2. במציאות יש רע
3. מכאן נובע האל הוא מקור הרע
4. האל אינו הטוב המוחלט הראיה שהוא יצר רע.
כפי שמסכם הפסוק 'יוצר אור ובורא רע'
@אוא"ר נמשיך מכאן...
)
השתדלות !
קודם כל זאת שאלה עמוקה מאוד, שאתה לא הראשון ששואל אותה,
עסקו בה הראשונים וגם חכמי פנימיות התורה.
ולענייננו, אנסה לכתוב בקצרה מעט רשמי מחשבות שעולות לי תוך כדי קריאת הדברים:
[מצטער מראש אם הדברים לא מסודרים ומדויקים לגמרי, אין לי כרגע הרבה זמן לחשוב לפני שאני כותב.. ובכל זאת כתבתי כי הרגשתי צורך]
בגדול- מסקנה 4 שלך 'האל אינו הטוב המוחלט הראיה שהוא יצר רע'.
לענ"ד אינה נכונה.
ראשית בשביל הפורפורציות, צריך לדעת שהרבה מהדברים הרעים בעולם (וכמדומני שהרמב"ם כותב שרוב הדברים הרעים),
הם תוצאה ישירה של מעשי בנ"א. כך הרמב"ם כותב במו"נ,
ואם נחשוב על זה, זה באמת ככה-
מלחמות, עוני, חלק מהמחלות ועוד, הם תוצר של התנהגות לא נכונה
או של מידות רעות של בנ"א.
שנית,
ביחס לרע שהקב"ה ברע והופיע במציאות מתוך רצון,
רצוני לומר כמה דברים:
ודאי שהקב"ה ברא את הרע.
א. לא כל מה שנראה בעיניים הקטנות והאנושיות שלנו רע,
הוא רע. דהיינו, יכול להיות שנפגוש דבר שיראה בעינינו
נוראי, מזעזע וזוועת עולם, אבל בטווח הרחוק יתברר למפרע
שזה היה הדבר הכי טוב שיכל להיות. ממילא מעולם זה לא היה רע.
צריך בשביל זה מבט כ"כ פנימי עמוק וגדול, ולפעמים הוא גם מאוד מסוכן,
זה מבט מאוד עליון על עומק המציאות, והוא שונה ממה שנראה על פני השטח.
ב. העובדה שה' ברא רע אינה מלמדת שהוא רע ח"ו,
מפני שצריך לשאול שאלה פשוטה ביותר:
ל-מ-ה רבש"ע ברא מרצונו החופשי את הרע?
הרב קוק כותב בישראל ותחיתו(ודבריו מבוססים כמדומני על ספר יצירה): 'הטוב מבחין את הרע והרע מעמיק את הטוב, מרשם ומאלם אותו'.
אומר לך את האמת-
תוך כדי הדברים מרגיש לי מוזר לעסוק בשאלה כ"כ עמוקה יסודית וקיומית
בשרשור בפורום..
אם השאלה הזאת באמת מטרידה אותך,
תפתח ספרים, תשאל רבנים, זאת אפשרות נפלאה לצלול לסוגיה כ"כ עמוקה קיומית ומענינת..![]()
לכן, אם בסופו של דבר מטרת הרע היא לחסד טובה, הרי שגם בוראו הוא הטוב המוחלט והגמור.
האמת שיש לי עוד הרבה מה לכתוב אך אחדול..
התלבטתי מאוד האם לכתוב אותה
ואם לא היו גודלי ישראל שהתבוננו ככה על המציאות לא היה לי את האומץ,
אבל..
קח את השואה הנוראה האיומה והנוראה,
זוועת עולם שא"א לתאר.
רומם את המבט לרגע, קח כמה שנים לפניה-
עמ"י בגלות
קח כמה שנים אחריה (ובעקבותיה)-
עמ"י עולה לארץ ישראל ופורח בה.
אז..
השואה זה דבר טוב?
אני לא אענה את התשובה.
רק אזכיר שבפורים,
ביום בו אנו שותים יין, ומתרוממים למבט הכי עליון ועמוק על המציאות
אנו אומרים ברוך המן! בעוד ש.. הוא היה התגלמות של עמלק.
אז ברור, שמבט מאוד מיוחד ופנימי ועמוק,
וכמובן שכל השנה אנחנו לא מצליחים לחיות אותו
אלא יחידי סגולה שקשורים למבט הארוך והרחוק של המציאות
אבל צריך לדעת שבעומק העניין
הכל פה טוב גמור ומוחלט.
