אז חשבתי שאני מושלמתחשבתי מושלמת
כל החיים שלי , כל הזמן הייתי סופר מצליחנית!!
אם זה בלימודים (קיבלתי ממוצע בגרות שכל אחת הייתה חולמת עליו, אם זה בחברה, אם זה במשפחה... פשוט הייתי הילדה הזאת שכולם רוצים להיות כמותה...
פשוט לא יודעים להעריך משהו עד שזה נעלם לך מחייך!

המשהו הזה שכל כך חסר לי זאת התחושה הזאת שאני מספר 1... אני כבר מזמן לא מספר אחד...
לא בחברות,
לא במשפחה של בעלי (והכי קשה לי עם זה.. לראות מישהי אחרת שהיא מספר אחד, ביחס, בדאגה... וזה כמובן משפיע גם על היחס כלפי הנכדים)
לא בלימודים
לא בתעסוקה
לא במי שאני
לא במספר הילדים שהבאתי לעת עתה
אפילו בעלי העיר לי שאני לא עצמאית

אני כל הזמן רוצה להיות מישהי אחרת... כל הזמן ..
אני ממש עצובה בגלל זה..
אני מרגישה שאני פשוט לא מי שציפיתי מעצמי להיות
..לא123
כל כך מזדהה... אין מילים
אויש איזו תחושה קשה!!לפניו ברננה!
חיבוק גדול ממני....
כרגע אין לי זמן להגיב לעומק, אבל באמת רוצה לחזק אותך ולומר לך שאת כן מדהימה ומלאה בטוב!! 😘😘
מכירה את התחושה, זו עבודת חיים נראה לי של כולן, כל אחת בשלב שלה...
זה עניין של זמןפי5

אני אותו הדבר אחד על אחד מה שהגדרת.

וכשהתחתנתי כל מסלול החיים שלי השתנה מהקצה לקצה.

לאט לאט עם הרבה סבלנות ועם הרבה בדידות בתחילת נישואי( רחוקה ממשפחה, חברות עיר ילדות ללא ילדים)

למדתי להכיר את עצמי יותר טוב לקבל חוסן עצמי מעצמי בלבד ללא אנשים חיצוניים

וכך לימדתי את עצמי ולמדתי עלי הרבה דברים ועוצמות שלא הכרתי

עד שעם השנים זה נתן בי ביטחון עוצמות ותעצומות חוזק  והכל פנימי וכלל לא חיצוני ולא מאחרים.

וכרגע מרגישה במקום מאוד טוב בגלל ה"נפילה" ההיא שלימדה אותי על עצמי ולימדה אותי כיצד להתמודד להתבגר ועוד.

מאחלת לך רק טוב וכמה שיותר מהר 

רק לגביי מספר הילדים. מי החליט כמה זה הצלחה? חייבת לצייןאין ייאוש בעולם
שהמשפט הזה צרם לי
גם לי. מאדמיואשת******
יקרהחשבתי מושלמת
יקרה , מצטערת אם המשפט צרם לך
גם בין החברות ובין הגיסות אני נחשבת לפחות..
"זאת שיש לה רק x ילדים"
אפילו עם החמות, אני מרגישה פחותה... ממש פחותה.. כשהתחתנתי היו לי המון חלומות גדולים... מה אני אעשה, ואיך תיראה המשפחה שלי...
בינתיים, כל מה שתכננתי יצא שונה! ממש! בתכלית השינוי!
תודה על התגובות, אתן ממש מחזקות אותיחשבתי מושלמת
אז באסה לך שאלו הגיסות והחברות שלך שסופרות לך את הילדים. אין ייאוש בעולם
ובאסה לי לשמוע על שיש הסתכלות כזו בעולם.
את מושלמת לגמרי. בוודאותמיואשת******
לילדים שלך את הכי מושלמת שיש
הם לא באים אלייך תמיד ולא משנה מי מחזיק אותם?
הם לא רצים אליך כשאת חוזרת וקוראים לך באמצע הלילה ?
את הכי בעולם
ואת יודעת
בעבודה תמיד מישהו יכול להשלים את מקומך אם תתפטרי, גם אם את הכי מושלמת בעולם
הנה סטיב גובס מת וחברת אפל ממשיכה במצוינות שלה
לכל אדם יש תחליף
לכל דבר יש תחליף
חוץ מאמא
אין חל תחליף ואין לך מתחרים ואין אף אחד מדהים כמוך לילדים שלך
ולא משנה מה מספרם
תהני מזה, תחבקי את זה.

ומחר אני אכתוב עוד קצת על מושלמות בתחומים אחרים, ועל תמיכה מהבעל...
אבל זה הדבר הראשון שרציתי לומר..את מושלמת ביותר
מקסיםדפני11
ריגש אותי.
תמיד צריך להזכר בזה...
ולפותחת היקרה- גם לי פעם היתה תחושה דומה לזאת שלך, רק ממקום אחר.... רק יכולה לומר שבסוף זאת עבודת חיים, ובעיקר מתנת חיים. יש ככ הרבה טוב אמת ושמחה עצמית במי שאני כי זאת אני.... שהיא נשארת לעד.
לפעמים, דווקא אחרי שמגיעים לכלום שבתוכי.... מגלים כמה הבסיס שלנו היא עצמו מלא אור חוזק וטוב... נשמה חלק אלוק ממעל ממש.... ולעולם אי אפשר לקחת את זה... וזה באמת מי שאני. כי כל השאר זה רק נדמה לנו ....
זו דרך, אבל בסופה היא מתנה.
חיבוק לך והמון כוח ושמחה בגילויים החדשים והטובים שעוד יבואו
זה קשהחשבתי מושלמת
אני רוצה להיות מישהי אחרת!
מישהי יותר קלילה!
חברמנית!
לא טוב לי עם מי שאני עכשיו... פשוט לא טוב לי...

אבל אז יגיע הקול הזה שאומר לי: אין לך מספיק ילדים אז את כבר לא כמו כולם... ואני יודעת שזה לא נכון ויסלחו לי כל אלה שבטיפולים... אני יודעת ומבינה כמה קשה להיות במקום הזה... גם אני הייתי שם , מצפה ומקווה לילד..

ואז תבוא החמות שתיתן יחס מועדף לכלה אחרת... ואז שוב פעם אני ארגיש שאני לא כמו כולם ומשהו לא טוב אצלי .

אוף אני מרגישה שהכנסתי את עצמי למעגל שיהיה לי קשה לצאת ממנו...
כי אני אפעל לא אהיה מרוצה מעצמי, בטח לא כמו פעם
כי את תלויה ביחס של אחרים בשביל להרגיש טובאנונימית 50
תתחילי להעריך את עצמך בזכות מי שאת!!!! אין קשר למספר הילדים ואין קשר למראה חיצוני.
תתחילי לאהוב את עצמך קודם כל.
ותסתכלי על אנשים מדהימים שמקיפים אותך.
נכון, אני מאד תלויה ביחס של אחריםחשבתי מושלמת
אבל זה משהו שקיים בכל אחת מאיתנו. הרצון הזה שיעריכו אותנו...
הרי כשרע לך בחברה מסויימת את קמה ועוזבת.. ואם את לא קמה ועוזבת , אז את כבר לא תהיי כמו קודם... ואז לאט לאט תתנתקי

אבל עם חמותי והגיסות ב"ה אני לא יכולה להתנתק.
מבינה ומכירה את ההרגשהאורי8
גם אני הייתי ילדה מושלמת , בכורה, מוצלחת , קיבלתי הרבה התפעלות. זה הולך איתי עד היום , התחושה שאני מאושרת רק כשאני שומעת את הוואו מסביב. אבל אחרי הרבה כאב הבנתי שיש לי פה עבודה , וכל פעם שאני מרגישה סתם אחת, או אפילו לא משהו, ואין ואוו מסביב. אני מנסה לעשות את העבודה הזו. והעבודה הזו בשבילי היא להזכיר לעצמי מי אני, ושהערך שלי לא תלוי בוואו של אחרים. ובעיקר לשאול את עצמי- האם אני עושה עכשיו את מה שנכון לי/ מה שאני מבינה שה' רוצה ממני בחיים שלי. ואם כן, להמשיך עם מה שאני כרגע. בשבילי זו עבודת חיים שיש בה עליות ומורדות . זו בעיה ידועה של מי שהיתה ילדה מאוד מוצלחת ושהתפעלו ממנה, שאנחנו הופכות להיות תלויות בהתפעלות הזו. אנחנו מאושרות רק כשהיא קיימת. נסי לחשוב מי את? מה נכון לך? מה את רוצה? לא כמו מי את רוצה להיות, לא מי מתפעל ממך ואמר לך שאת נפלאה. אלא האם את שלמה עם עצמך במה שאת עושה? ואם לא מה הית רוצה להוסיף , כי זה נראה לך חשוב , לא כי זה יביא להתפעלות של מישהו. אני יודעת ומרגישה יום יום כמה זה קשה. אבל השינוי בחשיבה עוזר לי הרבה פעמים לשמח גם כשאין ואוו מסביבי.
נכון. זה קיים. אבל זה לא צריך.לנהל אותנואנונימית 50
צריך לדעת שאני שווה גם בפנים עצמי.
ואצלנו גם פעם חמותי.זרקה לי משהו. מאז אני קרה אליה ובאה הרבה פחות. בגלל מה שהיא חושבת עלי אני לא אמורה להרגיש רע.
מה שאנשים אחרים חושבים עלייך זה עניין שלהם.
כתבת ממש מרגש ♡כי לעולם חסדו
איזו תגובה יפהמחי
זה משהו שכל אמא צריכה לזכור ברגעים מסויימים, תודה!מק"ר

מרגש ממש!חביבית
מדפיסה ושומרת לעצמי את החיזוק שלך
תודה רבה לכל מי שנהנתה מהתגובה שלי!מיואשת******

שימחתן אותי מאד

גם אני לפעמים צריכה תזכורת כזאת, אני אדפיס לעצמי...

