שלום לכולם זקוקה להתייעצות....אנונימי (פותח)
אני לא יודעת אם הגעתי לפורום הנכון אבל אנסה, יש לנו בן (כמעט בן 3) שרגיש להרבה מאכלים ביניהם ביצים (וכל מאכל המכיל ביצה) מוצרי חלב, שומשום, בוטנים, אגוזים ואני ממש מתקשה למצוא לו מאכלים למשל לארוחת ערב שבד"כ אני נותנת ביצה/ גבינה/ חלב/ דייסה ולו אני לא יכולה לתת.
 גם ממרחים כמו טחינה, חומוס קנוי, ממרח אגוזים, ממרח בוטנים, חלבה הוא לא יכול לאכול!!!!
ממרח שקדים או שקדיה הוא לא אוהב... מאוד אוהב ממרח תמרים.
כל ערב אני מנסה להמציא לו מה לאכול אבל האמת שדי נגמרו לי הרעיונות.
היינו אצל דיאטנית והיא סבורה ובצדק שהמשקל לא משהו בכלל, המליצה לי לתת לו כדורי קלציום כי אין לומקורות של סידן ואני לא מעוניינת בכדורים בגיל הזה.
אשמח מאוד- א.  לקבל רעיונות לארוחות מזינות וקלות (לארוחת ערב מהירה) שמכילות פחמימה +חלבון.
ב. רעיונות לממרחים למריחה בסנדוויץ.
ג. וגם... אם יש למישהו מתכון לעוגה או עוגיות בלי ביצים אשמח מאוד לקבל!!! (חוץ מעוגת שוקולד אני מכינה לו כמעט כל שבת...)
מקווה שלא הלאתי אתכם יותר מידי תודה רבה!!! מאמא שמנסה אך התעייפה...
שלום לךאנונימי (פותח)
אני ממליץ לך באופן דחוף להכנס לקומונה בתפוז בשיטת קינגסטון קליניק שם מייעצת חיה פיק, מקווה שהיא תוכל לעזור לך בע"ה.
פשוט כיתבי בגוגל קינגסטון קליניק ותכנסי לקומונה, בהצלחה ובריאות שלמה!
מצתרפת להמלצהבלה
תכנסי לעמוד הראשי בתפוז
תרדי קצת למטה לרשימת הקומונות ותכנסי לקומונת קינגסטון.
יש אפשרות לפתור את בעיית האלרגיות מהשורש אם את רוצה לנסות.
את יכולהאנונימי (פותח)
להכין סלט , לתת לו פיתה , צ'יפס (חותכים תפוחי אדמה מוסיפים שמן ומלח ואופים.) , אטריות (ישנם מליוני רטבים.) וכו'
חלבון?מאמע צאדיקה
דגים, בשר
תודה על הרעיונות אשמח לעוד בבקשהאנונימי (פותח)
לצדיקה אחותך הוא אוכל בשר/ דג לארוחת צהריים, עם ארוחות ערב יש לי בעייה...
דגן+קיטניה=חלבוןמאמע צאדיקה
הילדעדיין בדרך
קודם כול זה באמת בן קצת קצת בעיתי כי גם אני שהיתי קטן היה לי תסיפור הזה tz ,nahfh kpbe tu,u
אמא מדהימה את..!!-Rעות-
בס"ד
 
ב"ה..כל הכבוד את אמא נפלאה באמת שזה מרגש!..
 
-תכיני לו סלט ירקות כייף כזה -שיגרה אותו לאכול-
 
-אפשר שניצל תירס-וכול הטבעול למינהם..
 
-אולי כל מיני סוגי דגנים אם חלב סויה..
 
אממ..באמת שניסתי לעזור..
 
המנמון הצלחה שהיה לך!!!..
 
 
שלום לך- מכירה את הבעיות מקרובאביגילי
אצלנו בבית יש המנעות מביצים חלב בוטנים בשר אדום וגלוטן- וחלק נכון רק על חלק מאיתנו- כך שהמצב מורכב ומאתגר ואני מזדהה איתך לחלוטין.
קודם כל יש ספרי בישול מותאמים, יש אפילו ספר באנגלית שהשם שלו הוא משהו כמו "ללא ביצים, ללא חלב ללא בוטנים". בחיפושים באינטרנט כדאי לחפש בעיקר באנגלית, שם מאוד נפוץ למצוא אתרים שלמים לאוכל "ללא..."

דבר ראשון אני רוצה להתיחס לבקשה שלך לארוחת ערב קלה- בעלי אומר שתשכחי מזה (הוא הפז"מניק באלרגיות) כמיו שאת תיארת שאת לא יכולה לשלוף חביתה וגמרנו- האוכל שילדך צריך דורש השקעה, אבל אני יכולה לעודד אותך שאחרי שנערכים ומתסגלים- הרבה יותר קל ואפשר בהחלט לאכול טוב.