המלצה קטנה: מסגנון וכמות השאלות שאתה שואל
זה נראה שאתה נמצא בתהליכי בירור עם עצמך..וזה נפלא כ"כ![]()
אני ממליץ לך בחום רב למצוא דמות תורנית שתוכל לשבת איתה
ולשאול אותה את כל העולה על לבך ונפשך,
ותקבל תשובות ברורות ומספקות בע"ה..
אם זה מעניין אותך אציע לך רב מסוים
שלפי סגנון השאלות שלך אולי יתאים לך..
למה יש רע? 1. ללא הרע לא הייתה תחרותיות ובלעדיה לא היינו רוצים להתקדם בחיים. 2. הרע מקדם אותנו לטוב, יותר משהטוב מקרב אותנו אליו! ההתנגדות לרע גורמת לנו להיות טובים יותר מאשר בלעדיה.
כדי שאנחנו נתקן אותו. אתה מוזמן להסתכל בכ"א שלי, וכאן: שיעור ראשון - הקדמה - נוער וגיל ההתבגרות
ודי כבר להעליב, אם לא שמת לב עשית את זה שוב ושוב בכל השרשורים שהתווכחנו בהם, אולי תעבוד אתה קצת על המידות שלך? מה זה עוזר כל מה שאתה יודע אם מידות אין לך?
אבל בלי ללמוד גמרא כי זה לא עניין של בנות
"דרך הטוב להיטיב". ה' רצה להיטיב למישהו אז הוא ברא אותנו להיטיב לנו. כדי שלא נתבייש מאכילת חינם, הוא הביא אותנו לכאן, שנתאמץ בשבילו וככה נרגיש שאנחנו מכירים לו טובה ומחזירים לו מעט על כל מה שהוא נותן לנו.

רובין הוד
שוב:
1. ללא הרע לא הייתה תחרותיות ובלעדיה לא היינו רוצים להתקדם בחיים.
2. הרע מקדם אותנו לטוב, יותר משהטוב מקרב אותנו אליו! ההתנגדות לרע גורמת לנו להיות טובים יותר מאשר בלעדיה.
1)לגבי הדרכים להכרת הבורא-הנחת הנחות יסוד, מי אמר שהן נכונות? תוכיחי אותן. ניתן לטעון שלא לכל דבר יש יוצר. אתה רואה ארון, צריך להוכיח שיש לו יוצר? ק"ו אם אתה רואה אדם, יצירה כ"כ מורכבת ומדהימה, צריך להוכיח שיש לו יוצר?
2)למה אנחנו כאן? במקרה. או שדרך הרע להרע ולכן קורים לנו דברים רעים, שואה, פוגרומים וכו'. זה תלוי באיזה עין אתה מסתכל על המציאות.. יש בה גם הרבה דברים טובים
3)למה אלוהים(כתבתי כך כי אני לא מתכוון לה' ית') לא עונה? כי לא אכפת לו, או שהוא רוצה להרע כנ"ל. אז לכן הבאתי סיבות שמנסות להראות למה זה לא ככה, אפשר להסכים איתם ואפשר שלא.
4)למה יש רע? כי זו התכלית. הטוב רק גורם לנו להבחין ברע ואפי' מחזק אותו כי כל אחד שרוצה שיהיה לו טוב אז הוא פוגע באחרים,גונב וכו'. שוב, תלוי איך אתה מסתכל על זה, אם האדם בוחר להסתכל בעין רעה, הוא זה שגורם רעה לעצמו
1) תורת האבולציה נותנת הסבר לבריאת העולם ללא יוצר.
(אגב, זו טענה שהייתה חביבה על כמרים.)
2) אומרים שהרע רק נראה לנו כרע והוא באמת טוב, אז זה נכון, רק ההפך.
הכל באמת רע, לנו נראה יש מעט טוב אבל זה רק נראה לנו כך.
וגם, כל הדברים הטובים מובילים לדברים לא טובים.
אכילת מאכל טעים מעלה לנו את רמת הסוכר.
נהיגה באוטו זה דבר טוב אבל לרוב הוא גם הורג ופוצע ומזהם את כדור הארץ.
וכו'
3. "כל תפילה מרוממת אותנו, אז אנחנו צריכים להתפלל עד שנגיע לדרגה שבה מגיע לנו שהבקשה תתמלא."
2,000 שנה יהודים מתפללים ואף אחד לא הגיע למדרגה בשביל שה' יבנה בית מקדש?
