חייבת לשאול לדעתכם בנוגע לעניין מסויים...Miss Sunshine
בטח כולכם שמעתם על פיגוע הירי בתל אביב שנעשה על רקע מיני, נגד בני נוער הומואים ולסביות (ככל הנראה על ידי אדם דתי) שבו נהרגו הומו ולסבית...מי שלא ראה- http://news.il.msn.com/article.aspx?cp-documentid=148943807#_uca_addf

אני באופן אישי הזדעזעתי לשמוע על זה...ואני חושבת שהרוצח, מי שזה לא יהיה, צריך להתבייש בעצמו, ומגיע לו אולי למות בעצמו. אנחנו חיים במדינה דמוקרטית ולכל אחד יש זכות לעשות עם עצמו כטוב בעיניו..ואם מישהו אוהב בנים, למה זה צריך להיחשב כמחלה, כדבר לא נורמלי?
אתמול דיברנו על זה בפייסבוק כמה חברים והיו שם תגובות כמו 'הגיע להם, טוב מאוד שזה קרה'...אני באותה שנייה פשוט רציתי להתאבד על המסך ולחנוק בשתי הידיים שלי את מי שכתב את זה...לי זה ממש מזכיר את שיעורי ההסטוריה על הנאצים...גם הם רצחו הומואים ולסביות בגלל הנטיות שלהם...ולדעתי אותם רוצחים בפיגוע לא שונים מהם...

בכל מקרה, בגלל שאני יודעת שרובכם (או כולכם) דתיים, מעניין אותי לשמוע מה דעתכם בעניין...לא יודעת אם זה שייך דווקא לפורום הזה, אבל מאחר ואני נמצאת רק באתר היצירה, ומכירה קצת יותר את האנשים שיש כאן, מעניין אותי לדעת מה אתם חושבים...
ככל הנראה על ידי אדם דתי?משה
לא הייתי רץ להאשים כל כך כל כך מהר. נראה הרבה יותר סביר שמדובר במישהו שהכיר הרבה יותר טוב ממני ומאחרים את המקום. לו היה דתי כלשהו, היה תוקף ב"מצעד הגאווה" (התועבה) או בכל משהו אחר, כך שהאשמה של אדם דתי ברצח היא חסרת בסיס.

לפני שמתחילים להאשים, כדאי לקרוא קודם את העובדות.

ולגופו של עניין - בעלי הנטיות הם בדרך כלל אנשים מסכנים, לא פושעים, ולא צריך להוציא אותם להורג אלא לשלוח אותם לטיפול.
אוקיי, לאט ובזהירות.גדול וקטן
כמה נקודות בתגובה.

1."(ככל הנראה על ידי אדם דתי)". אולי. אני לא יודע, וגם את לא. אני מסכים שזה אפשרי, ואני אגיב בהנחה שאת צודקת  - לשם הדיון בלבד.

2. תראי, הקהילה ההומו-לסבית, זה דבר חדש יחסית. התורה אכן מתייחסת לזה, וקובעת עונש מוות למי שחטא ב"משכב זכור". אבל, צריך לזכור שבמשך שנות קיומה של הסנהדרין, וקיום משפט התורה, הוציאו להורג פעם ב- 70 שנה, במקרה הגרוע. ברור, שלמרות שצריך תנאים מסויימים להוצאה להורג, זה מעיד שהתופעה לא הייתה נפוצה.
אז מה קרה?
נבחן מכיוון אחר (ולא נעים).
כיום החטא העיקרי המפיל בני (רק על עצמנו לספר ידעתי) נוער בציבור שלנו, קשור איכשהו לבנות המין היפה. למה? כי היום פתוח יותר, קל יותר, יוצא יותר. אז זה טוב? ברור שלא. ולענ"ד, כך גם בעניין הזה. היום פשוט יותר, מפלט יותר, יוצא יותר, ולעיתים, אנשים בטוחים שהם נולדו בעלי נטיות, והם פשוט כאלה. (בדיוק כמו שיהיו כאלה שיחשבו שהם נולדו למציאות בלתי אפשרית, והם פשוט לא מתאימים לדת, או משהו כזה). שני המקרים הם, ברוב הפעמים, טעות. אדם דתי מודע (או צריך להיות מודע), לכך שה' מנסה אותנו, אבל בניסיונות שאנו יכולים לעמוד בהם! כך גם צריך להתייחס לקהילה ההומו-לסבית. מרביתם אנשים שנוסו ע"י ה', אולי אפילו ללא ידיעתם, ולצערי, נכשלו. אבל מנסיונות אפשר לצאת מחוזקים! ויעידו הגברים והנשים של ארגון "עצת נפש" המופלא והמבורך. ברגע שנבין זאת, אין עניין למריבה מצד אחד, או לגאווה מצד שני. מי ששמח בכישלונותיו אינו אלא שוטה. כמובן שרבים לא יסכימו איתי על נק' המבט שלי, אבל ברגע שנסכים עליה - מצבנו יהיה יותר טוב וטבעי.

3. רגע, אז עד שנסכים, מותר לרצוח? חד- משמעית, לא. אין שאלה. ואפילו אם לרוצח יש כיפה, פיאות (ואפילו זקן!), ואם הוא קיבל הוראה מרבו, שלו יש זקן ארוך יותר ואפילו חליפה, זה לא הופך אותם למייצגי הציבור הדתי\חרדי. הם, שוב, אנשים שסרחו, ונכשלו בנסיון שלהם, נסיון של שנאה ואהבה.

4. השוואה לנאצים? גם הרוצח הגזעני והמתועב ביותר, לא יפה להשוותו לנאצי. בכל זאת, לא מדובר על רצח עם מאורגן וקר. בואי נעזוב את זה, בסדר?

מקווה שהובנתי.
תשובהאוהב אמת
התורה אוסרת לרצוח, כי כל אדם, מצדיק ועד רשע, נברא בצלם אלקים.

כתבת שלכל אחד יש זכות לעשות עם עצמו כטוב בעיניו וכו'. מבחינה מוסרית, זה לא נכון. כל ישראל ערבים זה לזה. ואם אדם חוטא הוא מחטיא לא רק את עצמו אלא את הכלל. בני-נוער עם נטיות חד-מיניות, טובעים בים של תאוות במקום ללכת בדרך הישר. כמובן, צריך לרחם עליהם ולהתפלל שיתגברו על תאוותם ויעשו תשובה.

לכי לפורום ארץ מולדת.. (;הסנה-בוער
בס"ד
[סתם, א-ל תלכי לשם.]

אני אוסיף קצת על גדול וקטן:
הבסיס הכי חזק של היהדות זה הבית היהודי. כמובן שיש כאלו שבאמת לא אשמים ובאמת יש להם בעיה. ועכשיו זה מתחלק ל2: 1)כל עוד מתייחסים לזה כאל בעיה מבינים שאפשר לנסות לפתור- ואולי לא. אבל אנו לא מתייחסים לזה כאל משהו שצריך להתגאות בו. 2)את יודעת כמה מקרי התאבדויות יש בעולם? המון. למה לא מדברים על זה כ"כ הרבה בתקשורת? כדי לא לעודד אצל בני נוער וכיו"ב התאבדויות- כשמדברים על משהו הרבה זה נראה לנו טבעי. למשל שוחד- כ"כ התרגלנו, עד שמי באמת מזדעזע כשמדברים על זה בחדשות? בגלל שכל היום טוחנים עליהם בכלי התקשורת, זה נותן לגיטימציה לתופעה. אנשים חושבים "ואללה, אולי גם לי יש נטיות?" והאמת שזה רק עניין פסיכולוגי.

אז לסיכום- כן יש תופעה כזו, אי אפשר להתעלם ממנה, השאלה איך מתייחסים אליה- כאל דבר צריך להתגאות בו ולעודד, או כדבר שהוא בעיה ואפשר לנסות לתקן אותה/לחיות איתה, אבל לא צריך לזעוק אותה בקולי קולות.

אני לא יודעת מה מלמדים אותך בשיעורי ההסטוריה.
אני יודעת שהנאצים רצחו כל מי שהיה נראה להם נחות מהם.
הנאצים מחקו מעל פני האדמה תרבויות שלימות.
הנאצים כמעט השמידו את עם הסגולה.
הנאצים מחקו כל טיפת מוסר אנושית ואלוהית.
את יכולה בכלל להשוות?

[ד"א- אני לא אומרת שצריך היה לקום ולעשות מעשה שכזה- זה מגונה+++ לדעתי. אבל כשכל היום מדברים ומדברים על התופעה בכלי התקשורת, כשהקול של המתנגדים בכלל לא נשמע, למה ציפו? (שוב, אני לא מסכימה. לדעתי ההיפך, זה השמיע קול של המתנגדים אבל קול מאוד מעוות ומכוער.)]
אבל עובדה שה"תופעה" כמו שאתה קורא לזהMiss Sunshine
הייתה קיימת מאז ומתמיד...זה שהיום יש לזה יותר מודעות ויותר מידע, כמו בעצם לרוב הדברים, החל בטכנולוגיה המתפתחת ועד למחלות נדירות שאפשר למצוא עליהם מידע בכל אתר כמעט...
ואני באמת מנסה להבין..למה זה נחשב כלא בסדר? מה אכפת לעולם אם מישהו מקיים יחסי מין עם מישהו או מישהי? זה לא משנה שום דבר באישיות שלו...אז למה זה מעניין אותנו מה קורה אצלם במיטה?
ובקשר לזה שלא צריך לזעוק אותה- מאז ומתמיד התנגדו להומואים ולסביות...גם כשהם ישבו בשקט...אז דווקא צריך לצעוק, ודווקא צריך לגנות את השנאה הזאת שמבוססת על אוסף ענק של כלום.... 
אדם נברא בצלם אלקיםאוהב אמת
זה שתופעה קיימת מאז ומעולם, ואפילו נורמטיבית בתרבויות מסוימות, לא עושה אותה לטובה. חד-מיניות היא מהמנהגים
שהיו נהוגים במצרים העתיקה, המכונים במקורות תועבה. אדם לא צריך להשתעבד לתאוות, אלא להתקדש ולשמור על צלם אלקים בו נברא.

אנשים בארץ מזדעקים כנגד חד-מיניות כי התופעה כמעט שלא היתה קיימת בעם ישראל עד לדורות האחרונים, והתפשטותה מאיימת על צניעות הבית היהודי. צריך לסלוד מהתופעה אבל לא לשנוא את "החד-מיניים" אלא לרחם עליהם ולעזור להם לצאת ממצרים לגאולה.

הבעיה יא שהם גאים ומחצינים את הנטיות שלהם יותר ויוzmil
מצאתי משו בשבילך- הסנה-בוער

"...גם אחרי שאירע מקרה נוראי של רצח 3 ילדים, גם אז הם לא לומדים לקח וממשיכים להכליל את עצמם בעניין.

"בואו נתמוך ונזדהה בציבור הגאה בישראל", "יום שחור לציבור הגאה בישראל".

לא, זה לא יום שחור לציבור הגאה בישראל! זה יום שחור לעם ישראל ולכל היהודים.

יהודי רוצח שלושה ילדים יהודים ואף אחד לא יודע למה, וגם אם היו יודעים למה זה לא היה משנה. זה שרצחו הומואים זה לא יום שחור לציבור הגאה.

הציבור ההומו-לסבי מתעקש כל הזמן להבדיל את עצמו. הקטע הוא שההבדלה הזאת בהתחלה נועדה כדי להראות שהם מסכנים, כדי שיקבלו אותם. ומה עכשיו? עכשיו הם פשוט מבדילים אותם כי הם אוהבים להיות שונים והם גאים בזה שהם שונים, ובכך הם פוגעים בעצמם..."

