ושמעתי את זה לא פעם ולא שלוש פעמים. מה דעתכם? מייצג? אולי משהו קורה לנו? אולי יד לאחים והציבור בכללי מתעסק רק במקרי קיצון של חתונה שלאחריה היא נלקחת לכפר שלו ועוברת התעללות נפשית ופיזית (כמו תהילה נגר הי"ד)?
בשנתיים האחרונות יצא לי להכיר לא מעט ערביםבינייש פתוח
ושמעתי את זה לא פעם ולא שלוש פעמים. מה דעתכם? מייצג? אולי משהו קורה לנו? אולי יד לאחים והציבור בכללי מתעסק רק במקרי קיצון של חתונה שלאחריה היא נלקחת לכפר שלו ועוברת התעללות נפשית ופיזית (כמו תהילה נגר הי"ד)?
להב"ה ויד לאחים מתעסקים גם במקרים האלהברגוע
אבל אין הרבה מה לעשות (חוץ מהסברה), כי לרוב הנערות עצמן לא רוצות עזרה לפני שמתחילים להתעלל בהן
חצופים.השאלה.
לגמריציף
משהו אומר ליעוד סתם אחד
נכוןהשאלה.
בייניש מחפש כלה, לא משהי ש"תלך איתו"ברגוע
מי שנמשכת לערבים שמתחילים איתה כנראה לא מתאימה להיות כלה לבייניש..
ולמה להפיל את כל האשמה על הביינישים?
לידיעתך רוב הבחורים הדתיים לא היו בישיבה אחרי השמינית.
מתאימה מאוד.השאלה.
התכוונתי שילמדו את היהודים היסודי ובתיכון איך להתייחס לבחורה. זה או שהם יתחילו איתן, או שהערבים. כרגע זה הערבים
...ברגוע
בסופו של דבר החיזור הזה שאת מדברת עליו נוגד את ההלכה הרבה פעמים.
עדיף לחנך את בנות ישראל להתרחק מהערבים מאשר לחנך את בני ישראל לעבור על ההלכה.
אני חושב שהבחורה אחראית למצב ולאבינייש פתוח
את באמת חושבת ככה?פה לקצת
והפיתרון הוא לא שיתחילו להתחיל עם בחורות כדי להציל אותן מערבים
צריך ללמד את הבחורות למצוא את המקום שיעשה להן טוב ויספק להן את תשומת הלב שהן צריכות בלי להגיע לקשרים עם ערבים.
כל אחד בכל גיל צריך תשומת לב, צריך ללמוד לקבל אותו במקומות הנכונים
לדעתי קודם כל צריך לחנך את הבנות לערכיםזית שמן ודבש
וגם להזהיר אותן- וכמובן תפילות.
כמו כן, צריך להפוך את מוסד הנישואין לראשון במעלה ולתת לו את הזמן והכסף הראויים- מה שיכלול בתוכו שיעורי הכנה לפגישות ונישואין.
נכון. אבל להפיל את האשמה על הגברים זה מגוחךפה לקצת
אני לא חושב שאפשר להפיל את האשמה על מישהו או מערכתזית שמן ודבש
העניין הזה נופל בין הכיסאות בין שלל הערכים והמשימות המדהימות שיש בדור שלנו.
צריך מנהיגות קהילתית שתטפל בכך.
ומי שלא שומר את העיניים והברית מתאים להיות בייניש?נאור97
כל מין והקשיים שלו.
כמובן שזה פשוט מגעיל ללכת עם ערבי. אבל כמו שתאווה של גבר זה דבר לא מובן כך הרצון והצורך של אשה ביחס.
פשוט ביינישים לא מציעים סמים ואלכוהולשפחתיה
ובעקבות תרבות המערב, לצערנו התורה לא מגרה כמו הדברים הנ"ל
רוב הבנות ניראה לי זה בעיקר בגלל זהשפחתיה
זה כאילו להטיל את האשמה על בחורי ישראל, כאשר האשמה העיקריתחסדי הים
זה קורההשאלה.
יש לה בחירה חופשית. היא צריכה לראות את סוף המעשהחסדי הים
בסדר. מעכשיו כל בנות ישראלהשאלה.
אפשר לחשוב על כל מיני פתרונות מסביב, אבל היסודחסדי הים
יש ב"ה אלפי בנות שהיו בועטים בערבי אם הוא רק היה מתקרב אליהם.
