התייעצותשפחתיה

נראה לכם הגיוני שבקשר מתקדם ארגיש אשמה ומצפון מזה שהבחור נוסע אלי?

(וזה פעם ראשונה שזה קורה בקשר שהוא נוסע). ולא שאני יוצרת את ההרגשה. הוא פשוט מדבר הרבה על כמה זה קשה לו. ונוראי בשבילו לנסוע רחוק אבל זה מקדש את המטרה כי הוא רוצה שניפגש אבל באמת בכלל הוא לא אוהב לנסוע ואין לו כח לזה והוא מחפש איך ומתי לעשות את זה בלי הרבה מאמץ(לקפוץ על טרמפים וכד') וגם כשהוא יעשה את זה הוא יגיד לי כמה זה לא כייף לו לנסוע. ואפילו שנפגשנו במקומות שקרובים אליו יותר הוא גם אמר שאין לו כח לנסוע והראה שהוא סובל

וכמובן שלהיפגש הוא ממש רוצה רק לנסוע ממש ממש מתיש אותו

(גם אני לא אוהבת לנסוע אבל אם זה למשהו חשוב ושאני רוצה אז אני אסע בשמחה ובכייף, כי אין מה לעשות אם רוצים משהו צריך להשקיע בו וההשקעה היא חלק משמעותי וכייף מהדבר שרוצים וגם אם יהיה לי קשה אני לא אגיד את זה מלא פעמיים לבחור שירגיש מבואס שבגללו הייתי צריכה לנסוע. כי זה לא בגללו. זה בגללי. אני רוצה שניפגש)

אני לא יודעת ממה זה נובע כן ראיתי אצלו בעוד תחומים שקשה לו להתאמץ ולהשקיע,וגם בכללי מפריע לי שאדם יותר מידי עסוק בקשיים של עצמו ולא רואה את הבן אדם האחר שמולו. כאילו מרגיש לי מידי שהוא לא מבין שבזוגיות יש שתי אנשים ולפעמים צריך להתאמץ ולהשקיע כי גם לאדם שמולו יש קשיים ורצונות וצרכים (כאילו הפיתרון לזה שהוא לא יבוא אלי זה: "אז מה אז תבואי את לפה?" ו"אוווף למה את לא גרה בעיר שלי?!" והוא אומר את זה יעני בצחוק אבל ברצינות והוא חזר על זה אפילו) זה ממש מלחיץ אותי. 

מה אתם חושבים אני בצדק חושבת שזה הזוי??

את לא אמורה להרגיש אשמה שהוא נוסע אלייך.אורית יעל
קשר הוא טנגו 2 אנשים פעם את נוסעת אליו ופעם הוא נוסע אלייך.
אי אפשר להיות במקום שרק את תסעי אליו הוא צריך גם להראות נכונות להשקיע ולנסוע אלייך.
כניראה יש לו קושי בנסיעות ארוכות והוא לא מרגיש טוב ויש כאלה . תיראי בכל אופן במה כל אחד יכול לבוא לקראת הצד השני אפילו תפגשו במקום שזה חצי הדרך שלו חצי שלך זה יהיה טוב גם לך וגם לו. וכך לא תרגישו שרק צד אחד נוסע לצד השני והצד השני כאילו " המקבל ". מקווה שעזרתי בהצלחה !
כן. העניין הואשפחתיה

שבתור אישה מעבר להתחשבות שאני מצפה, אני מרגישה צורך שלדעתי הוא נכון ובריא להיות הצד ה"מקבל",ממש לא כייף לי ולא נכון לי להרגיש שאני מוכרת את עצמי. אני די מצפה שירצו אותי וישקיעו עלי כדי שיהיה לי ביטחון. לא?

כן. הוא צריך ללכת אלייךאורית יעל
או כמו שרשמתי תיפגשו במקום שהוא חצי דרך בשבילך וחצי בשבילו.

יש אנשים שנסיעות ארוכות עושים להם רע
ממש לא.ה' אלוקינו

למה הוא צריך לנסוע עד אלייך ?? זה באמת יכול להיות מתיש . 
תסעו כל אחד לקראת השני , חצי חצי . 
ומזתומרת את צריכה להיות בצד המקבל ? 
אחרי החתונה את צריכה לתת לו והוא צריך לתת לך . 
אין פה יותר . 
ב"הצלחה . 

כמה זמן זה קשר מתקדםתתן אחרית לעמך
יותר מחודששפחתיה

זה מזכיר ליתתן אחרית לעמך
שיש קטע לבנים להאשים את האישה בזה שמאז שהם הכירו הם 'עלו 9 קילו' (לדוגמה.. עלו במשקל).
כנראה מרוב שזה קשה/מפריע להם הם לא שמים לב שהם מגזימים.
אפשר לשתף אותו שלא חייבים להזכיר תמיד את העניין של המרחק והנסיעות (והוא כבר יבין).
זהו. כן דיברתי איתו על זה כבר, גם הוא לא כזה מביןשפחתיה

וגם הבעייה שאני מרגישה שבכללי קשה לו להתאמץ על הדברים בחיים שחשובים לו אז הוא מעדיף לוותר עליהם. 

עכשיו רוב הדברים בחיים צריך להתאמץ עליהם...וגם אם זה משהו חשוב שרוצים המאמץ אמור להיות כייף לא סיוטי(כמו ההבדל בין לסחוב שק מלא ביהלומים לבין שק עם סתם חומר כבד)

כל עוד את מתנהגת בגבול הסביר - את לא צריכה להרגיש אשמה בכללultracrepidam

כמו שאת מתארת - את בסדר ויותר מבסדר (הנורמה החברתית היא שהבחור מגיע עד הבחורה), ואין סיבה שתרגישי אשמה.

יכול להיות שבאמת הנסיעות מכבידות עליו יותר מדי, אולי הרבה יותר מעלייך - ואז סביר להתחשב, וזה נראה שאת מתחשבת.

כטקטיקה לתת לצד השני להרגיש אשמה מוגזמת זה נראה לי לא הגיוני, אבל אני יודע שאנשים עושים את זה. אבל טקטיקה אפשר לשנות.

לדעתי את צריכה לבדוק מה האפשרויות שלך:

לדבר איתו על זה? להגיד לו שאת מרגישה לא נוח עם הדיבורים האלה - או יותר טוב: שתגידי לו שאת מבינה את הקושי ואת רואה שזה מכביד עליו אבל לדבר על זה מפיל עלייך עומס.

