בעיה שנתקלתי בה הרבה בזמן האחרוןנאור97
גם בהקשר של לנ"ו גם של צמ"ע וגם של נ"ט.

גברים "שכחו" מה זה להיות גברים.
יותר מדי רגישות כלפי עצמם, רגשנות, חוסר יכולת להיות הבוגר שמכיל והראשון לסיים מריבה (גם בין חברים), רצון גדול מדי לקבל, נסיון להעביר תפקידים ש"שייכים" אליהם לאשה ועוד.

עם כל החשיבות להתעסקות בענייני רגש, פנימיות ותורת הנפש וכו', גבר קודם כל צריך להיות גבר.
להיות עם בטחון. להוביל. לתת הרגשה לאלו שסביבו שהוא מאחוריהם ומגבה אותם. לתת לאשה הרגשה שהיא במרכז. לחזר.

מן הסתם התופעה הזו היא חלק מתיקון רוחני כלשהו.
אולי נתינת מקום לנשים להפוך למשפיעות ולתקן בכך את קללת חווה. וגם והתלבשות של נשמות "נקביות" אצל גברים כדי שגם הם יעסקו בתיקון הזה.
אבל התיקון הוא לעבוד על "להיות גבר". ולא להגיד ככה אני וזהו.

כמובן שזה לא סותר עבודה על עומק בנפש, ביטוי רגשות וכו', זה השילוב המושלם (שנשים חולות עליו אצל גברים.. גברי ורגיש..).
וכמובן שגם גברים רוצים לקבל. אבל זו קבלה שונה משל אישה.
לא נראה לי שמידות טובות קשורות לגבריותultracrepidam

באופן כללי לא נראה לי שיש בהכרח תפקידים ששייכים לגבר או לאשה. יש לכל היותר דברים שרוב הגברים עושים יותר טוב מרוב הנשים, ולכן בדרך כלל בזוגיות הם יהיו תפקידים גבריים.

אבל להיות לא בוגר, להיעלב משטויות, להיות נוקם ונוטר - אלה מידות רעות גם אצל נשים. אולי אלה מידות רעות שנפוצות יותר אצל נשים, לעומת מידות רעות אחרות שנפוצות אצל גברים, אבל לא מבין מה הערך בלהקפיד שהמידות הרעות שלך יהיו גבריות ולא נשיות. ואם יש לך מידות רעות, זה שהן תכונות נשיות זאת הבעיה הקטנה

לחזר ולהחמיא לדוג' זה תפקיד של האיש בעיקרנאור97
וזה הגיוני כי נשים רוצות שיחזרו אחריהן ויחמיאו להן.
ויש עוד דברים (אין לי כ"כ זמן עכשיו להוסיף). זה לא אינדיבידואלי אלא מובנה בכל אחד מהצדדים (גם אצל נשים מאוד חזקות ראיתי את זה).

לגבי המידות- נכון כמובן. הוספתי עוד רובד בבעיה של מידות רעות. כשלגבר יש חסרונות (וגם יתרונות) שנשיים יותר במהותם (ולהיפך) אז לא תהיה השלמה בין בני הזוג ויהיה קשה יותר לפתור את הבעיות ולאזן את זה וממילא קשה יותר גם להגיע להשלמה של כל אחד בפני עצמו.

וזה יותר מזה. לגברים כאלה גם יש מידות ותכונות נשיות טובות. אז הבעיה היא לא מידות רעות אלא משהו בפנים שצריך שינוי (לדעתי). האידיאל הוא "תשובה מאהבה" כלומר לנצח את המידות "הנשיות" הלא טובת, להשאיר את המידות הנשיות הטובות, ולהוסיף להן מידות גבריות טובות.
די איבדתי אותך, ואני כנראה לא מסכיםultracrepidam

הנחות היסוד שלך הן שיש ערך די חשוב לזה שלגברים יש תכונות גבריות ולנשים תכונות נשיות. בעיני זה תופעה סטטיסטית, בדיוק כמו שאין בעיני ערך שגברים יהיו גבוהים או מזוקנים.

אז אם למישהו יש מידות רעות שיעבוד עליהן. ממש לא אכפת לי עם איזה מידות הוא יצא. כמובן תמיד אפשר לשפר.

אם למישהו יש מידות טובות שלדעתך הן נשיות, אני לא רואה מה הבעיה. אם לאשתו זה מפריע - שיעבדו על זה, אם לא - שיהנו. אם הוא לא מצליח להתחתן בגלל שיש לו מידות טובות נשיות - שיחפש מי שרוצה את זה, או שיעבד על המידות. יש גם גברים נמוכים והם מתחתנים.

באופן כללי אני לא אוהב את ההמצאה של ערכים כדי לשמר מצב, ואת ההמצאה של ערכים כדי לשמר את המצב שישמר את הערכים האלה. אם החלוקה לעולם גברי ונשי משרתת אותך תשתמש בה, אם לא, תזרוק אותה. אם אתה מאמין במשהו כדאי שהוא יהיה מבוסס על ערכים אמיתיים שהמקור שלהם מחייב.

כנראה באמת איבדת אותי..נאור97
אין בעיה שיש לו מידות טובות נשיות כמובן. הבעיה היא שיש לו אופי נשי (וזה הצד החיובי שלו).
לא הכל נמדד באם נוח בחיים בסופו של דבר או לא. יש גם שאלה של מה האמת ומה רצון ה'. ערכים בלשונך. ולדעתי זה ערך אמיתי ולא המצאה של ערך כדי לשמר את המצב כמו שכתבת.

ואין קשר לגובה של גבר. יש גברים נמוכים גבריים וגברים גבוהים נשיים. יש לזה השפעה פסיכולוגית אמנם אבל זה ממש לא הגורם המרכזי.
אז אני אכן לא מסכים איתךultracrepidam

אין בעיני שום בעיה בזה. בדיוק כמו שאדם שנולד מכוער הוא בסדר ואין צורך שהוא ישנה את זה. אולי ברמה ממש גבוהה יכול להיות שהמראה המכוער משקף משהו לפי חכמת הפרצוף או לך תדע. הקב"ה לא ציוה אותנו להיות גבריים, הוא ציוה אותנו להיות טובים, ואם יש נטיה לצד מסוים זה כדי שנוכל להתגבר עליו כשצריך.

אין בעיני שום הבדל בין הנטיה של נשים לרגשות לבין הנטיה של גברים להיות גבוהים

בעיה?קוד אבל פתוח

זה נכון, הרבה גברים הופכים להיות נשיים. אגב זה גם הפוך, הרבה נשים הופכות להיות גבריות.

לא מסכים כל כך עם הדוגמאות הללו, שלדעתי מעידות על מידות לא טובות, ואין קשר בינן לבין גבריות.

אבל אם נסכים על כך שהתופעה קיימת, האם זה רע? האם יש פה בעיה? כדי לענות על זה צריך לשאול אם יש השלכות שליליות לכך? אם כן, האם הן עולות על ההשלכות החיוביות? אם כן, האם אפשר בכלל לשנות את זה? אם כן, האם ההשלכות יהיו שוות את ההשקעה?

בקיצור יש פה המון שאלות לפני שמגדירים את זה כבעיה, יכול להיות שהפתרון הוא פשוט לקבל את זה כמציאות קיימת לא בטוח שזה רע.

לגבי מה שכתבת בפסקה השניה- התייחסתי לזה בתגובהנאור97
הראשונה שלי.

לגבי ההמשך. אם אני ממשיל את זה (להבדיל אלף אלפי הבדלות כמובן) זה כמו שאדם עם נטיות הפוכות יאמר מה הבעיה בזה. זה אני. ככה פה. הבעיה לדעתי היא שאם ה' ברא את הגבר כגבר אז הוא צריך להיות גבר.
מה ההגדרה של גבר? האם יש לו מאפיינים עצמיים או שהכל סובייקטיבי?
לדעתי יש באופן כללי מאפיינים עצמיים.
השאלות בפסקה השלישית הן נגזרת של השאלה הזו בעצם. האם זו בעיה או לא. אם מניחים שכן ורצון ה' הוא שנפתור אותה אז ממילא זה יתן רצון וכח וחשיבות לפתור אותה.

ההגדרה של גבר היא ביולוגית וביולוגית בלבדultracrepidam

וכן, גם אם לאדם יש נטיות הפוכות אין בזה שום בעיה ערכית. לאחד יש תאווה לחטא אחד, לאחר יש תאווה לחטא אחר. שום בעיה ערכית. הוא שונה, וזה לא נוח. אבל אין כאן משהו חמור שצריך לשנות מהותית. זה כן עלול להפריע לו לקיים מצוות, וזה חבל, אבל זאת ההתמודדות שלו. מי שיש לו צליאק לא יכול לאכול מצות או צריך למצוא פתרון, מי שלא יכול להקים משפחה לא יכול להקים משפחה. אבל גם צליאק זה לא חטא (כמובן אם אותו אחד שיש לו צליאק יאכל חזיר במקום מצות, הוא עושה עבירה, אבל בעצם הנטיה אין שום איסור או עבירה)

מי שמסתכל על זה כך בעצם טועןחיות צבעונית
שהמציאות היא ביולוגית בלבד לא? והלא לכל ענף יש שורש.
ההבדל בין גברים לנשים הוא כל כך רחוק מ'ביולוגי בלבד'. זה מבנה פנימי שונה לחלוטין
זה לא עניין של בעיה ערכיתנאור97
זה בעיה זהותית.

והביולוגיה של האדם עצמה יוצרת שינויים גם באופי בין גברים לנשים (הורמונים שונים מובילים לתכונות שונות. לדוג' טסטוסטרון). אי אפשר להתכחש לזה. אז אדרבה, אם ה' נתן לגבר ביולוגיה מסויימת על כל נגזרותיה הוא מצפה שיתנהג לפיה.
אדם מבולבל הוא לא בעייתי מבחינת הקב"הultracrepidam

הוא מסכן. אבל אתה רוצה לומר שהוא לא בסדר ושהקב"ה מבקש ממנו לשנות את זה.

יש תרי"ג מצוות, אם הקב"ה היה רוצה שגברים יהיו בעלי תכונות גבריות, זה היה כתוב.

ואם הקב"ה נתן לאדם תכונות ביולוגיות שמשפיעות על הנפש שלו, זה מתנה, לא חובה. הקב"ה ציוה אותנו להיות טובים, לא גבריים (או נשיות).

אני מסכים שמבחינת זהות זה טוב, ושנשים נמשכות לגבריות וגברים לנשיות (באופן כללי. יש חריגים, והקב"ה רוצה גם אותם, אחרת זה לא היה קורה). אבל זה לא בעל משמעות אצל הקב"ה. דם מבולבל אהוב אצל הקב"ה בדיוק כמו אדם שזהותו ברורה לו, ובטוח יותר מאדם שחושב שכולם צריכים להתיישר לפי הקו שלו.

מי שזה טוב לו - שזה רוב האנשים - זה טוב לו. אבל המחשבה שזאת בעיה שאדם הוא לא כזה היא לא נכונה. אתה הבאת דוגמא של מידות רעות, שזה רע בלי קשר. ונכון שגבר עם מידות רעות "נשיות" זה נראה רע יותר מאשר גבר עם מידות רעות "נשיות". פשוט כי באופן טבעי אנחנו סלחניים למי שמתנהג במידות רעות "אופייניות".

לדעתי אם הקב"ה ציווה לדוג'נאור97
שיחסים הומסקסואליים אסורים זו לא סתם איזה הנפצה. בדיוק כמו שלכל מצווה (כמעט) יש טעם או סיבה ככה גם פה. זו בעיה בזהות וצריך לשנות אותה. להקטין את העניין ולומר שהקב"ה רוצה רק שלא יקיים יחסים אבל עצם הנטיה היא בסדר, זה מאוד מוזר. כאילו הקב"ה הוא עריץ שסתם דופק לבני אדם קשיים חסרי טעם והגיון.

לפי אותו עקרון, אם העולם שברא ה' מתנהל באופן שבד"כ אישה נמשכת לגבר גברי במידה זו או אחרת, אז גבר באוטומטי צריך לרצות להשתנות. לא צריך ציווי על זה.
טעמי מצוות לא התפרשוultracrepidam

אתה מחליט שהקב"ה ציווה על משהו, או יצר משהו מסיבות מסוימות, ולכן אתה טוען שמי שלא מתיישר עם הסיבות שאתה המצאת הוא לא בסדר? אולי הסיבות של הקב"ה היו אחרות?