ולגבי העניין של נטיות הופוכות-
אנחנו מאמינים באלוקים. אנחנו מאמינים שהוא ברא טבע- איש ואשה, שמשלימים זה את זו.
אנחנו מאמינים שהבית היהודי אלו אחד היסודות החזקים ביותר בעולם.
ברגע שנהיית *תופעה* של פגיעה במוסד הקדוש הזה, צריך לנסות להלחם בה.
צריך לנסות להילחם בה?Miss Sunshine
ברור לי שאתם מתנגדים ושבאמונה שלכם זה פסול...אבל למה לנסות לשנות אנשים שנולדו ככה?
(ורק להבהרת הדברים- אתה מצדיק באיזושהיא מידה את הרצח?)
>>>הסנה-בוער
בס"ד.
אני בת .
ולא, אני לא מסכימה עם הרצח. לגזול חיים של אדם זה דבר מתועב.
להלחם זה לאו דווקא באלות וסכינים. זה חינוך לקדושה. זה גינוי של כאלו שגאים בזה.
וזה בדיוק העניין- בואי נגיד לפחות 80% ממי שנולד כך יכול לשנות את זה עם טיפולים פסיכולוגיים טובים. אבל בגלל שהיום זה נראה דבר בסדר, אנשים פשוט לא משתנים.
אני אקצין את זה- אם אדם נולד עם נטיות לאנוס, תגידי לי לא לנסות לשנות אותו? כשאדם עושה משהו שהוא נגד החוקים, צריך לנסות לשנות אותו.
אמ.. הרב שלי אמר, ש-90%-ניצוץ אלוקי
מאלו שטוענים שיש להם נטיות הפוכות- זה פסכולוגי, הם לא באמת כאלה. כלומר, אין להם נטיות. הם פשוט "עושים" לעצמם נטיות כי זה מושך צומי וזה מגניב ו-קול (לא במגזר שלנו.. ו-כן, אפשר להתנגד ולומר ש-"מה פתאום? מה מגניב בבנאדם עם נטיות הפוכות?"- אז זהו שזה ככה, ושוב, ע"ע מצעד ה"גאווה"..)
לכן, אנשים עם נטיות צריכים לטפל בעצמם, כי הרעיון הוא שהם לא פוגעים רק בעצמם, אלא גם בסביבה.
וככה ניתן להלחם בזה^^ פשוט להכניס למודעות..
ואין שום הצדקה לרצח.

לענ"ד.
מסכימה עם הדוסה ועם הסנה בוערשירו למלך
למה הקצנה?יהודי מרמ"ג
זה היה באמת אדם דתי?ניצוץ אלוקי
לא שמעתי מי זה היה.. דתי או לא דתי- זה לא משנה כ"כ.. עצם הרעיון של הרצח נורא..
מצד שני, אם אותם אנשים מחצינים ומבליטים כ"כ את הנטיות שלהם (ע"ע מצעד ה"גאווה"- גאווה במה?) שלא יצפו שלאנשים מסוימים זה יציק. אבל שוב, אני לא נותנת לגיטימציה לרצח.

אנשים כאלה צריכים לטפל בעצמם ולא להתגאות, אבל זה כבר דיון אחר.
זה לא יציק.מעשיה נאה
מצטרפת לדוסהשירו למלך
אני לא מבינה למה אנשים כאלו צריכים להתגאות
בסטיות שלהם ובבעיות נפשיות שיש להם.......
במקום לעשות זאת שילכו לטפל בזה ולנסות להתמודד
עם זה ולא להראות לכולם שהינה , זה לגיטמי ואנחנו גאים בזה.
בכולופן,זה בשום אוופן לא מצדיק רצח על סמך דת,גזע ומין
שונה.

אנשים שפויים, רוצח חולה נפש.Holy_Fire
אני תמיד חושב לעצמי, אם הייתי נולד לאיזה דת טפשית שהייתה אומרת שאני צריך להתחתן עם גבר, את האמת? הייתי עושה מצעדי גאווה בכותל המערבי ומתחתן עם בת והולך איתה יד ביד ברחוב שכולם יראו. אני ממש לא אתבייש בזה.

המצב של החבר'ה האלה עוד יותר גרוע, הם לא נולדו לדת כזאת, הם סתם נולדו למדינה מיושנת. אני לא מוצא הבדל בין להיות הומו לבין לחלל שבת, ומשום מה הראשון מפריע לכם יותר מהשני.

מה שכל הדתיים לא מבינים זה שמי שלא מאמין בתורה, אין לו שום סיבה להקשיב לכם. תחשבו לרגע, אתם חיילונים, ואסור לכם להתחתן עם מי שאתם אוהבים. כן אבל זה "לא טבעי" ואת מי זה מעניין בדיוק? אני אוהב אותו והוא אותי ואין סיבה שהמדינה תקבע שזה רע, ביחוד כשזה ידוע בתור משהו מדעתי שחלק מהאוכלוסיה מאוהב בבן מינו.

[אגב, אני לא הומו, לא חילוני, ולא קרוב לזה. אני פשוט לא מבין למה כל הדתיים כל כך מתעצבנים מזה...]
אולי הם שפויים.בת שמש
אבל למה הם צריכים להחצין דברים כאלה?
ואני אומר את זה גם לזוג משני המינים שיתנשק בראש חוצות.
אני אסביר לך.Holy_Fire
בגלל שהעולם החביא אותם מאות שנים. העולם התעלם מתופעות מסוימות כגון עבדות, התעללות בנשים, אלימות במשפחה וכן מתופעת ההומוים והלסביות, שבתור אדם דתי אומר לך, אין לי ספק שזה משהו שקיים. הרי אם לא הייתה מציאות כזאת אז התורה לא הייתה אוסרת את זה (ולהגיד ש90% מעדיפים את זה בשביל להיחשב קול זה דעה מטופשת וחסרת בסיס. אף בן נורמאלי לא היה מוכן לשכב עם בן בשביל להיחשב מגניב, בטח כשעדיין חלק גדול מהציבור רואה בזה דבר שלישי ואפילו קללה)

אז מאחר והתופעה אכן קיימת, ויש בן שאוהב בן ובת שאוהבת בת, הגיע הזמן לעשות חשבון נפש. ואם אני אדם חילוני, ששואף לחיות במדינה חופשיה שנותנת חופש לכל אדם לנהוג כרצונו, רואה שהמדינה שלי מתעלמת ממני כל כך [אני לא יכול להתחתן עם בן, אני מקבל איומים על חיי מחלקים באוכלוסיה, אנשים קוראים לי בהמה ברחוב ויש עוד מיליון דואגמאות] אז אני מחליט לפעול בשביל לשפר את המצב. והדרך הכי טובה היא הגברת המודעות. מצעדי גאווה, סלבריטאים הומוים ולסביות, שבנות ילכו חבוקות ברחוב בצורה טבעית, לאט לאט זה חודר לתודעה שזה דבר טבעי ונכון, וזה באמת כזה. אם לא הייתי מאמין באלוהים שזה דבר רע, לא הייתי מוצא בזה שום בעיה...

אהההההההההההההההההההההשירו למלך
אני ממש מזוזעזת!
מיזה שאתה בכלל חושב שיש איזושהי הצדקה לדבר הזה!
לפי התורה זה רע, לפי המדינה זה אסור, אז למה הם הולכים דווקא נגד התורה ונגד המדינה ונגד המוסר?
נגיד שהם לא מאמינים בתורה, אבל זה מן הסתם ברור שזה אסור ושזה לא מוסרי ועובדה שרוב העולם
מתחתן ואוהב את בני המין השני אז למה? למה לעשות דווקא! למה דווקא לבוא ולצעוד "בגאווה" מול כל העולם
שרובם סולדים מהדברים האלו ומהאנשים בעל הנטיות הפוכות, אז למה להתסיס את כולם ?
לפעמים מרוב שרוצים לפרסם את זה ולהשיג תומכים בעניין דווקא מחזקים את הגישה הנגדית.
לדוג' אם יהיו שדורים של איז מפלגה שמאלנית על מסירת שטחים- הם רוצים לפרסם כדי שיהיהו בעד, אבל הימניים יהיו עוד יותר נגדם..אז זה מה שקורה.
ולי באופן אישי כל ה"גאווה" שלהם גורמת לי רק לסלוד מהם.
אין שום לגיטמציה לדבר כזה ובטח שלא בפומבי ובמדעי ראוה ותועבה.
עצוב לי שאתה חושב ככה.. ממש

אה כןשירו למלך
ולדעתי הם לא אנשים שפויים.
לדעתי אלו אנשים עם בעיות נפשיות שגרמו להם לחפש
אהבה ומנוח נפשי במקומות שהם לא צריכים לחפש אותם...

מסכים חלקית...Holy_Fire
זאת מחלוקת אם הפרסום מועיל או מזיק, מצד אחד זה גורם הסתייגות לאנשים שאינם כאלה, וזאת דעת שירו למלך, אבל זה נכון שיש צד שזה גם גורם להם להגיד וואלה שיהיה...

בכל מקרה, אני מבין אותם ואוהב אותם, עצוב לי שאנשים דתיים ואיכפתים קוראים לאותם אנשים "בהמות, חולי נפש, בושה, מגעילים" בשעה שזה דבר שה' ברא אצלם.. כל כך מזכיר לי את הסיפור של ר' אלעזר שראה את אותו איש מכוער ואמר לו "האם כל בני עירך מכוערים כמוך?" ענה לו "לך שאל את מי שברא אותי כך." לכי תשאלי את ה' למה הוא ברא אותם כך. ומה היה קורה אם את היית נבראת כך?

מדהים איך אנחנו יכולים להיות כל כך אכפתים בדברים מסוימים וכל כך חלוקים בדברים אחרים...
אף אחד לא אמר שיש לשנוא אותםאנונימי (פותח)
אולי להיפך, לקרב אותם..
אבל מה שבטוח הוא שעל העניין הזה צריך לעבוד איתם וכן, מה לעשות שיש מי שברא את העולם ונתן חוקים איך לחיות בעולמו והוא, הוא שהנחה שזה לא מקובל. למה להתכחש לכך? לפי מה שידוע לי רובנו פה שומרים תורה ומצוות ומאמינים בו.
ובדיוק כמו שלא תגידו שיש לקבל בנאדם שנולד עם נטייה לרצוח כך אין לקבל בנאדם שנוטה לנושא שעליו מדובר. (יותר נכון אין לקבל את הנטייה..) אדם שנולד עם נטיות למשהו מסויים יכול לעבוד על זה. למשל, אומרים שאדם שהרבה פעמים מוהלים הם אנשים שיש להם נטייה לרצח.. אז הם באים ולוקחים את הנטייה שלהם ומשקיעים אותה במקום נכון וטוב.
אם הם באמת שפויים ורוצים להישאר שפויים, הם חייבים לעבוד על עצמם.
יש לי הרגשה שכמו בהרבה נושאים שיש מחלוקת עליהם בעם או בעולם, לא אלה שהעניין באמת נוגע להם מעוררים את זה אלא אנשים יפה נפש.. כמו בעניין של שלום עכשיו וכו'..

זה נראה לי חמור מאוד להסתמך על דברי חכמינו (מהגמרא) בשביל לבסס דעה שממש נוגדת את התורה!

ובכלל , אני ממליצה מאוד לכל אלה שהגיבו בעד התופעה וכו', לפתוח את השכל והלב ולקרוא שוב את כל התגובות כי על שאלותיכם כבר ענו קודמיי.
צל,Holy_Fire
קודם כל, לא יודע אם בשרשור הוזכרה שנאה, אבל מילים לא יפות אחרות בוודאי הוזכרו.

ובכן את צודקת, ואני מסכים איתך. אבל במקום לכעוס בואי נבין את הנקודה שלהם, הם לא מאמינים במי שברא את העולם. לכן ההנחיות הללו של איך לחיות בעולמו לא מעניינות אף אחד.

ההשוואה לרצח היא מוטעת, גם משום שאת זה כולם מבינים שזה דבר רע, גם בלי ההסבר של אלוקים, וגם משום שכאן אתה פוגע באחר, וכאן אינך פוגע באיש.