אם תבדקי כמעטחיות צבעונית
ואז פתאום שיש מישהו שמכרכר סביבן ומפנק ומחמיא וגורם להן להרגיש שהן מרכז היקום, כמובן שהן ילכו אחריו. לערבים (וגם לגברים ישראלים מתוסבכים) יש אינטרס בלדוג אותן. אל תטעי לרגע לחשוב שאכפת להל מהבנות והם כאלה רגישים, קשובים ורומנטיים.
צדיקיםזית שמן ודבש
מצליחים במה שאנשים אחרים לא מצליחים. כדאי שילמדו בבתי הספר החילוניים איך שומרים על המסורת.
את צריכה למצוא מקבילה אצל גברים כדי שיבינו פהנאור97
אז דמיינו גברים שיש לכם יצר כמו של ר' עמרם והבנות המדוייטות מדברות אתכם כל הזמן רק על אהבה ורוחניות וערכים ואידיאלים. ואתה קולט שבתחום היצר שלך היא לא תהיה שותפה פעילה אחרי החתונה. ואתה תישאר מתוסכל.
ככה בחורה שנפגשת עם בחורים שלא מבינים מה זו אשה, נשארת מתוסכלת.
לא מצדיק כלום כמובן. רק אסור לחשוב שהבנות האלה רעות. הן פשוט מקרי קצה של חוסר ביחס (שכבר מתפשט מעבר לקצה לפי המתואר בשרשור פה).
מילה בסלע!זית שמן ודבש
יש הבדל בין להבין את הקושי שלהןברגוע
לבין להפיל את האשמה עלינו
זה מה שהפריע לי
כן הבנתי. היא קצת הקצינה אולי. אבל אני לא חושב שהיאנאור97
היצר שלהן קשה כי הם הביאו את זה על עצמן. הם לאחסדי הים
הם נמשכים אחריו כי הוא Bad Boy. ברגע שהיא נבעלת לו, שזה בד"כ לוקח רק כמה ימים, אז כמו שחז"ל אומרים הוא הטיל בה זוהמא וקשה לה לפרוש.
אני חושב שיש כאלה ויש כאלהנאור97
שלא תעמוד בנסיון כזה- ולא שום קרובה שלך.זית שמן ודבש
אל תדון את חברך עד שתגיע למקומו- פירוש - עד שתבוא לאותו נסיון ותעמוד בו.
אדם אמור לעשות לעצמו מלא גדרים כדי שהוא לא יבואחסדי הים
יש כאלה שאין להם מי שיעזור להם בזה.זית שמן ודבש
אולי אני נחשבת תמימה אבל בואי.השתדלות !
בנות שמכוונות לבחורי ישיבה לא נופלות בקסם החייכני והחנפני הזה.
זה ישר מדליק נורה אדומה.
לעם הערבי אין נאמנות בזוגיות. זה חלק מהקטע שלהם. אז הם יתחתנו עם זאת ועם זאת ועם זאת, ובעצם אחר כך יתברר שכל המשפחה של הבחור התחתנה עם היהודייה ח"ו.
מילא. שילכו לבית ספר למשחק, יכולים לקבל פרסי אוסקר עם כישרון המשחק והאמינות שלהם על בנות ישראל...
תחשבי נגיד על בחורה חרדית ש*קצת* סטתה מהדרךנאור97
ובנות אולפנה הן בד"כ צדיקות ותמימות. הן לא תופסות ממש את הרוע שנמצא בתוך הערבי הנחמד שעובד כאח בבית חולים שערי צדק שם היא עושה שירות לאומי.
אותה בחורההשתדלות !
היא תכוון למי שיבוא ראשון. ולמי שיש לו גם כסףנאור97
אבל כיוונתי את התגובה שלי לכיוון של @השאלה.השתדלות !
אהה.. חשבתי שדיברת על הבחורה "שלי" החרדיתנאור97
מהמם !השאלה.
קצת מפריע לי שנשמע מהדיון כאןפה לקצת
מה שאמור למנוע מאיתנו לצאת עם ערבים זה שהוא גוי, לא זה שהוא בסוף יתעלל בנו
נכון כמובן אבל הבחורות הנ"ל די רחוקות משם בד"כנאור97
וממילא הן לא תינשאנה לביינישעוד סתם אחד
כמובן שזו הבעיה.השתדלות !
אם תאמרי לה שאסור לה להתחתן איתו כי היא יהודייה והוא ערבי, זה לא יתפוס אותה. כי אם היא הייתה בטוחה בזה, מלכתחילה היא לא הייתה יוצאת איתו.
אז משתמשים באמצעים אחרים, שיגרמו לשכל הישר שלה להבין לאן היא נכנסת.
