סיפור ותזה - זהירות מרגיזסתם עובר אורח

נתחיל בסיפור מלפני כמה שנים. פגשתי מישהי, נורא התלהבתי, היא גרה בעיר רחוקה אז הייתי צריך להקדיש לזה ימים שלמים (כן, גם על חשבון ימי עבודה), וככה לאט לאט התקדם הקשר.

בשלב מסויים כמעט סגרנו, ואז היא התחילה להתחמק, למשוך זמן, עוד ועוד, ורק אחרי תקופה מוטרפת של.. שלוש וחצי שבועות (!!!) היא מסרה שהיא לא מעוניינת. ולמה? כובע. היא לבדוק עוד הצעות, אמרה. בסוף סגרה והתחתנה עם הבא בתור שהציעו לה אחריי...

עד פה הסיפור.

התזה לא קשורה ישירות, אבל היא הולכת להרגיז מאוד את הבנות פה, אולי גם חלק מהבנים. מקווה שלא, אבל, היי, אני חייב להזהיר.

חשבתי אז, ובעקבות עוד מקרה דווקא די טרי, שבו חשבתי שפגשתי את המושלמת שלי (כלומר - מישהי שכנה ושקופה עד כדי גיחוך. תענוג!! היא אפילו אמרה שאני עובר פי כמה וכמה את כל הציפיות שלה, שממילא היו נמוכים מאוד. כלשונה, חח), וגם זה נגוז ונעלם.

אז חשבתי לעצמי, שבנות לא רוצות בשום אופן לראות מישהו שרוצה אותן. כן, הן אומרות את זה, אבל לא באמת מתכוונות.

הן רוצות לפגוש ולהכיר גבר שיהיה נחמד, אבל שלא יהיה ברור אם הוא מעוניין בקשר איתן או לא, וההתלבטות הפנימית שלהן, זו שבאה בעקבות כל דייט - "האם הוא רוצה אותי? אני לא מצליחה להבין, הוא השאיר רמזים סותרים..." היא היא הגורמת לבת לרצות את הבן.

וכאשר מגיע גבר חמאתי ורכוכי כמוני, גבר שרק רוצה להקים כבר בית, אמן אינשאללה ומוכן לעשות הכל כדי שזה יקרה - הן חשות שיש פה יותר מידי רצון מצידי - וזה גורם להן אי התלהבות.

מסקנה: להיות לא נחמד, כדי שלה יהיה בסופו של דבר יותר נחמד...

מה דעתכם.

שמעתי את זה הרבה פעמיםשוקולדד ציפס

כמו כל דבר- תלוי.

אבל כל אחד שמחזרים אחריו מדי בהתלהבות עלול לברוח,

גם בחור.

ולנשים יותר קשה לדעתי להכיל שמישהו באמת אוהב אותן/רוצה בהן...

אני יכולה להבין על מה אתה מדברפה לקצת
זה לא שאם לא תהיו נחמדים אז נרצה אתכם
אבל אני כן חושבת שאם מישהו יראה להיטות רבה מידי, אני פחות אתלהב
זה פשוט ילחיץ אותי ויגרום לי להרגיש לא בנוח

באותה מידה, מישהו שאחרי כל פגישה איתו אני שואלת את עצמי אם הוא ירצה להמשיך או לא, גם בפגישה רביעית. אני פחות אהיה בעניין להמשיך.
כן יש לי רצון להרגיש בטוחה בקשר ולא כל הזמן לחשוש שהנה הוא חותך

פעם אחת קרה לי שבסוף הפגישה השלישית הבחור זרק לי 'אני בודק אם שני פנוי לי ואעדכן', זה גרם לי להרגיש ממש טוב ובטוח. היה לי נוח שהוא בטוח בקשר ושגם השדר שלי עבר נכון והוא מבין שאני בעניין.
לפי מה שאתה כותב, זה מה שעלול להבריח בנות
אז תדע שלא את כולן.
ובעצם הסתייגות קלה, אם זה היה קורה בפגישה הראשונה או השנייה כנראה שזה לא היה מוצא חן בעיניי ודיי מרתיע אותי
תודה על הכנותסתם עובר אורח

ואת יודעת מה הבעיה?

שאני באמת רוצה להתחתן ולצאת מהמקום הנוכחי שלי. ו.. אני גרוע בהעמדות פנים...

באסה לי באסה לי באסה לי באסה לי באסה לי באסה לי באסה לי באסה לי

אז תהיה כנהשוקולדד ציפס

אל תשחק אותה אביר.

תהיה כנה ותמצא מישהי שתאהב את הכנות הזאת

וכמוני, תעדיף אותה על פני זיופים.

במיוחד אם תהיה פתוח ויוכלו לומר לך

כמו שאני אמרתי לבעלי בזמנו

הקצב הזה מדי מהיר לי

וככה היה לי את הביטחון הכיף

אבל באמת היה לי מהיר מדי ההתלהבות שהפגין

אז ביקשתי ממנו למתן..

אני מסכימה איתהחיות צבעונית
לי אישית כשהבחור מתלהב מאד על ההתחלה זה גם מרתיע(בנוסף על זה שזה מרגיש לא נעים מולו שהוא כבר רוצה) מהמקום של ''אתה מכיר אותי דקה וחצי, למה שתעוף עלי ככה'' וגורם לי להרגיש שהוא באמת רוצה כבר להתחתן יותר משהוא רוצה אותי. מה שהיה אמין יותר בעיניי אחרי תקופה משמעותית. (כי אז בעצם יכלה לעמוד פה כל בחורה אחרת)
לא יודעת אם זה המקרה אצלך, אבל בכללי לחץ הוא לא טוב. לא אומרת למרוח את הדברים, ומה שתיארת באמת לא נעים. אבל כן לשמור על הנחת בתוך כל זה.. זה מאפשר לדברים להיות הרבה יותר טבעיים וזורמים, וגם לצד השני להרגיש בטוח יותר להיפתח רגשית באמת.
ומהסתם עובר אורח

ומה תעשי אם אחרי איקס שנים את באמת נואשת להתחתן? ובמובן מסויים עם כל אחד שמתאים לקריטריונים ולדרישות הפרטיות שלך?

אני אבין שמשהו בחיפוש שלי הלך לאיבודחיות צבעונית
כי נכון שיש דברים שממקדים את החיפוש ונכונים ספציפית לכל אחד, אבל בסופו של דבר אני רואה מסביבי כל כך הרבה מקרים של אנשים שרק בדיעבד (ובהשגחה ענקית) מבינים שמה שהם רוצים ומה שהם צריכים אלו דברים שונים לגמרי.
מה שאומר לי שזה לא מסתכם ברשימת חלומות שלי. וחיבור פנימי הוא מעל הכל
זה קשה המסע הזה, אין ספק.. צריך בו ערימות של אמונה וחיזוק, ומלא התבוננות
אתה לא צריך להעמיד פניםפה לקצת
להעמיד פנים זה להראות חוסר עניין ושעמום כשאתה מאוד מעוניין
אז תראה שאתה בעניין, אבל לא מההתחלה זה צריך להיות בלהיטות ולבוא לידי ביטוי בדיבור לדוגמא
גם כשאתה ממש לא בעניין אתה לא מעמיד פניםפה לקצת
ודואג שהבחורה תדע את זה מיד?
לאאאאאאאאאסתם עובר אורח

אין מצב. אני בחיים לא אגרום למישהי להרגיש פגועה, גם היא ממש מעצבנת. אז כן, אנסה לגמור קצר ומהר, אבל בנימוס ובלי שהיא תרגיש שהיא מעצבנת - ותפגע.

רגשות של הזולת הם כזה דבר יקר. איך אפשר לפגוע בהם.

אז כמו שפה אתה מצליח לא להחצין את הרגשות שלך, אני חושבתפה לקצת
שכדאי ואפשרי גם במקרה שאתה מאוד מעניין לרסן קצת את הרגשות כדי להצליח ליצור משהו

ומסתבר שאתה לא כזה גרוע בהעמדות פנים כשאתה רוצה
מקסים לאן שלקחת את זהחיות צבעונית
בדיוקיהיה בסדר....

מינונים עם יד על הדופק

יש אנשים שה-אתגר שלהם זה לרסן רגשותמשה

הרבה פעמים זה בא ביחד עם רגישות פיזית, אבל לא תמיד. יש אנשים שהעניין שלהם בעולם זה שהם רגישים וצריך לשלוט בזה או לקבל את זה.

אולי זה עניין לעבוד עליו באופן  כללי בלי קשר לסיפור של דייטים.

לכל אחד יש את ה-אתגר שלופה לקצת
אנחנו פה כדי לעבוד
וכשיש סיבה טובה (כמו דייטים) העבודה גם יכולה להצמיח פירות טובים
זה שאלה יותר מורכבת, בראייתימשה

השאלה האם לאדם כזה נכון למחוק את המערכת הרגשית שלו בשביל לקדם דייט?

יש כלים לעשות את זה אם מודעים לזה. השאלה אם זה נכון והשאלה אם זה יביא אותו למקום שהוא רוצה להיות בו.

לא צריך ללכת לקיצוניותפה לקצת
צריך להתלהב ולהיות להוטים, בזמן הנכון
בתחילת קשר זה לא הזמן הנכון לדעתי, וכמו שהוא מספר- הוא מבין שזאת לא רק דעתי
אין צורך בהעמדת פניםמחפשת111
יש צורך בא'- לא לבוא ממקום נואש, ע"י הצד השני ישר קולט את זה וחלק ממה שגורם לו לברוח אולי נמצא גם פה,
וב' - לא להפגין התלהבות יתר על ההתחלה זה לא העמדת פנים. זה נקרא להתאים את עצמך לסיטואציה ולהתחשב בבן אדם שמולך ובקצב שלו. וסתם ככה, גם בשיווק ומכירות- אחד שירדוף אחרי הלקוח ונדנד לו, מין הסתם, זה יוביל לכך שהלקוח לא יהיה עוניין במוצר.
אתה צריך להיות קשוב לצד השני.
לא באסה לך פשוט תרגעהפי
אני יכולה להבין את המקום הזה שבחורה לא רוצה גבר שלוחץ עליה זה יכול להיות תסכול שלו של עוד פעם יפגעו בי. או אני רוצה כבר להתחתן
בחורות קולטות את זה יש לי חברות שגם מתרחקות מזה וגם מספרות שהבחור לא מבין למה הם נפרדו ממנו..
חשוב להירגע סבבה כולם רוצים להתחתן אבל בוא ננשום הכל יסתדר.
בהצלחה צדיק
דיון מענייןקוד אבל פתוח

@חן, 

אני חושב שזה קצת קשור ל 'אני לא רוצה להיות במעדון שמוכן לקבל אותי' ועוד כמה מחשבות שיש לי בענין, קשה לי להביע אותן על הכתב

מה זה קשה ליסתם עובר אורח

נא לפרט הכל עד שנבין

אני גם מסתכל על זה מהצד וחושב ככהמשה

אולי זה גם כי אני לא יודע לשחק משחקים. אני אומר אם אני רוצה משהו וזורק הודעת שגיאה אם לא. כל המשחקים האלה של קרוב-רחוק זרים לי.

