זה שוב אותו ניגון, בכל שנה בקיץ...בן_אהוב

כל שנה עולה בי הזיכרון האישי שלי מהגוש, ילד בן חמש וחצי שההורים הביאו אותו לשם בשבת כמה חודשים לפני הגירוש.

אני זוכר בעיקר את הים... אחח איזה ים

זוכר את הדיבורים של המבוגרים על מה יקרה לגוש, ששרון מושחת, שאסור לוותר.

אני זוכר שבזמן שכולם דיברו על הגוש, אותי עניין זוטות כמו איפה הגלגל ים שלי ולאן הוא נעלם..?

הים הוא אותו ים והגלגל התהפך, איפה הגוש שלי? ומרגיש שכולם פתאום מתעסקים בזוטות, מי יהיה השר לעניינים אסטרטגים הבא ומי יהיה מקום 46 בימין המאוחד - למי אכפת?!

כשלי היה אכפת מגלגל הים - הייתי ילד וזה לגיטימי שהסתכלתי רק על ד' אמותיי, אתם בוגרים, עם שליחות למען כלל ישראל, תסתכלו מעבר לכיסא המנהלים ולנהג הפרטי ששר בממשלה מקבל! 

סוף פריקה.

מצטער אחי. לא יעזור. זה חזק מהם. הם פשוט משוגעים.נאור97
כולם שם.
זו המסקנה שלי.
גוש קטיף. צריבה.נפש חיה.
וואו, כתבת מדהים!איכה
אבל ממש.

(אני מסתכלת לעצמי, אם אני הייתי בת 6.5 ואני הכי קטנה שיכולה להיות 'צעירה מעל 20' .. קיצור עלינו עליך! סתם, ברוך הנמצא.)
תודהבן_אהוב

אופס...

אני נכנסתי לשנתי ה20 ולכן אני גם שייך

הייתי בת 12.5. גן עדן ונוף ילדות מגעגע...נערת טבע
עבר עריכה על ידי ימ''ל בתאריך ז' באב תשע"ט 17:29

לקח לי שנים להסכים ללכת לים בת"א/הרצליה.

עד הש"ל שגיליתי את החוף באשקלון... הכי קרוב לגוש, והחוף הכי יפה בתחומי הריבונות הנוכחיים...

עד כמהאיכה
שזכור לי, הפעם הבאה שהלכתי לים תיכון אחרי הגירוש (ונכנסתי, לא רק חלפתי לידו עם הרכב) היתה בסוף שביעית!!

וזה אחרי שכל יום שישי היינו הולכים לים, ולפעמים גם באמצע שבוע.

(ממה שזכור לי לפחות )
עד היום ים זה מורכב מבחינתי.ת.מ.
ואני יכולה לספור את הפעמים שהייתי בים מהגירוש ועל יד אחת את הפעמים שנכנסתי לים התיכון וישארו אצבעות פנויות.
וואו.איכה
הייתי חצי ממך בשנים, אז אצלי לא כל כך משמעותי..
תהרוג כבר את הציפיות.מי האיש? הח"ח!

אל תהיה נאיבי.
עובדים עליך ברגע זה ממש.

בגלל שאני לא נאיביבן_אהוב

ובגלל שאני יודע שעובדים עליי - כתבתי את זה מכעס...

כמה כואב. ימי הגירוש הכואבים לא נשכחיםארלט

הגעגועמשה
מתוך האוסף הפרטי שלי (ושל חבר שהיה איתי בגוש קטיף בשנה של הגירוש). צילום: דודי גנוט.

יום העצמאות האחרון בגוש קטיף:
צילום: אני עצמי ואנוכי (בסלולרי של 2005...)

ולא לשכוח, הי
גם את שא-נור וחומש

וואו מדהיםבן_אהוב

בדיוק ככה זכרתי את הים...

זאת טראומה לכל החיים.

ההורים שלי עד היום לא מסוגלים לשמוע את "תפילה לעני", הם מתפרקים מזה..

ואוו אני לא זוכרת כלום כלום😢הפואנטה
כי היית צעירה. אני זוכר היטבמשה
גם את כלא ''דקל'' בבאר שבע לשם הובלנו בחקירה.
נו...ד.

אם היו אז יותר שרים ימניים - לא היה גירוש.

יש מספיק חכי"ם ושרים, שמה שמענין אותם בתפקיד אינו "כיסא מנהלים ונהג פרטי". הם פשוט מבינים שכך משפיעים. גם על דברים כאלה. צודקים. רוב בקואליציה, יכול למעשה לפעול יותר מכמה רבבות בהפגנה..

אני רק מזכירבן_אהוב

שהבעיה אז לא הייתה שלא היה ראש ממשלה ימני... היו המון שרים וחכים ימניים אז וזה לא הפריע להם לבגוד בערכים שלהם (אחד מהם היה אז שר אוצר והיום כולנו מכירים אותו...) ולהצביע בעד.

הבעיה היא אחרת, שלא היו מספיק אנשים שמונעים מערכים. המפד''ל התפטרו מהממשלה אבל הם היו קצת מידי כדי להפיל אותה...

צריכים יותר אנשים שמונעים משליחות ופחות מאגו וכבוד.

אני אכן מתכווןד.

ל"ימניים" באמת.

מה שרציתי להדגיש, שההימצאות בפוליטיקה שם, היא נשק חזק מאד.

וזה נכון - שצריך אנשים שה"מעמד" שלהם פחות חשוב להם מעצם הנושא. צודק.

[למען ההגינות, צריך להזכיר שנתניהו, כמעט "ברגע האחרון" פרש. אמר: אני רוצה שכאשר יזכירו את זה יגידו: הוא לא היה שם.

כמעט זה לא מספיקבן_אהוב

ומה לעשות, הוא באמת היה שם והרים את היד 4 פעמים בעד...

יש מקום שיותר משפיע - התקשורת. הציבור הימני הבין את זה וב''ה מתחיל "להשתלט" ולהשמיע את הקול שלו.

חברי כנסת ברובם הם בובות על חוט שמופעלות על ידי לוביסטיים, סקרי דעת קהל שמכתיבים להם כל בוקר את הדעה שלהם ותקשורת שדואגת לעשות להם רצח אופי בכל פעם שהם מעיזים להגיד משהו נגד המינסטריים החילוני.

לצערנו,ד.

נראה שיותר קל לשנות את הרוב בכנסת - מאשר את סגנון התקשורת...