זה לא באמת משכנעפה לקצת
למה שהיא תאמין שאחכ יהיה לה רע כשהכל נראה טוב?
יש גם סיפורים כאלה, שזה המשיך טוב והם חיים ביחד
את גם צודקת. צריך לעבוד בשני המישורים פשוטנאור97
צודקתחופשיה לנפשי
זה קורה מלא מלא.חסדי הים
"ונתנם ה' אלקיך לפניך והכיתם החרם תחרים אתם לא תכרת להם ברית ולא תחנם. ולא תתחתן בם בתך לא תתן לבנו ובתו לא תקח לבנך. כי יסיר את בנך מאחרי ועבדו אלקים אחרים וחרה אף ה' בכם והשמידך מהר.
יד לאחים לא יכולים להגיע לכל בנאדם,השתדלות !
פעם הבאה שתפגוש ערבי כזה, תן לו כאפה שלא ישכח בזמן הקרוב, ותבהיר לו טוב טוב שהוא לעולם, אבל לעולם, לא מתחיל עם יהודייה.
מזעזע.
בד"כ היהודיה עצמה תחזיר לו כאפה מצלצלת על שהיכהנאור97
בנות הרבה פעמים הולכות אחרי הרגש והשכל נשאר הרבה מאחור (כמו שקורה לגברים עם תאווה)
היא לא...השתדלות !
אותה יהודייה שהערבי תפס תהיה בדרך כלל אחת עם ביטחון עצמי נמוך, שלא יודעת להציג את הדעות שלה ולעמוד על שלה. קלה לשכנוע או לגרירה. היא נשבתה בקסמיו כי הוא החמיא לה בדיוק כשהיא הרגישה שהיא אוויר ואין לה תמיכה בעולם. עד שהוא לוקח אותה תחת חסותו, לכפר שלו, אחרי שניתקה עם המשפחה קשר. ובשלב הבא היא כבר נותרת חסרת אונים. בלי משפחה לידה, בלי הבעל האהוב שחשבה שיהיה לה, כי פתאום היא מגלה את המסורת הערבית במיטבה.
אז היא לא טיפוס שיחזיר כאפה למי שפגע בשובה שלה.
לא כזה בטוח. אולי אדרבה. אם הכלב נתן לה הרגשה שלנאור97
את חוסר האונים היא מקבלת כשהוא מתחיל להתעלל בה.
היא תפחד לעשות את המעשה הזההשתדלות !
בקיצור, לא מאמינה שמישהי תעשה את זה.
מה גם שזה בכל זאת לא מוריד מהצעד ההכרחי של ניעור הערבי מהסרט שהוא חי בו. גם אכפת לנו מאחיות שלנו, ושיידעו שאם הם מתעסקים עם בת ישראל, הם מתעסקים גם עם אחים שלה..
לא יודע..נאור97
אם הוא הגיע ללדבר על זה עם ערבי,השתדלות !
אז שזה לא יהיה חזק מדי כדי לא להכעיס אותו ממש. אבל שיוודא שהמסר הובן.
גם לא חושב שהם יגיעו לדבר על זה בכללנאור97
וזה שפותח השרשור דיבר זה אחר מעשה כבר.
לדעתי כדי לפתור את הבעיות במדינה צריך כח פוליטי. תארי לך שלהבה הייתה גוף ממשלתי או עם תמיכה ממשלתית. שיעורים בבתי ספר וכו'. כמה כח היה להם.
אבל הטיפשים מהימין הדתי הלכו אחר עקמומיות ליבם הגאה ולא ידעו לוותר. ובגלל זה הכל ירד לטימיון.
חבל. היה סיכוי טוב לממשלה אולטרה ימנית ודתית עם אוחנה שר משפטים ושני כהניסטים בקואליציה.
לא יקרהבינייש פתוח
אני לא אאשים ערבי שיצא עם יהודייה, אין איסור כזה בשבע מצוות בני נח. אאשים רק את היהודיה שהסכימה לצאת עם לא יהודי. זה תפקיד של להב"ה, אין לי קשר לקיצונים האלה.
התערבות אקטיבית צריכה להיעשות במקרה של אישה שמבינה שעשתה טעות והיא כבר שבוייה בידי הערבי. העלתי את הפוסט בשביל שנחשוב אולי צריך פעילות הסברתית בנוסף לעבודת הקודש של יד לאחים
הן לא באמת רואות רע בלצאת עם ערביםמחפשת^
בכל מקום מדברים על קבלת השונה והורדת המחיצות בין עמים ותרבויות שהן מקבלות את המסר הזה ופועלות על פיו.