הייתי השבוע אצל תזונאית שהציעה לי לאכול שקדים כבסייס לסידן. בנוסף- טחינה זה מקור עשיר לסידן. את יוכלה להכין עוגיות שקדים (אין לי מתכון) ועוגיות טחינה (יש לי מתכון אם את רוצה)- עונה לך על צורך של שני סעיפים.
ממרחים- טחינה גולמית, טחינה שמערבבים  אותה בבית, חומוס ביתי (יש לי מתכון אם את רוצה)
ממרח תמרים אם את רוצה לחסוך בסוכר שמוסיפים לממרח המוכן, יש יסת תמרים שאפשר לקנות בחנויות טבע- מן הסתם לדלל קצת. לא ניסיתי- רק מציעה. בחנויות טבע (כמו ניצת הדובדבן בגבעת שאול ירושלים )יש מבחר גדול של ממרחים- תלכי תסתכלי על המדפים לקבל השראה.
מולסה (לשים לב שללא גופרית!) עשירה מאוד במינרלים (אני מתעצלת לחפש את המחברות שלי עכשיו לכן אני לא זוכרת אילו) . היא מתוקה ובריאה אם את רוצה לתת לו (ולא רק לו) משהו מתוק ומזין. תערובת של מולסה עם טחינה על לחם, או דבש וטחינה- טעים מאוד.
(כתבת שהוא לא יכול לאכול חלבה, אבל טחינה היה נשמע שאפשר רק לא אוהב, הבנתי נכון? כי הכל שומשום)

את יודעת שהלחם הרגיל של אנג'ל וכאלו הוא בלי ביצים, נכון?

אפשר להכין קוגל בלי ביצים- אני מכינה קוגל אטריול ותפו"א בלי ביצים, וזה נדבק ונשאר יפה. (מתכונים אם את רוצה)
אפשר להכין פנקייק בלי ביצים ( יש לי מתכון)
בצק ממולא בירקות או פירות

עוד עוגיות- יש לי קוואקר וצימוקים, קוקוס

אפשר להכין רסק תפוחים ביתי- להיט אצלנו

כשבעלי היה קטן הוא אכל קורנפלקס עם מיץ תפוחים, וגם האחים וחברים שלו הסתדרו עם זה יפה מאוד. מציעה לך לא לקנות קורנפלס רגיל שלא בטוח שתועלתו מרובה מהמזיקים שבתוכו, אלא ברנפלקס או אחרים ממדפי חנויות הטבע (פצפוצי אורז אפשר לקנות שקית בפחות מ7 ש"ח)

כדאי מאוד לתת לכך המשפחה הרגלים של ירקות רבים בארוחת ערב, יתן לו הרגל טוב לאורך שנים

אולי את יכולה להתיעץ עם הצוות במרפאת האלרגיה, עוברים אצלם המוני אנשים במצב דומה, מן הסתם יש להם נסיון.
תשאלי גם אם הוא יכול לאכול גבינות צאן או יוגורט. אלו מאכלים יותר עדינים, ויכול להקל תזונתית.

ותגלית המאה- מיונז ללא ביצים-!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!     יש זבל שאפשר למצוא בחו"ל, ויש מיונז טופו בחנויות טבע (כדאי להשוות מחירים. הטווח הוא בין 14.5 ל19 פעם אחרונה שבדקתי)

אז אני מציעה לך מתכונים של
עוגיות טחינה
עוגיות קוואקר וצימוקים
עוגיות קוקוס  (בכלל עוגיות יותר קל מעוגה- היחידה הקטנה הרבה פחות מתפוררת)
רסק תפוחים
חומוס ביתי
פנקייקס
קוגל אטריות
קוגל תפו"א
קוגל גזר
(אם את רוצה שאני אכתוב מתכונים, אז אני אוכל תוך כדי לראות מה עוד יש לי, כתבתי רק מה שבא לי לראש. תשלחי לי מסר כדי שאני אראה את התגובה)

אשמח לתגובה לדעת אם מה שכתבתי הועיל לך
ושולחת לך ח"ח לאמא מסורה!!!
ישר כוח על המאמר!!!כולנו זכינו ללמודמאמע צאדיקה
אני טוענת שמי שאסור לו לאכול דברים- מגלה שיש לו רשימה של יותר דברים בריאים שכן מותר לו---
מאשר מי שמותר לו הכל היה חולם על רשימה כזאת....
רעיונותמומין אמא
מקווה שהרעיונות יעזרו
טופו- אפשר להכין המון דברים- אני ירדתי  ממוצרי חלב והכנסתי בחודש האחרון טופו הביתה והילדים שלי ממש אוהבים: אפשר לקנות טופו מעושר בסידן.
יש לי מתכונים ל:
ריבועי טופו
תבשיל פתיתים עם טופו ובטטה
קציצות טופו- מעולות - הילדים ממש אהבו
עוגת דבש תמרים ללא ביצים
עוגת שוקולד או חרובים ללא ביצים
חלה לשבת ללא ביצים
 
בשביל חלבון אפשר גם להכין דוחן וקינואה
דייסת קוואקר- לא.ערב מהירה- אפשר לשדרג עם כל מיני הפתעות בפנים- צימוקים
חמוציות, להוסיף סוכר או סילאן להמתקה
 
אמשיך לחשוב על עוד רעיונות...
בשביל מתכונים תכתבי מסר אלו מתכונים את רוצה
בהצלחה 
רעיון קטן,עוגיות תמרים..אמא קטנה
הבנתי שהוא אוהבת ממרח תמרים...ואלו עוגיות פשוטות ,ובלי ביצים כבקשתך=].
הינה המתכון:
4 ורבע כוסות קמח
חצי כוס שמן
בערך כוס מים
שקית אבקת אפיה
2 כפות סוכר
 