אף אחד מהרבנים לא הגיע למדרגה כזאת? אם זה נכון, איך אפשר להגיע למדרגה גבוה כזאת?
מדרגה כ"כ גבוה שאלפים שנה מאות מילוני אנשים ניסו ואף אחד לא הצליח להגיע אליה.
"ה' מתאווה לתפילותינו"
אדרבה, ה' מתאווה לתפילות שלנו ואלפיים שנה הוא לא מוכן לעשות כולם בשבילם?
הרי באלפית השניה ובלי מאמץ הוא יכול לשלוח לנו משיח., אז הוא עד כדי כך עצלן?
"מותר לאבא לומר לא. כי הרי "לו ידעתיו הייתיו", ז"א אם היינו יודעים חשבונות שמיים היינו צריכים להיות ה', כי בשר ודם לא תמיד יכול להבין אותם"
אבא שכ"כ מתאווה לתפילות שלנו יגיד לא? אלפיים שנה? שכ"כ הרבה תלעות עברנו ובכ"ז אנחנו מתפללים אליו.
למה לו להגיד לא? כי מטרתו בבריאה שלנו היא להרעה לנו אז הוא גורם לנו לבקש שוב ושוב והוא בכוונה לא נענה לתפילתנו.
"לפעמים ה' עונה לנו בלי שאנחנו יודעים שהוא ענה! לדוג': התפללנו שקרוב משפחה שלנו יבריא והוא נפטר אחרי שנה. אולי הוא היה אמור למות אחרי חצי שנה והתפילות שלנו האריכו לו את החיים?"
זה כשל לוגי שמחבר את זה שהתפללנו לזה שלא נהרגנו דקה אח"כ, הבעיה היא שאין שום קשר בין המקרה לבין התפילה.
את טוענת שיש, תוכיחי.
אגב, מילוני יהודים לא מתפלללים והם עדיין חיים.
4) אבל לכל אדם יש עין הרעה והוא חפץ ליצור נזק לחברו,
ואין לכל האנשים עין טובה ורצון לעשות טוב.
בקיצור, שיעורי מחשבת זה נחמד, אבל זו לא האמת...
1. אני לא אענה, כי אני ממש לא מבינה בזה.
2. שוב, זה תלוי במבט שלנו על העולם. אין לי הוכחה חותכת שאני הצודקת, אבל בסופו של דבר עניין האמונה בה' הוא אמונה. אם זה היה ברור כשמש, זה לא היה אמונה - זאת היתה ידיעה. אנחנו מאמינים בזה למרות כל מה שקרה, אחרי הכל אנחנו העם היחיד ששרד מאז שקם בהר סיני לפני אלפי שנים.
3. אנחנו לא מבינים חשבונות שמיים. כנראה באמת העם שלנו צריך לעבור 2000 שנה כדי להיות ראוי.. ה' לא נהנה מהמצב הזה שאנחנו נמצאים בו. ברור שהוא רוצה שיהיה לשכינה בית בו עמ"י יוכל להקריב לו קורבנות ולכולם יהיה כיף וסבבה, אבל ה' יודע הרבה דברים שאנחנו לא יודעים. הוא מסתכל הכל מלמעלה, הוא רואה את התמונה השלמה ולא חתיכה בפאזל כמונו, והוא יודע מה הכי טוב לנו. סמוך עליו.
אמרת "אגב, מילוני יהודים לא מתפלללים והם עדיין חיים." אז זה לא שאנחנו חיים בשביל התפילות. אנחנו באנו כדי למלא יעד מסויים שה' ייעד לנו. ייתכן מאוד שאותם אנשים לא צריכים להתפלל כדי למלא את היעד שלהם, אם ה' הביא אותם לעולם דווקא במקום המסויים שבו הם נמצאים, ובמקום הזה לא מאמינים בה' ולא מתפללים אליו. ברור שעדיף שהם יחזרו בתשובה, אבל למעלה ישפטו אותם לפי דרגתם ולא ידקדקו איתם כמו עם אדם דתי.
4. לאו דווקא, אני פגשתי הרבה אנשים נפלאים שטובת האחר נמצאת אצלם מעל טובת עצמם. תתפלא, אבל זה קיים.
למה אתה חושב שזה לא האמת? אתה מאמין?