בנות לא רואות רע בלצאת מהקהילה (מהעם, הן לא מבינות את החומרה) ולהתחתן עם מישהו אחר.
בנות מרגישות; כולנו שווים, כולנו בני אדם, ואהבה מנצחת הכל.
אני חושב גם שהרבה פעמים הן לא יודעות על ההתחלה שמדובר בערביברגוע
אין לי כותרת.מיכל318
אין לאפחד/ת זכות לשפוט את הבנות האלה.
אין קשר לזה שמאשימים את הבנים הדתיים, כי זה לא אשמתם.
אין קשר לזה שמאשימים את הבנות, כי זה גם לא אשמתם.
חוץ מיזה שבנות כאלה בדרך כלל באות מבתים שחסר להם אהבה שם, אז הערבים נותנים להם.
למרות שברמת העיקרון גם מישהי שיש לה בבית אהבה יכולה ליפול לתוך זה בלי הרבה בעיה.
כי אהבה בונים לאט ואצל הערבים אין בעיה לחכות בשביל להשיג את זה.
כי אם 'בנאדם' כזה יבוא ויגיד לה מלא מילים טובות...ו'יאהב' אותה... ו'ידאג' לה... ויקנה לה... ויביא לה... וישיג לה... (שמעתי גם פעם אחת שערבי קנה למישהי רכב אפילו) אז עם הזמן הוא (לא אוהבת את המושג הזה🙄-) 'כובש לה את הלב', ואם הוא בנאדם שאוהב אותה ודואג לה ואכפת לו ממנה, למה שהיא לא תסמוך עליו?
וגם לפעמים הם הולכים לגור ביחד בעיר והיא רואה שלא קורה כלום כשהיא איתו...
ונכון שיבואו ויגידו לה שהיו מלא כאלה שנפלו אבל זאת כבר אהבה עיוורת והיא תילך איתו, כי 'הוא לא כמו כולם'.
וזה ממש לא נכון לכתוב שמי שנמשכת לערבים שמתחילים איתה אז כניראה שהיא לא מתאימה להיות כלה לבייניש!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
תגובה יפהנאור97
תודה
מיכל318
מה יפה בה ?בן מערבא
מה לא?נאור97
מיכל318אחרונה
יקירתי,עוד סתם אחד
...מיכל318
מה עם אותם בנות שחזרו בתשובה והתחתנו עם אנשים דתיים?
נופלים לזה, זאת יכולה להיות מישהי דוסית רצח שרוצה להתחתן עם אברך חרדי וזאת יכולה להיות גם מישהי חילונית.
זכותך המלאה למתוח ביקורת, אבל לשפוט אין לך יכולת כי בחיים לא היית יהודיה שיצאה עם ערבי ולא עמדת בנסיון הזה.
(לא הבנתי מה הכוונה בשורה האחרונה)
תמיד אפשר לחזור בתושבהברגוע
אנחנו מדברים אבל על לפני, על אותו זמן שהיא הסכימה ללכת עם הערבי, אז היא כנראה לא התאימה לבייניש.
^^עוד סתם אחד
שלא באשמתה.מיכל318
שאלות אחרונות על תחב"צצע
אם אני משלם פעם בעזרת מוביט ופעם בעזרת אפליקציה אחרת אני עלול להיות מופסד מכך?
ואני מתחיל לנסוע כל יום ממקום למקום,(למשל מת"א לירושלים) איך זה יוצא לי הכי זול? עדיין יש צורך לשלם מראש על הסדר חופשי חודשי?
לשאלה השניההודיה לה':)
כן, אתה תפסיד בגדול אם תשתמש באמצעי תשלום שוניםפ.א.
כל האפליקציות לתשלום בתחבורה ציבורית - Moovit, הופ-און, Egg, מחשבות את התשלום באותו אופן.
אבל אין קשר בינהם, ואף אפליקציה לא יודעת על חיובים שבוצעו באפליקציה מקבילה.
סדר היררכי:
- חישוב חיוב נסיעה בודדת ראשונה ביום.
- חישוב חיוב נסיעה נוספת באותו יום. עד לתקרת חודשי יומי.
- חישוב נסיעה נוספת באותו חודש, עד לתקרת חופשי חודשי של כלל הנסיעות באותה קבוצת מרחק נסיעה.
אם יש נסיעה שחורגת בטווח נסיעה משאר הנסיעות, היא (ושאר הנסיעות באותו יום) לא נכנס לחישוב החופשי חודשי.
לכן כל עוד נוסעים נסיעות מרובות באותה קטגוריה של מרחק, חשוב להשתמש באותו אמצעי חיוב.