א. תנסה לדון בכבוד ועניינית. אני לא "ממציא" אלא מעלה השערותנאור97
למה שבעיניי בעיה.
ב. טעמי מצוות לא התפרשו כי הם מגוונים וגם כי יש עניין בקיום בלי טעם אלא רק כי ה' אמר. אלו שני פאנים בחיבור למצוות.
הראשונים הרחיבו מאוד בטעמי המצוות כי הם הבינו שהן נועדו לחינוך וכדו'.
ג. לא ענית לתמיהה שלי למה ה' אסר יחסים הומוסקסואליים. הרי פה לא "החלטתי" שה' אסר משהו אלא זה כתוב בתורה. אתה מעדיף להגיד שה' אסר סתם? אם זו סתם הנפצה חסרת טעם של ה' אתה מוציא אותו כרע שמתעלל בבריותיו.
יש לך טעם אחר במקום זה שלי או שאתה פשוט מעדיף להיות על הגדר, לא פה ולא שם? ואז בעצם להוציא את ה' כנ"ל.
אני מעדיף להבין למה ה' אסר במקום להשתעבד לכח עליון שתלטן ואכזר.

על אותו משקל אם ה' יצר משהו יש לדעתי סיבה.
האמירה שלי היתה ענייניתultracrepidam

אגב, שני "פנים", בלי אלף. אנשים רצו להדגיש "פן" שזה כביכול יחיד של "פנים", כמו "שבעים פנים לתורה", אז שמו אלף, ואתה מחזיר את האלף לפנים. אז פשוט פנים.

טעמי מצוות לא התפרשו, כי לאדם אחד טעם מסוים רלוונטי, ולאדם אחר הטעם הזה לא רלוונטי, וחכמתו של הקב"ה מעל הכל.

הרמב"ם מונה טעמי מצוות בספר מורה הנבוכים, ספר החינוך מזכיר "שרשי המצוה". אף אחד מהם לא כותב את מה שאמרת. אם זה היה כל כך ברור, הם היו אומרים את זה.

אם אתה שואל אותי מה יש לי להציע במקום, אז התשובה שלי תהיה שהקב"ה רצה שנשתמש ביצר רק כדי להקים משפחות, ולמטרה הזו בלבד היצר קיים. אז קשר שלא מקים משפחה הוא קשר פסול. וזה רעיון שאנחנו רואים בעוד הרבה הקשרים, לעומת ההסבר על החשיבות של הזהות הגברית והנשית, שאני לא מכיר שום מקור רציני שרואה *חשיבות* בזה שגבר יהיה גברי ואשה תהיה נשית. ולמדתי כמה ספרים בחיים שלי. לכל היותר בספרים מתוארת מציאות ולמה המערכת הזאת היא טובה, בדיוק כמו שמוסבר למה יש לגבר זקן ומה המשמעות הרוחנית של זה, אבל זה לא אומר שר' יוחנן, שלא היה לו זקן, היה פגום רוחנית.

א. "הסיבות שאתה המצאת" לא נשמע הכי עניינינאור97
אבל נניח לזה.
ותודה על התיקון הלשוני.
ב. טעמי מצוות לא התפרשו אך הראשונים ראו צורך לפרש כי הבינו את החשיבות בזה וכי זה רצון ה'.
ג. התשובה פשוטה. בזמן הרמבם והחינוך יחסים הומסקסואליים היו תאווה ולא כמו שאנשים מרגישים היום שזו אהבה. ולכן הם לא פירשו. הרב קוק בלנבוכי הדור כותב שצריך טעמים בהתאם לכל דור.
ד. לא ענית על השאלה בהסבר שלך. השאלה היא לא על הדחף המיני לכשעצמו אלא על זה שיש לאנשים האלו אהבה שהם לא יכולים לממש. ה' לא נותן לבני אדם כח שהוא לא בר מימוש בשום צורה. אא"כ זה כח שלילי שצריך לתקן אותו כי הוא רע. ואז חזרנו להסבר שלי.
ה. אין שום מקור כי המציאות הזו פשוט לא הייתה קיימת.. בספרים מתוארת המציאות של גבר ואשה באופן פשוט כי פעם הטבעיות הייתה פשוטה. אנחנו יוצאי הדופן. וזה לא קשור לפרט ספציפי כזה או אחר כמו זקן. זה משהו כללי הרבה יותר. ולא טענתי שמישהו פגום ח"ו. אלא שכמו שלכל אחד יש משהו מסויים לתקן אותו דבר פה.
לא מקבלultracrepidam

אתה יודע לכמה אנשים יש אהבה שהם לא יכולים לממש? למה הקב"ה אסר אשת כהן שנאנסה? או מי שאוהב אשת איש? או סתם רווקים שלא מתחתנים כל חייהם - ויש כאלה?

שוב, אתה אומר שיש להם חובה לתקן. כי משהו מקולקל בעיניך. יש לנו מספיק מידות רעות לתקן (אני יודע על חלק מהמידות הרעות שלי), שאני לא מבין מה הטעם להשקיע בלהיות גברי יותר - אלא אם זה משרת את המטרות האחרות של מה ה' דורש מאיתך באופן עקיף.

אתה בונה המון תיאוריות, אתה לא מבסס אותן. אתה מסביר שלא היה צורך לכתוב את זה כי זה ברור. אז הנה, לי זה לא ברור. למה לא כתבו בשבילי? אולי לא כתבו כי זה פשוט לא נכון?

כל הדוגמאות שציינת יכולים לממש אהבה עם מישהו אחרנאור97
נתיב האהבה לא חסום בפניהם. רק המישהו הספציפי הזה. ויש להם תמיד תקווה גם. למי שבעל נטיות הפוכות אין אם הוא דתי. זה תמיד יהיה אסור לו.

לא הבנתי את הטענה. אז צריך לתקן גם וגם. ומה שכתבת נכון אגב, זה באמת ישרת באופן עקיף. כי מי שגברי יותר הוא הרבה פעמים יודע להיות ג'נטלמן ולשים את אשתו לפניו לדוג' (גם אם מצד המידות הוא לא אדם הכי טוב). ידע להרים אנשים למעלה בכח מנהיגותו.

לא כתבו כי זה לא היה קיים אצלם. במציאות שלהם המאפיינים של גבר ואשה היו די קבועים. הם לא הכירו מציאות אחרת. זו הייתה כוונתי.
לא מקבל, אבל לא אתווכח יותרultracrepidam

בסדר. אבל זה לא ויכוח. זה דיון ונסיון ללבן דבריםנאור97
אני לא בא להגיד אני צודק וזהו. אני רוצה לדון כדי לדעת מה נכון. אם אשתכנע (קראתי את דבריך בעיון) אחזור בי.
בכל אופן שמחתי לדון איתך. ניכר שאתה אדם עמוק וחושב.
גם דיון צריך להגמרultracrepidam

ברגע שאני מרגיש שהטיעונים לא ישתנו, או שהם לא ישתנו מספיק כדי להצדיק את המשך הדיון, מבחינתי אפשר להשאר באי-הסכמה. שוב, חשוב לי לומר שלדעתי אתה לא צודק, וגם אם המחשבות שייחסתי לך לא קיימות אצלך, הן קיימות אצל אחרים שמסכימים עם הדברים שאמרת, ולכן היה חשוב לי לומר את מה שאמרתי, ביחוד כי אני מרגיש שזה עוול כלפי אנשים שהם סובלים ומסכנים גם בלי שיגידו להם שהם צריכים להשתנות (גם בעלי נטיות שונות, גם גברים "לא גבריים" אבל בעלי מידות טובות). בשלב הזה לא נראה לי שנתקדם הרבה, בתגובה אחרת עשיתי סיכום מסוים של מה דעתך כמו שאני מבין אותה ומה דעתי, ואני מקוה שהקוראים יסכימו איתי ;)

עם מה שכתבת עכשיו אני מסכים ב100%..נאור97
בעצם חוץ מהשורה האחרונה..
ובכל מקרה אני לא מסכים עם שיקול הדעת שלךultracrepidam

כדי להציל את הקב"ה מזעמם של כל מיני אנשים (ואולי אתה ביניהם), שלא יגידו חס ושלום שהקב"ה סתם שונא את בעלי הנטיות ההפוכות, אתה מסביר שהוא שונא אותם בצדק.

אולי הוא לא שונא אותם? אולי הוא אסר משהו בלי קשר אליהם, והם מסכנים - בדיוק כמו שיש בעולם הרבה חולים ואתה לא מסביר שהקב"ה החלה אותם כי הם רעים

אז הקב"ה ברא אותך, וכנראה לא כדי שתציל אותו. הוא ברא אותך כדי שתהיה טוב לבריות ותגרום לאנשים להיות שמחים יותר, וגם טובים יותר.

אם ההסבר שלך למה מה שהקב"ה עושה הוא טוב, עובר דרך לחשוב על בריותיו שהם רעים - אולי עדיף לוותר על ההסבר. גם אם לא היה לי הסבר אחר, עדיף להשאר עם שאלה ולא להחליט שלעשות כך וכך זה לא בסדר, ושמישהו מסוים הוא דפוק וצריך להשתנות.

די לדמגוגיה הזולה. מי אמר שהוא שונא אותם?נאור97
אל תכניס לי דברים שיושבים לך בראש עליי משום מה. תדון שכלית ולא רגשית.

הקב"ה שונא כעסנים? לא.
בדיוק אותו דבר פה.
לכל אחד הקב"ה נתן משהו אחר לתקן. איך הגעת מכאן לזה שהוא שונא אותם?

אם יש מישהו חולה יש סיבה, לא?
אני כמובן לא יודע מהי. יתכן שהוא צדיק וסובל בעוון הדור. ויתכן שה' מייסר אותו בשביל כפרה וכדו'. בכל אופן על החולה לפשפש במעשיו. וזה עניין שלו כמובן. אני לא שופט אותו אלא עוזר איפה שאני יכול.

אז במקום לקבל הכל ולהגיד שמי שחושב אחרת ממך זה אומר שהוא חושב שאחרים רעים, תתבונן בדברים ותבין שדבר הדרוש תיקון באדם לא הופך אותו לרע, אלא לדרוש תיקון.

ופה בדיוק הנקודה שמוכיחה את דבריי. בגלל שהם מרגישים שזה חלק מהותי מהם הם תופסים שאם הנקודה הזו בהם פסולה בעיני ה' אז הם פסולים בעיניו.
אז אני בא ואומר שהנקודה הזו היא לא באמת חלק מהותי מהם אלא דבר נוסף שהולבש על גבי הנשמה שלהם. זה לא באמת חלק עצמי מהם.

ההבדל בינינו הוא שאני נותן להם תקווה ואילו אתה רק הכלה שלא תעזור להם לרצות או לנסות להתקדם.
כן, כתוב שיש אנשים כאלהultracrepidam

יש רשימה של אנשים שהקב"ה שונא. וזה אנשים עם מידות רעות מדי.

אם אני מנסה להבין אותך, אז מה שאתה אומר זה ככה:

כמו שיש מידה טובה שנקראת "נדיבות" כך יש מידה טובה שנקראת "גבריות" (לגברים) ו"נשיות" (לנשים). כמו שבכל מידה טובה, נולדנו עם חסרונות כדי שנתקן אותם, כך גם המידות האלה. איסורי תורה מסוימים מראים עד כמה המידות האלה הן חשובות.

מי שלא תיקן את המידות האלה הוא אדם טוב, אבל פשוט לא עשה את המוטל עליו, ולכן __ (יחזור בגלגול לתקן את זה? אין לי מושג. אם זה משהו שבשבילו מישהו בא לעולם, מה יקרה אם הוא לא יעשה את זה. יעשה תעניות כדי לכפר?).

אני מבין שזה הלך החשיבה שלך, על אף שזה קצת מוזר לי.

בכל מקרה לא מסכים איתך. בעיני גבריות היא תכונה, ולא מידה *טובה*. מי שהוא לא כזה זה בסדר גמור, ואם נשים לא נמשכות אליו זה גם בסדר (כל עוד הוא מקים משפחה כמו שהקב"ה ציוה). כמובן כדאי לפתח את כל צדדי האישיות כי זה טוב. איסורי התורה בעיני בכלל לא נובעים משם.

ולגבי אותם הדברים שאדם אכן בא לעולם לתקן אותם - כן, השכר שלו בעולם הבא תלוי בשאלה עד כמה הוא יתקן. כי הקב"ה אמר שהוא רוצה את זה, ולכן זאת חובה.

שונא הכוונה את המעשים. לא שנאה עצמית אותם ח"ונאור97
די הבנת אותי. אבל זה יותר ממה שכתבת.
גבריות בעיניי זו לא רק תכונה. לא שייך להכניס את זה לקריטריונים של מידה טובה וכו'. זה הרבה יותר מזה.
זה משהו עצמי יותר. זו זהות. ומכאן נובע הקושי לשנות. זו הרגשה שזה אני ואם אשתנה אבטל את עצמי ואתאיין. ככל שיש לגבר יותר חוסר בגבריות זה יותר מפריע לו. ולכן או שזה ימשיך להציק לו ויגרום לו לרגשי נחיתות וכו' או שהוא יעדיף להתעלם מזה ולפתח זהות חדשה.