לבדוק מה זה אומר אצלו, האם באמת זו התנהגות אופיינית (הנסיעות הן רק דוגמה שנתקלת בה, אולי זה בעוד דברים), ואז לברר את הנקודה הזאת - האם טוב לך עם זה? את רוצה את זה? היית מעדיפה שלא, אבל בתוך המכלול זה משהו שאת יכולה לקבל?

את לא צריכה להיות בלחץ (כאילו שלהגיד את זה יעזור), אבל מצד שני תפתחי מודעות לנקודה הזאת, מה המציאות, מה זה גורם לך להרגיש, לאן זה יכול להתפתח, אם הוא מסוגל לשנות את זה כשאת מסבירה לו (תחשבי טוב איך, גם הוא יכול להלחץ ואז אולי ינהג בצורה עוד פחות טובה מתוך רצון לתקן), עד כמה הוא מסוגל להגביל את ההתנהגות הזאת ומה תרגישי אז, ובסופו של דבר עד כמה את מסוגלת לקבל את זה.

וואו תודה רבה, תגובה מושקעת!שפחתיה

וזה ממש נתן לי נחת. אני מתלבטת אם כבר אנחנו יוצאים מספיק כדי לשים לב לדברים האלה ואני פשוט צריכה לעשות הפסקה קטנה מהקשר כדי לחשוב בצורה אובייקטיבית אם מתאים לי עם עצמי או להמשיך לבדוק אותם מולו ולדבר איתו על זה עוד(שבגלל שהדיבור והתקשורת טובה האפשרות השנייה יכולה קצת לבלבל אותי שוב. מה אתה מציע?

צריך המון זהירותultracrepidam

זה נכון שאם התקשורת טובה, אז לצד היתרון הענק - שכל אחד יכול לבטא את התחושות שלו, יש גם מעורבות רגשית גבוהה ולכן זה עלול לבלבל אותך (יכול להיות שגם הוא מרגיש שהתקשורת טובה ולכן מרגיש בנוח לומר דברים כאלה, שבסופו של דבר גורמים לך לתחושה לא נוחה).

מצד שני, אם התקשורת כל כך טובה, זה חלק מהקשר, וזה חלק ממה שאת רואה בו. אז אם תעשי הפסקה, הדבר הזה ירד, ויכול להיות שלא תמצאי מוטיבציה לחזור - כי במבט *מבחוץ* הכל נראה אחרת. לפעמים זה טוב (ניצלת מקשר שההתלהבות היתה הדבר היחיד שהחזיק אותו), ולפעמים זה לא טוב (כי עד שהיה כל כך טוב - גם התאמה וגם התלהבות, ירדה ההתלהבות ועכשיו את תקועה). אם יש מישהי שמכירה אותך ואת מרגישה שהיא תבין אותך, זה יכול לעזור. אבל חשוב שזאת מישהי שמבינה בתהליכים כאלה, כי יש הרבה אנשים שייעצו לפי הנסיון האישי שלהם, והוא לא תמיד מתאים למקרה שלך (יש המון התאמות, את, מי שאת מחפשת, הבחור - אם אחד מכולם שונה אצלה, העצה שלה יכולה להיות לא מדויקת). אולי תנסי להתייעץ עם כמה אנשים שאת סומכת עליהם ותנסי להבין לפי ההבדלים בין התשובות שלהם.

לדעתי האישית, בלי להכיר, תמשיכי אבל תפתחי מודעות לנקודות בעייתיות (לא להילחץ, פשוט לשים לב, ולראות "מה זה עושה לי ואיך אני מקבלת את זה), כמו שכתבתי בתגובה הקודמת. רק אם תרגישי אחרי זמן שעדיין את לא יכולה לעשות הערכה "קרה", תתחילי לחשוב על דרכים, ובאמת לעשות הפסקה זאת טכניקה שמשתמשים בה, אני מעריך שיש עוד אבל לא זכור לי כרגע.

וואי תודה רבה על התגובה. נראה לי זה מה שאעשהשפחתיה

תכלס היו כמה פעמיים שהחלטתי החלטות מתוך לחץ ואז בסוף התחרטתי, לא כי הם לא היו נכונות פשוט כי הרגשתי שהם לא היו אמתיות כי הם היו מתוך לחץ. באמת נראה לי חשוב שאחליט את זה מתוך נחת וישוב הדעת. אולי באמת אמשיך ואנסה לחשוב על הדברים ולשים לב אליהם יותר, תודה רבה!

מה ?ה' אלוקינו

קראתי רק את המשט הראשון שלך .. "הנורמה החברתית שהגבר מגיע עד האישה " 
למה???? אצלנו הוא ממש לא הגיע עד אליי , לפעמים כן אבל רוב הפעמים היינו נוסעים כל אחד 20 דק בשביל להגיע לאמצע . 

זה מה שמקובל, מפתיע אותי שאת מופתעתultracrepidam

האם אני כגבר מרוצה מזה? לא לגמרי.

האם זה תמיד כך? ממש לא.

אבל כן מצפים מהבחור שיגיע לאזור שנוח לבחורה יותר מאשר להיפך, בדיוק כמו שמצפים ממנו לשלם על הבחורה אם היא מצפה לזה. זאת הנורמה, נראה לי שכולם יודעים עליה.

במקרה הזה, אם אני מבין נכון, היא זאת שנוסעת ברוב המקרים - שזה אומר שהם פועלים *הפוך* מהנורמה, לא בצורה שוויונית.

אני אישית בעד שוויון, אבל לא חכמה לצפות לשוויון בתחומים שבהם מצפים ממך להשקיע יותר

איפה היא כתבה שהיא זו שנוסעת הרוב?ה' אלוקינו

אם כן , אז לא שמתי לב.
דבר שני , אולי זה מקובל בדייט הראשון , אבל בשאר הדייטים ? מה זה השטויות האלה... מה הגבר הוא רובוט שאין לו צרכים וקשיים ? 
אני כן מסכימה שהוא צריך להשקיע וכו' ... אבל מפה ועד זה שהוא תמיד יסע עד אליה... יש מרחק גדול

התורה נגד שוויוןשפחתיה

גבר ואישה הם שתי יצורים חיים שונים בתכלית. אישה צריכה לקבל. גבר צריך להשפיע.

