אז חשבתי שאני מושלמתחשבתי מושלמת
כל החיים שלי , כל הזמן הייתי סופר מצליחנית!!
אם זה בלימודים (קיבלתי ממוצע בגרות שכל אחת הייתה חולמת עליו, אם זה בחברה, אם זה במשפחה... פשוט הייתי הילדה הזאת שכולם רוצים להיות כמותה...
פשוט לא יודעים להעריך משהו עד שזה נעלם לך מחייך!

המשהו הזה שכל כך חסר לי זאת התחושה הזאת שאני מספר 1... אני כבר מזמן לא מספר אחד...
לא בחברות,
לא במשפחה של בעלי (והכי קשה לי עם זה.. לראות מישהי אחרת שהיא מספר אחד, ביחס, בדאגה... וזה כמובן משפיע גם על היחס כלפי הנכדים)
לא בלימודים
לא בתעסוקה
לא במי שאני
לא במספר הילדים שהבאתי לעת עתה
אפילו בעלי העיר לי שאני לא עצמאית

אני כל הזמן רוצה להיות מישהי אחרת... כל הזמן ..
אני ממש עצובה בגלל זה..
אני מרגישה שאני פשוט לא מי שציפיתי מעצמי להיות
..לא123
כל כך מזדהה... אין מילים
אויש איזו תחושה קשה!!לפניו ברננה!
חיבוק גדול ממני....
כרגע אין לי זמן להגיב לעומק, אבל באמת רוצה לחזק אותך ולומר לך שאת כן מדהימה ומלאה בטוב!! 😘😘
מכירה את התחושה, זו עבודת חיים נראה לי של כולן, כל אחת בשלב שלה...
זה עניין של זמןפי5

אני אותו הדבר אחד על אחד מה שהגדרת.

וכשהתחתנתי כל מסלול החיים שלי השתנה מהקצה לקצה.

לאט לאט עם הרבה סבלנות ועם הרבה בדידות בתחילת נישואי( רחוקה ממשפחה, חברות עיר ילדות ללא ילדים)

למדתי להכיר את עצמי יותר טוב לקבל חוסן עצמי מעצמי בלבד ללא אנשים חיצוניים

וכך לימדתי את עצמי ולמדתי עלי הרבה דברים ועוצמות שלא הכרתי

עד שעם השנים זה נתן בי ביטחון עוצמות ותעצומות חוזק  והכל פנימי וכלל לא חיצוני ולא מאחרים.

וכרגע מרגישה במקום מאוד טוב בגלל ה"נפילה" ההיא שלימדה אותי על עצמי ולימדה אותי כיצד להתמודד להתבגר ועוד.

מאחלת לך רק טוב וכמה שיותר מהר 

רק לגביי מספר הילדים. מי החליט כמה זה הצלחה? חייבת לצייןאין ייאוש בעולם
שהמשפט הזה צרם לי
גם לי. מאדמיואשת******
יקרהחשבתי מושלמת
יקרה , מצטערת אם המשפט צרם לך
גם בין החברות ובין הגיסות אני נחשבת לפחות..
"זאת שיש לה רק x ילדים"
אפילו עם החמות, אני מרגישה פחותה... ממש פחותה.. כשהתחתנתי היו לי המון חלומות גדולים... מה אני אעשה, ואיך תיראה המשפחה שלי...
בינתיים, כל מה שתכננתי יצא שונה! ממש! בתכלית השינוי!
תודה על התגובות, אתן ממש מחזקות אותיחשבתי מושלמת
אז באסה לך שאלו הגיסות והחברות שלך שסופרות לך את הילדים. אין ייאוש בעולם
ובאסה לי לשמוע על שיש הסתכלות כזו בעולם.
את מושלמת לגמרי. בוודאותמיואשת******
לילדים שלך את הכי מושלמת שיש
הם לא באים אלייך תמיד ולא משנה מי מחזיק אותם?
הם לא רצים אליך כשאת חוזרת וקוראים לך באמצע הלילה ?
את הכי בעולם
ואת יודעת
בעבודה תמיד מישהו יכול להשלים את מקומך אם תתפטרי, גם אם את הכי מושלמת בעולם
הנה סטיב גובס מת וחברת אפל ממשיכה במצוינות שלה
לכל אדם יש תחליף
לכל דבר יש תחליף
חוץ מאמא
אין חל תחליף ואין לך מתחרים ואין אף אחד מדהים כמוך לילדים שלך
ולא משנה מה מספרם
תהני מזה, תחבקי את זה.

ומחר אני אכתוב עוד קצת על מושלמות בתחומים אחרים, ועל תמיכה מהבעל...
אבל זה הדבר הראשון שרציתי לומר..את מושלמת ביותר
מקסיםדפני11
ריגש אותי.
תמיד צריך להזכר בזה...
ולפותחת היקרה- גם לי פעם היתה תחושה דומה לזאת שלך, רק ממקום אחר.... רק יכולה לומר שבסוף זאת עבודת חיים, ובעיקר מתנת חיים. יש ככ הרבה טוב אמת ושמחה עצמית במי שאני כי זאת אני.... שהיא נשארת לעד.
לפעמים, דווקא אחרי שמגיעים לכלום שבתוכי.... מגלים כמה הבסיס שלנו היא עצמו מלא אור חוזק וטוב... נשמה חלק אלוק ממעל ממש.... ולעולם אי אפשר לקחת את זה... וזה באמת מי שאני. כי כל השאר זה רק נדמה לנו ....
זו דרך, אבל בסופה היא מתנה.
חיבוק לך והמון כוח ושמחה בגילויים החדשים והטובים שעוד יבואו
זה קשהחשבתי מושלמת
אני רוצה להיות מישהי אחרת!
מישהי יותר קלילה!
חברמנית!
לא טוב לי עם מי שאני עכשיו... פשוט לא טוב לי...

אבל אז יגיע הקול הזה שאומר לי: אין לך מספיק ילדים אז את כבר לא כמו כולם... ואני יודעת שזה לא נכון ויסלחו לי כל אלה שבטיפולים... אני יודעת ומבינה כמה קשה להיות במקום הזה... גם אני הייתי שם , מצפה ומקווה לילד..

ואז תבוא החמות שתיתן יחס מועדף לכלה אחרת... ואז שוב פעם אני ארגיש שאני לא כמו כולם ומשהו לא טוב אצלי .

אוף אני מרגישה שהכנסתי את עצמי למעגל שיהיה לי קשה לצאת ממנו...
כי אני אפעל לא אהיה מרוצה מעצמי, בטח לא כמו פעם
כי את תלויה ביחס של אחרים בשביל להרגיש טובאנונימית 50
תתחילי להעריך את עצמך בזכות מי שאת!!!! אין קשר למספר הילדים ואין קשר למראה חיצוני.
תתחילי לאהוב את עצמך קודם כל.
ותסתכלי על אנשים מדהימים שמקיפים אותך.
נכון, אני מאד תלויה ביחס של אחריםחשבתי מושלמת
אבל זה משהו שקיים בכל אחת מאיתנו. הרצון הזה שיעריכו אותנו...
הרי כשרע לך בחברה מסויימת את קמה ועוזבת.. ואם את לא קמה ועוזבת , אז את כבר לא תהיי כמו קודם... ואז לאט לאט תתנתקי

אבל עם חמותי והגיסות ב"ה אני לא יכולה להתנתק.
מבינה ומכירה את ההרגשהאורי8
גם אני הייתי ילדה מושלמת , בכורה, מוצלחת , קיבלתי הרבה התפעלות. זה הולך איתי עד היום , התחושה שאני מאושרת רק כשאני שומעת את הוואו מסביב. אבל אחרי הרבה כאב הבנתי שיש לי פה עבודה , וכל פעם שאני מרגישה סתם אחת, או אפילו לא משהו, ואין ואוו מסביב. אני מנסה לעשות את העבודה הזו. והעבודה הזו בשבילי היא להזכיר לעצמי מי אני, ושהערך שלי לא תלוי בוואו של אחרים. ובעיקר לשאול את עצמי- האם אני עושה עכשיו את מה שנכון לי/ מה שאני מבינה שה' רוצה ממני בחיים שלי. ואם כן, להמשיך עם מה שאני כרגע. בשבילי זו עבודת חיים שיש בה עליות ומורדות . זו בעיה ידועה של מי שהיתה ילדה מאוד מוצלחת ושהתפעלו ממנה, שאנחנו הופכות להיות תלויות בהתפעלות הזו. אנחנו מאושרות רק כשהיא קיימת. נסי לחשוב מי את? מה נכון לך? מה את רוצה? לא כמו מי את רוצה להיות, לא מי מתפעל ממך ואמר לך שאת נפלאה. אלא האם את שלמה עם עצמך במה שאת עושה? ואם לא מה הית רוצה להוסיף , כי זה נראה לך חשוב , לא כי זה יביא להתפעלות של מישהו. אני יודעת ומרגישה יום יום כמה זה קשה. אבל השינוי בחשיבה עוזר לי הרבה פעמים לשמח גם כשאין ואוו מסביבי.
נכון. זה קיים. אבל זה לא צריך.לנהל אותנואנונימית 50
צריך לדעת שאני שווה גם בפנים עצמי.
ואצלנו גם פעם חמותי.זרקה לי משהו. מאז אני קרה אליה ובאה הרבה פחות. בגלל מה שהיא חושבת עלי אני לא אמורה להרגיש רע.
מה שאנשים אחרים חושבים עלייך זה עניין שלהם.
כתבת ממש מרגש ♡כי לעולם חסדו
איזו תגובה יפהמחי
זה משהו שכל אמא צריכה לזכור ברגעים מסויימים, תודה!מק"ר

