שאלה, באמונה.. כואבת אבל אני חייבת לשאולעצובהה

היי לכולם, 

שאלה שצצה לי לאחרונה יותר מידי פעמים בעקבות תקופה קשה מאוד, בכל תחומי החיים, גם בשידוכים, גם בלימודים, גם בקשרים חברתיים ובכל מקום. 

מרגישה שה' פשוט צוחק עליי מלמעלה. 

אומרים לכולנו להאמין, תאמינו תאמינו.. ואנחנו מאמינים. הכל טוב. גם בירידות וגם בעליות.. מאמינים.

בעליות שמחים ומאמינים, ובירידות מנסים להיאחז במשהו, מאמינים שתכף יגיע האור, שהנה אחרי כל ירידה באה עליה.. והנה תכף, והנה והנה.. ואז.. מה קורה כשהאור הזה לא מגיע? מה קורה כשאני מרגישה שה' צוחק עליי, שפשוט הוא אומר " חח תמשיכי להאמין ואני אמשיך לשלוח ייסורים, מרגישה כאילו אני מאמינה, והוא מנצל את האמונה ו.. (תסלחו לי שאני כותבת את זה, קשה לי לומר או לכתוב את זה אבל בשביל להמחיש את התחושה שלי- ) פשוט מרגישה שהוא דופק אותי. (סליחה בעיקר מה'.. ) 

אני בחיים לא העזתי להתבטא ככה, לא משנה כמה היה לי קשה. אבל לאחרונה פתאום נופלים לי אסימונים לגבי השנתיים- שלוש אחרונות ואני מבינה שעם כל התפילות, האמונה, התקווה.. פשוט כלום לא קרה, כלום לא השתנה. ואם השתנה אז לרעה. אני יכולה לומר את זה בפה מלא. נתקעתי שנתיים בלימודים, לא שנה, שנתיים! וכל פעם מחדש ניחמתי את עצמי ואמרתי, טוב, בטוח שזה קרה בשביל משהו טוב שיקרה- בטח ה' רצה שאתחתן בזמן הזה, כדי שלא יהיה עומס של גם לימודים וגם נישואין וכו' וכו'. 

וזה פשוט לא קרה. עכשיו אני נכנסת לשנת לימודים קשה מאוד, שכולם אומרים- או שמתחתנים לפניה, או שאחריה. בזמן השנה הזאת בכלל אין מקום לשידוכים. אז מה עכשיו? עוד שנה של רווקות ח"ו?? 

יש לי חברות טובות, שאי אפשר לומר שאני לא מכירה את כל מה שקורה ואי אפשר לדעת ב 100%, אני כן! מכירה ב 100% את החיים שלהן, את המשפחות, המצב הלימודי או הכלכלי. בסדר? ו.. וואלה, אני פשוט מרגישה שיש אנשים שהוא ברא  שהוא מאוד אוהב אותם, מאוד. גם אם לא הולך, רואים בחוש למה זה טוב שלא הולך. ואם יש דברים שלא מסתדרים אז רואים מיד שאוקיי, בכלל לא אכפת שלא הולך. כלומר, הוא אוהב אותם. באמת. ואני, איפשהו זרוקה. כמה תפילות, כמה בכיות, כמה צעקות וכמה פעמים לב נשבר.. וכאילו אין אף אחד ששומע. לא כאילו, באמת. שום דבר לא מתקדם. הכל הולך אחורה!!!!!! 

אין לי כוח. נשבעת. אין לי כוח. 

אני רוצה תשובה לשאלה הזו. אני רוצה לדעת איך אפשר בכלל להאמין אחרת. אני לא רואה ולא מרגישה את האהבה שלו. לא! פשוט לא! רע, רע לי. לא רואה שום אור. למה הוא עושה לי את זה???? אני לא אומרת שאני צדיקה, אבל יש כ"כ הרבה אנשים שמקפידים הרבה פחות ממני- ומצליחים ומשגשגים! אז די. אין לי כוח אפילו לברך ברכות פשוטות כמו אשר יצר, אין לי כוח. ברכות השחר (שאני מתפללת הרבה הרבה יותר מזה, כן?! ) ברכות השחר אומרת בכוח. בלי שום כוונה, גם ככה אין תועלת. 

קמה בבוקר ואין לי תועלת בחיים האלה. פשוט אין. הכל מת מבחינתי. 

קראתי את מה שכתבת. הזדהיתי עם הרבה מהתוכן,סתם 1...
אני יכול לשתף אותך שההרגשה הזו מוכרת עד כאב. לפעמים יש תקופות שאפילו סטטיסטית אתה אומר לעצמך, זה הזוי כל מה שקורה רק לי.

תשובות יש וכל מיני תשובות. כל אחד מתחזק ממשהו שונה. אני רק יכול לומר לך שהיית צריכה לדאוג אם לא היה לך קשה,אם היית נשארת אדישה מול כל הכאב הזה ומצליחה להאמין בלי קשיים.
העיקר שאת נלחמת, את מנסה ואת לא סטטית.
תגובה יפה תודהשבותי
תודה סתם 1...
לא הייתי עושה חשבונות שמיים. רק עושה מצב רוח רע.קרן-הפוך
כבר משה שאל מהקב"ה "הוֹדִעֵנִי נָא אֶת דְּרָכֶךָ" (שמות ל"ג י"ג), והסבירה הגמרא: "אמר משה לפני הקב"ה, רבש"ע, מפני מה יש צדיק וטוב לו צדיק ורע לו, רשע וטוב לו רשע ורע לו" (ברכות ז' א'). וכן כמעט כל ספר איוב עוסק בשאלה זו. במשנה הוזכרו צדוק ובייתוס שראו אדם עוסק במצוות שילוח הקן על פי ציווי אביו, נופל מהסולם ומת. תמהו צדוק ובייתוס, שהרי שתי מצוות אילו של שילוח הקן וכיבוד אב ואם, הן שתי מצוות שכתוב עליהם ששכרן הוא אריכות ימים. אם כן איך יתכן שאדם תוך כדי שהוא מתעסק במצוות אילו מת? ושניהם כפרו והקימו שתי כתות של כופרים, הצדוקים והבייתוסים.

לקחת את החיים בצורה אחרת.
עניין של מזל בחיים.
רק מעירחידוש

כמדומני שזה נאמר בתלמוד, ועל אלישע בן אבויה

^^רק בשמחה.

קידושין לט ב'.

למיטב זכרוניהגיגים בע"מ

והסיפור של הצדוקים והבייטוסים הוא אחר.

הם שמעו את אנטיגנוס איש סוכו אומר "אל תהיו כעבדים המשמשים את הרב על מנת לקבל פרס וכו' " וחשבו שאם הוא אומר את זה, אז בטח לא מקבלים פרס, אז כפרו והקימו את שתי כתות, הצדוקים והבייטוסים. אבל גם זה קשור לשאלת צדיק ורע לו.

וכמו שחידוש כתב, הסיפור שאת אמרת הוא בנוג לאלישע בין אבויה.

לא במקוםסתם 1...
לדעתי כמובן. ומחזק את מחשבתי בלי קשר
זה סבבה כשאתה אומר לעצמךמחפשת^
לא במקום כשאתה אומר לאחרים.

