מראה חיצוני ושם פרטיאנונימי/-
לא מתחברת כל כך.
יודעת שזה נשמע קצת מטופש ואולי זה מטופש אבל בסוף בפועל, זה משפיע עלי.

איך אני יכולה פחות לתת לזה את המקום?
את לא חייבת..צאנס
אם לא טוב לך אז מותר לך לחפש מי שיותר מתאים לך
תחשבי רגע מהכיוון של הצד שני- לא נעים שמבואסים עליך, לכל אחד מגיע שיהיה לו טוב. לך מגיע טוב ולו מגיע טוב. בהצלחה
נכון. את צודקתאנונימי/-
...לאצעיר

לחשוב על זה ככה - אם הוא בעלך המיועד היית נותנת לשטויות כאלו להפריד ביניכם?

מנסתם שלאאנונימי/-
אבל מצד שני, חלק מהעניין שהוא בעלי זה אומר שנמשכתי אליו מבחינה חיצונית.
...לאצעיר
כל עוד אין דחיה אין שום מניעה לנסות. המון פעמים המראה משתנה בעיני המתבונן ככל שהקשר מתחזק.
👍🏽אנונימי/-
תודה
מסכימה ששווה לנסות ולפעמים זה משתנה אבל מוסיפהמיונז
שלפעמים הוא לא משתנה, וזה בסדר לומר לא בגלל מראה.

חשוב גם לשים לב שהקושי מול המראה לא מחפה על משהו אחר שאולי מפריע... (כי יתכן וזה משהו שאפשר לעבוד עליו ומשליכים את הקושי האמיתי על המראה)
מסכיםלאצעיר
וואו, תודה על התגובהאנונימי/-
הייתם רוצים שיפגשו אתכםצאנס
עם רגשות מקדימים כאלה?
@לאצעיר
@מיונז
נראה לכם פייר שצד אחד יבוא לפגישה ממש מלא אופטימיות,פתוח והכל והצד השני כבוי יחסית ומבואס ורק מסתמך על אי דחייה במקרה הטוב?
מילא אם לא היו יודעים את כל זה מראש, אבל יודעים כבר.
זה ממש נראה לי "מה ששנוא עליך אל תעשה לחברך"
אבל היא לא מסתמכת רק על אי דחייההשתדלות !
אם היא מתלבטת רק על זה- שאר הפרטים נראו טובים, אולי אפילו מעולים בעיניה ולכן היא ככה מתלבטת.
כי זה מעליב כזה..צאנס
היית רוצה שיפגשו איתך בתנאים האלה?
היא לא אמרה שהוא על סף דחייה בעיניההשתדלות !
היא אמרה שהיא לא מתחברת
שזה יכול להיות גם קשור לסגנון.

אני באופן אישי מכירה את עצמי ויודעת שאני לא מחפשת אחד שהוא כליל השלימות מבחינת מראה חיצוני, ולכן בחורים שלא התחברתי למראה שלהם ברמה שהפריעה לי- הייתי אומרת לא בשלב ההצעה, או מנסה כמה דייטים ומבינה שזה עדיין יושב שם, ואז לא.
...לאצעיר

לא הבנתי איך אני קשור לתגובה שלך?

אין שום סתירה עם לבוא עם כל הרצון והשמחה ולהניח דברים צדדיים בצד.

בכל קשר יהיו דברים שימצאו חן יותר ופחות. החכמה היא לדעת להפריד את העייקר מהטפל, לראות אם באמת מתאים, להדגיש תמיד את הטוב ולהתמודד ולתת מקום נכון לדברים שקצת פחות טובים.

אם באמת הקשר יבשיל אז גם הדברים הלא טובים יתהפכו או לפחות יאבדו מחשיבותם במכלול.

ובקצרה - תפסיקו לפסול על שטויות. אני כולל גם את עצמי כמובן.

כי אמרת שתלך על זה כל עוד אין דחייהצאנס
אתה מכיר אנשים שעונים לתואר דוחים חיצונית?
דחייה קשורה למשהו שקשור לשדר נפשי לאו דווקא חיצוני
...לאצעיר
כל עוד המראה החיצוני הוא בגדר "מפריע" ולא בגדר "דחיה" (לא מסוגלת לראות אותו) שווה לשים את המראה בצד ולנסות.
מעיד על עצמי שאם הקשר טוב זה בהחלט מצטמצם ואפילו מתהפך.
בכנותהפי
אם הוא מרגיש שהוא מתפשר על המראה החיצוני ברור שאני רוצה שלא ינסה אפילו
חבללאצעיר
ואני לא חושב ש"התפשרות" זו המילה הנכונה.
התהליך שתיארתי באמת קורה בקשר טוב. היא באמת נראית אחרת.

זה לא קרה לך אף פעם בקשר?
לאהפי
הרגשתי שהתפשרו עלי ואם אני ארגיש לא יהיה קשר
התכוונתי הפוך...לאצעיר
שהמראה החיצוני של הבחור מצא חן יותר יותר ככל שהקשר העמיק?

מה ההבדל בין זה לבין כל "חסרון" אחר שאת מוצאת בו? למה שם את יכולה "להתפשר"?
אתה משווההפי
בכלל בין בנות לבנים?
יופי זה לא ה3 דברים הראשונים שאני מחפשת ..
אני נמשכת לאופי שלו למידות שלו להתבטאות מעריכה אותו.. ככה אני יוצאת קשר
בנוגע לכמיה אצלי היא מתבססת על זה
...לאצעיר
כלומר בנים מחפשים רק (או בעיקר) מראה חיצוני? ובנות לא?
למה להיות דמגוגיחדשכאן
ואיך זה קשור לכל השרשור?
לא יודעת על בנים באופן כללי כי אני לא מכון סקריםחצילוש
אבל בנסיונותי לשדך, הרבה פעמים בנות לא מבקשות בכלל תמונה, או שלרוב יגידו סבבה על התמונה ויפסלו אחרי שדיברו עם חבר של הבחור בטלפון, ובנים (ביינישים דוסים) תמיד מבקשים והמון פעמים מורידים אחרי שראו את התמונה.. עכשיו, אי אפשר לעשות מזה איזו סטטיסטיקה או מדגם מייצג, אבל יכולה לומר לך שהבנים שלי יצא להציע להם (בטווח הגילאים 21-28 בערך אם זה חשוב. בדרך כלל חברים של בעלי מכל מיני מעגלים) המון פעמים הראו שלא ייצאו לדייט עם בחורה שאינה לטעמם מבחינה חיצונית... אני לא יודעת אם זה רע בהכרח, אולי המינוס הוא שתמונה ממש לא משקפת נשיאת חן ב100%, אבל זה שחשוב להם לאהוב את המראה של הבחורה, זה ממש לא רע.. השאלה שלי בעיקר היא כמה באמת עובר דרך תמונה והאם במציאות היו רואים את זה לגמרי אחרת..
...לאצעיר
בגילאים הנ"ל לדעתי זה די מקביל בין בנים לבנות תורניות.
יכול לומר לך שבגילאים מבוגרים יותר בנות תורניות דורשות תמונה ב95% מהמקרים וגם פוסלות.
יכול להיות. ויכול להיות שגם לי סתם יצאחצילוש
לראות משהו שלא באמת מייצג במקרה..
תודה!לאצעיר
גם מראה 😏חדשכאן
תלויהפי
מראה לא יגרום לי להעדיף הצעה אחרת על אחרת אבל דברים אחרים כן
אנסה להתייחסלגיטימי?
עבר עריכה על ידי לגיטימי? בתאריך י"ב באייר תשפ"ג 23:04

א. לפותחת: @אנונימי/-

יש דברים שאיננו יכולים לשנות במציאות, מה שאנחנו כן יכולים לשנות זה את נקודת המבט שלנו לדברים.

בעיניי, הפורום כאן יכול לעזור להאיר נקודות מבט שונות שאולי לא חשבנו עליהם.

אופציה אחרת, במיוחד אם מדובר בדברים רציניים, זה לפנות לאיש מקצוע.

ב. אחד הדברים שלמדתי כאן בפורום, זה שלכל אחד יכולים להיות דברים שמפריעים לו, בין אם יש לזה בסיס הגיוני ובין אם לא. אנשים פוסלים הצעות על ימין ועל שמאל, ממיליון סיבות - זה יכול להיום בגלל השם שלו, השם של אמא שלו, המראה, מסלול החיים, שגיאת כתיב בכרטיס, מקום המגורים, תחום העיסוק, הגיל, הגובה, העדה, המשפחה ועוד ועוד. האם זה מוצדק? האם זה נכון? האם זה טיפשי?

בהרבה מובנים, בחירת בן זוג זו הבחירה המשמעותית הראשונה שאנחנו עושים. אף אחד לא רוצה להתחתן עם מישהו כשהוא לא שלם עם זה בלב.

אבל...

האם הקריטריונים אותם אנחנו מחפשים הם אלו שרלוונטיים בבן זוג? (האם אנחנו באמת יודעים מה אנחנו מחפשים? - לקראת נישואין וזוגיות)

האם מישהו בלונדיני עם עיניים כחולות יהיה בן זוג ואב טוב יותר מאשר מישהו עם שיער שחור ועיניים חומות?

ג. אני חושבת גם שאפשר לחלק סיבות לפסילה לקטגוריות שונות. בואו ניקח כדוגמה את העדה. עדה זה משהו שנולדתי לתוכו, אין לי שליטה על זה. לעדות יש סטיגמות מסוימות, ויכול להיות שלמרות שאני שייכת מבחינה משפחתית לעדה מסוימת האופי שלי קצת אחר, ויותר מאפיין עדה אחרת. כשמישהו אומר שחשוב לו מישהי מעדה X, מה הוא בעצם אומר? האם הוא מנסה להגיד שחשוב לו מישהי שמכירה את המנהגים שלו? האם הוא אומר שהוא מחפש סטריאוטיפ מסוים?