נו זה מעולהיהיה בסדר....

זה לבדוק אם האישיות מולך מתאימה לדרישות שלך 

זה הכי כנה

זה נכון מה שאתה כותביהיה בסדר....

אבל אתה לא אמור להכיל את כל הבנות 

אלא כל פעם להתמודד עם זאת שלפניך

יש עניין לשחק אותה "קשה להשגה" אבל לפעמים זה יכול להיות משחק מוחות מתיש.

גם הרבה פעמים שמישהו מתלהב ממנו אז זה מעלה לנו את האף 

וזה מביא אותנו לחשוב "רגע, אז אנחנו שווים הרבה, אולי זה שמולי לא ראוי לי"

תנסה למצוא את האיזון

זה בסדר להראות התלהבות

אבל אל תוריד מערכך

וכן, תשחק אותה גם אחד כזה שקשה להשגה או שצריך להתאמץ ולחשוב לפני שמורידים

ולא שייקחו אותך מובן מאליו שאתה ממשיך וכל ההחלטה עליה

תשאיר גם ספק

מקווה שעזרתי ולא ביבלתי

הפסקה השלישיתחיות צבעונית
מדוייקת וכואבת.. איי ה' תעזור לנו, כמה ענווה צריך
לפי דעתי אתה לא צריך לשנות גישה. בסוף תמצא בחורה שתרגישחסדי הים
טוב עם הביטחון בקשר שאת משדר וזה מאוד יחמיא לה.

(לא כל הבנות אותו דבר )

בהצלחה!
תודהסתם עובר אורח

זה נחמד.

אני חושבת שהמסקנה כאן היא אחרתניצנים

כשאתה כותב על עצמך? 

וכאשר מגיע גבר חמאתי ורכוכי כמוני, גבר שרק רוצה להקים כבר בית, אמן אינשאללה ומוכן לעשות הכל כדי שזה יקרה - הן חשות שיש פה יותר מידי רצון מצידי - וזה גורם להן אי התלהבות.

זו הבעייתיות, 

אישה רוצה גבר שייתן לה ביטחון, הרגשה שהיא יכולה להישען עליו. 

שיש לו דעה, שהיא יכולה לסמוך עליו, שהוא לא נשבר ולא מתנדף עם הרוח. 

וגם באמת אישה רוצה גבר שרוצה אותה.

השאלה אם אתה משדר לה שאת רוצה אותה ואת המיוחדות שבה. או שאתה מראה לה שאתה רק רוצה להקים כבר בית, אמן אינשאללה ומוכן לעשות הכל כדי שזה יקרה

ואז אתה משדר לה שהיא בעצם כלי להגשים את שאיפותיך בזמן שאתה לא נותן לה משהו בתמורה. 

בשביל להתחתן לא מספיק רק לרצות.

צריך שיהיה לה מה לרצות. שהיא תרגיש שבקשר איתך היא כל כך מורווחת. 

אבל כשאתה אומר על עצמך שאתה - גבר חמאתי ורכוכי כמוני. 

זה באמת יכול לגרום לברוח...

גם נכוןסתם עובר אורח

הקצנתי קצת בהצגה של הדברים, ואלו גם לא דברים שאני אומר. אבל הבעייה קיימת. כי צריך לשחק אותה קשה להשגה, ו... לא כולם יודעים לשחק אותה!

אני שמחה שהקצנתניצנים

ושזו לא המציאות. 

התשובה לבעייה לא תיפתר בכך שתשחק אותה קשה להשגה. 

אלא כאשר תצליח לתת לה הרגשה שלהיות איתך זה ניצחון. שאתה באמת יכול להיות אחלה גבר שבעולם. 

שאתה יכול להיות האיש שהכי אכפת לו ממנה. 

שאתה מתעניין בה. 

שאתה רוצה בטובתה. 

שאתה מעניין. 

שאתה כיפי. 

שאתה מלא בביטחון. 

כשהיא תרגיש שהקשר הזה נותן לה תאמין לי שהיא תרצה אותך

^^ מדוייקיהיה בסדר....
ברגע שתהיה שווה בעיני עצמך, לא תנסה למכור את עצמך לכל אחת, אפילו אם אתה כבר מיואש ורוצה להתחתן.
זה יבוא לך בטבעיות
וזה יבוא ממקום טוב של הערכה עצמית ולא ממקום של אגו.

פה ארחיבסתם עובר אורח

היו לי כבר כמה בנות שכמעט סגרתי איתן.

וזה מה שמשונה;

באמת היה לי אכפת מהן. ממש ממש. ידעתי מה עושה להן טוב, מה הן רוצות וצריכות בחיים, היו גם כאלה שאמרו לי - וואלה זה מוזר - שאני מקרין להן בטחון והן "רגועות איתי", אשכרה.

אבל איכשהו שום דבר לא הבשיל, כל הרכבות נסעו, ואני - ברציף.

כולנו באותה הסירהיהיה בסדר....
אם לא צלח לך עד עכשיו זה לא אומר שיש לך בעיה
פשוט לא הגיע הזמן
לכל אחד יש דברים שהוא יכול לשפר בעצמו
וחלק מההשתדלות זה להישתנות ולא רק להירשם לשדכנים

אין לי בעיהסתם עובר אורח

אבל יש לי תזה

אוקייהיה בסדר....
תזה זה סוג של רעיון מחקרי
סבבה

צריך להיות מודעין לעצמינו
רק תבדוק שאתה לא שם על עצמך כותרת קיצונית
אהה אז אם ככה אתה בסדרניצנים
וכמו ש @@חיהל'ה כתבה
אתה בסדר גמור ופשוט צריך לחכות
ולהתפלל שהקב''ה ישלח לך במהרה
את האישה שהכי טובה בשבילך
ואתה בשבילה.
ולמה אתה רצית אותן?קוד אבל פתוח
אישה רוצה להרגיש שהגבר שלה רוצה דווקא אותה ולא רק שהיא רוצה אותן..
אוהב לתתסתם עובר אורח

ולהעניק למי שצריך. 

כל בנאדם רוצה להיות נדרש ונצרך

אז זה לא דווקא אותןקוד אבל פתוח
כל אחת שתיהיה שם יכולה להתאים... וזה מה שיכול להיות שהפריע להן.
לאסתם עובר אורח

פגשתי כמות גדולה של בנות עם השנים. מרובן לא ממש התלהבתי שלא הצטערתי ממש כשזה ירד.

אני מדבר  על קבוצה מאוד מסויימת וקטנה של בנות בודדות שממש ממש רציתי. אלו האיכותיות ביותר, עם עדינות ויושר פנימי ולב גדול.

ויכולת לראות את ההתלהבות וההתרגשות שלהן עם סיום הפגישה. עיניים קורנות, הרבה התרגשות. ואז זה פשוט שקע ונעלם והתאדה. עם כולן.

מאוד מוזר מה שאתה מספר מאודהפי
אם הרגישו בטוחות למה להם לעזוב?
עוד משו אולי בכל זאת כן מרוב שאתה מנסה אתה לא מצליח לשחרר טיפה?
נתקלתי במישהו שהיה מאוד נחמד מאוד אבל הרגיש לי שהוא עושה ויעשה הכל בשבילי אבל לא הרגשתי חיבור מיוחד אליו הוא לא הצליח לתת לי להרגיש שהוא עושה את זה בגלל שאני מי שאני... אלא הוא עושה את זה כי אני בת וכי אני מוצאת חן בעיניו..
אבל איפה כל המעבר?????
מבין?

הנושא הזה מאוד מעצבן אותי גם אותי האשימו שאני לא רוצה בחור זהב אבל נשמות אם הוא לא מתאים לי זה לא סתם.
אני לא מרגישה שיש לי ביטחון אמיתי להישען עליו אתה מבין.
הרבה פעמים בנים משתדלים ומשתדלים וכל הכבוד להם באמת זה סופר חשוב.
אבל אל תעשו את זה כי צריך תעשו את זה באמת ממקום של הכי בכיף שיש והכי ברוגע שיש... לא יאללה אני צריך להתחתן והכל בלחץ .. לא!

אף בחורה לא תלך אם הבחור עדין ומתוק ועדיין מצליח להשרות לה ביטחון זה פשוט לא הגיוני .
מסובךסתם עובר אורח

מסובך.

אני מרגיש שיש פה איזה משהו פשוט שכולנו מפספסיםנאור97
משהו לא מסתדר. אתה נשמע די בחור חלומות, ובפרט לדתיות.

יכול להיות שהבעיה שלך היא שאין לך כאילו רצונות, חסרה לך "ישות"?
כאילו אתה טוב לכולן וגם אליה.
אני מכיר אנשים לא משהו והאישה שלהם אוהבת אותם כי אליה הם מתנהגים יפה. אז היא מרגישה את היחוד שלה. ואילו אצלך אולי היא לא מרגישה שיש משהו מיוחד בקשר ביניכם. ככה אתה מתנהג עם כולם וכולן וגם איתה.
חחסתם עובר אורח

האמת שלא רק אתה.

היו כמה שהלכתי להתייעץ איתם - אחרי סדרת שיחות כולם הגיעו למסקנה שאני כמעט מושלם, כלומר - הרבה יותר מוצלח משאר המיוּעצים שלהם.

גם בבנות שגפשתי, קרה שיש הרבה התלהבות מצידן (ועל עוד תפיסות עולם שיש לי שלא פרטתי כאן). ואיכשהו כלום לא מבשיל, זאת הפואנטה.

משם התזה שאיתה פתחתי את השרשור. 