אף אחד לא נהיה שמח יותר ממשפט כזה, הוספת לו את הצורך להסביר את עצמו, התחושה שאף אחד לא מבין אותו, ואסרת עליו להרגיש.
אין עניין להשוותהשתדלות !
מי שקובע מה קשה יותר ומה פחות זה האדם. כך שאם אדם עכשיו מרגיש שקשה לו, אז קשה לו באמת.
אין שום השוואה בין שני קשיים, כל קושי הוא אחר לחלוטין, ואי אפשר לומר מה יותר קשה ומה פחות, זה כבר תלוי במי שמתמודד עם הקושי.
ניקח את זה קיצוני לשם הפרספקטיבההשתדלות !
אדם גוסס גם יכול להסתכל על אחד שכבר מת ולומר 'אה, ההתמודדות שלי זה כלום לעומתו'.
זה לא עוזר, זה לא יעיל, וזה גם לא נכון.
כי קשה לו,
כמו שלי לא קשה עם דברים מסוימים ולאחרים הם יהיו קשים בטירוף ולהיפך- דברים אחרים שקשים לי ממש ולאחרים זה כלום.
אז אין עניין לומר "לו יותר קשה", כי קושי זה הגדרה שאדם נותן בעצמו לדברים שהוא חווה. לו קשה וגם לו קשה.
כמובן, להסתכל על הדברים החיוביים והטוביםהשתדלות !
זה בהחלט דבר נצרך.
רק לכתוב "קחי פרופורציות" זה לא במקום כי זה פשוט לא יעיל... ואולי טיפה לא נעים לקרוא.
הקושי קיים, ואם מתעלמים ממנו הוא רק מתעצם. צריך להתייחס אליו, להתגבר עליו, לא לדלג מעליו בטענות של "זה כלום". כי זה לא כלום. אם משהו מפריע לך עד כדי ייאוש זה ממש לא כלום, גם אם בעיני אחרים זה פיסת אוויר.
אין כאן שום עניין לחפש אשמים. זה לא הם או הם. שוב- אין כאן מקום להשוואות...
זה פשוט שיקול של מה יעיל ומה לא.השתדלות !
מה שלא יעיל אין בו טעם... במיוחד אם הוא עלול לגרום לעצב מהצד השני:/
אני הרגשתי שהייתי במקום שלה בעניין אחר. ותמיד ניסיתי לתרץ לעצמי ש'זה כלום', וזה דווקא העצים יותר את הקושי ותחושת התסכול, מעצמי בעיקר.
הצלחתי להתמודד רק אחרי שהבנתי שלא אכפת לי מה העולם חושב על אם זה קשה או לא, לי זה קשה, אז אני אתייחס לזה כך.
ורק אחרי שאתה מצליח להבין שאתה עכשיו במקום לא טוב, אתה מקבל את ההבנה שאתה צריך להתקדם מכאן... ומצליח לעלות.
קוראי הפורום הם לאסתם 1...
משגיחים. ראית משהו שלא נראה לך? תגיב.
אתה לא יכול לבקש שיגיבו למה שלא נראה לך ראוי... תגיב אתה למה שלא נראה לך ראוי. ככה גם כאן, כנראה שתגובתך לא נראית במקום לרוב הקוראים.

כתבת: "אתם נזכרים רק כשמדובר בדבר שמרגיש לכם לא נעים להבליג עליו".
זה די ברור. על מה תרצה שנגיב, על דברים שנעימים לנו?
לא הגבת לכל קוראי הפורום? (מבולבל)סתם 1...
הודעה צינית היא לא לרוחך, תעיר. אשריך.
כרגע אתה טוען- כולם לא בסדר כי הם לא מעירים על מה שלדעתי לא בסדר...
זו כמובן טענה לא לגיטימית.

יש תגובות שכמובן עדיף לא להעיר עליהם ולתת להם להיעלם ללא תשומת לב במקום להעניק לטרול את מה שהוא מבקש.
רק אומר שהדיון הקטנטן שנפתח כאןהשתדלות !
לא פתחתי אותו על ההודעה הראשונה שלך, אלא על השנייה...
ובעיקר כדי לדון על השוואות של קשיים, שזה לא קשור רק לפורום, אלא באופן כללי בחיים.
ותאמין לי שאם לא היה לי ניסיון בזה לא הייתי כותבת את זה.
אתה טועה.סתם 1...
אין שום חשיבות במינון הסבל או באיכות שלו.
הם יגידו שקשה להם. אין מונופול על הקושימחפשת^
ואין קביעת סף לקושי
אז בדיוק על זה עניתי.סתם 1...
לדעתי איכות הסבל- הכוונה, ממה הוא נובע ומה השלכותיו היא שולית.
זכותך לחלוק אבל יש דרך. לא עונים ככה לאדם בשעת צערו.
^^^רציתי לכתוב את זה יותר בעדינותrivki
בגלל העבודה שלי אני מכירה כמה וכמה אנשים שעברו ייסורי תופת. ויש כאלה ששמרו על החיוך והכרת הטובה עד הסוף. כשקשה לי, אני תמיד חושבת עליהם וזה מכניס פרופורציות לחיים, מחזק אותי ומבחינתי אני שואפת להיות כמוהם. ככה החיים הרבה יותר טובים, עם כל הקשיים.
חוץ מזה ה' לא חייב לנו כלום. המצוות שאנחנו עושים, זאת הבחירה הטובה ב ש ב י ל נ ו, הוא בטוח לא ירוויח מזה כלום. אז אגיד משהו חריף, אבל מי שלא רוצה - שלא יעשה...

סליחה אם לא ניחמתי.
רבקה?? סתם 1...
. כואב ממש ממש.מחפשת^
מאחלת לך רק טוב ושמחה אמיתית.

כשקראתי בהתחלה התגובה המיידית שלי הייתה; 'להאמין זה לא פרס, זה מציאות.
אם אני חושבת שיש כוח משיכה, אז יש. גם אם נופל עלי סלע, וגם אם אני נופל עלי גשם של דולרים'

אבל אולי זו לא תגובה נכונה.
כי את לא מתלבטת אם להאמין
את לא מבינה איך זה קורה.

קחיי לך ספייס,
תניחי את השאלה הזו לרגע בצד.
ותנסי להגיע לחיים טובים יותר (בלי קשר אליו)
תנסי לפתור את מה שאת יכולה.

השנה קשה, תחשבי איך את עושה אותה טוב יותר (ושנים קשות קשות פחות כשנמצאים בתוכן)
תחפשי דברים קטנים שיגרמו לך אושר (חוג מסוים/ תחביב/ מנוחה)
תנסי למצוא אהבה (בך, לעולם שסביבך. בקטנה)
כשתרגישי רגוע יותר,
תנסי למצוא אותו. לאט.

ואל תשווי לחברות, טוב?
פליז.
זה לא יעיל ברמות קשות.

הרבה הרבה כוחות.
ויהיה טוב.

קיבלתי את זה בקבוצה וחייבת לשתף.חיות צבעונית
נראה לי לטובת כולנו עם כל השרשורים שעולים לאחרונה..
למי שמנסה להבין למה השבועיים האחרונים בכזו טרפת שרק הולכת ונהיית אפילו יותר צפופה -
החודשיים שאנחנו נמצאים בהם - תמוז ואב
הם חודשים לא פשוטים בכלל . שימו לב למצבי הרוח , נכון יש גם ירח מלא וכל זה אבל יש גם משהו קבוע יותר , במובן מסויים ידוע מראש .
2 בתי מקדש היו לנו
שניהם נחרבו בחודשים האלה .
לחודשים האלה יש פוטנציאל הרס גדול .
בבקשה
אל תאמינו למחשבות שעוברות
זה חולף
בבקשה
אל תאמינו לרגשות שעולים
זה חולף .

החושך הזה טומן בחובו פוטנציאל לאור גדול .
אומרים שיום חורבן הבית
הוא יום לידתו של המשיח .

