התייעצותשפחתיה

נראה לכם הגיוני שבקשר מתקדם ארגיש אשמה ומצפון מזה שהבחור נוסע אלי?

(וזה פעם ראשונה שזה קורה בקשר שהוא נוסע). ולא שאני יוצרת את ההרגשה. הוא פשוט מדבר הרבה על כמה זה קשה לו. ונוראי בשבילו לנסוע רחוק אבל זה מקדש את המטרה כי הוא רוצה שניפגש אבל באמת בכלל הוא לא אוהב לנסוע ואין לו כח לזה והוא מחפש איך ומתי לעשות את זה בלי הרבה מאמץ(לקפוץ על טרמפים וכד') וגם כשהוא יעשה את זה הוא יגיד לי כמה זה לא כייף לו לנסוע. ואפילו שנפגשנו במקומות שקרובים אליו יותר הוא גם אמר שאין לו כח לנסוע והראה שהוא סובל

וכמובן שלהיפגש הוא ממש רוצה רק לנסוע ממש ממש מתיש אותו

(גם אני לא אוהבת לנסוע אבל אם זה למשהו חשוב ושאני רוצה אז אני אסע בשמחה ובכייף, כי אין מה לעשות אם רוצים משהו צריך להשקיע בו וההשקעה היא חלק משמעותי וכייף מהדבר שרוצים וגם אם יהיה לי קשה אני לא אגיד את זה מלא פעמיים לבחור שירגיש מבואס שבגללו הייתי צריכה לנסוע. כי זה לא בגללו. זה בגללי. אני רוצה שניפגש)

אני לא יודעת ממה זה נובע כן ראיתי אצלו בעוד תחומים שקשה לו להתאמץ ולהשקיע,וגם בכללי מפריע לי שאדם יותר מידי עסוק בקשיים של עצמו ולא רואה את הבן אדם האחר שמולו. כאילו מרגיש לי מידי שהוא לא מבין שבזוגיות יש שתי אנשים ולפעמים צריך להתאמץ ולהשקיע כי גם לאדם שמולו יש קשיים ורצונות וצרכים (כאילו הפיתרון לזה שהוא לא יבוא אלי זה: "אז מה אז תבואי את לפה?" ו"אוווף למה את לא גרה בעיר שלי?!" והוא אומר את זה יעני בצחוק אבל ברצינות והוא חזר על זה אפילו) זה ממש מלחיץ אותי. 

מה אתם חושבים אני בצדק חושבת שזה הזוי??

את לא אמורה להרגיש אשמה שהוא נוסע אלייך.אורית יעל
קשר הוא טנגו 2 אנשים פעם את נוסעת אליו ופעם הוא נוסע אלייך.
אי אפשר להיות במקום שרק את תסעי אליו הוא צריך גם להראות נכונות להשקיע ולנסוע אלייך.
כניראה יש לו קושי בנסיעות ארוכות והוא לא מרגיש טוב ויש כאלה . תיראי בכל אופן במה כל אחד יכול לבוא לקראת הצד השני אפילו תפגשו במקום שזה חצי הדרך שלו חצי שלך זה יהיה טוב גם לך וגם לו. וכך לא תרגישו שרק צד אחד נוסע לצד השני והצד השני כאילו " המקבל ". מקווה שעזרתי בהצלחה !
כן. העניין הואשפחתיה

שבתור אישה מעבר להתחשבות שאני מצפה, אני מרגישה צורך שלדעתי הוא נכון ובריא להיות הצד ה"מקבל",ממש לא כייף לי ולא נכון לי להרגיש שאני מוכרת את עצמי. אני די מצפה שירצו אותי וישקיעו עלי כדי שיהיה לי ביטחון. לא?

כן. הוא צריך ללכת אלייךאורית יעל
או כמו שרשמתי תיפגשו במקום שהוא חצי דרך בשבילך וחצי בשבילו.

יש אנשים שנסיעות ארוכות עושים להם רע
ממש לא.ה' אלוקינו

למה הוא צריך לנסוע עד אלייך ?? זה באמת יכול להיות מתיש . 
תסעו כל אחד לקראת השני , חצי חצי . 
ומזתומרת את צריכה להיות בצד המקבל ? 
אחרי החתונה את צריכה לתת לו והוא צריך לתת לך . 
אין פה יותר . 
ב"הצלחה . 

כמה זמן זה קשר מתקדםתתן אחרית לעמך
יותר מחודששפחתיה

זה מזכיר ליתתן אחרית לעמך
שיש קטע לבנים להאשים את האישה בזה שמאז שהם הכירו הם 'עלו 9 קילו' (לדוגמה.. עלו במשקל).
כנראה מרוב שזה קשה/מפריע להם הם לא שמים לב שהם מגזימים.
אפשר לשתף אותו שלא חייבים להזכיר תמיד את העניין של המרחק והנסיעות (והוא כבר יבין).
זהו. כן דיברתי איתו על זה כבר, גם הוא לא כזה מביןשפחתיה

וגם הבעייה שאני מרגישה שבכללי קשה לו להתאמץ על הדברים בחיים שחשובים לו אז הוא מעדיף לוותר עליהם. 

עכשיו רוב הדברים בחיים צריך להתאמץ עליהם...וגם אם זה משהו חשוב שרוצים המאמץ אמור להיות כייף לא סיוטי(כמו ההבדל בין לסחוב שק מלא ביהלומים לבין שק עם סתם חומר כבד)

כל עוד את מתנהגת בגבול הסביר - את לא צריכה להרגיש אשמה בכללultracrepidam

כמו שאת מתארת - את בסדר ויותר מבסדר (הנורמה החברתית היא שהבחור מגיע עד הבחורה), ואין סיבה שתרגישי אשמה.

יכול להיות שבאמת הנסיעות מכבידות עליו יותר מדי, אולי הרבה יותר מעלייך - ואז סביר להתחשב, וזה נראה שאת מתחשבת.

כטקטיקה לתת לצד השני להרגיש אשמה מוגזמת זה נראה לי לא הגיוני, אבל אני יודע שאנשים עושים את זה. אבל טקטיקה אפשר לשנות.

לדעתי את צריכה לבדוק מה האפשרויות שלך:

לדבר איתו על זה? להגיד לו שאת מרגישה לא נוח עם הדיבורים האלה - או יותר טוב: שתגידי לו שאת מבינה את הקושי ואת רואה שזה מכביד עליו אבל לדבר על זה מפיל עלייך עומס.

לבדוק מה זה אומר אצלו, האם באמת זו התנהגות אופיינית (הנסיעות הן רק דוגמה שנתקלת בה, אולי זה בעוד דברים), ואז לברר את הנקודה הזאת - האם טוב לך עם זה? את רוצה את זה? היית מעדיפה שלא, אבל בתוך המכלול זה משהו שאת יכולה לקבל?

את לא צריכה להיות בלחץ (כאילו שלהגיד את זה יעזור), אבל מצד שני תפתחי מודעות לנקודה הזאת, מה המציאות, מה זה גורם לך להרגיש, לאן זה יכול להתפתח, אם הוא מסוגל לשנות את זה כשאת מסבירה לו (תחשבי טוב איך, גם הוא יכול להלחץ ואז אולי ינהג בצורה עוד פחות טובה מתוך רצון לתקן), עד כמה הוא מסוגל להגביל את ההתנהגות הזאת ומה תרגישי אז, ובסופו של דבר עד כמה את מסוגלת לקבל את זה.