לכל אחת יש תקופות קשות ומעצבנות בחיים לפעמים

כנסי יקירההמקורית
אני חושבת שכל אחד או אחת באיזשהו שלב בחיים נתקל בתחושה הזו. הנחיתה למציאות הזו שבה תמיד יש מישהו יותר טוב ממך היא כואבת ומפכחת. אני חושבת שזה איזשהו תהליך של התבגרות שצריך לעבור, ועם זאת לא לשכוח שאת מיוחדת כמו שאת ואין עוד אחת כמוך. תחזקי את הנקודות הטובות שבך.
המרדף אחרי השלמות או הרצון לרצות תמיד הוא בלתי נדלה וצריך לעמוד מול הציפיות הלא הגיוניות שלנו מעצמנו לפעמים ולהבין שלא הכל תלוי בנו. ולשחרר.
גם אל תחמירי עם עצמך יותר מדי
אין עוד אמא כמוך לילדייך ואין עוד רעיה טובה כמוך לבעלך.
ואין בעולם הזה מושלם. כולנו חסרים בדברים מסוימים וזה בסדר. זו עבודה לכל החיים לקבל את זה
וגם הרבה תלוי בהסתכלות שלנו על הדברים. אם יש דברים שאת חושבת לשנות בעצמך וישפרו לך את ההרגשה - זה מעולה. תעודדי את עצמך לכיוון הזה אבל בלי הלקאה עצמית. ודאי יש בך מלא טוב רק צריך להתאמן על לראות אותו.
ובכלל אני חושבת שההרגל שלנו להשוות את עצמנו לאחרים בכל מיני דברים הוא ממש לא בריא. יש לך את הכוחות שלך ואת הנתונים שלך ואת היכולות שלך ומה שנכון לאחרים לא נכון לך
>מקוה שהועלתי ולו במעט. שולחת חיבוק וירטואלי !
הפער בין הפנטזיה למציאות מכאיבתפוחים ותמרים
אחד השלבים הקשים בהתבגרות הוא הפרידה מהפנטזיה. לקבל את עצמך כפי שאת באמת, ולא כפי שחשבת שתהיי. כשהפער הזה מצטמצם מרגישים מוטיבציה לשנות מה שאפשר, ולא חוסר אונים מתסכל בגלל התחושה שאין סיכוי לממש את הפנטזיה.
מאחלת לך שתתקרבי לעצמך האמיתית, תעריכי אותה ותאהבי אותה.

ומילה אחרונה: בעיני החיים הם לא מרוץ הישגים, אלא רצף של זרימה, כשהחוויה האמיתית טמונה בדרך עצמה, לאו דווקא בהגעה אל פסגת ההר.

מחבקת אותך על התחושות הקשות.
מאד קשה ליחשבתי מושלמת
את צודקת! אבל זה כל כך קשה!
קשה לי...
אני רוצה להיות זאת שמתייעצים איתה, מספרים לה, צוחקים איתה, ואני פשוט לא... וזה פשוט עצוב
אני כל כך רוצה להיות מישהי אחרת!
מישהי זורמת, חברותית, צוחקת, מישהי ששמה פס על כוללללללם! כולל כולם!!!
מאד מתחברת למה שכתבת, תודה!מיואשת******

תגובה מהממת, תודהאורוש3
ברגע שאת תתחילי לחשוב ולהגיד לעצמך שאת מושלמת,כי לעולם חסדו
כבר לא יהיה אכפת לך מה אחרים חושבים.
אם את לא שלמה עם עצמך - זה משהו אחר וכדאי לדעתי לעשות כאן בחינה של מה חסר לך ועל מה אפשר לעבוד.

מעבר לזה - אני בטוחה שיש אנשים שאת מושלמת בעינהם. הכי חשוב שאת תהיי הכי הכי בשביל עצמך!
תחבקי את עצמך חזק ותאמיני שאין כמוך, הקב"ה מאמין בך כל יום וכל רגע ונותן לך כוחות.

אי אפשר להיות תמיד מספר 1 וגם לא צריך וזו עבודה קשהההה (אומרת גם לעצמי...) להבין את זה.
פשוט תהיי את. הכי טוב שלך. זה הכי הכי בעולם.

בהצלחה
וואוושוב אתכם
מזדהה מאוד.
קוראת את התגובות..
וואומחי
התחושות האלה פוגשות אותי ממקום דומה...
אני לא מושלמת ולא חולמת להיות מושלמת, אין אדם מושלם בעולם, אבל יש כל כך הרבה דברים שהייתי רוצה להיות יותר טובה בהם, ומזדהה עם הכאב כשיש מישהו בסביבה הקרובה להשוות אליו ולהרגיש שהוא יותר והיית רוצה להיות במקומו...
ממני שיש עכשיו כלה חדשה במשפחה שיש לה כמה תכונות מהממות שתמיד רציתי שיהיו לי ועבדתי ועובדת על זה... והיא פשוט שם, ואני לא, וזה מעמיד מראה מול הפנים וזה לא קל!
וקשה להגיד לעצמי שאני לא ככה וזהו, כי זה דברים טובים, וכולנו רוצים וצריכים להשתפר במה שאפשר... זה לא כמו להגיד לעצמי אז אני לא מסודרת/שפית/חברותית/זורמת/מקורית, זה לא אני ויש לי מעלות אחרות. זה דברים מהותיים, מידות טובות, אז זה קשה יותר...
עוד לא החלטתי אם אני אמורה באמת ללמוד ממנה ולהשתדל לקחת אותה כדוגמא (לא לנסות להיות כמוה, להיות האני הכי טובה שאני יכולה להיות ולקבל השראה מהמידות הטובות שלה) או שזה מביא אותי למקומות לא טובים ואני צריכה להבין שחיים של כלה ושל אשה נשואה עם ילדים הם שונים וגם הציפיות מעצמנו שונות.
סליחה על ההצפה, המילים שלך פשוט פגשו בי בימים סוערים בתוכי... ואולי משהו ממה שהעליתי פה יוכל לעזור גם לך.
באיזשהו שלב בחייםחביבית
אני וושהת שכל אדם צריך לעבור תהליך של איך אני מושלם בעיני עצמי. זאת ממש עבודת מידות. מה החוזקות שלי? מה הדברים הטובים שאני מביא לעולם? וזה מוביל כמובן ל 'מה התפקיד שלי פה ואיך אני עושה אותו הכי טוב שאפשר?'

מזדהה כל כך כי גם אני תמיד הייתי הבת המושלמת של ההורים שלי, זאת שכל המורים אוהבים וכולם אומרים 'תהיו כמו x'
אבל בחיים שלנו אנחנו צריכים לראות על מה עבדנו קשה, במה התקדמנו למרות הקושי שהיה לנו... ואלו ההשגים שלנו!!!
בטוחה שיש בך המון דברים טובים!!! תחשבי ותמצאי אותם בתוכך! בעצמך!!! ורק כך יהיה לך ביטחון עצמי מול החמות, החברות, הגיסות וכל השאר... כשאת תאמיני בעצמך- זה מה שתשדרי לעולם ואז כל השאר יאמינו בזה גם כן!!!
אימון אישי לדעתי יוכל מאד לעזור לךנפש חיה.
לאהוב את מי שאת
ואת מה שאת.

בהצלחה!
שמעת פעם את המשפט- סוף הכבוד לבוא מיואשת******

תראי, אין לי נחמות קסם. 

לא יקרה יום אחד קסם ותהיי מספר אחת בכל התחומים שציינת

אבל כן, בעבודה עצמית יקרה יום אחד קסם ותחשבי כמה את מושלמת כמו שאת

אבל זה תהליך

והוא לוקח זמן

ולפעמים נפרדים מהחלומות שלנו ולעפמים הן צובטים לנו תמיד

אני רציתי משפחה עם קבוצת בנים שובבים שמפרקים ת'בית וצועקים ומכדררים, ורק לכתוב את זה עושה לי קוועץ גדול בלב

ויש לי משפחת בנות מתוקות רגועות ומהממות (תכף יבואו פה אמהות של בנים שרוצות בנות ויגידו מה??? את באמת רוצה את זה?? כן. זה מה שרציתי)

והחלום הזה אף פעם לא יתגשם. בהריון הזה נפרדתי ממנו בדמעות ובכי של חודשים. כן, חודשים. 