אגב, כבר קרה כמה וכמה פעמים שבדיעבד דיברתי עם יועץ לאחר שהצעה ירדה מהפרק (זה נורא קשה לי), ודווקא הוא אמר לי:  תשמע, משמיים שומרים עםיך ומצילים אותך. 

לגבי התזה שלך-נאור97
היא נכונה אבל ממש בע"מ לדעתי. לא חושב שאתה יכול לתלות בה את כל המקרים (בפרט אם המדוברות הן בנות איכותיות ושקולות).

אז או שיש פה עיכוב משמיים מסיבה כלשהי כמו שאמר לך אותו יועץ או שיש סיבה טבעית כלשהי (לדוג' זו שכתבתי וכתבו לך מקודם על זה שהן לא מרגישות איתך שהן מיוחדות כי לכולן היית מתייחס ככה).

אולי הן גם נבהלות כי אתה גדול עליהן?
במובן שהן מרגישות שהם יקבלו המון בקשר אבל לא כ"כ יהיה להן מה לתת וזה מרתיע אותן (אולי זה נשמע מוזר קצת אבל זה נכון. בפרט אצל בנות על רמה).
הייultracrepidam

אני קורא את הדברים שלך ומרגיש מאד מזדהה - עד רמת הפרטים (אני יודע שלא אני כתבתי את מה שאתה כתבת, אז זה לא אותו בן אדם..)

עברתי גם את שלב התזה שלך, ועוד מגוון תזות אחרות שנוגעות אלי. יש תזה חדשה מסוימת שעדיין נמצאת בבדיקה.

על אף שכמוך אני ממשיך להמציא תזות של "מה הבעיה איתי" ולנסות להשתפר בתחום, אני מאמין שאחרי הכל זה שאלה על מי נפלת. קשה לי להאמין שדוקא הבעיות שלי הן קריטיות ולא מתאימות *לאף אחת*, בזמן שאנשים עם מגוון עשיר של חסרונות ובעיות כן מצליחים להתחתן. אז אני מרגיש שזה לא תלוי רק בשאלה מה אנחנו עושים, על אף שזה לא פוטר אותנו מלעשות.

מה שכן, יש כמובן הרבה דברים שאתה יכול לשפר - להיות נחוש יותר, כן להעזר בשדכנים ועוד, להיפתח לצורות חשיבה שונות שאולי יעזרו לך.

ואחרי הכל, כל פעם ששוב מנסים, ונופלים ונמצאים על סף ייאוש, לקום ולהתקדם בלי להסתכל אחורה. כי זה מה שיש ועם זה ננצח.

מקווהחדשכאן
שבנות מצליחות להגדיר לעצמן את שתי הנק'. לעיתים יש לי תחושה (כמובן סובייקטיבית) שהן לא ממש מצליחות להבדיל: אם הוא ממש רוצה בטח זה לא בגלל שהוא מעוניין דווקא בי.

אין לי תשובה ברורה. חושב שצריך המון סבלנות והבנה. אבל צריך לדעת שהצד השני של המטבע יכול להיות שהאיפוק יגרום לבחור לאבד חשק ולא להיות מעוניין.
יש בזה מן האמתהפואנטה

תלוי אופי... החתן שלי הוא כביכול ''חמאתי'' כהגדרתךחיהל'ה
והראה לי כל הזמן שהוא מעוניין, וגם אמר את זה במהלך הדייטים,
דיי מההתחלה..
וזה לא מנע מאיתנו להתארס ב''ה

ואני מאושרת שאני בטוחה ברגשות שלו אליי,
ושאני לא צריכה לנחש מה הוא חושב או מרגיש..
זה פשוט כייף!!

שידוכים זה לא תורה למשה מסיני, וככה גם האופי הנשי.. כל אחת והסריטות שלה
זה נכון.סתם עובר אורח

בנאדם שהוא 'חמאתי', בד"כ יהיה בעל טוב יותר ואבא טוב יותר.

אבל... רק שמישהי תיתן לי צ'אנס.

רק תרשה לי לא להסכים עם התוכןפה לקצת
מי שחמאתי יכול גם להתקשות בהצבת גבולות וכאלה
כל אחד עם כל אופי יכול להיות בן זוג טוב יותר או פחות, תלוי בעבודה שלו.
לא אמרתי את זה...חיהל'ה
אבל אני כן אומרת שזה תלוי אופי -
אם בחורה רוצה את זה או לא...
חחחח ענקאנונימי פלוס
אני גם רכרוכי כמוך וכרגע אני מקבל על עצמי את היסורין של זה באהבה.. אמנם אני חושב שזה שהעלתה לי את זה למודעות לשים לב לזה בכל זאת.
חחחחחחחחסתם עובר אורח

שמחתי לרומם את רוחך, רכרוכי

אין לי עצות, וצריך להתמודד עם מה שיש

הדבר שהכי מעודד אותיאנונימי פלוס
(זה יכול להיות סיסמא בעלמא אני מקווה שזה לא)
הקב"ה ברא אותנו עם הכלים שקיימים ברשותנו ואיתם ורק איתם הוא אומר לנו "קדימה, תסתער!". אם אילו הכלים שהוא נתן לי, אני מאמין שהוא יודע מה הוא עושה. ככל שמפנימים את זה הבטחון העצמי עולה ואפשרי להתנהל בצורה יותר טובה ויעילה והפוך על נפוך - דבר המודעות הגבוהה לחסרונות והבטחון בהם מאפשרת לתקן אותם.

קיצר - כל עוד אתה מודע לחסרונות ופועל ע"פ השכל והאינטואיציה שלך לתקן/להתמודד איתם אינשאללה..
תודה, אם אתה כבר בשוונגאנונימי פלוס
לאחרונה קראתי חוברת של הרב טאו בשם 'הכשרונות ומגבלותיהם'. אחלה חוברת, ממש עוזרת בנושא.
איפה משיגיםסתם עובר אורח

'דברי שיר'/'ישיבות קו'אנונימי פלוס
בדברי שיר זה קצת יותר יקר חחח
דברי שיר יקרים...סתם עובר אורח

מה זה ישיבות קו

מצפה רמון הר המוראנונימי פלוס
גבעת אולגה, אשקלון, אולי גם בשדרות, אולי יפו.. אולי תל אביב. קיצר יש ישיבות לא יודע.
החוברות של הרב טאו הם ממש קטנות וגם בדברי שיר הם יכולות לעלות מקסימום 25 ש"ח. והם עושות הרבה טוב בנפש (באופן אישי).
נכון, ולכן גם הקב''ה מזמןחיות צבעונית
את בת הזוג שהכלים שלך יבואו לידי ביטוי איתה. שח''ו לא יתבזבז כלום(:
יפה חחח זה אכן הצד השני של המטבע אנונימי פלוס
אחי. ממש תמוה בעינייבן מערבא

איך אתה מדבר על עצמך ככה במין שלווה והשלמה שכזאת. מזעזע אפילו. מחילה. באמת, בלי כוונה לפגוע. 

למרות שהכנות שבדבר מרשימה, ובכל זאת.

מענייןחלל הפנוי
מחילה שאין לי כוח לקרוא את התגובותהשקט הזה
וייתכן שאחזור על דברים שכבר נאמרו.
קודם כל ב"ה הרבה נשים מתחתנות. אז לפי התיאוריה שלך ברגע שהבעל שלהן הראה רצון הן היו אמורות לברוח, לא?

דבר שני, הכללות תמיד אפשר לעשות.
לצורך העניין אני יצאתי עם מישהו שלושה חודשים ושבוע וחצי אחרי שהייתי אצלו שבת הוא נפרד ממני.
אז האם אני יכולה להכליל על כל הגברים שכשזה נהיה רציני הם פתאום מפחדים ובורחים?
פחות. כמו כל דבר בחיים יש ויש.
כן, יש בנים שבורחים כשזה נהיה רציני, כמו גם בנות
וכנ"ל לגבי התיאוריה שלך.

דבר אחרון העדת על עצמך שאתה רגיש וכו'.. ואולי זה לא טוב לבנות.
אני לא מחפשת גבר מצ'ואיסאט שמסתיר את החולשות שלו.
כשהבחור בכה כשהוא נפרד ממני זה ריגש אותי.

לשנות את עצמך זה אולי יביא אליך מישהי אבל כנראה שלא את מי שמתאימה לך.
תמשיך להיות אתה ובזמן הנכון תגיע האחת שתעריך את ההשקעה שלך, והמוכנות שלך לעשות הכל בשביל הבית.

לדעתי תהיה נטו מי שאתה ומה שאתהאורית יעל
ותאמין בעצמך.
בחורה שבאמת אכפת לה ממך אתה תיראה מושלם בעיניה.
הכל בעיני המתבונן ואל תשנה את עצמך בשביל אף אחת.
מי שבאמת היא הזיווג שלך גם אם תירטה מתלהב וגם אם לא אתה עדיין תיראה מושלם בעיניה ( מזכיר לי בחור שנפגשתי איתו לא מזמן - מצד אחד עומד על שלו מצד שני רכרוכי ומתלהב וזה לא מנע ממני לרצות אותו
לי היה חשוב שיש קשר טוב וכימיה)
לא ראיתי תגובות ואין לי כוח שייצאו עלי..שקר החן

אבל יש בזה משהו

אם בחור ישר שולח לי הודעה אחרי הדייט- מתי פגישה הבאה ומראה שהוא להוט, וכל הזמן עונה ישר וכו' וכו' זה קצת מרתיע.. כאילו גורם לי לחשוב שהוא מטריד או שתלטן או משהו, לא יודעת אולי זה רק אני.

(אבל מצד שני אולי כי לא באמת רציתי אותו...)

יש בזה משהוחיות צבעונית
גם אם אני מעוניינת, לי אישית קשה דבק. זה גם מאד מגביל לאנשים שהם פעילים וגם זה מצביע לפעמים על איזשהי תלותיות
נכון שחכתי לציין גם תלותיות!שקר החן

לרוב יש לי תחושה שמה שאתה אומר נכוןישנו בוודאי
ואני חושבת שזה מאוד אנושי (לשני המינים), כי אתה נפגש עם אדם שלא ברור לך אם הוא איתך או נגדך, אתה סקרן לחשוף עוד ולקבל עוד ספק מחמאה, משקיע הרבה מאוד זמן בלבנות סיפור שלם לפני כל פגישה על מה הוא חושב עליך ואז בום- או שיש פרידה או שזאת חיבה מופגנת.

