מאמר מדוייק להפליאהסטורי
ומסכם ברעיון, עוד הרבה לפני הפוליטיקה, הרבה ממה שדובר כאן ובאו"ח:
https://www.inn.co.il/News/Flash.aspx/693376
יפה שהבאת זאת.קרן-הפוך
כשמושכים בזנב הנחש שלא יתפלאו שהראש מתעורר לנשוך.חסדי הים
עדיף לעזוב את הנחש ולהתמקד בדרך הטובה העולה בית ה'.

רק הערה אחת:
נדמה לי שהרב צבי יהודה היה מקפיד לחתום את שמו כ'הרצי"ה'.
היה חותם 'צביהודה'חדשכאן
אה נכון. נזכרתי.חסדי הים
^^^^בכתב ידהסטורי
בדפוס היה חותם את שמו המלא
דווקא לא הסכמתי כמעט עם כלוםעוד סתם אחד
מלבד עם עצם ההתנגדות להזיית נעם.
"אל תרבו תדברו גבוהה גבוהה"חידוש

על הכרה בטוב וכו' וכו', צריך גם להילחם ברע. אם כולם יהיו שאננים כמותו וכמו כל השאר, בינתיים ישרפו לו את המדינה. הכי מצטייר יפה להיות יפה נפש ולדבר במילים גבוהות ויפות. החכמה היא לעשות מה שצריך, לפעול כדי לעצור את המהלך הדורסני שמאיים על יהדותה של המדינה. בקיצור, דמגוגיה

ולכן צריך להתחבר לגוש פוליטי גדול.קרן-הפוך
הפרקטיקה זה נושא אחרחידוש

אני מדבר על ההתנגדות השורשית, שלא לומר שנאה, שיש כלפיהם ברוב המגזר הדת"ל

המאמר שהובא בקישור מציג אותם עם מאפיינים חרדיים מובהקים.קרן-הפוך
מה המשותף בינם לבין הדת״ל?
אני לא יודע איך את מגדירה 'דת"ל וחרדי'...חידוש

מבחינתי ההבדל הוא היחס למדינת ישראל . אם אצלך 'דת"ל' זה 'פשרן' וחרדי זה מי שמקפיד על הכל, אז כן, הם 'חרדים'

ההבדל מתומצת במילים ״נטורי קרתא״ מול ״בוני קרתא״.קרן-הפוך
התמקדות בחסר, בצללים, הדגשה שוב ושוב, בחרדה, את מה שאין, את המזיק את החיידק. התעלמות מהאורות, מהצמיחה ומהבניין, מההישגים ומכל הטוב שיש היום ואתמול.

יש בכך קו חינוכי המביא לפסימיות, וגם אם אי אפשר לעולם בלי בורסקי, הדגש הוא לא להיות מנטורי קרתא אלא מבוני קרתא,
הצדיקים הטהורים אינם קובלים על הרשעה וכו'ימ''ל

כמה יפה לצטט סיסמאותחידוש

אז עכשיו גם הרב זצ''ל זה סיסמאות. יפהימ''ל

כל עוד הרב טאו לא אמר את זה...רק בשמחה.

לא אמרתי שזה לא נכוןחידוש

אבל אי אפשר להתווכח בסיסמאות. ולגופו של עניין - המשמעות היא שלא לשבת בחיבוק ידיים ולהתלונן, אלא לקום ולעשות מה שאפשר. וזה בדיוק מה שהם עושים, בניגוד לאלו שלא רק לא עושים אלא זה אפילו לא ככ מפריע להם.

הרב יהושע שפירא, הרב מנחם בורשטין ואחרים, פועליםהסטורי
בנושאים הללו כבר שנים. הם חטפו על הראש מהר המור, כי לא ראוי לעסוק בזה...