כלומר, יש כאן שני מרכיבים בעצם. מרכיב אחד שאין לי שליטה עליו: העדה אליה נולדתי, ומרכיב שני שיש לי שליטה עליו - האופי שלי.

עכשיו כשהדוגמה ברורה, בואו נדלג למראה חיצוני - יש דברים שיש שליטה עליהם, ויש דברים שאין שליטה עליהם. המודעות החיצונית של אבא שלי לא בשמיים, וכשההורים שלי התארסו, אמא שלי לקחה אותו לקניות ונפטרה מבגדים שעברו הרבה יותר מידי כביסות. כתבתי על זה משהו לאחרונה, שתגדל זקן - לקראת נישואין וזוגיות. אני לא חושב שאנחנו צריכים לצאת עם מישהו במחשבה שהוא ישנה את סגנון הלבוש שלו בגללינו, אבל כן ישנם אנשים שהמודעות שלהם נמוכה, ועם קצת הכוונה זה יכול להשפיע. (ובכלל, קריאה לבנים שכן קצת יותר מודעים: אנא עזרו לחבריכם להיות מודעים - להגיע לדייטים בבגדים נקיים, לא קרועים, לא מזיעים וכו').

האם מה שמרתיע בחיצוניות זה משהו טבעי שלא ניתן לשינוי (ולא נכנסת פה להלכות של ניתוח פלסטי לגברים), או אולי זה אופי שמשתקף במראה החיצוני במשהו בר שינוי (יש\אין זקן\פאות)?

ד. אני מאוד מאמינה בכך שהתפיסה שלנו את האדם שמולנו משפיע על תפיסת היופי שלנו. יש יופי שהוא אוניברסלי, שאני אגדיר אותו כדוגמנות. זה עובד על איזשהו משהו תת מודע אצלינו, כי בפרסומות זו הדרך לדחוף לנו כל מוצר בעולם. אבל יש יופי אחר - כשנולד לי אחיין, הוא התינוק הכי יפה בעולם, עם הפרצוף הכי ברור - וכל התינוקות האחרים נראים עדיין לא פורפרצניאליים. זה שונה, כי יש לי שייכות בזה. אנשים שאני מכירה, ומעריכה, ואוהבת - התפיסה החזותית שלי אותם משתנה. על כל פשעים מכסה האהבה. ואם קרה והתרחקנו - אז אני רואה גם את הריחוק הזה בתפיסה שלי.

אז כן, אני חושבת שהתפיסה החיצונית שלנו את הצד השני משתנה עם הקשר, ככל שהוא הולך ומעמיק ומתגלה הפנימיות. 

אתן דוגמה: נגיד שיש מישהו עם צלקת על הפנים. צלקת גדולה, מכוערת.

נגיד שהיית יודעת שהוא קיבל את הצלקת הזאת בגלל שנאבק פיזית עם מחבל שפגע בו. האם התפיסה החזותית שלך את הצלקת תשתנה?

ה. התפשרות. זו מילה קשה בעיניי בהקשר של בחירת בן זוג. זה כאילו להגיד, הייתי מעדיף מישהי אחרת, אבל מה לעשות, נתקעתי איתך. (מכירים את התבניות האלה של הכרטיסים? יש איזשהו נוסח שבו אחד הסעיפים זה 'עד איזה גיל מתפשר', וזה ממש מטריף אותי).

הגישה שלי היא לנסות לא לבנות לי בראש תמונה של האדם האידיאלי שאותו אני מחפשת. ככה אני לא צריכה להגיד שאני מתאכזבת כי אין לו עיניים כחולות. כשאני מחליטה לצאת עם מישהו שחסר לו משהו שהייתי רוצה שיהיה לו, אני מבינה שזה פרט מתוך התמונה הגדולה, ושדברים אחרים בתמונה הגדולה, שאני מעניקה להם הרבה יותר משקל וחשיבות, הם שמכריעים את ההחלטה אם לצאת. לא כי אני מתפשרת, אני כי אני מתעדפת את הדברים שנראים לי חשובים באמת. אני חושבת שהדיוק במילים פה חשוב.

אם מישהו יוצא איתי כי הוא עושה טובה - אז שיוותר מראש.

אני מאמינה שצריך לצאת רק אם יש כאן פוטנציאל אמיתי לחתונה.

אני בטוחה שאם הייתי עושה 'דייטים טלפוניים', ועל הבסיס שלהם - בלי תמונה - היינו צריכים להחליט אם להיפגש פיסית, הייתי מקבלת הרבה יותר כן מאשר עכשיו. אני חושבת שבצורה כזו אנשים היו נותנים מקום יותר לפנימיות מאשר לחיצוניות, ומעניין בהקשר הזה לציין זוגות מהפורום. מצד שני, אני שמחה שיש אנשים (ונראה שזה הרוב המוחלט) שיחליטו על סמך תמונה אחת בודדת שלי שאני לא שווה דייט, והם חוסכים לי מאמצים פיזיים ונפשיים. אני לא שופטת אותם לחומרה. בעייה שלהם. אם נניח הם אומרים לעצמם, מה לעשות, אני לא נמשך למישהי עם מראה מסוים - אני לא יודעת להתמודד עם טענה כזאת, לא מבינה במשיכות של אנשים, לא יודעת אם הם ניתנים לשינוי - אבל אני שמחה שזה מרחיק ממני אנשים שלא מוכנים להביט מעבר, שאצלם הכל נגזר מלמעלה (נמשך\לא נמשך) ושאין להם שום בחירה בנושא. בעיניי העולם הרבה יותר אפור משחור\לבן, לכן גם החיתוך הזה של נמשך\ לא נמשך נראה לי חד מידי לשלב כזה של הקשר. (אני מכירה מישהו ג'ינג'י, שאומר שפוסלים אותו הרבה בגלל הצבע שיער שלו. בעיניי זה משהו כל כך שולי במדרג הדברים שאני מחפשת בבן זוג, וצבע שיער זה פשוט לא שם למעלה.)

אני גם חושבת שאם הייתי מבקשת מכל אחד מכם לחלק את החברים שלכם לקטגוריות - אנשים עם מראה יפה, אנשים עם מראה דוחה, אנשים עם מראה סביר - אני חושבת שהרוב המוחלט היו נמצאים בקטגוריה השלישית. כי מה לעשות, רובינו לא דוגמנים, ורובינו לא דוחים.

ו. אז אם אני אחזור לשאלה המקורית - הייתי שואלת אותך אם יש שם משהו דוחה. אם השיפוט שלך הוא רק על בסיס תמונה, אולי כדאי לבקש עוד תמונות.

אם אין שם משהו קיצוני, הייתי שואלת, האם זה משהו חיצוני שנתון לשינוי (נניח, אם יש לו נקודת חן שמפריעה לך בעין, אם הוא יגדל זקן שיסתיר, זה כבר יהיה סבבה)? 

אולי הוייב של התמונה נדבק אצלך לסטריאוטיפ שלא מוצא חן בעינייך? אולי יש כאן משהו פנימי יותר שרק מתלבט בחיצוניות?

הייתי מעודדת אותך להסתכל על המכלול. מה בפרטים שלו כן משך אותך? מה מיוחד בו? האם הנקודות החיוביות שלו עולות על פני הדברים השליליים (כרגע)?

אני לא חושבת שצריך לכפות על עצמך לצאת עם מישהו שלא בא לך בטוב, לא משנה מאיזה סיבה - ולא חייבים לנמק לאף אחד מה הסיבה. האם זה חכם להתנהל ככה? לא אומרת. (ואולי גם כאן המקום להזכיר שאני לא מאמינה בכך שיש אדם אחד ויחיד בעולם שמחכה לי. אני מאמינה שבתהליך זוגי משותף יוצרים את הזיווג הנשמתי, ואפשר לעשות את זה עם אנשים שונים).

ז. @לאצעיר, מקווה שהתייחסתי לנקודות שרצית שאתייחס (לא עקבתי אחרי השרשור הזה....). אם לא, דייק אותי.

תודה על ההשקעהלאצעיר

לא נראה לי שיש נקודה כלשהיא שלא התייחסת אליה...

וואו, איזו תגובה מושקעת. תודה!אנונימי/-

כתבת כאן המון דברים והמון חומר למחשבה.

תודה ממש על ההשקעה, זה עזר לי לחשוב מכיוונים אחרים גם.

תודה!

את כותבת מדהים למרות שאניצ'אנס.
עבר עריכה על ידי צ'אנס. בתאריך י"ג באייר תשפ"ג 10:16

לא מסכימה עם כמה וכמה דברים שלך, חושבת שאת רואה את העולם יותר מדי לפי איך שאנחנו רואות אותו.

אצל בנים לרוב או שזה כן או לא, אין יותר מדי אמצע בדברים האלה. האמצע הוא של הבנות יותר.

משהו שקצת ממחיש-

פגשתי בעבר בחור שסיפר לי שיש איזו אקסית שמפעילה את כל העולם כדי שיחזור אליה ,הוא אמר משפט קצת בוטה שיש בו הרבה אמת

"היא לא מבינה שיש דברים שמפריעים לגבר"..

אני אומרת שאם זה ככה צריך לכבד את זה גם אם זה נראה ומרגיש לא משהו

תודהלגיטימי?

ממש לא חייבת להסכים איתי.

אני לא גבר, ולכן אין לי מושג. אני לא בטוחה שכאן המקום הנכון לנהל את הדיון הזה, בכל מקרה אני לא חושבת שיש לי הרבה מה לתרום בו.

מה שכן, אני גם חושבת שאצל גברים עולם המשיכה הוא לא שחור לבן, ושגם שם יש טווח - ושהרוב המוחלט נופל באיזור של התחום האפור.

בכל מקרה, בין אם אני צודקת ובין אם לא - אני מכבדת את החלטתו של הצד השני.

אם מישהו רואה את הפרטים שלי, מבקש תמונה, ואז אומר לא - אני ממש לא מנסה לשכנע אותו שישנה את דעתו. אני עוברת הלאה.  כנ"ל אם מישהו אומר לא בגלל השם שלי. או הגובה שלי. או העיסוק שלי. או בעצם כל דבר, כי לרוב לא נותנים נימוק...

