהים. קנינו לצורך ספציפי, אבל גילינו שעוזר מאודהסטורי
גם לנקיון באופן כללי.
קנית דגם ביתי או אחד גדול יותר? אשמח ממשמפלצתקטנה
לשמוע פרטים נוספים. תודה!
די קטן, של חברת KARCHERהסטורי
מה עוד מנקים איתו?שמשית123
הכל - עוברים איתו על כתמים קשים, מנקים שירותיםהסטורי
ספות, מזרונים, בגדים שצריכים ניקוי יבש ושלל שימושים שאיני זוכר כרגע.
לי יש, מאושר עד.המקורית
אחלה מכשיר. מרוצה.
אגב לרובה יש תכשיר של חברת sag. לא זול אבל זה פשוט לשפוך ולשפשף עם מטאטא. קניתי וטרם ניסיתי אבל ההמלצות טובות
קניתי אתמול של קרצר עלה לי 800 שקלמפלצתקטנה
ניסיתי את סאג . לא עובד כמו בפרסומת
אולי אנסה שוב יש לי בבית. תודה
תעדכנינהג ותיק
ותספרי איך הוא עובד ומה התוצאה.
האם שווה את המחיר
בע"המפלצתקטנהאחרונה
מדד טל לוריא לחינוךאריק מהדרום
ואיפה מפלגות גוש הקואליציה? למה אין מצע?
אי אפשר לחולל את השינוי (המוצדק להבנתי)מי האיש? הח"ח!
שלוריא הציע, מציע ומן הסתם יוסיף להציע - אבל מהיציע... - במערכת, ללא שינוי באספקטים נוספים. אינך יכול לעשות את התקציב הישראלי למכונת "ביטחון" אינסופי במאות ביליונים, ולייצר בד בבד גם מערכת חינוך מושקעת ומתוקנת ושיוויונית לעילא. אינך יכול לשנות את סדרי התעסוקה של מורים ומורות ("עובדי ההוראה" כלשון המסגרת המארגנת הייצוגית שמונחתת עליהם), למשל חוזים אישיים בקנה מידה נרחב, בלי להציג תוכנית לשינויים כאלו לעיון ולאישור כלשהוא של הציבור, ממשאל עם ועד בחירות כלליות. וקצרה כאן היריעה מלפרט את כל היקף השינוי הדרוש ותשומת הלב הפוליטית והמנהיגותית לנושא. זה דורש שינויים ברמת לוח השנה הציבורי והתעסוקתי הישראלי, במגזר הציבורי ובמגזר הפרטי והעיסקי. זה דורש משהו בסדר הגודל של קומיסר בברית המועצות או מזכיר בסגל הבית הלבן באמריקה. אולי משהו בסגנון טריבון רומי, משהו שיש בידו את מלוא הסמכות, מלוא האחריות ומלוא המשאבים לחולל פעם אחת ולתמיד כזה שינוי. בלי זה אין טעם אפילו לעשות צעד ראשון.
קידום יפה למפלגת אל-הדגלנקדימון
הייתי מעדיף יותר שקיפות בנושא.
הוא שקוף לחלוטיןאריק מהדרום
מציין איזו מפלגה פרסמה בכלל מצע.
מה הניקוד ולמה.
הכל מפורט לפרטי פרטים.
מה לעשות שמפלגות הקואליציה טרם פרסמו מצע בנושא חינוך, אף אחת מהן ומפלגת אל הדגל היא המפלגה היחידה שדיברה על ארגוני המורים במצע החינוכי שלהם שזה בעיני טל לוריא עיקר הבעיה.
ויש גם תיקונים לאלה שמתקנים את המצעאריק מהדרום
זה חלוםמשהאחרונה
אבל פייגלין כמו פייגלין יתקשה מאוד לחבר בין החלומות שלו לבין המציאות הישראלית.
טוב, אחרי שעזרתם לי בשאלת הבריכה, יש לי עוד שאלהשמשית123
איך החלטתם על איזה כשרות להקפיד?
אני מדברת על בני אדם פשוטים שלא בקיאים בכל פרטי ההלכה ודקדוקיה.
אחרי שהתבחבשנו שנים רבות החלטנו לאחרונה לנסות ללכת לפי כושרות, אבל מודה שלא מצליחים במאה אחוז, בעיקר שמתארחים בחוץ, וקיים גם קושי למצוא אוכל קנוי (לא קורה הרבה אבל כן לפעמים כשנוסיים מחוץ לעיר ולא מתחשק לקחת איתנו את כל הבית).
נקודה נוספת שמציקה לי, אחת המשפחות שלנו לא דתיים, רצה הקב"ה אותה משפחה אוהבת להכין אוכל ובכמויות, לא מתארחים שם המון, אבל כשכן יוצאים עם שקיות מלאות כל טוב, רק לשלוף מהמקפיא ולבשל. מדובר באמת בהשקעה גדולה של כסף וזמן.
כשהתחתנו ניסינו לעשות איפוס ולהגדיר כללים, אבל אני בתור מי שמבשלת ומתמצאת בענייני המטבח רואה שלא תמיד הכל לפי הכללים.
לא כל המוצרים תמיד הכשרות שביקשנו, לא משרים ירקות של חסלט, הם אומרים שיש הפרדה בין הסכום של בשרי וחלבי (אלה שמגיעים איתם, אלה שבשולחן זה כן סט שונה), ועוד ניואנסים קטנים הגדולים שמי שלא שומר כשרות לא יכול להכיל.
עשינו עוד כמה שיחות, וכשיש משהו ספציפי מאירים, אבל בהרגשה שלי כל כך חשוב להם האוכל שלפעמים הם מעגלים פינות.
התייעצתי בעבר עם רב שמכיר את המשפחה, והוא נתן תשובה שדי שיחררה אותי מהעול של זה, אבל עדיין מרגישה שהרבה מהאחריות עליי כי בעלי לא שם לב מטבע היותו גבר.
לא לקחת אוכל או להתארח שם יפגע בהם בצורה קשה מאוד.
מה הייתם מייעצים?