עוד משהו - עובדה שרוב העולם מאמין בקיומו של הא-ל, ובעובדה שהוא טוב מוחלט
1. הרמב"ם לא כותב: "יסוד היסודות ועמוד החכמות להאמין שיש שם מצוי ראשון", הוא כותב: "יסוד היסודות ועמוד החכמות לידע שיש שם מצוי ראשון".
אומנם אי אפשר לדעת שום דבר בוודאות גמורה, אבל אפשר להאמין במשהו עם סבירות גבוהה.
לא הבנתי איך זה שהעם שלנו שרד 2,000 שנה אומר משהו.
טבעי שמתוך המוני שבטים ועמים עם אחד ישרוד זמן כזה.
2. "אבל ה' יודע הרבה דברים שאנחנו לא יודעים. הוא מסתכל הכל מלמעלה, הוא רואה את התמונה השלמה ולא חתיכה בפאזל כמונו, והוא יודע מה הכי טוב לנו. סמוך עליו."
אשמח אם תוכיחי את כל מה שכתבת, עד אז מבחינתי זה גיבוב של מילים.
שוב, תוכיחי את מה שאת אומרת.
אלוהים רוצה שנמלא את החובות שהוא נתן לנו, אם לא, הוא יעניש אותנו, זה כתוב במפורש במקרא.
החילונים לא מקיימים את הפולחן, ולא קורה להם כלום.
למה שהם לא יצטרכו לקיים רת התו"מ? איפה כתוב החילוק הזה? שמי שחילוני יכול לא לקיים את המצוות ולמלא את היעד שלו ודתי חייב לשמור תו"מ כדי להגיע אל היעד שלו.
אגב,ה' לא הביא אותם להיולד בתור חילונים, זה קרה בגלל צירוף מקרים.
אם אני מאמין זה בטוח לא בגלל שיעורי מחשבת ישראל...
מה אכפת לי?
רוב העולם מאמין שבישו או במוחמד, אז מה?
וניסו לקדם אותה במציאות, כמו למשל רבי יחיאל מפריז ומי שעלה איתו וכן עליית תלמידי הגר"א.
ונניח שזה כך בגאולה.
אבל בשואה או בשריפת התלמוד או בשאר הפוגרומים, אף יהודי לא כיוון באמת ב"השיבה שופטינו כבראשונה"?
אבל ברור שבזמנים לאורך ההיסטוריה היו כאלה שרצו.
כמו רבי יחיאל מפריז ומי שעלה איתו, וכן עליית תלמידי הגר"א, והמהר"ם מרוטנברג. וכן היהודים אחרי פוגרומים\גירושים\שריפת התלמוד.
ונניח שזה נכון לגבי הגאולה ובית מקדש.
אף אחד לא כיוון (בימי האינקווזציה נניח) בברכת המינים?
שאדם עם כל העצמות, האיברים, הגידים וכל מה שיש בו יווצר רק מפיצוץ? זה נשמע לך הגיוני שאני אזרוק ברגים וברזלים על הרצפה ופתאום יצא מזה יצירת מופת מורכבת? אני באמת שואלת, מעניין אותי מה האבולוציה עונה על זה..
טוב אז מה ההסבר של מה שזה לא יהיה לאיך נברא העולם?
אז איך אין עשרות יצורי ביניים שבין האדם לקוף?
טוב אז אני אגמור כאן. בהצלחה בהמשך הויכוח 
נעה ונדהאני אזכור את זה..
האדם והקופים התפתחו מאב קדמון משותף.
אוא"ראתה יודע אני בכלל לא התכוונתי להיכנס כאן לויכוח, סתם שוטטתי באזור ופתאום ראיתי את זה ונזכרתי שיש לי משהו שיכול לענות על זה, אז הגבתי ונגררתי..
להסביר לרובים הוד את הטעות שלו
כבר כמעט חודשיים שאני מחפש עבודה.
נראלי שיש מין תום כזה שבע"ה נמצא בקלות עבודה, ולכן זה בסדר לקבל דמי אבטלה נמוכים שנגזרים ממשרת סטודנט..
ואז מגיע הרגע הזה, שאתה מבין שאולי ח"ו זה יכול לקחת הרבה יותר זמן .. ויפה שעה אחת קודם גם לחשוב על הכנסה זמנית וגם על לוז או משהו כזה ..
אני מניח שלרבים מילואים זאת אופציה אבל אין לי כח ורצון לפרט למה, אבל ישמצב גדול שאני מנוע מלעשות מילואים..
(לא עשיתי במלחמה..)
האם יש רעיונות אחרים למקומות עבודה זמניים?