ובכלל, גם כשאני אומרת לא להצעה - אני מנסה מאוד לכבד את מי שהציע את ההצעה, להכיר תודה. זה נראה לי נכון בכל מצב בחיים.

...לאצעיר

זה מה שתמיד עשיתי. בזמן האחרון כאשר אני מקבל "לא" מהצעה שנראתה לי מתאימה מאוד אני בד"כ שואל מה לא התאים כדי לדייק לעצמי את הבירורים.

בלי הצלחה יתרה בינתיים.

אני יכולה להעיד על עצמילגיטימי?

שאני לא תמיד אומר את האמת (רק את האמת וכל האמת) במצב הזה.

תלוי מי שואל, תלוי מה הסיטואציה, תלוי מה היתה הסיבה.

אני מניחה שקל יותר לאנשים לומר - הוא מבוגר מידי עבורי, מאשר לומר - הוא מכוער בעיניי.

שואל את הצד השלישילאצעיר

ובלי קשר דווקא לנושא השרשור (מראה חיצוני) אלא לדייק באופן  כללי. 

אולי החבר לא מתאר טוב? אולי שאלו בכלל מישהו לא קשור (קרה לי). מנסה לעשות את המקסימום כדי שההצעה הטובה הבאה לא תיפול סתם. 

עונהצאנס
קודם כל צריכה לומר שהתמימות שלך מאוד יפה( אם זאת תמימות)
אני חושבת שכל מי שענו לך מרגישים מה קורה וחשוב בפועל וזאת התחושה שלי מקשרי עבר,החיים מה שאני שומעת מגברים ומקריאה פה-הניתוחים שלך נשמעים קצת שכליים..
אנסה להסביר: לאשה חשוב מאוד מה דעת בעלה על איך שהיא נראית בניגוד לכל השאר שלא מעניין .בדייטים אתה פוגש פוטנציאליים להיות בעלים עתידיים כל עוד יש קשר חשוב גם חשוב מה המדוייט חושב ומרגיש ביחס למראה. מה שמחבר איש ואישה אלו מרכיבי הנשיות והגבריות. תחשוב שנייה מה הכי יכול לערער לך את הביטחון בחלק שלך בזוגיות וככה תבין למה חשוב לאישה אם בעלה שמח בה או לא.
לא משנה מה נחשב יפה או לא יפה אובייקטיבית חשוב מה דעתו הסובייקטיבית של הבעל על אשתו, ברגע שהוא בתוכו חושב שאשתו רק לא דוחה אותו -הוא לא יוכל לשמוח באשתו כמו שהיה שמח אילו כן הייתה יפה בעיניו. אשתו תרגיש את זה ואי אפשר שלא.. והתוצאה שזה לא יעשה לה טוב בלשון המעטה.
אין כזה דבר שצריך להיות מושלם כדי להתחתן כי לכל אחד טעם אחר,יש אנשים שנראים ממש טוב שהמודעות האסתטית שלהם אפסית ובקלות יוכלו להתחתן עם מי שאובייקטיבית לא נראים מי יודע מה או אנשים שבכנות המראה לא כזה לא מעסיק אותם ומרגישים את זה או אנשים שנראים לא הכי עם מודעות ודרישות..יש הכל מהכל.
ככה שלא צריך לדאוג לאלה שלא נחשבים כ"כ יפים אובייקטיבית.
שוב, מה שחשוב זה מה קורה בראש ובנפש. אם אתה תחשוב ותרגיש שאתה לא אוהב את המראה שלך אשתך לא יעזור שתביא ניתוח שכלי שיופי זה זמני,לידות, כולם מתבגרים וכו' מהסיבה שהאישה שלך תדע מה אתה חושב. ולא יעשה לה טוב שבעיניך רוב מי שבחוץ נראים טוב יותר ממנה וזה יכאיב לה כי זה נוגע בנק עמוקה ומרגישה אצלה
תודה על המענה המפורטלאצעיר
אבל זה לא מה שטענתי כל השרשור...
אמרתי להתחיל להפגש (אם אין דחיה) ולראות האם המראה החיצוני פתאום משתפר ככל שהקשר מתקדם. כתבתי גם שאם זה לא קורה זה צריך בדיקה.

אני יוצא כאן על הפסילה האוטומטית אם התמונה\מראה חיצוני קצת פחות מתאימים בהתחלה.
כןצאנס
כי די מגעיל להפגש עם מי שרואה בך פגמים חיצוניים שצריך לעבוד על עצמו להעמיק ולחפור כדי שהמצב ישתפר..
אם לא חייבים לסבול -למה לסבול?
יש אחרים שירגישו אחרת ביחס אלי . הבנת?
...לאצעיר
נראה לי שיש קצר בתקשורת. את מתארת כאן דברים שאני לא כותב.
יכול להיותצאנס
ניסיתי להסביר למה היחס למראה חשוב
עכשיו הבנתי. תודה!לאצעיר
למרות שזה קצת הפוך, לא?
אני דיברתי על מי שמפריע לו ואת מדברת על הצד השני.
נכוןצ'אנס.

הפי ונוספים ניסו להסביר למה עדיף לרדת מהצעה שמבואסים עליה מנק' המבט של זה/זו שלא מרוצים ממראה שלו/ה..כי זה מעליב אז הבקשה היא אל תעשה/י טובה..משהו כזה

הייתי בשני הצדדים..לאצעיר

ויצאו 2 קשרים מאוד משמעותיים. נראה לי חבל לא לנסות. 

הגיוני שנקודת המבט שלי מגיעה משלב קצת יותר מאוחר בחיים שמשתדלים למצות כל הזדמנות. 

נדמה לי שיש שוני ביןצ'אנס.

בנים לבנות.

רובנו היינו בשני הצדדים..

כשהייתי בצד המתלבט מה שהכריע אצלי זה איך הצד השני ירגיש בעניין שאי אפשר לשקר בו מחוסר נעימות..

שכל אחד יקח את זה לאן שהוא מבין.

גם לי נראה לצערילאצעיר

מאוד לא אוהב לכתוב את הדברים, מרגיש לי ממש כמו התבכיינות אבל מאז שהתחלתי להפגש (ועוד קודם) חפרו לי על זה שהפנימיות היא החשובה ולא להעז לפסול רק על מראה חיצוני.

אני לא מלאך שרת אבל זה וודאי נמצא אצלי במחשבה. איכשהו יש לי תחושה שמרוב שחופרים לנו על זה שוכחים להזכיר את זה לבנות.

חחח זה באמת משעשעצ'אנס.

יכולה רק לספר על עצמי שהורדתי קשר על משהו שקשור לחוסר חיבור ולא בדיוק מראה אלא דיבור יותר.. רק פעם אחת בחיי וגם אז היה בי משהו ששקל להקריב את עצמו אבל נזכרתי שיש אותו..לא מבקשת ולא נותנת תמונות.

בקיצור,מצאת למי לכתוב מה שכתבת חחחח.

אנחנו פשוט נבראנו רגישות קצת ויכול להיות שאנחנו רואות את העולם רק דרך המשקפיים הנשיות ובגלל שאנחנן יודעות שבנים מייחסים חשיבות רבה לחיצוניות אנחנו רגישות לזה.

נניח שאתה יודע שמישהי מבואסת עליך בעניין שרגיש לכם(למה אתם רגישים? שהיא חושבת שאתה לא גבר אנאערף) היית רוצה שתשקיע מאמצים עוד ועוד כדי לנסות לשנות מה שהיא מרגישה או שעדיף לך אחת שלא רואה אותך ככה?

לשאלתך - בוודאי שכןלאצעיר

אם יש קשר מתקדם שאני רואה בו סיכוי אני אשקיע את כל כוחותי כדי להתגבר על הקשיים. מקווה מאוד שהיא גם תעשה כך. 

זה לא מבטיח הצלחה כמובן אבל בטח עדיף על להרים ידיים. אחרת בחיים לא מתחתנים. על כל סיפור של מציאת חן ממבט ראשון (שגם לא תמיד מוביל לחתונה) יש 50 של עבודה קשה של בניית הקשר.

בקשר מתקדם אני מסכימהצ'אנס.

שצריך להשקיע כי לא סתם הקשר התקדם..

בחדש-פחות.

בכל מקרה שיהיה בהצלחה!