פתאום כש'נפל להם האסימון, בהר המר יורים לכל הכיוונים, בלי לחשוב שהם רק גורמים אנטגוניזים, בדרך הפעולה שכולה השמצות. משום מה מאמר הדור נשכח.
מגוחך שאתה מנופף ב"מאמר הדור"חידוש

בא נגיד שהרב טאו מבין אותו קצת יותר טוב ממך, עם ראייה כללית של כל תורת הרב לעומקה ולא בצורה חלקית ושטחית כמו שרוב הציבור מכיר

מי אמר לך? יש רבנים שרואים מהכתבים שלהם שהםחסדי הים
הקיפו את כל כתבי הרב קוק זצ"ל, כמו הרב משה צוריאל.

למה שנשתכנע שבאמת יש לו היקף כזה. איפה רואים בכתבים שלו שהוא שולט בעומק בכל 'אורות הקודש' למשל.

יותר מזה, כדי להבין את מהלך הדור שלנו צריך להיות גדול בנגלה ובנסתר, כמו הרב קוק זצ"ל עצמו היה.

לא באתי לזלזל, פשוט תוהה.

מי הם אלו שלא מבינים?הסטורי
הרב שטיינר? הרב דרוקמן? הרב מלמד?

משום מה גם רוב תלמידי הרב צבי יהודה לא הולכים איתם.

(שמעתי מכמה אנשים, שאפילו ר' צוקרמן מסתייג מנעם והדגיש שצריך לפעול חיובית ולא שלילית.)
העיקרון הואימ''ל

לא להתמקד במה לא אלא במה כן, וכל הגישה של נעם היא רק אנטי בלי עשייה כלשהי.

המשפט הזה ככ מופרךחידוש

כרגע העשייה היא כשלב ראשון להעלות למודעות של הציבור הישראלי את האיומים הרוחניים שקיימים מתחת לפני השטח. עשייה תתאפשר כשתהיה לזה תמיכה והבנה מהציבור. עשייה פוליטית בלי גב ציבורי כבר הוכחה כלא יעילה. 

נסה לזרוק סיסמהימ''ל

כמו "האומץ להיות נורמלי".

ערכתיחידוש

נו נוימ''ל

הדבר האחרון שהם עושים זה לצבור תמיכה ציבורית.

ושוב - לפחות כרגע הפעולה היחידה היא קבילה על הרע, וגם זה בצורה לא מעשית לא חכמה ולא מועילה. וככה זה גם יישאר.

מטבע הדברים, זה מעורר תמיכה אצל חלק ואנטי אצל חלק אחרחידוש

אחרי הכל, ארבעים חמישים אלף זה הישג משמעותי מבחינת התודעה הציבורית

אני מקבל את המיילים שלהם, כולם הכפשות מההתחלה עד הסוףהסטורי
אין שום בעיה "להכפיש" את האיחוד האירופי או הקרן לישראל חדשהחידוש

"להכפיש" - כלומר לחשוף נתוני אמת.

הם לא מכפישים את האיחוד האירופיהסטורי
כל המייל שלהם השבוע, מההתחלה עד הסוף, (חוץ מקמפיין אחד מביא שלושה...) היה השמצות נגד יהודים טובים וטועים. אני מסכים שהיהודים הללו טועים, אבל יש דרך וצורה. בטח בפרסום רשמי, שחתומים עליו תלמידי חכמים.
אתה בוחר לקרוא לזה ככה, אפשר לקרוא לזה במילים אחרותחידוש

"השמצות" זו דמגוגיה. אומרים את האמת. אי אפשר גם לעשות רע וגם לרצות שלא יגידו שזו המציאות.

ועדיף שנעצור כאן.

בוודאי שצריך לפעולהסטורי
ויש צורה שרבותנו הדריכו לפעול בה בייחס לבעיות הדור. מעולם זה לא היה בדרכי 'חובלים' כמו שפועלים עכשיו. להפך, כל החידוש של מרן הרב זצ"ל בדרכי הטיפול בבעיות הדור, הוא שלא זו הדרך.
אגב, אלו שפועלים בעניין הבקיעים במשפחה היהודית כבר שנים (לדוגמה הרב יהושע שפירא שליט"א), בשלב שבו בהר המר עוד צעקו אל תעירו ואל תעוררו - לא תומכים במהלך המוזר הזה, שדווקא גורם שכל היום בחורים צעירים עסוקים בעניינים שהצניעות יפה להם.