וואו תודה רבה, תגובה מושקעת!שפחתיה

וזה ממש נתן לי נחת. אני מתלבטת אם כבר אנחנו יוצאים מספיק כדי לשים לב לדברים האלה ואני פשוט צריכה לעשות הפסקה קטנה מהקשר כדי לחשוב בצורה אובייקטיבית אם מתאים לי עם עצמי או להמשיך לבדוק אותם מולו ולדבר איתו על זה עוד(שבגלל שהדיבור והתקשורת טובה האפשרות השנייה יכולה קצת לבלבל אותי שוב. מה אתה מציע?

צריך המון זהירותultracrepidam

זה נכון שאם התקשורת טובה, אז לצד היתרון הענק - שכל אחד יכול לבטא את התחושות שלו, יש גם מעורבות רגשית גבוהה ולכן זה עלול לבלבל אותך (יכול להיות שגם הוא מרגיש שהתקשורת טובה ולכן מרגיש בנוח לומר דברים כאלה, שבסופו של דבר גורמים לך לתחושה לא נוחה).

מצד שני, אם התקשורת כל כך טובה, זה חלק מהקשר, וזה חלק ממה שאת רואה בו. אז אם תעשי הפסקה, הדבר הזה ירד, ויכול להיות שלא תמצאי מוטיבציה לחזור - כי במבט *מבחוץ* הכל נראה אחרת. לפעמים זה טוב (ניצלת מקשר שההתלהבות היתה הדבר היחיד שהחזיק אותו), ולפעמים זה לא טוב (כי עד שהיה כל כך טוב - גם התאמה וגם התלהבות, ירדה ההתלהבות ועכשיו את תקועה). אם יש מישהי שמכירה אותך ואת מרגישה שהיא תבין אותך, זה יכול לעזור. אבל חשוב שזאת מישהי שמבינה בתהליכים כאלה, כי יש הרבה אנשים שייעצו לפי הנסיון האישי שלהם, והוא לא תמיד מתאים למקרה שלך (יש המון התאמות, את, מי שאת מחפשת, הבחור - אם אחד מכולם שונה אצלה, העצה שלה יכולה להיות לא מדויקת). אולי תנסי להתייעץ עם כמה אנשים שאת סומכת עליהם ותנסי להבין לפי ההבדלים בין התשובות שלהם.

לדעתי האישית, בלי להכיר, תמשיכי אבל תפתחי מודעות לנקודות בעייתיות (לא להילחץ, פשוט לשים לב, ולראות "מה זה עושה לי ואיך אני מקבלת את זה), כמו שכתבתי בתגובה הקודמת. רק אם תרגישי אחרי זמן שעדיין את לא יכולה לעשות הערכה "קרה", תתחילי לחשוב על דרכים, ובאמת לעשות הפסקה זאת טכניקה שמשתמשים בה, אני מעריך שיש עוד אבל לא זכור לי כרגע.

וואי תודה רבה על התגובה. נראה לי זה מה שאעשהשפחתיה

תכלס היו כמה פעמיים שהחלטתי החלטות מתוך לחץ ואז בסוף התחרטתי, לא כי הם לא היו נכונות פשוט כי הרגשתי שהם לא היו אמתיות כי הם היו מתוך לחץ. באמת נראה לי חשוב שאחליט את זה מתוך נחת וישוב הדעת. אולי באמת אמשיך ואנסה לחשוב על הדברים ולשים לב אליהם יותר, תודה רבה!

מה ?ה' אלוקינו

קראתי רק את המשט הראשון שלך .. "הנורמה החברתית שהגבר מגיע עד האישה " 
למה???? אצלנו הוא ממש לא הגיע עד אליי , לפעמים כן אבל רוב הפעמים היינו נוסעים כל אחד 20 דק בשביל להגיע לאמצע . 

זה מה שמקובל, מפתיע אותי שאת מופתעתultracrepidam

האם אני כגבר מרוצה מזה? לא לגמרי.

האם זה תמיד כך? ממש לא.

אבל כן מצפים מהבחור שיגיע לאזור שנוח לבחורה יותר מאשר להיפך, בדיוק כמו שמצפים ממנו לשלם על הבחורה אם היא מצפה לזה. זאת הנורמה, נראה לי שכולם יודעים עליה.

במקרה הזה, אם אני מבין נכון, היא זאת שנוסעת ברוב המקרים - שזה אומר שהם פועלים *הפוך* מהנורמה, לא בצורה שוויונית.

אני אישית בעד שוויון, אבל לא חכמה לצפות לשוויון בתחומים שבהם מצפים ממך להשקיע יותר

איפה היא כתבה שהיא זו שנוסעת הרוב?ה' אלוקינו

אם כן , אז לא שמתי לב.
דבר שני , אולי זה מקובל בדייט הראשון , אבל בשאר הדייטים ? מה זה השטויות האלה... מה הגבר הוא רובוט שאין לו צרכים וקשיים ? 
אני כן מסכימה שהוא צריך להשקיע וכו' ... אבל מפה ועד זה שהוא תמיד יסע עד אליה... יש מרחק גדול

התורה נגד שוויוןשפחתיה

גבר ואישה הם שתי יצורים חיים שונים בתכלית. אישה צריכה לקבל. גבר צריך להשפיע.

זה הערך והכבוד שלהם. זה לא בושות או חוסר כבוד.

(לא בהכרח שזה אמור להתבטא בנסיעות. אבל בהחלט אני אמורה להרגיש שהוא מחפש אותי ורוצה אותי. ולא שאני רודפת ומחפשת אחריו)

ממש לאאאא !!ה' אלוקינו

אני גם לא חושבת שיש שוויון בין נשים לגברים . נשים לא צריכות לרוב להיות בצהל לדוג'
אבל מפה ועד מה שאת כותבת.... 
מה שאת כותבת אגב נכון ליחסי אישות , לא ככלל. 
בנישואים האישה משקיעה מאוד בגבר, וגם הגבר צריך להשקיע מאוד באישה.
אם רק הגבר ישקיע באישה בסוף הוא יפסיק, הוא גם אדם , גם לו יש צרכים . 

אחותי זה הטבע של העולםשפחתיה

אפילו הבעלי חיים הזכרים מחזרים אחרי הנקבות. אין מה להתעלם מזה נשמה

א' לא אוהבת את המושג אחותי ונשמה . מרגיש לי זלזול.ה' אלוקינו

ב' , מחזרים -זה יחסי אישות . בדיוק מה שאמרתי. 
את צריכה להשקיע בו אחרי הנישואים לא פחות ממה שהוא בך .

ברור. לא התכוונתי שאני לא צריכה לתת ולהשקיעשפחתיה

להפך אני חושבת שלרוב העבודה שלי בקשרים היא לא לדעת לתת לו גם אלא לדעת לקבל ממנו.

כי אני ממש אוהבת לתת ולהשקיע בקשר.