אני יכול לבסס את כל הגמרות שאני רוצה בשביל להסביר דעה שעליה נבנתה הגמרא, ואהבת לרעך כמוך. אלוקים ברוב חוכמתו כשהוא ברא את העולם הוא תכנן את זה שחלק מהבנים יואהבו בנים וחלק מהבנות יואהבו בנות. אם כולם היו ההלכים לדעת התורה ובכל זאת היו עושים את זה הייתי מסכים איתכם. אבל הציבור בארץ אוכל לא כשר, נוסע בשבת, מקיימים יחסים מחוץ לנישואים, וכן מי שנמשך לזה עושה גם את זה. אני לא רואה בהם אשמים. לא פחות מחילוני שנוסע בשבת.  
---אנונימי (פותח)
אם אנחנו באמת חיים כל אחד לעצמו, אזנניח שזה נכון מה שאתם אומרים.  אבל, זה לא כך ואסור שיהיה כך. עמ"י הוא עם אחד ואנחנו חיים בחברה וכל מעשה שלנו משפיע על החברה שסביבנו ולכן זה בעייה. זו בעייה חמורה. בין השאר, מכיוון שזה פוגע בתא המשפחתי התקין.
וכדי הבהיר, מה שכתבתי פה, לא נכתב לבעלי הנטיות הללו, אלא למי שכתב והגיב פה, כן ח'ברה פניתי אליכם. כי אתם לא אמורים לראות את התופעה הזו ולהשלים איתה ולדבר כמו שאחדים פה כתבו.
לא אנחנו לא.Holy_Fire
זה נכון, חלק מאהבת עם ישראל יוצאת באכפתיות כלפיו, להיות איכפתי כלפי עם ישראל.
ואני מסכים איתך באלף אחוז, כל יהודי מאמין צריך לשנות את זה, ולנסות להוסיף כמה שיותר קדושה במקום של טומאה.

אני לא השלמתי עם זה בכלל, אני הצגתי את התחושה מהנקודת מבט שלהם ואת זה אנחנו חייבים להבין, בשביל לדעת שהדרך שונה. אם הם באמת היו רואים בזה בעיה והייתה בזה בעיה אז דרך של איומים מכות צעקות וכאלה אולי הייתה עוזרת, אבל כשזה לא ככה הדרך שונה לחלוטין.

א'- אהבה ואכפתיות. אנחנו לא שונאים אותם, הם לא בהמות. רק באהבה ננצח.
ב' לא להסביר שלהיות הומו זה רע, אלא להתחיל מהשורש יש אלוהים? איזה אלוהים? למה צריך להקשיב לו? ועוד מיליון נושאים באמונה... תסבירו רק על זה ולא תוכלו, זה לא משכנע.
ג' להבין שיש כאן אהבה ויצרים וזה מורכב עוד יותר, ושככה ה' ברא אותם.

בעז"ה נעשה ונצליח!
וואי קראתי ת'שירשור ודי, חייבת להגיב...אנונימי (פותח)
קודם כל אני חושבת שכולנו תמימי דעים שרצח זה דבר נתעב, ששום מעשה לא יצדיק אותו, כל עוד לא קיבלנו הוראה מאדון כל הנשמות וריבון כל המעשים (מתייחס לצוויים כמו מחיית עמלק, ולתקופת הסנהדרין שהייתה בעלת סמכות לחרוץ דין מיתה. וגם אז, זה היה אחת ל-70 שנה... אז בכל מיקרה זה לא רלוונטי להיום).

דפנה- אני חולקת עליך. בעיניך זה לא מזיק לחברה ורצח כן. ביוון העתיקה נכים הזיקו לחברה, ורצח כל הנכים היה טובה לאנושות. כנ"ל הנאצים (תמחלי לי אם אני משתמשת בהקבלות מזעזעות מידי). כלומר, ההגיון והמצפון של בני האדם לא זהים בכל חברה ובכל עידן. לכן לא ניתן לסמוך עליהם. ולכן אנחנו לגמרי לגמרי צריכים להסתמך על מי שברא את העולם. והוא דאג לתת לנו הוראות. ושם נאסר העניין שעליו אנחנו דנים.

לגבי הנטייה עצמה, מה לעשות-זו סטייה מהנורמה. אני חושבת שיש כאלו שנבראו כך ונולדו עם הנטייה, והפתרון בשבילם הוא לצערי להאבק עד סוף חייהם כנגד הנטייה הזו. מסכימה עם דברים שנאמרו כאן קודם-לכולנו יש על מה לעבוד כי כולנו נולדנו עם נטיות לדברים מסויימים (דובר כאן על רצח אבל גם נטייה לכעס תתאים לצורך העניין), וצריכים לעבוד על המידות. זה נסיון גדול וקשה, אבל צריך לנסות לפחות לעמוד בו. וגאווה לא מעידה על שאיפה כזו... זה כמו שלא יאפשרו לקלפטומן (בעל צורך חזק לגנוב-נחשב מחלת נפש) לגנוב כאוות נפשו.

וכאן נכנס גם עניין החשיפה. אני חושבת שהיום, אחוז גבוה מהממשתתפים במצעדי הגאווה ומאלו שמגדירים עצמם כחד-מיניים לא נבראו כך. זה לא מולד. אני לא חושבת שזה קול ומגניב, כי כמו שנאמר כאן כבר-החיים שלהם לא פשוטים בכלל בחברה. אבל אני כן חושבת שברגע שכבר מגיל 0 כמעט ילדים יודעים היטב מהו המושג (ילד בכתה ד' כבר יודע מה משמעות המושג הזה. מתי אני הכרתי ת'מושג? לא חושבת שלפני חטיבת הביניים. וגם אז זה היה מושג רחוק שלא דשים בו כלל), אז זה יושב בראש, שזוהי תופעה קיימת, ואז אם פתאום לילד/נער יש חבר קרוב שהוא מאוד מאוד אוהב (לגיטימי לאהוב חבר קרוב, לא?) הוא ישר חושב 'הי, רגע, אולי זוהי אהבה קצת יותר מחברות?... אולי נבדוק?... רק ננסה...' וכך הם "מתנסים" בחוויה רק כדי לבדוק אם הם כאלה. וחלק מהם באמת מוצאים שזה נעים להם.
אני יכולה לומר לכם, בתור אחת שלמדה באולפנה עם פנימיה שזה הדבר הכי טבעי לחבק חברות, כשאין שמיכה או מצעים אפילו לישון באותה מיטה. כשחזרתי לאולפנה בתור מדריכה יצא איסור מאמהות הבית-אסור יותר לישון באותה מיטה, מכל סיבה שהיא. כששאלתי לסיבת העניין נאמר לי שהתופעה הגיע גם לכאן, לאולפנה. ואני סגורה על זה ממש ממש שזה בגלל החשיפה והפרסום. הגאווה שסביב כל העניין הזה, היא שגרמה לאותן בנות לחשוב 'רגע, אולי אני כזו?'. 
אז אני אנסה לסכם-אני כן חושבת שיש נטייה מולדת כזו, אבל במימדים הרבה יותר קטנים, והפתרון (הקשה מאוד אבל היחיד)-להתמודד. כי זה אסור. וכל עניין הגאווה סביב הנטייה, חושף רבים אחרים לתופעה, ומביא לכך שאחוז גבוהה מאלו המגדירים עצמם ככאלו-לא באמת כאלו. וזה עצוב. 
אז מה שאני אומרת, זה שכן צריך להיות לנו אכפת, כי אנחנו ערבים זה לזה, ואסור לנו לתת לזה לגיטמיציה כי זה פשוט אסור.   
זאת בדיוק הבעיה...יהודי מרמ"ג
שהם לא מאמינים בה'.
כלומר, אם הם היו מחפשים אמת,
הם היו מגיעים ליהדות.
אבל אלה אנשים שכל מה שמעניין אותם,
זה התאוות שלהם.
חוצמזה שזה לא דבר מולד!!!
תבינו כבר הקב"ה לא יוצר משהו שנועד לכישלון!
בכל יצר, צריך להיות גם משהו טוב.
מה שאין בנטיות הפוכות.
צדיק אחד בסדום!Miss Sunshine
שמסכים עם העובדה, שהיא עובדה חיה וקיימת- הם אנשים שפויים!
ומי אתם שתחליטו שלהיות הומו זה רע לעזעזאל? ככה הם נבראו, והם לא פוגעים באף אחד...תנו להם לחיות בשקט.
כמה עצבים עלו לי מלקרוא את השרשור הזה.
לא כולם נבראו ככהzmil
חלק מהם סתם משועממים
שהם איתנו לנו לחיות בשקט!איציק הג'ינג'י
שיהיו מה שהם רוצים! אני לא אמרתי שליהיות בעל נטיה כמו שיש להם זה רע.
הם לא פוגעים באף אחד? אתה בטוח? מצעד התועבה לא פגע באף אחד?!
כן! זה פוגע! למה הם חייבים ללכת בלבוש שהשתיקה יפה להם ולהכריז אני "גאה".

רק בגלל זה אני חושב שהם מגעילים.
שיתנו לנו לחיות בשקט...

זו בדיוק השאלה- האם באמת כולם נבראו ככה ללא תקנה?הסנה-בוער
מחזקת, לכל אדם יש דברים שהוא אמור לעבוד עליהםקלמנטינה
ב120 שנותיו.
אז אחד צריך לעבוד על כיבוד הורים, ואחד על לכעוס פחות, ואחד על נטיות הפוכות. זו אמנם התמודדות קשה, ואפילו קשה מאוד, אבל בשביל זה אנחנו פה,
בשביל לעבוד ולתקן את עצמנו, ולא רק כדי לחיות ולהיות 'גאים' במי שאנחנו, כי ככה נולדנו.
דפנה יקרהאנונימי (פותח)
מעולם לא טענתי שהפתרון הוא חרם. ואם תשימי לב לדברי גם אמרתי שישנם אלו שזה מולד אצלם (או רפואי כמו שקראת לזה. ובעצם למה רפואי? כי זו מחלה?...). אני גם לא מתעלמת מהאדם שבהם. ייתכן והם אנשים טובים, עם ערכים חשובים. בעניין זה אני טוענת שוב, שאצל אלו שזה מולד-ייאלצו להתמודד עם זה, קשה, אל זה מה שצריך להיות (נכון, בפועל זה לא קורה, כי הם בכלל לא מאמינים שזה לא טוב). הבעיה היותר גדולה זה עם אלו שזה לא מולד אצלם. וזה לדעתי נוצר בעיקר בעקבות החשיפה והגאווה של אלו שהרגישו מסכנים (אולי בצדק). תראי, אני חושבת שיתכן שעשו בכעבר עוול גדול לאותם אנשים שאצלם זה מולד כי פשוט התעלמו מהקושי שלהם. אף אחד לא ניסה או לא הצליח לעזור להם, להתמודד עם זה שהתופעה המולדת קיימת. זה יצר אצלם תיסכול, עד שהם החליטו שדי, נמאס להרגיש אשמים, שונים ולא בסדר, והחלטו ללכת הפוך-להתגאות בזה. זה תהליך שרה, ואי אפשר להתכחש לו. אבל בפירוש זה לא מצב תקין-הגאווה הזו בנטיות הפוכות.
לעניין הנורמות-הוא שאמרתי. הם דבר משתנה. משתנה בתקופות ומשתנה בחברות שונות. ובדיוק בגלל זה לא סומכים על הנורמות ולא לפי זה קובעים מה טוב ומה רע. אני מאמינה שיש אמת אלוקית שהיא כולה אמת וטוב, כי היא ניתנה ע"י מי שברא את העולם, ויודע הכי טוב איך לתפעל אותו.

*ומלבד זה, את בעצמך אמרת שגם לאלו בחברה החילונית החיים לא פשוטים. גם אצלם זה קשה. הם מדברים על גאווה והכל, הומניות, אבל עדיין קשה לילד בכתה י' לבוא להורים שלו ולומר 'אבא, אמא, אני הומו'. כך שהנורמות בינינו לא כל כך שונות...*

אז מה הפתרון? שאלה קשה. בטח לא חרם, ולא כינויי גנאי, ומיותר לומר שלא רצח...
אני נוטה להסכים עם מי שאמר חינוך לקדושה. וזה אומר תהליך ארוך ואניטנסיבי, אז כדאי שהוא יתחיל עכשיו... 
שפויים? להיות עם נטיות-ניצוץ אלוקי
הפוכות זה שפוי?
O.0
אין בזה שום דבר לא נורמלי.בת שמש
יש אנשים שזה הטבע שלהם, מה לעשות. זה שפוי.
מי שלא מטפל- לא שפוי. יוצא-ניצוץ אלוקי
שמי שיטפל- הוא יהפוך לשפוי, ואז מי שלא יטפל הוא לא שפוי- ככה שבעלי נטיות הפוכות צריכים לטפל כדי להפוך לשפויים - ומי שלא- לא שפוי.