אבל, אם קראת את המאמר עד הסוף - העניים שאנו מתווכחים עליו, הוא עניין אחד. השורש, שבעייני הרבה יותר מהותי (אולי, אם אני הייתי כותב, הייתי מתחיל מזה) זה תופעת הפלגנות.
יש כאן בית מדרש, שמדבר גבוהה גבוהה על כל ישראל ובפעל הולך ומתפלג ומתפלג ומתפלג, על כל קוצו של ניואנס. לא רק שלא מסוגלים לשתף פעולה עם ההמון - אפילו אם חבריהם לספסל בית המדרש, תלמידי מרן הרצי"ה זצ"ל אינם מסוגלים לשתף פעולה, על כל הבדל בקוצו של י'.
השיא כמובן היה בפילוג הישיבה, תוך עשיית מחלוקת על רבם. אבל התופעה חוזרת באים ספור ווריאציות בישיבות, מוסדות חינוך, יישובים, גרעינים תורניים ועוד ועוד. כמובן שלכל אירוע יש את הנתונים הספציפיים שלו והרבה פעמים, בהסתכלות ממוקדת נראה שדווקא כאן הסברה הגיונית. אבל כל כותב חבור'ה מתחיל יודע, שכשיסוד אחד מתרץ את כל הקושיות - הוא עדיף על תירוץ מקומי.
הסוף של דבריך הוא עיקר הבעיהחידוש

אתה רואה שיש סיבות הגיוניות, ובכל  זאת מעדיף לצעוק 'פלגנים', למרות שמדובר על אנשים גדולים. תירוץ אחד עדיף, כשהוא מסתבר, ולא כשהוא עקום ומעקם אחרים.

קצת ענווה.

זו לא פלגנות לשמה, אלא מתוך הכרח. אתה לא יכול לרוץ במפלגה אחת עם אנשים שחלקם פועלים בניגוד הגמור אליך, בנושאים קריטיים

כן, גם על מרן הגר"א שפירא זצוק"ל אמרו את זה...הסטורי
ועל הדרך מחקו את סימן רמ"ב ביורה דעה.

אם הם לא היו מקימים מפלגה ומראים שאפילו בית המדרש שהרב פרץ צמח בו ועד לפני כמה שבועות הוא נחשב נציג מובהק שלו - לא תומך בו, היה לו הרבה יותר כח במו"מ וכנראה היה עומד עכשיו בראשות הרשימה.

אם היו מתאחדים עם עוצמה - אולי היה סיכוי כל שהוא (במיוחד בתנאים המשתנים) להשפיע במציאות.

אם היו משתפים פעולה עם הרב דוד חי, במו"מ מול ג' - אולי היה אפשר להשיג הישגים יותר משמעותיים.

אבל, איך אומר הנצי"ב, בהקדמה לתורה, על אנשי בית שני - כל מי שסובר במשהו אחרת מאיתנו הוא צדוקי ואפיקורוס. (נחליף את המילה צדוקי, במילה רפורמי, וזה ישמע בדיוק ציטוט מכמה תומכי נעם, שהתווכחו איתי במהלך החודש האחרון).
הם הקימו רק אחרי ששקד כבר קיבלה את המקום הראשוןעוד סתם אחד
לא נכוןהסטורי
https://www.inn.co.il/News/News.aspx/408279
הראיון הזה התקיים איתם, לפני שקד קיבלה משהו. הם כבר הספיקו להריץ מפלגה, להרשם, לעשות התרמה והרבה רעש.
הם גם מבהירים היטב שהם לא גימיק וגם מה לא מספיק טוב אצל הרב פרץ וסמוטריץ'.
אני לאחרונה קורא את חילופי הדברים בפורום,שום וחניכה

