היי לכולם,
שאלה שצצה לי לאחרונה יותר מידי פעמים בעקבות תקופה קשה מאוד, בכל תחומי החיים, גם בשידוכים, גם בלימודים, גם בקשרים חברתיים ובכל מקום.
מרגישה שה' פשוט צוחק עליי מלמעלה.
אומרים לכולנו להאמין, תאמינו תאמינו.. ואנחנו מאמינים. הכל טוב. גם בירידות וגם בעליות.. מאמינים.
בעליות שמחים ומאמינים, ובירידות מנסים להיאחז במשהו, מאמינים שתכף יגיע האור, שהנה אחרי כל ירידה באה עליה.. והנה תכף, והנה והנה.. ואז.. מה קורה כשהאור הזה לא מגיע? מה קורה כשאני מרגישה שה' צוחק עליי, שפשוט הוא אומר " חח תמשיכי להאמין ואני אמשיך לשלוח ייסורים, מרגישה כאילו אני מאמינה, והוא מנצל את האמונה ו.. (תסלחו לי שאני כותבת את זה, קשה לי לומר או לכתוב את זה אבל בשביל להמחיש את התחושה שלי- ) פשוט מרגישה שהוא דופק אותי. (סליחה בעיקר מה'.. )
אני בחיים לא העזתי להתבטא ככה, לא משנה כמה היה לי קשה. אבל לאחרונה פתאום נופלים לי אסימונים לגבי השנתיים- שלוש אחרונות ואני מבינה שעם כל התפילות, האמונה, התקווה.. פשוט כלום לא קרה, כלום לא השתנה. ואם השתנה אז לרעה. אני יכולה לומר את זה בפה מלא. נתקעתי שנתיים בלימודים, לא שנה, שנתיים! וכל פעם מחדש ניחמתי את עצמי ואמרתי, טוב, בטוח שזה קרה בשביל משהו טוב שיקרה- בטח ה' רצה שאתחתן בזמן הזה, כדי שלא יהיה עומס של גם לימודים וגם נישואין וכו' וכו'.
וזה פשוט לא קרה. עכשיו אני נכנסת לשנת לימודים קשה מאוד, שכולם אומרים- או שמתחתנים לפניה, או שאחריה. בזמן השנה הזאת בכלל אין מקום לשידוכים. אז מה עכשיו? עוד שנה של רווקות ח"ו??
יש לי חברות טובות, שאי אפשר לומר שאני לא מכירה את כל מה שקורה ואי אפשר לדעת ב 100%, אני כן! מכירה ב 100% את החיים שלהן, את המשפחות, המצב הלימודי או הכלכלי. בסדר? ו.. וואלה, אני פשוט מרגישה שיש אנשים שהוא ברא שהוא מאוד אוהב אותם, מאוד. גם אם לא הולך, רואים בחוש למה זה טוב שלא הולך. ואם יש דברים שלא מסתדרים אז רואים מיד שאוקיי, בכלל לא אכפת שלא הולך. כלומר, הוא אוהב אותם. באמת. ואני, איפשהו זרוקה. כמה תפילות, כמה בכיות, כמה צעקות וכמה פעמים לב נשבר.. וכאילו אין אף אחד ששומע. לא כאילו, באמת. שום דבר לא מתקדם. הכל הולך אחורה!!!!!!
אין לי כוח. נשבעת. אין לי כוח.
אני רוצה תשובה לשאלה הזו. אני רוצה לדעת איך אפשר בכלל להאמין אחרת. אני לא רואה ולא מרגישה את האהבה שלו. לא! פשוט לא! רע, רע לי. לא רואה שום אור. למה הוא עושה לי את זה???? אני לא אומרת שאני צדיקה, אבל יש כ"כ הרבה אנשים שמקפידים הרבה פחות ממני- ומצליחים ומשגשגים! אז די. אין לי כוח אפילו לברך ברכות פשוטות כמו אשר יצר, אין לי כוח. ברכות השחר (שאני מתפללת הרבה הרבה יותר מזה, כן?! ) ברכות השחר אומרת בכוח. בלי שום כוונה, גם ככה אין תועלת.
קמה בבוקר ואין לי תועלת בחיים האלה. פשוט אין. הכל מת מבחינתי.

לא במקום
. כואב ממש ממש.