חחח.. יצא עמוק;)
למה מי שלא מטפל לא שפוי?בת שמש
תחשבי על זה. לי לא רע עם זה. אני לא מאמין באלוהים, לא אכפת לי מהתורה שלו. אני לא עושה רע שום בר ולא מקצין שום דבר, אני רק חיי חיי אישות עם בן הזוג שלי, שהוא 'במקרה' מאותו המין שלי. אנחנו לא מפריעים לאף אחד, אנחנו אוהבים זה את זה. יש לנו סיבה ללכת לטיפול? יש לך סיבה לחשוב שאנחנו לא שפויים?

[תיאורטי, כן? לא דיברתי על עצמי.]
בוודאי.ניצוץ אלוקי
אתה נוגד את חוקי הטבע- וזה לא שפוי.

תחשבי על זה. לי לא רע עם זה.>>> ומה עם אנשים אחרים? אולי נכבד אותם? ועוד זאת מדינת יהודים.. אז בכלל.. ככה אני חושבת בכל אופן.
אני לא מאמין באלוהים, לא אכפת לי מהתורה שלו.>> זה לא קשור. זה עיניין א נ ו ש י.
אני לא עושה רע שום בר ולא מקצין שום דבר,>>> לא מקצין שום דבר?! נטייה הפוכה זאת הקצנה גמורה! (לענ"ד)
אני רק חיי חיי אישות עם בן הזוג שלי, שהוא 'במקרה' מאותו המין שלי. אנחנו לא מפריעים לאף אחד, אנחנו אוהבים זה את זה. יש לנו סיבה ללכת לטיפול? יש לך סיבה לחשוב שאנחנו לא שפויים?>>> בוודאי. כי אתם נוגדים את הטבע האנושי. בראו אותנו (ככה נבראנו) עם משיכה למין השני ואתם באים ועושים ההפך (ו-כן. 90% מאלה שמצהירים על עצמם בעלי נטיות הפוכות, "עושים" את זה לעצמם. זה עיניין פסיכולוגי, כמו שכתבתי למעלה^^). זה נשמע נורמאלי?

|כל זה לענ"ד..^^^|
"אתה"= כל בעל נטייה הפוכה..ניצוץ אלוקי
מנסה את כוחי והדוסה!Holy_Fire
הבאת דוגמאות בלתי מוסריות מהעבר של עמים אחרים והסברת שה' הוא הקובע מה המוסר. אז סתם הערת ביניים שלקח לי המון זמן לברר ובטח יהיה לך מעניין לבדוק, בתורה יש את דין אשת יפת תואר ושם ה' בעצם מתיר לחיילים לאנוס נשים בקרב {ילדה בת שלוש, אם ל10 ילדים, אין זה משנה] וזה בעצם דבר שאינו מוסרי שפג מן העולם -שווה בירור (לא כאן, אולי באישי)

בכל מקרה, דעתך שמוסר ה' הוא המוסר הנצחי נובעת מאמותך בה', הם אינם מאמינים בה'!

את כותבת שזאת סטייה מהנורמה- יש סטיות טובות ויש סטיות רעות ויש שאינם מזיקות {טובות- אנשים שאוהבים מתמ'. רעות- אנשים שנוטים לכעוס. שאינם מזיקות-אנשים שחיים עם בן מינם.
זה לא משהו רע, לא אם אתה מסתכל על זה בעין חילונית.

את כותבת על החשיפה שמגבירה את התופעה- זה נושאר שמאוד מאוד קשה לבדוק.
כשזה אסור אנשים נמנעים מזה וככל שזה יותר מפורסם אנשים שהיו כאלה לא מפחדים להיות. קשה לדעת מי אמור להיות ומי לא. אני מסכים איתך שזה מגדיל את התופעה אבל לא ב90% וגם לא ב50% שכן, גם אני בפנימיה ואני עולה על חברים שלי וישן איתם באותה מיטה והכול טוב ויפה, ואם המודעות הייתה גדלה יותר אנשים פשוט היו נזהרים יותר שלא יחשבו שהם כאלה. ושוב, כן את צודקת שהמודעות מגבירה את התופעה אבל לדעתי מדובר בסביבות ה20% ורוב גמור של ההומוים והלסביות בארץ אכן כאלה.

הדוסה-
נסי לחשוב יותר לפני שאת עונה ולענות בצורה יותר גדולה {לא שאת לא חושבת או משהו כזה, פשוט יש לך תשובות כאלה סתמיות.. }

רוצים שנכבד אותכם? -תכבדו אותנו. אתם קוראים לנו בהמות, וכשאנחנו פוגעים לכם בירושלים הקדושה כולכם קופצים. אם אתם תתנו לנו את החופש לחיות ככה בלי להעליב ולפגוע, גם אנחנו נימנע מכך- מה את אומרת?

זה עניין אנושי? משעשע שכל האנושות מקבלת את זה. לדעתי מבחינה אנושית אין עם זה בעיה. אפילו לא לכבד את ההורים שגידלו אותך זה יותר חמור מבחינה אנושית.

כתבת שם על ה90% וזה מגוחך. זה לגמרי מגוחך, לא יודע מאיפה הרב שלך זרק את הנתון הזה אבל זה פשוט לא ככה.

בהצלחה- אני.

חס וחלילה לומר ככהאוהב אמת

התורה אוסרת כל ניאוף.

ככה אני עונה.ניצוץ אלוקי
זה המח שלי, מה לעשות?
חומיזה שלא כ"כ הבנתי מה הבעיה במה שאמרתי. הם צריכים טיפול והם כן פוגעים בכּלל, לענ"ד.

ו-הרב שלי הוא בנאדם חכם בקנה מידה ענקי. זה מה שהוא אמר, ואיתו אני לא מתווכחת. במיוחד שהוא יותר גדול ממני ויותר מבין. חוצמיזה, ראית מה כתבתי למעלה? זה הגיון בריא.

>>>
אממ.. הרב שלי טוען ש-90% מאלו שטוענים שיש להם נטיות הפוכות- זה פסכולוגי, הם לא באמת כאלה. כלומר, אין להם נטיות. הם פשוט "עושים" לעצמם נטיות כי זה מושך צומי וזה מגניב ו-קול (לא במגזר שלנו.. ו-כן, אפשר להתנגד ולומר ש-"מה פתאום? מה מגניב בבנאדם עם נטיות הפוכות?"- אז זהו שזה ככה, ושוב, ע"ע מצעד ה"גאווה"..)
לכן, אנשים עם נטיות צריכים לטפל בעצמם, כי הרעיון הוא שהם לא פוגעים רק בעצמם, אלא גם בסביבה.
וככה ניתן להלחם בזה^^ פשוט להכניס למודעות..
ואין שום הצדקה לרצח.

לענ"ד.
סורי.Holy_Fire
את לא מכירה אותי, אבל אני מכיר אותך (: ואני לא חושב שאין לך מוח או משהו כזה, ממש לא.
פשוט התכוונתי, תנסי להיכנס לראש שלהם, להבין מאיפה זה בא, להבין למה את מפספסת את זה כל כך?

מי קבע שהם צריכים טיפול? בגלל שהתורה שלך אמרה את זה? גם מי שמחלל שבת צריך טיפול ופוגע באוכלוסיה?

אני לא מזלזל ברבנים, אבל לדעתי זאת מחשבה מוטעית.
הסברתי לך שבכל המגזרים זה לא קול, להיות הומו זה כמעט מעליב ויש ארגוני תמיכה שעוזרים לאנשים המסכנים האלה. להגיד ש90% מתוכם עושים את זה בשביל להיות קולים זה פשוט לא נכון!

דרך אגב, עד עכשיו דיברתי על ההומוים החילונים, גם ההומוים הדתיים מעלים טענות קשות מאוד. אחוזי הטיפול בהם עומדים על בין 1% ל30% וזה אנשים שרוצים! [1% לטענת גורמים חיצוניים ו30% לטענת אנשי המרכזים} זאת אומרת שהמצב ממש עגום.

אין דרכי טיפול, יש לעג מהחברה, יש שנאה תהומית.
בשביל מה? ה' ברא אותם ככה, ואנחנו שונאים ומקללים. "כל המלבין פני חברו כאילו שופך דמים!" זה יותר מותר מאשר איסור משכב זכר?
ומילא זה היה עוזר ומשנה, זה לא! השנאה לא הובילה את זה לשום מקום.

'אש קדושה' (בתרגום חופשי=)אנונימי (פותח)
תקשיב. אנחנו נמשיך לחזור לאותה נקודה, שבה תטען שאני מדברת מתוך אמונתי, ורוב בעלי הנטיות החד-מיניות לא, ולכן לעולם לא אצליח לשכנע אותם שזה לא מוסרי/לא תקין/לא בסדר/אסור!

ואתה צודק.
ועדיין דעתי, מתוך אמונה שלמה וידיעה וודאית שאמונתי היא האמת ושסופה להיכנס לליבות כל החיים על פני האדמה, שזה אסור, ולכן, גם אם מישהו נולד באמת באמת עם נטייה כזו, הוא צריך להאבק בה, כמה קשה שיהיה, כדי לעשות את דבר ה'.
ולכן צריך להרבות בתפילה ( ויש גם אנשים גדולים שממש עוסקים בעניין בפועל) שכולנו נזכה להתקרב לה' יתברך, לראות ולהודות שזו האמת, ומתוך כך לקיים את דבר ה'. אין ספק, זהו חזון אחרית הימים, תיקון עולם במלכות ה', ולשם אנחנו שואפים. וזה יפתור עוד הרבה בעיות אחרות, לא רק את עניין הנטיות... 
לגבי הסטיה מהנורמה, אני מאוד נזהרתי שלא להתבטא ב'חולי נפש' וכאלו. גם ה-DSM (מגדיר מחלות הנפש האמריקאי) לא מתחבט בשאלה הזו מהי סטייה מהנורמה, והאם אפשר להסתמך עליה לשם קביעת מחלת נפש. כי הנורמות משתנות מחברה לחברה. בוא לא נדבר על נורמה. בוא נדבר על הטבע שאלוקים תבע בנו. הוא תבע בנו משיכה, כל אחד לבן/בת המין השני. ולפי זה הוא נתן את הוראותיו. שים לב גם שרק כך העולם יכול להוסיף להתקיים. כלומר זהו הדבר הכי נכון.
הוא אמנם ברא גם את אלו עם הנטייה ההפוכה המולדת, אבל במטרה לנסות את אותם אנשים (ונכון, זה קשה, אנחנו תמיד מבקשים "אל תביאני לא לידי נסיון ולא לידי ביזיון"). אין להם שום היתר לכך, על אף שכך נוצרו.
ואדם שלא מנסה אפילו לעמוד בנסיון (מקבלת את זה שכולם עלולים גם להיכשל), אלא גאה בזה, זה רע. לא כי הוא פגע בריגשותיי. אלא כי הוא פוגם באמת, וכיוון שאני עריבה לו והוא לי, זה מוריד גם אותי ברוחניות. וזה מזיק. מזיק לו, מזיק לי, ומזיק לכל עם ישראל. 
לגבי אישה יפת תואר-כל המפרשים אומרים שזהו מעשה שאין לעשות וב"ה שהיום אמות המוסר הכלליות בעולם (דור הגאולה, בכל זאת...=) גבוהות יותר, והרבה הרבה דברים שהיו מותרים פעם, נאסרו היום.
גם לי יש תמיהות הרבה פעמים על דברים שנכתבו בתורה (לדוג' רצח עם-עמלק), אבל קטונתי מלראות ולהבין הכל. דבר אחד אני יודעת. זו אמת. ובדרך זו צריך ללכת. וצריך להוסיף ולהעמיק את הידיעה בה. אבל בינתיים-זו האמת. 