זה לא עניין של לחזור בגלגול או לעשות תעניות כדי לכפר על חטא כזה או אחר. זה הרבה יותר מהותי. זה להיות מי שאתה באמת.

*כמובן שברוב המקרים חוסר הגבריות הוא לא גדול כ"כ ולכן קל יותר לנצח או להדחיק אותו.
גברים מהחסדים נשים מגבורהקוצקאי
זה אחד .
נשים משתלטות על העסק והופכות את הגבר ל " נשי "
לא שכחנו פשוט לא נותנות !
הרב אריאל אדריאוי טאטע!
אמר פעם
גברים מ "י ק"
בנות מ "ו ק"
אתה כבר מסבך חחקוצקאי
הוא מחזק את מה שאמרתחיות צבעונית
שגברים מחסד ונשים מצד הגבורה
כן , הבנתיקוצקאי
רק התכוונתי לרמוז שזה לשון קבלי מידי פה רק מתחילים חח אבל תודה לך
חח למה החלטת כךחיות צבעונית
אם לרב אריאל אדריאוי טאטע!
לא היה בעיה לדבר על זה בפורום משפחתי רחב (והוא ר"מ בהר המור, לא ברמת גן)
אז אני לא חושב שזה בעיה
זה לא מה שאני התכוונתיאוי טאטע!
למה "יק" זה חסד?
ו"וק" גבורה?
נכוןהפואנטה
אבל לא משתלטות. מאזנות.
"כל אדם שאין לו אישה שרוי... בלא חומה"
אם זו הייתה רק הבעיה דיינו..נאור97
ולשם הדיוק- שורש הגברים מהחסדים ושורש הנשים מהגבורה. זה משנה קצת את התמונה כי זה מתלבש בדרך בעוד דברים (לא בדיוק הבנתי מה רצית לומר אז עניתי לפי מה שהבנתי)
נשמע כמו הגרסא הדוסית של 'גברים ממאדים ונשים מנוגה'אורות הכתובה
נאור97
האמת שמאדים מסמל דם ונוגה אש. יש ביניהם דמיון, שניהם מסמלים חיות.
זה באמת זה. זה דימויים עתיקיםultracrepidam

יש רשימה ארוכה של דימויים או מושגים נשיים וגבריים גם בעולם העתיק וגם בקבלה

והמחברת לקחה את הדימויים מהעולם העתיק?או שזה סתם מה שעלה לה?נאור97
מחבר, אם אינני טועה. וכמובןultracrepidam

אתה צודק. בדקתי.נאור97
מעניין שביהדות מאדים מסמל אותו דבר כמו בעולם העתיק אבל נוגה לא.
מה שאניאוי טאטע!
כתבתי מהרב אריאל הוא באמת אמר את זה במקום נשים מנוגה גברים ממאדים
שנזכה!חסדי הים
כולנו במהרה לאורו.. ואז אולי בזכות זה גם לאורה..נאור97
אני חושבת שרוב הבחורים גדלו על זה שהכיבוביק1

"שווה" להיות "גברי"- עם כל המשמעויות של זה בלי סתירה למידות טובות

ומניחה שרובם היו רוצים להיות כאלה מלכתחילה אם הייתה ניתנת להם האפשרות לבחור,

אבל המציאות היא שחלקם לא כאלה והם לא פחותים מהראשונים ..

מה יעשה מי שלא כזה?

אתה באמת חושב שאפשר לעבוד על זה בצורה שורשית ? איך?

הנטייה שלי לחשוב שעדיף שאדם יהיה שלם עם עצמו ומתוך זה להגיע לביטחון עצמי וכחלק מהפירות של הביטחון העצמי יבואו מעצמם לידי ביטוי תכונות שנחשבות ל"גבריות"..

מאשר לנהל מאבק, לעתים בלתי אפשרי, כדי לעטות על עצמו מסכה אולי שקרית בעיניו..

אני מבין. וודאי שהם לא פחותים ח"ו.נאור97
וגם הנטיה שלך שכתבת היא פתרון טוב. ואין שום עניין כמובן שבנאדם יעטה מסיכה שקרית וירמה את עצמו.
אני יותר חותר למשהו פנימי ושורשי. שאדם ירגיש מעצמו שהוא לא מי שהוא אמור להיות ויעבוד על זה. שיסתכל איך הרוב מתנהגים. מה בנות מחפשות. אבל לדעתי השורש הוא קודם להתבונן מה ה' רוצה מהאדם. איך התנהגו האבות שזה מדד למה רצון ה'.
הממ.. מענייןמבקש אמונה

מעניין שלרוב אצל אנשים שפחות מחנכים על פי התורה זה דווקא כן חשוב שגבר שיהיה גבר..

אולי יש עניין כשמידי פעם מחמיאים או מחזקים ילד/נער לעשות משהו להשתמש במילים "איזה גבר" או "תהיה גבר!!"  ולא רק כי זה מצווה או כי כתוב

אולי..

אני בכל אופן, לפעמים עושה את זה לאחיינים שלי

בדיוק. וזה גם האורות דתוהו בכלים דתוהו של החילוניםנאור97
להיות גבר נתפס לפעמים כדבר לא דתי..
כמו שלהיות עשיר נתפס לפעמים ככה..
אברהם היה צדיק ועשיר.
יעקב היה צדיק ורומנטיקן.
יהודה היה צדיק וגיבור.
ועוד ועוד כמובן

אז ביחד עם חינוך למידות טובות תמשיך להחדיר באחיינך גם גבריות..
מבקש אמונה

רק את הכותרת לא ממש הבנתי חח 

תקשיב, הבעיה היא בדיוק הפוכה!והוא ישמיענו
חסר רגש בעולם הגברי. אנשים נהיו יותר מדי קרירים.
המצב הזה שתיארת מאוד מצוי בעולם הגברי

אבל חסר האיזון לצד הרגשי שיהפוך את המידות הגבריות האלה למידות טובות

אני לא בא לשנות אנשים. פתחתי דיון בבעיה שנראית לי אמיתית וכל אחד יעשה עם זה מה שבא לו. חוץ מזה גם מעניין אותי מה אנשים חושבים.
יכול להיות שזה עניין של היצע וביקושמחפשת^

[לא מכירה כל כך הרבה נשים כדי לומר, אבל כנראה שנשים מחפשות היום פחות 'גבר']

רצינית?בוביק1

אני לא מכירה אחת שלא הייתה רוצה בחור עם מאפיינים "גבריים" בתוספת רגישות וכו'.

חלום של כמעט כל בחורה. אבל זה לא אומר שבנות  יתעקשו רק על זה וכן יהיו מסוגלות להיות שמחות גם עם אחרים.. 

למשל אצלי הקשר המשמעותי הראשון שלי היה עם בחור רגיש ועדין והיה חיבור טוב בינינו ואחריו הייתי בטוחה שרק זה מה שטוב לי..אבל אז פגשתי בחור אחר סופר 'גנטלמן'..וואלה, הרגשתי כיף אחר איתו, נשית, מפונקת בקטע טוב.

ג'נטלמניות עם עדינות ורגישות זה השילוב המנצח שיפיל כמעט כל אחת לדעתי. 

כולם טובים.

אז הנה חברים. תלמדו ממה שהיא כתבה ששווה להיותנאור97
גם רגיש וגם גבר.
וודאי שכולם טובים ושהעיקר זה מידות טובות וכו'. אבל על גבי זה למה לא לעבוד על להוסיף דברים אחרים כמו גבריות? כל מידה ותכונה זה דבר בר שינוי ברמה זו או אחרת.
אני מנסה ומנסה ומנסה להביןחופשיה לנפשי
מה הופך גבר לגברי? ולמה יש לי הרגשה זאת התנהגות שאני אסבול אצל בנות יותר בקלות?
גם אני מנסה עדיין להגדיר את זה ממש. להבנתי זה ככה-נאור97
(אבל אקדים אחפור ואומר שבעקרון גבריות, וגם נשיות, זה "אידאה", רעיון מופשט שמתבטא בעולם גשמי. האידאה של גבריות מתבטאת בעולם בעיקר בגבר והאידאה של נשיות בעיקר באישה. אבל המטרה היא שכל מין יקח גם מהאידאה של השני. כלומר את היתרונות של האידאה בלי החסרונות שלה שנוצרו כתוצאה מירידתה לעולם).

בעיניי גבריות זה יכולת להשרות בטחון על הסביבה, להנהיג, להוביל, לכבוש, לחזר. אבא טוב הוא דוגמא מעולה לגבריות מתוקנת. רק צריך להיות ככה כלפי כולם ולא רק כלפי ילדיו.

נשיות מבטאת בעיניי עולם של רגשות, שמחה חיות, תבונה, אסתטיקה וכו' .
אמא לדוג' יותר חווה את הרגשות של ילדיה, מנחמת ותומכת. וזה בגלל שיש לה באופן טבעי רגשות חזקים. הצד השני של זה שיש לה רגשות חזקים זה שהיא נפגעת ונעלבת בקלות. ולכן רגישות אצל אישה מובנת יותר.

כמובן שכל מין לוקח גם מהתכונות של חבירו. השאלה היא המינון.

וזה לא אומר שמי שלא הכי גברי זה סוף העולם. העיקר להיות בנאדם טוב. ועם גבריות במידה סבירה. יש הרבה בנות בדורינו שלא כזה מחפשות את זה בגבר (בדיוק אתמול הייתי אצל חבר שאשתו כזאת..). כל זוג והאיזונים שלו.
יש גם בנות שלא ממש מפגינות רגשות. וזה גם בסדר. כל עוד זה לא מוקצן. רק שלדוג' ילד שיהיו לו שני הורים כאלה יגדל לא בריא.

לסיכום- בדורינו האיזונים השתנו. אבל עדיין גבר צריך גבריות במידה סבירה ואישה נשיות במידה סבירה. אם גבר מצליח להיות גם ממש גברי וגם רגיש ואישה מצליחה להיות גם נשית ורגשית וגם חזקה, אשריהם.
אנחנו רוצות אביר על סוס לבןמחפשת^
בארוררר.

אבל לא כל אחד יכול להיות גם וגם, ולא הגיוני לדרוש מציבור שלם להיות גם וגם.
(בדיוק כמו שאי אפשר לדרוש מבחורה להיות גם נשית וגם חזקה, יכול להיות שהיא תגיע לשילוב, הגיוני.
אבל לא כולן תגענה לשם, שילוב קשה, שדורש הרבה)

אישית, מעדיפה עדין מ'גבר'.
נכון. אבל כל אחד יכול להתקדם ברמה כלשהינאור97
אם יבין שזה מספיק חשוב.

ואם את מעדיפה עדין על גבר יש לך פה מבחר לא קטן של חבר'ה עדינים ומדהימים..

אגב, מה המקבילה לאביר על סוס לבן?..
כאילו איך לכנות מישהי נשית וגם חזקה?

חח חשבתי עכשיו על תשובה נכונה ושנונה אבל באסה לא יכול להגיד..
צודקמחפשת^
במחשבה שלישית;
מסכימה איתך שזה חשוב, אבל. אבל ברמה מסוימת בוודאי לא כמו פעם (לא בהיקף הבנות שמעונינות, ולא במינון)

אממ
ולגבי האביר; לא מקבלים כל מה שרוצים, וקשה לדרוש שילובים עדינים מעין אלו.
וסיקרנת אותי לגבי ההקבלה
אולי סטודנטית להנדסת חשמל, שבזמנה הפנוי צובעת קירות בחדרי ילדים?

והעדינים,
חייבת לומר שבסקטור שאני מחפשת אין כל כך הרבה, או שאני עדיין לא מדויקת.
ככה שממש יצא לי לפגוש מעט כאלה.
(אולי הם מונחים להסתיר את העדינות בפגישות)
נכוןנאור97
ומאחל לך הצלחה במהרה כמובן!
במחשבה שביעיתמחפשת^
אולי זה עניין של הגדרה
כלומר?נאור97
זה נתן לך הרבה חומר למחשבה היום, אה?..
'גבר' זו סקאלה ועדין זו סקאלהמחפשת^
ואנחנו מדברים עם מיקומים שונים בתוך הסקאלה.

כאילו שאין באמת סתירה בין שני הדברים?נאור97
ככלל אני לא חושב שצריך להשתנותקוד אבל פתוח

או לעשות התקדמות בשביל להיות מישהו יותר 'נחשק'.

זה לא כדי להיות יותר נחשקנאור97
זה בא כבדרך אגב.
זה כדי להיות מי שאנחנו. בעלי אופי נותן. מנהיג. אבהי. דכורא.
אם זה כדי להיות מי שאנחנוקוד אבל פתוח

אין קשר בין זה ובין זוגיות.