אבל אני חושבת שהיחס בין גבר לאישה צריך להיות שהוא קונה אותי להיות שייכת לו. וכן יש כאן היררכיה מסויימת

אף אחד לא קונה אותךה' אלוקינו

את לא חפץ . 
את שייכת לו והוא שייך לך . 
וזה עבודה משותפת , אף אחד לא שפחה/עבד של השני
את צריכה לרצות אותו כמו שהוא צריך לרצות אותך 
את צריכה לאהוב אותו , לכבד אותו , להעניק לו , כמו שהוא צריך לעשות את כל זה עבורך . 
נכון שיש לו מצווה בחגים לקנות מתנות ולך אין . אבל זה קשור כבר לצרכים של אישה .
שאישה זה משמח אותה,  וגבר שיקנו לו מתנה זה  לא מרגש אותו כמו שהוא יקנה לאישה .
וכמובן כל זה לאחר הנישואים , כי לפני אף אחד לא שייך לאף אחד(לכבד וכו ' זה כן )

אפשר להתכחש ולהגיד שזה פרמטיבישפחתיה

אבל בנישואין על פי התורה האשה נקנת ונהיית שייכת לבעלה.

ולכן גם גבר צריך לגרש את אשתו ולא להפך. ואשה לא יכולה הלכתית להתחתן עם מישהו אחר עד שהוא נותן לה גט.

למי הולך הכסף של הקניה?שם במפרץ
פשוט מעולם לא ראיתי חפץ שכשקונים אותו משלמים לחפץ... העניין בקניין פה זה יצירת מעמד חדש של אסורה על כל העולם ומותרת לו ולאו דווקא בעלות ("והיה ביום ההוא נאום ה' תקראי אישי ולא תקראי לי עוד בעלי" הושע ב יח )
נכון, ככה גם כותבוהוא ישמיענו
התוס' בקידושין (ב', ב'):

דאסר לה אכולי עלמא כהקדש – והרי את מקודשת לי, כלומר להיות לי מקודשת לעולם בשבילי כמו (נדרים מח.) "הרי הן מקודשין לשמיים" להיות לשמיים.
ופשטא דמילתא: מקודשת לי, מיוחדת לי, ומזומנת לי. ומיהו: אם היה אומר "טלית זו מקודש לי" אין נראה שיועיל, דגבי אשה במה דמתיחדת להיות לו היא נאסרת לכל, אבל בככר וטלית לא שייך למימר הכי

זה ענין הקידושין. אדם שמקדיש משהו לשמים למשל- הוא מבדיל את אותו הדבר משאר העולם, מייחד ומייעד אותו.
הקנין בענין הקידושין בכל אופן זה בוודאי לא קנין שהאיש קונה את האשה. יש בזה דיון בראשונים ובאחרונים על מה בדיוק הקנין- על האישות וכדו'. אבל קנין כספי זה לא. הקנין פה הוא גם ענין של שייכות.
למשל, חכמים אומרים במסכת אבות:
"חֲמִשָׁה קִנְיָנִים קָנָה לוֹ הַקָּדוֹשׁ בָּרוּךְ הוּא בָּעוֹלָמוֹ, וְאֵלּוּ הֵן: תּוֹרָה קִנְיָן אֶחָד, שָׁמַיִם וָאָרֶץ קִנְיָן אֶחָד, אַבְרָהָם קִנְיָן אֶחָד, יִשְׂרָאֵל קִנְיָן אֶחָד, בֵּית הַמִּקְדָּשׁ קִנְיָן אֶחָד"

הכל זה קנין של ה'- למה מוזכרים דווקא חמישה אלו? כי להם יש שייכות יותר ישירה לה'. או בלשון המהר''ל- שהאבות היו העלול הראשון.
למי שמעוניין לעניין בסוגיה הזאת:ברגועאחרונה
לא נראה לי שהיא אמרה משהו אחר..והוא ישמיענו

זוהי הכתובה בעצם! "קבלה" על הקנייה.לה' המלוכה
אבל היא לא אמרה את זהוהוא ישמיענו

כל מה שהעלת ממש חשוב וטוב ששמת לבאנונימיות
אבל שימי לב אם זה אולי ספציפית הנסיעות.
מכירה אנשים שממש ממש ממש סובלים מנסיעות.
בנוגע לקשר אולי זה רק הנסיעותשפחתיה

אבל בכללי בחיים שלו אני רואה חוסר רצון להשקיע ולהתאמץ בעוד דברים 

(הוא עושה לרוב מה שמאיר ובכייף ולא כשקשה ודורש)

אז זו בעיה שדורשת בירור מעמיקאנונימיות
ואפילו סיבה לפסול.
כי החיים מזמנים קשיים וגם חיי הזוגיות ואם עושים רק מה שנח ובא בקלות אז זה לא ילך למקום טוב.
בהצלחה רבה
את צודקת לגמרי, מסכימה איתך!שפחתיה

תודה רבה!

יופי, על זה דיברתי, עוד לפני שכתבת את זה!לה' המלוכה
יש פה שתי נקודותקוד אבל פתוח
א. את מרגישה לא בנוח שהוא עושה את כל הנסיעות, למה שלא תסעי גם? בטח אם זה קשר מתקדם.
ב. המוכנות שלו להשקיע בדברים, נשמע שאת חוששת מה זה מעיד עליו, אם קשה לו להשקיע בכל מיני דברים שהוא עושה. ואת גם שמה לב שזה נוגע לו בעוד דברים.
נשמע שאת ממש הפוך ממנו, ולחשוב על זה כך, יכול להיות שאתם הפכים משלימים, וזה יכול להיות פער, שאתם צריכים להחליט אם ניתן לגשר עליו, או שלא. בין כך ובין כך לא ממליץ להסתכל עם על זה כדבר שלילי.
ככה:שפחתיה

א. אני נסעתי יותר ממנו לכמעט כל הפגישות.(חוץ מאחת שהיה לו בדיוק טרמפ ישיר אז הוא התקרב)

ב. השקעה לדעתי זה דבר הכרחי לכל אדם. אין פה עניין של אופי. בשביל עבודת המידות נצרכת השקעה. בשביל הקשר עם ה' נצרכת השקעה בשביל כל דבר בחיים. אדם שקשה לו להשקיע זה ממש ממש בעיה מבחינתי(לא בצורה קיצונית, בצורה בסיסית, גם אני לא סופר משקיענית אבל מינימום השקעה)

אחרי תגובתך זו, לגמרי פוסלת.לה' המלוכה
א. מצוייןקוד אבל פתוח
ב. אני לא מתכוון לשכנע אותך, או לפתוח על זה דיון. אני רק אמליץ לך להסתכל על זה בצורה יותר חיובית. זה בהחלט אפשרי, ואז להחליט אם זה מתאים לך או לא (גם אם לא מדובר במשהו שלילי, לגיטימי שזה לא יתאים לך).
אני, וזו רק דעתי, הייתי פוסלת מייד. מעיד הרבה עד האדם.לה' המלוכה
מה ?? כי הוא מתלונן שקשה לו כל פעם לבוא אליה לפסול ??ה' אלוקינו

תגובתי אלייךלה' המלוכה
א. רב הפעמים היא מגיעה אליו.
ב. גבר צריך להיות גבר, ולהגיע לאישה. לפחות ברוב המקרים, ובוודאי שלהתקרב אלייה, אם המרחק, ממש עצום.
ג. מראה כבר מעכשיו על חוסר השקעה בזוגיות, על עצלנות, ועל עוד הרבה דברים מעבר.
- הגבר צריך למצוא את האבידה. האבדה שלו זו אשתו.