אז בגלל זה אני לא מושלמת? נכון החיים שלי ממש לא הלכו בכיוון שחשבתי, כל כך הרבה דברים קרו לגמרי אחרת

אבל עם השנים אני לומדת לראות את הדברים שבכלל לא חלמתי עליהם וקרו, וכמה הם יפים ומקסימים, וכמה בעצם הם טובים לי, אפילו שלא ביקשתי, ולא תכננתי, ורציתי משהו אחר, אבל בעצם מה שקרה הוא הרבה יותר מתאים לי וטוב לי

קשה לי קצת לתת דוגמאות בגלל אאוטינג, אבל אפילו הקריירה שתכננתי לי ולא התממשה בגלל כמה סיבות שהיינו צריכים לעבור למקום מגורים שהיא לא רלוונטית בו, ועוד כל מיני, בכל מקרה אין לי קריירה מפוארת

אבל פתאום היום, אני כל כך אוהבת להיות בבית שלי עם הילדות שלי, שאני מבינה מה הייתי מפסידה אם הייתי עושה את הקריירה ההיא כמו שתכננתי, ומבינה פתאום שהרבה יותר מתאים לי לשבת בבית בערב לפטפט איתן מאשר לעבוד כמו מטורפת 

ולפני כמה ימים הגיעה לי הצעת קריירה חלומית שאמרתי לה לא יפה, בלי היסוסים רבים. 

מקווה שהצלחת להבין למה אני מתכוונת

כאילו החיים לקחו אותי למקום אחר בכלל

אבל יפה פה, במקום האחר הזה

נעים פה, במקום הלא מתוכנן הזה

מתאים לי מאד המקום הזה שלא חשבתי לבוא אליו בחיים

הגעתי להולנד המלאה טוליפים מקסימים, אפילו שרציתי לנסוע לתאילנד האקוזטית, ואני לומדת להנות מהולנד, לא בצורה מושלמת, לפעמים יש לי צביטות על תאילנד ולמה אני לא שם, אבל רב הזמן, טוב לי פה

ואולי יום אחד אגיד גם לתאילנד, מי יודע

ובנוגע למשפחה של בעלך, כמו שאמרתי, סוף הכבוד לבוא...

כשנכנסתי למשפחה של בעלי הייתי היחידה שהיא לא מורה, שעובדת עד 3 וחצי, שעובדת בחופש, (עוד כמה דברים שלא אכתוב מחשש אאוטינג) 

אמרו לי וחשבו עלי כל מיני דברים

עם השנים, קודם כל חלק כבר עברו לעבודות במשרות מלאות, ופתאום מקטרות ומבינות על מה דיברתי כל השנים, באות אלי להתייעץ ואפילו היתה בקשת סליחה אחת מפתיעה ממש

וגם חמי וחמותי גילו שיש לי צדדים אחרים שמכפרים על זה שאני לא שורצת אצליהם בחופש

מאחלת לך הצלחה רבה!

ממש אוהבת את ההשקפה שלךאורוש3
ובעיקר את האנושיות שבה את כותבת... כן, בכיתי חודשים, כן סבלתי מול הגיסות וכו'.. הרבה פעמים אנחנו נוטות לכתוב או לדבר באיזו רמה כזו של דיבורי עומק וגדלות. לא שחלילה מישהי משקרת. אבל כותבת יפה כזה בלי להתייחס לעבודה הסזיפית שביומיום, לאכזבות. אני אוהבת את הנקודות שאת מגיעה אליהן כי רואים שהן מתוך כנות ועבודה עצמית קשה ואמיתית...
כאתה ילד או מאד צעיר,שאלהשאלה
אתה תמיד בטוח שלא יקרו לך כל הדברים המבאסים והמעליבים שקורים לאנשים אחרים בחיים. אבל הם בדרך כלל כן קורים וזאת תחושה מאד קשה. כאילו המציאות לא קיימה איזו הבטחה שתמיד האמנת לה. נראה לי שאת צריכה לנשום עמוק ולהתחיל איזהשהו תהליך של קבלה עצמית של מי שאת היום. להפרד מהמושלמת שהיית ולהסתכל על החיים שלך כפי שהם. מה את אןהבת, מה את לא. מה אפשר לשנות, מה לא. והעיקר- לנפות את גיסתך/חמותך/חברותייך מתוך המערכת ולהשאיר שם את מי שחשוב, את מי שאת משפיעה עליו - את, בעלך וילדייך. ממליצה מאד מאד על לימודי ימימה אם יש לך אפשרות.
בטוחה שההרגשה קשהמנגו בנננה

אבל נראה לי שבעיה העמוקה פה זה 

"אני כל הזמן רוצה להיות מישהי אחרת... כל הזמן .."

אם תביני שיש לך את היחודיות שלך אז כל השאר יגזר מזה... את לא יכולה להיות מישהי אחרת וסביר להניח שהמישהי הזאת שאת תמיד מסתכלת עליה ורוצה להיות כמוהה גם לה יש חסרונות והיא לא מראה אותם...

את פשוט שמה דגש על האין ולא על היש...

מספר ילדים? זה לא תחרות

תעסוקה? זה לא הכל בחיים...

תקחי לעצמך את הדברים שאת אוהבת וטובה בהם ותעצימי אותם ולא את מה שאין לך ואת פחות טובה בו...

החיים זה לא רק להיות מספר 1.. אי אפשר להיות מספר 1 בהכל, זה ראייה נורא ילדותית.. אני בטוחה שגם אם תקחי את החברה הכי מצליחנית שלך ותשאלי אותה אם היא מרגישה מספר 1 היא תגיד לך לא ותוכל למנות לך מיליון ואחד דברים שהיא מרגישה כישלון בהם...

החיים הם לא בית ספר תיכון וציונים, הם מעבר, ואם תסתכלי עליהם כציונים והשיגים רק אז תמיד תרגישי את הכישלון.

זה המון עבודה עצמית של שינוי תפיסה, ובכללי תמיד עוזר לדבר על זה.

היה לי חלוםחשבתי מושלמת
היה לי חלום, על מספר הילדים... על הרווח ביניהם...
היה לי חלום מה לעשות כשאני אהיה גדולה
היה לי חלום איזה מן בן אדם אני אהיה

היה לי חלום, ואני עדיין חולמת אותו...
אני לא אוהבת את עצמי, ואולי זאת הבעיה..

אם הייתי צריכה להסתכל מסביבי מהמעגל של החברות, הגיסות וכו' , לא הייתי רוצה להיות מי שאני...

ממש מבינה את המקום שלךאורוש3
הייתי בו. עזר לי טיפול..
ואני עדיין עובדת על זה לבד. להשלים שהמציאות היא לא מה שחלמתי שתיהיה, שאני בסדר כמו שאני, לאהוב את עצמי, לחזק את הביטחון העצמי הנמוך...
אין לי עצות זהב מלבד הזדהות. היו פה כמה תגובות מהממות. זה חלק מההתבגרות שלנו כנשים ןתהליך טבעי. מאמינה ומקווה בשבילך (ובשבילי) שבמשך הזמן התהליך יוביל למקום יותר עמוק, פנימי ואמיתי. כי כל המושלמות שדברת עליה, היא חיצונית. וההשלמה והאהבה העצמית היא במקום הרבה יותר פנימי ועמוק... יהיה בסדר!
אבל זה חלוםמנגו בנננה

וחלומות לפעמים מתגשמים ולפעמים לא,

ומה עם דברים שלא חלמת עליהם ובכל זאת יש לך?

גם לי היה חלום להיות אמא צעירה, היה.. שנים של טיפולים, אבל הי.. אני אמא! אני מסתכלת על מה שהשגתי, גם אם זה לא בדרך שבה חלמתי עליה..

אנחנו  תמיד יכולים להסתכל על האין, אבל מה זה יתן לנו? להרגיש את החלל הריק בין החלו ם למציאות? להיכנס לדיכאון ובמצב יותר גרוע להסתכל על X ולהגיד למה לו מצליח בקלות ולי לא?

אני חושבת שהרבה פה זה בגרות אבל גם גישה לחיים, לא יעזור לך ולי לאכול את הלב ולסתכל מה לא, אני בוחרת במה כן, אז מה עם בעבודה לוקח לי להגיע ליעדים יותר ממה שחשבתי אם בכלל, לפעמים החשיבות היא הדרך ולא התוצאה, קל להגיד. אבל בדיוק כמו עם הילדים, אני יכולה להגיד שאחרי שנים של ציפיה אני כל כך מלאה בשמחה והודיה על מה שיש גם אם זה לא היה בתוכניות ובחלומות שלי

את כותבת שאת לא אוהבת את עצמך, מה את עושה עם זה? מה יגרום לך לא לאהוב אלא להשלים עם מי שאת?

ולגבי ההסתכלות על החברות והגיסות וכו, אני חושבת שהרבה פעמים מה שאנחנו משקפים כלפי חוץ זה לא מה שקורה מבפנים, לצערי הרבה פעמים מקרים כאלו מסתיימים בטרגדיות, לכן אומרת, תדברי על זה, לטפל בזה, אם זה עם עצמך ואם זה עם בעל מקצוע. זו לא מילה גסה

טוב שאת לא בפסגהשוקולד פרה.

בטח היית רוצה להיות שם, להרגיש את עצמך מצליחה בקריירה ובאימהות,

להרגיש שהולך לך. פשוט הולך.

עם יד על הלב-

האם הפסגה הזאת, אין בה דברים שליליים?

אם אני חושבת על נשים מושלמות כאלו-

אלו שרק לראות את הבית ולקנא,

אלו שהילדים שלהן הם גם מקסימים, וגם טובים בלימודים, וגם עם אלף חברים, וגם הכל,

אלו שאצלן הבעל הכי עוזר, הכי מפנק, הכי רגוע, הכי מפרנס,

אלו שבדיוק התחילו קריירה חדשה כ"מאמנות למושלמות", ומה-זה הולך להן..!!!

כל הזמן הן מקבלות פניות,

והן גם מתנדבות ב"יד לאם"--

לא הייתי רוצה חברות עם אף אחת כזאת.