בטקס קידושין רגע לפני התפרצות השמחה
שוברים כוס לזכור את חורבן הבית
כי השמחה מהולה בעצב
אבל
בואו נזכור שגם ההפך
שגם בכל עצב מהולה שמחה
וחשוב שנביא אותה
אחד עבור השני

אל תאמינו לתחושות הבדידות
אנחנו לא באמת לבד
גם כשנראה שכן
אל תאמינו ליצר
הוא משקר
הוא משכנע בנפרדות
כשבעצם הכוח היחיד שקיים זה האחדות
וההתאחדות
רק לשם זה צריך להפרד מדי פעם
אבל זה אף פעם לא הסוף
הסוף הוא אינסוף
אחדות מופלאה .

בבקשה
תחזיקו חזק

ובואו נתפלל
כל אחד בדרכו
לאחדות
להתעוררות , התאוררות - קולקטיבית .
בואו נתפלל לכל הנשמות שקצת אבודות כרגע בתוך הכאוס והחושך הזה
שימצאו ויראו את האור שבקצה המנהרה .

חושך גדול זה מקום לאור גדול

מבקשת לזכור ולהזכיר את זה .
שהשם יעזור לנו לעבור את
החודשים האלה , להחזיק ידיים ולב ושכוח האהבה והאחדות ינצח ויאיר על הכל מבפנים ומבחוץ .
רק את שלו?חיות צבעונית
עולים פה לאחרונה מלא תהיות וכאב על הסתר וניסיונות לא פשוטים..
זה רעיוןחיות צבעונית
אולי זה יכניס הומור לעניין.
ותמיד אפשר להתנצל🙃
למרות שנראה לי שהם כבר רואים את זה..
אשריך! מצטערת אם הדברים שכתבתי נראו כתוקפניים...השתדלות !
חח לגבי הרעיון- לא יודעת עד כמה אני ספציפית אזרום, אולי אחרים כן
אבל עדיף כמובן הרבה יותר שרשור הודיה לד', יותר יעיל
מדהים.... מי כתב את זה? וואושבותי
כתבת אתשבותי
מה ש@חיות צבעונית העלתה?
מהממם!!! שכוייחשבותי
חח צרות של עשיריםשבותי
לא יפה לעבוד על אחריםחיות צבעונית
חחחיות צבעונית
כן, לא ראיתי את זה
...כתוב

נראה לי שסיסמאות לא  יעזרו עכשיו(כמו כמעט כל הפעמים במבחן המציאות).
ולמרבה האירוניה   אני בכ"ז יפתח ב'סיסמא' ,  רק בשביל שהיא לא תישאר כזאת.
תקופה לא פשוטה  מוכרחת להיות הכשרה למשהו, אין מצב שזה סתם, פשוט אין.

אין עניין להיכנס לדיונים פילוסופיים באמונה כאן(אפשר וזה נחמד וחשוב באופן כללי  אבל אני רוצה להתמקד בהשלכות תכל'ס ובמה שיעזור),
ברור מאוד שיש רק שתי אפשרויות - להאמין ולשאת בהשלכות( האופטימיות) וביכולת לעשות שינויים ולקום  או באופציה השנייה להתייאש ולעצור את החיים.
בעיניי שיקפת דבר כנה מאוד, שהחיים הם לפעמים מאוד מורכבים, ולכן זה בעיניי הכי אמיתי שיש- לכאוב  ולא להתעלם ולא להסתתר מאחוריי סיסמאות של אמונה  שרק מסתירות את המציאות הכואבת, ולא מתוך זלזול ב'סיסמאות' האלו, אלא ברצון שבאמת יהיה טוב.
 החיים הם מורכבים , ואני מקווה שהכנות הזאת שלך היא שתביא למצוא תועלת אמיתית ורצינית מהתקופה הזאת, וגם לאמונה מחודשת ולחיים מלאי כוחות.
אני לא מסוגל להכניס את עצמי לנעליים שלך ,  אבל מוכרח שתקופה כזאת בוודאי מביאה להכשרה/הכנה חשובה(מוכרח מתוך אמונה..).
השאלה היא להכשיר למה, ולמה כל כך כואב? 
לא יודע חשבונות שמיים, קטונתי.
ובכ"ז מניסיון חיים של אנשים אחרים אפשר לראות כל מיני אופציות שפתוחות, למשל(אולי הן לא מדברות אליך ספציפית אבל העיקרון)-
 לכאוב כדי  להיות מוכנים לחיות יחד, בצורה יותר איכותית, כן, 
כזוג וכהורים לילדים בעז"ה.
 כי בתוך  התסכול הגדול הזה אפשר  להעריך באמת עד כמה חשוב שיהיה לאדם אור בחיים שלו,
שיהיה מי שישמע אותו ויתן כח ,כיוון ושמחה.
ועוד דבר, בזכות הניסיון הזה 
לא רק להאמין בקב"ה וזהו , אלא   להידמות לקב"ה, " מה הוא רחום אף אתה היה רחום ..".
שאנחנו בעצמינו נהיה מסוגלים לקחת ברצינות יותר גדולה את החיים של האנשים שסביבנו,
לדאוג להם ולהתקדמותם ושמחתם בחיים, להיות רגישים יותר לכאבם.
הכאב מוכיח לנו עד כמה כל אלו קריטיים לאדם, כפשוטו,  כדי לקום בבוקר ולחיות.
 ונשמע שזה קריטי לך אז ברור   שאת תשתדלי להיות כזאת לאחרים.
כזאת שתהיה שם בשביל בן אדם, להרים אותו, לתת לו לפרוח ולהפריח מה שסביבו.
להיות שם בשביל הבעל ובשביל הילדים שיהיו , העתיד עוד גדול ובטח שזה יהיה נצרך.
בגלל(בזכות) הכאב הזה בעז"ה לא תוכלי להיות אדישה לכאב של אחרים.

בגלל(בזכות ) הכאב הזה תזכי לא רק לתת להם   אמונה  כללית אלא גם  הכוונה ,חיזוקים ,עזרה, וערך לחייהם.
ועכשיו,
אולי יעזור לצאת באיזו תפילה קטנה לד' , שיעזור להתקדם בתוך המצב הזה , לומר לו בכנות את מה שכתבת כאן.
להתפלל על זה עבורך  באופן אישי ולבקש שיהיה לך מתוך הניסיון הזה את הכח והידע  לעזור לאחרים בעתיד,
לבעל/ ילדים/ מעגלים נוספים, שתמצאי ותפיקי תועלת מכל מה שעובר עלייך.

ומה שחשוב גם- לא להיתקע בעבר יותר מדי, 
להמשיך לפתח את העתיד וההווה,לזכור שבאמת העתיד עוד נתון לשינויים, וגם מהעבר בעז"ה תצליחי להפיק לקחים מועילים.

והייתי מצרף כאן אם זה לא היה ארוך את תהילים פרק ל"ז.. כי אמרת שמרגיש לך שד' צוחק עליך, אבל ממש לא, "  נַעַר, הָיִיתִי--    גַּם-זָקַנְתִּי: וְלֹא-רָאִיתִי צַדִּיק נֶעֱזָב"(ל"ז),
תשובה מדוד המלך בעניין שווה הרבה יותר.

בהצלחה!

ראיתי כאן את כל התגובות והופתעתידעה

בחורה כותבת שהיא עצובה, ופורקת את הקושי שלה, ואנשים תוקפים אותה על ההסתכלות שלה על החיים באמת.

אין אדם יכול לדון את חברו עד שלא יעמוד במקומו.

אין קשר בין הקושי שלה לקשיים של אחרים.

בעולם הפנימי שלה היא מלאה בחסר וכואב לה וזה קשה לה מאוד. 

מה קשור לכאן פרופורציות.

פרופורציות לא קשורות לקשיים רגשיים של בני אדם.