היום, עם הניסיון שלי, גבר שלא מגיע עד אליי, אני פשוט לא נפגשת. נקודה.
ממש חבל שאת חושבת ככהה' אלוקינו

אם היא כתבה שהיא זו שנוסעת הרוב אז לא שמתי לב וסליחה. 
אבל בלי קשר, למה הגבר צריך להגיע עד אלייך ? הוא גם בן אדם ... מה זה התרבות הזו ? 
יש אחלה גברים שאת יכולה לפספס , כי את רוצה שהם יגיעו עד אלייך.
אני כן מאמינה שהוא צריך להציע את זה , אבל אני חושבת שהאישה צריכה להתחשב ולנסוע חצי חצי .

אז אוקיילה' המלוכה
תשאל אם היא יכולה להתקרב.
אבל לתת לה להגיע אליו? סליחה???
היום היא עוד רווקה, וכוחותיה במותניה. מה בעזרת השם שתקים בית, עבודה, ילדים, לא חסר ב"ה, אז בכלל איפה רחמיו יהיו עלייה?
-ובנוסף. כבר בפעם הראשונה שהגיע אלייה התלונן. מה יהיה אחרי הנישואים?
היא צריכה קוטר עצלן, שלא יזיז את עצמו?
מגיע לה טוב, בחור שיעניק וישקיע, בכל המובנים! זה לא העיקר להתחתן.
- רואים מידות לפני הנישואים.
שוב,
בגלל הניסיון הרב שלי בחיים, אני עומדת אחרי כל מילה שלי.
הלוואי ואני טועה.

אני אישית ככה הייתי מתנהגת.
והרשות נתונה.

את נחרצת מדי.ultracrepidam

גם אני באופן אישי חושב שזאת התנהגות לא נכונה. בתחושתי האישית אפילו מאד לא נכונה. סביר שדעתי - וזו רק דעתי - היתה זהה לדעתך. אבל השאלה כאן היא לא אם *לך* מתאים הבחור הזה, אלא אם *לה* מתאים הבחור הזה. יכול להיות שאין לו שום נסיון בתחום והוא חושב שככה משיגים דברים. אפשר לפסול אותו, ואפשר ללמד אותו. ויכול להיות שאי אפשר ללמד אותו, אז יש לו חסרונות, כמו שלי ולך ולשואלת יש חסרונות. ואז השאלה מה עושים עם זה. האם היא רוצה אותו כמו שהוא? האם הוא יצליח ללמוד איך לא לעשות טעויות כאלה, ואז היא תרצה אותו? את לא מכירה את כל התמונה. יכול להיות שאם את היית מכירה אותו עם החסרון הזה, היית מבקשת רק אותו.

ואני מגיב גם למה שאת כותבת בהמשך, שמי שלא מגיע עד אלייך את פוסלת. זאת בחירה שלך. מבטיח לך שיש בחורים שיפסלו אותך רק מלשמוע משפט כזה. אז אפשר שכולם יפסלו את כולם ואיזה כיף, ואפשר להקשיב.

**ממש בא לי לכתוב שאם את פוסלת גברים שלא נוסעים עד אלייך, לא תגיעי רחוק. סליחה אבל הייתי חייב

בפעם הראשונה זו חובה. לא דיברתי על תמיד!לה' המלוכה
אני האחרונה, שפוסלת סתם.
אבל יש עקרונות והתנהגויות, שמעידות על הבן אדם המון דברים.
מה יש ללמד אותו??? מה הוא בן 4
זה בסיס סליחה!
תקשיבישפחתיה

זה פעם ראשונה שהוא יוצא. 

והוא גדל כנראה בציבור עם מנטליות שונה. הגיוני שהוא לא מודע לזה

מצויןultracrepidam

אז תהיי נורא זהירה איתו, יש לו המון ללמוד (לכל אחד יש המון ללמוד)

אם את מאמינה שהוא טוב - וככה זה נשמע - תשקיעי, ותנסי למצוא דרכים זהירות ללמד אותו. הוא יעריך את זה (כמובן תלוי איך תעשי את זה, אבל את יכולה ללמוד איך ללמד אותו). תקווי שלא ייקח לו יותר מדי זמן ללמוד ואת כבר תספיקי להנות מהתוצאה של זה שלימדת אותו.

בהצלחה

כן נכוןשפחתיה

אבל אם אראה שהוא לא מצליח מהר ללמוד אז לא ניראה לי שארצה את הפרויקט הזה לכל החיים. 

כמובןultracrepidam

צריך להיזהר מלהגזים.

הגישה שלך מצוינת

מה אגיד?לה' המלוכה
זו רק בעייה נקודתית. הלהגיע או לא.
אמרתי שבאופן כללי זה מעיד על האדם.
אם את זה הוא לא יודע, אז וודאי שלא ידע עוד המון דברים בהמשך הדרך. והדרך ארוכה...

אני מצטערת אם זה כאב או צרם לך,
אני אמרתי זאת רק לטובתך.
כל הכבוד לך שאת דנה לכף זכות.
וזה לא העניין של ההגעה, כמו הקיטור והתלונות!!!!
ללמד אותו להגיע אפשר, אבל ללמד אותו לא להתלונן זה אפשר?
אלה המידות שלו.
לתת לך להגיע אליו רוב הפעמים, זו השפלה. תסלחי לי. זה בעיני.

דואגת ורוצה בטובתך בלבד.
שהשם יכוון אותך לדרך האמת, ויתן לך את העצה הטובה בעבורך.
את צודקת באימרה של אם הוא עצלןה' אלוקינו

זה תכונה לא טובה לפתוח איתה את הזוגיות .. 

תכלס אני בנחתשפחתיה

נראה לי שפשוט אשקיע פחות בקשר ואהיה אדישה

ואראה אם כשאני ב'מלכות' שלי זה גורם לו גם להיות ב'מלכות' ולחזר ולהשקיע. ואם זה משהו פגום בטבע שלו/ בגישה שלו לחיים או שזה מגיע מחוסר מודעות. אם אראה שגם כשאני ממש אדישה הוא לא מנסה ומתאמץ כדי שארצה אז זה נגד הטבע הגברי הבריא מבחינתי אז אחתוך. 

פסדר אני לא בלחץ לא ניראה לי שבסוף אני אסכים להתחתן עם מישהו שאני לא מעריכה ורוצה ושאין לי בטחון בו.

(ובלי קשר אבדוק את מידת העצלות אצלו)

ב'מלכות' - ב'אגו'ה' אלוקינו

דברי איתו על זה , למה סתם להכנס לבאלגן ?

אני לא חושבת שזה קשור לאגושפחתיה

למה שאני יגיד לו. "תקשיב תהיה גבר כי עכשיו אתה לא." פשוט כשאני יהיה אישה הוא יהיה גבר.

אפשר להגיד ה כ ל בצורה נכונהה' אלוקינו

נכוןשפחתיה

ועם זה אני לא חושבת שאני באה לשנות אותו. אם יש משהו קודם אני חושבת במה אני צריכה להשתנות.

כל הכבוד שאת חושבת קודם איך את תשתניה' אלוקינו

אבל לפעמים צריך גם הוא שינוי .