במהלך התואר לא קמתי בזמן אז קל וחומר עכשיו שאני ללא מסגרת.. ואני מניח שאולי עבודה תוכל לגרום לי לבריאות ויציבות .. וכמובן גם להכנסה..
רעיונות אחרים לסדר ויציבות עשיה לימוד והתקדמות בתקופה מאתגרת זו מלבד עבודה זמנית/או על הצד שאתקשה למצוא עבודה זמנית זה גם מבורך..
בתפילה לפרנסה בשפע ולמציאת מקום עבודה מתאים ומספק לכולם.. ואולי אפילו השבוע אעדכן שדברים יסתדרו והתקבלתי😃
תודה רבה..
מה הכישרון הטבעי שלך? מה למדת?
בינתיים אני במקומך הייתי יושב בבית ולומד שני דברים לעומק
1.AI
2. אקסל
ולא פחות חשוב מזה את השילוב בניהם.
אקסל אני מכיר קצת, היה לא מעט בתואר..
וגם יודע שיש קורסים חינמיים..
איך לומדים ai? אתה מכיר דרך או קורס?
ותוכל להסביר מעט מה יש ללמוד בזה?
כללומר. לנצל את הזמן כדי להתקדם מקצועית ולא רק "לחכות" שמישהו יואיל בטובו להסתכל עליך. כמובן גם הקו"ח שלך יתעדכנו בהתאם.
לימודי AI ברשת - למה זה לא שורה?
AI יש לא מעט חומר. הייתי מחפש ללמוד על השילוב בין AI לבין המקצוע שלך. כלומר איך לשאול שאלות על טבלאות דוחות וחשבוניות וכל אלה. בסוף איך לעשות את העבודה שלך טוב יותר.
יש הבדל גדול בין סיום לימודי חשבונאות ובין מי שמחזיק ברישיון לעסוק בראיית חשבון.
אם אתה עם רישיון - חיפוש העבודה הוא שונה מחיפוש מקום לעשות בו סטאז'
גם כיוון תעסוקתי הוא שונה - עם רישיון אתה כבר צריך לבחור כיוון התמחות / תת-התמחות מקצועי בתחום הגדול של ראיית חשבון.
יחד עם שאר פרוייקטי הווטסאפ של ערוץ 7, הנה עוד אחד: אייטמים מעניינים שאני (או הצוות) דגים מהפורום.
מוזמנים להצטרף. קבוצה שקטה של 2 אייטמים ביום בממוצע
.
אשמח לשמוע מנסיונכם כשילדה בת שנתיים ותשע עברה למיטת מעבר (כי למדה לצאת מהמיטת תינוק), מה הכי עזר לכן שתשאר במיטה שלה במהלך הלילה ולא תבוא אליכם חמש פעמים?
רוצים להתחיל איתה מהלך אבל מנסים להבין מה יגרום לה להישאר במיטה שלה ולא לבוא אלינו כי היא יכולה וזה מפתה לצאת ולהיות עצמאית.
מבחינת שפה היא מבינה אבל לא הכי מדברת עדיין.
הריון ולידה
פה זה פחות רלוונטי
מה שיעזור זה להחזיר כל פעם
כל פעם
אבל זה מתיש ומנסיון אישי באיזה שלב באמצע הלילה נשברים כי רוצים לישון
עם הזמן זה עובר.
ואתם כהורים.
אל תרגישו שנכשלתם אם היא בכל זאת מגיעה למיטה
כיף להיות במיטה עם אבא ואמא! לא נורא בכלל. אם יש מיטה רחבה מספיק
והילדונת לא בועטת נוראות תוך כדי שינה, לא נורא. חושבת שזה נותן בטחון
לילד. אולי להתפלל על זה, אם זה מפריע? לבקש עצה טובה מהשם?
מכירים את פורום אוצר החכמה? לתורה? ועוד כמה קצת פחות מוצלחים?
יש הרבה פורומים תורניים חרדיים. הראשונים שהזכרתי מוצלחים מאוד בהרבה מובנים, פעילים, ואפשר למצוא בהם דברים מעניינים גם לאחר זמן.
האם יקום פורום תורני דתי לאומי? שיהיה ברמה, פעיל, לגופו של עניין (בדרך כלל כמובן), ומעניין?
תגיד לי אלפי ספרים תורניים ב"ה שעזרו לי שנים
באיזה הקשר זה פורום?
ותגלי מקום מעניין מאוד. זה לא 'אוצר החכמה' עצמו - ספריית הספרים הענקית, אם כי יש ביניהם קשר כמובן.