הזוגיות (ועוד דברים) זה ביטוי של זהנאור97
אם הזוגיות לא המטרהקוד אבל פתוח

רצון של נשים לגבר כזה הוא לא סיבה לעשות את זה (חוץ מזה שלא כל הנשים אותו דבר וכו')

לא התכוונתי שבגלל שנשים רוצות גבר כזה וכו'נאור97
בגלל זה כתבתי בהתחלה שזה גם בהקשר של צמ"ע..

זה נוגע בהרבה נקודות.
לדוגמא. היה לי חבר שהיה בנאדם טוב. באמת. אבל גם כשהוא התנהג בצורה לא בסדר והוא ידע את זה, היה לו קשה עד בלתי אפשרי לבוא לבקש סליחה. כמו שכתוב בספרי הדרכת חתנים על נשים שקשה להם לבוא לבקש סליחה גם כשהן היו לא בסדר. אז אם שני בני הזוג כאלה זה בעייתי.

מצד שני היה לי חבר שלא היה הבנאדם הכי הכי אבל הוא ידע אוטומטית לוותר בשביל אחרים. מתוך דאגה להם, כמו סוג של אבא.
אז אתה נוגע בנקודות הלא נכונותultracrepidam

לחבר שלך היו חסרונות. במקרה הם חסרונות שנפוצים אצל נשים. יכול להיות שלאשתו לא יהיה החסרון הזה. 

כל הדיון הזה מוזר לי ומעצבן אותי.

יצא לי לחשוב על זה היום - לכן חזרתי לדיון הזה - ואותי לא חינכו להיות "גבר". התפיסה הזאת - כאילו להיות גבר היא הישג - היתה מאוסה בכל המסגרות בהן חונכתי. כן חינכו אותי להיות אדם טוב ולעשות מעשים טובים. אלה הישגים. חינכו אותי ללמוד תורה ולמצות את היכולות שלי. חינכו אותי להיות עובד ה' וירא שמים. חינכו אותי למה שכתוב בספרי ההלכה והמוסר - ואני באמת לא מכיר אף ספר ששימש את היהודים בשלשת אלפים השנים האחרונות שהעיר שגברים שאינם גבריים זה לא בסדר. בעיני מדובר בערכים לא יהודיים (אפילו "להיות ג'נטלמן" זה מושג אנגלי שמתייחס למעמד חברתי מסוים מאד של אנשים שכל עסקיהם היו להתרועע עם נשים. המעמד החברתי שמתחת לזה פרנס את משפחתו - אם היתה לו - בעמל כפיו, והמעמד החברתי שמעל זה לא היה צריך גינונים כדי שנשים ירדפו אחריו).

לדעתי התפיסה שלך - כמו שהבנתי את מה שתיארת - היא שהזהות הגברית (או הנשית) היא חשובה מאין כמוה. לכן אתה מבין את הייסורים של טרנסג'נדרים, שמרגישים שהזהות שלהם לא מתאימה לגוף. אני ממש לא מבין את זה. גבר זה גבר, ולא משנה מה אתה מרגיש. גם אם הזהות שלי תהיה עץ אקליפטוס, אני לא אייבש ביצות. זהות זה משהו שבונים בעמל ומתוך מחויבות, לא פשוט כי ככה נולדתי. ולכן אני לא מוצא שום חשיבות בזהות הגברית שלי. הייתי יכול להיות עובד ה', ירא שמים, אדם טוב שמוסיף אור בעולם באותה מידה בדיוק אם הייתי אשה עם אותן תכונות שיש לי היום בדיוק, על כל "גבריותן" - מקווה שאני גברי מספיק (גם אם המצוות שהייתי מחוייב - בעצם מחוייבת - היו שונות). 

בקיצור, אני ממש מרגיש שהטיעון היסוד כאן הוא מוטעה, ולתחושתי אפילו מאוס. כאילו תמצית הזהות שלך טמונה בשאלה אם אתה גבר או אשה. יש לך כל כך הרבה במה להתבטא ומה להיות, שלהיות גבר (או אשה) זה כמו שתרגיש שכל זהותך מוכללת בזה שאתה כהן או לוי, או גר או משבט זבולון. אין לזה משמעות. השאלה עד כמה אתה רצוי לפני ה', וזה מה שנותן לך את הזהות שלך.

"עמוד כגבר והתגבר להתוודות על חטאים..." מבקש אמונה

גבר כי הוא חזקultracrepidam

כמו "אשרי האיש ולא אשרי אשה, אלא אשרי מי שעושה תשובה כשהוא איש" ולא זקן וחלש

התכונות ה"גבריות" היחידות שאני מכיר במקורות הן להיות חזק פיזית, ולהיות חזק נפשית במובן שיש לו ביטוי פיזי. לא זכור לי משהו אחר, אולי כי המקורות לא מרבים לעסוק בכל רבדי הרגשות שאנחנו מכירים היום. בכל זאת, זה נכתב על ידי גברים ... ;)

נכון! נראה לי שהדרישות שכתב נאור קשורות לכוח נפשימבקש אמונה

"יותר מדי רגישות כלפי עצמם,

רגשנות,

חוסר יכולת להיות הבוגר שמכיל והראשון לסיים מריבה (גם בין חברים),

רצון גדול מדי לקבל,

נסיון להעביר תפקידים ש"שייכים" אליהם לאשה ועוד"

נראה לומר שחוזק נפשי הוא ההפך מהתנהגות כזאת

לי זה נראה כמו כמה צעדים רחוק מדיultracrepidam

אבל עכשיו אני נזכר שיש בפלא יועץ משהו בסגנון של עצה לגברים לוותר לנשים במריבות כי "גם ככה הם לא מבינות הרבה, אז תהיה בוגר ותוותר לה". בכלל היחס לנשים בכמה ספרי מוסר ותיקים הוא איום (פלא יועץ, שבט מוסר)

אז הטענה של נאור (וגם שלי) שזוהי הגבריות.מבקש אמונה

לא מכיר מה שכתבת... נשמח שתביא לנו במדויק כי זה נשמע מוזר.

בכל אופן, ידוע שלנשים קצת יותר קשה לוותר בוויכוחים. זה לא סוד..

יש פרק בשבט מוסרultracrepidam

פרק 22 אולי, שכולו עוסק בהוראות מוסריות לנשים. לדוגמה: אשה צריכה לא לדבר הרבה, כי היא תגיד שטויות ובעלה יגרש אותה כדי להתחתן עם מישהי אחרת, כי הוא לא יודע שכל הנשים ככה.

הציטוט בפלא יועץ הוא משהו כמו "האשה שערה ארוך ושכלה קצר, לכן האיש צריך שהשכל יבוא ממנו"

כן, זה קצת חריף, לכן לא רציתי להביא את זה, אבל ביקשת ציטוט. וזה שני משפטים לדוגמה, אולי חריפים יחסית.

אני יכול לקבל טענה שזה שזה ההבדל בין גבריות לנשיות, אבל אני לא חושב שנאור יפתח שרשור בנושא "אני חושב שיש בעיה שנשים הן לא נשיות מספיק. הן צריכות לדבר שטויות ולא לוותר בוויכוחים"

אז ככה-נאור97
וגם קישורים לשרשורים שפתחתי בנושא או תגובות אם העלית את זה (אתה תופתע..).

א.היחס לנשים היה פעם כזה פשוט כי נשים היו כאלה. הן לא למדו וכו'. לא בגלל שהן במהותן נחותות.
ב. ידוע שלנשים יש רגשות חזקים ויש לזה נגזרות. אחת מהן היא העובדה שקשה להן להיות אלו שמבקשות סליחה. כמובן שעליהן לאזן את זה אבל ברמה מסויימת זה לא ישתנה.
חחח שלחי מכתב מפורט לקרית הממשלה ממוען לשר המגדר ואשתדל.. - לקראת נישואין וזוגיות

אין עניין להיות גבר גולמי או אשה גולמית. כל מין צריך לעבוד על חסרונותיו. אבל יש תכונות מגדריות בסיסיות (ברוב המקרים).

ג.
https://www.inn.co.il/Forum/Forum.aspx/t1107869#11838103

וודאי. אבל בגלל שחווה - לקראת נישואין וזוגיות

לדעתי באמת גברים יותר רומנטיים מנשים (בד"כ). הבעיה היא - לקראת נישואין וזוגיות

יישר כח. מוסיף דברים מנקודת מבטי: - לקראת נישואין וזוגיות

מספיק בינתיים..
שם זה מוצג בקיצוניות (כי זו הייתה המציאות אז)נאור97
אבל עקרונית זה נכון. אשה מזוהה עם רגשותיה, היא מרגישה שהיא והם זה אחד. ולכן לבקש סליחה בשבילה זה בעצם לומר "אני לא טובה" ולא רק "עשיתי משהו לא טוב". ומכאן נובע הקושי שלה.

מצד שני- אם אתה מחמיא לה על משהו טוב שעשתה זה כאילו אמרת לה- את טובה. בעצם. ולכן מחמאות מאוד משפיעות על נשים.

*אהבתי את החתימה שלך..
אולי.. אם כי זה נשמע לי מוזר כי זה קשור לחכמת חיים.מבקש אמונה

לגבי השאר אני מסכים.

תודה! 

כתבתי את זה בעיקר די לחזק את עצמי.

חכמת חיים היא בהקשר למצב הקייםנאור97
היום מן הסתם הוא היה אומר אחרת

👍
זה אותם נקודות שדנו בהם אתמול. אז כנראה פשוט לא נסכיםנאור97
וזה בסדר כמובן..
ככה אני רואה את זה.
רק אעיר שבוודאי שהעיקר זה המידות ולהיות אדם טוב וכו'. אני ממש לא חולק על זה. רק מוסיף רובד נוסף.
אופנועחופשיה לנפשי
לא לבן כי לבן מתלכלך מהר
גם נכון. אולי נשים היום מחפשות פחות גברנאור97
כי "גם אני יכולה". אבל אשה שבטוחה בעצמה דווקא תרצה גבר לדעתי. שמעתי על מישהי (בת 50+) מאוד חזקה. מושלת בבית ועל בעלה.. אבל עמוק בפנים, כשהתקלפו הקליפות, התגלה הצורך שלה בגבר שיחמיא ויחזר ויתמוך וכו'.
יכול להיות שגם בתוך כל בחור עדין ולא 'גבר'מחפשת^

מסתתר גבר?

בדיוק.. לשם אני חותר.. צריך להוציא את זה מהכח לפועלנאור97
ובעקרון עדינות וגבריות לא סותרות זו את זו. צריך פשוט לדעת מתי להיות עדין ומתי לא. כמו בכל מידה שצריך לדעת מתי לאחוז בה ומתי בחברתה
זה דור של הכלהאהבתעולם

לא עבודה

בעניינים הללו..

מי קבע את זה? אולי זה בדיוק להיפך, בגלל שמכילים אנשים לאנאור97
מנסים להשתנות.
אני מסכימה איתך ברמת העיקרוןאהבתעולם

אבל זה דור חלוש בדברים האלה מרוב הטפה להכלה והכלה בכל מקום אנשים שכחו שיש גם עבודה..ושאפשר גם לשנות .

מרגיש כבר אבוד מראש ,ברמה הציבורית ודאי.

ואני מסכים איתך ברמת המעשה.. אבל בכל זאתנאור97
אצל אנשים דתיים זה יותר פשוט אם הם ישתכנעו שזה גם רצון ה' שיהיו כאלה (אני לא סגור על זה בעצמי לגמרי האמת. צריך יותר לעיין בסוגיה. אבל בכללי אני כן מרגיש וחושב שזו נקודה בעייתית. אפילו מאוד. ובמספר תחומים).
לא חושבת שאפשר, ואולי גם לא צריך,אהבתעולם

לעשות בעניין יותר ממה שכבר עושים- שיעורי הבית היהודי וכו' מה שאין במגזרים אחרים: חילונים וכו'

ואל תשכח שהתורה מאוד מעדנת ואם ככה כנראה שזה הרצוי יותר בעיני ה'.. 

אז יכול להיות שבעצם מי שצריך לעשות עבודה בעניין הן הבנות- שנעשה רצונינו כרצונו

אני אוהבת את זה שאתה ממלא את מקומי בקודש בנושא הזהסוסה אדומה
של תפקידי גבר ואישה.
וזה בלי להתייחס כרגע לתוכן הדברים.
מירוץ שליחים..נאור97
רק שפה כל שליח מוסיף גם משלו..
כמובן... סוסה אדומה
טוב מאודחופשיה לנפשי
ולדעת לסיים מריבות גם נשים צריכות לדעת.
נכון. אבל מגבר אני מצפה ליותר בקטע הזה..נאור97
אגב, לייקרס או קליפרס?
לייקרסחופשיה לנפשי
(השפעות של אח גדול)
גם אני. באסה.. חיפשתי מישהו להתווכח איתונאור97
על ההזיה של אנשים שקוואי יותר טוב מלברון..
ו"לריב" מדי פעם במהלך העונה..