ואני מודה, נפלתי לזה כמה פעמים בחיי (הצעירים יותר). אבל הכי אני מעריכה- חמאה. ואז ביחד עם האסמס המרגש התאוריה הזאת הולכת ישר לפח
חשבתי המון על מה שכתבתמישהי 1
תראה,אני חושבת שאתה צודק. נראלי מאוד חשוב בדייטים ראשונים לא להביע יותר מדי התלהבות ולא לעוף
ברור שכולן רוצות לדעת שעפים עליהם אבל בדייטים חשוב שהמתח הזה יישמר קצת,זה רק עושה טוב לקשר
תהיה נחמד והכל וזורם,אבל תן לה לא לדעת שאתה ממש ממש ממש מתלהב ורוצה
למה?
כי ברגע שרואים שמישהו כל כך בעניין זה מלחיץ ולחץ מנטרל כל דבר
אגב אני חושבת שזה נכון גם מהצד השני כלפי בחורים

ידוע, יש שיטה כזאת פאסיב - אגרסיבלהגיגים ושח"א

אתה משחק אותה לא מעוניין, אז היא רוצה אותך, ואז אתה פועל...

המסקנה שלך קשה ומיאשתיודו ל-ה' חסדו

אחד ההסברים  הוא כזה, 

כשהבחור מאד מעוניין, ממש סגור והיא רק מתחילה להיפתח, היינו מצפים שלהגיד לה שזה זה, ישמח אותה. יש מישהו שרוצה אותך. בפועל, כיוון שהיא עוד לא שם, זה מלחיץ הרבה וגורם להן לחוסר יכולת להיפתח, להשתחרר ולפתח רגש. 

זה קצת כמו עוגה בתנור שפעם בחצי דקה תבדוק אם היא מוכנה.

ויש עניין לא להיות 100% קל השגה.

החוכמה היא להגיד ברמז, למשל, אני בהתלבטויות איפה להירשם שנה הבאה. אולי יהיה שינוי בחיים שלי... ולפי התגובה שלה להרגיש אם מתאים לפתוח יותר. לתת לה להבין שאתה נהנה וחושב על עתיד משותף. יש אופציה כזו. להגיש שתשמח לעוד פגישה, הזמן רץ לך כ"כ מהר. 

וכשהיא לא בקצב שלך בריקוד, להיות הכי מכיל ואמפתי. לראות מה הצור שלה. לשאול: מה יעזור לך להתקדם בקשר? להחליט? לרצות להעמיק את הקשר? 

זה נכוןסתם עובר אורח

!!

ואולי יש לך תזה אחרת?יודו ל-ה' חסדו
תגיע למסקנה שנמצאת במעגל ההשפעה שלך , מה אתה יכול לעשות כדי לבנות קשר נכון, עם האופי הזה שלך.
כן להיות נחמד אבל במידה,אהבתעולם

בהתאם לשלבים בקשר. אם אתה טיפוס רגשי בוודאי תוכל להשתמש בכישורים האלה גם כדי להרגיש ולהקשיב לבחורה,זאת מיומנות סופר חשובה בקשר זוגי, ואם הקשבת - איך מצאת את עצמך רץ למחוזות שהיא לא מונחת בהם?

כשיש נתק התוכן הרגשי עלול להצטייר כלא אמין ,שטחי, נואש ואפילו חסר טאקט כשמופיע מוקדם מדי..

כמה זמן אתה מכיר את הבחורה ? ..

(ממש סליחה שאני כותבת בטון חריף, אני רק מנסה להעביר את הנק')

בעיני ורק בעיני, זה מרגיש לא דוסי בעליל ואפילו חילוני ורדוד ולכן גם מרתיע.

(למה אני חושבת את זה ?כי חילונים עוברים מאחת לשנייה, חיים ביחד וכו' וממש מהר מגיעים למצבים קרובים מדי ,דיבורים והשתפכויות..אבל בחור תורני מתכנן לחיות רק עם בחורה אחת -אשתו. ולכן יש ציפייה ממנו להיות יותר בררן, שיבדוק טוב יותר שיש התאמה וממילא השחרור הרגשי אמור להגיע בצורה מדורגת וזהירה יותר..)

ולכן חשש המידי הוא שזאת אולי התנהגות סדרתית עם כל או כמעט כל מדוייטת..

בחורה רוצה להרגיש שבחרו בה ורק בה ולא שהתלבשו עליה כי היא נקרתה בדרך..

יש לי חברה כזאת שהייתה מלבישה על כמעט כל בחור תורן שהייתה יוצאת אתו  את כל מצבור הרגשות שלה, בחורה מצויינת והכל תקין אצלה אבל העניין הזה..היה מרתק לראות את זה..

מבין מה את אומרתultracrepidam

גם מחוויה אישית

ותודה שטרחת להסביר כדי שנכיר את החוויה הזאת מהצד השני

אבל חשוב לי לומר שיש גם צד שני למטבע - כשבחור דתי משחרר את הרגש שלו יותר מהר ממה שאת חושבת שנכון, זה רק אומר שהוא משחרר את הרגש שלו יותר מהר ממה שאת חושבת שנכון.

יכול להיות שהוא זיהה תכונות חיוביות שיש בך ואת אפילו לא מבינה מה מיוחד בהן - אבל הוא כן, ואם היית מחכה היית מבינה ממנו

יכול להיות שהוא באמת חושב שאת מיוחדת. כן, יכול להיות שהוא חושב שאת מיוחדת.

ויכול להיות שבאמת יש לו נטיה לשחרר הרבה רגשות. אוקיי. לא קרה כלום. שחרר רגש. רגש זה דבר חשוב. והוא שחרר את הרגש טיפה יותר מוקדם ממה שאת חושבת. באמת זה לא פוגם בקדושה בשום צורה. הקשר שהוא מנסה לבנות עם המון רגש לא פחות קדוש מבחור שנשאר קר ומשאיר אותך רחוקה עד לפגישה חמישית. הקישור "מתקדם מהר - לא צדיק" הוא פשוט לא נכון. אני מכיר אדם שהוא "דוס" מוחלט בכל צורה, ובפגישה השניה הסביר למי שהיום היא אשתו שהוא מתכוון להתחתן איתה (למה רק פגישה השניה? כי הוא קצת ביישן) כמובן לא לנסות את זה בבית. מכיר גם כאלה שלא הצליח להם

אוקי, אולי ישאהבתעולם

גם כאלה אבל לענ"ד ממש לא הרוב. מתי  מעט. 

לא עשיתי קישור "מתקדם מהר-לא צדיק" 

אלא "משתפך באופן מוגזם מדי בלי להכיר מספיק- יש הרבה מה לבדוק אצלו".

עדכון ושקילת הדברים. מוקדש לכל המגיביםסתם עובר אורח

תודה רבה על כל העצות המעניינות פה. חלק כמובן מרתקות ממש.

כבר קרה לי כבר במצטבר 3 פעמים סיטואציה דומה שלא מובנת לי. סיטואציה ממש דומה. ואני יודע ש-3 זו חזקה

קרה שפגשתי כמה בנות (-כל אחת בתקופה אחרת ובזמן אחרת, לא במקביל!), והן נפתחו בפניי בצורה עמוקה - והודו בפה מלא שאפילו אין להן מושג למה הן מרגישות איתי כ"כ בנוח (כלשונן). 

אני גם הרגשתי ככה, ואפילו חשבתי שנוצרה סוג של חברות טובה, גם היא הייתה ונגמרה בכמה פגישות שידוך ספציפיות ותו לא. ממש קשר עמוק והבנה טובה של אחד את השני.

אממה? שכאשר השידוך עלה שוב כעבור תקופה - נניח שנה או יותר - אני כמובן שמחתי לבדוק שנית, והן ענו חד משמעי שהן לא מעוניינות. כל אחת בסגנונה.

איך זה יכול להיות? כנראה שכל מה שכתבו פה איכשהו מתחבר ביחד.

עם השנים שאני בשוק השידוכים (פה קוראים לזה דייטינג) יצא שהלכתי לכל מיני מומחים. התייעצתי. להבין למה זה תקוע. יש לי בראש מחסן מלא קלסרים של עצות (המחסן שביבי גנב מהאיראנים קטן עליי), ו... הכל עדיין אותו דבר.

חשוב לי לציין עוד נקודה שכולכם פספסתם (איך? איך? בניתי עליכם).

ככל שבנאדם מתבגר יותר, והוא מתעייף מהכירויות, הוא נשחק.

זה כמו מגדל של קומה על קומה.

אז אחרי שהוא פגש איקס בנות במשך וואי שנים, ופתאום הוא נפגש עם בחורה שפתאום הוא חושב ש: "וואלה, הפעם סוף סוף יוצא לי לפגוש מישהי ממש... וואלה!", אז אין מה לעשות, הוא מגיב אמוציונלית, רגשית. וכמו בשיטת פאסיב אגרסיב המפורסמת - שעל קיומה למדתי לפני עשר דקות, שלא יהיה לכם ספק - הבחורה התורנית נלחצת.

אבל מדגיש לכם שוב. אין מה לעשות. יש טיפוסים שהרגש אצלם חזק מהשכל, והם גרועיייים בהחנקת רגשות. 

אתה בסדר גמוראהבתעולם

היכולת להביע רגשות ולהרגיש הן דבר טוב ונפלא  אבל הדבר הנפלא הוא כמו הר געש שלעיתים רדום ובדעיכה ולעיתים מתפוצץ ועולה וצריך לאזן אותו-

השכל מספק את עוגן והיציבות..

הרבה פעמים אנשים מחפשים את האיזון הנכון ביניהם.

חיבור נפשי ורגשי הוא  דבר חשוב ובסיסי בקשר זוגי אבל יש עוד נדבכים  נוספים שאנשים מחפשים, ואני חושבת שההסתכלות הנכונה צריכה להיות  על מכלול שלם.

וזה נכון שמרכיב הגיל העולה עם השנים משפיע - לעיתים לצד ההחצנה הרגשית ולעיתים לצד ההחנקה והזהירות המופלגת..

הנכון בעיני להשתדל להשאר על דרך המלך האמצעית ככל שניתן למרות שאין בזה כללים ויכול להיות שתמצא מישהי שיתאים לה בחור שדומה לה או שיאזן אותה..