זה הערך והכבוד שלהם. זה לא בושות או חוסר כבוד.

(לא בהכרח שזה אמור להתבטא בנסיעות. אבל בהחלט אני אמורה להרגיש שהוא מחפש אותי ורוצה אותי. ולא שאני רודפת ומחפשת אחריו)

ממש לאאאא !!ה' אלוקינו

אני גם לא חושבת שיש שוויון בין נשים לגברים . נשים לא צריכות לרוב להיות בצהל לדוג'
אבל מפה ועד מה שאת כותבת.... 
מה שאת כותבת אגב נכון ליחסי אישות , לא ככלל. 
בנישואים האישה משקיעה מאוד בגבר, וגם הגבר צריך להשקיע מאוד באישה.
אם רק הגבר ישקיע באישה בסוף הוא יפסיק, הוא גם אדם , גם לו יש צרכים . 

אחותי זה הטבע של העולםשפחתיה

אפילו הבעלי חיים הזכרים מחזרים אחרי הנקבות. אין מה להתעלם מזה נשמה

א' לא אוהבת את המושג אחותי ונשמה . מרגיש לי זלזול.ה' אלוקינו

ב' , מחזרים -זה יחסי אישות . בדיוק מה שאמרתי. 
את צריכה להשקיע בו אחרי הנישואים לא פחות ממה שהוא בך .

ברור. לא התכוונתי שאני לא צריכה לתת ולהשקיעשפחתיה

להפך אני חושבת שלרוב העבודה שלי בקשרים היא לא לדעת לתת לו גם אלא לדעת לקבל ממנו.

כי אני ממש אוהבת לתת ולהשקיע בקשר.

אבל אני חושבת שהיחס בין גבר לאישה צריך להיות שהוא קונה אותי להיות שייכת לו. וכן יש כאן היררכיה מסויימת

אף אחד לא קונה אותךה' אלוקינו

את לא חפץ . 
את שייכת לו והוא שייך לך . 
וזה עבודה משותפת , אף אחד לא שפחה/עבד של השני
את צריכה לרצות אותו כמו שהוא צריך לרצות אותך 
את צריכה לאהוב אותו , לכבד אותו , להעניק לו , כמו שהוא צריך לעשות את כל זה עבורך . 
נכון שיש לו מצווה בחגים לקנות מתנות ולך אין . אבל זה קשור כבר לצרכים של אישה .
שאישה זה משמח אותה,  וגבר שיקנו לו מתנה זה  לא מרגש אותו כמו שהוא יקנה לאישה .
וכמובן כל זה לאחר הנישואים , כי לפני אף אחד לא שייך לאף אחד(לכבד וכו ' זה כן )

אפשר להתכחש ולהגיד שזה פרמטיבישפחתיה

אבל בנישואין על פי התורה האשה נקנת ונהיית שייכת לבעלה.

ולכן גם גבר צריך לגרש את אשתו ולא להפך. ואשה לא יכולה הלכתית להתחתן עם מישהו אחר עד שהוא נותן לה גט.

למי הולך הכסף של הקניה?שם במפרץ
פשוט מעולם לא ראיתי חפץ שכשקונים אותו משלמים לחפץ... העניין בקניין פה זה יצירת מעמד חדש של אסורה על כל העולם ומותרת לו ולאו דווקא בעלות ("והיה ביום ההוא נאום ה' תקראי אישי ולא תקראי לי עוד בעלי" הושע ב יח )
נכון, ככה גם כותבוהוא ישמיענו
התוס' בקידושין (ב', ב'):

דאסר לה אכולי עלמא כהקדש – והרי את מקודשת לי, כלומר להיות לי מקודשת לעולם בשבילי כמו (נדרים מח.) "הרי הן מקודשין לשמיים" להיות לשמיים.
ופשטא דמילתא: מקודשת לי, מיוחדת לי, ומזומנת לי. ומיהו: אם היה אומר "טלית זו מקודש לי" אין נראה שיועיל, דגבי אשה במה דמתיחדת להיות לו היא נאסרת לכל, אבל בככר וטלית לא שייך למימר הכי

זה ענין הקידושין. אדם שמקדיש משהו לשמים למשל- הוא מבדיל את אותו הדבר משאר העולם, מייחד ומייעד אותו.
הקנין בענין הקידושין בכל אופן זה בוודאי לא קנין שהאיש קונה את האשה. יש בזה דיון בראשונים ובאחרונים על מה בדיוק הקנין- על האישות וכדו'. אבל קנין כספי זה לא. הקנין פה הוא גם ענין של שייכות.
למשל, חכמים אומרים במסכת אבות:
"חֲמִשָׁה קִנְיָנִים קָנָה לוֹ הַקָּדוֹשׁ בָּרוּךְ הוּא בָּעוֹלָמוֹ, וְאֵלּוּ הֵן: תּוֹרָה קִנְיָן אֶחָד, שָׁמַיִם וָאָרֶץ קִנְיָן אֶחָד, אַבְרָהָם קִנְיָן אֶחָד, יִשְׂרָאֵל קִנְיָן אֶחָד, בֵּית הַמִּקְדָּשׁ קִנְיָן אֶחָד"

הכל זה קנין של ה'- למה מוזכרים דווקא חמישה אלו? כי להם יש שייכות יותר ישירה לה'. או בלשון המהר''ל- שהאבות היו העלול הראשון.
למי שמעוניין לעניין בסוגיה הזאת:ברגועאחרונה
לא נראה לי שהיא אמרה משהו אחר..והוא ישמיענו

זוהי הכתובה בעצם! "קבלה" על הקנייה.לה' המלוכה
אבל היא לא אמרה את זהוהוא ישמיענו

כל מה שהעלת ממש חשוב וטוב ששמת לבאנונימיות
אבל שימי לב אם זה אולי ספציפית הנסיעות.
מכירה אנשים שממש ממש ממש סובלים מנסיעות.
בנוגע לקשר אולי זה רק הנסיעותשפחתיה

אבל בכללי בחיים שלו אני רואה חוסר רצון להשקיע ולהתאמץ בעוד דברים 

(הוא עושה לרוב מה שמאיר ובכייף ולא כשקשה ודורש)

אז זו בעיה שדורשת בירור מעמיקאנונימיות
ואפילו סיבה לפסול.
כי החיים מזמנים קשיים וגם חיי הזוגיות ואם עושים רק מה שנח ובא בקלות אז זה לא ילך למקום טוב.
בהצלחה רבה
את צודקת לגמרי, מסכימה איתך!שפחתיה

תודה רבה!