מרגש ממש!חביבית
מדפיסה ושומרת לעצמי את החיזוק שלך
תודה רבה לכל מי שנהנתה מהתגובה שלי!מיואשת******

שימחתן אותי מאד

גם אני לפעמים צריכה תזכורת כזאת, אני אדפיס לעצמי...

לכל אחת יש תקופות קשות ומעצבנות בחיים לפעמים

כנסי יקירההמקורית
אני חושבת שכל אחד או אחת באיזשהו שלב בחיים נתקל בתחושה הזו. הנחיתה למציאות הזו שבה תמיד יש מישהו יותר טוב ממך היא כואבת ומפכחת. אני חושבת שזה איזשהו תהליך של התבגרות שצריך לעבור, ועם זאת לא לשכוח שאת מיוחדת כמו שאת ואין עוד אחת כמוך. תחזקי את הנקודות הטובות שבך.
המרדף אחרי השלמות או הרצון לרצות תמיד הוא בלתי נדלה וצריך לעמוד מול הציפיות הלא הגיוניות שלנו מעצמנו לפעמים ולהבין שלא הכל תלוי בנו. ולשחרר.
גם אל תחמירי עם עצמך יותר מדי
אין עוד אמא כמוך לילדייך ואין עוד רעיה טובה כמוך לבעלך.
ואין בעולם הזה מושלם. כולנו חסרים בדברים מסוימים וזה בסדר. זו עבודה לכל החיים לקבל את זה
וגם הרבה תלוי בהסתכלות שלנו על הדברים. אם יש דברים שאת חושבת לשנות בעצמך וישפרו לך את ההרגשה - זה מעולה. תעודדי את עצמך לכיוון הזה אבל בלי הלקאה עצמית. ודאי יש בך מלא טוב רק צריך להתאמן על לראות אותו.
ובכלל אני חושבת שההרגל שלנו להשוות את עצמנו לאחרים בכל מיני דברים הוא ממש לא בריא. יש לך את הכוחות שלך ואת הנתונים שלך ואת היכולות שלך ומה שנכון לאחרים לא נכון לך
>מקוה שהועלתי ולו במעט. שולחת חיבוק וירטואלי !
הפער בין הפנטזיה למציאות מכאיבתפוחים ותמרים
אחד השלבים הקשים בהתבגרות הוא הפרידה מהפנטזיה. לקבל את עצמך כפי שאת באמת, ולא כפי שחשבת שתהיי. כשהפער הזה מצטמצם מרגישים מוטיבציה לשנות מה שאפשר, ולא חוסר אונים מתסכל בגלל התחושה שאין סיכוי לממש את הפנטזיה.
מאחלת לך שתתקרבי לעצמך האמיתית, תעריכי אותה ותאהבי אותה.

ומילה אחרונה: בעיני החיים הם לא מרוץ הישגים, אלא רצף של זרימה, כשהחוויה האמיתית טמונה בדרך עצמה, לאו דווקא בהגעה אל פסגת ההר.

מחבקת אותך על התחושות הקשות.
מאד קשה ליחשבתי מושלמת
את צודקת! אבל זה כל כך קשה!
קשה לי...
אני רוצה להיות זאת שמתייעצים איתה, מספרים לה, צוחקים איתה, ואני פשוט לא... וזה פשוט עצוב
אני כל כך רוצה להיות מישהי אחרת!
מישהי זורמת, חברותית, צוחקת, מישהי ששמה פס על כוללללללם! כולל כולם!!!
מאד מתחברת למה שכתבת, תודה!מיואשת******

תגובה מהממת, תודהאורוש3
ברגע שאת תתחילי לחשוב ולהגיד לעצמך שאת מושלמת,כי לעולם חסדו
כבר לא יהיה אכפת לך מה אחרים חושבים.
אם את לא שלמה עם עצמך - זה משהו אחר וכדאי לדעתי לעשות כאן בחינה של מה חסר לך ועל מה אפשר לעבוד.

מעבר לזה - אני בטוחה שיש אנשים שאת מושלמת בעינהם. הכי חשוב שאת תהיי הכי הכי בשביל עצמך!
תחבקי את עצמך חזק ותאמיני שאין כמוך, הקב"ה מאמין בך כל יום וכל רגע ונותן לך כוחות.

אי אפשר להיות תמיד מספר 1 וגם לא צריך וזו עבודה קשהההה (אומרת גם לעצמי...) להבין את זה.
פשוט תהיי את. הכי טוב שלך. זה הכי הכי בעולם.

בהצלחה
וואוושוב אתכם
מזדהה מאוד.
קוראת את התגובות..
וואומחי
התחושות האלה פוגשות אותי ממקום דומה...
אני לא מושלמת ולא חולמת להיות מושלמת, אין אדם מושלם בעולם, אבל יש כל כך הרבה דברים שהייתי רוצה להיות יותר טובה בהם, ומזדהה עם הכאב כשיש מישהו בסביבה הקרובה להשוות אליו ולהרגיש שהוא יותר והיית רוצה להיות במקומו...
ממני שיש עכשיו כלה חדשה במשפחה שיש לה כמה תכונות מהממות שתמיד רציתי שיהיו לי ועבדתי ועובדת על זה... והיא פשוט שם, ואני לא, וזה מעמיד מראה מול הפנים וזה לא קל!
וקשה להגיד לעצמי שאני לא ככה וזהו, כי זה דברים טובים, וכולנו רוצים וצריכים להשתפר במה שאפשר... זה לא כמו להגיד לעצמי אז אני לא מסודרת/שפית/חברותית/זורמת/מקורית, זה לא אני ויש לי מעלות אחרות. זה דברים מהותיים, מידות טובות, אז זה קשה יותר...
עוד לא החלטתי אם אני אמורה באמת ללמוד ממנה ולהשתדל לקחת אותה כדוגמא (לא לנסות להיות כמוה, להיות האני הכי טובה שאני יכולה להיות ולקבל השראה מהמידות הטובות שלה) או שזה מביא אותי למקומות לא טובים ואני צריכה להבין שחיים של כלה ושל אשה נשואה עם ילדים הם שונים וגם הציפיות מעצמנו שונות.
סליחה על ההצפה, המילים שלך פשוט פגשו בי בימים סוערים בתוכי... ואולי משהו ממה שהעליתי פה יוכל לעזור גם לך.
באיזשהו שלב בחייםחביבית
אני וושהת שכל אדם צריך לעבור תהליך של איך אני מושלם בעיני עצמי. זאת ממש עבודת מידות. מה החוזקות שלי? מה הדברים הטובים שאני מביא לעולם? וזה מוביל כמובן ל 'מה התפקיד שלי פה ואיך אני עושה אותו הכי טוב שאפשר?'

מזדהה כל כך כי גם אני תמיד הייתי הבת המושלמת של ההורים שלי, זאת שכל המורים אוהבים וכולם אומרים 'תהיו כמו x'
אבל בחיים שלנו אנחנו צריכים לראות על מה עבדנו קשה, במה התקדמנו למרות הקושי שהיה לנו... ואלו ההשגים שלנו!!!
בטוחה שיש בך המון דברים טובים!!! תחשבי ותמצאי אותם בתוכך! בעצמך!!! ורק כך יהיה לך ביטחון עצמי מול החמות, החברות, הגיסות וכל השאר... כשאת תאמיני בעצמך- זה מה שתשדרי לעולם ואז כל השאר יאמינו בזה גם כן!!!
אימון אישי לדעתי יוכל מאד לעזור לךנפש חיה.
לאהוב את מי שאת
ואת מה שאת.