זה פורום תורני, רובו חרדי אך לא כולו. חלק מהכותבים מוכרים (הרב איתם הנקין ז"ל, יבל"א הרב יוסף בדיחי, הרב יואל קטן, ועוד מן הסתם), אם כי כולם משתמשים בשמות אנונימיים כמו כאן.
מי ששם בפורומים אלה מי שנחלשו רוחנית והתדרדרו לפורומים. אצלנו, החזקים לא משוטטים בדברים כאלה באינטרנט וממילא לא תראה מקבילה.
זו פרשנות בלבד.
כלומר, מן הסתם יש שם רבים כאלה, אבל ודאי לא כולם. יש שם אנשים גדולים, ידענים ומעניינים, יראי שמיים בהחלט.
חלקם גם רבנים מוכרים, כפי שכתבתי להפי.
בסוף השימוש בכלים כאלה מועיל לפיתוח של שיח תורני, לפתרון שאלות, ועוד.
אה, ואני מכיר חברה חזקים מאוד אצלנו שמכירים את הפורומים האלה. כל מי שמחפש באינטרנט מדי פעם תשובות לשאלות תורניות עיוניות (לא הלכתיות פשוטות), כמעט בטוח נפגש בזה. דווקא חברה ברמה גבוהה לדעתי. אז אמנם הצדיקים הנ"ל אינם משוטטים יומם ולילה באינטרנט, אבל יוצא לפעמים להיכנס.
לעצם העניין. כנראה בעולם הדתי לאומי יש לא מעט פעילות כאן (פחות משהייתי רוצה) ולא מעט גדולי תורה צעירים כותבים דווקא בפייסבוק.
עכשיו יש לי אפס ניסיון אבל אני ממש רוצה לדעת לעבוד עם חומרים לעשות חריטות בעץ לבנות רהיטים וכאלה לא בקטע של מקצוע סתם כתחביב אבל אין לי מושג איך מתחילים וגם איך משלבים הכל עם לימודי תואר 
יש למישהו רעיונות לקורסים או סדנאות או ליודעת מה?
משם אפשר להתחיל. אחר כך להתקדם...
יוצא לכם? קל? קשה? יש טיפים?
כמו כן היה לי הרגל טוב שנטשתי ורוצה לחזור אליו.
איך שוברים את הכבדות שחוסמת ביני לבינו?
לשנות הרגלים רעים
ליצור הרגלים טובים
כשהבנתי את הקונספט של ההרגל זה הפך קל
ממליצה על ספר כוחו של הרגל
הוא מסביר את הרעיון של
טריגר- פעולה- תגמול
איך להיפטר/ ליצור הרגל
או ליצור הרגל זה תהליך מתמשך
הרבה אנשים אוהבים תוצאות של כאן ועכשיו
לא אוהבים תהליכים
וזה גורם לקושי בהשגת דברים
אני כן אוהבת תהליכים
מסוגלת לראות את התוצאה העתידית ולחכות בסבלנות
לרוב גם נהנת מהדרך
לכן בעיניי זה לא קשה
אחרים בטח יקראו לזה קשה עד בלתי ישים
ממליצה לקרא קצת טורים של הרב יצחק פנגר
ללכת בצעדים קטנים
ולחלק את החזון הגדול למטרות קטנות ברות ביצוע
לפני כמה שבועות בעלון הידברות הרב פנגר רשם טורים בנושא שינוי התנהגות
ופירט איך לעשות את זה צעד צעד
זה עלונים לפני חודש- חודש וחצי ככה.
לגבי הצעדים הקטנים-
נגיד שאתה רוצה לרוץ מרתון שזאת המטרה הגדולה, אז
קודם אפשר כצעד ראשון להגביר מוטיבציה ובמקביל להוריד את המושג המופשט (רוצה לרוץ מרתון)
לפס מעשי (שינויים קטנים - לשים את הנעליים ליד הדלת, אפילו בלי לנעול, בשלב מאוחר יותר לקבוע זמן לריצה)
כשהייתה לי מטרה גדולה
השיטה של צעדים קטנים עזרו לי להגיע אליה....
היום אני מתמודדת עם דברים שאותה טכניקה בהחלט תשמש אותי
רק צריך לרצות
ולעשות משהו קטן בכיוון.
ומוסיפים כמה שיכולים
בני אדם הם יצורים קטנים וחלשים
הרצון להשתנות תמיד מתבדה