יקירה תודה שפרקת כאן שולחת לך חיבוק והרבה כוח.

ולו יהי ותזכי לראות את האור

היי, אני מאד רוצה לכתוב לך..... אשתדל.נפש חיה.
לא שכחתי אותך .

הרבה הצלחה וברכת ה' בכל מכל כל!
מכירהה כל כךךךךךשבותי
וואי זה פשוט קשה!! ומבינה אותך כל כך!!
אתה בתוך עצמך עובר תסביכים, בפנים ובחוץ.
לא מוצא את כל מה שאתה מייחל לו כבר מלא זמן, מתאמץ על מלא דברים ואוחז בציפורניים כדי לשרוד
ופתאום בשיחה עם בנאדם אחר כולו מחוייך ומספר איך מעולה בזה וברוך השם בזה וגם בתחום הזה הכל היה מושלם ובלה בלה ותוך כדי שיחה כבר נגמר לך. נגמר לך להקשיב לבנאדם
והכל נשמע כמו בליל שטויות שבעצם השם מוסר לך:

יש מלא טוב בעולם ואת/ה לא קיבלת ממנו.

וזה מתסכל
מתסכל
כל כך....

רוצה לשמוע מה מנחם אותי או שתכלס בא לך לראות עוד אנשים שמרגישים ככה? כי הנה
נשמהההה כנסיהפי
באמת הלב שלי ממש ממש כואב את כאבך
ממה שכתבת נראה שאת משתדלת!! ואת מתעקשת כן ללכת בדרך הצדק בדרך של ה". שזה מטורף לא פשוט בכלל
ואת חושבת שה" לא מעריך את זה? בטוח הוא מעריך
בגלל שאנחנו בעולם הזה אנחנו לא מבינים הרבה דברים, והעולם לא עובד ככה :"למי שהוא יותר אוהב הוא נותן יותר" כי עובדה יש אנשים שלא הכי מאמנים והיינו רוצים מה שיש להם (על פניו) .
את צריכה לזכור שכל עוד את משתדלת זה לא סתם יש השגחה רואים אותך מלמעלה את תזכי בעבור כל צעד שאת עושה, לא תמיד יש פרס ישר.
ה" בטוח לא צוחק עליך זה לא נכון.
לא סתם את ממשיכה בדרך שלו יקרה את צדיקה באמת למרות שקשה לך את ממשיכה מי יכול עלייך בכלל????
אני בטוחה שהכי מעריכים את הדרך שלך בשמיים וכולם מתפללים שתשארי כמו שאת רק שאת צריכה לשנות את הזווית ראיה אוהבים אותך מאמינים בך נכון זה לא פשוט בכלל !! אבל זה נטו בגלל שמאמינים בך ובטח ובטוחח אוהבים אותך!! תתחזקיייי את נסיכה
אני מאוד רוצה להגיב,והוא ישמיענו
חושב איך לעשות את זה.
בינתיים אתייג את @ד. במידה והוא עדיין לא ראה את זה
אכן, לא ראיתי מקודם...ד.

בדה"ב יש פסוק מטלטל: "עזבו האלוהים לנסותו, לדעת כל בלבבו"אש לבנה

בדברי הימים ב' פרק לב. ומדובר על חזקיה המלך הצדיק שכמעט הפך למשיח....

ק''ו בזמננו כל עוד לא הגיעה הגאולה יש בחינת ואנוכי הסתר אסתיר... זה המבחן שלנו, ה' רוצה לדעת מה בליבנו אפילו כשהוא כביכול עוזב אותנו, זה המבחן הסופי בעז"ה... חייבים לעמוד בו.

מלבד הסוד הזה שהפס' מלמד, צריך לדעת שיש עוד שני חלקים בעבודת ה' בנוסף לשני החלקים שכבר עשית שהם תפילה ואמונה.

והם: 1. ביטחון. 2. השתדלות.

1: ביטחון זו תחושה חזקה של רוגע ושמחה שה' דואג לי ויהיה סוף טוב (גם לדעתך!). האם את חווית את התחושות האלו? כמה זמן? או שהתחושות העיקריות שלך היו צער וטרוניא?

2: לא לשכוח שהאמונה היא לא תירוץ שיגרום לנו לא להשקיע... "יד חרוצים תעשיר" (משלי) צריך לעשות השתדלות ראויה, שמלאת אמונה כבר בתוך העשייה הזו.

מקווה שעזרתי

היי, ממש אשמח שקראי, כי אני הייתי במקום שלך בדיוק. אבל בדיוקביקר
עבר עריכה על ידי ביקר בתאריך ז' בתשרי תש"פ 15:30

לק"י

מה אני יכול לאמר מלבד שאני מכיר את מה שאת מתארת בדיוק אחד לאחד? אותו דבר, עיכובים בלימודים, זוגיות וכו' וכו'.

אני אספר קצת על מה שעברתי, ואז אגיע לתהיות ואולי איך אפשר לנצל את המקום הזה לעלייה גדולה..

כמוך - שנתיים עיכובים בלימודים, ממוצע לא הכי אבל מספיק, מתקרב לתקרת ה20. מבין כל מה שאת אומרת על הקפדה ושאין כוחות. ממש אחד לאחד הלוואי והיית מרגישה כמה אני יכול להזדהות עם המצב שלך. הרגשה שהחיים תקועים, שזהו נגמר, ולא בהרגשה אלא גם בשכל. הרבה תהיות מה נכון או לא. ב"ה הבנתי שאת עצמי מהמצב הזה אני לא אוציא, באמת לא יעזור עד מחר כל השמיניות באוויר וכו'. רק השם מוציא. פשוט המשכתי בכוח וניסיתי לברר עם עצמי את עניין האמונה. סופו של דבר, עזר לי מאוד פשוט להסתכל על עצמי, להבין שאני לא מושלם ולראות לטובה את מה  שהשם נתן לי. וקיבלתי הרבה (אינסוף האמת) אם לא ראיתי את זה באותה תקופה. יש מושלם אחד, ואם הוא החליט שזה מה שאני צריך לעבור לא יכול להיות שזה מרע. באמת לא יכול להיות. לקבל פשוט באהבה. יכול לאמר לך שבסיעתא דשמיא נפתחו לי כל מני דלתות ישתבח שמו, גם בלימודים ובכל מני מקומות אחרים. והמצב נראה אחרת, ח"ו אם הייתי בוחר ללכת בדרך אחרת והשם היה חונן אותי בהצלחה בדרך האחרת הייתי עושה את טעות חיי (בעולם הזה ובהבא). אם את משתדלת להקפיד על מידות והלכה לא תצטערי על זה, הקב"ה לא שוכח אף אחד, בטח לא אלה שאוהבים אותו והולכים אחריו אפילו כשנגמר.

שבע"ה תזכי לצאת מהמצרים עוד השנה ותעמדי תחת חופה וקידושין בשמחה ואושר!

שבת שלום!

וואווו לא פשוט בכלל אבלטרנטה

החיים של כל בנאדם, גם דתי רצופים קשיים ומכשולים רבים. השם בטובו נתן לנו כאן הזדמנות בעולם הזה בכמה שנים שהוא קצב לנו לחיות לאסוף כמה שיותר מצוות.

עכשיו בא נחשוב אם ה היה עושה שכל מי שמאמין בו ומתפלל אליו, מיד בגלוי  הוא היה נושע וחי חיי אושר ועושר.... מה היה קורה? מה היה ערכו של הנסיון? איך בכלל אנשים לא היו רצים לקיים מצוות?