נכון אבל לא התפקיד שלי להתחתן בשביל שהוא ישתנהשפחתיה

הוא צריך לרצות ולהיות מסוגל להשתנות. קודם אבדוק אם הוא מסוגל ורוצה לפני שאדבר איתו על זה

ואם אראה שלא אז לא אמשיך את הקשר

בשביל לדעת את צריכה לדבר איתו.ה' אלוקינו

לא תמידשפחתיה

ב"הצלחה. אני אמרתי את דעתיה' אלוקינו

לפעמיםשפחתיה

אם הוא לא רוצה ומסוגל לדבר איתו זה רק יפגע בו. (כמו שבחור יגיד לבחורה, אני לא אוהב את המראה שלך, תעשי דיאטה, זה לא נראה לי נכון. פשוט שיחתוך)

אבל זה ניתן לשינויה' אלוקינו

גם דיאטה אגב..

לא תמידשפחתיה

אם היא לא רוצה ולא מסוגלת נפשית להשקיע בזה. קיצר זה לא יפה תמיד להגיד לדעתי

ולא תמיד זה דבר שניתן לשינוי

המון ב"הצלחה ! שה' ינחה אותךה' אלוקינו

ומחילה מכולם אם מה שכתבתי לא היה במקום למישהו/ היה חד מדי .. 
אני באמת חושבת שאישה צריכה להשקיע בגבר כמו שגבר צריך להשקיע באישה . 

זה לא בלאגן. אין לי שום אגו. הכל מניסיוןלה' המלוכה
לא רבתי עם אף אחד, הוא התנפל עליי.
אמרתי שזו רק דעתי.
כתבתי את זה לשפחתיה לא לך !!!!ה' אלוקינו

מחילה אם חשבת שזה לך .

לא, הכל בסדר ⁦❤️⁩לה' המלוכה
סליחהultracrepidam

אם את מרגישה שהתנפלתי עליך, אני מתנצל.

כן הרגשתי צורך לענות לך, אם זה היה חריף מדי זה לא מה שרציתי.

את מדברת מהנסיון שלך, אני מדבר מהנסיון שלי.

בנות ששומעות "לא מתאים לי להפגש עכשיו, תקופת מבחנים" ואומרות "אה, מה יהיה כשאני אהיה בחדר לידה? גם אז תקופת מבחנים?" (ציטוט אמיתי) או שומעות משהו שאמרתי, וזה מלמד שאני בחור לא ביתי מספיק ולא משפחתי מספיק. אז בבקשה להרגע.

(אם האמירה "לא תגיעי רחוק פגעה בך" - זה היה נטו אמירה של "אם לא תסעי עד הבחור, לא תגיעי רחוק, כי את לא נוסעת, ומי שנוסע כן מגיע רחוק" אז מתנצל שלא הבהרתי)

כן זילזלת, אבל מחלתי מראשלה' המלוכה
היית צריך לקרוא את השרשור, ואז להגיב, לא לפני.
כבר אמרת, אבל הכל בסדר.
אם אתה עדיין רווק, שהשם ישלח לך את האישה המדוייקת בשבילך, כבר ממש.
נ.ב
אישה שמעריכה את עצמה, מעריכים אותה. חוק יבש.
לדעתי כמות התלונות זה מה שחשוד פהבטעות נכנסתי
יש דרך לבטא דברים פחות נוחים. מילא אם היה נוסע אליך עד עכשו, הוא היה יכול להסביר שקשה לו עם נסיעות ארוכות ושהוא ישמח שתעזרי לו ותסעי גם את.
אבל אם, כמו שאת כותבת, המצב הוא שאת בעיקר זו שמתאמצת לנסוע והוא פחות, כמות התלונות שלו לדעתי לא פרופורציונלית ומעבר לזה מראה לדעתי גם קצת חוסר רצון להשקיע. וגם- באמת בקשר צריך להשקיע ואין מה לעשות, אז גם אם הוא צריך להתאמץ מידי פעם, שיקח את זה בשקט ויתלונן בלב ושיפסיק לשתף אותך כי זה סתם מוריד..
אותי התנהלות כזאת בהחלט היה מחשיד...
לי זה באמת נשמע הזוי..תפוחית 1
איך הוא בכללי? מקטר כל היום?
הוא מצליח להכיל אותך כשיש לך קושי מסוים או שמגיב רק מנקודת מבטו?
הוא בכלל לא כל היום מקטרשפחתיה

לא לגמרי מצליח להכיל כשלי יש קושי.

ודווקא בחלק דברים כן ראיתי אצלו התחשבות וסופר הבנה..

זה אולי פחות עניין של אגואיזם.

זה נראה לי יותר עניין של חוסר כח ורצון אמתי כנראה להשקיע ולהתאמץ על דברים שחשובים..

(כאילו מבחינתו יכול להיות שלא ניפגש הרבה זמן עד שבהשגחה יצא שמישהו יצטרך להגיע לאיזור של השני אז ניפגש וכשזה קרה פשוט אני הרגשתי צורך לסוע כדי שניפגש בהקדם ולא נמרח עד הבלתי נודע. מבינה?)

דייט ראשון בחיים, חייב קצת עזרה, בעיקר בנות...נו, ההוא מהזה

האמת אני בכלל לא בטוח אם הפורומים פה עדיין פעילים😂

אבל ככה, ביום שני הבעל"ט דייט ראשון בחיים ואני חייב טיפה עזרה

לא מצפה שתגידו לי בדיוק מה לעשות, בסוף העניין הוא להיות אני, אבל קצת...

אז ככה, הרבה אמרו לי ללבוש בגדים שהם 'אני' ושנוחים לי, בדר"כ אני הולך עם חולצות גלופה, אז בגלל שזה חול המועד חולצת לבנה של הישיבה זה סבבה?

מיקום - בפנים? בחוץ? מקום מבודד? עם עוד אנשים?

וטלפון יום אחרי? זה דבר שעדיין עושים?

אה, ולצערי אני נטול רכב, לחכות איתה אח''כ לאוטובוס?

תודה מראש לכולם!!

מעניין מה בנות מוצאות במחווה הזונוגע, לא נוגע
למה לא עדיף מבט בעיניים בגובה העיניים פחות או יותר
להעלות סטנדרטים או להתפשר?Lavender

בתור בחורה שיוצאת לדייטים, אני שמה לב שבאמת מפריע לי מראה חיצוני של רוב הבחורים. 

ואיכשהו אני פוסלת את רובם בגלל המראה החיצוני, מצד אחד יש את המשפחה שמייעצת לי לתת צ'אנס ולראות אולי בדייט עצמו לא יפריע לי המראה,

מהצד השני החברות מייעצות לי "תסתכלי במראה ותעלי סטנדרטים"

ואני עצמי לא יודעת מה להחליט, כי אין לי בעיה לחכות בשביל הבחור המושלם, אבל מהצד השני לא רוצה לפספס את הרכבת ולהגיע לגיל מבוגר...

(ולא, אני לא מחפשת את הדוגמן האולטימטיבי, אבל כן בחור שנראה סבבה)

מה אומרים?...

לא אוהבת את המונח 'התפשרות' בהקשר הזהלגיטימי?

כתבתי פעם הודעה על משהו דומה:

https://www.inn.co.il/forum/t1369141#14847987

קצת ארוך, אבל נראה לי התייחסתי שם להרבה מהדברים שהעלית.

והייתי רוצה להוסיף: בסוף את זאת שמתחתנת, לא חברות שלך. לא המשפחה שלך.

את צריכה להחליט אם טוב לך בקשר.

האם ייתכן שהבחירות שלך יובילו לזה שתגיעי לגיל מבוגר יותר כרווקה?

ייתכן.

אבל אף אחד לא יכול להבטיח לך כלום.