אני מסכים.Holy_Fire
אני מסכים לגמרי, וכל זה מתוך אמונה בה'. הלוואי שיום אחד זה יהיה הדיון.

הבעיה שהם לא מאמינים והוויכוח בנינו הוא ויכוח מיותר. אני צועק על חילוני "אל תחלל שבת! זה מפריע לי!" והוא אומר "מה הבעיה בזה? אני לא מאמין בה'!"

לכן לא החרדים ולא הדתיים לעולם לא יצליחו בוויכוח הזה, ולעולם לא ינצחו. הדרך היחידה לנצח היא על ידי הוספת אמונה וקדושה.
אז יאללה לעבודה=) בהצלחה!!אנונימי (פותח)
מממ?ניצוץ אלוקי
אתה מכיר אותי?O.0 מעניין לי לדעת..

או.קיי.. תראה, אני מסכמת את זה בצורה של- אתם כאלה, סבבה? יופי! אז אל תעשו מזה רוח וצלצולים ו"גאווה"- כי באמת אין כאן במה להתגאות.
בסדר, ככה הקב"ה ית' ברא אותם, אבל העיניין שיש פה סטייה  זה לא בנורמה- הקב"ה ברא את העולם, בעקרון עם משיכה בין 2 המינים. זה שאתה לא כזה- יש אפשרות לתקן את זה! יש פסיכולוגים, כדורים, יש אפשרות לצמצם את זה, אז למה לעשות מזה גאווה?!
(אגב, זה שאמרתי שהם פוגעים בכלל, לענ"ד כל המצעדי גאווה האלה, כאילו נותנים לגיטימציה לדבר, כאילו זה חיובי- ולכן יש פה פגיעה. ו-כן, אתה מוזמן להסתכל בציבור החילוני ולראות ששמה הנטיות ההפוכות לא עיניין של- וואו! ראית מה זה?.. הם דווקא מתגאים בזה, וזה הפסול.)

מקווה שהובנתי=]
תלמד דיני אשת יפת תואר ואת כל המאמרים בנושא.יהודי מרמ"ג
כן, את צודקת, א-בל--ניצוץ אלוקי
{את יודעת, חשבתי על זה..}

אבל את לא יכולה להשוות אישות (שזה עיניין קדוש, מרומם..) מול אנשים נכים ואוטיסטים.

תחשבי על זה
בנאדם לא נברא ככה!!!יהודי מרמ"ג
זה לא שנולדים שונים,
הקב"ה לא בורא משהו שנועד לכישלון.
אלא שיש להם כל מיני תכונות שהם מפרשים לא נכון,
ואז נוצרות הנטיות ההפוכות.
זה דבר שאפשר לטפל בו זה לא מחלה אלא התנהגות.

בשם אבי ומורי שליט"א
"הא למדת שכל האומר דבר בשם אומרו מביא גאולה לעולם"

זה לא משנה בכלל,Holy_Fire
הוויכוח על איך זה נוצר, הוא ויכוח של מדענים ופסכולוגיה {בגדול 3 השפעות. סביבתית, פסיכולוגית, מולד}

אבל אין וויכוח על כך שזה קיים.

לגבי הדעה שזה משהו שאפשר לטפל בו, אני חושב שזה נכון, אבל בעייתי.

אולי זה בא ממקומות של התנהגות אבל זה קיים ודרכי הטיפול והשינוי היום לא מספיק מתקדמים. אחוזי ההצלחה נמוכים מאוד, וגם מי שמצליח בדרך לא דרך יוצא מצולק נפשית. צריך לפעול בצורה יותר רחבה.
ח. פורמןאנונימי (פותח)
קיבלתי מה שאת אומרת. מתקנת את עצמי בכל הנ"ל ולעיל: נטיות שמתפרשות לא נכון.
תודה!=)

*עם זאת חייבת לסייג-אנחנו עומדי פעמים לא מעטות בניסיונות, ולעיתים גם נכשלים, מה לעשות. אבל זה חלק מהמסלול בדרך להתקרב אליו יתברך*
אני מסכים רק ש...יהודי מרמ"ג
הם לא מנסים לתקן ועוד עושים "מצעד הגאווה"
במקום להתבייש בזה.
למה שינסו לתקן?Holy_Fire
למה שיתייבשו?

הם לא למדו תורה והם לא יודעים מה ה' רוצה והם לא מאמינים בו.

אם הייתי חילוני גם אני לא הייתי מתבייש ולא הייתי משנה את זה.
כבר רשמתי שזאת הבעיה.יהודי מרמ"ג
העובדה היאאנונימי (פותח)
שדבר זה אינו מקובל גם בחברה החילונית וזאת בעיקר משום שזה באמת לא הנורמה ומכיוון שזה פוגע בתקינות התא המשפחתי.
אנחנו מתרחקים מהם כי אנחנו...יהודי מרמ"ג
מוקיעים אותם!!!
וואי נסחפת...אנונימי (פותח)
מוקיעים?!
בכל זאת, אחים. אותו אבא, אותו ניצוץ של קדושה.
הם רשעים וגורמים לחילול ה'.יהודי מרמ"ג
תקשיבו לי טוב..Miss Sunshine
במוצ"ש יש הפגנה בתל אביב נגד הרצח הנתעב הזה, ראש הממשלה יהיה נוכח, ושורה מכובדת של אומני ישראל.
אני הולכת להיות שם, כי אני לא מוכנה שיפלו אנשים בגלל שהם בעיני קבוצה אחרת בחברה נחשבים כלא נורמלים, ובטח שלא ירצחו אותם בגלל זה.
זה דבר נורא ואני אפילו לא מצליחה להבין איך אתם מסוגלים לכנות מישהו שלא פגע בכם בחיים 'לא שפוי' או 'אחד שצריך טיפול'. תעשו לי טובה, אוהבת את היצירות שלכם, אבל הדעות שלכם בנוגע לעניין הזה- פשוט מזעזעות בעיניי. נשמע כאילו אם רק הייתה לכם הזדמנות הייתם רוצחים עוד כמה מהאנשים ה'לא שפויים' שאתם כלכך לא אוהבים. גועל נפש!
לילה טוב.
לא כי הם לא נורמלים...יהודי מרמ"ג
אלא כי הם גורמים לחילול ה'.
אני לא שונאת אותם כי גורמים חילול ה'.קוגל ירושלמי
מהסיבה הפשוטה- אני לא שונאת אותם.

אני ממש כועסת על הרצח המתועב הזה.

זה לא אומר שאני מסכימה עם הדעות שלהם.
"הל משנאיך ה' אשנא"יהודי מרמ"ג
ה' שונא יותר את מי ששונא בלי לבדוק טוב טוב אםקוגל ירושלמי
לשנאה שלו יש הצדקה מהתורה.
וגם את אלה שלא מוקיעים את הפשע.יהודי מרמ"ג
מה זה קשור בכלל?שירו למלך
זה שהם לא שפויים לא אומר שנלך נרצח אותם!!
ממש אבל ממש לא קשור ולא לעניין מה שכתבת.
הם יהודים והם בני אדם ומותר לנו להביע דעה
שהיא שונה משלך.
בעצם, לכולם מותר להביע דעה אבל מכאן ועד לרצוח
זה ממש רחוק כשנות אור.
תהני לך בהפגנה.
לדעתי ההפגנה הזאת תומכת בקהילה הזו ורק גורמת
לאנשים לחשוב שהדבר הזה זה לגיטמי..
מצד שני יכול להיות שזה גם יעזור גם בכך שיראה שזה
לא בסדר לרצוח אנשים ששונים מימך.

מופנה למיס סנשייןשירו למלך
חילול ה'?Holy_Fire
אני מציע לכל האנשים הנחמדים כאן ללמוד לעומק את הלכות חילול ה'. חילול ה' זה דבר יחסי, ונראה לעין.

אם גוי לא יתן לזקנה לשבת באוטובוס, או ינשק עם גבר, לא יהיה חילול ה'. אם אדם דתי יעשה את זה זה יהיה.

משנאיך אשנא- כמה קל לצטט פסוקים. אז אני אצטט את ה' שאומר "יצירי טובעים בים ואתם שמחים?" וזה היה על מצרים שהרגו אלפי תינוקות.

לפי ההלכה- הם יהודים, הם אחים שלנו, ועלינו לאהוב אותם. מה ההבדל לעזאזל בין זה לבין שבת או לבין נישואים שלא כהלכה? ואם אין הבדל הרי שאתם שונאים את כל החילונים כמעט.

אני לא אלך להפגנה כי כמו שאמרו, זה מעורר תמיכה בקהילה הגאה ולא בסלידה מהרצח, ואני מתנגד לתמיכה כזאת בקהילה הגאה.
תקשיבי גם את.קלמנטינה
יש לי לפחות שלוש חברות שמגדירות את עצמן בי.
את מהן גם למדה איתי בכיתה.
אם אני לא מסכימה עם הדעות שלהן, זה לא אומר שמחר בבוקר אני אקום, אקח נשק, ואלך לבית שלה.
אני לא חושבת שבכל השרשור למעלה,[מודה, לא קראתי הכל.] הי'ה מישהו ולו אחד, שהסכים עם הרצח ועם המניעים שלו.
הדיון שם למעלה הי'ה בעיקר האם לקבל אותם למרות הכל, או לחלופין לדחות אותם, וכד'. הנה, אני, לא פגעתי בחיים של אף אחד, ובשלב מסויים בחיים שלי, החליטו שאני צריכה טיפול. כן, פסיכולוגי. 'טיפול' זה לא דבר רע. זה בדיוק כמו ללכת לרופא.
ולדעתי, הוויכוח ביננו הוא אך ורק האם הנטיות האלה הן בעי'ה שצריך לטפל בה,
או דבר טבעי שצריך לקבל. 
ממש-ממש לא!ניצוץ אלוקי
אני לא אפגע בחיי אדם בגלל שהדעות שונות. במיוחד אנשים מסכנים שכן צריכים לטפל בעצמם. לדעתי.
כמו שאומרת קלמנטינה.. הויכוח פה- אם צריך לטפל בנטיות או לא..
אני בטוחה שאף אחד פה לא תומך ברצח..

זהו בעקרון.
גם זה לא הדיון (:Holy_Fire
זאת אומרת חלק ממנו.

יש את הוויכוח בכלל על האם זה טוב או רע? אנחנו אנשים דתיים שמאמינים בה' ויודעים שזה רע.

השאלה היא אחרת, מה צורת המאבק שלנו? ואיך אנחנו מקבלים אותם?

חלק יטענו, הם רשעים, מחללים את ה', פוגעים בעם. צריך להילחם בהם בכל הכוח. חלק אחר יטען, הם לא מכירים את ה', הם אחים שלנו, צריך לאהוב ולקרב.

ועל זה הוויכוח. אני לא מתעסק במקור של הבעיה, אני פשוט רואה בזה התמודדות, התמודדות קשה לאנשים חזקים. אני מאמין שאם נעזור להם ונקרב אותם הם יוכלו לנצח.
ואיך נקרב אותם והם ינצחו כשאנחנו נותנים-ניצוץ אלוקי
לדבר לגיטימציה?
כן! בטח! זה נורמאלי להיות כזה! זה שפוי! אתם לא צריכים שום טיפול! אתם אנשים רגילים! כמו כולם!

מממ?
אני מסכימה איתך.קלמנטינה
מה גם, שחלק גדול מהם דווקא כן מכיר את ה'.
ובורח ממנו, כי הדחי'ה הזו של העולם גורמת לו אתזה.
אם תחשבו עליהם רגע כעל בני אדם, ולא תחת התיוג "הומו" או "לסבית"
יהי'ה לכם יותר קל להבין למה יש אנשים שמסכימים לקרב אותם.
אבל, עדיין אני עומדת בדעה, שאפשר ורצוי וצריך [!!!!] לקרב את האנשים האלה,
ועוד יותר צריך ורצוי, לעזור להם לטפל בעצמם.
אני באמת לא מבינה למה זה סותר.
דוסה-Holy_Fire
אני ואת יודעים שזה לא נורמלי, שזה דבר שצריך תיקון. שה' ברא אותם קצת מעוותים בשביל שיתקנו את עצמם ואת הנשמה שלהם.