(השפעות של לברון)
אתם כאלהפצל"פ
אמריקאים
דווקא נראה לי היא מעדיפה קוריאנית..נאור97
ובתכלס רוב השחקנים האמריקאים הם במקור אפריקאים בכלל..

אני בכלל בקטע של מכבי ת"אחופשיה לנפשי
את יודעת מה ההבדל בין הלייקרס למכבי?נאור97
(חוץ מהצהוב-כחול וצהוב-סגול כאילו)

שהלייקרס הם קבוצה אמריקאית סוג א' ומכבי קבוצה אמריקאית סוג ב'..

אחח איפה הימים של פעם.. שהכוכבים של מכבי היו ישראלים.
קטש (סטף קרי הישראלי), שפר (קליי תומפסון), הנפלד ("היונה", גאון הגנה).

פעם אחרונה שראיתי היה לפני מלא שנים. הדרים טים של שאראס פארקר ובאסטון.

זוכרת את נס ז'לגיריס?
לא שאניפצל"פ
המשגיח של הפורום או משהו(אני כן) אבל...
https://www.inn.co.il/Forum/Forum.aspx/f75
מחרימה את הפורום הזהחופשיה לנפשי
למה?נאור97
כבר שניםחופשיה לנפשי
פעם הייתי כותבת רק בו ואז פוררו לנו אותו עד היסוד ועשו חדש, אז אני לא מוכנה לשתף פעולה.
חח.. וואלה לא הכרתי. אבל זה פחות הכיווןנאור97
שהלייקרס באנביאיי?חופשיה לנפשי
ומכבי בליגה פח שלנו?
גם.. דווקא בעקרון כדורסל אירופאי יותר כיף לראותנאור97
כי הוא קבוצתי יותר.

לגבי הליגה פח שלנו. אני כבר לא רואה. אבל דווקא הצעירים שלנו טובים, לא? (ראיתי קצת מהזכיה של העתודה)
הצעירים טוביםחופשיה לנפשי
נחכה שיגדלו, משום מה הנהחרת הצעירה מוצלחת יותר כבר כמה שנים להבנתי.
באמת זה מוזר.. כי מאז ומתמיד הייתה לנו עתודה די טובה או טובהנאור97אחרונה
למיטב זכרוני

רק סנטר אף פעם לא היה לנו ממש..
הייתי קטנה מידיחופשיה לנפשי
ועוד לא התחלתי אז עם מכבי.
אבל זכיתי בשידורים חוזרים ביוטיוב.
אנשים היו באורות יום אחרי..נאור97
'גבר צריך להיות גבר'?עוד אחד פצלש
למה אתה חושב שיש לך זכות להחליט מה גבר צריך להיות?
אולי אתה חושב שכדאי לגבר להיות גבר, כדי שהוא ימצא זוגיות. אולי הוא חושב אחרת. אבל אף אחד לא צריך לעשות שום דבר.
לבנותמישהי 1
אני מנסה לשדך כמה שרק אני יכולה ואם יש לי עצה בשבילכן היא שהתמונה שאתן מעבירות תהיה הכי וואו שיש
בתור גבר אומרדרייב

בהחלט חשוב תמונה מושקעת שמציגה אותנו בטוב, וגם אני מביא כזאת.

אבל חייב גם שתהיה משקפת ומציאותית.. לא פילטרים ומשחקים עם זוויות וכאלה.

זה עלול לגרום הרבה תסכול מדייטים ראשונים מביכים בו סתם מחכים לברוח ברגע שמנומס מספיק. (לא שזה מעלה גדולה לגבר כזה, אבל כך עובד העולם)

הצד השני מצפה לרחל כמו בתמונה ואז מגיעה לאה..

^^Seven

שידכתי לחבר של בעלי מישי ובפגישה הגיעה מישהי מאוד מאוד מלאה

ממש לא ראו את זה בתמונה שהעבירה

החבר הזה נסע שעה נסיעה כדי להפגש איתה ובסוף זה היה ברור שהפגישה הלכה לפח כי זה נפל כבר על זה

הוא כמובן כיבד ונשאר עד סוף הפגישה

אבל חייב להעביר תמונה תואמת מציאות..חבל על שניכם

מה זה קניות אונליין?חסדי הים
"שֶׁקֶר הַחֵן וְהֶבֶל הַיֹּפִי אִשָּׁה יִרְאַת ה' הִיא תִתְהַלָּל"
ביום בו הבנים יפסיקו לפסולמישהי 1

או יפסיקו לבקש תמונות אז דבריי יהיו מיותרים.

עד אז אני גאה להגיד לבנות- דאגו לאינטרסים שלכן,שיהיו לכן הצעות.

(אני לא שדכנית.אני מדברת כחברה שמנסה לעזור)

בנות לא צריכות לספק יצרים שטחיים שלחסדי הים

גברים. לא ככה האידיאל להתחתן.

אני לא אומר מה לעשות מבחינה פרקטית.

פשוט עצובפצל"פ
לא חושבת שזה נכון גם לבנים?לגיטימי?

כל הקטע הזה של תמונות יכול להיות מורכב ומסובך.

לא כולם מרגישים שיש להם בכלל תמונה וואו.

לא כולם רוצים בכלל לשתף תמונה שלהם.

בכנות, את חושבת שיש מישהי שמשתפת תמונה ואומרת - הנה אני ביודעין ומתוך כוונה ברורה משתפת תמונה מכוערת שלי?

האם נראה לך שמי שבוחרת תמונה, אומרת לא אכפת לי מהתמונה, זאת פשוט התמונה האחרונה שלי?

האם נכון לשתף דווקא תמונה מאירוע, או אולי יש שיקולים אחרים שבעקבותיהם בוחרים דווקא תמונה מחיי היום יום?

האם את, כשדכנית, מסוגלת לכבד בחירה כזאת?

יכול לומר לך שזה בדיוק המצב אצליבחור עצוב

מחפש תמונה עדכנית יחסית ושולח. אין לי כח לכל ההתעסקות הזו.

ובאמת שהגיע הזמן להפסיק עם כל מחול השדים סביב התמונות. 

מבינה אותך מאודמישהי 1

אני לא שדכנית אלא חברה שמנסה לעזור לחברות שלה ולא התחתנתי צעירה בכלל וגם אני שנאתי כל כך את זה

אבל

כש'עברתי צד' והתחלתי לשדך פשוט הזדעזעתי מכמה בנים פוסלים על תמונה. בחורות שהן זכיה בלוטו פשוט נפסלות בחור אחר בחור והן לא יודעות את זה כי זה עוד לא הגיע לשלב שאני מציעה להן והן מתייבשות תקופות

ונשרף לי הלב

אז אני כותבת כאן כדי שיגיע לכמה שיותר בנות מהממות- תעשו הכל כדי לצאת הכי טוב שלכן!!

ומי שכתב פה שקר החן- בא לי להגיד אנחנו פועלים בתוך הכללים של העולם הזה שיש בו גם מקום לשקר החן.

ולגבי הפניה לבניםמישהי 1
אני חווה שבנות פחות פוסלות ויותר מוכנות לקבל אז לא ראיתי לנכון לפנות לבנים 
שטויותבחור עצוב
להבנתי זה ממש מדרוןזיויק

ואין לי דעה מגובשת בנושא

כל הכבוד על המאמציםכלה עצבנית

אבל פעם אחת ביקשו סתם עוד תמונה יותר טובה וזה עצבן אותי אז חברה שלי צילמה אותי מחזיקה דף שמסתיר את הפנים וכתוב עליו

"והיו עיניך רואות את מוריך (ישעיהו ל, כ)"

אני ממש לא מסכימה איתךהפי

יש לי חברות הרבה מעל היופי הממוצע

דווקא שהן שולחות תמונות מאירועים/ צילום מקצועי לגברים יש תחושה של איום

לעומת זאת שהן מחייכות למצלמה בסלפי חמודי או שמצלמים אותן שותות קפה בבוקר או בטבע מתי שרואים את היופי הטבעי זה הכי כובש

בהנחה והן נראות טוב בלי איפור

. בלי אודם בלי תסרוקות בלי שטויות ..הכי פשוט

הכי אומרים כן..

ותתפלאו לנשים יפות הרבה יותר מאתגר למצוא

הרבה פעמים הצעתי לגברים והן דווקא פסלו על שטויות כמו על מקום וכו' .. ( וזה היה נראה לי קטנוני אבל לא התערבתי ) ובדיעבד הם ספרו לי שלא היה להם אומץ להגיד להצעה כזו טובה ( כי גם הפרטים שלהן טובים) כן.

אז גברים אומרים הרבה יותר מהר כן להצעה לבחורה שנראת ממוצעת - חמודה  מאשר בחורה יפיפיה .

זה לא שהם לא רוצים אותה .. הם מרגישים איום או בדייט מקטלגים אותה כסנובית

לא יודעת אם שמעת אבל תשאלי חברה שלך הכי יפה שאת מכירה תשאלי אותה מה קורה אצלה בדייטים

ותבני ששם זה הכי כואב

זה לא נשמע אמיתיהרמוניה

כל גבר רוצה אשה יפה

מה יש לו להיות מאוים, הוא לא עוד אישה שיכולה לקנא ולהרגיש מאוימת

צודקת..בנות רבות עליאחרונה

מי שנראת טוב וזה יכול לתרום לה להתקדם.... למה לא.

רק חשוב שזו תהיה תמונה משקפת.. לפעמיים יוצאות תמונות ממש טובות שלא תואמות למציאות.

קשרים בעיצוב דעות וההשקפות: איך קשריםחסדי הים

השפיעו על העיצוב השקפות ודעות שלכם בכללי? למדתם פעם משהו מעצב מהמדוייט? פרידה בקשר גרמה לכם לעצב דעות הפוכות?

זה מעניין שבארה"ב יש עכשיו את כל המחלוקת בימין לגבי תמיכה בישראל או דווקא לגנות. יש משפיען אחד ימני שיחסית קיצוני נגד ישראל, והוא מספר שאחד הרגעים המכוננים היה ויכוח עם ופרידה ממישהי שהתחילה בתהליך גירות, ועכשיו היא קשורה לבית הלבן ומשפיעה שם בעד ישראל.

מעניין מה איתכם לגבי השפעה של דעות או ריחוק מהדעות של המדוייט?

יש המון השפעהultracrepidam

כמו כל אדם שמכירים ואפשר ללמוד ממנו

בטח אם יש הרבה חוויות משותפות ושיחות עומק

בהחלט, היו אנשים שהמפגש איתם הוביל אותילגיטימי?

לשינוי בתפיסות ובעמדות שלי לגבי כל מיני דברים.

פחות בדברים פוליטיים...

לדוגמא? גם בעולם הדייטים?בחור עצוב
אצלי זה יותר השפעה במה שמעניין אותיחסדי הים
אני יותר מתעניין באמונות ודעות הנוגעים לתורה. הייתה לי פרידה אחת, שלא רוצה לפרט, אבל זה גרם לי לחדד גישות אמוניות ודרכי לימוד תורה בכללי.
כןרק נשמה

לא בהכרח שינוי אבל כן דיוק ועיסוק בערכים חשובים ומשמעותיים שהיו נראים לי פשוטים מובנים מאילהם ופתאום כשלצד השני ברור כל כך משהו שלי לא כזה סגור זה פתח להתבוננות והתעמקות בנושא

וממילא נראה לי שגם שינויים קלים מתרחשים בהתעצבות הכללית שלי כאדם אחרי כל פעם שהיתה לי התבוננות כזאת

חוצמזה שאני נורא מנסה לקחת משהו טוב מכל הפגישות שהיו לי מתוך אמונה שה' שלח אותם בשבילי אם לא להתחתן אז כדי להשתפר וללמוד משהו 

כןכלה עצבנית
אני ייקית של פעם וחשבתי שאני איזה וואו עד שנפגשתי עם בחור איכותי מאוד, בלדי כבד ואדוק, שלימד אותי מהן באמת עקשנות, דייקנות, ופדנטיות. הדייטים הכי טובים שהיו לי, ובלי ציניות לשם שינוי
שאלה מקסימהadvfb

לאחרונה יצאתי עם בחורה שהרגשנו פערים מסויימים בהשקפה הדתית (עניין יותר של ניואנסים, לא הכי גרונדזים)

מרגיש שזה נתן הפרייה מסויימת, זה אתגר אותי וזה זה הוסיף טוב בהקשר הזה, בהחלט למדתי מזה על עצמי.

מצד שני, שנינו אנשים שאוהבים לדבר על השקפה ויצא שלא מצאנו את זה בתור נושא משותף בגלל השוני בעניין ולשנינו זה היה בסדר גמור.

בהחלט יצא לי בעבר להתרם בעניין הזה, אפילו קניתי ספר שמישהי ספרה לי שהיא קוראת אותו... אבל לא זוכר הרבה פעמים כאלה.