יופי, על זה דיברתי, עוד לפני שכתבת את זה!לה' המלוכה
יש פה שתי נקודותקוד אבל פתוח
א. את מרגישה לא בנוח שהוא עושה את כל הנסיעות, למה שלא תסעי גם? בטח אם זה קשר מתקדם.
ב. המוכנות שלו להשקיע בדברים, נשמע שאת חוששת מה זה מעיד עליו, אם קשה לו להשקיע בכל מיני דברים שהוא עושה. ואת גם שמה לב שזה נוגע לו בעוד דברים.
נשמע שאת ממש הפוך ממנו, ולחשוב על זה כך, יכול להיות שאתם הפכים משלימים, וזה יכול להיות פער, שאתם צריכים להחליט אם ניתן לגשר עליו, או שלא. בין כך ובין כך לא ממליץ להסתכל עם על זה כדבר שלילי.
ככה:שפחתיה

א. אני נסעתי יותר ממנו לכמעט כל הפגישות.(חוץ מאחת שהיה לו בדיוק טרמפ ישיר אז הוא התקרב)

ב. השקעה לדעתי זה דבר הכרחי לכל אדם. אין פה עניין של אופי. בשביל עבודת המידות נצרכת השקעה. בשביל הקשר עם ה' נצרכת השקעה בשביל כל דבר בחיים. אדם שקשה לו להשקיע זה ממש ממש בעיה מבחינתי(לא בצורה קיצונית, בצורה בסיסית, גם אני לא סופר משקיענית אבל מינימום השקעה)

אחרי תגובתך זו, לגמרי פוסלת.לה' המלוכה
א. מצוייןקוד אבל פתוח
ב. אני לא מתכוון לשכנע אותך, או לפתוח על זה דיון. אני רק אמליץ לך להסתכל על זה בצורה יותר חיובית. זה בהחלט אפשרי, ואז להחליט אם זה מתאים לך או לא (גם אם לא מדובר במשהו שלילי, לגיטימי שזה לא יתאים לך).
אני, וזו רק דעתי, הייתי פוסלת מייד. מעיד הרבה עד האדם.לה' המלוכה
מה ?? כי הוא מתלונן שקשה לו כל פעם לבוא אליה לפסול ??ה' אלוקינו

תגובתי אלייךלה' המלוכה
א. רב הפעמים היא מגיעה אליו.
ב. גבר צריך להיות גבר, ולהגיע לאישה. לפחות ברוב המקרים, ובוודאי שלהתקרב אלייה, אם המרחק, ממש עצום.
ג. מראה כבר מעכשיו על חוסר השקעה בזוגיות, על עצלנות, ועל עוד הרבה דברים מעבר.
- הגבר צריך למצוא את האבידה. האבדה שלו זו אשתו.

היום, עם הניסיון שלי, גבר שלא מגיע עד אליי, אני פשוט לא נפגשת. נקודה.
ממש חבל שאת חושבת ככהה' אלוקינו

אם היא כתבה שהיא זו שנוסעת הרוב אז לא שמתי לב וסליחה. 
אבל בלי קשר, למה הגבר צריך להגיע עד אלייך ? הוא גם בן אדם ... מה זה התרבות הזו ? 
יש אחלה גברים שאת יכולה לפספס , כי את רוצה שהם יגיעו עד אלייך.
אני כן מאמינה שהוא צריך להציע את זה , אבל אני חושבת שהאישה צריכה להתחשב ולנסוע חצי חצי .

אז אוקיילה' המלוכה
תשאל אם היא יכולה להתקרב.
אבל לתת לה להגיע אליו? סליחה???
היום היא עוד רווקה, וכוחותיה במותניה. מה בעזרת השם שתקים בית, עבודה, ילדים, לא חסר ב"ה, אז בכלל איפה רחמיו יהיו עלייה?
-ובנוסף. כבר בפעם הראשונה שהגיע אלייה התלונן. מה יהיה אחרי הנישואים?
היא צריכה קוטר עצלן, שלא יזיז את עצמו?
מגיע לה טוב, בחור שיעניק וישקיע, בכל המובנים! זה לא העיקר להתחתן.
- רואים מידות לפני הנישואים.
שוב,
בגלל הניסיון הרב שלי בחיים, אני עומדת אחרי כל מילה שלי.
הלוואי ואני טועה.

אני אישית ככה הייתי מתנהגת.
והרשות נתונה.

את נחרצת מדי.ultracrepidam

גם אני באופן אישי חושב שזאת התנהגות לא נכונה. בתחושתי האישית אפילו מאד לא נכונה. סביר שדעתי - וזו רק דעתי - היתה זהה לדעתך. אבל השאלה כאן היא לא אם *לך* מתאים הבחור הזה, אלא אם *לה* מתאים הבחור הזה. יכול להיות שאין לו שום נסיון בתחום והוא חושב שככה משיגים דברים. אפשר לפסול אותו, ואפשר ללמד אותו. ויכול להיות שאי אפשר ללמד אותו, אז יש לו חסרונות, כמו שלי ולך ולשואלת יש חסרונות. ואז השאלה מה עושים עם זה. האם היא רוצה אותו כמו שהוא? האם הוא יצליח ללמוד איך לא לעשות טעויות כאלה, ואז היא תרצה אותו? את לא מכירה את כל התמונה. יכול להיות שאם את היית מכירה אותו עם החסרון הזה, היית מבקשת רק אותו.

ואני מגיב גם למה שאת כותבת בהמשך, שמי שלא מגיע עד אלייך את פוסלת. זאת בחירה שלך. מבטיח לך שיש בחורים שיפסלו אותך רק מלשמוע משפט כזה. אז אפשר שכולם יפסלו את כולם ואיזה כיף, ואפשר להקשיב.