עד שנגיע לכך שתהיה התנפלות תקשורתית כמו שמשפיע היום הצד הקטנטן של השמאל, בתקשורת, יקח כנראה הרבה זמן..

לא התכוונתי להתנפלות תקשורתיתבן_אהוב

לשם באמת יש לנו עוד זמן, אני מדבר על השמעת קול שונה.

פעם עשו טובה כשהביאו ימני מחמד לאיזשהו פנאל כדי להשמיע דעה של רוב העם, וגם אז היו נכנסים בו ומשתעשעים בלהיכנס בו, היום המצב שונה.

יש תקשורת מצולמת, כתובה ומשודרת ברדיו שכולם "בשליטת" הימין. היום אני כמעט שדבר כזה לא היה קורה, כי התקשורת הימנית הייתה נכנסת בהם, ולא כי האידאלוגיה והאנשים השתנו (ישראל כ''ץ, נתניהו, שטייניץ הצביעו בעד...).

הרי למה שרון עשה מה שעשה? לא ממניעים אידאילוגים, אני מאמין שהוא היה ימני למרות מה שעשה, אבל עשה את כדי להתחנף לתקשורת, לשמאל ולבג''ץ (היינו הך ), אם היה להם מי שילטף את האגו גם מצד ימין - אני מאמין שזה לא היה קורה.

רבבות בהפגנה משפיעים שיהיה רוב בקואליציהברגוע

אם היו בהפגנות יותר מגוון של אנשים כנראה שלא היה את הגירוש

משפיע. אבל לצערנו, מהנסיון, לא מספיק..ד.

נגד אוסלו היו מאות אלפים בהפגנות - השפיע? לא.

לצערנו, יש סוג של מנהיגים פוליטיים, שגם הפגנות כאלה לא משפיעות עליהם. גם שרון היה כזה.

הכל משפיעברגוע

גם השמאלנים מודים היום שלא ראלי לפנות את יו"ש

כי הם רואים כמה בלגן היה בגוש קטיף כשפינו "רק" אלפים בודדים

וכמה בלגן יש היום על כל בית שמפנים ביו"ש

לא דיברתי על שרון, דיברתי על רוב בקואלציה.

וכתבתי שצריך מגוון יותר רחב.

אם מצביעי הליכוד או המפלגות החרדיות היו יוצאים בהמוניהם להפגנות, גם הנציגים שלהם בכנסת היו מתנגדים לגירוש.

הלוואי. אבל זה לא כ"כ בידינו.ד.

אגב, בזמנו, היה משאל בין מתפקדי הליכוד על הנושא, שרון הבטיח שאם הרוב לא יסכים - זה לא יתבצע. עבדו על זה חזק, ממש מטלפון לטלפון - הרוב התנגד. מה הוא עשה? חיכה כמה זמן, ואז עשה כאילו "ניסוח שונה" לאותה תכנית.. אז אתה רואה שגם רוב חברי מפלגתו זה מלא עזר. אח"כ פשוט המציא מפלגה חדשה..

(ואצל החרדים, זה ל אלוי ב"המון" כידוע.. לבושתנו על מה שקרה שם אז).

אגב, בדיוק היום דיברתי על זה עם מישהו - שמצד האמת, רואים שמה שהשפיע להירתע היום מדברים כאלה, הוא דווקא לא ה"בלאגן".. הרי למעשה ההתנגדות בשטח היתה מועטה מאד.

כנראה עצם הזעזוע אחרי זה, כשראו את תוצאות הענין, איזה פשע זה, זה הגורם העיקרי למי שהגיע למסקנה שזה לא יתכן יותר.

הפגנות משפיעות רק אם הן מהצד ה"נכון"-השמאל הפגין במלחמת לבנוארלט

לבנון תחת ביתו של בגין , זכה לתשקורת מוגברת ועצר את המלחמה

ומי חסם את המפגינים בכפר מימון?מושיקו

אם הם היו יוצאים לא היה גירוש..

המסקנא: צריך הנהגה  של אנשים יותר תורניים וד"ל

זו אשליה לגמרי..ד.

מי שחסם בפעל - למרות כאלה ש"מיתנו" את האוירה, היו שלושה מעגלים של חיילים.

אשליה גמורה לדעתי, לצערי, לחשוב ש"אם היו יותר אנשים", זה לא היה קורה...

אבל אם היתה קואליציה יותר נורמלית - זה לא היה קורה..

אני חייב לשאול אותכם משהונאור97
אני גר במקום די בורגני. מתוודה.

איך הרגשתם אידיאל לגור במקום כל כך מסוכן?
כאילו עם כל החשיבות הגדולה של מצווה וכו' באמת נראה לכם שזה היה רצון ה'? להסתכן ככה?
אני אישית גר בדרוםבן_אהוב

אבל מעריץ את אלו שגרים שם, זאת השליחות בעיניי.

רצון ה' הוא שנירש את ארץ ישראל, זה יכול להיות תל אביב וזה יכול להיות יישוב נידח בהר חברון או על גבול לבנון.

גבול תמיד יהיה לנו עם אויבי ישראל, אם ניסוג - הגבול פשוט יתקרב עוד קצת למקום הבורגני שבו אתה חי, זה הכל. אם ניסוג וניסוג - גם המקום הבורגני יהפוך למסוכן

זה לא מדוייק. גוש קטיף היה סוג של מובלעתנאור97
וזה שעשינו שטויות בטחוניות אחר כך זה משהו אחר.

בכנות. לי זה מרגיש מוזר. לגור בשומרון וכו' סבבה וטוב. אבל בגוש היה באמת סכנת חיים כפשוטו. לא יודע אם זה מה שה' רוצה. זה לא שאתה מסתכן חד פעמית וכובש וגמרנו.
סליחה אם יצאתי כופר אבל לי זה מרגיש מוזר.
וזה לא סותר שאני ממש מעריך את האנשים שגרו שם.

אם מישהו יאיר את עיניי אשמח.

*אני גר בצפון הדרום/דרום המרכז..
גם אני זכיתי לטיל 200 מטר מהבית..
כמה הרוגים היו בגוש קטיף?ברגוע

אני חושב שאתה קצת מגזים ברמת הסכנה שהייתה שם

בודדים עד כמה שזכור ליבן_אהוב

יחסית למספר התושבים שם נראלי הרבה מאוד (כולל פצועים)נאור97
מגיגול קצר ראיתי שבחמש שנים שלפני ההתנתקות (האינתיפדה השנייה) נהרגו 162. מן הסתם נפצעו עוד המון. ובגוש היו בערך 9000 איש. זה אחוז גבוה מאוד.
ואוו זה באמת המוןברגוע

(אתה בטוח במספר?)