לכן ה מסתיר מאיתנו את התוצאות של מה שאנו עושים, ואדרבה לפעמים נראה לנו שהרשעים מפונקים חיים בלי צרות (בלי להיכנס לעניין שאין באמת אנשים שאין להם צרות ואנחנו פשוט לא יודעים מה יש לכל אחד אחר חוץ ממנו בלב...) - כל זה זהו נסיון אחד גדול ולכן צריך לעשות מצוות ולא להתייאש מסימנים שאנחנו מקבלים מהעולם הזה, הכל עצת היצר כבר ראינו המון צדיקים שסבלו ויש סיפור בגמרא על אמורא שמתו עשרת בניו ולא חסר סיפורים על צדיקים מיוסרים אך לאחר שמונים שנה בעולם הזה הם קיבלו נצח  של אושר אינסופי בעולם הבא, כדי להבין מה זה עוה"ב תנסו לדמיין את כל ההנאות שהיו בעולם מבריאתו לכל האנשים בעולם, תדחפו לרגע אחד ותקבלו פחות ממאיה בהנאה האינסופית הנצחית של העולם הבא שלא נגמרת לעולם, אז תמשיכי להתפלל ותהיי בטוחה שהתפילות שלך פועלות גם אם לא רואים ובעז"ה בגן עדן תסתכלי על כל הרשעים מהצד ותראי את הדמעות בעיניים שלהם.... חזק חזק ונתחזק. רק תזכרי שכולם באיזשהו שלב עוברים את ההרגשות שלך כל אחד איך שהוא חווה את זה... שבתשלום

ערבבת שני נושאים.ד.אחרונה

אבל לפני הכל - אמפתיה ועידוד להרגשתך הקשה העצמית (ללא קשר ל"אמונה"). מצער שאת חווה כך - גם ביחס ללימודים, גם ביחס לשידוכים. גם עצם תחושת ה"נסיון" לגבי תפיסת העולם הבסיסית, שבאה מתוך הקושי.

מצד האמת - אלו שני עניינים שונים: הרגשת הקושי שלך, והמשמעות מבחינת האמונה. אם כי אכן, זה נסיון. ואל תביאנו לידי נסיון...

הדבר הראשון הוא, שה' אינו בן אדם. לפעמים אנשים מעצבים לעצמם בראש איזה "פסל" כזה.. לפי מה שנוח להם לדמיין - ואז אומרים לו, הרי אתה אמור להיות כך, אז למה אתה לא כך...

כך גם לגבי האמונה. מחליטים שאמונה משמעותה כך וכך, וכך וכך אמורים להיות תוצאותיה - ואח"כ אומרים, אה... לא קרה כמו שהחלטתי..

א. הקב"ה זה בכלל לא במושגים הללו, של "צוחק עלייך", "מנצל", "דופק אותי".. מה הקשר. אפילו בן אדם הגון אינו כך. קל וחומר שה' אינו אדם, לא שייכים המושגים הללו בכלל. זו הגשמה גמורה.

אלא מה? גם את יודעת את זה. רק הבעת את כאבך.

ב. המחשבה שאמונה פירושה שיצא בסוף כמו שאני מבין שטוב, מאיפה זה? 

אמונה, זה שה' יודע מה הוא עושה - והוא מסבב הכלל לטובה. מה הטובה? לא תמיד יודעים באותו זמן. לפעמים גם לא מעבר לכך. מי שמאמין שהכל לטובה, יכול להתחזק מהידיעה הזו עצמה, כי היא עצמה קשר עם ה'.

הרי זה לא שה' כתב איתך חוזה, שאת תצליחי תוך כך וכך זמן בדברים הללו, וכעת "לא עמד בהתחייבות"...

ג. "איוולת אדם תסלף דרכו - ועל ה' יזעף ליבו". "נתקעתי שנתיים בלימודים".. הרי זה לא שבאופן שרירותי מישהו החליט להשאיר אותך כיתה.. לא הצלחת לעבור מבחנים, היית צריכה עוד שנה. לא נעים - אבל קורה. לא כולם מוכשרים בכל התחומים (גם לא החברות שלך). למה לחשוב ש"ה' תקע אותך".. הרי אם כך הדברים היו מתנהלים - היה אפשר שה' יתן את הידיעות בראש, בכלל בלי ללמוד.

אז נכון שבסופו של דבר, הכל בהשגחה אלוקית. גם זה. אבל באופן הנגלה הפשוט, קורה שאדם מצליח יותר בדבר אחד, ופחות במקצוע אחר.

ד. "להרגיש את האהבה של ה'", זה תלוי הרבה לאיזה כיוון מסתכלים. אפשר להסתכל על אי ההצלחה בלימודים במשך שנה, ועל זה שלא מצאת שידוך - ולהגיד "לא מרגישה". אפשר להסתכל על זה שיש אור של שמש בחוץ, יש פרחים, יש לך בית, יש לך אוכל, את בריאה וכו' - ו"להרגיש". זה ענין של בחירה.

ה. להחליט שכאלה ש"הולך להם", או שישר רואים למה טוב שלא הלך - אז סימן שמראש ה' ברא אותם שהוא מאד אוהב אותם.. זה כמובן בלי קשר.  רחמיו על כל מעשיו. ואין "פרוטקציות" בין הבנים בעם ישראל. למה יש כאלה שיותר הולך להם וכאלה שֶפָּחות כביכול, שאלה. אבל הסיבה אינה כאילו זה בן אדם ש"בא לו יותר" על מישהו מהילדים...

אלא מה?...

ברור שהקב"ה טוב לכל. ורחמיו על כל מעשיו. ובוודאי רצון ה' שיהיה לך טוב, גם בפעל.

אבל ההסתכלות צריכה להיות יותר רחבה. 

מי שנכנס לחדר ניתוח, בלי לדעת במה מדובר - יכול לחשוב שיש שם חבורת רוצחים... אם יודע את המכלול - מבין שכאן מרפאים מישהו. אתה נכנסת ב"קטע" מסוים. אין לך תמונה שלימה.

אדם, זה דבר רחב. יש נשמה, שאיננו יודעים מה בדיוק כבר עברה. מה היא באה לתקן כאן בעולם. לפעמים משהו מסוים, מוציא לפעל כחות שנצרכים דווקא לנשמה הזאת.

על כן, אכן צריך להאמין, שה' משגיח על הכל, בכללות ובפרטות. אבל לא לנסות לסדר איך היה אמור להיות, לפי מה שאנחנו רואים בלבד. והאמונה עצמה, הידעה שהכל בהשגחה - היא עצמה משמחת ומחיה.

על גבי זה, יש מקום להתפלל, מעומק  הלב, שיהיה גם בטוב הנגלה. בפעל ממש. ולהאמין שיכול להיות כך ממש - וישועת ה' כהרף עין. ולהודות על כל טוב, אפילו "קטן".

אבל לא "להתנות", כאילו זה מה שאמור להיות ולא אחרת.

ולגבי התפילות, והבכיות, והצעקות, והלב הנשבר... בוודאי שזו סתירה מיניה וביה, לומר: ושום דבר לא מתקדם, הכל הולך אחורה...

הרי ההיפך: כתבת בעצמך מה התקדם. שהתפללת. שפנית לה' בלב נשבר. שצעקת. 

טעות לחשוב שאם זה לא התמלא בפעל - סימן ש"לא היה שווה" (עייני מה כותב הרמח"ל במס"י פרק י"ט, על החובה להתפלל על הגאולה, ושגם אם עדיין לא הגיע הזמן, האדם עשה את חובתו והקב"ה שמח בזה).

מי אומר לך? אולי בזכות שבירת הלב שלך, והענוה כלפי ה', והבכיות - חסכת מעם ישראל צרות גדולות? הוספת זכויות? ברור שזה כך. גם אם לא יודעים עד היכן זה מגיע.