יש לך כתיבה קולחת ומהנה.. ולעניין-נאור97
בישראל ורוב המדינות נוסעים בצד ימין של הכביש. באנגליה ועוד קצת בשמאל.
אבל בשום מדינה לא נוסעים באמצע (הנגב הפרוע לא נחשב).

אולי אתה נוסע באמצע?
כלומר אתה צריך לבחור. או שאתה משתנה באופי או שאתה בוחר סגנון בנות מסויים שיתאים למי שאתה. בנות שכליות שהרגשנות שלך דווקא תדבר אליהן ותשלים אותן, או בנות ביישניות שיחסית אליהן אתה כן תהיה "גבר" (וזה גם ידרבן אותך יותר להיות כזה).

אם בנות נפתחות אליך מהר ובסוף לא רוצות זה אומר שכנראה הן בנות "רגילות" ולא מהסוג השני והשלישי לעיל. הן רואות אותך כסוג של עוד חברה.
תחשוב על זה שבנות מכירות את הטלטלות הרגשיות שלהן, ועם כל הסבבה באדם רגשן מפחיד אותן להתחתן עם אחד שהוא כמוהן כי אז לא יהיה לבית עוגן.

תודה יקיריסתם עובר אורח

אז תכל'ס, מה עושים?...

בבקשה חברנאור97
כשמציעים לך או כשאתה פונה לשדכנים תגיד שאתה מחפש בחורות ביישניות יותר או בחורות שכלתניות שמחפשות מישהו טוב ורגיש. מקווה שהם יבינו את העניין.

נקודה נוספת שחשבתי עליה- תנסה להפוך חסרון ליתרון. תגרום להן להרגיש שיחד עם פזיזותך הרגשית מגיעה היכולת להבין ולהכיל אותן. ונכון שאתה ממש רוצה להתחתן אבל זה רק מראה כמה אתה תהיה בעל (ואבא) טוב.
קצת קשה להסביר את זה במילים.. פשוט תגרום להן להרגיש שאתה תהיה תמיד שם בשבילן, תחוש את הכאב שלהן ואת הצרכים שלהן.
כלומר אתה אולי רגשן אבל עם מידות טובות, ואז הרגשנות תתבטא באהבה ונתינה להן ולא כלפי עצמך.
אבל נכון שיש הרבה בנות שעדיין יחפשו את הגבר ה"קלאסי". וזה לא נורא. לך הן לא מתאימות.

*אני כותב את כל זה בהנחה שאתה באמת חושב שאתה לא יכול להשתנות קצת. להיות יותר שכלתן.

אניסתם עובר אורח

לא מדבר עם שדכנים. מתישהו הגעתי למצב שבו אני לא מסוגל להקדיש להם זמן. דיברתי עם הרבה יותר מידי מהם, ורובם המוחלט לוקחים כל פרט אפשרי שעולה בדעתם/ן, וכל פרט הכוונה ממש כל פרט שבא להם לשאול - ואח"כ הם נעלמים בלי לצייץ.

מבין אותך אני גם לא אוהב את הקטע של שדכניםנאור97
גם כי הם פשוט לא באמת מכירים אותך.

אז תברר את זה עם החברים או עם כל אחד אחר שמציע. ואולי דווקא בנות שמכירות אותך יבינו אותך יותר וימצאו לך בנות בסגנון
יש לי הרבה מה להגיד על הנושא הזהמשה

אני גם מאלו שהיו (ואולי עודם) גרועים בהחנקת רגשות. מה שעשיתי בזמנו והיה בעל תועלת מוגבלת היה למלא את המוח בתעסוקה מסוג אחר, מה שגרם לי להיות שקוע בעיקר בעבודה ופחות בקשר. היו לזה גם השלכות צד שליליות למדיי.

לגבי פתיחת הרגשות (שהוזכרה פה): בעולם החילוני זה מכונה FriendZone - כלומר ידיד. זה מסביר למה הן רצו אותך כידיד מקשיב ומקסים אבל פחות בתור בעל לחיים.

מכיר את התופעה הזו מקרוב מתקופות אחרות בחיים שלי. האמת שגם בכובע הנוכחי שלי (נשוי...) לפעמים אני מרגיש שיש כאלה שמנסות למשוך אותי לשם - גם להקשיב למה שיש להן להגיד כשהן נעדרות ה"סיכון" לצאת איתי. מושלם מבחינתן.

ואגבמשה

בתקופה ההיא הייתי מודע בצורה מוגבלת לטלטלה הרגשית ולנזק שהיא גורמת לי. אחת השיטות שפיתחתי אז הייתה לדאוג שתמיד יהיה לי בהישג יד אוזניות עם תעסוקה או מחשב עם עבודה. זה מנע ממני להתאהב חזק מדי ובכך לשרוף את הקשרים מוקדם מדי.

יש לזה גם חסרונות אחרים שגיליתי לאחר שנים, אבל ברמת העיקרון זה עבד לא רע בכלל.

מאוד מעניין;סתם עובר אורח

זה בדיוק ככה. מבחינתן:

כחבר - כן.

כבעל - לא.

ואילו אני בפוזיציה הפוכה. אני רוצה אשה, ומוכן לעשות הרבה בשביל זה. אבל חברה? בשום אופן לא...

לי לקח הרבה זמן להבדיל בניהםמשה

ברגע שהתחלתי לעשות את זה, הן נעלמו.

ולפעמים באמת רציתי חברה. גם זה לגיטימי. רק צריך להבין את ההבדל.

זהו-סתם עובר אורח

שאני לא מחפש חברה, מבחינה ערכית ורוחנית. זה פשוט חוק ולא יעבור אצלי.

אם אני נתקל בנשים שבמסגרת עבודתי מנסות לפתח כלפיי סוג של ידידות - אני מזהה את הדפוס ונסוג באיטיות.

מה הכוונה התחלתי לעשות את "זה". מה זה הזה? 

לנסות לקדם שלבמשה
להזמין לדייט (מצ'ט) למשל, למשוך לכיוון אחר...
זה בדיוק הצד השני של הfriendzone שאדמין הזכירנאור97
אתה יכול להגיד שאין מה לעשות, השאלה אם זה לא תוקע אותךנועה נועה
אנסה לתאר לך איך אני הרגשתי עם בחור שהתלהב ממני בטירוף מיד (אחרי שיחת טלפון של רבע שעה! לפני פגישה ראשונה אפילו!), אולי ההבנה תעזור לקדם שינוי.
אני פשוט הרגשתי שהוא לא רואה אותי, אלא יצר לעצמו בדמיון איזו אשה מושלמת שאיתה הוא נפגש. כי נכון שיש בי הרבה דברים טובים, אבל לא עד כדי כך. אני עומדת מולו וחווה את כל הפגמים שלי, והוא מסתכל עלי בהערצה בלי שהתחלנו להכיר את הקצה של הקצה אחד של השני. זה מלחיץ, זה גורם להרגיש שהוא מצפה ממני למה שאני לא באמת. כי בסוף אצל כולנו יש פער בין הרושם הראשוני שאנחנו עושים לבין מי שאנחנו באמת. וכשההרגשה היא שהצד השני נפגש כל הזמן עם הרושם הראשוני שלי ולא איתי, זה מלחיץ ומתסכל ומעמיס.
אני אישית דיברתי איתו על זה אחרי הפגישה הראשונה, המשכנו לפגישה שניה ונפרדתי ממנו מסיבות אחרות. אבל בלי השיח הזה אי אפשר היה בכלל להמשיך, מבחינתי.

(מהצד השני - עם בעלי רציתי מאוד כמעט מיד, אבל הרגע שבו באמת חשבתי שזה יצליח הוא הרגע הראשון שבו פגשתי צד 'פחות מוצלח' בו. עד אז הוא היה נראה לי מושלם והרגשתי שאין סיכוי שמישהו כל כך מושלם ירצה להתחתן איתי. היום ב" ה אני כבר יודעת שהוא ממש לא מושלם😁)
זה יפה מה שכתבתסתם עובר אורח

וגם יפה כי לא משנה כמה הבחור הראשון היה מנסה (או משתנה, נניח) זה אף פעם לא נועד להיות 'זה'.

אבל זה בוודאי יכול להרתיע גם את מי ש'נועדה'. חבל לברוח מזה.נועה נועה

תראיסתם עובר אורח

כתבו פה כבר בשרשור קודם.

כמו שאפשר להעמיד פנים ולהסתיר את אי ההתלהבות (למענה!), אפשר גם להסתיר את ההתלהבות (למענה). אעבוד על זה בפגישה הבאה שתהיה לי, מתישהו. הלוואי והיה לי אפשרות להתאמן ולתרגל שיחה כזו עם מישהי.

אם כבר שאלת, והכל פה אנונימי - מקווה - אענה לך בצורה פשוטה.

מתישהו במהלך המסע פגשתי מישהי מושלמת. חד וחלק. מראה, מידות, יראת שמיים; הכל.

כשזה ירד (מסיבה מוזרה מאוד), לא התחרטתי. כי היה לי ברור שאומנם יכול להיות שהבחורה הייתה איכותית - אבל אין מצב שהיא הייתה הבחורה שהיא הציגה את עצמה, עם המושלמות הזו.

כי בעולם שלנו אין מושלמות.

אישית, כשבחורה נפתחת ומספרת לי את החסרונות שלה בכנות (!) - זה מאוד מדבר אליי.

א - כי זה אומר שיש לנו עסק עם אדם שמודע לעצמו ולחולשותיו

ב- ומוכן להודות בזה

ג- וסומך עליי ומרגיש בטוח ונינוח במחיצתי כדי לספר לי את זה.

כל חלקי התגובה הזאת נשמעים מצוין ממש בהצלחה!נועה נועה

את כותבת יפה מאדultracrepidam

אבל בעצם איך מבהירים לצד השני "אני מכיר את החסרונות שלך ובכל זאת חושב שזה כדאי"? רק לתת לזמן לעבור כדי לתת לצד השני אמון שכבר הספקתי לזהות את האישיות כולה ואני יודע לקראת מה אני הולך?