ועקב האכילס שלהם זה 'עיסקאות החבילה' שמוצגות כאן. כלומר, זה די שקוף שהלומדים בישיבות הקו כמעט מתוכנתים לענות אמן על כל ידיעה מטעם ראשיהן, והמתנגדים לקו, בין אם מפני שמצאו את עצמם בצד השני בעת הפילוג ההסטורי ובין בגלל טינה ששומרים לדרך זו מחמת אי אילו אירועים אישיים ושאינם כאלה בעבר, מתייחסים בלעג גלוי ומוסווה לניתוק שמשדר הקו. בקיצור, הפסיכולוגיה גדולה מאיתנו. וגם ממני כנראה. אבל מכיון שכל הפילוג הזה ותילי התלים של הלהג שנכתב ושנאמר עליו והלחשושים המסתוריים שנלחשו עליו בחדרי חדרים, ממש לא עניין ולא מעניין אותי (יותר בכיוון של לשבת על הטריבונה ולהשתעשע ממלחמת הדעות עם הפתוס המטורף), מצאתי את עצמי יושב איפשהו באמצע בין הניצים כאן:

לדעתי עצם המאבק האידיאולגי של מפלגת נעם מבורך. אני לא כ"כ בקיא בכל נושאי המאבק אבל לפחות בנושא של שימור התא המשפחתי זה מאבק נכון וצודק, כולל הדרך שלו. ואני אומר את זה למרות שאני יודע איך זה מתקבל בברנז'ה הישראלית, ואיך זה מעלה את הסעיף להרבה אנשים כאן במדינה, ואיך זה לא יקרב אף אחד. בד"כ אומרים "תהיה חכם ולא תהיה צודק", אבל במצב העכשיו, לדעתי יותר חכם להיות צודק. כי בינינו, הפרופוגנדה סביב פירוק ערכי המשפחה כבר מזמן יצאה משליטה. זה מוחדר בכל הזדמנות אפשרית, וזו הפרה הקדושה של הדור הזה, שאפילו תכנית סאטירה שהיא בית מטבחיים לשחיטת פרות קדושות, לא תיגע בפרה הזאת. לכן אני כן רואה ערך בשלטי חוצות ענקים בלב ליבה של הביצה הישראלית, שהם אכן אצבע בעין לכל התעמולה הזאת ששוטפת אותנו, ולא כדי לשכנע מישהו, או כדי להבהיר עם קורטוב הקנטה: "אותי לא שכנעתם". ולא, לא מעניין אותי שאני לא מעניין אף אחד. אני כן רואה ערך בציניות הזאת שמשתמשים בחופש הביטוי. כן רואה ערך ב'להחזיר מכות' לכל מכות שטיפת המוח במשך השנים של התקשורת, מערכת המשפט, האקדמיה, והמרחב הציבורי במיוחד בתחום הזה.

אמנם בכל הנוגע להתפלגות ובדלנות על כל קוצו של יוד, ובכל הנוגע לעידכוני הגירסאות של ההשקפה 'הטהורה הטהורה חדש מחודש 2' כעילה להיווצרות עוד פלג, נפשי סולדת מזה מאוד. לא אוהב את תחושת הבלעדיות הזאת. זה מצמצם וסוגר נפשות רחבות. וזה גם די נאיבי.

אם המסר היחיד היה 'אותי לא שכנעתם' אז במילא, אבל ישחסדי הים
פה אנטי שגורם לדברים ההפוכים להתחזק ולחדור עוד יותר לציבור הישראלי.

כמעט כל הציבור מגחך כשהוא רואה את השלטים של נועם, ובמקום להמשיך בחיים הטבעיים שלו שבעד ערכי המשפחה, הוא שואל את עצמו למה הוא מגחך כשהוא רואה את השלטים ואז הוא תמה לעצמו אולי יש אמת בשינוי ערכי המשפחה.

בנוסף, כל קמפיין האנטי, גורם לצד השני להתחזק ולהזרים עוד יותר כספים ומאמצים לשינוי ערכי המשפחה.