הם לא מאמאינים בה', ולכן לדעתם זה נורמאלי.

אז איך לקרב אותם? בטח לא לצעוק עליהם שהם חולי נפש. הם לא יקשיבו לך.

אלא ללמד אותם מה זה ה', מה זה תורה, מה זה להיות יהודי. מתוך זה יום אחד הם גם יבינו מה זה טהרת המשפחה ומה זה קדושה.

קלמנטינה (אחלה כינוי!)
מכיר את ה' באיזה רמה?

וגם, קראתי אתמול מכתב של הומו לרב אבינר, הוא כותב שהוא מבית דתי ונרמאלי, ו5 שנים הוא ניסה לשנות את עצמו והוא לא הצליח. עם עזרת נפש וכל הארגונים האלה. הוא טוען שבתור דתי אין לו מענה לבעיה, שכמעט ואף דתי לא מצליח להתמודד עם זה בצורה נכונה.

ולפני שאנחנו צועקים ומקללים ועושים את מצעד הבהמות, יש לנו באמת אפשרות לשינוי? אפשרות טובה?
הקב"ה לא ברא אותם ככה!!!יהודי מרמ"ג
כמו שהקב"ה ברא אנשים עם אוטיזם,קלמנטינה
שלכל הדעות אינם מושלמים,
הוא גם ברא אנשים בעלי חסרונות אחרים.
אוקעע? (:

לא זה לא אותו דבר כי...יהודי מרמ"ג
הדבר הזה יכול רק לגרום ליפול.
יש עוד אנשים בעלי חסרונות שיכולים לגרום ליפול.קלמנטינה
וחס וחלילה לא ר-ק ליפול.
אנשים עם התמודדות קשה כזו,
אפילו אחד שחזר אל ה'.
הוא הדבר הכי טוב בעולם.
הוא מתמודד עם הקושי ועם היצר יום אחרי יום,
מתמודד עם הלעג של החברה,
ולפעמים עם הרצון "לצאת מהארון" וללכת עם כולם למצעד הגאווה.

ואם אתה עדיין עומד בטענה שהדבר הזה יכול לגרום רק ליפול,
אתה מתמודד עם טענה אחרת-
ה' ברא דבר רע וחסר תקנה. נחמד..
בכל היצרים ה' ברא גם טוב...יהודי מרמ"ג
למשל:
יצר עריות, נותן חיים לעולם.
יצר ע"ז, הוא בעצם יצר לעבוד מישהו,
יצר שפיכות דמים, "לעשות נקמה בגויים" וכו'
אבל מה יועיל יצר המשכב זכור?

העבודה עליו.קלמנטינה
ה' לא רוצה שאף אחד יעבוד מישהו אחר זולתו הוא,
או שירצח מישו כי צריך גם לרצוח גויים.
ככה שזה פחות או יותר שטויות המציאת דבר טוב ביצרים.
ח ו ץ מהדבר הטוב הגדול-
ה' ברא אותם!
אתה לא יכול להתכחש לזה.
ה' ברא את האנשים האלה עם היצר הזה.
והם אחים שלך.
אלא אם כן, שוב, אתה טוען שה' ברא אנשים רעים וחסרי תקנה.

[והדבר הטוב, לדעתי, ביצר הזה,
הוא היכולת להתגבר עליו,
שזו העבודה הכי קשה בעולם.]
אמרתי לך...יהודי מרמ"ג
שכל יצר יש בו גם טוב וגם רע.
והקב"ה לא ברא אותם ככה.
אלא שהם יצרו לעצמם את הבעיות.
ובקשר לע"ז ולרצח,
ברור שהקב"ה רוצה שיעבדו רק אותו
ושלא ירצחו אנשים בגלל שצריך לרצוח גויים,
אלא שהמשימה לנתב את היצר למקומות טובים היא עלינו.
אתה סותר את עצמך.קלמנטינה
אבל ניחא.

בא נסכים רק שבאף מקום בתורה לא כתוב לשנוא אנשים, או להרחיק אותם מהחברה, ובטח ובטח שלא לרצוח אותם, בגלל שהקב"ה ברא בהם יצר חזק.

אולי לא (וגם זה תלוי מה החטא) אבל...יהודי מרמ"ג
לעשות מצעד ה"גאווה"
בזה?
וחוצמזה אם מישהו היה רוצח,
גם אותו היית אומרת שאסור לשנוא?
מה ההבדל? הרי שניהם ב"יהרג ועל יעבור".
לא הצדקתי את מצעד הגאווה, חבוב.קלמנטינה
[ללמד אותך קריאת תגובה בעיון?]
מישהו כן רצח. שלושה אנשים.
בגלל שככה ברא אותם הקב"ה.
ואותו אני שונאת.

ואותו הוא ברא קנאי אז מה?יהודי מרמ"ג
ולמה אז, את לא שונאת אותם?
סליחה,קלמנטינה
אני לא שונאת את הבנאדם, כמו שאתה לא שונא אף הומו או לסבית.
טעיתי, אוקיי? טעיתי.

אני שונאת את מה שהוא עשה.
כמו שאני אכן לא אוהבת ומעודדת את מעשיהם של הקהילה ה"גאה".
אבל את האנשים האלה, שהם אחים שלי, תינוקות שנשבו, אני אוהבת.
את המעשים שלהם לא.

--
ועבדתי על האהבה הזו הרבה. לא תצליח לנפץ לי ת'תיאורי'ה.
זה לא שייך אם את אוהבת או שונאת...יהודי מרמ"ג
אלא שאת הדין צריך למצות.
כמו שאותו בנאדם צריך למות (לא ירדתי לעומק אני סתם מתכוון לבנאדם שרוצח),
ככה גם הם צריכים למות בגלל חילול ה' שהם עושים.
ואותי זה אפילו לא זיעזע קצת.
אומנם לא הייתי עושה את זה בעצמי, אבל
אני חושב שזה מגיע להם.
נמ נמ נמ...Holy_Fire
אז אתה תלך ללמוד 20 שנה בישיבה ותלמד למי מגיע להירצח ולמי לא.

{לא למדתי אפילו שנתיים, אבל אף רב שאני מכיר לא יגיד שמגיע להם להירצח- והרבנים שאני מכיר למדו}
לא נכון.קלמנטינה
"שוב יום אחד לפני מיתתך"
בימינו אין עונש מוות.
אם מגיע להם למות, אז מיתה בידי שמיים.
מאיפה לך שהנרצחים לא החלו מהרהרים בתשובה יום קודם?
מאיפה לך שאין להם תקנה אלא למות? אעע?
מי אתה שתדון פה דיני נפשות,
שהגדולים ביותר חששו לדון בהם?
ציטוט...יהודי מרמ"ג
"מיום שחרב בית המקדש אע"פ שבטלה סנהדרי
ארבע מיתות לא בטלו לא בטלו והא בטלו אלא דין
ארבע מיתות לא בטלו מי שנתחייב סקילה או נופל מן הגג או חיה דורסתו
מי שנתחייב שריפה או נופל בדליקה או נחש מכישו
מי שנתחייב הריגה או נמסר למלכות או ליסטין באין עליו
מי שנתחייב חנק או טובע בנהר או מת בסרוכני"
אבל מי שאתה שתדון בדיני נפשות? אעע?קלמנטינה
ואם תקרא את הציטוט שלך טוב,
ואם היית לומד אותו ולא מוצא בגוגל,
"...מי שנתחייב שריפה או נופל בדליקה או נחש מכישו
מי שנתחייב הריגה או נמסר למלכות או ליסטין באין עליו
מי שנתחייב חנק או טובע בנהר או מת בסרוכני"
נופל בדליקה! לא- נורה מכדור.
ליסטין באים עליו, טובע בנהר, אין פה שום ציווי להטביע אותו או לזרוק אותו מהחלון! בטח לא לירות בו.
למדתי אותו...יהודי מרמ"ג
למדנו השנה מסכת סנהדרין.
ולא אמרתי לזרוק אותם מהחלון,
רק אמרתי שמגיע להם.
שים לב,קלמנטינה
לדיבור שלך יש כח הרבה יותר חזק מיריית אקדח.
כשאתה אומר שמגיע להם למות, אתה לא יודעת איזה תוצאות הרסניות יכוליות להיות לזה.
אם דיבור יכול להוציא מים מסלע, הוא גם יכול לרצוח אנשים.
מה זה מגיע להם?
גם כשאתה מדבר, מוציא מילים מהפה, "בלה-בלה-בלה.." אתה יכולמ לרצוח מישו.
אם גדולי עולם פחדו לדון בדיני נפשות,
נדמה לי שגם לך יש מה לפחד.

ומותר להודות מדי פעם שטעית,
או לקבל דעות של אחרים.
בב"ח. אמן.
אני שמח מאוד שהם מתו!יהודי מרמ"ג
אומרים בגמרא שעל 4 בא רעב לעולם 1 מהם הוא משכב זכור,
לכן כמה שפחות כאלה זה טוב יותר.
ואני אשמח אם ימותו עוד רק שלפי ההלכה אני לא יודע אם מותר לי להרוג אותם. אבל לשמוח ע"ז שהם מתו מצווה הם רשעים!
סליחה, אתה מגעיל אותי.קלמנטינה
זה שהתורה מגעילה אותך זה בעיה שלך.יהודי מרמ"ג
סליחה, ה ש מ ח ה שלך מגעילה אותי.קלמנטינה
ולפעמים עדיף לשתוק.
אמת, אז שתקי.יהודי מרמ"ג
נ.ב.יהודי מרמ"ג
מי שאין לו מה להגיד,
תמיד אומר לשני שעדיף לו לשתוק.
דווקא התכוונתי על עצמי.קלמנטינה
חברים..אנונימי (פותח)
לפי התקשורת והמשטרה..
הרצח בכלל בגלל מניעים חברתיים..
חבר שפרש מהמועדון ורצה לנקום.. משהו כזה.

אז מספיק ללהגיד שזה הדתיים ושהמניעים הם בגלל הבעיות שיש לאותם אנשים..
ולכן אני גם לא מבינה על מה ההפגנה.אנונימי (פותח)
קלמנטינהניצוץ אלוקי
את לא יכולה להשוות יחסי אישות לא נורמאלים (כולל השחתת זרע ופגיעה במשפחה) מול אנשים שיש להם נכות כזאת או אחרת, נכון?

א---בל-
ח.פרומן! אין הצדקה לרצח! מי אתה שתרצח בנאדם?!
לא השוויתי את זה שיש לשני הדוגמאותקלמנטינה
מגבלה כלשהי.
אבל הדוגמא לא הייתה טובה, צודקת.
*לא. השוויתי [...]קלמנטינה
לא אמרתי שיש הצדקה (גם לא אמרתי שלא)...יהודי מרמ"ג
רק אמרתי שאני שמח שהם מתו.
וזה אומר שאין הצדקה?קלמנטינה
אתה מתנהג כמו מחשב.
אז הניסוח לא מדוייק,
אם אתה שמח שיהודי מת,
אתה גם מצדיק את המוות שלו,
וגם מגעיל.
לא.יהודי מרמ"ג
למשל אם אני אומר ש: אני או הוא, לא זה אמורים להרוג אותם,
אבל הם צריכים למות.
אההה. יש פה סתירה. ועזוב,קלמנטינה
אני לא מתכוונת לריב איתך יותר,
זו סתם התכתשות אישית.
אין פה סתירה.יהודי מרמ"ג
ע"פ ההלכה הם צריכים למות.
ולא אני או מי שהרג אותם,
אמורים להרוג אותם.
פשוט?
יופי.קלמנטינה
אז בעצם מי שרצח אותם עשה משהו שהוא לא אמור לעשות, חטא.
סוו למה אתה שמח על הרצח?

