שלום לכולם זקוקה להתייעצות....אנונימי (פותח)
מצתרפת להמלצהבלה
חלבון?מאמע צאדיקה
דגן+קיטניה=חלבוןמאמע צאדיקה
הילדעדיין בדרך
אמא מדהימה את..!!-Rעות-

שלום לך- מכירה את הבעיות מקרובאביגילי
קודם כל יש ספרי בישול מותאמים, יש אפילו ספר באנגלית שהשם שלו הוא משהו כמו "ללא ביצים, ללא חלב ללא בוטנים". בחיפושים באינטרנט כדאי לחפש בעיקר באנגלית, שם מאוד נפוץ למצוא אתרים שלמים לאוכל "ללא..."
דבר ראשון אני רוצה להתיחס לבקשה שלך לארוחת ערב קלה- בעלי אומר שתשכחי מזה (הוא הפז"מניק באלרגיות) כמיו שאת תיארת שאת לא יכולה לשלוף חביתה וגמרנו- האוכל שילדך צריך דורש השקעה, אבל אני יכולה לעודד אותך שאחרי שנערכים ומתסגלים- הרבה יותר קל ואפשר בהחלט לאכול טוב.
הייתי השבוע אצל תזונאית שהציעה לי לאכול שקדים כבסייס לסידן. בנוסף- טחינה זה מקור עשיר לסידן. את יוכלה להכין עוגיות שקדים (אין לי מתכון) ועוגיות טחינה (יש לי מתכון אם את רוצה)- עונה לך על צורך של שני סעיפים.
ממרחים- טחינה גולמית, טחינה שמערבבים אותה בבית, חומוס ביתי (יש לי מתכון אם את רוצה)
ממרח תמרים אם את רוצה לחסוך בסוכר שמוסיפים לממרח המוכן, יש יסת תמרים שאפשר לקנות בחנויות טבע- מן הסתם לדלל קצת. לא ניסיתי- רק מציעה. בחנויות טבע (כמו ניצת הדובדבן בגבעת שאול ירושלים )יש מבחר גדול של ממרחים- תלכי תסתכלי על המדפים לקבל השראה.
מולסה (לשים לב שללא גופרית!) עשירה מאוד במינרלים (אני מתעצלת לחפש את המחברות שלי עכשיו לכן אני לא זוכרת אילו) . היא מתוקה ובריאה אם את רוצה לתת לו (ולא רק לו) משהו מתוק ומזין. תערובת של מולסה עם טחינה על לחם, או דבש וטחינה- טעים מאוד.
(כתבת שהוא לא יכול לאכול חלבה, אבל טחינה היה נשמע שאפשר רק לא אוהב, הבנתי נכון? כי הכל שומשום)
את יודעת שהלחם הרגיל של אנג'ל וכאלו הוא בלי ביצים, נכון?
אפשר להכין קוגל בלי ביצים- אני מכינה קוגל אטריול ותפו"א בלי ביצים, וזה נדבק ונשאר יפה. (מתכונים אם את רוצה)
אפשר להכין פנקייק בלי ביצים ( יש לי מתכון)
בצק ממולא בירקות או פירות
עוד עוגיות- יש לי קוואקר וצימוקים, קוקוס
אפשר להכין רסק תפוחים ביתי- להיט אצלנו
כשבעלי היה קטן הוא אכל קורנפלקס עם מיץ תפוחים, וגם האחים וחברים שלו הסתדרו עם זה יפה מאוד. מציעה לך לא לקנות קורנפלס רגיל שלא בטוח שתועלתו מרובה מהמזיקים שבתוכו, אלא ברנפלקס או אחרים ממדפי חנויות הטבע (פצפוצי אורז אפשר לקנות שקית בפחות מ7 ש"ח)
כדאי מאוד לתת לכך המשפחה הרגלים של ירקות רבים בארוחת ערב, יתן לו הרגל טוב לאורך שנים
אולי את יכולה להתיעץ עם הצוות במרפאת האלרגיה, עוברים אצלם המוני אנשים במצב דומה, מן הסתם יש להם נסיון.
תשאלי גם אם הוא יכול לאכול גבינות צאן או יוגורט. אלו מאכלים יותר עדינים, ויכול להקל תזונתית.