אבל לא יודע אם השנים האלה הם מדד נכון לבדוק את זה

ככה ראיתי באתר מידהנאור97
נכון שהשנים האלה הם לא כזה מדד טוב אבל לשם השוואה בכל הארץ נהרגו 948 בני אדם בשנים האלה מפיגועים (ומן הסתם זה כולל את ה162 של גוש קטיף)
התכוונתי שברגוע

אנשים מחליטים איפה לגור לא עפ"י אינתיפדה שקורית בשנים מסויימות, מסתכלים על מה המצב שם באופן כללי במשך השנים.

כן אבל תמיד היה שם המון בעיותנאור97
פשוט לא מצאתי נתונים מפורטים על שאר השנים. רק שהיו מאות התקפות טרור.
לא מצאת כי באמת לא היה הרבהאביול
ב"ה יחסית למיקום לא היו שם כ"כ הרבה נפגעים
ב"ה. ה' באמת אהב ואוהב אותםנאור97
אבל עדיין זה היה מאוד מפחיד לגור במקום כזה שמותקף המון פעמים. גם אם בפועל לא נפגעים.
רק לגבי השומרון -איכה
אני לא ממש גרה בשומרון.
אבל כל יום יש פה באיזור נסיונות פיגוע שלא מדווחים כדי שאנשים יעיזו לנשום.

לא משווה לגוש קטיף (שתכלס היו גם תקופות זוועתיות כמו שם ביו''ש..) אבל זה לא לגור בסבבה וטוב.
אבל ברוב האזורים בשומרון המצב סביר יחסית, לא?נאור97
אתם הסיירת של יו"ש..
בהמון איזורים יש כל הזמן נסיונות לפיגועים.ת.מ.
גם באיזורים שנחשבים שקטים יותר יש מידי פעם זריקות אבנים ובקתבים וכל מיני תפיסות של מחבלים לפני שהצליחו להוציא משהו לפועל.
מפחיד. אבל מה שכן, מהקצת פעמים שהייתי בשומרוןנאור97
יש שם אנשים פשוט מדהימים שכיף לחיות איתם אז זה קצת מתאזן עם כל הרוע מסביב
בעד שום הון שבעולם,איכה
לא הייתי הולכת לגור במקום אחר

האיכויות פה נדירות.

והכי חשוב - לא חם כאן

פעם אמא שלי אמרה לי שבגוש היה יותר חם מתל אביב, אמרתי לה שאני לא מבינה איך גרנו שם. ואם הוא היה קיים עכשיו בטח לא היינו גרים שם בכלל.. ⁦
תכל'ס כששואלים אותי אם אני רוצה לחזור לשם, אני מגמגמת בגלל זה.
חח החום זה באמת סיוט. אני גר ליד מישור החוףנאור97
ואני שונא שונא את הקיץ. שונא את הלחות, שונא את זה שיש אנשים חסרי מודעות עצמית עם ריח מגעיל של זיעה. שונא את זה שאתה צריך לעבור מקום בבית כנסת כי המזגן בדיוק עליך..

חורף זה החיים..
אוויר טוב. לילה בשעה סבירה. יש יותר תיאבון גם..
אין על החורף איכה
מסכימה עם כל מילה.

חוץ מהבית כנסת.. לא נמצאת שם כ''כ הרבה פשוט.

אבל שמת לב שהשנה הקיץ פחות חן משנה שעברה? ב''ה 😎
וגם היה חורף מפנק מפנק, קר כמו שצריך עם מלא גשם. (אולי בגלל שהיה לי מספיק זמן לאגור קור אני חושבת ששנה שעברה היה פחות חם ⁦⁩)
חחחנאור97
ונכון.. שנה שעברה היה הרבה חמסינים.
ובכלל החורף סביר בשנים האחרונות. אני זוכר לפני 9-10 שנים היו שנתיים שכמעט כל החורף הייתה שמש.

ואל תדאגי בד"כ בעזרת נשים המזגן בכל מקרה מעאפן..
(מהקצת עזרות נשים שהייתי בהם..)
דווקא אצלנואיכה
יש אחלה מזגן.
רק שפשוט הוילון ממש שקוף, וגם הכיוון של עמידה זה לעזרת נשים אז עומדת בצד ושם לא מרגישים את המזגן .. בבית כנסת השני סבבה.

כשהיו לנו שבתות באולפנא היינו מתפללות בישיבה שהמזגן היה מקפיא (או מרתיח תלוי בעונה) את הנשים והגברים לא הרגישו אותו בכלל. אף פעם לא הבנו מה עובר עליהם, עד שקלטנו שלא מרגישים אותו שם.

לשים מזגן דפוק בעזרת נשים זה דרך מצוינת לגרום להם לחיבוב מצווה (צ)
בבית כנסת אצלנו שמים מזגן חזק לנשיםברגוע

כדי שיגיעו צנועות..

לא בטוח שזה יעזור..נאור97
לא שזה בכוונה.. פשוט בכל הבית כנסת היונאור97
מזגנים לא משהו וכשהחליפו לגברים כבר לא נשאר תקציב (או רצון..) להחליף גם לנשים.

ונראה לי כדאי שתקום "וכל אשה חכמת לב בידיה טוו" לעשות לכם וילון נורמלי..
לא עוזר.איכה
יותר מורכב ממה שאתה מדמיין לעצמך. הצענו לתפור, לשים מפות ומה לא..

אנשים מתבלבלים לפעמים.
חח אולי אם תקום מישהי אמיצה ותפתח את הוילוןנאור97
באמצע שמונה עשרה זה יעשה להם שוק והם יבינו..
חחאיכה
רעיון.
רק לא הייתי רוצה להיות שם כשזה קורה.. וגם אף אחת אחרת כנראה.
נמשיך לסבול בשקט.. (או ללכת לאשכנזי )
רק תגידו להם שגם המס שלכם ישולם לאשכנזי...נאור97
הבנים שלנואיכה
נהנים בספרדי..
ורק הם משלמים מס.
וחוץ מזה אין מיסים יש עליות לתורה .. זה מכסה הכל. כל השאר היישוב מתקצב.

ויש צ'כונה והוואי שכל האשכנזים מתפללים שם גם..

אם אתה לא גר ביישוב לעולם לא תוכל להבין זאת, פוליטיקה. ואגו.
עצוב לשמוע.נאור97
לפחות יש לכן אפשרות חלופית
יש מצב.איכה
אין הנחתום מעיד על עיסתו

(זה כאילו יותר שווה )
לא אנחנו.איכה
ההורים שלנו.