להיות שמח שהם מתו?!? איפה זה כתוב?אח..
נו , אז תביא מלא מלא ציטוטים...
"משאניך ה' אשנא" וכדו'.

אז , לא.
דע לך אח שלי - שלא ככה הדברים עובדים.
ל-א הכל שחור או לבן.

זה שהם חייבים מיתה כי כך כתוב בתורה , זה דבר אחד.
זה שכ-ל מחלל שבת חייב מיתה כי כך כתוב בתורה , זה אותו הדבר.

כמו שבאלה שאני לא שמח שהם מתים , כך באלה אני לא שמח.

זו ערבות הדדים של יהודים?!
(במיוחד לא בדור שלנו - ש - שנים אפשר לדבר למה המצב שונה...)

לעניות דעתי - כואב שהוא מתו. בהחלט. כמו שיהודי מת.
זהו. נקודה. אני - לא אעשה חשבונות שמיים.

מקוה שהובנתי.
בשורות טובות!
אני לא שמח על עצם זה שהם מתו...יהודי מרמ"ג
(הדגשה על ההם)
אני שמח שהדין בוצע,
אני שמח על חילול ה' שנמנע.
אני שמח על חיה רעה שלא באה,
על דבר שלא בא.
וכן, גם על ה שהם לא יעשו את זה יותר.
וחוצמזה, תחשוב עליהם שעכשיו העוונות שלהם התכפרו.
תעלה כמה תגובה למעלה , בתגובה שלך -אח..
ו - תראה מה כתבת שם...
"אני שמח מאוד שהם מתו"...

אני שמח שהדין בוצע,
אני שמח על חילול ה' שנמנע.
אני שמח על חיה רעה שלא באה,
על דבר שלא בא.
וכן, גם על ה שהם לא יעשו את זה יותר.
אתה אלוקים שתחליט שהדין בוצע?
להזכירך - בחשבונות שמיים אנחנו לא יודעים. לא מתערבים.
מי אמר שזה היה חילול שם ה'?
(מה שעכשיו קורה , נראה לי שבודאי הרבה יותר חילול ה'...)
מה הקשר חיה רעה שלא באה לעולם? לידעתך - ה' הביא אותם לעולם.
הם לא יעשו את זה יותר...אז מה?
גם חילונים לא יחללו שבת יותר - זו סיבה להיות שמח?!

וחוצמזה, תחשוב עליהם שעכשיו העוונות שלהם התכפרו.
לכן אני עוד יותר בצער. בגלל שהם עשו כאן עבירות בפרהסיא.
זו סיבה יותר להיות בצער. רק לחשוב שיש דין למעלה...

לסיכום:
איפכא מסתברא.

מקוה שהובנתי.
בשורות טובות!

לא אבל לא בשביל כל דבר צריך להיות אלוקים...יהודי מרמ"ג
וחוצמזה, שיש הבדל בין שלוש המצוות של "יהרג ועל יעבור",
לשאר התורה.
כי שלוש המצוות האלה,
אין שום הצדקה לקיומן.
ולכם ההשוואה בינן לבין שבת אינה רלוונטית.
וחוצמזה, שאף אחד לא הוכיח שירא שמים (לפי הגדרו הוא) הרג אותם.
מה?אח..
לדבר הזה אין הצדקה?
אז למה הלא שומרי תורה ומצוות (חלקם כמובן) מצדיקים את זה?

לידעיתך אחי , זה נקרא "תאוה".
כמו שהנורמל זה שכל אדם יבנה בית בישראל ע"י יצר ה"עריות" -
להם/ן , יש יצר אחר.

אז , כן - הם חייבים להתמודד עם זה.

מכאן ועד לשאר הדברים שאמרת -
לעניות דעתי - אין שום קשר.

מן הסתם אדם "ירא שמים"  לא רצח אותם , כי , אם כן -
הוא לא ירא שמיים. (תקן אותי אם אני טועה...)

אישית , אני נגד ה"אשמות" נגד הדתיים. משום ש -
1) לא הוכח שזה דתי.
2) אם אם כן יוכח -
זה לא פונקציה לכל הדתיים! ממש לא. הדת , מתנגדת למעשה שכזה בהחלט.

(התקשורת - היא זו שתגרום (חלילה. בעז"ה לא) כאן את הרצח הבא. תזכרו את מה שכתבתי עכשיו...)

בשורות טובות.

אני לא שמח על הרצח...יהודי מרמ"ג
אלא על זה שהם מתו.
טוב, אני כבר עניתי לך |הולי פייר|.ניצוץ אלוקי
אבל אתה סותר את עצמך.
מצד אחד אתה אומר- הם שפויים לחלוטין, מגיע להם להתבטא (וכפי שהבנתי ממך- גם מצד הגאווה כלול בהתבטאות), מצד שני- נקרב אותם- נראה להם מה זה קדושה מה זה יהדות..

איך שני הדברים קשורים אחד לשני?
באמת אני לא מבינה.

{ולא אמרת לי מאיפה אתה מכיר אותי?!}

דוסה,Holy_Fire
לא יודע איך הבנת את זה ממני, הנה ציטוט שלי כאן בשרשור " אני לא אלך להפגנה כי כמו שאמרו, זה מעורר תמיכה בקהילה הגאה ולא בסלידה מהרצח, ואני מתנגד לתמיכה כזאת בקהילה הגאה."

לא, אני מתנגד למצעד הגאווה, ומתנגד למשכב זכר!

זאת תמיד הייתה דעתי.

ומנגד, אני גם מתנגד לשנאה שהולכת כאן, מתנגד לזה שקוראים להם בהמות, חולי נפש, רשעים, וכמו שראית אפילו ביטויים של "הלוואי שימותו, ומגיע להם למות"

הם אחים שלי ואני מבין אותם מאוד. מבין את המקום המאוד מורכב שממנו הם באו ומסוגל להסתכל לעצמי בעיניים ולהגיד, "תאכלס, אם הייתי נולד הומו חילוני, לא הייית מתנהג ככה?" ויותר משאני מבין אותם אני אוהב אותם. ובאמת עצוב לי לראות איך לקחו את העבירה הזאת למקומות כאלה, כולנו עוברים עבירות, ורוב העם היום מחלל שבת. ואם היינו שונאים אותם והכול, לא היינו נמצאים כאן ביחד.

אז כן, אני בעד שינוי, אבל שינוי שמגיע מהוספת אהבה ואמונה משתי סיבות. א' אין לי סיבה להילחם בהם, אני אוהב אותם! ב' שום מלחמה לא תנצח. את זה הבינו החרדים ואת זה כולם מתחילים להבין.

שבת שלום!
>>>ניצוץ אלוקי
טוב שהסברת את עצמך. כי מה שנשב מכל התגובות של בשרשור זה- עזבו אותם. הם אנשים שפויים.

אבל תאמר לי, איך אני יכולה לאהוב אדם שמסתובב לי בעיר הקודש, מקיים מצעדים וצורח לכל העולם- הי! תראו! אני--- ?!
זה היה רטורי.ניצוץ אלוקי
טוב, עזבו. הויכוח פה עקר.
תכל'ס- אף'חד לא יזיז אותי מדעתי.. ככה אני חושבת ו-זהו.

שבוע מעולה

|אגב, דה פורגטן- אתה בטעות הולי פייר?!|
אכן כן. ולא ממש בטעות (:Holy_Fire
ידעתי.ניצוץ אלוקי
|הייתי חייבת.|
אולי כי כל אדם שומע מה שנוח לו לשמוע?אח..
דבר ראשון - "הדעות שלכם" - אל תכללי.
ו , אנחנו משתדלים ללכת ע"פ ההלכה.

שמחים - לא.
בצער - כן.
על זה שיהודים נהרגו. בהחלט.

זה לא סותר את זה שהם אנשים חוץ לנורמה.
ו - בהחלט - ע"פ התורה שהיא זו שקובעת את המוסר המוחלט ואת המציאות -
הם חייבים ויכולים [! - הוכחו כבר מקרים...] - להתגבר על זה.
זה איסור מה שהם עושים. את ה"איסור" בלבד - אנחנו שונאים.
ו , כן , מתפללים שיחזרו בתשובה. אבל (לפחות לא אני) ממש לא שימותו.
חס וחלילה.

תקשיבי לתוך המילים , לא רק מה ששומעים בחוץ...
התקשורת פשוט שתפה לך ועוד הרבה אנשים את המוח.
ו - אחרי זה , תגידו שה - "דת" היא "שטיפת מוח"...

מקוה שהובנתי.
בשורות טובות!

אח.. אחחחחח.. איזה תשובהניצוץ אלוקי
אני חושבת..מורי'ה.
(מראש סליחה, לא קראתי את כל התגובות אז מצטערת אם חוזרת על דברים)
אני מוקיעה את עצם הרצח. לגמרי. בבסיס כי זו עבירה על לא-תעשה חמור בעשרת הדיברות, ובעומק כי זה סמל שבר האחדות, שנאת חינם, מקום שהעם שלנו הגיע אליו שמאד כואב לי.
כואב לי עליו, שהוא עשה את זה, שככה הוא הכיל את החבורה של האנשים המסכנים הללו. (אם זה לא היה אישי וכו'.)
וכואב לי עליהם, כי אני מאמינה שהם מִסכנים ושהם הולכים בדרך שהקב"ה מתעב.

אני מאמינה שזה דבר לא נורמלי. סוג של מחלת נפש. כמו הרבה דברים, צריך להיות מודעים לזה, להיות רגישים לזה, להבין שזו מציאות. אבל להוקיע את זה. לשנוא את המעשה. (לא את העושה) כי אם לא נשנא את המעשה הזה, אני לא יודעת לאן נגיע.. אנחנו מאמינים בקב"ה, בדרך שהוא התווה לנו, ואם הקב"ה מצווה עלינו לשנוא זימה, עלינו לכאוב בצורה חדה את המצב שלהם.
דוגמא : גם פדופיל מרגיש שזו האמת שלו, שזה מי שהוא. אבל לך ולי ברור שהוא חולה. האנשים האלה (קצת כן קראתי תגובות..) לא חושבים שזה מגניב להיות כאלה, אני מאמינה שהם היו רוצים להיות רגילים. אבל כשאתה לא מבין את העומק של מי שהקב"ה רוצה שתהיה, מה זה אומר להיות עמ"י, מה זה לחיות חיים נורמלים שיש להם המשכיות, יהיה לך מאד קשה לרצות להתגבר על עצמך, פשוט לא תראה טעם. אז אני מתפללת עליהם שיפגשו עם האמת.שיצליחו. (וזה קורה, ב"ה) אבל לרצוח? מי מינה אותנו לסגנו של הקב"ה?
להפך,
"לא תרצח" . תכאב, כי צריך לכאוב וצריך להיאבק מאבק רוחני בנושא. לא מעבר.
אני לא מבין אותכם!איש אחד
אף אחד פה, כולל אותי , לא מבין את האנשים האלה. אז איך אתם שופטים אותם? אל תדון את חברך עד שתגיע למקומו.

ורצח זה רע, אין מה לעשות.
ועוד משהו...יהודי מרמ"ג
כל מי שהולך להפגנות,
שידע שהוא תומך בדבר המתועב ביותר עלי אדמות.
אין אולי הצדקה להרוג אותם,
אבל מי שתומך בהם עובר בעשה ובלא תעשה
של:
"הוכח תוכיח את עמיתך ולא תישא עליו חטא".
נקודה למחשבה...
!!!!!!!!!!!!יהודי מרמ"גאחרונה
נשמע שהיה שווה פה פעםאני הנני כאינני

עם המפגשים בארגון @פסיפס 

מי יכול לספר?

מי יקום ויעלה את הדברים באוב?

אולי אנחנו דור אחר?

CureTypes: Convenient Access to Quality Medicationdonaldjohn

CureTypes serves as your one-stop shop for all-encompassing health care answers. It offers a broad selection of pharmaceutical goods, and CureTypes aims to back your path to good health by supplying medicines designed to address various health requirements. CureTypes concentrates on providing top-notch dependable choices for patients ranging from antibiotics to antiviral drugs and treatments for long-term conditions. CureTypes has a user-friendly platform that makes ordering medicines simple and hassle-free guaranteeing prompt deliveries to meet all your healthcare demands.