זה לא שמישהו אומר לך, או שתתחתני עכשיו עם מישהו שיש לו מראה 80% בעינייך, או שתחכי שנתיים ותתחתני עם מישהו שנראה 100% בעינייך.

יש מחיר לבחירות שלנו, ואנחנו לא תמיד יודעים מה הם.

נקודה נוספת,

זה שזה שעומדים מולי כרגע X מועמדים רלוונטיים, ואני צריכה לבחור מבינהם.

בכל פעם עומד מולי אדם אחד.

האם יש יפים ממנו? כן.

האם יש נחמדים ממנו? כן.

האם יש קרובים יותר לרמה הרוחנית שלי? כן.

אנחנו לא מחפשים את הכי, ובטח שלא בכל התחומים ביחד.

אני מחפשת מישהו שמתאים לי - מבחינת זה שיש לי איתו שיח ותקשורת, שאני מרגישה שאני יכולה לעבוד ולצמוח איתו ביחד. הבנה, הכלה, כבוד, חוסר שיפוטיות. ועצם הבחירה שלי בשותף לדרך - וכמובן בצורה הדדית - היא זו שמובילה לדעתי לקשר הייחודי של נישואין. 

במילים אחרות: הבחירה ההדדית היא זו שהופכת אותנו למיוחדים זה לזו, ולא 'ציונים' שאפשר לתת על פרמטרים כאלו ואחרים. בכל פעם צריך לבחון את מי שעומד מולינו ולראות אם יש כאן פוטנציאל - ואם אין, להמשיך הלאה.

ואם מבחינתך כל עוד המראה לא מוצא חן בעינייך אין פוטנציאל - אז זה לא רלוונטי.

רוצה שזה ישתנה? זה או להבין שצורת המדידה שלך לא בהכרח משקפת את המציאות (נניח התמונה לא הכי מחמיאה - ואז אפשר לבקש\לחפש תמונות נוספות ולקבל תמונה כללית ברורה יותר,

או לשנות את נקודת המבט שלך על העניין - לא להתפשר, אלא לעבור שינוי פנימי עמוק.  

אם תראי משהו כהתפשרות, תצטרכי לחיות עם התחושה שיכולת להשיג יותר טוב, אבל זה מה שהיה לך ביד, אז הלכת על זה. ולחיות עם תחושה כזאת זה נראה לי מזעזע.

עוד מכה ועוד מכהגרי

עוד סירוב ועוד התעלמות עוד היעלמות ועוד "גוסטינג".

"מִכַּף רֶגֶל וְעַד רֹאשׁ אֵין בּוֹ מְתֹם פֶּצַע וְחַבּוּרָה וּמַכָּה טְרִיָּה"

יפה מאוד זיויקשפלות רוח
נכון כנ"ל שתי גרושות התחילו איתי מוצשאדם פרו+

ונעלמו, חברה בדיוק התקשרה והציעה. בלה בלה.

אין מה לעשות יש אנשים שמקשים

מורידים את הרמה בשביל כולם.

אין נאמנות.

מסוגלות להתכתב ולדבר ולהתלהב בערב.

בבוקר והנה היא נעלמה.

אם זה ינחם אותךהמצפה לישועה

אני לא לפני הרבה זמן הייתי כל כך תמים שלא הכרתי את זה דיברתי עם מישהי(וזה היה דרך מישהו שהכיר ביננו)וקבענו שלחתי לה הודעה והיא לא ענתה..

אני בלי ווטסאפ וכו' אז ממש לא הבנתי חשבתי שהפל' לא עובד אולי היא לא קוראת הודעות סמס...

התקשרתי גם לא ענתה חשבתי הפל' שלי הלך...

ואז גיליתי שיש שם לדבר  הזה מאז כבר היו עוד כמה דברים דומים...

:')חתול זמני

הייתה לי פעם שהתפניתי לבית חולים בפתאומיות בלי טלפון ולבסוף הייתי יותר מחודש בלי טלפון איני יודע כמה שיחות שלא נענו

מה הבעיה של אנשיםאני:)))))אחרונה

לומר פשוט שלא מתאים?

בדייטים עצמם ובין הדייטיםadvfb

עולים תחושות בדייטים עצמם

עולים תחושות בין דייט לדייט

מה דעתכם המקום שצריך לתת לסוגי התחושות?

מה זה יכול לומר שיש פער בין התחושות בדייטים לתחושות בין הדייטים (לכאן או לכאן)? 

סתם מבאסהפי

שיש פער זה לא אמור להיות ככה..

אני חושבת שעל הגבר יותר ליזום בין דייט לדייט לפחות לפתוח את השיח . אבל התפקיד שלה זה להיפתח ולא להיסגר

מסכימהרק נשמה

בעיקר עם הקטע שעליה מוטל להיפתח לי זה לפעמים לא זורם ולא כי אני לא רוצה ואני רואה איך זה גורם לנסיגה בצד השני

נכון זה לא פחות קלהפי
כל אחת והקצב שלהadvfb

יש הבדל אם זה תקוע לבין אם זה לוקח זמן..

כאילו אם בחורה לא זורמת איתי כפי שציפיתי אבל זורמת במידה מסויימת ומראה עניין אז זה לגמרי חלק מהמשחק

יש הרבה קשרים שנתקעיםהפי

כי הבחורה חסומה ולא משתפת ..

והבחור גם באנרגיה זכרית פצועה - לא יוזם / רגשי נחיתות / חושב מה היא תביא לי בתמורה .

זה חוסם לגמרי את הבחורה אי אפשר להכיר ככה

ככה יש הרבה קשרים שנתקעים עוד לפני הדייט/ בדייטים ראשונים ,שיכול להיות להם פוטנציאל גדול אם כל אחד היה מתחבר למהות שלו ..

אהבתי את הביטוי אנרגיה זכרית פצועהמחפש שם
נשמע כמו חתול רחוב פצועחתול זמני

לא יודע לא מתחבר לכל משחקי המגדר האלה

וואי לגמריadvfb

בתור גבר זה ממש מתסכל שהבחורה חסומה.

אבל יש הבדל אם היא חסומה לבין זה שלוקח לה זמן יותר לשתף.. לפעמים קצת סבלנות והדברים נפתחים.

וגם לגבי האנרגיה הזכרית - יש הבדל אם הגבר בכלל לא מביא את עצמו, לבין זה שלוקח לו קצת זמן לצבור אמון ובטחון.

מענייןמחפש שם
איך את מזהה את ההבדל? מתי את נותנת זמן וסבלנית לתהליך של צבירת בטחון ומתי את חותכת? 
חח אני בןadvfb

ונראה לי שהעקרון נכון לשני המינים,

שרואים מגמת התמקדות אז זה יכול לתת יותר בטחון ואמון שהקשר מתקדם בצרוה טובה

את יודעת להצביע על דברים שחוסמים/ עוזרים לך להפתח?מחפש שם
מה שהכי עוזר להיפתח זה פשוט טבעיותרק נשמה

לא לשחק את כל המשחקים ולא לנסות להיות מי שאתה לא, אפשר להבחין אם בן אדם הוא עצמו או מנסה לחקות משהו אחר

אמןמחפש שם
זה קטע כי אתה מאמין שאם תהיה משהו מסויים אז מי שהולך תפתח בזמן שזה יקרה כשפשוט תהיה אתה...
מממ אני בעיקר מדבר על מחשבות והרגשות תוך כדיadvfb

והגיוני שהזמן בין לבין נועד לעיכול,

לכן הפער הוא לא פער שזה הפוך בהכרח שבאחד מהם מרגישים טוב ובאחד מהם מרגישים לא טוב..