**ממש בא לי לכתוב שאם את פוסלת גברים שלא נוסעים עד אלייך, לא תגיעי רחוק. סליחה אבל הייתי חייב

בפעם הראשונה זו חובה. לא דיברתי על תמיד!לה' המלוכה
אני האחרונה, שפוסלת סתם.
אבל יש עקרונות והתנהגויות, שמעידות על הבן אדם המון דברים.
מה יש ללמד אותו??? מה הוא בן 4
זה בסיס סליחה!
תקשיבישפחתיה

זה פעם ראשונה שהוא יוצא. 

והוא גדל כנראה בציבור עם מנטליות שונה. הגיוני שהוא לא מודע לזה

מצויןultracrepidam

אז תהיי נורא זהירה איתו, יש לו המון ללמוד (לכל אחד יש המון ללמוד)

אם את מאמינה שהוא טוב - וככה זה נשמע - תשקיעי, ותנסי למצוא דרכים זהירות ללמד אותו. הוא יעריך את זה (כמובן תלוי איך תעשי את זה, אבל את יכולה ללמוד איך ללמד אותו). תקווי שלא ייקח לו יותר מדי זמן ללמוד ואת כבר תספיקי להנות מהתוצאה של זה שלימדת אותו.

בהצלחה

כן נכוןשפחתיה

אבל אם אראה שהוא לא מצליח מהר ללמוד אז לא ניראה לי שארצה את הפרויקט הזה לכל החיים. 

כמובןultracrepidam

צריך להיזהר מלהגזים.

הגישה שלך מצוינת

מה אגיד?לה' המלוכה
זו רק בעייה נקודתית. הלהגיע או לא.
אמרתי שבאופן כללי זה מעיד על האדם.
אם את זה הוא לא יודע, אז וודאי שלא ידע עוד המון דברים בהמשך הדרך. והדרך ארוכה...

אני מצטערת אם זה כאב או צרם לך,
אני אמרתי זאת רק לטובתך.
כל הכבוד לך שאת דנה לכף זכות.
וזה לא העניין של ההגעה, כמו הקיטור והתלונות!!!!
ללמד אותו להגיע אפשר, אבל ללמד אותו לא להתלונן זה אפשר?
אלה המידות שלו.
לתת לך להגיע אליו רוב הפעמים, זו השפלה. תסלחי לי. זה בעיני.

דואגת ורוצה בטובתך בלבד.
שהשם יכוון אותך לדרך האמת, ויתן לך את העצה הטובה בעבורך.
את צודקת באימרה של אם הוא עצלןה' אלוקינו

זה תכונה לא טובה לפתוח איתה את הזוגיות .. 

תכלס אני בנחתשפחתיה

נראה לי שפשוט אשקיע פחות בקשר ואהיה אדישה

ואראה אם כשאני ב'מלכות' שלי זה גורם לו גם להיות ב'מלכות' ולחזר ולהשקיע. ואם זה משהו פגום בטבע שלו/ בגישה שלו לחיים או שזה מגיע מחוסר מודעות. אם אראה שגם כשאני ממש אדישה הוא לא מנסה ומתאמץ כדי שארצה אז זה נגד הטבע הגברי הבריא מבחינתי אז אחתוך. 

פסדר אני לא בלחץ לא ניראה לי שבסוף אני אסכים להתחתן עם מישהו שאני לא מעריכה ורוצה ושאין לי בטחון בו.

(ובלי קשר אבדוק את מידת העצלות אצלו)

ב'מלכות' - ב'אגו'ה' אלוקינו

דברי איתו על זה , למה סתם להכנס לבאלגן ?

אני לא חושבת שזה קשור לאגושפחתיה

למה שאני יגיד לו. "תקשיב תהיה גבר כי עכשיו אתה לא." פשוט כשאני יהיה אישה הוא יהיה גבר.

אפשר להגיד ה כ ל בצורה נכונהה' אלוקינו

נכוןשפחתיה

ועם זה אני לא חושבת שאני באה לשנות אותו. אם יש משהו קודם אני חושבת במה אני צריכה להשתנות.

כל הכבוד שאת חושבת קודם איך את תשתניה' אלוקינו

אבל לפעמים צריך גם הוא שינוי .

נכון אבל לא התפקיד שלי להתחתן בשביל שהוא ישתנהשפחתיה

הוא צריך לרצות ולהיות מסוגל להשתנות. קודם אבדוק אם הוא מסוגל ורוצה לפני שאדבר איתו על זה

ואם אראה שלא אז לא אמשיך את הקשר

בשביל לדעת את צריכה לדבר איתו.ה' אלוקינו

לא תמידשפחתיה

ב"הצלחה. אני אמרתי את דעתיה' אלוקינו

לפעמיםשפחתיה

אם הוא לא רוצה ומסוגל לדבר איתו זה רק יפגע בו. (כמו שבחור יגיד לבחורה, אני לא אוהב את המראה שלך, תעשי דיאטה, זה לא נראה לי נכון. פשוט שיחתוך)

אבל זה ניתן לשינויה' אלוקינו

גם דיאטה אגב..

לא תמידשפחתיה

אם היא לא רוצה ולא מסוגלת נפשית להשקיע בזה. קיצר זה לא יפה תמיד להגיד לדעתי

ולא תמיד זה דבר שניתן לשינוי

המון ב"הצלחה ! שה' ינחה אותךה' אלוקינו

ומחילה מכולם אם מה שכתבתי לא היה במקום למישהו/ היה חד מדי .. 
אני באמת חושבת שאישה צריכה להשקיע בגבר כמו שגבר צריך להשקיע באישה . 

זה לא בלאגן. אין לי שום אגו. הכל מניסיוןלה' המלוכה
לא רבתי עם אף אחד, הוא התנפל עליי.
אמרתי שזו רק דעתי.
כתבתי את זה לשפחתיה לא לך !!!!ה' אלוקינו

מחילה אם חשבת שזה לך .

לא, הכל בסדר ⁦❤️⁩לה' המלוכה
סליחהultracrepidam

אם את מרגישה שהתנפלתי עליך, אני מתנצל.

כן הרגשתי צורך לענות לך, אם זה היה חריף מדי זה לא מה שרציתי.

את מדברת מהנסיון שלך, אני מדבר מהנסיון שלי.

בנות ששומעות "לא מתאים לי להפגש עכשיו, תקופת מבחנים" ואומרות "אה, מה יהיה כשאני אהיה בחדר לידה? גם אז תקופת מבחנים?" (ציטוט אמיתי) או שומעות משהו שאמרתי, וזה מלמד שאני בחור לא ביתי מספיק ולא משפחתי מספיק. אז בבקשה להרגע.