סתם

בתור אחת שגם עכשיו גרה באחד המקומות הכי מורכבים ביהודה ושומרון-

א. מבחוץ זה נשמע מפחיד פי מיליון. והיה לנו על זה שרשור ארוך עם מבקש אמונה פעם. (הוא היה מצחיק, אבל היתה בו המון רצינות ואמת במקביל)
ב. אם לא אנחנו מי? במקום שאין איש השתדל להיות איש. (רק על הדרך מציינת, איפה שאנחנו גרים זה לא בהכרח יישוב שרק עתה קם. זה יישוב שפשוט צריך תושבים שיגורו בו. כדי שלא יתרוקן, שתהיה כאן נוכחות וחיים שגדלים ומתפתחים. וזו באמת אחת הסיבות הבודדות שמשאירות אותנו כאן. אין פה הרבה מעבר..)
ג. בקשר לסכנה, בגוש ממש ראו את זה. עדיף שאנשים מאמינים וחדורי אידאלים שמוכנים לספוג בעצמם את הסכנות והקשיים יעשו את זה מאשר שזה יגיע למקומות אחרים.
ד. בוודאי שזה רצון ה'. כמו שתשאל אם זה רצון ה' שהחיילים ילחמו ויצאו למבצעים מסוכנים כדי להגן על עצמינו? אנחנו פשוט חיים את ההגנה הזאת, והמלחמה הזאת. ומוכנים לשלם את המחירים שלה.
אשריכם!נאור97
אתם כמה דרגות מעליי..

אני פשוט חושב שגם מבחינה בטחונית היה אפשר לדאוג לזה שיהיה בטחון לשאר הדרום גם בלי שיהיו יהודים בגוש.

אבל אין לי מה להגיד. זה באמת גדול ממה שאני יכול להבין ולתפוס בשכל. המסירות של האנשים שגרו בגוש ושל אלו שגרים היום בשומרון במקומות כמו שלך. אתם מוקפים בכל רגע באור ה' כי אתם שומרים על ארצו. אשריכם שוב!
תכלס,איכה
זה לא מובן בשכל.

פשוט חיים את זה בלי לחשוב.

קצת כמו שאם היינו חושבים על כמה מצוות והלכות ואיסורים יש לנו, לא היינו מבינים איך אנחנו עומדים בזה.
אבל אנחנו פשוט חיים את זה, בלי לחשוב. עושים כי זה מה שצריך.
אחת הסיבות למה להעריץ חוזרים בתשובה
אכןנאור97
ואם חוזר בתשובה גם גר איפה שאתם אז בכלל..
לגלות לך משהו?עוד סתם אחד
מקום בורגני או לא, אתה מוקף במיליוני ערבים שלא מתים עליך, בלשון המעטה. באמת באינתיפאדות למיניהן רואים שלא אלמן ישראל, ופיגועים יכולים להיות גם בערים בורגניות לעילא ולעילא. דבר אחד ייאמר לזכותם של הערבים ימ"ש, הם באמת לא עושים איפה ואיפה...
תודה על המידע הסודי. לא ידעתי אותו לפנינאור97
ברור שביומיום יש הבדל איפה מסוכן יותר. ובגוש היה מאוד מסוכן.

גם אצלנו נחתו טילים (וגם נהרגו אנשים). אבל זה לא על בסיס יומיומי כמו הפצמרים שהיו בגוש.

ולא באתי לבקר מישהו. באתי באמת לשאול.
רצון ה' הוא שבמצוה כללית לא עושים חשבונות של פיקוח נפש פרטיוהוא ישמיענו
עבר עריכה על ידי והוא ישמיענו בתאריך ח' באב תשע"ט 10:45

מי התיר לחיילים להכניס את עצמם למצב של סכנה?

כמובן- הקב"ה, קיום מצוות "והורשתם אותה וישבתם בה". זו מצוה כללית ואז השיקולים הפרטיים לא מעניינים, פשוט לא רלוונטיים.

במלחמת מצוה הכל יוצאים, אפילו חתן מחדרו וכלה מחופתה.

עכשיו שזהו רצון ה', יכול אדם לומר- ובכן, אז על מי מוטלת האחראיות ליישב את המקומות הללו? הרי אני יכול לקיים את המצוה הזאת גם בתל אביב וגם בכל מקום אחר (למרות שחובה ליישב גם את המקומות הללו).

ברור שמישהו צריך לעשות את זה. אני חושב שזה התפקיד של האנשים שיש להם כוחות גדולים של מסירות נפש לעם ישראל. רק הם יוכלו להחזיק שם מעמד ולחיות שם עם הרבה כוחות של שמחה ואמונה.

ממש כשם שהאנשים שהולכים לשירות קרבי מרצון- לא עושים שיקולים פרטיים ומוכנים למסור את כל הכוחות שלהם בשירות, ואפילו להסתכן רק כדי שלעם ישראל יהיה טוב. כשאתה עומד מול האידיאל הנצחי- החיים הפרטיים שלך נראים כ"כ מצומצמים..

כשאני למשל קורא ושומע על אנשים  קדושים, כמו על הרב בנימין הרלינג הי"ד והעלם המתוק והמאיר הזה דביר יהודה שורק הי"ד אני באמת לא מצליח לראות את עצמי חי חיים ללא מסירות לעם ישראל, ולארץ ישראל. אני מרגיש שאין לי זכות לחיות אחרת.

אחרי שנפגשים עם חיי אמת- פשוט אי אפשר אחרת...

ואני חושב שכל אדם שמתוודע לדמויות שכאלה ולטהרת נשמתם פשוט לא מסוגל אחרת

כתבת יפה. אשריהם ואשריך!נאור97
אבל השאלה היא איפה עובר הגבול.
ה' גם רוצה שאנשים יחיו. אם יהיה ישוב במקום מאוד מסוכן שמתים בו כל שנה 20% מהתושבים לדוג', עדיין יש מצווה לגור שם?
מצוות ירושת וישיבת הארץ היא לא התאבדות. היא בגדרי הנורמה של מלחמה והתיישבות.

השאלה היא האם חיים תחת מתקפות טרור וקסאמים באופן כמעט יומיומי, גם אם אין הרבה הרוגים, נכלל בפנים.
בשומרון לדוג', למרות שיש מלא אירועים לא מדווחים. המצב שונה. לא כ"כ מסוכן. וגם ביחס למספר התושבים הגדול מאוד שיש שם ב"ה התקפות הטרור לא רבות, כמו ביחס בין התקפות הטרור למספר התושבים בגוש.