אם יש נסיעה בודדת (והדגש על בודדת, לא צבר נסיעות שמגיעות לחופשי יומי) ביום מסויים שחורגת במרחק משאר הנסיעות בחודש - כאן דווקא יותר משתלם לחייב באמצעי תשלום נפרד.
זה המינוס והמגרעה בחוקי החיוב של משרד התחבורה. אם חורגים אפילו רק פעם אחת במרחק, כל היום הזה מוחרג מהחופשי חודשי ולא רק נסיעה בודדת.
משהאחרונה
בחירת מתנה להוריםffffff
להורים שלי יש היום יום נישואים וכולנו שכחנו אשמח לרעיונות לקניית מתנה עד 90 ש"ח בתקציב - בני 56 ו 54 גר בלוד - אין לי רכב כרגע...
ארוחת בוקר זוגיתנפשי תערוג
שובר כלשהורקאני
אולי ביי מי
למרות ש90 זה לא הרבה לשובר
אפשר סתם להכין אוכל מפנק שיראו שזוכרים אותם...
סע לשוק רמלה ביום רביעישלג דאשתקד
הייתי שם בשבוע שעברנפשי תערוג
לא הייתי אומר שאפשר לקנות חצי שוק ב86 ש"ח
אולי 2 בורקס בבא + לימודה
היית בשוק של יום רביעי?שלג דאשתקד
בכל שאר השבוע רק הסגור המקורה פתוח, והוא קטן ויקר יותר.
תכלס, אולי תקנו להם בורקס 
האמת הייתי בחמישינפשי תערוג
לא היו יותר מדי אנשים ותנועה
ברורררשלג דאשתקד

ועכשיו ברצינותשלג דאשתקד
אם אתה רוצה להגיע אליהם, סע דרך בארות יצחק, יש שם קניון פתוח של עודפים. או שתעבור דרך צומת בילו. (תלוי מאיזה כיוון אתה מגיע) תמצא שם בטח איזה כלי או משהו ב90 שח שייראה יפה.
אם אתם יותר בעניין של יציאה אז יש כמה אטרקציות לגיל 50+ ברמלה (אם תרצה אפרט לך), וכן מסעדות (אולי יש גם בלוד, את לוד אני פחות מכיר)
אני כנראה לא אגיע לשם בזמן הקרובנפשי תערוגאחרונה
הייתי במקרה שם
לנוסעים בתחבצ, עדיף לעבור ממוביט לegg?צע
שני צדדיםפצל"פ
למוביט יש ממשק יותר נוח לתכנון נסיעות
אבל לegg באמת אין פרסומות
אז אם אין לך חוסם פרסומות אולי עדיף
עברתי מ Moovit ל egg לפני כחודש וחצי. אנחת רווחהזמירות
מהפרסומת המעצבנות (אני עם אייפון) והממשק המעצבן.
ב egg ממשק מאוד נקי ומאוד נוח.
גם התצוגה יותר מרוכזת ויעילה, בהצגת אלטרנטיבות- כי לא נדחפות פרסומות באמצע האלטרנטיבות.
שווה לנסות להשוות בין האפליקציות בביצוע חיפוש נסיעות מזדמנות לפי הצורך.
כןןרקאני
כןןןןמשה
פחות ..ביינישנון
אני עברתי לegg,הוא הרבה פחות מדוייק, ומציג מסלולים יותר מסורבלים
פעם אחת הוא גם כתב על אוטובוס שמגיע, בשעה מאוחרת שאיןכבר את האוטובוס הזה
קיצר חזרתי למוביט
אנחת רווחה
בשביל אוטובוסים וזמניםמשה
הוא לא מתכנן מסלולים אבל עוזר למי שכבר יודע לאן ואיך.
אני מרוצה ממוביט ממשנקדימון
כמו להביע שביעות רצון מהסוויטה הנשיאותית בבית מלוןזמירות
אי אפשר להשוות את השימוש ב Moovit כאשר אתה לא מופצץ בפרסומות - הרי זו כל ההצדקה לעבור ל egg, בעיית הפרסומות
לא זוכר כמה אני משלםנקדימון
אבל תפסתי את זה כשהם הציעו את זה ממש בגרושים. המחיר הוא כמעט חינם.
והאפליקציה טובה, מה לעשות.
נוחה, מאורגנת טוב, מדויקת.
הורדתי עכשיו כדי לבדוקטיפות של אוראחרונה
זה נראה כמעט לגמרי כמו הופאון
(בהופאון יש אפשרות לתכנן מסלולי נסיעה, רק שאנשים לא יודעים..)