יוצא 4 עלים מהבצק.20x30 סנטימטרים בערך.
המילוי:כמעט קופסא שלמה של ממרך תמרים,מוסיפים חצי כפית ציפון[אבקה] וכפית קינמון.
לפי הטעם כמובן תשימי כמות של ממרך תמרים על כל עלה.
מגלגלים את העלים כמו שבלול מניחים בתבנית וחותכים[ לא ממש,יותר לסמן לך עוגיות של 2 סנטימטר בערך] ואחרי האפיה יותר קל לחתוך כך.
20 דקות על חום של 180 מעלות,עד שהבצק חום...[הם מתקשות קצת יותר אחרי שמתקררות.
 
אנחנו משוגעים על זה,זה נגמר תוך יומים...
בתאבון וישר כוח על היותך אמא לתפארת,בהצלחה!
 
תיקונים...אמא קטנה
סליחה ,מרוב להיות עסוקה בעוד כמה דברים ביחד,טעיתי בכתוב...
אוהב ולא אוהבת...ובממרך תמרים להוסיף-ציפורן..
ממש התרגשתי!!!אנונימי (פותח)
סליחה... ממש התרגשתי לקרוא אתאנונימי (פותח)
התגובות של כולכם, תודה רבה!! כבר כתבתי לעצמי כמה רעיונות, איזה כיף!
אביגילי- ממש השקעת תודה. טחינה אסור לו לאכול, הוא רגיש לשומשום. אשמח מאוד לקבל ממך מתכונים של פנקייק בלי ביצים, קוגל , עוגיות שקדים וכו' אם לא קשה לך כמובן (חוץ מעוגת שוקולד, כבר יש לי מתכון) דרך אגב מה זה מולסה? אהבתי את הרעיון של מיץ תפוחים ופצפוצי אורז או קורנפלקס.
למומין אמא תודה על התייחסותך אך סליחה על הבורות מה זה טופו?
לאמא קטנה- תודה רבה על המתכון, אני באמת אופה עוגיות דומות לאלו, יהיה נחמד לגוון.
שוב תודה רבה לכוווולם!!!!
בבקשה, מתכונים----אביגילי

א. הכי חשוב יצירתיות ואלתור, רוב במתכונים שלי היו עם ביצים, והוצאתי. לא לפחד כלל!  וגם לחפש באינטרנט.

ב.עוגיות שקדים אין לי מתכון, כבר כתבתי זאת.

ג. טופו- תוצר של פולי סויה, משמש חלבון צמחי.  מקורו מיפן. הבן שלך אוכל חלבון מן החי, לענ"ד יותר טוב לתזונתו ולהתפתחותו בלי הטופו.

ד. ירקות, דגנים, קטניות- קבוצות מאכלים שכדאי לך להכיר. אני לא כותבת, כי אין הבדלים מהרגיל, הקושי הוא באמת בעיקר באפיה.

ה. תשמחי שהבן שלך עדיין בגיל שבול לומדים להכיר מאכלים, הוא ילד לאהוב את מה שטוב לו.

ו. הרבה הצלחה!!!



פנקייק בלי ביצים
1 1/2
כוס קמח מלא
1
כפית מלח
3
כפות סוכר
1 3/4
כפית אבקת אפיה
--->
לערבב את הנ"ל ולהוסיף:
3
כפות שמן
1 1/4
כוסות מיץ (להוסיף בהדרגה)

לערבב ולטגן

גיוונים שלי:
במקום אבקת אפיה- 1 כפית סודה לשתיה + כף חומץ.
במקום חומץ- חצי אשכולית סחוטה ענתה על סעיף הטעם והחומציות בצורה נהדרת.
גיווני טעם שגם מוסיפים חוזק לבלילה : שקדים/אגוזים/קוקוס טחון (אפשר לטחון הבבית במעבד מזון) - מוסיף לחות ומשמר את הפנקייקס מהתפוררות
רסק תפוחים (מעולה להוסיף למאפים מתוקים מתאימים- מחזק את הבצק)
פירות מרוסקים סתם לטעם, קינמון סתם לטעם



----->
קוגלים: בעיקרון מתכונים סטנדרטיים , יעני עם ביצים, אני הוצאתי והולך מצוין. מה שטוב זה שהם כל כך טעימים שגם אם מתפורר רוצים לאכול

קוגל אטריות
1
חבילה אטריות רחבות מבושלות - עובי בינוני
1/3
כוס שמן (כמות משוערת אחרי המרה ממרגרינה)
1
כוס סוכר
1
קורט מלח (קורט זה הכמות שנכנסת באופן סביר בין האגודל והאצבע)
1/3
כוס מיץ לימון
1
כפית תמצית וניל
רסק תפוחים- (קופסת שימורים מספיקה לי לכמות כפולה של המתכון)
אפשר להוסיף: 1 כפית קינמון, צימוקים, אננס וכו' כיד הדמיון