אתן עכשיו דוגמא מעשית: פעילי נועם התייצבו במקום מרכזי מאוד בירושלים וכנגדם באו פעילי להט"ב עם כל הדגלים למחות. מי משך את פעילי להט"ב לבוא ולטמא מקום המרכזי, הרי פעילי נועם.

כשאתה מחזיק בזנב נחש, הראש בא לנשוך אותך.
יפה כתבת. מצטרף לנאמר.בן מערבא

אין שום עניין לעורר אנטגוניזיםהסטורי
אני מסכים לחלוטין, שערעור מוסד המשפחה, הנירמול של התנהלויות שלפי התורה הם תועבה וכו' - זו אחת הבעיות המרכזיות של הדור.

אבל זה לא אומר שלהתנהל באופן שרק יעורר בציבור אנטגוניזים לאמת בנושא הזה ולתורה בכלל - זה הפתרון.
ואגב, אתה תולה את המחלוקת ב'קו', רבים מהקו לא הולכים עם נעםהסטורי
בהנחה שמה שפורסם מדוייק - הרב חננאל אתרוג והרב חיים גנץ, שנייהם ראשי ישיבות שנחשבות 'ישיבות קו' - תומכים בימינה.

כנראה שכשמכירים את המציאות מבפנים, בין אם זה בתל אביב ובין אם זה בחברון ולא רק מגיחים ממגדל שן מנותק - מבינים שלא זו הדרך.
ברוך השב, כתבת יפה. וצריך להוסיף,חידושאחרונה

שהאמירה היא לא רק "אותי לא שיכנעתם", אלא בעיקר כדי להציב אמירת נגד לפוליקטל קורקט, שבקרב הציבור העממי יותר, (לא החילונים הצינים), לא ייטמעו ערכי הפוסט המופרעים כאמת המובנת מאליה. שיבינו שיש גם אמירה נגדית, והם ישפטו בעצמם לפי הטבע הבריא

מאמר מעפןזיויק
ואני בכלל תומך בימין החדש
שרשור ראשי תיבות תשפ"זאריק מהדרום

שתי נקודות לראשי תיבות שלא מתחילות ב"תהא שנת"

בכל זאת נותרו רק 12 שנה לזה.

תהא שנת פח זבלאריק מהדרום

למתכנתים ב Agile - תהא שנת פיתוח זריזפ.א.

לאומנים, פוליטיקאים ואחרים שרוצים לבלוט בתודעה: תהא שנת פריצה זוהרת

והכי חשוב, כנראה: תהא שנת פרנסה זמינה

וביקשת בלי "תהא שנת":

תשוקה, שייכות, פריחה זוהרת

תפילה, שירה, פתיחות זולת

תקופה של פרנסה זמינה

תהא שנה פחות זוועהאריק מהדרום

תהא שנת פחות זמבורותנקדימון

מהשנה של הבחירות הקודמות

תהא שנת פרקי זימרהנקדימון

תאמינו שיש פה זהבנקדימון

תדעו שהוא פחות זוכרנקדימון

תספורת שעושה פאדיחה זועקתפ.א.

תאכלו שוקולד פלוס זנגביל

תנין שבולע פטריה זוהרת

תוכי שאוכל פסטה זולה

תעלה שוב פסוקי דזמרהפצל"פ

תביאו שוקולד, פיצה, זיתים!אשר ברא

תדחה שוב פגישה זואשר ברא

תיזהר, שוב פלסטינאי זומםנקדימון

תהיה שוב פאפא זמין.....נחלתאחרונה

תתחיל שרשור פעיל, זריזנקדימון

תהא שנת פינוי זבליםנקדימון

תעיזי שאפי פעלי זכיoo

בלי תהא שנת!משה

תלך שמוליק פה זורעיםחושבת בקופסא

תרצה שנעשה פוקר זבל

תהה שנת פתרון זהב

תופסת שנכנסת פה זהירות

תהא שנת פוטר זיוףנוגע, לא נוגע

תהא שנת פרס זכאית

תהא שנת פייס זכייה

תהא שנת פורום זורמת

תשמע פה זהדי שרוט

פורום דתי.