לגבי מראה חיצוני לא התמודדתי. אבל לבעלי יש שם פרטיחצילוש
ממש מוזר ומיושן. קרוי על שם דוד של אמא שלו שנפטר מהמחלה שהוא נולד בדיוק ביום פטירה שלו, שהיה איש מאוד מאוד מיוחד ממקימי ימית ולאחר מכן מההתיישבות ברמת הגולן.. וכאילו מבחינת המשפחה שלהם הוא קדוש כזה, ברמה שגם אבא של בעלי ממש לא רצה את השם אבל מבחינת חמותי זה היה ציווי משמים והיא התעקשה.. בהתחלה ממש הפריע לי שקוראים לו ככה וגם כשיצאנו הייתי מחפשת קיצורים לקרוא לו (כשעשיתי את זה ליד חמותי היא ממש לא אהבה את זה. היה חשוב לה תמיד שיקראו לו בשמו המלא) אבל ממש לא עבר לי בגרון. היום קצת יותר סבבה. עדיין מתפדחת לפעמים לענות כששואלים אותי איך קוראים לבעלי ותמיד מרגישה צורך גם לנמק למה קראו לו בשם כזה משונה (הם עשרה ילדים ולכל השאר שמות יפים ורגילים לחלוטין).. אבל בפרספקטיבה של חיים, זה באמת שטויות.. ביום יום אני בקושי פונה אליו בשמו הפרטי.. זה השם שלו בת"ז, וחוץ מזה שזה שם עתיק ומכוער, בתכלס מילולית יש לו משמעות מאוד יפה שמתאימה לאישיות שלו.. בקיצור, נסי לראות אם זה יותר מתיישב לך בהמשך, וגם אם לא לגמרי, זה באמת לא אסון לדעתי מתרגלים..
להמשיך להגיד לעצמך שזה מטופשחדשכאן
בתקווה שתצליחי לשכנע את עצמך
אבלהפי
מראה חיצוני זה לא מטופש
לא הבנתי למה כולם פה מזלזלים בזה
את צודקתחדשכאן
למה לא בעצם?לאצעיר
ושוב, לא מדבר על דחיה גמורה.
בסוף כולנו מתבגרים. לנשים יש גם לידות ובכלל - הוא תמיד רואה אותך מטופחת. מה יקרה בפעם הראשונה שיראה אותך בבוקר?
צריך לקחת הכל בפרופורציות.
איזה מזלהפי
שהם רואים אותי גם בלי איפור ואני אוהבת גם את זה
יש נשים שמטופחות גם בלי איפור
את מתחמקת מהנקודה.לאצעיר
שאלת שאלההפי
עניתי
מה הנקודה?
לי לא עושה טוב אם הוא מתלבט על המראה עדיף שילך
הוא לא מצליח להסביר את עצמוחדשכאן
הוא מתכוון שאת כן נראית חמודה בעיניו.
אבל לא פצצה.
ועם הזמן, עם ההיכרות, הוא מרגיש שאת נראית בעיניו יותר ויותר יפה.
אההפי
כל עוד הוא אוהב ואני מוצאת חן בעיניו אין לי בעיה
אם הוא מרגיש שהוא מתפשר זה לא ביג לא
יותר מזהלאצעיר
גם אם "לא מתלהב" כשרואה. כל עוד לא נמצא ב"ממש לא רוצה".
והשאלה העקרונית חוזרת - במה זה שונה מחסרונות אחרים? או שבן הזוג חייב להיות מושלם?
למה אתה מחליט שזה שונה?חדשכאן
זה אותו דבר

כל חסרון, במשקל שלו.

יש דברים שלא כל כך איכפת, ויש דברים שיותר.

מה הנק' שאתה מנסה להעביר?
זה בדיוק מה שאני שואללאצעיר
למה הרבה כאן אומרים שאין מה לדבר דווקא כשזה מגיע למראה חיצוני?
כי אולי זה משהו אנושי?חדשכאן
אולי זה משהו שיותר קשה לנו להכיל?

מה הקטע של השאלה?
שתענה עליהלאצעיר
אם אין לך תשובה זה בסדר. תן לשאר לענות.
זו התשובהחדשכאן
אתה מחפש מתחת לבלאטות

כי מזה איכפת וממשהו אחר לא.
זו התשובה שלךלאצעיר
וגם היא לא תשובה אלא "אולי" ו"אולי". שמעתי אותה. תודה.
אשמח לתשובות מהשאר.
בהצלחהחדשכאן
שם-תקראי לו בשם כינוי שיהיה טוב לשניכם. מראהחסדי הים
חיצוני- את צריכה לבדוק עם הזמן את מתחברת או שזה מחסום.
אם קלטתי נכון אז אכתוב תגובה שלא נכתבה כאן.השתדלות !
זה לגיטימי לפסול על מראה.
לא אמורה להיות לך שאיפה להידמות לאיזו דמות מלאכית שרואה רק את הפנימיות של האדם כי וואלה את בנאדם.
זה בסדר גמור וזה אנושי ולדעתי זה גם נצרך להכיר את עצמך ולדעת שלא כל מראה הוא טוב בעינייך.
וזה בסדר כי בעיני בנות אחרות המראה שלו יהיה מהמם ומושלם.

זו ההסתכלות שלך.
את לא צריכה להרגיש שאת יוצאת איתו מרחמים כי את לא מתחברת למראה שלו או לשם שלו.
את לא צריכה להרגיש שאת ממש נותנת צ'אנס חנוק ומוציאה מעצמך את המיץ כי 'אולי זה הוא'.

את מחליטה מי זה בעלך. את לא סתם נפגשת ואז יוצאת בת קול מהשמיים וצועקת לך שזה הוא.
מותר לך לסנן כי את לא יכולה לצאת עם כל הבנים בעולם, ומותר לך להגיד לא על מראה חיצוני שלא התחברת אליו.

אבל כדי שתאזני את עצמך נסי לדמיין את ההמשך איתו- שמדהים לכם ביחד. המראה שלו עדיין יפריע לדעתך? אם כן, זה בסדר להגיד לא.
ואם את מרגישה שזה יכול להשתנות אז שווה לתת צ'אנס.
להמשיך להיות מודעת ולהזכיר לעצמך את זהadvfb

לא להלחם בזה.

תמשיכי הלאה, אל תעשי את זה לעצמך וגם לא לו.הלוי
להתעניין יותר בשאר הענייניםהיום הוא היום
למה את רוצה לתת לזה מקום?סוסה אדומה

זאת השאלה.

אולי יש סיבה שזה מרתיע אותך. אולי יש לך חושים.

לא הייתי מבטלת חושי סינון טבעיים.

בסוף גם ככה מתחתנים עם משיכה חזקה.

או שתחררי או שתחליטי שאת משחררת מהרצון לשחרר.

לא אמורים לוותר על המראה החיצוניshaulreznikאחרונה

שנאמר: "אסור לאדם שיקדש אישה עד שיראנה", וזה תקף גם בכיוון השני. גבר ואישה שמתכננים הקמת משפחה, צריכים להימשך זה לזו.

פחות מובן הקטע השני, מה זה "לא מתחברת לשם פרטי"? אם תיפגשי עם תלמיד חכם, יזם הייטק וגם חתיך בו-זמנית העונה על שם יהויכין, תפסלי אותו בגלל השם? 

אל תהי צדיק הרבה או שזו דרך ארץ בסיסית?פתחתי ניקק

כשנושקים ל30 ויש כל מיני מחסומים מלהתחיל לצאת, ופונים לטיפול ועדיין לא עוזר..

תמיד יש את העצה הככ פשוטה (שנאמרה לי גם לפני 5,6,7 שנים) פשוט תצא לדייט אחד.

כך אומרים רבים ומוסיפים להצעה כל מיני ניסוחים זהים או קרובים - אתה לא אמור וצריך לחשוב על חתונה, זה רק דייט.. אתה לא מתחייב לאף אחת. עד שלא תנסה דייט אחד אתה לא תצא מהלוף הזה. אין הבדל בין לנסות דייט בגיל 20 ללנסות בגיל 30.  הרבה התחילו ככה. תמיד יש סיכוי קטן שאולי מכח הדייט תופתע לטובה ואולי המחשבות על מסוגלות לחתונה ישתנו..

ואני , שרחוק שנות אור מלהיות במקום רוחני טוב... מרגיש בכל זאת מין תחושה לא נעימה שיש צד שני בתמונה - ולא באלי לעשות צעד שייתכן ויהיה משמעותי על חשבון הזמן והכוחות שלה..

לא יודע אם זו עצת היצר או שאולי לפחות בזה אני צודק?

תהיה כנה ותתן לבחורה להחליטאני:)))))

יש לי חברה שהתארסה עכשיו והיא רחוקה מלהיות בשלה אבל ה' עוזר ויעזור.

כדי לצאת לדייט צריך חשק וסקרנות מינימלייםadvfb

אחרת באמת חבל בשביל שניכם.

להגיד "תצא" מהצד זה הכי קל וזה ממש שיטחי.

אפילו שמעתי ת"ח שאומר ש"דייטים מיותרים" זה בין הגורמים המשמעותיים לרווקות מאוחרת.

ככה אנשים נשחקים ואז שמגיע דייט עם בחורה מתאימה הם באים פחות בטוב.

לכל אחד יש את הכלים שלו שהוא בוחן בהם הצעות אם היא ההצעה מתאימה או לא.

כדאי מאוד לשכלל את הארגז כלים הזה שבוחן הצעות. זה מאוד משמעותי כדי לצלוח את הדרך.

נשמע שגם הכל מתערבב לך.. זה טבעי ונורמלי אבל כדאי לעשות סדר.

מצב רוחני לא טוב? יכול להיות. פעם ת"ח רציני (אחר) כתב לי שצדיקות היא לא תנאי לחתונה. הקב"ה לא התנה את העניין של הקמת משפחה ברמה רוחנית כזו אחרת. אבל אם באמת אתה לא מרוצה מהמצב הרוחני שלך - תגדל מזה. תעבוד על זה. קודם כל בשבילך. ממילא שתהיה יותר שלם עם עצמך זה בודאי ישפיע גם על מערכות יחסים ופיתוח קשר זוגי בע"ה.

צריך הרבה חיבור לרגש והרבה שכל כדי לבצע התבוננות עצמית ולראות מה כדאי.

ולא רק מה הכדאי לתווך הקרוב, אלא מה כדאי לפתח בתור שיטת עבודה עם העולם הזה של הפגישות.

תצא לדייט. אין בכלל שאלה.קעלעברימבאר
זה ייפתח לך המון.

אומר בתור אחד שדחה כמה שנים עד שיצא לדייטים

אם אתה בן 30 ואתה לא רוצהארץ השוקולד

ופנית לטיפול ועדיין לא עזר, אני מקווה שאתה לפחות מבין למה אתה לא רוצה וכדאי לשקול לחפש טיפול שיעזור.

נשמע קצת קיצוני שאין רצון בגיל 30

לעיתים זה פשוט פחד לקפוץ למים.קעלעברימבאר

פחד שחולף ברגע שקופצים

כעת שמתי לב שצריך קצת לדייק את הניסוחפתחתי ניקק

כתבתי שאני נמצא במקום רוחני לא טוב ונשמע שזאת הסיבה המרכזית בגינה אני לא יוצא. ובגללה אני מרגיש לא בנח מהבחורה.