אפיה- 175 מעלות. בערך שעה וחצי בתנור עד להזהבה


קוגל גזר
1/2
כוס סוכר
1/2
כוס שמן (בד"כ אני מכינה כמות גדולה ולא מכפילה שמן, ממליצה להוסיף בהדרגה)
--->
לערבב
2 1/2
כוסות גזר מגורר
1
כפית מיץ לימון
--->
אחרי שמגררים את הגזר להוסיף את המיץ
במקור: 1 כפית אבקת אפיה
1
כפית סודה לשתיה
--->
למהול ביחד במים קרים
אני עושה: רק 1 כפית סודה לשתיה. (המרכיב החומצי מכיע מהלימון הנ"ל)
1
כפית מלח
1
כוס קמח

לערבב הכל. אני אוהבת שיש יותר נוכחות של גזר בקוגל, אז אני שמה הרבה גזר בלי להוסיף קמח, וכמובן אין צורך בעוד שמן וסוכר

אופה שעה ב180 מעלות

קוגל תפוחים- יוצא כמו עוגה, ומתאים לשילוב כתוספת או מנה אחרונה (אם זה תוספת רק כדאי להיות מודעים לכמות הסוכר )
12
תפוחים קלופים, פרוסים וסדורים בתבנית
לבזוק מעל: 1/2 כוס סוכר (אני שמה הרבה פחות)
1
כפית קינמון
--->
בקערה נפרדת לערבב:
1
כפית אבקת אפיה
1 1/2
כוס סוכר
1
כוס קמח
1/2
כוס שמן

מערבבים למרקם די נוזלי שיתפשט בין פרוסות התפוחים, ויוצקים מעל התפוחים התבנית.
לתנור לשעה- 180 מעלות.

קוגל תפו"א- אני רק מקפידה לסחוט היטב את תפוחי האדמה אחרי הגירור
3-4
תפו"א בינוניים קלופים ומגוררים
1
בצל קלוף ומגורר
1/3
כוס שמן
1/4
כוס קמח / קמח מצה
2-2 1/2
כפית מלח
1
כף פלפל (אפשר בהחלט להוריד בכמויות של מלח-פלפל- בכמויות אלו יוצא חריף ומלוח, ולא כדאי במיוחד לילדים.)

אחרי שאת מגררת את התפו"א- צריך להוציא את הנוזל, אני אישית מעדיפה לסחוט אותם ביד מעל מסננת, וכך זה הולך מהר ואין זמן לתפו"א לקבל צבע מאפיר.
מערבבת את הכל מהר, ומעבירה לתבנית. אם יש עוד נוזל בקערה, לא להעביר אותו לתבנית. היובש הוא סוד מוצקותו של הקוגל, ואל דאגה הוא יוצא טעים ועסיסי. והופ לתנור!!! אפיה שעה עד שעה וחצי עד שהקוגל מוזהב, והוא יבש בבדיקת קיסם.
(
הספר אומר שזו כמות ל8 איש, מנסיוני זה לא כ"כ הרבה)

מאפינס תירס / לחם תירס
2
כוס קמח תירס (צריך לבדוק אותו)
1
כוס קמח חיטה/ כוסמין וכד'
2
כוס מים
1/2
כוס סוכר
5
כפות שמן
2
כפיות מלח
1
כפית סודה לשתיה
1
כף חומץ

לערבב הכל, ואפשר לחלק לתבנית שקעים (10 דק' אפ') או לאפות בתבנית מרובעת (חצי שעה ולבדוק בקיסם)

מאפינס סובין - עוגה אישית
1
כוס קמח מלא
1
כפית אבקת אפיה
1 1/2
כוס סובין חיטה
1/2
כוס סוכר חום
1/4
כוס קוקוס
מלח
קינמון
1/4
כוס שמן
1+
כוס מיץ
אפשר להוסיף צימוקים/ פצפוצי שוקולד....

לערבב, לצקת לתבנית שקעים ולאפות כרבע שעה 180 מעלות.
לשמור במקפיא- ואפשר לאכול ישר מהמקפיא בלי להפשיר אותם.

בצק בסיס- מתאים למילוי ירקות, בשר, דג ותערובותיהן (חברתי משתמשת גם למתוק, אני לא אוהבת , וגם הוספתי לזה תיבול)
2
כוסות קמח
1/4
כוס שמן
2/3
כוס מים חמים (מהרתחה בקומקום)
1
כפית מלח
--->
למילוי לא מתוק הוספתי לבצק אבקת שום, אבקת בצל והוסיף המון.

לעבד לבצק אחיד, אפשר להשמתש מיד, אפשר להניח במקרר לחצי שעה ויותר
מרדדים, ממלאים. זמני אפיה אני לא יודעת לומר- כל מילוי בעל לחות שונה, משפיע על האפיה. אבל זה לא ארוך (ממוצע רבע שעה למיטב זכרוני)


עוגיות קוואקר וצימוקים-  פיתוח אישי שלי!!!!  ואני יודעת שזה טעים כי ביקשו ממני את המתכון

1 כוס קמח מלא

2 1/2 כוסות שיבולת שועל (דק)

1 כוס סוכר

1 1/2 כפית קינמון

1כוס צימוקים

1/3 כוס שמן

3/4 כוס מים


לערבב, להכין עוגיות, ולאפות



עוגיות קוקוס

1 כוס סוכר

2 כוס קמח

1 1/2 כוס קוקוס

1/2 כוס שמן

1/2 כוס מים

1/4 כוס מיץ תפוזים

זנגוויל טחון

תמצית וניל


לערבב, להכין עוגיות, ולאפות




נכתב גם עבור ניקים אחרים שביקשו, ובמיוחד ובאהבה לצדיקה אחותך!!! 