אם לפחות הישיבה שם הייתה מניע לכבוש עוד שטחים מעזה ולסיים את שלטון הטרור הייתי יותר מבין.

לא שאני אומר שהיו צריכים לעזוב את הגוש. זה שיא המורך רוח מפני האויבים. אבל לא בטוח שזה הפתרון, להיות החומת מגן של שאר העם כשלמדינה יש כח ויכולת ברמה זו או אחרת לפתור את הבעיה.

ואחרי כל זה. אני מאוד מאוד מעריך אותם וחושב שהם אנשים באמת גדולים. כל מבוגר וכל ילד שם. שלא יובן אחרת.
כשהמדינה לא פותרת את הבעיה צריכים לחשוב על פתרונות חלופייםוהוא ישמיענו
עבר עריכה על ידי והוא ישמיענו בתאריך ח' באב תשע"ט 12:13
בשנים האחרונות יש השתלטות מוגברת על שטחי ארץ ישראל, גם על שטחים בבעלותה של מדינת ישראל (כשטחי c). ביו''ש, בנגב, בגליל, בהר הבית ועוד. המדינה כפי הנראה בשנים הקרובות לא מתכוונת לעשות משהו רציני בענין. אם נגיד על כל מקום כזה- 'זה תפקיד של המדינה' פשוט שלא נתקדם לשום מקום. אם לפני ארבעים שנה כשהמצב ביו''ש לא היה כמו היום אלא יותר פשוט- לא היינו מיישבים את המקומות הללו- תיאורטית (כי ה' לא היה נותן לזה לקרות- גאולה שלישית אין לה הפסק) כיום אנחנו היינו באירופה.. פספסנו את ההזדמנות האלוקית.
בעבר פספסנו מספיק הזדמנויות כאלה. אתה יודע למשל שבשנים שקדמו לגירוש ספרד היה דיבור על רכישת ארץ ישראל כולה מיד העותמאנים? והכל היה חתום ומוגמר.. אבל היהודים חששו מ'מה יגידו'. וזמן מה לאחר מכן היה גירוש ספרד. וגם בית שני הוקם בזכות דלת העם שהאמינו. ועוד..

אם היינו מחכים להנהגה המדינית בכל דבר לא היינו קרובים לגאולה כמו שאנו כיום.

ביהודה שומרון אין כל כך הרבה יהודים כמו שאתה חושב, לצערנו. יש ארבעה ערים די ב'ספר' של יהודה ושומרון וכל השאר זה עשרות אלפים בודדים. מאוד דומה למה שהיה בגוש קטיף. דיברת על סיכון- יש הרבה ישובים בלי גדר. יש הרבה ישובים שאתה צריך לעבור בתוך כפרים עוינים כדי להגיע אליהם.
זה שאין שם יותר יהודים זו בעיה. לא רק של המדינה, של אנשים שהיו אמורים ליישב את המקום הזה אבל עושים שיקולים צדדיים. שחוששים מאיכות חיים וכו' ומתרצים את זה בסברות תורניות- ממש כמו בבית שני.
אנשים, שבלי להיכנס עכשיו למחלוקות בענין, אומרים שמורא מקדש זה דוקא להתרחק מהר הבית ומתנגדים אפילו להקמת בית כנסת על הר הבית במקומות המותרים.. ולא עושים משהו כנגד מסגדים חדשים שצומחים שם בשטח מדינת ישראל כמו בשער הרחמים. כי הרי המצווה היא דוקא להתרחק, ו'הריחוק מקרב'..
והכל בשם הפחד. אז בשבת הקרובה כשאנחנו אומרים 'התנערי מעפר קומי, לבשי בגדי תפארתך עמי' כדאי באמת לחשוב האם איננו מכסים את עצמנו בעפר וטומנים את הראש בחול.
''השבעתי אתכם בנות ירושלים אם תעירו ואם תעוררו את האהבה עד שתחפץ''. זה עכשיו... ה' חפץ
אנחנו עושים את כל ההשתדלות? אנחנו ערים לקול ה'?
היינו כחולמים...
יישר כח מידע מעניין..נאור97
לגבי המדינה, זה קשור למחלוקת שהייתה בתחילת השרשור בין כמה ניקים.

בסופו של דבר ההתיישבות ביו"ש שהוקמה באופן עצמאי, פרחה בזכות המדינה.
בימינו יש ב"ה מספיק פוליטיקאים קשובים לעניין שרק צריכים דחיפה (ריבונות, הגדלת ההתיישבות וכו'). כבר לא צריכים לעשות בשקט מתחת לאף של המדינה.

תרשה לי מעט לחלוק עליךוהוא ישמיענו
ההתיישבות ביו''ש הוקמה למרות המדינה, וגם פורחת לרוב למרות המדינה. לעליות לאלון מורה ולסבסטיה וכו' לא היתה שום לגיטימציה מהמדינה.
בוודאי, ראשי הממשלות הימניים מאוד מאמינים בהתיישבות- באריאל, בביתר עילית, במעלה אדומים. בקיצור, במה שנוח. ממתי הם דיברו שיש ליישב את אזור שכם? את מעלה מכמש? את נווה דניאל?
למדינה אין עמדה יציבה לגבי ההתיישבות, יש רצון להשיג קולות בקלפי גם מהמתיישבים, ולא להתסיס את השטח יותר מדי. הערבים פה עושים כאוות נפשם, ופעם בכמה זמן מאשרים יחידות דיור לקראת הבחירות (כמו עכשיו... הבטחה מלפני זמן רב לבנות בבית אל).
המדינה פה היא נגררת, לא פועלת. ואם אנחנו לא נפעל ונעשה את רצון ה'- אף אחד לא יעשה זאת בעבורנו.

ובשביל זה עם ישראל צריך להיות יותר מחובר לקודש, וכן, גם הציבור הדתי לאומי.
אנחנו רואים כבר את התוצאות של ירידת הרוח באומה
האמת היא יותר מורכבתמשה

כל סטארט-אפיסט למד כבר שהצלחה היא  הכנה ועבודה קשה * מזל (או ס"ד בלשון דוסית).

אתה יכול להפוך את העולם ובסוף המוצר שלך יכשל כי הוא עלה מוקדם מדי או שמישהו הקדים אותך, אבל אם יגיע הזמן ואין לך מוצר כמובן שלא תגיע לשום מקום.