אבל יותר התכונתי לומר שעל אף שאני לא צדיק בכל מיני תחומים, כאן ספציפית אני כן מרגיש שמתעורר בי הצד המוסרי/הצדיק שאומר אל תצא כדי לנסות/לחוות כי זה לא דרך ארץ לעשות זאת על חשבון הבחורה/הבחורות שתפגש איתם..

(וכאמור מאידך יש הרבה קולות שאומרים לי אין בזה משהו לא מוסרי... כפי שכתבי בהודעה המקורית..). 

אבל זה תמיד יקרה בחייםShandyאחרונה

כל אדם שתפגוש יוביל אותך למשהו שתסיק שתלמד ותהפוך את עצמך לטוה יותר

בין אם זה פגישה עם בחורה או או עובר אורח ברחוב

לפעמים יש שיעורים שאתנ צריך ללמוד וזה שאתה מנסה להתחמק מהם לא פותר את זה...

אתה לא יידע מה בורא עולם מנסה ללמד אותך בזה עד שאתה עובר את זה

מה שאני מתכוינת זה שנו אז מה אם כרגע אתנה לא חזק כמו שדמיינת

מי אמר שהיא בככל גם כזאת

אני גם מצטיירת לאנשים כדוסית ואני לא

אבל אני נותנת להם את הזכות לגלות את זה

אולי גם הם כאלה יש להם מין עטיפה מבויימת ובסוף הם כמוני?? ויש כאלה

וחטץ מזה בכללי

מלא מחפשים לאו דווקא מישהו כמוהם בדיוק באותה רמה רוחנית בול

יש שיעדיפו חזק יותר חזק פחות

וגם לכל אחד והיצרים/ נסיונות שלו

אז בכלל אין לך מה לשפוט את עצמך

לעבוד על עצמך תמיד צריך אם זה בא ממקום של הבנה ורצון להתקדמות

אם זה בא רק כי זה לא דייך ומה יגידו זה לא יחזיק

ועוד דבר אל תתן לפחדים שלך לנהל אותך

נכון אתה אומר יש םה משהו שהוא לא ואהבת לרעך וכו

אבל אתה צריך לצאת וזה חלק מהתטכנית שבורא עולם תכנן לך אז תבקש מננו לפני כל דייט

בורא עולם שלא יצא חס וחלילה  שפגעתי בה בכלל זה

וגם אם זה רצון ה' ורין מה לעשות לא כל מי שכנחנו יוצאים איתו תואם לנו או בא ממקום נקי

מה תגיד על אלה דיוצאים שניה אחרי שנפרדו רק כדי לעזור לעצמם לשכוח את אותו אחד אחת??

מקווה שאני הבנתי אותך ולא סטיתי מן הנושא...

אם זה לא קשור אז מחילה...

..שפלות רוח

אני חושב שנשתל לכולנו במח שבשביל לצאת צריך להיות "ראוי" או כל מיני שטויות והבלים כאלו, וגם אם נניח שהם נכונים ואמיתיים וצודקים, מי קובע מתי אני ראוי או מה הופך אותי לראוי? אגב אני מדבר על ראוי בכל גווניו(נפשית, פיזית, רוחנית, כלכלית).

זה קצת כמו מחסום מנטלי כזה שצריך לשבור, לא כמו שאמרו לך "פשוט תצא ויהיה בסדר" , אלא תבין שאין ראוי או לא ראוי יש מציאות והיא x y z, למה אתה מצמצם את בורא עולם לרמת ה"כרגע אני לא מרגיש ראוי" ? בלי לזלזל ברגש שלך חלילה, אבל אין איתנו יודע עד מה..

בזה שאתה בוחר לא לבזבז לבחורה את הזמן כי אתה מרגיש לא ראוי או לא במקום הנכון, אתה מבזבז לאשתך את הזמן, היא מחכה לך שתבוא לקחת אותה למה הזמן שלה לא חשוב ושל אחרות שעלולות להסתכל עליך עקום כן? כי אתה החלטת? כי מישהו אמר לך? יש בורא עולם שמנהל הכל, הוא לא ציווה עליך להיות מוכן הוא ציווה עליך להשתדל לנסות ולפעול..נפלת או התרסקת? נו נו..תקום ותמשיך הלאה, עצת היצר היא להתמרמר בייאוש ובדיכאון של "איך אני מתקדם אחרי שאני כזה גרוע" המחשבה הזאת שחרוטה לך בראש לגבי "אני מפחד לבזבז לה את הזמן" היא שקר וכזב והיא היא עצמה הסטרא אחרא בכבודו ובעצמו, אנחנו עושים את שמוטל עלינו..אם הצלחנו או לא זה לא משנה, משנה שפעלנו ואני מבין את המקום שממנו אתה מדבר פשוט אני מנסה שתבין שאין לו חשיבות והוא לא נצרך..לא כי מה שאתה מרגיש לא חשוב אלא אני חושב שאתה *חי* את מה שאתה מרגיש וזה מה שתוקע אותך ויש הבדל עצום.

לא סתם נאמר על צדיקים שליבם ברשותם-הכוונה שהרגש שמתבטא בלב, נמצא בידיים שלהם, כלומר גם אם חלילה הוא מרגיש עצבות, הוא לא "חי" אותה, הוא פשוט נמצא לידה, ומביט מלמעלה, זה מאוד עמוק אבל יש בזה המון אמת.

בטוח שמעת על המון סיפורי צדיקים שפגעו בהם וחס ושלום ביזו אותם והם היו בשלוות נפש, איך? כי ליבם ברשותם, ברגע שאתה נותן לרגש לנהל אותך כלומר "אני מרגיש לא נעים לבזבז לה את הזמן" זה עצת היצר גמורה. לדוגמא-אני מרגיש לא נעים להניח תפילין כי אני חוטא בחטאים חמורים-לאף אחד לא אכפת, קום תניח תפילין. אותו כנ"ל פה..אתה לא רוצה לבזבז לה את הזמן-לאף אחד לא אכפת, קום תתחתן.

מחילה על התקיפות בתשובה היא לא כלפיך חלילה היא כלפי התפיסה.

ובנימה אופטימית זו, לי נשמע באופן אישי שזה יושב על משהו אחר, והטיעון של "אני לא רוצה לבזבז לה את הזמן כי אני לא במקום רוחני טוב" הוא לא מה שמפריע, וגם אם כלפי חוץ נראה שכן, ממליץ בחום לבצע בירור פנימי עמוק למה ועל מה זה יושב אולי תופתע לגלות המון על עצמך וזה רק יקדם אותך

מלא בהצלחה דוד🙏

אכן הבהרתי בתגובה נוספת שזה לא בגלל זהפתחתי ניקק
וממש תודה על ההשקעה בהודעה.
לא נפשים פעם ראשונה כדי להתחתן.יהודי שואף לטוב

איזה פיל זה בחדר, איך אפשר להתקדם ככה?

נפגשים כדי להכיר בת ישראל נחמדה, ששמעת עליה דברים טובים ובאמת מסקרן אותך להכיר את הדמות המיוחדת הזו.

זו לענ"ד גם התועלת הכי גדולה בבירורים. לשמוע עליה פרטים טכניים וקצת על האישיות זה נחמד. אל תעצור! תן לחברה שלה לשפוך עליה שבחים, כמה היא טובה, נדיבת לב, שמחה לעזור ואידאליסטית באמת!  תן לה לספר על ההשקעה שלה במהלך שהיא מאמינה בו, על המאמץ שלה לעזור לחברה שזקוקה לכך, על האווירה הטובה שהיא משרה סביבה.

אם לא קיבלת מספיק חשק להכיר, תבקש מספר של חברה אחרת.

לא נפגשים בלי רצון להכיר. אבל רק להכיר. חתונה זה רחוק, זה לא צריך להיות ברקע בפגישה ראשונה.

אתה לא מבזבז לאף אחת את הזמן. כל אחת שיוצאת לפגישה, יוצאת לנסות ליצור קשר. זה לא לבדוק אם. הקשר קיים, אלא ליצור אותו (בעומק זה לזהות אם זו הנשמה שיועדה לי 40 יום קודם יצירת הוולד, אבל הדרך לבדוק את זה היא לראות אם נוצר קשר).

בקיצור, אני מציע לקפוץ למים. גם לי זה לקח זמן. זה לא פשוט, היו הרבה פחדים, אבל אחרי בירור ודיוק הפחדים ובניית תוכנית עבודה (בסיסית מאד) התחלתי ונרגעתי (אם כתבתי על זה פה בפורום. תוכל לקרוא כאן: דייט ראשון בחיים, חייב קצת עזרה, בעיקר בנות... | ערוץ 7 )

ה' יברך אותך. בהצלחה גדולה!

חברה קרובה מאוווד מתחתנת וקשה לי מאוודחדווית

חברה הכי טובה שלי מתחתנת

ואני כבר לא יכולה 

אני עדיין רווקה נכון לרגע זה..

אני לא יודעת מה הולך להיות אחרי החתונה שלה

עד כמה הקשר ישתנה

האם אני עדיין ירגיש קרובה אליה? או שכבר לא יהיה לנו את הביחד שלנו?

אולי כדאי פשוט לעזוב את החברות כי זה יהיה מידיי כואב??

האם היא עדיין צריכה אותי אחרי החתונה ? עדיין אני חשובה לה? היא עדיין חושבת עלי? 