לאביגילימומין אמא
קודם כל -תודה על כל המתכונים- גורם לחשק לניסויים חדשים במטבח.
רציתי לשאול מה הבעיה עם טופו?
אני לא צורכת מוצרי חלב אבל אוכל חלבון מן החי - כלומר עוף דגים וכדו'
והמליצו לי לאכול טופו כדי שלא יהיה לי חוסר בחלבון כי מנת בשר ביום לא מספיקה.
 
אשמח לדעת אם יש גישות שונות לגבי אכילת טופו
 
יום נפלא
מן הסתם יש כמה גישות לגבי טופואביגילי
אני לא מכירה מגוון דעות, אבל מכיוון שזה מאוד טרנדי- אני מניחה שיש ממליצים, ומכייון שהמורה שלימדה תזונה במכללה שלנו התנגדה, אני יודעת שיש מתנגדים.

טופו שייך לתזונה, מזרחית, והנסיון להעביר אותו לתזונה המערבית שלנו, לא מתאים, לפחות לא כרגע. יכול להיות שבעוד כמה דורות, תהיה הסתגלות.

א. סויה מכילה פיטואסטרוגנים- חומרים צמחיים הדומים להורמון המין הנשי אסטרוגן. אחת הסיבות להתבגרות המינת המוקדמת של התקופה הזו נובעת מצריכת הסויה הגדולה של טבעול ודומיו (אני משערת שרוב הילדים אוכלים יותר טבעול מטופו גולמי)  -- יש בימינו בנות שמקבלות מחזור הרבה לפני גיל עשר, מה שלא היה קיים בזמני, ואני לא כ"כ מבוגרת.
ב. לסויה יש איכות אנרגטית מקררת- כך מתייחסים אליה במזרח שהוא מקורה, וכך צריך להתייחס אליה אם אנחנו מאמצים את אכילתה כאן. לגדילת ילדים ולנשים בגיל הפוריות חשוב לשמור על חום אנרגטי ברחם, ולכן אכילת הטופו לא מועילה.

משתי הסיבות הנ"ל יוצא שלנשים בגיל המעבר ומעלה, אפשר לאכול טופו- הוא יתן להם דברים שטובים בשלב ההוא של החיים.

אני מבקשת לראות את הדברים הנ"ל בתור ידע בלבד ולא בתור המלצה תזונתית, אינני תזונאית ומי שמבקש לדעת מה לעשות הלכה למעשה שיפנה לתזונאי  (נטורפתיה ברפואה משלימה, דיאטה קלינית במערבית)

לאביגילי החמודה!!אנונימי (פותח)
תודה רבה איזו השקעה!! יישר כח ענק על האכפתיות האמיתית והחשיבה עבורינו. כיף לגלות כמה עמ"י צדיק! אני כבר אדפיס לי את המתכונים ואתחיל לנסות ,זה נשמע טעים מאוד.
תודה גם בשם הילד המתוק שלנו!
אנחנו...
שכחתי לשאול...אנונימי (פותח)
האם אפשר להחליף את הקמח המלא בקמח לבן?
מן הסתם כן.אביגילי
ההחלפה עשויה להשפיע על כמויות הנוזלים הנדרשות, זה הכל

בהנאה!
"צדיקה תגידי לאחותך- לא לי"מאמע צאדיקה
וגם אני הדפסתי לי את כל מה שכתבת....
התשתית הראשונית של מחברת מתכונים של כלה צעירה....
pitaron la behaya shelachאנונימי (פותח)
call nisan morgenshtein he is the person you are looking for his nomber is:025860221
he has alreddy made mirecales mouch biger then your tiny problem
do not miss the chance of chenging you san life quoloty.
dan david ben hevron 
מולסה..ילץ
 
היתי צריך פעם לאכול את זה למשך תקופה, אני אישית לא אהבתי, כי זה יותר מידי מתוק, אבל שווה לנסות.
 
בהצלחה!!.
גם אנחנו באותה הסירה..המלצה לטיפולאנונימי (פותח)
בס"ד
 
שלום וברכה,גם לנו יש ילד מתוק וצדיק שאלרגי לחלב,ביצים,קמח לבן,בוטנים,תפוחי אדמה...
 
בשנה האחרונה אנו מטפלים בו בשיטה הנקראת "מוח אחד" וראו זה פלא,לאחר מספר חודשים של טיפולים לא תכופים רוב האלרגיות התבטלו!!
 
בשבוע שעבר התבשרנו שגם האלרגיה החמורה ביותר שלו האלרגיה לחלב התבטלה!
 
הטיפול הוא מיוחד ומבוסס על הרגש ,כמובן שחייבים לזכור שתפילה ואמונה עושים חצי מהדרך והשאר היא חובת ההשתדלות שלנו.
 