בהצלחה!
שמעת פעם את המשפט- סוף הכבוד לבוא מיואשת******

תראי, אין לי נחמות קסם. 

לא יקרה יום אחד קסם ותהיי מספר אחת בכל התחומים שציינת

אבל כן, בעבודה עצמית יקרה יום אחד קסם ותחשבי כמה את מושלמת כמו שאת

אבל זה תהליך

והוא לוקח זמן

ולפעמים נפרדים מהחלומות שלנו ולעפמים הן צובטים לנו תמיד

אני רציתי משפחה עם קבוצת בנים שובבים שמפרקים ת'בית וצועקים ומכדררים, ורק לכתוב את זה עושה לי קוועץ גדול בלב

ויש לי משפחת בנות מתוקות רגועות ומהממות (תכף יבואו פה אמהות של בנים שרוצות בנות ויגידו מה??? את באמת רוצה את זה?? כן. זה מה שרציתי)

והחלום הזה אף פעם לא יתגשם. בהריון הזה נפרדתי ממנו בדמעות ובכי של חודשים. כן, חודשים. 

אז בגלל זה אני לא מושלמת? נכון החיים שלי ממש לא הלכו בכיוון שחשבתי, כל כך הרבה דברים קרו לגמרי אחרת

אבל עם השנים אני לומדת לראות את הדברים שבכלל לא חלמתי עליהם וקרו, וכמה הם יפים ומקסימים, וכמה בעצם הם טובים לי, אפילו שלא ביקשתי, ולא תכננתי, ורציתי משהו אחר, אבל בעצם מה שקרה הוא הרבה יותר מתאים לי וטוב לי

קשה לי קצת לתת דוגמאות בגלל אאוטינג, אבל אפילו הקריירה שתכננתי לי ולא התממשה בגלל כמה סיבות שהיינו צריכים לעבור למקום מגורים שהיא לא רלוונטית בו, ועוד כל מיני, בכל מקרה אין לי קריירה מפוארת

אבל פתאום היום, אני כל כך אוהבת להיות בבית שלי עם הילדות שלי, שאני מבינה מה הייתי מפסידה אם הייתי עושה את הקריירה ההיא כמו שתכננתי, ומבינה פתאום שהרבה יותר מתאים לי לשבת בבית בערב לפטפט איתן מאשר לעבוד כמו מטורפת 

ולפני כמה ימים הגיעה לי הצעת קריירה חלומית שאמרתי לה לא יפה, בלי היסוסים רבים. 

מקווה שהצלחת להבין למה אני מתכוונת

כאילו החיים לקחו אותי למקום אחר בכלל

אבל יפה פה, במקום האחר הזה

נעים פה, במקום הלא מתוכנן הזה

מתאים לי מאד המקום הזה שלא חשבתי לבוא אליו בחיים

הגעתי להולנד המלאה טוליפים מקסימים, אפילו שרציתי לנסוע לתאילנד האקוזטית, ואני לומדת להנות מהולנד, לא בצורה מושלמת, לפעמים יש לי צביטות על תאילנד ולמה אני לא שם, אבל רב הזמן, טוב לי פה

ואולי יום אחד אגיד גם לתאילנד, מי יודע

ובנוגע למשפחה של בעלך, כמו שאמרתי, סוף הכבוד לבוא...

כשנכנסתי למשפחה של בעלי הייתי היחידה שהיא לא מורה, שעובדת עד 3 וחצי, שעובדת בחופש, (עוד כמה דברים שלא אכתוב מחשש אאוטינג) 

אמרו לי וחשבו עלי כל מיני דברים

עם השנים, קודם כל חלק כבר עברו לעבודות במשרות מלאות, ופתאום מקטרות ומבינות על מה דיברתי כל השנים, באות אלי להתייעץ ואפילו היתה בקשת סליחה אחת מפתיעה ממש

וגם חמי וחמותי גילו שיש לי צדדים אחרים שמכפרים על זה שאני לא שורצת אצליהם בחופש

מאחלת לך הצלחה רבה!

ממש אוהבת את ההשקפה שלךאורוש3
ובעיקר את האנושיות שבה את כותבת... כן, בכיתי חודשים, כן סבלתי מול הגיסות וכו'.. הרבה פעמים אנחנו נוטות לכתוב או לדבר באיזו רמה כזו של דיבורי עומק וגדלות. לא שחלילה מישהי משקרת. אבל כותבת יפה כזה בלי להתייחס לעבודה הסזיפית שביומיום, לאכזבות. אני אוהבת את הנקודות שאת מגיעה אליהן כי רואים שהן מתוך כנות ועבודה עצמית קשה ואמיתית...
כאתה ילד או מאד צעיר,שאלהשאלה
אתה תמיד בטוח שלא יקרו לך כל הדברים המבאסים והמעליבים שקורים לאנשים אחרים בחיים. אבל הם בדרך כלל כן קורים וזאת תחושה מאד קשה. כאילו המציאות לא קיימה איזו הבטחה שתמיד האמנת לה. נראה לי שאת צריכה לנשום עמוק ולהתחיל איזהשהו תהליך של קבלה עצמית של מי שאת היום. להפרד מהמושלמת שהיית ולהסתכל על החיים שלך כפי שהם. מה את אןהבת, מה את לא. מה אפשר לשנות, מה לא. והעיקר- לנפות את גיסתך/חמותך/חברותייך מתוך המערכת ולהשאיר שם את מי שחשוב, את מי שאת משפיעה עליו - את, בעלך וילדייך. ממליצה מאד מאד על לימודי ימימה אם יש לך אפשרות.
בטוחה שההרגשה קשהמנגו בנננה

אבל נראה לי שבעיה העמוקה פה זה 

"אני כל הזמן רוצה להיות מישהי אחרת... כל הזמן .."

אם תביני שיש לך את היחודיות שלך אז כל השאר יגזר מזה... את לא יכולה להיות מישהי אחרת וסביר להניח שהמישהי הזאת שאת תמיד מסתכלת עליה ורוצה להיות כמוהה גם לה יש חסרונות והיא לא מראה אותם...

את פשוט שמה דגש על האין ולא על היש...

מספר ילדים? זה לא תחרות

תעסוקה? זה לא הכל בחיים...

תקחי לעצמך את הדברים שאת אוהבת וטובה בהם ותעצימי אותם ולא את מה שאין לך ואת פחות טובה בו...

החיים זה לא רק להיות מספר 1.. אי אפשר להיות מספר 1 בהכל, זה ראייה נורא ילדותית.. אני בטוחה שגם אם תקחי את החברה הכי מצליחנית שלך ותשאלי אותה אם היא מרגישה מספר 1 היא תגיד לך לא ותוכל למנות לך מיליון ואחד דברים שהיא מרגישה כישלון בהם...

החיים הם לא בית ספר תיכון וציונים, הם מעבר, ואם תסתכלי עליהם כציונים והשיגים רק אז תמיד תרגישי את הכישלון.

זה המון עבודה עצמית של שינוי תפיסה, ובכללי תמיד עוזר לדבר על זה.

היה לי חלוםחשבתי מושלמת
היה לי חלום, על מספר הילדים... על הרווח ביניהם...
היה לי חלום מה לעשות כשאני אהיה גדולה
היה לי חלום איזה מן בן אדם אני אהיה

היה לי חלום, ואני עדיין חולמת אותו...
אני לא אוהבת את עצמי, ואולי זאת הבעיה..

אם הייתי צריכה להסתכל מסביבי מהמעגל של החברות, הגיסות וכו' , לא הייתי רוצה להיות מי שאני...

ממש מבינה את המקום שלךאורוש3
הייתי בו. עזר לי טיפול..
ואני עדיין עובדת על זה לבד. להשלים שהמציאות היא לא מה שחלמתי שתיהיה, שאני בסדר כמו שאני, לאהוב את עצמי, לחזק את הביטחון העצמי הנמוך...
אין לי עצות זהב מלבד הזדהות. היו פה כמה תגובות מהממות. זה חלק מההתבגרות שלנו כנשים ןתהליך טבעי. מאמינה ומקווה בשבילך (ובשבילי) שבמשך הזמן התהליך יוביל למקום יותר עמוק, פנימי ואמיתי. כי כל המושלמות שדברת עליה, היא חיצונית. וההשלמה והאהבה העצמית היא במקום הרבה יותר פנימי ועמוק... יהיה בסדר!
אבל זה חלוםמנגו בנננה

וחלומות לפעמים מתגשמים ולפעמים לא,

ומה עם דברים שלא חלמת עליהם ובכל זאת יש לך?