(אם האמירה "לא תגיעי רחוק פגעה בך" - זה היה נטו אמירה של "אם לא תסעי עד הבחור, לא תגיעי רחוק, כי את לא נוסעת, ומי שנוסע כן מגיע רחוק" אז מתנצל שלא הבהרתי)

כן זילזלת, אבל מחלתי מראשלה' המלוכה
היית צריך לקרוא את השרשור, ואז להגיב, לא לפני.
כבר אמרת, אבל הכל בסדר.
אם אתה עדיין רווק, שהשם ישלח לך את האישה המדוייקת בשבילך, כבר ממש.
נ.ב
אישה שמעריכה את עצמה, מעריכים אותה. חוק יבש.
לדעתי כמות התלונות זה מה שחשוד פהבטעות נכנסתי
יש דרך לבטא דברים פחות נוחים. מילא אם היה נוסע אליך עד עכשו, הוא היה יכול להסביר שקשה לו עם נסיעות ארוכות ושהוא ישמח שתעזרי לו ותסעי גם את.
אבל אם, כמו שאת כותבת, המצב הוא שאת בעיקר זו שמתאמצת לנסוע והוא פחות, כמות התלונות שלו לדעתי לא פרופורציונלית ומעבר לזה מראה לדעתי גם קצת חוסר רצון להשקיע. וגם- באמת בקשר צריך להשקיע ואין מה לעשות, אז גם אם הוא צריך להתאמץ מידי פעם, שיקח את זה בשקט ויתלונן בלב ושיפסיק לשתף אותך כי זה סתם מוריד..
אותי התנהלות כזאת בהחלט היה מחשיד...
לי זה באמת נשמע הזוי..תפוחית 1
איך הוא בכללי? מקטר כל היום?
הוא מצליח להכיל אותך כשיש לך קושי מסוים או שמגיב רק מנקודת מבטו?
הוא בכלל לא כל היום מקטרשפחתיה

לא לגמרי מצליח להכיל כשלי יש קושי.

ודווקא בחלק דברים כן ראיתי אצלו התחשבות וסופר הבנה..

זה אולי פחות עניין של אגואיזם.

זה נראה לי יותר עניין של חוסר כח ורצון אמתי כנראה להשקיע ולהתאמץ על דברים שחשובים..

(כאילו מבחינתו יכול להיות שלא ניפגש הרבה זמן עד שבהשגחה יצא שמישהו יצטרך להגיע לאיזור של השני אז ניפגש וכשזה קרה פשוט אני הרגשתי צורך לסוע כדי שניפגש בהקדם ולא נמרח עד הבלתי נודע. מבינה?)

עלויות חתונהארץ השוקולד

מחפש עצות איך שומרים על החתונה בעלות סבירה?

מקומות עם מחירים שפויים.

ברבנות..בחור עצוב
ממליץ לך להתייעץ איתה קודם כל. בסוף כנראה שלה יהיה אכפת יותר ממך מכל הדברים ה"קטנים". 
תודהארץ השוקולד
אנחנו מדברים בינינו בנושא, אל חשש
האולמות בנתיבות במחירים טוביםאריק מהדרום
וכדאי לך לשאול בפורום נשו"ט
תודהארץ השוקולד
אשאל
לאחרונה שמעתי שנשאר שם אולם אחד בלבד....יעל מהדרום
חורף/ קיץ, השכרה (מלא סוגי השכרות שמלה)/ תפירהנפש חיה.

ספקים- מתחילים לעומת וותיקים

מיקום אולם (גן/ אולם/ אולם באיזור תעשייה זול)

קייטרינג חיצוני/ כלול במחיר האולם- מגוון מפונפן של מנות/ אוכל פשוט

מספר מוזמנים 

יש הבדלים בין גן לאולם?ארץ השוקולד
אני חשבת שכן. גן יש לך המקום המטופח-עלויות שלונפש חיה.

ואם אני מבינה נכון, יש שם עוד דברים כשהמטרה של כולם היא היא לשמור על הנראות החיצונית והטיפוח המתמיד של הגן.

את החפצים, הספקים וכו' מביאים לשם- וזה עוד אופרציה לארגן אותה.

באולם יש לך את המקום כמו שהוא קומפלט, אתה משלם רק על השכירות שלו. 

מעניין, תודהארץ השוקולד
אם יש מראה מתאים, אפשר לקנות שמלה ממש בזול בחברוןנוגע, לא נוגע
תודהארץ השוקולד

כאן כנראה שפחות רלוונטי, אבל כנראה נסתכל בכל זאת

רגע רגענוגע, לא נוגע

צחקתי

התכוונתי בחלק הערבי (לבינתיים) של חברון

אם מחפשים גמחים , יש כל מיני טווחי מחיריםנפש חיה.
אישית , לקחתי שמלה מהגמ"ח בכוכב יעקב (לצערי אין לי את המספר, אם תרצה אנסה להשיג) הייתי סופר מרוצה. 
יש גם סלון כלות הודיה שגם לא יקרתפוחית 1
ויש גם סלון כלות "כשושנה" בשומרון, הבנתי גם לא יקרנפש חיה.
תודהארץ השוקולד

ספציפית, לא צריכים חסד ולכן לא אבקש מגמח שהוא באמת גמח.

פשוט מעדיפים להוציא פחות על עצם האירוע במקומות שזה לא יפגע 

תתחילו במקום האירועהמקורית

זה הכסף הגדול

משם - זה כבר עניין של סטנדרטים שלכם

אנחנו היינו סטונדטים  לפני 10 שנים. לא שילמנו על עיצוב אולם, עוד אין לי אלבום, לא הסתכלתי על התמונות גם יותר מפעמיים נראלי אז אני שלמה עם ההחלטה והזמנתי שמלות כלה ב450 שח בעליאקספרס🙈 וכן, יותר מאחת

(זה חלק שפחות בתחום שלך ואל תצפה ממנה האמת לדעתי אם זה לא בא ממנה. אבל לא היו לי סטנדרטים בקטע קיצוני ומצדי היה להתחתן בדשא מתחת לבית הוריי אבל בעלי התעקש שלא)

הגיוני, תודהארץ השוקולד
באתי להגיב ואז ראיתי שכבר קיבלת את השנקל שלי ענבל

בס"ד

המלצות ספציפיות לאולמות -

אולמי מייפל בפתח תקווה מאוד זולים יחסית לשוק. 