תודה. לי קרה כמה וכמה פעמים שקראתיחסדי היםאחרונה

ספרים שהמדוייטים המליצו, או שחקרתי תחום או נושא מסויים שעניין אותן.

משפחה פחות דתייה בדייטים.יובללל

חבר'ה אני צריך ייעוץ.

אני די חדש בעולם הדייטים. לא מזמן הציעו לי מישהי שאני מכיר מלפני כמה שנים כשעבדנו ביחד לתקופה מסוימת. אני יודע שהיא בעלת אישיות מיוחדת ובעלת מידות, ולפי מה שהבנתי מחברה שלה היא גם התקדמה יותר מבחינה תורנית (צניעות כמובן וכו).

אבל בסוף, למרות שהיא כן נשמעה לי כיוון טוב, החלטתי לא ללכת על זה בגלל המשפחה שהיא באה ממנה. היא באה ממשפחה חוזרת בתשובה, אבל לא כל כך חזקים בדת, כמה אחיות חילוניות וכו. וזה דבר שהפחיד אותי להיכנס אליו. אני רוצה שאישתי תהיה אישה מאוד תורנית (ואני גם משתדל להיות כזה), וזה לא כל כך היה נראה לי הכיוון.

אני מאוד חושש שאולי איבדתי פה משהו טוב, אבל מה לעשות? הרגיש לי שזה מורכב לי מדי!!

מה דעתכם? כמה משקל לתת לדבר כזה?

יש מצב שאיבדת. אבללגיטימי?

א. מתחנתים גם עם המשפחה. בין אם אנחנו רוצים, ובין אם לא - כולנו באים ממשפחה ומרקע מסוים. ברוב המקרים, זה גם אומר שתהיה אינטראקציה בין המשפחה שתקים למשפחת המוצא, ברמה ובתדירות כזאת או אחרת.

האם זה אומר שהיא עצמה לא תורנית? איפה רבקה גדלה? רחל ולאה? וכו' וכו'

ב. מורכבות אפשר למצוא בכל מקום. אף אחד לא מבטיח לנו חיים קלים.

ג. יכול להיות שיכלת לבנות איתה בית תורני נהדר - אבל זה ממש לא אומר שלא תוכל לבנות משהו דומה עם מישהי אחרת. ב"ה יש בנות תורניות רבות, ותוכל עם לא מעט מהם לבנות משהו טוב, ואפילו יותר מזה. הכל פוטנציאלי כל עוד זה לא נעשה...

א. מאוד מסתייג מהביטוי הזהadvfb

מה זה אומר מתחתנים עם המשפחה? 

בנאדם לא מנהל זוגיות עם המשפחה.

כן מנהל מערכת יחסים מסיומת שצריך לתת עליה את הדעת, אך היא בשום מקרה לא חתונה.

גם אין יותר מדי כלים להעריך את מידת המורכבות ביחס למשפחת המוצא.

לפעמים יכול להיות פערים מאוד גדולים אבל שמסתדרים מעולה, לפעמים להיפך.

תמיד כיף שדברים משותפים, זה פשוט.

לא זוגיות, אבל בהחלט שזה מרכיב חשוב בולגיטימי?

בתור מישהו חדש בעולם הדייטים, הוא אולי מדמיין לעצמו שיפגוש בקרוב את הנסיכה שלו, והם יחיו באושר ובעושר עד עצם היום הזה.

כלומר,

אני חוששת שיש כאן דברים שהוא לא לוקח בחשבון:

לאיזה סוג של קשר אני מצפה עם חמי וחמותי? עם הגיסים והגיסות?

האם נוסעים אליהם לשבתות וחגים? איך זה נראה?

האם יהיו מפגשים משפחתיים? מה התוכן שלהם?

האם הדודים וסבא וסבתא שותפים פעילים בגידול הילדים? (בייביסיטר וכו')?

האם הנ"ל הם גם משענת כלכלית?

כמובן שאפשר להמשיך לדבר על מערכות יחסים לא בריאות - כמו התערבות בזוגיות וכו'. אנחנו לא חיים במציאות סטרילית, ואני בטוחה שאם תלך לפורומים המקבילים תמצא שרשורים על בעיות בתוך המשפחה.

בעיני יש מחירים לשני הכיוונים - בין אם נמצאים בקשר (וצריך להגדיר משהו), ובין אם נמצאים בניתוק (מה המסר שזה מעביר לילדים?)

מסכימה איתך שאין דרך להעריך את המורכבות, ובטח כשאין לנו מושג מה צופן העתיד.

אבל זה טעות בעיני לחיות בתודעה שאנחנו נחיה בבועה שזה רק שנינו והילדים שיבואו...

באמת לא טוב להכנס לפנטזיות וחלומות ורודיםadvfbאחרונה

זה נכון מאוד, לאו דווקא בהקשר הזה. כמובן שבכל דבר שקשור לזוגיות.

זה מעגל יחסית חיצוני.. אבל כמובן חשוב לתת עליו את הדעת.

לא מבין למה ענית בהקשר הזה, הרי השואל אמר שהוא דווקא דחה הצעה על רקע משפחתי. משמע, הוא מבין שזה נושא רגיש שיכול להיות משמעותי.

נראה לי שיותר מועיל להגיד מה כן ולא מה לא בהקשר הזה.

לכן השאלות הללו שהבאת הן נועדו רק כדי להבין שזה יכול מורכב.

כמו שאת בעצמך אמרת, קשה מאוד לענות על השאלות האלה, אם בכלל אפשרי לענות עליהם..

לכן, נראה לי שיש צורך בשאלות בירור ביחס למקום החשיבות של השואל ביחד לנושא.

שאלות שיעוררו להבין מה היחס שלו לזה וה המקום אותו הוא צריך לתת לנושא.

מה זה משנה מאיזה משפחה היא באה?תוהה לעצמי
בעלי ממשפחה דתית לייט מאוד, והוא יותר דוס ממני. אנשים גדלים ועושים בחירות משל עצמם בחיים
סליחהיובללל
סליחה שאני שואל, אבל האם וכמה יש חיכוכים שזה יוצר? זה בוודאי לא פשוט הרי, כל המנהגים, כשרות, שיח, צניעות, שמירת שבת ועוד המון מורכבויות שיכול ליצור. אז איך מתמודדים עם זה?
לא יוצר חיכוכים בכללתוהה לעצמי

את כל ההלכות שנוגעות לכולם כמו שבת כשרות וכו' נוהגים לפי בעלי, שחלק מהדברים עושה כמו המשפחה שלו בחלק מחמיר יותר. מה שנוגע רק אלי כמו צניעות זה עניין שלי.

ברור שהמקום התורני שלה משנה, אבל נשמע שהיא החזקה. המקום התורני של המשפחה לא משנה בכלל בעיני.

לגיטימי אבלזיויק

תהיה מודע לזה שמה שחשוב זה האדם העצמו, והסביבה שלו זה בנוסף. גם האבות והאמהות לא תמיד היו עם משפחה 100 אחוז...

תחשוב על ההורים והאחים של אברהם. אח של יצחק... אח של יעקב... המשפחה של רבקה... ושל רחל ולאה..

..יובללל
בוודאי שחשבתי על זה. אבל גם יש הבדל בין הדור שלנו לבין הדורות שלהם. הנושא אשה יבדוק באחיה.. וכו וכו. ברור שהאדם עצמו הוא העיקר, אבל זה חבילה שלמה. 
נכון ולכן נשאר פה עניין האופיזיויק
של שניכם
אני חושב שיש לתת משקל למשפחה.אדם פרו+

לאו דווקא רק בפן התורני.

לאחרונה עלו לי מחשבות, שמבחינה מסויימת

בפרט אצל אשה, יותר חשוב לי המשפחה שלה

מאשר היא.

אין לי כוחות סוס להסביר את עצמי

אבל לפי מה ששמתי לב אשה זה המון

עניין של הרגלים, והיא רוצה להמשיך את מה

שהיה בבית שממנו באה.

אולי זה רק מהניסיון מהזוית הצרה שדרכה

אני רואה את המציאות, סה"כ הייתי נשוי לאשה אחת.

אבל גם לפי המקורות,

כתוב בשולחן ערוך לישא

בת תלמיד חכם, ולא ישא בת עם הארץ.

המיקוד לא עליה, אלא על הבית ממנו הגיעה.

וגם אם החליטה לשנות כיוון

מי יודע כמה שנים, וכשהיא תתעייף

תזכר במנהגי הוריה.

אני יודע רציתם לשמוע שהכל אפשרי

וכל מה שאתם צופים בסטטוסים של מוטיבציה

אבל בתכלס האנשים לא כאלה גמישים

ולא כאלה חזקים.

מה דעתכם?

מענייןיובללל
מעניין מה שאתה אומר. בסוף ברור לי שהבית הוא משקל מאוד מאוד משמעותי. והשאלה שלי היא בתכלס כמה יחס לתת בין המידות של הבחורה לבית המידות של הבית שלה (או בפן התורני וכו)? הרי בסוף כמו שכתבו מעליי ראינו מאיפה הגיעו האבות והאמהות שלנו..
יש כאלה שחשוב להם יותר ויש כאלה שפחות חשוב להםadvfb

תאמת אני לא יודע כל כך למה זה ככה.

תקח דף ועט ותרשום לעצמך את כל החששות שעולים ותראה אם אתה יכול להתמודד איתם.

המטרה של המשימה הזאת ליצור אצלך יותר בהירות ופחות להתבחבש ולהתבלבל בגלל חוסר הבהירות

חשוב שתקרא את זההמצפה לישועה

יכול להיות שכבר כתבו בדומה

תמיד יש שונו בין אנשים ומורכבות ויתרונות וחסרונות לכל אחד בעיניו לפי ענייניו.

החשש מאוד מובן אבל עם חששות צריך להיפגש ולא לברוח כדי לראות במה האם יש ממה לחשוש.

תפגוש את הבחורה תשמע ממנה על המשפחה שלה על היחס שלהם למקום שלה...

גם לא הייתי מעלב את זה בכלל בהתחלה.

תראה שיש ביניכם התאמה וכו'

אולי זו אשתך?

ומשם כבר תגיע לנקודב הזאת...

האם מדובר באנשים קשים שיש להם רק את הדרך שלהם זו בעיה והאמת שזה לא משנה אם הם דתיים מאוד או לא בכלל.

אנשים קשים זו התמודדות

וגם בזה כשיש זוגיות טובה ונכונה אפשר לדעת איך לנהל את הדבקים בצורה ישרה וחכמה

בהצלחה וה יתן לך עצה טובה

עונה בתור בעלת תשובההמקורית

שהתחתנה עם בעל תשובה - המשפחה לא קשורה לרמת הרוחניות של האישה. בכלל. מה שקשור זה ההחלטה שלה איפה להיות וכמה היא נחושה להישאר שם ולא להיות מושפעת.

הקשר היחיד למשפחה, זה כמה הם גמישים ביכולת להכיל את השוני ואם לא אזמה היא חושבת לעשות עם זה. ואת זה כדאי לבדוק ולברר כי אם זה בכיוון טוב ויש פתיחות - זה מעולה.

המשפחה שלי אפילו לא שומרים שבת חוץ מאחות אחת (ואנחנו משפחה גדולה) ואף אחד לא היה מהמר בחוץ שאני לא נראית דתייה מבית

נכון, זה אומר שעושים החלטות שהרבה פעמים הן לא פוטוגניות מבחוץ כזוג אבל הן כן תואמות את אורח החיים שבחרנו.

ואגב,גם בתוך משפחות דתיות ודוסיות יש הבדלים בהרבה דברים שצריך להכיל. אזלא בטוחה שיש לך איך לברוח מזה

איזה כיף שענית את התשובה הזאת מהמקום שלךadvfb
זה כואבהפי

להוציא את החנוכיה ולראות שהדברים שביקשת משנה שעברה לא התגשמו .. לחשוב שהתפילות לא נענות לך שנה ועוד שנה ו..

למרות שממש התכוונתי  אז אז יותר מזה? אני לא אצליח..להתפלל יותר חזק.

ואז

לחשוב על כמה שהעם הזה עובר והכל מתחבר

ואולי זה הולך לשם ?

גאולה כללית ופרטית

חג שמח

לכל המקווים לישועה לעם למשפחה לכם..

אמן ואמןadvfb
בעז"ה ישועה קרובה ממשית!חסדי הים

מאז ששמעתי על הטבח הנורא אני בוכה. ב'מעוז צור' שרתי בבכי ובכלל פרצתי בבכי ב'נקום נקמת דם עבדיך' והוספתי לאומה הרשעה את ישמעאל.

אבל ב"בִּבְכִי יָבֹאוּ וּבְתַחֲנוּנִים אוֹבִילֵם אוֹלִיכֵם אֶל נַחֲלֵי מַיִם בְּדֶרֶךְ יָשָׁר לֹא יִכָּשְׁלוּ בָּהּ כִּי הָיִיתִי לְיִשְׂרָאֵל לְאָב וְאֶפְרַיִם בְּכֹרִי הוּא".