גם לי היה חלום להיות אמא צעירה, היה.. שנים של טיפולים, אבל הי.. אני אמא! אני מסתכלת על מה שהשגתי, גם אם זה לא בדרך שבה חלמתי עליה..

אנחנו  תמיד יכולים להסתכל על האין, אבל מה זה יתן לנו? להרגיש את החלל הריק בין החלו ם למציאות? להיכנס לדיכאון ובמצב יותר גרוע להסתכל על X ולהגיד למה לו מצליח בקלות ולי לא?

אני חושבת שהרבה פה זה בגרות אבל גם גישה לחיים, לא יעזור לך ולי לאכול את הלב ולסתכל מה לא, אני בוחרת במה כן, אז מה עם בעבודה לוקח לי להגיע ליעדים יותר ממה שחשבתי אם בכלל, לפעמים החשיבות היא הדרך ולא התוצאה, קל להגיד. אבל בדיוק כמו עם הילדים, אני יכולה להגיד שאחרי שנים של ציפיה אני כל כך מלאה בשמחה והודיה על מה שיש גם אם זה לא היה בתוכניות ובחלומות שלי

את כותבת שאת לא אוהבת את עצמך, מה את עושה עם זה? מה יגרום לך לא לאהוב אלא להשלים עם מי שאת?

ולגבי ההסתכלות על החברות והגיסות וכו, אני חושבת שהרבה פעמים מה שאנחנו משקפים כלפי חוץ זה לא מה שקורה מבפנים, לצערי הרבה פעמים מקרים כאלו מסתיימים בטרגדיות, לכן אומרת, תדברי על זה, לטפל בזה, אם זה עם עצמך ואם זה עם בעל מקצוע. זו לא מילה גסה

טוב שאת לא בפסגהשוקולד פרה.

בטח היית רוצה להיות שם, להרגיש את עצמך מצליחה בקריירה ובאימהות,

להרגיש שהולך לך. פשוט הולך.

עם יד על הלב-

האם הפסגה הזאת, אין בה דברים שליליים?

אם אני חושבת על נשים מושלמות כאלו-

אלו שרק לראות את הבית ולקנא,

אלו שהילדים שלהן הם גם מקסימים, וגם טובים בלימודים, וגם עם אלף חברים, וגם הכל,

אלו שאצלן הבעל הכי עוזר, הכי מפנק, הכי רגוע, הכי מפרנס,

אלו שבדיוק התחילו קריירה חדשה כ"מאמנות למושלמות", ומה-זה הולך להן..!!!

כל הזמן הן מקבלות פניות,

והן גם מתנדבות ב"יד לאם"--

לא הייתי רוצה חברות עם אף אחת כזאת.

כי יש בה משהו לא אנושי. כי היא "דוקרת" מדיי.

כי היא כל הזמן עסוקה בלרדוף אחרי שלמות, במקום לקבל את הפינות המכוערות של היקום.

אני אישית הרבה יותר מעדיפה מישהי שעברה דברים בחיים,

שכן יש לה שריטות פה ושם וחבלות,

שיש לה סבלנות כשהילדים צועקים,

או כשהבעל נראה הכי מוזנח בעולם.

זאת מישהי שאני יכולה לשתף אותה. הרי הלב יודע שהוא לא מושלם. הלב מכיר בחסרונותיו.

אז למישהי כזאת, שיש לה *חמלה* כלפי חסרונות- למישהי כזאת אוכל לשפוך את ליבי.

ולדעתי אין דבר יותר יקר ויפה ממישהי שבוחרת *בך* כדי להיחשף קצת ולקבל ממך הבנה ואמפתיה-- בכוונה לא כתבתי עצות! כי עצה זה בא ממקום של "הייתי שם ונגאלתי\נרפאתי\ אנאערף. אלא מקום של "איתך אנוכי בצרה".

וזה רק מנק' המבט של מישהי מבחוץ.

כי את עצמך, אם היית בפסגה,

לא היית כל הזמן עסוקה ב"לשמר" את הפסגה הזאת?

או אולי אפילו- להתאמץ עוד קצת ולהגיע לעוד גובה?

(משהו שכמובן לא נפסק אף פעם ובטח שלא מאפשר לך להינות ממה שכבר יש)

לא היית מפחדת שהמראה הזאת תיפול? תישבר?

לא היית חוששת מקנאה מנשים "רגילות"?

לא היית חוששת שתבוא מישהי אחרת ו"תכפול אותך" בהצלחות שלה?

מישהי שאת תהיי חיוורת לידה? שתשים אותך בצד?

נראה לי בסתר ליבך כן היית פוחדת מהתרחישים האלה, שהם בהחלט אפשריים- והם גם קורים!

יותר מזה- טוב שהם יקרו!

כי אחרת את עלולה להיות בחוסר מודעות מפחיד.

לחשוב שאת וואו בלי לראות מי את באמת.

לגמד אחרים כדי לשמור על תחושת הוואו.

ליפול מכל מישהי כזאת, שגונבת לך את תחושת הוואו.

בשביל מה לך כל זה?

תהיי רגילה,  תנסי להשתפר עם מה שיש אבל בלי לחץ,

ותאמיני לי- 

הרוגע שלך והקבלה העצמית שלך יתנו לך איכות חיים הרבה יותר טובה.

גם מול חמותך!

הלוואיחשבתי מושלמת
הלוואי ואני אצליח לעלות ולהתעלות... גם אם זה יהיה רק מול עצמי

אני אשלח לך מסר בעזרת ה' כשיהיה לי זמן פנוי....בסדר?נפש חיה.
ואת בראש שלי. מאד.
לגמרי לגמרי.תיתי2
אני גם מתרחקת מנשים מושלמות. אין לי כוח לזה... מעייף ולא מדבר אלי.
כנראה שהגעת לגיל בו את נדרשת לאהבה עצמית אמיתיתאמא יקרה לי*

אני חושבת שכולן עוברות את ההתבגרות הזאת, בשלב כלשהוא בחיים...

מגיע השלב שבו את לומדת לאהוב את עצמך ואת חייך ממקום פנימי ואז בלאו הכי

יש פחות צורך בכל האישורים הסביבתיים, מבחוץ...

וכל מה שנראה לך שהיה פעם פסגה, היה טוב לשעתו.

אבל הנה, גדלת, בגרת, הפכת לאם- חפשי מה טוב בך היום? במה את טובה ומיטיבה?

ועוד נקודה- לכל מי שמקימה משפחה יש תימרון בין רצונות וצרכים, אולי אם תביני שזו דרך העולם

תוכלי להרפות מהמרדף העצמי.

כי אם למשל, ויתרת על עבודה נחשקת לטובת עבודה קרובה/ עם פחות שעות כדי להיות יותר עם ילדייך

אז ודאי שהם הרויחו מזה המון אבל כלפי חוץ זה הישג שאינו נראה.

היי שלימה עם החלטותייך ועם עצמך ואז תגובת הסביבה בלאו הכי תהיה פחות חשובה לך.

עזרת לי גם, תודהאורוש3
כיף לשמוע...אמא יקרה לי*

מספרת מה קרה לי שלשום לגבי מס הילדיםתפוחים ותמרים
לפני השינה פתאום התעצבתי וחשבתי שממש קשה לי להיפרד מהשלב של הפוריות, וכמה זה נורא שזה ההריון האחרון שלי, ושהייתי מאד רוצה עוד הריון ועוד ילד. וממש הייתי עצובה.
ואז פתאום תפסתי את עצמי, והודיתי על מזלי הטוב, ושמחתי בילדים שיש לי, ובהריון (הנסי) שלי, ובמקום להרגיש את הריקנות והחסר זרם אלי שפע עצום.
בין שני הרגשות האלה לא השתנה המצב שלי בעולם, אלא רק מצב התודעה שלי. מאד שמחתי בשינוי והודיתי עליו ונרדמתי שלווה ומאושרת.