לפעמים קרה לי שהרגשתי יותר טוב בין לבין מאשר בפגישות עצמן

נראה לי שזה שכל ורגשרק נשמה

כאילו מה שאתה חווה בדייט זו החוויה עם האישה עצמה, נעים או לא נעים יש משיכה או אין קיצור בעיקר רגש, איך הווייבים שלכם נפגשים

ובין הדייטים שההתלהבות והרגש יורדים השכל מתחיל לנתח מה היה ואם זה מתאים או לא

ובתשובה לשאלתך שתי התחושות מאוד חשובות ונראה לי שהעיקר זה איך מרגישים בדייט עצמו, ובקשר למחשבות שבין לבין לראות אם הן באות משכל ישר או מפחדים ודמיונות

הדוגמא הכי בולטת שאני חושבת עליה זה אם נגיד בדייט אתה לא מרגיש משהו מיוחד, מרגיש שזה לא כזה קשור, אבל אחרי זה בשכל אתה חושב שוואו זה אבל בדיוק מה שאני מחפש, אם זה לא דייט ראשון שני אז נראה לי ברור שאין למה להמשיך)

יפה, תודה!advfb
מציע חידוד - רגש ודמיוןadvfb

בפגישה עצמה אין דמיונות, הפגישה מאוד מקרקעת את הזוג והם מרגישים מה קורה ביניהם. 

בין לבין הדמיון מפתח, אפשר לחשוב איך מפה להמשיך הלאה, לטוב או למוטב... 

השכל גם נכנס בין לבין ובאמת יש צורך להבין מה השכל אומר ומה הדמיון אומר.

יפהרק נשמה

ואם תתבונן בתשובתי תשים לב שהזכרתי גם את הדמיון

כן כןadvfbאחרונה

להבנתי התייחסת לדמיון כוזב ומה שכתבתי (שלא סותר את מה שכתבת) מדבר על דמיון בכלל, גם ככלי לגיטימי.

איך אתם הייתם מגיבים?אביעד מילוא

נרשמתי לשדכנית ואחרי  תקופה שהרגשתי ממנה תחושה לא טובה היא אמרה לי שכרגע היא לא מתכננת להשקיע בחיפוש בשבילי. איך אתם הייתם מגיבים לזה?

(אציין שעבר זמן ואני עדיין בהלם מהתגובה)

שומר את המספר שלה ב"לא לענות"אריק מהדרום
שואלת למההרמוניה
הסיבה היא סיבה טובהאביעד מילוא

אין כאן המקום לפרטה אבל הניסוח של ההודעה שהיא לא מתכננת להשקיע בזה...

שהיתה אומרת מראש. זה לא לעניין...יעל מהדרום

לק"י

אם היא לוקחת כסף, שתברר מראש הכל ותחליט אם היא יכולה או לא.

(גם בהתנדבות, לא הייתי נותנת תקווה סתם. בטח בתשלום).

זהמעליב..הרמוניה
תלוי מה הסיבהשם פשוט
עבר עריכה על ידי שם פשוט בתאריך ט' בניסן תשפ"ו 15:41

אתה מספר שיש סיבה טובה,

אנחנו לא יודעים מהי.

סיבה טובה זה אחד שלא עונה להודעות, מבריז, או לא מדבר לבנות או אליה בצורה מכבדת, או שיש לו דרישות לא סבירות.

למה שהיא תשקיע בבן אדם לא רציני? סביר שתשים בהולד לתקופה. 

אבל אם  הסיבה היא שהבן אדם במילואים, הניסוח שלה הזיה. 

הזויה🤦‍♀️יעל מהדרום

לק"י

נראה לי שהייתי נאלמת דום או שואלת "מה?!" מופתע.

היא שדכנית ששילמת לה או בהתנדבות?ארץ השוקולד

אם זה בתשלום, אם היה לי אומץ הייתי מבקש את הכסף אם אין סיבה טובה להתנהלות הזו.

אם זה בהתנדבות, זה אמירה לגיטימית שאין לה זמן כעת, הייתי מתבאס אבל מקבל אמירה כזו.

יש דמי רישום ושכר שדכנות כןאביעד מילוא
מה?????????????????אני:)))))

אני בהלם!!

אני אגיד לך משהו אביעדאריק מהדרום

אני הייתי רשום בפינקסים של 3 שדכניות, אמרתי להן שאני דורש שיספרו לבנות שהן רוצות לשדך לי מראש לפני הפגישה הראשונה שיש לי הפרעת מצבי רוח.

אף אחת לא חזרה אלי מעולם עם הצעת שידוך.

שדכנית אחת היתה אשתו של הרב שקידש אותי ואת אשתי, אז היא ראתה בלייב מתי הפכתי ללא רלוונטי.

שדכנית שניה שלחה לי הזמנה לסדנה לקראת חתונה חצי שנה אחרי החתונה אז הודעתי לה שזה לא רלוונטי.

והשדכנית השלישית, היחידה שדרשה תשלום מראש,

אני עדיין מחכה שתיצור איתי קשר כדי להודיע שזה לא רלוונטי 12 שנה אחרי החתונה.

אני יזמתי קשר עם אשתי, יתכן שזה גם מה שאתה צריך.

בהצלחה.

..הרמוניה

@יעל מהדרום יעל אני חייבת לשאול איך זה לא הרתיע אותך?

נראה לי שאגיב לך בפרטי...מחר בלי נדריעל מהדרום
תודה(:הרמוניה
אני עברתי את שלב הליצור קשר בעצמךאביעד מילוא

אחרי שהייתי באתרים וניסיתי ליזןם קשרים הבנתי שזה לא עובד וצריך ללכת לפי הכללים לפחות כדי להכיר בחורה מהסגנון שאני מחפש

כמה זה נפוץ מה שקרה לי?אביעד מילוא

אולי זה העניין לדעת לבחור שדכן שכן יודע לעבוד

בהנחה שהיא התכוונה למה שאתה חושבנוגע, לא נוגע
(אם המילה "להשקיע" זה עיקר העניין, אפשר לפרש את זה בדוחק גם בלי הקונוטציה הרגשית) - אחרי מעשה כדאי ללמוד מזה לזהות וייב של נשים בסגנון כזה (בכל הקשר) ולהתרחק או להיזהר מראש. כנראה לא סתם הרגשת מראש תחושה לא טובה ממנה.
היא לקחה כסף?advfb
כן דמי רישוםאביעד מילוא
נשמע שהיא לא בסדרadvfb

מבאס מאוד אבל אין לזה כל כך השלכה וסיבה להתעכב על זה.

אם אתה מספיק אסרטיבי אפשר לדרוש את הכסף בחזרה.

אם אתה מאמין שאפשר לדבר איתה אפשר לבקש ממנה לדון על כך.

מבינה שזה מעליבברוקולי

רק אנחנו לא יודעים את התמונה הכללית להבין מה גרם למה..

אם יש סיבה טובה- הייתי לומדת מזה מה להבא

אם אין סיבה טובה ולא הציעה לך ושילמת לאחרונה- תבקש את הכסף חזרה

הייתי מדבר איתה מאוד בתקיפותחתול זמני

סליחה באמת שבזבזתי לך את הזמן

אם שילמתי כסף מראש הייתי אומר לה שהיא כנראה שדכנית פח.