ותגלית המאה- מיונז ללא ביצים-!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! יש זבל שאפשר למצוא בחו"ל, ויש מיונז טופו בחנויות טבע (כדאי להשוות מחירים. הטווח הוא בין 14.5 ל19 פעם אחרונה שבדקתי)
אז אני מציעה לך מתכונים של
עוגיות טחינה
עוגיות קוואקר וצימוקים
עוגיות קוקוס (בכלל עוגיות יותר קל מעוגה- היחידה הקטנה הרבה פחות מתפוררת)
רסק תפוחים
חומוס ביתי
פנקייקס
קוגל אטריות
קוגל תפו"א
קוגל גזר
(אם את רוצה שאני אכתוב מתכונים, אז אני אוכל תוך כדי לראות מה עוד יש לי, כתבתי רק מה שבא לי לראש. תשלחי לי מסר כדי שאני אראה את התגובה)
אשמח לתגובה לדעת אם מה שכתבתי הועיל לך
ושולחת לך ח"ח לאמא מסורה!!!
ישר כוח על המאמר!!!כולנו זכינו ללמודמאמע צאדיקה
רעיונותמומין אמא
רעיון קטן,עוגיות תמרים..אמא קטנה
תיקונים...אמא קטנה
סליחה... ממש התרגשתי לקרוא אתאנונימי (פותח)
בבקשה, מתכונים----אביגילי
א. הכי חשוב יצירתיות ואלתור, רוב במתכונים שלי היו עם ביצים, והוצאתי. לא לפחד כלל! וגם לחפש באינטרנט.
ב.עוגיות שקדים אין לי מתכון, כבר כתבתי זאת.
ג. טופו- תוצר של פולי סויה, משמש חלבון צמחי. מקורו מיפן. הבן שלך אוכל חלבון מן החי, לענ"ד יותר טוב לתזונתו ולהתפתחותו בלי הטופו.
ד. ירקות, דגנים, קטניות- קבוצות מאכלים שכדאי לך להכיר. אני לא כותבת, כי אין הבדלים מהרגיל, הקושי הוא באמת בעיקר באפיה.
ה. תשמחי שהבן שלך עדיין בגיל שבול לומדים להכיר מאכלים, הוא ילד לאהוב את מה שטוב לו.
ו. הרבה הצלחה!!!
פנקייק
בלי ביצים
1
1/2 כוס קמח מלא
1כפית
מלח
3
כפות סוכר
1
3/4 כפית אבקת אפיה
--->
לערבב את הנ"ל
ולהוסיף:
3
כפות שמן
1
1/4 כוסות מיץ (להוסיף
בהדרגה)
לערבב
ולטגן
גיוונים
שלי:
במקום
אבקת אפיה- 1 כפית
סודה לשתיה + כף
חומץ.
במקום
חומץ- חצי
אשכולית סחוטה ענתה על סעיף הטעם והחומציות
בצורה נהדרת.
גיווני
טעם שגם מוסיפים חוזק לבלילה :
שקדים/אגוזים/קוקוס
טחון (אפשר
לטחון הבבית במעבד מזון)
- מוסיף לחות ומשמר
את הפנקייקס מהתפוררות
רסק
תפוחים (מעולה
להוסיף למאפים מתוקים מתאימים-
מחזק את הבצק)
פירות
מרוסקים סתם לטעם,
קינמון סתם
לטעם
----->
קוגלים: בעיקרון
מתכונים סטנדרטיים ,
יעני עם ביצים,
אני הוצאתי והולך מצוין.
מה שטוב זה שהם כל כך טעימים שגם אם
מתפורר רוצים לאכול
קוגל
אטריות
1
חבילה אטריות רחבות
מבושלות - עובי
בינוני
1/3
כוס שמן (כמות
משוערת אחרי המרה ממרגרינה)
1
כוס סוכר
1
קורט מלח (קורט
זה הכמות שנכנסת באופן סביר בין האגודל
והאצבע)
1/3
כוס מיץ לימון
1
כפית תמצית וניל
רסק
תפוחים- (קופסת
שימורים מספיקה לי לכמות כפולה של
המתכון)
אפשר
להוסיף: 1 כפית
קינמון, צימוקים,
אננס וכו'
כיד הדמיון
אפיה-
175 מעלות.