ממליצה לך על טיפול - עם איש מקצוע, בעזרת ספרים, מה שתמצאי לנכון. חשוב שתלמדי לבל את המציאות אחרת את גוזרת על עצמך חיים של אומללות. החיים לא מתנהלים לפי התוכנית שלנו, אלא פשוט מתנהלים. כשאנחנו דוחים את המציאות זה מתכון בדוק לכאב, תסכול, אכזבה, מרמור ואפילו דכאון.
איזו מתוקה, ממש עודדתי אותיחשבתי מושלמת
באמת ממש עודדתי אותי!!!
אני צריכה לעבוד על זה... אני מאמינה שבסוף אקבל את עצמי..!
אמן... שלחתי לך מסרנפש חיה.
קודם כל חיבוק בהחלט לא קל להתמודד עםאני זה א
תחושות כאלו ופתאום באמצע החיים הכל מתהפך לך ככה. ואני חושבת שיש לך פה הזדמנות לעשות עבודה עם עצמך אפילו אולי להיעזר בטיפול רגשי לתקופה זה לא בושה ולא כי יש לך בעיה אלא כי את צריכה ללמוד לקבל כלים איך להתמודד עם עצמך בלי קשר למה הסביבה חושבת עליך. אז התרגלת להיות תמיד מספר אחד ואולי אחרים באמת קינאו בך בלי שהתכוונת ועכשיו את פתאום מרגישה את כל זה רק הפוך את זו שמקנאה שמחכה לאישור של חמותך של חברה או כל אדם אחר. הצלחה לא נמדדת רק בכלים של ילדים/בעל/עבודה וכו.. הצלחה נמדדת (אם בכלל) בקשיים דווקא אם התמודדת או לא...
נכון שיש אגב לכולנו בראש תבנית של מה נחשב הצלחה אבל באמת זה כלום כי כל אחד יש לו מסלול משלו זה שנניח משרה מסוימת נחשבת יותר זה לא אומר שזה מה שנכון לך ואם לחברה שלי יש 12 ילדים ולי 4 זה אומר שאני פחות מצליחה ממנה? להיפך אני עברתי גיהינום עד שהשגתי הריון וגם בהריונות עצמם לא ליקקתי דבש רק חיכיתי שיגמרו ואצא בידיים מלאות ובריאות.. אז היא קיבלה מתנה גם נקלטת בקלות וגם לא סובלת היא זכתה בזה ואני זכיתי בילדים של תפילה.. ההסתכלות שלך צריכה להיות יותר פנימית אני יודעת שזה קשה וזו לא ביקורת עליך אלא רק ניסיון להאיר לך את הדברים איך אפשר להסתכל על הכל.. בהצלחה
ממש משבר... ליבי יוצא אלייךתיתי2
המשבר שאת עוברת הוא נורמטיבי, כולם עוברים אותו בשלב מסויים בחיים שבין הנערות לבגרות.
כשקולטים כמה החיים הם מאתגרים, ולא פשוטים כמו שהיה נראה לנו בתיכון
ושהחלומות שחלמנו והציפיות שפיתחנו לעצמנו (ולפעמים החברה בנתה ממנו ציפיות...) הם לא פשוטים כלל לביצוע, ואולי בכלל לא יקרו לעולם.
ברור שזה סודק משהו בדימוי העצמי ובבטחון העצמי
ומצריך הסתגלות והשלמה עם מי שאני כעת ועם בחירותי.

עם זאת...
רוב האנשים חוו את הפער הזה גם בילדות ובנערות, ורכשו כלים להתמודד.
רוב האנשים פגשו את חסרונותיהם, ואת הפער בין המצוי לרצוי עוד לפני שהפכו לאנשים בוגרים.
אז הם יודעים שהפער קיים, ויודעים שההכרה בפער יכולה להביא גם צמיחה וברכה, ויודעים להתבונן פנימה בכוחות שלהם, בטוב, ולחפש כיוון מחדש.
גם אם "עלינו קומה" והחיים הפכו להיות הרבה יותר מסובכים, את הכלים הבסיסיים והאמון בעצמי על אף החסרונות, כבר יש.

ואת מתארת ילדות ונערות מושלמת ללא התמודדות עם הפער.
ופה נכנס האתגר הבאמת גדול שלך.
ללמוד להכיל את עצמך על אף חסרונותייך או חלומותייך שנגוזו, או המורכבות שבפער בין האמא שהיית רוצה להיות לאמא שהינך.
האמת, אני מניחה שכן היו לך סיטואציות בילדות של פער והצפת חסרונות, אבל הצלחת לדלג מעליהם ולהמשיך להרגיש תחושת שלימות.
כך או כך..... אני מצטרפת להמלצות על טיפול אישי.
את יכולה להסתדר בלי. נראה לי יהיה לך יותר קשה ויותר ארוך להשאר עם זה לבד.
גם ילד שפוגש חסרון בעצמו, מקבל את התמיכה והכלים מאמא שלו. באותה מידה כאדם מבוגר, אפשר להעזר במטפלת.

בהצלחה!!!
תודה רבה!! הצלחתם בחוכמתכן לרומם את רוחיחשבתי מושלמת
משהו שהיה אתמולחשבתי מושלמת
נפגשנו וכל הגיסות אמרו לי שלום, אבל יותר מזה הם לא אמרו דבר... ויש לציין שבינן הן כן מדברות... פשוט לא איתי
לא יודעת מה לעשות, איך לגרום לכך שיתייחסו אליי.. זה די פוגע ...
אני לא כתבתי לך, סליחה ! אנחנו בבית בארגונים.....נפש חיה.
אשתדל ממש.
ואת מוצלחת ושווה
ולא זקוקה לאישור של אף אחד על היותך כזו!!
אולי זה לא כדי לפגוע?בשאיפהאחרונה
לפעמים קשה לפתוח בשיחה עם גיסה.
לא לכולם יש כישורים חברתיים מפותחים.
את יכולה לעמוד ליד ולנסות להשתלב בשיחה אם זה שייך, או למצוא תעסוקה אחרת...
יש מפגש משפחתי מסויים שקבוע אני מרגישה בו לא קשורה וללא מישהו לדבר איתו. אז מאז שיש לי ילדים אני עם הילדים. או מנסה לאסוף את הבלאגן סביבם. או קוראת עיתון או ספר...
חבל לבזבז אנרגיה בלהיעלב
לא יודעת מה המצב שלנושושנושי

בנקודות:

1. המליצו לנו על אבחון קלת, שם בתוצאות היו כמה קשיים והמליצו על טיפול אצל קלת ופנייה לועדת אפיון

2. התחלנו אצל קלת מהממת, עשינו 5 מפגשים. אמרה לי שוב ושוב שהילד באמת צריך גן שפה והיא תגיש מול הגן

3. לפני שבועיים הקלינאית ילדה מאוד מוקדם, ככה שעברנו לקלינאית אחרת

4. הקלינאית החדשה טוענת בתוקף שאין לילד שום קשיים והיא לא מבינה בכלל למה חושבים על גן שפה

היא מסכימה עם זה שהוא מתקשה בקטנה עם חלק מהאותיות (כמו ו' ג' נ'). מחליף בין הברות, בולי הבאה ראשונה אבל לדעתה ממש בקטנה ולא מבינה על מה הדרמה. יש גם קשיי הבעה וגם בזה לדעתה המצב סביר.

למה קלינאית אחת אמרה וחזרה שוב ושוב שהילד צריך גן שפה במקביל לטיפול ארוך

והשנייה לא מבינה על מה היא מדברת

אוף. שיגעו אותי.

יש לילד קושי, איך הקלינאית לא רואה את זה?

סוף פריקה

כן, קצת אטומהשושנושי
ילדתי החמודה את בת שלוש למה את שואלת שאלותחמדמדה

של מתבגרת??

אמא למה עשיתם שתי מיטות ולא מיטה אחת גדולה גדולה?

אמא עוד מעט יהיה לך תינוק בבטן ותיוולד?

אמא נכון תינוק אוכל מה'פה' שלך (מצביעה לי על החזה)

יפה שליייייייייי

ששששששש😂😂😂😂😂😂😂😂

לכי תשחקי במגנטים או משו

הדיון פה הזכיר לי-עוד מעט פסח

פעם סבלתי קשות מכאבי מחזור. כל מחזור היו לי מיגרנות נוראיות.

אז הבת שלי, שהיתה בערך בת 4, אמרה לי-

אמא, נכון המיטה של אבא רחוקה כדי שהוא לא ידבק?

זרמתי...

משאבה מתלבשת מומלצת?סטודנטית אלופה

ממליצות לקנות עכשיו? או לחכות לאחרי הלידה? (שבוע 31)

ואם מישהי מכירה קורס הכנה להנקה מוצלח, אז ממש אשמח לשמוע 👂 

שמעתי המלצות על הקורס של מיה אייזקסמוריה 7
לגבי משאבה, ממליצה לך לחכות לאחרי הלידה, ואז תוכלי להתאים לעצמך משהו שיהיה מדוייק יותר לצרכים ולהנקה שתיהיה לך בע"ה
עונה לא בדיוק על מה ששאלתתוהה לעצמי
לא בטוחה ששווה לך להשקיע בהכנה להנקה. אני קיבלתי הדרכה קצרה של רבע שעה לפני הלידה, ועם טיפה עזרה בבית חולים זה לגמרי הספיק. מציעה לחסוך את הכסף לדברים שבטוח תצטרכי, מקסימום תמיד אפשר ללכת לייעוץ הנקה אחרי הלידה עם צריך
האמת ששמעתי על הרבה שכן מבואסות שלא עשו הכנהסטודנטית אלופה

טובה ומאוד מאוד חשוב לי להניק, אז כן רוצה להשקיע בזה.