אולי בכלל זה התפקיד שלך כרגע - לפני ענין השידוך והלימודים.

אולי, סתם למשל, הלימודים שנתיים לא היו כפי ש"החלטת" - ממרוכזותך בענייני שידוכים - כדי לחסוך שידוך ולימוד ביחד... אולי זה היה כי את צדיקה והקב"ה רצה  את תפילתך?...

הערך של תפילה, מה שזה בונה באדם, בנפשו ובנשמתו - זה לפעמים הרבה יותר ממילוי המבוקש שבתפילה.

ה"תועלת" בכל ברכה מברכות השחר, היא הרבה יותר מאשר באיזו "תוצאה"..  היא בעצם ראיית כל הטוב שבעולם כחלק מטובו של ה'. הקישור שלו למקורו ע"י הברכה.

נו... התקנא בך היצר הרע. אמר, זו צדיקה מידי, מתפללת, עושה כל מיני דברים טובים, מאמינה... נקלקל לה קצת. איך? שנעלִים ממנה את הערך בעצם המהלך הנפשי שלה - ונגיד לה שתמדוד לפי ה"תוצאות", שהם הרבה פחות ממה שבנתה אצלה.

ונגיד לה ש"תשווה" לחברות, שיש להן הצלחה כלכלית ולימודים ומשפחה - ולא מגיעות לקרסוליה מבחינה פנימית....

נגרום שתפסיק להתפלל. שתרגיש שאין טעם...

אל תתפתי לזה.

תבונני בטוב שיש לך, שיש בך. תשמחי בו. תחזרי להתפלל במרץ ובשמחה, ובלב נשבר.. תצפי לישועה, אל תכתיבי מהלכים לה' - אבל תראי למפרע כל שמץ של טוב שהרווחת - ואז גם ה"מקום" שלך ישתנה, ושמחת החיים, וההודאה, והביטחון - ויש לקוות, גם ישועתך בפעל ממש בקרוב, בכל מה שאת צריכה.

ילדה שיוצאת מלא פעמים בלילה ממיטת מעבר, מותשים.עינב66

אשמח לשמוע מנסיונכם כשילדה בת שנתיים ותשע עברה למיטת מעבר (כי למדה לצאת מהמיטת תינוק), מה הכי עזר לכן שתשאר במיטה שלה במהלך הלילה ולא תבוא אליכם חמש פעמים?

רוצים להתחיל איתה מהלך אבל מנסים להבין מה יגרום לה להישאר במיטה שלה ולא לבוא אלינו כי היא יכולה וזה מפתה לצאת ולהיות עצמאית.

מבחינת שפה היא מבינה אבל לא הכי מדברת עדיין.

תכתבי בפורוםרקאני

הריון ולידה

פה זה פחות רלוונטי

בפועלנפשי תערוגאחרונה

מה שיעזור זה להחזיר כל פעם

כל פעם

אבל זה מתיש ומנסיון אישי באיזה שלב באמצע הלילה נשברים כי רוצים לישון

עם הזמן זה עובר.

ואתם כהורים.

אל תרגישו שנכשלתם אם היא בכל זאת מגיעה למיטה 

אנשים שמבינים בכסף השקעות וכוניק זמניק
אני אשמח לשמוע אותכם שם בשאלה קטנה שאלה על חסכון קטן - חיסכון השקעה וצריכה
פורום תורני דתי לאומירוצה להשתחרר

מכירים את פורום אוצר החכמה? לתורה? ועוד כמה קצת פחות מוצלחים?

יש הרבה פורומים תורניים חרדיים. הראשונים שהזכרתי מוצלחים מאוד בהרבה מובנים, פעילים, ואפשר למצוא בהם דברים מעניינים גם לאחר זמן.

האם יקום פורום תורני דתי לאומי? שיהיה ברמה, פעיל, לגופו של עניין (בדרך כלל כמובן), ומעניין?

תגיד אוצר החוכמההפי

תגיד לי אלפי ספרים תורניים ב"ה שעזרו לי שנים

באיזה הקשר זה פורום? 

תחפשי בגוגל 'פורום אוצר החכמה'רוצה להשתחרר

ותגלי מקום מעניין מאוד. זה לא 'אוצר החכמה' עצמו - ספריית הספרים הענקית, אם כי יש ביניהם קשר כמובן.

זה פורום תורני, רובו חרדי אך לא כולו. חלק מהכותבים מוכרים (הרב איתם הנקין ז"ל, יבל"א הרב יוסף בדיחי, הרב יואל קטן, ועוד מן הסתם), אם כי כולם משתמשים בשמות אנונימיים כמו כאן.

זה קצת מצחיק אבלנקדימון

מי ששם בפורומים אלה מי שנחלשו רוחנית והתדרדרו לפורומים. אצלנו, החזקים לא משוטטים בדברים כאלה באינטרנט וממילא לא תראה מקבילה.

זו פרשנות בלבד.

לא חושב שזה נכוןרוצה להשתחרר

כלומר, מן הסתם יש שם רבים כאלה, אבל ודאי לא כולם. יש שם אנשים גדולים, ידענים ומעניינים, יראי שמיים בהחלט.

חלקם גם רבנים מוכרים, כפי שכתבתי להפי.

בסוף השימוש בכלים כאלה מועיל לפיתוח של שיח תורני, לפתרון שאלות, ועוד.

אה, ואני מכיר חברה חזקים מאוד אצלנו שמכירים את הפורומים האלה. כל מי שמחפש באינטרנט מדי פעם תשובות לשאלות תורניות עיוניות (לא הלכתיות פשוטות), כמעט בטוח נפגש בזה. דווקא חברה ברמה גבוהה לדעתי. אז אמנם הצדיקים הנ"ל אינם משוטטים יומם ולילה באינטרנט, אבל יוצא לפעמים להיכנס.

בינינו, קשה ברשת להישאר בדיונים מעמיקים כל הזמןמתוך סקרנות
להבנתי, סוד ההצלחה של הפורומים שהזכרת הוא שרוב גולשיו עם חסימה חזקה מאוד לרשת, ככה שאין לה באמת "רשת" שמושכת אותם לכל מיני מקומות ומפריעה לריכוז...
יש סיפור מעניין עם אוצר החכמה והפורום שלהםמשה

לעצם העניין. כנראה בעולם הדתי לאומי יש לא מעט פעילות כאן (פחות משהייתי רוצה) ולא מעט גדולי תורה צעירים כותבים דווקא בפייסבוק.

יש קבוצת פייסבוק/ווטסאפ של רבנים לדעתיארץ השוקולדאחרונה
אבל לא יודע אם היא סגורה, רק שמעתי עליה מרב שאני מכיר
ממש מושך אותי כל הנושא הזה של בניה ויצירהרק נשמה

עכשיו יש לי אפס ניסיון אבל אני ממש רוצה לדעת לעבוד עם חומרים לעשות חריטות בעץ לבנות רהיטים וכאלה לא בקטע של מקצוע סתם כתחביב אבל אין לי מושג איך מתחילים וגם איך משלבים הכל עם לימודי תואר

יש למישהו רעיונות לקורסים או סדנאות או ליודעת מה?

פשוט להתחיל, בכל דרך, להשקיעזיויק
מהאינטרנט בשלב א', ואחר כך תתקדמי לדברים ממשיים יותר
יש ביוטיוב כמויות של חומר בחינםמשהאחרונה

משם אפשר להתחיל. אחר כך להתקדם...

פלאפון חדש. באיזה מחיר כדאי? מה היתרון של דגם יקר?מתיעצת28

אממ... מניחה שזאת שאלה קצת מצחיקה וילדותית כי זה כמו לשאול למה יש רכב שעולה 50K ולמה פרארי עולה 300K..