בערך שעה וחצי בתנור
עד להזהבה
קוגל
גזר
1/2
כוס סוכר
1/2
כוס שמן (בד"כ
אני מכינה כמות גדולה ולא מכפילה שמן,
ממליצה להוסיף
בהדרגה)
--->
לערבב
2
1/2 כוסות גזר מגורר
1
כפית מיץ לימון
--->
אחרי שמגררים את הגזר
להוסיף את המיץ
במקור:
1 כפית אבקת אפיה
1 כפית
סודה לשתיה
---> למהול
ביחד במים קרים
אני
עושה: רק
1 כפית
סודה לשתיה. (המרכיב
החומצי מכיע מהלימון הנ"ל)
1
כפית מלח
1
כוס קמח
לערבב
הכל. אני
אוהבת שיש יותר נוכחות של גזר בקוגל,
אז אני שמה הרבה גזר
בלי להוסיף קמח,
וכמובן אין צורך בעוד
שמן וסוכר
אופה
שעה ב180 מעלות
קוגל
תפוחים-
יוצא כמו עוגה,
ומתאים לשילוב כתוספת
או מנה אחרונה (אם
זה תוספת רק כדאי להיות מודעים לכמות
הסוכר
)
12
תפוחים קלופים,
פרוסים וסדורים
בתבנית
לבזוק
מעל: 1/2 כוס
סוכר (אני
שמה הרבה פחות)
1 כפית
קינמון
--->בקערה
נפרדת לערבב:
1
כפית אבקת אפיה
1
1/2 כוס סוכר
1
כוס קמח
1/2
כוס שמן
מערבבים
למרקם די נוזלי שיתפשט בין פרוסות התפוחים,
ויוצקים מעל התפוחים
התבנית.
לתנור
לשעה- 180 מעלות.
קוגל
תפו"א-
אני רק מקפידה לסחוט
היטב את תפוחי האדמה אחרי הגירור
3-4
תפו"א
בינוניים קלופים ומגוררים
1
בצל קלוף ומגורר
1/3
כוס שמן
1/4
כוס קמח /
קמח מצה
2-2
1/2 כפית מלח
1
כף פלפל (אפשר
בהחלט להוריד בכמויות של מלח-פלפל-
בכמויות אלו יוצא
חריף ומלוח, ולא
כדאי במיוחד לילדים.)
אחרי
שאת מגררת את התפו"א-
צריך להוציא את הנוזל,
אני אישית מעדיפה
לסחוט אותם ביד מעל מסננת,
וכך זה הולך מהר ואין
זמן לתפו"א
לקבל צבע מאפיר.
מערבבת
את הכל מהר, ומעבירה
לתבנית. אם
יש עוד נוזל בקערה,
לא להעביר אותו
לתבנית. היובש
הוא סוד מוצקותו של הקוגל,
ואל דאגה הוא יוצא
טעים ועסיסי. והופ
לתנור!!! אפיה
שעה עד שעה וחצי עד שהקוגל מוזהב,
והוא יבש בבדיקת
קיסם.
(הספר
אומר שזו כמות ל8 איש,
מנסיוני זה לא כ"כ
הרבה)
מאפינס
תירס / לחם
תירס
2
כוס קמח תירס (צריך
לבדוק אותו)
1
כוס קמח חיטה/
כוסמין וכד'
2
כוס מים
1/2
כוס סוכר
5
כפות שמן
2כפיות
מלח
1
כפית סודה לשתיה
1
כף חומץ
לערבב
הכל, ואפשר
לחלק לתבנית שקעים (10
דק'
אפ')
או לאפות בתבנית
מרובעת (חצי
שעה ולבדוק בקיסם)
מאפינס
סובין -
עוגה אישית
1
כוס קמח מלא
1
כפית אבקת אפיה
1
1/2 כוס סובין חיטה
1/2
כוס סוכר חום
1/4
כוס קוקוס
מלח
קינמון
1/4
כוס שמן
1+
כוס מיץ
אפשר
להוסיף צימוקים/
פצפוצי שוקולד....
לערבב,
לצקת לתבנית שקעים
ולאפות כרבע שעה 180
מעלות.
לשמור
במקפיא- ואפשר
לאכול ישר מהמקפיא בלי להפשיר אותם.
בצק
בסיס-
מתאים למילוי ירקות,
בשר,
דג ותערובותיהן
(חברתי
משתמשת גם למתוק, אני
לא אוהבת , וגם
הוספתי לזה תיבול)
2
כוסות קמח
1/4
כוס שמן
2/3
כוס מים חמים (מהרתחה
בקומקום)
1
כפית מלח
--->למילוי
לא מתוק הוספתי לבצק אבקת שום,
אבקת בצל והוסיף
המון.
לעבד
לבצק אחיד, אפשר
להשמתש מיד, אפשר
להניח במקרר לחצי שעה ויותר
מרדדים,
ממלאים.
זמני אפיה אני לא
יודעת לומר- כל
מילוי בעל לחות שונה,
משפיע על האפיה.
אבל זה לא ארוך (ממוצע
רבע שעה למיטב זכרוני)
עוגיות קוואקר וצימוקים- פיתוח אישי שלי!!!!