תודה בכל זאת❤️

אני לא עשיתי הכנהרקאני

ולא הרגשתי צורך בזה

כנראה משתנה בין אחת לאחת

אני גם לא כל כך מבינה איך אפשר להתכונן בסוף זה משתנה בין תינוקות

ואת עוד לא מכירה את התינוק שלך...

כנ"לDoughnut

לא עשיתי הכנה והלך לי מעולה, ברמה שבלידה ראשונה הסתובבה יועצת הנקה במחלקה וביקשתי שתיכנס אלי לעזור לי. היא הגיעה בדיוק כשהנקתי וראתה אותי מניקה אז היא אומרת לי- זו לא פעם ראשונה שלך נכון?😅

אבל באמת טפו טפו הלך אצלי חלק עם ההנקות בלי דרמות מיוחדות (חוץ מכאבים בפטמה בהתחלה... כוכבים, אבל זה חולף) כך שבאמת זו לא חכמה😉.

מאחלת גם לעצמי בעז"ה😜סטודנטית אלופה
מסכימה מאודאנונימית בהו"ל
אני מהמבואסותהתלבטות טובה
עשיתי קורס הכנה ללידה ודיברנו על זה בנקודות ולמרות זאת אחרי הלידה זה היה השוק הכי גדול שלי בילד הראשון. כמה הנקה יכולה להיות קשה וכואבת..
אויש מבאס🫂סטודנטית אלופה

מחזקת אותי שזה כן צעד חשוב

תודה❤️

יותר הייתי מציעה לךאנונימית בהו"ל

ללמוד קצת קודם באינטרנט בעצמך כדי להבין את הרעיון של מערכת ייצור החלב.

ולברר על מדריכת הנקה מומלצת באזורך. אפילו לעשות איתה שיחהלוודא שמתאימה לך בגישה.

ואז- חכי לאחרי הלידה.

ילך טוב- חסכת כמה מאות

לא ילך- צטפלי בזה במיידי בלי לסחוב ובלי להגדיל בעיות

כי זה באמת מסוג הדברים שכמה יותר מהר יותר קל לטפל.

נשמע טוב😊 תודה❤️סטודנטית אלופה
יש יועצת הנקה מעולהפרח שמח

קוראים לה קרן וייס והיא עושה הכנה להנקה.

משאבה מתלבשת בעיקרון לא מומלצת..במיוחד ביאמבה לא מומלצת.

השאלה מה יהיה הצורך. אם זה לחזרה לעבודה זה סבבה אבל אם זה ליותר שאיבות לא כדאי.

כדאח לחכות אחרי הלידה ולראות מה יהיה הצורך. אני בהתחלה שכרתי משאבה כמו של הבית חולים

תודה 🙏סטודנטית אלופה

למה היא לא מומלצת?

כן, אני רוצה לשמר את ההנקה לאורך זמן ולא תהיה לי ברירה אלא לחזור..

זה גם תלוי באיזה שלב את חוזרתמרגול

כאילו, כמה זמן אחרי הלידה

נניח אמא שלי הניקה באופן בלעדי כל עוד היתה בבית עם התינוק התורן, ואחרי שהתינוק נכנס למסגרת, המשיכה להניק רק כשהוא איתה ובמסגרת קיבל תמ"ל

כלומר אחהצ-לילה המשיכה להניק. בשעות המסגרת המטפלת נתנה תמ"ל.

אם את חוזרת בשלב שכבר אוכל גם מזון אמיתי, זה גם פחות קריטי אם הוא יאכל אצל המטפלת תמ"ל או חלב אם (כמובן חלב אם זה יותר בריא מתמ"ל, אבל זה מצב שונה ממצב של תינוק פיצ שכל תזונתו היא בקבוק או הנקה)

בגלל שגם לומדת אז אצטרך לחזור בשלב מוקדם..סטודנטית אלופה
אומנם לפעמיים בשבוע, אבל עדיין הוא יהיה קטן..
ואת חוזרת לעבודה או ללימודים?מרגול

כי אם ללימודים, כדאי לקנות משאבה גם לפי כמה רעש היא עושה וכאלה חחחח

המניקות אצלנו משתדלות לשאוב בהפסקות, אבל לפעמים אין ברירה ושואבות גם בהרצאות ויושבות מאחורה

לא שזה מפריע ככ, אבל זה יותר נעים כשזה כמה שפחות מרעיש.

וואו ההערצה שלי אליהן. 

וואי נכון, זה משמעותי..סטודנטית אלופה

גם אני מעריצה שלהן!!

ובינינו זה כמעט חסר סיכוי להספיק לשאוב בהפסקה של רבע שעה+ להכניס משהו לפה, שירותים וכו

אני איחרתי לשיעורים כששאבתירקאני

🤷‍♀️

היא מפחיתה כמויותפרח שמח
כמה יועצות הנקה לא ממליצות
לא מומלצת בעיקרון? זה ממש תלוי בצורךDoughnut
אולי לשאיבה בלעדית היא לא מומלצת. עבורי היא היתה ממש נחמדה ואיפשרה לי לשאוב לאורך יותר זמן בזכות הנוחות שלה.
נכוןשמ"פ

לכאלה שרק שואבות אומרים שזה לא מספיק חזק

לי יש ארדו מליה שאמור להיות יותר חזק מהביאמבה

הפעם אני באמת שואבת יותר כי זה הרבהההה יותר נח 

מה שכןשמ"פ

בדיוק עכשיו שאבתי וזה לא שאב ככ הרבה

לא יודעת אם משהו לא ישב טוב אבל באסה 

והתינוק מייד רצה לינוק אחר כך וממש שמעתי אותו לוגם 

לי היתה ארדו קליפסוDoughnut
ולא יצא לי איתה כלום, מכרתי אותה כמעט חדשה.
היה פעמים שיצא לי ממש הרבהשמ"פ

ולאחרונה לא

וזה יחסית חדש

מחזקתמדפדפת

לי יש ביאמבה ומרוצה ממנה

שואבת רק ליציאות בלי התינוק ומאוד נוח שאפשר בכל מקום

תלוי כמה שואבים איתהפרח שמח
אבל מכמה יועצות הנקה הבנתי שזה פחות מומלץ
קורס הכנה להנקההשתדלות !

אפשר לעשות בזול במפגש אחד במועדון יולדות בבית חולים.

אני הלכתי לאחד לפני הלידה בבית חולים שילדתי בו אחר כך, והקורס היה מעולה וממש ממש עזר לי. בהבנה של חשיבות ההנקה, למה חשוב לשים לב, ממה בעיקר לא להילחץ גודל הקיבה של התינוק, מה קורה לחלב שלנו ומתי הוא משתנה ובהתאם למה... איך שומרים על חלב ששואבים וכו'. יש גם כאלה שאם את יולדת אצלם אחר כך מחזירים לך את הכסף ששילמת על הקורס.

לגבי משאבות, ממליצה גם לחכות לאחרי הלידה... משאבות לא לבישות נחשבות עם מנוע יותר חזק למקרים של צורך בהגברת חלב או שאיבה בלעדית למשל, ומשאבות לבישות נוחות יותר אבל חלשות יותר (כשהמומלצות מביניהן של חברת ארדו או זומי). יש אגב גם אופציה של מנוע נפרד עם כוסות לבישות, ככה שאת מקבלת גם מנוע חזק וגם נוחות. זה מה שאני עשיתי והיה לי אחלה ממש.

תודה❤️סטודנטית אלופה
אבדוק את זה
את יודעת באיזה בי"ח את מתכננת ללדת?מרגול

יש בתי חולים עם יועצות הנקה מעולות שמסתובבות בלי סוף

והן שם בשביל לעזור ממש סביב הלידה ובאשפוז אחריה

יודעת שבאיכילוב למשל יש ממש בזמינות גבוהה. וגם אחלה מחלקה

אבל תבדקי איפה שאת מתכננת ללדת…

ולפני זה כמובן כדאי לקרוא על הנקה בכללי

בסוף, מי שתכין אותך להנקה לפני הלידה לא מכירה את מצב החלב שלך, את המשקל של הבייבי, רעב שלו, כאבים וכו.