כי יש בה משהו לא אנושי. כי היא "דוקרת" מדיי.

כי היא כל הזמן עסוקה בלרדוף אחרי שלמות, במקום לקבל את הפינות המכוערות של היקום.

אני אישית הרבה יותר מעדיפה מישהי שעברה דברים בחיים,

שכן יש לה שריטות פה ושם וחבלות,

שיש לה סבלנות כשהילדים צועקים,

או כשהבעל נראה הכי מוזנח בעולם.

זאת מישהי שאני יכולה לשתף אותה. הרי הלב יודע שהוא לא מושלם. הלב מכיר בחסרונותיו.

אז למישהי כזאת, שיש לה *חמלה* כלפי חסרונות- למישהי כזאת אוכל לשפוך את ליבי.

ולדעתי אין דבר יותר יקר ויפה ממישהי שבוחרת *בך* כדי להיחשף קצת ולקבל ממך הבנה ואמפתיה-- בכוונה לא כתבתי עצות! כי עצה זה בא ממקום של "הייתי שם ונגאלתי\נרפאתי\ אנאערף. אלא מקום של "איתך אנוכי בצרה".

וזה רק מנק' המבט של מישהי מבחוץ.

כי את עצמך, אם היית בפסגה,

לא היית כל הזמן עסוקה ב"לשמר" את הפסגה הזאת?

או אולי אפילו- להתאמץ עוד קצת ולהגיע לעוד גובה?

(משהו שכמובן לא נפסק אף פעם ובטח שלא מאפשר לך להינות ממה שכבר יש)

לא היית מפחדת שהמראה הזאת תיפול? תישבר?

לא היית חוששת מקנאה מנשים "רגילות"?

לא היית חוששת שתבוא מישהי אחרת ו"תכפול אותך" בהצלחות שלה?

מישהי שאת תהיי חיוורת לידה? שתשים אותך בצד?

נראה לי בסתר ליבך כן היית פוחדת מהתרחישים האלה, שהם בהחלט אפשריים- והם גם קורים!

יותר מזה- טוב שהם יקרו!

כי אחרת את עלולה להיות בחוסר מודעות מפחיד.

לחשוב שאת וואו בלי לראות מי את באמת.

לגמד אחרים כדי לשמור על תחושת הוואו.

ליפול מכל מישהי כזאת, שגונבת לך את תחושת הוואו.

בשביל מה לך כל זה?

תהיי רגילה,  תנסי להשתפר עם מה שיש אבל בלי לחץ,

ותאמיני לי- 

הרוגע שלך והקבלה העצמית שלך יתנו לך איכות חיים הרבה יותר טובה.

גם מול חמותך!

הלוואיחשבתי מושלמת
הלוואי ואני אצליח לעלות ולהתעלות... גם אם זה יהיה רק מול עצמי

אני אשלח לך מסר בעזרת ה' כשיהיה לי זמן פנוי....בסדר?נפש חיה.
ואת בראש שלי. מאד.
לגמרי לגמרי.תיתי2
אני גם מתרחקת מנשים מושלמות. אין לי כוח לזה... מעייף ולא מדבר אלי.
כנראה שהגעת לגיל בו את נדרשת לאהבה עצמית אמיתיתאמא יקרה לי*

אני חושבת שכולן עוברות את ההתבגרות הזאת, בשלב כלשהוא בחיים...

מגיע השלב שבו את לומדת לאהוב את עצמך ואת חייך ממקום פנימי ואז בלאו הכי

יש פחות צורך בכל האישורים הסביבתיים, מבחוץ...

וכל מה שנראה לך שהיה פעם פסגה, היה טוב לשעתו.

אבל הנה, גדלת, בגרת, הפכת לאם- חפשי מה טוב בך היום? במה את טובה ומיטיבה?

ועוד נקודה- לכל מי שמקימה משפחה יש תימרון בין רצונות וצרכים, אולי אם תביני שזו דרך העולם

תוכלי להרפות מהמרדף העצמי.

כי אם למשל, ויתרת על עבודה נחשקת לטובת עבודה קרובה/ עם פחות שעות כדי להיות יותר עם ילדייך

אז ודאי שהם הרויחו מזה המון אבל כלפי חוץ זה הישג שאינו נראה.

היי שלימה עם החלטותייך ועם עצמך ואז תגובת הסביבה בלאו הכי תהיה פחות חשובה לך.

עזרת לי גם, תודהאורוש3
כיף לשמוע...אמא יקרה לי*

מספרת מה קרה לי שלשום לגבי מס הילדיםתפוחים ותמרים
לפני השינה פתאום התעצבתי וחשבתי שממש קשה לי להיפרד מהשלב של הפוריות, וכמה זה נורא שזה ההריון האחרון שלי, ושהייתי מאד רוצה עוד הריון ועוד ילד. וממש הייתי עצובה.
ואז פתאום תפסתי את עצמי, והודיתי על מזלי הטוב, ושמחתי בילדים שיש לי, ובהריון (הנסי) שלי, ובמקום להרגיש את הריקנות והחסר זרם אלי שפע עצום.
בין שני הרגשות האלה לא השתנה המצב שלי בעולם, אלא רק מצב התודעה שלי. מאד שמחתי בשינוי והודיתי עליו ונרדמתי שלווה ומאושרת.

ממליצה לך על טיפול - עם איש מקצוע, בעזרת ספרים, מה שתמצאי לנכון. חשוב שתלמדי לבל את המציאות אחרת את גוזרת על עצמך חיים של אומללות. החיים לא מתנהלים לפי התוכנית שלנו, אלא פשוט מתנהלים. כשאנחנו דוחים את המציאות זה מתכון בדוק לכאב, תסכול, אכזבה, מרמור ואפילו דכאון.
איזו מתוקה, ממש עודדתי אותיחשבתי מושלמת
באמת ממש עודדתי אותי!!!
אני צריכה לעבוד על זה... אני מאמינה שבסוף אקבל את עצמי..!
אמן... שלחתי לך מסרנפש חיה.
קודם כל חיבוק בהחלט לא קל להתמודד עםאני זה א
תחושות כאלו ופתאום באמצע החיים הכל מתהפך לך ככה. ואני חושבת שיש לך פה הזדמנות לעשות עבודה עם עצמך אפילו אולי להיעזר בטיפול רגשי לתקופה זה לא בושה ולא כי יש לך בעיה אלא כי את צריכה ללמוד לקבל כלים איך להתמודד עם עצמך בלי קשר למה הסביבה חושבת עליך. אז התרגלת להיות תמיד מספר אחד ואולי אחרים באמת קינאו בך בלי שהתכוונת ועכשיו את פתאום מרגישה את כל זה רק הפוך את זו שמקנאה שמחכה לאישור של חמותך של חברה או כל אדם אחר. הצלחה לא נמדדת רק בכלים של ילדים/בעל/עבודה וכו.. הצלחה נמדדת (אם בכלל) בקשיים דווקא אם התמודדת או לא...
נכון שיש אגב לכולנו בראש תבנית של מה נחשב הצלחה אבל באמת זה כלום כי כל אחד יש לו מסלול משלו זה שנניח משרה מסוימת נחשבת יותר זה לא אומר שזה מה שנכון לך ואם לחברה שלי יש 12 ילדים ולי 4 זה אומר שאני פחות מצליחה ממנה? להיפך אני עברתי גיהינום עד שהשגתי הריון וגם בהריונות עצמם לא ליקקתי דבש רק חיכיתי שיגמרו ואצא בידיים מלאות ובריאות.. אז היא קיבלה מתנה גם נקלטת בקלות וגם לא סובלת היא זכתה בזה ואני זכיתי בילדים של תפילה.. ההסתכלות שלך צריכה להיות יותר פנימית אני יודעת שזה קשה וזו לא ביקורת עליך אלא רק ניסיון להאיר לך את הדברים איך אפשר להסתכל על הכל.. בהצלחה
ממש משבר... ליבי יוצא אלייךתיתי2
המשבר שאת עוברת הוא נורמטיבי, כולם עוברים אותו בשלב מסויים בחיים שבין הנערות לבגרות.
כשקולטים כמה החיים הם מאתגרים, ולא פשוטים כמו שהיה נראה לנו בתיכון
ושהחלומות שחלמנו והציפיות שפיתחנו לעצמנו (ולפעמים החברה בנתה ממנו ציפיות...) הם לא פשוטים כלל לביצוע, ואולי בכלל לא יקרו לעולם.
ברור שזה סודק משהו בדימוי העצמי ובבטחון העצמי
ומצריך הסתגלות והשלמה עם מי שאני כעת ועם בחירותי.

עם זאת...
רוב האנשים חוו את הפער הזה גם בילדות ובנערות, ורכשו כלים להתמודד.
רוב האנשים פגשו את חסרונותיהם, ואת הפער בין המצוי לרצוי עוד לפני שהפכו לאנשים בוגרים.
אז הם יודעים שהפער קיים, ויודעים שההכרה בפער יכולה להביא גם צמיחה וברכה, ויודעים להתבונן פנימה בכוחות שלהם, בטוב, ולחפש כיוון מחדש.
גם אם "עלינו קומה" והחיים הפכו להיות הרבה יותר מסובכים, את הכלים הבסיסיים והאמון בעצמי על אף החסרונות, כבר יש.