מסכיםוהוא ישמיענו
עדיין חושב שאם אין מוטיבציה שום עטיפה נוצצת לא תביא לשם מתיישבים. הם יעדיפו לחיות בתנאי חיים נהדרים של עיר שפעם בעשרים שנה יש שם פיגוע
ההתיישבות התחילה ע"י אנשי גוש אמוניםנאור97
ובסופו של דבר פרחה בזכות בגין והליכוד (אחרי שלחצו עליהם כמובן).

אנחנו לא חולקים נראה לי. אני לא משליך יהבי על המדינה בלבד.
אבל הדרך להשפיע היא דרך הפוליטיקה. לחץ נכון שם יביא לאישור יחידות דיור ואפילו ריבונות (וכן בזכות טראמפ אחד קטן..)
יש הרבה מאוד יהודים שרוצים לגור ביו"ש אבל אין איפה.. ואם מקימים מאחז לא חוקי הורסים אותו.
הדרך להשפיע היא דרך הפוליטיקה. לטוב ולרע.

וכ"כ הזוי שאוסלו בא עלינו גם ב"זכות" חלק מאנשי גוש אמונים (הפיצול שהיה אז).
מה גדול כוחה של מחלוקת וכוחו של השלום.
חבל שהפוליטיקאים שלנו לא למדו לקח.
גוש אמונים הוקמה ממאחזים..והוא ישמיענו
אני יודע. אבל הסיבה שבסופו של דבר היא גדלה בגדולנאור97
זה בגלל שאחרי מסירות הנפש המדינה הצטרפה. וכמובן גם הסכימו להגיע הרבה יהודים צדיקים לגור שם
עצם זה שאתה מדבר על ריבונותמשה

זה כי נדיה מטר ואחרות דוחפות את זה עם כנסים וכו' כבר חמש-שש שנים, עוד מאז שהעולם גם הימני חשב שזה הזוי.

ולא תמיד הורסים מאחזים בלתי חוקיים. הורסים יותר מבעבר  זה נכון, אבל יש לא מעט מקומות שאנשים הצליחו לבסס מאחז לא רע. 

כמו שאמרתי - זה סטארטאפ, יש לו גם סיכונים ולא מעטים.

אני לא חולק. אבל בסופו של דבר נדיה מטר וחברותיהנאור97
יצליחו כי הפוליטיקאים הצטרפו ויצטרפו.

ועם כל הכבוד למאחז כזה או אחר זה טיפה ביום לעומת ריבונות. יותר כדאי להשקיע את הכח שם בפוליטיקה (לדוגמא היו צריכים לעשות הפגנות יומם וליל מול הבית של הח"כים הדת"ל כדי שיתאחדו)
האמת היא שהשלטון הפקיר אותם כדי שהם ילכומשה

זה שהם לא עזבו זה היה תאונה הסטורית שחייבה את הגירוש המסודר שלהם משם. המערכת באמת לא ציפתה שגוש קטיף יחזיק במצב שנוצר. בטח לא יישובים כמו נצרים שהגישה לשם הייתה בשיירות.

אפשר פירוט? לפי זה שוב חוזרים לדיון שהיה פה על דרך ההשפעהנאור97
בסופו של דבר הפוליטיקה היא הכלי העיקרי. נרצה או לא.
והדרך להשיג כח בפוליטיקה עוברת דרך העם.

אהה. וגם באחדות המחנה.
@בנט @סמוטריץ @בן גביר
הלוואי שהייתם חדורי אידיאלים כמו החבר'ה פה והייתם יודעים לזוז הצידה בשביל הערך.

תקרא מה כתבתי 2-3 הודעות למעלהמשה

פוליטיקה (וגם עוד שווקים) הם לא המקום שבו מוכרעים דברים באמת. הם המקום שלשם מתנקזת ההכרעה על דברים שכבר קיימים.

אתה צריך לצאת ולהקים יישובים וכל זה. להגיד לך שתצליח בהכל? לא תמיד. לפעמים תהיה סיבה פוליטית להכשיר אותך (חוות גלעד) ולפעמים פחות (מיגרון). לפעמים הממשלה תרצה לעודד אותך ולפעמים פחות.

אבל בשביל שיכירו לך ביישוב כשתגיע העת, היישוב צריך להיות קיים כבר, גם נגד רצון הממשלה. כחלק מהמשחק לפעמים גם תפסיד.

ראיתי .נכון. אבל זה פתרון פרטי. אנחנו מחפשים פתרון כללינאור97אחרונה
כתבתי על זה למעלה
צהריים טובים, אני בן 25 והוצאתי סיפור קצר לאורסופר צעיר

בשעה טובה, הוצאתי לאור את ספרי הראשון באמזון

אני מחפש אנשים שיקראו אותו ויתנו לי פידבק, הספר זמין בחינם למשתמשי קינדל אנלימיטד.

אם אתם משתמשי קינדל אנלימיטד אשמח לשמוע מכם את דעתכם (קשה לי לבקש ממישהו לשלם על ספר של סופר לא מוכח).

https://www.amazon.com/dp/B0GCVFXHKP

למי שמחפש,נחלת

ביה"ס לזוגיות בואי כלה <zoogyot.gmail.com@send.ravmesser.co.il‏>

יש לו תובנות חשובות, לדעתי, לכל מי שמחפש.

אין לי שום נגיעות בנ"ל.

האם אחרי שמחת תורה התשפ"ד הפכתם לאנשים טובים יותר?זיויק

או שנשארתם אותו הדבר?

ומה המשמעות למה שעברתם? או שלא עברתם..

לצערי לא. אותו בן אדם.צע
חח מה יש לפרט?צע

ובכל זאת..

המלחמה יכלה לנטוע בי גבורה, מסירות נפש, רצון לחיים משמעותיים יותר בשל הידיעה כמה חיי אדם נגדעו... איזה אנשים איבדנו שיש להשלים את החלל שלהם..

לא זכיתי שקרה..