כדאי לברר על השיטה(אנחנו מטפלים אצל אשה בשם מיכל שרביט וידוע לנו על עוד כמה מטפלים מעולים)
 
בהצלחה
 
היינו שם...אנונימי (פותח)
ניסינו מוח אחד, המטפלת אמרה שזה טיפול ארוך כי הרגישות 'יושבת חזק' ומה אגיד? היה לנו קשה להמשיך לקחת אותו כי בדיוק ילדתי וכו' אבל טוב לגלות שזה מבטל רגישות לגמרי. לא ידעתי. תודה!
 
רעיונותחילזון 123
אפשר לבשל כל מיני דגנים שיהיה מגוון: כוסמת\קינואה\סוגי אורז שונים\חיטה\עדשים (מותר לו את כל אלה?)
לדעתי ארוחת ערב של כוסמת וירק מבושל כמו תירס זה טעים מאד
 
האם הוא רגיש לכל סוגי האגוזים? מה עם צנוברים\קשיו\אגוז ברזיל\גרעיני חמניה\דלעת
מה עם חומוס לא קנוי, הגרגרים? מותר לו?
 
מותר לו שיבולת שועל?
 
אפשר להכין "חלב" צימחי ולאכול עם קורנפלקס\שלווה. אפשר גם להוסיף צימוקים שיהיה מתוק יותר.
אפשר להכין חלב משיבולת שועל: משרים קצת במים רותחים או מבשלים קצת ומערבבים בבלנדר עם מים למרקם הרצוי, כדאי להוסיף סוכר או הכי טוב תמרים.
אפשר להכין את הנל גם מאורז מבושל.
 
חלב צימחי מעולה זה גם צנוברים+מים+תמרים או כל אגוז אחר ממה שהזכרתי למעלה.
 
 
 
 
תירס זו פחמימה, לא ירקאביגילי
עוגהחילזון 123
חשבתי גם על זה שאם את רוצה משהו מתוק
אז לא חייבים עוגה אפשר למשל כדורי שוקולד או כדורי תמרים
 
רוצה לספר לכם ש...אנונימי (פותח)
ביומיים האחרונים גיליתי שאכן המצב לא קודר כמו שחשבתי.... קודם כל באמת
לקחתי את העצה של אביגילי, נכנסתי למטבח והתחלתי לאלתר ומה שיצא היה
נחמד-
'זרקתי' למעבד המזון שקדים, צימוקים, סולת שרויה במים רותחים, קצת שמן, דבש, טיפה קמח וקוקוס ויצאו לנו.... עוגיות מה זה טעימות
 
וכן הכנתי לו דייסה על בסיס סולת(נראה לי שאפשר גם עם קוואקר), צימוקים, רסק תפוחים ומים ויצא ממש נחמד.
 
אביגילי- הכנתי את הקוגל תפו"א סוף הדרך... (אל דאגה בכוונתי לנסות את שאר מתכונייך...)
 
בקיצור התחלתי להנות מהעניין והקטנצ'יק בינתיים מוכן לטעום.
 
אז-קיבלתי מהדיון הזה לא רק מתכונים מעולים ומגוונים אלא גם את הדחיפה להעז ולנסות מתכונים מאולתרים ולא להיקבע לשבלונה....
 
 לחילזון 123 מותר לו את הקטניות שציינת,לגבי שיבולת שועל -כשהוא היה קטן יותר הוא היה רגיש גם לזה, אני צריכה לבדוק מה מצבו היום ו...אשמח לדעת איך מכינים קינואה? אהבתי את הרעיון של חלב צמחי, תודה.
בשמחה!אביגילי
כיף לשמוע שבאמת עזרתי
קינואה- בישול כמו אורז, פי 2 מים
בישול על האש לרבע שעה, אח"כ מכבים את האש ומחכים רבע שעה
קינואהחילזון 123
אני גם מכינה כמו אורז,
אני אוהבת לאדות בסיר קצת בצל קצוץ, גזר מגורד,קישוא מגורד אם יש וזה נותן לזה קצת יותר טעם לדעתי.
אפשר בטח להוסיף דברים אחרים.
וחשבתי על עוד משהוחילזון 123
בקשר לעוגות - את יכולה להכין כמו עוגת שמרים אבל רק בלי הביצה ולמלאות את זה בתמרים מרוסקים בבלנדר או שוקולד כמובן.
 
את יכולה אולי גם להכין חומוס ביתי\ ממרח עדשים\ממרח זיתים
 
מרק עדשים יכול גם להיות ארוחת ערב נחמדה בעיקר בחורף
 
חלב צימחי יש אגוזים שצריך קצת לסנן את זה אחרי שמרסקים כי נשארות קצת חתיכות (תלוי בחוזק של הבלנדר)
 
 
כדורי שקדים ותמרים מצוינים!אנונימי (פותח)
פשוט וקל-
 
מכניסים לבלנדר כוס שקדים קלופים ו3/4 כוס תמרים מגולענים.
מפעילים את הבלנדר עד שהכל הופך לעיסה אחידה,
יוצרים כדורים (שאפשר לגלגל בקוקוס/שברי אגוזים/ סוכריות צבעוניות וכו').
 
מכניסים למקרר!
זהו!
 
טעים חבל"ז ומתאים גם לפסח!
 