בירושלים הזמינות שלהם בעייתיתאיכה
יש, אבל לא מספיק...
מתכננת ללדת באיכילוב בעז"ה😜סטודנטית אלופה
איכילוב ממש טובים בזהיראת גאולה
ממליצה על המשאבה של קליניקרמאמינה-בטוב
היא לא מתלבשת אבל קומפקטית ואיכותית, הדגם הפשוט שלה יחסית זול
מצטרפת להמלצהפרח שמח
גם מצטרפת!אביגיל ##אחרונה
יש לכם רעיון לבילוי משפחתי במקום סגור?אוהבת את השבת

כי קר ..

בעיקרון טיול בטבע הכי כיף אבל אי אפשר (הכוונה לשעות אחהצ)

שיתאים לילדים קטנים ויהיה הפגתי.. לא מוזיאון או משהו.. מקום מרגיע,שיהיה חוויה טובה, בלי שצריך לתפעל אותם בקטע של לשמור שיהיו בשקט/ לא יהרסו דברים..

בני כמה הילדים?דיאן ד.

אצלנו מאוד אוהבים ללכת לבאולינג

גם ילדים בני 3 נהנים (שמים להם מתקן שעוזר להם)

וכמובן שגם מבוגרים נהנים.

3-8. תודה! זה תחרותי?אוהבת את השבת
כן זה תחרותי אבל ממש נחמדדיאן ד.
אם ילדים קטנים, איקאה יתאים אם יש באזורכםאר
ובחינם
לא באיזור.. אנחנו מאיזור ירושלים, תודה!אוהבת את השבת
יש איקאה באשתאול, זה די באיזור ירושלים...ואני שראחרונה
ג'ימבורי? אקווריום ישראל הבנתישושנושי

שהמקום סגור

אם את רוצה יקר אפשר אולי מגי'ק קאס - תלוי כמובן בגיל שלהם 

אקווריום לא נהננו האמת.. תודה!אוהבת את השבת
וג'ימבורי למה הכוונה? סליחה על הבורות..
מה עם משחקיות למינהם? ג'ימבורי וכו'. באיזה אזור?אביגיל ##
את מחפשת דברים יומיים או יציאה מהשגרה?אמאשוני

ליום יום יש ספריות נהדרות. לא צריך לשמור על שקט, רק לא להתפרע.

יש בחלק מהספריות אזור של משחקים/ תחפושות/ כלי כתיבה וכד'.

אם את מחפשת יותר אקשן אז אי גאמפ וכד'.

איזור מישור החוף נעים לבלות בו רוב החורף אז אם נסיעה באה בחשבון זו גם אופציה.

אפשר גם לעשות בבית אווירה שונה ורגועה.

כדאי לבחור איזור של חצי חדר, או מבואה נוחה

להביא לשם מזרונים (אפשר מזרוני ספורט או שקש וכד'

או שמיכות/ מחצלת מה שיש לכם

ליצור אווירה

בלי נעליים

יש משהו כיפי בגרבי חורף עם בגדים נוחים שאפשר להתכרבל ולעשות דברים.

אפשר זמן רוגע של שוקו-עוגיות.

אפשר שהילדים עושים הצגה מאולתרת/ פנטומימה

אפשר לבנות מחנה או מבנה מקשקשים או מה שהם אוהבים ולשבת בפנים..

זה בתוך הבית עם נוחות של בית אבל באווירה מיוחדת יותר.

אפשר גם להזמין להם חברים שאת מכירה שמעסיקים אותם יפה.

טיפים ועצות להפסק (לנשים)אנונימית בהו"ל

צריכה לעשות הפסק אחרי לידה,

בטוחה שכבר אין דימום..

אבל, המקום מאד מאד יבש. זה ממש כואב לי.

הרב אמר למעט בבדיקות (הפסק ראשונה ושביעית) אבל תכלס איך עושים את הבדיקות שכן צריך בלי להיפצע ובלי שזה יכאב כל כך

מה מותר לשים שלא חוצץ? שמן שקדים? 

אחרי מקלחת זה רק היה יבש יותר...

אני קיבלת היתר במקרה מסויםסטודנטית אלופה

לשים על העד בדיקה ג'ל סיכוך (ky)

זה מקל באופן משמעותי..

אבל אולי כדאי לשאול רב

לי רב אמר להרטיב טיפה את העד עם מיםרוני_רון

שלא יהיה סחוט, אלא מעט לח.

אבל זאת ממש שאלה לרב...

וואי מים בעיני ממש מייבש, עזר לך?112233445566אחרונה
תפני לרב או ליועצת הלכהמרגול

לא יודעת מה את נוהגת לעשות בשגרה

לי יש שם כל מיני רגישויות

אמרו לי לעשות עם העד בעיקר מסביב, להכניס רק טיפונת וזהו.

וכן, אני לא עושה יותר מפעמיים בשבעה נקיים עצמם.

לא עושה מוך דחוק בכלל.

שמן שקדים זאת שאלה מעניינת, כדאי לפנות לייעוץ הלכתי. בכל מקרה, הייתי שמה את השמן ישירות על הגוף ולא על העד (מבחינה פיזית רק, שפחות ישפשף, הלכתית לא יודעת מה עדיף)

אבל שוב, זה הנחיות ספציפיות

תפני לייעוץ הלכתי פרטני אצל רב או יועצת הלכה שאת סומכת עליהם 

אין לי כל כך שגרהאנונימית בהו"ל

פעם אחרונה היתה לפני ההריון

הפעם שלפניה היתה אחרי הלידה הקודמת (לפני שנתיים)

אבל כן, יש לי שם רגישויות שונות ובאמת לא עושה מוך דחוק וממעטת בבדיקות (הפסק ראשון ושביעי)

ובגלל חוסר השגרה, ב"ה, מסתבכת בזה מאד כי אין לי מיומנות כל כך.

מבינה שאין מנוס מלשאול רב. אוף.

אולי דרך טלפון?מרגול

גם לי אין באמת שגרה חחח. מחברת מניעה הורמונלית המון המון

לרב לא חייב ללכת

וזה גם לא חייב להיות רב שמכיר אותך אישית

אפשר למצוא רב שאת סומכת על פסיקתו, ולשאול בהתכתבות או בטלפון. תסבירי כמובן את המצב האישי שלך מבחינת כאב וכו. מאמינה שהוא יחשוב על פתרון. 

יש לנו רב מקסים שעונה בטלפוןאנונימית בהו"ל

והוא מאד נחמד ויחסית מקל בפסיקות אז שמחים להתיעץ איתו

(מאז שעברנו אליו הטבילה קורית מהר יותר)

אבל לא כיף לי להסביר לרב שכואב לי במקום אינטימי..

ולבעלי זה עוד פחות נעים

גם אם הרב לא יודע מי אני לי זו לא שיחה שנח לי לעשות עם גבר

לא מכירה יועצת הלכה שעונה לפי הפסיקה שלו..

רלוונטי לשאול את הרב לגבי יועצת?מרגול
בקטע של- אשתי תרגיש בנוח לשאול אישה, אבל אנחנו רוצים מישהי שאתה גם סומך עליה 
ויש את היועצות של נשמתמרגול
לא יודעת אם מתאים לכם, אולי הן גם שונות בפסיקה שלהן. לא יודעת. אבל זה נשים. 
רלוונטי לבקש מאשתו שתשאל במקומך?ממשיכה לחלום
וככה אולי יהיה לך יותר נוח להסביר מה את חווה
את אחרי לידה, זו ממש ממש שאלה נפוצה ואףקופצת רגע

נצרכת. כאילו אני ממש ממש מבינה את הקושי לשאול רב, גם בזמנים אחרים,

אבל אם כבר יש לכם רב, אפשר פשוט שבעלך ישאל אותו בלי יותר מדי לפרט, מה אפשר להקל אחרי לידה כי לאשתו קשה. 

רב פעם אמר לי להרטיב את קצה העדממשיכה לחלום
אצלנו הרב ממליץאיכה

לשים ווזלין

אבל אני לא זוכרת כמה זמן לפני הבדיקה...

וגם אני שמעתי על להרטיב את העד בעדינותממש.

אבל זה דברים שצריך לשאול רב.

ויש גם עדים רכים יותר, מכותנה

חצי קשוררקלתשוהנ

העדים של סריגית הכי הכי רכים ועדינים.

לא עוזר ליובש אבל כן לעדינות

ממליצה למרוח שמן שקדיםרק רגע קט
ישר על העור שם, כמה דקות לפני הבדיקה, ואחריה למרוח שוב. 
תודה לכולןאנונימית בהו"ל

כנראה המקלחת ממש ייבשה את המקום

היום הבדיקה הלכה ממש בקלות ב"ה ובלי כאב

(משתמשת בסריגית זה ההכי עדין בשוק לדעתי)

אז התחמקתי מהשאלה לרב

מקווה לא להזדקק לו בקרוב...