תראה (תראי?) אני לא טובה בעצות האלהנועה נועה

גם כי לכל זוג יש את הסיפור שלו, וגם כי קשה לי להסביר דברים שברגש בכללים. בעלי ואני דווקא החלטנו מהר מאוד, בלי ששנינו חשבנו שנהיה מאלה שמחליטים מהר... אבל פשוט הרגשנו את זה. לא ניסחתי את זה לעצמי אז במילים "הוא מכיר אותי יותר משלושה משפטים ובכל זאת אני מוצאת חן בעיניו", פשוט רציתי להתחתן איתו והוא רצה להתחתן איתי וזה היה אחרי שכבר ניהלנו כמה וכמה שיחות עומק, אז זה כנראה היה מובן מאליו בתוך ההקשר הזה (בין יתר התנאים הלא כתובים שיובילו לזה שמישהו ירצה להתחתן איתי). יש מי שיצטרך יותר זמן ויש שפחות. צריך בעיקר להיות קשוב ורגיש לעצמך ולצד השני.

אני לא מאמינה בזה תסלח ליהפי
מה שכן יש בחורים שיעשו הכל בשביל הבחורה אך מצד שני הם לא שמים לב שהם מלחיצים. איך בדיוק את רוצה שניפגש מחר? או מתי שוב השבוע? גם עם טון דיבור מלחיץ .

אני לא מכירה אותך אבל אני בטוחה שכל בחור שהוא רגוע בהתנהגות יש לו ביטחון מה' ירא שמיים עדין . ולא בחור
שהוא לחוץ אבל רכרוכי זה יוצר בחור מסתוכל.
כן שווה לעבוד על הרגשות לכולנו..

בהצלחה
האמת?שבותי
יש משהו במה שאתה אומר.
כשמרגישה שמישהו מאד בעניין שלי זה מרתיע. משהו בזה לא גברי. כאילו מסכן ומתחנחן כזה.
סיבות יש מלא. וברור שמבינה את הצד שלך מאד..

אולי כי בנות קצת יותר מודעות ורגישות ושמות לב לכל כך הרבה ניואנסים וזה נראה להן מוגזם
אם הן מודעות ורגישות ושמות לב לכל כך הרבה ניואנסיםחדשכאן
איך הן לא שמות לב שזה לא ממקום מתחנחן?
הגמל לא רואה את הדבש של עצמו וכו'סתם עובר אורח

וחוצמזה, זה לא בשליטה שלהן. אשה רוצה וצריכה בעל שהיא כביכול זוכה בו, במובן מסויים.

יש תמיד משחק עדין בזה. מצד אחד - גבר שיראה אפס התעניינות או לא מספיק יתחשב - לא יזכה באהדת האשה. (כוכבית)

וגבר שיראה התלהבות רבה מידי - גם כגבר נשוי - האשה לא תתלהב עליו.

המשחק תמיד צריך להיות איפשהו בסקאלה הזו. למצוא את המינון זה כישרון (שלי אין!!!!).

כוכבית:

הרבה פעמים אנחנו רואים אשה שנושאה לבעל שפל ועלוב נפש, והאשה מצליחה להשלות את עצמה במומחיות שהוא בעל נהדר - פשוט כי היא לא מוכנה להאמין ולקבל את האמת שהוא מי שהוא. כתוצאה מכך, לפעמים גברים טובים רואים בעיניים כלות איך הם לא זוכים בהערכה, וגבר אחר, גס רוח/ נוכל/ שקרן אובססיבי - זוכה בהערכת כזו...

גם כישרון וגם סבלנות של בני הזוגחדשכאן
ושיתוף
והקשבה
וואי אני ממש?שאלה?אחרונה

לא מסכימה עם המסקנה הזאת-

כתוצאה מכך, לפעמים גברים טובים רואים בעיניים כלות איך הם לא זוכים בהערכה, וגבר אחר, גס רוח/ נוכל/ שקרן אובססיבי - זוכה בהערכת כזו..

עקבתי אחרי הדיון הארוך כאן, הוא מעניין מאד האמת.

אבל המסקנה הזאת פסימית מידי ומורידה את האינטיליגנציה של שני המינים לרצפה.

וכל תיאוריות המשחקים האלה טובות כדי להבין את הכיוון הכללי של שני המינים,

אבל הן לא מתכון לחתונה.

המתכון הנכון זה להיות אותנטי ומתחשב.

יש אנשים שעודף ההתלהבות שלהם לא מתחשב בכלל בשני.

גבר ששווה את ההערכה- יקבל אותה ממי שיודע להעריך. לא קשור למידת העדינות או הרגשנות.

מי שלא יודע להעריך- לא כדאי בכלל להתחתן איתו. נקודה.

ועכשיו השאלה היא במינונים.

אם אתה רגשן מידי או עדין מידי אבל עדיין יש לך אישיות מוצקה,

תגיע מישהי שכל סך האישיות יתאים לה בדיוק.

ואם הכל לא יציב, יהיה כנראה קצת יותר קשה.

אולי גם כל הבנות האיכותיות שסיפרת עליהן, באמת מעריכות אותך מאד,

אך היה חסר להן איזה חיבור פנימי שזה זה, 

שאתה לא הרגשת בגלל ההתלהבות?

בשורות טובות בקרוב!

שמתי לב שכתבת שהדיון מוצה, אבל כבר כתבתי...

אולי הפוךאנונימי פלוס
דווקא בגלל שהם שמות לב לניואנסינים יש להם ביטחון עצמי מופרז בכל הקשור לאיטואציה שלהם הם לוקחות כודאי..
גם לגבריםסתם עובר אורח

יש בוחון עצמי מופרז, גם לנשים... זה תלוי באדם לא במגדר.

חיוביאנונימי פלוס
אגו האינטיואיצה יכול להיות בשווה לשני המינים. הייתי מאוד סטיגמטי כי זה היה האופי של עצם הדיון.
הדיוןסתם עובר אורח

מיצה את עצמו, ואני שומר לי עותק שלו (אולי אשתי תהיה אסירת תודה על חלק מהעצות?)

עד כאןכְּקֶדֶם

מי יודע כבר כמה קשרים הלב הזה חווה

וכמה אמרו לך שאתה זוהר ושאתה משהו אחר ושהעולם צריך אותך באמת. ואיך זה שאתה כזה כל כך? והלוואי שהרגע הזה אתה ואני לבד יהיה לתמיד.  ושאם היה אפשרי הייתי נשארת איתך לנצח אבל אנלא יכולה להקים איתך בית. ועוד אינספור פתגמים מאינספור שהלב שלי נתן להן להיכנס בלי מעצורים. והן הביטו ברהב ונגעו בקצהו ונחרדו ונעלמו.

ולהבדיל גם קשרים עם חברים טובים מאד שהחליטו שדיי.

אה וגם הוא, שאמר לעולם דיי. גם איתו רציתי להגיע הכי רחוק שיש יותר מהכל וגם אתה מתי שככ התקרבתי אליך טרקת לי את הדלת בפרצוף. כמו כל האחרים.

ואולי אני באמת תמים ונאיבי אולי לא הרגשתם אליי כמו מה שאני הרגשתי ומרגיש אליכם עד היום. אולי באמת ניצלתם כל רגע אתי רק כדי לחוות עוד קצת , כמה שמתאפשר.

אבל הגיע הזמן שלי. שעכשיו אני איעלם.

הגיע הזמן שאומר לעולם - דיי.

התוהו קדם לעולם. 

נוגע, לא נוגע

עצוב וכואב לשמוע

קצת מניסיון, יש אנשים שהעבודה הרוחנית שלהם זה להסתנכרן עם העולם וללמוד להתהלך בו. ואם זה מנחם, אחרי העבודה הזאת אתה מרגיש אחרת, טוב יותר ורגוע ושליו, ושלם עם עצמך.

שתרגיש טוב במהרה בעז"ה, ותמצא את מקומך ואת רעייתך

נעמת לנו… חבל שאתה מחליט לעזובפ.א.
וואלה לא קלטתי שזה שרשור פרידהadvfb
כתיבה יפהאדם פרו+
מבטאת את ההרגשה
כואב ממשארץ השוקולד
מאחל רק טוב
חבר יקרכל היופי

עוד לא הגיע זמנך להיעלם.

הלב שבע אכזבות אבל יום אחד יהיה טוב יותר ותמצא את מקומך.

הסימן הכי טוב בעיניי לטוב ולכנות - הוא אנחנו עצמנו.

האם אתה מרגיש טוב ואהבה כלפי אחרים?

אם כן, בוודאי שיש עוד כמוך שאינם רק נצלנים.

כל אחד מאיתנו מסתובב בעולם הזה עם שריטות וקשיחם משל עצמו, החיים מורכבים ללא ספק.

אבל יש ויהיו רגעי אור.

אנחנו נוטים להבליט את החושך כי הטוב הוא המובן מאליו, כי אנחנו בנויים להתגונן מהרע.

אבל מה שזה אומר בתכלס, גם אם לא תמיד מרגישים ככה, שהטוב הוא הרוב. מקיף אותנו בלי שנרגיש.

מותר ליפול לתהומות, זה בסדר להרגיש, אבל לזכור שיש אור בקצה, שהנפילה הזו לא תהיה לנצח.

חולה עליךךךadvfbאחרונה

אחלה כתיבה

הצורך לשים גבולות הוא צרך הכרחי.

לאחרונה באמת עלתה התובה שזה גם נותן קרקע פוריה לדברים שיצמחו ויפרחו.

יש שני צדדים יראה ואהבה.

היראה שמתבטאת בשימת גבולות והיא נותנת בסיס יציב. 

על גבי הבסיס היציב אפשר לפתח ולהצמיח כל פעם את האהבה.

אז בהחלט - די! שמים גבולות! מתוך כך בעזרת ה' הרבה שפע ברכה והצלחה!!

יש לי בכלל סיכוי?מה כבר ביקשתי

אני יודע שהשאלה בכותרת קצת חריפה מדי אז אסביר...

לא יודע אם זה שייך לפה או לאר"מ אז כותב בשניהם.

עברו כמעט חודשיים מאז שהיא חתכה אותי. (לא יצאתי מאז מסיבה טכנית שקצת מנעה ממני להיפגש, ואני מרגיש שאולי זה קצת הזיק לי שאותה גברת ישבה לי במוח כל הזמן הזה ומצד שני גם עלו לי הרבה תובנות לגביה שלא חשבתי עליהם קודם אז אולי כן היתה מזה גם תועלת...לא משנה, זה לא העיקר. וגם סרו המניעות אז בעז"ה ממשיך.).

הנקודה היא שאני מרגיש שאני אולי קצת רגיש מדי. בכללי בחיים. ובדייטים זה מתפרץ במאתיים אחוז. כבר כתבתי על זה פה פעם אבל אז זה היה בהקשר של פרידות. עכשיו אני מתכוון בהקשר של אישיות.