ובכל זאת.. אני רוצה לקנות סמארטפון חדש אחרי 5 שנים..  מה היתרונות לקנות ב2000 ולא ב1000/1500 ש"ח? ואולי בכלל כדאי חד"פ להוציא 3000 ש"ח?

השאלה מה חשוב לךפשוט אני..

לדעתי, לאדם הממוצע טלפון ב-1,000 ש"ח (מהדור האחרון של שיאומי למשל) יכול לספק את כל הצרכים +++. 

אבל אם למשל חשוב לך מצלמה מעולה, כזאת שתאפשר לך לפתח את התמונות שצילמת בלי שיראו שזה צולם בטלפון (כלומר בלי פיקסולים, מריחות וטשטושים), אז המחיר כבר קופץ פי כמה...

נתונים נוספים שאם הם חשובים לך, יכולים להשפיע על המחיר: עמידות למים ואבק, בהירות מסך (לנוחות צפייה באור שמש), עמידות לנפילות, זיכרון RAM (ככל שגבוה יותר - הטלפון יוכל לשרוד יותר משימות גם בלי להאט ולהיתקע), קליטה של דור 5 (מאז שיש לי דור 5 - אני כבר לא מחפש WIFI באף מקום, כי האינטרנט שלי במכשיר יותר מהיר מרוב הרשתות הביתיות), אפשרות לסים וירטואלי (בשביל להתחבר לחברות סלולר בלחיצת כפתור בלי צורך בסים פיזי, כולל למשל אם רוצים חבילת גלישה בחו"ל כמעט בחינם), טעינה מהירה, סוללה חזקה...

מכשיר שמצטיין בכל מה שכתבתי עכשיו, כנראה יעלה לפחות 3,000 ש"ח. אבל מי שלא חייב את כל התכונות האלה, בהחלט יכול לקנות מכשיר פשוט יותר.

נקודה למחשבה: מכשיר פשוט של היום שעולה רק 1,000 ש"ח, הרבה יותר משוכלל ומתקדם ממכשיר דגל שעלה לפני 5 שנים 3,000 ש"ח.

מצטרף לנאמרנפשי תערוג

הכל תלוי מה תרצי לעשות עם זה

לאחרונה קולגה רכשה את הדגם האחרון של אייפון הכי טוב.

עלה 7000+

שאלתי אותה מה הצורך, היא הסבירה שהיא מצלמת הרבה סרטונים לפרסום העסק שלה והיא חייבת שזה יהיה הכי טוב שיש

לעומת זאת.

אצלי התכונה הכי חשובה במכשיר סלולרי זה אינפרא אדום. לצורך שליטה במזגנים במקום עבודתי. לכן חיפשתי דווקא את התכונה הזאת. 

את חייבת להגדיר לעצמך מה אופי השימוש שלך בוזיויק

כי זה יכול להיות כלי זניח שאת לא נוגעת בו כמעט וזה יכול להיות מרכז היום שלך ללימודים / עבודה וכאלה.

אם למשל את מצלמת ועורכת סרטונים זה גם שיקול ובגלל זה כדאי לחשוב עם עצמך מה הפונקציות שחשובות לך ומה התקציב.

כמו שכתבו כולםפצל"פ

זה תלוי למה את משתמשת...

וגם לכל חברה ודגם יש יתרונות וחסרונות

אני מציע לך אם את באמת פחות מבינה ומכירה את העולם הזה של מפרטים של פלאפונים וההבדלים ביניהם

אז פשוט תכתבי מה השימושים שאת עושה בפלאפון וכמה מהם במקביל

אם בא לך אז יכולה גם לומר איזה מכשיר יש לך עכשיו ומה את מרוצה ולא מרוצה ממנו ככה יהיה מקום להשוואה וידעו לתת לך יותר מדויק

אם יש לך גם חברה של פלאפונים שאת רוצה רק מהם אז תכתבי

מה הצורך?משה

מכשירי ביניים (1500+) מספיקים לדעתי לרוב השימושים. אני עצמי מסתפק במכשיר ביניים שקניתי בפסח של 2021 ועבר מאז קצת שדרוגי תוכנה קצת יותר מורכבם (כן, בניתי לו רום !). הוא אחלה ומשרת אותי יפה לבינתיים.

קנית בסוף גלאקסי כלשהו אבל אל תשאלומתיעצת28

נמחקה לי כל היסטורית הצטאים בווצאפ במכשיר *הישן* .. ואחרי דו שיח ארוך עם הצאט GPT/גמיני נראה שאין לי שום גיבוי... מצד שני אם להיות רציונלית מה כבר איבדתי? הודעה ממשהי מהעבודה שמארה לי כמה אני מיוחדת.. נראלי נחיה.. 

תתחדשי🤗 ומעכשיו את מקפידה לגבות את הדברים בסלולריפ.א.

שלך באופן שוטף 

תתחדשי! נשמע לא קריטי בכללזיויק
"הודעה ממשהי מהעבודה שמארה לי כמה אני מיוחדת.. "יוני.ו.
נשמע די מבאס לאבד חחח
ווטסאפ זה צרה צרורהמשהאחרונה

וגיבוי שלו (באמצעי חיצוני, כלומר קובץ טקסט) בעיניי זה די קריטי.

דייטיםאבוד
בנות תעזרו לי, אני לא מבין אני לוחם משוחרר נראה באמת טוב, אבל בנות פוסלות אותי סתם, מה קטע?
הפורום הלא נכוןארץ השוקולד

יש פורום לנו שנועד לזה.

לגופו של עניין, יש מגוון סיבות להחליט שכן או לפסול, לא הייתי מניח שהמראה היה הסיבה.

מוזמן לשאול בפורום לקראת נישואין וזוגיותפשוט אני..אחרונה
עבר עריכה על ידי פשוט אני.. בתאריך א' בטבת תשפ"ו 22:03

ו...

בנות הן לא בנים, תחליף דיסקט 🤭

כתיבה ברשתות חברתיות: מה אתם אומרים עלחסדי הים

הכלל לא לכתוב למישהו ברשתות החברתיות אלא אם כן הייתי אומר לו את זה בפנים או שדווקא המרחב נותן לבן-אדם אפשרות להביע את דעתו באמת מה שהוא לא יכל לעשות בפנים של הבן-אדם?

איזה צד עדיף.

תמיד עדיף לבחור באופציה הראשונה.בנות מרכלות עלי

זה מונע מהמצב להדרדר למקומות לא נעימים.

הבעיה שזה מונע יצירתיות וכנות.חסדי הים

יש צד טוב שאפשר להתבטא ככה, כשאתה ממש לא מול השני.

השיקול שלך מאוד רציני, וזה יכול למנוע הרבה דברים לא נעימים.

קשה להכריע.

ברור לי, צריך להיזהר מאוד במה שכותבים, אבל אולי לא יותר מדי.

כלל נחמדזיויק
נראה לי רחוק מאד ממה שהולך שם
דווקא פנים מול פניםהפיאחרונה
יותר קל לי
חברים - אלו שצופים מדי פעם בסרטים\סדרותשפיכת לב

כמה הייתם מוכנים לשלם עבור שעת וידאו, עבור מעבר על כל התוכן וסינון המקומות שבהם יש בעיה של צניעות (נניח שניתן לבחור מידה - עירום, בגדי ים, או גם מקרים גבוליים יותר כמו שמלות לא צנועות וכד') חותך ומסדר את הקובץ הסופי לצפייה?  אני מדבר פר שעה (נניח לסרט שאורכו שעה וחצי: אני מוכן לשלם 2 שח).