לא רק שדכנית פח אלא גם בן אדם גרועאני:)))))
אם הבנתי נכון, מפריע לך ההתנסחות שלהלגיטימי?

ולא עצם הסירוב (אמרת שזה מוצדק הסיבה שלה).

אתה יכול להתעלם ולעבור הלאה. יש עוד שדכניות.

אתה יכול גם לנסות, להתנסות, בדיבור על זה -

שלום, אני מבין שאין לך את היכולת לעזור לי בתקופה הזו. בתור מישהו שמעריך את מה שאת עושה, רציתי לשתף שנעלבתי מהצורה והניסוח שבה הצגת לי את הדברים. אני מרגיש שבצורה שבה נאמרו הדברים XYZ. וכו'.

תשאל אותה אשמח לדעת מה הסיבה?הפי

אם אין לה סיבה .. 

תבקש את הכסף בחזרה .. תבקש הכוונה תדרוש או תבין לאחד האחים/ הורים להתערב

אם יש סיבה .. אז אתה לא מספר לנו את כל האמת אז כל התגובות בטלות ומבוטלות כי אנחנו לא רואים את כל הסיפור 

את אחת הסיבות אני יודעאביעד מילוא

והיא לא ראויה להיחשף בציבור 

למרות הסיבה ההיאאריק מהדרום

זו עדיין לא סיבה להתבטא כך.

בטח לא אם שילמת מראש.

אז שמראש לא היתה לוקחת אותך כמשודךיעל מהדרום

לק"י

ואם היא לא ידעה מההתחלה, אז שתעדכן אותך בצורה מכובדת ותחזיר את הכסף.

(בהנחה שהיא לא גילתה שאתה פושע או משהו כזה).

דווקא לפושע הכי כדאי להחזיר ישר את הכסף..נוגע, לא נוגע
זכותה המלאהזיויק
תתקדם הלאה לדעתי הישועה תצמח ממקום אחר בעזרת ה'
באמת היא היתה יכולה לנסח טוב יותרגלויה

הניסוח אכן די פוגע...

ניסיון אישי: אני הייתי גרושה בלי ילדים ומתמודדת OCD (הפרעה טורדנית כפייתית, כיף חיים)

את הגירושין כמובן אסור להסתיר וגם אי אפשר (ב"ה המשכתי ללכת עם מטפחת גם אחרי הגט)

והאוסידי היה ידוע לשדכן.

הציע לי בחור שמתאים לזה ויודע להקשיב ולהכיל

ב"ה אוטוטו חוגגים 8 שנים ו2 ילדים.

לאחרונה נפתחה קבוצה של מתמודדי נפש דתיים, אני בין המנהלות, אז אפשר לפנות אליי.

ממש משמח לקרוא את הודעתך. שיהיו לכ תמיד חיים טוביםאורין

ומאושרים. ואשרי השדכן!

תודה! אמןגלויהאחרונה
ממש!!
מתנה לחג - קובץ שירים לנשיםגלויה

שלום לחברות הפורום היקרות!

כן, זה רק לנשים. 

הייתי פעם פה... 

עברתי לפני 10 שנים מסע של גירושין

וחג הפסח היה מורכב עבורי באותו זמן. 

ב"ה בסוף זכיתי ליציאת מצרים

וקריעת ים סוף 

והתחתנתי ב"ה 

(לולא המסלול הזה - לא הייתי יודעת שבעלי הוא מה שאני צריכה) 

ובסוף - הפכתי לאמא בחול המועד פסח!

כתבתי ספרון על המסע

מילים שה' שלח לי להתמודד

וקיבצתי לקובץ מתנה עבורכן.

מקווה שישמח ויחזק! 

20260331102053.pdf (תלחצי על זה) 

קפיץגלויהאחרונה
היא סבבה והכל...חתול זמני

אבל אלרגית לחתולים (אמיתי).

מה עושים.

זה בסדרadvfb

זה זמני

זה לא אני, זה אתהחתול זמני
תודה על הדאגהadvfb
אה הכוונה היא שהמשפט נאמר כציטוט פסאודואפיגרפיחתול זמני

בשם הבחורה

תודה, למדת אותי מילה חדשהadvfb
טיפות של אור
@חתול זמני א. קונים אלרג'יקס. ב. עוברים לכלבים. ג. מגגלים 'חתולים היפואלרגניים' ופותחים על זה שיחה בדייט
א. פתרון זמני לבעיה סופיתחתול זמני

ב. אינם באים בחשבון

ג. אני מלטף כל חתול שנקרה בדרכי

במקרה כזהטיפות של אור
מתבאסים *ואז* עוברים לכלבים. יש לכם אלרגיה לחתולים עכשיו
כואבת לנו הרגלחתול זמני
לא מגדלים חתוליםארץ השוקולד
:םםםםחתול זמניאחרונה
רווקים יותר בוגרים, פחות דוסים?advfb

מצד אחד, עוגן משפחתי הוא דבר ששומר על אורח חיים יציב, גם בעניין הדתי.. זה הגיוני לחלוטין.

מצד שני, החלטה של אדם לשמור על אורח חיים דתי ועל חיבור לקב"ה לכאורה לא אמורה להיות תלויה במה יקרה או לא יקרה לו. אם הוא יתחתן או לא.

הרהורים בנושא..

ת'אמת שהנושא יותר קשור ב"דתיות" מאשר "רווקות".

דתיות לפעמים נתפסת מאוד טכנית או תלוית הקשר, לכן מובן שאם אדם ממשיך להיות רווק בגיל מבוגר יותר שהגיוני שהוא יהיה פחות דתי.

לעומת זאת, התמסרות לדת, שוב היא לא תלוית הקשר. גם בשלום גם במלחמה, גם באתגר כזה גם באתגר אחר - יש סיבה לשנות את החוזה מול הקב"ה? זה לא הגיוני.

בדיוק. הם בזוגיות קבועה, גרים יחד וכו.מרגול

השוני הוא יותר הסטטוס, פחות התכלס של השגרה והמצב הזוגי (כלומר- יש פער תהומי בין לחיות בזוגיות ובאותו הבית ולנהל חיים משותפים- אך ללא נישואין, לבין דתי שאינו נשוי וגם אינו בזוגיות)

לשאלתך הראשונה- לפחות לגבי שמירת נגיעה אני חושבת שיש בזה קושי גדול יותר. לא מחייב כמובן שרווק בגיל מבוגר יותר יפסיק לשמור נגיעה או יחפף או משהו, אבל זה קשה יותר.

בדיוק דיברנו על זה כמה חברות (נשואות ולא נשואות). חברה (שכרגע רווקה) בהרהורים על להפסיק לשמור נגיעה. תקח את אותה חברה, אם היתה מתחתנת בגיל 21-22 היא ככל הנראה היתה שומרת נגיעה כהלכה עד החתונה וכו. תקח אותה היום ויש לה הרהורים. למה? כי קשה, הכמיהה למגע טבעית, וככל שהיא קיימת יותר שנים בלי שיש לה מקום (טרם התחתנה)- זה קשה יותר.

הגיוני? כן.

האם זה בהכרח אומר פחות להקפיד? לא. 

אולי יעניין אותך