זה היה הקשר הארוך יחסית הראשון שלי. יצאתי עם כמה בחורות לפניה ועם אף אחת לא התקדמתי באמת וגם תכלס לא היה כל כך שייך. כבר שראיתי את הפרטים שלה בהצעה הרגשתי שזה משהו אחר. וזה באמת היה. הבעיה הגדולה היא שלא הצלחתי באמת לקדם את הקשר. בכל רעיון שעלה לי חששתי שזה ילחיץ אותה, שהיא לא תגיב לזה טוב וכאלה. מפה לשם היא הרגישה שאני לא מוביל מספיק ועל זה (לפחות ככה אמרה) חתכה. היתה לנו שיחה ארוכה מאוד לפני שהיא קיבלה את ההחלטה, והמסר העיקרי שקיבלתי שם הוא "אתה באמת אדם טוב. באמת. לא פגשתי הרבה בחורים כאלה וגם אומרים שזה די נדיר אצל גברים. באמת התנהלת מדהים במהלך כל הקשר. הרגשתי שיש מי שרואה אותי ואכפת לו ממני. גם עוד לא פגשתי מישהו שמבין אותי ככה. יש לך לב כל כך טוב, וזאת אחת ה-תכונות החשובות לי. לכן ממש קשה לי לוותר על זה. באמת רציתי שזה יצליח. אתה מה שאני מחפשת. אבל אני מרגישה שזה לא מה שאני צריכה בחיים. אני צריכה מישהו חזק, יציב, שאני אוכל לסמוך עליו. ומבחינת הרגישות אני מרגישה שאנחנו קצת דומים מדי. וזה לא מה שאני צריכה לפחות בשלב הזה של החיים...".

מה שאני שמעתי זה "היית יכול ממש להצליח בתור בחורה. אתה לא גברי, אתה לא מסוגל לספק לאישה את מה שהיא צריכה בחיים, אתה רגיש מדי, מי שאמור לבכות בבית זה לא אתה זו אני, אין לך ביטחון עצמי, אתה לא החלטי, ובקיצור- בתור חברות היינו יכולות להסתדר יופי, אבל בתור בעל? תשכח מזה."

וכאן אני שואל כבר חודשיים ולא מצליח לקבל תשובה- למה אני אמור לצפות? מאז שאני זוכר את עצמי זה מי שאני. רגיש, מתחשב, אכפתי, דואג, שמח בלשמח מישהו אחר, מתכלב בשביל שמי שאני אוהב יהיה בנוח, וכו. אני לא מחפש מישהי גברית ושנחליף תפקידים. יש בי את הרצון הגברי הבסיסי הזה של לספק משענת, להוביל, להיות הקול השפוי. אבל בפועל זה לא מתבטא. בפועל היא נפגשת מיד עם הלב הטוב שלי, זה משמח אותה שיש גברים כאלה בעולם, ובזה מסתכמת התועלת שלה מהקשר. ואני? אני רק מאבד עוד את מעט הביטחון העצמי שנשאר לי. מי תוכל לראות אותי מעבר? ומי תוכל לאהוב את התכונות האלה באמת? יש מישהי שתשמח בזה שאני לפעמים לוקח דברים ללב והם משפיעים עלי? שאני חווה את העולם בצורה יותר עמוקה? שהלב שלי לא מסוגל לשמוע מישהו ובמיוחד מישהי שמחמיא לי בלי שיעלו לי דמעות?

זה קצת מייאש כל העסק הזה ובמיוחד הכנות שבה היא אמרה שאני אשכרה מה שהיא מחפשת ולמרות זאת החליטה לסיים את זה...

קלעת בולמה כבר ביקשתי

היא אמרה על עצמה שהרגש שלה לא נמצא איפה שהיא מצפה שיהיה ושהיא מאוד מקווה שיתפתח, ככה שכנראה באמת זה שלא היה שם שינוי משמעותי היה הטריגר העיקרי להיפרד. היא דיברה עם מישהי שהדביקה את החוסר התקדמות ברגש בהובלה שאולי חסרה מצידי, וזה היה נראה שהיא קצת נתלתה בזה בשביל לתרץ למה היא רוצה לסיים. בזמן הפרידה נאמרו הרבה דברים שאני כבר לא ממש זוכר, והאמת שמעדיף כבר לשכוח...

בעז"ה שבקרוב ממש נזכה למה שאתה מתאר ושבנתיים אצליח לחיות באמונה ובביטחון... 

מכיוון שאינני ראוי להיות הגאון של הדור,חסדי הים

אני חייב להתחתן עם אשה שתהיה מוכנה לגדל את גאון הדור הבא.

"יִבְחַר לָנוּ אֶת נַחֲלָתֵנוּ אֶת גְּאוֹן יַעֲקֹב אֲשֶׁר אָהֵב סֶלָה".

שדכנים לחוצניקים ודומיהםTachyon

האם מישהו מכיר שדכנים לחוצניקים או בכללי אנשים שיכולים מצד אחד להיות מאוד דוסים ומצד שני מאוד פתוחים לעולם? 

אתה יכול לפנות אלי במסר (לא בשיחה אישית) ואתן לךחסדי הים
מספר של שדכנית שעוסקת בזה.
אשמח גםראומה1
התחתנתי לתוך קהילה של חוצניקים רווקיםתמיד בבטחה

אז מוזמנים לפנות ואני אנסה לעזור

פניתי ראומה1
יש קהילה של חוצניקים רווקים כאן? סקרנת...מתוך סקרנות
זה סביב ישיבת מיר?
תודה, מכיר קבוצת ווצאפ שלהםמתוך סקרנות

יש להם גם קהילה פיזית?

בוודאיארץ השוקולד
תשאל בקבוצה איפה הם גרים ואיפה המניינים שלהם, לרוב זה סביב אוניברסיטאות לדעתי.
מעניין, טוב לדעתמתוך סקרנותאחרונה
תודה רבה! אם יש עוד איזה שדכנים מאזור בית שמש?Tachyon
יש בתחתית רשימת השדכנים בשרשור הנעוץלגיטימי?

כמה שדכנים ומיזמים.

כדאי להסתכל לדעתי גם על האתר SAYS.

בהצלחה

הייתי מחפש באינטרנט על JLICארץ השוקולד
ראיתי עכשיו זוג בדייטהפי

הבחורה כמעט מתעלפת מקור

והבחור מדבר על מטבע ביטקון או משו כזה..

הבנת מה אני אומר?

אחי , היא בעולמות עליונים

ביטקוייןמשה

זה באמת מקום לרחף בו.

כמה קשה לומר קר לי?בחור עצוב
בנות תמיד צודקות ובנים תמיד טיפשים וחסרי תשומת לבצדיק יסוד עלום
יותר קשה מלאכול סרטים אחר כך שהוא לא שם לב אלייךיוני.ו.

מה שבטוח.

ושאף אחד לא שם לב אלייך, ולכן את חותכת מעוד אחד ועוד אחד למרות שהייתם יכולים להיות מאוד מתאימים.

תאמיני לי תלמדי הרבה יותר על הבחור אם תחליטי להגיד שקר לך ולבחון את התגובה שלו, מאשר להחליט לבחון אם הוא שם לב שקר לך בכלל מלחתכילה.

בכלל הגישה הזאת היא פוטינציאל להיות כדור שלג מתגלגל לחיי זוגיות מתסכלים.

הוא נדרש לעבוד על עצמו לשים לב יותר לדברים שמפריעים לה בדיוק באותה מידה שהיא נדרשת לעבוד על עצמה להרחיב את תחומי הביטוי וההבעה שלה מולו.

ברור שהיא צריכה להגידהפי
לא ציפיתי שידע לבד
הצעתי לכמה בחורות את המעיל שליבחור עצוב
כולן סירבו. אולי הגיע הזמן לכבס אותו. 
נראה לי שזה בסיסי להיות רגיש למזג האווירadvfb
כדאי שיהיה תשומת לב מצידוארץ השוקולד

אבל אם היא לא יודעת לומר שקר לה זה גם בעיה.

ולגבי עצם המקרה, אולי גם לה היה מעניין ממש שהיא לא שמה לב לקור.

חחחח לא נראליהפי

אני צוחקת כי עכשיו שעה אני אומרת לחברה די קר לי בואי לאוטוו כבר

פתאום דוכן של תכשיטים סייל כל הדוכן

מה לא ניקח????

והיא כולה עלק קר לך

הורידה לי את החשק לא לקחתי .

סתם פשוט היה יש ים אנשים

קיצר יש משהו שמעניין לך פחות קר

אבל בדייטים לי ספציפית קפוא

ואני חופרת לבחור שקר לי!

הוא לא יכול לפספס את זה

אז תקבעו מראש במקום סגורבחור עצוב
ואי אני חושבתהפי

שהתסכול הכי גדול שלי בדייט היה שנכנסו למסעדה ואז גילנו שאנחנו בטעות בחלק החיצוני שלה אומנם מקורה אבל חיצוני היה שם קור בלתי נסבל.

שזה קטע זה יחסי  כי עם גברים קפוא לי רצח

ועם חברות שלי חם לי כל הזמן המזגן על חום דולק 

אז אפשר לעבורבחור עצוב

זו לא בושה לומר לבחור שקר לך ותשמחי לעבור.

בסוף המטרה שלו שיהיה לך הכי נוח בעולם כדי שתוכלי להביא את כל כולך לפגישה( וגם להיפך כמובן).

אני אישית הייתי שמח אם מישהו תאמר לי מה יגרום לה להרגיש טוב יותר. 

ברור שאמרתיהפי
סוף טוב הכל טוב?בחור עצוב

יש כאלו שמתפדחות לומר וסתם סובלות. 

אפשר להגיד בטל ומבוטלהפי
לא הבנתיבחור עצוב
קורה לי הרבה בשרשור הזה
אולי זה דייט בין הראשוניםמישהי נשואה

והיא עדיין התפדחה להגיד

אני מקווה שבהמשך היא תגיד שקר לה

את ההרצאות בנושא כלכלה שהיית נושא בפני😂יעל מהדרום
אשה היא לא יועץ השקעותבחור עצוב
אשה היא אכן לא יועץ השקעותאריק מהדרום
אבל אתה הולך לאחד את ההון שלך וההון שלה להון אחד.

