אצלי אמנם לא מנעתי אבל הופתעתי כשנכנסתי להריון די צפוף ב"ה (1.5) והתחלתי לחשוב למה לא מנעתי וזה הלחיץ אותי איך אני אסתדר ועם חוסר השלמה ושמחה בהריון, אבל אחרי כמה חודשים, הקטנה קצת גדלה, ועברתי את תקופת הבחילות (שהיתה יותר טובה משציפיתי ב"ה!!), והדברים פתאום נראו אחרת.. אז תחשבי שבע"ה עוד כמה חודשים זה יהיה אחרת, ובאמת הקטן יהיה כבר יותר גדול.
וכמו שאחרות אמרו, אותי מאוד מעודד לחשוב כמה טוב זה עושה לאחים שהם קרובים אחד לשני.
האמת ביני לבין אחי יש 4.5 שנים ואני כל החיים חלמתי על אחות קרובה אלי בגיל, ואני עדיין מרגישה את ה'חוסר' בכך שאין לי אחות קרובה..
אז זה ממש גורם לי לשמוח שהם יהיו קרובים, ויהיה לנו בבית ממש כיף כשהם יגדלו, וגם להם זה יהיה טוב ומשמעותי. זה מה שהכי תופס אותי.
גם אולי כשתדעי אם זה בן או בת, זה יוכל לעזור, כי תדעי שיהיה חבר/ה מאותו מין למי שמעליו או 2 מעליו, וזה ממש משמח!
ואני רואה גם אצל הבני דודים שלי, איזה כיף זה שהם כמה גיסים ואחים באותו גיל, זה באמת רחוק אבל זה אותו עיקרון..
גם אני חושבת שכשהם קרובים את יכולה להצליח להשתכלל וללמוד מטעויות יותר טוב.
כי תחשבי שנגיד מורה, אם יש לה מסקנות מהשנה שהיתה והיא מלמדת בשנה שאחרי, היא הרבה ותר תיישם, מאשר עם שנה-שנתיים הפסקה. טוב, זה לא בדיוק אותו דבר, אבל יש בזה אולי משהו.
וגם את יכולה לקרוא את הטור של יובל לויטה מהשבת בעולם קטן. הוא דיבר על זה שהוא היה צריך לצאת לחופשה משפחתית שהוא ממש לא רצה ומה הוא עשה עם זה. אפשר לקחת משם להרבה כיוונים בחיים, ואולי גם לפה..
ועוד משהו, זה לנסות להתחזק באמונה, שזו באמת מתנה מה', וה' נותן רק מתנות ורק דברים טובים ולהודות לו על זה. ממש להקדיש זמן ליישב את עצמך על זה ולהודות לו על ההריון. זה ממש יכול לחולל פלאים בע"ה.
בהצלחה יקרה!