האמת.אנונימי (פותח)

זה היה יום שבת קייצי, ואני, כהרגלי זה קצת יותר משנה, הלכתי לבקר את זקן בית הכנסת הבודד בביתו. בדרך הקצרה שהיתה לי הפשלתי את שרוולי חולצת השבת הארוכה, שקבלתי על עצמי לכבד בה את השבת כדמותו של אבי, תוך שאני מנסה לסדר את הרעיונות שאומר לר' מאיר הזקן, לפשטן קמעא מהעופפות המופשטת המאפיינת את דברי התורה של בחורי הישיבות הגבוהות בציבור.

כשהגעתי הוא כבר המתין לי בחוץ, רכון, בעל כורחו, על ספר התהילים הישן בתוך כסא הגלגלים שלו. "שבת שלום ר' מאיר! מה שלומך?" אמרתי סקול רם, בעודי כופף אליו את קומתי כדי שיוכל להביט בפני ולזהות אותי. "או! או! שבת שלום!" קרא בשמחה, "מה שלומך? בא שב.." 

"כן כן, מיד" השבתי ושלפתי כיסא מערמת הכסאות שניצבה ליד. "תקרא למטפל שיביא כמה עוגיות וקולה, יש במקרר" הוא אמר לי, מניח באיטיות את ספר התהילים על השולחן שלידו והחל לסובב את כסאו אל עבר כיסא הפלסטיק שהצבתי בסמיכות. "זה בסדר, אין צורך", השבתי לו, "אולי אתה רוצה שאביא לך קצת קולה? או סודה?" 

"לא, זה בסדר, לי יש מים", הוא הורה לי בידו הגרומה אל הבקבוק עם הקשית שניצב על השולחן לא רחוק ממנו. "מה שלומך?" הוא שב ושאל, "מה שלום ההורים? ב"ה אבא שלך אדם טוב, כל שבת  הוא אומר לי שבת שלום ושואל איך אני מרגיש.."

"ב"ה" אני משיב, "השבח לאל, הכל בסדר, כולם בריאים". הוא מהנהן קלות בראשו כאומר 'ב"ה'. "באו לבקר אותך השבת?" אני שואל, "אולי הבנות? או שלום?"

"כן, כולם הגיעו בערב שבת, היה יפה מאוד" הוא משיב בשמחה, "שרו, והיה אוכל טוב..."

"איזה יופי" אמרתי בהקלה, "כל הכבוד להם שהם כולם באים". "כן כן" אמר, ואז נזכר ושאל "איפה היית שבוע שעבר? בישיבה?"

"כן ר' מאיר, צריך ללמוד.." עניתי כמתנצל. "כמובן", אמר, "אבל זה בסדר, יש בחורה חכמה שבאה לבקר אותי, יעל. איזה חכמה היא, לומדת, משקיעה, וגם אומרת לי דברי תורה על פרשת השבוע..."

מעניין, אני חושב לעצמי, זה חדש... מי כבר מכיר את ר' מאיר בשכונה ובא לבקר אותו? בטח מדובר על מישהי מבוגרת שבאה לדבר איתו. כבר יצא לי, בזמן ששהיתי במחיצתו של ר' מאיר, להפגש עם אחת מן השכנות לשעבר שגרו לידו ובאה לשוחח עימו קצת ולהפיג את בדידותו.

"איזה יופי" אמרתי לו בקול מעודד, והתחלתי לדבר על מעלת החסד מן הדברים שלמדנו לאחרונה בנושא מן הגמרא במסכת שבת. במהלך הדברים, כהרגלו, ר' מאיר הפסיק אותי בסיפורים על העבר ועל משפחתו, כשהוא מידי פעם מזכיר את אותה 'יעל' שבאה לבקר אותו מידי פעם, ומאבד את ההקשר של דברי הקודמים.

ולפתע, מאחורי גבי נשמעת חריקת שער הברזל, ואז קול צעיר קורא "סבא מאיר! מה שלומך? התגעגעתי אליך!" וכבת בית, בחורה צעירה שנראית קרוב לגילי, שולפת כיסא פלסטיק נוסף וממקמת אותו מצידו הנוסף של ר' מאיר הזקן. "או! יעל! מה שלומך? מה שלום ההורים?" פתח ר' מאיר בשמחה ופנה אלי "זו יעל שסיפרתי לך עליה".

"נעים מאוד.." אני מסביר לה פנים, והפנים שהוסברו אלי חזרה מוכרות לי מאיזה שהוא מקום. "אתם מכירים?" שואל ר' מאיר. "כן," מיד משיבה יעל, "היינו יחד בסניף, אתה עומר נכון?"

ואני מתפלא. לא הייתי דמות שאמורים להכיר אותה משם. "אמת". "היית באמצע לומר כמה דברי תורה נכון? תמשיכו בבקשה" אמרה בנימה קצת מתנצלת. "ר' מאיר סיפר לי שאת גם אומרת לו דברים על הפרשה מידי שבוע, אז בכבוד", די מיציתי את מה שהיה לי להגיד, הרהרתי.

"לא לא, תמשיך, זה באמת לא משהו רציני, אני רק קוראת לסבא מאיר קצת מהחומש ומסבירה.." היא משיבה. דליתי עוד איזה רעיון במחשבתי והתחלתי לומר אותו, ולאחר כמה רגעים ר' מאיר הפסיק אותי ובאופן מפתיע אמר "אתה יודע, יש לה משפחה ממש טובה, אנשים טובים, וגם חכמה – אולי תצאו יחד?"

באותו רגע נאלמתי דומיה, ולפני שהספקתי להיות מובך כדבעי, היא הזדרזה ואמר "תודה סבא מאיר, אבל אני כבר נפגשת עם מישהו.." התעשתי וקצת שחקתי על הסיטואציה, מנסה לחזור אל הנושא הקודם עליו דברתי לפני רגע. בינתיים ר' מאיר מפשיל את שרוולו ומביט אל שעונו המיוחד, שסימניו באותיות עברית חילוף המספרים "כבר צריך לצאת לבית הכנסת" הוא אומר וקורא למטפל, תוך שהוא מגדף אותו קמעא.

ליווינו את ר' מאיר לבית הכנסת, ולפני שנכנסתי אחריו גם אני, פניתי אל יעל וחזקתי אותה על ההשתדלות לבוא לשוחח עם ר' מאיר, תוך שאני מתפלא איך ומניין היא מכירה אותו. היא סיפרה לי שלא מזמן סבתא נפטרה ממגפת הקורונה שפקדה את העולם, וכשעברה ליד ביתו כאשר באה לבקר חברה שגרה בשכנות, ראתה אותו כשישב בחוץ והחלה לשוחח עימו. כשסבתא היתה בחיים היא היתה דואגת לה ובאה לבקר ולשוחח בקביעות, ועתה השיח הזה חסר לה, כך שהיא שמחה שפגשה את 'סבא מאיר'.

הנהנתי ונפרדתי ממנה לשלום, נכנס לתפילת מנחה של שבת בבית הכנסת הספרדי, מהרהר בסיטואציה המוזרה. ומאז, על אף כל הבחורות שיצאתי איתן לפניה ואחריה – היא לא יוצאת לי מהראש.

העלה לי חיוך.כְּקֶדֶם

ובאמת מעורר השראה

תודה על זה

...אנונימי (פותח)אחרונה

היא התחתנה לפני שבועיים. מזל טוב.

היושעלמת חן

היה פורום של שירים נכון? אני לא טועה..

אממ מחפשת בלי קשר צילצול של השיר אם תבנה של בית ,של איתי דוד אם למישהו יש

תודה

את מכוונת אולי לפרוזה וכתיבה חופשית?אנונימי (2)
לאעלמת חן
היה פורום שנקרא שירים, אני כמעט בטוחה בזה
יש את זה:כי קרוב.
עבר עריכה על ידי כי קרוב. בתאריך י"א בשבט תשפ"ד 08:17

פורום שירים

הוא נטוש למדימבולבלת מאדדדדאחרונה

עדיף בפורום אחר (צלילים ומוזיקה, או גיטרה)

ואפילו בצמע הגיוני יותר שיענו לך על זה...

תמיד זוכרת אותך, לא צריך חודש או יוםסתוית סימה

בס"ד

חודש המודעות הגיע ככה אומרים,

לידות שקטות בלי קול, ככה באוקטובר פתאום,

אני רושמת לך תינוקות שלי, שככה תישארי לעד,

על חיים שהגיעו בשקט, בתוך סערה גועשת,

בחדר לידה במקום שבו יש כל הזמן חיים,

פתאום את המוות פוגשים,

עברו 5 שנים מאז,

רציתי להגיד לך שאני זוכרת אותך, בדיוק כמו שהיית,

יפת תואר שקשה לתאר,

זכיתי בך ל9 חודשים קסומים, להרגיש אותך עמוק בפנים,

בלב שלי תהיי תמיד, מחכה לך כבר שתחזרי,

אומרים שתקומו ראשונים בתחיית המתים, כי אתם טהורים,

לא חטאתם בכלל ככה אומרים,

אחרי קבורתך קברתי גם את אבי, את בטח יודעת הוא לידך,

הרי הוא סבך,

הרגשתי שהעצב גובר עליי, לקחתי את התהילים ביד,

והלכתי להדליק נרות לשבת,

אמרתי לחוקר ליבות וכליות שלח לי נחמה בקרוב,

ופתאום הם הגיעו בלי שהתכוונתי, אוליי ככה כיוונתי,

שתי נשמות חדשות הופיעו, תאומים מבלי שציפינו,

אמרתי תודה רבה לבורא עולם, תודה שהראת לי שאני יכולה,

לאסוף את השברים ולקום, להתמודד עם לב שבור,

לחבק את האמונה בבכי של שמחה,

את , את התיקון שלך סיימת, הוא היה שלם ומיוחד,

אנחנו פה למטה מנסים לתקן את עצמנו, לחבר את החלקים שנותרו בחיינו,

ולהאמין שאת שלמה, ומתפללת עלינו,

אני אוהבת אותך בדיוק כמו שהיית, זכיתי בך לעולמים,

מחכה לך שתחזרי , עד שיבוא משיח יקירי בקרוב,

תודה שלמרות הכל בחרת לרדת בשבילי,

ותודה אבא, תודה שבחרת בי .

...אילת השחראחרונה

כמה עוצמות יש בך.

נגעת בי ממש.

ואיתך בתפילות ובייחולים ובתודות לבורא עולם.

🤍

טוב, פה בטח אין אף אחד שמסתכל, ובכל זאת..אני הנני כאינני

אנחנו מנסים להקים לתחייה את פורום "צלילים ומוסיקה" - נגנים ויוצרי מוסיקה יקרים וחביבים! נשמח שתצטרפו אלינו!!

מוזמנים להתחיל בשרשור הכירות החדש שהכנו לכם, שם תתודעו לעוד כמה דברים אנחנו מכינים לכם!

🎵🎶 שרשור היכרות תשפ"ד + עדכון! 📢📣 - צלילים ומוסיקה

בברכת "הזורעים בדמעה ברינה יקצורו" - המנהלים החדשדשים!

ב"ה, בהשגחה אלקית, עכשיו כבר לא כ"כ מפריע לפרסם.אני הנני כאינני

האם את חושבת עליי כמו שאני חושב עלייך?

האם מה שאמרתי לך מסיח דעתך בתפילותייך?

האם את האחת? האם זו אהבה עיוורת? 

איך בכלל אדע, אם לא חוויתי מעולם אחרת?

איך אעבור את המסע הזה בלי שום חרטות?

איך אהיה שלם עם אלקים על אף ההסתרות?

תם, ועוד אשלים עם זה.

מה זה לדעתכם יוצר טוב?yaeli1989

מתעניינת איך לדעתכם נוצר יוצר מעולה?

אולי יעניין אותך