תאמין שרציתי פורשה זריזהל המשוגע היחידי

תדעו שזה פשוט זלזולל המשוגע היחידי

תהא שנת פיצוץ זורחאני צודק

תראה שתמצא פה זיווגךאביעד מילוא

זה הכי מקורי שעלה לי

ערב שנה טובה וכו'. שאלה שמעניינת אותיעשב לימון

אנשים ונשים שעברו טראומה שקשורה לביטחון- פיגוע טרור או מלחמה או משהו כזה

אני יודעת שזה קצת אישי- פשוט תכתבו על חבר שלכם

איך זה נראה ונחווה מבפנים או מבחוץ

אחרי שנה, אחרי עשר שנים, אחרי עשרים ושלושים שנה?

אשמח לכל מידע או סיפור מקרה

בשורות טובות ושמחות

ממליץ מאוד להיזהר עם חשיפה אינטימית במקום ציבוריארץ השוקולד

רוב האנשים פה בסדר, אבל לא כל ניק פה הוא טלית שכולה תכלת ותיזהרו מפירוט של דברי שיוכלו לנצל נגדכם.

ובנוסף, תזכרו שהפורום ציבורי וכל דבר שהכתב פה יכול להימצא על ידי גוגל כך שכל אדם יכול לפתוח ולקרוא.

כמובן. תודה על התזכורתעשב לימוןאחרונה

למה אנשים מגמגמים?בנות רבות עלי

הולך ברחוב, סבא חביב פונה אלי, מסמן לי עם היד להוריד את האוזניות, מחייך ואומר "המעלית לא עובדת" .. אוקי אדוני המעלית לא עובדת, איך זה קשור אלי?

אמרתי לו אוקי מה…

אחרי שניות ארוכות הוא מפנה אותי לקופסת קרטון, תעזור לי לעלות את זה? אני ואתה ניקח ביחד. אמרתי לו עזוב תן לי לראות אם זה כבד כמו שאתה אומר.. בדקתי , כבד אבל לא ברמה שאי אפשר להרים. קיצר מפה לשם נופל לי האסימון ש- לך תדע כמה קומות זה. נכנסנו לבנין הורדתי את הקופסה על המדרגה הראשונה , הוא: אמרתי לך שזה כבד בוא אני אעזור לך. נשמה , אני רק מכבה את האוזניות הכל טוב. המשכתי לאחר שהוא אמר שיש 4 קומות, לא אשקר שהתנשפתי כי אני לא בכושר, אבל משמיים זימנו מצווה לפני ראש השנה , כל השנה כלום. מדהים איך מזכים אדם משמיים לעזור פתאום, לא יודע, זה לא יכול להיות מקרה.

קיצור אנשים: דברו ותפסיקו לגמגם ולדבר בלחש. תודה

חחח …בנות רבות עלי

עכשיו עוד מישהי ביקשה עזרה. איזה שאלות יש לאנשים. באה לי אחת קצת מבוגרת, מדברת קצת חלש. אני: הינה עוד צרות. אני עם השיר באוזניות והיא מדברת כאילו אני שומע אותה . מכבה את האוזניות . "כן?" .. היא: אפשר לבקש בקשה? בטח נשמה מה תרצי? עד חצי המלכות. סתם לא באמת אמרתי לה ככה. קיצר היא מתיישבת לידי בספסל, איך אני מעבירה את כל הטקסט הזה לוואטסאפ? אני לוקח את הפלאפון שלה אומר לה הינה יש לך אופציות לבחור למי לשלוח. היא היתה בהלם מנסה להבין איך עשיתי את זה, נתתי נגיעה במסך לאחור, מסביר לה שיש מטוס נייר שהיא רק צריכה ללחוץ עליו ויש לה אופציות למי לשלוח. היא לא האמינה שהאופציה בכלל קיימת 😄

מצווה שניה.

אגב, למה לא פונה אלי מישהי חסודה לשם שינוי?בנות רבות עלי

סתם שאלה שעלתה לי הרגע.