ואני יודעת שזה טעים כי ביקשו ממני את המתכון
1 כוס קמח מלא
2 1/2 כוסות שיבולת שועל (דק)
1 כוס סוכר
1 1/2 כפית קינמון
1כוס צימוקים
1/3 כוס שמן
3/4 כוס מים
לערבב, להכין עוגיות, ולאפות
עוגיות קוקוס
1 כוס סוכר
2 כוס קמח
1 1/2 כוס קוקוס
1/2 כוס שמן
1/2 כוס מים
1/4 כוס מיץ תפוזים
זנגוויל טחון
תמצית וניל
לערבב, להכין עוגיות, ולאפות
נכתב גם עבור ניקים אחרים שביקשו, ובמיוחד ובאהבה לצדיקה אחותך!!!
לאביגילימומין אמא

מן הסתם יש כמה גישות לגבי טופואביגילי
טופו שייך לתזונה, מזרחית, והנסיון להעביר אותו לתזונה המערבית שלנו, לא מתאים, לפחות לא כרגע. יכול להיות שבעוד כמה דורות, תהיה הסתגלות.
א. סויה מכילה פיטואסטרוגנים- חומרים צמחיים הדומים להורמון המין הנשי אסטרוגן. אחת הסיבות להתבגרות המינת המוקדמת של התקופה הזו נובעת מצריכת הסויה הגדולה של טבעול ודומיו (אני משערת שרוב הילדים אוכלים יותר טבעול מטופו גולמי) -- יש בימינו בנות שמקבלות מחזור הרבה לפני גיל עשר, מה שלא היה קיים בזמני, ואני לא כ"כ מבוגרת.
ב. לסויה יש איכות אנרגטית מקררת- כך מתייחסים אליה במזרח שהוא מקורה, וכך צריך להתייחס אליה אם אנחנו מאמצים את אכילתה כאן. לגדילת ילדים ולנשים בגיל הפוריות חשוב לשמור על חום אנרגטי ברחם, ולכן אכילת הטופו לא מועילה.
משתי הסיבות הנ"ל יוצא שלנשים בגיל המעבר ומעלה, אפשר לאכול טופו- הוא יתן להם דברים שטובים בשלב ההוא של החיים.
אני מבקשת לראות את הדברים הנ"ל בתור ידע בלבד ולא בתור המלצה תזונתית, אינני תזונאית ומי שמבקש לדעת מה לעשות הלכה למעשה שיפנה לתזונאי (נטורפתיה ברפואה משלימה, דיאטה קלינית במערבית)
מן הסתם כן.אביגילי
בהנאה!
"צדיקה תגידי לאחותך- לא לי"מאמע צאדיקה

מולסה..ילץ
גם אנחנו באותה הסירה..המלצה לטיפולאנונימי (פותח)
רעיונותחילזון 123
תירס זו פחמימה, לא ירקאביגילי
עוגהחילזון 123
רוצה לספר לכם ש...אנונימי (פותח)
בשמחה!אביגילי
קינואה- בישול כמו אורז, פי 2 מים
בישול על האש לרבע שעה, אח"כ מכבים את האש ומחכים רבע שעה
קינואהחילזון 123
וחשבתי על עוד משהוחילזון 123
בבקשה עזרו ליאנונימי (פותח)
את אוכלת ירקות? פירות?חילזון 123
יש לי כל יש לי רבאנונימי (פותח)אחרונה
כרום וכולסטרול: מחקרים מסוימים הראו שתוסף כרומיוםתזונה קובי עזרא
האם אפונה בריאהתזונה קובי עזרא
אפונה עמוסה בחומרי הזנה חיוניים כמו ויטמינים (ויטמין K, ויטמין C, ויטמין A וויטמינים מקבוצת B) ומינרלים (ברזל, אשלגן ומגנזיום). הם גם מספקים סיבים תזונתיים וחלבון.
אפונה היא מקור טוב לסיבים תזונתיים, שיכולים לסייע בהורדת רמות הכולסטרול ולהפחית את הסיכון למחלות לב. בנוסף, תכולת האשלגן שלהם תומכת ברמות לחץ דם בריאות.
סירטואין דיאטה, מה צריך לדעת על סירטואין: השפעתו עתזונה קובי עזרא
קפה כולסטרולתזונה קובי עזרא
כמו בכל שיקול תזונתי, תמיד עדיף להתייעץ עם איש מקצוע בתחום הבריאות או עם דיאטנית רשומה לקבלת ייעוץ מותאם אישית המבוסס על המצב הבריאותי והיעדים הספציפיים שלך.