ואת מתארת ילדות ונערות מושלמת ללא התמודדות עם הפער.
ופה נכנס האתגר הבאמת גדול שלך.
ללמוד להכיל את עצמך על אף חסרונותייך או חלומותייך שנגוזו, או המורכבות שבפער בין האמא שהיית רוצה להיות לאמא שהינך.
האמת, אני מניחה שכן היו לך סיטואציות בילדות של פער והצפת חסרונות, אבל הצלחת לדלג מעליהם ולהמשיך להרגיש תחושת שלימות.
כך או כך..... אני מצטרפת להמלצות על טיפול אישי.
את יכולה להסתדר בלי. נראה לי יהיה לך יותר קשה ויותר ארוך להשאר עם זה לבד.
גם ילד שפוגש חסרון בעצמו, מקבל את התמיכה והכלים מאמא שלו. באותה מידה כאדם מבוגר, אפשר להעזר במטפלת.

בהצלחה!!!
תודה רבה!! הצלחתם בחוכמתכן לרומם את רוחיחשבתי מושלמת
משהו שהיה אתמולחשבתי מושלמת
נפגשנו וכל הגיסות אמרו לי שלום, אבל יותר מזה הם לא אמרו דבר... ויש לציין שבינן הן כן מדברות... פשוט לא איתי
לא יודעת מה לעשות, איך לגרום לכך שיתייחסו אליי.. זה די פוגע ...
אני לא כתבתי לך, סליחה ! אנחנו בבית בארגונים.....נפש חיה.
אשתדל ממש.
ואת מוצלחת ושווה
ולא זקוקה לאישור של אף אחד על היותך כזו!!
אולי זה לא כדי לפגוע?בשאיפהאחרונה
לפעמים קשה לפתוח בשיחה עם גיסה.
לא לכולם יש כישורים חברתיים מפותחים.
את יכולה לעמוד ליד ולנסות להשתלב בשיחה אם זה שייך, או למצוא תעסוקה אחרת...
יש מפגש משפחתי מסויים שקבוע אני מרגישה בו לא קשורה וללא מישהו לדבר איתו. אז מאז שיש לי ילדים אני עם הילדים. או מנסה לאסוף את הבלאגן סביבם. או קוראת עיתון או ספר...
חבל לבזבז אנרגיה בלהיעלב
ביטלו את הלימודים מחר בכל הארץ.. איזה הזיהפרח חדש

כנראה כדאי לשים את הילדים בממד לישון למי שיש ממד

ולהיות מוכנים לאזעקות

מהה איפה ראית את זה?רקאני
עדכון הנחיות פיקוד העורף מהדקות האחרונותואני שר

בגלל צפי ירי מאיראן

תפילות

זה מה שיש לנו

עכשיו אני רואהרקאני

יואווו

סיוטטטטDoughnut
אני בדיוק חולה ותכננתי לנוח בבוקר😖
אוייישש איזה גרוע :-/רקלתשוהנ
הם בדיוק נרדמו לי לפני שעהניק חדש2

מתלבטת אם להעביר אותם

לא להלחיץ אותם במידה ולא יתפתח לאיזור הדרום משהו

אני לא העברתידרקונית ירוקה
אבל ארגנתי את הממד עם מזרונים ושמיכות למקרה הצורך
אני לא הייתי מעבירה עכשוואני שר
כן מתארגנת - לסגור את החלון של הממ"ד, לשים שם ציוד בסיסי נחוץ (מים, משהו מתוק, לפי מה שאתם צריכים...)

בשורות טובות וישועות גדולות!

נניח יש לכן עכשיו בת בכינרת?מתיכון ועד מעון

באופן היפותטי כמובן, מה הייתן מציעות לה לעשות כרגע?

קודם שתלך למרחב מוגן הלילהזיקוקים
ומחר תבדוק איך היא חוזרת הביתה

כל זאת בתקווה שהיא בעניין לחזור....

מצאה מרחב מוגןמתיכון ועד מעון

יש לה גם רכב.

השאלה אם אפשר לנהוג ככה

היו לנו בצפון עכשיו 5 אזעקות ברצףזיקוקים
לא הייתי לוקחת סיכון
אני הייתי אומרת לה לחזור, כן...טארקו
אם את מכירה אותה בתור אחת שתתמודד נכון בזמן התרעה ולא תילחץ.
נראה לי הייתי אומרת לה לחזוראורוש3
מה עשתה בסוף?רוני 1234אחרונה
מה עכשיו אני לא מבינהההשירה_11
עוד עזה?? עוד פעם כל כמה חודשים סבב שלא מסתיים?!?!

זה בלתי כבר בלתי!!!

סופריקה

נראה לי שטראמפ יעצור את זה מהרהמקורית

הוא רוצה הסכם ויש סברה שאומרת ששנה של מונדיאל מקצרת מלחמות🤭

חחח אהבתישירה_11
אתן מכניסות שניצל תירס/נקניקיות/וכל זה.. הביתה?פומלה

כן או לא?

ולמה?

אצל ההורים שלי תמיד היה

ואנחנו לא קונים בכלל.. כרגע..

כל עוד אתם יכולים בלי - אז כמובן עדיףמתואמת

לנו יש בבית... (לא קנינו בתחילת שנות נישואינו) השילוב של ילדים בררניים עם אמא שלא אוהבת לבשל מצריך את נוכחותם (אבל האמת שחלקם בררניים עד כדי כך שגם לא אוהבים את זה...)

דברים מהירי הכנה נוספים שאנחנו קונים ובריאים יותר:

פלאפל קפוא וכדורי פירה קפואים (אופים בתנור).

כרובית וברוקולי (אופים בתנור עם תבלינים, אבל כמובן לא כולם אוהבים)

לפעמים גם קונים אורז עם תבלינים בשקית, שרק מבשלים וזהו. לא הכי בריא, אבל יותר בריא מדברים אחרים...

כן למצבי קריסהשמש בשמיים

זה לא ארוחה מאוד בריאה וזה גם מאוד מאוד יקר אבל זה ארוחה הרבה יותר מוצלחת מלא לאכול בכלל, ואז כל היום לנשנש. מה לעשות שיש לנו בהחלט ימים כאלה שאין מה לשלוף ואין זמן להכין ואז זה סוגר פינה ויש משהו לאכול.

כן. מוצרי סויה אוכלים פעם- פעמיים בשבועיעל מהדרום
כןהמקורית

לא רוצה ליצור לילדים חסך כי כולם סביבם אוכלים מלא גאנק

בתכלס לא מאוד משתמשת בזה. נקניקיות יוצא לי לשלוח לילד השנה פעם בשבוע וחצי לצהריים בבית הספר כי אין הזנה (לפני כן אכל אולי פעם בחודשיים)

שניצל תירס הבת שלי מאוד רצתה. אכלה כמה פעמים ומאז לא נוגעת

מעדיפה שלא אבל לא תמיד מספיקה להתארגן על אוכל מבושל בגלל שעןת העבודה אז יש פה 

לא על בסיס קבוע, באירועים חגיגייםאוהבת את השבת

כי הילדים מאוד מבקשים

תכלס קצת לקרוא על זה מוריד את כל החשק

נקניקיות כמעט ולא.ניק חדש2

זה מזעזע בעיני

מביאה לו פעם בכמה חודשים ועושים לו בנינג'ה.

שניצל תירס לא אוהבים

אבל כן יש פה שניצלונים של עוף טוב.

מציל אותי האמת

יש פה ילד בררן קשות+ אסור להביא לגן מוצרי חלב. אז אני שמה לו שניצלונים וקטשופ הוא בעננים.

בשניצל עוף אני לא רואה בעיהיראת גאולה
אולי יש הבדל בין החברות, במה שראיתי היו רכיבים רגילים שיש גם בלחם פרוס... לא שיא הבריא אבל ממש מקל עלי במקום לעמוד לטגן שניצלים.
כמעט ולאמתיכון ועד מעון

טבעול בכלל לא, נדיר ממש, ברמת פעם בשנה בערך...

נקנקיות רק שעושים על האש.

מעדיפה לבשל אוכל מזין

מוצרי טבעול לא אוהבים, נקניקיות עוף דווקא כןכולנה

בעיקר הילד הבררן שלי

מכירות מותג בריא של נקניקיות עם כשרות טובה?

נקניקיות ובריא זה בדרכ לא הולך יחד המקורית

זה מוצר סופר מעובד

אני לא מכירה בכל אופן אבל אשמח להחכים

יש נקניקיות המתאימות לתזונת פליאוכולנה

שזה אמור להיות בריא ולא מעובד..

זכור לי שפעם חיפשתי ולא מצאתי משהו נגיש בכשרות טובה אבל אולי השתנה משהו מאז 

כן.מוריה
כי נח לי שיש משהו לשלוף. ולי זה טעים.
כן. אבל לא אוכלים על בסיס יום יומיואילו פינו

נקניקיות לארוחת צהריים של יום שישי

שניצלים של עוף יש לי בשביל ארוחת צהריים לגדולה שלוקחת לבית ספר. לרוב יש לי בשרי מבושל וזה במקפיא ליאת ביטחון לימים שאין לי משהו לשלוח לה.  

לא באופן קבועהשקט הזה
פעם ב.. לחול המועד או לג בעומר כזה קונים נקניקיות.

אבל האמת היא שהסיבה היא שאני מכורההה לטבעולים. אוהבת את כל הסוגים. טעים לי התעשייתי הזה🤣 אז מעדיפה לא להחזיק בבית כדי שאני אוכל אוכל נורמלי ולא את זה. שומרת את חגיגות הטבעול לתשעת הימים.