טוב זה כבר קרה בשבת ויצאתי קצת טמבל אבל בסדר. לא נדבר על זה כרגע. מי שואל איפה זה עין גנים כשיש גם רחוב כזה וזה גם שכונה?! כן זה אני ששאלת אותו את זה בשבת היי 🙋🏼‍♂️

חחח מצחיק שאני מגיע לפה פעם ביובל עם סיפורים הזויים …

בודקים אותך. תעבור כמה שלבים במשחק ואז תגיע החסודהמבקש אמונה

🤡

חחח נראלי זה באמת ככהבנות רבות עלי

אשריך. באמת! שנה טובה!נחלת

תודה גם לך🙏🏻בנות רבות עליאחרונה

מי אשכנזי וער בגלל סליחות?זיויק

אני ספרדי וישן בסליחותבנות רבות עלי

אם אתה לא אשכנזי ולא מתפלל סליחות בכוונות עצומותפ.א.

אתה צריך שאלת רב האם יהיה מותר לך לאכול קטניות בפסח, שהרי ההבדל הגדול בין עדות המזרח ואשכנזים במספר לילות הסליחות בחודש אלול, זה לכפר על קטניות בפסח אצל עדות המזרח

יש רק בעיה אחת, אני כבר שנים לא אוכל קטניות בפסח😂בנות רבות עלי

אם כך, אתה יכול להמשיך לישון 🛌 בשקטפ.א.

ישן טוב יותר בבית כנסת מבמיטה?ארץ השוקולד

ברור זה כמה צעדים מהמקרר אתה קם בלילה מנשנשבנות רבות עלי

ארץ השוקולדאחרונה

זה לא תלוי מה איכות האוכל שם או שאצל ספרדים לעומת אשכנזים יש אוכל טוב בטוח?

לכבוד ראש השנהאוי טאטע!

ארץ אשר ד' אלהיך דרש אתה תמיד עיני ד' אלהיך בה מרשית השנה ועד אחרית שנה

לכבוד ראש השנה ראיתי משהו ממש יפה ומשמעותי

קבוצה של תמונות יפות מהארץ עם מקורות על שבח ומעלה ארץ ישראל

מוזמנים להצטרף

קמפיין 'טובה הארץ מאוד מאוד'

תודה רבה!נחלתאחרונה

ת

שנה טובה, ברוכה, שמחה, שלווה, לכולכם כולכם כולכם!!נחלת

אמן ואמן וגם לךארץ השוקולד

שנה של קיום משאלות לטובה לכל באי ובאות הפורום

אמן. גם לךנפשי תערוגאחרונה

יש משהו מאוד מוזרפשוט אני..

כאשר יש תחושת אבל על אדם שהלך לעולמו,

למרות שהוא לא קרוב משפחה,

ולא חבר קרוב,

ולא בוס,

אלא ''רק'' מנחה ומנטור.

מי שבהרבה מובנים הביאה אותי עד הלום,

ומי שמיליוני בני אדם חייבים לה את חייהם בלי שהם בכלל יודעים.

נוחי בשלום,

פרופסור עדה יונת.

וכן אני יודע שהיא הייתה שמאלנית קיצוניתפשוט אני..

אשמח אם זה לא יהיה הנושא כאן...

למה מוזר?משה

היה לך קשר איתה. הערכת אותה. עשית איתה דרך. הכי הגיוני בעולם.

מתוך 14 הזוכים הישראלים בפרס נובלאריק מהדרום

היא האשה היחידה, גם בזה היא היתה פורצת דרך לשבור את תקרת הזכוכית.

יהי זכרה ברוך.

איזו תקרת זכוכית?shaulreznik

לוועדת פרס נובל מאז מארי קירי אין שום תקרת זכוכית

נכון עקרוניתאריק מהדרום

בפועל היתה רק אחת

היה את רוזלינד פרנקלין שהיו נותנים לה אםקעלעברימבאראחרונה

לא היו גונבים ממנה את הגילוי

יש כאן אוהדי קבוצת כדורגל/כדורסל לשאלה בפרטי?צע

אולי יעניין אותך