הבכי מטהר את ה'יסוד' להכל, ומביא מהר לידי זיווג, כדברי החתם סופר.

הבכי הוא כמו מקווה לרצון, ומעלה את הרצון למקום גבוה וטהור, וכמו שמאריך הרב קוק באורות הקודש חלק ג' על עליית הרצון כמטהרת את מידת ה'יסוד'.

כשרצון נפגש עם רצון נוצר זיווג.

כל עם ישראל קדושים וטהורים, כפך השמן הטהור של הכהן הגדול, כמו שכתוב בעין אי"ה שבת.

ה' תרחם על כולנו! אנחנו ראויים!

נכון ממשהפי
ממש בעז"ה אמן ואמן
😶זיויק
אמן שתהיה ישועת ה' כהרף עין
ליבי איתך, כואבארץ השוקולד
נכון , יש גם טובהפי

גם הטוב הוא פה אצלנו , אצל כל אחד

רק נותר לנו למשוך אותו

מבין? 

כן. מבין..בנות מרכלות עלי

אני מגיב במקומו הוא לא נמצא פה הרבה

כן, מביןארץ השוקולד
צודקת 
כואב ואמן!! מחזקת ממש.פצלשי"ת
🥺❤️מבולבלת מאדדדד
נקווה שבקרוב אחותי❤️

חנוכה שמח🥰

אמן(:הפי
😢בחור עצובאחרונה
המהירות של שוק השידוכיםadvfb

ברגע שהוואטסאפ נכנסל חיינו דברים עוברים מהירות האור כמעט.

לחכות כמה ימים להצעה זה נראה משהו שכמעט לא אפשרי,

מה דעתכם על זה?

למה אתה מתכוון ב"לחכות להצעה"?לגיטימי?
מישהי כתבה ליadvfb

אשלח לך הצעה ביום ראשון, ביום רביעי שלחה לי את הפרטים, וזה כבר לא היה רלוונטי..

כאילו זה נשמע לי הכי הגיוני לחכות קצת, אבל בגלל שהפלטפורמה של הוואטסאפ היא כל כך מהירה הקצב מתאים בהתאם.

קלטתי שמבחינתה זה כנראה לגיטימי לכתוב "אשלח לך הצעה" ואז לשלוח עוד 3 ימים.. ומבחינתי זה לא. לא בגלל איזו תפיסת עולם, אלא פשוט כי השוק מאוד מהיר.

אין לי שום סיבה לחכות להצעה 3 ימים ואני יודע שגם היא יכולה להגיד לי "אה היא בדיוק נתפסה" או סתם אגלה שאני לא חושב שאנחנו מתאימים.

העניין הוא שאנשים נתפסים ונפרדים בצורה מהירה מאוד ולכן גם ככה המהירות שאנשים מפגינים.

ברור לי שלפני הפלטפורמה של הוואטסאפ הדברים זזו הרבה יותר לאט ולאנשים היה גם יותר סבלנות

אני לא בטוחה שזו הפלטפורמהלגיטימי?

אולי זה יותר הצורה.

מי שהציעה לך - ידעה שהבחורה בכלל פנויה ביום ראשון? יכול להיות שמלכתחילה היא לא ביררה את זה איתה?

ממה שאני יודעת אין נוהל מסודר. נכון שמקובל יותר שקודם הוא אומר "כן" לפני שהיא מודעת לעניין בכלל, אבל זה ממש לא תמיד ככה. יש בנות שמעדיפות להישאל קודם. הרבה פעמים אם משדכים מכרים, את הצד שמכירים שואלים קודם.

באופן אישי אומר שאני לא מרגישה יותר מידי ככה. לא זכור לי שקרה לי מה שאתה מתאר.

לפעמים קורה שפתאום יש מבול של הצעות, ואז אני אומרת - שאני בדיוק מבררת, או בדיוק בתחילת קשר, ואולי בעתיד הקרוב זה יהיה רלוונטי.

ואני קצת נרתעת מה"שוק". המילה הזאת לא באה לי בטוב בהקשר הזה..

אין נוהל רישמי, יש נורמותadvfb

אני אומר שזאת הפלטפורמה, בגלל שלעשות "העבר" בוואטסאפ זה לוקח חצי שנייה ולהתקשר בטלפון זה לוקח יותר זמן, אנשים צריכים להתפנות לזה ריגשית.

ובלי קשר לאם היא ידעה או לא ידעה (במקרה הזאת אני מניח שהבחורה לא קיבלה פרטים שלי אבל נעשה בירור אם היא פנויה) - הקצב שפרטים עוברים דרך מיזמים, קבוצות וואטסאפ, שדכנים הוא קצב מסחרר. יש לי חבר שהתחתן לפי כמה שנים משידוך שנעשה ע"י 4 שדכניות וואטסאפ שונות שכל אחת שלחה לחברה שלה. וואטסאפ זאת תקשורת מאוד מהירה, תקשורת איטית כמעט ולא היתה מאפשרת לדבר כזה לקרות.

ובאמת, בדרך כלל אני מעדיף שלא יבררו אם הבחורה פנויה, כי אם היא לא פנויה יהיה לי דרך לדעת אם אני רוצה לחזור לי שהציע שינסה לאחר זמן שוב לבדוק לי אם התפנתה. וגם, זה לוקח זמן ואין לי סבלנות לזה. מעדיף לגלות שהיא תפוסה, מאשר לחכות עוד את הזמן הזה שיכול לקחת יומיים גם.

אולי את חווה את זה אחרת כי יש לך יותר סבלנות ממני, גם יכול להיות. אולי כי לפעמים מציעים לך אחרי שהבחור אישר, מה שכמעט בחיים לא קרה לי. לכן הניסיון במקרה כזה הוא לא הסבלנות, כי הבחור כבר אישר.

אסביר את ההקשר בו אני אומר את המילה "שוק". 

אני לא מתייחס לשידוכי וואטסאפ בתור דבר עמוק ולכן אני מרשה לעצמי להביא ביטוי מאוד שיטחי שלדעתי די תואם את השיטה הזאת.

כן, אני חושב שזה כלי, שברגע שיודעים את היתרונות והחסרונות שלו, אין סיבה שבעולם לא להשתמש בו בעת הצורך.

לרגע לא התכוונתי חלילה לדמות את כל מחפשי הזוגיות למיניהם כמוצרים בשוק. מה לעשות שבשיטה של כרטיסים זה חלק מהעניין וכמובן, חלילה אסור להשליך את זה על האנשים עצמם. 

השימוש בכלי הזה לא גורם לזלזל באנשים, הוא כן בעיני מבטא מגבלה אינטגרלית בשימוש בו.

לגבי וואצאפ וטלפון צודק.מוקי_2020

"שלעשות "העבר" בוואטסאפ זה לוקח חצי שנייה ולהתקשר בטלפון זה לוקח יותר זמן, אנשים צריכים להתפנות לזה ריגשית."

יש לי קצביה, שכל פעם שהיה צריך לעשות הזמנה, זה נעשה  דרך הטלפון.
אני רק מהמחשבה שאני מפריע למישהו באמצע עבודה מסויימת או שהוא עם לקוח בחנות.
זה כבר גורם לי לחשוב 3 פעמים לפני שאני מזמין.

מרגע שאפשר להזמין דרך אפלקציה,
אני מזמין הרבה יותר, הזמנות קטנות במקום אחת מרוכזת (חנות קרובה מאוד).

אבל לא הבנתי משהו.
מה הבעיה שלך להמתין 3 ימים ?
אני מנסה להבין אם אתה מכוון למשהו כללי או שזה רק משהו נקודתי שמפריע -לך-.

יכול להסביר ?
אם יגידו לי "תקשיב, נכיר לך מישהי שאנחנו חושבים שהיא מתאימה לך, אבל תמתין שבועיים"
אז אני לא מבין באיזה מקרה אני אגיד "לא, לא, שבועיים אני לא ממתין". מה אכפת לי "להמתין" ?
יכול להסביר. לצרכי מחקר כמובן.

אין עליךadvfb

אני יכול להשיג הצעות בצורה יחסית מהירה ולכן אם אדם חושב שאחכה להצעה שלו אז כנראה שהוא טועה.

זה שה"שוק" עובד בצורה מאוד מהירה גורם לי לחוסר סבלנות, לפעמים מוצדק ולפעמים שלא, ביחס לעיכוב בהצעות.

אין בעיה שישלח לי הצעה עוד שבועיים, שלא יחשוב שאני אחכה. יום יומיים כנראה שאחכה אם זה מישהו שאני סומך עליו.

נדמה לי שהבנתי.מוקי_2020

אבל שואל כדי להיות בטוח.
כי באמת נושא השידוכים זה דבר מרתק וגם חשוב.
כרגע לא בשימוש אישי שלי, אבל זה יכול להשתנות ביום אחד.

כשאתה אומר "שלא יחשוב שאני אחכה",
זה אומר שאם אתה כן מסכים "לחכות" שבועיים,
אז אתה למעשה מתחייב לא לצאת לדייטים אחרים, להמתין להצעה ואז להחליט אם אתה נפגש או לא עם אותה הצעה ?

הבנתי נכון ?

כןadvfb

אני לא חושב שאף אחד לא יסכים סתם לעצור שבועיים אז זה זמן יחסית מוגזם אבל כן הבנת.

ישר כוח!

תודהלגיטימי?

באמת נראה שגברים ונשים חווים את זה אחרת.

אני באמת כמעט תמיד מקבלת (ומבקשת..) רק אחרי שהצד השני אישר. [בהנחה שזה פנייה דרך צד ג]

וזה בעצם אומר שהצד השני פנוי ומעוניין. אבל זה גם אומר שיש מצב שאני לא פנויה, או לא מעוניינת. וגם שמבחינתי יכולות לעבור תקופות שבהם אין לי שום הצעה, כאשר בפועל יכול להיות שהיו כאלה שביררו והחליטו שלא...

תודה על ההסבר על השוק.

נתקלתי בשדכני וואטסאפ שפשוט מעבירים כרטיסים, בלי לקרוא יותר מידי. אבל מסתבר שגם להם יש הצלחות - אבל אף אחד מאלו שאני קיבלתי בדרך הזאת לא היו רלוונטיים.

זה עדיין צורם לי המילה הזאת, וזה לא שיש לי פתרון קסם לאיך אפשר לעשות את זה יותר טוב..

מסתבר שאני מאוד רגיל לאיך זה הולךadvfb
עבר עריכה על ידי advfb בתאריך כ"ד בכסלו תשפ"ו 11:16

שיש כרטיסים, שהם מנסים לשווק משהו, וברור שיש מאוחריהם אדם עם סיפור שלם, אבל הכרטיס עצמו הוא לא הבנאדם. לכן אני אולי מרגיש בנוח עם המונח שוק. למרות שגם יכול להיות שאצלי השימוש הזה יכול ליצור חוסר נוחות בהקשרים כאלה ואחרים.

נראה לי גם חשוב לומר שעצם הפלטפורמה של הכרטיסים (גם בוואטסאפ, אבל גם במיזמים שונים) היא פלטפורמה מאוד מוגבלת ולכן גם אם השדכן הוא מעולה ומקסים עדיין יהיה בזה מימד פחות "אנושי" וממילא מאוד מוגבל. ובודאי, התחושה האישית היא גם חשובה שמתעסקים עם שדכנים וחשוב מצד אחד לדעת לצאת מאיזור הנוחות או להרחיב אותו כדי שיהיה עוד אופציות להצעות, מצד שני חשוב גם להיות במודעות ריגשית ולשים גבולות גזרה ביחס ליציאה מאיזור הנוחות

אתה מתכווןהפי

שבזמן הזה קיבלת כבר הצעה אחרת? כי אם כן לגיטימי לקבל אותה .

אבל אם לא קיבלת הצעה ואתה סתם מעניש את מי שהציע כי שלח שבוע אחרי זה מיותר

האופציה הראשונה חחחadvfb

אני שואל את עצמי מה הוא התכוון שהוא שלח לי את זה תוך שלושה ימים

מן הסתם אנשים עסוקים ולא תמיד פנויים אבל בדרך כלל נראה לי הכיוון זה להציע ישר

וואו. מעניין.פצלשי"ת

אצלי אני לא מרגישה ככה

הכל איטי מאוד, ותמיד לוקח כמה ימים..

וגם אחרי קשר לוקח לי מלא זמן עד שמתחילה משהו חדש

אתה חושב שכמה ימים זה בגלל הווטסאפ?ארץ השוקולד

אני לא חושב,

אנשים לא רוצים לחכות ימים כי ההנחה שזה עוד כמה ימים עד שייפגשו, ומן הסתם יהיו הרבה נסיונות כך שזמן רב לברר יקח עוד זמן.