טבעול לא, נקניקיות כןשומשומוניתאחרונה

משתדלת למעט בנקניקיות אבל אוכלים מדי פעם. לפעמים צריך אוכל מהיר או משהו למנות...

טבעול מאוד מאוד יקר. אני מאוד אוהבת הילדים- תלוי מי ומה. התחליפים לרוב משתווים למקורי, ממש בודדים אפשר למצוא שהם טעימים. יש שנים שאנחנו קונים בתשעת הימים, כדי שיהיה מה לאכול...

צימרים ביו"שבוקר אור

לא הכי קשור אבל אשמח לעזרה ממי שמכירה מניסיון.

מחפשת צימר בגוש עציון או בשומרון, לא בגבעה נידחת

נעים, מותאם לזוג+3 ומקבל אשראי😁

ואם כבר- מה חשוב לברר על צימר? בחיים לא סגרנו בעצמנו 😅יודעת שצריך לבדוק מה יש שם מבחינת אוכל, מה עוד? בריכה פחות רלוונטי לנו

יש בבית חגי אחד מתוק ממשפצלשהריון

יש לזוג ונראה לי גם למשפחה

אולי קוראים לזה חברותא

ויש גם בעותניאל אחד ממש כיף

תודה! האזור שפ קצת מלחיץ אותי משןם מהבוקר אור
לא רציונלי, אבל זה מה יש
יש ביצהרמתיכון ועד מעון

צימרים על ההר

מקסים

יש באש קודש בקתה בכרם, יש בה בריכה שווה ממש...(למרות שזה לא רלוונטי לכם)

יצהר זה לא קצת גבעה?😅בוקר אור
אבדוק את זה
זה לגמרי ישוב!מתיכון ועד מעון

אבל הוא באמת יחסית "בעומק"

הנוף מהמם

חח ממש לאשלומית.
אני מכירה בעפרה, נקרא קדם עפרה, חמודאולי בקרוב
תודה! בודקתבוקר אור
גם בנופי פרת יש משהו, מוזה אולי קוראים להםאולי בקרוב
אבל זה לא מניסיון, לא הייתי שם
בדרך כלל אין אוכל בצימרמתואמת

אפשר לשאול מה יש בו שמאפשר הכנת אוכל (קומקום חשמלי, כיריים... אם יש כלים אז חשוב לוודא שיש הקפדה על כשרותם).

אם אתם צריכים - אז לבדוק שגם יש אפשרות של מיטות נפרדות בשבילכם או מזרן נוסף...

מכיוון שאתם באים עם שלושה ילדים מן הסתם תעדיפו שני חדרים נפרדים, אז תבררו גם על זה.

וכמובן - לקבל המלצות על הניקיון של הצימר... וגם על הבטיחות שלו מבחינת ילדים - חשוב מאוד!

אנחנו היינו פעם אחת בבית ההארחה של הר ברכה. פשוט מאוד-מאוד, אבל לנו זה הספיק.

מעבר לזה היינו עם הילדים רק בצימרים בצפון, אז אין לי המלצה... (ועל אחד מהם אני לא ממליצה🤭)

בהצלחה ותיהנו!

כן הכוונה להכנת אוכלבוקר אור

היינו בהר ברכה, מחפשים משהו יותר מפנק

תודה על הנקודות שכתבת!

היינו גם שנה שעברהמתיכון ועד מעון
בסבלט בכוכב השחר והיה מוצלח, אבל לא זוכרת פרטים 
אממ פחות זורם לנו סבלט..בוקר אור
תודה
יש באלון מורהשלומית.

משהו ששמעתי ששווה, נראה לי ביקב כביר

גם בבת עין יש כמה צימרים טובים 

ביקב כביר זה לזוגות, אבל יש באלון מורהטארקו

את צימר נוף שומרון שהוא משפחתי ושמעתי שממש נעים

ובעלת הצימר היא שפית שיכולה לבשל לכם אם רוצים.

בין הפרחים בקדומיםזיקוקים
מקום מקסים!
שמעתי המלצות על בין הפרחים בקדומיםשיפור
אתנחתא בבת עיןחנהלה
בקתה בכרם באש קודשחנהלהאחרונה
מישהי מצאה פיתרון לבחילות בהריון? עדיף משהו טבעימעיין34
תנסי כדורי ג'ינג'ר (ויש נוזיקס, שזה בשילוב עם בי6)יעל מהדרום
קולה ובייגלהKayom
ויטמין b6פרח חדש
יש מקרים שאין ברירהמוריה
אלא לקחת בונגסטה. ואם זה לא עוזר אז מוסיפים גם זופרן.
זה באמת עוזר? עכשיו הקאתי 3 פעמים ואני רק בהתחלהמעיין34
ויש לי אירועים משפחתיים בקרוב שאני צריכה להתנהל רגיל

איך עושים את זה?

לפעמים זה עוזר. לפעמים קצת עוזריעל מהדרום
לק"י

בכללי גם טוב לאכול דברים יבשים, לבדוק מה עושה לך טוב (או לפחות לא בחילות), לעשות הרבה ארוחות קטנות במשך היום, לאכול קרח או דברים קרים.

לי זה עזר.מוריה
לקחתי עד הלידה 🙄
תפוחים ירוקים!!! פחיות לימון ותות, קרקריםפומלה
לאכול משהו קטן כל כמה זמןים...
אני מסכמת כי הכל מתקבל בברכה, מאתגר לימעיין34

ג'ינג'ר , b6 (או שילוב של שניהם),

קרקרים/בייגלה(=נשנושים יבשים),

קולה,

בונגסטה/זופרן(=תרופות אם אין ברירה)

ארוחות קטנות

קרח/מאכלים קרים

תפוחים ירוקים/פחיות לימון (=חמוץ)

כל דבר נוסף שעזר לכן אשמח לשמוע, אין לי מושג איך אשרוד חודשיים לפחות ככה עם תינוק בבית ב"ה

גם עזר לי יוגורט 3 אחוז שומן ביחד עם נקטרינות/פומלה
עבר עריכה על ידי פומלה בתאריך כ"ב בסיוון תשפ"ו 21:25

אפרסקים/כל פרי שבא לך

ומוסיפה קינמון ודבש

וגם קוטג' עם נשנושים זעתרפומלה
והמלצתי על הפחיות לימון תות של שוופספומלה
כי זה בול חמוץ אבל עם טיפה תות וזה ממש טוב
תודה רבה לכולן, התחלתי את הבוקר עם תפוחים חמוציםמעיין34אחרונה

לאט לאט אתאפס על עצמי

ממש תודה עליכן

התלבטות הריון נוסףקפצתי לבקר

שבוע טוב!

בזמן האחרון יש לי המון מחשבות על הריון וילד נוסף, אבל זה נורא מפחיד אותי

אני כמעט בת 36, בעבודה סופר תובענית, עם ילדים בבית, ורקע של הריונות מורכבים/ בסיכון/ אשפוזים וכו'

לא יודעת איך הכל יכול ללכת ביחד.

עכשיו אני בטרפת של עומס אין סופי, להכניס עוד הכבדה כזו, ואז בעז"ה עוד תינוק חדש עם כל הטלטלה לבית, נורא מפחיד אותי.

מצד אחד מבינה שהחלון הביולוגי הולך ומתכווץ, מצד שני חוששת מאוד מקריסה מעומס. לא רואה שום מקום בחיים שאוכל להרפות להוריד שם לחץ, ולא יודעת איך אוכל לשרוד הריון בסיטואציה הזו. מצד שני- להתפטר כדי להיכנס להריון זה לא הגיוני בעליל.

אשמח לשמוע את דעתכן, איך משלבים הכל יחד בעומס החיים.. 

נשמע לא פשוט וזו באמת החלטה לא קלההרמה

בת גילך, אני הייתי בטוחה שסגרתי את הבאסטה

נתתי בגדי הנקה והריון לחברות

מסרתי עריסות ובגדים וכו בדיוק מהסיבות שציינת

ומשהו קרה

יותר שכל פחות בלב

הבנתי שסיכוי גבוה שאתחרט שאין לי עוד אחד מאשר שיש לי עוד אחד

הפסקתי אמצעים ואמרתי השם אתה תחליט מה צריך להיות, לא אני.

ואכן אני בתחילתו של הריון

ובה שמחה על ההחלטה שיהיה לי ילד זקונים עוד ממתק בבית

ויהיה בסדר

גם עם העבודה וגם עם ההריונות וגם עם הכל

כמו שהשם עזר עד עכשיו הוא עוזר ויעזור עם הכל גם בהמשך.

שאלה תאורטית - אם בעוד 3 שניםהמקורית

יחסי העבודה יעלו על שרטון ותתפטרי או יפטרו אותך מהעבודה חלילה, היית מצטערת שלא ניסית להרות עכשיו?

לדעתי - לא צריך להתפטר כדי להיכנס להריון, אפילו מיותר, יש לך זכויות לנצל בתור הריונית עובדת כמו ימי מחלה שמירה חלד חלת וכו

בעיני העבודה היא השיקול המשני פהרוני 1234

ההריונות הקודמים שהיו בסיכון וכללו אשפוזים וכו'  הם שיקול הרבה הרבה יותר משמעותי וצריך לקחת בחשבון גם השלכות לטווח הרחוק.