יש מצב שגם האולמות האחרים באותו אזור יהיו זולים. שאר האולמות שאני מכירה הם בפריפריה הצפונית אז לא יהיה רלוונטי אני מניחה...

זורקת לבדיקה - מצפה יריחו, אם הם עדיין עושים אירועים.

תודה רבהארץ השוקולד

מעריך מאוד

רעיון מעניין

הצעה ששמעתי. תראה אם תתחברתפוחית 1

לוותר על מנה ראשונה. להישאר עם סלטים ועיקרית

רעיוןארץ השוקולד
דווקא לא הייתי רוצה אופציה של הפחתת אוכל כנראה
יש סיכוי שמרכז גוש קטיף בניצןתוהה לעצמי
מקום יפה ממש למרות שזה לא אולם חתונות קלאסי
מרגיש לי מוזר להתחתן במקום כזהארץ השוקולד
כשאני הייתי שם זה לא היה מוזר בכללתוהה לעצמי
הכניסה מסביב, לא דרך המרכז עצמו. והמקום יפה ממש. אם המחירים שם באמת טובים אולי אפשר לבוא לראות פיזית חתונה שם ולראות איך זה.
מניחה שהכוונה למכון התורה והארץ124816

ולא למרכז קטיף, גם נמצא בניצן.

הייתי שם בחתונה לא מזמן,

אם לא הייתי בעבר במרכז המבקרים כנראה שלא הייתי מנחשת שזה מרכז מבקרים ולא מקום סטנדרטי לארועים.

יש שם גן מאוד יפה, אם תבוא לשם למרכז המבקרים אז יסבירו על ההיבט הבוטני וההלכתי של הצמחיה מסביב, אם אתה בא לשם לארוע אז אתה רק רואה את הצמחיה היפה מסביב.

בחתונה שאני הייתי, חלק מהאורחים ישבו באולם בפנים וחלק בחוץ.

אין לי מושג מה העלויות שם.

נכוןנכון טעות שלי. התכוונתי למכון התורה והארץתוהה לעצמיאחרונה
ראיתי פרסוםעוד מעט פסח

אחוזת זר בשומרון (אזור קרני שומרון) 190 למנה כולל הכל. לא יודעת מה זה באמת כולל, רק ראיתי פרסום.

מקום ממש ממש יפה, אבל לא נגיש (מבחינה לאולם יש הליכה בעלייה לא סלולה), אם יש אורחים מבוגרים זה פחות מתאים.

שמעתי שגם גוונא בגוש עציון נחשב זול.

לא יודעת עלות מדויקת.

תודהארץ השוקולד

האמת שנגיש זה קריטי, כנראה שנבדוק לגבי גוונא

בקיצור כולם מתארסים,חתול זמני

אך החתול הזמני עומד על המשמר של לנ"ו.

הגם כי לא תאמינו, כי לא תאמנו, יש התקדמות זעירה בנושא.

חתול בוגדנינקדימון
זה אומר שהתגלה רצון/מצאת את הלמה, או שהיא הלמה?יהודי שואף לטוב

כן חתול זמני, מצופה ממך להגיב בפאנצ' על 'למה' היונק😉

ועכשיו ברצינות. נשמח (איזה כיף לכתוב את דעתי בלשון רבים) לשמוע וללמוד.

ברור שיש התקדמותadvfb

סומכים עליך גם לגבי הצעד הבא ;)

תעדכן בכל התפתחותLavenderאחרונה

סתם חחח

יאללה בקרוב בעז"ה 🥳

דייט שני שלכם... ואז הוא שואל אותךמוקי_2020

בשיחה על הספסל לתאורת גחליליות האש שליוו אתכם לשם,

שניה אחרי שלקחת את הוופלה האחרון בשקית שהוא הביא.... למרות שהוא בנה עליה...

"הדמות בתנ"ך שאני הכי מתחבר אליה זה ירמיהו הנביא (והוא מפרט למה ב 2-3 משפטים),  מה הדמות שלך ?"

מה את מגיבה ?

האם יש לך תשובה מוכנה או שאת חושבת  בזמן אמת ?

מה את מגיבה ?

..Shandy

הייתי חושבת דקה 2 כמו עכשיו

והייתי אומרת שזה קשוח

ובסוף עונה שנראה לי הדמות שאני הכי אוהבת בתנך היא

או תמר או יואב

תמר אשתו/כלתו של יהודה כי היא פעלה בחכמה ובצניעות והצליחה להשיג את מה שהגיע לה מלכתחילה היא הייתה אישה חכמה

ויואב שר צבאו של דוד כי היה נאמנות מוחלטת לדוד המלך כן גם שזה שהוא פעל בלי לשאול אותו והרג כמה וכמה אנשים רק כי לא יכל לסבול את חוסר הכבוד לדוד ולמלכות.

וכמובן שהייתי עונה טיפה יותר בהרחבה ואולי מילים אחרות אבל כן 2 אלה בטוח

אגב למה?

מה זה מגלה לך?

מסקרן 

אני מתחברחתול זמני

לעבד־מלך הכושי.

אף־אחד לא יודע מי אתה, מאיפה באת, מה הסיפור שלך, בנסיבות אחרות היו שופטים אותך שאתה ככה וככה ובאת ממקום כזה וכזה מבלי בכלל לדבר איתך,

אבל בסוף אתה היחיד שעושה את המעשה הגדול.

אלוהים 😝נקדימון
יוסף הצדיקהפי
אברהם אבינוLavender

כל העולם בעבר האחד- ואברהם בעבר השני מול כולם לא מפחד לבחור נכון.

או רחל אימנו על ויתור נאצל

לא יודעת מה הייתי שולפת בשלוף

זה יהיה קצת מאכזב אם התשובה לא תתחיל בנוגע, לא נוגעאחרונה
"חולדה. סתם.."
מתרגש לספר בסימן טוב ומזל שהתארסתי בעת האחרונהארץ השוקולד

זכיתי להכיר את אשתי לעתיד והחלטנו שהגיע הרגע להתחתן, יש שם יותר רגשות משחשבתי שיהיו ושמח על כך

כמה תובנות שלמדתי:

1. אופי זה דבר מאוד משמעותי, אם הרגשתי שאני צריך להתאים את האופי שלי למה שיתאים לה אז זה לא מתאים אלא אם כן מדובר בשינוי קטן מאוד.