התכוונתי לטענה ההפוכה ממה שהבנת מדבריadvfb

בגלל שהפלטפורמה הזאת מאוד מהירה אז הציפייה שזה לא יקח כמה ימים אלא יהיה באותו יום.

כמה אתה מכיר שהלינו על תשובה אחרי יום?ארץ השוקולד
לא ראיתי שרשור מלין בנושא, גם פה דיברת על ימים 
לא תשובה כפרהadvfb

על עצם ההצעה.

אני אשלח לך הצעה ואז לוקח כמה ימים עד ששולח את ההצעה.

תאמת היה ממש לאחרונה שרשור על זה.

אני גם לא מלין על כך... אני תוהה על כך.

אתה חושב שלפני הפלאפונים זה לא הפריע?ארץ השוקולד
אתה מרגיש שזה מיידי?
הוואטסאפ יצר אפשרות להעברת מסרים בצורה מאוד מהירהadvfb

ולכן הכל נהיה מהר מאוד מאוד.. ולכן גם קיימת ציפייה שדברים יעברו מהר.

מאמין שלפני הוואטסאפ היתה ציפייה לזמן יותר ממושך, דהיינו היתה יותר סבלנות כי זה לקח יותר זמן.

לפני הפלאפונים בכלל מן הסתם היתה ציפייה לזמן עוד יותר ממושך.

ככה מסתבר לי

מקווה שהפעם זה מובן חח

זה מובןארץ השוקולד
אבל אני לא רואה שום ציפייה למיידיות בעניין הזוגי
בטח, זה דחף ממש חזקadvfbאחרונה

הלבד קשה ולהיות בזוג זה הרצון האולטימטיבי.

לכן בגלל שמדובר בדחף, אז יש גם סבלנות יכולה להוות טריגר.

הדברים הקטנים שהיה נחמד מאוד אם הצד השני היה מעדיףמוקי_2020

אני מדבר על דברים שאם לא קיימים אצל אצל הצד שני, זה לא מפריע, 
אבל אם כן קיימים, אז  זה בונוס נחמד מאוד.

אני לא מכיר בן אדם נורמלי, שלא יכול להמציא רשימה של עשרות ואולי מאות דברים כאלה.
זה יכול להיות צבע מכונית, סוג מכונית, תוספות לפיצה, סוג מוסיקה, זמר, אלבום, שיר, עיר בירה בעולם לטייל בה...וכל דבר שהוא בעיקרון לא משמעותי
להצלחה ותחזוקת קשר אבל הוא בונוס שתמיד נחמד לדעת שהוא קיים ושבני הזוג באותו ראש שלכם גם בחלק מהדברים הקטנים שבחיים.

אז לכבוד החנוכה, יש 2 דברים שהם בונוס די נחמד עבורי. זה משהו סמלי כזה.
אגב, רק השנה למדתי שאין כזה דבר "חג החנוכה" יש "ימי החנוכה". חנוכה זה לא חג ביהדות כמו ראש השנה, פסח. 
אם יש תלמיד חכם בקהל, הוא מוזמן לאשר שלא חירטטו אותי.

לעניין עצמו :
א. בונוס 1 - שהיא אוכלת סופגניות רק בחנוכה, לא  חודש וחצי לפני כמו שרשתות השיווק היו שמחות כי זה טוב לביזנס. 

היום למעשה היא היתה אמורה לטעום את הסופגניה -הראשונה- שלה השנה ובאמת להנות ממנה בימי החנוכה ( לא לכעוס ! זה רק בונוס אם היא כן אוכלת בחנוכה בלבד ! )

ב. כאן אני מודה שזה קשוח יותר. אבל שוב, זה בעיקר בונוס. אז.. אה-אהמ ..
בונוס 2 - בחנוכה היא אוכלת סופגניות...רגילות. בצק, ריבה, אבקת סוכר.
ולא את כל ה"סופגניות" שהקשר בינהם לסופגניה זה כמו הקשר בין מכונית לרכבת.
עכשיו לפני שמישהו קופץ  עם :
"מה נסגר בן אדם ? זה ..ח.. סליחה זה..ימי החנוכה, תן לאנשים להנות מ "סופגניה" עם קצפת וקרם קמבודי בטעם פיסטוק חלבי-כנאפה- מלוח- מתוק"
אני בעד לאכול קינוחים שווים ומפנקים אבל שזה הופך מסופגניה ל..אני אפילו לא יודע איך לקרוא לזה..זה מבחינתי...לא בונוס. 
יש לך את כל השנה לאכול את זה. תשאירי את חנוכה, חנוכה.

הסבר על הבונוס במימד החילוני-מסורתי-רוחני.
אני רואה את זה (במיוחד בשנים האחרונות)  כסוג של...אני לא רוצה להגיד סדום ועמורה כי אז לא יבינו אותי בכלל,
אבל סוג של השתוקקות שהיא שורש יצר הרע ומקור הסבל. 
כלומר, זה בכלל לא משנה מה היו מוכרים ברשתות השיווק, אנשים פשוט רוצים את מה 
שכולם רוצים בלי לחשוב לרגע אחד אם הם -באמת- צריכים את זה ואם זה  באמת קשור לאירוע שבשבילו התכנסנו.

יש לכם דברים קטנים שחשובים לכם, לא קריטיים, אבל יהוו בונוס נחמד  אם הצד השני מעדיף אותם גם ?
ספרו בכיף.
לא בא לכם לשתף ורוצים לשמור את זה רק לעצמכם ? גם בכיף. רק קחו בחשבון שבסוף הכל יתגלה אז לפחות כאן תקבלו פידבק.

נ.ב - אם במקרה התחלתם לאכול סופגניות עם קצפת וקרם קמבודי בטעם פיסטוק-חלבי-כנאפה-מלוח-מתוק, כבר לפני חודש וחצי...אז..לבריאות.
 ימי חנוכה שמחים לכולם.

מה עם מי שלא אוהבת סופגניות?מבולבלת מאדדדד
זה גם בונוסShandy

כי היא לא תראה כמו אחת כזאת בסוף החג

אופס ימי החנוכה😂

לגבי ימי החנוכה זה נכון. זוכרת שלמדתי את זה לפנייעל מהדרום
חחחחח חזק. מזדהה מאוד עם הסופגניותפצלשי"תאחרונה

ותודה על התזכורת שיש לי כל מיני העדפות קטנטנות כאלו שאסור לשכוח בתוך כל ההתרכזות בערכים החושבים והגדולים, 

כי הדברים המשותפים הקטנים הם הרבה פעמים הבסיס לקשר טוב 

להתחיל קשר חדשראובן255

שלום לכולם לאחרונה יצאתי מקשר די ארוך שלא צלח לצערי

אני מעוניין לחזור לדייטים

מישהו מכיר שדכן או מקום שאפשר להתחיל בו את עולם הדייטים?

אני יודע שיש את הטבלה של השדכנים אבל מישהו מכיר חלק מהם שאפשר לסמוך עליו שיעזור לי?

תודה לכולם תזכו למצוות

מה הסגנון שלך?ברוקולי
דתי לאומי כיפה סרוגה בראש פתוח אבל מתייעץ רבניםראובן255
בהצלחה רבהארץ השוקולד

נראה לי כדאי למקד קצת יותר לפחות לעצמך.

מה זה אומר ראש פתוח?

האם זה אומר שאתה מוכן לשמוע גם רבנים מהר המור וגם ממרכז?

האם זה אומר שאתה מוכן לשמוע רבנים חרדים ו/או דמויות מהשמאל?

האם זה אומר שאתה לומד ספרים של הרב בני לאו?

האם זה אומר שאתה רואה סרטים? איזה סגנון?

מה זה אומר מתייעץ עם רבנים?

האם ההתייעצות אומרת שאתה מחפש הסכמה שלהם לאופי הכלה שתבחר או שתצטרך אישור שלהם בטרם תצא?

או שזה רק בשאלות ערכיות כגון ענייני פוליטיקה/השקעות? או שאולי גם ביחס לעבודה וחיי חברה?

כל תשובה פה לגיטימית, אבל לפחות לעצמך ורצוי גם לטובת מי שתחפש שתצא איתך כדאי לדעת מה הכותרות שאמרת אומרות

המון בהצלחה

תשובה לארץ השוקולדראובן255

זה אומר שאני דתי בראש פתוח לעולם תרבות מערב מתערבב בין אנשים\קהילות אם זה חילוניים אז לוקח מהם את הדברים הטובים (למשל תרבות)  אם זה דתיים לוקח מהם את הדברים הטובים (למשל אהבת חינם וחיבור בין אנשים) ומהחרדים לקחתי את ללכת לפי הלכה לא דתי לפי דעתי ולעשות מה שבראש שלי בלי להייעץ אם אני נמצא בבעיה או שיש לי בעיה אני פונה לרב שייעץ לי ויעזור לי אני לא ישר הולך לבעל מקצוע רק כי יש לו תואר בדבר הזה למשל פסיכולוג

מקווה שדי הגדרתי את עצמי טוב

ולכן חשוב לי משהי מאמינה בדרך הזאת בחיבור בין העולמות

לא בטוחה שהכוונה הייתה שתענה כאןלגיטימי?

אבל לפחות לי עדיין לא ברור איפה אתה נמצא.

התרבות החילונית טובה לדעתך? רק לדתיים יש אהבת חינם וחיבור בין אנשים? רק חרדים הולכים לפי ההלכה?

בדברים שאינם הלכתיים, למשל מצב נפשי, תפנה לרב לפני שתפנה לפסיכולוג?

אולי יהיה יותר נח להגדיר לאיזה רבנים אתה הולך? איזה ישיבות מתאימות לתפסית עולמך? עם מי אתה מתייעץ? לפי איזו השקפת עולם הלכתית אתה הולך?

איך אתה מחליט מה מהתרבות החילונית אתה לוקח ומה לא?

במה מתבטאת הפתיחות שלך?

בעיני לא צריך לענות על זה כאן, רק שמדברך אין לי מושג איפה אתה נמצא על הציר הדתי.

מסכים לגמרי עם דברי לגיטימיארץ השוקולדאחרונה
אם חשוב לך דמיון בעולם הדתי עם אשתך, כדאי להגדיר מי אתה
לא.לגיטימי?

יש כאלו שיותר מכוונים לסגנון מסוים.

אבל מעבר לזה, 

הייתי ממליצה לפנות לכמה שדכנים,

אבל לא רק.

להירשם לכמה מיזמים\אתרים\אפליקציות\קבוצות וואטסאפ,

ככל שיש לך כח להתמודד..

אתה צריך לדעתי להודיע לעולם (כולל חברים ומשפחה), שאתה פנוי ומחפש - ומה אתה מחפש.

מצאתי בכתב ישן נושן את השיר הזה לחיזוק בחנוכה:חסדי הים

"הוי בחורים גיבורים וחזקים כארזים, הוי בנות בנויות חטובות כמגדלים.

חשבתם מחשבת חוץ לזמנו, כאילו ה' איננו משגיח בעתו.

האם ה' עזב אתכם גלמוד וערירי? האם הוא לא מכריז עלכים 'שלי'?

הקורא מראש דורות לא ראה? האם השגחתו הפרטית נסתרה?

יש לכם עוד תקווה ואחרית, בסוף הקשיים תגיעו לתכלית.

אהבתי אתכם אומר ה' אל נורא וחומל, מעיניי לא חבוי הקושי והסבל.

הנני בא לגואלכם כאם על בנים, בנפלאות אדירות ורחמים עצומים.

בית ה' נחנך בימי החנוכה, את הבית שלכם אבנה מהרה.

יצאתי לישע חשמונאים צדיקים, אצא כיום לישע הבדידות והמכאובים.

הכנתי לך גבר בחורה כלילת המעלות, ולך יפהפיה הכנתי איש חמודות.

נס פך השמן יאיר ויצהיר לעולם, ללבבות הנשברים לחזקם בריא אולם.

לרוממם לחשבם ממש כבני עליון, להסיר מהם כל פחד וחדלון.

לנטוע בהם כוחות וצפיות חדשים, להצמיח בהם חלומות כיוסף נרהבים.

עוד יהיה לכם ממלכת משפחה חמה, שבו מאיר באור יקרות השכינה הקדושה.

השכינה שורה על הנרות הקטנים היפים, זה ישרה על ביתכם באהבת עולמים."

התבוננתי על המראה וזה פלא עצום שגיליתי מסר כזה חזק לרווקים לפני חנוכה.

😂😂😂

מדהים!חרמון

מחזק מאוד! במיוחד המשפט "בית ה' נחנך בימי החנוכה, את הבית שלכם אבנה מהרה" נגע בי.

תודה!

תודה! חג שמח לך ולכולם!חסדי היםאחרונה
תפילה על כולם.

אולי יעניין אותך