בתאבון, בהצלחה ורק בריאות!
תודה רבה! נשמע באמת טעים.אנונימי (פותח)
יש לך מתכון לעוגת שמריםאנונימי (פותח)
בלי ביצים? ניסיתי פעם לאפות עוגת שמרים בלי ביצים ויצא קצת יבש. אשמח לקבל מתכון . תודה!
בבקשה עזרו ליאנונימי (פותח)
אני אלרגית לביצים וכנראה lactose intolerent .
אני רגילה לצרוך בעיקר מוצרי חלב ומאוד קשה לי בלעדיהם.
מה עוד שאינני אוכלת חומוס , טחינה , קטשופ , חלבה , טופו , קינואה , וכל דבר חריף מכיון שאני לא אוהבת את הטעם.
גם כן, אני מאוד בררנית בנוגע למה שאני אוכלת , וקשה לי למצוא מה לאכול.
לבית הספר אני לרב לוקחת לחם או פיתה ריקה . בצהרים ובערבים אני לרב אוכלת אטריות או נקניקיות עם מלפפון ועגבניה . אני יודעת שזו לא תזונה טובה , אבל אין לי כח להשקיע בארוחות . בסך הכל לפעמים אני רעבה . אם יש לכם הצעות לדברים מהירים שאפשר לאכול  ולקחת לביה"ס במקום סנדויץ' אני מאוד מאוד ישמח.
אני יודעת שזה לא בדיוק עונה לשירשור אבל זה קשור לנושא השירשור.
            בתודה מראש
                                 איילת ס
את אוכלת ירקות? פירות?חילזון 123
כמו בטטה, קישואים?
זיתים? אורז? עדשים? אפונה? תירס?
תמרים? אגוזים? שקדים?
 
אפשר לחם עם פרוסות בטטה אפויה
אפשר להכין ממרח זיתים (זיתים עם שמן זית בבלנדר ותבלינים\שום אם את אוהבת)
את יכולה לקחת תירס מבושל או שימורים
קופסת פירות\ירקות גדולה שאפשר לנשנש במשך כל היום.
אולי סלט חסה גדול?
 
נדמה לי גם שמי שרגיש ללקטוז יכול לקחת איזה כדור לפני האוכל שאז כן אפשר לאכול מוצרי חלב לא?
יש לי כל  יש לי רבאנונימי (פותח)אחרונה
לך בביתך
אוהבי תמרים יכולים לאכול סילאן. זה הולך טוב עם לחם\ דגנים\ בתוך עוגות ועוד
אפשר לעשות דיסה בלי חלב על בסיס מים.

לדעתי כדאי לנסות לפתור את הבעיה מהשורש אך בנתיים להמשיך להתענין לגבי מאכלים ומתכונים וגם לעשות מדי שנה בדיקת דם לברר מה חסר לו. אם בכלל
להזהר מרופאי אליל המבטיחים בריאות ונותנים רק ניקוי יסודי לארנק.
ישר כח לך את נשמעת אמא מסורה ואוהבת באמת!
בברכת חיים מאושרים ובריאים בנחת  
כרום וכולסטרול: מחקרים מסוימים הראו שתוסף כרומיוםתזונה קובי עזרא

: מחקרים מסוימים הראו שתוסף כרום עשוי להוביל להפחתה מתונה ברמות הכולסטרול הכולל ורמות הכולסטרול LDL (ליפופרוטאין בצפיפות נמוכה), המכונה לעתים קרובות כולסטרול "רע". עם זאת, ההפחתות נוטות להיות קטנות יחסית וייתכן שאינן משמעותיות מבחינה קלינית עבור כולם.

 

האם אפונה בריאהתזונה קובי עזרא

 

אפונה עמוסה בחומרי הזנה חיוניים כמו ויטמינים (ויטמין K, ויטמין C, ויטמין A וויטמינים מקבוצת B) ומינרלים (ברזל, אשלגן ומגנזיום). הם גם מספקים סיבים תזונתיים וחלבון.

אפונה היא מקור טוב לסיבים תזונתיים, שיכולים לסייע בהורדת רמות הכולסטרול ולהפחית את הסיכון למחלות לב. בנוסף, תכולת האשלגן שלהם תומכת ברמות לחץ דם בריאות.

כןאנונימי (2)אחרונה
סירטואין דיאטה, מה צריך לדעת על סירטואין: השפעתו עתזונה קובי עזרא

, מה צריך לדעת על סירטואין: השפעתו על הבריאות והכושר. 

 

קפה כולסטרולתזונה קובי עזרא

בעוד לצריכת קפה עשויה להיות השפעות מסוימות על שומני הדם, חשוב לציין שההשפעה הכוללת נחשבת בדרך כלל צנועה. לצריכה מתונה של קפה (בסביבות 3-4 כוסות ליום) לא סביר שתהיה השפעה שלילית משמעותית על שומני הדם עבור רוב האנשים, במיוחד אם יש להם תזונה ואורח חיים בריאים.

כמו בכל שיקול תזונתי, תמיד עדיף להתייעץ עם איש מקצוע בתחום הבריאות או עם דיאטנית רשומה לקבלת ייעוץ מותאם אישית המבוסס על המצב הבריאותי והיעדים הספציפיים שלך.