הופאון עובד לנו מעולה. בהתחלה אשתי הייתה גם משווה למוביט, כי היא השתמשה במוביט שנים, אבל עכשיו אנחנו לגמרי משתמשים רק בהופאון
גבריםםמגובלת-
משתמשים במוצרי טיפוח?
סבון פנים?
קרם פנים?
קרם לחות?
יש המלצות?
טנקס
את רוצה לקנות מתנה לאבא שלך?פשוט אני..
יש מוצרי טיפוח (אני לא מתמצא), אבל טבעי שצריךפ.א.
להתאים לסוג העור, האם מתגלח או זיפים או זקן
(כמו אצל נשים. התאמה אישית והעדפה אישית של מוצרי טיפוח)
99.99% מהגברים שאני מכיר לא משתמשיםנפשי תערוג
הכי הרבה זה קרם לידיים בגלל יובש
ולכן, אם את רוצה לקנות את זה למישהו
תוודאי טוב טוב אם הוא משתמש בזה
בעלי משתמשרקאני
בדיאודורנט
ושמפו
🤭
אם כבר אז בושםנקדימון
בושם - אני אוהב להשתמשפ.א.
שמפו 2 ב 1 נחשב מוצר אחד או שניים?פתית שלג
ברצינות- אם המטרה היא לקנות מתנה למישהו, נדמה לי שגבר קלאסי לא מתפנק ממוצרי טיפוח. בדרך כלל משתמשים רק במוצרים הבסיסיים. שמפו-דאודורנט.
אם זה גבר שמשתמש בבשמים אז זאת אחלה אופציה. אבל בבשמים לא תמיד קל לקלוע לטעם שלו..
בדרך כלל לא מעבר לשמפו ודאודורנטחושבת בקופסאאחרונה
עזרה מחוכמת הדוסיםפצל"פ
אני כרגע עם בלנדסטון מידה 11
איפה אפשר למצוא רדבק במידות האלה בפחות מ400 שקל?
כמה זמן בערך רדבק באמת מחזיק?
ויש הבדל כלשהו במידות בין רדבק לבלנדסטון? לקנות גם ברדבק מידה 11?
האם אחרי שמחת תורה התשפ"ד הפכתם לאנשים טובים יותר?זיויק
או שנשארתם אותו הדבר?
ומה המשמעות למה שעברתם? או שלא עברתם..
לצערי לא. אותו בן אדם.צע
פרטזיויק
חח מה יש לפרט?צע
ובכל זאת..
המלחמה יכלה לנטוע בי גבורה, מסירות נפש, רצון לחיים משמעותיים יותר בשל הידיעה כמה חיי אדם נגדעו... איזה אנשים איבדנו שיש להשלים את החלל שלהם..
לא זכיתי שקרה..
מבין אותךזיויק
המילואים השפיעו..ולא לטובהנחמד מאוד
בעיקר עייף יותרבחור עצוב
למהזיויק
שכח לישון צהרייםבנות רבות עלי
..הרמוניה
ב"ה לא חוויתי מקרוב ואני יודעת שאי אפשר להשוות את העוצמה וההשפעה לעומת מישהו שכן, אבל זה כן הוביל לחשבון נפש והוציא אותי משאננות. ברור שהשתניתי. מעבר לזה, בעקבות ה7.10 התבררו לי כל מיני סוגיות כמו היחס לכלל ופרט בעם ישראל (חטופים), שירות- עד כמה, היחס שלי לגיוס בנפרד ולקריאות לגיוס חרדים בנפרד. עד כמה אני מעורבת במה שהעם עובר, כמה אכפת לי ומה אני עושה עם זה. היחס שלי לשמועות קשות וסיפורי זוועה- איך אני מתמודדת עם זה, איך אני מתמודדת עם אנשים סביבי שרואים את זה אחרת ממני ורוצים לשתף אותי... נגיד אני נמנעת מלשמוע סיפורי זוועה, ואני לא אוהבת להגיב בזעזוע ולשקוע בזה אבל מה לעשות כשמישהו שכן בוחר לשמוע בא לפרוק אצלי תזעזוע שלו (בדרך קבע). וגם היה מדהים לראות את ההתעוררות של הזהות היהודית בעם.
תודה על זהזיויק
👍הרמוניהאחרונה
במה לעבוד ומה אפשר לעשות בתקופת חיפוש עבודה?צע
כבר כמעט חודשיים שאני מחפש עבודה.