לא הבנתי מה השאלהבנות בזות לי

אתה שואל כמה היינו מוכנים לשלם בכדי שיצנזרו לנו סרטים? אם גוי היה עושה את זה.. הייתי משלם הרבה.

בטח לא 2 שקל..

בעיתונות הכתובה פתרו את הבעיה בצורה יותר חכמהפ.א.

במקום לצנזר ולשפר את בעיות הצניעות בעיתונות החילונית, יש עיתונות המותאמת לציבור הדתי.  

נראה לי מוזר לצרוך תוכן ומדיה עם בעיות צניעות גם אם יש מי שיחתוך וידביק וינקה את מה שמפריע. 

אם זה חותך לגמרי את החלקים הבעייתיים..בנות בזות לי

ולא רק מצנזר בקטע של להסתיר, אז אולי יש בעיה אחרת של עצם הסרט והתוכן שלו. זה כבר דבר אחר..

לא הבנתי כלוםכְּקֶדֶם
ומרגיש לי לא מתאים בכלל 
אם הייתי צופה, הייתי משלם אלף שקל לכלחסדי הים
דקה, אבל הכסף זה גם סיבה לא לצפות.

יש גם בעיה של אלו שצופים כדי לסנן, אבל אולי אתה מתכוון אם איזה אלגוריתם.

הבהרה חשובהשפיכת לב

מדובר כמובן על סרטים או סדרות שבגדול הן 'נקיות', אבל לפעמים יש פתאום כמה שניות של בעיה.

הסינון מתבצע ע"י AI ולא ע"י שום אדם יהודי וכד'.
השאלה הייתה האם מבחינתכם הייתם משקיעים סך מסוים שעבור כל סרט או פרק שאתם צופים - תוכלו לשים אותו בתוכנה שתעבור על כולו ותחתוך את המקומות הבעיתיים.

אם זה נקיהרמוניה

גם מבחינה רעיונית אז כן

אבל הרבה פעמים סרטים אפילו בלי קשר לחוסר צניעות לא תואמים את הלך הרוח של יהודי.

נ.ב

המטרה של סרטים היא לא לשרוף את הזמן או להוות ריגוש אלא ללמד דרך חוויה

כי זה גם ככה מחנך מהדלת האחורית... אז צריך לראות שזה עונה גם על זה 

וזה מסובך, לכן הפיתרון הוא כמו שכתב @פ.א. 

הייתי קוראת לזה נקודות למחשבה/ מסר, אבל לימוד?נפש חיה.
חינוך בעיניי הוא לא דרך סרטים ודומיהם
למה?הרמוניה

סרט זו חוויה חזקה ולכן זה כלי שאפשר לרתום אותו לקדושה את לא חושבת?

אנשים הולכים לסרטים, להצגות, כדי להתענג, להתנתקפ.א.

לשעתיים מטרדות היום יום, מלחצים ודאגות.

הולכים לקולנוע או צופים בבית בסרט, יוצאים להצגה,  כדי להכנס לזמן קצר לעולם אחר.  ההפוגה הזו מעניקה למוח "מנוחה" מרעשי הרקע של המציאות.

לפעמים אנחנו נהנים אפילו מסרטים שגורמים לנו לפחד או לבכות. זה קורה כי המוח שלנו יודע שזה "רק סרט" 🙃

מי מחפש לקבל שעת חינוך בצפייה בסרט?

לשם כך יש שיעורים ולימודים.

אני חשבתי על סיבה אחרתנפש חיה.

סרט הרבה מחצין דברים ומציג אותם בדו מימד ולפעמים תלת מימד חזותי

יש נושאים יפים וחשובים שמעבירים אותם בסרט,

עדיין הדיבור ןהעומק שבשיח או לימוד אמיתי מתוך ספר, נותן מימד אחר שא"א להעביר בצורה שטחית וצבעונית

נראלי שמסר או תוכן אמיתי או רעיון זה דבר שצריך עיבוד או שיח עמוק, לא דרך רדודה

שתעביר אותו

או תתיימר לחנך איתו  

..הרמוניה

בסרט יש יתרון שאין בלימוד מספר וכן להיפך.

זה כמו סיפור רק בצורה משודרגת וחיה יותר. בעיניי אין רע בלשלב... כל עוד הסרט חיובי.

ולאו דווקא בתור שעת לימוד, גם בשביל העשרה.

..הרמוניה

בין אם תרצה ובין אם לא הסרט מעביר מסרים, ובצורה הכי חזקה שיש... שאגב המטרה שאתה מתאר לענ"ד לא אידאלית בכלל. זה לברוח מהמציאות. אבל אם כבר, אז לפחות שיהיה משהו יחסית מועיל ולא מזיק. (מסייגת שאין בעיה בעיניי שיציאה לסרט תהיה שעת בילוי מדי פעם, אבל שוב שזה יהיה סרט חיובי)

מנסה להבין אותך - למה את מתכוונת לברוח מהמציאות?פ.א.

בניגוד למדיום ויזואלי שבו הכל מוגש לנו "מוכן", הקריאה דורשת מאיתנו להיות שותפים ליצירה. כששוקעים בספר טוב ומעניין, אנחנו בונים בדמיון שלנו את הדמויות, את תיאור המקומות, המוח שלנו הוא זה שמפיק את הסרט מהמילים הכתובות. וממש נכנסים למציאות המתרחשת בספר, ומתנתקים זמנית מהמציאות סביבי בזמן שאני שקוע בספר.  

וכשעוצרים באמצע קריאת ספר וחוזרים אליו כעבור יום/יומיים, שוב צריך להכנס למציאות המדומיינת של העלילה. 

התכוונתי לגבי המטרה של הצפיה.הרמוניה

סרט יכול למלא בהשראה, להעשיר וללמד כמו ספר, אבל אם המטרה היא להסיח את הדעת מהמציאות אז משהו במציאות לא תקין. אלו שתי מטרות שונות. לא קוראים או צופים רק בשביל להפעיל את הרגש ולכבות את השכל... מסכים?

המטרה היא הנאה נטו, בילוי חברתי נעיםפ.א.
הולכים לסרט, להצגה בתיאטרון , להופעה של אומן מוכשר, כדי להינות. כדי לגוון את השגרה של עבודה, בית, נסיעות. אנחנו מחפשים רגש. בין אם זה לצחוק מכל הלב, להתרגש עד דמעות, או פשוט להתפעל מיצירה טובה.

וככה גם מספר טוב.

נראה לי מרחיק לכת להגדיר יציאה לסרט שנהנים ממנו, ובעקבות כך התנתקות לשעה/שעתיים, כבריחה מן המציאות. 

אין בעיה עם בילוי מדי פעםהרמוניה

כי המטרה מוגדרת, כמו שמכניסים מנוחה בלו"ז אבל זה לא מה שהיה נשמע שאמרת. חוץ מזה גם בילויים צריכים להיות כשרים, ותאמין לי שאין בזה אמצע בד"כ... או שזה חיובי וממלא, או שזה מוריד.

חזרתי לקרוא עכשיו את התגובה מאתמולפ.א.

אכן אפשר היה להבין ממני משהו אחר ממה שהתכוונתי

אז אני בא להדגיש שאני מדבר על יציאה לבילוי מידי פעם כדי להינות מהפנאי ולא כדי לברוח ממציאות חיים, מצרות ובעיות. 

אוקייהרמוניהאחרונה
לא ברור לי איך זה יעבודברגוע
אתה תוריד את הסרט בצורה לא חוקית ואז תצנזר אותו בעזרת התוכנה שלך? אתה הרי לא יכול לצנזר את הסרטים/סדרות כשהם באתר המקורי שלהם (רימון אולי כן יכולים).

אולי יעניין אותך