איך זה מרגיש מהצד השני ,מהצד של מי שמתחתנת?
אני מרגישה אבודה לגמרי בעניין

מה פתאום אל תעזבי.Shandy
עבר עריכה על ידי Shandy בתאריך ט"ו בסיוון תשפ"ו 13:55

עבר עריכה על ידי Shandy בתאריך ט"ו בסיוון תשפ"ו 13:44

אני אענה לך ממבט של רווקה שחברות טובות שלה נשואות פלוס ילדה כל אחת

שתדעי שאני המקום הבטוח שלהן איתי הן מדברות על כל נושא כן גם על הזוגיות והילדה שלהן

זה כמה את באה פתוחה לשיחה איתן

זה שהיא אישה נשואה לא משנה אותה למישהי אחרת

היא אוהבת עדיין את אותו אוכל אותה מוזיקה ואותם בגדים

ושתדעי כן אולי בהתחלה היא תהיה עסוקה בבניה של הבית שלה אז פחות תהיה פנויה אבל היא רוצה אותך בחייה היא אוהבת אותך ותאהב תמיד תמיד יהיה לכן על מה לדבר תשתפו אחת את השניה בכל מני דברים לא חייב רק בחורים שנפגשת איתם או שיחות על הבעל יש מלא נושאים

תצאו לדייטים גם אתן

אל תשכחי שגם לה חדש הכל ואת העוגן השפוי והמוכר שלה

אם תעזבי אותה אז בכלל היא תהיה אבודה

נכון שיש כאלה שנעלמות לפעמים אבל הן חוזרות כי בעל הוא לא תחליף לחברה

וכמה שהוא אוהב אותה

הוא לא יבין כמוך ויקשיב 100 אחוז כמוך הוא לא אישה הוא בנוי אחרת

יש לו חסרונות שהם יתרונות גם

חח

קיצר אל תלחצי תשארי את

תתענייני בה אל תתרחקי מדי אבל גם אל תתאמצי יותר מדי גם

היא לא תוותר עלייך

אני אומרת לך מנסיון.

כל אישה צריכה חברה טובה בכל זמן

אם את תלכי ותעלמי ברור שהיא תמצא אחרת אבל זה מחוסר בררה כי ויתרת עליה

קיצר תנשמי עמוק תשמחי בחתונה שלה תחגגי כי את באמת שמחה בשבילה

ותמיד תשארי לצידה

תשלחי לה הודעות מדי פעם תגיבי על פוסטים שלה או משהו

אפילו תתקשרי אחרי השבע ברכות או מתי שנח לכן

אני נגיד חגגתי לה שבע ברכות ראשון יחד עם עוד חברה וכן אני רווקה והיינו בקשר כל הזמן כאילו אנחנו כדיין רווקות חח

ויאפ אני איתה בקשר מצויין ואני כמו דודה לבת שלה ( של כל אחת מהן יש לי 3 נשואות פלוס ילד.ה) ואני יוצאת איתן לאכול ולטייל ובאה אליהן חופשי שמסתדר לשנינו... או ישנתי אצלה שבעלה במילואים כי פחדה לישון לבד.

תמיד בחיים יהיה זמן שמתרחקים ומתקרבים

זה לא חייב להיות חתונה זה יכול להיות מעבר דירה או לימודים או מציאת עבודה

תמיד יש משהו משתנה זה שאתן לא באותו סטטוס לא משנה את האופי והחיבור שלכן

ונ.ב הזאת שהכי קרובה אלי  כמו אחותי (טוב נו 8 שנים זה כבר יותר מחברה חח )אפילו התקשרה אליי שהיחתה בחדר לידה לעדכן אותי שהיא הולכת ללדת

וןאן את נשמעת ממש מיוחדתתפוחית 1
תודה לה'.Shandy

כי זה היה חשוב לי.

שמשהו חשוב לך ואת אוהבת את לא מוותרת😊

ותמיד תמצאי דרך להיות בסביבה.

וכנל גם עליהם

אני לא היחידה שמבקשת את הקשר

הן שואולות אם אפשר לצאת להליכה

לקפוץ אליהן לארוחת ערב כי הבעל באירוע או בעבודה

שאת פתוחה ונגישה אז גם הן מחזירות ככה בחזרה

תודה לה' עליהן

למה נראה לך? כאילו תודה אבל איך את רואה את זה?חדווית
וכן גם אותי זה הפחיד. אבל לא וויתרתי.Shandy

ושתדעי שהקשר הכי טוב וחזק שלי זה עם החברות הטובות שהתחתנו כי הוא נשאר כמעט אותו דבר כמעט.

הרווקות  כמוני זה סבבה והכל אבל גם הן בעולם שלהן של הלימודים השירות או מה שזה לא יהיה

כמו שכבר אמרתי לא רק חתונה מנתקת קשרים חח

זה כל דבר בחיים השאלה כמה את נלחמת ורוצה בקשר

עוד שאלה בענייןחדווית

תודה על התשובה שלך,

כן אשמח לשמוע איך עברת את התקופה שמבחינתי הכי מאתגרת -החודש הראשון אחרי החתונה.

אני יודעת שבסוף נתרגל לחברות קצת שונה

אבל איך עוברים את ההר הזה?

אני צריכה כלים.

אז ככהShandy

כן היה לי מוזר בשבוע הראשון טיפה

למרות שהן הפתיעו והתקשרו בעצמן שהבעל היה בתפילה - את יודעת להיות לבד בבית לא תמיד נעים וגם הן עדיין נבוכות מכל הקטע וצריכות לפכמים תמיכה ..

אל תצפי שלא תתאכזבי אבל לי זה קרה

הן אפילו שלחו תמונות מהנסיעה לשבע ברכות שלהן ביחד.

אז זה עזר לי מעט

הייתה אחת שנעלמה לי לתקופה של חודש חודש וחצי כזה אבל אני כתבתי לה הודעות בוואצפ

שאלתי לשלומם

התעניינתי בכללי איפה היא עושה שבת

וגם מה היא הכינה לו חח ואיך היא מסתדרת בכללי במטבח כביסה וכו ( נגיד אני טובה בכביסה אז אחת מהן שיודעת את זה הרגישה בנח לשאול אותי במקום את אמא שלה)

מה עוד ?

יצאתי עם אחרות גם לא תליתי את כל הקשר החברתי בה.ן אני שמרתי על קשר גם עם רווקות / נשואות אחרות אז בזמן הזה שרציתי לדבר/ אוזן קשבת או לצאת למסעדה, הליכה היה לי עם מי

וגם זה ביה זמן לעצמי כי פתאום מיום שאת עוזרת לה בקניות/ בפלאפון איתה/ עוזרת לה בדירה לארגן נביה לך יום ריק

אז חזרתי לקרוא מלא

לטייל לבדי בים

לעשות איפוס בחדר

להשקיע בדברים שטיפה נדחקו הצידה כי החברות הייתה ממש במרכז

ותמיד תמיד תשנני ותדמייני אותה חוזרת

אל תוותרתי

אם תוותרי היא תרגיש והקשר לא יחזור כמו קודם או יחזור בכלל

באמת תקחי לכצמך את הזמן הזה

תפתחי את עצמך תעשי דברים שאת בעצמך אוהבת לשם שינוי

העולן שלך ענק ומלא בדברים שלא קשורים רק אליה

והיא תחזור והקשר יהיה יותר מעניין כי יהיה לכן על מה לספר ותאמיני לי שהיא תספר

ותאמר שהיית חסרה לה

אגב הן מקבלות בהדרכה שהבעל במקום הראשון

וזה נכון אז לא נח להן לחייג למרות שרוצות

) לא מכבד חדבר עם חברה לפחות בהתחלה שהבעל בבית. כאילו זה התעלמות ממנו😅... איר כך זה עובר מעט אבל כן נשאר כי אחרי הכל זה הזמן הזוגי שלהם והזמן לבנות את הבית אבל אל תדאגי תמיד יהיה דרך אם לא שיחה אז הודעות או םגישה באיזה בוקר)

אני כן יגיד שהמינון יורד וזה לא שיחה כל יום

אבל הקשר נמשך ומתחזק ודווקא עם יותר אמון

יש עוד שאלה או משהו

לא יודעת אם נגעתי בהכל

אבלזה בערך

וכן גם אני פחדתי ואפילו בכיתי

אבל לא וויתקתי אמרתי לעצמי אין סיכוי שהן נעלמות לי

אז השארתי עקבות וסימנים שאני פה והן חזרו ובגדול🥰

וכן תדברי איתה על זה שחשוב לך שהיא תחזור ותגידי לה שאת תמיד בשבילה בכל נושא ובכל זמן שמתאםשר גם אותה זה ירגיע

ותאמיני לי שהיא תודה בזה בעצמה

חברות כמוך זה מתנהרקאני

ומצטרפת לכל מילה שאמרת

דווקא מהצד של הנשואה עם החברה הרווקה

יש לי חברה ואנחנו בקשר מצויין

ממש כמו שתיארת 

וזו מתנה ענקית

כן יש תקופות שפחות בקשר אבל לא רק בגללי

גם לה יש תקופות עמוסות ואין זמן

אבל בגדול בעל לא מספק את הצורך בחברה

תודה. הן מתנה בשבילי גם אז אני לא מוותרת🥰Shandy
זה באמת קשה וכואבתפוחית 1

ממה שאני חוותי (רווקה כרגע) זה תלןי בשתיכן.

לרוב הקשר חוזר אחרי תקופה

ואם זה יברןת ממש טובוצ אז הגיוני שימשיך ישר ולא תהיה את ההפסקה הזו.

אגב כמו כל דבר גם על זה אפשר לדבר..

לדעתי חבל לוותר מראש.

לרוב הצורך הוא הדדי. 

>>ברוקולי

זה לא כיף, 

תזכרי שחברות אמיתית היא כזו שיכולה לשרוד שינויים. 

בחיים יש כל מיני שינויים 

החברות לא נשארת אותה חברות כמו שהיה בימי התיכון למשל. 

תזכרי שהאיש שלה יהיה במקום הראשון. 

זה ממש לא סותר שהיא צריכה ותשמח גם בחברות שלה. 

רק שני הצדדים צריכים לזכור שהקשר מקבל גוון אחר.. 

ממליצה לך למצוא עוגנים שיעזרו לך קצת להרגיע את התקופה

ובעזרת ה' היא תשמח בשמחתך גם בקרוב 

לעזוב את החברות? כי טוב לה?הפי

אם יש משהו שאמא שלי לימדה אותי לשמוח באמת בשמחת האחר .. ותאמיני לי שה' ניסה אותי

תשמחי במה שיש לך

את בריאה? תודי על זה

את רווקה? נכון כואב לך במקום מסויים אבל תודי גם על זה .