נראלי שיש מין תום כזה שבע"ה נמצא בקלות עבודה, ולכן זה בסדר לקבל דמי אבטלה נמוכים שנגזרים ממשרת סטודנט..
ואז מגיע הרגע הזה, שאתה מבין שאולי ח"ו זה יכול לקחת הרבה יותר זמן .. ויפה שעה אחת קודם גם לחשוב על הכנסה זמנית וגם על לוז או משהו כזה ..
אני מניח שלרבים מילואים זאת אופציה אבל אין לי כח ורצון לפרט למה, אבל ישמצב גדול שאני מנוע מלעשות מילואים..
(לא עשיתי במלחמה..)
האם יש רעיונות אחרים למקומות עבודה זמניים?
במהלך התואר לא קמתי בזמן אז קל וחומר עכשיו שאני ללא מסגרת.. ואני מניח שאולי עבודה תוכל לגרום לי לבריאות ויציבות .. וכמובן גם להכנסה..
רעיונות אחרים לסדר ויציבות עשיה לימוד והתקדמות בתקופה מאתגרת זו מלבד עבודה זמנית/או על הצד שאתקשה למצוא עבודה זמנית זה גם מבורך..
בתפילה לפרנסה בשפע ולמציאת מקום עבודה מתאים ומספק לכולם.. ואולי אפילו השבוע אעדכן שדברים יסתדרו והתקבלתי😃
תודה רבה..
אולי משלוחים? ראיתי מלא שעושיםזיויק
עבודה היא ברכה בלי קשר לתוכן שלהמשה
מה הכישרון הטבעי שלך? מה למדת?
סיימתי לימודי ראיית חשבון ב"ה.צע
לא עולם שאני מכירמשה
בינתיים אני במקומך הייתי יושב בבית ולומד שני דברים לעומק
1.AI
2. אקסל
ולא פחות חשוב מזה את השילוב בניהם.
נשמע רעיון ממש טוב, תודה.צע
אקסל אני מכיר קצת, היה לא מעט בתואר..
וגם יודע שיש קורסים חינמיים..
איך לומדים ai? אתה מכיר דרך או קורס?
ותוכל להסביר מעט מה יש ללמוד בזה?
אתה צריך בסוף ללמוד איך לעשות את העבודה שלךמשה
כללומר. לנצל את הזמן כדי להתקדם מקצועית ולא רק "לחכות" שמישהו יואיל בטובו להסתכל עליך. כמובן גם הקו"ח שלך יתעדכנו בהתאם.
לימודי AI ברשת - למה זה לא שורה?
AI יש לא מעט חומר. הייתי מחפש ללמוד על השילוב בין AI לבין המקצוע שלך. כלומר איך לשאול שאלות על טבלאות דוחות וחשבוניות וכל אלה. בסוף איך לעשות את העבודה שלך טוב יותר.
אופס… טעותפ.א.
יש בקמפוס ILהרמוניה
אתה כבר עם רישיון רו"ח, אחרי סטאז' של שנתיים?פ.א.
יש הבדל גדול בין סיום לימודי חשבונאות ובין מי שמחזיק ברישיון לעסוק בראיית חשבון.
אם אתה עם רישיון - חיפוש העבודה הוא שונה מחיפוש מקום לעשות בו סטאז'
גם כיוון תעסוקתי הוא שונה - עם רישיון אתה כבר צריך לבחור כיוון התמחות / תת-התמחות מקצועי בתחום הגדול של ראיית חשבון.
מניסיון של הרבה תקופות כאלהעשב לימוןאחרונה
לעשות לו"ז יומי. שכולל לימוד קבוע קודש או חול, אם אפשר כזה שמתקדמים בו.
לקבוע יעדים, כמו ספר קודש מסויים או פרק זמן קבוע או קורס מקצועי אונליין, אפילו סדרת שיעורים תורניים באתר של ישיבה או מכון מאיר
זמני ארוחות יחסית קבועים, ארוחות מזינות.
לשים לב לזמנים האידיאליים בשבילך לשיון ולקום, להתאים את הזמנים של היום למקצב הטבעי שלך.
לשמור על קשר עם אנשים אחרים
לטפח את הבית והסביבה.
למצוא התנדבות- זה משהו שיכול להיות זמני ואחר כך להיפסק או להשתלב בעבודה שתמצא
לחפש פרויקט כלשהו שלך, שאתה רוצה לממש בזמן הבינתיים הזה.
בהצלחה ושיעבור מתישהו 
פורום תורני דתי לאומירוצה להשתחרר
מכירים את פורום אוצר החכמה? לתורה? ועוד כמה קצת פחות מוצלחים?