דובדבנים בריאותתזונה קובי עזרא
תודה על מה שבראתתזונה קובי עזראאחרונה
"מי שמבחין בטעמו האמיתי של מה שהוא אוכל, לעולם לא יהיה זולל."
עדשים בריאות, עדשים בריא או לאתזונה קובי עזרא
לעדשים יש יתרונות בריאותיים רבים הודות להרכבן צפוף החומרים התזונתיים. הנה כמה יתרונות מרכזיים:
1. עשיר בחלבון: עדשים הן מקור מצוין לחלבון על בסיס צמחי, מה שהופך אותן לתוספת חשובה לתזונה צמחונית וטבעונית. חלבון חיוני לצמיחת שרירים, תיקון ותפקוד הגוף הכללי.
2. עשיר בסיבים: העדשים עמוסות בסיבים תזונתיים, מסיסים ובלתי מסיסים. סיבים מסייעים לעיכול, עוזרים לווסת את רמות הסוכר בדם ומקדמים מעיים בריאים. זה גם תורם לתחושת שובע ויכול לסייע בניהול משקל.
3. ידידותי ללב: הסיבים המסיסים בעדשים מסייעים בהפחתת רמות הכולסטרול, ובכך מפחיתים את הסיכון למחלות לב ושבץ מוחי. בנוסף, העדשים דלות בשומן רווי ונתרן בעודן עשירות באשלגן, התומך בבריאות הלב.
4. ויסות סוכר בדם: תכולת הסיבים הגבוהה בעדשים מאטה את ספיגת הגלוקוז, ועוזרת לייצוב רמות הסוכר בדם. זה מועיל במיוחד עבור אנשים עם סוכרת או אלה בסיכון לפתח את המצב.
5. ארוז בחומרים מזינים: עדשים הן מקור טוב לויטמינים ומינרלים חיוניים, כולל חומצה פולית, ברזל, מגנזיום ואשלגן. חומרים מזינים אלו חשובים לייצור אנרגיה, יצירת תאי דם אדומים ושמירה על הבריאות הכללית.
6. ניהול משקל: עדשים דלות בקלוריות ובשומן בעודן עשירות בסיבים וחלבונים, מה שהופך אותן לבחירה מספקת במזון שעשויה לסייע בירידה במשקל או במאמצים לניהול משקל.
7. בריאות מערכת העיכול: תכולת הסיבים בעדשים מקדמת יציאות קבועות ומסייעת במניעת עצירות. זה גם תומך בצמיחה של חיידקי מעיים בריאים, תורם למערכת עיכול בריאה.
הכללת עדשים בתזונה יכולה להציע את היתרונות הבריאותיים הללו ועוד. עם זאת, תמיד עדיף להתייעץ עם איש מקצוע בתחום הבריאות או עם תזונאי לקבלת ייעוץ מותאם אישית המבוסס על הצרכים הבריאותיים הספציפיים שלך.
אדם פסימי רואה את הקושי בכל הזדמנותתזונה קובי עזראאחרונה
אדם פסימי רואה את הקושי בכל הזדמנות אדם אופטימי רואה הזדמנות בכל קושי...
עדשים ערך תזונתי, האם עדשים זה פחמימה?תזונה קובי עזרא
העדשים עשירים בסיבים תזונתיים, המסייעים לעיכול, מעודדים תחושות מלאות ומסייעים בוויסות רמות הסוכר בדם. דיאטה עשירה בסיבים יכולה גם לתרום לניהול משקל בריא ולהפחית את הסיכון למצבים כמו עצירות, מחלות לב וסוכרת מסוג 2.
טיפשות היא לאדם לחשוב שהוא יודע את אשר איננו יודע.תזונה קובי עזרא
יתרונות תזונתיים של חומוס, האם חומוס משמין?תזונה קובי עזרא
חומוס הוא מטבל או ממרח מזרח תיכוני פופולרי העשוי מחומוס מבושל ומעוך (שעועית גרבנזו), מעורבב עם טחינה (משחת שומשום), מיץ לימון, שום ושמן זית. זה לא רק טעים אלא גם מציע כמה יתרונות בריאותיים. הנה כמה מהיתרונות הבריאותיים הפוטנציאליים של חומוס:
עשיר בחומרים מזינים: חומוס עמוס בחומרים מזינים חיוניים כמו חלבון, סיבים תזונתיים, שומנים בריאים, ויטמינים ומינרלים. חומוס הוא מקור טוב לחלבון מהצומח ומכיל חומצות אמינו החשובות לתפקודי הגוף השונים.