זה נושא מספיק חשוב כדי שלפחות תהיה לכם ראיה משותפת לגבי איך נכון להשקיע.

המצב שבו צד אחד משקיע כראות עיניו בכל מיני השקעות וצד שני כלל לא מעורב זה המצב הנפוץ אבל הוא מאוד לא בריא בעיקר בעיתות משבר שבו צד אחד יקבל תרעומת על ההשקעות הגרועות שלו.

וגם איך בן אדם משקיע אומר הרבה מאוד על הנפש של בן האדם ועל איך הוא רואה את העתיד שלו ושל משפחתו.

זה לא אומר שצריך לאכול לה את הראש על זה בפגישותבחור עצוב
ולגמרי אין לי בעיה לקחת אחריות על הצד הכספי בקשר. לא כל אחד חייב לדעת לעשות הכל. 
אכן לא כל אחד חייב לדעת לעשות הכלאריק מהדרום
אבל בנושא הספציפי הזה זה מאוד חשוב לעבוד יחד כי ישנן החלטות מאוד גורליות.

אם מישהו אחד אחראי על שטיפת כלים, זריקת זבל או ספונג'ה זה לא נורא כל כך אם הפרטנר לא יהיה לו מושג בנושא.

אבל בנושאים כמו ניהול ההון המשפחתי וחינוך הילדים זה מאוד קריטי ששני ההורים יהיו אחראים ביחד.

וזאת כי שני בני הזוג מוציאים ומכניסים (בדרך כלל) ואם לשניהם יש מטרה לחסוך להון עצמי לבית או לחתונות ובר מצוות לצורך העניין לא הגיוני שאחד מבני הזוג על דעת עצמו יחליט להוציא יום אחד הכל על ביטקוין כי הוא ראה טיקטוק ששכנע אותו זה הדבר הנכון.

אתה יודע שזה בערך מה שקרה בקיבוציםמשה

השקיעו שם בכל מיני שטויות כל מיני אנשים שעבדו בגזברות. חלק קטן הצליח והתעשר (ואז הקיבוץ לא התלונן...) וחלק גדול פשטו את הרגל.

אני תוהה אם מספיק ששני הצדדיםארץ השוקולד

רואים עין בעין ביחס להוצאות וחסכונות, גם אם אחד הצדדים לא מתעסק באופן ההשקעה?

מה דעתך על זה?

המצב הנפוץאריק מהדרום
הוא שיש צד אחד מאוד מעורב בפיננסים וצד אחד לא מעורב בכלל, העובדה שזה מצב נפוץ לא אומר שזה בריא, במקרה של גירושין או מוות או נכות פתאומית שתמנע מהצד המעורב לתפקד זה יקשה מאוד, מקרים שבו צד אחד לא רק שאין לו את הקוד לחשבון בנק, אלא שבכלל לא הוריד את האפליקציה לחשבון זה יהיה ללמוד להתנהל הכל מאפס.

בשאלות הגדולות של החיים, עם מי להתחתן, כמה ילדים להביא, איפה לגור, איך לחנך את הילדים, במה לעסוק, צריכה להיות החלטה משותפת או לפחות מעורבות אחראית לדרך, גם בבניית ההון המשפחתי זו החלטה מספיק קריטית בחיים כדי לפנות לזה זמן איכות לדבר על העתיד הפיננסי שלכם.

אם תרצהאריק מהדרוםאחרונה

תוכל להשוות את זה לזוג שצד אחד מעורב בחינוך ילדים עד לשד עצמותיו והצד השני לא יודע איפה הילדים לומדים, לא מה הם לומדים, לא איזה כיתה, לא אם מישהו מציק להם בהית הספר, הוא בקושי יודע כמה ילדים יש לו ואם בכלל ומה השמות שלהם, מתי בר מצווה, לא מעניין אותו כלום בחינוך ילדים.

אז בפיננסים זה המצב הנפוץ.

ברור שמספיקברגוע
חחח גדולהפי
הרהורים בעקבות שירשורים: למי לדעתכם יש יותר סיכוי?יוני.ו.

ולמה

1. "לא הולך לי בדייטים/מערכות יחסים, לא מתקדם לשום מקום, למרות שאני משקיע/ה ומנסה זמן רב." >> "זאת הסיבה שהפכתי להיות פריק/ית ומוזר/ה" >> "אני מיואש/ת וכבר בקושי מנסה"

2. "אני פריק/ית ומוזר/ה" >> "זאת הסיבה שלא הולך לי בדייטים/מערכות יחסים, לא מתקדם לשום מקום, למרות שאני משקיע/ה ומנסה זמן רב." >> "אני מיואש/ת וכבר בקושי מנסה"

נגיד שאלו שני סוגי האנשים. שניהם לא אידיאלים, אבל כנראה יותר נפוצים מהסוג האידיאלי, אז תנסו להתייחס אליהם, ולא לשבור לסוג שלישי. אם תקלטו את הלך הדברים תגלו שיש הרבה פחות מקום לקטנוניות.

(חסכתי את הניסיון לעדן/ פוליטיקלי קורקט למינהם)

מסכים ומחזקאביעד מילוא

אבל זו התבוננות חיצונית  צריך לשבור את הסטיגמות

אתה מה זה צודקadvfb

גם בהתחלה זה עלה לי, אבל אולי זה רק עניין של ניסוח.

אם מדברים על שורש העניין אפשר למצוא בדילמה הזו עקרון שהוא אמיתי ולא חיצוני.

לא הבנתיהרמוניה

למה שיהיה הבדל אם לשניהם המסקנה השווה היא- "אני מיואש/ת וכבר בקושי מנסה" ?

לראשון יש יותר סיכויadvfb

הוא מגדיר את עצמו כנורמלי חוץ מהעובדה שהוא לא מצליח במערכות יחסים, לכן הוא יכול לבודד את חוסר ההצלחה בתחום הזוגי ולהבין שזה לא צובע את כל האישיות שלו. ככה הבטחון העצמי עולה וכך גם המסוגלות שלו לפתור את הבעיה עולה.

בסוג השני יש בעיה בהגדרת הזהות האישית והערך העצמי. הטיפול הוא בהכרח שורשי. 

תלוי ביחס בין כמה שהוא חושב שהוא פריק ומוזרנוגע, לא נוגעאחרונה

לבין כמה שהוא באמת

שוב נר בלי ביתאנונימיכלשהו

כל משב רוח מכבה אותו. נשארה רק פיסת שעווה חסרת צורה.

בעז"ה שנה הבאה 'נר לבי בית'חסדי הים

לפעמים רק צריך להחליף כמה אותיות בראש, כמו הדוגמה המפורסמת 'מחשבה-בשמחה'.

בעז"ה בקרוב ממש!

היום זה עדיין "זאת חנוכה" וההשפעה עדיין קיימתנפש חיה.

אפשר עדיין להתפלל ולבקש ליד החנוכיה אפילו שהיא כבויה

בע"ה

לשנה הבאה נר איש וביתו

מתוך בריאות ושמחה#

רק לומרנגמרו לי השמותאחרונה

שהתפללתי עליך לישועה שלמה ב"ה.

ניכר שאתה עובר קושי מאוד גדול, תקופה ממושכת

מקווה שאתה מוצא גם בחיים האמיתיים כתובת מיטיבה שתעזור לך ותלווה אותך דרך קושי זה

חזק ואמץ

ב"ה שתראה אור גדול במהרה ממש

"קווה אל ה'

חזק ויאמץ ליבך

וקווה אל ה'"

איך עוברים את הפגישה השנייה?אביעד מילוא

יצאתי עם בחורות מקסימות אבל אף פעם לא עברנו את הפגישה השנייה (נחתך תמיד על רקע שהן לא היו בשלות לשידוכים ונכנסו לזה מתוך לחץ חברתי)

💁🏻‍♂️אבטיח ברזילאי

ענית תשובה מאוד מרגיעה בסיפא, פשוט תצא עם בנות שלא נדחקו לפני בשלות לדייטים.

אם זה גורף אז או שמאגר ההצעות שלך מזעזע או שיש סיבה אחקת וזה היה רק התירוץ. זה לא נורמטיבי סטטיסטית שעם כל הבנות לא עוברים מאותה הסיבה את הדייט השני.

נוטה לחשוב שזו לא רק "חוסר בשלות" מצידן, ושאם תהיה איתך אווירה נעימה וכיפית הן ימשיכו

זה לא שאין איתי אווירה נעימהאביעד מילוא

אני לומד מטעויות ומשתפר ומבין איך לעשות דברים פעם אחת התעלמנו מהטריגרים ובפעם אחרת זה צץ משום מקום

מחזק אותךאבטיח ברזילאי

קשה הזיווג כקריעת ים סוף

ההשתדלות היא לא רק לוגיסטית אלא גם להשתפר בתדר, ללמוד מטעויות וצעירויות, לקרוא את הבחורה, לרצות להיות נעים...

בהצלחה

יוצאים עם בחורות בשלות יותר…מבולבלת מאדדדד
אולי כדאי גם לחפש בחורות גדולות יותר
^^^ארץ השוקולד

ואם ההצעות ברובם הגיעו מאותו מקום/שדכן/שדכנית כדאי לשתף אותם ולהבין מהם איך להתמודד עם זה.

בהצלחה

כפי שכבר אמרובחור עצוב

לצאת עם בשלות יותר.

כדאי רק לוודא עם עצמך \שיחה עם חבר שבאמת זו הסיבה וזו לא גרסה מנומסת שלהן ל"זה לא אתה, זו אני". 

משקיעים יותרהפי
ומנגד משדרים נחת נעימות
אולי לבדוק בעדינות את הנקודה הזאת בבירוריםadvfb

אתה מדבר עם החברה שלה ושואל אם יוצא לה לדבר על הרצון לבנות בית וזה משהו שמעסיק אותה.. תוהה לעצמי איך לשאול את זה בדיוק. נשמע לי לגיטימי לשאול.

אם יצאת עם כמה בנות, ואף פעם לא הגעת לפגישה שנייה-לגיטימי?אחרונה

אולי לא נכון להפנות את האצבע כלפי חוסר הבשלות שלהן, אלא כלפי הגורם האחר בעסק?

אולי כדאי לברר עם מי ששידך, שינסה לברר אם יש משהו ספציפי וקיצוני בהתנהגות שלך שמרתיע.

אולי יעניין אותך