מבין אותךזיויק
לפחות אתה מרגיש וזה המון
המילואים השפיעו..ולא לטובהנחמד מאוד
חושב שיש השפעות לא קלות על החיים שלנו מהמילואים שזה די קשור לשמחת תורה תשפד
בעיקר עייף יותרבחור עצוב
שכח לישון צהרייםבנות רבות עלי
..הרמוניה

ב"ה לא חוויתי מקרוב ואני יודעת שאי אפשר להשוות את העוצמה וההשפעה לעומת מישהו שכן, אבל זה כן הוביל לחשבון נפש והוציא אותי משאננות. ברור שהשתניתי. מעבר לזה, בעקבות ה7.10 התבררו לי כל מיני סוגיות כמו היחס לכלל ופרט בעם ישראל (חטופים), שירות- עד כמה, היחס שלי לגיוס בנפרד ולקריאות לגיוס חרדים בנפרד. עד כמה אני מעורבת במה שהעם עובר, כמה אכפת לי ומה אני עושה עם זה. היחס שלי לשמועות קשות וסיפורי זוועה- איך אני מתמודדת עם זה, איך אני מתמודדת עם אנשים סביבי שרואים את זה אחרת ממני ורוצים לשתף אותי... נגיד אני נמנעת מלשמוע סיפורי זוועה, ואני לא אוהבת להגיב בזעזוע ולשקוע בזה אבל מה לעשות כשמישהו שכן בוחר לשמוע בא לפרוק אצלי תזעזוע שלו (בדרך קבע). וגם היה מדהים לראות את ההתעוררות של הזהות היהודית בעם.

תודה על זהזיויק
👍הרמוניהאחרונה
במה לעבוד ומה אפשר לעשות בתקופת חיפוש עבודה?צע

כבר כמעט חודשיים שאני מחפש עבודה.

נראלי שיש מין תום כזה שבע"ה נמצא בקלות עבודה, ולכן זה בסדר לקבל דמי אבטלה נמוכים שנגזרים ממשרת סטודנט..

ואז מגיע הרגע הזה, שאתה מבין שאולי ח"ו זה יכול לקחת הרבה יותר זמן .. ויפה שעה אחת קודם גם לחשוב על הכנסה זמנית וגם על לוז או משהו כזה ..

אני מניח שלרבים מילואים זאת אופציה אבל אין לי כח ורצון לפרט למה, אבל ישמצב גדול שאני מנוע מלעשות מילואים..

(לא עשיתי במלחמה..)

האם יש רעיונות אחרים למקומות עבודה זמניים?

במהלך התואר לא קמתי בזמן אז קל וחומר עכשיו שאני ללא מסגרת.. ואני מניח שאולי עבודה תוכל לגרום לי לבריאות ויציבות .. וכמובן גם להכנסה..

רעיונות אחרים לסדר ויציבות עשיה לימוד והתקדמות בתקופה מאתגרת זו מלבד עבודה זמנית/או על הצד שאתקשה למצוא עבודה זמנית זה גם מבורך..

בתפילה לפרנסה בשפע ולמציאת מקום עבודה מתאים ומספק לכולם.. ואולי אפילו השבוע אעדכן שדברים יסתדרו והתקבלתי😃

תודה רבה..

אולי משלוחים? ראיתי מלא שעושיםזיויק
והכי חשוב להתמקצע במה שאתה טוב
עבודה היא ברכה בלי קשר לתוכן שלהמשה

מה הכישרון הטבעי שלך? מה למדת?

סיימתי לימודי ראיית חשבון ב"ה.צע
לא עולם שאני מכירמשה

בינתיים אני במקומך הייתי יושב בבית ולומד שני דברים לעומק

1.AI

2. אקסל

ולא פחות חשוב מזה את השילוב בניהם.

נשמע רעיון ממש טוב, תודה.צע

אקסל אני מכיר קצת, היה לא מעט בתואר..

וגם יודע שיש קורסים חינמיים..

איך לומדים ai? אתה מכיר דרך או קורס?

ותוכל להסביר מעט מה יש ללמוד בזה? 

אתה צריך בסוף ללמוד איך לעשות את העבודה שלךמשה

כללומר. לנצל את הזמן כדי להתקדם מקצועית ולא רק "לחכות" שמישהו יואיל בטובו להסתכל עליך. כמובן גם הקו"ח שלך יתעדכנו  בהתאם.

לימודי AI ברשת - למה זה לא שורה? 

AI יש לא מעט חומר. הייתי מחפש ללמוד על השילוב בין AI לבין המקצוע שלך. כלומר  איך לשאול שאלות על טבלאות דוחות וחשבוניות וכל אלה. בסוף איך לעשות את העבודה שלך טוב יותר.

אופס… טעותפ.א.
יש בקמפוס ILהרמוניה
אתה כבר עם רישיון רו"ח, אחרי סטאז' של שנתיים?פ.א.

יש הבדל גדול בין סיום לימודי חשבונאות ובין מי שמחזיק ברישיון לעסוק בראיית חשבון.  

אם אתה עם רישיון - חיפוש העבודה הוא שונה מחיפוש מקום לעשות בו סטאז'  

גם כיוון תעסוקתי הוא שונה - עם רישיון אתה כבר צריך לבחור כיוון התמחות / תת-התמחות מקצועי בתחום הגדול של ראיית חשבון.   

מניסיון של הרבה תקופות כאלהעשב לימוןאחרונה

לעשות לו"ז יומי. שכולל לימוד קבוע קודש או חול, אם אפשר כזה שמתקדמים בו.

לקבוע יעדים, כמו ספר קודש מסויים או פרק זמן קבוע או קורס מקצועי אונליין, אפילו סדרת שיעורים תורניים באתר של ישיבה או מכון מאיר

זמני ארוחות יחסית קבועים, ארוחות מזינות.

לשים לב לזמנים האידיאליים בשבילך לשיון ולקום, להתאים את הזמנים של היום למקצב הטבעי שלך.

לשמור על קשר עם אנשים אחרים

לטפח את הבית והסביבה.

למצוא התנדבות- זה משהו שיכול להיות זמני ואחר כך להיפסק או להשתלב בעבודה שתמצא

לחפש פרויקט כלשהו שלך, שאתה רוצה לממש בזמן הבינתיים הזה.

בהצלחה ושיעבור מתישהו

פורום תורני דתי לאומירוצה להשתחרר

מכירים את פורום אוצר החכמה? לתורה? ועוד כמה קצת פחות מוצלחים?

יש הרבה פורומים תורניים חרדיים. הראשונים שהזכרתי מוצלחים מאוד בהרבה מובנים, פעילים, ואפשר למצוא בהם דברים מעניינים גם לאחר זמן.

האם יקום פורום תורני דתי לאומי? שיהיה ברמה, פעיל, לגופו של עניין (בדרך כלל כמובן), ומעניין?

תגיד אוצר החוכמההפי

תגיד לי אלפי ספרים תורניים ב"ה שעזרו לי שנים

באיזה הקשר זה פורום? 