לאחרונה קרובת משפחה שלי היתה מאושפזת בהריון בסיכון ולאחר תקופה קשה (בעיקר לבעלה ולילדים שבבית) נולד פג וזה ממש לא פשוט…

מסכימה. התייחסתי למה שראיתי לנכוןהמקורית

ורלוונטי לי לענות לו.

מאוד תלוי מה הסיכון ומה ההשלכות

קודם כל את עדיין צעירהפרח חדש

נכון שאין לך 10 שנים ללדת

אבל גם 5 שנים זה לא קצת

תחכי עוד קצת

הילדים טיפה יגדלו וזה כבר יראה אחרת..

בעיני כשיש מאוד רצון לעוד ילד אז שווה את המאמץ וגם את המחירים

זה דברים ידועים כבר והם לא יגיעו בהפתעה אז תוכלי להערך לזה במידה מסויימת ולקבל בסלחנות גם אם דברים לא יהיו כמו תמיד בתקופה מסויימת.

מנסיוני ככל שעולה הגיל ההריון יותר קשהנירה22

וכמובן יותר חדש ממומים לעובר

לכן דוקא אני לא הייתי דוחה לעוד כמה שנים

לא כמה שנים. אבל שנה שנתיים לא חושבתפרח חדש
שזה מאוד משנה
דוקא אצלי לא הרגשתי ככה...יעל מהדרום

לק"י

ילדתי את הילד האחרון בגיל כמעט 37.

וההריון הראשון שלי היה הכי קשה (בגיל 25).

התלבטות קשהדיאן ד.

לדעתי עבודה זה לא שיקול, ילד זה החלטה לדורות קדימה

ועבודה עם כל החשיבות שיש לי לעבודה אני חושבת שהיא בכלל לא אמורה להיכנס למערך השיקולים.

תחשבי שתצאי לפנסיה ותגלי שתוך דקה כולם מסתדרים בלעדייך ואת לא הבאת עוד ילד כי יש לחץ בעבודה...

הרבה יותר חשוב מזה זה הדינמיקה במשפחה, הכוחות שלך, של בעלך והילדים לעבור שוב תקופה מורכבת ולא פשוטה.

אני חושבת שהצד השני של זה זה עד כמה אתם רוצים ומשתוקקים לעוד ילד.

כי כשהרצון מאוד מאוד גדול מסוגלים יותר לעמוד בקושי.

סתם מניחה כיוון קיצוני- למה להתפטר זה לא הגיוני?אוהבת את השבת

לא שאני חושבת שזה הצעד הנכון

אבל לפעמים צריך לחשוב מחוץ לקופסה..

לדעתי לנסות קודם להחליט מה הסדרי עדיפויות ולפי זה לנהל את החיים.. ולא לתת לחיים לנהל אותך..

לפעמים אני חושבת בסוף כשנזדקן בשיבה טובה בע"ה מה נעדיף לראות מהחיים שלנו? עוד כסף או עוד מימוש עצמי או עוד ילד או עוד רווחה, זה לא חייב להיות או או ואין כאן תשובה נכונה אבל לנסות לעשות פרספקטיבה....

אבל לדעתי טוב לדעת לעצור ולהחליט איך *את* רוצה לנהל את החיים *שלך*

מצטרפת לאוהבת א השבתשלומית.

כתבת " להתפטר כדי להיכנס להריון זה לא הגיוני בעליל "

מה אם תחליפי ל" לא נכנסתי להריון בגלל אי נעימות מהעבודה" או משהו כזה?

בטווח הרחוק המשפט האחרון נשמע לי הרבה יותר הזוי.

עכשיו ברור שצריך לעשות הפרדה- אם את מחזיקה כלכלית את הבית, ואין סיכוי מבחינתכם להסתדר במשך כשנה ללא המשכורת שלך - זה כמובן שיקול משמעותי ואי אפשר לקרוס כלכלית בשביל הריון.

אבל אם הסיבה היא "זה לא הגיוני" אז אפשר להגדיר מחדש את גבולות ההגיון...

אני לא קובעת שזה הצעד שאת צריכה לעשות, אבל לא חושבת שצריך לפסול אוטומטית.

כרגע נשמע שאת באמת בטרפת ויהיה קשוח מאוד.

בהצלחה רבה!

מצטרפת לאמירה שלךבשורות משמחות

למה מפחיד אותך (הפותחת) לחשוב על הכיוון הזה מה הרגש שמנהל אותך לחשוב שזה לא כדאי?

אולי אם תשני זוית התבוננות משהו יתברר בראייה של המציאות באופן שלא חשבת עליו

זה לא הגיוני בין היתר כי הריון לא תמיד מגיע בהזמנהאורוש3
ואז נגיד אם יש המתנה של כמה שנים, מה אז? 
אפשר להתפטר גם רק אחרישלומית.
שנכנסים להריון, לא לפני ...
ואם יש ימי מחלה אפשר לנצל אותםהמקורית

לא הבנתי למה חייב להתפטר אם יש זכויות לממש בכלל

מילא אחרי אני מבינה, אבל תוך כדי ולפני לדעתי זה ממש לא צריך לבוא בחשבון

את תתפטרי בשביל עוד תינוק? או תורידי משרה?ממתקית

או תחליפי לעבודה קלילה יותר?
אם התשובה היא- לא
כנראה שזו גם התשובה לגבי עוד ילד...
נשמע שיהיה מורכב וקשה ושאת לא מוכנה נפשית לקושי הזה.

את רק 36ים...

תעשי מה שנכון לך לעכשיו ואין

עוד שנה שנתיים, זה לא נורא לחכות.

מכניסים לנו לראש שהפוריות והפוריות והפוריות, בפועל אן אין משהו מסויים שצריך לחשוש ממנו ויש לך ילדים. אז אין מה לדאוג כל כך.

גם אם יקח קצת זמן להיכנס להריון, זה יגיע

אני נכנסתי להריון בגיל 39 אחרי כמעט שנתיים בלי מניעה ובדיעבד טוב שזה לא קרה לפני. סתם היינו מעמיסים על עצמנו. היום שהבנים כבר גדולים, הרבה יותר קל להתפנות לתינוקת

זה לא מדויק מה שאת כותבתמשתדלתלהיותאני

הפוריות באמת יורדת

קודם כל זה שאת נכנסת להריון, לא יכול להעיד כלום על אשה אחרת, סטטיסטית הפוריות מתחילה לרדת בגיל הזה, כמובן שגם הרבה נשים נכנסות בקלות להריון

וגם את מתארת שלקח לך שנתיים, זה לא מעט

והגיוני שזה קשור לגיל

ויש נשים שרוצות וכבר לא מצליחות

הכל לא מדויקים...

זה עיניין של אמונה ושל החיים של כל אחת

פה הפורום הכל זה לחץ סביב הפוריות אבל לא חייב להתייחס בצורה כזו לכל הנושא

אם היא היתה בת 40 התשובה היתה שונה, אבל 36 זה לא מבוגר ובמיוחד שכבר יש לה ילדים

אני גם חושבת שלהיות בלחץ מפוריות בגיל 36פרח חדשאחרונה

זה קצת מוגזם

בפרט שיש כבר ילדים

אז אולי באמת לא להיות שאננים 5 שנים אבל שנה שנתיים אפשר ברוגע לתת את הזמן

ואם נתקלים בקושי להיכנס להריון יש היום פתרונות ב"ה

קפצתי לבקר יקרה!!אוהבת את השבת

קוראת עכשיו את השרשור בנחת

ומקווה שלא הרגשת מותקפת...

חיבוק בכל מקרה על העומס הפסיכי...

האמת בלי קשר נשמע מטורף..

אבל אני טיפוס שחייבת נחת אז לא אובייקטיבית...

בע"ה תהיה הצלחה בכל והחלטות טובות!!

ורק לסייג שממש לא התכוונתי שצריך להתפטר,

אלא יותר ניסיתי להציע להיות בראש של פתרונות "אמצע" מחוץ לתבניות.. כי כולנו בסוף חושבים בתבניות.. בני אדם...

שוב בהצלחה גדולה בכל!

❤️❤️❤️

בלי קשר להריוןמתיכון ועד מעון

מציעה לחשוב מה יכול להקל לך על העומס בחיים, ההרגשה שהכל עמוס ולחוץ לא נראה לי מיטיבה.

האם יש מקומות שאפשר לשחרר? להקל עם מיקור חוץ ועוד...

לגבי ההריונות בסיכון- בעיני זה נושא חשוב, שכדאי להתייעץ בכובד ראש מה המשמעות, מה הסיכונים ולקבל החלטה קודם כל לגבי זה. אח"כ לחשוב על היתר.

התפיסה שלי בחיים היא שחלון הזמן של היכולת להרות קטן בפער משמעותי מהזמן בו אני יכולה להתקדם בעבודה, אבל זה שיקול שמנחה אותי, לא יודעת אם מתאים לכולן

תודה רבה על כל התגובות!קפצתי לבקר

נתתן לי נקודות נוספות למחשבה.

בעז"ה שאצליח למצוא את הדרך הטובה ביותר.

קראתי את כל התגובות, תודה לכל אחת השקיעה וכתבה🫶🏼

החכמתי

בהריון ואוכלת רק אבל רק שטויותהרמה

שבוע 14

עם בונגסטה

רק לאחרונה מצליחה לאכול

אבל הבעיה זה המה

אני נגעלת מחלבונים

בשר מן החי או הצומח

רוצה רקקק פחמימות ריקות עם כמה שיותר שמן

פסטה פיצה טוסט

מה יהיה?!?! לאן אני אגיע בקצב הזה? אוף

וואי כנל. ואני שבוע 20. פחחת בחילות.. אבל עדייןןל,שגרה ברוכה

ומרדף בכל מקום אחרי חלבון חלבון חלבון. והתחלתי בעודף משקל אז בכלל.. ודייי לא באלי.