הייתי צריך אופי קרוב אלי, חשוב לראות שהאופי מתאים (בין אם מחפשים דומה או הפוך, זה מאוד משמעותי לראות ששילוב האופי מתאים לנו)

2. שיתוף תפיסות עולם, היו כאלה שיצאתי איתן וחששתי מה הן יחשבו על דעתי בנושא זה או אחר ולא העליתי אותו, יתכן שהיה מפריע ויתכן שלא, אבל ברגע שיש תחושה כזו כנראה שאין התאמה. ברור שיהיו דברים שנחשוש לומר ובפרט בשיצוף רגשות, אבל חשש משיתוף תפיסת עולם לדעתי זה בעייתי.

3. הדרך ארוכה, אבל יש דרך גם בהמשך, כך שאמנם מעייף בדרך אבל לא חושב שאירוסין זה סוף הדרך.

4. היו דברים שהלב שלי חשב שקריטיים וניסיתי בדרך לוותר עליהם, זה לא הוביל להצלחה. למדתי עם הזמן שהדברים הגדולים שבליבי חשבתי שהם משמעותיים באמת משמעותיים.

אם יש משהו שמרגיש לכם קריטי, אל תוותרו עליו כי אחרים חושבים שזה לא נכון.

כמובן שיכול להיות מחיר של דרך ארוכה יותר, תחשבו אם זה מספיק חשוב לכם.

וכעת, עובר להתלבטויות כמה להוציא על חתונה, איפה לגור ועוד.

שתזכו בקרוב למצוא את הדמות המתאימה לכם ולבניין עדי עד באושר, שמחה ובריאות!!!

תודהארץ השוקולד

אמן ואמן!

שאלה שהייתי שמחה לשמוע כאן את דעת החכמיםאשר ברא

אישה שהיא עם הרבה עוצמות ואור.. לרוב זה מאוד מבהיל בחורים.

כי הבחור מרגיש שאין לו מקום להיות המשפיע או שהיא גדולה עליו בהרבה מידות..

ובין השורות אפשר לשמוע שמבקשים לכבות את האור, או מנסים להרגיע בכדי שיהיה מקום לבחור להשפיע. שיהיה הגבר.

איך אמורים לעשות את זה?

מבלי לכבות את עצמי.. להמשיך להיות אני, בקטע טוב. משתדל. עם רצון לתת לבחור להוביל..

וגם איך זה בכלל אמור לבוא לידי ביטוי?

אם אני מבינה אותך נכוןהמקורית

אז גמני 'עוצמה ואור'

לדעתי כן צריך מישהו שיתאים לזה והוכ לא חייב להיות רועש בפני עצמו אבל להכיר ולקבל את זה בך ולראות בזה יתרון ולא להירתע מזנ, ואם את מרגישה שלא אז לא

ובמקביל את עם הזמן והאמון שתתני בו - תדעי גם להישען במקומות הפנימיים שאישה צריכה

רמה תורניתאביעד מילוא

ב"ה היום אני לומד בישיבה גבוהה וזוכה לגדול בה בתורה ובזכות הישיבה עשיתי הרבה עבודה פנימית שהביאה אותי למקום שאני שואף אליו.  בין היתר אחד הדברים שקרו שעברתי לטלפון מקשים והתרחקתי מטלפונים חכמים.והיום אני מחפש להכיר בחורה תורנית יש לה טלפון כשר ופשוט.  אני אשמח לדעת דווקא מהבנות פה 2 דברים 1. הייתן יוצאות עם בחור שלא מוכן להתקרב לטלפון חכם

2. כמה נפוץ התהליך של לעבור לטלפון מקשים אצל בנות

אשמח לשמעו את דעתכם

מסכים ומחזק, מה שכתבת זה רק קצה המזלגפשוט אני..
עזרה בפרסום ארגון משמחים בחתונות "משמחי דויד"עזרה לזולת

בס"ד

אני מתנדב בארגון משמחים בשם "משמחי דויד" והרבה פעמים אני מרגיש שאנחנו "מפספסים" הרבה חתונות שצריכים בהם משמחים ומשמחות רק בגלל שלא מכירים אותנו ולא יודעים שאפשר לבקש את ההתנדבות שלנו.

אז אני ממש מנסה לחשוב על רעיונות איך לפרסם את המשמחים ולהפיץ את ההתנדבות שלנו בשביל שאנשים ידעו שאנחנו קיימים ויבקשו ממנו משמחים ומשמחות לחתונות שצריך בהן

אז אם אתם מכירים חתונה שצריך בה משמחים אז בבקשה תפנו את בעלי האירוע אלינו.

אוסיף שאנחנו כמובן משמחים גם בבר מצוות/בת מצוות אירוסין וכו'... שגם בהן צריכים משמחים ומשמחות,וכמובן שאנחנו משמחים אך ורק באירועים עם ריקודים מופרדים.

לפרטים נוספים:

משמחים בחתונות - משמחי דוד

תודה!

קפוץנפש חיה.אחרונה
בהמשך לשרשור מפגשים, מניחה פה פלייר- תצליחו!נפש חיה.

אבל אלו בני אנושכְּקֶדֶם
לא ניקים 
תמונת רגליים כנראה תצורף לכאן אם יעלה הרצון .....נפש חיה.
מוחה על הפרשי הגיליםפשוט אני..

וכי לבת 41 לא מגיע זיווג?

מי קבע שגבר בן 43 לא ירצה בחורה בגילו אלא רק עם פער של 3 שנים לפחות?

והאם גבר בן 28 לא מספיק בוגר בשביל בחורה בת 28?

איך ננסח בעדינות?בחור עצוב
הם היו אופטימיים עם ההפרשים האלו. ומהסיבות ההפוכות משלך. 
לא קשורה אבל- לגבי הגילים-נפש חיה.אחרונה

מנסים ליצור תנאים הגיוניים ליצירת קשר בפער גילים סביר. 

וודאי שבחורה בת 41 זכאית להתחתן

בע"ה שכולן וכולם יימצאו בנחת.

אולי יעניין אותך