תחפשי בגוגל 'פורום אוצר החכמה'רוצה להשתחרר

ותגלי מקום מעניין מאוד. זה לא 'אוצר החכמה' עצמו - ספריית הספרים הענקית, אם כי יש ביניהם קשר כמובן.

זה פורום תורני, רובו חרדי אך לא כולו. חלק מהכותבים מוכרים (הרב איתם הנקין ז"ל, יבל"א הרב יוסף בדיחי, הרב יואל קטן, ועוד מן הסתם), אם כי כולם משתמשים בשמות אנונימיים כמו כאן.

זה קצת מצחיק אבלנקדימון

מי ששם בפורומים אלה מי שנחלשו רוחנית והתדרדרו לפורומים. אצלנו, החזקים לא משוטטים בדברים כאלה באינטרנט וממילא לא תראה מקבילה.

זו פרשנות בלבד.

לא חושב שזה נכוןרוצה להשתחרר

כלומר, מן הסתם יש שם רבים כאלה, אבל ודאי לא כולם. יש שם אנשים גדולים, ידענים ומעניינים, יראי שמיים בהחלט.

חלקם גם רבנים מוכרים, כפי שכתבתי להפי.

בסוף השימוש בכלים כאלה מועיל לפיתוח של שיח תורני, לפתרון שאלות, ועוד.

אה, ואני מכיר חברה חזקים מאוד אצלנו שמכירים את הפורומים האלה. כל מי שמחפש באינטרנט מדי פעם תשובות לשאלות תורניות עיוניות (לא הלכתיות פשוטות), כמעט בטוח נפגש בזה. דווקא חברה ברמה גבוהה לדעתי. אז אמנם הצדיקים הנ"ל אינם משוטטים יומם ולילה באינטרנט, אבל יוצא לפעמים להיכנס.

מוזמן לבקר בפורומים הנזכרים.אלה פורומים ברמה גבוההפתית שלג
רמה למדנית גבוההנקדימון
לא מנבאת רמה רוחנית גבוהה.

אני מכיר קצת את הפורומים שם, במיוחד את עצכ"ח הידועה. הלמדנות והחריפות אכן רמה גבוהה, היתר לא תמיד.

לא מכיר. מחיפוש בגוגל זה נשמע לי משהו אחר לגמריפתית שלגאחרונה
בינינו, קשה ברשת להישאר בדיונים מעמיקים כל הזמןמתוך סקרנות
להבנתי, סוד ההצלחה של הפורומים שהזכרת הוא שרוב גולשיו עם חסימה חזקה מאוד לרשת, ככה שאין לה באמת "רשת" שמושכת אותם לכל מיני מקומות ומפריעה לריכוז...
יש סיפור מעניין עם אוצר החכמה והפורום שלהםמשה

לעצם העניין. כנראה בעולם הדתי לאומי יש לא מעט פעילות כאן (פחות משהייתי רוצה) ולא מעט גדולי תורה צעירים כותבים דווקא בפייסבוק.

יש קבוצת פייסבוק/ווטסאפ של רבנים לדעתיארץ השוקולד
אבל לא יודע אם היא סגורה, רק שמעתי עליה מרב שאני מכיר
אני חושב שלתלמידי חכמים שעוסקים בכל רחבי התורהפתית שלג

ובפועל ב95% באותם התכנים שעוסקים בהם תלמידי החכמים החרדיים, הפורומים שהזכרת מספקים את הסחורה שצריך.

זה אפילו יתרון עצום, ומהמקומות הבודדים שבהם יכולים לדון באותה הסוגיה אברך מרמת גן עם אברך בכולל ברכסים וכד'.

אני מכיר יותר את פורום לתורה, והוא באמת נועד להיות מקום סגור יותר מאוצר החכמה, אבל עדיין הוא משרת המון לומדים מכלל הישיבות.

ייתכןרוצה להשתחרר

הבעיה שה'בעל הבית' שם חרדי. אתה יכול לבוא, אבל תרגיש אורח.

באיזה מובן?נקדימון
באווירהרוצה להשתחרר

וגם בתוכן. זה כמו להיכנס לבני ברק. גם אם יקבלו אותך יפה, אתה אורח. כתבת שאתה מכיר את הפורומים. לא הרגשת כך?

צורת החשיבה, המקורות, די הכול. לרוב המנהלים מכבדים את תופשי התורה אצלנו, אבל עדיין הם בעלי הבית.

דברים שאני עושה לפעמים/משה

יחד עם שאר פרוייקטי הווטסאפ של ערוץ 7, הנה עוד אחד: אייטמים מעניינים שאני (או הצוות) דגים מהפורום.

מוזמנים להצטרף. קבוצה שקטה של 2 אייטמים ביום בממוצע .

ערוץ 7 הפורומים - Whatsapp

ילדה שיוצאת מלא פעמים בלילה ממיטת מעבר, מותשים.עינב66

אשמח לשמוע מנסיונכם כשילדה בת שנתיים ותשע עברה למיטת מעבר (כי למדה לצאת מהמיטת תינוק), מה הכי עזר לכן שתשאר במיטה שלה במהלך הלילה ולא תבוא אליכם חמש פעמים?

רוצים להתחיל איתה מהלך אבל מנסים להבין מה יגרום לה להישאר במיטה שלה ולא לבוא אלינו כי היא יכולה וזה מפתה לצאת ולהיות עצמאית.

מבחינת שפה היא מבינה אבל לא הכי מדברת עדיין.

תכתבי בפורוםרקאני

הריון ולידה

פה זה פחות רלוונטי

בפועלנפשי תערוג

מה שיעזור זה להחזיר כל פעם

כל פעם

אבל זה מתיש ומנסיון אישי באיזה שלב באמצע הלילה נשברים כי רוצים לישון

עם הזמן זה עובר.

ואתם כהורים.

אל תרגישו שנכשלתם אם היא בכל זאת מגיעה למיטה 

לא נוראנחלתאחרונה

כיף להיות במיטה עם אבא ואמא!  לא נורא בכלל. אם יש מיטה רחבה מספיק

והילדונת לא בועטת נוראות תוך כדי שינה, לא נורא. חושבת שזה נותן בטחון

לילד.  אולי להתפלל על זה, אם זה מפריע? לבקש עצה טובה מהשם?

אנשים שמבינים בכסף השקעות וכוניק זמניק
אני אשמח לשמוע אותכם שם בשאלה קטנה שאלה על חסכון קטן - חיסכון השקעה וצריכה

אולי יעניין אותך