דוחפת בכח לחם "בריא" במקום הלבן בסנדוויץ' לעבודה

וחביתה וכו'

כי צריך כי אומרים כי חייב

כשבעצם.. קיץ. חם לי כללל הזמן

רוצה קר מתוק נקודה.

ואם מבושלת אז פסטה מנחמת לעצבים

(ניסיתי מעדני חלבון ןכאלה.. אמאלה לא יודעת איך כולם גומרים על זה את ההללל ואיזה טעים. דוחה. לא מצאתי משו שהצלחתי לסיים חצי. וגם למה זה כזה ענק כל קוםסא?! חחח);

תאכלי אבטיח המקורית
חח אוכלת (אבל גם זה מלא סוכר בואי),שגרה ברוכה
זה עדיף מאוכל מעובד אבל ומכיל הרבה נוזליםהמקוריתאחרונה
יש מאכלים שקרובים לטעם של הג'אנק והם בסדררקלתשוהנ

למשל, סלט עגבניות חריף עם שום ופלפל חריף. הרבה מיץ לימון מלח שמן זית. בריא ממש וטעים. וסתם ככה כשבא לי אוכל של בחוץ זה יכול לתת איזה תחליף

אולי אם טוסט אז תיקני לפעמים טוסט נקניק? נקניק אמיתי (ולא נקניקיה) זה נראה לי לא נורא, וזה יוסיף לך קצת חלבון.

או אולי לעשות בטוסטר טוסט פתוח עם שמן זית וזעתר מעל, ואז לאכול עם טחינה או עגבניה מעל, במקום טוסט גבנ"צ?

או שווארמה, את בקטע? אפשר או לקנות אמיתית, או לקנות תבלין לשווארמה/לגריל ואז זה מוסיף טעם של מונוסודיום גלוטמט שזה תכלס מה שאת מחפשת

אולי לעשות צ'יפס בתנור מירקות שורש שתפרסי ממש דק, ואז זה כן נותן איזה טיגון ומלח וכו אבל קצת יותר גיוון?

ואם רק לאחרונה את מתחילה לאכול, אז את בטח ממש בחולשה. אז רק אם יש לך או למישהו כוחות להשקיע. אם לא, את עושה את הכי טוב שיש לך :-*
ותשתדלי לקחת את המולטי ויטמין, ואולי אפשר להתייעץ על תוספים נוספים שיעזרו לגוון לגוף את המרכיבים

בהיריון השלישי שליאפרסקה

הכנתי כל יום ארוחת צהריים מושקעת לעבודה, וכשהגיע הזמן לאכול זרקתי הכל לפח וקניתי מנה חמה מהמכולת ליד 😅 ברמה שהבוס שלי שאל אותי למה כל הג'אנק 😂

תרגישי בסדר עם עצמך, העיקר שאת מצליחה לאכול משהו

חכי עוד טיפה. בעז"ה תרגישי טוב יותר ואולי תצליחיאמהלה

לאכול עוד דברים.

כרגע תאכלי מה שעושה לך טוב ונותן לך תחושת שובע

בשעה טובה

אני חייבת לקנות ולהתאים דיאפרגמההריון ולידה

אבל מבירור שעשיתי עולה 650 שח הייעוץ ועוד 390 הדיאפרגמה!! אין לי אפשרות כלכלית

הוצאתי הון על מניעות במהלך השנתיים האחרונות וכל דבר הסתבך וכרגע זאת הברירה היחידה!!

מה עושים?? 😩😭

כואב לשמועהמקורית

אבל הריןן לא רצוי עולה הרבה יותר אחות. לא רק כסף

אגב, לא ממליצה להשתמש בדיאפרגמה בלי ג'ל. אחוזי המניעה יורדים בלעדיו

אני לא הלכתי למתאמת וקניתי את הקאיה ביחד עם הגל שלה באתר נשיותי. משתמשת.בה בנוסף לשמפ כבר 4 שנים

אבל אני כבר עכשיו שנתיים אחרי לידההריון ולידה

מתכננת למנוע עוד כמה חודשים מקסימום עוד שנה

אבל המחירים לא שפויים

רק המניעות הזוועתיות עולות גרושים כמו גלולות

אולי באמת ארכוש רק את הדיאפרגמה והגל ואלמד לבד להשתמש בזה

אבל אחרי זה עדיין תצטרכי שוב מניעההמקורית

לדעתי זה משו שלא חוסכים בו. דווקא בגלל שיש מניעות זוועה (חוויתי על בשרי וגמני שילמתי)

אגב אם את מניקה אזלקחת בחשבון שתצטרכי ג'ל עד שיחזור לך ביוץ מסודר אחרת לא הייתי לוקחת סיכון (אבל זו אני)

מנצלשת- מחפשת מתאמת רגישה ועדינה בירושליםאביגיל ##
לי מילר. מקבלת בבית זיתאוהבת את השבת
תודה.מחפשת בירושלים עצמהאביגיל ##
זה באמת יקר.. אני גם הןצאתי את זה עכשיו...אוהבת את השבת

@ooמשקל משתנה דרמטית ביות מ5 קילו אבל לדעתי זה די נשאר אותו דבר...

תלכי למישהי שמתאימה מיינקס, זה סוג מעולההה, ולא כולן מתאימות איתו

וחוץ מזה כל מניעה עולה כסף...

ומה תעשי תכלס? תיכנסי להריון / תימנעי מיחסים/ תקשיבי מניעה שמזיקה לך..?

אין באמת מה לעשות...

יש כן אפשרות להזמין דוגמית שליאפרגמה של קיה שהיא וואן סייז וזה בחינם ולבדוק לעצמך אם מתאים לך @המקורית ו @oo כתבו שעשו את זה..

אני ניסיתי והרגשתי שאני לא יודעת אם מתאים...

כן הבנתי שאחרי כמה לידות רצפת אגן יותר חלשה ועדיף דיאפרגמה מותאמת...

בהצלחה!!

תכלס השקט שווה את זה לדעתי..

וקוטל זרע הבנתי שהוא לא כזה משנה אםשמים דיאפרגמה נכון...

המתאמות כן ממליצות על שימוש עם קוטל112233445566

להגנה מירבית

משנה מאוד!ממשיכה לחלום

קוטל הזרע מעלה משמעותית את אחוזי המניעה

הבנת לא נכוןאפונה

דיאפרגמה וקוטל מונעים כל אחד בנפרד ביעילות לש 70-80%

שילוב שלהם נותן כפל הגנה, סביב 95%

קראתי באינטרנט שמחקרים עדכניים אומרים שדיאפרגמהאוהבת את השבת

שהותאמה זה 95 אחוז ועם ג'ל 98 משו כזה

ויש שטוענים שההבדל עוד יותר מינורי...

מענייןאפונה
אשמח לקישור אם יש לך
האמת זה היה ממזמן, אחפש עוד מעט בע"האוהבת את השבת
זה באמת יקר וזה מבאס112233445566

לי הדיאפרגמה התאימה גם אחרי לידה נוספת.. אז יש סיכוי שיהיה לך ככה.

והשקט מההורמונים ומדברים בגוף שלך שווה בעיני המון.

אם יש לכם החזרים ממילואים אז הרבה מתאמות הן גם מטפלות וכאלו ואפשר לעשות קבלה על טיפול.

ויש גם מתאמות זולות יותר, תעשי השוואת מחירים עם עוד כמה.

רופאת נשיםאבןישראל

אולי מפה תבוא הישועה?

מחפשת רופאת נשים נעימה להוצאת התקן באזור שומרון/ מרכז אפשר גם בנימין ירושלים , שיש לה תורים או שמתפנים לפעמים תורים ואפשר להיכנס מהיום להיום.

תודה

איזו קופה?שלומית.

בכל מקרה אם זה מהיום להיום קשה למצוא...

הכי יעיל לעבור אחת אחת באתר של הקופה ולהסתכל מתי התור הפנוי הקרוב, לפעמים פתאום רואים תור אחד פנוי באותו יום 

לאומיתאבןישראל
שכחתי להוסיף. תודה
שילך בקלותאוהבת את השבת

ובשעה טובה!

לא מכירה..

הילה הוכלר בכוכב השחרלפניו ברננה!
לי יצא להשיג אליה תור מביטול של יום קודם..
כדאי להתקשר למרפאה ואז המזכירה רושמת לעצמהלפניו ברננה!
וחוזרת אלייך אם מתפנה. היא ממש חמודה המזכירה שם..

ממליצה112233445566
ד"ר בת חן עמיראנונימית בהו"ל

מקבלת בקרני שומרון בימי חמישי אחרי צהריים ובעמנואל בימי שלישי (אולי גם בחמישי בבקרים).

אם אין תור פנוי, תתקשרי למרפאה ותבדקי אם יש אפשרות להגיע, לפעמים זה עוזר. 

ד''ר תמר צורעוד מעט פסח
מקבלת באריאל.
בפניםאמא לאוצר❤

היה לי איתה חוויה לא טובה

אבל כן מכירה הרבה שמרוצות

אני ממש התחברתי אליהעוד מעט פסחאחרונה
מעניין איך כל אחת מחפשת משהו אחר.

אולי יעניין אותך