רק decafאנונימי (2)אחרונה

אבל

אישית טעם הקפה שנוא עליי

דובדבנים בריאותתזונה קובי עזרא

לנוגדי החמצון בדובדבנים עשויים להיות השפעות נוירו-פרוקטטיביות, המסייעות בשמירה על בריאות המוח ועלולה להפחית את הסיכון לירידה קוגניטיבית הקשורה לגיל. מחקרים מסוימים מצביעים על כך שדובדבנים עשויים גם לשפר את הזיכרון והתפקוד הקוגניטיבי. #דובדבנים

דובדבנים זה מגעילאנונימי (2)
תודה על מה שבראתתזונה קובי עזראאחרונה

"מי שמבחין בטעמו האמיתי של מה שהוא אוכל, לעולם לא יהיה זולל."

עדשים בריאות, עדשים בריא או לאתזונה קובי עזרא

?

לעדשים יש יתרונות בריאותיים רבים הודות להרכבן צפוף החומרים התזונתיים. הנה כמה יתרונות מרכזיים:

1. עשיר בחלבון: עדשים הן מקור מצוין לחלבון על בסיס צמחי, מה שהופך אותן לתוספת חשובה לתזונה צמחונית וטבעונית. חלבון חיוני לצמיחת שרירים, תיקון ותפקוד הגוף הכללי.

2. עשיר בסיבים: העדשים עמוסות בסיבים תזונתיים, מסיסים ובלתי מסיסים. סיבים מסייעים לעיכול, עוזרים לווסת את רמות הסוכר בדם ומקדמים מעיים בריאים. זה גם תורם לתחושת שובע ויכול לסייע בניהול משקל.

3. ידידותי ללב: הסיבים המסיסים בעדשים מסייעים בהפחתת רמות הכולסטרול, ובכך מפחיתים את הסיכון למחלות לב ושבץ מוחי. בנוסף, העדשים דלות בשומן רווי ונתרן בעודן עשירות באשלגן, התומך בבריאות הלב.

4. ויסות סוכר בדם: תכולת הסיבים הגבוהה בעדשים מאטה את ספיגת הגלוקוז, ועוזרת לייצוב רמות הסוכר בדם. זה מועיל במיוחד עבור אנשים עם סוכרת או אלה בסיכון לפתח את המצב.

5. ארוז בחומרים מזינים: עדשים הן מקור טוב לויטמינים ומינרלים חיוניים, כולל חומצה פולית, ברזל, מגנזיום ואשלגן. חומרים מזינים אלו חשובים לייצור אנרגיה, יצירת תאי דם אדומים ושמירה על הבריאות הכללית.

6. ניהול משקל: עדשים דלות בקלוריות ובשומן בעודן עשירות בסיבים וחלבונים, מה שהופך אותן לבחירה מספקת במזון שעשויה לסייע בירידה במשקל או במאמצים לניהול משקל.

7. בריאות מערכת העיכול: תכולת הסיבים בעדשים מקדמת יציאות קבועות ומסייעת במניעת עצירות. זה גם תומך בצמיחה של חיידקי מעיים בריאים, תורם למערכת עיכול בריאה.

הכללת עדשים בתזונה יכולה להציע את היתרונות הבריאותיים הללו ועוד. עם זאת, תמיד עדיף להתייעץ עם איש מקצוע בתחום הבריאות או עם תזונאי לקבלת ייעוץ מותאם אישית המבוסס על הצרכים הבריאותיים הספציפיים שלך.

איזו חפירהאנונימי (2)
אדם פסימי רואה את הקושי בכל הזדמנותתזונה קובי עזראאחרונה

אדם פסימי רואה את הקושי בכל הזדמנות אדם אופטימי רואה הזדמנות בכל קושי...

עדשים ערך תזונתי, האם עדשים זה פחמימה?תזונה קובי עזרא

העדשים עשירים בסיבים תזונתיים, המסייעים לעיכול, מעודדים תחושות מלאות ומסייעים בוויסות רמות הסוכר בדם. דיאטה עשירה בסיבים יכולה גם לתרום לניהול משקל בריא ולהפחית את הסיכון למצבים כמו עצירות, מחלות לב וסוכרת מסוג 2.

מה אכפת ליאנונימי (2)
טיפשות היא לאדם לחשוב שהוא יודע את אשר איננו יודע.תזונה קובי עזרא
🖕אנונימי (2)אחרונה
יתרונות תזונתיים של חומוס, האם חומוס משמין?תזונה קובי עזרא

, האם חומוס משמין

חומוס הוא מטבל או ממרח מזרח תיכוני פופולרי העשוי מחומוס מבושל ומעוך (שעועית גרבנזו), מעורבב עם טחינה (משחת שומשום), מיץ לימון, שום ושמן זית. זה לא רק טעים אלא גם מציע כמה יתרונות בריאותיים. הנה כמה מהיתרונות הבריאותיים הפוטנציאליים של חומוס:

עשיר בחומרים מזינים: חומוס עמוס בחומרים מזינים חיוניים כמו חלבון, סיבים תזונתיים, שומנים בריאים, ויטמינים ומינרלים. חומוס הוא מקור טוב לחלבון מהצומח ומכיל חומצות אמינו החשובות לתפקודי הגוף השונים.

 

מה אכפת ליאנונימי (2)אחרונה

אולי יעניין אותך