מחשב לילדים, נייח לעומת נייד? ומיקום בבית?..אני אנונימית!

אשמח לשמוע את דעתכן

איפה עדיף לשים מחשב לילדים  בבית ? בסלון עם שולחן מתאים לזה בלבד, או בחדר ושם בלילה לא אפשרי לעבוד כי ילדים ישנים שם, ואז אם המחשב נייד מעבירים לעבוד עליו בסלון..

ועדיף נייח או נייד?

בסלון.מוריה

הייתרון והחסרון של נייח זה שהוא תקוע באותו המקום. ואי אפשר לקחת אותו כשרוצים שקט.

מצד שני, עם ילדים הוא כנראה יחזיק יותר מעמד.

הייתיoo

מפרידה בין מכשיר לעבודה/ מכשיר לילדים

בכל מקרה לא הייתי קונה נייח לבית

לא פרקטי

לנו יש אייפדים לילדים

עבודה בבית (אם צריך לעיתים) אני עושה מהאייפון

רק במקרים חריגים אני פותחת לפטופ

למה נייח לא פרקטי?ואז את תראי
כי אי אפשר להעביר אותו מקוםoo

זה מתאים למשרד

לא לבית

אף פעם לא היה לי נייח בבית

להורים שלי היה כשלא היו ניידים

היה שרשור דומה לא מזמןמתואמת

מחשב שמיועד לילדים בעיניי צריך להיות נייח בסלון, כדי שנוכל לעקוב ולראות מה הם עושים בו. וגם כדאי שתהיה סיסמה.

אם אתם צריכים מחשב גם בשביל עבודה, עדיף מחשב נייד בנפרד מהמחשב לילדים - ילדים נוטים להרוס דברים, ולא כדאי שזה יקרה עם מחשב שיש בו דברים יקרים...

לנו אישית יש נייח בסלון, נייד לבעלי, נייד לי ונייד לבכורה שלנו (בת 18), שכבר צריכה באמת מחשב אישי צמוד.

אשמח לקישור של השרשור הקודם אם את מוצאת...אני אנונימית!
כבר לא זוכרת מי פתחה אותו...מתואמת
אנחנו כרגע רק עם מחשב אחדלפניו ברננה!

של בעלי

הבכור משתמש בו לעיתים רחוקות..

אבל הייתה לי אופציה אולי לקבל נייח במסירה והחלטתי שכרגע לא..

אני אוהבת את זה שהוא לא קבוע במקום אחד ותופס נוכחות. שהוא לא כל הזמן נגיד אלא שאפשר להוציא אותו כשצריך.

הקטנים שלי לפעמים ממש מציקים לגדול כשהוא משתמש בו, ככה הוא יכול להיכנס לחדר ולעבוד בו, כשאנחנו מדי פעם נכנסים לראות מה איתו/ אחד ההורים יושב בחדר שבו הוא עובד (הוא עדיין צריך הדרכה די צמודה)

תודה על השיתוף, אשמח לשמוע מעוד כאלו שיש להם ילדיםאני אנונימית!
מעל גיל 10 
בעיני עדיף נייח לילדים. יותר עמידיעל מהדרום
אצלנו יש ניידיםאר

השאלה לאיזה צורך אתם רוצים...

חנו יש נייח שמשמש את בעלי לעבודה

נייד של בעלי - עבודה

נייד שלי - עבודה

ועוד נייד שעכשיו הוספנו לגדולים (בני 16,18)

בניידים שלנו של העבודה, הילדים משתמשים אחהצ באישור שלנו

לנו יש נייח באחד החדרים ישנים בושופטים

כמעט ולא עובדים מהבית, והחדר הזה הולך לישון מאוחר

היה לנו ניסיון לא טוב עם ניידים שלא החזיקו מעמד אז קנינו מחשב מחודש דרך איזה פרוייקט ובינתיים מחזיק מעמד יפה..

יש גם נייד חוץ מזה שמוציאים בערך פעם בשבוע כשהילדים מתפצלים במה שרוצים לראות 

לילדים ספציפית הייתי קונה נייחשיח סודאחרונה

שיעמוד במקום קבוע.

בעיקר בגלל הסיבה שאפשר יותר לפקח על שעות מסך ותוכן.

לעצמי כן הייתי קונה מחשב נייד באמת בגלל נוחות

(עכשיו הילדים שלי קטנים עדיין ואצלי הכל בפלאפון אז בלי מחשב כרגע, אבל מסתמכת על תוכניות עתיד ועל מה שהיה אצל ההורים )

שם נוסף לשם "שחרי"נעמי_

אני חושבת על השם "שחרי" (במובן לשחר- לייחל, וגם השחר שלי)

אבל רוצה לצרף לו שם שני ולא מצליחה למצוא.

למשל: "שחרי אור" "שחרי טובה" אבל לא השמות האלו.

זה יכול להיות כל דבר שראוי לשחר אליו, החל מאלוקות ותפילה וכלה  באלמנטים מהטבע.

גם שיצטלצל יפה וגם שאוהב.

נולדה בא' שבט.

לאחיות שלה קוראים:

- רוני יערה

-הללי ערבה

- שחרי ?

שחרי אמונה, שחרי הודיה, שחרי נחלה, שחרי רננהמתואמת
אני מכירה שחרי ציוןשלומית.

ובכוונה הקונספט הוא שכולן שמות בלשון ציווי? מגניב

ועוד רעיונות: שחרי אהבה, שחרי אחוה, שחרי רעות שחרי אליה, שחרי אתיה, שחרי אביה, שחרי אביב, שחרי רינה 

מנסה גםבארץ אהבתי

שחרי גאולה

שחרי אורה

שחרי הודיה

שחרי אליה

מכירה -שחרי אהבהרק שואלת שאלהאחרונה

שחרי ציון,

שחרי טליה

שחרי תחיה

שחרי

חזרה לעבודה והמשך הנקה..טיפיםדרשתי קרבתךך

חוזרת לעבודנ בקרוב כשהבייבי יהיה בן חצי שנה בעז"ה ומחפשת טיפים להצלחה בהמשך ההנקה.

עובדת בחינוך כך שאין אפשרות לשאוב בכל רגע שארצה ובתנאים הכי נוחים אז מחפשת טיפים פרקטיים איך בכל זאת להצליח לשמר את ההנקה. יתרון אצלי שאני מתחילה מאוחר אז ככל הנראה אצליח לשאוב לפני שאתחיל לעבוד..

בנוסף אם אשאב עוד פעם, האם זה בסדר להשתמש במשאבה ללא ניקוי יסודי ?

אשמח לכל עצה טובה

אתחיל איתו מוצקים בגיל 5.5 חודשים לפי המלצת טיפת חלב אז ממש מקווה שיבסס מוצקים כמה שיותר מהר 

לא יודעת אם עוזר לךירושלמית במקור

אבל לא שאבתי מעולם והכנסתי ב-4 חודשים וההנקה נשמרה. המטפלת נתנה תמל.

החל מארבע וחצי/חמש בבית קיבלה הנקה. זה נמשך, עם מוצקים כמובן, עד גיל שנתיים.

עשיתי בהדרגה את הכניסה למשפחתון, אבל נראלי כמו כל מי שמכניס...

חשוב לדעת שזה מאוד אינדיבידואלישלומית.
אצלי ברגע שהפסקתי להניק/ לשאוב בזמן שהתינוק במסגרת תוך כחודש נגמר לי החלב לחלוטין גם בבית 
אם ההנקה מבוססת עכשיואיזמרגד1

אין סיבה שלא תצליחי להמשיך להניק בערב/ בלילה גם אם לא תשאבי, פשוט לא ממש יהיה חלב בשעות הבוקר

ואם המשאבה בקירור בין שאיבות מספיק לנקות פעם ביום, לא צריך יותר מזה

לא תמיד נכון...שלומית.אחרונה
תסתכלי בתגובה שלי למעלה 
אני בגיל קצת יותר מאוחר (9 חודשים)מקרמה

הוא היה בהתחלה מחוץ לבית ל6 שעות, אכל בגן מנה אחת והשאר מוצקים

שאבתי רק בבית, לרוב שחזרתי מהעבודה (הוא היה יונק צד אחד ואת הצד השני שאבתי)

ולפעמים שאבתי שוב השלמה למנה בערב

מהר מאןד הפסקתי לשאוב לגמרי והוא עבר למוצקים בגן וינק רק בבחת

וככה אנחנו עד היום

הוא בן שנה ו10 חודשים

אולי יעניין אותך