גם אם הלב לא מרגיש שצריך להודות על זה תודי על זה

את יכולה לתת מקום לכל רגש אבל לקנאה.. לא אחותי זה רגש שקרן

כמובן הכל זה המלצה .. כותבת לך כאילו את חברה 

זה לא הקנאהחדווית

זה לא שאני מקנאה,

תאמת שאני הכי שמחה בשבילה, וגאה בה שהגיע לשלב הזה

העניין שמאתגר לי זה פתאום הלבד פתאום לא בטוחה בקשר,אני מרגישה שזה רועד

פתאום אני לא בטוחה שהיא רוצה אותי ,לא בטוחה עד כמה אני חשובה ,מאתגר שאני לא יכולה להתקשר או לצאת איתה סתם (כי היא צריכה להיות עם בעלה)

הבנת?

ואני לא באמת יעזוב 

רק השאלה איך להתמודד

קשר אמור להיות הדדיהפי

הגיוני שאם היא התארסה אז יהיה לה יותר מאתגר למצוא זמן אבל גם שם.. דווקא חברות שלי היו צריכות יותר עזרה ועידוד הזמן הזה של חתונה לא פשוט בכלל.. מה שכן את צריכה לשים לב לא להיות בזה מאה אחוז מושקעת יש גם את החיים שלך .. תעשי לעצמך טוב .

נניח קניתי לחברה מתנה האירוסין קניתי גם לי מתנה (: חח 

דווקא שם הקשר שלנו התחזק והם העריכו את הקשר שלנו יותר

..

תראי יש בנות שלוקחות את זה למאה אחוז עם הבעל .. ולא משאירות זמן לקשר עם שאר העולם ..

להגיד לך שזה בריא בכלל לא אבל זה שלהן..

עם בנות כאלה את לא רוצה להיות בקשר

האם זה מאכזב? כן 

האם זה אומר שהיא תהיה כזו?? ממש לא

מובן כל כךלא יודעתת

לי זה קרה כשהחברה הכי טובה ואחות קרובה התחתנו באותו חודש..

זה לגמרי מייצר ריק בלב וחוסר ביטחון בקשר,

אבל קודם כל טוב שאת מודעת..

מה שלי עזר-לחזק קשרים אחרים,להיות בעשייה,כן להמשיך להשקיע בקשר ולהראות שהיא חשובה לך.

וגם להתבאס אבל להבין שהקשר לא נעלם פשוט השתנה,ואחרי כמה זמן יווצר יותר איזון והיא תצליח לתת ולהשקיע גם היא בקשר בע"ה.

בהצלחה!

תדעי לך שזה הכי מובן בעולם!!advfb

נראה לך שיש ביניכם קשר שמאפשר לדבר על הנושא?

נשמע שאת חוששת בעיקר על הקשר, פחות הראת בהודעה מוטיב של קנאה (שגם הוא הכי לגיטימי שבעולם).. זה העניין?

נכוןחדווית

כן, זה באמת פחות הקנאה

זה יותר שמאתגר לי שמשתנה קשר שהיה מאווד חלק מחיי היום יום שלי וחלק גדול בחיים שלי ושאני לא יודעת איך הוא ישתנה

ברור שדיברתי איתה על זה . אבל תכלס זה לא עוזר כי תכלס המציאות מאתגרת...

הרבה תפילותadvfb

אין יותר מדי מה להגיד לך..

בתחילת הדרך בגיל 20 היה לי חבר טוב שהתחתן וזה היה משבר מאוד חזק אצלי.

מיישרים קו למציאות הלא נעימה וממשיכים הלאה. נראה לי העיקר לפתח תקווה שיהיו עוד מערכות יחסים משמעותיות. להכנס לקבוצת שווים אם אפשר, זה מאוד חשוב.

נכון.Shandyאחרונה
איך מעוררים רצון להתחתן?Shandy

יש רצון לזוגיות ואהבה זה טבוע בבנו מאז ומתמיד ואצל בנות רואים את זה כבר מגיל 12 אנחנו חולמות על חתונה ועל הבעל

מעבירות בראש שמות ומשוות מה הכי מתחרז ואיזה שם משפחה היא מקווה בחיים לא לקבל🤣😂

קיצר אנחנו גדלים עם זה ושמגיע הרגע לצאת אז בכלל הרגש בשמיים וכו

יש כאלה שפשוט הרצון הזה מודחק להם הצידה בגלל עבודה ולימודים זה לא שהם לא רוצים פשוט כרגע לא מתאים.

יש כאלה שזה מפחיד אותם ומלחיץ וחושבים שהם לא בשלים אבל עדין הם רוצים.

אבל מה עם כאלה שפשוט לא מרגישים את זה

הם לא מפחדים. הם לא דוחקים. הם אפילו מנסים.

הם יוצאים. אבל זה לא מתקדם כי הם גילו שאין בהם רצון לזה...

איך מעוררים רצון להתחתן אצל מישהו

הם הכי שמחים שאחרים סוגרים ווארט אלא שרוקדים הכי הרבה ועושים הכי שמח בחתונות של אחרים

אבל לא מצליחים לדמיין את עצמם בשלהם...

לשלוח אותם למאמן.ת לחתונה זה רעיון שישבו עליו אבל מה עוד

איך אפשר לעודד לרצות את זה.

ו

לא צריך להיות יפהנחלת

כדי ללטף שועלים, ארקטים או לא....ה ם  צריכים להיות יפים....

ואולי כאן טמון הכלב? (או השועל....), אם אני לא מספיק יפה או כך אני מרגיש,

ואז עדיף להמשיך ללטף שועלים, חתולים או כל דבר נושא פרווה....

כמובן שזה לא נכון. אמנם התקופה הזו רוחשת טיפי יופי הזויים למיניהם

אבל זה לא מה שחשוב באמת; במיוחד, לענ"ד, אצל נשים. האישיות

המבצבצת מהקליפה החיצונית, היא המושכת. אדם מורכב הרבה

יותר מאשר מעטה נאה. מכירה אנשים עם בעיה חיצונית בולטת

לגמרי, שהקימו משפחות, אפילו עם בני/בנות זוג, הנחשבים "יפים".

תלישותאמה לעם קדוש

לקח לי זמן להבין 

להפנים

שוב

שאפשר להיות בין אנשים

ועדיין להיות בודדה.

לקח לי זמן להגדיר לעצמי מחדש-

אני לא פה ולא שם

כבר לא בחברת הצעירים הסוערים

ועוד לא עם אלה היושבים זוגות זוגות

ויודעת

אני מוקפת אהבה

באמת.

משפחה

חברות

לימודים

ועדיין

אתה, איפה אתה?

מחכה לך בסוף כל יום

כשהחושך יורד

וכולם מתכנסים איש אל ביתו.

מחכה לשתף אותך איזה דיבור שדיבר אליי הלב שלי היום.

מחכה לחגים של יחד

לשבתות של נחת.

בלי לחפש איפה להתארח או לבשל לעצמי, שוב.

מחכה לדעת שיש מי שרואה אותי ושמח בי,

ככה.

בדיוק כמו שאני.

מחכה לך

אולי היום תדפוק על מפתני?

אמן! את מוכנה לפתוח לו?אני:)))))
רק שיבואאמה לעם קדוש
אמן אמן אמן!advfbאחרונה
"עלה נעלה וירשנו אתה כי יכול נוכל לה"יהודי שואף לטוב

קיבלת הצעה, נשמע מעולה. בירורים, כמה דברים טובים. באמת, מעניין לפגוש את זו שכל הטוב הזה מסופר עליה. מעריך אותה עוד לפני היכרות ראשונית. טלפון, וואלה, היא בראש טוב, זורמת עם המקום שתמצא, לא מתוך ביישנות אלא מתוך בגרות וכבוד. כיף.

השקעת. מצאת מקום, מזג אויר שיבש, התאמצת ומצאת מקום אחר, קרוב לה אבל לא בין החברות. מקום נוח בלי חשש ייחוד. נסעת שעה. היה נהדר.

איכשהו היא הצליחה לפתוח שיחה זורמת בלי היכרות בסיסית, רק אחרי שעה היא ביקשה לשמוע פרטים בסיסיים, כי היא באמת לא שמעה כלום. פשוט דיברתם. וזה לא כי סתם קשקשתם. גם, אבל גם היה דייט 'עיון'. תחושות, מניעים, הגדרות חדשות שגילית על עצמך, והיא הצליחה לנתב אותך אליהן בטוב טעם ודעת. היא גם שיתפה וסיפרה. היא באמת מעניינת, ומוציאה ממך את המיטב. הרגשת אמיתי וחופשי.

אחרי שעתיים היא אומרת שהיא צריכה להתחיל לזוז. היא לא מתחמקת, יש לה לו"ז, דיברתם על זה כבר. פשוט לא שמת לב שעברו שעתיים. איך עברו? היה כ"כ כיף, הזמן עבר מהר. לא חותכים מיד. מתחילים להתקפל וממשיכים בשיחה עד הרכב. נפרדים לשלום ומסכמים לדבר בבוקר למחרת.

בדרך עוצר בצד. מחשבות. היה כיף. ממש. אף פעם לא היה לך ככה. היא מעניינת. עושה רשימה. מה מסקרן אותך, מה עוד רוצה לשאול אותה, מה עוד רוצה לשמוע או לשתף. מה אפשר לשפר בהתנהלות, איזה מקום יתאים לפגישה שנקבע מחר בטלפון. להגיע מוכן.

מגיע. חבר טוב מתעניין. משתף בשמחה.

אחרי שעה הודעה. מחילה שזה בהודעה, יש עיסוקים. לא מתאים לי. תודה.

מה עכשיו. איך מתקדמים.

אבל זו היא.

איך רודפים.

קודם כל לעזוב. נגיב עוד כמה שעות. נעכל ונחשוב.

הודעה קצרה. תודה על המאמץ, אם יש משהו להעיר או להאיר אשמח.