יש הרבה פורומים תורניים חרדיים. הראשונים שהזכרתי מוצלחים מאוד בהרבה מובנים, פעילים, ואפשר למצוא בהם דברים מעניינים גם לאחר זמן.
האם יקום פורום תורני דתי לאומי? שיהיה ברמה, פעיל, לגופו של עניין (בדרך כלל כמובן), ומעניין?
תגיד אוצר החוכמההפי
תגיד לי אלפי ספרים תורניים ב"ה שעזרו לי שנים
באיזה הקשר זה פורום?
תחפשי בגוגל 'פורום אוצר החכמה'רוצה להשתחרר
ותגלי מקום מעניין מאוד. זה לא 'אוצר החכמה' עצמו - ספריית הספרים הענקית, אם כי יש ביניהם קשר כמובן.
זה פורום תורני, רובו חרדי אך לא כולו. חלק מהכותבים מוכרים (הרב איתם הנקין ז"ל, יבל"א הרב יוסף בדיחי, הרב יואל קטן, ועוד מן הסתם), אם כי כולם משתמשים בשמות אנונימיים כמו כאן.
זה קצת מצחיק אבלנקדימון
מי ששם בפורומים אלה מי שנחלשו רוחנית והתדרדרו לפורומים. אצלנו, החזקים לא משוטטים בדברים כאלה באינטרנט וממילא לא תראה מקבילה.
זו פרשנות בלבד.
לא חושב שזה נכוןרוצה להשתחרר
כלומר, מן הסתם יש שם רבים כאלה, אבל ודאי לא כולם. יש שם אנשים גדולים, ידענים ומעניינים, יראי שמיים בהחלט.
חלקם גם רבנים מוכרים, כפי שכתבתי להפי.
בסוף השימוש בכלים כאלה מועיל לפיתוח של שיח תורני, לפתרון שאלות, ועוד.
אה, ואני מכיר חברה חזקים מאוד אצלנו שמכירים את הפורומים האלה. כל מי שמחפש באינטרנט מדי פעם תשובות לשאלות תורניות עיוניות (לא הלכתיות פשוטות), כמעט בטוח נפגש בזה. דווקא חברה ברמה גבוהה לדעתי. אז אמנם הצדיקים הנ"ל אינם משוטטים יומם ולילה באינטרנט, אבל יוצא לפעמים להיכנס.
מוזמן לבקר בפורומים הנזכרים.אלה פורומים ברמה גבוההפתית שלג
רמה למדנית גבוההנקדימון
אני מכיר קצת את הפורומים שם, במיוחד את עצכ"ח הידועה. הלמדנות והחריפות אכן רמה גבוהה, היתר לא תמיד.
לא מכיר. מחיפוש בגוגל זה נשמע לי משהו אחר לגמריפתית שלגאחרונה
בינינו, קשה ברשת להישאר בדיונים מעמיקים כל הזמןמתוך סקרנות
יש סיפור מעניין עם אוצר החכמה והפורום שלהםמשה
לעצם העניין. כנראה בעולם הדתי לאומי יש לא מעט פעילות כאן (פחות משהייתי רוצה) ולא מעט גדולי תורה צעירים כותבים דווקא בפייסבוק.
יש קבוצת פייסבוק/ווטסאפ של רבנים לדעתיארץ השוקולד
אני חושב שלתלמידי חכמים שעוסקים בכל רחבי התורהפתית שלג
ובפועל ב95% באותם התכנים שעוסקים בהם תלמידי החכמים החרדיים, הפורומים שהזכרת מספקים את הסחורה שצריך.
זה אפילו יתרון עצום, ומהמקומות הבודדים שבהם יכולים לדון באותה הסוגיה אברך מרמת גן עם אברך בכולל ברכסים וכד'.
אני מכיר יותר את פורום לתורה, והוא באמת נועד להיות מקום סגור יותר מאוצר החכמה, אבל עדיין הוא משרת המון לומדים מכלל הישיבות.
ייתכןרוצה להשתחרר
הבעיה שה'בעל הבית' שם חרדי. אתה יכול לבוא, אבל תרגיש אורח.
באיזה מובן?נקדימון
באווירהרוצה להשתחרר
וגם בתוכן. זה כמו להיכנס לבני ברק. גם אם יקבלו אותך יפה, אתה אורח. כתבת שאתה מכיר את הפורומים. לא הרגשת כך?
צורת החשיבה, המקורות, די הכול. לרוב המנהלים מכבדים את תופשי התורה אצלנו, אבל עדיין הם בעלי הבית.