נהנתי מההשקעה, היה מקום מעולה. היה כיף. יכולת להיות יותר מתעניין.

את צודקת. אני רגיל להיות בעמדה של מדובב. פתאום שיחה פעילה. זה כיף, הייתי קצת בשוק, בעמדה של מספק תשובות. האמת שגם כתבתי לעצמי כבר בדרך אחרי שנפרדנו.

מעריכה מאד. לא מתאים לי.

מקבל. תודה על הכל.

אבל איך ממשיכים?

לילה קשה. קצר מאד.

למחרת, השדכן, דמות מוערכת, קרוב משפחה שלה, פונה ואומר שדיבר איתו, לדעתו לא הצגתי את עצמי נכון. מדברים קצת. נשמע שהיא נתפסה על נקודה לא מהותית. חבל.

לא מבקש. הוא אומר בעצמו שהוא לא מתייאש.

עוד יום שהיא בראש. עוד לילה. הרי הוא מטפל בזה. זה יכול לחזור.

למחרת הוא אומר שהוא מרים ידיים.

להרים גם?

אבל זו היא!

מישהו שואל אם פנוי.

לא יודע.

אני פנוי?

אין מישהי שטוענת בעלות..

אבל אני ממש לא פנוי.

שבוע שהיא מפריעה בתפילות ובלימוד. בעשייה יש קצת מנוחה ממנה. משתדל לסלק אותה, לפעמים גם מצליח. ואני לא בטוח שאני רוצה בכלל לסלק. להפנים כבר. היה ונגמר. מה נגמר? מי נגמר. אני.

הצעה אחרת. נשמע טוב, באה מ3 כיוונים במקביל, בלי תיאום. דמויות שמכירות אותי.

בירורים, שוב, נשמע מעולה.

אבל אני פנוי?

בסדר, ננסה. אין הרבה חשק, קשה לחשוב על להיפגש ככה. אבל חייב להמשיך.

באסה. היא לא רוצה.

מזל. היא לא רוצה.

הצעה נוספת. בירורים. שומע דברים טובים. אבל הכל טפל. איך אפשר להתחיל ככה? בינתיים לא.

וזו רק פגישה אחת. מה עוברים אנשים.

ירחם ה'.

"אמר רבי יונתן היוצר הזה אינו בודק קנקנים מרועעים, שאינו מקיש עליהם אחת עד שהיא פוקעת, ומה הוא בודק קנקנים יפים, שאפלו הוא מקיש עליו כמה פעמים אינו נשבר, כך אין הקדוש ברוך הוא מנסה אלא את הצדיקים" (בראשית רבה לד, ב)

"עלה נעלה וירשנו אתה כי יכול נוכל לה"

וואו. איזה דבר זהנקדימון

הכתיבה מכניסה אותנו ממש פנימה.

אין לי עצות טובות לתת, אבל מזדהה

אבל שלא תהיה טעות - היא עושה נכון.מי האיש? הח"ח!

וצריך שתקבל שהיא עושה נכון. ובהגיע הרגע, והוא יגיע, גם אתה כך תעשה וזה נכון.
איבחת גרזן. מכה אחת. מאצ'טה. בלי נקיפות המצפון המיותרות. וזה הנכון.

מסכים, זה כואב מאודארץ השוקולד

אבל אם צד אחד חושב שנכון להיפרד אז כנראה נכון להיפרד וצריך להיות ברור שנפרדים.

אפשר לקחת תקופה לחשוב בנושא גם, אבל כאשר מחליטים להיפרד הפרידה ברורה.

איזו תגובה מתוקה.נחלת
כואב מאודאנימה

אבל בלתי נמנע

איפה שיש סיכוי יש סיכון, וכשפותחים את הלב לאהבה נכנסים למצב פגיע.

בעזרת ה' הזמן יעבור והכאב ישכח והמסע שלך ימשיך למקומות חדשים וטובים.

לא חושבת שלזה התכוונת, אבל המסר העיקרי שאני לוקחת ממה שכתבת זה שתמיד עדיף לשקף את הרגשות והכוונות שלי ולא לטייח בחביבות. אם לא נחמד לי לא להיות נחמדה וזורמת במיוחד

בזמן האחרון קרה לי יותר מידי, היום הייתה לי הברקהintuscrepidam
עבר עריכה על ידי intuscrepidam בתאריך ט' בסיוון תשפ"ו 2:38

אבל אני כנראה לא אתעמק בה מספיק עד שבת.

אבל אני אשלח לך הודעה בפרטי מעניין אותי לשמוע אותך על הנושא.

בינתיים, כמה חכם ותורני אתה לדעתך?

17 כזה, קצת לפה קצת לשם.יהודי שואף לטוב
לא יודע איך יוצאים מזהשפלות רוח
אצלי זאת הייתה תקופה מאוד מאוד ארוכה(הרבה הרבה מעל שבוע) ועד היום יש מחשבות פה ושם, כשאני מתעסק בזה זה כואב, וכשאני בעשיה לשם עשיה זה לא פותר כלום כי אחרי שהעשיה נגמרת אז הכל חוזר, אבל שמתי לב שכשאני בעשיה לדבר גדול יותר ובנוסף מכניס המון חיוביות והמון מחשבות טובות על עצמי ועל איפה שאני רוצה להגיע וממש מדמיין את עצמי שם ורואה את זה ברור כשמש, זה מעין ניצחון קטן שעוד לא הגיע אבל זה מאוד עוזר ממליץ בחום לנסות.
אהבה, קודם כל לעצמי. כי אם אין אני לי מי לינחלת

גם לא היא. אני בלי קשר אהוב, חשוב, מתוק....

ווואי. רק להגיד שקראתי בנשימה אחתאמה לעם קדוש

הצלחת ממש להעביר אותי דרך הסיפור.

כואב.

מתפללת שתמצא כח להמשיך במסע, ובקרוב למצוא.

כל כך אמיתי. קצת (הרבה?) כואב. מוכר. עובר. תבוא זונחלת

שלך וזה יהיה פתאום כל כך שלך. וכל כך ברור. ישועת השם...

הכתיבה... מרגישים ממש את הלב.אשר ברא
וואו באמת קשוח!ארץזיתשמןודבשאחרונה

כתבת יפה- הלא נעלה וירשנו אותה. בסוף זה יבוא.

ואתה לא צריך להתפשר על מישהי שרוצה אותך ומקבלת אותך כמו שאתה, טוב שזה קרה מוקדם. היא כנראה לא בשבילך

עוד אחתאנונימיכלשהו

משחק לרווקים מבוגרים המבוסס על “20 שאלות”,
רק שבפועל צריך שתיים. כי כולם כבר מכירים את כולן.

איך משחקים:
מקריאים כרטיס משודכת:
“בת 31, עמוקה, שמחה, מחפשת בית של תורה, אוהבת אנשים ותהליכים.”

מותר לשאול עד שתי שאלות.
למשל:
“זאת ההיא שכתבה ‘לא שטחית’ חמש פעמים בכרטיס?”
“זו לא זאת ש’זורמת’ אבל רק על בוגר ישיבה גבוהה, גבוה, קליל, עמוק ומצחיק?”

מטרת המשחק:
לזהות מי המשודכת לפני שנגמרות שתי השאלות.

איך מנצחים:

אין מנצחים כאן.

נמאס לי לגור אצל ההורים אבל אני לא יודע איפה ישאולי1

דירות שותפים לחבר'ה בוגרי ישיבות גבוהות.. מישהו יש המלצה?

למה חשוב לך לגור עם בוגרי ישיבה גבוהה?פשוט אני..

אני לא יודע בדיוק בן כמה אתה ומה אתה עושה בימים אלה,

אבל בגדול בדירת שותפים אתה לא מחפש אהבה גדולה וחיבור נשמות, אלא אנשים סבבה ולא בלתי נסבלים...

אם במקרה הם יהפכו להיות חברים שלך, זה בונוס נחמד אבל לא חובה.

אני מחפש משהו שכן יתן כיוון יותר חברותיאולי1
בקרית משה אני יודעת על כמה דירותברוקוליאחרונה
לבבות נשבריםש.א.צ

בס"ד

לבבות נשברים, חלומות מתנפצים, אותיות פורחות באוויר

דיבורים, סיפורים, קשרים עמוקים, מתנפצים כגלים על הסלעים המשוננים.

דמיונות, הרפתקאות, חוויות משותפות הולכות לאיבוד. 

גלגלים מפונצ'רים, מפרשים מרוקנים. חבילות טישו ריקות. לילות לבנים. עיינים אדומות.

תחושת נבגדות. אי אמון באדם. הוצאות כספיות שהלכו סתם. אין עתיד. על העבר עדיף שלא לחשוב.

קרח מכאן ומכאן. אבוד. אין תקוות. לא הועילו הפשרות.

כל ההדרכות, כל המחשבות, שעות של דיבורים והתיעצויות. האם לא היה כאן משהו אמיתי?
ובאמת כבר חשבתי שמצאתי את בת זוגי! הקרקע כבר הייתה יציבה. הכל היה מוכן. הייתכן שהכל פתאום נגמר? ככה סתם? מדוע? האם אינני טוב? נחיתה קשה על רצפה קרה. הלב מסרב להאמין. כל רגע נראה פתאום נצח נצחים. עדיף כבר לישון לנצח. לא לראות אור יום. להתחפר עמוק בתוך המגנן והמסתור. אולי יום אחד תציץ אלי עוד קרן שמש שתתן  תקווה למציאות קצת אחרת. למקום בו אמון ושלווה נפגשים למקום בו השמחה טבועה בלבבות האנשים. למקום בו אין עוד צער ומכאוב. למקום בו אאמין שיהיה יותר טוב. למקום בו אנשים יפסיקו לספר לשון הרע. ליום בו תגיע כבר

הגאולה.

(נכתב מלבי בעקבות כמה סיפורים של חברים וקרובי משפחה שביטלו אירוסין/התגרשו אחרי כמה חודשים)

שושיאדיתאחרונה

עצוב...

אולי יעניין אותך